Jobbikmentes zsinagógát!

2014 február 11 7:56 de.107 hozzászólás

Csatlakozz az akciónkhoz!

Esztergomban, az egykori zsinagógában, amely ma művelődési ház, február 14-én a Jobbik, Vona Gábor részvételével lakossági fórumot szervez.

Fotó: Garai-Édler Eszter

Fotó: Garai-Édler Eszter

2014 súlyos évforduló a magyar történelemben. Hetven éve történt, hogy a magyar zsidó állampolgárok sorsa végveszélybe került. Horthy Miklós kormányzó tudtával a magyar csendőrség végrehajtotta a vidéki zsidóság gettósítását, majd tömegesen haláltáborokba irányították őket. Férfiakat, nőket, gyerekeket, öregeket. Esztergomból több mint ötszáz magyar zsidót hurcoltak el a népirtó eszme nevében. Ma Esztergomban nincs zsidó közösség, de a zsinagóga épülete még mindig áll, emlékeztetve bennünket arra, hogy ott valamikor virágzó zsidó közösség élt.

Ne hagyjuk, hogy az egykori áldozatok életének szakrális eseményeinek helyszínét, a zsinagógát meggyalázzák!

Ne engedjünk a szégyenletes neonáci provokációnak!

A Jobbik irredenta, rasszista, antiszemita, romaellenes, homofób és demokráciaellenes nézeteket vall. Ez ellentétes a párizsi békeszerződéssel, a második világháború után létrejött nemzetközi konszenzussal.

Ne hagyjuk, hogy a Jobbik által hirdetett alantas eszmék behatoljanak a zsinagógákba, ne hagyjuk, hogy bemocskolják az emlékezést!

Ne hagyjuk, hogy a népgyilkosok propagandistái zsinagógáinkba is beférkőzzenek!

Ne hagyjuk, hogy zsinagógáink szellemét is megölje a központilag irányított erőszak!

Csatlakozz hozzánk: https://www.facebook.com/events/1432137687023734/

A demonstráció időpontja és helye

2014. február 14. 17.00 óra

Esztergom, Imaház utca 2/A

A felhívás kibocsátóinak az ELÉG VOLT! Facebook csoport nevében:

Drelyó Ágnes

Garai-Édler Eszter

Lakatos Péter

Roósz Annamária

Fotó: Garai-Édler Eszter

Fotó: Garai-Édler Eszter

107 hozzászólás

  • Andras Varkonyi

    Igen ! Náciknak semmi keresnivalójuk nem lehet egy ilyen emlékhelyen ! Sajnálatos, hogy ezt az üzemeltető nem veszi figyelembe !

  • Az ingatlant vissza kell kérni az államtól és a katolikusok támogatásával megegyezően állami támogatást kérni a fenntartásra,üzemeltetésre. Semmiképp se maradjon ott, hogy ilyen atrocitásokat csinálhassanak! A lemészárolt több mint 500 áldozat emlékének is tartozunk ennyivel, hiszen miután kiirtotta a horthyrezsim segítségével őket, ma már védekezni sem tudnak, hiszen nem maradt már senki se emiatt.

    Nekem lennének ötleteim is a korábbi zsinagóga hasznosítására.

    Hasonló lenne a helyzet, ha vonát meglincselése után még úgyis meggyaláznák, hogy a hálószobájába, az ágya mellé szerveznénk egy bentlakásos cigány kosárfonó műhelyt, a maradék helyre pedig fedélnélküli propagandistairodát nyitnánk, meg egy homo-szórakozóhelyet….

  • Ha megy valaki kocsival, szívesen megyek!

  • asher alexander

    amint bementek mind tessek jol vagy rajukrobbantani vagy jol rajukgyujtani az epuletet!!
    a jelenletuk szellemiseguk ugyis OROKRE bemocskolja a helyiseget!!
    ott tobbe emlekezni hulyeseg barki reszere is!!

  • asher alexander: valami haloványan dereng, mit is kell csinálni egy templommal, amit megszentségtelenítettek. azonban egy zsinagóga nem templom – már, ami a definícióját és a vallásgyakorlásban betöltött szerepét illeti – így nem tudom, a zsidóknál mi a helyzet.

  • asher alexander

    megszentsegtelenites-(profanalas)-utan mint epulet a zsido hitkozseg reszere hasznalhatatlan,ertektelen ko es teglakupac csupan!!
    ott a profanalas utan-(plane a neonacik altal)-semminemu rendezveny-(zsido emlekezes,vagy liturgikus)-NEM lehetseges!!
    le is rombolmhato!!!!!

  • asher alexander

    kis kenyelmeske!!!
    hova is………………..??

  • asher alexander: elkerülhette a figyelmedet, hogy esztergomban zsidó hitközség már nem létezik. szvsz az egész – mindkét oldalról – inkább jelképes, mint gyakorlati.

  • Ille István
    2014 február 11
    9:06 de.
    Ja, legyen Eszternek miért háborogni.

  • figyelő: ennél azért intelligensebb hozzáállást vártam el magától. de, ha ez a hozzáállása, természetesen joga van hozzá.
    csak sajnálom miatta. nem valami dicsőséges megjegyzés volt.

  • Jobbik mentes Magyarországot, így a helyes.

  • Csík, szívemből beszélt!

  • csík ferenc: nem rajongok a jobbikért, de addig, amíg törvényesen bejegyzett és országházban képviselt párt, addig elég nehéz mentesítést kívánni.
    amíg akad fanatikus agyonnemzeti, aki rá szavaz, addig ez van. viszont – ha nem lenne az álszent fidesz – politikai karanténba lehetne zárni, ahogy az osztrákok is megtették haiderékkel.
    de a fidesz ahhoz túl gerinctelen.
    mind1: tudomásul kell venni a régi népi bölcsességet: amíg lószar van, veréb is van.

  • „Szikla-Férfi”-Aser, a maga megélt (A továbbiakhoz is jó egészséget!)92 évével, és a megélt korához illő bölcsességével megállapította a Művházról, hogy az csak „egy értéktelen kő- és téglakupac”, tehát vallási szempontból értékelhetetlen (bár építészetileg egy nagyszerű alkotás, de ez csak a magán véleményem). Ha ez így van, és ezegyszer hihetünk a nem visszafogottságáról híres, elfogultságbiztos, rangidős vélemény-megfogalmazónak, akkor minden ezzel kapcsolatos állításszerű hangoskodás csak l’art pour L’art része a körülötte rajló hisztériakeltésenek. Tényleg, cui prodest, vagyis kinek áll érdekében mindenben feszültséget teremteni, illetve fenntartani? Édler Eszter, alias Cionbaby – értelemszerűen a babyket utólag mély alázattal megkövetem – személyesen is igyekezett, mint üresjárati feszültségteremtő helytállni a semmi ügyében, érdekében. Bizony, gyengécske lábakon álló műbalhé ez! A továbbiakban pedig ölbetett kézzel várom a megindított, és rám záporozó átokzuhatagokat. Sőt akár meg is kövezhetnek! Már is lehet a kavicsokat gyűjteni!

  • frivi: a helyzet az, hogy attól tartok, kellő módon – és megszokottan – pimasz – véleménye okán magát le se szarják.
    javaslom, fogja vissza magát cionbaby ügyben. semmi nem jogosítja fel a gúnyolódásra.
    ha nem teszi, teljes elfogultságommal biztosítom arról, hogy először elküldöm a kurva anyjába, azután lehetetlenné teszem a megjelenését a fórumon. tudja, csak spam-ra kell tennem, és úgy jár, mint a bomlott agyú burkus laci: egyből megy a szemétbe 😀
    rohadtul nem érdekel, ha erre a hozzászólásomra érzékeny lelkének és felettébb demokratikus önérzetének valamilyen rezdülésével reagál.

  • Ille István
    11:25

    Haider karanténja egy VW-márkájú haláldoboz volt, ezek szerint igencsak végzetesen „fennköltek” kívánságai.
    A „lószar” szavunk pedig óhatatlanul a nagy élő klasszikust – már csak rágondolni is színtiszta felüdülés! -, juttatja eszembe: „Lószart Mama!”.

  • frivi: megértem és, hogy nem tud különbséget tenni a fizikai megsemmisülés és a politikai közt 🙂
    van valami kifogása az ellen, hogy vonáékat a lószar kategóriába sorolom, és követői meg verebek?

  • Ille Itván
    11:40

    Izgalommal figyelem a lelkében folyó harc kimenetelét, az entellektüell és a sötét fanatikus elkötelezett énjének a harcát. Eddig az utóbbi látszik győzni.
    Ami pedig az Édesanyámat illeti, ő már sajnos elhunyt, ezért is igyekezzen trágárkodásaiból őt kihagyni, egyéb esetben kénytelen leszek az Ön sofisztikai gyöngyszemeivel élve viszont-megállapítani, hogy Ön egy fegyvertelen ember, továbbá kétségbe vonni az Ön moderátori alkalmasságát!
    Ha pedig még egyszer ennyire parlagi módon szíveskedne magát velem szemben elragadtatni, akkor a reagálásom is ahhoz fog viszonyulni. Köszönöm! „F.”

  • Ille István
    11:53

    Haidert fizikailag semmisítették meg, ezért érthtetelen a műdilemmája.

  • frivi: hogy mit von kétségbe, és mit nem, teljességgel hidegen hagy. egyenlőre én vagyok a nyerő helyzetben magával szemben, jobb, ha ezzel megtanul együtt élni.
    én tehetek bármit, maga meg semmit.
    egy parlagi lelkületű emberhez, mint maga, csak parlagi módon érdemes szólni, abból talán ért.
    az édesanyja meg valóban nem lehetett ledér életű, csak éppen megkeseredett, amikor látta, milyen korccsá vált az ő kis bubucija. gondolom, ebbe halt bele.

  • frivi: hát persze. politikailag nem is. hogy ezt az osztrákok miért nem így tudják?

  • Ille István
    12:14

    Ne igyekezzen még mélyebbre kaparni magát önön mocsarába! Már sikerült elérnie az abszolút nulla szintet. Itt már optimista lehet: nincs már lejjebb!

  • asher alexander

    frivi-(hogy ez vajon milyen uj echt hujeseget takar megint….?)-
    1,;- 88 eves vagyok!!ne oregitsen ha kerhetem!!
    2,;- az Eszterrol ugorjon le de igen gyorsan!!maga csak ne „cionbaby”-zen itt senkit maga nyamvadt kis niemand!!
    kovezes??onre??kar a koert!!megoldhato az sokkal gyorsabban is ha az onnek annyira hianyzik….!!!

  • frivi: mikor látja be végre, hogy ennek megítélésére tökéletesen alkalmatlan?
    ami a maga útját illeti: megnyugtatom, magának még van lejjebb.

  • asher alexander

    na igen!!mindig kell -(orbania szuksegszeru velejareoja)-
    egy-egy toketlen szemetlada akinek mindenaron bele kell hogy roinditson irasnak gunyolt formedvenyeivel ertelmes emberek tarsalgasaiba!!
    frivi jo pelda erre!!
    o az a „fajta” aki hujen okoskodik!!!marpedig az okosan valo hujeskedes-es a- hujen okoskodas ket kulombozo dolog!!
    igy van kerem,;- SPAM!!es sutty a tragyadombra ahonnet lejott!!

  • Ille István
    12:15

    Mégegyszer mondom, és lassan, hogy megértse, ahogy egykor a Nagy Asszony is mondta. Haidert fizikailag likvidálták. Ennek oka lehet az is, hogy politikailag képtelenek voltak rá! Persze, ha már fizikailag kivégezték, politikailag sem kell már tőle tartani. Ezért kár mismásolnia!

  • asher alexander: nyugi, frivi sok mindenről hiszi azt, hogy tudja, miért pont a te korod lenne kivétel? 🙂
    amúgy garantálom, hogy nem fog többet cionbabyzni. na, nem azért, mintha nem lenne rá kedve, hanem azért, mert kivágom a francba 🙂

  • asher alexander

    no mar csak ez a beobachter hianyzott hogy teljes legyen a neonazi kaleidoskop!!

  • a.a.
    12:30
    1., A plusz 4 évet tekintse megelőlegezett bizalomnak!
    2., Megnyugtatom, hogy az Ön Esztere nem esetem.
    3., A szomszédtól kérjen kölcsön egy tükröt, használja, és, kellő megborzongás után, javaslom, értékelje át a minősítésemet, továbbá kímeélje magát, ne erőlködjön, csak, hogy emlékeztethessem a megelőlegezett 4 évre!

  • asher alexander

    naci es fasiszta mentes magyarorszagot!!!
    -(ebben boven benne van a jobbik,de a betyarsereg,vedero,stb-stb is!!!)-
    es MAGYARORSZAGOT es Nem „orbania”-t!!!!

  • asher alexander

    ille!!
    a figyelotol????
    jotanacs tolem ingyen-(ezeggyszer),;
    ne almodjon ha ebren van!!!

  • Ille István
    12:37

    Csak értékelni tudom ezeket az együttérző, megértő összehajlásokat.
    Azt viszont alapos okkal gyaníthatom, hogy inkább Ön hiszi sok dologról azt, hogy tudja is. De megcáfolhat! Közölheti, mikor menjek el a rám vonatkozó bizonyítékaiért.

  • asher alexander

    figyelo-beobachter!
    remelem el is elvezett mikozben ezt leirta,??
    mindig is tudtam hogy maga egy szegeny szerencsetlen szellemi hajlektalan-(magyarul,; huje)-no de hogy meg most is,ebbe is bele kellett-(kenyszerbetegseg!!)-hogy usse a pofajat………!!!vegye be gyogyszeret es mars aludni!!

  • frivi: lassan mondom, hogy maga is megértse: azért, mert maga mondja, még nem igaz 🙂

  • frivi: elmenni? hova? csak kopogjon be a háziorvosához, ott van az a kórlapján, szépen, pontosan, jól definiálva 😀
    felhagyhatna már ezekkel a durcás, gyerekes válaszaival, lassan már erős et. szintjére süllyed.

  • Ille István
    12:55

    Nem azért igaz, mert én mondom, hanem azért mondom, mert igaz. Belátom, az Ön számára meglehetősen szokatlan ez a sorrend, de ilyen is van, bocsássa meg a világnak! Legyen elnéző, és engedékeny! Ezzel csak edzené lelkét, meg annak amúgy is mérhetetlen nagyságát! Nosza!

  • Mégiscsak ??
    Sejtettem én hogy fittyfenét nem érni a fintorgás
    A polgármester-asszony csak a tessék-lássék kedvéért szólt.

    Frivi ne köhögd tele a helyiságet még a végén elkapunk magától valamit.

  • Ille István
    12:58

    Szerencslésebb lenne önként belátnia, hogy a „durcás” és „gyerekes” jelzők ez esetben nem tűnnek telitalálatnak.

  • asher alexander

    igen tudom!!
    de pontosan ez a „jelkepes” ami zavar benne!!
    a jobbik se puszta veletlenul tartana eppen ott azt amit ok ugy csufolnak „ahogy”!!

  • asher alexander

    frivi!
    -en viszont sokkal jobban tudok sok-sok dolgot mint az osszes tobbi hozzaszolo itt egyuttesen!!
    en ugyanis eloben,szemelyesen at is eltem sok-sok olyasmit amit maguk csak konyvbol „tudnak'(a negyedet se!)

  • asher alexander

    Jorg Haider autobalesetbe doglott meg felso Karynthia-ban,nem messze Klagenfurt-tol!!

  • asher alexander

    neha-neha betegre rohogom magam az egetvero hujesegein!!
    probalom jomederbe terelgetni kedveskedek neki meg minden…………..de hiaba!!

  • frivi: leragadt a vw-nál és a politikai gyilkosságnál. lépjen túl rajta, és lássa be: a politikai karantén előbb kicsinálta 🙂 persze, tagadhatja, hogy semmi ilyesmi nem volt, de attól még az igaz.
    a sorrendet magára bízom. ahogy érzékelem, kettőig még tud számolni 😀

  • frivi: honnan tudja? mert kiemelte a fejét a homokozóból, keresvén a kis piros vödröcskéjét, és, mivel nem találta, most eltörött a mécses? ne picsogjon, mindjárt jön a dadus!

  • asher alexander: frivi szerint – mert hát, ő már csak tudja – politikai gyilkosság volt 😀

    2008. október 11., szombat
    00.50 óra: Jörg telefonszámot cserél az előzőekben említett (és éppen távozó) fiatalemberrel, majd egyedül iszik még egy Coronitát. Szemtanúk szerint már eléggé be van állva: akadozik a nyelve, kicsit ingadozik is, de azért keményen tartja magát; látszik rajta, hogy nem ma kezdte a szakmát.

    01.10 óra: a kocsma közönségének egyöntetű (és aggódó) figyelmeztetése ellenére Jörg fickósan mosolyog, legyint, mindenkitől elbúcsúzik, beül a kocsijába és elindul Bärental felé. Előtte egy nő szerencsétlenkedik negyvenes tempóban a kocsijával; a kormányzó lassít, megelőzi, majd padlógázzal továbbrobog az úton, amelyen 70 km/órás táblák jelzik a maximális megengedett sebességet. Az események későbbi rekonstruálása során megállapították, hogy az utolsó kilométereken a Phaeton kábé 140-150 km/órával száguldott.

    01.15 óra: Jörg elveszti uralmát a kocsi fölött; még lakott területen kidönt pár KRESZ-táblát, letér az útról, ledarál egy kisebb fenyőfát, majd egy útszéli épület betonfalának ütközve visszaperdül az úttestre és kábé száz méternyi csúszás után megáll.
    Jörgöt (aki többszörös csigolyatörést szenvedett, bal karja szinte teljesen leszakad) a rohammentőbe emelik, elkezdik a vértranszfúziót, de pár perc múlva, még a kórházba érkezés előtt meghal. Vérében 1,8 ezrelék alkoholt találtak, kábítószernek vagy más tudatmódosítónak nem bukkantak nyomára.

    „Sima közlekedési baleset. Nem kell mindenféle összeesküvés-elméleteket konstruálni; Jörg mögött egy átlagosnál is keményebb nap állt, s nagyon fáradt lehetett. A különböző helyszíneken elfogyasztott alkoholok akkor is hatással voltak a maximális (fizikai és pszichés) fordulatszámon pörgő Haider szervezetére, ha elfogadjuk, hogy terhelhetősége messze meghaladta a korának megfelelőt. Azt se feledjük, hogy mégiscsak egy, az 59. életévében lévő emberről beszélünk, nem egy huszonévesről, akinek elég 3 óra alvás az egész éjszakát betöltő buli után és ismét munkára, harcra kész.
    A Phaeton akármennyire is egyike a legbiztonságosabb autóknak, sötétben, 140-es tempónál az országúton tényleg elég egy félmásodpercnyi hezitálás, és megtörténik a baj, még színjózanul is, hát még 1,8 ezrelékes alkoholszinttel a vérében.”

    persze, frivi – már csak von haus aus is – az izraeliekre gyanakszik. elég röhej a pali, nem?

  • asher alexander

    a mossad vagy akar a sabak-(isr katonai hirszerzes)-nek semmi oka nem volt ra!!az osztrakok ok maguk kordaban tudtak tartani haider-t!!
    egyszeru balesetrol volt szo!!
    meg ha ez a teny,a frivi fedonevu deutscherpartisan-nak nem is fekszik!!legyen ez az o baja!!majd a dadus megvigasztalja!!
    muszaj azt irnia amit,mert a sein vezer csak akkor fizet neki!!

  • asher alexander

    egy nemetorszagi gyujtokollegam eppen nmost-(ugy ot perce)-kuldott fotot egy boritekrol+levelrol ami a Freiwillige SS Panzergrenadier Wiking / Hunyadi SS Panzer tagjatol szarmazik!!
    asszem megveszem mint kuriozumot!!

  • asher alexander: javítsunk egy kicsit frivi esélyein! az én konteom a következő:
    osztrák állami megrendelés; az unió; a zsidók; homoszexuális féltékenység; FPÖ-s pártmunka volt; a nácik; családi bosszú; a szervezett alvilág; az iszlamista szélsőségesek; a Webhofer-örökösök.
    ha frivi leragad a zsidóknál, elég szegényes fantáziáról tesz tanúbizonyságot!
    frivinek amúgy nincs vezére. ő magányosan harcol.

  • asher alexander

    -en viszont ugytudom hogy a KGB keze ludas a dologban!!
    haider-nek volt nemi erdekeltsege ukraina-ban a korabban poloniummal mergezett ukran elnokkel!!
    erre valaszolt a KGB!!

  • Ille István
    1:38

    A kételkedést, mint fundamentális alapelvet fenntartva egy párhuzamos hasonlattal élek. Mint tudjuk, J. F. Kennedyt egy magányos merénylő lőtte le. Ez a hivatalos verzió, amelyhez – miként J. Haider véralkohol-szintjéhez sem – férhet kétség. Az információkat először, ha jól emlékszem, 50 évre titkosították, majd az időtartamot meghosszabbították újabb 30 évvel, noha a potenciális érintettek már nincsenek az élők sorában.
    Ezek után bárki bármit mondhat, csak sejtés, és nem bizonyosság.

  • frivi: ezt már szeretem. mármint, hogy így bepucsít előttem. de ne izguljon, nem az esetem.
    nem mellesleg, milyen intenzíven csökkent az a nagy arca – tudja, minek genetikai eredetével olyan szívesen foglalkozom – mihelyt olyasvalamivel találkozott, ami egy csöppet meghaladja a tudásszintjét 😀

  • Kedves István,
    azt hittem,hogy komolyan gondoltad,amit írtál. Ezt az emberi nemtől és mentális tisztességtől érintetlen,aljas nácibarmot már régen el kellett volna zavarnod az anyjába és a további undorító szövegeit a megérdemelt szemétdombra(spamba)tenni. Ez az állat ITT rontja az EMBEREK hangulatát és a levegőt,szennycsatorna bűzétől fertőzött leheletével.István!Vedd tudomásul,hogy minden további szó,amelyet beengedsz ettől a mocsoktól, az itt,akár pró és kontra levelezők megalázása. Ezt a szándékot pedig Rólad egy percig sem gondolom!Tudod,ez nem nácibaby,ez a nácik legaljából ide szemtelenedett féreg. Kérlek, kíméld meg Magadat és Mindnyájunkat ennek az állatnak az eltűrésétől.A „nevét” tudatosan nem írtam ide,nem tévedésből,mert megszentségtelenítené a klaviatúrámat.

  • gyuri: meglehetősen indulatos válaszodat nem igazán értem. kinyilvánítottam, hogy frivi – aki a későbbiekben csak velem asszózott, úgy vélvén, hogy szegényes fegyverzetével le tud győzni – nem fog többé lehetőséget kapni kétségtelenül szélsőséges véleményének megjelenítésére. bármi másra lehetőséget kap, hiszen néha egész normális gondolatai vannak. csak az a fránya máz, az ne repedezne róla olyan intenzíven! persze, szorgalmasan újra vakolja magát.
    a magam részéről e szerint fogok eljárni, éntőlem berzenkedhet itt a szabad vélemény nyilvánítás okán bárki! MODEM!

  • Frivi minek okoskodik annyit ?
    Csak hülyét csinálsz magából.

  • István,
    a szabad vélemény nyilvánítás azoknak jár akik az ordas eszmék védelme közepette ugyanezt a jogot Nekünk is megadnák.Ha ezek a tetvek fegyverrel a kezükben hatalomra kerülnének ne jöjjön elő rémálmomban sem a szabad vélemény nyilvánításod következménye.Régi és neonácikkal mifelénk nem a betű fegyverével tárgyalnak.

  • Noszticzius Judit

    Eszti! Persze,megvédjünk a zsinagógát a Jobbiktól !!!!!!!!

  • gyuri: igazad van, azonban nekem egy csipetnyit másképpen kell kezelnem a dolgokat, különben megkapom, hogy zsidóbérenc vagyok. nem, mintha izgatna, de nem jól mutat a személyi lapomon 🙂
    az olyan tetvek, mint aki eli wiesel nickel ír kommentet, és (kamu) mail címe auschwitzss, nem jutnak ki a fórumra. elég az, hogy én olvasom a mocskos bejegyzésüket, mivel az akismet csak az után ignorálja a következőket, ha spamra tettem.

  • Fenyvesi Glória

    Egyenlő mérce szükségeltetik,mindkét oldalon!

  • Orbánt is lehetne haiderelni?

  • Gyuri10
    Hidd el, mar en is reagaltam
    kulonbozo forumokon antiszemita,rasszista
    megjegyzesekre.
    Eleinte magyaraztam,ideztem,”szonokoltam”.
    Bar meg neha beleesek ebbe a hibaba-
    ma mar tudom, hogy a legjobb FEGYVER-
    a GUNY, minel VITRIOLOSABB,ANNAL JOBB.
    Igaz, nincs meg bennem nagy mestereink,
    Karinthy vagy Kishont tehetsege,de…igyekszem.
    Gondolkodj el rajta, meg ha neha forr is
    a vered a pimaszsaguktol.

  • asher alexander

    ille!
    irjon nekem privatban ez ugyben!!
    kozlom az otleteim!!

  • asher alexander

    gyuri10!
    irj nekem privatban errol!!
    van egy jo otletem!!

  • Soha, senki se felejtse el, hogy orbánnak sincs több joga élni, mint a fedélnélkülieknek, vagy azoknak volt, akik a gaztettei miatt elnyomorodtak, vagy öngyilkosok lettek!
    Sőt, neki kevesebb joga van, több kötelezettséggel, hiszen az életünk jobbátételéért választottuk meg, nem a nyomorba döntésünkért.

    orbán ugyanúgy csak por és hamu lesz, ma pedig legalább annyira satnya,törődött, kitett a teste, mint bármelyikünké, a legkisebb élőlények is ugyanúgy legyűrik, mint minket.
    Senki se ijedjen meg tőle, hiszen ő jobban retteg tőlünk, mint fordítva. Ez adjon nektek erőt!

    Az elméjét már elveszítette,csak a teste a torzult énjével kóvályog, amíg szerencséje van. De az se lesz mindig.

    Figyeljetek! És ha mozdulnotok kell,akkor hajrá!

    A demokratikus rendet, már rég megdöntötte, államhatalma illegitimmé vált az ellene fellépőkkel szemben. A már most elcsalt választásokon elérendő eredménye is csalás eredménye lesz, emiatt illegitim lesz,hiába próbálja félremagyarázni! Demokratikus és korrekt viszonyok mellett nem tudna győzni!!!

    Egyes vélemények szerint a diktatúra ismérve az, hogy ténylegesen le lehet-e váltani. Tehát, ha a csalásai folytán nem sikerülne április elején leváltani(amint erre nagy összegekben mernék fogadni) , akkor az a diktatúra meglétét bizonyítaná. Ha le lehetne váltani, akkor bizonyosodna be, hogy nem volt még elég erős diktatúrája, az még nem alakult ki 100%-osan.

    Különben nem is lenne érthető, hogy miért ragaszkodna ilyen hihetetlenül a hatalmához,ha az ország érdeke lenne a fontos, hiszen mások is képesek azt irányítani.Sőt! Biztosan nem lopnának annyit mint orbánék. Ilyen mértékben még a legelvetemültebb diktátorok sem rabolták le országukat!
    Ha bármivel is vádolnak ellenzékieket, az soha sem érte el a tizedét sem annak, amit simicskával csak 1 tranzakcióban is elraboltak tőlünk. Sőt a mindenkori (negyedszázad) összes vád az összes ellenzékével szemben sem bírta megközelíteni simicskázásuk 1 kiemelt tételét sem!
    Ideiglenes szabadságuk és életük is csak a hatalmukkal való visszaélésük az erőszakszervezeteiken keresztül létezik,máskülönben már csak emlékek lennének!

  • asher alexander

    van ra „mas mod” is!!!
    -es mostantol kemenyen modunkban is all…..

  • asher alexander

    ooooooohhh!!
    ez szep volt!!le a kalappal oregem!!
    hogy ez nekemù nem jutott eszembe………….kezdek venulni!!!

  • asher alexander

    „egyenlo merce”?????
    a zsidok deportalasa,kiirtasa,a jobbik zsinagogaban tartando…………!!!??? EZ LENNE EGYENLO NEKED??
    ELMEBAJOS VAGY????

  • Fenyvesikém magának nem mérce jár hanem a szája.
    De minek ?

  • Ille István
    3:47

    Hihetetlen mértékben el van szállva önmagától, hogy ilyen faramuszi magyarsággal fogalmazzak az Ön szintén faramuszi pökhendisége miatt.
    Ami pedig a nagyüzemi híg trágyaszórós hasonlattól megrészegült „Gyuri10”-zel való összekacsintásos játszmáját illeti, elárulhatom, ez nem engem járat le!
    Persze, ha szórakoztatja, tőlem játszhatja!

  • Ille

    Irjon nekem privátban erről, van egy ötletem!

  • frivi: miből gondolja, hogy nincs meg minden okom a magamtól való elszállásra? csak nem irigy, mivel maga földhöz ragadt? 🙂
    hogy maga mit enged meg nekem, az teljességgel érdektelen.

  • frivi: kizárt dolog. részben azért, mert nem hiszem, hogy bármilyen ötlete lenne, ahhoz ugyanis ötletdúsnak kellene lennie, másrészt nem részeltetem abban a kegyben, hogy privátban írjak magának. tudja, nem az esetem 😀

  • a.a.
    1:16

    Tekintettel a korára, amely alapján akár atyám is lehetne, nyilván elnézőbb kell legyek! De az élettől, illetve a történelemtől elszenvedett megpróbáltatásai vagy szenvedései, amelyekkel természetesen, mint minden normálisan együttérző ember teljességgel együttérzek, nem jogosítják fel arra, hogy másoknak folyamatosan sérelmeket okozzon. Ha vallásos, akkor az ítélkezést nyugodtan Istenre bízhatja, ha nem, akkor meg, javaslom, induljok ki a PTK-ból, mely szerint jogtalanság jogalapot nem szül.
    További jó egészséget! „F”

  • Ille István
    12:23

    Mi, egyszerű vidéki emberek bizony már ilyen földhöz ragadtak vagyunk, tudja, porból lettünk, porrá leszünk, viszont legalább nem huppanunk.
    A „javaslatom” pedig csak azt jelezte, hogy sorra buktatják le kollaboránsai. De ne zavartassa magát, a kettősségről erről eddig is volt már sejtésem! Nyilván, a hisztéria – és gyűlöletkeltésnek, véleményem szerint, ez símán belefér az eszköztárába. A lényeg, hogy a megrendelő elégedett legyen! További derűs mindenhez-hozzászólást kívánok! „F”

  • frivi:
    nos, az, hogy porból vétetett volna, eddigi megszólalásaiból következtetve nem igazán fedi a valóságot. én kicsivel másabb állagú, javarészt szerves eredetű, növényi rostokkal erősen dúsított, a földművelésben jó hatásfokkal hasznosított, jól villázható anyagra gondolok 😀
    mint nem mond? kollaboránsaim lennének? mégis, konkrétan kikre gondol? nyugodtan ide írhatja, elvégre a nagy rezsibiztos is spicliskedésre biztatja a magyar csapatok tagjait, maga meg nem spicli, csak tényfeltáró!
    sejtései vannak? mifene! az egy kicsivel kevesebb, mint a konkrét tudás, nem?
    megrendelő? szóval, maga szerint megrendelésre dolgozom. nade édes fiam! lehetne magában annyi tisztesség, hogy öntudatos komenista magatartást tételezzen fel rólam!

  • Feltételezem én Önben az öntudatost, csak azóta már változott a világ. Már nem a komEnisták vannak divatban, hanem a globElisták.

  • frivi: mit csináljak, én már csak ilyen megrögzött lenin-fiú vagyok. meg komenista. nekem a glob-ról meg csak a globUS konzerv jut eszembe.

  • A spiclizkedésről meg csak annyit, hogy mire vidékre lejutott, hogy létezett II/III, III/III, és ezek különféle mutánsai, akkorra meg is szűntek, ezért már nem volt lehetőségem belépni. De a sors akár kárpótolna is, hiszen, ha bármelyik politikai gittegyletbe belépni kívánnék, azokban ilyeneket bőven találnék. Ezért nem vagyok elkenődve!

  • Ille István
    1:25

    A globUS konzenvben legmenőbb a Manhattan-uniform-szósz.

  • frivi: én csak a manhattan koktélt ismerem. valamikor a ködös múltban kértem egyet egy belvárosi bárban. botor módon angolul ejtettem ki, a pultos csaj meg nem értette. másodszorra se. erre ráböktem az itallapon: ezt kérem! ja? a manhattánt? hát miért nem ezt mondta?

  • Biztos alföldi volt az accentusa!

  • Továbbra is az a véleményem, hogy tök értelmetlen a hisztériakeltés ez ügyben, mert hogy nincs ügy! Ha már állandóan a demokráciáról, vagy annak hiányáról meg a szabad piacgazdaságról elmélkedünk lássuk már be, hogy a demokrácia paklijában egy ilyen szitu is benne van ha tetszik ha nem! Bármennyire is visszatetszést kelt bennünk érzelmileg, objektíve nem lehet fogást találni ezen a dolgon! A jobbik olyan amilyen de akkor is egy törvényesen működő parlamenti párt, az adott épület meg már régen csak egy szimpla szolgáltató kultúrközpont és mint ilyen a piacról él. Ismerve Esztergom város siralmas anyagi helyzetét lehet a ház sem dúskál, így gondolom örülnek mint majom a farkának ha egy nagyobb volumenű, pénzesebb rendezvényt megcsípnek, és hogy ez pont a Jobbik? Hát valóban nem a legodaillőbbek de hagyjuk már, hogy ez micsoda világraszóló borzalom! Ugyan már! Senki nem törődne vele a zsidók sem, ha néhányan nem lihegnék túl, aminek egyetlen következménye amit itt is látunk, hogy egekbe szöknek az indulatok és megint egy poszt ahol csak az őrjöngés megy! Szóval azt kell mondanom, hogy frivivel értek egyet függetlenül attól, hogy helyenként határozottan profanizál ami csúf dolog, bár szerintem ez a „cionbaby” is inkább szexista volt mint ordenáré. Bizonytalan voltam a fogalom megítélésében ezért próbaként, csípőből nekiszegeztem a nejemnek, „Te kis cionbaby!!”, nos egy meghökkent pillanat után simán de vigyorogva leanyázott, és a machete-t sem vette le a falról így gondolom annyira nem durva! 🙂 )))))

  • Nem értem mi ez a felesleges uszító hőbörgés,különósen,hogy
    ezen a fórumon már megjelent (a régebbi cikket követően)
    Tétényi Évának a Jobbiknak írt normális és udvarias levele,amiben a tiltakozók érdekében kérte,hogy
    lehetőleg máshol tartsák a fórumot kegyeleti okokból!
    Megtette a tőle telhetőt,mégis mi kell még?….
    Semmi,csak végre csönd!!!!

  • Fuser: Sajnos ez rossz indok. Feleséged nagyon jól tudta mit vásárol mikor hozzád ment. A jótállás lejárt. Panaszkodni már nincs oka. Ha használja a machete-t akkor ki ad enni a kutyáknak? 🙂 ))))) Szerintem legyintet rád és megsimogatta a buksifejedet.

  • asher alexander

    a mi torvenyunk szerint -(Hala’ha)-helyes az amit teszek-irok!
    ez pedig felette all minden mas vilagi torvenynek!!pont!!
    az hogy maga egy semmirekello retkes troger neo-nyilas,egy melyen agyonmatyàr az nem ujsag itt senki elott!mi viszont kellokeppen ruhelljuk az ilyeneket hogy BARMILYEN ESZKOZT IGENYBEVEVE megsemmisitsuk mindet az utolso szalig!!
    jelentsen csak fol maga kis seggdugasz!!!attol meg NEM KERULI EL AZT AMIT MEGERDEMEL A RESZUNKROL!!!!
    KESO BANAT…………………!!!!!!!

  • asher alexander

    ILLE!!
    VAROM A PRIVATMAIL-JET!!!
    VAN KITUNO OTLETEM-(SOKBE NEM KERUL,ES EN FIZETEM A CEHHET!!)-AMIVEL „ELNEMITHATO” AZ OSSZES AGYONMATYAR

  • asher alexander

    ille!
    tevedsz!!
    van otletyem!!teljesen torvenyes utrol van szo!!!!ne aggodj te emiatt!!

  • Hogy állna a katolikus templomban egy klasszikus bordély. És hogy a hely szelleméhez igazodjunk, ministránsnak öltözött félmeztelen kisfiúkkal?

    Mivel ott, vagy a sekrestyében az ilyenek tényleg sűrűn megestek, ezért ez a példa kevésbé durva a cikkbelinél.

    Szinte látom szájjer józsefet, hogy hogy csurogna a nyála versenyben a 2 amerikai fidesztanácsadóval. Nemis menne vissza Brüsszelbe, de a tanácsadóik is hosszasabban leragadnának Magyarországon – persze a mi kárunkra is.

    De bevallom, orbánéknak egy kis ropogós zsenge legénykehusi a tivornyázások mellett bőven belefér közpénzből.

  • llanfair
    2014 február 12
    4:06 du.

    🙂 )))
    Igen, asszem őrült nagy szerencsém van, hogy ilyen megértő…:)

  • Fiúk!
    Mi van veletek?Eluralkodott Rajtatok a mazochizmus? Ilyen mértékben azért nem hittem volna,hogy egy ilyen nem leírandó nevű baromnak még válaszoltok.Ahelyett,hogy végleg elküldenétek a ledér anyukájába.Mert,hogy az ilyen két lábon járó mutációknak azért az a legmeghittebb helye.

  • e-migráns
    2014 február 11
    8:35 de.
    Hali. Vedd fel Eszterrel a kapcsolatot a Facebookon. Szerveznek buszokat is, vagy találnak valakit, aki elvisz, visszahoz.

  • frivi
    2014 február 12
    1:29 du.
    Öreg. te vidékinek mondod magad.. Tod, a téglákat, a spicliket, a III/-esek szinte minden osztályának beszervezettjeit vidéken hamarabb ismerték fel.
    Győrben még azt is tudtuk, hogy ki az a három rendőrtiszt, aki beszervez, és akikhez a jelentéseket hurcolásszák a téglák..
    Csak mondom.

  • én itt lakom Esztergomban a Művelődési Házzal szemben.Ujszülött unokám van a magánéletünket zavarja majd az a tüntetés amit idegenek ide szerveznek.Az emléktáblat a zsinagóga falán nem zsidó szervezetek hanem az esztergomi polgárok állitották.Ha az esztergomi polgárokat sérti, hogy a JOBBIK a volt zsinagogába tart gyűlést akkor ők és csakis ők joglsultak ez ellen felszólalni és nem idegenek a facebookon, mint Drelyó Ágnes és társai.

  • esztergomi: attól tartok, ebben alaposan téved. ez közösségi, és nem lokális ügy. nem mellesleg, ha szabad javasolnom, a maga nevében nyilatkozzon. nem látom, hogy bárki felhatalmazta volna MINDEN egomi polgár nevében szólni.

  • asher alexander

    „esztergomi”
    amit irt az ugy hulyeseg ahogy van!!az epulet egy vallasi kozosseg tulajdona!!igy ez a kozosseg ugye!!hitkozsegi ugy elsosorban!!
    ugy mellesleg!!
    mutassa mar fel a felhatalmùazasat az aldozatok leszarmazottaitol,hogy itt a nezvukben is „nyilatkozni” mereszelt!!
    ha ilyenje nincs-(felhatalmazas)-beperlem!!!!!
    erre mindenkeppen szamitrhat!!!

  • már megint ez az álintelligens unintelligencia…
    Frivikém válcson már. Uncsi a lemez.

  • alexander: ugyan az esztergomi mail címét megadta, ami ráadásul a családneve, de nem adhatjuk ki, így egy névtelen nick perlése meglehetősen kilátástalan lenne.
    az eljárás ugyanis az, hogy nicknév és az idézett hozzászólás – ami jelen esetben csak az ismeretek hiányáról tanúskodik, de se nem becsületsértő, se nem rágalmazó, se nem közösséget sértő, se nem uszító – mellékelésével ismeretlen tettes ellen valami konkrét váddal kell a helyi hatósághoz benyújtani egy keresetet.
    ez – ismerve eljáró hatóságaink részrehajlását – eleve elutasítást fog eredményezni, vagy, ha nem, végtelenségéig elhúzódó eljárást, ami a legjobb esetben a „tettes ismeretlen” verdikttel záródik.
    tudom, miről beszélek, mivel bár a jó hírnevem megsértésével beperelt vérfideszes hozzászóló felderítése – annak ellenére, hogy jóformán csak a cipőméretét nem adtam meg a hatóságoknak – több, mint hat hónapig tartott úgy, hogy a bíróság egyszeri, két havi hosszabbítást rendelt el, további eljárási cselekmények végrehajthatósága okán!
    pedig a dolog igen egyszerű: adva van egy nicknév, egy ip-cím, egy szolgáltató. egyetlen adatkérő levél a szolgáltatónak, és ott a nyomozó asztalán a polgári név és a lakcím. mondjuk, két hét, ha nagyon el vannak foglalva. de, ha megküldtem volna a gps koordinátákat, még az ablakán is benézhettek volna.
    szóval, én nem fektetnék bele feleslegesen ennyi energiát a helyedben.

  • asher alexander

    a hagai nemzetkozi torvenyszek es a Yirushalaim-i legfelsobb torvenyszek NEM ugyanugy jar el mint a magyaroke!!

  • Tévedés van, a VOLT zsinagoga ma már a város és polgárai tulajdona.
    Kanadában és az USA-ban számtalan volt templomot használnak ma már mindenféle aktívitásokra.
    Senkinek sem jut eszébe, ezért hőzöngeni.

  • figyelő: egyet áruljon el végre! mijafranc készteti erre a heves védelemre, ami horthytól a jobbikon keresztül egészen egy egyértelműen próbanáci hozzászóló ellenében C.A kioktatásáig terjed?

  • Magyarországon nem kell akkor sem hőzöngeni, ha egy templomot átalakítanak halal üzletnek, a zsinagógát disznó vágóhídnak és húsfeldolgozó üzemnek és a Parlamentet pöcegödörnek. Bocsánat, az utóbbi már megtörtént, most már csak az előző kettőt kell megtenni, nem várathat sokáig, meglesz, amint a Stadionos viktor visszajön ázsiai rokonainak látogatásáról!

  • Maga tévedésben él, Ille!
    Én a Jobbikot ki nem állhatom, soha nem szíveltem alacsony szellemét.
    A cikk esetében nem a jobbikot védem, hanem szerintem egyesek, nagy ügyet csinálnak semmiből.Mire jó ez? Ki tudja. Hogy fasisztának bélyegezzék le Esztergom polgármesterét? Lehet.
    A pénz nagy úr. a ház ott áll üresen, s valaki bérbe akarja venni, sajnos éppen a Jobbik.
    Ezért kell tüntetést szervezni?

    Horthyt csak akkor védem, ha nem korrepkt a szöveg a történelmi igazságok szerint.
    Írtam már, nekem nem volt szívügyem, hogy zsidók mentek el a temetésére, azt tudom.

  • figyelő: nem a tévedésemről van szó, hanem a maga egyre jellemtelenebb hozzáállásáról. állítsam magával szembe jobbikbarát megszólalásait? vagy amit itt horthy-mosdatásként előadott? milyen történelmi igazságról beszél? a magáéról?

  • Bocsi, már bánom, hogy válaszoltam az előbb.
    Részemről több válasz nincs kérdésére.

  • Trollokkal mit csináltok?

    Csak hergelnek. Azt élvezik, hogy beindultok a cukkolásukra.

    Nekik ez okoz kéjes élvezetet, nekem a női nem….

  • Honnan, hánykor indulnánk Esztergomba?

  • e-migráns: ott volt a linkben. már lekésted. de saját autóval talán még odaérsz.

    Figyelem, akinek gondot okot a Rózsák teréről induló busz költsége, őket arra kérjük, hogy az Élet Menete Alapítványának buszához csatlakozzon, amely busz a Kárpát utca és az Ipoly utca sarkáról indul költségmentesen! A busz 15 óra körül áll be, és 15,30-kor indul el!
    Természetesen a Rózsák teréről (Budapest VII., ker.) induló külön autóbusz is kiáll, de csak akkor indul el, ha lesz rá elegendő jelentkező. A busz költsége oda-vissza 1200,-Ft. Találkozó itt is 15 óra és az indulás 15.30 óra!
    Kérjük, akik tudnak és tehetik, saját gépkocsikkal is jöjjenek a találkozó helyszínére, és az autóbusszal együtt induljanak el a tüntetés helyszínére.