Rákosi Mátyás Elvtárs levele Orbán Viktor Elvtársnak

2014 március 1 12:05 de.49 hozzászólás

Tisztelt Orbán Elvtárs!

Haló poraimból, küldöm szívélyes elvtársi üdvözletem, és egyúttal gratulációmat is! Tátott szájjal figyelem és iszom szavaidat, vörös nyakkendős úttörőként csodálom engem is hajazó tetteidet. Kampány van, értelek én, a maximumot kell kihozni mindenből, és ahogy annak idején mi tettük: a közösből is. Fölöttébb ügyes vagy, Orbán Elvtárs, és bár kopasz vagyok, engem is hajazol.

Kampány van, mondottam, és ennek kapcsán mondom: nem értem, mért dobsz be mindent, amit a demokrácia jogi és etikai határain táncol. Mi annak idején, épp, mert biztosra mentünk, nem kampányoltunk. A kampányunk mindössze annyi volt, hogy felszólítottuk a Mi Népünket, hogy szavazzon a Hazafias Népfront jelöltjeire, oszt jó napot! Ez bőven elég volt a 98-99 %-os győzelmekhez, kérdezd csak meg Apádat és Anyádat, ők is ránk voksoltak. Kevesebb pénzből megvolt, és szemernyit sem kellett izgulnunk.

Orbán elvtárs

Orbán elvtárs

A Te izgalmadat sem értem. Van Nektek ez a CÖF, ami a civil szféra szégyene. Lehet, most még nincs, aki megértse, egyszer eljön majd az idő, amikor a CÖF miatt nemcsak szégyenkezni kell valakiknek, de pénzügyi elszámolásra is kényszerülhetnek, akik az ország teljes területét megterítették a bohócos óriásplakátokkal. Azzal, ami rajta van, nem vitatkozom, most megtehették, hogy a Párt/1 engedélyével gúnyt űzzenek a Párt/2 főembereiből. A mi időnkben ilyesmi nem történhetett meg, akkoriban mi magunkat plakátoltuk ki, az a bohóc meg véletlen sem juthatott a reklámszakemberek eszébe, mi orosz elvtársakkal öleltettük meg, és csókoltattuk szájon a mi Pártunk Vezetőit, legfőképpen Engem.

Orbán Elvtárs, a minap tettem egy sétát az országban, tudod, mindig is szokásom volt, akárcsak Neked, hogy egy kicsit ott legyek az aratásnál, kezemben aranyló kalászokkal, köröttem a mosolygó, jövőben bizakodó földművesekkel; meg hogy ott legyek a gáton, ha árvíz közelgett; ha pedig Kelet, a mi Keletünk felől kaptunk rossz híreket, repülőre ültem, és megtekintettem az ország keleti határán füvező őzikéket. Jól csinálod, ott vagy minden kilométerkőnél, és közben még nem is hagysz ott senkit az út szélén, minden elismerésem a Tiéd, ezek jó szövegek, megnyugtatlak, az 1950-es években is befértél volna a Központi Bizottságba, tán még a pozíciómat is félthettem volna Tőled.

Szóval sétálgattam, néztem az aláírásgyűjtőket, és a Mi Időnkben éreztem magamat. Orbán Elvtárs, ezeket jól kiherélted, annyi szent! Hiába szólongatták az „utca emberét” a különféle pártok aktivistái, azok ugyan alá nem írtak. Legtöbbjük annyit suttogott, hogy hagyják őket békén, a település kormányhű polgármestere megtiltotta, hogy bármelyik pártnak aláírjanak. Ha pedig mégis megtennék, számíthatnak rá, hogy nem kapják meg a segélyeket. Hát, Orbán Elvtárs, ez fölér tíz tányér babgulyással és öt korsó sörrel. Gratulálok! És ha e mellé odateszem a rezsicsökkentős blöffötöket, szép kis párosításról beszélhetünk! Ögyes, Orbán Elvtárs! Ez fölér egy állami zsarolással: ha jók lesztek, azaz A Pártnak adjátok a támogató aláírásotokat, lesz rezsicsökkentés, és ha még jobbak, akkor segély is. Mit tehetnek mást, Orbán Elvtárs, Nektek, A Pártnak írnak alá. Bocsáss meg, most kissé durva leszek: ilyesmit csak az csinál, aki be van szarva. Aki magabiztos, aki hisz magában és a Pártjában, és vakon rábízza magát a fanatikusaira, az ilyesmire nem szorul.

Ezt a Mi Időnkben választási csalásnak nevezték a magukat gerincesnek tudó és nevező magyarok (mára más dolguk lett nekik), és én sem mondhatok mást, Orbán Elvtárs, ez az aláírási tilalom és a „civil összefogás” (ezekre is megáll az „összefosás”) félmilliárdos költségű óriásplakátjai, persze a „Magyarország jobban teljesít!” fölvezető kampány sok százmilliós, közösből finanszírozott kampányotokkal együtt simán fölér egy 21. századi kékcédulás választási csalással.

Amit az aláírásgyűjtőktől hallottam, az se rossz, majdhogynem kommunista gondolatot hordozó trükk, vérkomcsi találmány: amikor végre, az Általad támogatott (kiagyalt?), talán a kezed nyomát is viselő tilalom ellenére összegyűlik a kellő számú aláírás, akkor egyéb „jogi” kifogásokat kerestek és találtok, hogy visszadobhassátok az aláírásokkal megtelt lapok egyik hányadát. Mert a sok-sok aláírást hordozó lapot mért nem írták alá az aktivisták… Okos!… Gondolom, ez A Párt aktivistáinál korrigálható.

Orbán Elvtárs, elmondhatom: valamit elkúrtál, mert nem szeretnek Téged az emberek. Én úgy intéztem, hogy az irántam érzett szeretetnek legalább a látszata meglegyen. Kellett hozzá pár ÁVÓ-s, egykét fürkész tekintet, de a Nép Fiai körbevettek és az arcuk ragyogott a boldogságtól, hogy mellettem állhatnak. Ezek a mostanában suttogó, sok mindent elhallgató, hajbókoló emberek is a Mi Időnket idézik, de van egy kis szépséghibája: mi Népi Demokráciát építettünk, Ti meg fölvállaltátok a Tiszta Demokráciát. Ebben a közegben, a Normális Demokráciában a Te diktatúrád sokkal jobban elkeseríti az embereket, mint a Mi Időnkben működő, személyi kultuszomat hozó diktatúra.

Orbán Elvtárs, ezek jobban kussolnak, mint a Mi Időnkben kussolók. Ezek nem mernek telefonálni, mert félnek, hogy lehallgatjátok őket. Mi is ezt tettük, de akkor volt mitől félnünk, mert léteztek olyan ellenzékiek, akik merték hallatni a hangjukat. Mára ezek kihaltak, Tiéd a CÖF, azaz a magukat „civilnek” nevező vazallusok, Tiéd a közhivatalnokok népes tábora, Tiéd a pedagógusok közössége, és igen, Tiéd lesz minden, Orbán Elvtárs, éppúgy, ahogy az enyém is volt, amíg elegük nem lett belőlem. Rossz végem lett, tudod, menekülés, Szovjetunió, és már az is öröm, hogy az urnám hazatérhetett a poraimmal. Kivételezett lettem: Farkasréten dupla urnatárolót kaptam, a főbejárattól balra, ha gyalogolsz 200 métert, rám találsz. Csak jelzem: az utóbbi időben szerényebb lettem, és ma már tudom, elég lesz nekem az egyik, a másik kiadó. Annak idején e sorok lejegyzője a mellettem lévő tárolóba temettette Villont, a hajléktalant, dafke. Jó társaság annak, akinek nincs ellenére egy hajléktalan, én bevállaltam társbérlőnek. A rezsi most kicsivel kevesebb, Neked köszönhetően, öröm mellém cuccolni.

Orbán Elvtárs, sikeres választást kívánok, söpörjetek el mindenkit, mutassátok meg, hogy háromnegyedes többségre is képesek vagytok! Onnan már csak egy lépés a négyötöd, majd a hathatod, és akkor boldog lehetsz, életed álma teljesült. Én is virultam, és lám, mi lett a végem!

Elárulok Neked valamit, Orbán Elvtárs: a Szovjetunióban gyakran álmodtam Anyámmal és Apámmal. Anyám folyton azt mondogatta, hogy helyette is szégyelljem magam, apám pedig, hogy lesülhetne a bőr a képemről. Végtére is igazuk volt, a személyi kultusz és az összes velejárója megbocsáthatatlan bűn. Nem is tudom, ezt mért mondtam el épp Neked. Talán az idősebb jogán. Én már vissza tudok tekinteni, van honnan, van hova. Bevallom, most már megtehetem: nagy gazember voltam. Akkora, hogy okkal hihettem: senki sem léphet a nyomomba. Hála istennek így is lett. Személyi kultusz és kutyavásár egyszer volt, csak egyszer lehet Budán. Pestről nem beszél a mondás.

Mondandómat egy humoristának, Nagy Bandó Andrásnak mondtam tollba. Tudod, manapság nagy keletje van a bohócoknak, azt hiszem, Neked is jót tenne egy olyan bölcs és igazmondó udvari bolond, mint a régiek: az egyetlen, aki megtagadja a talpnyalást, mert tiszteli és becsüli az igazság bajnokaként tetszelgő, öntelt, meztelen, eltévedt királyt.

Nagy Bandó András, a KMH vendégszerzője

***

Nagy Bandó András 1947-ben született Deszken. Általános iskola: Deszk, Vedres István Építőipari Technikum, Szeged. Elismerései: Karinthy Frigyes emlékgyűrű (1988), Szalmaszál a hajléktalanokért (1996), Hajléktalan emberért díj (2006), az Ambassador Klub aranygyűrűje (2006) Aranybölcsős díj a nagycsaládosok Egyesületétől (2011), Aphelandra-díj – a humanista civil kitüntetése (2013)

66 éves, ő a „Hanyas vagy, ’47-es,.” 50 éve szerepel pódiumon, amatőr színészként, Szegeden kezdte, Modern Színpad, majd Minerva Színpad. 50 éve kezdett karikatúrákat rajzolni, előbb a Délmagyarországban, majd a Szegedi Egyetemben jelentek meg a rajzai. Itt fedezte föl Kaján Tibor, és közölt rajzait az Új Tükörben, a Ceruzahegyező c. rovatban. 40 éve lép föl humoristaként. 30 éve lett a II. Humorfesztivál fődíjasa, Markos-Nádassal, ekkor szerződték a Mikroszkóp Színpadhoz. 20 éve élek Orfűn (tkp. 21, de 1 ide vagy oda.), 8 év pesti lét után lettem újra falusivá. (Deszken született, Szegedtől 10 km-re). 10 éve van pacemakere, és ugyancsak 10 éve írja a köteteimet. (20 felnőtteknek szól, 20 gyerekeknek, + 1 szövegértés tankönyv 1-2. osztályosoknak, Csabay Katalinnal közösen írták.  Thoroczkay Miklósné, „A Luci”, aki Montágh utódja volt a Színművészetin, uszkve 100 versét használta a 4 éve kijött beszédtechnika könyvében, egyedüli, mint ma is élő szerző. 1989 évelején 3 hónapig segítette a hajléktalanokat, egy régi barakképületes laktanyában létrehozva az ország első hajléktalan otthonát Budaörsön. Ezért a munkájáért kapta meg az Aranyszál a hajléktalanokért, később pedig, 2006-ban, elsőként A hajléktalan emberért díjat 1988-ban lette Karinthy gyűrűs, van pár bonbon-díja is. Életmű díjat kapott a Pécsi Ambassador Klubtól (ez egy aranygyűrű, és évente egy kiválóság kaphatja meg, fönt vannak a Neten, a Klub honlapján. Soha semmiféle állami elismerésben nem részesült, és ahogy vallja: úgy mondja a magáét, hogy eszükbe se juthasson állami kitüntetést adni neki.

Könyvei: ÚTON-ÚTFÉLEN (1986, 2007); KÖNYV AZOKNAK, AKIK UTÁLNAK OLVASNI (2001, 2007); András könyve – Fordított teremtés (2002); András II. könyve – Kútásó (2003); ÍZES BESZÉD (2003); 333 haIQ (2005); SOSEMVOLT TOSCANA (2006); Nagy Bandó világa (2007); Furcsa pár-beszéd (Sándor Györggyel, 2007); Orfűi medvehagyma kincseskönyv (2007), Kabaré-sikerlista (2007), Kalandárium 2005, Kalandárium 2006, Kalandárium 2007 (2008); ); ÖT HÉT ÖT haiku (2010); GONDOLATÉLESZTŐ – FÜVESKÖNYV (2011); ANDRÁS KÖNYVE I-II. (javított kiadás, 2010); ISTEN BIKINIBEN (2010); VÁR RÁD TOSCANA (2011), NAGYON FÁJL – verseskötet (2012); EGYEDÜL ÁLLOK – 40 év, humorista életmű (2012); MURPHY TÖRVÉNYKÖNYVE AMATŐR TENISZEZŐKNEK (2012)

Versesköteteim és mesekönyveim gyerekeknek: Családi szókincstár (2000); MADARAK TOLLÁRÓL (2004); FÁBÓL VASPARIPÁT (2005); GYÖNGYKALÁRIS (2006); Szappanbuborék (2007); A TÁLTOSSÁ LETT KISCSIKÓ (2007); Kicsinyek könyve (2007); KERESZTNÉVSOR (2008); SZIVÁRVÁNYHÍD (2008); A KISKALÁCSAI KIRÁLYSÁG (2008); RINGATÓ, 60 altató piciknek (2008); AMI A BÖGYÜNKBEN VAN (2009); NAGYAPÁM, NAGYANYÁM ÉS A VAKOND (2009); A VILÁGJÁRÓ KISCSIKÓ (2010); EGYIK KUTYA, MÁSIK IS (2010); HETVENHÉT MACSKAJAJ (2010); BANDÓ MONDÓKÁK (2010) LEXI MÁR OLVAS (tankönyv, Csabay Katalinnal 2010) KICSI VERSEK KICSINYEKNEK (2011); SZÁZSZORSZÉP (2012); A VARÁZSPADLÁS LAKÓI (2012); A HANGYA BANDA NAGY KALANDJA (2012) (az ÉV KÖNYVE 2013) (utóbbi kettő verses mese, CD-vel, én mesélem a mesémet. A hangyás a legszebb kötetem, megkapta az Év könyve 2013 díjat.) VERSELŐ BETŰK ÉS SZÁMOK – akár a hangyást, ezt is Antal Tamás rajzolta, 4-5-6 éveseknek ajánlom, és kisiskolásoknak.

49 hozzászólás

  • Remek! Az biztos, hogy amit muvelnek, mar Kadaron reg tul van. Es meg mi lesz az ujabb oriasi gyozelem utan!

  • András ez kiváló írás !

    Benne van minden a mai orbanisztán dolgairól .

    Vajon hányan fogják tudni értelmezni is 🙂

  • „Vajon hányan fogják tudni értelmezni is”. Nem nehez ertelmezni, annyira egyertelmu. A velemeny alkotas sem nehez, csak egyeseknek.

  • Nagggyyyon jó! Bár egy pici helyesbítés: a Rákosi vezette Magyar Dolgozók Pártjának nem Központi Bizottsága, hanem Központi Vezetősége (KV) volt. Bocsi, pedig Te vagy az öregebb! Tudod, „Hanyas vagy? Negyvenhetes?” Azt például nagyon elolvasnám még egyszer…

  • Fenyvesi Glória

    Nagybandó-nak mindig szerepelnie kell?
    Már nem vevők a humorára, hogy a politika palettáján fröcsögjön?Sejtem,melyik pártot támogatja…
    Azért nem hasonlítanám össze Rákosit, a népnyúzót, és magyarellenes diktátort Orbán Viktorral.
    Még akkor sem, ha nem minden jó, amit tesz…

  • Ebert Terézia

    Kedves András – ennél összegzőbben már nem is lehetett volna leírni.
    Nagy kár, hogy a szocik bezáratták a „sárga házat”, mert az egész cirkusz vezírestül együtt oda való lenne.
    Sokszor nem is tudja az ember ezek most infantilisek, vagy már a fogyatékosság bizonyos fázisában vannak, vagy a hatalom okozta leépülés beszűkült tudatában keringenek a győzelem mámorában.
    Amikor a tv-ben meglátom a vezírt már irritálva vagyok, vagy kikapcsolom, vagy átkapcsolom.
    Szidják Gyurcsányt, hogy hazudott, hát ők mi a francot csinálnak??? Lehet Gyurcsány fel akarta hívni a figyelmet, hogy …hát elvtársak, rohadjatok meg, szedjétek már magatokat gatyába…. ő „megszívta”. De ez a rokkant elméjű annyira el van telve magától, hogy már azt se tudja, hogy hogyan csináljon minél nagyobb öntömjénezést, hogyan hülyítse a tájékozatlanokat…, mert sajnos a tájékozatlanok ezt a sok sületlenséget mind-mind be is veszik. Azt vettem észre, hogy AMIKET ÖMLENG ÖNMAGÁRÓL ÉS TETTEIRŐL…MÉG Ő MAGA IS BEVESZI!!!

  • Eltévedteknek. Mély-magyar FideSS és Jobb-náci rajongókra itt nincs szükség, a fórum nekik a Magyar Szennyzet és a Magyar Sz@rlap! Ott Mélymagyarország Jobban Teljesít!

  • Pesti Gúnár

    Istenáldotta jó a termés megint, szép magas a búza.

  • Gy.Bognar!
    Koszonjuk az utbaigazitast. De ha On ismeri ezeket a forumokat, akkor On is jar oda. Kerdes: minek.

  • JIMBO – és hogy érzed magadat mostanában komcsi és bolsevista szimpatizánsként? Az ilyen antikomcsi szövegek belegázolnak a lelki életedbe? Na ja: államosítás, egypártrendszer, központi sikerpropaganda – csak úgy, mint mindig is!
    Mi antikomcsik meg vágjuk a centit: Rákosi fénykora 5 ÉV!!!
    (1948-53) de tágabban sem több, mint 10 (1946-56) Pedig mögötte itt volt a Vöröshadsereg is!
    Egyébként legközelebb Észak-Koreában plakátolnak ki olyasmit, hogy „jobban teljesítenek” Minél is???

  • Georgina Bojana

    Tisztelt Nagy Bandó András!
    Az írás ISMÉTELTEN tökéletes! Minden szava igaz és aranyat ér. Mint a magyar búza. Kérdés, hogy nyáron a még meglévő búzánkat hány vagonnal küldik a Nagy Testvérhez, arra Kelet felé?!
    Igen, mindig félek a szerződésektől, főképp azoktól, melyeket nem ismerek – helyzetemből adódóan! De a Paks bennem is sok kérdést vetett fel. Miből és hogyan fogjuk visszafizetni stb. stb.
    *
    Itt ahol élek nagyban gyűjtik az aláírást a fityesznek. Már nagyon sokat összegarindáltak 🙁
    Észvesztő! Főképp a nyögdíjasok firkálnak, szerintem sok nem is tudja, hogy miért és minek. Örül, hogy a reggeli tejeskávéja és a déli krumplilevese, no meg az esti üres teája és üres kenyere közben rányitják az ajtót, sőt véleményét kérik! No meg azt, hogy alá is íratják vele a nagy papírt?! Hú, ettől már be kell ájulni… Szerintük. Mit lehetne tenni?
    Üvölteni, megrázni a mexikó sorozatokat bámuló öregjeinknek, hogy MOST NEM KÉNE oda firkantani a nevedet öreganyám, öregapám! Most NEM!
    *
    Megtudtam az ilyen aláírás gyűjtőtől, hogy bezzeg akik Romániából jöttek át, az erdélyiek, az egész család, mukk és kérés nélkül, de azonnal oda vésik a nevüket. (Nem úgy, mint én, aki nem ír, nem firkál semmit, ami a fityesz épülését szolgálná). Nekik jó, de nekünk?! (( 🙁 ))
    *
    Sokan nem követik nyomon a legújabb zsiványságot, a takarékszövetkezetekkel való mutyizgatást. Nem is érik fel ésszel, mert bámulják a „kulturműsort” a Való Világot, az Édes Életet, meg a mexikói sorozatokat.
    Élnek egy „hintában”, a valóságra, az igazságra nem is kíváncsiak. Azt hiszik elérhetetlen, mert be vannak folyamatosan „etetve”. (( 🙁 ))
    *
    Súlyzózni kéne, nemcsak az egyeseknek, de a ketteseknek is. (Gyengébbek kedvéért a mindösszes férfinak és nőnek, mivel a szem.számunk ilyen vagy olyan számmal kezdődik).

  • Bogdán Gyula,
    azt hittem ez egy demokratikus liberális oldal. Hozzászólása nem erre utal.
    A cikk ismerős, már volt egy ilyen nemrég.
    Persze hasonlata az írónak sántit, de nagyon. Már a korrajzával is. Rákosi korban, NEM volt MÁS párt amire szavazni lehetett. Viszont életével játszott az, aki nem ment el szavazni!
    Hol van a mai kor ettől? Nem is beszélve Orbán és Rákosi személyét.

  • Figyelő??? Mire figyel, ha még a nevemet sem tudja leírni?

  • JIMBO: Azok, akik soha nem tartják be a demokrácia szabályait, akik diktatúrát teremtenek és támogatnak, azok papolnak róla legtöbbet! Miszerint aljas, pofátlan, hazug szövegeiket a demokrácia nevében kötelesség mindenkinek terjeszteni, de a tiltakozást szövegük, hazugságaik, csalásuk, rablásuk és jogtipró tetteik ellen betiltják.

  • Kekec! REGI „jo” haver!
    Nem tudom mire celzol. Nem velem, hanem a fogalmazasoddal van a hiba. Meg magyaraznad? Jo neven vennem.Koszi.
    Gy.Bognar!
    Tenyleg nagy hiba, ha valaki a neven(mint FO megmondo „ember”) atsiklik valaki. Ebbol lathatja, hogy milyen KOMOLYAN veszik, amit ir. Ennyi…

  • jimbo: én inkább figyelő szenilitására gyanakodnék 😀 mert hát, bogdán, az a géza, a gyula pedig az a bognár 😀
    figyelő a kanadai választás technikai lehetőségeit – ott ugyanis még sms-ben is lehetett szavazni, meg e-mail-ben – keveri a magyaroszágival.
    ennyi…

  • JIMBO: Komolyan, de én is jót nevetek, amikor olvasom néhány ide írogató idétlen szövegét. Különösen amikor személyeskednek csak, mert nincs ellenérvük, ami bizonyítható.

  • Ok, szenilis vagyok…és?
    Ne kivánja, hogy megírjam én mit gondolok magáról.
    Nem figyeltem valóban. Összetévesztettem a Gyulával, siettem, mint mindig.
    De amit írtam a hibás név mellé, az viszont igaz .

  • figyelő: éntőlem megírhatja, nagyjából sejtem, hogy nem lesz valami hízelgő 🙂 nem is a figyelmetlensége a baj, hanem az a makacsság, amivel ragaszkodik a szavazással kapcsolatos rögeszméihez, és még a konzuli hirdetményt se fogadja el!
    amúgy én is sok mindent elfelejtek, sokszor olyat is, amit csak öt perce hallottam. ez is szenilitás.
    igaza van, és? oda se neki.

  • GY.Bognar, Ille Ur!
    Bizonyithatosag teren Onok sem sziporkaznak. Kar, hogy ezt nem tudjak…Ami itt megjelenik IRASBAN, abbol csak nagyon keves nyert bizonyitast, mert ahonnan Onok veszeik a „TENYEKET”, bizony enyhen szolva is ketes. De ha Onok hiszik, az Onok dolga. Ez viszont mar a DEMOKRACIA egyik alkotoja. Ezt megadhatnak nekunk is, hiszen Onok (allitolag) a DEMOKRACIA bajnokai(self appointed)

  • Ille, ha maga azt állitja Magyarországról, hogy Kanadában a konzulátus csak egy van, és a Nagykövetség helyett, akkor kérdem én ki a …….?tudja mi.
    Mert konzulátus van több városban, Követség csak egy van, Kanada fővárosában, Ottawában. Csak hogy tudja.

  • Az összes figyelőnek, jimbonak a figyelmébe. Orbán azért nem hasonlítható, csak Rákosihoz, mert utoljára ebben az országban a Rákosi éra alatt volt államosítás (mindenféle kárpótlás nélkül a javak, egzisztenciák elvétele). Ezért kerülik az országot a befektetők, és persze nő az államadósság is rendesen, csak éppen most már nem IMF-3-4%-os kamatra, hanem „jó magyar” offshore befektetők 5-6-7, sőt 9,5%-os hasznára.
    Kedves Bognár! Kérlek, ne zavard el a jimbo-féléket! Én mindig reménykedem, hátha beakad a rezsiháborús agyukba néha-néha egy-egy gondolat is. Márpedig ez az általad említett helyeken kizárt. Tudod, a reményhal…

  • Vissza a lényeghez, a cikkhez. Fentebb ezt íírtam:

    A cikk ismerős, már volt egy ilyen nemrég.
    Persze hasonlata az írónak sántit, de nagyon. Már a korrajzával is. Rákosi korban, NEM volt MÁS párt amire szavazni lehetett. Viszont életével játszott az, aki nem ment el szavazni!
    Hol van a mai kor ettől? Nem is beszélve Orbán és Rákosi személyét.

  • jimbo: ugye, belátja, hogy MAGÁNAK semmit se kell bizonyítanunk? ráadásul nem igazán alkalmas arra, hogy bármit is osztályozzon 😀

  • figyelő: melyik szót nem értette az előző válaszomból? NINCS konzulátus több városban, van egy főkonzuli, és van egy konzuli, az kettő, de, ha maga nem hisz a kormányzati portálnak sem, az nem az én bajom!
    vitatkozzon ezzel:
    http://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?kanada
    makacs ragaszkodása a hülyeséghez már kóros!

  • Ille Ur!
    Valoban NEKEM nem kell,hogy bizonyitson barmit(ez az On modszereivel ugyis sikertelen lenne), de rajtam kivul van itt egy nehany olyan, akik esetleg ezt igenyelnek.Hat ha ezt nem teljesiti, akkor miafeszkesfenenek irogatja ide az omlengeseit.
    Hogy en mire vagyok alkalmas, azt nem tudhatja. Ahhoz tul szuklatokoru. Mondhatnam, szemellenzovel jar/el, mint a lo, de a szamar is. A lekicsinylo megjegyzese nem zavar. Ne farassza magat ezzel. Ez csakOnrol, es csak is Onrol allit ki egy velemenyt, ami nem eppen hizelgo. De hat ez nem zavarja Ont, ugy hogy ne is irja ide nekem.

  • Egyebbkent, Uriember vagyok, meghagyom Onnek az utolso szot(megint). A felesegemmel is valszeg azert voltam otven evig (jo) hazassagban, mert Neki hagytam az utolso szot.Furcsa,de O mondta nekem, hogy uriember vagyok, amivel nem egeszen tudtam egyeterteni, mert ha kell, tudok parlagi is lenni. Mondjuk, ugy, hogy alpari, ami Onnek nem eppen idegen.

  • Kulonben, ha akar, nyugodtan nevezzen PARASZTNAK. Annak szulettem es nagy kar, hogy nem maradtam meg az ekeszarvanal. Hogy miert? Majd maskor. Jo????

  • jimbo: uriember 😀 éntőlem az lehet, ami lenni akar, nem igazán izgat. az pedig, hogy nem zavarja valami, a magánügye. persze, azért csak visszaszól 😀 magánál nem csak az én módszereim sikertelenek, elég bő a lista.

  • Jimbo! Azért kíváncsi lennék a 11.33-as bejegyzésemre adott válaszára.

  • jimbo: már miért nevezném annak? egyáltalán, miért is nevezzem bárminek?

  • Kedves András köszönöm az írását, bízom benne hogy a címzettnek
    előbb-utóbb a kézbe teszik, mert hát a túlvilágról kevés ember kap levelet-meg hát legyen mivel dicsekednie–Most nem Mátyásról és Viktorról fejteném ki a véleményemet mert őket már ismerjük azt már tudjuk hogy ki kicsoda-és mi a közös bennük.
    Én a kiépített vagy felépített RENDSZERÜKET -szeretném közelebbről szemügyre venni. A rendszer működtetőit, azt a figurát, azt az írástudót,gondolkodó „nemes magyart”, aki tudatosan közreműködik az önmaga által is elítélt rendszer működtetésében.-Ha pedig belegondolunk, hogy mi a hajtó erő, mi az oka, motivációja a serénykedésének-csak és kizárólag a két P,-minden szinten tetten érhető-legalsótól a legfelsőbbig. A Poszt és Pénz imádata, a parancsolás vágya. Nem sorolok fel kinevezéseket, posztokat, mert a lista nagyon hosszú lenne. A poszt megtartása érdekében még hazugságokra is képesek,a valóságot pedig igaztalanak hirdetik.
    Orbánt hiába szidjuk ma, holnap bezárják az orvosok, a kiépített rendszere meg a nyakunkon maradhat. A működtetőit kell meggyúrnunk, vagy meggyőznünk,- kispofáim rossz úton jártok.-Legyen példa a média. Egy hatalmi ág, ezek a lélekrontók, az elbutítás nagy mesterei és okozói,- nagyban hozzájárultak a mai közállapotok kialakulásához . Ki lesz ennek orvosa, gyógyítója, hölgyeim és uraim???-

  • Glóriának üzenem: Te még mindig „agymosott” vagy? Miért van még mindig dicsfény a fejeden? Mert egyébként csak a sötétség…

  • Ille, passzé!

  • figyelő: vettem.

  • fenyvesi lólika,
    nem tévesztendő össze a Dreher lólikával.Ott még értelem is található volt,ha nem is több,de a csődöröknek biztosan.Nos lólika,kérek egy szép hozzányerítést!

  • A CÖF-az én kedvenc tömbösödésem,na meg a vezetője,a csizmadia lackó,-na meg az ügyvédje se piskota.
    sok ésszel nem halmozta el a teremtő.a fenti írásomban pont az ilyen trógerekre gondoltam,akik működtetik ezt az Orbanisztán rendszert.Nagy mócsingos buzgalmába szórja a plakátokat ország szerte,–pénz nem számít,–nem úr aki nem pazal.-

  • Pesti Gúnár :
    Hheheheheehehehehe
    Azonkívül pedig még újkalászt tipor az eke.

  • Azért Soltész Tünde kisasszony , mert Gloáka is a búzásból írogat.
    A kolhoz szántójából. És hát istenem. Ott , a messzi szovhozban meg kevés az a napi politikai félóra amit kapnak a muzsikok meg muzsikínák. Ettől ilyen tájékozatlan a külföldi kérdésekben.

  • Nyimbó-Nyombi :
    Én ezer örömmel nevezem magát parasztnak és hát -szerintem- nem is nagyon járok ezzel messze az igazságtól.
    Merthát ami tény az tény.
    Ezen még az sem segít ha maga rábólint egyet. Attól még nem válik úriemberré.
    Maga paraszt.

  • Gay-za!
    Meg mindig jobb, mint a lumpenproletar, mint maga.Sajnos, Maganak meg oda is avanzsalni kellene.

  • Nagy Bandó éleslátását jelzi, hogy 2010-ben a kis Rákosi elvtársra szavazott, és ez a 4 év kellett neki ahhoz, hogy pedzegetni kezdje, mi a szitu.
    A másik, ami bizonyítja, hogy mindig le van maradva a dolgokról pedig az, hogy most meg elkezdett az LMP-ben politizálni. Volt hová belépnie, volt hely bőven, mert mindenki elhúzott abból a pártból, ahol egy Schiffer a góré, aki a kis Rákosi elvtárs védőügyvédje volt évekig, és Elek István a párt atyja, aki pedig a kis Rákosi elvtárs tanácsadója volt évekig.
    Tehát annak a pártnak akarja tolni a szekerét Nagy Bandó, amely tulajdonképpen a kis Rákosi elvtárs seggéből pattant ki, mint a Szarabbik nevű náci párt.
    Biztosan sok szép kokárdát varrnak együtt, és aggatnak egymásra, felhevült magyarságtudattól vezérelve, de a kis Rákosi elvtárs csak röhög rajtuk, tudja jól, hogy az LMP neki nem ellenzéke…

  • Nagyon jó. Feltettem a CÖF oldalára. Mostanában az a hobbym, hogy megpróbálom meggyőzni a békemenetelőket, hogy hülyék. Ott mindig csak egy Movir nevű házörző kutya ugat meg minden kívülről jövőt és hülyeségeket ír. Most például válaszként a fasiszta Metapédiából odamásolta a Rákosiról szóló cikket, amely úgy kezdődik, hogy „”Rákosi Mátyás – er.: Rosenfeld *1892 +1971, magyarul beszélő zsidó kommunista…” Na, erre válaszoltam, de feleslegesen.

  • Még egy gyűlölködő facebook-oldal a demokrácia ellen: https://www.facebook.com/pages/Nem-%C3%A9rdemelnek-t%C3%B6bb-es%C3%A9lyt/283495698470973 Ömlik a szenny.

  • utód: ez gyűlölködő? dehogy is! csak azt adják, mi lényegük. orbán meg röhög a markába…

  • NYomi Nyimbo
    Már megírtam mit jelent a ” lumpenproletár ” kitétel.
    Nagyon sajnálom ha a maga értelmi színvonalán értelmezhetetlen volt , holott a magafajtához olyan stílusban szoktam hozzáírni , amit az átlag-ötéves is könnyűszerrel felfog.

  • De tudja mit Nyomikám ?
    Nekifutok mégegyszer,utoljára.
    Csakis a MAGA kedvéért és épülésére :


    A magafajta, Rákosi időkben , vállalati szemináriumokon szocializálódótt káderekben a ” lumpenproletár ” kitétel mint súlyos sértés és vád maradt meg ! ( Mármint a fejében.)
    Ugyanis nem figyelt oda. Biztosan ultiztak a hátsó sorokban , míg a párttitkár elvtárs magyarázta az amerikai munkásosztály lezüllését , merthogy hagyták magukat megvásárolni a tőkésektől. Ezzel aztán súlyosan hátráltatják -a keleti szoc.-propaganda szerint- a Világforradalmat .
    Na. Hát ezek lettek volna a ” lumpenproletárok ” .

    A baj ottvan Kicsinyimbó vazze , hogy engem az istennek sem akar egyetlen egy hazai oligarcha-milliárdos-gözgépes-trafikos-földmutyis sem megvásárolni.
    Az is igaz viszont , hogy én meg nem akarok Világforradalmat.
    Akkor tehát mi a zigasság nagyokos ?

  • Remélem a „Jobban teljesit”folytatodik,mert” A nem kormànyoztunk,
    elkurtuk nem is kicsit,hazudoztunk…,nincs még egy orszàg,amelyik
    ekkora hibàt követett el….”,utàn kényszerüen jött a 2008 végi
    IMF hitel. Ilyen „teljesitmény” utàn nem volt egyszerü jobban teljesiteni,a vissza fizetési kötelezettségek miatt.

  • Rákosi elvtárs utóirata az Orbán elvtársnak szóló
    2014. március 1-i leveléhez. [AN: Nagy Bandó]

    Kedves Orbán elvtárs!

    Azért mégiscsak neheztelek magára, hogy a stadionokban rejlő társadalmi energia ötletét ellopta tőlem és kisajátította. Jó, tudom, hogy a foci a maga egyéni hobbija, amelyben szintén igen sikertelen balféknek bizonyul, s így politikára volt kénytelen adni a fejét.
    Ám az mégis felháborító, hogy az általam épített Népstadiont, ahol a Civil a pályán című, hazafias filmet is forgattuk, átnevezte Puskás-ra, arról a kommunista-párttag labdarúgóról akinek még én adtam az őrnagyi rendfokozatot, és tejbe vajba fürösztöttem, mert a tábornoki kar ellenezte, hogy üresfejű focisták ilyen magas katonai rangot viseljenek a mi Néphadseregünkben. Ők még nem tudták, hogy a fociban mennyi kamu lehetőség bújik meg a mi céljaink megvalósításának rögös útján. Ha más nem, hát az aztán remek kifizetőhely fal állások realizálásához. Maguk ott a NER-ben ezt mégis fölismerve, elsősorban a maga személyének fontosságát kidomborítva építették meg a dolgozó nép pénzén például a felcsúti Népstadiont, az Orbán [bűn]Szövetkezet birkalegelőjén, amelynek hatalmas szerepe lehet még a futball akadémiák és a dolgozó szolganép szemében. Annak az arénának ha föláll a szélire, törpenövése ellenére máris fölnéznek magára a focifejű felcsúti imádói, Mészáros Lörinc nemzeti-futball-akadémista, gázszerelő vezetésével, aki már a renitens juhászok elleni pogromokban is világra szóló eredményeket produkált.
    Ha nagy Szovjetoroszország segítségével nemcsak atomerőművünket építi meg, hanem kiépíti a maga repterét és kisvasúthálózatát is, akkor végre bezárhatja majd a közönség nélküli – fölösleges – Nép, bocsánat Puskás stadiont is. Ahogy nagyon helyesen a NER-ben fölöslegessé vált Széchenyi Könyvtárat és a Nemzeti Galériát is készül bezárni. Pestnek meg megmarad a maga másik büszkesége, a nyilasoknak ajándékba adott Poncsó Glutamát – vagy hogy a francnak nevezte el – aréna.
    Orbán elvtárs ne tegyen úgy, mint egykori ölebe, a maga MOB elnöke, Schmitt elvtárs, ne plagizálja mások ötleteit és ne pocsékoljon összevissza, amikor jórészt munkanélküli népünk – az öné, meg az enyém – jelentős része még éhezik is, mert abba talán még ebben az országban is bele lehet bukni. Én csak tudom.
    Ja és még egy, ha már végleg sikerült negligálnia Nagy Imre elvtársat, tegye meg, hogy engem legalább visszavesz az élre, legalább miniszterelnökifőtanácsadójának, ahogy azzal szőke, bandzsa náci nővel már rég megtette…

    Elvtársi üdvözlettel:

    Rákosi Mátyás
    az Önök szeretett
    első titkára