Elfogatóparancsot adtak a Kuruc.info tulajdonosa ellen, aki Kanadába szökött

2014 július 13 11:17 de.60 hozzászólás

Az FBI elfogatóparancsot adott ki az 51 éves Varga Bélára, a Kuruc.info nevű náci honlap tulajdonosa és üzemeltetője ellen, aki a hírek szerint Kanadába szökött. Zaklatás és halálos fenyegetések gyanúja miatt indítottak eljárást Varga ellen, de mivel nem jelent meg két San Francisco-i kihallgatáson a hatóságok elfogatási parancsot adtak ki ellene. Varga Béla mellett felesége, Pesti Judit, valamint a két fia is eltűnt. Californiai házukban – mely Headelsburgben található – tűz keletkezett június 16-án, és azóta lakatlan. Vargát májusban tartóztatták le és 250 ezer dolláros óvadék ellenében engedték szabadlábra. Mivel azonban két alkalommal sem jelent meg a kitűzött tárgyaláson, óvadékét elvesztették és egy 300 ezer dolláros bench warrantot (elfogatóparancsot) adtak ki ellene.

Varga Béla fiaival. Fiai is eltűntek vele együtt.

Varga Béla fiaival. Fiai is eltűntek vele együtt.

A szélsőjobboldali Vargát Nafiz Ahmed ügyvéd képviseli, aki nem volt hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni.

Az viszont elképzelhető, hogy hamarosan lekapcsolják a kuruc.infó honlapját, hiszen a Cloudfare nevű hosting cég is idézést kapott a californiai bíróságtól Varga tevékenysége miatt. A cég nem árulta el újságíróknak, hogy lekapcsolják-e, vagy sem a kuruc.infót.

A The Press Democrat című lap szerint, az amerikai-kanadai dupla állampolgársággal rendelkező Varga Béla Kanadában bújkál. Feltehetően vagy rokonoknál, vagy a kanadai magyar közösség szélsőjobboldali szárnyai bújtatják az amerikai hatóságok elől.

60 hozzászólás

  • Időszerű volt, már hamarabb kellett volna.

  • Sandor Kerekes

    Milyen erdekes!
    A naci hoskodes es nagypofaju fenyegetozes osszeomlik az ellekezes elso fuvallatara. Azonnal Barcsa Turner fenyegetozese otlik eszembe, amint nemreg ajanlkozott hazhoz jonni.
    Ez a nagypofaju barom meg a birosagon is felt megjelenni, inkabb felhuzta a nyulcipot, abban a hiszemben, hogy igy megussza. De hogy mekkorat tevedett azt hamarosan megtudja. A kanadai hatosagok nem teketoriaznak a korozott bunozokkel, hanem kiadjak oket percek alatt.
    Hogy mekkora barom ez a Varga Barom, az abbol is latszik, hogy ha helyben marad es koveti a torvenyes utat, akkor szabadlabon vedekezhetett volna es eselye is lett volna megvedeni magat. De igy, a torvenyenkivuliseget valasztva, ket orszag rendorei is uldozik, a lebukasa csak ido kerdese es azt kovetoen csak a bortonbol vedekezhet, mikozben haza, anyagi forrasai lefoglalva, valoszinuleg meg egy ugyvedet sem fog tudni megfizetni.
    Meg az is lehet, hogy megprobal a kiadatas ellen fellepni a kanadai hatosagokkal szemben, ami megint csak megnyujtja a kiadatas folyamatat es amilyem hulye, annyival tobb idot tolt bortonben.
    Nos, ekkora marha ez a Varga Marha.
    Utoirat: azert a fiait sajnalom, ennel jobb apat is megerdemeltek volna.

  • Sandor Kerekes

    Megegy utoirat:
    Hogy mekkora marha, az abbol is latszik, hogy szandalhoz bokafixes zoknit hord, ami a bunkosag csalhatatlan jele. Ennel nem kell tobb.

  • Ő szemétsége,
    mekkora bunkó arról regényt lehet írni.Egyébként még csak nem is szandál,hanem strand papucs van a pipaszár virgácsain.Nem akarok róla sokat mesélni,mert a hányinger kerülget. K.b.6 hónapig leveleztem ezzel az agymenéses nyilas barommal.Én is kaptam tőle eleinte seggnyalást,majd később fenyegetéseket.Mindig megkapta a beosztását,de hát egy ilyen ökörnek rinocérosz bőr van a pofáján
    Nálunk most éppen szirénáznak.A rakétatámadás után össze szedem és elküldöm a 6 havi levéltermést.Üdv a normálisaknak!

  • A nácik és más huligánok alapvetően gyáva férgek.
    Csak csoportosan nagyfiúk , ha magukra maradnak akkor semmivé válnak.
    Mennyivel nagyobb fiú őnáluk pl. egy ” schrenkes ” , aki éjjel , ha meghallja a szirénaszót akkor nyugodtan leteszi a hidegvágót meg a fúrógépet és szépen bevárja a zsarukat.

  • sandor kerekes: barcsa turnernek megírtam a címem és az időpontokat, amikor ráérek eljátszogatni vele. egyenlőre még nem jelentkezett, ahogy a másik szájkaratés majom se, aki a kutyáimmal együtt történő széttépésemet ígérte meg 🙂

  • Na ezek szerint KANADÁBAN igen vegyes népség él együtt…..
    nácik…rasszisták,ÁVH-sok (régi szoci ügynökök…)büntetlenül….
    Jobb és baloldal,na nem semmi!Ott vajon milyenek a törvények?talán ott sem „kerek” minden,ezért érthetetlen miért nem azokkal foglalkoznak egyesek és miért az itthoni
    jelenlegi állapotokat bírálják,kevés sikerrel és főleg valóságalappal…
    Remélhetőleg élnek kint tisztességes,becsületes emberek is sokan?
    mint pár ismerősöm rokona!

  • Sandor Kerekes

    Igen, azok nagyon rendesek, az ismeroseid rokonai, es ok bujtatjak ezt a disznot, csupa embersegbol.

  • Marcsa,
    Kanadában valóban sokféle csürhe él.Kivétel nagyrészt azok, akik nem 45-ösök,vagy azok utódai.Ez a hányadék varga béka a 70 es években disszidált,majd visszament és bajba keveredett a magyar adóhivatallal.Eladta Móron a borászatát és újra lelépett. A gengszter váltás után jött rá,hogy nyilas szittyáskodásból is meg lehet élni.Most aztán úgy bekeverte magát,hogy remélhetőleg 10 évi pihenőt kap.Megérdemli,mert eddig nagyon asszertív életet élt.Remélem ősenkiség nem fogod pártfogásodba venni!Merthogy nem lehet rámondani,hogy esetleg balos,vagy nem eléggé szereti a huzavona gabeszt.

  • ezerördögéspokol szemtelenafickó

    Közölnétek, kérlek, egy angol nyelvű kivonatot minderről? Szeretném, ha kanadai – magyarul nem, vagy nemigen tudó – ismerőseim is tudomást szereznének a dologról. Köszi.

  • Na… Bujkál a drága? Remélem rettegve éli mocskos életét!

  • Natessék.
    Náciék Marcsija ide (is) csücsörintett egy okosságot.

  • geyza: ő már csak ilyen. ne sértsd meg a nácikat ezzel a párhuzammal! nekik legalább vannak elveik, de boda tökéletesen elvtelen.
    amúgysem náci ő, csak kényszeres, mint idolja, a nagy nemzetmentő. egyesek látni vélték, hogy a szagos misén ő is úgy öltögeti a nyelvét 🙂 őhozzá hasonlóan mindenhez ért, mindent jobban tud és ismeretei legalább olyan széles körűek, a látóköre – különösen, ami a politikait illeti – pedig tán még szélesebb is.
    mindezt választékos szókinccsel és lenyűgöző érvrendszerrel adja elő 😀
    boda egy kincs! apró hibája, hogy nem egy apró karib-tengeri szigeten, egy barlang mélyén van elásva 😛

  • Érdekes.
    Esztendőkön át nem tudták elkapni ezt a Borásznácit. Osztán most, hogy a széljobb nézetek (és „ethos”) terjesztésében és képviseletében sem tűr már konkurenciát a Maffia-állampárt Főkormányzója (azaz Őtörpesége), hirtelen aktivizálta magát az összes hatóság. Elébb megpiszkálják a Jobbik finanszírozási ügyeit, osztán előkerül KáGéBéla, most meg szökik a Borásznáci.
    Háááát …
    … Ééérdekes!
    … és ezt szendamondja!

  • Én soha egy szélsőségest sem védtem(akár jobb akár baloldali)mindkettőt elítélem!
    ha figyelmesen olvasták volna egyesek a hozzászólásom,értenék!
    Ami a „csürhét” illeti,hát tényleg vannak kint sokan(talán többen mint itthon!A cikk szerint igen!
    A többiekhez nincs mondanivalóm,mert azon kívül,hogy többen a fenti csoportba tartoznak,még eszük sincs(mondhatnám hülyék…)az igazság,meg a jó modor meg már igazán nem várható el az ilyenektől……na meg egyeseknek a szirénázás is sajnálatos módon elvette azt a kis eszét is ami valaha volt,persze ő nem Kanadából,hanem Izraelből ír…..csak az az érdekes,hogy mindkét helyen
    vannak kétes elemek…..na ez az ő bajuk!

  • Ja a nácik és komcsik „jól” megvannak odakint!
    Hát vicces!

  • Pedig szegény barátom csak azt hiszi, hogy Kanada nem fogja keresni. Nagyon is keresni fogja,csak ő ezt még nem tudja??? Itt is letudják ültetni a genocid írásaiért. Pedig annyira oda volt a First Amendment védelméért 🙂

  • Sandor Kerekes

    http://www.pressdemocrat.com/article/20140712/articles/140719859

    Az angol valtozat:

    Warrant issued for Healdsburg man with ties to far-right Hungarian website

    To his neighbors, Bela Varga seemed like a nice guy who kept to himself. The owner of a short-lived specialty spice shop in downtown Healdsburg, he played the keyboard and claimed to have learned about wine-making in his native Hungary.

    One resident on the quiet cul de sac where he lived called Varga, 51, “a man of mystery,” especially after authorities showed up about a month ago to ask about him.

    “An FBI woman agent showed me a picture. She asked me if I was familiar with him,” said neighbor John Manning.

    Although some of his neighbors were unaware of it, Manning had heard previously that Varga was associated with a far right Hungarian website known for its anti-Semitism and homophobia, which has drawn attention from the Hungarian government and even U.S. congressional representatives.

    “I’m shocked. He’s always been so sweet and kind when I’ve talked to him,” said one neighbor, who asked to remain anonymous.

    “It doesn’t fit the limited interaction we’ve had with him,” said Andrew Beard, his landlord of more than six years.

    Last week, Varga also became a wanted man. A $300,000 bench warrant was issued for his arrest after he failed to show up twice in San Francisco court on criminal charges of stalking and harassing an attorney who obtained a subpoena to question him about his ties to the Hungarian website.

    Varga’s family told neighbors he is in Canada, where he is a citizen.

    The Fitch Mountain Villas townhouse where he lived with his wife Judit Pesti and their sons, 18 and 20 years old, is now empty, scarred from an upstairs fire on June 16. The cause appeared to be electrical malfunction, according to the Healdsburg Fire Department.

    Human rights groups say the website that Varga allegedly registered, kuruc.info, regularly disputes the Holocaust and organizes hate campaigns against Hungary’s lesbian, gay, bisexual, transgender and Roma communities.

  • Remeljuk, hogy ez a hir nem kacsa. Megerdemelne hosunk nehany evet bortonben, hatha ott segitene neki egy-ket rendkivul nagy nemiszervvel rendelkezo neger bortonlako tisztelni a massagot.

    Az csak a baj, hogy ha tenyleg ideszokott Kanadaba, akkor nem a rokonainal lesz, hanem valamelyik elvtarsaval, es ha nem hallgattak le a telefonjait, nem olvastak el az email-jeit, akkor bizony szepen el fog itt eldegelni, amig eloszor korhazba nem kerul.

    De hat mindegy. Egy patkannyal kevesebb lett.

    Udv;
    Moshe

  • Sandor Kerekes

    szendamondja, rosszul mondja.
    Otorpesegenek a vilagon semmi koze nem volt a lebukashoz, tole akar iteletnapig is mukodhetne a kuruc.info. Viszont az ATV es egy Action and Protection Foundation nevu szervezet gongyolitette fel a szalakat amelyek hozza vezettek. Ez a szervezet kezdemenyezte az idezest, melynek folytan esku alatt kellett volna vallania a websiterol. De, mikozben nyugodtan megtamadhatta volna az idezest a birosagon es lett is volna eselye azt eltoroltetni, begyulladt es szokesre fogta. Ez a leheto legrosszabb valasztas volt az o szempontjabol, mert ebbol mar csak a borton iranyaban tud kijonni. Nem is beszelve az eletveszelyes fenyegetesekrol, melyeket hat napon at kulkdozgetett az ellenfele ugyvedjenek. Az ilyesmit nagyon szigoruan veszik az USA-ban. Es meg azt hitte, hogy azok az ugyvedek ezt turni fogjak.
    Ez a pasi, mint Amerikaban mondjak, mar piritos.

  • Sandor Kerekes

    Megegy megjegyzes.
    Ez a barom, mint oly sokan a kivandorlok kozul, nem vette a faradsagot, hogy amerikaiva valjon, nem ertette meg az amerikai elet nagyszeruseget es szabadsagat. Megmaradt szukelmeju, videki bunkonak es aszerint elt, aszerint tett.
    De az amerikaiak effele bunkosagra nem lehetnek tekintettel, az igazsagszolgaltatas szemelytelenul es minden indulat nelkul fogja ot osszeroppantani.
    Ugyanez all a kanadai igazsagszolgaltatasra is. Habar a torvenyekben es a reszletekben vannak kisebb kulonbsegek, a lenyeg ugyanaz.

  • Csiga-Varga gyere ki
    Harper segget nyaljad ki
    Canadaban nincs helyed
    Menj a francba kisoreg

  • Katalin Rostas

    Ez is azt hitte mindent megtehet, ez a mocsok.
    Mikor fognak magyarországi megfelelőik sorra kerülni???

  • úgy tudom, az USA-n belül is ez a harmadik lakóhelye, ahonnan most megpattant, mivel eddig két városban vált persona non grata-vá mert a JDL felvilágosította tevékenységéről az illetékes polgármestert. működött itt: Healdsburg / California (1340 Woodside Ct., Healdsburg, CA 95448, USA).utóbb oaksdale-ből (california) tette át a székhelyét: 14747 N Northsight Blvd,suite;111,pmb;309 Arizona / Scottsdale 85260 USA, [email protected].
    mit mondjak, menekülni, azt tud, de azt minden patkány tud.

  • katalin rostas: kevés rá az esély, hogy bármikor is. miből gondolom?
    http://kanadaihirlap.com/2013/11/26/magyarorszagon-nem-buncselekmeny-verdijat-kituzni-a-zsidokra/
    a vérdíj kitűzéshez csatlakozott a napokban a 64vármegyés gyülevészhad.
    EZ a rendőrség, EZ az ügyészség semmit nem fog tenni.

  • Kérem szépen, olvasva az itteni fröcsögéseket egyetlen dolgot nem értek: miért nem beszél senki arról, hogy a kuruc.info honlapon megjelenő írások soha nem állítanak valótlanságokat. Minden ott megjelenő hír igaz s a felháborodást Magyarországon az okozza, hogy számos esetet leplez le a honlap, amelyet a fennálló hatalom palástolni kíván. Magyarország maffiaállam s a maffia szemlélet fokozatosan leszivárog a társadalom alsóbb rétegeibe, ahol ezt a szellemiséget az emberek a maguk lehetőségei szerint érvényre juttatják. Innen a sok háborúság, békétlenség, az össztársadalmi bizalmatlanság, a gyanakvás mindennel és mindenkivel szemben. Ma már számos, korábban tiszteletre méltó szervezet, például a történelmi egyházak is maffiaszerűen működnek, pontosan le vannak szabályozva a gazdasági, üzleti kapcsolatok és lehetőségek, pusztán munkával, tehetséggel, szorgalommal előre jutni nem lehet. Ugyanígy van a különféle karitatív és civil szervezetekben, egyesületekben is. Egy ócska, végsősoron pitiáner szemlélet eluralkodásáról beszélhetünk, melynek során kivételezett helyzetbe kerülhetnek az igazságszolgáltatás alkalmazottai, a rendvédelmi szervek vezetői, az egészségügy szereplői, az oktatás megmondóemberei s persze a pénzügy héjjái. Ezen területek visszaéléseiből mazsolázik rendre a kuruc.info s ezért lett közellenség, nem pedig a mindenki által utált, megvetett és elkerült cigányok szapulása s még csak nem is az antiszemitizmusa miatt.

  • gróf úr: kérdés, ha itt fröcsögések vannak, akkor mi készteti arra, hogy egy ilyen derék magyar szellemi honvédő, mint maga, olvassa?
    a kurucon megjelenő írások soha nem állítanak valótlanságot? nem hát. csak hazugságot, közösség elleni izgatást és becsületsértések garmadáját írják le, meg vérdíjat tűznek ki a maguk félének nem tetszők fejére.
    hát persze, a kuruc maga az igazság bajnoka, a haza védője és a nemzet gyámola.
    tudja, ha kiveszem az első és utolsó mondatát, egész jó valóságértékelés lenne belőle.
    de így csak egy hazug kurucos propaganda.
    javaslom, maradjon is ott meg, az a magának való fórum. ott biztosan nem fröcsög senki. javaslom, olvassa el a kuruc-témában előbb belinkelt cikket, és utána jelentse ki, hogy a kuruc és hozzászólói ártatlan cserkészek csupán.
    jó olvasást!

  • Ille Uram!

    Nem tudom, lapjuk balliberális vagy fideszbirka orgánum-e, abban mindenesetre közös a hazai médiavilág internetes szereplőivel, hogy azonnal beskatulyáz. Kérem én nem vagyok ,,kurucos”, ahogy Ön írja. Nem vagyok párttag, lassan már szimpatizáns se. Ha megnyugtatja, 1990 óta idén nem mentem először szavazni és nem megyek a helyhatósági választáson se. És a gyermekeimnek elmagyarázom, hogy mi a problémám, mi az oka passzivitásomnak. Én tegyek a nemzetért, ezért a társadalomért? Hát nem ez a társadalom ütött rajtunk? Nem ez lopta szét az évszázadok alatt összegyűjtött értékeinket és vagyonunkat? Nem ennek a társadalomnak az elődeit taníttattuk saját vagyonunkból, és mégis elárultak bennünket? Hát nem! Én nem vagyok hajlandó egy gyufát sem odébb tenni. Élem a saját életemet és felnézek az őseimre, akik azt hitték, hogy jót tesznek a magyarokkal, amikor sok évszázadon keresztül csak ezt a társadalmat szolgáltuk, és a végén disznóólakba kerültünk vagy menekülni kellett!
    Olvasson figyelmesebben Ille úr! Én két dolgot állítottam:
    1. a kuruc.info igaz dolgokat ír, erre egyszerű bizonyíték, hogy még soha senki nem perelte őket hazugság terjesztése miatt, örökké csak a stílussal és a tematikával van baj.
    2. szerintem Magyarország ma maffiaszerűen múködik, ennek megállapításához nem kell sem kurucosnak, sem jobbikosnak, sem gyurcsányistának lenni. Ez egyszerű ténymegállapítás kérdése szerintem.

    Jó volna, ha legalább Kanadában megpróbálnák elhinni azt, hogy létezik úgy is vélemény, társadalmi kritika, politikai vélemény, hogy nem tartozik az ember egyetlen párthoz vagy szellemi holdudvarhoz sem. Egyszerűen csak van saját gondolata. Tudom, ez manapság fura, sőt lassan bűn lesz.

  • gróf úr: megnyugtat, hogy olyan szellemi „magasságokban” száll, hogy nem tud különbséget tenni egy balliberális és egy fideszbirka sajtóorgánum közt 😀
    olvasson figyelmesebben, gróf úr: nem állítottam, hogy kurucos lenne, csak szép csöndes propagandát folytat – ahogy 1) pontjában ismételten – mellettük, és az ilyesmit ezen az oldalon nem díjazzák. az sem igaz, hogy nem perelték be, de mind1. látszik, hogy nem olvasta el a belinkelt cikket.
    senkit nem érdekel, hogy volt-e párttag, vagy sem, az se, hogy kikkel-mikkel szimpatizál, a folyamatos kurucozása elég bizonyíték.
    ismét ugyanazt a hibát követi el: kommentjén belül mindenki által elfogadott és tényként kezelt dolgokról ír, de a végén – saját gondolataként – megint csak a kurucra hivatkozik.
    visszavonom a szellemi honvédő jelzőt. magának van saját gondolata. olyan, amilyen, csak a végén siklik ki.

  • A legjobb helyre szökött a marha ! Kanada a legnagyobb Izrael-barát.

  • manna: a kettőnek mi köze egymáshoz? kanadában nem szimpátia alapon működik az igazságszolgáltatás, mint orbanisztánban.
    no meg, honnan tudja, ki a halálosan megfenyegetett és zaklatott? egy izraeli? na, ne komolytalankodjon!

  • Na már látom, balliberális ez a lap. Idáig nem olvastam, csak a kurucos cikket, abból pedig nem derült ki egyértelműen a hovatartozása. Csak azt nem értem, hogyan lehet ennyi szimpatizánsa? Egy Kanadában élő magyar hogyan és miért lesz hazai értelemben vett balliberális? Vélhetően ott kellene élnem ahhoz, hogy ezt megértsem. Majd kérdezősködök.

  • Sandor Kerekes

    Grof urnak tevedni meltoztatik.
    A kuruc.info legalabb ket kulonbozo modon hazudik, meghozza folyamatosan.
    Egyfelol kitalalt tenyeket allit, mintha azok valodiak lennenek. Masfelol pedig valodi tenyeket csoportosit a maga szaja ize szerint ugy, hogy kozben a tobbi tenyt figyelmen kivul hagyja.
    Egy egyszeru pelda erre az az allitas, hogy a vilag bankjait a zsidok igazgatjak. Nos, ez nem igaz, hiszen a vilag legnagyobb bankjai, az angol, amerikai es japan bankok mind kivetelek ez alol. A Bank of England-et peldaul egy kanadai bankar, Marc Carney, igazgatja, a japan bankokban egyaltalan nem dolgoznak zsidok es a City Bank vezetoje egy indiai pasas.
    Szeretnem latni azt a kimutatast, ha ugyan letezik ilyen, mely felsorolja a bankok vezetoit es kimutatja kozottuk a zsidokat.
    De meg ha valodi is lenne ez az allitas, meg akkor sem jelentene azt amit a nacik unasig ismetelgetnek, hogy tuniilik a zsidok a „maguk” javara igazgatjak a bankokat. Ilyesmit csak egy tudatlan bunko, vagy egy magyar naci allit, ami ugyanaz. A bankokat a vilagon mindenutt, kivetel nelkul, a tulajdonosok profitja erdekeben igazgatjak, tekintet nelkul barmi masra.
    Meritsd az „igazsagot” a kuruc.inforol es ugyanolyan tudatlan bunko maradsz, mint amilyen egesz eletedben voltal.

  • sandor kerekes: ráadásul valszeg tudatlan arisztokrata is, mert nem lehet véletlen a nickválasztása. de azért ne akarjuk mindjárt beskatulyázni. lehet, hogy vannak jó tulajdonságai is 🙂

  • Gróf Úr!
    Csak rá kell nézni ezeknek a fizimiskájára, azonnal kiderül miért ellenséges a kuruccal. Én sem hittem volna, hogy Kanadában ennyire tobzódik a liberálfasizmus a magyarok között. Sajnálatos.

  • pimaszúr: nocsak, nocsak, csak nincs valami képzettsége fiziognómia terén? esetleg lombroso iskolájában tanult? ha esetleg feltenné a maga vélhetően árja fizimiskáját, mindjárt lenne nekünk is min nevetgélni 🙂
    liberálfasizmus? ha definiálná, mit is jelent, hadd okosodjon a magam fajta tanulni vágyó kiselefánt!

  • Ille István: Szokatlan Pimasz”úr”nak ha arcokat lát a fejeken. Így jár aki seggfejek között él.

  • gróf úr: javaslom, mélyedjen el a KMH médiaajánlat c. rovatában, ott rá fog jönni, mi is az ábra – már, ha tudja értékelni a %-okat.

  • Ille úr!
    Valami ilyesmire gondoltam fizimiskáról gondolkodván:
    http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/11/eorsi-matyas-6-ev-alatt-eljutott-a-ciganyozasig/
    A kérdésére is választ kap matyika gondolatmenetéből:-)

  • Illanfair! Igen, sajnos ilyen matyikák között kell éljek,de mint látom uraságod sem él különbek közt, tisztelet a kivételnek mert én csak némelyik komentelőre értettem.

  • Pimaszúr: Akkor megkérném, hogy a sértegetést névre szólva küldje. De ha lehet inkább ne sértegessen. De miután és is rühelem a kuruc infót, így nekem is szólt.
    Második felvetélésére válaszolva abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megválaszthatjuk lakhelyünket. Így nem seggfejek között élünk.

  • llanfir: valóban valami gond lehet pimaszúr neveltetésével. már egészen hozzá szokott a környezetéhez, így üdítő változatosság lehet neki az őt körül vevő seggfejek közt – a környezet, mint pimaszúr esetében is érzékelhető, komolyan befolyásolni tudja a jellemet – a rokonságában birkákkal találkozni 😀

  • Basszus, azt hittem az amerikai népszava fórumát olvasom, s hát tényleg.
    Nosza, további jó vélemény nyilvánítást libbantkák, majd csak elfogytok idővel:D

  • pimaszúr: na. ezen a fogyáson még dolgozzon egy kicsit. magával kapcsolatban akad egy tévedés, csak egy betűnyi: hibbantka 😀

  • Ez az álgróf is valami bűzhött házmesterlakásból kerülhetett ide.
    A hülye álinelligens alagsori stílusával.

    Herr Pinasz..izé..na mindegy..szóval ez a figura meg a régi birodalmi dojcsland metódust favorizálja : Meg kell mérni körzővel meg mindenféle hülye szögmérőkkel a gyanúskások fejét , abból kiderül ki az árja , ki az alsóbbrendű és ki a komcsi.

    Ilyenek ezek mind : Nácik , rasszisták , nemzetrontók.

  • Ille István Úr, én azt tanultam az Élettől, hogy nem kell mindenre válaszolni. Ezesetben tartom magam ehhez a bölcsességhez. Majd rájön. Zwöfisch !

  • Judith Kopácsi

    pimaszur, rossz hírem van. nem fogyunk el. Jobb, ha beletörödik, mert különben az aggodalomtól még esetleg sérvet vagy gyomorbajt kap. Csak, hogy lássa, mi liberálisok még tudunk aggódni mások testi/lelki épségéért, még akkor is, ha a bajt maguknak okozzák.

  • no, kérem: vargát valahogy úgy kapják el, mint anno al caponet. ha köztörvényesként nem ment, az adóhatóság vádolta be.
    varga esetében a vádemelés se a magyarországi feljelentések (lásd Garai_Édler Eszter) alapján született meg, hanem a Tett és Védelem jogvédő szervezet (akik megtalálták az amerikai törvénykezésben azt a paragrafust, aminek alapján vargát innen is perbe lehet fogni) amerikai ügyvédeinek az életveszélyes megfenyegetése és zaklatása okán.
    az óvadékot nem tudta letenni, ezért egy óvadéki ügynökséghez fordult, ahol is a háza volt a fedezet – ami valami véletlen folytán leégett. az ügynökségnek se fizetett, így most óvadéki csalás is kiegészítette a vádat.

  • Kerekes „Ur”!
    Ez a kommentje a KMH-ra is vonatkoztahato lehet. Milyen veletlenek vannak…

  • Kedves Gróf Úr!
    Nem hiszem, hogy az egy rugás ide, az egy rugás oda a megfelelő válasz a mi problémáinkra. Ezt az egész trágyát amiben élünk azt még lehet, így kivűlállóként „közös szerzeménynek” nevezni, de most történetesen jó ideje a fidesz igazgatja a trágydombot, őket most szigorubban lehet és szerintem kell is bírálni, sőt számon kell kérni és ezen a forumon ez lehetséges is.
    Sajnos azt látom a környezetemben is, hogy sokan összetévesztik az un. „középen állast” hamis illuzióját a konkrét felelős megnevezésével. Így Ön is csak kibujik a felelősség viselése alól…

  • Varga ellen Kanadából is érkezett feljelentés, kizárt dolog hogy sokáig láthatatlan lesz. Itt ráadásul komolyabbak a vádak ellene, terrorista fenyegetések, és népírtások vádja miatt kell felelnie.

  • abryzoli: Már az, hogy menekülnie kell a szarházinak, hogy a családját ki kellett szakítania megszokott életéből már egyfajta előzetes büntetés. Most megtapasztalja milyen sz@r érzés mikor megszólal a csengő.

  • Megnyugtató, hogy előbb utóbb minden gazemberhez bekopogtat a végzet. Mondhatnánk úgy, hogy madnem minden gazemberhez, mert azért vannak emberbőrbe bujt csatorna patkányok akiknek sikerül ideig óráig valahol lapítani. Az sem éehet egy leányálom. Tehát ez a magát embernek gondoló képződmény, nem mocskolja tovább az internet oldalait, és Kalifornia levegőjét sem rontja tovább.Üdvözlöm a végzetet, hogy még egy ilyen csótányra is volt gondja.

  • Marcsa.
    kis tetves cselcsi!
    Tudom,hogy elképesztően kétségbeesel,hogy IZRAELBŐL a KMH oldalain írhat egy „idegenszívű magukfajta”.Látom kezdesz a hülyeség alsó határa alá süllyedni.Persze ez természetes,mert ennyire képes egy szíriuszról 15.000 évvel ezelőtt rovott írásos útlevéllel érkezett utód,aki amúgy is kopasztott turulcsirke záptojásából fröccsent a kárpátia kávéház klotyójába.

  • Fenyvesi Glória

    Ez a Varga magyar származású?
    A felesége nem annak néz ki…

  • Fenyvesi Glória

    Vagy a bal oldalán levő is fiú?
    Nehéz rájönnöm..

  • Fenyvesi Glória: Hogy néz ki egy magyar származású ember? Hogy néz ki, aki nem magyar származású? A második generációs, azaz, Kínából érkezett szülők gyermeke milyen származású és mennyivel kevesebbet, vagy többet ér forintban a magyar szülők szintén Magyarországon született gyerekénél? Mennyitl ér forintban egy Pekingben született Magyar szülők gyermeke, avagy azt Yuanban kell számítani?

  • Eggyaltalan nem ertem,hogy miert valaszolnak az urak,holgyek,ennek a fasiszta grofnak a bejegyzeseire. A fsizmusnak,es a fasisztaknak nem jar ,es nem adhato nyilvanossag,mert gyulolet es mas egyebb fekalia szeru dolgok folynak ki a szalyukon.

    grof!
    menj a francba az eszmeidel es ne tedd a labad kanadaba,mert nem neked valo ez az orszag,te csak maradj a ott a gyokerek kozott es mergezzetek egymast,az valo neked,te gyoker!

  • Kerekes Sandor

    CA winemaker behind neo-Nazi website flees to Canada to escape FBI

    By Scott KaufmanWednesday, July 16, 2014 10:20 EDT

    Nazis At May Day March, Seattle on shutterstock
    The California owner of an anti-Semitic website registered in the United States, but written in Hungary, fled to Canada after the Federal Bureau of Investigations issued a warrant for his arrest this week.

    Béla Varga, owner of the kuruc.info domain, is charged with having threatened the life of lawyers who subpoenaed him regarding the hate site. The name of the domain, “kuruc,” has nativist roots, referring to a patriotic nationalist Hungarian movement that opposed the foreign reign of the Hapsburg Dynasty. Its English-language “About Us” page describes it as “a patriotic Hungarian conservative, right-wing nationalist, fact-finding news site.”

    Varga allegedly worked at Claar Cellars, “a medium-size Premium winery in the Columbia Valley, as well as Chateau Soverain. According to Patch.com, “Varga said he came to the U.S. in 1988, picking Healdsburg as home because he wanted to establish himself as a winemaker.” However, the exact nature of his employment — as well the degree that qualified him to work at these wineries — has recently come into question.

    As for the domain he acknowledged owning, a Budapest organization that monitors European extremism characterized kuruc.info as “the most active hate group operating in Hungary,” adding that it regularly publishes information about Jewish people that “qualifies as hate speech and [glorifies] fascist ideas.”

    It regularly targets those it refers to as Zionists, Israelis, Gypsies, and criminal immigrant elements, and frequently complains about the “so-called Hungarian Holocaust Museum, which was involved in massive embezzlement of millions of Hungarian taxpayers’ dollars.” The site also publishes material in which the gas chambers used to murder thousands of Jews are claimed to be “air defense shelters.”

    Varga has never denied his connection to the site, choosing instead to qualify it. He told Patch.com that “I helped them out in 2008 when the government closed them down,” but denied any further involvement.

    However, The Jerusalem Post discovered that $340 of the $450 of reward money for information about protestors outside of the trial of a suspected Nazi war criminal was provided by Varga.

    It was “offered by our Comrade Bela Varga who lives in America,” the piece on kuruc.info read, before wishing potential beneficiaries “good hunting.” The Nazi war criminal in question was Laszlo Csatary, who allegedly sent 15,700 Jews to their deaths in Auschwitz and had been the number one target of the Simon Wiesenthal Center’s list of Nazi war criminals at large.

    Varga was arrested in May, but posted his $250,000 bail. The warrant for his arrest was issued after he failed to appear at two subsequent hearings.

    A user by the name of “Varga Béla” commented on an article about the case against Béla Varga, writing that “[i]f they want to pursue this ridiculous case, they would need to apply to the Canadian government for my extradition. Which is highly unlikely to be successful [because] Canada has no extradition treaty in this regard to the US.”

    Scott Eric Kaufman is the proprietor of the AV Club’s Internet Film School and, in addition to Raw Story, also writes for Lawyers, Guns & Money. He earned a Ph.D. in English Literature from the University of California, Irvine in 2008.

  • Kerekes Sandor

    http://atlatszo.hu/2012/09/04/bemutatjuk-a-kuruc-info-tulajdonosat/

    Bemutatjuk a kuruc.info tulajdonosát

    vargabela
    Ez hivatalos: a kaliforniai Healdsburg-ben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa. Július 20. óta ugyanis a domain regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domain-szolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel. Ő pedig nem más mint a kaliforniai Sonomában élő volt borász, akit már korábban is többször összefüggésbe hoztak a gyűlöletbizniszben utazó hírportállal, de eddig nem volt erről konkrét bizonyíték.

    *****

    “A Btk. 177/A. $ (1) bekezdésébe ütköző és az (1) bekezdés a. pontja szerint minősülő jogosulatlan adatkezeléssel elkövetett személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást […] mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztem.” Ezt a választ kaptuk a rendőrségtől (PDF) június 29-én a még májusban tett feljelentésünkre, melyben személyes adatokkal való visszaélés és becsületsértés gyanúja miatt fordultunk a rendőrséghez egy a kuruc.infón a nevemben elhelyezett kamu hirdetés miatt.

    A határozat felhívta a figyelmünket arra is, hogy a nyomozás során keletkezett iratokat megtekinthetjük és lemásolhatjuk, ám amikor élni kívántunk ezzel a jogunkkal, az ügyünkben eljáró VIII. kerületi rendőrkapitányság úgy tájékoztatott, hogy valójában nem folytattak nyomozást és nem keletkeztek iratok, mert a kuruc.info ellen érkező feljelentések ügyében – központi útmutatás értelmében – automatikusan így kell eljárniuk.

    A nyomozás automatikus felfüggesztése esetünkben másfél hónapot vett igénybe. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy “a kuruc.info weboldalt üzemeltető cég, a CloudFlare Inc. nem magyarországi telephelyű, hanem az Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, San Francisco területén van. A fenti tárgyi súlyú bűncselekmény esetén az Amerikai Egyesült Államokkal kötött jogsegély egyezmény alapján hatóságunknak nincs lehetősége arra hogy jogsegély kérelemmel olyan információt szerezzen be, mely alapján a hirdetést elhelyező személy kiléte megállapítást nyert volna” – áll a határozatban.

    A hamis, becsületsértő hirdetés pedig továbbra is ott virít a kuruc címoldalán, a nevem és a lakcímem pedig a médiaajánlatban és az impresszumban is szerepel. A magyar rendőrséggel ellentétben mi nem tudtunk ebbe belenyugodni, és saját nyomozásba kezdtünk a tartalomszolgáltatás valódi tulajdonosa után, akiről eddig csak találgatások jelentek meg, a rendőrség pedig rendre azzal az indokkal teszi ad acta az ilyen feljelentéseket, hogy bár a bűncselekmény gyanúja megáll, az elkövető kiléte nem megállapítható.

    *****

    A domain regisztrációs adatbázisokból kiderült, hogy a gyűlöletportál korábban ismeretlen tulajdonosa és tréfásnak szánt álneveken munkálkodó szerkesztői a kezdetek, a domain 2006-os bejegyzése óta nem vállalják a jogi felelősséget az általuk közölt tartalmakért. Eleve úgy jegyezték be a kuruc.info domaint, hogy az “identitásvédelemre” szakosodott Domains by Proxy amerikai internetszolgáltató neve jelenjen meg az adatbázisokban a valódi domain-tulajdonos neve helyett.

    A Domains by Proxy ebből a szolgáltatásból él, és csak akkor fedi fel az ügyfelei személyazonosságát ha arra a törvény kötelezi, vagy ha a felelősség átvállalásából jelentős kára származhat. “Senkinek semmi köze az ön személyazonosságához” – hirdeti a cég jelmondata. Ugyanakkor egy idevágó jogi tanulmány (PDF) szerint a cég azt azért már nem vállalja be, hogy esetleg őt marasztalja el a bíróság valamelyik ügyfele helyett, ilyenkor rövid úton megszabadul az érintettektől, aminek az a következménye hogy a domain regisztrációs adatbázisokban megjelenik a valódi domaintulajdonosok neve.

    Hasonló filozófiával működik a magyar rendőrség által tévesen “a kuruc.info weboldalt üzemeltető cégként” azonosított CloudFlare is, amely valójában nem webhosting szolgáltató, hanem a valódi hosting szolgáltató elrejtésére, a hackertámadások elleni védelemre és a webforgalom gyorsítására szakosodott speciális online szolgáltató. A CloudFlare mögött hostolt szerverekről nem elérhető nyilvános információ, azt sem lehet megmondani, hogy valójában melyik országban működik a kuruc.info-t fizikailag kiszolgáló masina.

    Az ilyen és hasonló anonimitás-szolgáltatóknak egyébként fontos helye és szerepe van az online szólásszabadság biztosításában, nekik köszönhetően publikálhatnak biztonságosan például elnyomó rezsimekben élő bloggerek, szivárogtathatnak közérdekű adatokat újságíróknak bennfentes informátorok.

    De ahogyan a Domains by Proxy, a CloudFlare sem szeretne a vádlottak padjára kerülni az ügyfelei helyett, ezért “a nevére vett” szolgáltatók törvénysértése esetén fenntartja magának a jogot, hogy felmondja az ügyfél előfizetését, vagy kiadja az ügyfél adatait. Amennyiben tehát a törvénysértést bizonyítani tudjuk az online szólásszabadság védelmére oly kényes amerikai netszolgáltatóknak, lesznek adatok arról hogy valójában ki működteti a gyűlöletportált. Tehát meg kell tenni a panaszokat: a Domains by Proxynál itt, a CloudFlare-nél itt lehet bejelenteni a visszaéléseket.

    *****

    A szintén anonimitiásban szerkesztett kurucwanted.blogspot.hu már évekkel ezelőtt kísérletet tett a kuruc.info szerkesztőinek azonosítására, ám hitelességüket csorbítja, hogy egy az ügyben minden valószínűség szerint teljesen ártatlan embert is permanens gyanúba kevertek csak azért, mert ő is borász, ráadásul móri és Varga Bélának hívják. A “kuruc.info külképviselőről” szóló összeállításukba ugyanis valós, a Kaliforniában élő Bela Vargáról szóló információk mellett egy másik Varga Béla, a móri Varga és Fia Pincészet tulajdonosának a fényképét rakták, és a móri borász lakcímét is felsorolták a kuruc-tulajdonos kaliforniai Varga elérhetőségei között, ezzel teljesen összemosva a két személy identitását.

    Pedig könnyen kideríthető hogy a két férfi nem lehet azonos személy: a móri borász Varga Béla jóval idősebb kaliforniai névrokonánál, máshogy hívják a feleségét, soha nem disszidált, soha nem élt az Egyesült Államokban, viszont elismert szakember Magyarországon, ami aligha összeegyeztethető a tengerentúlról dirigált online gyűlöletkampánnyal.

    A magyar borásznak mindezzel évek óta tartó vesszőfutást okoztak az anonim nácivadászok, akik azóta sem helyesbítették állításaikat. Telefonos érdeklődésünkre a móri Varga Béla azt is elárulta, hogy tavaly már a Nemzeti Nyomozó Iroda is kihallgatta ezügyben, pedig azt sem tudja hogyan kell rácsatlakozni az internetre. A személye iránti érdeklődés pedig minden kurucos akció után új hullámokat kelt, legutóbb például egy jó nevű amerikás magyar blog, a Hungarian Spectrum mosta össze a kuruc-tulajdonossal a Csatáry-ügy kapcsán. A Móron élő Varga Béla arra kérte az atlatszo.hu-t, írjuk meg: semmi köze nincs a kurucinfóhoz, a névrokonáról pedig csak annyit tud hogy vele ellentétben móri születésű, talán emiatt keverik össze őket lépten-nyomon.

    *****

    A Kaliforniában élő Bela Varga neve viszont nem most bukkan fel először a kurucinfóval kapcsolatban. Az Athena Intézet 2010-es oknyomozása során a riporterek fiktív hirdetést adtak fel a gyűlöletportálon, hogy teszteljék, hogyan jut el a hirdetési bevétel a kuruchoz. A portál munkatársa által emailben felkínált fizetési módok közül az egyik az volt, hogy “a kérdéses összeget dollárban utaljuk Varga Béla (avagy Bela Varga) kaliforniai bankszámlájára”, és a nemzetközi banki átutaláshoz szükséges összes adatot is megadták az újságíróknak, akiket aztán egy Varga Béla néven, kaliforniai, Healdsburg-i IP-címről kommentelő olvasó később több kommentben is megfenyegetett. “Pedig olyan könnyű zsidó ügyvédeket es gyerekeket mint te is bírsz lenni, kanálisba lemosni.” – írta egyebek mellett a később kimoderált hozzászólásokban emberünk.

    Egy amerikai borászati szakportálon elérhető sajtóközlemény (PDF) szerint a kaliforniai borász Bela Varga 1988-ban szerzett diplomát a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, és rögtön ezután az Egyesült Államokba disszidált. Először a kaliforniai Chateau Souverain, majd a Washington állambeli Claar Cellars alkalmazta. Borászati karrirejének legutolsó fellelhető, 2007-es (PDF) állomása a szintén kaliforniai Callaway Wineyard. Ezen felül tulajdonosa egy magyar árukat forgalmazó Healdsburg-i boltnak, a 2008-ban megnyílt The Red Paprika-nak, ahol visszavonult borkészítőként jellemzi magát.

    Ez a Bela Varga minden bizonnyal azonos azzal a Bela Vargával, aki rendkívül aktív a Facebookon, több profilt is regisztrált a saját nevén, a saját képeivel, például itt és itt. Ezekkel a Facebook-profilokkal kommentál a kurucinfón, legutóbb például a Csatáry László ellen tüntetők nevének, személyazonosságának beküldésére bíztatta az olvasóit. A tüntetők személyazonosságáért pénzt kínáló kuruc-cikk szerint “Varga Béla Amerikában élő bajtársunk” 75 ezer forintot ajánlott fel az információkért.

    A tüntetés szervezőinek nevét, telefonszámát és internetes elérhetőségeit aztán nyilvánosságra is hozták a már jól bevált recept szerint. A kipellengérezett tüntetők ennek következtében súlyos fenyegetéseket kaptak, többen feljelentéseket tettek. Egyikük, Garai-Édler Eszter fenyegető emailekről, SMS-ekről és telefonhívásokról számolt be az atlatszo.hu-nak. A jelek szerint Varga ezúttal sem elégedett meg a felbujtó szerepével és a személyes fenyegetőzésből is kivette a részét, mert Garai-Édler egy kaliforniai, Healdsburg-i telefonszámról is kapott hívásokat, amelyről kiderült: Varga feleségének nevén van regisztrálva.

    Talán ez, talán más verte ki a biztosítékot az Egyesült Államok hagyományosan szólásszabadságpárti anonimitás-szolgáltatóinál, de július 20-án, több mint hat évvel a bejegyzése után a Domains by Proxy eldobta a kuruc.info domaint. A regisztrációs adatbázisokban pedig megjelentek Healdsburg-ben élő főhősünk személyes adatai. Némi további kutatással pedig az is kideríthető, hogy a kuruc.info-t kiszolgáló szervert üzemeltető cég nem a CloudFlare, hanem a szintén USA-beli Sharktech Internet Services, amely az [email protected] email címen várja a szolgáltatással való visszaélésekről szóló bejelentéseket.

    *****

    Az atlatszo.hu nem gondolja azt, hogy be kell tiltani, vagy “el kell távolítani az internetről” a kurucinfót, a szabad szólás és véleménynyilvánítás a nácikat is megilleti. Határozott álláspontunk viszont, hogy a kuruc által elkövetett törvénysértésekért is vállalnia kell a jogi felelősséget valakinek, ahogyan mi sem bújunk anonimitás-szolgáltatók mögé ha valaki bíróságon kíván elégtételt venni az általunk közölt tartalomért. Amíg viszont a portál nem perelhető, mert a visszaélésszerűen közölt személyes adatok kivételével minden kontakt információ hamis, talán a domaintulajdonosnál kellene elkezdeni a rendőrségi nyomozást. Ennek most már semmi akadálya nincs: Bela Varga (1340 Woodside Ct., Healdsburg, CA 95448, USA) a kuruc.info tulajdonosa.

    Bodoky Tamás

    Update (2012. szeptember 8.): Cikkünk megjelenése után ismét a Domains By Proxy jelent meg a regisztrációs adatbázisokban, mint a kuruc.info domain tulajdonosa. Archív whois adatok szerint Bela Varga 2009. március 20-án, majd 2012. július 20. és szeptember 4. között szerepelt a kuruc.info bejegyzőjeként. Időközben azonban Varga a Healdsburgh Patch nevű helyi hírportálnak maga is elismerte, hogy ő jegyezte be a domaint, “magyarországi barátainak tett szivesség gyanánt”. Az ORFK és Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozatai szerint a domain tulajdonos személyének lelepleződése nem teremt jogi alapot a kuruc.info által elkövetett törvénysértések elleni fellépésre, amerikában élő szakértőnk viszont ezt másképpen látja: a szólásszabadság védelme nem terjed ki személyes adatokkal való visszaélésekre és mások megfélemlítésére, zaklatására sem, az ilyesmi az Egyesült Államok és Kalifornia állam jogrendszere szerint is bűncselekménynek számít.