A kölcsönös megértés jegyében

2014 július 15 12:49 du.159 hozzászólás

Július 1-én Jeruzsálemben Magyarország Tel Aviv-i nagykövetsége és a HOH jeruzsálemi szervezete közös megemlékezést tartott a Holokauszt 70-ik évfordulója kapcsán.

Úgy véljük, hogy Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövetének ott elhangzott beszéde olyan elemeket tartalmazott, amely magyar politikus szájából – aki saját véleménye mellett természetesen kormánya álláspontját is képviseli – rendhagyó: ritkán hallani ilyen, kényes témákat, a magyar nép és a magyar zsidóság kapcsolatát bátran érintő felszólalást. Ezért a szerkesztőség úgy döntött, hogy leközli az egész beszédet. Nagyon szeretnénk remélni, hogy néhány más megnyilvánulással együtt ez a szónoklat, a problémák nyílt feltárása a két nép kapcsolatában egy új, régen várt, egészséges korszak kezdete.

A kölcsönös megértés érdekében még sok tennivalónk van.

Ma gyászolni és emlékezni jöttünk össze. De nemcsak a Holokauszt áldozatait gyászoljuk, hanem Naftali Frankelt, Eyal Yifrachot és Gilad Shaert is. Azt a három ártatlan fiatalt, akiket szörnyű módon meggyilkoltak. Valamennyien abban reménykedtünk még pár napja, hogy ez a történet nem így végződik. Mint négy gyermek édesapja át tudom érezni azt a veszteséget, amit a szülők megélhetnek. Imádkozunk értük, a családjaikért.

A Magyar Kormány nevében a leghatározottabban elítélem ezt a borzalmas bűntettet. A tetteseknek felelniük kell a cselekedetükért. A magyar nép ebben a fájdalmas pillanatban a fiatal áldozatok családja és Izrael egész népe mellett áll.

Ártatlan fiatalokat öltek meg a terroristák. Annak a nemzedéknek a képviselőit, amelynek feladata és joga lenne a béke felelősségének felvállalása és eredményeinek a megélése. Ezzel a gyilkossággal megtagadták az ő alapvető emberi jogaikat, de egyben a béke vízióját is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Most szeretnék a mai rendezvényünk témájához visszakanyarodni, a magyar Holokauszt 70. évfordulójához és ezzel kapcsolatban szeretnék Önöknek egy történetet elmesélni. Április 28-án részt vettem a Knesszetben egy Holokauszt rendezvényen, amelyen magyar túlélők gyújtották meg a 6 millió áldozat tiszteletére a 6 fáklyát. Ezt követően levetítettek a teremben egy filmet, amelyet mivel héberül beszélt rajta egy idős hölgy, nem értettem. Az kiderült a számomra, hogy Auschwitzban, Mengele háza előtt beszélt, de hogy miről azt nem tudtam.

Majd hirtelen átváltott magyarra és a következőket mondta: Édesanyám ne hagyj el, anyukám ne hagyj magamra! És aztán folytatta héberül. A filmet követően az idős hölgynek Yuli Edelstein, a Kneszet elnöke elismerést adott át amelyet népes családjával együtt vett át. A rendezvény után odamentem ehhez az idős hölgyhöz és bemutatkoztam neki, hogy én vagyok a magyar nagykövet. Azt válaszolta, nagyon megtisztelő, hogy itt van ezen a rendezvényen, és bemutatott a családjának is. Az egyik lánya megkérte rá, hogy mesélje el nekem, mit kérdezett tőle az a riporter, akivel felvették a jelenetet Mengele háza előtt. Oh igen, mondta a hölgy, a TV-riporter megkérdezte tőlem a forgatás után, hogy vajon mit mondanék az édesanyámnak, ha 70 év után hirtelen megjelenne itt előttem. Akkor elgondolkoztam, hogy vajon mit is mondanék és így folytatta:

Egész úton – hazafelé –

Azon gondolkodám:

Miként fogom szólítani

Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is

Kedvest, szépet neki?

Midőn, mely bölcsőm ringatá,

A kart terjeszti ki.

S jutott eszembe számtalan

Szebbnél-szebb gondolat,

Míg állni látszék az idő,

Bár a szekér szaladt.

S a kis szobába toppanék…

Röpült felém anyám…

S én csüggtem ajkán… szótlanul…

Mint a gyümölcs a fán.

Vagyis elszavalta nekem fejből Petőfi Sándornak a Füstbe ment terv c. versét úgy, hogy alig kellett neki segítenem, hogy megtalálja a szavakat. Akkor megértettem, hogy milyen erő lakozhat egy ilyen törékeny asszonyban, aki 13 évesen veszítette el az édesanyját és 70 év után képes volt arra, hogy az érzéseit egy versben mondja el fejből, amit gyerekkorában tanult. Akkor megértettem, hogy mennyire magyarok voltak azok a zsidó honfitársaink, akiket a haláltáborokba küldtek. Magyarul álmodtak, magyar verseket szavaltak, és magyarnak érezték magukat.

 A Holokauszt magyar tragédia, magyar bűn, magyar felelősség, magyar fájdalom. Nemcsak a magyar zsidóságé, hanem az egész nemzeté.

Akiket a haláltáborokba hurcoltak, nem tudták, hova érkeznek. Nem volt módjuk a védekezésre, és esélyük sem volt a menekülésre. A gyermekeket az első pillanatban elszakították szüleiktől, a feleségeket férjüktől, a fiatalokat az idősektől, az életerőseket a gyengéktől, az egészségeseket az elesettektől, hogy aztán a reménytelenségben minden este ki-ki olyan kínzó kérdéseken tépelődjön, vajon túléli-e a másnapot? Vajon viszontlátja-e valaha is szeretteit? Vajon eljöhet-e az óra, ami e földi pokolból szabadulást hoz számára?

Ők soha többé nem élhették meg sem a szabadságot, sem szeretteik ölelését. Számukra nemcsak az emberhez méltó élet, de az emberhez méltó halál sem adatott meg.  Hóhéraik terve az volt, hogy úgy semmisítsék meg őket, mintha nem is emberek, nem is érző lelkek lettek volna, mintha meg sem születtek volna. Ez volt a végső megoldás valódi célja.  Auschwitzban minden harmadik áldozat magyar zsidó volt. Itt lelte halálát közel félmillió honfitársunk.  Ők azok, akiket Magyarország német megszállása után a magyar állami szervek közreműködésével alig néhány hét leforgása alatt szisztematikus kíméletlenséggel gettókba zártak, majd Auschwitzba deportáltak. Olyan magyarokat, akiknek az volt az egyetlen bűnük, hogy zsidó családba születtek. Ez a hely lett Magyarország legnagyobb temetője.

Kivel az éhhalál, kivel a végkimerültség, kivel a kínzás, kivel fegyver végzett. Akikkel pedig egyik sem, azokra tömeges megsemmisítés várt. Az auschwitzi krematóriumok, gázkamrák, barakkok csendje azóta minden nap az ő emléküket és hiányukat idézi. Azokét a magyar zsidókét is, akikre nincs, aki emlékezzen, mert egész családjuk itt veszett oda, az unokáktól a nagyszülőkig.

 Nekünk rájuk is emlékeznünk kell. Emlékeznünk és emlékeztetnünk. Mert tragédiájukat nem tetézhetjük a feledés bűnével.

A Soá tragédiájának a megértéséhez önmagunkkal kell szembenéznünk. Még akkor is, ha tudjuk, hogy a végső megoldás kikényszerítése a német megszállók ördögi terve volt. Máig ható fájdalom, hogy a magyar állam nem szegült szembe ezzel az akarattal, sőt annak kiszolgálójává vált. Az 1944. március 19-én megszállt Magyarország nem védte meg polgárait. Hatóságai azok szolgálatába szegődtek, akik honfitársaink elpusztítására szövetkeztek. Nem jelent sem mentséget, sem magyarázatot, hogy ez Európa sok más országában is így történt.

Mert halottainknak semmilyen magyarázat nem adhatja vissza az élet lehetőségét. Senki sem adhatja vissza őket nemzetünknek. Ez közös veszteség, közös fájdalom, közös gyász nekünk, ma élő magyaroknak. És közös gyász, közös veszteség, közös fájdalom az utánunk jövőknek is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 A történelem megtanította a magyarokat arra, hogy idejében kell tenni az antiszemitizmus ellen. Hiszen tudjuk, mekkora pusztítást okozott ez a zsidóságnak, de Magyarországnak és Európának is. Azt is megtanultuk, hogy az antiszemitizmus nem természeti csapás, hanem emberek műve. Rossz embereké. Ma azt látjuk, hogy az antiszemitizmus erősödik egész Európában, Magyarországon is.

Hadd hívjam fel a figyelmüket két tényre: az egyik az, hogy sajnos Magyarországon van Európa legerősebb jobboldali radikális pártja, a Jobbik. Több mint 20%-ot kaptak a parlamenti választáson. Bár a Jobbik ellenzékben van, kormányzati döntésekre nincs befolyása, kormányozni soha sem fog, a 20% akkor is figyelmeztető jel. A helyzet nem könnyű. Beszéljünk erről egyenesen. A gazdasági válság mélyen megrázza Európát. A sikertelen válságkezelés súlyos frusztrációt okoz. Nő a kiábrándultság, a düh és a gyűlölet. Sokan veszítik el a munkájukat, sokan élnek rosszabbul és ezért másokat: nálunk a cigányokat és a zsidókat hibáztatják. A Jobbik ezeket a frusztrált embereket manipulálja.

Ugyanakkor azt is fogadják el, kérem, hogy a magyarok józan többsége nem ilyen. Magyarországon vannak jó emberek is, akik nem antiszemiták. Akik a származása miatt nem ítélnek meg senkit.

A másik tény, amelyre felhívnám a figyelmüket az, hogy Magyarországon a holokauszt óta nem vesztette az életét senki a zsidó származása miatt. Vannak európai országok, ahol igen. De nálunk nem. Ezt nagyon fontos tudni. Ugyanakkor Magyarország nem lehet olyan ország, ahol zsidó honfitársainknak veszélyérzete van. Márpedig van, és ez nem jó.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy világossá tegyük: az antiszemitizmus elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Zéró tolerancia van. Nem tűrhetünk el semmit. A gyűlölet beszéd tilos, aki a Holokausztot nyilvánosan tagadja, az 3 évre börtönbe zárható. Rendelkezésre állnak azok a jogi eszközök, amelyekkel büntethető az antiszemitizmus.

De ugyanilyen fontos az oktatás, a hiteles tájékoztatás. Az antiszemitizmus egyik oka ugyanis a zsidó történelem, a zsidó vallás és a zsidó szokások nem ismerete. Ezért erről a tájékoztatást már az iskolai oktatásban meg kell kezdeni. 16 zsidó szervezet fogott össze, és állapodott meg arról a kormánnyal a Zsidó közösségi kerekasztalon, hogy a nemzeti alaptanterv kötelező részeként oktassák már ez év szeptemberétől, miképpen vett részt a zsidóság hazánk történelmének alakításában, a modern Magyarország eredményeinek megteremtésében. Korábban csak Mózesről és a holokausztról volt említés a tankönyvekben, mostantól a teljes magyar történelem és a világtörténelem jelentős része átvezetésre került a zsidó vonatkozásokban. Pl a fizika tanításban megemlítik a zsidó származású magyar Nobel- díjasokat.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nem hagyhatom szó nélkül azonban azt sem, hogy bár a kormány 2014-et a Holokauszt emlékévének nyilvánította, vannak viták is a magyar kormány és a zsidóság szervezetei, főképp a MAZSIHISZ között elsősorban a Sorsok Háza és a Szabadság téri emlékmű felállítása miatt.

Vegyük először a Sorsok Háza ügyét. A Józsefvárosi pályaudvar „Sorsok Háza” emlékhely tekintetében a zsidó szervezetek erősen sérelmezik, hogy a projekt megvalósításába nincsenek kellőképpen bevonva. Elengedhetetlenül fontosnak tartják, hogy az emlékhely olyan hiteles képet adjon a (magyarországi) holokausztról, amely minden látogató számára egyértelművé teszi a magyar felelősséget a történtekben, illetve a 437.000 magyar zsidó elhurcolását és meggyilkolását megelőző intézkedéseket is bemutatja (pl. a zsidótörvényeket). Ebben úgy látszik, van előrelépés, már nincs időkényszer, a múzeumot csak jövőre adják át, és tudomásom szerint a MAZSIHISZ képviselőit bevonják a koncepció kialakításába.

A másik ügy a Szabadság téri Emlékmű ügye, melyet Magyarország német megszállásának, az állami szuverenitás elvesztésének 70. évfordulója alkalmából állítanának föl. Fontos tudniuk, hogy ez nem holokauszt emlékmű. Megindító holokauszt emlékművek és emlékhelyek léteznek már Magyarországon.

A felállítani tervezett szobor egy szabadságharcos nemzet emlékműve lenne arról a fájdalomról, amikor eltiporták a szabadságát. Ez az emlékmű arra emlékeztet mindannyiunkat, az áldozatok emléke előtti főhajtással, hogy hazánk szuverenitásának elvesztése tragikus következményekkel járt, sok százezer ember életét követelte, és további millióknak, az egész nemzetnek rengeteg szenvedést okozott.

1944. március 19. fordulópont volt, Magyarország és a magyar államhatalmi szervek megszállás alá kerültek. Az ország elvesztette önrendelkezését, amelyet az 1990-es szabad választásokig nem is nyert vissza. Előbb a németek, majd az oroszok szállták meg ugyanis Magyarországot.

Az emlékmű felállítása azonban nem érinti a magyar állam holokausztért viselt felelősségét, amelynek elismerése megtörtént. Megtette ezt Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök egyaránt.

Végezetül, és ezzel zárom a beszédemet, a következőket szeretném mondani.

 Az a vita, amely a két vitatott építmény, a Veritas intézet igazgatójának a kijelentése és a Horthy szobor állítás kapcsán kibontakozott,  jól mutatja, hogy mind a politikai, mind a kulturális eliteknek, de úgy általában az embereknek is még sok a tennivalójuk abban, hogy kölcsönös megértésre találjanak a magyar történelem e tragikus részének megítélése kapcsán. 

Ez a 70. évforduló jó alkalmat kínál arra, hogy közelebb kerüljünk ehhez a célhoz. A tragikus múlttal való szembenézés nem könnyű dolog. Fájdalmas is lesz, mert sebeket tép fel. De nincs más út a katarzishoz. Katarzis nélkül pedig nincs megújulás. Magyarország viszont megérett a megújulásra.

Köszönöm, hogy meghallgattak.”

2014. július 10. csütörtök ÚJ KELET 5774. támuz 12.

 

159 hozzászólás

  • Csiszer Lóránt

    Nem tudom ezt a cikket miért költöztetgetik annyit … most ide is írjam le megint a hozzászólásom?

  • csiszer lóránt: a válaszom olyan selmeczis: csak 🙂 tudja, időnként akadnak problémák az oldal szerkesztésében, de higgye el, megoldjuk. más gondja?
    ha fontos volt, írja le. de, ha javasolhatom, előbb olvassa el a cikket.

  • Meglepő a nagykövet úr megnyilvánulása, de nekem sajnos ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Mintha – és remélem hogy nem így van – az orbáni kettős beszéd jellegzetességeit vélném felfedezni benne.

  • Avi ben Giora

    Mondja kedves lócsiszár úr, ugyan hol olvasta már ezt a cikket ha meg nem sértem. Nagy valószinűséggel nem itten. Rettenetesen örülnék ha megnevezné, még is azt az oldalt ahol már olvasta.Előre is köszönetem érte. Tudja itt az a szokás, hogy ha valaki át mond az mondjon bét is. Na meg lehetőleg ténylegeset ne olyan filét rakjon be ami kamulandból származik és nehéz a hozzáférési lehetőség

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: csak feltűnt, hogy egy beszéd, amely 10-én jelent meg az Új Keletben és ma kaptam értesítést róla, kilencedikei dátummal jelent meg az oldalon. A hozzászólásom további részében azt nehezteltem, hogy törvény által megkötötték a nyelvem, hogy ne vitathassam egy történelmi esemény pontos körülményeit … nincs még egy ilyen esemény a történelemben … pedig pusztítottak és pusztítanak még el embereket. Szemétség …

    Avi ben Giora: Gondolom Ille István is megmondhatja, hogy voltak gondok az oldalon … így nem került ide az eredeti hozzászólás … és vegyen vissza a hevületből, mert én sem nevezgettem Önt … és mindannak ellenére, hogy mélyen elítélek sok dolgot amit az Ön népe elkövet(ett) más népekkel, tisztelettel igyekszem viselkedni Önnel is …

  • csiszer lóránt: mint említettem, néha zavar van a zürben 🙂
    nem mellesleg, ha mi nem közöljük ezt a beszédet, ebben az országban SENKI nem tudna róla. ennyit a királyi médiáról.
    a napokban megjelenik a KMH-n egy, a kérdéses időszakkal foglalkozó meglehetősen jó elemzés.
    javaslom, várjon addig az értékítélettel. a korántsem burkolt zsidózást meg felejtse el.
    nem gondolom, hogy konkrét bizonyítékokkal rendelkezik a zsidó nép által elkövetett bármilyen atrocitásról.
    gázát és a már nem létező palesztínát jobb, ha kihagyja a felsorolásból. egyetlen nép se vádolható semmivel, ha a létéért küzd hazára találása óta.
    nota bene, a beszéd is KIZÁRÓLAG magyarország és a magyar nép felelősségéről szól. ha ebben a kérdésben akadnak bizonyítékai a zsidók által elkövetettekről, kérem, tárja elénk. lehet, hogy arról van szó, úgy gondolja, megérdemelték, amit kaptak?

  • Csiszer Lóránt
    2014 július 15
    2:48 du.: Ha megosztanád velem a bajodat megtisztelnél. A világ MINDEN népe csinált már olyat ami másnak nem tetszik. Afrikában egymást irtják időtlen idők óta. Az arabok el akarják tüntetni Izraelt és Amerikát a Föld színéről. Európában szinte nincs nemzet amely ne támadott volna meg másik országot jogtalanul. Ázsiáról már ne is beszéljünk. EZEK UTÁN MEGKÉRDEZNÉM. MI A BAJOD PONT IZRAELLEL? Ez fóbia? Vagy csak a többi országról nem hallottál?
    Vagy nálad van a tudás köve, hogy ilyen csalhatatlanul elítéled Izraelt? Elvárod, hogy megint hagyják magukat kiirtatni mert az olyan úriemberes viselkedés?

  • Anno Martonyi is elment Izraelben bizonygatni, hogy antiszemitizmus nincs, de van, ám mégis van, de teccik tudni….
    Most a a nagykövet fujta a követ? Hátaztán országban….

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: „gázát és a már nem létező palesztínát jobb, ha kihagyja a felsorolásból. egyetlen nép se vádolható semmivel, ha a létéért küzd hazára találása óta.” Nép? Létéért küzd? Hazára találás? Három (na jó, ha a „nép”-el nem kötekedem, kettő ) abszurdítás egy ilyen rövid mondatban? Jól megjegyzem, de akkor is csak a nyalunk egy nagyot ide is meg oda is politikája a FIDESZ-nek ez a beszéd. Úgy csinálnak, mintha nem létezne csak egy lap és amit leközöl azt tudja meg a pórnép …

    „lehet, hogy arról van szó, úgy gondolja, megérdemelték, amit kaptak?” Aki kapta az nem érdemelte meg, de lett volna aki igen. Maradjunk ennyiben … a számadatokról meg nem vitatkozom, mert azt törvény bünteti szerte Európában, ahogyan azt Avi ben Gióra írta egy a beszédhez fűződő nyílt levelében, amelyet a beszéd elmondójához címzett. Annyit azért megenged a törvény, hogy kijelentsem: a többi számadatot leszarják magasról … hogy más népből mennyi is halt meg (nem akkor) … Szemétség …

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Elítélek bármely háborúskodást és emberirtást … az új vagy régi afrikai vagy egyéb kontinensbeli apartheid államokat. Az arabok meg nem akarják eltüntetni Izraelt meg Amerikát, csak az arabok egy része … van aki egészen hű kiszolgálója (vagy csatlósa) ezen országoknak. Európában elég rég volt az amikor egyik ország a másikra támadt jogtalanul … többnyire polgárháborúk voltak az utóbbi időkben … Ázsiában meg rengeteg a kőolaj és víz, így természetesen a világ önkéntes rendteremtője egyfolytában ott van és „csinálja a rendet” … Hány éve nincs csend Izrael környékén? Mekkora is volt Izrael területe a térségben 1968-ban? Akit kiírtanak az eltünik … nem lehet megint kiírtani. A zsidókat már kiírtották egyszer a rómaiak, még egyszer a németek … A wikipédia szerint: „A náci rendszer más csoportokat is üldözött vagy próbált megsemmisíteni: a cigányokat (Porajmos), az oroszokat (különösen a hadifoglyokat), a lengyeleket (Generalplan Ost), a fogyatékosokat (Aktion T4), a homoszexuálisokat és a politikai vagy vallási ellenállókat, például a szocialistákat, kommunistákat vagy Jehova Tanúit.[4][5] Üldöztetést szenvedtek rajtuk kívül a rendszerrel szemben álló katolikus papok és protestáns lelkészek is, akik közül sokakat deportáltak, fogságban tartottak vagy ezekkel fenyegettek.[6][7] Sok kutató nem veszi bele ezen csoportokat a holokauszt definíciójába, hanem azt a zsidó nép irtásaként határozza meg,[8] A nácik minden áldozatát figyelembe véve a halottak száma jóval nagyobb, a legtöbb becslés 9 és 11 millió közé teszi.[9]”
    A sokat emlegetett és vitatott 6 milló utódain kívül, hányan kértek és kapnak éves szinten kárpótlást?

  • csiszer rólánt: örülök, hogy végre megmutatta valódi arcát. maga, fiam, egy tömény szánalom. mivel a nagyköveti beszéd még csak tangenciálisan sem érinti a maga nézeteit, talán nem sértődik meg azon, ha annak nevezem, ami: egy rohadt antiszemita tetű!
    a magyar népnek egyetlen felelőssége van: a sajátja. más számadatok valóban leszarhatók.
    valóban igaz: a maguk fajta valóban szemét.

  • csiszer, volt vitézem: a kedvedért kivetkőzöm magamból: mi a kurva anyádért nem dugulsz el olyan témában, amihez semmi közöd nincs, ráadásul intelligenciád sem elégséges? mi a faszért dumálsz bele az anyaország dolgaiba, ráadásul olyasmibe, amit téged még legmerészebb fantáziádban sem érintett? ne mondd már, hogy a holokauszthoz közöd van?
    mert, ha igen – mivel rendesen belepofázol az értékelésébe – akkor jó esélyed van, hogy terítékre vigyenek!

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Nem is mondtam, hogy a nagykövet erről beszélt volna … mellesleg a tetű nem lehet antiszemita … én még esetleg … de tudja a zsidó nép hány százalékát teszi ki Sém fiainak (szemiták)? A többivel semmi bajom … akkor miért vagyok antiszemita? Maximum rám lehet fogni, hogy nem kedvelem a zsidó népet … a legrosszabb esetben anti-Izrael-ita … a számadatokról és felelősségről meg nem vitatkozom … nyelvemet köti a törvény. A holokauszt egy olyan törvényszéket működtet, ahol csak a vád tanújait hallgatják meg … Pont. A „magukfajta”-t meg egyben írják és nem ugyanaz a jelentése mint a „maguk fajta”-nak … Talán maga rasszista, hogy fajtákról beszél …?

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Ha azt hiszi, hogy belemegyek a játékba, nagyon téved … amúgy nem kivetkezés magából, hanem a csupasz valóság megmutatása … ha maga csak ennyire képes és ilyen hangnemre, akkor tévedtem, gondoltam mégiscsak van valami emberi magába … de mint egy sarokba szorított patkány a legelső alkalommal „kivetkőzik magából” …

  • csiszer lóránt: komoly gondja van. ha a wikipédia alapján rajzolja fel a maga értékrendjét. mondjuk, szánalmas.
    a kárpótlásról szóló kérdése meg egyenesen primitív. mi a baj? nem jutott magának?
    maga még csak kiigazításra sem érdemes, annyira elfogult.
    nem mellesleg, a cigányok azért kerültek a listára, mert épp olyan árják voltak, mint a germánok – kikhez képest az osztrák schichklgruber csak egy korcs volt.
    maga, fiam, rendesen elásta magát. nincs kedve eltakarodni innen a jó kurva anyjába?

  • csiszer lóránt: sarokba szorított patkány? hehehe 🙂 mégis, ki lenne az, aki a) patkánynak minősít b) sarokba szorít? csak nem maga, picinyem?
    sokkal többre is képes vagyok az ilyen tetvekkel szemben, mint maga, csak visszafogom magam. minek pazaroljam az energiáimat?
    a képzavarról nem is beszélve: egy patkány, ami kivetkőzik magából? mégis, mi a másik kosztüm?

  • csiszer, picinyem, az egyben vagy külön írás se segít magán. hogy kikkel van baja, az legyen a maga gondja. holokauszt törvényszéke? hát, komám, maga tényleg nem normális. remélem, nincs gyereke. tragédia lenne, ha a maga gondolatvilágát örökölné…

  • Judith Kopácsi

    Rasidom, milyen választékos úri módórbam küldted el vitézünket a …. szóval oda.Én csak egy cizellált tökön rúgást tudok garantálni a fentemlitett akárkinek.

  • Ille es Kopacsi nem tagadjak meg magukat: mas velemenyuekkel ilyen SZEP magyarul kell tarsalogni. Es meg a szemelyeskedest OK kifigasoljak…

  • Csiszer Lóránt

    Érzékeny pontot találtam …

  • csiszer lóránt: Köszönöm. Egyértelmű volt a válasza. Leplezetlen holokauszttagadása és zsidógyűlölete jól átjött.
    Értem már büszkeségét vitézi rendje iránt. Valahova tartozhat. Tisztességes klubba nem vennék fel.
    Minden szava a jobbik szövege. Egyetlen saját gondolata sincs. Elítéli a népirtást? Nem tudok a palesztinok irtásáról. De az elítélés mellett büszke horthy rendjére. Ha valaki elősegítette a népirtást az ő. Maga nevetséges, és még büszkén vállalja is. Maga tudja…..

  • Ille István: Csodálkozom rajtad. Mit vártál? Liberális vitézt?

  • Avi ben Giora

    Tiszteletlen Lócsiszár úr!
    Ha kussoltál volna bölcs maradtál volna. Én nem fogom sem visszafogni magamat sem szemenköpni. Egyben eggyezzünk meg. Maga úgy el van tájolva mint az az orosz teherürhajó ami az űrállomás helyett Gázában landolt többtonnyányi harci felszereléssel. Egy kérdés: ha teszem azt a maga seggit véresre rugdosnák, és a házát a levegőbe repítenék maga csak hallgatna és odanyujtaná a pofáját is nehogy fél munkát végezzenek.Rátapintott a lényegre. A világnak és magának az a nagy baja, hogy a szemét fránya zsidókat sem a rómaiak sem a nácik de még az arabok sem tudták kiirtani. Megnyugtatom magát-. Sokan próbálkoztak hasonlóval de minket nem lehet kiirtani. Ajánlanám magának, hogy noha a kuruc infó nagytisztelető főszerkesztője Varga úr canadába szökött maga házszámot tévesztett. Ez itt a KMH és nem a kurucinfó.hu

  • Tüske Zsófia

    „A másik tény, amelyre felhívnám a figyelmüket az, hogy Magyarországon a holokauszt óta nem vesztette az életét senki a zsidó származása miatt. Vannak európai országok, ahol igen. De nálunk nem. Ezt nagyon fontos tudni.”

    na ezt az állítást élből cáfolni lehet: http://konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=140%3Aantiszemita-zavargasok-pogromok-es-vervadak-1945-1948&catid=16%3Aesetek

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Nem tagadtam vagy tagadom a holokausztot és a gyűlölet méreg amelyet a gazdája bevesz és reméli a másik hal meg tőle. Ön szerint ilyen gondolkodásmóddal fogok-e valaha gyűlölni valakit? Minden szavam a Jobbik szövege? Nem tűnt fel, hogy Jobbik szimpatizáns vagyok? Különben is nem minden szavam a Jobbik szövege … és a gondolkodásmódom jóval a Jobbik megismerése előtt ugyanez volt. Azt mondják, hogy mindenki a saját tapasztalatait vetíti ki a világra … mindezek fényében úgy gondolja még mindig, hogy nem tudok egy épkézláb mondatot megfogalmazni saját gondolataim alapján? Azért mert Ön esetleg mástól kell vegye a elveit, mondanivalóját, nem jelenti azt, hogy más nem tud gondolkodni. Ha pedig Ön tud függetlenül gondolkodni, akkor miért feltételezi, hogy más nem tud? „Übermensch” talán? Nem tud a palesztin népírtásról? Ki mondta azt magának, hogy nincsen?

  • Azért nem semmi, hogy ilyen nyíltsággal volt képe a nagykövetnek lenyomni ezt az undorító, hazug propagandaszöveget az „emlékműről”. Egyébként semmi rendhagyó nem volt az egészben, ez a II. világháborús magyar történelmet revizionáló, az akkori bűnöket relativizáló történelemszemlélet eddig is közismerten ennek a garnitúrának a hivatalos politikája volt. Legfeljebb az a rendhagyó, hogy ez egy izraeli holokauszt-megemlékezésen elhangozhatott.

    Egy dologban viszont mégiscsak igazat mondott a nagykövet az emlékművel kapcsolatban: az tényleg nem holokauszt-emlékmű. Hanem a „szabadságharcos” náci-kollaboráns, háborús bűnös, feudál/klerikál-fasiszta Horthy rendszer rehabilitálásának emelt emlékmű; egy cinikus módon a korabeli magyarorsz.-i rezsim felelősségét tagadó/relativizáló, tettesek és áldozatok közötti különbséget elmosó emlékmű.

    Jól beleillik a holokauszt-revizionisták, holokauszt- tagadók „eszmerendszerébe”. Egyszerűen történelemhamisítás. A náci német megszállás és az alóli ( illetve a horthysta/szálasista fasizmus alóli ) felszabadulás egybemosását egy holokauszt-megemlékezésen ( pláne Izraelben ) pedig nem inkább minősíteném. Persze csak kifejezi ennek a harmadik világbeli stílusú, bűnöző, uralkodó garnitúrának az „alaptörvénybe” is belefoglalt eszmei alapvetéseit.

    Amúgy a HOH-nak teljesen elment az esze; vagy a magyar kormány megbízatásit teljesítik, mint némely kanadai, amerikai és más külföldi magyar szervezet…? Ezeket képes volt a hallgatóság ( bár kétlem, hogy túl nagy számú lett volna ) szó nélkül végighallgatni…?

  • Csiszer Lorant „ur”nak.
    „Ur ir?”. Talalkoztam magyar lapokban eleg
    antiszemitaval-megis mindeg ujra meglepodom ,
    amikor „kulturalt modon” haboru utani masodik
    vagy harmadik genereciokent- fotelukbol nezve-
    akarnak „kioktatni” bennunket.
    Neha,bar az itt commentelok mellett- tul udvarias
    vagyok{gyerekkori- rossz szokas} – szeretnem
    onoket-oda kuldeni-ahonnan jottek.

    A pimaszokat,akiknek nem irtottak ki csaladjuk
    nagy reszet,de „szonokolnak”, a nagykepueket,
    akik a mai napig-amikor a zsido nep megvetette
    labat ezen a kis teruleten- es vedi magat-osei foldjen,
    {sokadik haborujaban}- „lopott foldrol” pofaznak.

    Csak hogy „megnyugtassam” ont, bar Izrael az „agresszor”
    Europara nem var „nagy jovo”- meg az onhoz hasonlo
    „filoszemitakra” sem, ha ez „barataiktol” fugg.

  • Csiszer Lóránt: Azok a palesztinok akik izraeli ösztöndíjjal tanultak a budapesti orvosegyetemen. Kiknek zsidó segítőjét Izraelben meggyilkoltak palesztin terroristák. Ők is csak egy háborúról tudtak. Népirtásról nem.
    Igen, én másoktól vettem az elveimet. Mert mikor az ember megszületik még nincsenek elvei. Tehát keres példaképeket. No az enyém között nem volt hitler, horthy és szálasi. Jól kell választani, maga elszabta.
    Miért gondolom, hogy nincs önálló gondolata? Mert vagy maga kopírozza a jobbikot, vagy a jobbik magát. Bár remélem a vízlopást azért maga sem hiszi el? Már előtte is így gondolkodót? Akkor maga elveszett az intelligens világ számára.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Számomra ez a vita lezárult, mert semmi értelme, antiszemita vagyok és kész. Amúgy is magát a holokausztot és a mai állapotot kiragadva a történelem sodrából, nem túl szerencsés ellemezni … elfogadom, megtörtént, minden úgy van ahogy mondják … rendben. Viszont azt, hogy csak zsidók vesztek oda a történelem folyamán, gondolom maguk sem állítják … hozzuk erre a szintre (a megérdemeltre) a többi holokauszt kultuszát is … és nem szólok egy szót sem többet …

  • csiszer lóránt: tehát bevallja, hogy antiszemita. azt viszont hogy fogadja, ha a MODEM értelmében – éppen ezen önvallomása okán – kitiltanánk, mint tudatos közösség elleni izgatót?

  • Csiszer Lóránt: Nem vitatkoztam. VÁDOLTAM!

  • eleftheria: ott van a KMH-n a legújabb írás, ami egyértelműen megvilágítja a megszállás előzményeit. jót tett volna, ha az „emlékmű” döntnökei ezt olvashatták volna, habár nem hiszem, hogy bármilyen konzekvencia levonására képesek lennének.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Nem bevallottam, hanem beletörődtem. Maga a főnök … úgyis az vagyok amit mondanak … ennek következményeként meg azt csinál amit akar.

    llanfair: Én sem vitatkozom, hanem vádolom az emberiséget, hogy diszkriminációt alkalmaz a különböző népek holokausztjának elbírálásában és emlékezetében.

  • Csiszer Lóránt
    2014 július 15
    4:33 du.

    Csiszer! voltak pillanatok mikor elhittem, gondolkodó emberként létezel, de óriás tévedés volt! Tényleg csak egy primitív véglény vagy! Elítéled amit Izrael népe elkövet más népek ellen??? Bár sok értelme nincs hogy okítsak egy ilyen velejéig antiszemita hülyegyereket, mégis néhány objektív tény az izraeli-palesztin viszonnyal kapcsolatban. Mikor a magadfajta gyökerek izraeli elnyomásról meg a civilek elleni erőszakról ugatnak, valahogy mindig elfelejtik mellé rakni a Hamasz nyilatkozatait mint pl.: ” “bosszúból bátorítsuk a palesztin férfiakat zsidó nők megerőszakolására” vagy hogy „“emberi pajzsként használni a gyerekeket és nőket nagyon hatékony módszernek bizonyul”
    Mikor a palesztin civil áldozatokról fröcsögtök vajon miért nem teszitek hozzá hogy a Hamasz az irodáit, a fegyverraktárait, a rakéta állásait direkt a legsűrűbben lakott civil területekre telepíti és árulásnak tekinti ha bármelyik civil el akar menekülni, éppen ezért az IDF minden légi támadás előtt szórólapokon, telefonon, minden lehetséges csatornán értesíti a civil lakosságot. A gázai sérülteket izraeli kórházban látják el zsidó orvosok, Izrael folyamatosan, a konfliktusok idején is ivóvizet, élelmiszert, gyógyszert, áramot biztosít a palesztinoknak ami nélkül heteken belül részben éhen halnának, részben elvinné őket a kolera. Ilyen „szörnyű” dolgokat követ el Izrael a palesztinok ellen te szarházi!
    Ja, és csak szólok, a fotók amiket az arab meg náci oldalakon terjesztenek halott gyerekekről meg zokogó szülőkről, tizeniksz éve ugyanazok a fotók amiket minden konfliktus közben, után feldobnak. Tanulj nyomorult, hátha egyszer ember is lesz belőled nem csak vitéz!

  • Csiszer Lóránt

    Fuser: Ez az antiszemita kártya egy csoda, de nem hat meg … hányszor mondtam már, hogy a zsidók egészen kis részét teszik ki a szemitáknak. Ille István egyfolytában okítgat, de ezt nem tudja? Nem akarja kijavítani, pontosítani? Messzemenően nem csak a palesztin-izraeli kapcsolatról beszélek. Amiket pedig felsorol azok szubjektív tények, nem objektívak még véletlenül sem … Amúgy elítélem azt us amit a Hamasz tesz, nem emberi … „bosszúból” – mondja? És mire válasz ez a bosszú? Velejéig antiszemita hülyegyerek? Hogy létezik, hogy semmi zsidóellenes dolog nincs a Facebook oldalamon? Egyáltalán miért használom ezt a közösségi portált ha annyira antiszemita vagyok? Magának lehet annyi vakációja nem gyűlt össze az évek folyamán, mint amennyi iskolám nekem van. Mellesleg, nem emlékszem, hogy pertut ittunk volna valaha … Ille István és Avi ben Giora vállalja névvel a véleményét, úgy küldenek a búsba … maga csak fotelből hősködik. Ki is a hülyegyerek? El Fuser …

  • Csiszer Lóránt
    2014 július 17
    9:07 de.

    Ember elég ciki, hogy a rengeteg iskolád után is ilyen sötét maradtál! Roppant szánalmas ez a csubakka védekezésed, hogy a szemiták csak kis része a zsidóság. Valóban, az arabok is, a perzsák is szemiták, de hányszor mondjam még, hogy az „antiszemitizmus” nem etnográfiai hanem szociológiai fogalom, nem a zsidóság eredtét hivatott nevesíteni, hanem a velük kapcsolatos rasszista beidegzettségeket te szerencsétlen. Mellesleg valóban nem ittunk pertut, de ki nem szarja le, majd pont egy ilyen nyomorulttal fogok illedelmeskedni.

  • Csiszer Lóránt
    2014 július 17
    9:07 de.

    Ja! Lórika, a fotelben hősködésről meg annyit, hogy ha legközelebb Magyarországra esz a fene, csak egy szavadba kerül és összefuthatunk! Én itt nicknévvel vagyok mert ez egy bevett szokás a neten, de face to face vállalom magam az országban ami nekem hazám neked meg csak turista látványosság kisköcsög!

  • nade, fuser barátom! egy vitézt kisköcsögnek nevezni nem illő dolog! nevezd inkább tejtermék tároló, csíki motívumokkal díszített mázas népi agyagedénynek, de a kisköcsög, az olyan közönséges!

  • Csiszer Lóránt: Én nem fogadnám el Fuser kihívását. Csak nagy életbiztosítással a hátam mögött. De tényleg ízléstelen az iskoláiddal érvelni. Az iskolai végzettség semmire sem garancia. Soroljam? Deutsch, Snitt……

  • llanfair: nem kell mindjárt véres dolgokra gondolni. elég lenne 12 perc futás (tudod, a cooper-teszt), majd közvetlen utána egy parti sakk, capablanca-megnyitással. egye fene, csiszer kezdhet a fehérrel 😀
    szerintem fuser úgy is lenyomná.

  • Csiszer Lóránt

    Fuser: Elnézést, nem fotelből hősködésre gondoltam … hanem a névtelenül hősködésre, az én hibám. Ami magának haza az nekem anyaország és ami nekem haza, azt egy vonallal elválasztották az anyaországtól valaha … és az másoknak látványosság, akik jönnek és mennek … nekem meg élnem kell itt. A maga életét nem befolyásolja a román kormány bármely döntése, de fordítva már nem igaz … sőt az enyém mindkét döntés befolyásolja. Amúgy a „velejéig antiszemita” és Facebook oldalam, valamint az említett oldal használata felvetésemre nem kaptam választ.

    llanfair: Nem kell örökké ökölpárbajra gondolni …

  • Ille István: Lehet. Fuser testalkatát látván elég egy bal horog. Kiverné vitéz úr fejéből a téves gondolatait. Javára válna. Sakkban vitéz nem világossal lenne, hanem a palesztinokkal. Akkor ráfoghatná a parti végén, hogy a zsidók irtják a palesztinokat.

  • Csiszer Lóránt: Nem kell, de lehet. 😀
    De a face to face erősen arra utal.

  • llanfair: úgy vélem, csiszer nemzettárs egyszerűen másképpen látja a világot, ugyanis nézőpontja erősen tőlünk keletről súlyozódik. hát persze, hogy fogékony az irredenta és nacionalista eszmékre, hiszen egy idegen nemzet testébe ágyazódva, idegen törvények, idegen nyelv és idegen közigazgatás árnyékában, ahol SAJÁT nemzeti önérzetének, tudatának esélye sincs érdemben megnyilvánulni, főleg nem érdemi változásokat kiharcolni, nincs más útja, mint ez. az antiszemitizmusa csak rárakódott, pótcselekvés. európának ebben a részében ősidők óta minden társadalmi konfliktust a cigányok és a zsidók szenvedtek meg…
    anyaországgal való érvelése is csak a történelmi hagyományok tükrében értékelhető, mivel soha életében nem élt közös határon belül. az a bizonyos vonal már nem csak két nemzetrészt választ el egymástól – ami ráadásul már csak jelképes, de orbánék által sikeresen meghosszabbítottan már az ő hazájában is megosztottságot teremtett.
    akkor, miért is csodálkozunk bármin is, ami odaátról ide hallik?

  • Csiszer Lóránt

    🙂

  • csiszer lóránt: na ugye. ez abból adódik, hogy volt egy csíkszeredai barátném. most vad jobbikos, a székelyeket meg szívből utálja.

  • Csiszer Lóránt

    Mik ki nem derülnek … milyen kutya amelyik megugatja a vackát? Szíve joga … de nem ajánlom az utálatot senkinek … inkább árt a gazdájának, mintsem használ …

  • Ille István: Csiszér úr mentségére legyen mondva, a távolság megszépít. Még az is lehet, hogy tényleg rosszabb Romániában (nem tudom). De attól még Magyarországon nem jó.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: … egy szóval sem mondtam, hogy jó lenne … kérem határozza meg azt, hogy „jó” …

  • Csiszer Lóránt: Nem szívesen határoznám meg itt. Mikor leírtam miért nem éreztem jól magam Magyarországon, a legkevesebb, hogy hazaáruló szemét voltam. Többek szerint jól tettük, hogy eltakarodtunk. Ebben mondjuk egyetértettünk. A jó az, ha jól érzem magam a közegben. Rengeteg összetevője van. A pénz csak az egyik része.
    Itt most jó nekünk. A hazámban rossz volt. Nem tartom az én szégyenemnek. Meg mindenkinek más a jó. Nem egyszerű.

  • Judith Kopácsi

    Én pl. határozottan hálás vagyok a sorsnak, hogy idejében elüldöztek a „hazámból”. Azóta rájöttem sok mindenre, többek közt arra is, hogy a Szózat egy nagy maszlag, mert nem igaz, hogy ahol bántanak „ott élned és halnod kell.” Nem, egy értelmes embernek legyen annyi felfogó képessége, hogy el tudja dönteni, mi a jó neki, és hova menjen, hogy azt meg is tudja valósitani.

  • Llanfair, István!
    Örülök, hogy végre együtt lehetek a barátaimmal, legalább itt a neten! Remélem az elmúlt egy hónapban mindenki belátta, hogy a foci egy olyan játék ahol kétszer tizenegy ember kergeti a labdát és mindig a németek győznek! 🙂 )))
    Tegnap meg lealáztuk a szerbeket, úgy hogy semmi nem tudja elrontani a jókedvem, még Csiszer Lóránt sem! 🙂

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Köszönöm. Valóban, mindenkinek mást jelent … ezért kérdeztem.

    Judith Kopácsi: Kérem ne vegye magára, „akinek nem inge”, de a Szózat a sors kezéről beszél … „[…]áldjon vagy verje sors keze, itt élned s halnod kell[…]”, azaz arról, hogy hazánknak rendületlenül híve kell legyünk … én is elmehetnék … de nekem ez a hazám … gondolja, hogy itt nem bántanak? Ha Ön otthagyta a földet ahol született, akkor egyszerűen prédának hagyta olyan embereknek, akik nem a maga elveit képviselik … így is lehet nézni a dolgot. Isten áldja!

  • Csiszer Lóránt
    2014 július 17
    1:29 du.

    Azt írod, „nekem élnem kell itt” Nos, említettem már, időnként megfordulok Erdélyben, utoljára épp két hete voltam Szovátán és Gyergyószentmiklóson. A kinti -székely- haverjaimmal mikor beszélgetek nem tapasztalom ezt a fékeveszett politizálást és vég nélküli siránkozást amellett, hogy ott is megvannak a hasonló problémák a szarházi és korrupt román kormány miatt, de ha jól érzékelem, ma már az átlag erdélyi magyar jobban és kiegyensúlyozottabban él mint az itthoni átlag magyar. A kinti ismerőseim többsége fakitermelésből és állat tartásból él, és a valódi, állandó beszédtémát adó problémákat inkább a téli farkas és medve betörések okozzák. Szeretnék ilyen problémákkal küzdeni egy ilyen, a világ egyik legszebb
    környezetében…!

  • Fuser: Szia! Szintén. Jövő nyáron otthon leszünk két hétig. A Fischer Ádám jegyezte Wágner fesztivált hallgatjuk végig. Már megvettük a jegyeket. Két hét sok mindenre elég.

  • Csiszer Lóránt

    Ide lehet jönni Fuser …

  • Csiszer Lóránt: Túl heves vagy. Nincs jogod senkit megróni azért, mert elhagyja hazáját. A hazám Orbánt akarja, én nem.
    A hazám szereti a rabságot, én nem. A hazámnak focipálya kell, nekem iskola. A hazám népe szeret gyűlöletben és irigységben élni. Én nem. Megszavazták továbbra ezt a rendszert, de nekem nem kell. Milyen alapon kell nekem eltűrni azt, amit az ország népe rám kényszerít?
    Mindenki elmehet? Haha.
    Nem olyan egyszerű az. Bátorság, tehetség és kitartás kell hozzá. Sokkal nehezebb, mint otthon várni a jutalomfalatkákat. Persze lehet a gyávaságból tőkét kovácsolni. De az önámítás, és nem hazafiság.
    Nagyon büszke iskoláira. Akkor tanult földrajzot. Nem hagytuk el szülőföldünket. Csak odébb költöztünk.
    Újból mondom. A határokat az ember csinálta nem Isten.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Egyetértek … az emberek közti határokat is …

  • Csiszer Lóránt: Maga is keményen dolgozik rajta. Megéri?

  • Csiszer Faszi!
    Ha maga úgyis az amit magára mondanak,akkor csinálja is amit mondok.Menjen a ki…ott,tetves,nyilas-k… anyja, mocskos ….jába.Rontsa a levegőt a jány gusztávok és wassok ázsiai szenthazájában.Ott csorgassa az IZRAEL ellenes nyálát,mint a többi csatornapatkány rokon barátai.

  • gyuri10: kérlek, fogd vissza magad. a MODEM rád is vonatkozik.

  • Kedves István,
    Most jöttem haza 1 havi dunamenti Mongóliában tartózkodás után.
    Láttam néhány ilyen nyilasférget.Ha hiszed,ha nem,érdemükhöz arányítva nagyon kulturáltan,visszafogottan,mondhatni barátian írtam ennek a senkiházinak.

  • Csiszer Lóránt

    Gyuri10: Ez a hangnem Önt jellemzi nem engem …

  • csiszer lóránt: nem az én tisztem válaszolni, de jobb, ha tudja, magát nem jellemzi semmi. ahhoz ugyanis jellem kellene…

  • Judith Kopácsi

    csiszer, vagy ugyis lehet nézni, hogyha maradtam volna, már 20 éves koromra a föld alatt lettem volna. Köszi. Gondolom, ezzel sok magyar ember élete megjavult volna.

  • Csiszer Lóránt

    🙂

  • Csiszer ló ránt.
    Kár,hogy nem föl.De még az is lehetséges lesz.

  • Csiszer Lóránt

    Gyuri10: ?

  • csiszer ló ránt: !

  • Judith Kopácsi

    Csiszer, remélem, nem haragszol meg rám, hogy ettől az örömtől megfoszottam Magyar testvéreimet.

  • Csiszer Lóránt

    Judith Kopácsi: Nem tudom mindenki miért látja itt bennem a Fekete Embert vagy a Mumust … megértem és elfogadom bárki bármilyen döntését, hitét, politikai irányzatát, stb. Gondolom mert rohadéknáciújnyilasantiszemita vagyok …

  • Csiszer Lóránt

    Ez meg mi a bánat? Valaki elmagyarázná? Tényleg csak kíváncsiság, hogy miről is szól ez … tudom antiszemita tetű leszek, vagy folytatom ami voltam eddig is … de ha nem magyarázza meg senki, hogy mit is kell lássak, hogyan változzak … én meghallgatom a másik felet is: https://www.youtube.com/watch?v=EB5kVo3W2sg

  • Csiszar,
    a Ló rántson fel te ócska nyilas provokátor.A kuruc in fos és az al jazzira közös propagandáját továbbítottad.A youtubeon úgy néz ki mintha izraeli fiatalok örjöngenének.Aki jól odafigyel láthatja,hogy még véletlenül sincs izraeli közöttük a zászlókon kívül.Aki ismeri az arabokat az láthatja és felismeri,hogy arab testvéreid propaganda hőzöngéséről van szó.

  • Te csiszar, várjá mán, hát te még adós vagy nekünk az USA háborúi cikkek tételes, pontos cáfolatával, 🙂
    .
    Addig ne izraelezzél mán’ itt, az úgyis zsidónácirásszistá arabölőgyerekgyilkos mind, hagyd. Inkább gyere vissza oda, és írj valami érdekeset, ami terjedelmében, formájában, és tartalmában valamivel több, mint egy sarki kiskoszos kocsma vécéfelirata…

  • Jaj, csiszar, találtam neked egy jót, nézd már! Nézd a sok, gyilkos, feketekaftános, gyűlölettől torz arcú, arabgyereket élve megevő, vérivó, gülüszemű, félméteres orrú, görbehátú zsidót, 🙂
    .
    http://www.solveisraelsproblems.com/pictures-of-israeli-female-soldiers/
    .
    Hé, engeded el? 🙂

  • Judith Kopácsi

    Csiszer, annak örülök, hogy van önkritikád.

  • Csiszer Lóránt

    Eldrad: „gyilkos, feketekaftános, gyűlölettől torz arcú, arabgyereket élve megevő, vérivó, gülüszemű, félméteres orrú, görbehátú zsidót” Én ilyet nem mondtam … miért kell rámkenni?

  • Csi szar,
    értesíts,mikor akarsz érkezni.Ezek a lányok garantálom, hogy nem fognak emberként kezelni.Én sem!

  • Csiszer Lóránt

    Gyuri10: Tehet nekem egy szívességet …

  • Csiszer Lóránt!
    Oda se neki itt sokan a vak gyűlölettől elborult aggyal, képesek alaptalanul
    másokat vádolni,meghazudtolni tetézve az alpári stílusukkal….!
    Nem bírják,ha valakinek netán más véleménye van!

  • Gyuri10:
    .
    – Csi szart szerintem eddig semmilyen lány nem kezelte sehogy sem, ez lehet nála, meg a hozzá hasonlóknál az egyik fő probléma.
    .
    Csi szar, amúgy te még mindig adós vagy kitűnő, részletes, tételes cáfolataiddal az említett cikkeimre… (Téveszmék az USA háborúiról az utóbbi 25 évben I- II, olvassa el bárki, akit érdekel a téma). Vagy most éppen az iménti linkkel vagy elfoglalva, és azért nincs időd? 🙂

  • Csiszer Lóránt Na de Vitéz úr. Mi lesz ha megtudják a keresztényrendben, hogy ajánlatot tett egy zsidó férfinak? Nincs tiltva?

  • Csi- szar, még mindig:
    .
    „…Gyuri10: Tehet nekem egy szívességet ……”
    .
    – Hát aztat én nem tudom, milyen szívességet kellene Gyuri10 kommentelő társnak tennie, meg kinek, de te mindenképpen tehetnél egy szívességet, és eltakarodhatnál már innen.
    .
    VC felirat szintű berottyintásaidra, eszeveszett, értetlen- értelmetlen vulgár- idiotizmusodra szerintem senki nem kíváncsi, legfeljebb rád csodálkoznak, hogy ilyen állat pedig nincs is…

  • Csiszer Lóránt

    Nem tartozom senkinek semmivel … sem magyarázattal, sem tényekkel … igazság csak egy van … az nem az enyém vagy a másé … én fehérben gondolkodom (már hallom Ille válaszát a gondolkodásommal kapcsolatban), mások feketében … az igazság az meg szürke …

  • Csi szar,
    biztos vannak hozzád illő tetü barátaid.Azokkal tehettek egymásnak szívességet.A Rákóczi téri kokszik be is seggíthetnek vagy ha kell küldenek neked egy tökös menyasszonyt.Vitézeknél ez a módi.

  • Csi- szar:
    .
    „…Nem tartozom senkinek semmivel … sem magyarázattal, sem tényekkel….”
    .
    – De tartozol, mert te jöttél oda, és tettél egy- két mondatos, rendkívül ostoba megjegyzést egy hosszabb, tárgyilagos, kifejtős cikkhez. A magayrázatkéréskor pedig egyszerűen elfutottál, mert egy képzetlen, nagypofájú, gyáva k… csödék vagy, nem több.
    .
    Ahogy teszed ezt most is, mert semmid nincs, se tudásod, se stílusod, és jól láthatóan egy egyszerű mondat összerakása is nehezedre esik. Eredj már a jó francba innen. Ez meg, hogy „igazság csak egy van, az is a fehér, a tied” (WTF???), egy agyalágyult óvodás kölök színvonala.
    .
    Na, de ha tökéletesen igazad van, miért nem cáfolsz meg tételesen mindent abból a két cikkből, vagy bármi másból? Aki az igazság birtokában van, annak nem lehet nehéz dolga, ha tételes cáfolatokat kérnek tőle nem?
    .
    Na, akkor tovább menekülsz és rotyogsz marhaságokat, vagy összekapod magad? Vagy, eltakarodsz végre innen?

  • farcsi:
    .
    „…Csiszer Lóránt!… Oda se neki itt sokan a vak gyűlölettől elborult aggyal, képesek alaptalanul
    másokat vádolni…Nem bírják,ha valakinek netán más véleménye van!…”
    .
    1, Mit ugatsz bele, azt se tudod, miről van szó. Basszus, ilyen nincs, mondom, ez a farcsi valami kibervírus!
    .
    2, A „más vélemény” nem azt jelenti, hogy kocsmai vécéfelirat- szintű, egy- két, rosszul megfogalmazott tőmondatos berottyintásokkal rondít be valaki egy eszmecserébe, NULLA háttérismeretekkel. A „vélemény” az jelenti, hogy MEGLÉVŐ háttérismeretek alapján valaki több szempontból közelít egy témához, vagy egyes szempontokat előrébb helyez, vagy hátrébb, és at adja elő, de figyelembe véve a többit is,már ha azok igazolható tények. Na ez vélemény.
    .
    Az, amit te, meg pár retardált itt művel, hogy marhaságokat irkál, terel, offtopikozik, SEMMIRE nem képes tárgyilagosan válaszolni, hőbörög, mindezt teszitek egy nagyon buta kiskölök szintjén, az nem „más vélemény”, hanem kreténség, lúzerség.
    .
    Miért nem takarodsz már te is innen el? Mégis, kinek akarsz te itt villantani? Mutass már EGYETLEN olyan választ, ahol te, ez a szerencsétlen hülye fitymelő, csi- szar, vagy még egy- két hasonló lúzer bármire is értékelhető, kifejtős, tényszerű választ adott. Mert ahogy nézem, az ilyen „igazság csak egy van … az nem az enyém vagy a másé … én fehérben gondolkodom”- jellegű értelmetlenségeknél többre egyikőtöknek sem futotta.
    .
    Na, tudsz ilyet idézni? Vagy jön megint az értelmetlen, lúzer szöveg?

  • Csiszer Lóránt

    „Ez meg, hogy “igazság csak egy van, az is a fehér, a tied” (WTF???), egy agyalágyult óvodás kölök színvonala.”

    Eldrad: én megtanultam írni, mi lenne ha maga megtanulna olvasni?

    Mit szólna a WTC lerombolásához, amely mostmár bizonyítottan tudható, hogy belső munka volt. Abból pedig háborút indítottak … nincs időm hülyeségekkel foglalkozni … azt mondtam, hogy véleményem szerint a tények amelyeket leírt Ön nem igazak, annyit finomítanék rajta, hogy szerintem megtévesztőek … az hogy olajnagyhatalmak Amerika barátai nem jelenti kieséses alapon, hogy nem indíthat további háborút az olajért. Nem foglakozom a részletes cáfolattal, mert valószínűleg azt úgy sem fogadná el. Mint mondtam, igazság csak egy van és az valószínűleg nem az enyém és nem is az Öné … valahol középen van.

  • Csiszer Lóránt “…Nem tartozom senkinek semmivel … sem magyarázattal, sem tényekkel….”

    Tegnap túl feszült volt a hangulat. Lenne néhány megjegyzésem.
    De bizony tartozik. Ez egy magánlap, amit egy személy saját céljai megvalósítására hozott létre. Ezt mi INGYEN olvashatjuk. Hozzá is szólhatunk. Ezt az amerikai újságból már száműzték.
    Sok zsidó hozzászóló is van, tele fájdalommal és gyásszal.
    Maga, Marcsi, Figyelő, Glória, apuwader stb bemászott sáros csizmával a szőnyegre, és még hivalkodik is, hogy joga van hozzá.
    Joga van. Az illemkönyv pedig kit érdekel a jobboldalon?
    Adam eltűri magukat az újságjában, ezért minimum (legalább titokban) hála jár.
    Hosszú hozzászólásokra annyit válaszol, ami egy mondatban elfér. Ez vicc. Ha felszólítják válaszra, akkor sértődik mint egy óvodás. Hivalkodott vitézi címével. Tudnia kellett, hogy mit fog itt okozni egy tömeggyilkos ajnározása. Arról nem beszélve, hogy az ilyen társulásokból az ember kilép iskola után. Egyszerűen lejár az ideje.
    Sokkal tartozik. Magával szemben, a székelyekkel szemben, a megbántott zsidókkal szemben, és azokkal a hozzászólókkal szemben, kik szépen összeszedett értelmes mondanivalójukat egy mondattal legyalázta. Mindezt a szólásszabadság jegyében. Követelik Adámtól a liberializmust, amit maguk gúnyolnak és megvetendőnek tartanak. Mert a szabadság az olyan megvetendő dolog? Mondjuk Horthy követéjének lehet. De akkor mit is vár a románoktól? Szerintük is marhaság. Minek magának?
    Tudja, ha egyszer engem felkérnek, hogy takarodjak, oda én nem megyek vissza. Magát már többen megkérték. A „libsi” elvek alapján, megint itt van. Nem először, mert az országba is erőszakkal lett állampolgár, szülei jogára hivatkozva. De úgy néz ki, már Ők is román állampolgárnak születtek. Egy népszavazás megkérte, hogy ne tegye. Jól emlékszem? Engem nem zavar, mert ha ez kell magának, akkor legyen. De itt maga igazi állampolgárokat bosszant. Olyanokat, akik saját jogon állampolgárok, és még az adójukat is ott fizetik. Nekünk itt 7 évet kell becsületben leélni, hogy állampolgárok lehessünk. Maga ajándékba kapta. Akkor igenis tartozik magyarázattal. Kurvára tartozik.
    Ez itt egy kis társaság, akik vendégek vagyunk Adamnál. Lehet, hogy mulatságosnak hangzik, de így van.
    Árulhat egy gyékényen a fentnevezett emberekkel, de akkor ne várjon külön elbánást. Még ha maguk is a „normálisak”.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Nekem is lenne néhány megjegyzésem. Tartozom vagy nem tartozom, nem lényeges, nincs időm magyarázkodni, de hogy ne legyek paraszt, egy példát adtam …
    Nem bántottam én a zsidókat és az izraelieket is csak megemlítettem … és akkor sem azt mondtam, hogy mindenkire érvényes … tudja, akinek nem ingje … és a másik oldalon is van fájdalom és gyász. Gondolja, hogy a holokauszt követelte a legtöbb áldozatot? Más népeknek is van gyásza, van holokausztja … csak annyi, hogy ezt a holokausztot törvény védi, hogy ne lehessen vitatni …
    Sosem mondtam, hogy jogom lenne valamihez … hol hivatkoztam pontosabban erre? Illemkönyv? Nem tudom mi az illem errefele, de az általam megszokott illemszabályokat betartottam … viszont itt volt olyan hozzámszólás, hogy Székelyföldön kevesebbért is előveszik a bicskát (és nem csak a jobboldaliak). Hála jár? Többször fejeztem be a hozzászólásom „Isten álja!”-val … mi lett a vége? Ille azt mondta, hogy leszarja az Istenem. Rövidek a hozzászólásaim? Igen, amikor nem látom értelmét a vitának. Egy ideje nem használom a címet itt … vajon miért? Elmesélem … hogy ne legyen fölösleges hivalkodás, vita és feszültség. Egy tömeggyilkost nem ajnároznék jómagam sem, de részemre nem az … ezt gondolhatták. Szépen összeszedett értelmes mondanivaló? Ez azért szempont kérdése … ha megtévesztőnek, szubjektívnek tartok valamit, akkor nem tarthatom értelmesnek. Nekem is voltak „értelmes” hozzászólásaim (Ille majd megmondja ;)), de nem fogadták el, nem értettek egyet. Nem kértem, hogy állampolgár legyek, de nem is utasítottam vissza a lehetőséget, amelyet nagyszüleim jogán kértem. A népszavazás pedig nem kért meg semmire, de ebbe inkább nem mennék bele, mert hosszú fejtegetésekre nincs időm. 7 évet kell leülni? Tudja egyáltalán hány éve őrizzük nyelvünket és magyarságtudatunkat egy idegen ország kötelékei közt? Hogy ajándékba kaptam az állampolgárságot? Na persze. Sosem mondtam, hogy „mi” lennénk a „normálisak”, csak azt, hogy vannak más vélemények is. Mit kaptam? Hogy annyit is ér a véleményem? Egyben igaza van … valóban hülye vagyok, mert nem léptem ki már rég … egy hülye mazochista vagyok. Ha attól boldogabbak lesznek, hogy a portálon nincs ellenvélemény semmire, akkor kilépek … Isten áldja!

  • Csi- szar:
    .
    „…a WTC lerombolásához, amely mostmár bizonyítottan tudható, hogy belső munka volt..”
    .
    – Azt, beléd is, te véglény. Ott fordulj fel, ahol vagy.
    .
    Az eszetlen összeesküvés- elméletek, melyek ezer sebből véreznek, a népi ezotéria szeméttombjáról, azok mennek neked. A szemétdomb tetejéről kapargatsz.
    .
    Mivel magad is egy ótvar, rohadék, szarházi alak vagy, ezen nincs mit csodálkozni. Most egy ilyen madagfajta állatnak mit magyarázzak én ezután bármiről is? Hogy várjam el, hogy az USA cikkeimre bármit is érdemben reagálj, ha a tudásod kimerül a legótvarabb szemét felböfögésében, mint pl, ez a WTC- „önmerénylet”?
    .
    Tény egy szívességet, és kösd föl magad. Fordulj fel.
    .
    Komolyan nem értem, egy ilyen magad fajta mocskot hogy tűrnek meg az oldalgazdák, amit művelsz, az ugyanis már messze nem tolerálható semmilyen civilizált mércével sem.

  • Csiszer Lóránt Má’ megint sértődik. Nem értem, miért hivatkozik mindig Illére. Semmi közöm ebből a szempontból hozzá.
    Megint általánosít. Én írtam magának. Én, kit nem bántott a holokauszt személyesen. De attól tarthatom embertelenek?
    Az illem megköveteli, hogy valakik gyilkosát nem védelmezi az utódok előtt. Mert az „elefantizmus”, kegyetlen és gonosz. Maga szerint nem gyilkos az, aki ennyi ember haláláért felelős? Nem ez az újság, ahol ezt ki kell fejtenie. Ezt látni kellene.
    Ehhez viszont már közöm van. Több rokonom pusztult el Horthy miatt (is). Trianon is okozott személyes kárt nekem.
    Nagypapámat Szlovákiából zárták ki. Miután magyar-szlovák házasság volt, valakit tönkretesznek. Ha így, ha úgy. Sajnos ezt is magának köszönheti az ország.
    Azután csodálkozik a reakciókon? Ilyen buta nem lehet?
    Nagyszüleim révén, négy ország állampolgárságára tarthatnék igényt. Nem lenne mulatságos, ha bejelentkeznék? No ugye.
    Maga azért érdemli meg az állampolgárságot, mert tud magyarul?
    Feleségem négy nyelven tud. Bár „latinországgal” gondban lennénk.
    Igaz, Vatikán még játszik.
    Én boldog vagyok. Ebben semmi szerepet nem játszik, hogy maga itt van, vagy nem. De ezt a többi jobbos sem tudja megváltoztatni.
    De joggal háborít fel viselkedésük a zsidósággal szemben. Ehhez gójként is jogom van.
    Ott vannak ahol akarnak, csak erre felé ne jöjjenek.

  • Csiszer Lóránt

    Eldra: Figyelmébe ajánlanám, hogy az átkok csak arra hatnak, aki elég alacsony (negatív) szinten rezeg, ahhoz, hogy beengedje azokat, viszont aki átkot szór azt csak alacsony szinten tudja megtenni, ahol befogadja a másoktól érkező átkokat, azaz 10x-ezve kapja vissza amit kibocsájtott. Kellemes estét!

  • Csi szar,
    ovodás szintű rejszolásod már-már elképesztő.Mondd csak pubi,van neked ikertestvéred?Mert egyedül nem lehetsz ennyire hülye!?

  • Csiszer Lóránt

    Gyuri10: Lopjuk a szöveget? Egy hónapja ugyanezt írtam …

  • llanfair: nem tehetek róla, biztos pont vagyok stabil ellenszenvének háborgó tengerén 🙂

  • Ille István Már nem éltél hiába.

  • Csi Szar:
    .
    – Aranyapám, én nem átkoztalak, csak nem értem, minek élsz még. Amúgy meg, nem kell téged átkozni, neked a puszta léted egy átok a világ számára. Ilyen magadfajta szemét gazembereknek nem is lenne szabad léteznie.
    .
    Srácok, titeken meg komolyan nem értelek. Ez a mocskos csi- szar egy rohadék USA- zsidó- izrael mindengyűlölő balfék, egy igazi troll, ti meg, ahelyett hogy kb. úgy reagálnátok, mint én, leálltok neki irogatni? Minek? Egy döglött lóval értelmesebben lehet kommunikálni.
    .
    És itt most nem arról van szó, hogy „nem süllyedünk a szintjére”, mivel ez a fajta olyan, minta fagyott kutyasz…r: míg le nem vakarod, ott bűzlik.
    .
    Hajtsátok már el a jó francba, oszt’ jónapot. Komolyan, rossz nézni, ahogy egy ilyen állattal kínlódtok.

  • eldrad: tesztüzemmódban van az oldal. eddig az volt a gond, hogy moderáltam, aminek következtében a csiszer-apuwader-boda stb. vonulat időnként oldalvonalon kívülre került.
    ezért az érintettek persze nem igazán szerettek, de leszarom őket. három hete nem moderálok – ahogy látom, chris se – így az oldal ebben a szellemben működik. talán nem is baj, mivel eddigi napi 2.500-3.000-es látogatottságunk felment 20-22.000-re !

  • Hülyegyerek ezt a mondást az ötödik általánosban hallottam utoljára.Ma 77 éves vagyok.Bizony én minden okos mondásban rád vagyok szorulva.Ha te csibém nem lennél(háleváj)ki kellene találni. Legalább lenne kit spirituszban mutogatni.

  • Eldrad
    2014 november 13
    2:10 du.
    Az állatvédelmi törvény előírja, hogy nem szabad láncon tartani őket, és némi játékszert is előír.
    Viszont azt is előírja, hogy emberek közé csak pórázon, és szájkosárral vihetőek. Ha ugat, nem baj. Ha vicsorog, már kötelező a szájkosár.

  • István:
    .
    – Értem én, de aki szándékosan, és folytatólagosan az oldal megzavarása, közmegbotránkoztatás, és trolltevékenység miatt jön ide, akinek ezek a kizárólagos céljai, annak szerintem nincs itt semmi keresnivalója. Ez nem „liberalizmus” kérdése, vagy moderációs alapelveké, hanem erre később rámehet az egész fórum is. Láttam már hasonlót.
    .
    MI a fenének kell hagyni, hogy tébolyodott idióták marhaságokat irkáljanak, folyamatosan szétverjék a topikot, botrányt keltsenek?

  • Eldrad,
    Nem hozzám szólsz,de minden szavaddal egyetértek.

  • Gyíuri10:
    .
    Tudom, ahogy azt is tudom, hogy ezzel – a hülye bunkó freakeket leszámítva – mindenki egyetért. Érthetetlen, miért hagyják ezeket az állatokat itt tombolni.

  • eldrad: a liberalizmus jegyében. ha nem tennénk, azonnal cenzúrát, diktatúrát, kommunikációs terrort hörögnének.

  • István,
    nagyon élvezném a hörgésüket.Besegítenék,ha tudnék.Esetleg száj és orr raktapasszal.

  • István:
    .
    Az lehet, de
    1, ki nem sz…rja le, ezek a bunkók mit hörögnek,
    2, amit művelnek, az tűrhetetlen.
    .
    A liberalizmus mércéje ne az legyen már, hogy agyhalott demagógók, mocskos nácik, és egyéb szennyalakok hogy qrhatják szét a fórumot folyamatosan…

  • eldrad: nem én döntök. meglepő módon annyi előnye van a dolognak, hogy a személyem elleni támadások alábbhagytak. még boda is képes viszonylag normálisan megnyilvánulni.

  • Eldrad Azért van annak valami bája, hogy azok a személyek, akik itt ünneplik azt a kormányt (kormányokat), mely eltapos minden ellenvéleményt, itt a demokráciáért hörögnek.
    Azok, akik a liberalizmust ostobaságuk folytán szitokszónak használják, itt számon kérik rajtunk.
    Azért azt tudomásul kell venni, ma ők vannak többségben. Persze a tisztaszobába azért nem kellene őket beengedni, de ha a házigazdának jó?

  • „..Azért van annak valami bája, hogy azok a személyek, akik itt ünneplik azt a kormányt (kormányokat), mely eltapos minden ellenvéleményt, itt a demokráciáért hörögnek…”
    .
    – Van neki, de azt továbbra sem értem, miért válaszoltok ezeknek, ha már kitiltani „nem lehet” őket. Pár, jól irányított sértéssel elhajtani mind a francba, ezek úgysem értenek másból.
    .
    Az a gyökér farcsi pl. már megint a „bizonyítékokkal”, vagy mi az anyja kínjával jön, holott ezerszer leírtuk többen is, mi a 7750 -es lényege. De nem érdekli, sem ezt, sem a többi hozzá hasonló agyamputáltat, tolja a pokolból felböfögött hülyeségeit újra és újra.
    .
    Na, azt ilyenre mondom, hogy ezzel nem lehet kommunikálni, csak elhajtani, mint a hasmenést.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: „azok a személyek, akik itt ünneplik azt a kormányt (kormányokat)” … na itt biztosan nem rólam beszél. „demokráciáért hörögnek” … sosem említettem a demokráciát, liberalizmust, stb. … hörögni meg nem szoktam. A liberalizmust, mint szitokszót, abban az értelemben használom esetlegesen, amikor a homoszexuálisok önmutogató felvonulásának szervezői és részvevői fejében levő liberalizmusra gondolok … Visszatérve a hörgésre … ha én hörgök, akkor minek nevezhető eldrad és Gyuri10 beszólásai: nevezgetnek, átkozódnak … és ez csak a finomabb hozzászólásokban … a többiről nem is beszélek. Mondotta pár hozzászólással előbb, hogy sértődök már megint … nem sértődés egyáltalán … ha teljesen helytelen az elméletem, világnézetem valamiről, akkor sem érdemlem azt amit eldrad rámrakott a WTC hozzászólásommal kapcsolatosan, pedig nagyon megkérdőjelezhető a terrorista támadás ténye abban az esetben? Összeesküvés elmélet? Szabályosan leomló ikertornyok? Előre bejelentett 7-es épület leomlása, a Pentagonba bemenő repülő, valamint a valahol, katonai terepen lezuhant repülő eltünése (csupán a körvonalai maradtak meg) … ez mind ezoterikus összeesküvéselmélet eldrad szerint és még én vagyok a hülyegyerek? Eldrad elmehet a búsba … ilyet sem szoktam mondani, de kijön amikor totál hülyének néznek. Már hallom Ille válaszát, hogy ne tegyek úgy akkor … Apropó, semmi bajom Illével és nem azért hivatkoztam rá, mintha magának valami köze lenne hozzá, arra a hozzászólásaira próbáltam utalni, amikor kissé (vagy nagyon) lenézően elmagyarázza, hogy nekem nincs olyan, hogy intelligencia, az ész idegen tőlem … engem nem jellemez semmi, mert ahhoz jellem kell … és ilyensmik. Különben ezen a felületen Önöket tartom kultúrált embereknek, a „rohadt náci”-t még elnézem, de Önök akik nem mennek le a „dögölj meg”, „rohadj meg”, „kösd fel magad” szintre. Nem nyalni próbálok, de lehet bármilyen beállítottságú ember az akivel tárgyalok, ha meg tudja őrizni a méltóságát minden körülmény közt, azt én már megbecsülöm. Eldrad írását az amerikaiak által nem (olajért) kezdeményezett háborúkról, nem kívántam tételesen cáfolni, mert nem ebből élek … de egyet nem értésemet kifejeztem. Az a helyzet, hogy aki egyszer, kétszer félrelépett, az továbbra is hajlamos lesz rá … és itt megint előveszem a WTC esetet … erősen gyanús, természetesen a teljes képet nem láthatom és más sem szerintem, de nekem nem hihető a hivatalos verzió … mert hülye azért nem vagyok … bármit is mond erre Eldrad (kíváncsi vagyok lesz-e hörgés: kitiltani, náci, antiszemita, dögöljmeg, kösdfelmagad, stb). Ha ez a válaszom nyilvánosságra kerül és nem leszek kitiltva a többség akarata szerint, le a kalappal Ille István előtt. Minden jót!

  • Eldrad Azért ennek előzménye van szerintem. Az újság most futott fel igazán. A hozzászólók között is mostanában bukkantak fel az AN volt kommentelői. A cikkek is megszaporodtak, régebben nem igen volt ennyi cikk. A hét szűk esztendőre jellemző, hogy még tőlem is adtak ki cikket. Ez azért előre vetítette a véget.
    Szerencsére nem így történt, mint olvasom jelentősen megnőtt az olvasók száma.
    Marcsi, Figyelő, Jimbo már régi „kedves” hozzászólók. Ille Pisti rajtuk gyakorolt, ne szunnyadjon el párbajképessége. A régiek azt mondják, az agyérelmeszedés előtt még volt világos pillanatuk. A Jimbo az néha jön, a padlóra köp és távozik. Az az apuízé és a Vitéz úr új szerzemény, őket talán a párt delegálja. Glóriácskáról nem tudom, hogy fizetett provokátor, vagy tényleg ilyen buta és tudatlan? De legalább kedvesen teszi. Van még Jani aki nagyon bigott, és nagyon utál engem (de ezzel nincs egyedül). Régi lakók, nehéz őket kitenni.
    De Burkus mostanában nincs is. Pisti mesélhetne mosdatlan hozzászólásairól. No, tőle ketté állna a füled.
    Most változni látszik a kommentelők összetétele, remélem letisztul a kép.
    Megsérteni nem lehet őket. Mindig visszajönnek. Sajnos már többen távoztak miattuk. Talán most, hogy változik az irány, és látják, hogy nem tudnak lépést tartani, elkopnak. De Marcsi marad. Neki küldetés tudata van.

  • csiszer lóránt: egyszer már kértem, hogy ne gondolkozzon helyettem, most arra kérem, ne is adjon válaszokat a számba. magának is mondom: nem moderálok – hacsak nem egyértelmű a MODEM megsértése!
    az „anyázást” rendezzék le egymás között.

  • megbocsáss, de kommentedet kénytelen voltam törölni. van, amikor állj kell mondani a durvaságra.

  • Csi- Szar, ismét:
    .
    – Aranyapám, nehogy te sértődj már meg. Folyamatosan állati baromságokat rotyogsz ide. Semmire, de tényleg semmire nem vagy képes mérvadóan reagálni. Beböfögsz valami állati hülyeséget, aztán, mikor tételes cáfolatokba ütközöl, egyszerűen kussolsz, vagy teljesen másról kezdel el rotyogni. Leragadtál a legfertelmesebb „politikai ezotéria” kanálisszintjén, legyen szó BÁRMIRŐL. És tök mindegy, ki hogy cáfol, ezt a szemetet tolod folyamatosan.
    .
    Ami bonyolultabb, mint egy rövid bekezdés, azt láthatóan el sem olvasod, vagy ha igen, meg nem érted.
    .
    Te jössz nekünk, az egész közösségnek, aztán a sokadik napon át tartó érvelések hiábavalóságának láttán oda kívánunk, ahová való vagy.
    .
    Jól érezhetően műveletlen tahó vagy, de okoskodsz, a bunkókra jellemző Nagy Igazságlátók tipikus mentalitásával.
    .
    De a pofád akkora, hogy hihetetlen. De te sértődöl meg.
    .
    Undorító alak vagy, bár ne léteznél. Eredj már a fenébe, tényleg.

  • llanfair: burkus visszatért floridába, ugyan még felböfög egyszer-egyszer, de mivel spamon van, nem látható a fórumon. nem mellesleg két feljelentés – christől és tőlem – van ellene az osceolai seriff irodájában, életveszélyes fenyegetés és közösség elleni izgatás tárgyában (erre nagyon harapnak az USA-ban) jelenleg ott tartunk, hogy kérik a hozzászólásait eredetiben és lefordítva. ezzel lesz egy kis gond, ugyanis néhány zaftos beszólásának nincs megfelelője az angolban, legalábbis nagyon desztillált formában csak.
    mind1. előbb-utóbb megcsípik.

  • István: OK, vettem. Nem is baj, igazad van, jól tetted. A fentebbi kommentemben úgyis ott a lényeg.
    .
    Ilanfair:
    .
    „..Régi lakók, nehéz őket kitenni…”
    .
    – Naná hogy nehéz, amikor a legelvetemültebb baromságaikra is elkezdtek nekik magyarázni, meg érvelni. Pedig az ilyenekkel nem lehet semmiféle párbeszédet folytatni, csak elhajtani a francba. De egyikünk sem mai motoros, ezt már tudhatnátok. Így van ez élőben, de a neten is.
    .
    Agyhalottakkal nem lehet vitázni, párbeszédet folytatni. Ha kommunikáltok velük, azt már kapásból saját győzelmüknek veszik, ha meg valaki türelmét veszti, és begurul, akkor meg böfögik, hogy „lám, nem tudsz érvelni”.
    .
    És igen, többen leléptek az ilyenek miatt. Innen is, máshonnan is. Írtam korábban, hogy láttam olyan – eredetileg remek – fórumot, ami tönkre is ment ezért.
    .
    Most akkor azon lehet gondolkodni, hogy ki kell jobban: bunkó trollok, nácifajzatok, egyéb szörnyetegek, tahók, vagy értelmes párbeszédre képes hozzászólók. Ahogy írtam korábban is, ne az legyen már a demokrácia, meg a szólásszabadság mércéje, hogy az ilyen söpredék összes disznóságát el kell viselni, főleg egy ilyen jó fórumon, mint ez.
    .
    Szóljon, aki másképp gondolja.

  • István:
    .
    „…ezzel lesz egy kis gond, ugyanis néhány zaftos beszólásának nincs megfelelője az angolban,…”
    .
    – Átküldenél párat? Csak próbaképp, érdekel a dolog.

  • eldrad: meg kell keresnem a mentést. valszeg a másik gépemen van.

  • Csiszer Lóránt

    Eldrad: „Beböfögsz valami állati hülyeséget, aztán, mikor tételes cáfolatokba ütközöl” … bocsánat, nem láttam a tételes cáfolatokat … vagy nem a WTC ezoterikus elméletemet cáfolta? Hogy nagy lenne a pofám? Bagoly mondja verébnek …

  • Csiszer Lóránt Tényleg nem magára gondoltam. Nem fogok lemenni a „dögölj meg” szintre, mert nem így gondolkodom. De mindenki más vérmérsékletű. Sok mindenbe nem tudok beleszólni, mert nincs elég adatom. Például a tornyok elpusztításáról sem tudok véleményt mondani.
    A zsidó néppel elfogult vagyok. Mind a történelme, mind a művészei tiszteletet parancsolnak. Ezt a mindenért Ők a felelősek, kicsit idegesítenek. Nem kicsit. Még az önvédelemhez való jogukat is tagadják. Ez nonszensz!
    A cigánysággal szemben nem érzek ilyet, de az együttélési problémára nem a kiirtás a megoldás. A folytonos gyalázásuk pedig nem vezet előre.
    Azt meg továbbra is állom, aki egy tömeggyilkos rendjéhez tartozik, ott nem tiszta minden. De nem hiszem, hogy a „rohadt” szót leírtam a maga irányában. Nem szoktam.
    De nekem mint mondtam, könnyű a helyzetem. Nem pusztították el a rokonaimat, és már nem számít mi lesz Magyarországon. Így könnyű úriembernek lenni. Én képtelen vagyok haragudni. Rossz örökség édesanyámtól.
    Sajnos nagyon szélsőségesen olvasom az újságot. Sokszor nem látom a válaszokat, és sajnos nem mindig emlékszem jól ki mit mondott.
    Szégyellem, de én itt tényleg csak „beszélgetni” akarok. Nem akarom elfelejteni a magyar kommunikációt.
    Nekem kell az EU. Én jól érzem magam benne. Azt is gondolom, hogy egy egységes Európa jobban tud ellenállni Kínának, Putyinnak vagy akár az araboknak. A NATO is kell. Inkább az USA legyen a barátom, mint az előbb felsoroltak. Az USA nem tökéletes? Melyik ország az? Magának minden barátja tökéletes, és egy véleményen van velük mindenben?
    Maga az ellenségem, mert az EU ellen van. Eljutottak oda, hogy Magyarország az ellenségem lett, mert szét akarja verni az EU-t, és egyik legnagyobb ellenségével barátkozik. Maga pedig kiáll mellettük. Így nézve tönkre akarja tenni az életemet. Új hazám sokat profitál az EU-ból. Valamiért nem lopják a támogatást, hanem felhasználják. Nem a maga létezése a bajom, hanem a gondolatai.

  • eldrad:
    Delivery to the following recipient failed permanently:

    …@freemail.com

    Technical details of permanent failure:
    Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain freemail.com by smtp.secureserver.net

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Mint mondtam, aki vissza tudja fogni magát a körülmények ellenére is, az szememben tiszteletre érdemes. Ezért mondtam, hogy Önt nagyon tisztelem és érdekes módon Ille Istvánt is. Elismerem, hogy szópárbajban nem tudom felvenni vele a versenyt. De nem tudom elfogadni azt, hogy olyan ember ítéljen meg, aki semmivel sem jobb nálam és az általam felemlített eseményeket ezoterikus összeesküvés elméleteknek nevezi semmi cáfolat nélkül. Miben jobb akkor nálam, aki szerinte nem cáfolok, csak böfögök? Elismerem én is kissé elfogult vagyok a zsidókkal, ellenkező előjellel, de sosem mondtam, hogy baj ha valaki zsidó és azt sem, hogy általánosan van bajom velük, valamint azt sem, hogy magyarnak született, törzsgyökeres magyarokkal nincs semmi problémám. Ugyanakkor a cigányok fele sem táplálok negatív érzelmeket … tudja, az a fajta ember vagyok, aki nem a személyt, hanem a cselekedetet szoktam megítélni. Rövidre fogva: sem Izrael, sem az AEÁ, sem az EU ellen nem vagyok, csak bizonyos cselekedeteik ellen. Gondoltam, hogy a létemmel semmi baja, mert nem úgy nyilvánult meg felém … de kérem mondja meg milyen gondolataimmal van baja és készségesen kifejtem, hogy hogyan jutottam el ahhoz amit gondolok, így talán kijavíthatja valaki a téves eszméim. Például azt, hogy miért tartozom egy Ön által tömeggyilkosnak tartott személy rendjéhez … Mint mondtam én nem tartom annak az illetőt, az én megítélésem szerint olyan dolgokat vitt véghez Magyarországon, amelyek tiszeletet parancsolnak. Arról valóban nincs elsőkézből jövő információm, hogy mennyire volt hibás vagy hibátlan a zsidók deportálásában, de azok az információk amelyek eljutottak hozzám nem ébresztenek bennem tevékenysége elleni ellenszenvet. Isten áldja!

  • csiszer lóránt: ” De nem tudom elfogadni azt, hogy olyan ember ítéljen meg, aki semmivel sem jobb nálam…” na, ezen azért elgondolkodhatna egy csöppet. ugyanis nem a szópárbaj okán nem vagyunk egy szinten.
    a tiszteletet ki kell vívni, azonban nekem nincs szükségem rá, no, nem a kivívására, hanem a tiszteletre. tisztában vagyok az értékemmel és mások értéktelenségével.
    hadd maradjon meg nekem a lehetőség, ennek alapján megnyilvánulni!

  • @csiszer
    Nemzeti érzelműként figyelembe kell vennünk, hogy viszonylag nemzeti kormány nem volt hatalmon vagy hetven éve. Szokniuk kell ezt az érzést.
    Zavarja őket az információáramlás is, mennyire fájó, ha te megtudod mi volt a WTC-vel, vagy Szaddam vegyi fegyvereivel.
    ……..
    Frankfurter Allgemeine Zeitung volt külpolitikai szerkesztője és haditudósítója Udo Ulfkotte pont szept.11.-én! adta ki könyvét, amely minden sikerlistán tarol. Leírja, hogy manipulálja, hazudja a nagytőke és az őket kiszolgáló titkosszolgálatok a híreket a nyugati sajtóban.
    Itt meg egy Szelestey ezt szemlézi.

  • Csiszer Lóránt Sajnos ez a visszafogottság sokszor hátrányos. Félreismernek, azután jön a sértődés. Ezért lehet, hogy felajánlották a párttagságot is, és a vitézi rendet is. Én meg még mindig csodálkozom.

    Hát elsőnek itt van ez a horthy kérdés. Nem csak a zsidó magyarok miatt, a nem zsidó magyarok is pusztultak rendesen (nagyszüleim, nagybátyám).
    Kényszer nincs. Egy katona tudjon öngyilkos lenni, ha a becsülete veszélybe kerül. Nem azért katona, hogy csak gyilkoljon.
    Nincs kétely magában? Még az sincs? Mert ha egy pici kétely is van magában, már nem lehetne a tagja ennek a csoportosulásnak.
    A maga gondolatai értelmében, hitler is csak áldozat?
    Annyi bizonyíték van, maga nem akarja tudni.
    Milyen értékrend az, ami felment egy tömeggyilkost, mert jó dolgokat is csinált? Ezek a szarháziak világégést okoztak. Számít, hogy építettek kórházat és VW gyárat? Becsületesen ledolgoztam az életemet. Mennyit gyilkolhatok cserébe?

  • Csiszer Lóránt

    Ille: Nem Önre értettem azt amit idézett …

  • csiszer lóránt: pedig olybá tűnt. akkor nem szóltam semmit. kérem az esküdteket, az elhangzottakat ne vegyék figyelembe!

  • István:
    .
    – Az freemail.hu volt, nem com, az lehetett a hiba oka.

  • megpróbálom +1x

  • csiszár:
    .
    „…bocsánat, nem láttam a tételes cáfolatokat … vagy nem a WTC ezoterikus elméletemet cáfolta? Hogy nagy lenne a pofám? Bagoly mondja verébnek …”
    .
    – Undorító, senkiházi vagy, mint mindig. Egy beteg terelő – szemétkedőgép, semmi több. Most is félrebeszélsz, mert amikor elsőnek számon kértük ezt a terelés- mellédumálás- zavart hőbörgés dolgot, az egy igen részletes, kifejtős cikk után volt. Ott is csak a pofád járt, de semmire nem tudtál reagálni, ahogy most sem, pl. a „szaddamnaknemiosvoltakvegyifegyverei” dologban, ami egyébként szintén nem tudom, hogy került oda, ahova.
    .
    Meg milyen WTC, te rakás szerencsétlenség? Szó sem volt erről, hogy a búsba jött ez ide? Meg milyen „önmerénylet”, te elmebeteg? Írok egy hgosszabb, kifejtős cikket, teneked meg az a válasz, hogy „aznemúgyvan, mertnem”, meg hogy „dehátaWTCis”.
    .
    Elmész a frászba…

  • Te István, szerintem te vagy csiszár. Mármint, így értem:
    .
    Szerintem te alkottad meg a Skynet KII (Különlegesen Idióta Identitás) önfejlesztő szupervírusát, amit ráengedtél a netre, csak úgy szórakozásképpen. Ám a vírusod – miután elnevezte magát „csiszárnak” – degenerálódott, ahelyett, hogy fejlődött volna.
    .
    Más magyarázat erre nem lehet. Ilyen hülye senki nem lehet, mint ez a csiszár.

  • Nézzétek már, hogy a csiszár nevű, degenerált kibervírus miket hordott pl. itt össze, a kommentekben…
    .
    http://kanadaihirlap.com/2014/11/04/teveszmek-az-usa-haboruirol-az-utobbi-25-evben-i-resz/
    .
    Áh. Ilyen nincs.
    .
    Na nem mintha a többi berotyogásának több értelme lenne, de azért keményít.

  • eldrad: dehogynem. mi a véleményed bodáról? igazi tőpéldány 😛

  • eldrad: .com-ra se megy át 🙁

  • Boda? A kibervírus egyik mutációja, természetesen.
    .
    Holnap viszont készítek egy másik freemail címet, azt megadom, és arra jöhet az a baromság. De most megyek süppedni.

  • Lianfair

    Én „bigott”? Nézd meg a jelentését. Ille használta rám, nyilván hallotta valahol a vallásos emberekkel kapcsolatban. Bevallom, amíg nem mondta rám, nem néztem utána a pontos jelentésének. Azt jelenti: „földhözragadt,maradi”.

    Nos, én akkor lettem vallásos, mikor sportolóként súlyosan megbetegedtem, félrediagnosztizáltak stb. Nem részletezem, mert nem vagyok biztos, hogy együttérzést váltok ki, másrészt bonyolult történet, megértéséhez felkészültség szükséges. Többek közt tudni kell, hogy – kormányoktól függetlenül – hivatalosan az államilag támogatott doppingolást a mai napig tagadják stb. Ezzel még tartozik a rendszerváltás.

  • jani

    2014 november 15
    7:49 du.

    Csak a rend kedvéért: azért ezt nézd meg újra!
    „kegyeskedő, szenteskedő, vakbuzgó, olyan ember, aki nagy gondot fordít a vallásos szokások külső gyakorlására, anélkül azonban, hogy amellett a komolyabb vallásos életre és a szigoruan erkölcsi magatartásra nagy súlyt helyezne”.

  • Jani. Sajnos jo nehany valaszod ezt bizonyitotta nekem. Peldaul az oltozkodesi szokasommal kapcsolatban.
    Ogen, sok esetben igy lesznek vallasosak.
    Ez a Te dolgod lenne, ha nem hasznalnad adunak egy vitaban.
    Miert is valtanal ki bennem egyutterzest?
    Mikor huztam ki az autobol a serulteket, mikor mentunk a hal

  • Megbolondult a technika. Folytatom.
    Mikor mentunk a haldoklokert, halalra rohogtem magam. Ezert mentoztem. Mert azert a penzert nem erte meg masodallasozni. Telen egy labtores maga volt a mamor. Igy gondolod?
    Azt hittem, mint vallasos ember, azt kered ki magadnak, hogy utalsz. De latom azt eltalaltam.

  • Róna Gy.

    Kösz’ az infót, megnyugtattál.

  • jani Annyira azért ne nyugodj meg. A szavak jelentése már régen túlmutat sok esetben szótári jelentésén. A „bigottan” szavunkat már régen használják akkor is mikor nem vallásról van szó. De látom, lelki problémákat okoz neked, ezért visszaszívom ezt a jelzőt. Nem óhajtottalak megsérteni.
    De ha már átmentünk Lőrinczébe, akkor lapozd fel a szótárt, és nézd meg milyen nagy marhaságot írtál, mikor „lesznoboztál” azért, mert szeretem a tweed ruhákat. Mikor megsérteni akarsz valakit, annyira nem érdekel a magyar nyelv rejtelme?

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Akkor vegyük azt a kérdést … a nem zsidó magyarok miért pusztultak rendesen? Elárulná, hogy az említett kedves rokonai miben halltak meg?
    Kényszer valóban nincs. Az általam említett ember politikai öngyilkosságot követett el, amikor az amerikaiakhoz próbált fordulni és elvesztette a fiát is ebből az okból. Már az, hogy hadat üzent Amerikának, az is egy kétségbeesett cselekedet volt, gondolta, majd a győztesek segélyekkel támogatják Magyarországot, amit jól is gondolt, de a háború lezárása után orosz tanácsra (vagy nyomásra) visszautasította a segélyeket.
    Ön szerint ha kétely lenne bennem, akkor tagja lennék annak a csoportosulásnak? Kérdései ezért kicsit költőiek … Az én gondolataim értelmében sem Hitler sem Horthy nem áldozat … mindketten bábuk voltak egy őket meghaladó kegyetlen játékban, természetesen ez nem mentesíti őket teljességgel. Az érem másik oldalára is ugyanannyi bizonyíték van, csak azt meg a másik oldal nem akarja tudni. Ha Horthy-t tévedhetetlennek és bűntelennek tartanám, akkor a szentképe előtt imádkoznék, nem pedig egy általa alapított rend meghívásának tennék eleget. „Ezek a szarháziak világégést okoztak.” Pontosabban kik azok a szarháziak? a vesztesek? Ugyan menjen már, ugye nem azt próbálja mondani, hogy Hitler és Horthy ketten egy világégést idéztek elő. Kezdhetnénk ott, hogy az első világégést lezáró paktumokban és diktátumokban már ott volt a második világégés. „Becsületesen ledolgoztam az életemet. Mennyit gyilkolhatok cserébe?” Senki sem gyilkolhat semmilyen körülmény közt … gondolkodásom szerint még önvédelemből sem, de olyankor más törvények uralkodnak, amelyek felülírnak dolgokat (tudja, az embert a fajfennmaradás és a túlélés hajtja). Annyit mondanék, hogy nem szerencsés egyes embereket vagy eseményeket a történelemből kiemelni és csak úgy egymagában megítélni. Isten áldja!

  • Csiszer Lóránt Nagybátyám mint magyar honvéd pusztult el. Nagypapám egy aknára lépett, nagymamámat a nélkülözés vitte el. Egyiküknek sem sikerült volna Horthy segítsége nélkül. Nem ketten tehetnek róla? Ezt nem is mondtam. Volt ott néhány ezer szarházi. Igen, mondják a szakértők, hogy Trianon miatt volt a világégés. Trianon miért is volt? Politikai öngyilkosságot követett el? Megszakad a szívem. Elvesztette a fiát? Tudja hányan vesztették el a családjukat és életüket miatta? Bábuk voltak? Ki kötelezte őket, hogy beszálljanak abba a játékba? Ne mondja, hogy lett volna más, ha nem vállalják. Ez a gazemberek mentsvára, hogy más úgyis megcsinálja ha ő nem. Akkor csinálja más, de én tiszta maradok.
    Feleslegesen beszélgetünk erről. Nem tud meggyőzni.
    Ami most Magyarországon történik, az nem csak Orbán hibája. A sok szekértoló nélkül, nem is tudnánk, hogy létezik. De azért vastagon benne van, mert senki nem kötelezte, hogy király akarjon lenni?
    Horthyt és hitlert is így látom. A szekértolók nélkül semmire nem mentek volna. De ez nem menti őket fel a tömeggyilkosság vádja alól.

  • István, és a többi szerkesztő- társszerkesztő:
    .
    – Még mindig úgy gondoljátok, hogy egy agyhalott, a legótvarabb összeesküvés- elméleteket ideböfögő, mindent és mindenkit megzavaró, párbeszédképtelen mocskos náci „szólásszabadsága” a liberalizmus mércéje?
    .
    Mert akkor újra megkérdem: melyik a fontosabb, hogy értelmes párbeszédekre képes kommentelők, gondolkodók, olvasók maradjanak, vagy az ilyen csiszár- féle söpredék?

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: A háborúnak voltak áldozatai a családomban is, mégsem kenem egyetlen emberre a történteket. Mint mondtam, nem lehet és nem is tanácsos kiragadni egy mozzanatot vagy embert a sok esemény és személy közül. Valóban, Trianon miért is volt? Ezt a szakértők sem tudják pontosan … talán az aki irányította az eseményeket a háttérből, a bábájátékos … Nem kötelezte senki őket … de mi van akkor ha nem tudták, hogy mire megy ki a játék? Nem tartok feleslegesnek semmilyen beszélgetést, de nem is akarom meggyőzni semmiről, csupán az én szempontomből is bemutatom a dolgokat. Ami most Magyarországon történik, nem tudom kinek a hibája, de nincs rendben azt én is tudom. A napjaink történelme is tele és tele van olyan cselekedetekkel amelyek, bár nem látható és tappintható módon, de tömeggyilkosságnak minősülhetnének. De ebbe inkább nem mennék bele … mert nagyon bonyolult és hosszú téma. Isten áldja!

  • Csiszer Lóránt

    Eldrad: Mi lett? Tehetetlenségében nem tud másba kapaszkodni, mint a náci ütőkártyába? Ha annyira marhaságokat böfögök fel, akkor el lehet mondani az igazságot … hallgatom.

  • Nézzétek csak, mán ezek az észtek is a neoliberalista nagytőke meg a libnerálbolsevik összeesküvés antimagyar csahos kutyái lettek:
    .
    http://nol.hu/kulfold/kemenyen-odacsaptak-magyarorszagnak-az-esztek-1492629
    .
    OK, hogy az eredeti észt műsor túlzásokba esik, de ezzel csakis azt a célt szolgálja, hogy lássa mindenki: miféle elmeállapotban van a magyar lakosság egy jelentős része, és teljes népvezéri maffia- bandája.
    Itt csak halkan jegyzem meg, hogy az észtek közvetlen orosz fenyegetés alatt állnak. Így nem csoda, ha ugranak mindenre, ahol bármi is elhangzik az orosz kleptokrata népvezérek és aljas, szemét, ősember- mentalitású, szabadrabló, bandita rendszerük dícséretéről.
    .
    Na nem baj, mondom, ezek is biztosan a nbeoliberálzsidóbolsevik összeesküdők, meg a magyar hazaáruló baloldal kitartottjai, mindez az Ázsiai Őserő ellen, vagy mi a nyavalya… 🙁

  • Csiszer Lóránt Miért lovagol ezen az egy emberes vonalon? Nem mondtam, hogy egy ember csinálta. De most ebből az egyből akarnak szentet és nagy magyart csinálni. Szállasit még nem merik? Bohóckodás, lovasfelvonulással, Horthy szobrot a Gellért térre? Turulmadarat mindenhova, és sávos zászlót. Akkor most nemzeti ország leszünk? Mentében és gumicsizmával a szebb jövő felé? Éljen és virágozzon a Május 1 díszmagyar gyár? Mi az a nemzeti ország? Szobrokat utcaneveket egy háborús bűnösről? Az nem felmentés, hogy többen voltak. Az mindig súlyosbító körülmény. Nem tudta mire megy ki a játék? Akkor ostoba volt, mint politikus. Akkor megint nem érdemli meg az ajnározást.
    A szélsőjobb nagy része azért isteníti, mert bántotta a zsidókat, és most ezzel lehet bántani az utódokat. Mert aki zsidókat gyilkolt, az nem gyilkos. Vegyék tudomásul azok a rohadt „libsik” (ezzel a libsi szóval is a zsidókat dicsérik. Minden libsi zsidó és persze buzi is, fajtársai szerint. Tehát minden ember módjára gondolkodó zsidó?) Mert ha irtani nem lehet, legalább tegyük pokollá az életüket. Olyan szép gyalázni a sok halottat. Itt a honlapon is van egy ilyen szar alak. Gondolom jó pénzért, mert ha szórakozásból ilyen embertelen, akkor még nagyobb a baj. Wass Albert a nemzeti író? Hiába középszerű, hiába gyilkos, ő kell a magyarnak? Dehogy kell. Maguknak kell. De gyilkos, tehát jó. Itt nem egy emberről van szó, hanem a maguk eszement irányvonaláról. Ami már kétszer elpusztította ezt a szerencsétlen országot. Maguk szeretetről beszélnek, de csak a fajtársaikat tartják valamire. Ha nem kell, majd azt is kimarják.
    Nézze már meg fajtársai arcát egy szélsőjobboldali összejövetelen.
    Sok mindent láthat, de értelmet nem. Ez magának olyan vonzó, hogy meg akarja magyarázni? Nem mondja, hogy nem szélsőséges, mikor az ő elveiket vallja. Ami olyannak látszik, az az is. Régi közhely.
    Már régen nem foglalkoznék a háborúval. Maguk tartják életben. Meg is látszik az országon. Nézze már meg Trianon után hol tartanak az osztrákok? És a magyarok? Most jó? Azon lehet vitatkozni, hogy miért volt az első világégés. De azon nem, hogy Trianont azért kaptuk. Mostani ugrálásunk is jelzi, sajnos igazuk volt. Mi még albán légvédelemmel is képesek vagyunk fenyegetődzni.
    Azt hiszik, mert Istent emlegetik, akkor nagy és gazdag ország leszünk. Attól még senki nem lett nagy és gazdag. Ahhoz vagy dolgozni kell, vagy lopni. Imádkozni nagyon kevés.
    Még egy apróság. Maga szerint is a zsidók csinálnak minden rosszat. Na most, ha az a kis nemzet ilyen ügyes, akkor mire olyan nagy a maguk mellénye? Ezek szerint a „nagy fehér ember” csak gyilkolni képes? Remélem nem hiszi ezt a marhaságot?

  • Eldrad Mikor át akartam utazni a balti országokon, kicsit aggódtam. Nem szeretek a volt Szovjetunió területén lenni. Ukrajnán át nem mentem volna semmi pénzért, ki is kerültük.
    Ott elámultam. Európában voltam, és Ők tényleg Európához akarnak tartózni. Nagyon aggódom értük. Nem kéne Putyint hagyni bántani őket.

  • Eldrad

    2014 november 17
    7:43 de.

    Hiába erőlködsz ezek a derék fanatikusok nem veszik észre, nem merik, vagy nem akarják, vagy simán nem tellik tőlük, hogy Orbán olyan, mint az egyszeri autós, aki fordítva hajtott fel az autópályára, s mikor hallja az autórádió figyelmeztetését, hogy egy őrült hajt szemben a forgalommal, el kezd anyázni: ni az hogy egy tucatjával! =))

  • Csiszer Lóránt

    Horthy nem szent és nincs olyan hogy „nagy”, „igaz”, és a többi magyar, csak egyszerűen magyar … Mi a a baj turul madárral? … benne van a magyar mondavilágban. … és a sávos zászlóval? Magyarország címerében is megtalálható a motívum, valamint ott található Szent Imre címere az országház pulpitusán az országház elnökétől jobbra. Mentében és gumicsizmával? Poénkodunk vagy komolyan akar beszélgetni? Mert amikor én poénkodtam az nem tetszett … Szobrokat, utcaneveket egy háborús bűnösről? Horthy-ra gondol? Nem láttam a háborús bűnösök közt egy perben sem … pedig kinyírtak egy párat a háború után. Nem tudom a szélsőjobb nagy része miért isteníti, szerintem Ön sem, csak sejti … hány szélsőjobbos véleménye alapján jelenti ezt így ki? Én mindenesetre nem azért „istenítem” (tisztelem), hanem azért amit a kifosztott, szétdarabolt Magyarországból csinált, azért hogy visszavett elrabolt területeket. Amit pedig a továbbiakban ír annak semmi köze hozzám, nem tudom miért írja nekem … látta valahol, hogy ilyet műveltem volna. Én sem kenem a spirógyörgyök és eszterházyak és szarháziak cselekedeteit magára vagy a zsidókra. Én személy szerint megnevezem, hogy kivel van bajom és miért. A bunkókat én sem bírom … még ha a jobboldalhoz tartoznak sem, viszont egy baloldalit is tudok tisztelni (ezt már írtam) … emberfüggő, nem pedig az oldaltól függ, ahol az illető áll. Wass Albert írásait jómaga is szeretem és azért mert a román állam halálra ítélte még nem feltétlenül kell gyilkosnak lennie. Az pedig, hogy középszerű, ízlés kérdése … gondolom egy könyvet sem olvasott tőle, nem értem mi alapján mondja, hogy középszerű. Fajtársaim? Megint egy kalap alá vesz mindenkit. Nézze meg bármely összejövetelen jelenlevő emberek arcát … máshol sehol nem talál értelmet kevéssé vagy egyáltalán nem tükröző arcokat. Ugyan menjen már … de ne beszéljünk másról … beszéljünk rólam … engem is ide sorolt … pedig nem nézett még sosem a szemembe. Nem is ismer, de már besorolt valahová, pár hozzászólásom alapján. Milyen elveket vallok Ön szerint? Nem tudom milyen elvekre gondol, de írja meg és majd megerősítem vagy cáfolom. Miért kaptuk pontosabban Trianont? Mit követtünk el? Honnan is indult az első világégés?
    Még egy apróság. Honnan veszi azt a hülyeséget, hogy szerintem a zsidók csinálnak minden rosszat? Igaztalanságok és féligazságok alapján ítél meg engem?

  • csiszer lóránt: nem ült a háborús bűnösök padján, ez tény. de tudja-e, miért nem?
    mert sztálin kialkudta a szövetségesekkel mellőzését, neki köszönhette, hogy megúszta a háborús bűnösöknek kijáró nürnbergi ítéletet.
    „A felelősségre vonástól Sztálin mentette meg Horthyt, de egyetértett ezzel Rákosi is, ugyanis nem kívántak mártírt faragni a több mint két évtizeden keresztül nemzeti szimbólumnak számító kormányzóból.124 A felelősségre vonás elmaradásáról szóló döntés Washington számára is elfogadható volt. Nürnbergben, mint láthattuk, így végül csak tanúként hallgatták meg. Jugoszláviának sem adták ki. A volt kormányzó ellen Magyarországon sem indult eljárás.
    1945. január 25–26-án az Ideiglenes Nemzeti Kormány ülésén Teleki Géza vallás- és közoktatásügyi miniszter felvetette Horthy felelősségének kérdését. Dálnoki Miklós Béla miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy „a Kormányzó a háborút mindig meggátolni törekedett, azonban félrevezették és becsapták”.125 Február 16-án készült el a kormány a háborús bűnösök listájával: a volt kormányzó neve nem szerepelt rajta.126 Amikor 1945. április 9. és 15. között a magyar kormány küldöttsége Moszkvában tárgyalt, Sztálin – és ez volt a döntő ebben a kérdésben – nem tekintette a volt kormányzót háborús bűnösnek, mert „öregember már”, és „mégiscsak fegyverszüneti ajánlatot tett 1944 őszén”.127 Frank Roberts brit diplomata jelentése is megerősíti Sztálin álláspontját („Sztálin úgy véli, hogy Horthy nem tekintendő háborús bűnösnek, és nem kell őt perbe fogni”). Roberts még hozzátette, hogy a forrása szerint „az oroszok megállapodtak a magyar kormánnyal, hogy jobb lenne, ha Horthy nem térne vissza Magyarországra”.128 ”
    http://www.betekinto.hu/2012_4_gellert_turbucz
    az állambiztonsági szolgálatok történeti levéltára, gondolom, elég autentikus forrás…

  • Csiszer Lóránt

    Ille: Ki vagyok én, hogy ezen felsorolt nagy emberek döntésének helyességét kétségbe vonjam? Elfogadom … ha nekik jó, akkor nekem is. Tehát Horthy nem tekinthető háborús bűnösnek.

  • csiszer lóránt: csúsztatás.

  • Csiszer Lóránt

    Ille: Bevágott egy cikket amelyben az Atyaúristen is azt mondja, hogy nem tekinthető háborús bűnösnek Horthy, aztán azt mondja, hogy csúsztatás, ha egyetértek velük?

  • csiszer lóránt: komoly szövegértési gondjai vannak. a cikkben sem mondja senki, hogy nem tekinthető annak, hanem, hogy miként úszta meg a felelősségre vonást. felelősségre vonni ártatlanokat nem nagyon szoktak.

  • Csiszer Lóránt

    Ille: „Frank Roberts brit diplomata jelentése is megerősíti Sztálin álláspontját („Sztálin úgy véli, hogy Horthy nem tekintendő háborús bűnösnek, és nem kell őt perbe fogni”).”

  • csiszer lóránt: miért is nem tekinti annak: mert hát, öreg, nem kellene bántani, mégiscsak fegyverszüneti javaslatot tett, jobb lenne, ha eltünne magyarországról.
    nem árt néha egy-két mondattal tovább olvasni 🙂
    „A magyar külügyminiszter, Gyöngyösi János, a Moszkvában elhangzottak alapján úgy tájékoztatta a budapesti brit politikai misszió képviselőjét, hogy a magyar kormány „nem tudja elképzelni, hogy [Horthyt] perbe fogják mint háborús bűnöst, halálra ítéljék, kivégezzék és így mártírt csináljanak belőle. Ez az, amit a legkevésbé akarnak. Azt javasolta, hogy a legajánlatosabb dolog az lenne, ha soha nem térne vissza Magyarországra, hanem családjával külföldön élne.”129”
    mártírt, érti? ahogy a mostani szerecsenmosdatás is valami olyasmi.