Kelj fel! Soha többé rasszizmust!

2015 február 7 1:07 du.24 hozzászólás

A szélsőjobboldali Kitörés Túra és az úgynevezett Becsület Napja rendezvényekbe belesimulva mutáns-fasisztoid szabadcsapatok, egyházi kerettel MEGEMLÉKEZŐ ISTENTISZTELETET tartannak Horthy Miklós halálának 58. évfordulója alkalmából a Hazatérés Templomában. Ez a keret minden tájékozott demokrata számára világossá teszi a rendezvény célját.

Február 8-án a magyar szélsőjobb arra a Horthyra emlékezik, akinek kormányzósága idején megszülettek a zsidótörvények, amelyek kizárták az izraelita származásúakat a munka, az oktatás és a szabadság világából.

A Magyar szélsőjobb arra a Horthyra emlékezik…

– Akinek kormányzósága alatt írta meg az öngyilkos Teleki Pál (1941. április 3.) miniszterelnök a magyar kormányt ostorozó búcsúlevelét: „Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben.”.„Hullarablók leszünk! A legpocsékabb nemzet”.

– Akinek kormányzósága alatt támadtuk meg Jugoszláviát és a Szovjetuniót.

– Aki felelős a kamenyec-podolszkij-i deportálásokért.

– Aki felelős a délvidéki mészárlásért.

– Aki felelős a munkaszolgálatért.

– S aki Magyarország néhány fős német megszállása után, 1944. március 23-án kinevezte a kollaboráns Sztójay-kormányt, amely kormány – Eichmann dicsérő szavai szerint – kiváló igyekezettel végezte el zsidó honfitársaink listázását. Kormányzósága alatt május 15-e és június 9-e között 437 000 korábban már összeírt zsidó honfitársunkat küldtek a halálba, 147 szerelvényen. Valamint 200 000 katona lelte halálát a Don-kanyarban.

Horthy és Hitler

Horthy és Hitler

A Magyar Köztársaság szellemi hagyományai, a demokrácia teste nem tűrheti, hogy a magyar szélsőjobb Horthy Miklós antiszemita intézkedéseiben és a magyar csapatok értelmetlen, február 11-i kitöréskor 19 500 fős véráldozatában lubickoljon! Nem tűrhetjük!

Ezért tiltakozunk a muntáns-fasiszták világi és egyházi kisebbsége ellen és erre szólítunk fel minden demokratát!

Újra tüntetésre hívunk mindazokat, akinek elege van a Horthy-éra relativizálásából
Szervezők: Dr. Donáth Ferenc, Garai-Édler Eszter, Veres Dávid és Zoltai Andrea

Kelj fel! Soha többé rasszizmust!

Csatlakozó szervezetek:
AFH- Antifasiszta Hálózat
Demokratikus Polgári Ellenzék csoport
Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete
Tolerancia Csoport

Kérjük a csatlakozó szervezetek jelentkezését!

A rendezvény tervezett napirendje a következő:
9:30 gyülekező, technikai előkészületek megkezdése,
10:00 Tüntetés
11:00 Tüntetés vége és
11:30 elvonulás.

A program részletei…

Beszédet mond: Dr. Deák Dániel egyetemi tanár és Mécs Imre politikus (az 1956-os forradalom után halálra, majd életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték).

Közreműködnek Garai Róbert, Téri Sándor és Zsolnai Júlia színművészek.

Követeljük, hogy a kormány tiltsa be a béke és az emberiség ellen elkövetett bűnökért elkövetett személyek kultuszának propagandaszerű terjesztését!

Kelj fel! Tüntess velünk a Szabadság téren a Horthy kultuszának propagandaszerű terjesztése ellen!

2015. febr. 8., vasárnap, Szabadság tér
Facebook meghívó: Kelj fel! Soha többé rasszizmust!

Kelj fel! Soha többé antiliberális és demokráciaellenes nézetet!
Kelj fel! Soha többé antiszemitizmust!
Kelj fel! Soha többé homofóbiát!!!
Kelj fel! Soha többé rasszizmust!
Kelj fel! Soha többé romaellenességet!
Kelj fel! Soha többé zsidógyűlöletet!

Garai-Édler Eszter és Veres Dávid

24 hozzászólás

  • A Hazatérés Temploma a lightnáci református majom parókiája, nem?
    Egyháza meg megtűri soraiban.
    Miről is beszélünk?

  • Némi korrekciók (csak a tárgyszerűségért):

    – Teleki(aki nagytudású földrajztudós volt), s a magyar revízió élharcosa, megijedt, mikor ehhez Mo valóban hozzálátott, Yu megtámadásával(is). Valószínüleg volt némi családi hajlama is , mert felmenője is így tett, sajnos
    – A SZU megtámadását a magyar parlament döntötte el (valószínü román provokációra – Kassa bombázása), helytelenül
    – A K-Pi kiutasítás nem gondolnám, hogy Horthy intézkedése lett volna, korrekciója talán igen
    – A délvidéki mészárlásokért az ottani közvetlen katonai parancsnokok voltak a felelősek. Horthy rendszerének érdeme, hogy még a háború alatt hadbíróságon felelősségre vonták őket (ilyen másutt nem volt)
    – A munkaszolgálat nem tudom miért köthető éppen hozzá?

    Sokszor leírtuk már, Hy rendszere volt az utolsó Európában, ahol biztonságban voltak a zsidók és más üldözöttek, 1944.03.18-ig, a német megszállásig
    Majd megvédte a Bpi gettót a nyilasoktól, maradék, hozzá hű katonaságát mozgósítva.
    A hálás zsidóság finanszírozta emigrációját Estorilban (Port.)
    A Sztójay kormány kinevezése a „túlélést” – időnyerést (lásd a getto védelme is így vált lehetővé) szolgálta, amint tehette, leváltotta, s jött a Lakatos kormány, mellyel megpróbált kiugrani a háborúból.
    Több mint bűn, hiba volt, ezt nagyon rosszul csinálta, sajnos nem sikerült. Más kérdés, hogy a végig konzekvensen No ellen harcoló Lengyel országot – amely 6 M embert veszített – a Nyugat odavetette ugyan úgy a kommunista diktatúrának. Ennek fényében próbálják végiggondolni Mo játékterét… .
    (Egy esélyünk lett volna, a szövetséges balkáni partraszállás, de Churcill ellenére nem így döntöttek…)
    Utána jött a „felszabadító” SZU – kommunista terrorja, ezt nyögjük még ma is.

    Soha rasszizmust!

  • Mint a kor átélője, csak megerősitem enterprise beírását, bizony történelmileg korrekt volt.
    Azonkivül hozzám került egy igen érdekes történelmi könyv errről az időről, a Horthy kor problémáiról. Ami hasonlóan festi le az akkori történelmi eseményeket.

  • EMLÉKEZZÜNK…. GODOLKODJUNK ….és TANULJUNK…
    Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója, a maga hasonlatosságára válogatta ki azt a polgári és katonai elitet, akik a 25 év országlása alatt a körkörös gyűlölet szellemét terjesztették, területi revízióról álmodoztak, buta nacionalista és szennyes fajgyűlölő eszméikkel és magyar felsőbbrendűség mitoszával mérgezték a magyar közvéleményt.
    Ez az elvakult nacionálizmus, egész országunkat a “Nem ! Nem ! Soha ! rabszolgájaivá tette és amely belesodorta hazánkat történelmünk legmélyebb katasztrófájába.
    Magyarország, annak ellenére, hogy a keresztény Európa nem kérte meg, hogy megvédje Európát a bolsevik hordáktól, Bárdossy miniszterelnök 1941 júniusába hadat üzent a Szovjetuniónak ! – egy postabélyegnagyságú ország hadat üzent egy lepedő nagyságunak !!! ??? HALLÓ ! ! ! – ezt követően 1941. December 7-én beállt a hadiállapot Magyarország és Nagy-Britannia között – de ez nem volt elég a hungarista NÁCI cseléd Bárdossy-nak, kit a beteg, magasabbrendű fajgyűlölő ideologia elbűvölte – és dacára annak, hogy tudatában volt Churchill elhatározásával, hogy “nekem csak egyetlen célom van, hogy elpusztítsam Hitlert…….“, ráadásul 1941 december 12-én hadat üzent az Egyesült Államoknak is !

    Itt Horthy-nak menten, tartós betegszabdságra kellett volna küldenie vagy a bolondokházába csukatni az egész felsőbbrendűség mitoszával megmérgezett, NÁCI romantikába belegabalyodott, fajgyűlölő ideologiákkal megfertőzött HUNGARISTA sátánfajzatokat ! az elmebeteg magyar politikai/katonai elitet !

    Esztelen, felelőtlen döntéseknek hosszú lejáratú, kellemetlen következményei vannak!
    Akkor most senki ne panaszkodjon!
    Jobban meg kellett volna gondolnunk.

  • Mind a fentiek összegezésének eredményeként, a Horthy személyiségére, és érájára irányuló rekonstrukciós igyekezet teljes mértékben elitélendő.
    Soha..! soha..! megismétlődő rasszizmust..!!

  • enterspricc,
    a pesti gettót az a bizonyos SS páncélos ezredes mentette meg a hős,szittya,nyilasgengszterek pogromjától.Lám még a német nácik is „jobbak”voltak a nyilas tetveknél.Így is levadásztak a klauzál téren 3000 embert.A dohány utcai zsinagóga kertjében hasábba rakva emelet magasságban voltak felslichtolva a brigantik áldozatai.Persze tudom,hogy én nem láttam jól.Bezzeg FIGYELŐ ott volt,mint általában minden lében…Te pedig horthy tocheszlekkerként tanúskodhatsz.A rohadt,mocskos őfőméltóságát,pedig nem a hálás zsidóság mentette meg az akasztófától,hanem sztalin elvtársatok.Az a bizonyos hülye zsidó corin áron csak kitartotta Portugáliában, mint egy kegyelemkenyéren élő prostituáltat.Ha egy zsidó
    hülye az nagyon hülye. Egyébként újra feldobom a régi kérdést:Még meddig kell eltűrni a történelemhamisító neo-
    nyilasok hablatyolását egy tisztességes EMBEREK számára létrehozott fórumon?

  • Garai Edler Eszter!
    rosszul tudja!!elso menetbe tenyleg 437000 zsidot deportaltak ez volt a videki zsidosag!!kesobb viszont vittek el meg a pesti kis-(nemzetkozi)-gettobol elobb 30000-et,majd a nagy gettobol 35000-et!a mauthausenbe tarto menetekrol most meg nincs is szo!!meneteket irtam mer harom ilyen volt!!osszesen 657000 magyar zsidot vittek ki!!ebbol eletbe maradt ugy kb,;-20000!!
    -egy volt Birkenau-i deportalt

  • enterprise!
    beszel maga marhasagokat!!mit mosdatja maga itt Horthy-t mi??
    a kormanyzo irott parancsaval-(tudott rola!!!!)-ment le Feketehalmy Czeydner Ferenc magy kir csendoralezredes,es Zoldi Marton a magyar-nemet osszekototiszt-(mindig nemet ss egyenruhaba volt ott)-es hajtattak vegre az 1942-es ujvideki meszarlasokat a magyar csendorok,rendorok,honvedek aktiv reszvetelevel!!

  • „gyuri10”
    csak nem a Pfeffer von Wildenbruch SS generaloberst-re celoz Itten aki a magyarorszagi osszesitett nemet erok fonoke volt!?mer az volt az orszagba allo Wiking SS Panzerdivision es a 21 Panzerlehr vezetoje is!!ezek ala tartozott a Hunyadi panzer ss,aes a maria theresia ss cavalerie is!

  • barlev: kérem, ne fárassza magát. enterprise gyakorlott mellébeszélő, a történelmi tényekből csak azt veszi figyelembe, ami őt igazolja.

  • István !
    Már megbocsáss, de ha így van miért tűritek meg ezt hazudozó történelem hamisító és relativizáló hungaristát ???
    Gondoljatok a KMH fiatal olvasóira is. Azokat könnyen átveri, miközben Ők lennének e lap legfontosabb olvasói.

  • még 1

    …és ez nem valamilyen szubjektív, egyéni igazság keresése. Itt csak a tényekkel alátámasztott, történelmi igazságnak van helye.
    Enter sem nekünk írogatja hazugságait és csúsztatásait, hanem a zsenge zöldfülűeknek, akiket 70-80 év távlatában alaposan átverhet, félrevezethet.
    .

  • málnaszőr: csak abban bízom, hogy enterprise nem tudatos hungarista, és a KMH fiatal olvasói átlátnak rajta – ami azért nem olyan nehéz.
    enterprise sablonember, sablon tudással – gondolatot nem mondanék, mert az eleddig is kiderült, önállóan nincs neki.
    A kommentek és egyebek megjelenését illetően a végső döntés nem az enyém, én csak az Ellenszék rovatvezetője vagyok, és moderátor az átfedő időben – 6 órás időkülönbségről beszélünk.
    Felteszek egy-két hazai cikket, ennyi.
    A profilhoz kapcsolódó feladataim csak érintőlegesek.

  • Figyelőjasszony!

    A Horthy-kor problémáit azok a törvények és rendeletek képezték, amelyeket 1920-tól ’45-ig gyártott a magyar elit… Egy ország kormányzója mindenért felel ami annak elvi és gyakorlati(!) jogpolitikájának az égisze alatt történik. Márpedig itt milliókat fosztottak meg az emberi jogaiktól, vagyonuktól, majd a jelntős részüket halálba tuszkolták…
    Semmi sem mentesíti ezt a kenderesi Nagybányait a háborús bűnök terhétől, még az sem, hogy Sztálin indoklás nélkül elintézte neki, hogy ne kerüljön a Háborús Bűnösök Nűrnbergi Nemzetközi Bíróságának vádlottak padjára. Ez utóbbi csalást az is bizonyítja, hogy oda még tanúként sem idézték be, pedig talán némi tudása lehetett a történtekről…
    .

  • István !

    Abban bízol, hogy nem tudatos hungarista ? Lehet, hogy nem tudatos(?), akkor pedig közveszélyes háborodott, mint az ő Vezére Orbanini.
    Éppen ez, az ilyesfajta naivság vitte romlásba a „Weimari Köztársaságot” is. A nácik rövidesen már az egész világot borították lángba. Ez talán ma még egy demokratikus alapokon álló fórum… De ki tudja meddig ? Szomorú !

    Ui:

    Azért veszem észre, hogy nektek megvan a magatok (kanadai) baja és feszültségforrása, és mint írod is neked is van egy főnököd, aki megmondja a tutit… Emlékszem, nemoly rég ezt az alakot (ti.Enter nyilast) már kitiltottátok, oszt lámcsak most mégis itt rontja a levegőt.

  • málnaszőr: inkább mondjuk úgy, hogy nem főnököm, de együtt működő partnere vagyok. Én itthonról működöm, ami néha nem simul bele a KMH alapnézetébe.
    magam már rég kivágtam volna ezt a próbanyilast – nácinak nem nevezném, mert nekik elveik voltak, enterprise-nak meg fogalma sincs, mivel is jár az ilyesmi – de nincs rá szükség: hamarosan beindul a hajózási szezon, és a fiúnak bőven lesz dolga a fedélzettakarítással, ami mellett nem lesz ideje netre kapcsolódni 😀

  • Fenyvesi Glória

    Olvasom a jelszavakat , a tiltakozókét…
    Azt elfelejtették hozzátenni, hogy:
    Soha többé magyarellenességet!

  • Fenyvesi Glória

    Mert az is rasszizmus…

  • DonGolo
    2015 február 8
    9:39 de.
    Nem védem Horthyt, soha nem kedveltem és családom sem.
    Az igazság az viszont, hogy a németek ültek rajta és a nácik követelték ki a zsidókat. Egy ideig eltolta a deportálásokat, amíg tudta. Én ismertem zsidót, aki elment koszórúval az új temetésére.Hálából.

  • Bárlév,
    a Hadtörténeti Könyvtárból 2012.01.16 09:25 perckor kiadott leírás szerint „1945ben Gerhard schmidhuber német páncélos vezérőrnagy megakadályozta,hogy egy nyilas
    különítmény lemészárolja a budapesti getto 60-70.000 főre tehető lakosságát.A drezdai születésű tábornok 1944 őszén érkezett hazánkba a Német szárazföldi haderő 13. páncéloshadosztály parancsnokaként…-A pesti hídfő védelmének irányítójaként kapcsolatban állt Raoul Wallenberggel is.Amikor a szovjet-román csapatok megközelítették a pesti dunapartot,a nyilas vezetés a budapesti gettó felszámolásáról döntött.Schmidhuber összehívta a terv német és magyar kitervelőit és megtiltotta nekik a pogrom végrehajtását,a közreműködő német SS-őrmestert pedig letartóztatta.Hogy biztos legyen
    rendelkezése végrehajtásában,a gettó őreit elzavarta és helyükre saját katonáit vezényelte,akik nem tartoztak az
    SS-hez.A gettót 1945.január 17.én érték el a szovjet csapatok.Gerhard Schmidhuber 1945.február 11.-én a kitörés közben vesztette életét.A kitörni próbáló német katonák első hullámával indult el 21 és 23 óra között, majd a Retek utcában halálos lövés érte.Holttestét valószínüleg az Ostrom utcai harckocsiárokba hajították.”

    Eddig a hivatalos közlemény szóról-szóra,betüről-betüre.
    Ennyit a vitéz nagybányai gyalogsági lovastengerész őfőméltósága,vezérkara és szittya hordái dicsőségéről. A különböző ideböfögő nyilasszimpatizánsok „örömére”lehet, hogy Schmidhuber tábornok azért született meg,hogy a gettót túléljem és ezt a levelet megírhassam.

  • fenyvesi lólika,
    hülye,pofátlan trollokkal nem beszélgetek.

  • Glória, figyelj mán.
    .
    Hát az nem magyarellenesség, ha megállapítjuk, hogy a korabeli magyar adminisztráció olyan sebesen és hatékonyan végzett a zsidók kivágásával a Zországodból annak idején, hogy még az elvtársaid, a hitleristák is csak lestek ki a fejükből, mi ez a nagy lelkesedés meg hatékonyság…
    .
    Rohadék nyilas vagy te is, te Klória, és már tagadni se próbálod hetek óta. Nem tudom, miért nem vágtak ki még innen. Őrjitsétek egymást a többi degenerált nácival a nyilas- ezoiterikus- náci marhasággal a saját weboldalaitokon, de itt nem, ha lehet. Értsd már meg, ez nem a te pályád.

  • Fenyvesi Glória

    Aki német, az a németekért áll ki, aki cigány, az a cigányokért, aki zsidó, az a zsidókért, aki magyar, az a magyarokért.
    Mindamellett, hogy ártatlan áldozatok minden népből adódtak.
    Magyarokból is, sokan…
    Akkor ezek szerint, minden nép fiai nácik, akik hűek a sajátjaikhoz?
    Az lenne a szép, ha soha többé senki sem halna meg ártatlanul, a mocskos politika miatt.
    De ehhez békesség, megbékülés kellene!

  • Glória,
    te kretén barom,

    te aztán kiállhatsz az utcasarokra is.Sokat ott sem tudsz
    összehozni.Próbálj meg inkább valami európai uniós cégnél
    koldulni.Jobban testhezálló neked csibém,mint a KMH-n a szájtépés.(lásd mennyire szelíd és jólnevelt vagyok,nem oda küldtelek,ahova valóban gondoltam).