Időutazás! Ilyen volt a Kanadai Magyar Televízió tíz évvel ezelőtt

2015 augusztus 9 11:38 de.30 hozzászólás

Ezen a forró, nyári vasárnapon a kertemben – egy pohár német riesling mellett – kutatgattam régi laptopomon, ami évek óta a basementem egyik zúgjában hever. Rábukkantam egy file-ra, amiben nem más, mint a néhai Kosaras Pufi által szerkesztett torontói Magyar Képek című heti televíziós műsornak néhány videója található. Régi emlékeket elevenített fel Pufiról, amikor belenéztem egy 2005. júniusában lement adásba. A műsor elején, az egykori torontói Magyar Ház látható, ahol éppen fesztiváloznak, a St. Clair Avenue Westen néptáncolnak, magyar ételt fogyasztanak és egy fiatal hamiltoni nőt választanak meg Miss Budapestnek.

A műsorban Pufi interjút készít Vaski Gáborral, a Magyar Ház akkori elnökével.

A közösségi műsorban van egy kis Neoton família, Pufi „kacat múzeuma” (amiben retró magyar pop számokat mutat be) és egy történelmi visszatekintés Aba Sámuelre, a 11. századi magyar királyra.

Érdemes szem előtt tartani, hogy Kosaras Pufi lelke, szorgalma és fáradhatatlan önkéntes munkája tartotta életben a heti magyar adást Torontóban, a Rogers TV csatornáján. Állami támogatást nem kapott, sem a magyar kormánytól, sem pedig Kanadától.

Az évek folyamán nem csak Pufi, de már felesége – Mira – is meghalt. A St. Clair utcai Magyar Házat pedig eladták és lebontották.

De ezen a napos, nyári vasárnapon, talán éppen jól jön egy kis retró és nosztalgia…

30 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Kedves Christopher Adam!
    Az írást és a videót is megköszönöm.
    A világot mindig az vitte előre, amikor önkéntesek összefogásával, egy akarattal a semmiből – valamit csináltak.
    De azt szívvel, lélekkel.
    *
    Kérdésem: a lebontott Magyar Ház helyett van-e másik? S, ha van, akkor szerveznek-e „összetartó”, emlékezetes programokat?
    *
    G.B.

  • Christopher Adam

    Köszönöm szépen a kommentet, Georgina!

    Igen, lassan ugyan, de épül az új Magyar Ház. Az előzőhez képest az új kultúrközpont kisebb lesz, és kint Torontó egyik elővárosában, de ez így valószínű jobban szolgálja a kisebb, idősebb, kocsival közlekedő torontói magyar közösség mai tagjait és igényeit, mint az előző helyszín, ami egy nagy, de leromlott állapotban lévő épület (egy korábbi zsinagóga) volt, közel a belvároshoz.

    A tervek szerint az új Magyar Házat idén október környékén nyitják meg. A tervrajz – kívülről – így néz ki:

    http://i0.wp.com/kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2015/02/hccc-plan01.jpg

    Lesz benne egy bálterem, konyha, könyvtár, irodahelységek és tantermek. Az ingatlan egy részét pedig kiadják egy nem magyar vállalatnak és ebből a bevételből tudják fenntartani a kultúrközpontot.

  • Georgina Bojana

    Letisztult, modern építészeti stílusban épül.
    Kívánom, hogy belül legyen hangulatos, kedves, marasztaló hely.
    Programja legyen változatos, lelket építő és szórakoztató.
    A kultúrát, a hagyományt is szolgálja majd egy-egy jól megrendezett előadás, kiállítás, könyvbemutató.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • Koszonjuk a megemlekezest a Magyar tv nek Maros Zolinak es Cristophernek!

    NAgyon sokat tett(ek) a magyar kulturaert.Hosszu evekig szerkeszette a Tukor es a Menora ujsagot,radiot, szinhazat es a Tv-t.
    30 eves baratsag kotott hozajuk. Nagyon sajanlom ,hogy eltavoztak, mondhatom potolhatatlanok.
    Van ugyan remek magyar tv,amiert koszonet! de szinhaz szinte nagy ritkan es kozel se olyan nezettseggel.

  • Christopher irod:
    „Érdemes szem előtt tartani, hogy Kosaras Pufi lelke, szorgalma és fáradhatatlan önkéntes munkája tartotta életben a heti magyar adást Torontóban, a Rogers TV csatornáján. Állami támogatást nem kapott, sem a magyar kormánytól, sem pedig Kanadától.”

    … es ebben semmi nem valtozott, mivel a jelenlegi Magyar Kepek sem kap tamogatast sem a kanadai sem a magyar kormanytol. Ugyanakkor a Pufinak volt tobb nagy tamogatoja, akik nagy resze azota sajnos meghalt. Igy az anyagi helyzet meg rosszabb mint Pufi alatt volt. Ugy tunik a diaszpora mar nem kepes eltartani ujsagokat, radiokat, TV-ket es igy szepen minden lepusztul, hiaba van lelke, szorgalma és fáradhatatlan önkéntes munkája az embernek. A TV csak azert mukodik, mert mi a felesegemmel meg hajlandok vagyunk a koltsegeket finanszirozni.

    Maros Zoltan producer
    Magyar Kepek

  • Göllner András

    Maros Zoltán

    Szomorúan olvasom soraidat. El kellene gondolkozni azon, hogy szemben az Olaszokkal, a Görögökkel, az Írekkel, a karib szigetiekkel és sok más Kanadai kisebbséggel, a magyarok miért képtelenek önerőből fenntartani közösségeiket, miért kerüli ezeket a közösségeket nagy ívben a Kanadában élő magyarok majdnem 95 százaléka, és miért kapkodnak ezek a szervezetek a Fidesz alamizsnája után, mint a halak a döglött legyek után az akváriumban? Montreálban pldáúl most van soron az „Olasz hét” – agész utcákat lezárnak minden évben ilyenkor, a teraszok tele emberekkel, pezsgő kultúrális programokon lehet részt venni, a rendezvényeken hömpölyög az olasz fiatalság, nincs civakodás, politikai kirekesztés, megosztottság, az olaszok nem rekesztik ki azokat akik mondjuk nem pont Berlusconit kedvelik. A közösség önerőből tartja fenn magát, befogadó mindenkivel szemben, toleráns, nyitott és modern. Milyen kár, hogy a mi magyar szervezeteink képtelenek ilyen fajrta magatartást tanusítani.

  • Kedves Maros Zoli,tudjuk mert mi is naponta ateljuk ,hogy ezt a „missziot” amit a kinti magyar media csinal csak elhivatottsagbol elkotelezettsegbol lehet csinalni,, egy szereny megelhetest nem tud biztositani nem hogy profitot ….itt koltseges hoby magyarkodni es fenttartani koltsegekkel barmilyen mediat.
    Meg is megeri ,mert sok sok embernek tudjuk elmondani,hogy mas nezopont is van a vilagon mint a part propaganda,hogy a szabadsajto , es a szabad velemenynyilanitas alapveto emberijog,amivel elni lehet es kell minden retorzio nelkul.
    Koszonet a sok ironak riporternek media munkasnak es tulajdonosnak,hogy hosszu evek ota kitartoan biztositjak az emigracioban.

  • Melitta Abraham: ugye, nem Maros az elhivatott? Mert innen nézve ugyancsak alamizsnalesőnek tűnik 🙁 Persze, ha renegát, az más. Mert mintha korábban valóban nem dörgölődzött volna ennyire.

  • Hát, Göllner úr hoz-hoz lenne néhány szavam-
    Volt Montrealban is Magyar Fesztivál, nem csak az olaszoknak. A 80-as években, volt egy egyhetes, és két év múlva egy 3 hetes m.fesztivál.A neve: Festa Hungarica volt.

    Takács Miklós karmester volt a zenei vezetője és meg a rendezője.
    Meghívtunk, magyarországi neves művészeket, pl. Pitti Kati és Leblanc Győző operaénekesek,a Fővárosi Operett színház tagjait, Los Angelesből, akkor még élő Szörényi Éva szinművészt kétszer, budapesti Mensáros Lászlót, Bánffy Györgyöt (kétszer) stb.
    Szerepeltek helyi m. zenészek pl. Csarnay Éva, Nagy Anikó zongoaművészek stb.

    Volt montreali festők kiállitása is a fesztivál keretében,és akkor vezetűk be a m. iskolávala szavalóversenyt is.
    Ha jól emlékszem ezeken az előadásokon, nem láttuk Göllner úrat a nézőtéren.

    Ma már a montreali magyarság erősen megcsökkent és kiöregedett. Az újaknak, meg nem érdekük a magyar kultúra terjesztése.

  • Göllner András

    Kedves Figyelő:
    Ugye nem gondolja komolyan hogy magával fogok szórakozni? A pimaszság netovábbja pont az én fejemre olvasni hogy hullnak szét, és begyepesedett egypártrendszert kedvelő geriátrikus emberek játszóterévé válnak a helyi közösségeink. A Bethlen Gábor Irodalmi Kör aktív tagja voltam, a Kanadai Magyar Kereskedelmi kamara alapítója voltam, az egyetemi katedráról harcoltam a diktatúra ellen, az új, kialakuló magyar demokratikus rend és a montreáli magyarok közti jó kapcsolat fejlesztésére, a helyi magyar közösség és hazám nemzetközi tekintélyének javítására majd két évtizedet töltöttem. Azt a dinamizmust ami valóban megvolt a montreáli magyar közösségben, azt a jó hírnevet ami valóban Magyarországé volt, játszota el az a társaság amelyel Ön együtt gargalizál. Mint már többször jeleztem – nem vágyom az Önök akváriumába, szabad úszó vagyok, az árral szemben haladok. Önök nem a kanadai magyarság túlélését hanem annak sorvadását szolgálják melldöngető, szolgalelkűségükkel. Röhögve verik át mindnyájukat, Európa legkorruptabb politikai maffiózói.

  • Göllner, minden szépet elmondott rólam, de én arról mélyen hallgattam eddig, hogy maga Gyurcsány mebukott miniszterelnök jobbkeze volt.
    A fenti szövege pedig, a bukott párt szószólójaként panaszkodik. Igen sajnálom, de ahogy látom, kevés követője van és volt, a magyar emigrációban.
    T.i. akik szemben állnak magával, azok azért vannak itt főleg, mert a”szociálizmus” elől menekültek Kanadába.

  • Göllner András

    Figyelő

    Nagyon dús a fantáziája nagyságos asszonyom. Mondja mivel etetik magát odabenn? Remélem nem bolondgombával. Mindenesetre köszönöm, hogy megröhögtetett. Szegény Gyurcsány Fletó – ha megtudná hogy én voltam a jobbkeze, szerintem kiugrana a bőréből ijedtében. Magam részéről csak azt tudom mondani, hogy én nem hallottam arról, hogy Gyurcsány elveszítette volna a jobbkezét. A tévében utóljára mind a kettő megvolt néki.

    Kedves Figyelő: A múltammal kapcsolatban azt nem hallotta véletlenűl, hogy sárkány vagyok és isszonyatosan hosszú a farkam ? Bizony ám !! És azt, hogy a római pápának a bal keze voltam, arról tud valamit? Nem? Mérnem? Vagy arról, hogy Bocogó Barnabásnak, Dorka és Zebulon apukájának,a veseköve voltam amíg ki nem operáltak? Azután kezdtem el egyetemre járni, kibontakozni, magyarán mondva, pattogni. Első barátnőm, Árpádházi Iblicsek Lola volt (később magyarosította a nevét de azt már eltitkolta előlem) Neki köszönhetem magyarságtudatomat. Egy szó mint száz, nyugodtan írjon további jelentéseket rólam, örömmel olvasom sorait.De most, ha megengedi, egy pillanatra visszatérnék a központi témára – milyen kár, hogy nincs már velünk a Pufi. Mert ugyebár róla szólt Christopher Adam rövid megemlékezése és nem arról, hogy kinek voltam a jobbkeze (by the way, nagypapámat Szentjóby-nak hívták. Ő a Szent Jobb-ról magyarosított és valóban levelező kapcsolatban állt a római pápával. Nekem elmesélte amikor a térdén ültem egyszer.)

  • Göllner, ismertem szüleit, legjobban a mamát. 56-ban jöttek ki Kanadába. Maga már akkor 9 éves volt.
    Tőlük tanult meg magyarul.Sajnos visszament és otthon működött, iegenis Gyurcsánynak.
    A wikipédiát olvastam, onnan értesültem karrierjéről.

  • Figyelő: aha. Göllner 9 évesen, Kanadában tanult meg magyarul – mert a mondata ezt sugallja. Maga meg 85 évesen elfelejtett magyarul. Ráadásul ez csak romlani fog – amúgy sem fényes szellemi állapotával együtt – mivel, sajnos, úgy tűnik, hogy örökletesen hosszú életű lesz. Azért arra figyeljen, ha magára jön az öltözködési kényszer, hogy ne legfelülre vegye fel a barhecet 😛

  • Göllner András

    Ezt most csak a kedves olvasóknak, háttérként. Higyék, köze van a cikkhez, mert arról szól hová züllött a kanadai magyarság, mióta Kosara Pufi elhagyott bennünket, és átvette az irányítást a Orbán-Kövér-Simicska féle bagázs:

    A Figyelő fent jól áttekinthető vita-módszere egy nagyszerű példája annak, hogy mitől szenvednek a külhoni magyar közösségek, miért kongnak az ürességtől a templomok, miért nem jár a külhoni magyar származású fiatalság ezeknek az embereknek a társaságába, játszóterére. Mint az én esetemből is látszik, a hölgy a hazugságterjesztésre szakosította magát, „tényeit” úgy szedegeti össze mint egy kotlós tyúk a kavicsokat kinn a kertben. (Rólam nem csak azt a hazugságot terjesztik, hogy Gyurcsánynak dolgoztam – röhej – vagy hogy Orbánt lenáciztam – röhej – hanem azt is, hogy vérzsidó cionista vagyok, aki 56 szapulásával tölti az idejét, és Gerő Ernő rokona. Az utóbbi állításokra már csak annyit tudok mondani, hogy csa-csa-csa 🙂 Ezeket a „tényeket” aztán megtárgyalja egy másik tucat 90 éves Horthy Miskás az egyik magyar templom alúljárójában, s miután kicserélték a pelenkáikat, tovább pörgetik a közösségi műhelyekben, amelynek Bencsik Klára egy oszlopos tagja, hogy aztán a montreáli magyar katolikus egyház szószékéről már egyenesen Sátán szolgájának legyek kikiáltva. Időnként egyik másik agyalágyult bekóvályog az egyetemi előadásaimra, hogy ott zavart keltsen, amivel meg csak azt érik el, hogy kiröhögtetik magukat a hallgatók és a kollegák által. Ilyen emberekkel, halakkal, mint Bencsik, van tele a kanadai magyar akvárium. Időnként bedobok nekik egy marékkal, hogy lázba hozzam őket és utána elmegyek bulizni az Olaszokhoz. Ott, ellentétben a kanadai magyar szervezetekkel, van élet. szellemi frisseség, fiatalság és ez a kissebség a kanadai nagyközönség tiszteletét élvezi. A 300,000 kanadai magyarból 290,000 nagy ívben kerüli azoket az agyalágyult mamalukokat, akiket Bencsik képvisel, és akiknek a zsebét százmilliókkal tömi az Orbán rezsim, hogy tovább rugdossák a szabadelvűeket, és mind azokat akik nem a FIDESZ maffiaműveket Istenítik. Hála Istennek a kutya se hallgatja ezeknek a közösségi vezéreknek a hülyeségeit, ami természetesen nagyon fáj nekik. A tragédia viszont az, hogy a kanadai magyarságot ilyen emberek képviselik, vezetik. Meg is van az eredménye. Bizony, nagyon is hiányzik Kosaras Pufi, és köszönet Christopher Adamnak, hogy megemlékezett róla.

  • Ennyi összehordott marhaságra, nincs válasz. Sem időmm, sem türelmem nincs magával „beszélgetni”.
    Ha nem képes egy kritikát elfogadni, az nem az én dolgom.
    De higgye el, a katolikus templomban nem beszélnek magáról, sőt a magyar közöségben sem.
    Egyáltalán nem fontos…

  • Figyelő
    2015 augusztus 12
    10:01 de.

    De szép, hogy észreveszi G.A. „összehordott marhaságát”, melynek éppen ön adta meg az kiindulóját a tájékozatlanságával és bedobott egy iszonyú nagy marhaságot (nem először), melyre csak is ugyan olyan mértékű marhasággal lehetett reagálni. Az, hogy van, hogy ön írhat marhaságot más meg neeeem?:O

  • Hun Canada,
    Hálás lennék ha rámutatna a nagy” marhaságra,” és tájékozatlanságomra, amiről írtam feljebb. Hadd tanuljak már…..

  • Göllner András

    🙂 Jó ez az oldal. Szeretem. És szeretem ezt a szót is, hogy marhaság. A disznóság miben különbözik a marhaságtól, a baromságtól, vagy mondjuk a rókázástól ? Az ökörség és a marhaság ugyanazt jelenti? Mit jelent például ez: „Állati nagy disznóság lenne azt mondani, hogy rókázom ennek a baromfejű ökörnek a marhasságaitól” ? A Róka Miska miben különbözik a Ludas Matyitól ? Kosaras Pufi ezeket bizonyára nagyon szelemesen dekódolta volna nekünk. Nem ? Kár hogy már nincs köztünk. De lehet, hogy Ille Pista is megtudná válaszolni 🙂 Ő biztos azt mondaná hogy „Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű”

  • Göllner András

    Ja…a libának meg csak azt szeretném még mondani, hogy részemről az egész beszélgetés vele csak egy kacsa volt. 🙂

  • Göllner András: nem fárasztom magam hiába, de, ha már: bagoly mondja verébnek, hogy kakukk, kakukk 🙂

  • Figyelő
    2015 augusztus 13
    12:14 de.

    Kedves Figyelő! Mindenek előtt azzal legyünk tisztába, hogy a „marhaságot”, mint jelzőt ön biggyesztette a fenti kommentjébe és használta GA irományának tartalmára, mely légbőlkapott volta miatt tökéletesen hasonló reflektálás volt az ön állítására.

    Tehát GA „Gyurcsány jobbkeze”, mint az ön állítása tökéletesen ellentétes a valósággal, amely kijelentés tükrözi az ön tájékozatlanságát és a fogalmak, illetve történések teljes összemosódását épp úgy ebben a témában, mint más egyébben is. Ebből adódóan pedig következtethető, hogy az ön valóságérzékelése elemelkedett a talajtól és szürreálisan érzékeli a világot maga körül, így valójában beszámíthatatlannak kell önt tekinteni – orvosilag. No, de én annak ellenére beszámíthatónak tekintem (bár leesett az állam, hogy megint (Gyurcsány jobbkezézik”), hogy ezt a kérdést már több ízben megtárgyaltuk más témákkal együtt, sőt az akkori forrásainak hiteltelenségét ön is elismerte a hozzászólások részében az alábbi két cikk hozzászólás részénél. (Az ön és én, azaz Figyelő és HunCanada párbeszédeiben megtalálja itt: http://kanadaihirlap.com/2015/03/09/gollner-andras-a-kmtv-ben-odor-balint-nagykovet-embere-ide-oda-maszkalt-es-nyolc-percig-vesztegette-a-kozonseg-idejet/ és ezen a linken található hozzászólásoknál is: http://kanadaihirlap.com/2015/03/05/ahol-a-zsarnoksag-kezdodik-a-montreali-concordia-egyetemen-tartottak-panelbeszelgetest-magyaroszagrol/)

    GA nyilván nem ilyen türelmes, és már nem akarta önt meggyőzni arról, amit ráadásul ön is korábban már elismert, vagy belátott, ezért hasonló stílusú állítással reagált inkább, mint hogy fáradjon az ön Gyurcsányozásának tételes cáfolatával és elmagyarázni azzal szemben a valóságot. Ennyi a történet.

  • Göllner András

    Hun Canada
    Szerintem a Pufirol kellene itt beszélnünk, az ő szellemiségét kellene visszaidéznünk. De aranyos, hogy kiáll mellettem. A nemzet fia vagyok és a magyar nyelv nagy tisztelője. Csodákat lehet ezzel a nyelvel művelni, erre már környei elemista koromba rájöttem (t.i. környén kezdtem az elemit, majd Tatáról diszidáltunk 56-ban). Sajnos az emigrációban töltött évtizedek kissé megtépázták a magyar nyelv használatával járó képességeimet, angolul hibátlanul fogalmazok, de azért még tudom forgatni drága anyanyelvemet, elég szépen eltudok vele játszadozni amikor kedvem van hozzá. Íme egy példa az álattan szótárából Kosaras Pufinak dedikálva: „A liba aki le megy kutyába amikor kacsával etetik az egy marha”

  • Göllner András

    Ille Pista

    Embert barátjáról, madarat tolláról ?? Was ist eine kakukkfiguren 🙂 Elképesztő dolgok tudnak szárnyra kapni e tájon egy ártatlan kis cikk során, nem ? Lehet, hogy le kéne zárni mielőtt belovagol a kanadai magyar vitézrend egyik másik dolgoskája, pl Szálasi Ferenc utolsó szárnysegédje, vagy a Che – az utóbbi most nagyon lapít, jobb is ha elszállok innen és megnézem mi fán terem a rigó. További jó szórakozást a KMH kedves olvasóinak.

  • Göllner András: hamár homár…
    „Magyar-magyar szótár”- nyelvünk humora

    Agglegénység ~ Nőnkívületi állapot
    Udvarlás ~ Testi mese
    Szalonnasütés (k)éjjel ~ Parázsnálkodás
    Kikapós férj ~ Csalárdapa
    Aki két nő között ingázik ~ Bicsajozik
    Elnyomott férjek lázadása ~ Papuccs
    Elfajzott jövendő ~ Utókorcs
    Ledorongolás ~ Érvverés
    Bérgyilkos előre felvett fizetsége ~ Lelőleg
    Felütéssel kezdődő énekeskönyv ~ Dalbumm
    Siratóének ~ Keservers
    Klarinétos szökése ~ Flótás-futás
    Énekesek dicsőítése ~ Sztárnyaló dallamok
    Népi mosószer ~ Foltklór
    Öregek, ha eláznak ~ Vének az esőben
    Öreg zseni ~ Ősztehetség
    Humorista ~ Élcsportoló
    Trehányság filozófiája ~ Hanyagelvűség
    Kábítószeresek orvosa ~ Drogtor úr
    Divat felett álló ~ Trendkívüli
    Szó nélkül lebukó csatasor ~ Kusshad
    Rossz törvény beiktatása ~ Hatályballépés
    Harakiri ~ Köldöklés
    Szimbolizmus ~ Jelképzelés
    Megtalált okosság ~ Bölcslelet
    A nagy körút eszmeisége ~ Lélekbulvár
    Bádogos munkát végző szomorkás pap ~ Pléhbános
    Vonzó kerékpár-alkatrész ~ Sármhányó
    Latrinatisztító ~ Büzletember
    Wc-pletyka ~ Klotyogás
    Újkeletű ruhaanyag ~ Posztómodern
    Önálló törpék járműve ~ Autógnómia
    Törpe szakács ~ Gasztrognóm
    Étlap ~ Kajánlat
    Befőttelrendezés ~ Kompótzíció
    Vérszopók jobbról is, balról is ~ Kétkullancsos politika
    Problémát megoldó spanyol nemes ~ Áthidalgó
    Útépítők tízóraija ~ Aszfalatozás
    Kövérség eltemetője ~ Zsírásó
    Elfagyasztás ~ Hideggyógyászat
    Téli vendéglátás ~ Hidegenforgalom
    Ostobácska szomszéd a vonaton ~ Butitárs
    Ronda írás, amivel nem mehetünk sehova ~ Rútlevél
    Örökös trónörökösviszály ~ Herceghurca
    Jó célra összekoldult pénzösszeg ~ Kalapítvány
    Egy tucat sík irón ~ 12lapostol
    Poéta ruhája ~ Költőny
    Titokban költött vers ~ Íróasztal fióka
    Rendszeres újságolvasó ~ Sajtókukac
    Főhumorista ~ Élcmunkás
    Hogyan tárolják a péksüteményt? ~ Zsömlesztve
    Kertész ~ Rügyvéd
    Elnöki lakosztály ~ Prezidencia

    Ezekből ha csak egyetlent is lefordít valaki idegen nyelvre – mondjuk, pastura, mert annak most óriásplakátilag nagy keletje van – , akkor annak trombitaszó mellett, esti kivilágításnál benyalok a Hősök terén – ahol állítólag több millió ember hallgatta anno áhítattal Orbán szózatát 😀

    Még kihagytam a Fidesz-Magyar szótár fordulatait.

  • Göllner András

    Ille Pityu

    🙂

    Hírek a nagyvilágból: Matata Kakiba japán nyelvész (?) résen volt ezért hát szemrebbenés nélkül fogadta a Fidesz legfrissebb szemrehányásait. A francia Padonlő szó nélkül is Türi, miközben a görög Abroszbatojik ‘s már a derekát adta egy dinnye fejébe…..Hmmm. A magyar nyelv valóban csodálatos. Kár hogy nincs itt Karinthy, a Frigyes. Lehet, hogy elment a Gyurcsányal ?

  • Göllner András
    2015 augusztus 13
    12:29 du.

    Igaza van, Pufiról kellene szólni, de ha idehoznak olyan témát ami ab ovo nettó hülyeség és már párszor (ha nem tucatszor) át lett rágva vagy éppen cáfolva, akkor kényszert érzek rá, hogy az igazság ne maradjon meghazudtolva és reagáljak olyankor. Legtöbbször – ilyen nagyon finoman szólva – csacsiságot a kedves Figyelő hajt végre itt, szó ami szó. (tényleg a csacsiság kimaradt, az ökörség, baromság, marhaság szinonimái közül 🙂 )

  • Göllner András

    Hun Canada

    Pontosan látja. A csacsiság két szék közé esett 🙂

  • A szamárság meg épp melléje 🙂

  • Permalink to A Kanadai Magyar Televízió 2015. A várva-várt Budapest-Torontó járat egyelore még nem száll fel, majd csak a következo hónapban.