Ismerje meg az Orbán rendszer Kanadába küldött ösztöndíjasait…

2016 szeptember 15 10:10 du.114 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnöksége összesen 14 „ösztöndíjast” delegált Kanadába a Kőrösi Csoma Programon keresztül. Fejenként havi 650 ezer forintot kapnak a magyar államtól, hogy a kanadai magyar közösségek magyar identitását ápolják. Sajnos az egyik ösztöndíjas éppenhogy Kanadába érkezett, máris politikai mozgósításba kezdett a kvótaellenes népszavazás érdekében. Elképzelhető, hogy ez pusztán egy egyéni politikai akció volt, ugyanakkor rendszerszintű jelenség, hogy egy állítólagosan nem politikai, hanem „kulturális” célokat szolgáló programot pont a Miniszterelnökség szervez központilag és két olyan kanadai magyar ernyőszervezen keresztül osztja ki az „ösztöndíjasokat,” amelyek köztudottan és határozottan kormánypártiak. Kizárólag úgy juthat egy kanadai magyar egyházi közésség, kultúrközpont, iskola, cserkészet, néptánc csoport vagy médiaorgánum ösztöndíjashoz, ha először belép az egyik kormánypárti ernyőszervezetbe.

Az alábbiakban a Miniszterelnökség által delegált 14 személy névsorát és alapvető információit közöljük. Továbbá felhívjuk olvasóink figyelmét: a 9 hónapig Kanadában tartozkodó Kőrösi Csomás „ösztöndíjasok” már csak azért sem folytathatnak pártpolitikai tevékenységet Kanadában, mert bizonyára ilyen indok és cél nem szerepel a Canadian Border Services Agency (CBSA) határőreinek bemutatott meghívóleveleikben vagy egyéb dokumentumaikban. Egy nemzetközi szinten elítélt, fajgyűlölő témájú magyarországi népszavazás mellett kampányolni, vagy arra mozgósítani Kanada gyűlöletbeszéd törvényeibe is ütközhet. Amennyiben konkrét esetekről tudnak, vagy megalapozott aggályaik vannak, kérem írjanak a KCSP Panasz email címünkre: [email protected]. Nyilvánosságot adhatunk a hitelesen alátámasztott eseteknek, illetve amennyiben indokolt, az illetékes kanadai hatóságokhoz fordulhatunk.

A magyar Miniszterelnökség ösztöndíjasaikat arra kérjük, hogy tiszteljék Kanada sokszínű, befogadó és szolidáris társadalmát és hazánk liberális demokráciáját. Ez a szellemiség teszi lehetővé, hogy kanadai magyar kisebbségi közösségek létezhetnek és, hogy külföldi állampolgárként nálunk közösségi tevékenységet végezhetnek. A napokban nyílt levélben fordulunk az ösztöndíjasokhoz.

Orbán Viktor Miniszterelnöksége a következő személyeket küldte Kanadába:

Ábrahám Dolli Csilla

Ábrahám Dolli Csilla

Ábrahám Dolli Csilla

Település: Vancouver
Fogadó szervezet: Vancouveri Magyar Kultúrkör
Hivatalos feladatkör: Honlapszerkesztés

*

Bánfalvi Laura

Bánfalvi Laura

Bánfalvi Laura

Település: Toronto
Fogadó szervezet: Kanadai Magyar Kulturális Tanács
Hivatalos feladatkör: programszervezés, újságírás

*

Bartha Zsófia

Bartha Zsófia

Bartha Zsófia

Település: Toronto
Fogadó szervezet: Kanadai Magyar Kultúrközpont, Kodály Táncegyüttes
Hivatalos feladatkör: néptánc, programszervezés

*

Czibolya Kálmán

Czibolya Kálmán

Czibolya Kálmán   

Település: Niagara Falls és Welland
Fogadó szervezet: Kanadai Magyar TV (KMTV) és Magyar Ház, Welland
Hivatalos feladatkör: programszervezés, média, vizuális oktatás, nyelvtanítás

*

Éles Gergő Péter

Éles Gergő Péter

Éles Gergő Péter   

Település: Vancouver
Fogadó szervezet: Vancouveri Magyar Kultúrkör
Hivatalos feladatkör: néprajz, népzene, fazekasság, programszervezés

*

Fodor Kinga

Fodor Kinga

Fodor Kinga 

Település: Windsor
Fogadó szervezet: Tisza Kulturális Egyesület, (Iskola)
Hivatalos feladatkör: programszervezés, nyelvtanítás
Politikai tevékenység: Fodor Kinga 2016. szeptember 14-től a Fidesz által kezdeményezett kvótaellenes népszavazás érdekében mozgósítást folytatott körlevelekben és személyesen, a windsori Mindszenty Hallban.

*

 Jancsó Antónia

Jancsó Antónia

Jancsó Antónia

Település: Kelowna
Fogadó szervezet: Okanagani Magyar-Kanadai Kulturális Egyesület
Hivatalos feladatkör: néptánc, tanítás, színjátszás, programszervezés

*

Kalina Veronika

Kalina Veronika

Kalina Veronika

Település: Calgary
Fogadó szervezet: Calgary-i Magyar Kultúregyesület
Hivatalos feladatkör: néprajz, rendezvény- és kultúraszervezés, néptánc

*

Lehoczki Sára

Lehoczki Sára

Lehoczki Sára

Település: Toronto
Fogadó szervezet: Kaleidoszkóp Hagyományőrző Klub, Független Magyar Rádió
Hivatalos feladatkör: újságírás, rendezvényszervezés, cserkészet

*

Mészáros Attila

Mészáros Attila

Mészáros Attila

 Település: Edmonton
Fogadó szervezet: Edmontoni Magyar Kultúrkör
Hivatalos feladatkör: programszervezés, tánc és egyéb oktatás

*

Pap Johanna

Pap Johanna

Pap Johanna

 Település: Nanaimo
Fogadó szervezet: Magyar Ház, Victoria
Hivatalos feladatkör: néptánc, népzene, programszervezés, pedagógia

*

Simándi László

Simándi László

Simándi László

 Település: Toronto
Fogadó szervezet: Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Plébánia
Hivatalos feladatkör: népzene, néptánc, gyerekprogramok szervezése, tanítás

*

Takácsy Dorka Kornélia

Takácsy Dorka Kornélia

Takácsy Dorka Kornélia

Település: Montreál
Fogadó szervezet: Magyar Otthon, Iskola, Gyöngyösbokréta Táncegyüttes
Hivatalos feladatkör: néptánc, népzene, magyartanítás, programszervezés
*
Tóthfalusy Zsuzsanna
Tóthfalusy

Tóthfalusy Zsuzsanna

Település: Toronto
Fogadó szervezet: Rákóczi Alapítvány
Hivatalos feladatkör: néptánc, lovaglás, íjászat, programszervezés

114 hozzászólás

  • Chris, ezt a butaságot honnan veszed: „Egy nemzetközi szinten elítélt, fajgyűlölő témájú magyarországi népszavazás mellett kampányolni, vagy arra mozgósítani Kanada gyűlöletbeszéd törvényeibe is ütközhet.”
    Mitől lenne fajgyűlölő egy népszavazás, amelynek célja a betelepítési diktátum elutasítása?
    Mitől gyűlöletbeszéd az, ha valaki a saját fajtáját szereti a legjobban?
    Aki egy népakarat megnyilvánulását reklámozza, az inkább demokrata, mint aki ezt bojkottálná.
    ……
    Hazaárulást követ el, aki egy népet akarata ellenére idegenek kezére juttatna. A legfrissebb kutatások szerint a magyarok 4%-a (négy!!) támogatná a betelepítéseket.

  • Jól értem, hogy politikai mozgósítás esetén illegálissá válnak, hiszen a vízumukat nem olyan tevékenységre kapták?
    Főleg, ha gyűlöletkeltő, népcsoportokkal szembeni diszkriminációra buzdítanak?
    Külhonban élőknél ez külön pikáns téma, hiszen maguk is bevándorló népcsoporthoz tartoznak. Kvázi maguk ellen, a kiközösítésükre, kitoloncolásukra kéne szavazzanak, legalábbis erre uszítanak ezek a jólfizetett propagandisták?
    Persze az utóbbi napok uniós nyilatkozatai rávilágítottak, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, azaz OKAFOGYOTT a különben is értelmetlen az erőltetett népszavazási zaklatás.

    Magyarországon 3200 önkormányzat van, és orbán „1300 illegális migráns” – ahogy mondják, 1 városnyi illegális bevándorló kényszer-betelepítésével riogat.
    Ez azt jelenti, hogy kb. 400 családnak felel ez meg, azaz minden 8-ból 1 városba jutna 1 család! (Soroljunk fel 8 várost! Na! Azok közül 7-be nem, csak a 8.-ba jutna 1 család!)
    De ha csak fiatal férfiakkal számolnánk, akkor se jutna, csak minden 2. -3. településre közülük csak 1!
    Ezek a menekültek szinte mind szegények, hiszen ha a menekülésük elején még volt is bármennyi pénzük (amikor otthon minden vagyonukat pénzzé tették), amivel elindultak többnyire szétlőtt otthonaikból terroristák, önkényurak által irányított fegyveres csoportok elnyomása és mészárlása elől, azt az esetleges indulási tőkéjüket már fel kellett használniuk.
    Ezzel szemben az orbánék által betelepített – vagy 25.000,- (azaz közel 20-szor annyi) megkérdőjelezhető szándékú és múltú egyed fizette meg orbánéknak újmagyarságukat. Azaz 20 városnyian!Nemzetbiztonsági kockázatot jelentve, és biztos, hogy nem szénlapátolásból meggazdagodott orosz, kínai, arab és még kitudja milyen származású „üzletemberek”.

    Egy biztos, hogy akik hónapokon keresztül vándoroltak nélkülözve, hogy Európába érjenek számomra kevésbé tűnik potenciális terroristáknak, mint akik nagymennyiségű bizonytalan eredetű pénzekkel repülőn érkezik.
    Egy titkot elárulok!
    A terroristák ha érkeznek, azok célirányosan, repülőn utaznak a kiszemelt helyszínre, és ugyan így azok is, akik lázítani, agymosást végezni érkeznek. A terroristák mögött mindig piszkos pénzek állnak, amelyeket használva sohasem reckíroznának többhónapos gyaloglással.
    Aki többhónapot gyalogol, az a biztonsága, megélhetése érdekében teszi azt, szemben a rosszándékúakkal, akiknek a gyaloglás csak felesleges tortúra és bizonytalansági tényező lenne.
    Illegális bevándorlók?
    Egy se lenne illegális, ha orbánék a határokon nem csak napi 10-12 embert regisztrálnának többhónapnyi várakozásra kényszerítve a határon még azokat is, akik szeretnének a törvényes keretek között az EU területére lépve továbbhaladni, hanem a szükséges mennyiségű ügyintézővel jelenléve az arra jogosult menekülteknél a regisztrációt elvégeznék.
    (Jelzem, ha valaki többhónap alatt sokezer kilométert legyalogol minden atrocitásnak kitéve magát, akkor az az ember nagyon elszánt, elkeseredett. Sokkal keményebbek, motiváltabbak, mint mi, általában elpuhányult fehérbőrűek.)

    Ez többek között azt is jelenti, hogy ők dolgozni is keményebben tudnak és szándékoznak, mint mi. (Ezt mindenki meg tudja erősíteni, aki más országban telepedett le akár ideiglenesen is. Ilyenkor óriási a motiváltság és az elszántság, mert különben az akinél ez nem elégséges, az már el sem indul, vagy út közben elbukik.)
    Arról esetleg lehet vitatkozni, hogy emberiességből, szolidaritásból az elnyomottakat, háborús menekülteket keresztényi szeretettel, alázatból be kell-e fogadni, vagy önzésből gyűlölettel lerázzuk magunkról ezt a terhet. (Ráadásul úgy, hogy az EU óriási pénzekkel támogatja ezen problémák megoldását! Azaz nem is magunktól vesszük el ezeket a pénzeket….)
    Vagy rúgjunk bele azon magyarokba mi is, akik szintén külföldre költöztek egyedül, vagy családjaikba az elmúlt években, évtizedekben?
    NY-Európa Magyarországra bevándorlói több tízezren vannak élnek Magyarországon? Esetükben az a különbség, hogy van pénzük, vagy jólfizető állásuk. Ők sem magyarok.
    Sőt! Vallási alapon vizsgálva az orbáni fizetős muzulmánimport felhígítja a „keresztény-európaiságunkat” – amelyet pont az ő uszítására oly sokan féltenek.

  • Érdekes,
    azelőtt nem ösztöndíjasok volt a fedőnév.Diplomáciai kirendeltségeken voltak olyan megnevezéssel,hogy kultúr atassé, szóvivő és különböző követségi tisztviselők.Így viszont jobban hangzik.

  • charlie
    2016 szeptember 16
    3:36

    Charlie! Nincs „kötelező betelepítési diktátum!” Szavakra bontva is : Sem diktátum, sem betelepítés, sem kötelező sincs. A 4%-ra reflektálva pedig nincs min csodálkozni. Magára a népszavazás álságos kérdésére még jó hogy az a válasz elsöprő többségnek, hogy Nem akar semmilyen kényszert. Ez kb olyan evidens és populista kérdés mintha azt kérdeznék meg az emberektől, hogy akarja-e, hogy a villany, gáz, víz ára az ön beleegyezése nélkül a jövőben tízszeresére növekedjen. Persze, hogy nem!

  • HunCanada, ha nincs diktátum, akkor mi az a 1300 fő, akit szétosztás után hozzánk telepítenének első körben (persze még további „körök” várhatók minden évben) + a kötelező emberi jogokból adódó családegyesítés tízezrei?
    Nem kérünk egy bevándorlót sem, van elég gondunk a régebbiekkel is.
    …..
    A „villany, gáz, víz árával” kapcsolatban bakot lőttél, a nyertes párt szavazói már másodszor is a rezsicsökkentőkre szavaztak. Populista dolog, hogy a kormány visszavette a multiktól a közszolgáltatásokat, az extrahasznot eltörölve százezreket spórolnak a családoknak évente? 2018-ban is a populistákra szavaz majd a többség. A szociálisan oly érzékeny balosok meg évente többször emelték az árakat, csak hogy egy jó szót kapjanak a multik sajtójától.

  • Christopher Adam

    Gyuri, valóban. Olyan is volt a nyolcvanas évek elején, hogy egy vidéki „szociológia professzor” Kanadába utazott és hónapokig az antikommunista Magyar Élet című hetilap tulajdonos-főszerkesztőjének házában lett elszállásolva. A főszerkesztő úr lelkesen adott át a „szociológia professzornak” mindenféle információt a helyi magyar közösségről és lényegében együtt szórakoztak és szidták a kommunistákat. Azt egy pillanatig sem gondolta hogy egy III/II-es ügynökkel van dolga.

  • charlie, charlie, charlie, szinte semmi sem igaz abból, amit állít. A hozzánk osztandó mintegy ezerháromszáz menekültről – mindegyikről kűlön-külön – a mi hatóságaink tisztviselőnek kellene dönteni, hogy befogadjuk-e, avagy sem. A multiktól elvett közszoláltatás ma drágább, mint amennyivel az állam csökkentette a rezsit. Vak Ond tisztán lát és HunCanada se téved.

  • Göllner András

    A kis Tündérkék, fiatalkák, alapos előzetes szűrésen mennek keresztül – mint a dohánybolti pályázók – hogy rendes Fidesz érzelmű, támogató családok sarjai legyenek, ne legyen köztük valaki, aki nem osztja a pártvezér nézeteit céljait. Ezért felel ezért a programért a miniszterelnöki hivatal, és nem egy, a kormánytól kartávolságban álló független civil szervezet.

    A pártlojalitáson felül, még két további fontos követelménybnek kell megfelelniük a kis tündérkéknek. Az egyik az, hogy nyomják a nyugati magyarok körében a Fidesz politikai vonalát, a másik pedig az, hogy miután hazatértek, készítsenek titkosított és bizalmas jelentéseket politikai megbizóiknak, arról mit láttak, hallottak, környezetükben, köpjék be az okoskodó, ellenségeskedő hazaárulókat, akik nehezítik a fidesz politikai munkáját a külföldi magyarok körében.

    A demokratikus társadalmak soraiból egyetlen példát sem tudunk felhozni, ahol egy ilyen közönséges, párt-politikai célokat szolgáló kezdeményezést, a Miniszterelnöki Hivatalából szervezne egy regnáló kormány. Ha a kanadai miniszterelnök, egy ilyen párt-politikai különítményt irányítana az irodájából, a kanadai adófizetők pénzén, két lábbal rúgnák ki a heléről.

    A Kőrösi Csoma Sándor program több dologra vetít fényt. Az egyik az, hogy Magyarország nem úgy működik mint egy nyugati demokrácia. Magyarországon szó nélkül lophatja és használhatja pártpolitikai célokra az adófizetők pénzét a hatalom. A második dolog amit ez a program megvilágít az, hogy a Kanadai diaszpóra szervezetei, szemrebbenés nélkül, lelkesen együttműködnek a magyar adófizetők politiailag indíttatott fosztogatásával, lenyúlásával. Ezért majd egyszer felelniük kell !!! Jelenleg, nem zavarja őket, hogy évente 100 millió forintot bezsebelnek egyedül ezen a programon keresztül a tisztességes magyar adófizetők pénzéből, ahelyett, hogy saját erőből építenék helyi közösségeiket. A harmadik következtetés meg így szól, a magyar adófizető hallatlanul toleráns fosztogatóival szemben, a fosztogatói, itt kanadában pedig ugyan olyan pofátlanok mint azok a hölgyek és urak, akik a fosztogatást odahaza végzik.

  • charlie
    2016 szeptember 16
    9:19 de.

    Charlie! Aczél Gábor válaszolt is a kérdésedre. De hogy szájbarágós legyen. MENEKÜLTÜGYI eljárások lefolytatására és elbírálására kérték fel az országunkat és NEM kötelezően! Vagyis mi magunk eldönthetjük a vonatkozó jogszabályok alapján, hogy az a menekült akit elbírálunk egyesével az valóban megfelel-e a menekült fogalmának. Ha nem, egyszerűen nem kap menekült, illetve menedékes státuszt.
    A víz, gáz, áram árának kérdését, szemléltetésképpen tettem fel, hogy lásd milyen bugyuta kérdést lehet még feltenni, amelyre elsöprő többséggel nem a válasz. De hát nem láttad.
    Egyébként meg te lőttél bakot a gáz árával, mert a rezsicsökkentéssel spórolt összeg a töredéke annak, amennyivel a világpiaci ár esett a Fidesz kormányzási ideje alatt. Vagyis ebből is ellopják a felét, a másik feléből populista látszatintézkedésként, mintegy jótündérként nagybetűvel REZSICSÖKKENTENEK. Taps!

  • Charlie: „Aki egy népakarat megnyilvánulását reklámozza, az inkább demokrata”

    Hát akkor tartsunk arról népszavazást, hogy orbán oligarcha maffiáitól kobozzuk el az összeharácsolt vagyonaikat, és azokat fordítsuk szociális célokra!

    – Orbánék alatt folyamatosan zuhant az áram és a gáz világpiaci ára, amely mértékét és ütemét nem követték , csak kevésbé és lassan!
    Sőt! Az üzemanyagok adótartamát nem hogy csökkentették volna korábbi követelésük szerint, hanem most még emelték is!

    – Az ÁFÁ-t megemelték!

    A fenti rajtunk történt megszorítások nyereségét pedig kipanamázták.

    – Tartsunk népszavazást arról, hogy az orbándiktatúra teljes ideje alatti minden állami, önkormányzati, EU-s pályázatot független EU-s vizsgálóbizottság vizsgáljon felül magyar ellenzék által kijelölt szakértők segítségével, és a köztörvényesek elítélésével együtt a szabálytalan összegeket szedjék be minden érintett résztvevő korlátlan – egyetemleges felelőssége mellett a 100%-os adóhivatalnál szokásos bírsággal és a teljeskörű teljesítésig a jegybanki kamatok duplájával növelve!
    (Ha mi nem vallanánk be bármilyen adót, akkor e szerint számolná felénk is az adóhivatal.)
    Akarjuk-e, hogy az így beszedett összegeket az állampolgárok megkapják-e egyszeri juttatásként, adócsökkentésként és szociális juttatásként?

    Hiszen demokraták vagyunk vagy mi! Persze, hogy akarjuk!

    Charlie szerint van elég bajunk az eddigi bevándorlókkal.

    Én sok Kínait, mongolt, vietnámit, indiait, különböző nációjú arabokat ismerek sok éve, volt velük üzleti kapcsolatom, de nekem velük nem igazán volt gondom, problémám, de bezzeg sok büszke, arrogáns magyarral rendszeresen!
    Tapasztalatom szerint pont azok a legbüszkébbek magyarságukra, hangoztatják azt, mint felsőbbrendűségüket, akik a legkevésbé tettek azért, inkább csak lerontva az erkölcsi színvonalat, szégyent hoznak ránk, sőt restellve vállalom mellettük magyarságomat, inkább szégyenkezve elhallgatom.
    Az ilyen melldöngető megnyilvánulásaik alakalmával sokkal több közösséget érzek azokkal a külföldiekkel, akik jelen vannak, és elszenvedőik az ilyen nagyzási hóbortoknak.

    Ha tényleg erősek lennénk, akkor toleránsak, szolidárisak lennénk, nem félnénk!
    Ezt ma sajnos az ideálisnál kevesebb magyarról lehet elmondani, pedig rájuk lehetünk igazán büszkék!

    Ma is beszélgettem egy gyakorló-keresztény vérorbánistával, aki teljes mértékben elzárkózott akár 1 háborús menekült befogadásától is, de később kiderült, hogy vészhelyzetben ő is menekülne gyerekeivel.
    Összezavarodtam, hiszen akkor mire számít, hisz önmagát sem fogadná be, nem nyújtana segítséget. Ja! És pedagógus!

    Ilyen körülmények között egyre kevésbé merem felvállalni magyarságomat. Leginkább szégyenlem.

  • Azt remélem még nem felejtette el senki sem, hogy a honosított újmagyar-szavazatok kezelésének lehetőségéből adódó követhetetlenné tett szavazólapok és a rajtuk levő szavazatok csalást biztosítanak orbánéknak.
    Tehát megint nem csalódnék, ha Erdélyben 105%-os lenne a részvételi arány 102%-os NEM-szavazattal, 3%-os érvénytelen szavazattal.
    Amint az az utóbbi választások után kiderült, fidesz-aktivisták „segítettek” a szavazólapok kitöltésében. Sőt, kiderült, hogy a már rég halottak is orbánra szavaztak!

    Azt javaslom, hogy adjunk magyar szavazati jogot minden kanadai demokratának! Sőt! Az összes Európába érkezett menekültnek is! Nekik eddig úgy sem volt Európában szavazati joguk, így viszont legalább 1 helyen lenne!

  • HunCanada, amióta a tudatomra ébredtem, ebben a kis országban a szocik mindig és mindennek emelték az árát a világpiaci mozgásoktól függetlenül.
    A fidesz alatt történt meg, hogy nincs infláció, miközben visszafizettük a Gyurcsány által felvett horribilis IMF kölcsönt, minden évben emelkednek a reálbérek, csökkentek a vállalkozások, lakásépítések kamatai, kiváló a családtámogatás rendszere, eltűnt a munkanélküliség, befejeződött a szociális rendszeren való élősködés.
    Mindezeket elfogultság nélkül írom, mivel nem vagyok fideszes. De ezek tények.
    Még az ország ősellenségének számító Standard & Poor’s is felminősítette a mai nap a gazdaságunkat.

  • VakOnd, jól írod, valahol itt kezdődne az én demokráciám (ha már csak ebben a szar berendezkedésben lehet gondolkodni). Csak hát a jogrendszerünket a mindent ellopó „demokraták” alkották meg, mentelmi joggal, elévüléssel, a csődtörvénnyel, pártpénztárosokkal, a vagyon elkobzás eltörlésével stb, a fidesz csak tekeri tovább az átvett és zsírosra kent biciklit. Nálam a mecseki uránbányába töltenék hátralevő életüket.
    …….
    A felsorolt nációkat kicsit szétszálaznám. A kínaiakkal semmi gond, ugyan adózni nem szeretnek, de tisztelnek minket, a magyarokkal szembeni erőszak ismeretlen, nem törnek hatalmi pozíciókba, nem követelnek kivételezett bánásmódot, és példát vehetünk a munkaszeretetükről. Semmiféle problémát nem hallottam a velük történő együttélésről. Az itt élő arabok két felől jöttek, voltak akik itt tanultak, megszerettek minket, itt maradtak. Semmi probléma velük. Ellenben jöttek a simlis arab kalandorok is, az arany, a drog és a valutaváltás volt a fő tevékenységük évtizedekig Pestet megszállva. Köszönjük, ezeket nem kérnénk.
    …..
    Olyan, hogy háborús menekült, a háborút körülvevő országokban lehetségesek csak, onnan a jobb anyagiak vonzzák tovább őket. Az már csak hab a tortán, hogy a nagyrészük dezertőr férfi, ha a másik oldalról jön, akkor elkeseredett ISIS harcos. Köszönjük ezeket sem kérnénk.

  • Charlie!
    Te rettentően szélsőséges, reménytelen vagy. Bocs! Én feladom

  • Amit az orbáni gazdaságpolitikáról írtál, az a valóság karikatúrája.

  • charlie
    2016 szeptember 16
    12:05 du.

    Charlie. Annak azért nem kellene úgy örülni, hogy nincs infláció, mert az annak a biztos jele és a mutatója, hogy nem pörög a gazdaság, és nincs lehetőség jelentős bővülésre. Ez pedig inkább szomorú jelző. Ez megint egy akkora populista szlogen, hogy az egyszerű emberek és mondjuk a csárlik annyit értenek meg hogy húdejajdejóhanincs inflácijjóó.

    Azt kell mondanom Charlie, ahogy olvasom a kommentjét, hogy JÉZUSMÁRIA! Tudja hogy fizettük vissza az IMF kölcsönt? Sokkal drágább hitellel, pontosabban fogalmazva méregdrága kamatozású állampapírokkal finanszírozva. Ezt tényleg jó üzletnek tartja Charlie? Egy hitelt mégdrágább és a piacinál is drágább hitelre cserélni? Kezdem azt hinni, hogy semmihez nem ért, csak magába szívja az egyszerű populista lózungokat, mint pl. „visszafizettük az IMF-t”, „van rezsicsökkentés” ésatöbbi.. Nézzen már a dolgok mögé kérem, aztán felkészülten térjen vissza kommentelni. Dánkesőn!

  • charlie
    2016 szeptember 16
    9:19 de.

    A legnagyobb gond veletek van, de ha erről lenne ilyen álságos népszavazás, akkor is érvénytelent szavaznék.

  • charlie
    2016 szeptember 16
    9:19 de.

    Te a rezsicsökkentést sem érted, az is színtiszta populizmus. Nem tudsz te semmit charlie!

  • HunCanada, nem vagyok közgazdász, de annyit tapasztaltam már az életben, hogy az infláció elégeti a nyugdíjak és a bérek értékét. A szocik mindig imádták. Amúgy az EU-tól Japánig, Svájctól az USA-ig 1% alatt van az infláció, ők biztosan nem ismerik ezt a „szomorú jellemzőt”.
    ……..
    Az IMF hitel célzott hitel volt, lehetett volna nyugdíjemelésre, fogyasztásra, kamattörlesztésre stb. fordítani, csak termelő beruházásra nem. Havonta kedves kis bizottság ellenőrizte volna a pénzfelhasználást. Ezt csak a hazaárulók, és a nyakunkra újfent hurkot kötők üdvözölhették, a munkanélküliségből és a profittermelésből lazán megérte a pár százalékos kamattöbblet.
    …….
    Remélem a te felkészültségeddel könnyen cáfolod a fenti tényeket.

  • VakOnd 1:21, nem te vagy az első. 🙂

  • charlie
    2016 szeptember 16
    5:13 du.

    A japánok a deflációt is ismerik. Majdnem ráment a gazdaságuk.

    „A tudó nem beszél,
    a nem-tudó beszél.”
    „Tudni a nem-tudást, ez a legbölcsebb.
    Aki nem tudja nem-tudását, szenved.”

    Csak karcolgatod az igazságot. Nagyobb a bátorságod, mint a tudásod!

  • charlie
    2016 szeptember 16
    5:13 du.
    Olvasnivaló, Char Lee..
    http://tenytar.blog.hu/2011/10/18/uj_csucson_az_allamadossag_elvesztettuk_a_haborut
    http://vastagbor.blog.hu/2013/02/07/200_millio_forintbol_ijesztegettek_bennunket_az_imf-el
    Még annyit, hogy a Gyurcsány-Bajnai által felvett hitelből mindössze hét milliót használt fel, illetve hívtak le a forint és a bankok stabilizálására, – a többit a Fidesz hívta le,- ebből lett a MOL..

  • Még annyit, ezen percekig hahotáztam.. :
    ” minden évben emelkednek a reálbérek, csökkentek a vállalkozások, lakásépítések kamatai, kiváló a családtámogatás rendszere, eltűnt a munkanélküliség, befejeződött a szociális rendszeren való élősködés”
    Te biztos, hogy magyarországon élsz? 😀

  • Ha jól olvasom, a fentebb bemutatott ösztöndíjasoknak 3.250 CAD -ból kell megélniök havonta ?

  • 56-os:
    Nem, mert a követség és a kormányhű civilszervezetei segítenek a szállásban és más kiadások nullázásában is.
    Nagyrésze megmarad!

  • Ha jól tudom FALUSI Kanadában él, Victoriában, onnan osztja az észt. És CHARLIE él Magyarországon.
    re: 6:40 du.

  • terminus 5:37, „nagyobb a bátorságod, mint a tudásod!..”
    Hmmm, akkor itt a lehetőség, hogy egy laza ujjgyakorlattal cáfold bármelyik állításomat és tied a nyeremény hangszóró.
    Szerintem kezd a „kicsi infláció, mint a populisták fegyvere” témával.

  • Vak Ond ! 1:21

    Vigyázz a szavakkal. A náci ördög minden betűddel azonnal visszaél, amely nem az ő harcmodorát követi (ld.Ch.5:17). Itt is öntelten röhög az arcodba, hogy „nem te vagy az első”.
    Úgy, hogy én is azt mondom neked, hogy ne becézd ezt „szélsőségesnek”, mert ő náci, de a legenyhébb jelző rá így is a fasiszta…
    És még egy, Kedves Vak Ond:
    sose valld meg az ellenségednek, hogy feladod; a sátán diadalmámorral azonnal letarol. – Méghozzá lánctalppal.

    Ezeknek a társadalom mégcsak véletlenül sem a békés eszmecserék szintere, különösen nem liberális szellemben. Náluk – ebbe beleértve főleg a Vezér és Kancellár Őexellenciáját – mindez megvallottan is élet-halál harc kérdése…

    ‘sten áldjon ! K B

    .

  • falusi3:36, nem adott új információt a videó, hacsak annyit nem, hogy az szdsz egyik utolsó értelmiségi csoportja videójában odáig jut, hogy a nemmel szavazókat ördögként ábrázolja. Ez érdekes megközelítése a demokráciának: ha vállalod a meggyőződésedet, megbélyegzünk egy riasztó és lemoshatatlan stigmával.
    Pancserek vagytok falusi, már Orbánnak kell lelket lehelni belétek, mert már rég kimúltatok volna.
    Egy kényelmes, aprópénzzel megvehető ellenzék vagytok, semmi más. Megértem a becsületes baloldali szavazók apátiáját.

  • +1

    A szélsőségesség max. a focipályán, a Glutama stadionban megengedett és jogszerű, sőt azt arra találták ki.

    Maga a Vezér is – ez a kiváló ember (hisz’ csak rá kell nézni) – nagy durcásan onnan hívta elő a Charlie-féle csatornatölteléket még anno, amikor valami „fatális tévedés folytán” 2006-ban, másodszor is választást vesztett…

    .

  • A lányok, asszonyok nagyon szépek.A fiúk vagányok.
    Szerintem is így kellet bemutatni őket. Megérdemelték.
    Üdvözlettel

  • tóth péter Cicciolina is szép volt, és még vagány is.

  • T.Péter 7.57.

    Mivel elveimmel ellentétes, hogy a megjelenésük alapján alkossak véleményt mások felé is kimondva, ezért az orbánista bérkiválasztottakat nem is minősítettem eddig, de T.P. ujjongása nem enged tovább hallgatni.
    Már kinézetre is talán a társaság fele szalonképes nálam (bár lehet, h csak addig amíg meg nem szólalnak), a másik feléről lesújtó a véleményem. A gyerekeimet nem nagyon engedném a közelükbe – súlyos agyfertőzés alapos gyanúja miatt. De lehet, h tévedek, és táncolni és gyöngyötfűzni legalább tudnak.

    ——————–

    Kitérve az orbáni gazdasági csoda eredményeire:

    – alacsonyabb infláció

    Ezt nem tényleges gazdasági tevékenységgel érték el, hanem azzal, h bedöntötték a forintot. Tevékenységük hatására szinte azonnal 10%-ot zuhant a forint kormányra kerülésükkor.
    Az alulértékelt forint mellékhatása az alacsony infláció. Ami valójában nem is volt annyira alacsony, ha megnézzük az élelmiszerek árrobbanását! Lásd zöldség, gyümölcs, ….
    A tejtermékek és több hús ára az orosz embargó mellékhatása miatt nem emelkedett érdemben, hiszen az oroszoknak szállítandó termékek maradtak és az EU-n belül lenyomták a túlkinálat miatt az árakat. Ehhez még hozzájött az is, hogy a gazdasági világválság miatt a kereslet is csökkent, föleg nálunk, ahogy orbán szétlopva legatyásította az országot.
    Másirányú árcsökkenést az okozott cukor, tartóstej, olaj, … termékeknél, h az orbánoligarchák, élükön a CBA folytatólagosan , csoportosan, bűnszervezetben elkövetve ÁFA-csalást követtek el az EU-s termékek fiktív külföldre történő szállítgatásával, amelyek több esetben még csak kamionon sem hagyták el az országot, csak papíron túráztatták meg az országok között!
    Az így sokszorosan elcsalt alkalmankénti 27%-os ÁFA horribilis csalásból eredő hasznot hozott, így a tényleges árból a versenytársak alá menve azoktól piacot szereztek.
    Sőt! Látványosan fellépve, a nem kebelbeli hasonszőrű csalókat elkapták, azaz a piacot méginkább megszerezték maffiamódszereikkel, miközben a lakosság előtt pózoltak, h milyen ügyesen megállították a csalókat. (Mit gondoltok? Miért volt kötelezően célszerű a CBA nevet sutbadobni, és tűzmadárként Prima néven folytatni. Meg lehet erről kérdezni az orbáni csalások őspartnereit Joszif Tótot és Kaja Ibrahimot! Sőt már van egy erdélyi újonnan futtatott versenyzőjük erre az alkalmazásra….)
    A másik, ami a piacokat megnyugtatta részben, az az EU-n belüli, és főleg német fejlődési ráta. A németek már évek óta kimásztak a válságból szigorú gazdaságpolitikájuk betartásával. Ez húzott fel minket is éveket jelentő fáziskéséssel. Így az orbáni gagyi -bóvli- kategóriából egy hitelminősítő 1 besorolással feljebb emelt, ami még mindig a gagyit jelenti.
    Orbán alatt is mindenki, aki tehette csak mentette ki külföldre a pénzét, befektetéseit, így orbán által szervezett működőtőke nem is érkezett érdemben regnálása óta, csak a korábban elindítottak megkésve és lecsökkentve – hiszen ha már itt vannak, akkor a gyáraikat nem tudják a hónuk alá csapni, vagy visszafejlesztenek, v előre menekülnek….
    Az, h milyen példátlanul siralmas a helyzet, az azt is mutatja, h orbán az oligarcháival menekítik kifelé az összeharácsolt és panamázott pénzeiket, nem fejlesztenek, semmilyen piacképes termelő gyártó tevékenységet nem folytatnak. Max azt, amit maguk megrendelnek közpénzből, versenyeztetés nélkül.

    Tudja meg mindenki, az összes magyar tulajdonos 10-30%-ot bukott az ingatlanjain orbán gazdaságpolitikája miatt. Ez a bukás akár több is lehetett, ha kiszámoljuk nemzetközi devizakosárral a 2010-es árakat összehasonlítva 2014, 15, és végül a mai áron. Még a mostani lufihatással sem értük el a 2010-es devizaértékét ingatlanjainknak!
    A devizahiteleseknél realizálódott ez igazán, amint láthatjuk, h az ingatlanjaik hogy értéktelenedtek el a devizatartozásuk függvényében!
    Akinek van devizahitele, kérdezze meg a bankot, hogy ma hány forinttal tudna kiszabadulni a hiteléből!
    Akkor meglátja, h mennyire sikeres volt ez a gazdaságpolitika!

    De az ingatlanok elértéktelenítése orbánék akarata szerint működött is, azért, h töredékáron juthassanak óriási ingatlanvagyonhoz.
    – Orbánék miatt nincs a gazdaságban nyereségtermelés, szinte minden ágazat haldoklik, csak a működéskényszer lendíti tovább, de akkor is csak lefelé.

    – legalább félmillió szellemi és fizikai munkás menekült NY-Európába a félelmetesen sikeres gazdaságpolitikája elől.

    – A minimálbér lezuhant 46.000,-ra (vagy hasonlóra) , amit a közmunkásoknak fizetnek.

    – ki lehet számolni, hogy a sajátjaikon kívül mennyivel csökkent a kifizetett munkabér 2010 óta számolva reálértéken, euróban, v. más devizanemekben számolva.Csak a forint lerontása kapásból 10%-ot rontott azonnal!Ez 6 év alatt 60% csak ezt számolva is!

    – ha annyira szuper volt az orbáni gazdpol, akkor a fizetések miért nem emelkedtek meg akkor? Miért csúsztunk a visegrádi 4-ek alá ebben a tekintetben is? Már a korábban lesajnált Romániával versenyzünk e téren is!

    _ Az EU-támogatások csak 10-ed része hasznosul, a többit ellopták, elpanamázták!

    – Ki akar azért több adót fizetni, hogy orbánék többet lophassanak? Vagy ezek az orbánbérencek 5-10-szer annyit kapjanak, mint Magyarországon tudnának keresni?!

    Van egy ötletem: keressünk önkénteseket arra, hogy csináljanak hasonló visszaéléseket, csalásokat, panamázásokat, mint orbánék, és nézzük meg, h ők is megússzák-e, ill. referenciaként, hogy hány év börtönnel jutalmazzák ugyan azokat a tetteket! Vagy, ha nem lesz rá elég önkéntes, akkor NY-Európában és É-Amerikában keressünk meg bírókat, és a tételes ügyeket elbírálva adjuk össze, hogy hány év börtönt kapnának minden egyes konkrét eset kapcsán!
    Egy orbándutyi-számlálón pedig legyen folyamatosan látható, hogy hol, hány évnél tart (és mellékletben tegyük láthatóvá, hogy melyik esetben mennyi volt….)

  • IMF:

    Én csak azt engedném, mert az egy komoly kontrollt jelent, amíg az állampapíroknál semmilyen kontroll sincs, csak a befektetők mohósága, hiszen ha sokat ígérnek orbánék, (volt, h 6%-ot)akkor elcsábulhatnak, és reménykednek abban, h orbán nem fogja bedönteni az országot, mert akkor az állampapírok már szahart sem fognak érni, azokat nem fogja orbán kifizetni! Vagy úgy, mint a görögök, hogy csak a nettó tőke felét!!!
    A magyar állampapírok azért jók orbánnak, mert azzal csak a lakosság egyes állampolgáraival szerződik, azaz ők nem tudják majd megvédeni magukat amint ezt már kipróbálták a MALÉV csődbüntettjekor, hisz ők egy kanyi vasat sem fizettek ki a vásárlóknak, csak a biztosítási csalásuk eredményeként a szerencsésebbeknek az így károsult biztosítók!
    Tehát orbán bukása elkerülhetetlenségekor be fogja dönteni a forintot, és az államcsőd miatt, az állampapírokat sem fogja kifizetni. Mindezek rendezése majd az őt követő kormány nyakába fognak hullani!
    Rafinált, lelkiismeret nélküli csaló gazember, mert semmit sem ad mindenért!
    És persze azok az 1000milliárdok is az ő zsebébe fognak kerülni, mint az eddigiek is!

    A S&P és társai pedig akkor le fogják minősíteni. Addig arra hivatkozhatnak, hogy nem lehetett tudni korábban….

  • Göllner András

    @ tóth péter

    „A fiúk vagányok?” „Így kell bemutatni őket?” Neked a külcsin és nem a belcsin számít, Peti ? Éva Braun is csinos volt. Szerinted őt is a fényképéről kellene bemutatni a fiatal kanadaiaknak ? Horthy-t meg úgy, hogy jól néz ki egy fehér ló hátán? Én szerintem téged úgy kellene bemutatni mint aki lelkesen nyeli a galuskákat a feneketlen tó közepén. Gratulálok. Nagyszerűen képviseled Magyarország velejéig romlott politikai kultúráját. Pikcsöröld le magad, és küld be a fotót a Christophernek, hadd gyönyörködhessünk benned is. Klári Néninek biztos teccenél 🙂 🙂

  • Néhány feladat megragadott. A cserkészet, ami nem magyar találmány, azt hiszem közelebb áll Kanadához, a lovaglás és íjászat a másik. Nincs már indián Kanadában? Ők igazán értenek hozzá. De ne keressünk a kákán is csomót, ha Orbán szerint ráfér a kultúra Kanada elmaradott népére, akkor ráfér.

  • Kordon Blued, apró tévedéseidet kiigazítanám. Ilyen nincs, hogy Glutama stadion, helyesen Groupama Aréna, a Ferencvárosi TC otthona.
    ….
    Ránézésre nem tudjuk megállapítani, hogy valaki „kiváló ember”-e, ehhez a csodarabbikra jellemző génkészlet szükségeltetne.
    ……
    A „csatornatölteléket” tőled büszkén vállalom, ezt mondták a magyarul beszélő nagyapámnak is a szekusok Temesváron, ezt kapta apám is, amikor az ÁVH-sok előtt lebukott a szénaboglya alá eldugott krumplival a „padláslesöprésekkor”, és már én is annak számítottam a „szabad madaraknál” már 92-ben, amikor Csurka híres dolgozata megjelent. Ha erőm engedi, az unokáimat is úgy nevelem, hogy kiérdemeljék a jövőben ezt a jelzőt tőletek.

  • KordonBlued 3:24, szépen belecsíptél VakOnd fenekébe, mert azóta csak a klaviatúrát veri. :))

  • Mo-on a cserkészet félrecsúszott, mert nem a természetben és a társadalomban való boldogulásra tanítás a lényeg, hanem a katolikus elkötelezettség kiépítése és erősítése.
    A többi színes dolog – mint kirándulások, programok a természetben, tűzrakás, problémák megoldása, leküzdése, íjászat, lovaglás, más romantikus dolgok, … – csak a csalogató máz.
    A lényeg az ideológiai irányítás!
    Na! Ugyan ezt akarják orbánék városi környezetben is – a fiatalok lelkét saját ideológiájuk szerint megmérgezni. Ehhez használnak bármilyen mázt. Bármilyet, amit a gyerek benyel, mert kell a jövőben is az elvakult fanatikus támogató. A legolcsóbb nekik, ha most közpénzből ezeket kitermelik.

    Ugyan ez van az iskolásoknál a cserkészetben. A szerencsétlen gyerekek olyan ideológiai nyomás alatt vannak, hogy az agyfertőzést nemigen tudják kikerülni.
    Mielőtt kanadai testvéreink szívinfarktust kapnának, jelzem, hogy Mo-on a keresztény egyházak orbánnal összenőttek. A katolikusok orbánisták nem pápisták! Azaz a pápával szembe menve orbán agyrémszüleményeit istenítik a katolikus értékrend kárára.
    Szembe mennek nyilvánosan is a jézusi és bibliai tanokkal, prostituálták magukat orbánnal.

  • Charlie. Semmiképpen sem szeretném megbántani, de fentebb azért javasoltam önnek, hogy akkor térjen vissza és kommenteljen, ha bővíti tudását, mert így nincs megfogható alapja a kulturált vitának. Figyelő és Boda Marcsi is ez a kategória. Elvesznek a saját téziseikben, vagy éppen ők még a gyűlöletükben is.

    Had éljek egy hasonlattal ismét (… ÉS itt a hasonlaton van a hangsúly, természetesen nem a számtani ismereteit kérdőjelezem meg). Tehát úgy nehéz vitatkozni egy adott témáról, hogy ön mondjuk ismeri, a „kétszer kettő néha öt” film címét, ez benne van a fejében, de a számtanról nem hallott soha, nincs ismerete róla. Így hiába mondom magának, hogy de bizony a valóságban a 2×2 az 4, ön az életbe nem fogja ezen ismérvek, illetve ismeretek hiányában elhinni nekem és senkinek sem (amíg meg nem tanulja..). Figyelő, Boda és most már Charlie ön is ugyan ez az végtelenül egyszerű kategória, ahogy olvasom a hozzászólásait.
    Az inflációra visszatérve nagyon tömören, a hiperinfláció káros, de a nulla infláció sem jó, az egy álló víz, egy pocsolya. Nincs a gazdaságnak mozgása, nincs bővülési tere.

  • charlie
    2016 szeptember 17
    2:58 de.

    Nálam okosabbak már megválaszolták a kérdésed.

    Üdvözlettel:
    terminus

  • HunCanada, nem spórolsz a jelzőkkel, gondolom ez már a nívós szakértelem velejárója. Én felsoroltam a fideszes gazdaságpolitika szerintem pozitív tényeit, te pedig ezek cáfolása helyett személyeskedsz. Pedig sokkal egyszerűbb lenne neked is tényekkel válaszolni. Ha azt mondom, hogy manapság örülnek az emberek az alacsony inflációnak, szerinted az általad alkotott szakértői válasz ez?: „a hiperinfláció káros, de a nulla infláció sem jó, az egy álló víz, egy pocsolya”.
    Nézd meg VakOnd írását a témában, tényeket sorol, sokat nem is lehet vitatni, mert igaza van.

  • Ötvenhatos
    2016 szeptember 17
    2:43 de.
    Benned egy Sarki Holmes..
    Ámdemegdebár.. Az Osztrák-Magyar Monarchia, a KGST, meg a lóvasút már murvarégen megszünt.. Van helyette telefon, repülőgép, internet. Tod, az internet az olyasmi, hogy, ugyanakkor tudom olvasni a hazai internetes újságokat mint Char Lee, egy órával később őgyanazokat a híradásokat tudom nézni amit őm- máramennyiben eléggé mazochista vagyok.
    Tod, jóbarát, ha az embernek nem vág a húsába a napi politika, nem jár a szeme mint a sublótfiók, hogy ki látja, hallja, figyeli, hogy mit tesz, mond, gondol, annak könnyebb- kívülállóként- tisztán, sallangjai nélkül látni a dolgokat. Az egy dolog, hogy tem és legtöbb „ötvenhatos szabadságharcos” vagy harminchárom évig jól elvoltatok egymás hülyítésével a különböző sátoros ünnepeken, sírvavigadással, édeserdéllyel, rohattkomenyistázással, Trianonnal. Te sem vagy bentlakó a pékségben, mégis tudod, hogy melyik kenyér jó.. További kellemes ökölrázást.. 😀

  • charlie
    2016 szeptember 17
    3:26 de.
    Az szdsz utolsó értelmiségi csoportja? Romlasz, jókomám.. Tod, nemigazán találsz közöttük pártelkötelezettet,- gondolkodót annál inkább.
    A többesszám különösen tetszik. Nem voltam, vagyok, vagy leszek egyetlen pártnak nevezett gittegylet tagja. Ha be kéne határoznom a hovatartozásomat, talán a liberális humanista lenne a legmegfelelőbb. Aprópénzzel megvehető lennék? Hm. Voltam már minenféle, de fillérekért megvásárolható Olcsó János még nem.
    A videóról.
    Nem ördögként, hanem ostobaként ábrázolja a szavazókat, a nemmel szavazókat. Mert egyrészt okafogyott az egész szavazósdi, másrészt hazugságokra lett építve az egész kampány.
    Kérdés. Hány menekült (migráncs) száguldott át a faludon, gyúrta le a kertedet, lopta el a naposcsibáidet, és erőszakolta meg a tehenet? Nos_

  • Vak Ond:

    A külföldön ( bocsi, a ” diaszpóraban ) működő külföldi magyar cserkészet egyrészt, úgymint az angol meg egyébb más cserkesz csapat nem egy katolikus, se nem keresztény mozgalom, csak annyit kivan tagjaitól hogy higgyenek egy magasabb lényben, erőben. Csak hat mivel a legtöbb magyar valamelyik keresztény vallásban született bele, ezert ugy tűnik minta ez egy keresztény mozgásom lenne, holott Magyarországon a 2. Világháború elott voltak magyar zsido cserkesz csapatok is, a diszaporaban pedig bőven akad mindenféle vallás, hisz sok a vegyes házasság mifelénk.

    A másik fontos dolgok amiben eltér a magyar cserkesz mozgalommal hogy a külföldi magyar cserkészet kifejezetten TILTJA a politizálást a cserkészetben belül, foglalkozás alatt meg egyébként bármilyen politikai rendezvényen egyenruhában részt venni, legyen az kanadai vagy vagy magyar vagy bármilyen.
    ( cserkészetben kívül persze azt csinál, amit akar)

  • Göllner András
    2016 szeptember 17
    11:00 de.
    Te Bandi!
    nagyon érdekes megismerni itt a liberális gondolkodást!
    Régóta figyelem.
    Nyilvánvaló,hogy a képek bemutatása azzal a céllal történt meg,hogy lejárassák ezeket az embereket.Aki felismeri-bárhol-rögtön undorral forduljon el ezektől…
    A fényképek bemutatását már előre beharangozták az elsőt követően.
    A kényszerképek kialakulása beleillik a liberális
    gondolkodásba : ha nincs normális ellenvélemény,akkor,hogy a másiknak ne lehessen semmiképpen igaza : akkor megkezdődik a lejáratása : finoman ,kulturált módon és ha továbbra sem változik az „ügyfél” akkor jöhet az egyre fokozódó durvább megoldás.
    Nahát ezért nem fogom nektek „pikcsörölni”magamat,mert azután fog jönni a gyerekes dolog részetekről : szétszedni a fényképen lévőt és minden jellemzőjét rossz oldalúnak kívánnátok bemutatni. Ha gondolod : a meglévő képeken kipróbálhatod!
    Én megéltem több politikai kultúrát: A liberális semmivel sem kevésbé ” velejéig romlott”-ezzel egyetérthetünk!
    András : Klárika Nénit belekeverni a kettőnk közötti véleménycserébe : egy kicsit kulturálatlan.Úgy érzékelődik ,hogy egyúttal e megjegyzéssel Klárika Nénit is rossz színben szeretnéd feltüntetni.Nem illő dolog.Ilyen magas szintű képzettséggel én nem tennék ilyet.Bocsánatot úgy sem fogsz tőle kérni—ezért nem is kérem.De! Megilletné!!!
    Liberálisokat megillető galuskás Üdvözlettel.

  • Falusi, az Eötvös Károly Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre az Mszp-Szdsz kormány alatt, annak intellektuális támogatására. „Gondolkodóikra” jellemző a kettős mérce, a parttalan szabadságjogok szeretete és a patriotizmus utálata.
    Persze csak ha magyarokról van szó.
    …….
    A videót velem megnézeted, te meg nem is ismered?
    4:00-nál a nemmel szavazó ördögként van ábrázolva, hogy mindenki megértse. Ezeket az ósdi trükkökkel dolgozókat nevezed te gondolkodóknak?
    Elnézést, ha beskatulyáztalak volna, én például kifejezetten büszke vagyok rá ha címkéznek.
    ……
    Minden héten hallom a kártételt kisvárosunkban, amit az ómigránsaink elkövetnek, nem szeretnénk kísérletezni azzal, hogy az újmigránsok biztos jobbak lesznek. Szóval köszi, perpillanat nem kell egy darab se. Bőven elég eltartani a régieket.

  • Jó látni, hogy ilyen sok magyar szervezet van Kanadában. Olyanok akik ápolni hajlandóak a magyar értékeket. Remélem majdnem minden kanadai magyar (kivéve persze az olyanok, mint Bandi) élni fog szavazati jogával. S arra kérem, hogy NEM-mel szavazzanak, mert különben elképzelhető lesz az, hogy száz év múlva csak a távoli emlékekben fog pislákolni azon magyar érték, melyet ma oly fontosnak tart.

  • re: 3:56 du.
    FALUSI, nem tudom édesapád mit szólna, ha olvasná némely szövegedet ?!

  • Tények cáfolata? Nem gondolom, hogy Charlienak számítanának: ahogy megnyilvánulásaiból következtetek: valamelyik ideológiai középfokú tanfolyamon megrekedt.
    A többiek kedvéért.
    IMF(Nemzetközi Pénzügyi Alap): A fejlett országok által összeadott pénz, hogy a piaci kamatoknál olcsóbban adjanak kölcsönt azoknak az országoknak, amelyek fejlődését a tőkehiány akadályozza. (Mo is fizet tagdíjat.) A pénz felhasználását nemzetközi bizottság (amelyben magyarok is vannak, csak értelemszerűen nem Mo-n ellenőriznek) ellenőrzi, hogy a gazdaság fejlesztésére, és ne magánmániák finanszírozására fordítsák. Na, ez nem tetszett a stadionfüggő kisvasutasnak – ezért a 3-4%-os kamatú kölcsönt 6-9%-os kamatú hitellel cserélte föl. Bomba üzlet, igaz? Főként, ha a magasabb kamatot nem a saját zsebedből kell fizetni.
    Infláció: mértékét jelentősen befolyásolja a beruházási javak ára. Lakás, irodaház, gyárépület, termelőeszköz, energia. Mivel a kutya nem akar beruházni a követhetetlen gazdaságpolitikát saját zsebre folytató haramia-államban, e javak ára csökken. A lakásárak mostani emelkedése annak köszönhető, hogy a közös pénzünkből jelentős ajándékot (10 millió ft/család) szán a kormány a tehetős réteg megvesztegetésére, vagy inkább a csókos építőipari cégek megsegítésére. A háztartási energia ára a nemzetközi 50%-os áreséshez képest 10-15%-kal csökkent, de csak a lakosságnál. Kérdezz meg egy péket, mennyit fizet a kemencéje fűtéséért? Az élelmiszer, gyógyszer, szolgáltatások ára viszont jelentősen nőtt. Nézd meg, mennyibe került egy pohár tejföl vagy egy vízcsapszerelés 010-ben, és mennyibe van ma?
    Hitelminősítők. Érdekes, hogy akkor nem érdekel a véleményük, amikor rontanak, csak akkor, amikor javítanak. A hitelminősítőket nem érdekel más, minthogy az éves hiányt tartja-e az adott kormány – még az államadósság alakulása sem annyira, hiszen a likviditás a lényeg, nem a hitel nagysága.

  • tropa,
    nekem tetszene a”különben”,csak a száz év helyett talán 2,3 is elég lenne.

  • Kedves talalom, felsőfokon tájékoztató, világhírű videót ajánlanék figyelmébe, ami azoknak készült, akik az IMF-et bociszemükkel szeretetszolgálatnak nézik.
    Ha a Mo.-i párhuzamot vélne felfedezni, az biztosan csak a magamfajta alulképzett nácik agyszüleménye.
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/gazdasagi-bergyilkosok-imf-bergyilkos-gazdasag-titkos-d0QS2w9mHBl82ism

  • gyuri10
    2016 szeptember 18
    9:19 de.
    És neked hasonló képpen tetszene, ha viszonzásul nekünk is tetszene ha nektek is hasonló jókat kívánnánk?

  • Tropa, Charlie es a tobbiek akik nem itt Kanadaban eltek, es nem ertitek mi tortenik itt Kanadaban.

    Szoval, megnyugtatas celjabol, van itt, egy ellenzekinek mondott gittegylet, kanadai charta neven, kb 10 tagletszamu emberke.
    Azt tudni kell, hogy ezek az emberek, anno reszvettek a magyar kozossegi eletben.
    Ezek az emberek mindent megtattek azert, hogy kiutaltassag magukat, kulonbozo cselekedettel.
    Mint pld, az itt megjelent cikkel. Ugy vannak felsorolva, a fiatal osztondijjasok mintha bunozok lennenek.
    Mert Christofer irhatott volna, es minden magyar erzelmu ember ilyet irt vokna, hogy ;
    Udvozoljuk es segitsuk az ujonnan erkezett osztondijjasokat.
    Kb 98% igy gondolja a kanadai magyarok kozul. Persze van egy 2 %,aki nem szereti hogy esetleg ezek az emberkek akik erkeztek, segithenek a magyar kozosseg szervezeseben.

  • akarki
    2016 szeptember 18
    2:41 du.
    Már hogyne értenénk: soros többet fizet mint orbán, mert különben az ő MODERÁLVA tisztogatnák! Annak a cáfolhatatlan ténynek a magyarázatával, hogy a nagy liberális jólét miért kényszeríti őket az állandó 5000 mérföldes visszaköpködésre viszont felvilágosíthatnál bennünket, szerencsétlen Kárpát-medencében ragadtakat! (Amit mi csökönyösen, nagy szeretettel elviselünk.) I

  • Akárki2:41, szerencsére nálunk elapadt a számuk, egy részük elfogadta, hogy nem a csík húzza a repülőt, a többiek meggyőzése folyamatban van. Ehhez kívánok neked és a többi hű magyarnak kitartó állhatatosságot, jó egészséget.

  • Orsos Elemer,

    Szoval, mint nem 56 -os magyar, es nem mint menekultkero, hanem hivatalosan a 90 evekben emigralt kanadai magyar, megprobalom elmeselni, tapasztalatbol az itteni magyar poitikai eletet.
    A gengsztervaltas elott a kanadai magyarok egysegesen szivdtak a magyarorszagi politikai helyzetett, ami norma volt, mivel legtobbje 56-os magyar.
    90 evekben amikor beindult a NAGY demokracia Magyarorszagon, az egyseg megbomlott (az 5 % kisebbsegre gondolok ).
    Egyes emberkek elmentek DK tanacsadoknak, masok belulrol probaltak bomlasztani a magyar kozosseget, allando nemtetszesukkel, mint ahogy latod az itteni cikket is.
    Oda jutottak, hogy EDDA koncertet bojkottaltak (nem is lephettek fel Ottawaban) mert kormanypartiak. Jobbikos kepviselo feljelentese, Kertész Ákos felkarolasa ezert a mondataert:

    „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

    es hadd ne soroljam fel az osszes viselt dolgaikat. ha lesz 1 kis idom osszeirom hogy hadd olvassa mindenki.

    Sot arra buszkek hogy ez a hirportal megkapta az MSZMP ujabban mar csak mszp, kitunteteset is.
    Irod a Soros Gyuri bacsit. Hogy mennyi penzt kapnak ha kapnak, nem is nagyon erdekel, mivel mint mar irtam 5% kepviselnek a kanadai magyar kozossegben.

  • Christopher Adam

    Akarki,

    Tudatlan vagy és hülyeségeket írsz. Olvassál majd egy kicsit bele a kanadai magyarságra vonatkozó KÜM TÜK iratokba (MOL, Hess András tér. Budapest), aztán utána mondjál sommás véleményt.

  • Charlie, koszi a jokivansagokat, mint ahogy irtam, szerencsere itt Kanadaban is, nagyon kisebbsegben vannak az igy gondolkodok.
    Christopher, vegul semmit nem tudtal cafolni, csak annyit irni, hogy nezzek utanna, a magyar orszagos leveltarban az alitasaimrol. Ez keves Christopher, ettol tobbet vartam.

  • Jelen esetben a legkorrektebb megoldás az lenne, ha az ellenzék küldené az embereket és osztaná a pénzt, a kormány pedig ellenőrizné, hisz csak az ő kezükben van hatalom a hatékony ellenőrzésre és a szankciókra!

  • Charlie! Senki nem mondta, hogy bármelyik nemzetközi pénzügyi szervezet szeretetszolgálat lenne. Az a kőkemény felismerés vezeti, hogy „ne halat adj, hanem hálót”.
    Egyébként paranoi-val forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

  • akarki Nem mondod, hogy fürtökben lógtak az emberek a jegypénztárnál, hogy ezt a könnyűzenében is csak középszerű, köpönyegforgató zálogházast (ezt próbálná egy zsidó zenész) meghallgassák, de ezt a gonosz KMH nem engedte? Akkor piros pont a KMH-nak.
    Ha már a magyar kultúrát akarjátok terjeszteni, miért nem zenészeket hívtok? Miért folytatjátok ezt a Vámosi-Aradszky folyamatot? Tudom, kevés komoly művész áll szóba a kormánnyal, de itt van ez a Bogányi Gergely, akinek „csodazongorájával” szédítik a magyart. (Azt a magyart, aki nem tudja megkülönböztetni a hegedűt a brácsától). Ő legalább tényleg kultúrát vihetne ki. Bartókot, Kodályt, Goldmarkot (jaj, Őt nem), de Lisztet és Hubayt igen. Hubayt kedvelnétek különösen.
    Ha már megint Kertész Ákos. Megcáfolnád, vagy maradunk a hírhozóra haragszunk szokásra?

  • Újra előrángatva Kertész Ákost, egyre jobban tisztelem. Be kell ismernem, h az amit leírt, cáfolhatatlanul tükrözi testvéreink mentalitását!
    Az orbáni diktatúrában maradéktalanul kiviláglik.
    Korábban úgy gondoltam, h erősen fogalmazott, pedig csak naturálisan. Petőfivel?

  • Talán leginkább azok tiltakoznak ellene, akikre pontosan ráillik….

  • Ötvenhatos
    2016 szeptember 18
    4:20 de.
    Valszeg kihozná a spájzból a ribizlipálinkáját, és leültetne. : No, akkor mondjad, mit rontottak el? Merthogyám az öregemnek is megvolt a maga véleménye az egész ötvenhatról, az önfényezőkról, a megalkuvókról.
    Tod, jókomám, most sokkalinkább elszaladt a paci, mint a kádár-érában. Akkor elég volt, ha összeszorítottad a szádat. Ma ez kevés. Most lafatyolni kell, hirdetni- mellgöngetve-,hogy hűvagyok, egyetértek, rohattkomenyisták, édeserdély, rohattbrüsszel, stb.
    És közben lerohadt az ország, gyakorlatilag NINCS egészségügy, oktatás romokban, erkölcsi normákat a Mónika show mutat, a városokat tucatnyi szemétdombi kiskakas vezényli, nincs korlát, nincs felelősségrevonás, nincs törvény. A kerítések toporgói meg megszeppenve nézik, ahogy szétlopják, gallyravágják az országot, és a zsebrevágott ország zsebrevágottkezű miniszterelnöke simán beleröhög az arcukba.
    Tod, jóbarát, ez a szégyen, nem a nyolc-egy a hollandusok ellen. Ha ott egyszer szikrát kap valami, akkor rengeteg vér fog kifolyni. Mert van úgy, hogy néha a halál is jobb, -vagy legalább megváltás..
    Asszem, töltene most egy másik csoszával..

  • Pataki A? Hát csak 3 hangot tud „kiénekelni”, ha sikerül.Soha sem tartottam sokra anno sem. A zenészek tudnak csak valamit, ő nem. Egy átlagos általános iskolás jobban énekel.
    Mindig sajnáltam azokat, akik esztétikai szinten ilyen alacsonyan rekedtek meg. Pataki az etalon?!
    (Az engem nem zavar, h elvakult orbánista valaki, de nyilvánosan ne lehessen a szócsöve!
    Ez olyan, mintha én a Rolling Stones-t szervezném előadásra, hogy putyinista neofasiszta, vagy neokommunista eszmékkel traktálja a közönséget (feltéve, de meg nemengedve, h ilyen elborult nézeteket vallanának!)
    Nem is tudnám megmondani orbánról és putyinról, h melyik is pontosabb rájuk nézve, hiszen ezek a szélsőségek már összeértek, különbség már nem nagyon van.
    Az igazság az, h az általuk hangoztatott ideológiában ők sem hisznek, csak populista eszközként használják, mert hogy igazából nihilista gerinctelenek, bármilyen ideológia szárnyán prostituálják magukat, hiszen csak az eredmény számít!
    A cél pedig szentesíti az eszközt.

  • Nem árt ha a kintieket az itthonról delegált emberek hitelesen
    tájékoztatják,a sok idétlen,undorító hazugsággal szemben.
    Ami a migráns helyzetet illeti,egyértelmű a jogosan politikai okból menekülő és papírokkal rendelkező,békés menekültek ,meg a hőbörgő,képzetlen,dolgozni nem akaró csőcselék közötti különbség
    annak aki gondolkozni tud!……(szerencsére sokan vannak itthon)
    Aztán minden tisztességes magyar (a baloldaliak többsége is!!!!)nemmel fog szavazni(hiteles itthoni tapasztalat,vélemény alapján)Itt nem kormányról,pártról szavazunk,hanem az itt élő
    magyarok többsége érdekében!Aki tisztességes és normális az ezt felfogja!A szánalmas hazaáruló,lecsúszott kisebbség Gyurcsánnyal az élen,meg fogadja „örökbe”a saját otthonába a bűnöző,(köztük terrorista)csőcseléket!
    Szerencsére erre nem fog sor kerülni,mert aki elmegy szavazni azok többsége felfogja a lényeget!!!!
    Na erről a témáról már több cikk jelent meg,de minek?…..

  • Egyébként a delegált személyek többsége, a cikk őket bemutató tájékoztatása szerint,kulturális,ismeretterjesztő és nem politikai tevékenységet végez!Már ebbe is belekötnek?….na nem semmi!Szánalmas!

  • Aki igazmagyar az bojkottálja a szavazást, csak a szerencsétlen elvakult álmagyarok szavaznak orbán nyomán hazaáruló módon nemmel!
    Hülye kérdésre csak a hülyék adnak konkrét választ!

    Nyilván vannak megtévesztett balfácán balekok, no meg akadnak balfék rothadtlelkűek is az igazmagyarokon kívül.

  • Vak Ond:
    „Aki igazmagyar az bojkottálja a szavazást, csak a szerencsétlen elvakult álmagyarok szavaznak orbán nyomán hazaáruló módon nemmel!”

    Kedves Vak Ond, ha pl. Akárkitől, Boda Marcsitól, Charlietől, Orsóstól, Tóth Pétertől, Tropától, stb. olvasok valami ilyen zöldséget, akkor rendben van, nincs okom csodálkozni. Ám amikor olyan embertől mint Ön, akkor hirtelen felerősödik bennem az a meggyőződés, hogy Magyarországnak még sok-sok évizedig nincs semmi jövője, s oda nem hogy visszamenni nem szabad, hanem a legbölcsebb örökre minél távolabb települni onnét.

    Az Ön fenti okfejtése – amellett, hogy finoman fogalmazva, bárgyu – visszavezet az 1930-as évek „mélymagyar, hígmagyar, jöttmagyar” lélekmérgező gondolatvilágába.

    Engedje meg, hogy felvilágosítsam, hogy mindazok a magyar állampolgárok, akik bojkottálják a népszavazást, aki elmennek nemmel szavaznak, akik szándékosan érvénytelen adnak le és akik – a kormányjavaslat ellenében – igennel szavaznak, egyaránt magyarok.

    Ugyanis magyarnak (egyszerűen magyarnak, nem valamiféle képzelt „igazmagyarnak” vagy „álmagyarnak”) lenni szerintem a legkevésbé sem érdem és a legkevésbé sem vétek, hanem életrajzi tény. Magyar az, „Kit magyarrá tett értelem,/Parancs, sors, szándék, alkalom.” (Ady)

    Azon persze vitatkozhatnánk, hogy most, az adott helyzetben mi a helyes magatartás, a bojkott (ennek szerintem akkor lenne ételme, ha a szavazásra jogosultak 80%-a ezt tenné), az érvénytelen szavazat leadása, vagy az „igen” szavazat – de az Ön kommentja sajnos nem erről szól.

  • Belzebub,
    ragyogó Ady idézetet ajánlok neked és minden büszke „szamojéd” magyarnak.Ady összes prózáinak II.kötetében a 183.leírása egy nagyszerű ajánlatot tesz,mely a mai napig és mindig aktuális volt van és lesz.A googleból is kivehető a következő beírással: Ady183.menjünkvisszaázsiába.Ha szereted Ady műveit már nem is lehetsz szamojéd.

  • Minden szamojéd és nem szamojéd magyarnak:
    Itt küldök két linket a magyar nyelv,kultúra,vers és becsületre intés leggazdagabb tárházát.
    Ady összes prozai írásai http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/
    Ady összes versei http://mek.oszk.hu/00500/00588/html/

  • gyuri10
    2016 szeptember 20
    9:46 de.
    Jó magyar lettél volna, ha magyarnak születsz! Bármit írsz rólunk, én innentől leszállok rólad!

  • Orsós TE leszállsz a Gyuriról ?
    TE most röhögtetsz minket ??
    A Gyuri ha csak kicsit is a képedbe vág, belőled takony maradna csak a betonon te senki !

  • Ekkora nyalást..PAtkány Tóth ..ejjnye..
    Kérdés mitszólnak a fenékbenyaltak.
    ‘Gyanis ahogy elnézem ezeket a FIDESZ lieblingeket , bárkitól bármit azé nem tűrnének el.

  • Gyuri10:
    Ezek nem olvasnak Adyt. Azthiszik róla „Edáj” nak kell ejteni és egy ausztrál krimiírónő volt.

  • Csak egy utolsó – részemről – október 2-hoz:

    Október 2. Az erõszakmentesség világnapja

  • Geyza
    2016 szeptember 20
    4:02 du.
    Geyza, Geyza, Te azt hiszed hogy, Gyuri bácsinak szüksége van egy ilyen meghatározhatatlan összetételű biomasszának a hátba veregetésére?

  • Orsós Elemér,
    képzeld el,hogy én nem is tudtam,hogy nem születtem magyarnak. Családom kiirtói és Apám gyilkosai tanítottak meg a valóságra.Az pedig,hogy rólam”leszállsz”,hát sokat nem vet a latba,de hiányozni fogsz.Remélem helyettem Ady Endre prózáiból fogsz tanulni magyarságtant.Bár a te nézeteidet böngészve,csak olvasgatni fogod.

  • Geyza,
    köszönöm,de pillanatnyilag békés hangulatban vagyok.

  • Gyuri10:
    „Belzebub,
    ragyogó Ady idézetet ajánlok neked és minden büszke “szamojéd” magyarnak.Ady összes prózáinak II.kötetében a 183.leírása egy nagyszerű ajánlatot tesz,mely a mai napig és mindig aktuális volt van és lesz.A googleból is kivehető a következő beírással: Ady183.menjünkvisszaázsiába.”

    Elkéstél, szeretem és többé-kevésbé ismerem is Ady prózáját. Odaát Pesten a könyvespolcomon sorakozik az Akadémiai Kiadó 1955-1982 között kiadott 11. kötetes „Ady Endre Prózai Művei”-nek hét kötete.(Azért csak hét, mert amikor annak idején, kilyukadt cipőm lecserélése helyett vásároltam, s az antikváriumban olcsón, de így hiányosan kaptam meg a sorozatot.) Nagyjából olvastam is, olvasgatom ma is, bár manapság, mióta viszonylag változó munkahelyeken vagyok, már inkább az interneten, vagy e-book readeren. „A menjünk vissza Ázsiába” című kis írását is rég ismerem, de nem fogadom meg Ady tanácsát: nem megyek. Ellenkezőleg, mióta „Komp-ország megindult dühösen Kelet felé újra”, én hol több, hol kevesebb eredménnyel az ellenkező irányban próbálkozom.

    Úgy látszik, hasonlóan értékeljük Ady publicisztikáját, így talán nem veszed rossznéven, ha én is ajánlom neked egy
    írását, főleg annak első részét:
    http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/

    „Ha szereted Ady műveit már nem is lehetsz szamojéd.”

    Egy kommentedre egyszer már rákérdeztem, hogy miért becsülöd le a mongolokat? Most meg már a samoyedeket is lenézed? Biztos van köztük ilyen is, olyan is, amolyan is; nyilván akad, aki büszke rá, hogy véletlenül épp szamojédnak született, van aki nem büszke és nem szégyenli, annak veszi, ami; egyszerű életrajzi ténynek.Mindegy,ők is (épp úgy, mint te meg én) bécálménu kidmuténu.

    Arról meg nem is szólva, dolgoztál te már valaha samoyed kutyával?

  • Tisztelt Gyuri10!

    Elnézést, de nem pontosan adtam meg az ajánlott Ady cikk helyét. Tehát a cím: http://mek.oszk.hu/00500/00583/html/
    Itt kattints a 7. kötetre, ott pedig a 8.sz. cikk.

  • Belzebub,
    úgy jártam,mint mikor a vak asszony visszanéz.Ezt a prózáját nem ismertem dacára,hogy természetesen szoktam olvasni Ady műveit. Lenyügöző,elkápráztató ez a műve is,mint mindegyik.Nagyon,nagyon köszönöm.Ezt a cikket is ajánlom a szamoyédoknak.Tanulni vagy szégyenkezni nem fognak,mert ez a két fogalom ismeretlen számukra de legalább Ady csípjen beléjük nem mi.

  • Belzebub,
    ha Ady tévedett a szamojédokkal akkor én is.A szamojéd kutyák jók,inteligensek és szeretetre méltóak.Szerintem Ady vagy nem ismerte ezt a kutyafajt vagy szerette a kutyafajtáját.

  • Géza : megértem lelkivilágod! Igen ,megértelek.Ebben segítek neked.Csak azért mert ilyen vagy —amilyen.
    Megértő üdvözlettel.

  • Vak Ond
    2016 szeptember 17
    12:28 du.
    Kissé korábbi beírásra, szeretnék válaszolni!
    A cserkészetet valóban Angliában indították, fiatal fiúk karakter nevelése volt a lényeg. A család, haza, Isten tiszteletére és követésére. Keresztény mozgalom volt, érdeklődve olvastam feljebb, hogy volt zsidó cserkészet is.
    Eredetileg, fiúkra alapozták a mozgalmat, a modern világban, már van leánycserkészet is.
    A Horthy korban létesítették meg a szervezetet a magyarok is. A táborozások és természetjárások közben keresztény szellemre és főleg hazaszeretetre nevelték a fiúkat.
    Kanadában egyik lányom és a fiam volt cserkész egy darabig. Igen kedvelték az aktivitásokat, még 20 év múlva is összejárnak egymással néha a helyiek.
    Magyarországon a komcsi időben ez a mozgalom tiltva volt.
    Viszont voltak vörösbrigádok, ott egész mást tanultak a fiatalok! Azt hiszem, akik itt elmarasztalóan írtak a cserkészetről, már más korban nőttek fel.

  • kedves Figyelö,

    hadd javitsam ki: a magyar cserkészet még az elsö világ haború ELÖTT szervezödött (1908-ban). Az, hogy a cserkészet a Horthy korszak jut embereknek eszükbe egy sajnálatos véletlen, hisz az elsö világ háború alatt és utána és a 2 világ háború között lett a cserkész mozgalom világszerte népszerü, Magyarországon is. A kommunisták látták a cserkészet nevelö erejét, ezért lenyulták az egészek, kiszedták belöle a isten, haza, embertárs részt, és horthyista mozgalomnak emlegették a kommunizmus alatt, és ezért ez az emlék maradt meg sok emberben.

    Ime a magyar zsidó cserkészekröl: http://zsido.com/jo-munkat-salom-zsido-cserkeszet-magyarorszagon/

    A másik dolog az hogy ez NEM egy kifejezettem keresztény mozaglom, csak éppen egy keresztény angol találta ki a mozgalmat. A zsidó cserkészeken kivül vannak muzulmán, buddhista, stb stb cserkészek. Az alapszabájban csak annyi áll hogy egy cserkész higgyen egy felsö „lényben”, vagyis nem lehet atheista. (de megsúgom, vannak!)

  • kanadai,
    Köszönöm a kiegészítést, valóban lusta voltam megnézni M.O.-on mikor is alakult, vagy jött divatba.

  • Klárika,
    nemtudom melyik korban éltél a”komcsi”korszakban.Tudtommal 1919- ben a Kommün idelyén voltak „Vörös brigádok”.Elsőtől a technikum végzéséig ott rontották a levegőmet,de úttörőkről,Diszről és Kiszről hallottam.Vörös Brigádok a Te rémálmaidat rontják mai napig is.Próbáld magadat lektorálni mielőtt elküldöd az újnál újabb felfedezéseidet.

  • Gyuri, de sietsz engem helyre tenni!
    A „vörös brigádot ” nem tettem idéző jelbe. Ez volt a baj. DE én az uttörőkre gondoltam! Amit a vörösök szerveztek, cserkészet helyett.

  • Llanfair
    2016 szeptember 19
    6:11 de
    Kedves Llanfair, csak halkan mondom, hogy én kihozattam a 80 as években zongora művészt Magyarországról, pl. Fellegi Lászlót. Majd. Piti Kati és Leblanc Győző-énekeseket.
    A múlthéten egy hetes magyar műsor ment Montrealban, a 60. éves évforduló alkalmából. Itt volt Budapestről a Magyar Muzsikás együttes és a m.filharmonikusok.

  • Mensáros László színművészt és Bánffy Györgyöt.

  • Klárika,
    én erre IS értem a”lektorálást”.Sokszor egy pont,vessző vagy idézőjel teljesen más értelmet tud adni az írásnak.Remélem e-miatt nem lesz köztünk világháború!Hogy”helyre teszlek”az egyik jele annak,hogy elolvasom,érdekel amit írsz.Nem tartozol a futottak még-ek közé.Nem akarok neveket és jelzőket említeni.

  • Klárika,
    még annyit,hogy sem úttörő sem aszfaltkaparó nem voltam.Az idióta marcsi egy régebbi idehörgésében megjegyezte,hogy”szóval itt bevallja,hogy egy cionista alak”.Igaza volt.Voltam-vagyok-leszek.

  • Figyelő A vörös brigádok és az úttörők között bármilyen párhuzam égbe kiáltó ostobaság. Idéző jel nélkül, vagy azzal.
    A vörös brigádok még az olasz kommunista párttal is szembe álltak. Gyilkos terroristákhoz hasonlítani 10-14 éves gyerekeket, hát…… Vissza kellene vonni, úgy ahogy van.

  • Figyelő 2016 szeptember 27 12:35 de

    Ezt nem kell halkan mondani, ez nagyszerű.

  • Már írtam, másik linken, hogy a múlthéten egy hetes magyar műsor ment Montreálban. A montreali polgármester és a budapesti polgármester nyitották meg ezt a hetet .
    Itt volt Budapestről a „Muzsikás” együttes és a filmharmonikus zenekar. A rangos Place des Arts-ban tartották meg műsorukat. Magyar filmvetítés is volt a műsor keretében.
    Máma, igen szomorú vagyok, mert Noéh Anna kanadai magyar 56-os festőművész bizony haldoklik. Legjobb barátnőm volt itt. A 70-80-as években igen nagy neve volt, festményeit a Dominion Galéria állította ki, többször volt kép kiállítása. Azért lett híres, mert ő volt az első kanadai festő, aki felment északra az eszkimókat festeni, hetekig, helikopterrel, csónakkal járta a vidéket és festette a bennszülötteket.

  • Figyelő
    2016 szeptember 26
    12:39 du.

    Elmondanád, hogy szerinted mit tanultak az úttörők? (A „vörös brigádok” murvára teccett, és ezt most nem szarkazmusnak szántam..)

  • Figyelő
    2016 szeptember 27
    1:01 du.

    Kedves Figyelő!

    Az eszkimó megnevezést már nem használjuk (ugyanúgy, mint a busmant sem), mint bizonyára azt Ön is tudja – ez egy gúnynév, amit a fehérek aggattak az inuitokra, és rokon népcsoportokra.

    Mély tisztelettel:
    terminus

  • falusi
    2016 szeptember 27
    2:05 du.

    A nyolcvanas években voltam úttörő (ugyanúgy, mint mindenki más a sulinkból). Sok-sok csodálatos, pozitív emlékem van abból az időből. Ideológiai rémségekre egyáltalán nem emlékszem, kirándulásokra, versenyekre, táborokra annál inkább.

  • terminus,
    mivel egyik jelszava az úttörőknek ,ha jól emlékszem, az volt, hogy a jó úttörő tanul is és az ember holtig tanul.(lehet, hogy a cserkészeké volt ez a mondás?) Köszönöm az oktatást!
    Én már olyan elmaradott vagyok, hogy nekem még eszkimók.
    De lehet őket a „föld népének” is hívni, mert magyar ezt jelenti az inuitokra

    Falusi, terminusz majd elmondja, mit tanultak.

  • Figyelő
    2016 szeptember 27
    4:22 du.

    Nos, biztos sok mindent tanultunk, de ma már számomra ez nem túl lényeges.
    „A tanuló gyarapszik naponta;
    az út-on járó csökken naponta.
    Csökkenés, tovább-csökkenés:
    eredménye a nem-cselekvés.
    Mindent végbevisz a nem-cselekvés.
    A világot tétlen tartja kézben.
    Aki tevékeny,
    a világot nem tartja kézben.”

  • Figyelő
    2016 szeptember 27
    4:22 du.

    Ezek szerint neked fogalmad sincs, hogy mit tanultak.. Ehhez képest határozottan kijelentetted, hogy „mást”.. Nü, én erre a „mást”-ra lennék kíváncsi, hamár ennyire büfé vagy az úttörőkből.. (is)

  • Falusi, egy kis jóindulat néha jól jönne tőled.
    Nem voltam úttörő soha, mellesleg. Ezért én nem tudhatom mit tanultak. Már felsős voltam mikor utolért a kommunizmus.

  • Az úttörő mozgalom alapvetően a gyermekek egészséges, jóravaló felnőttekké alakításában vállalt szerepet. Az úttörők 12 pontjának is gyakorlatilag a keresztény erkölcsben kereshetjük az alapjait:
    1. Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
    2. Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
    3. Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
    4. Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
    5. Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
    6. Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
    7. Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
    8. Az úttörő igaz hű barát.
    9. Az úttörő bátor és fegyelmezett.
    10. Az úttörő szereti és védi a természetet.
    11. Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
    12. Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.
    Persze, nem volt ideológia mentes, de a lényege nem ez volt számunkra. Odafigyeltek arra, hogy a gyerekek ne kallódjanak el.

  • terminus,
    nagyon impressive! Ahogy olvasgatom, mintha a cserkészetet kopízták volna. Na, de az ő idejük is lejárt, hál Istennek!

  • Göllner András

    Jé, még vannak itt ??? Tessék már befejezni, a szegény kis Körösi Csomások haza szeretnének menni. Hosszú volt ez a nap nekik. Klári Néninek ne töltsenek már többet, a Tóth Petinek se.

  • Figyelö:

    Igen, valóban ez történt, 48ban betiltották illetve egybevonták a cserkészetet az úttötömozgalommal. Egy az egyben átvettek mindent, persze kivették a vallást és helyette raktak rá egy jó adag kommunista propagandát, de minden barátom aki úttörö volt nem is emélkszik erre, hanem sok táborozás, nóta, kirándulásra. Bele lehetne kötni a kommunista propagandára, de alapvetöen jóra akarta nevelni az úttöröket és elfoglalta a gyerekeket és a legtöbbnek kellemes gyermekkori emlék volt. Nem mindenkinek, de a legtöbnek.

    Nagy hiba viszont az volt, többek között, hogy kötelezö volt.

    Ma már az újraalakult magyar cserkészet jóval vallásosabb mint a külföldi magyar cserkészet, és még abban is eltér a magyarországi cserkészettöl hogy erösen a magyar nyelv, történelem, irodalom, népmüvszettel és magyarságismereten van a hangsúly.

    Egyébként a 10 cserkésztörvény (ugyanez világszerte)

    1. A cserkész egyeneslelkű és feltétlenül igazat mond.
    2. A cserkész híven teljesíti kötelességeit, amelyekkel Istennek, hazájának és embertársainak tartozik.
    3. A cserkész, ahol tud, segít.
    4. A cserkész minden cserkészt testvérének tekint.
    5. A cserkész másokkal szemben gyengéd, magával szemben szigorú.
    6. A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz, és kíméli a növényeket.
    7. A cserkész feljebbvalóinak jó lélekkel és készségesen engedelmeskedik.
    8. A cserkész vidám és meggondolt.
    9. A cserkész takarékos.
    10. A cserkész testben és lélekben tiszta.

  • Mindenkinek aki megérti:
    שנה טובה תכותבו. לכול עם ישראל ולכול יהודי טוב שבאולם

  • Bandika ! Tóth Peti a vízen és tejen,gyógyteákon kívül -kedvedért- mást nem iszik.
    Ajánlom figyelmedbe : http://gyorgytea.hu/kategoria/betegsegek . Sok minden ellen találsz itt gyógyírt betegségekre,kezdődő betegségekre.Történetesen ezen oldal segítségével harmadik éve nincsen parlagfű allergiám-ami ma Magyarországon ” nagy divat „. Bár a görögdinnye keresztallergiát még nem mertem feloldani!
    Érdemes vele foglalkozni hátha politikai gondolkodásmódra is hatással van!
    Gyorgytea.hu – s üdvözlettel.

  • Kedves gézuka :tóth péter
    2016 szeptember 28
    11:28 de.

    tóth péter
    2016 szeptember 28
    12:56 de.

    tóth péter
    2016 szeptember 27
    3:37 du.

    Tudod Gézuka : utána néztem a patkány nem én voltam!!!
    nézz utána te is rájössz.!!!
    Csak nehogy sírva fakadj amikor megtaláltad!!!
    Utánanéző üdvözlettel.

  • Sajnos, nincs olyan topic ahová ezt a rövid hírt be lehet tenni.
    Viszont vannak itt is kanadaimagyarok akik ismerték a témát.

    http://mountroyalcem.permavita.com/site/AnnaNoeh.html?s=40