Pár napja érkezett Kanadába az Orbán rendszer legújabb ösztöndíjasa és máris a népszavazásra buzdít

2016 szeptember 14 11:00 du.77 hozzászólás

A múlt héten érkezett meg Fodor Kinga, az Orbán kormány egyik Kanadába delegált Kőrösi Csomás „ösztöndíjasa.” A Windsor városi magyar közösségben végez majd szolgálatot az Orbán kormány színeiben. Alig szállt le a gépe, de a cseppet sem pártpolitikai ösztöndíj program legújabb kiküldöttjének első feladata máris az volt, hogy minél több kanadai magyar kettős állampolgárt vegyen rá arra, hogy szavazzon az október 2-ai kvótaellenes népszavazáson.

Az alábbi körlevelet küldte a helyi magyar közösségnek:

„Kedves Windsori Magyarok! Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár felhívását továbbítom Önöknek, aki minden külhoni magyar állampolgárt arra buzdít, hogy vegyen részt az október 2-án tartandó népszavazáson a kényszerbetelepítés ellen. A felhívás az alábbi linken tekinthető meg. Még négy napig, azaz szeptember 17-ig regisztrálhatnak a választási névjegyzékbe azok a kanadai magyar állampolgárok, akik levélszavazás útján szeretnének részt venni az október 2-ra kiírt magyarországi kvóta-népszavazáson. A levélben való szavazás feltétele egy előzetes online regisztráció, amelyet a Választási Iroda honlapján tölthetnek ki. A regisztrációhoz szükség van egy, a magyar állam által kiállított hivatalos dokumentumra, mely lehet lakcímkártya, útlevél, honosítási okirat, vagy állampolgársági bizonyítvány. Azon kanadai magyar állampolgárok, akik a 2014-es országgyűlési választások előtt, vagy azóta regisztráltak, továbbra is szerepelnek a levélben szavazók névjegyzékében, vagyis nem kell újra kérniük a regisztrációt! (…)

További részletes tájékoztatásért keressék Fodor Kinga KCSP ösztöndíjast telefonon (1-226-260-1665), vagy személyesen 09.16-án, pénteken 17:30-tól a Mindszenty-Hallban, ahol – amennyiben a szükséges dokumentumot magukkal hozzák – segíteni tud Önöknek a regisztrációban.”

Nem közöltem le Fodor Kinga teljes levelét, annak minden részletét. De részletesen elmeséli, hogy hol lehet szavazni, illetve az érvényes szavazás pontos menetét.

Fodor Kinga, a Fidesz kormány ösztöndíjasa politikai mobilizációt folytat Kanadában.

Fodor Kinga, a Fidesz kormány ösztöndíjasa politikai mobilizációt folytat Kanadában.

Egy pillanatig sem csodálkozunk azon, hogy Fodor Kinga első teendője Kanadában a Fidesz részére történő politikai mobilizáció. Az viszont bizonyára felháborító számos magyarországi adófizető számára, hogy ezért a pártmunkáért havonta több mint 650 ezer forintos fizetés jár fejenként minden Kanadába delegált kormánypárti „ösztöndíjasnak.”

Mivel a demokratikus ellenzék (Fodor Gábor kivételével) a bojkottot, illetve az érvénytelen voksolást javasolja, a KCSP ösztöndíjas szándékosan a Fidesz malmára hajtja a vízet kanadai politikai tevékenységével.

Az, hogy Potápi Árpád, a Fidesz egyik erkölcsileg lezüllött politikusa nyíltan rasszista videójával hergeli a kanadai állampolgárokat (és más külhoni magyarokat) tökéletesen mutatja ismét, hogy a Fidesz kizárólag szavazatokat kerget a diaszpórában.

Magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok száma (tehát a levélben szavazók) jelenleg 267 130.

Valamennyi kanadai magyar olvasót arra kérünk, hogy ne szavazzanak, vagy érvénytelenül voksoljanak.

Fodor Kingát pedig arra kérjük szépen, hogy ne importálja Kanadába a regnáló magyarországi rezsim xenofób politikáját. Pártkatonákból akadt elég az előző egypárt rendszerben. Ennek az ideje lejárt.

77 hozzászólás

  • Kanadában, ugyanúgy mint az USA-ban a lobbizásnak jogi keretei vannak. (Az USA-ban a FARA Act)

    Én úgy gondolom, hogy Fodor Kinga és Tsai gyorsabban megértenék a kanadai rendszert ha hivatalos felszólítást kapnának a kanadai hatóságoktól, hogy esetleges illegális lobbitevékenységet folytatnak. Sőt, az is meglehet hogy el kellene hagyniuk Kanadát…

    Talán érdemes lenne az Office of the Commissioner
    of Lobbying of Canada figyelmét felhívni erre az esetre. Az USA-ban jogi eljárás is indulhat illegális lobbizás esetén….

    https://lobbycanada.gc.ca/eic/site/012.nsf/eng/h_00000.html

  • A fenti cikk kettős érzést kelt bennem.

    Az egyik, hogy közölve a regisztráció időpontját, azzal egyben mindjárt növeli is az oda szavazó migránsmagyarok számát.

    A másik, hogy egy ilyen „lebeszélő” antipropaganda cikkhez én pl. nem kapcsolnék oylan fotót, amely ezt a propagandistát szépnek retusálva ábrázolja. Persze csak akkor, ha a Főszerkesztő Úr komolyan is gondolja, amit a cikk végi konklúzióját. Hisz épp azért készítették – adták ki – így ezt az idealizált „portrét”, hogy az ügynökük szimpátiát keltsen az érintett esetleg szavazók körében… – Akkor már inkább semmit, mint ezt…! Bocs’,de ez PR szabály… Lehet pl az is, ad absurdum, hogy eme lefizetett nőszemély a valóságban már hatvan éves, a közölt képe pedig 30-40 évvel korábbi. Ismerjük őket – ezt a trükköt rendre megcsinálják Orbanini, meg mások fotóival is…

    Sajnos ezt a tipikusan laikus hibát már nem először tapasztaljuk a Kanadai Magyar Hírlapnak az objektivitás látszatát hajszoló igyekezetében. – Hacsak éppen nem egy direkt mutatvánnyal van dolgunk…

    .

  • Lázár Györggyel teljes egyetértésben üdvözli:

    K B

  • Egy komoly dolog, amit Gyuri mond, de belegondolok, hogy idedobják csalinak ezt a szép kislányt, aki bizonyára nem tudja magát majd megvédeni itt emiatti támadásoktól. Márpedig téved, ha azt hiszi, hogy itt ezt ugyanúgy elfogjuk nézni neki, mint otthon a diktátor védelme alatt alatt..

  • Christopher Adam

    Kordon Bleud,

    Fotóval és pontos információval be kell azonosítani mindazokat, akik a magyar Miniszterelnökség programjának keretein belül olyan politikai tevékenységet folytatnak, amelyet nem jelentettek be a Canadian Border Services Agency-nek (CBSA), amikor ebbe az országba érkeztek, papíron és meghívólevelükben teljesen más hivatalos okból és indokból. A közeljövőben nem csak Fodor Kinga fotója jelenik meg itt, hanem az összes KCSP-s „ösztöndíjas” képe, aki Kanadában végez szolgálatot.

    Az, hogy melyik fideszes magyar talája majd szimpatikusnak az adott „ösztöndíjast” a fotók alapján számomra nem túl lényeges. Ennél fontosabb a pontos és nyilvános beazonosítás, a demokratikus helyi magyarok számára megsegítve azt, hogy panaszt emeljenek, vagy a KMH-nak nyújtsanak információt panasz-emelés céljából az illetékes szövetségi hatóságoknál.

  • K.B barátom, látom igazad, de azért tényleg fiatalokat küldenek ki… A szép mosolya viszont nem biztos, hogy akkora előny, mint gondolod. Ha így folytatja, le fog az fagyni az arcáról….

  • Úgy tűnik hogy Kanada 14 főt, az Amerikai Egyesült Államok 20 főt kapott.

    Megjegyzem Kanada (mint mindig) most is a nemzetpolitika fókuszában van. Kb. ötször annyi magyar származású él az USA-ban mint Kanadában …aránytalanul sok az ösztöndíjas Kanadában.

  • Birka,pofátlan orbanista!

  • Kimondottan csínos ez a xenofób hölgy ! Sok büszke meleget más útra fog téríteni két hét alatt…!

  • György Lázár
    Egyetértve veled kérdezek. Az illegális lobbizásért az ezért odaküldött magyar ösztöndíjasokat Magyarországról kinek és melyik kanadai (és
    USA-i) hatósági szervnél lehet feljelenteni?

  • Minket is megtaláltak egy levéllel. Kár volt a pénzért.

  • Ezek az ifjonc KCSP-sek olyanok mint a marionett bábuk, akiket úgy mozgatnak felülről, ahogy csak lehet. Örülnek, hogy kiszabadultak Magyarországról és világot láthatnak a magyar átlagfizetés 5-6 szorosáért. – Ezért mindent GONDOLKODÁS nélkül végrehajtanak egy kis néptáncolás, közösségsegítés mellett, de méginkább ahelyett. Fogalmuk sincs a politikáról, az előző rendszerről (mert nem éltek benne) pusztán csak megfelelni akarnak kenyéradójuknak, hogy minél tovább maradhassanak távol Magyarországtól.
    Ezeket a Fodor Kingákat eleve úgy választják ki, hogy maximálisan illeszkedjenek a Fidesz elvárásaihoz, azonosuljanak annak pártpolitikájával. Egy tőlük eltérően gondolkodó fiatalnak esélye sincs, hogy a felvételi rostákon végül keresztüljutva KCSP-sek legyenek a diaszpórában. Tehát ezeknek a fiataloknak egyáltalán nem esik nehezükre eltérni a KCSP program eredeti – a magyar nyelvet, kultúrát ápoló – céljától és a magyar érdekek helyett pusztán pártpolitikai célokat szolgálnak. Valójában ők a rendszer áldozatai, akiket felhasznál az illiberális magyar kormány ész nélkül terjeszteni azt a fajta populista propagandát, amely hatalomba tarthatja hosszú évekre a fideszt.

  • Egyébként Juncker tegnap ismét világossá tette, hogy NEM LESZ kötelező betelepítés, mivel egyetlen nemzetállapot sem kényszeríthet senki erre. Ennek tudatában ismét kiderült, hogy teljesen feleslegesen költ a fidesz kormány milliárdokat egy a Magyarország szempontjából okafogyottá vált népszavazás propagandájának finanszírozására. Eddig is teljesen világos volt, hogy nincs kötelező betelepítés – most Juncker megerősítette ezt.
    A másik, hogy eleve nem több mint 2000 menekültügyi elbírálás lefolytatásáról volt szó, nem „illegális” migránsok betelepítéséről, amiről a magyar kormány súlyos milliárdokért népszavaztatja a magyar embereket teljesen téves és értelmezhetetlen kérdést feltéve.

  • OFF

    Azt nézem, hogy valami nem stimmel az avatarommal:) Megkaptam Figyelő kommenttárs korábbi ábráját:))

    ON

  • György Molnár

    „…Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár felhívását továbbítom Önöknek……”

    Ez is egy régi nagy Fideszes gazember, nyilván ez a szőke nő, Potápi küldötte a mi pénzünkön Kanadában dőzsölő Kingácska is az….Ne higgyetek neki, küldjétek el a francba….

  • A.G
    3:12 d.e.
    Feljelenteni…? Ahol régen is szoktatok !

  • Valóban, szép és intelligens arca a van a lánynak.
    Ha szavazásra buzdít és itt lehet magyar állampolgárnak szavazni, akkor nemmel is lehet szavazni.

  • A „feljelentés” régi magyar szokás! Sajnos, ez már soknak a vérében van! Egy szégyen!

  • 56-os, Te kiszívhatod mindenki mindenét – úgyis abból táplálkozol az alapján, ami kijön belőled…

  • Szegény kislány, nem is közszereplő, mégis meghurcolják.
    Fehérbőrű, keresztény, szőke, kékszemű, heteroszexuális, magyar.
    Halmozza a manapság üldözendő tulajdonságokat.

  • HunCanada
    2016 szeptember 15
    7:44 de.
    Egy megnyilatkozásában már orbán is arról beszélt, hogy támogatottsági felmérés.
    Most a cigányokat ijesztgetik, mondván a migráns elveszi a segélyed.
    Ezzel szemben a Magyarországon státust kapott menekültek száma még mindig nem éri el a kétezret.
    A kötvényvásárlások által betelepülendő ellenőrizetlen személyek száma 16 000 fő, amiben jócskán vannak elítélt bűnözők is. Most kezdték összeírni az üres ingatlanokat, amibe be akarják telepíteni őket.

  • charlie
    2016 szeptember 15
    11:49 de.
    Aki aktívan részt vállal a politikából, az erre számíthat. Vagy nem tudta mibe mászik bele, vagy vállalta. Esetleg azt hitte, távol a hazától úgysem fogják tudni mivel foglalkozik.
    Viszont úgy néz ki, nem tájékoztatták arról, hogy ezzel megsérti Kanada törvényeit

  • Antimagyarizmus.

  • Nem buzdított senkit a kormány álláspontjára, szerintem nem törvénybe ütköző, amit csinál.

  • Nem egy központi témám, de felvetem :
    Egy Kanadában törvényesen működő,de tevékenységében hivatalosan behatárolt on-line újság (pl. a KMH) miért folytathat inkább lobbitevékenységet (a népszavazás ellen), mint ez a bájos heteroszexuális hölgy (a népszavazás mellett) ?!

  • Lélfai Szilárd

    Na ezért „szárnyal” az un. demokratikus baloldal!
    Kanada miért nem a 20-40 éves „magasan kvalifikált”, egyedül álló migráns férfiakat importálja? Miért válogat?

  • Bánfi, ennyire azért nem volna szabad kivetkőzni emberi mivoltunkból… (Ezek a bullshit dolgok nem érnek meg egy stroke-ot !!! Fel a fejjel pajtás…)

  • Cuncimókust ki kell rúgni Kanadából. Ostoba tyúk, aki sose fogja megérteni, hogy mit jelent a szociológiában a „viselkedést meghatározó tér”, kotkodácsol, majd odapöttyent az asztal közepére. Mint a többi ebből a tyúkólból.

  • Göllner András

    @ hazai lámpa

    „Nem buzdított senkit a kormány álláspontjára, szerintem nem törvénybe ütköző, amit csinál.”

    A KCSSP a Fidesz politikai tőkéjét hivatott szaporítani a magyar adófizetők pénzén a külhoni magyarok körében. Olyan mint a dohánymutyi csak annál sokkal károsabb hatássa van a magyar demokrácia egészségére. Az ösztöndíjasokat, politikai nézeteik szerint választja ki egy pártpolitikai zsüri. Munkájuk végeztével, egy pártpolitikai zsürinek jelentenek. A jelentések titkosítottak. Ha a kanadai miniszterelnök, egy ilyen programot merészelne működtetni a hivatalából, úgy repülne helyéről, hogy a lába se érné a földet. Ilyen műveletekért, Európa nyugati részein, vagy észak-Amerikába, börtön és büntetés jár.

    A hazai lámpaféléknek köszönhetjük, hogy Magyarországon a füle botját se mozgatja senki a közpénzek e féle lenyúlása miatt. A Figyelőknek és fajtájuknak köszönhetjük, hogy a kanadai magyar szervezetek együttműködnek a magyar adófizetők politikailag indíttatott lenyúlásában. Az egész egy gerinctelen, gusztustalan, etikátlan visszaélés a közélet bizalmával.

  • Kedves kanadai magyarok

    Svédországból írok, ahol jelenleg 6 ösztöndíjast fogad az országos szövetség.
    Elképedve olvasom ezt a cikket és egyszerüen nem tudom összerakni a képet.
    Elöször is. A kanadai magyarságot senki (még az Orbán Fidesz kormánya sem) kötelezte arra, hogy KCSP ösztöndíjasok lehetöségét kihasználja és fogadjon ösztöndíjast.
    Tehát fogadtok ösztöndíjasokat, miközben szidalmazzátok a rendszert ami létrehozta a KCSP-t és nektek lehetöséget adott arra, hogy a munkátokat megkönnyítsék.
    Azt sem értem mi közötök van hozzá, hogy mekkora fizetést kapnak? Természetesen az összeg annak függvényében van megszabva, hogy azoknak az ösztöndíjasoknak is elég legyen a pénz, akik pl Ausztráliába mentek és csak a repjegy elvisz 2 havi fizetésüket.
    De nem is ez a lényeg.
    Pártszimpátiától függetlenül, a népszavazás a demokrácia alapköve, függetlenül attól, hogy milyen kérdést válaszol meg az adott népszavazás.
    Arról tájékoztatni nem értem hogyan minösülhet politikai tevékenységnek.
    Nem akarom minösíteni a Fideszt és sem jobb, sem baloldali szempontból a népszavazáson feltett kérdést sem, az viszont bisztos, hogy a bevándorlás amilyen méreteket öltött Europában, igenis meg kell(ene) kérdezni az embereket akik itt élnek, hogy akarnak-e ennyire eltérö kultrúráju és ekkora méretü tömegeket befogadni. Ezt viszont az emberek döntsék el, ne a politikusok akik vagy képviselik, vagy nem a nép akaratát/véleményét.
    Magyarországon most ki van írva egy népszavazás, ami tetszik vagy nem, meg fog történni. Annak a menetéröl tájékoztatni semmiképpen nem minösü pártpropagandának, hiszen a hölgy sehol nem írja, hogy miként kell szavazni, egyszerüen arról tájékoztat, hogy aki a demokratikus jogával (és kötelezettségével) élni akar, azt miként teheti meg. Szavazzon igennel, vagy nemmel, az mindenkinek a saját ügye.
    Az a vád ami a cikkben elhangzik, sokkal inkább politikai propaganda és ellenpropaganda.
    A kérdés akkor most az, hogy ki a demokrata? Az aki ellenez egy népszavazást?
    Az idei év morbid vicce.
    A demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma….azok számára akik nincsenek ezzel tisztában.
    Aki felháborodik azon, hogy lesz népszavazás és hogy arról valaki tájékoztat, az antidemokrata…bármilyen politikai beállítottságú is legyen.

  • A mi ,Magyarországon élők adóforintjaiból ösztöndíjas,bennünket felháborít,hogy külföldön élő magyarok,élve egy kisstílű diktátor által az alkotmányba beemelt szavazati jogával,szavazatával a mi itthoni életünkbe ,bármilyen jellegű is az,beleszóljon.Mindezt oly módon,hogy semmilyen információval nem rendelkeznek hétköznapjainkról,lepusztult kórházainkról,lebutított oktatásunkról,4 millió szegénységben élők helyzetével,semmilyen információval nem rendelkeznek ,az elmúlt két orbáni kormányzati diktatúra-gazdasági politikai-megélhetési zsarolásával-az országban kiszabadította a palackból az egymás elleni gyűlöletet,at európai unió és országaival szembeni gyűlöletet,az idegenek elleni gyűlöletet,itt mindenki gyűlöl mindenkit,olykor az az érzése az embernek,hogy a 30-as évek hitleri ideológiája köszön vissza.A szavazati jogokat és technikákat nézve orbán ,élve a többségi hatalmával,pusztán számításból ( a külföldön élő magyarok egy pillanatra se higgyék el,hogy a nagy nemzeti öntudat beszél ebből a nemzetközi szélhámosból,aki és klánjai multi milliárdosok lettek,úgy ,hogy csak lopták az uniós pénzeket,felépítettek fantom cégeket,fantom beruházásokat) folytat közöttük propagandát.
    1) Az unió lemondott már rég a betelepítési kvótáról,szolidáris alapon fogad be mindenki menekülteket.
    2) Szíjjártó külügyér sajtónyilatkozatban válaszolt az osztrákoknak,hogy visszafogadunk minden olyan menekültet akik az EU határát nálunk lépte át -na most a kvóta 1030 menekültről szólt volna,a magyar határon pedig hozzáadva a Keletibe paterolt majd onnan buszokkal az osztrák határra szállított menekültek száma kb.150 ezer.A plakát kampányra a médiákat nem ide beszámolva 4 milliárd forintba került,ez nem orbán hanem azok adó forintja akiket gyűlöletre uszít.Hitler a belső vitákat ,ellenzéket Röhm csapataival intézett el,orbán ettől ravaszabb,velünk,veletek intézteti el a piszkos munkát.Az is jól jellemzi a pusztán számító ,népnemzeti köntösbe bújtatott politikáját,hogy a külföldi magyarok-letelepedettek-levélben szavazhatnak,választhatnak,míg a külföldön munkát végző de nem letelepedett,magyaroknak szigorította és lehetőségeiket csorbította,hogy kijelölt helyeken lehet csak szavazniuk.Ez több mint félmillió ember aki kimenekült ebből a posványból,mert még volt annyi pénze és lehetősége,hogy ne itt halljon éhen.

  • Göllner András

    A kádár rendszerben,a váltás előtt,Horn idejében,Gyuriferi égisze alatt,Bajnai – és nem akarok kifelejteni senkit-ideje alatt A magyar adófizetőknek politikailag indíttatott lenyúlása zajlott( ezek évtizedek voltak). Ezt mindenki megismerte,megtanulta, könnyű volt lemásolni és így könnyebb csinálni.Akkor is együttműködtek a kanadai és egyéb magyar szervezetek az adott kormányokkal.Akkor is a közpénzeket használták ezen célokra.
    Azok is kimerítették : „….. Az egész egy gerinctelen, gusztustalan, etikátlan visszaélés a közélet bizalmával…..” mondatodban foglaltakat.
    Itthon már évtizedek óta senki füle botját se mozgatja a közpénzek lenyúlása miatt.
    Mert bármely időben ezekbe a magyar ember soha nem szólhatott bele.Ha beleszólt-megtapasztalhatta a következményét.
    Általában a jelentéseket titkosítják , de most már van „vikiliksz” meg egyéb hasonlók,csak bátran szólni kell nekik,hogy mit hozzanak nyilvánosságra ,megteszik!
    Minden rendszernek voltak mutyijai,lesznek és ezekből általában kihagyják az ellenzék embereit.Vagy ha nem akkor azért teszik,hogy később mutogathassanak ezen emberekre,vagy felhasználják őket.
    Én nem teljesen értem az ilyen fajta „kirohanásokat” ,ha tárgyilagosan néznéd meg a dolgokat -rájöttél volna,hogy a baloldalon is szépen megvan minden amit leírtál!
    Innen jöhet a kérdés : újra működik a III/ 12. jelentési rendszer? Vagy egy újabb lett felépítve?Biztos mindenkit megfigyelnek?mindenkiről jelentenek?még a jelentőről is?
    Tárgyilagosságos üdvözlettel.

  • 2016 szeptember 15
    10:34 de.

    56-os, Te kiszívhatod mindenki mindenét – úgyis abból táplálkozol az alapján, ami kijön belőled : ez egyenlő a csúnya beszéddel!!!
    Ilyen magas szintű képzettséggel meg pláne!

  • Göllner András

    @ Koppány

    „Tehát fogadtok ösztöndíjasokat, miközben szidalmazzátok a rendszert”

    Miről beszélsz zűrzavaroskám ? Egyetlen kanadai magyar sem szidalmazta Orbán korrupt rendszerét, miközben egy Körösi Csomással kistafírungozva tölti hétköznapjait. Orbán nem a magyarságtudatunk, hanem a talpnyalásunk fejlesztésére alkalmazza ezt a módszert. Arra használja z ösztöndijasokat, hogy elnémítsa az ellenfeleit, megalkuvó, szótfogadó, lefizetett politikai együttműködöket szerezzen magának s pártjának, a magyar adófizetők pénzén. Látom, téged ott skandináviában már beidomított a kacsaetető. Itt még vagyunk egy páran akik nem nyelik le ilyen könnyen ezt a galuskát,

  • Göllner András

    @ Tóth Péter

    Ugye nem fogod rossz néven venni ha nem foglalkozom azzal a hülyeséggel amit odafen üzentél nekem ? Szerbusz.

  • Ötvenhatos!

    Honnét tudja, hogy hetero ? Még működésbe sem lépett és maga már ki is próbálta ?

    .

  • Csoma Gábor!

    Kitűnő, alapos választ adtál Koppány Vizzérnek. 😀

    .

  • Cs. G. !

    Utalásod a ’30-as hitleri évekre különösen célba talál azzal az „érvvel” szemben, amely fenkölt, demagóg eszmefuttatásokban hozsannázza a népszavazás mindenkfölöttiségét. Mert nagyon fején találdat a szöget, hogy amikor például a szent . t ö b b s é g . egy Hitlert választott meg, szerintük már ettől önmagában is igaza volt. És ráadásul,ezzel nézetükkel mindjárt szentesítik a Hitleráj minden, az emberiség ellen elkövetett bűnét és gonosztettét is…

  • Koppány
    2016 szeptember 17
    5:24 de.

    Koppány,
    A KMH az egy ultra-szélső balos magyar nyelvű weboldal. Még véletlenül se tükrözi a kanadai magyarság véleményét. Ezek az ösztöndíjasok akik idejönnek különböző magyar házakba, közösségekbe az esetek nagy többségében nagyon jó munkát végeznek és a tevékenységük megfelel a küldetésüknek. Itt csak azért háborognak mert nem az ultrabalt tömik pénzel. Mi már itt megszoktuk, hogy az ide beírogatók egy része állandó aknamunkát végez a magyar közösség szétcincálására és hacsak lehet, mindent megtorpedóznak.
    A cikk egy sima rágalom hadjárat mivel nem sok köze van az igazsághoz. A MO-i népszavazásnak semmi köze Kanadának tehát semmiféle lobbizásról nem lehet szó és az se nincs itt betiltva, hogy valakit érdekeljen, hogy mi történik a saját hazájában. Egyedül akkor lenne probléma ha itt toboroznának szélsőségeseket meg népirtásra buzdítanának. Ilyenről még megközelítőleg se szó nincs úgyhogy az ávós elvtársak többet érne ha lejjebb vennék a lármát abbahagynák az hazudozást….

  • Az ember és főleg a magyar, az fehér és lehetőleg nordikus fenotípusú, no és persze nemzetiszocialista elveket valló; igaz csárli ( szept. 15. 11:49 de. )…? Szavazz „nem”-mel, a kényszerbetelepítésre! ( Mintha a kanadai fajmagyarok arrafelé kifejezetten őslakosok lennének… hooppppá… )

  • Koppány, tisztelettel, mert látom, hogy jóhiszeműen írtál: Annál a mondatodnál az elején, hogy egyszerűen nem tudod összerakni a képet… Pont le kellett volna állnod és akkor minden rendben lenne. De ahhoz képest utána kifejted, hogy Te mit látsz.. Mondom, Te legalább nem nyomod azt az iszonyatos fasiszta propagandát, mint pl. Tóth Peti vagy Stárcsájd…
    Sajnos Te semmit nem látsz. Vak vagy, csak nem tudod. Maguk a kérdéseid is ezt bizonyítják. Olvass sokat, pl. Csoma Gábor vagy Göllner prof. nagyon is érthetően leírja itt.. Igen Kordon barátom, nekem is, mint ahogy Neked is fáj Csoma G. igazsága a 30-as és persze az 50-es évek hangulatáról és életérzéséről a mai Magyarországról.. Tennék itt egy ettől kicsit független megjegyzést. Orbán bizonyos szempontból rosszabb Hitlernél. Hitlernél nem lehet megkérdőjelezni, hogy ő egy őrült Németország szerelmes volt. Orbán távolról se Magyarország szerelmes, sőt.. Amíg minket: Christ, Göllnert, Lázárt, Kerekest stb ultrabalos, libsi, magyargyűlölőnek tartanak, addig mi Orbánt és követőit tartjuk Magyarország ellenségeinek. Mi örülnénk a legjobban, ha Magyarország iránti szeretetünknek nem szabna határt ez a diktatúra…

  • Ja hígagyú Tóth Petikém.. Pironkodom is, hogy kitéptem a bayeri könyvből egy oldalt, megirigyelvén sikerét – és kicsit vulgárisra fogtam..
    Viszont még nem kivántam behízelgően senki halálát, mint oly civilizált Figyelő tette Heller Ágnessel és Kálmán Olgával, vagy nem követtem el szentségsértést se, mint ahogy Ti a pápáról beszéltek, sőt hullagyalázást se, mikor az a barom Fejtő Ferencet elvtársi jelzővel illette..

  • Szerbusz!
    Nem veszem rossz néven. De mégiscsak benne van az igazság.
    Rossz néven nem vett Üdvözlettel

  • Eleftheria

    Az Európába irányuló tömeges betelepítéssel kapcsolatban nem ártana világosan látnod, hogy a moszlim vallás nem egy rassz. Pl. a balkáni szláv és albán muzulmánok genetikailag különböznek a kaukázusi, az anatóliai, belső ázsiai, indonéz, észak afrikai, vagy közel-keleti stb. muzulmánoktól. Tehát, nem szakszerűen tudományos, mikor Csárlit vagy mást ilyen alapon nácizod.

    Egyébként, genetikailag a magyar sem homogén és már a honfoglaláskor sem volt az. Az pedig, hogy kevertek vagyunk, azt bizonyítja, hogy az őseink sem voltak rasszisták.

  • Eleftheria
    2016 szeptember 17
    6:01 du.
    😀 😀 😀
    Ötpontos!!!

  • Starchild
    2016 szeptember 17
    3:46 du.
    Csak neked, Sárgyerek, mer’hüjje vagyol, mind Krisztus a Vargát..
    Merhogyám, a szísőball, az mongyuk Kimértszem onokájja, Akakij Akakijevics (a kém!!) meg Al és Felcsúti Dr Orbán Viktor Mihály (és leágazásai.)
    Tod, galambocskám, ittenség, vagy negyven évig murvajó munkálatokat vígezteka házak.. magyarilag. Vót nyelv, meg tört én ellem okíttás, programma, (cserkessz, horgász, könnybarát, népi ugra-bugra, meg muzsikállás.) Megódfották. Csipőbű!!
    Mostameg ittvannak ezeka szerencsítlenek, akiknek halványlila firhanggyuk sincs, hogy hogyan ának hozzá a zittenijek a világ dúgaihó. nemisszámitt nekijuk. Ami a dóguk, hogy lemencséka tejjes közössíg adatlaptyajit.. nemmondom, hogy nem murvanagy, meraz.. Merhogyám, a lista alaptyán – aki savazott, aki nem- belehet vésni.. merhogy leveleses..Mer’ név van, cím van, telefonszám van.. Aláírásosot meg bárki, merhogy nemtuggyuk a zeredetet..
    Kő csoki?

  • Miklós!
    Kedves 2.kisnyilas Miklós!( Géjza barátod ugyanis az 1.számú kisnyilas).
    Már Gejza barátodnak is bebizonyítottam,hogy bennetek több fasizmus és nyílasizmus van mint másokban.Ugyanis 45-től magatokban hordozzátok,már szét sem tudjátok választani,hogy melyik énetek a baloldaliság vagy az előzőek,mert összekeveredett bennetek: Így semmi jogod olyanokat állítani másról, ami nem igaz.Ez túlságosan egyszerű képlet : fasiszta,náci.Eddig úgy érzékeltem többre vagy képes!!! De úgy néz ki tévedtem.
    Az ,hogy agyad tartalmát rám akarod erőltetni —az felettéb érdekes és nevetséges.Én a helyedben nem dicsekedtem volna ennyire nyíltan és határozottan agyadról!
    A diktatúrát Ti valósítottátok meg az 50-es évektől,majd hatvanas évektől : emlékszel : Rákosi Mátyás bácsi ,Kádár János bácsi stb.
    Ti ezeknek az örököseinek valljátok magatokat-szocialista-liberális oldalon,mind gazdasági értelemben,mind politikai értelemben.Bár az utóbbiakban a nem jókból igazán ügyesen igyekeztek kimenekülni,és a rosszat másokra fogni,mintha nem lett volna ezekhez közötök.
    A Ti ” demokráciátok”-ból már elég volt Magyarországon.Nem kérünk belőle.
    Amit pedig egyszer már állítottál magadról-beigazolódott : gylvtmlt frg vagy.
    Máskor gondold meg miket írsz magadról,mert később visszatérül.
    Agyas üdvözlettel.

  • jani,

    ha figyelmesen elolvastad volna, csárli nem vallásról értekezett, hanem testi jegyekről, indirekt módon utalva arra, hogy „bizonyos körökben” ez alapján ítélik meg a másikat… Éppen ez az, hogy a muzulmánozás az ázsiai, afrikai embertársaink elleni uszítás fedőneve… Pl. szélsőjobbról egyes fenotípusokat akkor sem tartanak magyarnak, ha történetesen nem-muzulmánok és már generációk óta itt élnek, asszimilálódva a magyarsághoz… Amúgy nem is arról értekeztem, hogy őseink rasszisták voltak, csak a nácik, nyilasok és egyéb fasiszták azok…

    Amúgy ki telepíti be Európába a különféle közel-keleti, afrikai háborús övezetekből származókat…? Jönnek ők maguktól is, ha kell gyalogszerrel, lélekvesztőkön a Földközi-tengeren stb. Valószínűleg Te is indulnál ha kibombáznának otthonodból , elvesztenéd a családod ( vagy éppen nem akarnád megvárni míg elveszíted ), a harcoló felek az életed ( és családod életét ) fenyegetik és már évek óta nem látnál esélyt arra, hogy befejeződjön a háború…

  • Miklos Banfi
    2016 szeptember 17
    11:11 du.
    „Mi örülnénk a legjobban, ha Magyarország iránti szeretetünknek nem szabna határt ez a diktatúra…”

    Az ország iránti szeretetet nem az határozza meg, hogy milyen „diktatúra” van. Tiveletek alapból az a gond, hogy egyenesen a magyarság ellen uszíttok, rágalmaztok, náciztok meg stb. Ne felejtsed el, hogy az elmúlt 100 év gazembereiből nagyon kevés „baloldali” lett felelősségre vonva, lehet mondani, hogy szinte senki. Ennyi év távlatából még továbbra se nincs rátok szükség mivel még a fiatal generáció is inkább a néphagyományok, nemzeti értékek után vonzódik mint neo-liberál-fasiszta eszmék után. Senki normális embernek nincs szüksége MO-on arra, hogy elfogadja az EU által diktált betelepítést. Ez az EU-s politika megbukott és hamarosan komoly következményei lesznek. MO továbbra is egy keresztény nemzeti állam és befogadó társadalom viszont nem Svédország. Hiába is dolgozik ezen Soros és csapata, nem fog menni. Hamarosan az usának a csillagai is le fognak áldozni és evvel lassan megszűnik az emberiség ellenes perverz „liberális” világdiktatúra…remélhetőleg az emberiség egy része túléli de az is lehet, hogy lehúzzák a redőnyt egy időre.
    A másik meg, hogy ne játsszátok már a hülyét. Azt gondoljátok, hogy mi nem tudjuk azt, hogy azon dolgoztok állandóan, hogy MO-on megszűnjön minden ami nemzeti? Esküdt ellenségei vagytok a magyarságnak…

  • Sztárcsájld:

    mi és ki a „nemzeti”? És ezt ki határozza meg? Az összezabrált közvagyont külföldi off-shore-ba menekítő fideSS-ek…? Nem szükséges válaszolni, a kérdés csak retorikus.

  • …na ja, például a trafik is nemzeti…

  • Eleftheria

    Szerintem Csárli védeni akarta a hölgyet (és a Fideszt), és a helyzethez igazodva csak poénkodni próbált.

    Egyébként, biztos emlékszel, hogy a ’90-es években a magyar lakosság – előjogait és szociális helyzetét féltve – a nagy számban érkező, vele genetikailag és kulturálisan rokon, illetve azonos erdélyi és kárpátaljai áttelepülőkkel szemben is „hamar” elveszítette hazafias romantikáját és riválist kezdett látni bennük és türelmetlen lett.
    De ugyanezt hallottam a Magyarországról kitelepített svábok egykori németországi fogadtatásával kapcsolatban is. A németek sem voltak különbek a sajátjaikhoz.
    Tapasztalatokon alapul, nem pedig ideológiai téveszme eredménye a más vallású, nyelvű és kultúrájú idegenekkel szemben a konfliktusoktól való fokozott félelem.

  • A keresztény-nemzetállami morál, amely védendő az alsóbbrendű fenotípusoktól, s amely a librál-nihilista Európából is elkezdett eltűnni a liberál-szabadkőműves polkorrekt métely miatt:

    https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-mar-a-kurvaikat-is-kozpenzbol-veszik

  • jani,

    mindezek a jelenségek amelyeket említesz a hátere az, hogy mind az 1989 utáni magyar, mind az 1945 utáni német társadalom romokban hevert ( az előbbi még mindig és egyre inkább… ). A társadalmi ellentmondások és feszültségek öltenek nemzetiségi, felekezeti színezetet, gyakran tudattalanul is. Aztán idővel tudatos ideológikus magyarázatok is körítődnek hozzájuk, amelyek bizonyos általános, állandó tulajdonságokat kötnek a származáshoz, rangsort állítanak fel különböző népek, vallások között, magyarul a származása, születése alapján ítélik meg/el az emberi egyént…

    Amúgy poénkodni jó, anélkül szürkék lennének a küzdelmes hétköznapok…

  • Eleftheria
    2016 szeptember 18
    8:01 du.

    Fenti korrekt szociológiai eszmefuttatásodban magad is megállapítod, hogy mennyiféle feszültséget és veszélyes ideológiát szülhet – akár egy kultúrkörhöz tartozókon belül is – egy nagyobb népmozgás. Hát még, ha a kultúrák és a szokások is jelentősen eltérnek, a körülmények és a lehetőségek pedig korlátokat szabnak. Szerintem könnyű belátni, hogy egy-egy terület befogadóképessége véges és a bevándorlás csak ideig-óráig lehet megoldás a túlnépesedett világ bajaira. Sajnos tény, hogy nehéz olyan megoldást találni, ami egyszerre morális és racionális is.
    Orbánt és a Fideszt lehet nem szeretni, és lehet szimpatikusnak látni Merkelt és a Pápát, de egyelőre nincs jele annak, hogy a túlnépesedés vagy a bevándorlás majd magától le fog állni.

  • Jani,

    akkor ilyen erővel a magyaroknak és más kelet-európaiaknak sincs sok keresnivalójuk Nyugat-Európában, Észak-Amerikában stb…

    A bevándorlás miatti – nagy részt mesterségesen is gerjesztett – feszültségek nem az ok, hanem csak a tünet. A valódi okok a kapitalista társadalomban óhatatlanul is felmerülő, feszültségek, ellentmondások. Ha ezeket többé-kevésbé jól kezelik és a lehetőségekhez képest csökken az általános létbizonytalanság, a megélhetésért folytatott kíméletlen szociáldarwinista verseny élét tompítjuk és a kizsákmányolás enyhül ( ez a második világháború után az úgynevezett nyugati világban fősodrúvá vált népjóléti rendszerekkel ötvözött kapitalizmusban teljesedett ki a polgári osztálytársadalom keretei között ), akkor elvesztik az élüket azok a feszültségforrások amelyek kitermelik a koronként variálódó bűnbakokat… A kapitalista rendszer 2008-ban látványossá vált hanyatlása előtt, ameddig nem voltak ennyire kiélezettek a társadalmi, gazdasági ellentmondások mint mostanság, addig a bevándorlósdi témája is sokkal marginálisabb volt. A 2000-es évek éppenséggel az európai kontinensen a szabad mozgás kiteljesedését hozták, nem volt exponálva a menekültkérdés sem, pedig a közel-keleti, afrikai válsággócokból akkor is menekültek ( és iszlámista terrorizmus akkor is volt… ), ez a tendencia ma már egyértelműen elkezdett visszafordulni.

  • Európában amúgy nem a túlnépesedés, hanem az elöregedés jellemzőbb, nagyjából stagnáló vagy enyhén csökkenő népességgel… Demográfiai becslések szerint pedig egy idő után ( talán eme évszázad közepe táján ) globálisan is stagnálásba, majd enyhe csökkenésbe fordul majd a jelenlegi növekedés.

  • Eleftheria

    Talán csak én vagyok figyelmetlen, de nekem úgy tűnik, hogy a társadalmi feszültségek okaira vonatkozó elemzéseid nem terjedtek ki a moszlimokra is. És bár Európában még kisebbségnek számítanak, ők is gyártanak, a betelepülők pedig hoznak magukkal veszélyes ideológiákat, amit nem kéne figyelmen kívül hagyni.

    Pl az illír eredetű ősi európai népnek számító koszovói albánok estében nem foghatjuk fel kapitalizmus következményeként a népszaporodással elért országfoglalásukat. A 2.Világháború előtti kb. 250 ezres muzulmán albánság néhány évtized alatt szocialista viszonyok közt csaknem a tízszeresére duzzadt és a többségére hivatkozva gyakorlatilag „jogosan” szorította ki ősi földjéről a szerbeket. A kapitalizmusnak ehhez csak annyi köze volt, hogy vendégmunkásként Németországban dolgoztak és onnan küldték haza a pénzt. Telesen világosan és egyértelműen „az ágyban verték meg” a szerbeket. És belátható időn belül ez a fajta „dzsihád” Macedóniában is megismétlődhet, ahol már 30 százalék feletti az arányuk. Mindez előrevetíti Ny.Európa jövőjét, ahol – független hogy arab, török, iráni vagy afrikai stb. származásúak – nem igazán akarnak sem integrálódni, sem asszimilálódni. Biztos vannak hasonlóságok, de szerintem több okból sem összevethetők a magyar vagy a többi kelet-európai ország vendégmunkásaival. Mivel nem akarok hangulatot kelteni, most nem beszéltem a muzulmánokhoz köthető egyéb jelenségről.

  • HUNT úgyis mint Humortalan Nácitermészerű Tóthpéter
    TE csak annyit bizonyítottál itt be hogy egy szerencsétlen náciérzelmű senki vagy.
    Már röhögnek rajtad nem tűnik fel ?

  • Amit a cikk taglal , arra van egyszerűbb kifejezés :
    Politikai célú felforgató tevékenység.

    Csakhát amióta kitört „Világbéke” és a Béketábor országairól seperc alatt elhitték hogy egyik napról a másikra demokratikussá váltak
    (és levették róluk a Cocom-listás tilalmakat) ,
    ez a kategória kissé feledésbe merült.

    Ellenben a régi jelszavak azért csak érvényben maradtak :

    Rothadó Nyugat
    Új rend kell
    Majd mi megmutatjuk
    Túlszárnyalunk mindenkit
    Stb…stb…

    Az élen megint Oroszország halad.
    ÉS sokan igyekeznek a seggébe , köztük ez a politikai szélhámos Mr.Trump is

  • Kedves 1.kisnyilas Géjza barátom.
    ….”Egy ugyanilyen hangalakú szó a nácik hatalomra jutása előtti Németországban hétköznapi pejoratív kifejezés volt, amit az elmaradott parasztokra alkalmaztak, magyarul körülbelül a „bunkó” jelentéssel, illetve ezzel jellemezték az ostobának tartott embereket általában”….A kisnyilas mellet te egy ilyen náci is vagy a többi mellett.A megtörtént dolgokat pedig kár tagadnod : annál erősebben tapad hozzád.!
    A „Dr.” Senki több mint : mint a kisnyilas náci,melyben a náci szót fenti idézettel értelmezik számodra.
    Egyébként tévedsz : szerencsés vagyok ::: mert megismerhettelek!!!
    Kimondottan röhögős üdvözlettel,csak neked.( már azt hittem megint kórházban voltál,mert nem láttalak itt már régen)

  • Tóth maga egy patkány

  • Lelkivilág megértő szívből jövő üdvözlettel segítek neked,hogy megnyugodjál.
    Ezért is megnyugtató üdvözlettel köszöntelek

  • Starchild
    2016 szeptember 18
    12:21 du.
    Hét csillagos elismerésem, ezért a beírásért!
    Sajnos, kevés ilyen bátor vélemény olvasható ezen a lapon.

  • Figyelő Ez a hétcsillagos beszéd inkább zagyvaság mint bátorság. Sajnos tele van aljas és ostoba rágalommal, egy rakás jobbikos közhellyel. Milyen bátorság kell ahhoz, hogy nicknéven rágalmazzon és hülyeségeket beszéljen ez a Starchild?
    Szarban lenne, ha ezt bíróság előtt bizonyítani kellene,
    persze független bíróság előtt, nem kézi vezérlésű előtt.
    Starchild pont olyan bátor, mint a cigány lova.

  • Llanfair
    2016 szeptember 26
    1:34 du.

    Elég vastag lehet a képeden a bőr ha már nicknév alatt engem kritizálsz ugyanazért a másik meg, hogy mi volt itt rágalom meg hülyeség? Érdekes, hogy ha ti hordtok össze mindenféle baromságot akkor az „vélemény nyilvánítás” viszont ha meg másik oldalról mi elmondjuk a véleményünket, akkor az már rágalom, hülyeség, náci eszme, stb.
    1. Elgondolkoztál-e azon, hogy a bíróságon ez a cikk hitelessége megállná-e a helyét?
    2. Van-e bármilyen tudomásod és tapasztalatod arról, hogy ezek az emberek igazából miért vannak itt meg mit is csinálnak?
    3. Mit érdekel téged olyan dolog ami nem oszt vagy szoroz az életedben?
    Ha nem tudsz hasznosat tenni akkor legalább kárt nem csináljál. A te időtök elmúlt és senki se vágyik rátok…rajtatok kívül.

  • Starchild Az én képemmel nincs semmi baj. A kutya nem kritizált Téged a nickneved miatt. Figyelő butaságát kritizáltam, mert nem kell bátorság ahhoz, hogy olyan baromságokat állíts, hogy mi rosszat akarunk Magyarországnak. Ez bizony rágalom. „Esküdt ellenségei vagytok a magyarságnak…” Normális vagy? Ez nem a cikknek szól, hanem minden ellenzékinek.
    Ezt pedig vissza kell utasítanom.

  • Llanfair
    2016 szeptember 26
    3:34 du.
    Na, ez érdekes.
    Mégis igazam volt,ha butaságnak tartja is a véleményem. Mindjárt leszidta Starchildot!

  • Figyelő Starchild szólított meg engem. Nem leszidtam, hanem kikértem magamnak a rágalmát. Attól van igazad, hogy felháborító a véleményetek? Érdekes álláspont.

  • Llanfair
    2016 szeptember 26
    3:34 du.

    Hjja…kettősmérce. Érdekes, amikor itt gőzerővel náciztok, hülyéztek meg stb. az nem rágalom?
    „“Esküdt ellenségei vagytok a magyarságnak…” Normális vagy? Ez nem a cikknek szól, hanem minden ellenzékinek.”
    Igen, normális vagyok. Csak had ecseteljem, hogy közületek van egy pár jómadár akik állandóan bejelentgetik az idelátogató személyeket amelyek nem felelnek meg e kis csoport ízlésének. Lejárató, rágalmazó kampányokat folytattok holott nem vagytok semmiben se érintettek. Ti nem ellenzék vagytok hanem kötekedők.

    Néhány csemege:
    „Alig szállt le a gépe, de a cseppet sem pártpolitikai ösztöndíj program legújabb kiküldöttjének első feladata máris az volt, hogy minél több kanadai magyar kettős állampolgárt vegyen rá arra, hogy szavazzon az október 2-ai kvótaellenes népszavazáson.”- Bizonyíték erre van??? Üzenetet továbbított mint ahogy írja is.

    „Egy pillanatig sem csodálkozunk azon, hogy Fodor Kinga első teendője Kanadában a Fidesz részére történő politikai mobilizáció.”- Én még itt senkitől nem hallottam Fideszt, mobilizáció, stb…érdekes

    „Valamennyi kanadai magyar olvasót arra kérünk, hogy ne szavazzanak, vagy érvénytelenül voksoljanak.
    Fodor Kingát pedig arra kérjük szépen, hogy ne importálja Kanadába a regnáló magyarországi rezsim xenofób politikáját. Pártkatonákból akadt elég az előző egypárt rendszerben. Ennek az ideje lejárt.”- MO-on nincsen xenofóbia hanem nem akarnak illegális betolakodókat és abszolút joguk van rá elutasítani a kényszer betelepítést. Ha ti felhívtok mindenkit, hogy nem menjenek szavazni akkor ők meg felhívhatnak mindenkit, hogy menjenek szavazni. Különben meg hülyeség nem el menni. Menjetek és akkor szavazzatok nem-el. Utólag úgy is eldől. Ez lenne demokrácia.

    „Talán érdemes lenne az Office of the Commissioner
    of Lobbying of Canada figyelmét felhívni erre az esetre. Az USA-ban jogi eljárás is indulhat illegális lobbizás esetén….” -Talán el kéne olvasni a linket nem csak odatenni. Ez itt Canada nem USA. Kanadát semmiben se nem érinti a magyar referendum és nincs az se megtiltva, hogy a konzulátus kapcsolatot tartson a diaszpórával és az se, hogy innen szavazzon valaki MO-i ügyekben.

    „Fotóval és pontos információval be kell azonosítani mindazokat, akik a magyar Miniszterelnökség programjának keretein belül olyan politikai tevékenységet folytatnak, amelyet nem jelentettek be a Canadian Border Services Agency-nek (CBSA), amikor ebbe az országba érkeztek, papíron és meghívólevelükben teljesen más hivatalos okból és indokból. A közeljövőben nem csak Fodor Kinga fotója jelenik meg itt, hanem az összes KCSP-s “ösztöndíjas” képe, aki Kanadában végez szolgálatot.” -Én evvel vigyáznák mert könnyen visszanyalhat a fagyi. Nyilvánosan kitenni mások fotóját és olyanok állítani mellé ami nem igaz, azt úgy hívják, hogy rágalom. Nemtom,hogy tetszene ha téged is valaki feljelente a CRTC-nél…

    „Az illegális lobbizásért az ezért odaküldött magyar ösztöndíjasokat Magyarországról kinek és melyik kanadai (és
    USA-i) hatósági szervnél lehet feljelenteni?” -És ebből mi haszon és kinek jó ez? Csak azért mert nem tetszik? Illegális lobby? Ez azért elég merész gondolat, főleg bizonyíték nélkül.

    Szóval Llan(nem nagyon)fair nem ártana néha tükörbe nézni. Az ellenzékkel lehet vitázni mert azért ellenzék, viszont a kötekedőkkel csak kötekedni lehet. Na, pá.

  • Ja, még ennyi:
    Az általam leírtak csakis, kizárólag az én személyes véleményem és nem szükségszerűen tükrözi a valóságot, magyarán: aki nem hiszi járjon utána. Tehát mellre szívás esetén nem vállalok semmiféle felelősséget.

  • Starchild Szerintem ezt a „Na pá-t” hagyjuk, mert ez csak egy Kabos filmben vicces. Nem hiszem, hogy neked Boda „naccsasszonyal” kell egy mélységbe helyezned magad.
    A „nácizást” nem értem. Ha valaki elismerten vagy titokban náci elveket követ, miért nem meri elismerni? Magyarországon nem büntetik, sőt. Tehát a náci gondolkodást nevén nevezni tilos, engem komcsizni, aki soha egy baloldali szervezetben sem volt tag, azt lehet. „Hazaárulózhatsz” is, pedig látatlanban lefogadom, tettem annyit, vagy többet a hazáért mint te. Ok, értem.
    Az ellenzék dolga a hibák felsorolása, nektek lenne a cáfolat. De az nincs, mert a tagadás nem az. Azt Figyelő már lelőtte, hogy fogalma nincs róla, de nagyon jól tudja.
    A tapasztalat azt mutatja, és ezt külföldön már rég látják, hogy az Orbán kormányt két dolog foglalkoztatja, a saját meggazdagodása, és hatalmon tartása. Ezt lehet tagadni, csak minek? Minden külföldi megnyilatkozásuk a „beszólás” ferdítés, hazugság, félrevezetés. Most éppen „józanéletű Pállfy” hazudott olyan ordasokat az Ír Timesnak, hogy az embernek kerekedett a szeme. Az rendben van, hogy pártutasításra hazudik szemrebbenés nélkül, de hülyének néznek mindenkit? A magyar egészségügy tökéletes? Mindenkit ellátnak? Nincs várólista? Ne b@zd már meg. Tízezer magyar van itt, nagyon sok orvos, kinek hazudik?
    Sajnos teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a magyar kormány milyen céllal küldi ki ezeket a Fideszeseket Kanadában, mert sajnos a tapasztalat az már megvan. A népi tánccal nem lenne baj, a világ leghíresebb ír táncosa Bostonban született.
    De a Fidesz még mindenbe belevitte a politikát, nehezen hihető, hogy pont most, a számára nagyon fontos, egyébként semmit sem érő szavazásnál ezt nem teszi. Ezt csak nagyon öreg, naiv nénikék hihetik el.
    Az, hogy te nem hallottál róla, azért létezhet?
    De azért, mert te nem vagy megelégedve egy cikk tartalmával, attól még nincs jogod az egész ellenzéket „hazaárulózni”. Mondjuk, senkit.
    Ez a nemzeti jó dolog, minden amit nemzetinek hívnak, azt el kell fogadni? Ez ugye vicc? Nem hiszem, hogy itt bárki meg akarja szüntetni a magyar (nemzeti) kultúrát, de nem akarja, hogy az ország kulturális gettóba zárja magát. Mert az hülyeség. Azért, mert felvonulnak St Patrick napján (keresztény szent), ne támadják meg őket primitívék, hogy nemzetellenesek.
    A világ élvezi ezt a cirkuszt, de Magyarországon nemzetellenes.
    Ugyan már. Ti mindent zabáltok ami nemzeti, és mindenki hazaáruló, aki kétségbe meri vonni. Minden más hatás pedig nemzetellenes nektek. Hát nem az.
    Jópofa komment. A CBA aljas dolgairól volt szó, hogy mocskosabbak minden külföldi multinál. A jobboldali kommentelők szerint nem baj, hogy meglopják a munkavállalót és vevőket, mert LEGALÁBB MAGYAR LOPJA MEG!!!! Ja, a „nemzeti tolvaj” jó?
    A nevemmel pedig nem érdemes játszani, főleg nem, ha nem tudod mit jelent.
    Háborogsz a rágalom ellen, és közben rágalmazol. Nem furcsa?
    Feljelentgetni csúnya dolog. Feljelenteni viszont sokszor szükséges. Egy olyan hatalommal szemben, akit nem érdekel senki más véleménye, két megoldás van. Egyik, a közvetítő szervnél bejelenteni. A másikat nem szeretném, mert véráldozattal jár.
    Az is jó pofa, elsőnek Orbán rohant az EU-hoz, hogy a szocialistáknak ne adjanak pénzt. Most is azért sírnak. Ja, nekik szabad?
    Orbán nagyon ügyesen csinálta, látta, hogy a nagyok csatároznak, ő ezt kihasználta. Kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy ráfigyeljenek. De már észrevették, és már a V4 is otthagyta V1-nek.
    Az is légből kapott, hogy nekem nem számít mi történik Magyarországon. Ezt szeretitek pufogtatni, nem igaz. Már több okot leírtam, miért fontos, de nem illik az általatok erőltetett képbe, így nem vesztek róla tudomást.
    Még egy apróság, sokat háborogtok azon, hogy a szennyest nem szabad kiteregetni külföldön. Ez nekem olyan, mikor a feleség napszemüveget vesz fel, hogy a szomszédok ne lássák, megint átesett a komondoron. Mert ha nem látják, akkor nem is történt meg, az ura pedig ha józan, olyan rendes ember. Csak sajnos sosem józan már. Mert a nagy magyar érték a család, közben a családon belüli erőszak az egekig ér. Nincs itt ellentmondás?
    No most, Boda „naccsasszony” szavaival élve én távozom, mert nagyon kedves vendégem van, és vele akarom tölteni a hetet. További szép napot. 🙂

  • Sajnálattal közlöm azokkal, akik ellenzik a kanadai magyarok szavazását azzal kapcsolatban, hogy engedjenek be idegen kultúrájú, idegen nyelvű és vallású tömeget szülőföldjére, azoknak nincs igazuk.
    A legtöbb kint élő magyarnak van rokona otthon, akiket nem kíván, hogy másokkal együtt éljenek.

  • Remélem, hogy a konzulátuson elolvassák az itteni beírásokat! Sajnos, csak ma olvastam el részletesebben a választási határidőt, így úgy tűnik, hogy lekéstem a jelentkezésről! Még egy reményem van, hogy felhívom telefonon a montreali tiszteletbeli konzult!

  • tóth péter
    2016 szeptember 28
    12:56 de.

    tóth péter
    2016 szeptember 27
    3:37 du.

    Tudod Gézuka : utána néztem a patkány nem én voltam!!!
    nézz utána te is rájössz.!!!
    Csak nehogy sírva fakadj amikor megtaláltad!!!
    Utánanéző üdvözlettel.

  • Göllner, csak most olvastam, hogy engem még azzal is vádol, hogy a „központi pénzek lenyúlása” is az én bűnöm.
    Egyre nevetségesebbé teszi magát!
    Mi közöm nekem a közpénzhez, árulja már el?
    Már nem tud megfelelő vádat kiagyalni ellenem, annyira a begyében vagyok?
    Sajnálom.