Gyurcsány Ferenc: Védtük Magyarországot, a harmadik Köztársaságot — De alulmaradtunk

2016 szeptember 19 9:11 de.183 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc tekint visssza az alábbi reflexióban 2006 őszére. Védtük Magyarországot, a harmadik Köztársaságot, annak intézményeit, de mert Őszöd bombája engem sebzett meg leginkább, a küzdelemben akkor és azóta alulmaradtunk–írja a volt kormányfő. Reflexiója eredileg a HVG nyomtatott verziójában jelent meg. Engedéllyel vesszük át és osztjuk meg a KMH olvasóival. 

Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc

2006 ősze a harmadik Köztársaság válsága. 2010 meg a Köztársaság halála. És mindjárt az elején hozzáteszem, egy újabb, még súlyosabb válság előszobája. De menjünk sorjában!

Természetesen nem lehet 2006 október 23-át megérteni szeptember 19-e, a Magyar Televízió ostromának értése nélkül, ahhoz meg kell Balatonőszöd, a beszéd és annak utóélete. És persze Őszöd sincs, ha nem tudjuk mi vezetett oda. Hosszú a szál, felfejteni csaknem lehetetlen.

Ha nagyon messzire akarok menni, akkor a rendszerváltozást feszítő ellentmondásnál kell kezdenem. Azzal, hogy miközben a szabad és független demokratikus Magyarország megteremtése az egyik legnagyobb történelmi sikerünk, addig sok millió magyar számára rendszerváltás eredménye a hétköznapok relatív kádári biztonságát felváltó folyamatos bizonytalanság. És ezen a ponton elvált egymástól a magyar bal- és liberális oldal, valamint a jobboldal világértelmezése. Mi a rendszerváltozás – benne a NATO és EU tagság – pozitív oldalából építkeztünk és próbáltunk abba bevonni egyre többeket, ezzel szemben az orbáni jobboldal a sokszor nagyon is jogos elégedetlenségre építette politikáját.

Ez önmagában nem hozott volna tragédiát, ha ezek az értelmezések és az erre épülő politikák jóhiszeműen versengve, egymást korrigálva léteztek volna párhuzamosan, de nem ez történt. A magyar jobboldal Csurka-Orbán vonala illegitimnek kiáltotta ki a liberális és baloldali rendszerkonform álláspontot, képviselőit egyenesen hazaárulónak bélyegezte, és teszi ezt mind a mai napig.

Ettől a ponttól, ha nem is a nemzeti, de a politikai létért való egzisztenciális aggodalom fordította egymással szembe a magyar politika két oldalát még akkor is, ha az ezért viselt felelősség nem egyenlő. „A haza nem lehet ellenzékben” politikai credóját nem én, vagy valamelyik elődöm, hanem Orbán Viktor fogalmazta meg.
Ez a szemlélet és az ebből fakadó kölcsönös félelmek adták a 2006-os választás keretét. Persze nem hamisítottuk meg a költségvetést, nem manipuláltunk a számokkal, ahogy azt jogerős bírósági ítélet is kimondta, de mi tagadás, kerültük a szembenézést az egyre halmozódó feszültségekkel. Orbán tizennegyedik havi nyugdíjat ígért, mi ehhez képest szinte semmit, de a győzni akarás bűvöletében elfordítottuk fejünket a közelgő gondoktól. Mert éreztük, hogy a szükséges változások sokakat elriasztana a választás előtt, nem tettük világossá, hogy fordulat kell Magyarországon éppen annak érdekében, hogy a rendszerváltozás ne csak az eliteknek hozzon jobb életet.
Őszöd a szembenézés fájdalmas pillanata. És a vonakodásé. Mert hiába mondtam, hogy „nem azért kell politikusnak lenni, mert abból kurva jól meg lehet élni”, hanem mert egy jobb világot akarunk teremteni minden magyarnak, ezt a szocialista frakcióban sokan nem értették. Vagy nem akarták érteni.

A beszéd sorsa ismert, újat nem tudok arról mondani. Minden kritika dacára is hiszem, hogy az elmúlt huszonöt év egyik legigazabb, legtisztességesebb beszéde. Egy hazájáért aggódó, az elfelejtett milliókért tenni akaró demokrata szenvedélyes, túlzó, trágár kijelentésekkel talán bántón megtűzdelt beszéde. Olyan beszéd, amely az ellenfeleknek kiadva politikai atombomba lett a kezükben ellenünk és a polgári Magyarország ellen.

A beszéd kiszivárgása, közzététele váratlanul ért. A kezdődő tüntetések brutalitása nem különben. Rendőrségünk tehetetlensége dermesztő volt, nem voltak felkészülve, felkészítve ilyen rendzavarás kezelésére. Ennyit tudtak. Nem rosszindulatból, nem ármánykodásból nem tették dolgukat, hanem mert ennyire voltak képesek. Köszönöm, amit megtettek, közös drámánk, hogy csak ennyire futotta.

Ma már nyilvánvalónak tetszik, hogy szeptember közepén a televízió székháza előtt összegyűlt tömeg jelentős része nem spontán felháborodásának adott hangot. Bár biztosan voltak köztük ilyenek is, a tüntetők erőszakos magját minden bizonnyal az orbáni jobboldal készítette fel és szervezte meg. A rendelkezésre álló, részben nyilvánosságra került, részben titkosított információk szerint azt gondoljuk, hogy a Fidesz legfelső köre, a pártelnökkel egyeztetve készítette elő a zavargásokat.
Az akkor még Orbánt szolgáló Hír TV jó ideig többet tudott az utcai zavargásokról, mint a titkosszolgálatok, és miközben kövekkel dobálták a rendőröket, új, 1956-ot idéző szabadságharcról, és szabadságharcosokról tudósított.

Védtük Magyarországot, a harmadik Köztársaságot, annak intézményeit, de mert Őszöd bombája engem sebzett meg leginkább, a küzdelemben akkor és azóta alulmaradtunk.

Látva az elmúlt tíz évet, és benne az utóbbi hatot, nem hiszem, hogy újabb drámák nélkül lesz még magyar Köztársaság. Nem, nem polgárháborút kívánok, vagy vizionálok. Tisztességes ember nem kívánhat ilyet. De mert széjjelesett a magyar politikai közösség, mert ellenségét látnak milliók egymásban, alig hiszem, hogy bármilyen választás egyszerűen újra összehoz bennünket. Fájdalmas tapasztalatok, évek elé nézünk.

2006 ősze a demokratikus Magyarország drámájának első felvonása. Szenvedéllyel, ármánnyal, csalással, III. Richardi jellemekkel. Most még emelkednek. De mert az ország züllik, ők is zuhanni fognak. És sok gyötrelemmel, de visszatérünk a normál kerékvágásba, Európához, a demokratikus Magyarországhoz. És a végső értékelésben 2006 meg bizonyos tekintetben épp olyan tisztességes, de elbukott kísérlett lesz, mint 1956, melyből egy jobb ország fakadt.

De most nem kell harmincnégy évet várni. De nem ám!

Gyurcsány Ferenc

 

183 hozzászólás

  • Igen!

    Megint csak jól fogalmazott.
    Sőt! Végre ki meri mondani azt, amit eddig nem mert, ha felismerte is, hogy demokratikus módon, választásokkal orbán elsöpörhetetlen, mert ha kell Putyini módon akár 140%-os részvételt produkál a választásokon, hogy papíron győzni tudjon!

  • Vak Ond lát a legjobban. Minden szavával egyetértek, annak ellenére, hogy nem, azaz nem vagyok Gyurcsányista. Persze ez az igazság itt most mindenkinek fájni fog..

  • Furcsa ez a politika, hogy ki hol lyukad ki, az gyakran a véletlenektől függ. Állitólag Gy.Ferenc valaha Deutsch Tamás egyik legjobb barátja volt, s együtt jártak többször feketedobozozni is. Mondják, hogy volt idő, amikor Gy.F. volt a „tehetősebb”, mert volt Trabantja… s ő szállitotta a kellékeket. És ma ??
    Ma Gyurcsány legfőbb érdeme a jobboldalon, hogy felvállalta az ötödik gyemeket, akit hajcihő nélkül nevel. Talán pár év mulva a Piarista Gimnáziumban hallunk róla !+

  • Orbán Viktor egy bünöző aki a Magyarokat megtévesztve csalással jutott hatalomhoz. A 2006-os zavargások főirányitója.Hatalomhoz akart jutni ,de eltávolitani őt csak fegyveres felkeléssel lehet.

  • na az a cikk, mindennek a teteje!

    Elmondta a beszédet, de ugye csak az ÖVÉINEK……nem az országnak,aztán kiderült,hogy az „ÖVÉI”közül kiszivárogtatták….
    nem volt megbánás…..csak egy primitív stílusú, őszinteségi roham,bevallotta,hazudtak,csaltak,loptak,csődközelbe juttatták az országot!aztán jött tüntetés,brutális rendőri intézkedések,meg még lett volna képe az Operában megemlékezést tartani,pont neki!
    Aztán nem mellékesen elárulta a saját pártját(azóta is fúrja)és megalakította a DK-t ami minimális %-on áll!!!!
    Most meg uszít (igenis polgárháborúra!)mert azt mondja demokratikus úton nem lehet leváltani Orbánt……akkor mégis hogyan?ki hallgat egy ilyen jellemtelen,hiteltelen emberre?
    Nála és pártjánál az Együtt kivételével mindenki népszerűbb,még a Jobbik is,ami pedig a jelenlegi kormányt illeti most is vannak hibák,(soha senki nem volt és lesz tökéletes,)de most tényleg demokrácia van és az emberek jelentős normális többsége a Fideszre fog szavazni(hacsak nem
    alakul 2018-ig egy „csodapárt”..!)
    Nélküle még a mostani MSZP is jóval magasabb %-on áll,mint az ilyen „törpepártok”
    Az más kérdés,hogy ennyi idő után sincs önkritikája,bűnbánata és nem tudja megemészteni a végleges bukást!!!!!
    szerencsére az emberek nem felejtenek……!!!!
    Bele kéne törődnie a helyzetébe!!!!

  • Lélfai Szilárd

    -” 2006 ősze a demokratikus Magyarország drámájának első felvonása. Szenvedéllyel, ármánnyal, csalással, III. Richardi jellemekkel.” Milyen szerény, pedig túltesz példaképén! 🙂

  • A csillagszemű igazmondó megint hazudik: „Persze nem hamisítottuk meg a költségvetést, nem manipuláltunk a számokkal… közben anno ezt mondta a bűntársainak:
    „Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.”

  • A cikk ellenére merem(a többség meri)remélni,hogy az idei megemlékezést nem zavarja meg a szélsőséges kisebbségi baloldali csőcselék,
    mivel ez egy bukásra ítélt ellenforradalom lenne,az 1956-os jogos
    forradalommal szemben!
    Ma nincs elnyomás,ami ellen tiltakozni kellene,csak a leszerepeltek,lecsúszottak vak gyűlölködése!!!!
    Törődjenek bele „Nincsen tovább,nincsen”(„elkúrták”,nem kicsit,nagyon!)

  • 2006-ban orbán fegyveres módon csoportosan szervezkedve hajtotta végre sikertelenül a demokratikusan, törvényesen megválasztott kormány és demokratikus rend megdöntésére irányuló törvénytelen tetteit. Ezért a világ minden táján a legszigorúbb retorzió jár, még azokban az országokban is, ahol eltörölték a halálbüntetést.

    Mindez független Gyurcsány mai megnyilvánulásától, vagy a korábbi tetteitől, szavaitól.

    Pontosítanék, mert Boda M. Gyurcsány felrázó, minden addigi kormányt elítélő nyilvános kritikáját már kibővítette az orbánra vonatkozó rablással, „csaltak,loptak,csődközelbe juttatták az országot!” – pontos leírással.
    Csak orbán ezt még nyilvánosan nem vallotta be, bár eddig minden orbánista elismerte ezeket, csak azzal ütötték el a bűntényeinek jelentőségét, hogy más is ezt csinálta, és végre ők is gazdagodnak….

    Na! Láthatjuk, hogy vannak nálunk bőven erkölcsi törpék!

    Engem az is zavar, elfogadhatatlan, ha valaki addig szimpatikus lop akár 1milliót is, de az, hogy valaki 1000milliárdokat lop, rabol, panamázik el, messze nem egyenlő súlyú azzal. Arányosan súlyosabb retorziót érdemel, különben csak bátorítjuk, hogy lopjon többet. Amennyiben kemény a retorzió, akkor a retorzióval fenyegetettség arányában mindettől elmegy a kedve. Akkor azután már nem is lenne értelme és kedve orbánnak a miniszterelnöki posztra….

    Törpepártozik Boda?
    Hát volt olyan időszak, amikor a fidesz az 5%-ot is csak szerencsével érte el orbán vezetésével. Ne féljünk, lesz még ilyen!
    Sőt! Ki tudja? Talán még Gyurcsány miniszterelnök is lehet újból! Pont akkor, ha nem felejtjük el az addigi minden kormányt kritizáló beszédét, önkritikáját.
    De előtte egy radikális keménytökű demokratára lesz szükség, aki precízen elszámoltatja az orbáni diktatúrát!

  • Igen Charlie 1.02!
    Hozzad te is nyilvánosságra, hogy or
    Igazad van, hiba, sőt elítélendő bűn, hogy ezzel így éltek a kormányok, így most akadályozzuk meg, hogy orbán ezzel élhessen! Hozzad te is nyilvánosságra, hogy orbán hazudik, csal, meghamisítja az eredményeket, számokat!

  • Vak Ond!
    Abban igaza van,hogy valamikor….régen Orbán kicsi volt(de 5 %-on soha nem volt…)de ugye több cikluson keresztül vezet és most Gyurcsány van valóban 5%-körül…!!!!!
    Egyébként a múlt ismeretében Gyurcsány „győzelmi” esélye 0 %…,de még Dobrev Klára is lehet m.elnök..(egyes idióták szerint).hát persze,különösen
    az őseit Apró Antalt,vagy Piroskát tekintve….na ennél azért
    a számító,és szavazó többség azért „kicsit” értelmesebb,nem gondolja?…..

  • Vak Ond,maga nem csak vak,hanem hazug is,ugyanis én Gyurcsányt idézetem -loptunk,csaltunk hazudtunk,reggel,délben meg este-
    őket túlszárnyalni bizony nehéz,és lehetőleg ne állítson valótlanságot a hozzászólásommal kapcsolatban,amivel csak szánalmas lesz és hasonló szintre helyezi magát a hazug,nem önkritikus,csak lelepleződött Gyurcsánnyal….tök lejáratás,nem gondolja?

  • ja és ráadásul az én hozzászólásom után, amit mindenki olvashatott
    ez magának nagyon ciki…..hát látszik,hogy kb. annyira hiteles és
    tisztességes,mint akivel szimpatizál….tényleg kritikus eset!

  • VakOnd, segíts minket kormányra te is, és meglátod csodát látsz majd az elszámoltatással kapcsolatban. A fidesz új, nemzetben gondolkozó gazdasági elitet hozna létre – amit én támogatok – de nagyon sok a probléma ebben a témában, ezt el kell ismerni.

  • Egyébkén „pipa”vagyok,mert egy jó filmet nézek és most az ilyen
    hazug alakok miatt kizökkentem..(pedig eddig csak a reklám alatt
    írtam)na megyek is,mert csak az időt pocsékolom,a jó szórakozás helyett!!

  • Keeeedved Boda!

    De igen!Orbánék épphogy bejutottak 5%-kot karcolva a parlamentbe csak arra már magácska sem szeret emlékezni.

    Az, h ma valaki 5-10%-on áll, az nem jelenti azt, h nem győzhet demokratikus esetben, ami ma emiatt tényleg nem áll.
    Sőt! Lehet, h az aki orbánt hidegre vágja, örökre elsüllyeszti ma ismeretlen, 0 %-os a „szavazótábora”….

  • Vak és Süket Ond!

    Amit beszél,ha egyáltalán igaz… az bizony nagyon régen volt,azóta több ciklus volt ,amit sajnos elfelejt!!!
    Orbán szavazótábora jelenleg többszöröse a baloldaliaknak,pláne
    a lecsúszott DK-nak!Aztán az meg lehetetlen,hogy egy ilyen hiteltelen,megbukott ember, mint Gyurcsány ,Orbánt (aki egymás után több választáson nem véletlenül győzött)”elsüllyeszti”,sem matematikailag,sem a jelenlegi,sem a jövőbeni időkben !
    Na meg ne feledkezzen meg az eseményeket….átélő és értékelő
    emberekről se!Ennél még az MSZP is nyerőbb…..nem beszélve a Jobbikról…persze esélyük, egyiküknek sincs!
    Próbáljon beletörődni,hogy a magyarok többsége nem amnéziás!!!!
    Na meg demokráciáról ne is beszéljen a DK esetében,a nevük megtévesztő!

  • ja amúgy és nem mellékesen megjegyzem,hogy egy pártnak sem voltam és vagyok tagja,lekötelezettje,és főleg elvakult fanatikus híve sem,ha kell a jelenlegi kormányt is kritizálom(megtettem és következmények nélkül!!!)de egy leszerepelt,kártékony,hazaáruló
    „csoportra” soha nem szavaznék,és szerencsére nem vagyok egyedül!!!

  • Egyébként 2006-ban az ablakomból láttam a tankokat,vízágyút,érezem a könnygázt…..hallottam,olvastam az atrocitásokról,megtorlásokról!na ez nekem (és itt a belvárosban élőknek….)bőven elég és meggyőző volt….az elmúlt évek történései,a tények meg pláne minket igazolnak!
    Ez van,na jó éjszakát!
    Részemről befejezném!

  • Vak Ondó, te nem csak vak, elvakult is vagy! Húzz vissza szépen a föld alá!

  • Én vak és elvakult?

    Nekem mindegy, hogy ki vágja ki orbánt. Sőt! Örülnék, ha nem Gyurcsány, hanem egy radikális, keménytökű férfi, vagy nő jönne, aki az egész bandáját forintról- forintra elszámoltatná és mindent visszavenne tőlük, ami nem legális és nem európakonform.

    Dehát ettől nem kell félnetek, ha demokraták lennétek, és orbán is nyugodtan alhatna, ha mégse maffiázott volna el 1000milliárdokat.
    Pl. nekem tiszta a lelkiismeretem, én 1milliárdot sem raboltam, sem panamáztam. Ha tiszták a fideszlegények, akkor nekik sem kéne ettől tartaniuk. Sőt! Maguk is bodáék, orsósék és charliék nem kéne aggódniuk, hanem örülniük kéne, h kiderülne, h orbán és maffiája szentéletű szamaritániusok, csak véletlenül nyertek a lottón és az utcán találták a teli nokiás dobozokat!

  • Álorsós (5.52) szövegét eltérő inteligenciaszintünkből adódóan nem értem.

    Én nem szoktam, nem voltam a föld alatt, ha csak a metróra, vagy a korábbi barlangi túráimra nem gondolok.
    De szívesen veszem, ha bárki felvilágosít ezzel kapcsolatban.
    (Vagy csak egy primitív zaklatásnak szánta ÁlOrsós? Az is lehet a torzlelkű megszólításom alapján….)

  • Ja! És Boda! A maga és mások nyugdíját féltem jobban, nem az én életemet, jövedelmemet, jövőbeli esetleges nyugdíjamat, mert én meg tudom védeni magam a mitugrász kis szaharcsimbók diktátorok maffiaállamában is. Magukat védem, amikor fellépek a maguk kisemmizése, meglopása ellen.
    És mivel demokrata vagyok mindig is ezt fogom tenni, amikor gyengék és védekezésre képtelenek meglopására fog törekedni bárki is! Még ha az tudatlan, primitív, ellenséges és gyarlóagyú, akkor is!

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 19
    5:37 du.

    „Egyébként 2006-ban az ablakomból láttam a tankokat”
    T. Hölgy. Önnek nem kettős, hanem többeslátása van..

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 19
    12:20 du.
    Kedves Marcsi!
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget, azt azonban mindenki elfelejti hogy, hatalmas hálával tartozunk pártjának, amiért foggal-körömmel védelmezték, ahelyett hogy, jó cocialista hagyományoknak megfelelően, érdemeinek elismerése mellett nem angolos távozásra kérték fel és ezzel az egész, addig jól szuperáló pártot profin beáldozták! Ha a őszödi beszéd miatti egységes felháborodásra jól reagáltak volna, akkor ma nem nyavajognának sebeiket nosztalgikusan nyalogatva, hanem bebetonozott bársonyszékekből, asztalra vetett lábakkal, akár diktatórikusan is vidáman folytathatnák az ország teljes eladósítását, újabb IMF hitelekkel és a teljes nemzeti vagyon idegen kézbe átjátszó elkótyavetyélésével! Ettől a rémálomtól még a Fidesz dinasztia kiépülése is nagyságrendekkel jobb!

  • Gyurcsány még mindig nem látja be súlyos hibáit,sőt bűneit! Ő feltartott kézzel adta át a hatalmat Orbánnak,akitől és bandájától Magyarország nem fog egykönnyen megszabadulni…! Államellenes összesküvőknek bíróság előtt és börtönben lett volna a helyöük!

  • Rég jártam errefelé, de most nem hagyom ki :
    1./ Gyurcsánynak igaza van
    2./ Ha már személyeskedünk hadd ajánljam B.Marcsi, charlie, o.elemér figyelmébe a Bibliát !
    Az is tele van betűvel , rengeteg történettel aminek a mai ember nem tud utána járni, de mivel jóra akar tanítani, világvallások tekintik útmutatónak.
    (Ps. dögunalom a szennylapok mocskát ismételgetni)
    Szervusztok, jó napot !

  • Ja! És Kedves Boda! A maga és mások nyugdíját féltem jobban, nem az én életemet, jövedelmemet, jövőbeli esetleges nyugdíjamat, mert én meg tudom védeni magam a mitugrász kis szaharcsimbók diktátorok maffiaállamában is. Magukat védem, amikor fellépek a maguk kisemmizése, meglopása ellen.
    És mivel demokrata vagyok mindig is ezt fogom tenni, amikor gyengék és védekezésre képtelenek meglopására fog törekedni bárki is! Még ha az tudatlan, primitív, ellenséges és gyarlóagyú, akkor is!

  • falusi!
    Az a helyzet,hogy nem csak én, hanem sokan látták…..(később a TV is közvetítette!)nincs többeslátásom,mint itt egyes…alkoholista(?) hozzászólónak,az utcára kimenni nem mertünk,de félelmünkben bevallom ittunk egy konyakot!
    Egyébként sem magának sem a többi elfogultnak nem akarok tényeket
    bizonygatni,felesleges!

  • Vak Ond!

    Egyébként a nyugdíjamat én is féltem,meg mások is,de az elképzelhetetlen,hogy ne legyen(több mint 2 millió nyugdíjas van
    az országban!) ezt egyetlen kormány sem meri megtenni,persze
    Gyurcsányék a 13-ik havit sietve visszavették a választások után…
    Most csak azt nehezményezzük,hogy egyedül a nyugdíjasok járandósága emelkedik a legkevésbé,míg az aktívaké jelentősen,plusz a jövedelemadót is csökkentették.
    Az ország nincs csődközeli helyzetben szerencsére,mint akkor!

  • Valaki szóljon ennek az elemérnek, hogy Ond magyar vezér volt, akinek gyalázása nem illő dolog. Vak Ond és a vakond összetévesztése, 20 IQ-t feltételez. Okosabb trollt nem tudtak küldeni, fogy a készlet?

  • Orsós maga akkorfa idióta mint az egy szem elkötött istenverte horpadt kiállítási muzeális T34 volt amit az ostoba OIM „látott” az ablakából.Ráadásul többet is.
    Pedig faluhelyen lakik a banya.
    Ő maga mesélte.

  • Magyar művészek emlékezése 2006-ról a kiváló Molnár Tamás összegzésével:
    https://www.youtube.com/watch?v=jcuhpSPUyp8

  • Hagyjátok már a naccsasasszonyt. Bevezették az erdőbe, eltévedt, azért kiabál marhaságokat. Kíváncsi vagyok hogyan látott az egyszerre mindenhová nyíló ablakából tankokat? 1 db volt, azt is a kedves nácijai kötötték el – a rendőröknek kellett megfékezni, hogy ne tiporja el a hőzöngő elvbarátait. Néhány tíz métert ment. De ugye van, aki „látta a tankokat”.
    2. A költségvetési számokat nem hamisították meg. Erről bírói ítélet is van, mert a ma regnálók perbe fogták emiatt Veress János akkori pénzügyminisztert.
    Ami a „kozmetikázás”. Az akkori törvények szerint az előző év költségvetési teljesítését – tehát 2005-ről van szó – 2006. április 1. és 15. között kellett nyilvánosságra hozni. A kormány meg a választások után, 10-n hozta nyilvánosságra. Tehát nem sértett törvényt.
    Csak szelíden megkérdezném. Az nem zavarja a nagy demokráciásakat, hogy ma már a költségvetést ÉV KÖZBEN A KORMÁNY A PARLAMENT NÉLKÜL MÓDOSÍTHATJA??!

  • …” gyuriferi”…

  • Kedves Orsós!

    Maga is láthatja,hogy mennyire „hiteles” ez az oldal,egy pillanatokra kijózanodott alkoholista (aki valahol a prérin él…)próbál meghazudtolni(magából indul ki!)olyanokat, akik
    átélték és látták a 2006-os eseményeket-szerencsére csak egy részét-többen fényképeket is készítettek!
    sajnos nincs egyedül,de tény,hogy vannak kulturáltabb…kételkedők is,de mint írtam SENKIK….és nem tartozom bizonyítgatni nekik!
    Én egy pártnak sem vagyok tagja,fizetett cikkírója,pláne lefizetett bólogató jánosa,szerencsére nem ebből,hanem a megdolgozott nyugdíjamból élek!A Régi olvasóknak egyébként nem kell bemutatni az ilyen kulturált…sötét…alkoholistát!

  • ja amúgy ha a trágárságból netán kifogynak,akkor náciznak,fasisztáznak a szerencsétlen fanatikus történelem tagadók!
    Ez telik tőlük!

  • Tóth, a patkány „humoreszkál”
    Csakhát tudjuk a náciknak nincs humoruk.

  • Észlény talalom!

    Nem a Deák téren elkötött tankról beszélek,hanem a hatalom által
    kivezényelt tankról,vízágyúról,könnygázról……
    Egyébként előtte utoljára 56-ban gyerekként az akkori utcánkban is vonultak tankok „hős szovjet” katonákkal…..azt hittem az volt az utolsó,de a szociknak (Gyurcsánynak)sikerült bebizonyítaniuk,hűségesek az elődeikhez……
    Ja az meg csúcs,hogy csak a választások után hozták nyilvánosságra a valódi számokat…..
    Ne ehhez ennyi bőven elég!

  • mavtelep!

    nem egy hanem több lap és nem egy hanem több csatorna tényeit,meg a saját szememmel látottakat írtam meg.
    Ami pedig a Bibliát illeti,talán sem Gyurcsány,sem a többiek
    biztosan nem olvasták,meg nagy tiszteletlenség,képtelenség velük
    kapcsolatban emlegetni…

  • Elolvastam Boda agymenéseit.
    Semmi érdemleges , csak ostoba ömlengés.
    Mint mindig.

  • Geyza Vajon mennyi tudatmódosító kell ahhoz, hogy egy vízágyút tanknak nézzenek? A könnygázról már nem is beszélve. Egy nyugdíjasnak, hogy telik rá?

  • Geyza
    2016 szeptember 20
    6:56 de.
    Geyza, maga olyan szépen megcáfolta Boda Marcsinak írt hozzászólásomat hogy, Vágó István vagy Rózsa György ezért most biztosan megajándékozta volna egy piros hangszóróval! Jól van Geyzuka, leülhetsz!

  • Pörögjél csak orsós

  • Llanfair:
    Kb. annyi mint hogy egy fasisztoid pártot demokratikusnak nézzenek.
    Ostoba Boda ezt is megvalósította itt. Hetente elsikoltozza hogy hát -idézem a banyát :
    „szerencsére ma Magyarországon demokrácia van, a bukott és kisebségben lévő demokratikus pártok szerencsére már nem szólhatnak bele mert szerencsére nemszámítanak ugye szerencsére.”
    Ezt kukorékolja folyton.

  • Vajon melyik Molnár Tamás? Ismertem egyet, még kilencven előtt,ő nagyon befordult jobbra. Írogatott korábban is. Az egyik legmegbízhatóbb besúgó volt. De persze elég sok Molnár Tamás él az országban.
    Egyébként. Soha nem trágárkodtam, még csak ittasnak sem neveztem a felsötétedés élharcosait.
    Llanfair! Nekem is eszembe jutott, hogy naccsasasszony nem tud különbséget tenni vízágyú, csapatszállító páncélozott jármű meg a tank között. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy a komenistatéeszcsékben sztalinorgonával aratták a gabonát? Elvégre a kombájnnak is van csöve… Némely munkagép meg még lánctalpas is.

  • Na a „bölcs”Llanfair is megszólalt,a messzi távolból….ő már csak jobban tudja,hogy mi is volt itthon 2006-ban…..
    Ezt a távolbalátást,tehetséget!!!!!
    A napokban egyébként nem a cikkel kapcsolatban,de érdekes dolgok történtek a szintén „nagyon demokratikus”és főleg hazaszerető
    MSZP táján,majd megírom,hogy a kint élő normális magyarok is hitelesen tájékozódjanak a „népszerű” baloldali pártokról,de most jó filmet nézek!!!
    Aki itthon él az tudja a jelenlegi igazságot,és sok baloldalinak is hányingere lett, a TV-ben EGYENES ADÁSBAN közvetítették a baloldali hölgy tisztességes véleményét,majd a következményeket is……
    Na pá!

  • talalom, erről a kiváló emberről van szó, aki egész életében a magyarok szabadságáért küzdött:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Tam%C3%A1s_(grafikus,_1955)

  • Boda Marcsi Nem várom el tőled, hogy háromszáz kommentem után megjegyezd, hogy 2006-ban Magyarországon éltem, éppen a Körút, Rákóczi út, Szemere utca területein. Türelmem határtalan, leírom még háromszázszor. De neked azért nem ciki?

  • Göllner András

    Hú de szépen bepörögtette a gyurcsányferi a bodamarcsit, és az ideszállingózó rettegőket. Gyakrabban kellene megjelentettni írásait – egy nagyon jó interjút közölt vele a HVG, esetleg a szerkesztő úr azt is az olvasók elé tárhatná.

    Gyurcsány legalább bevallotta, hogy elkúrta. Bár csak ennyit tenne Orbán. Sanos, a felcsúti már 1989-óta „kúrja” a magyar demokráciát, és úgytűnik, hogy a bodamarcsik erre gerjednek. Gyurcsányról a „zsüri” még nem mondta ki a végső ítéletet. Még bebizonyíthatja, hogy tanult hibáiból, és képes egy ütőképes, országos választási hálózatot felállítani, amely képes 1 millió külhoni szavazót is megszóllítani. Ha ezt összehozná, beleírná magát a magyar történelembe.

    Orbán, már rég kiírta magát a magyar történelemből. Az utókor úgy fog rá emlékezni mint az, aki elárulta 1956 szellemiségét, kifosztotta mindenéből a poszt-kommunista nemzedéket, Magyarországot a demokráciából az önkényuralomba meneteltette.

  • Feleim, hadd emeljem meg a kalapom türelmetek és toleranciátok előtt, hogy ki tudjátok várni, hogy Marcsa lelkem a Süsü a páfrány reklámszünetében végre elmondja Nektek a tuttit, amit csak ő tud. Pedig azért a bölcsek köve nagyon égetheti a kezét:)

  • Úgy látom,nem ő. Bár vannak átfedések. Ahogy olvasom az életútját, érdekes módját választotta a szabadságharcnak.
    Nem tudom, hány éves vagy Charlie, de az a baj Veletek, hogy szomjaztok a lobogó lózungokra. Így azután beszoptok mindent, amit mesélnek.
    Mi a fiammal gyakran beszélgetünk, érdekli Őt, hogy mi volt, hogy volt, amikor én fiatal voltam. Ő ’74-es születésű. Arról az időről meséltem neki, amikor megismertem az apukáját. Meg a későbbiekről. Egyszer csak felkiáltott:Anyu, akkor Ti csináltátok a rendszerváltást?
    Meghökkentem: Mi? Egy frászt, akkor eszünkbe se jutott. Csak dühöngtünk az igazságtalanságokon, a hibákon, kiröhögtük az olyan bornírt ostobaságokat, minthogy „Magyarország jobban teljesít”. Hoppá, bocs, ez nem akkori.
    De az ostobaság úgy tűnik örök. Csak a fedőszín változik. Mondjuk vörösről piros-fehér-zöldre.

  • LIanfair!

    Szerintem ne fáraszd magad – Boda ennél nyilvánvalóbb és többször, módszeresen leírt dolgokat sem tud megjegyezni, hisz nem is azért van itt!
    Tőle, mint „a kintiek hiteles tájékoztatójától” igazán nem várható el, hogy a tényekkel is foglalkozzon, mert a tény nála elhanyagolható tényező, melyre elég csak hivatkozni, figyelembe venni már nem kell!
    Hagyd tehát lógva! -:))))

  • Besancon En hiszek a csodakban. Ha egyszer megtalalja es kivaltja „agyfenyesito” tablettajat, talan nem csak tankokat fog latni, hanem a valosagot is. A vilag tele van csodaval. 🙂

  • Géza Már nemcsak,hogy kisnyilas náci is ,de bemutatta egyéb tulajdonságait is Időszerű volt megtudni,hogy Géjza egyebek mellet egy : patkány : Geyza
    2016 szeptember 20
    2:54 du.+++++:::Geyza
    2016 szeptember 20
    12:55 du.
    Most már tudom miért bűzlik a hozzászólásod.
    Náci kisnyilas Patkánynak –gézának— üdvözlettel.

  • A balatonőszödi beszéd néven elhíresült, szenvedélyes és időnként trágár stílusban előadott monológ villámcsapásként érte a társadalom egy jelentős részét. A közvéleménynek rá kellett döbbennie, hogy a miniszterelnök tudatosan hazudott, szándékosan manipulált, ráadásul mindezt a hatalom megtartása érdekében tette. Ekkora cinizmussal és nihilizmussal a közvélemény korábban nem találkozott. Gyurcsány beismerte a helyzet tarthatatlanságát, és reformokat sürgetett. További sokkoló elem volt, hogy a beszéd elhangzása és nyilvánosságra kerülése között majdnem négy hónap telt el, és ezalatt egyetlen szocialista politikus sem volt, aki tiltakozott volna Gyurcsány cinizmusa és az országra nézve is kártékony politikája ellen. Senki nem kérdezett, az elhangzottakat jóváhagyólag tudomásul vették. Ezzel a Balatonőszödön lévő összes szocialista politikus erkölcsi bűntárssá és bűnsegéddé vált, hiszen a miniszterelnök mindent beismert. „Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. […] Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. […] És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? […] Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

  • P A T K Á NY tóth TE kisapám a cipőfűzőjéig nem érsz fel Gyurcsánynak.
    Te náci kis ócska patkány.

  • Azé ez nevetséges.P A T K Á NY náci Tóth idejön és kinyom ide magából egy kilóméteres agymenést.
    Merthogy ő okosan „hozzászól”
    És azt képzeli elolvassák.

    (A náci cimborái lehet hogy olvassák dehát ez az oldal nem ezeknek iródik.Náci fröcsögést találni a többi hetvenezer magyarnyelvű oldalon , miért pont ez kell nekik..érthetetlen.)

  • Tóth Péter, szegény Geyza nevű honfitársunkat ne bántsd, nincs már tudatának teljes birtokában. Vannak időszakok, amikor teljesen elborul, ilyenkor csak a magány segít rajta.
    A demenciáját a környezete is megszenvedi, de legyünk végtelen türelmesek vele, hisz meglepő, de ő is a Jóisten teremtménye.

  • charlie
    Hahó ! 2016-t írunk, segíts a havernak az elmútt8évet földölgozni : ellopott manyup, elvándorolt félmillió, „nemvagyonos” Orbán stb.stb.
    Szervusztok, jó estét !

  • Tóth Péter: A legnagyobb nihilizmus és cinizmus lenyomni a torkodon, hogy Mo jobban teljesít, ha Te mégse élsz jobban, akkor hülye vagy, élhetetlen ostoba: hiszen egy egyszerű gázszerelőből is lehet milliárdos! Miközben tudod, hogy csak akkor, ha megfelelő csókosa van.
    Gyurcsány a nyilvánosság előtt nyilván beszélt volna az elértekről is.
    2002 és 2006 között épült 700 valahány kilométer autópálya, egy budapesti Duna híd, folyamatos volt a tőkebeáramlás. A Mercedest is neki köszönheti a mai első szolga. Ehhez képest 2010 óta kivonult a Nokia, a Sanoma, a Flextronics hogy csak a nagyokat említsem.
    De a legfontosabb – ami miatt elszaladt az államadósság (mármint a 2008-as válságon kívül): a magyarok felső 10 százalékának és alsó 10 százalékának a jövedelme közötti különbség tízszeresről hatszorosára csökkent. (Ma kilencszeres.) Köszönhető ez az 50 százalékos közalkalmazotti (orvosok és tanárok is közalkalmazottak Mo-n) fizetésemelésnek, a nem bér jellegű társadalmi juttatások szétterítésének. Petikém, Te már itt valószínűleg elakadtál – pedig egy állampolgár jól létét nemcsak a jövedelme határozza meg, hanem pl. az állami szolgáltatásokhoz való hozzáférés. (Pl. nemcsak egyházi iskola van a falujában.) Mo-n ez jelentős tétel, mivel az állam a teljes nemzeti jövedelem 54%-át(!) osztja újra a költségvetésen keresztül. Nem GDP, az bruttó nemzeti termék, nem is értem, miért ezt a számot fetisizálják a nemzetközi színtéren.

  • mavtelep, a felsoroltakban van igazságod, de még nem mi vagyunk a kormányrúdnál. Csak viszonyítási alapja van az embernek, a szoci-libsinél jobbak a maiak.

  • Neonáci Charli barátom.
    VALÓBAN szerencsétlen vagyok hogy ilyen rohadékokkal kell még itt is találkoznom mint pl. TE.
    Pedig hidd el kerülöm a nagadfajtát mint a leprást.

  • Charlie!Kíváncsi lennék, hogy miben „jobbak” a maiak a 2010 előtti kormányoknál. Konkrétan.
    Még nem Ti vagytok kormányon. De nagy a veszélye, hogy Ti lesztek. Nem a levegőbe beszélek. Azon mazochisták közé tartozom, aki elolvassa a pártprogramokat. Sőt, úgy egy éve mintegy 18 ezer karakterben ki is veséztem a programotokat. Most nem találom, de talán Chris fel tudja tenni a linket.
    Emlékezetem szerint egyetlen hsz sem érkezett ehhez az íráshoz. Ez a Ti szerencsétek: hogy kevesen hajlandóak gondolkodni, mert baromi unalmas számon kérni olyan fogalmakat, hogy pl. ki a magyar?
    Egyébként elismerésem: formailag a Jobbik programja a legáttekinthetőbb, van rövidített, pontokba szedett (Hatvan lépés) változata, meg a távlatokat felskiccelő (Hét vezér) fenyegetése is. Fenyegetés – nem véletlenül írtam.

  • Llanfair!

    Én mindig itthon éltem,nem követem (nem tudtam),hogy 2006-ban még itthon voltál….(vajon mi elől menekültél?).aztán nekem egy hozzászólásom sem „ciki”,mint neked,mert az Andrássy úton és környékén volt az általam említett
    tank,vízágyú stb.,meg ugye ezt az itthoni BALOLDALIAK is látták,ők ma sem tagadják,nem csak én,de úgy gondolom nem vagy annyira fontos személy,hogy neked is (MÁSNAK SEM)bizonygatnom kellene bármit is,ami egyébként tény!!!
    Tőled nem vártam mást,mint kintről a „megérdemelt,megdolgozott”jólétből megint ócsárold a VOLT hazádat,meg az itthon maradottakat!

  • Már persze, ha ismered a saját pártod programját. Tapasztalataim szerint még a hithű párttagok is csak hüledeznek, amikor kiderülnek a disznóságok. Hogy „hááá, ez meg hogy történhetett?” Hááá, én ezt nem tudtam, én tényleg igazi, meg magyar (vagy nemzetközi) munkás/nép/keresztény/liberális/kommunista bárki voltam! Engem becsaptak!
    Kérlek Charlie! Olvasd már el a pártod programját, aztán mondd: Igen, én pont ezt, pont így akarom. Akkor is marad még két lehetőség. Az egyik, hogy olyan ostoba sudribunkó vagy, aki azt sem veszi észre, ha a bokájába harapdál a terelőpuli. A másik, hogy tényleg egy soviniszta(nem nacionalista, mert az árnyaltabb kifejezés), vérgőzös alak vagy, akivel jobb nem szóba állni, legfeljebb egy jó kemény tockos erejéig.

  • Boda Marcsi. Hazudsz mint altalaban. Sosem gyalaztam a hazamat, sosem gyalaztam tisztesseges es becsuletes magyar embert. De sajnos a te butasagod olyan magasra csap, ami mar szornyu. Es igen, ha beledoglesz is, megerdemlem jo sorsomat, es neked ebbe bele kell torodnod. Sajnalom. Tudod mit, nem sajnalom.Kikacaglak. 😀

  • Ezzel teljesen egyetértek!!!:::
    charlie
    2016 szeptember 21
    12:39 du. Tóth Péter, szegény Geyza nevű honfitársunkat ne bántsd, nincs már tudatának teljes birtokában. Vannak időszakok, amikor teljesen elborul, ilyenkor csak a magány segít rajta.
    A demenciáját a környezete is megszenvedi, de legyünk végtelen türelmesek vele, hisz meglepő, de ő is a Jóisten teremtménye.
    SZÍVBŐL jövő türelemmel vigyázok rá.
    SZÍVBŐL jövő üdvözlettel.

  • Találom!
    Sajnálom–nem akadtam el sehol—a mában élek és megéltem gyuriferi minden kínját-baját-azt is amit ebből kaptunk tőle.
    Egyébként csak : ” lárifári”.
    Üdvözlettel.

  • A cipőfüzőjét gyuriferi lenyelte–így valóban nem éehetek fel. addig.
    De tudod : most már molnár elvtárs mögött vagy : ne nosztalgiázz feri után.
    Megértő üdvözlettel.

  • Géza : megértelek !
    Ennyi mindent elmondtál magadról,hát tényleg ilyen vagy , ezzel biztosan nehéz megélni.
    Ezért nagyon megértő leszek veled szemben mindig.
    Megértő üdvözlettel.

  • NO komment:

    „Financial Times: Orbán csodát tett a magyar gazdasággal
    2016. szeptember 22. 15:21
    ….A Financial Times brit gazdasági napilap a magyar kormány gazdasági sikereiről közölt kommentárt csütörtökön.

    Lehet, hogy bosszantó egyeseknek, de Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali programja csodát tett a magyar eszközárakkal. A magyar gazdaság szépen működik – állapította meg a Financial Times, Magyarország gazdasági eredményeit ismertetve…..”
    No kommentes üdvözlettel.

  • tóth péter
    2016 szeptember 22
    12:05 du.
    Na, ez kurva jó lenne, ha teljesen igaz lenne, ugyanis ez is jereváni tipusu hírnek minősíthető mivelhogy a magyar kormány gazdasági sikereit jobbára a 80%-ban pozitiv diszkriminizáccióval megtámogatott, külföldi eszköztárakkal rendelkező, külföldi cégek produkálják, „túlfizetett” magyar bérrabszolgák szorgalmával, akkora haszonnal, ami még a maradék, támogatásoktól elfelejtett, dögrováson levő, valóban magyar kkk szektort is nyereségessé teszi, de csak statisztikailag és papiron.

  • Íme a legfrisebb hír a magyarok szokatlan, de biztató tendenciát mutató összetartásáról:
    drága jó exminiszterelnökünket egy londoni kocsmában annyira lehurrogták a jóhiszeműen odatoborzott, ott élő vagy dolgozó magyarok hogy, szegény pára lemondott a népszavazás bojkottálásáról szóló legújabb őszödi hazaáruló beszédének patetikus tálalásáról. Pedig jó lett volna tudni, mit akar a „kalandvágyó” honfitársaival ismét megetetni!

  • Orsós Elemér
    2016 szeptember 22
    4:59 du.

    Kit érdekel Gyurcsány!? Hmmm? Engedjük már el azt a fazont, semmiféle pozíciója, vagy befolyása nincs arra ami ma Magyarországon történik – mondok egy újat, már 7 éve nincs ilyen befolyása, ergo a fókuszunkat arra/azokra kell vetíteni, aki pozícióban van/vannak és Magyarországot, az országunk jövőjét ebben a percben is irányítják.
    Mint pl a mi kis tarajoshajú, kakadu külügyérünk. Az nem sokkal érdekesebb, hogy a magyar külügyminiszterből a BBC riportere csinált pillanatok alatt bohócot és minden magyar ember megszégyenülve érezhette magát azokban a percekben, amikor szembesítette a nyilvánvaló hazugságaival a Szijjártót ( és így az egész magyar kormányt) a derék angol riporter?

    Pff. még, hogy Gyuuuurcsányt ide citálni megint. Elemér-Elemér. Ritka nagy humora van Ahhhaahhaha. Mert nem gondolom, hogy komolyan írta, hogy Gyurcsánnyal kellene foglalkozni, amikor annyi minden más és tevőleges szar van jelen minden egyes napon, amely az országunk jövöjét meghatározza. Láss, Ne csak nézz!

  • Boda,

    Mennyi marhaságot tud szó szerint kifröcsögni a billentyűzetén keresztül még mindig, Marcsi.
    Apropó, volt ma is kint a Fiumei úti sírkertben, virágot vinni az ön kedvenc és HŐS SZOVJET katonáinak? Hmmm? Vagy csak hetente tiszteleg előttük? Nehogy baj legyen aztán, hogy megfeledkezik a magyar forradalmat vérbefojtó szovjet-orosz hőseiről!

  • HunCanada
    2016 szeptember 22
    5:20 du.
    Igazad van Gyurcsányra kár drága betüt fecsérelni, a tarajoshajú kakaduról is majdnem igazad lenne, ha közben külföldi szakértők és a BBC riportert melegebb éghajlatra küldő angol kommentelők nem cáfolták volna meg megszégyenítésnek szánt állításait, ezért legyünk igazságosan bocsátók, a tarajoshajú kakadúnak ez esetben most kivételesen igaza volt!

  • megbocsátók!

  • Orsós Elemér
    Szemtanuk szerint londoni követségünk pár embere provokálta a balhét…)))
    Szervusztok, jó napot !

  • Elég érdekes lenne, ha angliai kocsmában ott dolgozó magyarok csinálnák a cirkuszt Gyurcsány ellen. Nem mennek oda, ha nem érdekli Őket.
    Általában azok akik elmentek, nem Gyurcsányra haragszanak.
    Kicsit hihetetlen ez a spontán hurrogás.
    „őszödi hazaáruló beszédének”. Ilyen ostoba szöveget. 🙁

  • HunCanada!

    Mondja egyáltalán tud olvasni,értelmezni???????????
    Arra meg pláne nem képes,hogy felfogja az iróniát…..,ugyanis
    nem az 56-ot eltipró,vérbefojtó mint írtam „Hős szovjet”..katonákkal szimpatizálok,meg a mai hazaáruló leszerepelt baloldallal.Na ilyen okos”hívek” mellett a baloldalt lassan nagyítóval kell keresni!

  • Na az az igazság,hogy Gyurcsány valóban bement egy kocsmába és
    próbálta előadni magát,de rögtön megkérdezték tőle,hogy „nem szégyelli magát”?na dühösen mosolygott és azonnal leállította a felvételt…..!
    TV 1 egyenes adásban közvetítette!!!!!(én azt hittem,hogy itthon
    történt,de nem is ez a lényeg!)Teljesen mindegy,hogy kintről,vagy itthonról próbál agitálni,nagyon jellemtelen alak!!!!

  • Amúgy a „megújuló…” MSZP,Molnár Gyulával az élen egy két hete még úgy nyilatkozott,hogy ez nem kormány választás,hanem magyar ügy és össze kell fogni (nem szavazat),aztán pár nap múlva”ne menjenek el az emberek”tehát se igen,se nem,milyen egyenes jellem……(Több TV.csatorna élő adás!!!)
    Aztán pár napja Móricz Eszter XV.kerületi önkormányzati szocialista képviselő riporternek nyilatkozott,hogy ő magánemberként bizony nemmel fog szavazni és ez nem pártügy,meg hogy keresztény,és hogy egy „demokratikus” párt tagja na ezek kiverték a biztosítékot a dicső
    MSZP vezetésnél,visszavonatták vele amit mondott,hangfelvételről
    közölték szintén a TV-ben,hogy „biztosan félreértették”….
    Ezek után másnap felfüggesztették a tagságát (TV,Újság!!!)
    Ezek után még több baloldali fog nemmel szavazni (eddig is több mint 60 %)akik nem párttagok és „bünti” nélkül vállalhatják a saját véleményüket:
    Több közismereten baloldali ismerősöm,barátom is erős hányingerrel küzdött a fentiek miatt.
    A baloldal meg még lejjebb csúszott…….
    Aztán Gyurcsány volt minisztere (Gyenesei I.) és Hack P.volt SZDSZ-es is nemet vallott nyilvánosan.
    Gyurcsány most egyébként is őrjöng és előrehozott választásokat akar,nem bír várni, a 2018-as vereségig.
    Persze azt nem árulta el ki is fogja az ötletét megszavazni…
    sem az emberek többsége,sem a parlament!

    Hát „részvétem” a baloldal vezetőinek,de inkább megvetésem!!!!!

    „dübörögnek”a siker felé!
    Gratulálok!
    Ezek után lehet kintről jól tájékozottan „észt” osztani,itthon meg dühöngeni!

  • Kedves Orsós!
    ne izgassa fel magát a sok provokatív,de idétlen,kint élő
    a valós helyzetről tájékozatlan „észosztótól”, akik a távolból megmondják a „tutit”,ők csak tényleg néznek,de nem látnak!
    Aztán ha demokráciáról beszélünk,hát az most van,mert ugye ha
    Gyurcsány idejében szervezkedett volna Orbán polgárháborúra,vagy javasolt volna előrehozott választásokat,akkor már régen a sitten rohadna,vagy „eltűnt”volna,esetleg baleset érte volna,vagy csak a szemét lőtték volna ki,természetesen teljesen véletlenül…..
    Na ez (szerencsére más is)a különbség a DK.vezér és Orbán között,akkor is ha Ő sem tökéletes.
    Egyébként saját magukat buktatták meg,cikluson belül 3 miniszterelnök volt(M.Péter,Gyurcsány F.a végén meg Bajnai)!!!

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 23
    11:23 de.

    De bizony azt állította egy másik hozzászólásban, hogy a szovjet katonák az igazi hősök önnek, mert annyira agyatlan és tájékozatlan minden téren, hogy ezen témában ennyit sikerült kipréselnie magából, mindazért hogy védje az Orbán rendszert, de ez hatalmas öngól volt, mely magára ég! Nem ez az első, de ez a legemlékezetesebb baklövéseinek egyike. Szégyellje magát, hogy akkor is hazudik, amikor a saját korábbi állításával szembesül. Tudja mit kellene mondania, azt hogy: elnézést nem gondolta át, hülye volt ehhez is, mint minden máshoz, de nem ehelyett megint idepiszkít teljesen elvadult hülyeségekkel. Például hol és mikor mondtam, hogy én baloldali vagyok?? Okoska!

  • mavtelep
    2016 szeptember 23
    5:07 de.
    „Szemtanuk szerint londoni követségünk pár embere provokálta a balhét…)))”

    Ha Te mindezt komolyan gondolod, akkor engedélyezz nekem egy fergeteges kaján gúnykacajt! Te egy egész bölcsödényi naívsággal rendelkezel, ha azt hiszed hogy, a betegesen óvatos Orbán egy ilyen levitézlett, önlejáratott, önköntrol hiányos hatalom mániás ripacsért képes diplomáciai kimagyarázkodásba keveredni, amikor ráadásul még nyer helyzetben is van? Én sem csípem Orbánt, de azért ennyire hülyének nézni önámítás!

  • Orsos Elemer Orban a szavazoit nezi hulyenek, sajnos teljes joggal. Azt etet meg veluk, amit akar. Az is lehet, hogy egy fontoskodo seggfej akart jopontot kapni. De nagyon kicsi az esely, a spontan „tuntetesre”.

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 23
    1:32 du.
    Kedves Marcsi, nem izgat, hanem kifejezetten inspirál a provokáció, mert ha nem vette volna még észre, meglehetősen szószátyár vagyok, de egyszer sem a kis tyúkszaros egóm, hanem már a gyermekeim és unokáim érdekében, nekem már csak múltam van (rovásos, nem rovott), de szeretném, ha az Ő jövőjük sokkal boldogabb lenne! Nekem sem az ex sem a most regnáló vezér sem ideális, de már az új cuki aspiránsból is néha kezd elegem lenni.

  • kedves Elemér!

    Köszönöm,hogy válaszolt nagyon sok dologban egyetértünk én sem vagyok senkivel elfogult,sem „pártkatona”ha kell kritizálok most is!! és nyugdíjasként én is azt szeretném,hogy a mostani,meg a következő generációnak békés
    félelemmentes és biztonságos élete legyen!
    De azért vannak érték és becsületbeli különbségek a pártok között!
    Nyugodtan írjon továbbra is,joga van hozzá főleg ha ilyen kulturáltan teszi ,mint eddig(sajnos sokakkal ellentétben)!!!
    nem minket,hanem másokat kellene moderálni!

  • Ó. Elemér, ha fideszes nagymamákat is saját szavazónak akarod megnyerni, akkor a „cukiskodást” is be kell vetni. Én akkor leszek ideges, ha hatalomba kerülve is „marad a langyos víz”.
    ….
    Névváltoztatáson még nem gondolkodtál? (mondjuk Büszke Botond?)

  • elnézést a „sajnos” helyett a SZERENCSÉRE szót akartam írni!!!

  • HunCanada!

    Maga egy klinikai eset,nem kicsit hanem nagyon!!!!,lapozzon vissza és próbáljon értelmezni,ha nehezen megy is a jelenlegi állapotában!!!
    Ha lenne némi logikája az eddigi hozzászólásaim alapján már régen felfogná,hogy sem a komcsikkal,sem a szocikkal nem szimpatizálok,ne égesse tovább magát!
    Különben az állítólagos „felszabadulás” idején még nem is éltem,így ha komcsi lennék, akkor sem mennék koszorúzni a temetőbe
    ennél jobb dolgom,elfoglaltságom is van!

    Most meg jó film,reklám volt,de már nem érek rá!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    jó volt az Esti Mese? Pedig azt hallom, hogy a maci is komcsi.

  • charlie
    2016 szeptember 23
    4:10 du.
    Sajnos, még nincs esélyünk, de ha mégis sikerülne, a jelenlegi állás szerint is csak koalíciós partnerrel, de ahhoz jelenleg nincs megfelelően cuki választék, én nem szeretném ezt, a „cél szentesíti az eszközt” kényszerrel megoldani, mert akkor úgy is járhatnánk, mint az MSZP az SZDSZ-el.

  • Christopher Adam A Maci csak egy ártatlan megtévesztett volt. Különben is, köpött az egészre.

  • Christopher Adam
    2016 szeptember 23
    5:59 du.

    „Boda Marcsi,

    jó volt az Esti Mese? Pedig azt hallom, hogy a maci is komcsi.”

    Kedves Chris, ha hiszed, ha nem az átkosban a maci is meg a mesék is jobbak voltak, mert akkor még legalább a kisgyerekeket nem akarták a „korszerű” eszmékre már totyogós korban rávezetni mint most, akkor még a mesék valódi mesék voltak.

  • Orsós Elemér
    A Népszava egyik cikke arcképpel igazolja a vezér személyiségét, amitől lassan már hű szolgái is rettegnek.
    (Még a londoni követségen is)
    Egyre ijesztőbb ez a hisztéria, jut eszembe : 2006-ban is egy hónapig tartott a csürhe cirkusza.
    Szervusztok, jó reggelt !

  • A kis két politikai irányzatot is meglovagoló pápai proligyerek nem képes beletörődni abba hogy, az ebül szerzett milliárdjaihoz nem jár automatikusan a csúfos bukása után újra meg újra teljhatalom.

  • Azt hittem,hogy legalább C.Á.mint felelős KMH tag talán jobban tájékozódik,főleg,hogy nem is itthon él,,,mielőtt a tév rémhíreket,meg az „észlény” hozzászólókat pártfogolja,önkritika helyett átvette a
    szánalmas „humorukat”,ezzel a magát és a fórumot is égeti…nem kicsit,hanem nagyon,de ugye nem az én bajom….csak így tovább!!
    Nekem nem érdekem,nem fizetnek,hogy hazugságokat írjak és ha tévedek akkor van annyi intelligenciám,hogy belátom,de a bizonyítható tényekkel szemben nem ágálok,mert az nevetséges és nagyon szánalmas!

  • EGYÉBKÉNT HunCanada észlény,ha bárki elolvassa a szeptember 10-i MKH „Antiszemita támadás „…című cikket és az arra írt szept.12-i hozzászólásom,akkor pontosan érti,hogy mit is írtam,főleg ha épeszű….ami itt többek vonatkozásában erősen
    kétes!

  • helyesbítés(elírtam) a gyengébbek kedvéért…..KMH -ra gondoltam ha netán
    nem értenék?

  • Nincs türelmem minden beírást végig olvasni.
    Gyurcsány megbukott, és már ideje lenne ezt neki megérteni.

  • Szavazzatok nemmel,ha egyetértetek azzal,hogy a migráns csőcselék
    ne lepje el a volt hazátokat,minden környező ország egyetért velünk és még a magyar baloldali szavazók is,kivéve LESZEREPELT
    baloldali vezetőket,akik a hatalom megszerzése érdekében nem képviseli az itthoni magyarok többségét!se a kintiek,se az itthoniak,egyre többen megvetik őket!!!!!
    Figyelőnek és a kinti tisztességeseknek írtam!!!!!!

  • Hihetetlen, hogy van még, aki leáll Marcsival vitatkozni.
    Ritka korlátolt nőszemély, de leginkább csak egy felhúzott imamalom: csak mondja és mondja mindig ugyanazt a baromságot.

  • Göllner András

    @ Christopher Adam

    Lenne egy javaslatom: most hogy odahaza egy kvóta referendumot tartanak, esetleg tarthatnánk a KMH-ban is egy kvóta rendszert, hogy hány hülyeséget szállíthat ide naponta Boda Marcsi, hányszor verheti ki csalánnal itt, a nagy nyilvánosság előtt, kicsinyességét, az Orbán falók hada. Igaz, ezekkel a gusztustalan macerálásukkal, csak maguknak ártanak, azt bizonyítják, mennyire taszító a fasiszta, ha magyar.

  • A liberál fasisztától nincs rosszabb!!!

  • Ráadásul -ahogy látszik- az eltérő véleményt sem tudja elfogadni,meghallgatni-csak megszüntetni–pedig a felszínen az ellenkezőjét hirdette ,hirdeti mindig!!!– a liberalizmus.

  • Ez szép,tiszta megfogalmazás:::
    ..”Katona Zsombor
    2016 szeptember 24
    6:14 de.

    A kis két politikai irányzatot is meglovagoló pápai proligyerek nem képes beletörődni abba hogy, az ebül szerzett milliárdjaihoz nem jár automatikusan a csúfos bukása után újra meg újra teljhatalom.”””
    Ezt az oldalát viszont az úr-elvtársak nem hajlandók megismerni,meghallani!!!
    Meghallgató üdvözlettel.

  • Orsós Úr lényegre tapintóan világította meg a magyarországi múltat ( egy kis szeletét):

    ….”””Orsós Elemér
    2016 szeptember 23
    6:24 du.
    Kedves Chris, ha hiszed, ha nem az átkosban a maci is meg a mesék is jobbak voltak, mert akkor még legalább a kisgyerekeket nem akarták a “korszerű” eszmékre már totyogós korban rávezetni mint most, akkor még a mesék valódi mesék voltak….”””.Nemigen éreztük,hogy a macik kommunisták lettek volna!
    Komenista mentes üdvözlettel.

  • Hát, nem tudom kire célzott kedves Göllner, én nem vagyok Orbán „faló”, akár mennyire akarja ezt itt hirdetni.
    De ma már nincs „fasiszta” magyar, még régen sem volt. Fasiszták CSAK az olaszok voltak!
    Nácit akart biztos írni. Persze, ezt is nehéz elfogadni, ezt a jelzőt. Ti. Orbán sem náci és a követőiről sem tételezem fel!

  • Marcsi nem vitatkozik. Felsobbsege tudataban a Valo Vilag szuneteiben kinyilatkozik. Gondolom ha pucer fiu popsit lat, felajzottabb. Ez ertheto.
    A „geyza” nevre meg lila kod szall a szemere. Az pedig. Hogy hasonlit Micimackora, az meg jopofa is. Marmint csekely ertelmu. Koszonjuk meg, hogy itt van, tokeletesen lefedi a fidesz szavazoit, igy tiszta kepet kapunk arrol a bizonyos „ketharmadrol”.

  • Göllner András
    2016 szeptember 24
    6:19 du.
    Kedves András!
    Ertsey Katalin LMP képviselőnek a jobbikos Novák Előd részére írt kérdésének analógiájára, miszerint „buzi-e vagy?”, tőled meg azt lehetnek költöien megkérdezni: magyar-e vagy, vagy echte őscanadai-e?

  • Köszönöm, kedves Katona Zsombor!

  • A kis huncut settenkedő, már megint készül valamire, egy puccsot már ügyesen végrehajtott, de a mentorai hoppon maradtak mert a pártját meg ügyesebben befuccsolta!

  • Llanfair”

    Képzeld se a való világot,se a sok hülye sorozatot nem nézem,ennél igényesebb vagyok,de azért ennél a fórumnál vannak érdekesebb filmek,valós hírek!!!!stb ,meg nálad hitelesebb,tájékozottabb és főleg DOLGOSABB , nem ingyenélő és ok nélkül gyűlölködő emberek!(szerencsére!)Meg ugye más programok is!
    A valódi hírek itthon vannak és nem „kintről” jönnek,több csatorna…..(még a baloldali beállítottságúak is normálisabbak és valósághűebbek!!!)
    na erről ennyit,ne égesd tovább magad!

  • Boda Marcsi Nem vagy ingyenelo? Az jo. En ugy emlekeztem, nyugdijas vagy, amit a Tolem lopott nyugdijbol is fizet neked az allam. Akkor orgazda vagy?

  • Noszticzius Judit

    Persze,Gyurcsánynak igaza van!!!!!!!!!!!!!!! Régen óta már észrevettünk,hogy Orbán,Fidesz-KDNP -Jobbik-Csurka nagyon erőszakosabb és ők akarták támadani a TV székházát!!!!!!! >:( >:( 2006-ban nagyon idegesekedve néztem a 2006-os ostromi történelmet!!! A Fidesz-kormányban 2010 óta elromlik a harmadik köztársaságért!!! Kell azonnal visszaadni a demokráciát!!!!!!!!!!!!!!!!!Még kell megerősíteni és maradni az Európában!!!!!!!!

  • Göllner András

    @ Katona Zsombor

    Kis kérdezősködőm. Ez most jobb volt. Látom, ezzel a húzásoddal most nem csak magadat, hanem a Bencsics nénit is alaposan feldobtad. Ő is jobban szereti ha gyorsan és röviden csinálod. Két hónap múlva, meg tudod ki jön ??? A Mikulás !!! Megkértem, hogy hozzon neked egy friss csokor csalánt. Légy résen, krampuszkám 🙂 :-)Táncolj Feri !!!

  • HunCanada!

    Aki tényleg ennyire” tájékozatlan és agyatlan” mint maga(se írni,se olvasni, se értelmezni nem tud),az bizony reménytelen eset,jobb lenne ha csöndben maradna,de teljesen mindegy ,csak égesse magát tovább,csökkent agyúakkal nincs értelme vitázni!

  • terminus!

    Sokan osztják a véleményemet(mármint a normális tisztességes emberek)meg ugye nem maguk állnak le velem vitatkozni(micsoda indokolatlan nagyképűség)hanem én „ereszkedem le” nálam jóval alacsonyabb szintre,mindezt csak azért,hogy a kinti és itthoni
    hazugsággal etetett félrevezetett magyarokat a valóságról tájékoztassam!
    Szerencsére a valós információkat nem erről a fórumról szerzem és az időm nagy részét hasznosabban,más tevékenységgel töltöm.!!!

  • Llanfair!

    Vastag bőr van a képeden….én 40 évig megdolgoztam a nyugdíjamért,fizettem járulékot,adót stb.nekem jár!!!míg Te….bár azt hittem „valamit” dolgozgattál régebben?pár évet?de így is megélsz a feleségedből,és egészen jól!
    Egyébként nem gondoltam,hogy egy orvos férje ennyire sötét legyen!
    Se önkritikád,se szégyenérzeted nincs!
    Na ennyi!

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 27
    2:42 du.

    Megtisztelő, hogy leereszkedik a szintemre! 🙂 (irónia!)
    Kellemes, hasznosabb tevékenységeket kívánok Önnek!

  • Boda Marcsi Tudod csillagom, 45 évet tudok elszámolni, a legkeményebb, legnehezebb munkákkal. Havonta dolgoztam 200 -360 órát. Tehát a szádat alapállásba, mert a végén nem leszek úriember. Nem jár neked semmi, a radírszámolást még Afrikában sem értékelik. Abból élsz, amit tőlem elloptak. Köszönd meg szépen, és zipp-zár. Értem? Fogadj szót Falusinak, töröld le a szádról a habot. 🙂

  • Amúgy,ha 2006-ig netán dolgoztál volna,(te sem vagy fiatal…)akkor járna biztosan valamennyi nyugdíj….talán Gyurcsánytól kellene kérned!…..
    Most van minimum nyugdíj,de ugye az sem jár, ha valaki nem dolgozott és nem fizetett semmit,pláne,ha kint sem mert akkor ott is kaphatnál valamennyit!
    Ha esetleg nagyon szorult helyzetbe kerülsz,csak szólj és gyűjtést rendezek….én is adakozom,nehogy éhen halj!

  • Gondolom a második Orbán kormány alatt(2010-ben vagy utána mentél ki,)addig sem sikerült valamennyit …dolgozni?….hát pech!

  • Llanfair!

    A tények egészen mást mutatnak,én valóban dolgoztam,különben nem kapnám a jogos nyugdíjamat!és ez ugye nem kormányfüggő!!!!!(amit ugye nem tőled,vagy mástól vettem el, te szerencsétlen…..)
    Vagy hazudsz…vagy ha tényleg 45 évet dolgoztál,akkor ahhoz is sötét vagy,hogy elintézd a nyugdíjad!Részvétem!
    Na el lehet szakadni,nem az én ügyem hanem a tiéd!
    itthon egyébként már 20 év után is kapnak résznyugdíjat az emberek,természetesen a korhatár betöltése esetén!

  • Boda Marcsi Marcsa, te tenyleg komplett hulye vagy. 😀 De ne aggodj, elvegetalunk egy darabig. Nem irom ide mennyibol, mert elont az irigyseg, hiszen ilyen osszegrol meg almodni sem mertel soha.
    Google a baratod, nyilvanos a fizetes. Szorozd meg a hivalalost kettovel, es ha megut a guta, nyugodj bekeben.Szanalmas, ostoba, gonosz es irigy venasszony vagy.
    De nem is erdemelsz mast. Sajnalom.

  • Ne őrjöng Llanfair,próbáld moderálni magad….ha nehéz is,aztán örülj,hogy eltartanak…..nem irigyellek,hanem szánlak…..nekem ami kell megvan,nem nélkülözök semmiben szerencsére és én dolgoztam meg érte!
    Aztán te sem lehetsz délceg ifjú,ha a nyugdíjadat kifogásolod….Az meg a „jellemedre”eszedre…utal,hogy te irigyled a tisztességes magyar nyugdíjasoktól a jogos járandóságukat,undorító!
    akkor ugyan miért is sértegetsz(próbálsz…)

    A gutaütéstől egyébként szerencsére messze vagyok!
    Nyugodj le szépen,kérj a feleségedtől tablettát…..!

  • ja és ha jól élsz,mindened megvan, akkor miért vagy ilyen ideges és gyűlölködő?…..valami azért csak nem stimmel veled….(ha valóban annyit dolgoztál kapnál nyugdíjat!!!).de több részlet nem érdekel,én mindig itthon éltem,jóban rosszban és eddig is ezután is a saját (meg sok ismerősöm,barátom)tapasztalatait,tényeket írtam,ezzel a fórummal,meg a fanatikus híveivel ellentétben,nem fizet senki hazugságokért!

  • Boda Marcsi Téged megsérteni? Tényt közöltem, segg hülye vagy. A legegyszerűbb mondatokat sem érted meg,csak jön belőled az idiótizmus, szajkózod az undorító mocskot. Egy ló ennyi idő alatt már fújná a Mi Atyánkat, neked pedig csak a szád habzik még most is. Kérd meg már a szomszéd ágyon fekvő elmebeteget, hogy értelmezze amit írok. Nem, nem vagyok délceg fiatal, egy délceg ötvenesnek kinéző ötvennyolc éves vagyok. És? Ha meg akarlak sérteni, azt írom, hogy intelligens vagy. No, akkor majd sértődhetsz.
    Őrjöngeni egy féleszű miatt? Kicsinyem, túlértékeled magad.
    Még a meztelen csigák miatt sem őrjöngők, pedig Őket utálom. Elhelyezek a fejükön egy bazaltkockát ha bosszantanak, és kész. Puszi.

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    A Feri magát nagyon lázba hozta. Otthonkába, bokafiksz zokniba teccik őt olvasni ? Ha a Feri felkérné, táncolna vele ? De megnézném 🙂

  • Még mindig nem tudod megmagyarázni,hogy a sokévi munkásságod…után miért nem kapsz nyugdíjat mint mások,akik szintén kimentek és az itthoni,meg kinti idejüket is beszámították,de nem is érdekel,zűrös,sötét alak vagy
    Orvos férjként az egy dolog,hogy ilyen nagy paraszt vagy és te valóban segg hülye is!Vigasztaljon az a tudat,hogy nem vagy egyedül ezen az oldalon……se önkritikád,se képességed,se eszed nincs ahhoz,hogy normális emberek kritizálj,én nem dühöngök miattad,figyelembe veszem az állapotod!Sajnos nagyon is értlelek…
    Szakadj el tőlem
    ,ha nehéz is…..
    Göllner meg piszok „szellemes”,csak a hozzá hasonlókat hozza lázba a szerencsétlen Gyurcsány…egyébként nem tudom,hogy néz ki egy ilyen idétlen alak,de nekem szerencsére nem kell szégyenkeznem látatlanul sem
    az ilyen bunkó szerencsétlenekkel szemben….
    Na pá,dupla adag gyógyszer…pláne,hogy orvos is van a családban,körükben…!
    reklám volt…így ennyi!
    Külön öröm,hogy egyre jobban sikerül égetniük magukat,hajrá..!

  • Ja amúgy Göllner képe itt a hírlapon is látható,hát nem egy szépfiú kategória….meg „minden” ….leolvasható a képéről,amit nem is kell ragozni…!

  • Amúgy Llanfair,csak megsúgom,hogy 58 évesen (már ha férfi vagy?…)ugye nem jár nyugdíj,az itthon élő becsületesen dolgozó férfiak is csak 65 évesen mehetnek nyugdíjba!
    Mégis mit képzelsz magadról te szerencsétlen,hogy jó pár éve pedálozol az ellátásra?….
    meg ugye 58-ból(ha annyi vagy)- 45 év (munkaviszony).=13 éves korodtól dolgoztál?na kész röhej,(a régi szép” szoc.időkben ez lehetetlen)még számolni sem tudsz szerencsétlen!(hazudni sem…)Mielőtt valótlan hülyeségeket írsz,próbálj meg gondolkozni,ha rossz állapotban is vagy!
    Amúgy én 68 éves vagyok jó szellemi és fizikai állapotban és
    a hülyeség jelei sem mutatkoznak rajtam(mint nálad!)annak ellenére,hogy én sokat dolgoztam!

  • Boda Marcsi
    2016 szeptember 28
    5:50 du.

    „Amúgy én 68 éves vagyok jó szellemi és fizikai állapotban és a hülyeség jelei sem mutatkoznak rajtam”

    T. Hölgy.
    Kérem ne essen túlzásokba..

  • Boda Marcsi Utoljára megpróbálom veled. Igen, 14 éves korom óta dolgozom, mert ipari iskolába már kihelyeztek gyárba dolgozni, fizetésért. Az ügyesebbek így jártak.
    Miután nem voltunk gazdagok, ezért estin végeztem az iskoláimat, plusz négy szakmát is szereztem. Szégyelljem? Nem fogom.
    Így 54 éves koromra megvolt a 40 év. A plusz öt év úgy jött össze, hogy életemben sosem dolgoztam rendes munkaidőt, de nem ritkán 300-360 órát. Nekem 7-8 hónap alatt megvolt az esztendő. Ilyen cég volt akkoriban a BKV (napi 12-13 óra, havi egy szabadnappal). Igen, törvénytelen volt. Kit érdekelt ez akkor? Ezek után fizetem is az adóterheket. Persze ez után nem jár nyugdíj, csak fizetni volt kötelező. Sőt, a duplán számító nyugdíj jóváírás sem, mert dolgozni lehetett duplán, csak megkapni nem, ami jár érte. Számolsz? Miután a munkáim nagy része nem szájjártatásból állt, ezért a kemény munka miatt jár öt évente egy év nyugdíj jóváírás.
    Így 54 évesen jogosult lettem nyugdíjra, amit írott szerződéssel tudok bizonyítani. Ennek összege 180 000 forint felett kellett volna lenni. Ez van.
    Kérdésedre válaszolva, igen, férfi vagyok, szerencsére minden nap van alkalmam bizonyítani, jó selyemfiúnak lenni. Ezen kívül minden nap kerékpározok, túrázok, és rengeteget kertészkedek.
    Nem szoktak 50-nél többnek nézni. Igen állíthatom, egész életemben férfi voltam, és még mindig délcegnek számítok.
    Tehát miután nem engedtek nyugdíjba, így 72 x 180 000 forintot lopott el tőlünk a kormány. Persze ez lehet még több is, még változhat.
    Az, hogy nem hiányzik, az nem menti fel a kormányt, mert az nekem jár. Még ha szerinted nem is, de Te ebben sem számítasz.
    Nem hiszem, hogy megérted, de többet nem írok, mert tegnap egy magánlevelet kaptam, amiben felhívták a figyelmemet, hogy csak lejáratom magam, ha veled próbálok értelmesen beszélni. Magamba szállok, és feladom, de azt gondolom, hogy Te, aki önerőből olyan magasra szárnyaltál, ezt az egyszerű történetet megérted. További szép napokat.
    Ui: Tudod kedves, este hétre mentem mentőzni, reggel hétkor végeztem, kilenckor már a buszon ültem hatig, majd este hétkor megint a mentők (napi 21 óra). Mikor ez nem ment valamiért, akkor a mentőknél átültem a másik oldalra, és a következő 12 órát ápolóként dolgoztam (az 24 óra). És ez a mókuskerék ment, míg a feleségem végezte az egyetemet. Igen, egy kicsit enyém is az a diploma. Nem várom, hogy elnézést kérj, elég ha leég a bőr az arcodról) 🙂 Te csak hiszed, hogy tudod mi a munka, kapargattad csak a felszínét.

  • Llanfair!
    Na végre értelmesen írtál részleteket,bár nem rám tartozik,csak az irritált,hogy a sérelmeidért másokat okolsz és vitatod a mindig itthon élő és dolgozó nyugdíjasok jogos járandóságát.
    Nem azzal járatod le magad,hogy velem levelezel(sokan osztják a nézeteim,véleményem nem csak ezen a fórumon,hanem itthon is)hanem a primitív sértegetésekkel,valótlanságokkal,fölényeskedéssel.
    Azok alapján amit írtál javaslom,hogy próbálj meg több fórumon,jogi úton felülvizsgálatot,elégtételt kérni!
    Amúgy én 68 éves vagyok és több műtét,betegség után is azt szokták mondani,hogy egy tízest most is letagadhatnék és fiatalos vagyok!
    Az,hogy pártszimpátiában más állásponton vagyunk,az nem ok,hogy sértegessük egymást,különösen mert nem vagyok most sem
    párttag és gyakran kritizálom a mostani kormányt is,de a szocikat semmilyen téren nem lehet túlszárnyalni aljasságban,amik bizonyított tények.
    Örülj neki ,hogy jól nézel ki és főleg,hogy egészséges is vagy!
    A leveled végén megint nem bírsz magaddal sajnos…..nekem nincs miért szégyenkeznem,felsőfokú végzettséggel felelős állásban és megszakítás nélkül dolgoztam,sőt képzeld válásom után folyamatosan én is vállaltam másodállást,miközben a fiamat egyedül neveltem!Ha nem ismered a helyzetem,akkor ne kritizálj és ne fölényeskedj!
    Részemről elástam a csatabárdot,eddig is a nagyképű modorod
    irritált!
    Na minden jót kívánok!

  • falusi papagáj megint lelkesen kontrázott…..ha jólesik neki
    tegye….megnyugszik!

  • Egyébként nappal irodában dolgoztam mint költségvetési főelőadó mellette (eljártam statisztálni)este felsőfokú számviteli képzésre jártam 3 évig,majd
    gazdasági igazgató voltam az utolsó 20 évben és előzőleg amikor a fiam még kicsi volt éjszaka egy másik cég könyvelését végeztem,hogy mindent meg tudjak adni neki.
    Régen és most is sokan dolgoznak több munkahelyen a jobb megélhetés érdekében.
    Én magam tartottam el,mert a férjemtől csak minimális gyerektartást kaptam,azt is csak addig , amíg kötelező volt…
    Hát ennyi,részemről befejeztem,különösen,hogy már régen nem a cikkről beszélünk…arról meg már minek?!

  • „… kell megerősíteni és maradni az Európában!!!!!!!!…”
    Majd a moszlimok kiküldenek és akkor csodálkozhatsz,hogy valami nem sikerült!
    De akkor is görcsösen fogsz ragaszkodni valamihez,kapaszkodni valamiben.De már akkor késő volt! A jövőt -valamilyen szinten- azért érzékelni kell!!!
    Érzékelős üdvözlettel.

  • Gyuriferi : menj már a következő oldalra!!!
    Ott már táncolni is lehet …..
    Táncolós üdvözlettel

  • Llanfair, még én is igazat adok neked a nyugdíj témában. Ha értelmes vagy és nem arcoskodsz, tisztábban lát a magamfajta is felőled. Maradjon így, és meglátod még rajongóid is lesznek.

  • Charlie Ezt en mar tobbszor leirtam. Csak gunyt kaptam erte. Ez utan lettem ingyenelo, selyemfiu, kitartott. Ez csak nehany szo a megertok taboratol.
    En jol jottem ki belole, de sok volt kollegamat mar el is bocsajtottak, se nyugdij, sem munkahely. A tobbit pedig folyamatosan zsaroljak. Ne arcoskodjak? Oreg kutya ne tanuljon uj kunsztokat. 🙂

  • Llanfaír!
    Hidd el charlie csak jót akart,ha ő és én is tárgyilagosan átértékeltük az ingerültséged okát,akkor Te is légy tárgyilagos és ne gyűlölködj,ne sértegess olyanokat, akik legalább annyit dolgoztak,mint Te és megkapták a jogos járandóságukat veled ellentétben,úgy hogy nem tőled vették el,és nem tehetnek arról,hogy ilyen helyzetbe kerültél!
    Ennek ellenére örülj,hogy jó és kiegyensúlyozott helyzetben vagy!

  • Boda Marcsi Sajnos az ingerültségemnek sokkal több oka volt, mikor elindultunk. Ma már nincs semmi ingerültség bennem, mert mint Presser Gábor énekli, „a szerencsét keserű cseppekben diktálta belém akkor az élet.” De a tény, sajnos tény maradt.
    Csak az értetlenség, hogy ezt és ezer hasonlót elnézik a kormánynak, csak azért, mert velük még nem tették meg. Pedig mindenki sorra kerül. De valahogy mindenkit hidegen hagy, amíg Őt békén hagyják.

  • Llanfair, bár már régebben olvastam a story-dat, ami nagyon összecsengett az enyémmel, főleg a szellemiségében. Kicsit meglepett, hogy ennek az önkritikával elégtelenül megáldott nárcisztikus áldozattal belementél ebbe, de vedd úgy, hogy miattam és talán több társunk miatt ez mégse volt hiába… Ne tűnj el, mert hiányozni fogsz. Csak tudd, hogy kivel állsz szóba:)

  • Boda Marcsi Neked írom, de az összes jobboldalinak szól. Az Irish Times egy gazdaságilag jobbközép lap. Közölt egy leírást a magyar egészségügyről. Sajnos a leírás jó, bemutatja a tarthatatlan pocsék helyzetet. Természetesen riasztották alkoholista Pálffyt, aki azonnal nekiugrott az újságnak, hiszen minden nagyon szép, minden nagyon jó. Nincsenek várólisták, a kórházak jó állapotban vannak, a készülékek jók. Már az szégyen, hogy ilyen alak nagykövet lehet. Igaz, itt annyi is a súlya. Tehát mi, akik tisztában vagyunk a két ország közötti különbséggel, hallgassuk el ezeket az ordas hazugságokat. Nem cinkos aki hallgat? Miért jó nektek, ha elhallgatják a disznóságokat? Ez a szocializmusban nagy divat volt, most miért? Olvasom itt, hát vannak még hibák, folyik a kijavítása. Hát ez Kádár elvtárs szövege! Itt tart a jobboldal?
    Pofátlanul kioktat a magyar kormány egy olyan országot, amely egy megyei kórházra csak mióta itt vagyunk, majd 40 millió eurót költött, és ez itteni viszonylatban nagyon kevés is.
    Az orvosok a magyar kereset 6-17 szeresét keresik, a körülményeket pedig nevetséges lenne összehasonlítani.
    Egy olyan országot, melynek GDP-je az EU átlag 132%-a, és ezt nem a német autógyárak adják. Olyan országot, ahol még a kisebbségi kormányzás is működik, államadósságának pedig több mint 30%-át törlesztette.
    Kedves Marcsi, miért lenne jó, ha mi hallgatnánk, hiszen Ti ezt akarjátok elérni, és bizony az eszközökben nem válogattok.
    Ha nem írjuk meg, akkor minden jó? Még mindig a hírhozó a hibás? Ez csak egy szelet, de mindenki a saját szakmájában látja a szakadékot nyugat és kelet között. Miért ne írná le? Az a „hazaáruló”, aki ostorozza a hibákat, felmutatja, hogy lehet és kell másképpen, vagy aki takargatja a rosszat, és segíti a rosszat tovább folyni. Ki a rossz ember? Aki a jóban sem felejti el rossz sorsú embertársait, vagy az, aki kicsi előnyökért képes eladni honfitársait? Tudom, ha egy kis eszem lenne, ülnék a jóban, és befognám a pofámat. De sajnos nem tudom nem észrevenni, hogy volt kollégáim életét tönkretette ez az „új világ”. Az EÜ-ben ugyan ez. Volt kollégáim végigdolgozták az életüket, és már csak a reménytelenség, és a nélkülözés várja őket. Felesleges „nyuggerek” lesznek. Már ha megérik. Engem ez zavar. Titeket miért nem?

  • Llanfair
    2016 szeptember 30
    4:21 de.

    – Ady Endre –

    A föl-földobott kő

    Föl-földobott kő, földedre hullva,
    Kicsi országom, újra meg újra
    Hazajön a fiad.

    Messze tornyokat látogat sorba,
    Szédül, elbusong s lehull a porba,
    Amelyből vétetett.

    Mindig elvágyik s nem menekülhet,
    Magyar vágyakkal, melyek elülnek
    S fölhorgadnak megint.

    Tied vagyok én nagy haragomban,
    Nagy hűtlenségben, szerelmes gondban
    Szomoruan magyar.

    Föl-fölhajtott kő, bús akaratlan,
    Kicsi országom, példás alakban
    Te orcádra ütök.

    És, jaj, hiába mindenha szándék,
    Százszor földobnál, én visszaszállnék,
    Százszor is, végül is.

  • Ezutóbbi kettőért érdemes idejárni. Köszönöm!

  • Miklos Banfi Hiú vagyok, mit csináljak? Nevezhetnek lúdtalpasnak, nagyfülűnek, de az ingyenélő rágalma zavart. Miután úgy tudom, többen olvassák a lapot mint írnak hozzá, gondoltam megismétlem ezt a kis történetet, tisztára mosom „nicknevem” becsületét. 🙂

  • Fair :
    Majd ha Magyarország olyan fejlett lenne mint amivel összehasonlítod akkor kellene ezen adatokat összevetni.
    Addig felesleges a nyugati szép dolgokat állandóan az ország fölé helyezni,és becsmérelni,hogy még milyen távol van azoktól.
    Hogy tudjad : a balliberális komenista múlt alapozta meg az ország mai helyzetét,és ezen a komenisták,liberalisták által irányított „rendszerváltás” tovább rontott a helyzeten,mert az elvtársak mindent lenyúltak,az embereket kisemmizték ,szegénnyé tették és ebből nagyon nehéz kimászni
    .! Persze !!!Orbán irányított mindent 1989.óta , ő a hibás mindenért– de lehet ,hogy a kádár rendszert is ő irányította.De hogy a magyar lehetőségeket nem megérteni! Ehhez tudás kell.
    Csak a nyammogás , meg a nyugat dicsérete! Amikor itthon voltatok mit is tettetek érte ??? Ja -ezért nem ti álltok az ország élén,mert tovább nem futotta,mint amennyit elértetek.
    És még van akinek e folyamatos nyammogás miatt kell idejárnia.De ő is elhagyta az országot ,nem tudni mit tett itthon , hogy csak ilyen fejlődés jött létre.De ő sem tört az élre. Csak kimenni külföldre és beleülni a mások által biztositott pénzekbe! Ez csodálatos Részetekről. De senkinek nem jut eszébe mennyibe került a kinevelése az orvosnak -akinek e juttatásokat meg kellene fizetni,vagy az országnak ahova elment.Ez az ész elszívás–már aki erre alkalmas .Gyakorlatilag ez olyan ,mint a gyarmatositás : elvenni tőle az értéket , elvinni és nekik élni belőle jól,az adott ország nem számít.Továbbra is mondom : a magas iskolai végzettségűekért minden országnak-aki elviszi-ugyanúgy kellene pénzt fizetni,mint a focistákért.
    Így megtérülne az adott ország költsége: Átigazolásra pedig csak azok kerülnének akik kellenek nyugaton.Az egyre magasabb árak meghoznák azt,hogy az adott ország egy idő után inkább az oktatásra fordítana többet,mert nem tudná kifizetni a pénzt.Akik meg kiakartok menni,annak sponzort kellene keresni,aki kivinné őt.
    Nagyon üdvözlettel,meg örömmel,hogy olyan nagyon jól éltek.

  • Toth Peter Ki az a ti? Mar ennel a tobbesszamnal elakadtam. En nem vagyok ti. Azt kell atvenni, amit lehet. Peldaul a gondolkodast, meg azt, hogy hatalmon lenni nem szabadrablast jelent. Azt is, hogy nem vagyok ellenseg, mert nem imadom a kormanyodat.
    Mi ledolgoztuk az orszagnak ami jart. Rossz cimre kulted dorgedelmedet. Olvasni elobb, atutaA tuast birtoklot meg kell becsulni, nem rabszolganak hasznalni.

  • tóth péter
    2016 szeptember 30
    11:34 de.

    Én speciel itthon élek, dolgozom, adózom, gyakran olyan közcélra is áldozom, ami állami feladat lenne.
    Nem mellesleg nem szoktam dicsérni az „elmúlt nyolc évet” sem.
    De, hadd jegyezzem meg, hogy Orbán mögött immáron több, mint TÍZ (10) év kormányzás van, amiből az elmúlt HAT (6) évben irdatlan nagy pénzek jöttek be Uniós pályázat címen az országba, mégis, – és ezt már számtalanszor leírtam – romokban az egészségügy, az oktatás, a gazdaság, az államigazgatás, a jogállam. 4 millió szegény, és több százezer éhező gyermek országa lettünk!
    Nem szándékozom elmenni(, még nem), de egyre jobban magamba fordulok, és Candide-i (Voltaire) értelemben csak a kertem művelem, mert többnyire reménytelennek érzem azt, ami itt körülöttem zajlik.

  • Tóth Péter. Humorizált a gépem. Olvasni előbb, azután írni.
    A tudás birtokosát megbecsülni kell, nem rabszolgának használni.
    Hazugság, hogy oktatásra fordítanák a pénzt. A gondolkodó ember veszélyes. Volt pénz, stadion és kisvasút kellett. Meg olimpia, mert a vezérnek az az álma. Itt a krachban abbahagyták a stadiont, és befejezték az iskolát. Ezt a gondolkodást kell átvenni, nem a rongyrázást. Azt, hogy egy olimpiai éremmel is boldogok voltak, mert egyszerűen nem hajlandók milliárdokat költeni a versenysportra.
    De lássuk a számtant. Feleségem képzése hat millió forintba került. Ezt most hét hét alatt megkeresi. Mit érnél vele? Inkább megbecsülni kellett volna. Például erkölcsileg, az ingyen van. De az ország még erkölcsileg is csak az olvasni alig tudó sportolókat tudja. Nem a pénz hiánya a fő hiány, hanem az értékek rossz megítélése.
    Ne haragudj, már leírtam itt, mit tettünk a hazáért. Sajnálom, ha lemaradtál róla. Nem miattunk rohad a gépezett.

  • terminus Egyebkent erdekes az a jobboldali logika, hogy aki elegedetlen a magyar jobboldallal, az biztos elegedett a baloldallal. En nem latom ezt az osszefuggest.

  • llanfair!
    ok dologban igazad van,de lehet,hogy nem tudod az utóbbi időben többszöri és jelentős béremelésben részesültek az orvosok (szakorvosok nemrég!!! HAVI 100,körzeti orvosok 130,fogorvosok 5o ezer Ft emelés kaptak,és még nincs vége!!!)
    Több kórház adósságát kifizették,plusz fejlesztésekre is kaptak pénzt!Ennek ellenére sok lelkiismeretlen,pénzhajhász orvos van, a plusz „hálapénz”ellenére,meg sok kórházi fertőzés is,persze vannak nagyon jó tapasztalataim is,volt olyan kórház ahol egy fillért nem fogadott el senki és nagyon tisztességesen kezeltek
    (műtöttek,gyógyítottak!!!)
    Azt meg ne felejtsd el,hogy a kinti keresetek mellett az árak is jóval magasabbak,meg ugye a szocik alatti alacsony bérszinttel most egyszerre nem lehet csodát tenni!
    Az egészségügyesek pedagógusok több lépcsőben nagy emelést kaptak!!!aztán most egy kezdő rezidens!!!!kétszázezer felett keres….ami sok kisnyugdíjasnak többhavi járandósága!!!
    Na ezért és a méltánytalanul alacsony idei és a jövőre tervezett emelés miatt is írtam kritizáló észrevételt a Fidesznek(ugyanis velük sem vagyok elfogult!!!)Azt is megírtam,hogy nem csak azoknak kell emelni akik a Kossuth téren követelődznek,hanem akik már ledolgozták az életüket,és
    idősek.
    Nem a saját érdekemben írtam,mert nekem a hazai viszonylatokhoz képest szép nyugdíjam van és tisztességesen
    megélek belőle!
    De tudod itthon több mint kétmillió nyugdíjas van és( a volt politikus nyugdíjasok kivételével ,akik érdemtelenül kapnak sokat…) a szavazás előtt nem ártana elgondolkozni,eddig minden kormány kicsit beijedt és emelt..(bal és jobboldali)
    Ami a te nyugdíjadat illeti próbálj meg jogi úton (illetékes szerv,esetleg ügyvéd,jogász bevonásával)érvényt szerezni!

  • Boda Marcsi Kedves Marcsi Természetesen tudok az adósság kifizetéséről és a béremelésről.
    Nézzük meg közelebbről. A kórházaktól folyamatosan vonták el a pénzt, teljesen lehetetlenné tették őket. Természetes volt, hogy a rendkívül kevés pénzből csak hatalmas adóssággal tudnak kijönni, amellett, hogy nem tudják a feladatokat ellátni.
    Mikor az elvonások miatt eladósodnak, akkor a kegyes állam kifizeti azt az adósságot, amit ő okozott, az elvonások egy részéből. A BKV is így jár, nem kapja meg a neki járó pénzt, majd nagy kegyesen megengedték, hogy vegyen fel kölcsönt. Persze, hogy belefullad. Szépen működik a dolog.
    A fejlesztések a nullán vannak. Minden elrohadt, az a kevés amit kapnak, a tűzoltásra sem elég. De a vezércikkben nagyon jól mutat. Egy CT vásárlása csődbe visz egy kórházat.
    Az orvosok a Medgyessy féle emelés óta nem kaptak komolyabb pénzt. Mikor is volt? Azóta a rezidensek egy része kapott olyan nagy emelést, ami hatalmas bérfeszültséget okozott. A zöldfülű több pénzt kapott, mint egy egyetemi adjunktus. Ez vicc, nem?
    Azt, hogy egy orvosi fizetés mennyit ér, hogy mennyibe kerül egy fejlődni és tudni vágyó orvos továbbképzése, már sokszor írtam. Egy szakkönyv 30 000 forintnál kezdődik. Egy kongresszus
    1200 eurótól. Ezeket a magyar kórházak nem fizetik, ezt az orvos saját zsebből. Már az orvosi folyóiratokat is lemondták a kórházak a pénzhiány miatt. Egy fizetős online cikk elolvasása 20 dollártól. Kiszámolható, mennyit ér egy bruttó 100 ezer forint fizetésemelés. A sok év alatt elspórolt pénz egy töredékét visszaadják, csak melyik lyukat tömjék be vele?
    Sajnos ezek nagyon jól hangzó dolgok a laikusoknak, de szinte a semmivel egyenlőek.
    Kórházi fertőzés mindig lesz, mert a kórházi baktériumok egyre életképesebbek. Ha semmire sincs pénz, akkor fertőtlenítőre sincs. Láttam budapesti kórházba gumikesztyűt mosni!
    A pénzéhes orvosokat hagyjuk, minden néprétegben vannak pénzéhesek. Emberek vagyunk. A paraszolvenciát is hagyni kellene, mert bele van számítva a fizetésükbe. Megszüntetése nem megy parancsszóra, meg kell teremteni a feltételeket.
    Egyébként is az orvosok negyede sem kap komoly pénzt.
    Általában az operatív szakma és a nőgyógyászok kapnak, a többiek alig valamit vagy semmit.
    A nyugdíjam elvételét törvényileg tették, perelni nem lehet. Nem buták ezek.
    Itt Tóth Peti a szememre hányta, hogy ha majd olyan fejlettek leszünk, mint Írország. Nézzétek meg, honnan indultak. A nyolcvanas évek közepén csődben voltak. Most megint gyorsan másznak ki a bajból. Az EU pénzek mindig jó helyre mentek, minimális volt a lopás. Lehet, mégis lenne mit tanulni tőlük?

  • llanfaír!
    Köszönöm,hogy reagáltál!
    Én itthon élek és (sajnos)a saját kórházi tapasztalataim írtam le és őszintén!!!
    Nem most kerestek keveset az orvosok,hanem már régóta és nem most nem kaptak kevés pénzt a kórházak a működésre.Amióta az eszemet tudom mindig mindenkinek tejelni kellett a régi szép időkben is!!!!
    Aztán emberi hozzáállás és nem pénz kérdése is,hogyan bánnak a beteggel az orvosok,nővérek,meg hogyan lehetséges,hogy az egyik kórházban nem végeztek megfelelő vizsgálatokat és emiatt okoztak maradandó vissza nem fordítható károkat egy életre,meg 2x MRSA fertőzést ,.megspórolva a kellő fertőtlenítést(koedukált WC,csótányok…) míg a másik szintén nem kiemelt kórházban önzetlenül ápoltak,semmi fertőzés…teljes higiénia,mindez hálapénz nélkül!
    hidd el ahány ember annyi emberi sors,én mindig az igazat írtam!
    Egyébként nem adtam fel,műhibapert indítottam,mind a laikusok, a magánszakértő mind,az orvos- ügyvéd támogat és maximálisan képvisel,azt mondják nyerésre áll az ügyem,de ellenkező esetben a TV-hez,sajtóhoz fordulok és nem adom fel!

  • Egyébként a leveled előtti egy mondatos hozzászólásod nem értem,neked írták és ki?

  • Boda Marcsi 2016 szeptember 30 5:33 du.

    Egy elmebeteg jobboldali troll irománya. Idáig csak én kaptam tőle gyalázkodást, úgy látszik a KMH szerint itt az ideje közhírré tenni. Érdekes.
    Egyébként nem ronda, sőt, kimondottan csinos, és nem zsidó a feleségem. Azt hittem, a család gyalázása nem fér bele. Tévedtem.

  • Christopher Adam Tényleg belefér, hogy a nicknevemmel visszaélve gyalázzák a családomat, és ez megjelenik a KMH-n? Tényleg nekem kell követelni a kitörlését, mert a moderátor ízlésének megfelel?
    Az Ille Pisti tűrésküszöbe nagyon nagy volt, de az ilyen patkányokat nem engedte át a szűrön. Szomorú. Ez már bayeri mélység. (2016 szeptember 30 3:29 du.)

  • Boda Marcsi Igaz, nem most keresnek keveset, mindig keveset kerestek. De amit most csinál a Fidesz a hálapénz körül, az már egyértelmű hitelrontás. Mindenért az orvosokat hibáztatni aljasság. Mindent úgy állítanak be, hogy az orvosok és ápolók miatt van minden rossz. Nevetséges.
    Igen sokat számít a személy intelligenciája, ebben igazad van.
    Adott esetben X jobban csinálná mint Y. De hát ki nevezte ki az igazgatókat? Miért a párthűség a legfontosabb?
    Az orvosok is magyarok, van ilyen és olyan is. Mint minden szakmában. Az is igaz, hogy a Gyurcsány kormány kezdte el, az orvosfizetéseket megnyirbálni, de ez nem menti a Fideszt. Lehet, hogy az elv jó volt, de a végrehajtása rendkívül nagy károkat okozott az orvosoknak, ezáltal a betegeknek.
    Megoldás mindig van, itt kiesnek a rendszerből azok az orvosok, akik nem csinálják tisztességesen. Ki kell tenni a rosszat, a kevesebb sokszor jobb. Nem kötelező a rossz orvosnak „gyógyítani”, elmehet közmunkásnak is. Ha ahhoz ért.

  • Llanfair
    2016 szeptember 30
    4:29 du.

    A hálapénzes rendszer ellen miért lépne föl az a régi motoros pl. belgyógyász, nőgyógyász, aki abból vette a BMW-jét, meg építette föl a horvátországi nyaralóját? Soha nem kapnának ennyit tisztán, pl. százezer egy szülés.

    A kórházak épületét nagyon sok helyen fölújították az EU-s pénzekből, inkább a szakrendeléshez hozzáféréssel vannak nagy bajok, pl. endokrinológus fél éves várólista. Maszek rendelésen fogad kb három hét múlva.

  • terminus
    2016 szeptember 30
    12:35 du.

    Nem olvastam végig a kommentfolyamot, csak egy észrevétel a hsz-edhez.

    Az éhezés Magyarországon a rendszerváltással kezdődött, akkor csináltak egymillió mélyszegényt a gyárak, tsz-ek bezárásával, szétverésével. Ezeknek az embereknek áldás a közmunka, főleg ha nem kényszermunka jellege lenne.

    Ami nagy „meglepetés” Orbán alatt, az a középosztály évtized óta tartó lecsúszásának a folytatása, nagyon sok fiatal csak álmodik a szülei életszínvonaláról, lakás, kocsi, takarékbetét. Ezek a fiatalok a fideszre szavaztak sokan 2010-ben, de azóta kiábrándultak belőle.

  • tóth péter
    2016 szeptember 21
    11:24 de.

    Szerintem nem az őszödi beszéd volt villámcsapás, hanem az azt követő finkelsteini karaktergyilkolás. Gyurcsány anélkül is megbukott volna, és Orbán a zavargások nélkül is esélyes lett volna a 2010-es győzelemre.

    Szerintem a fő kérdés továbbra is az, hogy az 1989-es rendszerváltáskor már készültek-e egyesek a királyválasztásra, és mennyi volt ezek között a „demokratikus”, köztársaságpárti?

  • Boda Marcsi Még annyit, hogy amikor eljöttünk, akkor tervezték a VIP listát, amit már be is vezettek. Ez teljes soronkívüliséget jelent a kormánytagoknak, családtagjaiknak és mindenkinek, akinek ezt megengedik. Tehát hiába kerül rád a sor, eléd tesznek olyat, akinek „barátja” van. Nincs mérlegelési lehetőség, utasítás.
    Ez nem azt jelenti, hogy nem működik az egészségügy? Ha működne, nem lenne arra szükség, hogy ezt az arcátlanságot megcsinálják.

  • Christopher Adam

    Llanfair,

    Természetesen töröltem. Itt egy undorító és őrült floridai magyarról van szó, aki naponta kb. kéttucat kommentet ír, mindig más-más felhasználó nevével visszaélve. (És gyakran IP címeket váltva.) Az esetek 99 százalékában időben látom, amikor pedig nem akkor utólag törlöm.

  • Chris, tényleg mindennek az alja, hogy trágár személyeskedő kommentek megjelenhetnek, ennek okára szeretnék rákérdezni.
    Valahogy olyan érzésem van, hogy mintha a nemzetben gondolkozók lejáratása történne a segítségeddel. Szégyelld magad, ha így van.

  • Christopher Adam

    Charlie,

    csillapodjál le. Ebben az esetben egy nemzetben gondolkozó magyar írja le ide naponta tízszer-tizenötször, hogy hol és mikor fog engem elgázolni egy kamionnal, hogy hol és mikor fogja megölni családomat, hogy miért érdemelte meg nagyapám a halált Dachau koncentrációs táborban, stb. Szerencsére, az esetek 99 százalékban az ilyen nem megy át a szűrön. De lehet, hogy érdemes lenne nem csak rendőrségi feljelentést tenni (megtörtént), hanem ezeket le is hozni, hogy mindenki láthassa a nemzeti oldal nívóját.

  • Christopher Adam Tudom, többször kaptam már ilyet, csak nem jelent meg. Azért ért roppant kellemetlenül a megjelenítés. Az nem zavar túlságosan, ha engem szid, megszoktam, de a család a kocsmában is érinthetetlen. Elnézést, ha ingerült voltam, hajnalban keltem. 🙁

  • hazai lámpa Igen, jól látod. Itt is az értékítélettel van baj, mert az a jó orvos Magyarországon, aki sokat keres. Itt is jó lenne egy átfogó rendezés a fejekben, de az embereket ez nem érdekli.
    A paraszolvenciát kapó orvosok a diagnosztika nélkül nullák.
    Olyan mint az énekes a rockegyüttesben. Ő van a fényben, de minden ami fontos hátul történik.
    A rendezést bizony az Ő megkerülésükkel kell megoldani, mert Ők mindig keresztbe fognak tenni minden próbálkozásnak.

  • charlie Meg kell követnem Christ, mert tényleg rendszeresen ír ez az elmebeteg, még sosem került ki. Ille szokott régen megosztani egy csokorral a gyöngyszemeiből. Most csak azért voltam felelőtlenül heves, mert a családot is belekeverte. A idiótáknak is kell egy határt húzni.

  • Llanfair
    2016 október 1
    6:39 de.

    A várólistákról…
    A TB kassza is romokban van. Ez legalább akkora oka a várólistáknak, mint az orvoshiány. A legtöbb kórház legtöbb járóbeteg ellátó osztálya a kapacitása alatt dolgozik, mert napi maximumokat írnak nekik elő, hogy a TB ne legyen még nagyobb bajban. VIP listákról nem tudok, de el tudom hinni. Azt viszont tudom, hogy a több hónapos várólisták ellenére sógor, koma, jó barát akár egy héten belül is kaphat ellátást (TB alapon)!
    (Igen, és persze azt is tudom, hogy ez a probléma már „Mis Röfi” miniszterkedése alatt is létezett.)

  • „…Hazánkban a romok is ROMOKBAN hevernek „

  • Chris, itt a gyalázatos csúsztatás, mi köze a nemzetben gondolkodóknak egy ilyen elmebeteg trógerhez. Egyből hozzánk kapcsoltad, de ez nem korrekt, sem eddig, sem ezután részemről (részünkről) ilyen aljas megjegyzést ne tettem (tettünk).

  • charlie
    2016 október 1
    1:39 du.

    Jókomám, Char Lee, itt vannak a te „nemzetbengondolkodóid”…
    http://kepek.444.hu/2016/10/01/nem-akarunk-idegeneket-zengett-a-kossuth-teren

  • Falusi Jovonk remenysegei, nemzeti kulturank, ertekeink es hagyomanyaink orzoi? Ok lennenek azok? Ezt komolyan gondolhatja egy muvelt ember?

  • Bizony Falusi, ezek magyar fiatalok, nem segélyen élősködők, nem bűnözők, hagyománytisztelők, hazaszeretők, nem ütnek agyon nyugdíjas néniket az utolsó fillérjükért, nem lopják a csatornafedeleket, nincsenek offshore cégeik, nem drogdílerek, nem nőket erőszakolók.
    …..
    Én is ott voltam, sajnos a képeken nem látszom, valószínűleg nem vagyok fotogén, vagy rettegéskeltő egy libsi fotósnak.

  • Christopher Adam
    2016 október 1
    9:06 de.
    Burkus Laci bár nézeteiben szélsőjobbos, vagy inkább fasiszta, mégis inkább elmebeteg. Abban igaz a megállapítás, hogy megnyilvánulásai kisarkítva, felerősítve tükrözik, karikírozzák a szélsőjobbos eszméket, de azért mégsem kellene egy tényleges elmebeteget rászabadítani az olvasókra.

  • Llanfaír!
    mi a listát illeti igazad van,de ugye az régen is így volt,se miniszter se államtitkár nem várakozott és soron kívüli ellátást kapott,ha kellett külön szobában helyezték el stb.
    A mi kerületünkben elég jó a helyzet,pláne ha a beteg állapota
    sürgős vizsgálatot igényel,meg tényleg vannak rendes megértő betegelőjegyzők orvosok,de a barátnőim gyakran elképesztő várakozásról beszélnek!
    Amúgy a napokban az Orosházi kórházban megdöbbentő dolog történt,
    az egyik műtő állmennyezete leszakadt és a műtő közepére döglött
    galambok,rovarok és egyéb állati maradványok zuhantak…..még jó,hogy nem volt a műtőasztalon beteg…..
    Aztán a Bajcsy kórházból eltűnt egy 24 órás felügyeletre átvett (szoruló) néni hálóingben,és pár nap múlva a köztemetőben találták meg holtan….Na bírósági pert indítottak a hozzátartozók és jogosan!!!és még amiről nem tudunk!
    Ez elképesztő és bizony vizsgálatot (felelősséget.) igénylő dolog,ez nem pénz kérdés, hanem súlyos és felelőtlen kórházi
    emberi mulasztás!

  • Boda Marcsi Látod, megint kiálltál a kormányod mellett, és ők megint magadra hagytak.
    A béremelést megcsinálták, ez a főcím. Jól hangzik.
    Csak! Nem kaptak az egyetemen tanítók, mert ilyenkor Ők pedagógusok, hiszen tanítanak. Mikor a pedagógusok kapnak, akkor Ők orvosok. Azért tudjuk, milyen fontos, hogy jó szakemberek tanítsanak? Nem mai találmány. Nem kapnak a háttérdolgozók, állítólag 25 ezer ember. Majd megtárgyalják. Ahogy szokták. Nem kapnak a vállalkozásba kényszerített dolgozók sem. Hab a tortán, hogy a nagy bérfeszültséget okozó ösztöndíjakat 50 ezer forinttal csökkentették. Ugye nem az egyik csökkentésével kell a béremelést kompenzálni, hanem az alacsonyabb emelésével? Kimaradt még néhány kör, például iskolaorvosok stb.
    Sajnos benned az fog megmaradni, hogy az EÜ megint (?) nagy béremelést kapott, de persze ez sem elég nekik. Nem történt semmi, csak a szokásos félmunka, de arra jó, hogy a híveket jól átverjék. Tegnapi FB poszt, egy mentős kérdezi, miért kap kevesebb fizetést az emelés után, nem érti. Dehogynem érti, nem az első eset. A megosztónak hiszek, sokat ültem vele egy autóban, becsületes srác.
    Hát így alakult megint, vajúdtak a hegyek.
    A „Szuper kórház körüli hülyeségekről nem írnék, mert az már tényleg az egeket ostromolja, ha leírnám, talán még én sem hinném el.
    Meglép a beteg a kórházból. Igen, „jogos” a felháborodás. Egy ápolónőre jut x beteg. Gyógyszerosztás, ebédosztás, még ápolás is szokott lenni. Beteget lekötözni nem szabad, bezárni sem szabad, mellette ülni pedig nincs személyzet. Te hogy oldanád meg? A kapun miért ne mehetne ki, nem börtön. Jelöljék meg piros csillaggal, hogy Ő nem mehet el? Lenne cirkusz. Édesanyám kórházban van, van egy kedves toronyhibás betegtársa, aki egész nap hazamegy. Nem tudja hova, nem tudja hogyan, de egész nap fogja a bőröndjét, és megy. Egyszer sikerül neki, mert annak a lusta nővérnek még van jó esetben 20-30 betege. Ha csak napi háromszor öt percet tölt eggyel, számolj. Persze, jogos az igény, a per is jó, mert pénz jön belőle, azzal is kevesebb jut a többi betegre. De a hibás, megint nem bűnhődik, megint az ártatlan legkisebb fogaskerék a hibás. Bizony ez pénzkérdés, mert ez a személyzethiány miatt van. Akinek volt már mászkálós beteg rokona, az tudja mit jelent. Mint a sikló, úgy el tud tűnni. Szegény dédi már alig tudott menni, de azt kilométereken keresztül tudta.
    Könnyű az ítélet, mikor tapasztalatlan az ember a történésben.
    Mégis jobb lett volna a sportolóknak juttatott hatalmas pénzt inkább az EÜ-be tenni, még ha nem is tündökölhetne vele a kormány. A csóró adófizető embereknek jobb lett volna.
    Mindig azt mondják, legalább csinál valamit a kormány. Semmit nem ér. Csinálni „valamit” csak jól érdemes. A „valamit” az nulla.

  • Elképesztő, maguk még hisznek ennek a majomnak ?
    Ennek a leszerepelt, a saját bandatagjai által is kiközösített, tehetségtelen despotának ?
    Ez még hazudozni is csak ügyetlenül tud. Ki hisz ennek, maguk ott kint ? Jódolgukban már nem tudják milyen hülyeséget csináljanak.
    Örülni kellene inkább hogy megszabadult tőle az ország, a szomorú ebben csak az felelősségre vonás nélkül megúszta /eddig/.