Kedves egyharmad…

2017 október 24 12:30 de.74 hozzászólás

Mottó. Az igazság nem a tiéd, ha egyáltalán létezik. Talán csak olyan igazság van, amit a megismerés pillanatában magunkra szabunk. Vagyis az igazság ezerarcú és én ezt az igazságot nem keresem.

Október 23-n ülök az egyharmad romjain. Pontosabban a romok mellett. Az egyharmadból levonva a Jobbikot, a maradékot csokorba kötve talán egy hatod. Még csak nem is rom, egy csokor ibolya, mondanám szívemből, de nem virágcsokor, csak por és hamu; majd jön, és elfújja a tavaszi szél, vagy sárba tiporja a közöny és az önkény.

Kik Ők, hol vannak a nekem oly kedves demokraták, az egy hatod?* Mi bukásuk (bukásunk) oka?

Dédapák szégyellték, nagyapák mesélték, apák titkolták, a ma ötvenes fiúk tagadják a XX. század bűneit, az újra támadó bűnöket, amiknek alapja a kirekesztés, idegengyűlölet, az egyén elnyomása, a másság tiltása; másrészt a faj a haza, a monokultúra szentsége, a „mi jobbak vagyunk” kevélysége. Ez lenne az ok? És a demokrácia szabadságeszménye egy porba hulló szép üzenet, falra hányt borsó?

Érteni vélem a szélsőjobb mefisztói pragmatizmusát, vágyát a XX. század diktátorainak sikereire, a „mi biztos nem bukunk bele”-, és a „miattunk nem lesz világégés” hamis tudatát, de nem értem a demokraták hajlott derekát. Ismerve a diktatúrák történetét nem ússzák meg, igazán ráérnének letérdelni a hóhér előtt.

Négy éve százezren álltunk a rakparton, hallgattuk hét párt szónokát és kórusban kiabáltuk: „összefogás, összefogás, összefogás, …” aztán lett belőle szétforgácsolt egyharmad. Akkor mindegyik demokratikus pártot meghallgattam, és mindegyik mondott annyi jót, hogy a rosszat elfeledtem. Ma is meghallgatom Őket, és mindegyik mond annyi rosszat, hogy a jót elfeledem.**

Ma nem kiabálunk, ma esik az eső, és lemondta október 23-i Kossuth téri tüntetését a Közös Ország Mozgalom (forrás 24HU) „Sik a ső / sik a ső / -mindig esik / az eső.” (Tamkó Sirató Károly Esővers) Ma esik, esernyő sutba, a jövő borús, és bizonyosan az, a kérdés mindössze, hogy a Fidesznek egyedül lesz kétharmada, vagy a Jobbikkal kénytelen összefogni a totális hatalomért.

A jelenben vannak jövőről árulkodó szavak. Volt vállalkozóként (tőkéskésként) pontosan tudtam, hogy alkalmazottaim tudása, fizikai képességei erőforrásai a cégnek. Emberi erőforrások. Ám nagymamám nem volt emberi erőforrásom, sem akkor, amikor ölébe vett, sem akkor, amikor remegő kezét kezembe vettem. Aztán, amikor meghalt nem lett veszélyes hulladék, halálában is nagyanyám maradt. Sírjára most is virágot viszek.

A regnáló hatalom mefisztói pragmatizmusáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma elnevezés árulkodik. Az elnevezés szellemében én, magyar állampolgár, túlkoros villanyszerelő emberi erőforrásként a rabszolgapiacon kilóra vagyok eladható disznótápnak. 70 kg disznótáp, ennyit érek a tőkét kiszolgáló hatalomnak. Az a hatalom, amelyik 75 év felett már korlátozta az egészségügyi ellátást, halottait rövidesen veszélyes hulladékként fogja kezelni. A tőkének nincs erkölcse, és jól van ez így, azonban baj, ha a politikának nincs erkölcse. Az erkölcstelen politika a diktatúra, és mert a demokrácia erkölcsi kérdés, kérlek benneteket, demokraták, az erkölcs, a demokrácia nevében, fogjatok össze!

Nem akarok veszélyes hulladékként kimúlni!

Üdvözlettel Szukits Rezső alias 70 kg disznótáp

*Pártok számát tekintve jól állunk. 2017 szeptemberére 222 párt volt nyilvántartásba véve, és több mint 170 állt bejegyzés alatt. (forrás: Magyar Nemzet)

**Eddig egy tisztán gondolkodó pártot látok Karácsony Gergellyel a PM-t, ám a bennem égő nihil lángját ők sem oltják el.

74 hozzászólás

  • megint felvonult az uj-nyilas csocselek….
    ok azt hirdetik az ovek ez a nap…………….masok meg epp az ellenkezojet hirdetik.
    abban az orszzagban ahol ezt szabad mert a kormany ugyanolyan velejeig romlott erkolcsu mint a nep amit kepvisel………….ki-ki valogassa ki a neki tetszot.

  • Rabszolgailag Orbán már két éve is házalt a magyar munkaerővel.
    http://endresy.blogspot.hu/2014/03/allamrabszolgasagorbaniaban.html

  • Sz.Rezső barátunk írt egy kesernyés cikket, de a helyzet ennél még sokkal tragikusabb. A „tragikus” szót kellett leírnom, mert a baloldal se vállal(hat)ja fel azt a csürhét, amely most a hatalmat akarja gyakorolni az utcán. Tegnap az Oktogonon, az Orbán beszéd előtt és után egy 10-12 fős civil csoport (így definiálták önmagukat!) foglalta el a tér közepét, megakadályozva a villamos (és gépkocsi) közlekedést. Több „demokráciát” követeltek… Legalább nyolc TV-stáb tünt fel gyorsan, a „civilekkel” együtt érkeztek, egyértelmű volt, hogy összetartoztak. A forgalom állt legalább negyedórát, a tömeg őrjöngött, s a közelben tartózkódó legalább 30 rendőr nem csinált semmit… Némelyikük az okostelefonjával videózgatott, egymással beszélgettek, a parancsnokféléjük pedig a telefonján utasitást kért valahonnan…. Szégyelltem magamat a helyükben. A helyzet ugy oldódott meg, hogy (a villamosokról leszálló) tömeg a demokrácia-védőket elkezdte elsodorni, akikhez aztán a rendőrök is stréber diákként csatlakoztak…
    A jövő útja Magyarországon a CIVILEKÉ, övék a pálya ! Akiket azért valaki csak pénzel….

  • Pontos és egyben költői elemzés!

  • ugye, mint mindíg az okai kimaradtak, melyek évezredekre nyúlnak vissza a xenophobia, rasszimus: a gyarmatosítás (másnéven felfedezések kora lásd még a legelsők egyikét az Argonautákat és benne Médea hiábavaló haragját)
    majd amikor csúcsra „járatták” az egéász gépezetet az I.ső és II. sodik VH majd azok mai napig folytatódó következményei és amelyhez sok minden még rohadtabb (adódik( egy frászt adódik, aggyák hozzá) és akkor csodálkozó nyuszi szemekkel nézünk bele a levédiab…di „eseményekbe” lásd még Rohingya és amit a kialakítóik távolból szemlélve tesznek ellene? azaz a semmi és a szemlélés…Lybiam szomália, yemen, afganisztán iraq, szíria, katalunya, baszkföld, bretagne, yugoszlávia

    mi is van a mi csodálatos? semmi ezek vannak és napéonta „lássuk” kicsengése arrafelé a kárpátmedencében a bratankik területeket és pénzt kérnek orbán ugyanúguy közben gyünnek az új telepesek dolgozni semmi de jobban élni vagy csak élni a mások kontóján mert ugye a mai generációk mit is tettek ebben az ügyen??? píszí ami nemigenjó… és a hős usanato katonák akik sima köztörvényes rablógyilkosok de ünnepeltetik őket, mint nemzeti hősöket de mely nemzetnek hősei és mely nemzetnek ellenségei

    és eljöve a péntek és nagyon nagy leve…és meghalt? ki is? hát az igazság!

  • Hiába no, a történelem f e j l ő d é s i folyamatát elég nehéz befolyásolni.

    Most ott tartunk, hogy (jó ez vagy rossz?) a kommunista bűnelkövetők zöme ágyba párnák közt halt meg, ma már csak egy-két vérbíró és néhány MSZMP-s PB-KB tag él, azok is aggok, ma már törlesztésre alkalmatlanok.

    Így a cikkben emlegetett 50 évesek* (köztük Orbán) hús-vér kommunisták hiányában (az apját mégsem verheti) a baloldal és a „lipsik” ellen visel háborút (és Brüsszel ellen, plusz Soros)
    Ehhez a társasághoz kapcsolódnak a nyugdíj prémiumban** részesülők többsége.

    A f e j l ő d é s b e n most itt tartunk.

    * a KSH korfája szerint a 48-58 éves korosztály összesen 1360354 fő.
    ** a KSH korfája szerint a 65+ korosztály összesen 1828226 fő.

    Együttes számuk 3 188 580 fő, vélelmezhetően a többségük ballipsi ellenes.

  • Örömteli hír, h rohamosan csökken a pártrendezvényekre még kibolondíthatók száma.
    Ez azt jeleni, h rohamosan növekszik azok száma akik már látják, h a pártok (EGY közös terv szerint) munkamegosztásban bolondítják a még bolondíthatókat.

  • Valtozatlanul nem tudom megerteni a mai magyarokat Budapesten.
    A politikai kep, semmit sem valtozott 61 ev ota!
    Ma is legalabb annyi bolsi erzelmu kiabal es szonokol, mint akkor.
    Nem ertem, mert a tobbi orszagban Europaban, megvaltozott a politikai nezet, sot, kelet Europaban is.
    Eppen ezert nem vagyom haza, mert meg ma sincs eszmei szabadsag, mert a hazai a szellem kette oszlott, mint regen!

  • Valtozatlanul nem tudom megerteni a mai magyarokat Budapesten.
    A politikai kep, semmit sem valtozott 61 ev ota!
    Ma is legalabb annyi bolsi erzelmu kiabal es szonokol, mint akkor.
    Nem ertem, mert a tobbi orszagban Europaban, megvaltozott a politikai nezet, sot, kelet Europaban is.
    Eppen ezert nem vagyom haza, mert meg ma sincs eszmei szabadsag, mert a szellem kette oszlott, mint regen!

  • Figyelő, én már annyira szeretném tudni, milyen az a „bolsi érzelem” manapság? Légy szives, magyarázd el…
    Melyik pont okozza a problémát?

    1. Az éhezőt is embernek tartja?
    2. A cigányt is embernek tartja?
    3. A hajléktalant is embernek tartja?
    4. Aki ember, annak emberi körülményeket akar?
    5. Azt akarja, hogy ezeket alanyi jogon támogassa a társadalom az adókból?

    Vagy?

  • Barlev megjegyzesetol meg felfordult a gyomrom.
    T.i. a „nyilas csocselek” mar reg kimult, meghalt, kiverzett.
    Aki nem latja be, hogy az okt. 23 nemzeti unnepunk, az ne eljen Magyarorszagon, menjen Venezuelaba, ott meg megvan a bolsi diktatura. A magyaroknal mar nincs, eleg reg ota.
    Annak az emlekere van, hogy a magyar szabadsag szeretok felkeltek az orosz megszallas ellen, ami mar 45 ota uralkodott es kommunizmust hirdetett.

  • Figyelő!

    Egyben tévedsz,bizony ennyi év után jóval,lényegesen(!!) kevesebb bolsi van és függetlenül attól,hogy ki melyik párttal szimpatizál,vagy egyáltalán semelyikkel sem ért egyet,nem Fidesz
    elkötelezett,esetleg pártsemleges!
    Ha nem így lenne akkor az ellenzék nem tartana itt,félni kellene
    tőle……az utóbbi ugye elképzelhetetlen!

  • Amúgy a tömeg elsősorban 1956-hőseiről,áldozatairól emlékezett meg,normális magyarként,az meg ugye nyilvánvaló volt,hogy a megemlékezést az ország miniszterelnöke tartotta!
    Amúgy a 60 éves évfordulót az akkori (kétes,jellemtelen,alkalmatlan…)Gyurcsány „próbálta” megtartani,a maga módján…..így nem véletlenül torkollott az ünnepség,cirkuszba,erőszakba…..

  • Bocs elírtam nem a 60,hanem 50 éves évfordulót akartam írni!!!

  • https://www.youtube.com/watch?v=gxDHjJJKnXM&t=29s

    Egy link az egyik „nyilastol”, emlekezonek!

  • Megnéztem!
    Hát igaz,szép, dicsőséges,félelmetes és többször egyben szomorú
    képek váltják egymást az eseményekről,felkavaróak…!
    Köszönöm!

  • Az impériumi konstrukciókra általánosan igaz, h van egy tömegideológia, van egy vezetőségi ideológia és van egy vezetőségi DEMAGÓGIA ami többé kevésbé harmonizál az aktuális tömegideológiával.
    A konszolidált (gulyás kommunizmus)bolsevik időszak sokak számára jó időszak volt azzal az ígérettel, h az új gazdasági mechanizmus a döntéshozási decentralizálással addig tart ameddig a végén csupán egy szolgáltató államiság marad.
    Nagyon jó lett volna ha az ígéret nem demagógia lett volna.

  • A kormányoldalnak, kellemetlen, a kétharmad mert nincs rá szükség, és könnyen megkaphatja, a diktatūra vádját..
    A jelenlegi „ellenzék” azért szemét, mert egyáltalán nem készül senki a nagyon fontos parlamenti ellenzék szerepére…
    Kormány váltásról álmodozik, azon vergődik ki legyen a miniszterelnök jellölt… Közben szét fujja a szél az egészet..
    Ellenzékre, igen is szükség van, nem lehet mindenki kormányon, ezért tenni is kellene..
    Orbán ellenzékben sokkal ütősebb politikus, lehet hogy ettől is félnek.. Hajrá „Kedves Egyharmad” !

  • Figyelo
    figyelo megjegyzesetol felfordult a gyomrom…….
    lattam egy kulfoldi adon a 100%-osan nyilas egyanruhara es karszalagra hajazok felvonulasat magyarorszagon oktober 23-a alkalmabol.
    de folvonultak azok Marcius 15-en is.
    elenken emlekszem meg a nyilas suhancokra 44-bol……….
    van egy csomo fotom a mai ujnyilasokrol es neonecikrol mind magyarok.
    elkuldom a Christopher adamnak………..meglatom a maga pofajat utana mint magyarazkodja ki azt ami kinos……….meghogy magyar szabadsagharcosok………plane 45-ben. onkentes waffen ss-ek….

  • der SS Wiking panzergrenadier divisiob.
    unternehmen’-
    ss Hunyadi freiwillige panzer abtei
    21-te ss panzer-lehr brigade
    ss maria-theresia kavallerie division.
    nem mindenki hulye es feledekeny itt……meg vagyuink akikk emlekeznek rajuk es arra amiket muveltek onkentesen……….

  • Maradjunk a nagyon igényesen fogalmazott cikk fővonalánál: És a demokrácia szabadságeszménye egy porba hulló szép üzenet, falra hányt borsó?

    Ha kitekintünk a nagyvilág folyamataira, akkor az ember azt a választ kénytelen adni, hogy ha lassan is, de leáldozóban van a demokrácia intézménye.

    Ennek okozója nem más, mint Kína. Maholnap a világ vezető és meghatározó nagyhatalma lesz, és nemcsak azért, mert maguk a kínai kommunista pártvezérek is ezt mondják, hanem azért is, mert Trump van annyira hülye, hogy visszavonultassa olyan területekről is az USA befolyását, ahová azonnal betették lábukat a kínaiak. Ezzel természetesen a kínaiak magukhoz vonzották azoknak a térségeknek országait szőröstől-bőröstől, azaz gazdaságilag és pénzügyileg. (pl. BRICS és AIIB – akit érdekel, mik ezek, nézzen utána)

    Ennek alátámasztásához találhat minden érdeklődő adalékot, aki elolvassa a most befejeződött kínai pártkongresszuson elmondott Hszi Csing-Ping pártfőtitkár háromórás beszédének szemelvényeit, aki most egyben megszerzett egy Mao Ce-tunghoz hasonlítható korlátlan egyeduralmat.

    Ebből egyetlen Hszi kinyilatkoztatást emelek ki: Kína új korszakba lépett, amely során központi szerepet kell játszania a világban, (…) a kínai típusú szocializmus és a kínai fejlődési modell virágzik, és ezáltal alternatívát jelent a világ országai számára.
    (azt sem részletezem, hogy kínai kommnistáknak milyen elképzelései vannak az internettel kapcsolatban is, de az tudható, hogy a kínaiak nem férhetnek hozzá a Facebook-hoz és a YouTube-hoz sem)

    Talán így már értelmet nyer Orbán Viktor eddigi élénk érdeklődése és szorosra fűzött kapcsolata a kínaiakhoz, s ha nézzük a politikai vezetési stílusát és gyakorlati lépéseit, azok nagymértékben hasonlatosak a kínai kommunistákéhoz.

  • barlev
    2017 október 25
    2:54 de.

    Színészekről és performanszról hallottál-e már?
    És bértapsolókról?

  • Ma már nem az a kérdés, h melyik párt nyer.
    Az a kérdés, h az össz választásra jogosultból számolva az „érvényes” szavazatok száma eléri-e a parlamenti küszöböt.

  • Nagy Gyula
    2017 október 25
    8:01 de.

    A pártlistákra leadott összes szavazatok arányában számított 5%.

    Nem mindegy ám, hogy a kb. 8,5 millió választásra jogosult öt százaléka, vagy a leadott szavazatok öt százaléka.

  • Nagy Gyula
    44-ben a magyarul beszelo waffen ss lager orok nem szineszzek voltak
    es ezek a mostani ujnacik mint az MNA vagy a BETYARSEREG,stb-stb csocselek se azok.

  • barlev, nyugi, nyugi!
    Egesz nyugaton van naci part , az USA ban is van, es akkor mi van?
    Az USA-t nem lehet”NACINAK” mondani, hiszen ok nyirtak ki oket 45-ben.

  • Dienes Erzsébet

    „..van egy csomo fotom a mai ujnyilasokrol es neonecikrol mind magyarok…”

    Fővezérük Szabó Albert, Szegedi Csanád, Bácsfi Diána PROVOKATŐRÖK!!!! Illetve beépített téglák. Nem akartam elhinni, hogy ilyenek léteznek 1990-ben. Meg is látogattam Szabóékat. Nem egyedül. Éppen ott tanyázott egy nagynevű kameraman is. MEGGYŐZŐDTEM arról, mi folyik a háttérben.

    Ottani prospektusokból azt is megtudtam, hogy a náci felszereléseket, jelvényeket, zászlókat Ausztriából és KANADÁBÓL(!) lehet beszerezni. Mert MAGYARORSZÁGON ilyesmi nem található.

    Tapasztalatomat megírtam. Jeleztem a NÉPSZABADSÁGNAK!

    Páros lábal rúgtak ki a cikkel együtt!

    Ennyit a „magyar” nácizmusról és az 1990-es bakancsosokról, cigányverő bőrfejűekről. Ugyanis azokkal is volt szerencsétlenségem találkozni. Nem is tudom hogyan úsztam meg élve a találkozást ezekkel a bedrogozott, beszervezett fiatal „nácikkal”. Fogalmuk sem volt arról, mire is használják fel őket.

  • Figyelő és mások!

    Barlev csak magyarnak született,de soha nem volt az…..nem tiszteli a volt hazáját és az 56-os forradalom emlékét sem,
    szegény zsidó származása miatt beleőrült a holokausztba …és olyan témákban is gyűlölködik(ha netán szenvedett tőle?…)aminek semmi köze ehhez a szomorú történelmi eseményhez,és mindenki náci aki más vallású,még a nem hívők is?!!!!
    Klinikai eset szegény?vagy még gonosz is?
    Az „igazi” túlélőktől(több ismerős)soha nem tapasztaltam ennyi ocsmányságot,sőt!

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 25
    12:08 du.

    azok, akik felgyújtották a cigánycsalád házát, és a menekülő gyerekere vadásztak, azok is csak viccből, mert csak provokatőrök voltak? 😮
    Csurka, Vona is csak viccből? Miviktorunk is csak viccből?

    Tudod, amit most írogatsz, az már nem a hülyeség kategóriába tartozik.

  • amit most írtál ,na az tartozik a hülyeség kategóriájába…nem kicsit,hanem nagyon….!!
    Orbán ugyan kikor gyújtott fel cigány házakat,mikor vadászott
    menekülő gyerekekre?….!

  • Figyelő,Dienes!

    Szegény Barlev „állapotára jellemző,hogy 1944-et…..keveri napjainkkal ……Amúgy az 56-os ÁVÓ-sok ténykedéséről ugye semmi nem jut eszébe!

  • Dienes Erzsébet

    Almási Alma
    2017 október 25
    2:45 du.

    Elő azokkal a fotókkal és kiderül, melyik a nyilas közöttük. A fotóriporternő aligha, még akkor sem, ha nem hagyta magát leteperni a futóbajnokoktól. Érdekes ha neked fotóid vannak a cigány családi ház felgyújtásáról/felgyújtóiról. De miért nem mellékelted a peranyaghoz a bíróságnál? Engem is nagyon érdekelne az esemény, mert én valóban szeretek tisztán látni.

    Ja! Csurka+Vona. Az más!

    Tudod, azért annyira még nem hülyültem meg, hogy politikai játékkaszinók Joli Jokkerjeit ne tudjam megkülönböztetni az eleven náciktól, akiknek valóságos fegyvereivel gyermekként álltam szemben, anyámmal és pólyás húgommal, meg az óvóhely akkori lakóival együtt.

    Nem tetszik, nagyon nem tetszik ez a nácizós kibúvó a gonoszságok megindokolására, 70 évvel az összes fellelhető náci kivégzése, vagy természetes kihalása után.

    Ugyanis velem az történt, hogy teljes elhülyülés helyett pontosan emlékszem a náci lelkület és gyakorlat minden jellemzőjére! És bizony, éppen a nácizókban szoktam felfedezni. Akkor lezsidóztak, azóta lenáciznak bárkit, de gyakorlatilag az égvilágon semmi sem változott fenyegetettségben. Megszokni nem lehet, ám felismerni annál inkább az érintetteknek. Náci, bolsevik, liberális néven valamennyi ideológia ugyanazt műveli az emberekkel. Előbb jelzőket aggaszt rájuk, aztán ellenségnek kiáltja ki őket, aztán folyt. köv. Mindegyik ideológiai irányzat az éppen rendelkezésére álló eszközökkel valósítja meg önmagát.

    Hogy melyikünk igazán a hülye? Nem te, nem én, hanem a történelem fogja eldönteni.

  • Dienes Erzsébet

    Almási Alma
    2017 október 25
    2:45 du.

    Most vettem észre, hogy a fotókkal nem te dicsekedtél el, kérlek az erre vonatkozó szöveget nem magadra venni.

    Kérésem a bemutatásukra értelemszerűen nem neked szól, hanem
    barlev (2017 október 25 2:54 de. ) írótársunk nyilasokra hajazó gyűjteményére.

    A többi persze a te hozzászólásodra adott válaszom.

  • Erzsébet, ” Náci, bolsevik, liberális néven valamennyi ideológia ugyanazt műveli az emberekkel.” – ne felejtsük megemlíteni a mindhárom ideológiára jellemző magyar-gyűlöletet.

  • Dienes Erzsébet

    charlie (2017 október 25 4:28 du.)

    Nem felejtkeztem el róla, csak azt is észrevettem, hogy nem kizárólag a magyarokat gyűlölik, hanem valójában magát a nemzeti létformát. Talán kivéve alóla a nácizmust, mert az kimondottan nemzeti elv volt, csak rettenetesen SOVINISZTA!

    Az osztályharcos kommunizmus sem tűrte nemzeteket, de a globalizmus aztán végképp nem!

    Miért látjuk magyargyűlöletnek? Mert a harmadik évezredben talán mi vagyunk az egyetlen nemzet, amelyik élni akar. A többi lassan eltűnik, felszívódik a globalizációban. Főleg a németeknél figyelhető meg az elnémettelenedési folyamat. Az 1950-1960-as években még nem voltunk egyedül.

    Hajrá magyarok! Szerte a nagyvilágban! TÚLÉLNI! Sok erőt kívánok hozzá! Megmenthetitek a többi nemzetet is, ha sikerül!

    (Pfúj! Micsoda náci vagyok, ugye?)

  • Kedves Erzsebet, en valoban tulelo vagyok, mert a naci kort is ateltem, de az 5O-es eveket is. A magyar forradalonm szamomra egy felejthetetlen elmeny volt.

  • Kedves Dienes Erzsébet!
    Nemcsak a fotókat „nézted be”, hanem a többit is. Én ugyanis nem írtam nácit (sosem írok, mert én csak azt tudom, hogy ez az Ignác becéző formája, mást nem… 😀 ).

    Én csupán annyit írtam, hogy a te hozzászólásaid már túl vannak a hülyeség kategórián. Hogy akkor pontosan micsodák, ha nem hülyeségek, azt – gondolom – te tudod legjobban, ezért is „áraztad be” a válaszomat.

  • „A magyar >szabadság szeretők< felkeltek az orosz megszállás ellen, ami 45 óta uralkodott és kommunizmust hirdetett."

    Az ellen "az orosz" ellen, amely nem véletlenül volt itt, hanem a saját hazája legmélyéről verte vissza idáig és még tovább is a nácizmust nemcsak hirdető de azt húsdarálóként, a gyakorlatban is bemutató német-magyar koalíciót, hátamögött romokkal és hullahegyek sokaságával… Magyarul, legyőzött bennünket, ezt "a szittya, hazáig rohanó sereget" az az orosz nép, amelyről előtte évtizedeken keresztül a törzsökös, kacgányos és röhögényes, csákós, darutollas sarkantyús stb-s…Horthy bagázs nem győzte rágalmakkal és azok faji alapú kisebbrendűségével teletömni az ilyen – gyűlölködésre amúgy is hajlamos – népség buta fejét, mint amilyen ez a Figyelő is. Lássuk be, jó talajra talált a vetés, ami '56-ra újra hajtott…
    NA-most… Akkor úgy érezte ez a magát hérosznak, de áldozatnak is képzelő agresszív nép – pedig 1941-től '45-ig éppen fordítva volt – hogy azt a gyalázatot, hogy "ilyen senkik" – ti. az oroszok – győzzenek le bennünket, ilyen "az ázsiai puszták" népe, abba valóban még 12 év után se tudott belenyigodni, hisz' Hóman Bálintok, Teleky Pálok, Kleberszberg Kúnók, Imrédy Bélák és Gömbös Gyulák stb,stb,stb-k eredménnyel hangsúlyozták, hogy "ismét mi vagyunk Európa mentsvára"… S hogy tévedtek arra e birkanép büszke vaksága is jelentős mértékben rájátszott, vagyis ama bizonyos "megszállásra"…

    Egy költői utókérdés T. Figyelőhöz:
    ÉS mondja kedves nagysád, ugyanmá' ezek "a szabadság szeretők", ez a nép miért nem akkor, ahogy írni méltóztatott már 12 évvel korábban kelt föl, a (akkori német) megszállók ellen… ???!!!

  • Figyelo
    -„nyugi-nyugi egesz nyuugaton van naci part…”
    ES???
    AZ SEMMIRE SEM AD FOLMENTEST HOGY VAN MASHOL IS……..AZ NEM OK ARRA HOGY OKVETLENUL KELL LENNI OTT IS.
    HA MAGA EBBEN HISZ AKKOR MAGA EGY HULYE.

  • Boda Marcsi
    en nem keverek semmit de te nem tudszz olvasni se………ez viszont regota igaz.
    melyik betut nem ertettted ebbol-/nagy betus resz elejen./-….-„…44-ben a magyarul beszelo waffen ss lagerorok nem szineszek voltak, ES EZEK a mostani ujnacik.”

  • Figyelő
    1,50
    Nem az a lényeg, hogy valaki hordja e annak a szervezetnek egyenruháját és jelképeit, amellyel azonosulni kész, hanem egyszerűen az, hogy aki azokat a nézeteket magáénak is vallja, és hirdeti amelyeket az adott SS, vagy nyilas brigantik is, akkor az illető elvei révén máris azonosult velük, tehát jelen időben ő is nyilas, vagy SS, hogy úgy mondjam, neonáci.
    E r g o . az, hogy maga itt mindig hatalmas igyekezettel be akarja adni az ifjúságnak ezt a mérget – mert ez az – hogy a nyilasok pl. már rég kihalt fajta, tehát nem jelentenek problémát, ez arra jó, hogy eltereje a figyelmet az ún. neonácizmus reális, ismét csak növekvő veszélyéről. És érdekes mód’ maga épp emellett permanens akarattal, folyton-folyvást relativizálja a holokauszt borzalmait is, úgy elvi, mint mennyiségi szempontból…
    Barlevnek tehát mindenben igaza van és nagyon gyanús a maga történelemhamisítgató, Ágnes asszony szerepe, aki a legjobb esetben is csak a sz@rt sikálgatja a horthysta bagázs véres lepedőjéből…
    …De, ha jól emlékszem Maga 56-57-ben is véres kézzel távozott az országból.
    Mondja „kislány”, csak úgy véletlenül, nem ön köpködte ott a Köztársaság téren a fákra akasztott emberek hulláit, mely fotó többek közt körbe járta az egész világot? Talán nem is volt véletlen, hogy úgy kb 90-ig kiskegyed haza se mert jönni…
    Melyik bűntett terhelte azt az amúgy szép lelkét..?

  • Fortimbras, már annyira elkoptattátok a náci meg nyilas jelzőket, hogy csak sajnálkozó mosolygást vált ki az emberekből. Sosem értettem, mi ebben a haszon?
    Manapság már a zsidó Reuvén Rivlin Izrael államelnöke is undorító náci lett, szóval mintha meg lennétek bolondulva az állandó „skatulyázással”:
    ……
    http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-604059
    ……
    Merkel, Sarkozy, Bush, Putyin, Orbán és hosszasan sorolható, akit ezzel a címkével bélyegeztetek.

  • Dienes Erzsébet

    FORTIMBRAS
    2017 október 26
    7:35 de.

    Aligha akad a magyarok között olyan ember, aki a Deutschland Deutschland Uber Alles népi dalra menetelne, akár bakancsban, akár zászlók alatt.

    A nácizmus ugyanis nem hungarizmus, hanem germanizmus.

    Csak nagyon kifizetődő a nacionalizmust egyszerűen nácizmusnak nevezni, mert akkor az antinácizmus nácizmusa észrevétlen marad.

    Tytytyty! Ne tessék az antiszemitizmussal cáfolni a meghatározást, mert semmi kedvem visszamenni Kun Béláig az ok-okozati összefüggések kétoldali, ezotérikus mantrálásával.

    Maradjunk, ha lehet, tisztán a két szó szótári értelmezésénél.

  • Kedves Erzsébet, minden sorával egyetértek, talán az orosz és a kínai nacionalizmus amelyen nincsenek még repedések. A német pusztulást én is elkeseredve látom.
    Köszönöm, hogy idős kora ellenére sugárzik Önből az erő.
    Remélem sokunkra átragad.

  • Dienes Erszebet
    -„a nacizmus ugyanis nem hungarizmus…”-
    no de akkor kerem……………miert KELL hogy a magyarok unnepelgessek az 1945-evi kitorest es foileg az SS Wiking panzergrenadier division-t.
    azt meg a nemetek is leszarjak pedig az ovek volt.

  • Szerencsétlen Barlevet nagyon is értem és mások is….egy becsavarodott,gyűlölködő alak!
    Mielőtt vádaskodik (elterelő hadművelet…) talán érdemes lenne
    elgondolkozni,hogy ő (meg esetleg az ősei…)milyen szerepet
    is
    „alakítottak”…akár 44-ben,akár 56-ban?
    Na ez csak sejthető……de nem bizonyítható,de nem is érdekel igazán pláne hogy Péter Gábor zsidó ÁVH -s bűnözőt,csak több éves huza-vona után ítélték el pár évre,majd nyugdíjasként,könyvtárosként dolgozott,és „ágyban párnák,között” halt meg
    Na ezen a hasonló eseteken is fel lehet háborodni és jogosan!!!
    Aki ennyire fröcsög,gyűlölködik a bizony gyanús…..!

  • FORTIMBRAS
    2017 október 26
    7:35 de.
    Ezt a beirast csak most lattam, es elkepedtem.
    Ilyen magyar is van meg otthon?
    Eloszor is kikerem magamnak, hogy engem „vereskezunek” hivjon mert ateltem a magyar forradalmat.
    Milyen alapon ragalmaz engem hulye agyremekkel?
    Ha maga a MASIK oldalon ‘allt es all”, arrol nem tehetek.
    En a magyarok szabadsaganak drukkoltam, amit sajnos hosszu ido utan ert csak el!

  • Dienes Erzsébet

    barlev
    2017 október 26
    10:56 de.

    ???????

  • barlev
    2017 október 25
    10:58 de.

    A Shakespeare név alatt irkáló is megmondta, h színház az egész világ és ebben mindannyian a szerepeinket játsszuk.
    Az változik, h van aki tudva, vállalva amit csinál, cselekszik, vagy becsapottságában és kényszerítettségében cselekvő statiszta. Ez utóbbiak közé sorolom a bérenceket is.

  • FORTIMBRAS
    2017 október 26
    7:35 de.

    Kihagytál a képletből egy nagyon komoly komponenst.
    A SZÉLHÁMOSNAK mindegy milyen jelmezben bolondít, csak működjön.
    Ma már egyre köztudottabbak, h vannak nagyon magas szintről irányított hamis zászlós támadások is. HÁTSÓ CÉLOK BETELJESÍTÉSÉRE.

  • barlev
    2017 október 26
    6:25 de.
    Nem olvasta Chris levelet az uj itteni regulaciorol, igen ajanlatos.?!
    Nem hinnem, ha o olvasta volna, maga hozzam irt sorait, akkor nem kapna buntetest.

  • Voronyezs
    2017 október 26
    5:26 de.

    Tudja mi kettonk kozott a kulonbseg, hogy en ‘ateltem azt a kort, maga meg nem.
    Konyvbol, hirekbol ertesult arrol az idorol.
    Bizony a nacizmust az en csaladom is megszenvedte alaposan, Apamat, es roknait elvittek stb.
    Viszont mi budapestiek megszenvedtuk az orosz megszallast is alaposan, foleg a nok. A pincenkben 36 an voltunk, onnan minden not megeroszakoltak ay oroszok, csak az anyam uszta meg, mert ugy elcsufitotta magat hogy ra sem tudtak nezni.
    En egyiket sem vedem, sem a nacikat, sem az oroszokat, ott voltam, megszenvedtuk 1944_- 45 ot is.

  • Dienes Erzsébet

    Kedves charlie(2017 október 26 8:22 de.)

    Eredetileg csupán az utolsó versszakot szándékoztam kedves hozzászólásodra válaszként beírni, de megdöbbenve fedeztem fel, hogy az egész Ady vers minden sora érvényes napjainkra is.

    Csák Máté földjén

    Nyakatokon vad, úri tatárok
    S mégis büszke a ti fejetek.
    Frissek a vérben, nagyok a hitben,
    Csák Máté földjén ti vagytok az Isten.
    Előre, magyar proletárok.

    Ami csak szépség s ami reménység,
    Mind ti vagytok a Tisza körül.
    Nincs a világon még annyi bánat
    S annyi láncosa nincs még a világnak,
    Mint itt és nincs annyi nagy éhség.

    Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
    Éhe a Szépnek hajt titeket.
    Nagyobb igaza sohse volt népnek,
    Hitványabb Nérók még seholse éltek.
    Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap.

    Én, beteg ember, csupáncsak várok,
    Vitézlő harcos nem lehetek.
    De szíveteket megérdemeltem,
    Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
    Véreim, magyar proletárok.

  • Boda Marcsi
    mit is tetrtunk mi zsidok 44-ben??
    na surgosen kormolje ide………….ha nem teszi foljelentem becsuletsertesert es halottgyalazasert.
    arrol nagyon megfeledkezik itt mindegyik agyon-magyar hogy 44-ben az oroszok nem folszabaditani hanem igeni szarra verni jottek a magyarokat akik a nacik oldalan HADAT uzentek nekik ergo.- ellensegek voltak

  • voronyezs
    ezek a hungaristanak alcazott bohocok itten orosz megszallasrol pampognak………..
    cask arrol kussol mindegyik szegyenlosen lapitva mint szar a fuben hogy ok maguk mint MEGSZALLOK voltak jelen a nacik oldalan a DON-nal is meg azz egesz oroszorszagi frontokon.

  • Fortimbras
    igy van.
    100% d’accord avec vou………

  • -es hat igen kerem tenyleg ugy volt a koztarsasag teren fejjel lefele akasztottak fol egyszeru fiatal sorkatonakat-/egyik se volt avo-s/-meglincselesuk utan es a tomeg ott kopkodte a hullaikat……….
    igazi hosies folkelotett volt tenyleg na…………remelem azt aki nagyobbat es topbbszor is kopott ki is tuntettek azot hosies cselekedeteert.

  • Voronyezs
    2017 október 26
    5:26 de.

    Az egy dolog, hogy az új moderálási elvekből semmit nem tartasz be.
    De áruld el már légyszíves, hogy mikor ment itt propaganda az oroszok ellen, etnikai alapon?

    A Horthy-korban az volt a tipikus, hogy a szovjet rendszer ellen lázított a kormány. Vagyis antikommunisták voltak.

    Ami az árvalányhajas nosztalgiát illeti, az a dualizmus idején alakult ki. Pl. a millenniumi ünnepségek idején. Polgári származású egyének is nemesi rangot kértek a Ferenc Jóskától, és díszmagyart öltöttek állami ünnepségek idején. Pl. Kornfeld Zsigmond, híres bankár vagy Wekerle miniszter.
    Szerinted kényszerítette őket valaki, hogy fölvegyék a „foszladozó” rókaprémet?

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 26
    8:14 de.

    „A nácizmus ugyanis nem hungarizmus, hanem germanizmus.”

    Mindkettő radikális jobboldali, és a fasizmuson alapul. Amelynek alapelve, hogy a saját nép, nemzet faji alapon alkot egységet.

    De később Mussolini, az alapító is túllépett ezen. Ugyanis gyarmatbirodalmat akart kikerekíteni a Földközi-tenger medencéjében. És ebben a Római Birodalom volt a mintaképe, vagyis túllépett az etnikai elven.
    Hitler kezdetben a német nép érdekei védelmével lépett fel, később kezdett hivatkozni egy germán birodalomra.

  • hazai lámpa
    2017 október 27
    9:13 de.

    A Nácizmus és a Hungarizmus is meglehetősen precízen dokumentált ideológia.
    A nácizmus egy vallási (vér vallása) alapú olyan államvallási ideológia amely származási alapon etnikai felsőbbrendűséget hirdet és ez alapján világuralomra való predesztináltságot.
    A Hungarizmus pedig mások felszabadítását is célul tűző szabadság ideológia.
    Így fért össze az akkor még kikerülhetetlenül erősen működő Szentkorona tannal.

  • Dienes Erzsébet

    hazai lámpa
    2017 október 27
    9:13 de.

    Különbséget kellene tenni végre a sovén nacionalizmus és megtartó nacionalizmus között, de tudom, hogy a nemzeteknek még létjogosultságát is tagadó ideológiák ilyen fontos különbségekre nem is szándékoztak kitérni.

    Viszont mindkét nacionalizmusnak valóban vannak radikálisai.

    Csakhogy a sovén nacionalizmus más nemzetek eltiprására radikalizálódik, míg a megtartó nacionalizmus a megmaradásra.

    Nekem egyáltalában nem mindegy, hogy melyik radikalizálódik! Önnek igen?

  • barlev
    2017 október 27
    8:26 de.
    Merem allitani, hogy rosszul rrtesult, vagy ha maga is ott volt, rosszindulatbol irja ezt. En is mentem arra a tomeggel. Egyetlen egy embert lattam logni fejjel lefele egy fan az Andrassy utoon, sajat szememmel, azon AVO -s ruha volt es a fa kozel esett az Andrassy ut 6O-hoz, amit tudjuk mirol volt hires!

  • Figyelo
    a koztarsasag ter nem az Andrassy-n van………ez azz egyik.
    a fejjel lefele logo kiskatonak a koztarsasag teri parthaz elott logtak de volt par ilyen a corvin koznel is. sot vegig azz ulloi uton voltak frissen asott godrok is.megasattak veluk…….-/anno a IX ker marton utcaban voltam eppe latogatoban mar mint Israeli allampolgar/-
    az Andrassy 60-rol meg tobbet tudok mint maga.
    az volt a nyilas kozpont.ott szekelt bardossy,imredy, kunder-fiala,beregffy es szalasi.

  • NAGY Gyula
    ezt is rosszul tudja. mint annyi mast eddig……..hulyen okoskodik.
    magyarorszagon joval a 2-ik vilaghaborut megelozoen mar volt egy MAGYAR NEMZETISZOCIALISTA PART is………ezt egy ujsagiro Dr Boszormenyi Geza alapitotta. jelvenyuk es fekete turulmadar karmai kozt fekete korben fekete horogkereszt volt.
    -ezt Horthy betiltatta………..igy atvaltottak az ugynevezett „kaszas” horogkeresztre ami mar Horthy-t se zavarta.

  • barlev,

    nem kell az Andrassy ut 6o nekem bemutatni, sajnos ismerem kozelebbrol.

  • Amiről nem tudok, az nincsen. Ez hasonlít egy picit a gyerekbújócskához, amikor a gyerkőc ha a fejét takarva tudja, s ő nem lát senki mást, akkor úgy gondolja, már őt se látja senki.

    Sántít a példám, nagyon sántít, hiszen amiről nem tudok, arról sokan mások se tudhatnak, vagy éppen igen, de az ügyetlenül bújócskázót láthatja mindenki, aki ránéz.

    Amire ma rácsodálkoztam, az nagyon messze a távolban, még Moszkvától is hatezer kilométerre található. Egy város, a maga autonóm területével, amit Sztálin alapított a rendeletével, és szállíttatta egy helyre az oroszországi zsidókat.

    Ennek több mint 80 éve, s ugyan zsidók már alig lakják Birobidzsánt, azért még funkcionál tovább ez a kínai határhoz közeli, zsidó autonóm területnek a fővárosa.

    Sajnos, a róla szóló teljes filmet nem találtam meg az interneten, csak a beharangozóját, de ebből is kitetszik, hogy amiről valaki nem tud, az attól még nagyon is létező lehet:

  • oLvastam errol is.

  • Figyelo
    en viszont jartam is ott…….birobidjan-ban. nem messzze a kinai hatartol. kozel se olyan hude-jajde mint a szovjet propaganda mutatta……….

  • biropbidjan-ban nagyon cask elvetve voltak valodi zsidok…………a tobbseguk a gulag-okbol szabadult szamuzetesre itelt bunozok voltak.

  • Megkérdem a Házigazdánkat.
    Mi volt a beírásomban Számára vállalhatatlan?

  • Nagy Gyula
    10:58

    Hitvallásában ezeket írja:

    „A nácizmus egy vallási alapú …. (a vér vallása) alapon felsőbbrendűséget hirdet…”

    „A hungarizmus pedig mások felszabadítását kitúző szabadság ideológia.”

    A fenti őszinte vallomásában leírtakhoz csak annyit, hogy a horthyzmus – amely hungarizmus is egyben (secko jedno) – első ténykedései közé tartozott „a zsidókkal” – tehát vér és vallási alapú –
    i n t é z k e d é s e k, t ö r v é n y e k . és . r e n d e l e t e k . sora, amelyek aztán tudatos és egyre uszítóbb propagandagépezete révén már 25 évre előre determinálták zsidó vallású honfitársaink szomorú sorsát. Történt ez akkor, amikor a hitlerizmus apró dino-csemeteként még csak müncheni kocsmákban kopogtatta weimari tojása falát… A háborús retorika pedig első perctől fogva ugyanúgy jellemezte ezt a horthysta, a >Szegedi Gondolatból< fogant úgymond ""szabadság ideológiát"" 🙁 , ami viszont már akkor, 1919-ben ítéletet mondott nemcsak a Don-kanyari 200ezer honvéd, de már a majdani háborús civil áldozatok és gyönyörű városaik jövöje fölött is…
    Ebbe a náci (nacionalista, irredenta, nagynémet, stb.) ideológiai talajba, amelyet hívhatunk így is meg úgy is; nácizmusnak, hungarizmusnak, avagy horthyzmusnak, ahogy tetszik, mindez a gyalázat már eleve bele van plántálva "az eszmébe". Az elnevezés [a maguk adta nevek] és az egyenruha változhat, de az ideológia, a jelenséget emberre veszélyes folyamattá dagasztó, az azt valójában meghatározó mozgatórugó mindig elárulja magát a lényeget…
    Még az se tévesszen meg senkit, hogy a horthysta alapeszmét kisajátító, illetve azt még jobban elvadító úgynevezett szélsőjobb mozgalmakat Horthyék – tekintettel a nemzetközi nyomásra, na meg a "két dudás egy csárdában" pusztán hatalmi elvre – jogi eszközökkel igyekeztek kordában tartani.

    Hívják így, becézgessék úgy, a fő csapás iránya propagandában és gyakorlatban mindvégig a kitalált ellenség – a zsidók – és a háborús készülődés, a reváns, a háború felé mutat úgy a német nácizmus, mint a magyar hungarizmus muskátlis házatáján…

    .

  • 9:44 Figyelő!

    Gondolja, hogy nem éltem át azt a kort?

    Keddveském, éppenséggel most is maga téved…

    Előbb a csoda(!) – az, aztán meg a Vöröshadsereg mentette meg az életem a vadállativá lett magyar nácizmus, a hungarizmus vércsatakos, fortyogó „honvédő” (kösz az ilyen védelem 🙁 ) dühétől egy Kerepesi úti gyűjtőhelyen…

    Amúgy megjegyezném, hogy annak jelentősége, hogy maga biológiailag „átélt” valamit, vagyis már élt ama bizonyos események időpontjában, annak semmi jelenősége a történelmi ismeretek, de főleg az összefüggések szempontjából. Elismerem viszont, hogy a háborúban – mert az, a maga szvaival; „az márcsak ilyen” – az azzal járó megélt látvány lelki traumái örökre megmaradó sérüléseket okozhattak az Ön pszichés világában, és a hosszú élete során minden(!) gondolatát és lépését ezek határozták és határozzák meg még ma is.
    Mindezért viszont ne „az oroszokat” és mégcsak ne is a háborút, hanem azokat, azt okolja akik, aki ezt a szörnyűséget a magyar népre zúdította…
    Kedves naccsád, 5:26-os hsz-em utsó kérdésére még mindig nem kaptam választ, hogy ez „a szabadságszerető” nép, amely 12 év múlva mégiscsak föl tudott kelni, azokban a kritikus időkben miért nem lázadt föl legalább a teljesen igazságtalan háború ellen?
    De, hogy mégcsak ne is tűnjek igazságtalannak, elárulom magának,
    amiről fogadok, eddig mégcsak nem is hallott, hogy 1942. március 15-én a Petőfi szobornál mintegy tízezren mégiscsak tüntettek a háborús részvételünk ellen, a szabadságért… És mit gondol mit kaptak ezek a valóban >szabadság szerető< békepárti emberek a helyszínen bőven osztott rendőr-kardlapon kívül ? Voltak pár hónapra elítéltek is, de többen közöttük, akikre többévi börtönt rótt ki a Horthy-rendszer bírósága… – "Az ám Hazám"…

    🙁

  • Érdekes gondolatokat ébresztett bennem az újabb törlés is.
    Nem csupán én gondolom úgy, h a múlt ok és cél mélységű tisztázása nélkül nem lehet a nagyon is valós sérelmeket meggyógyítani.
    Események szinten KÜLÖNFÉLE BEÁLLÍTÁSOKBAN minden részlete publikus annak amit az imént törölt a házigazdánk.
    Érdekes az is, h korábban, hasonló támadás után nem törölte ugyanezeket az észrevételeket.

  • Voronyezs
    2017 november 2
    5:23 de.
    En is elarulok valamit, van egy konyvem a polcon, Haranglabi Nemes Jozsef festomuvesztol, a cime:” Kuldetesben Horthy futarakent”. Nem nagy konyv, csak annak a leirasa, hogy az iro volt megbizva Horthy altal adjon at egy levelet Moszkvaban arrol, hogy Magyarorszag kilep a haborubol.
    Nemes jol beszelt oroszul, (9 nyelven tudott) Soha nem ert el Moszkvaig.
    A konyvet lehet Budapesten, konyvesboltokban kapni, en is ott vettem.