Szomorúan látom, hogy beérett a „jobboldal” mérgező vetése…

2018 július 21 3:25 de.101 hozzászólás

A foci világbajnokság győztes francia válogatottja ürügyén ismét elöntötte a nyilvánosság tereit a legalpáribb rasszista uszítás. Amiatt, hogy a francia csapat jónéhány tagja feketebőrű! Sőt, néhányuk felmenői meg – arcvonásaik alapján – vélhetőleg a Földközi tenger másik partjáról, a valahai francia gyarmatokról érkezett észak-afrikai, közel-keleti. Hiába mondják a csapat vezetői, hogy a keret 23 tagjából huszonegyen francia születésű állampolgárok. Hiába ad a köztársasági elnök Becsületrendet a labdarúgás pillanatnyi császárainak, elismerve ezzel, hogy származásuktól, netán vallásuktól függetlenül a Gloire fényesítéséhez járultak hozzá teljesítményükkel – az uszítók nem nyugszanak. Nyilván Franciaországban is léteznek a rasszista hangok, de talán a megszerzett trófea fölötti öröm mellett ezek halkabbak. Nem tudom, sajnos franciául sem tudok.

De mint magyarnak, nekem jobban fáj honfitársaim hangos kisebbségének durva, ostoba zajongása. Szomorúan látom, hogy beérett a „jobboldal” mérgező vetése. Az idézőjel azért indokolt, mert magukra valamit is adó jobboldali, konzervatív, sőt, nemzeti, keresztény emberek sose dőlnének be annak a durva manipulációnak, ami a hazámban egyre fokozódó erővel zajlik.

Mellékszál: a gyűlölet, az elvakult hit, az ostobaság egyébként sem ismer „oldalakat”. A háború utáni években tucatnyi magyar állampolgár esett áldozatul az akkori baloldal szította pogromoknak – közöttük a holokauszt poklából hazatérő zsidó is – a feketézők, árdrágítók, egyéb „népellenes” egyedek ellen indított hajsza következtében.

Vajon mitől ennyire sikeres immár egyre több helyen, ez a valamennyiünkre szörnyű veszélyeket hordozó embertelen, durva uszítás?

Nyilván több oka is van – például a jobb és baloldali ellenerő tétovasága, bizonytalansága is közrejátszik – de én most csak egy nagyonis kézzelfogható dologról, a köznyilvánosság csatornáiból ömlő manipulációról ejtek szót. Közbevetőleg: minden sajtótermék manipulál, vagyis befolyásol. De nem mindegy, hogy milyen irányban, milyen arányban: a meglévő veszélyeket eltúlzó, vagy éppen elhallgató módon? A változásokra való felkészítésben jeleskedik, vagy a mindannyiunkban meglévő félelmekre, irigységre apellál? Csitítani igyekszik a felkorbácsolt indulatokat, vagy éppen az egymásnak feszülés folyamatos ajzásában érdekelt? Lehet, hogy meglepő – de még hazudni sem kell ehhez.

Mondok példát. Ennek megértéséhez tudni kell, hogy ma Magyarországon nyolc(!) közszolgálati tévékanális működik, döntően költségvetési pénzből – 80 milliárd forintot fordít erre a kormány évente. (Tapasztalatból tudom, hogy sokan mennyien immunisak a hatalmas összegek hallatán, hát csak példaképpen: ebből a pénzből NYOLCVANEZER család kaphatna 1-1 millió forintot. Vagy: egy közmunkásnak 150 évig kellene dolgoznia, hogy ennyi nettó fizetés üsse a markát.)

A választások előtt nálam folyamatosan szólt a Duna TV adása – technikai okokból, a kistévém ugyanis nem alkalmas a digitális adás vételére. A műsort óránként szakította meg egy Hírek egy percben című program, állítólag a jobb tájékoztatás érdekében. Közbevetőleg: a közkanálisok híradásait egyetlen gigaközpontban készítik, tehát mind a nyolc csatornán azonosak a híranyagok. Ez az „egyperces” műfaj meg a nap 24 órájában azonos szöveggel megy. A hírek kivétel nélkül, hónapokon keresztül a migráns-üggyel kezdődtek, és nagyjából 40 másodpercig nem is esett szó másról, mint a migráns-támadásokról.. A tisztelt hallgató-néző tehát egy nap alatt huszonnégyszer, de ébrenléte idején legalább tízszer-tizenkétszer hallhatta például, hogy egy arab, muzulmán megkéselt két embert, egyikük belehalt a sérüléseibe. Jó érzékkel a filmeket, sorozat-részeket nem szakították meg az egypercessel. A gyanútlan néző – ha nem figyelt éberen – azt regisztrálta: Jesszus, már megint! Hát reggel kilenckor is, meg délután négykor is késelnek ezek a gazok? Nem érzékelve, hogy mind a tizenkétszer UGYANARRÓL az egy támadásról volt szó. A „tájékoztatásba” az már nem fért bele, ha végül kiderült, hogy a bűntényt nem vallási okokból követték el: sima féltékenységi dráma vezetett erőszakhoz. Így működik a manipuláció: áldozatait a legkevésbé sem zavarja, ha pl. a statisztikai adatok nem támasztják alá a bűnözés jelentős növekedését.

Van persze rosszul sikerült, ügyetlen manipuláció is. Ilyenbe futott bele szerencsétlen Lázár János is, amikor egy bécsi utcasarokról tudósította a nagyérdeműt a környék rettenetes romlásáról. Csakhogy: sok magyar ismeri az osztrák fővárost, sokan járnak vásárolni oda, és jelentős számú magyar dolgozik ott. Lázár vesztére jól ismerik a környéket is – hát egyszerűen kiröhögték. Tanulság: legközelebb tessék messzebbre menni, mondjuk valami német kisvárosba, ahol feltehetőleg elő sem fordul magyar „migráns” vagy turista. Ajánlanám a stockholmi központi buszpályaudvart – ottjártamkor rettenetes állapotok uralkodtak: térdig érő szemét, bűzlő, kiszakított ajtajú illemhelyek. Ja, bocs ez 2005-ben volt, amikor még híre-hamva nem volt „migráncshordáknak”.

Mindig lesznek beszari alakok, akik minden levélrezdüléstől megrettennek, és gyarmatosításról meg elözönlésről delirálnak, ha új postás járja a körzetet. És mindig lesznek aljas, ilyen-olyan oldaliak, akik kihasználva a sötét ostobaságot, meg a dogmák erejét, mindent lenyomnak a hangos kisebbség torkán. Adott esetben még azt is, hogy elvakult dühvel vessék magukat a másik nyomorultra, azt sem véve észre, hogy miközben ő életét-vérét kocáztatja, felbujtói örömittasan szédelegnek hatalmuk mámorában.

Rátesi Margit

The Girl With The Curl

101 hozzászólás

  • “Vajon mitől ennyire sikeres immár egyre több helyen, ez a valamennyiünkre szörnyű veszélyeket hordozó embertelen, durva uszítás?”

    Egy szép napon rájöttem, hogy gondolataim nélkül nincs tett.
    Sejtettem, hogy a bennem élő szellem mindig egyetértésre, szíveségre, szeretetre sarkall – viszont az egóm, a bennem élő kis önző én, pedig rögtön gyanút kelt és a nem szívességre buzdít – mindig arra hajhász, hogy megosztjon és szétvállasztjon. Rájöttem, hogy az egóm nem csak nekem de senkinem sem kiván jót !
    Felfedezve gondolataim forrását megtorpantam, megtaláltam a választ életem irányába – a sok kacifántos mindenféle fantasztikus világmegváltó ötleteim elpárologtak és ettől a naptól kezdve szilárd biztonság váltotta föl életem összes bizonytalanságait.
    Megtaláltam a kétségeimből kivezető utat ! Rájöttem, hogy az együttérzés, a szeretet és az áldozat finomabb tulajdonságai messzire kiválóbb mint a kapzsiság, önzés, ostobaság, féltékenység és erőszak.
    Nekem ez ilyen egyszerű volt !

  • ad TALALOM
    – Franciaországban nem „verik a négereket”, a focistákat meg végképpen nemééé
    – Magyarországon pedig még négerek se igen vannak
    – A francia „helyzetről” Magyarországra asszociálni, pejorativan, nem egy ujságirói bravur
    – Fél Magyarország az RTL-Klub és az ATV kanálisokon függ, még a roma faluvégeken is. (Csak Margit olyan szegény, hogy….)
    – A Duna TV is digitális
    – A 80 milliárdokon eddig mindig lélegezető gépeket akart venni a liberális oldal, most változás van tehát
    – A Favoriten városrészben én nem találkoztam még liberális ismerőssel…
    – A „támadások” kapcsán a Je suis Charlie is megért volna egy sort..

    – De találkoztam a Szajna-parton a latrinás, kábitós fertők fertőjével (ANTSZ…)
    – A holokauszt poklát pedig izléstelen ebben a cikkben is elsütni
    Szomoru, de a Foxi-maxin felnőtt (valaha helyzetben volt) 60-85 éves liberális ex-értelmiség képtelen felfogni, hogy most egyszerűen nincs súlyuk, „alámerülni” ujabb 4 évre nyilván nem akarnak. Ahol tudják, ott feketitik be Hazájukat. Pedig annyi területen lehetne „baloldalian” is alkotni szociális, kulturális… téren.

  • Konkrétan a mostani jobboldal hirdeti a Soros-tervet, de hogyan jutottunk idáig?

    Sajnos ismert okok miatt, sok ember van Magyarországon, aki elképesztő primitív körülmények között él évtizedek óta! A Soros-tervről állítólag kb. a lakosság 30%-a hiszi el, hogy úgy van. Nos, ez a lakosság primitív része, aki bizony nem kapott megfelelő oktatást, tájékoztatást évtizedek óta. Én abban is kételkedem, hogy ezek a 8 általánost 10 alatt el (nem) végző emberek tudják-e, hogy mi a „felfedezések kora” és a „gyarmatosítás”?
    (Ez a 30% ember, ha elmegy szavazni, biztos elsöprő győzelmet hoz a fidesznek az EU-s választáson.)

    Egyszer viccesen megjegyeztem egy feketéről, hogy helyes. Egy ilyen primitív ember őszinte megdöbbenéssel rávágta, hogy „ez már elfajulás”, és nagyon vigyázzak.
    „Ezek nem emberek, hanem állatok”- hallottam egy olyantól, aki négert még életében nem látott közelről. Ez lehet, hogy Pestről nem így látszik, de vannak emberek, akik még életükben nem jártak Pesten sem, nemhogy külföldön.

    Persze az internetes kommenteket általában nem ők írják, de azokban is sok a dilis, megtévesztett, beszűkült ember.

    Sokszor volt itt már idézve a Konfliktuskutató: az „árdrágítókat” a 2. v.háború utáni pogromokban bizony elsősorban egyszerű emberek, kamaszok dobálták meg, mert el voltak keseredve!

  • Sorosnak be kell mutatni ezt az értékes szöveget,mert
    „HASS ALKOSS GYARAPÍTS S A HAZA FÉNYRE DERÜL”.

  • Most érett be a ballib balfa..kodás eredménye, hogy nincs rendes balos tévé meg újság! Pedig sokan tanácsolták ezt a maszopnak, amíg futott a szekér. (Népszava teli van tömve állami hirdetésekkel, tehát az nem játszik igazából.)

    Egyébként meg a lakosság neveléshez évtizedek kellenek. A „demokratikus” ellenzék nem nagyon tehet mást, mint imádkozik, hogy a mérges vetés, amit ők elvetettek, ne most érjen be! Tudatlanság, primitív ösztönökre rájátszás stb. Ugye nagyon jó volt az egymillió segélyes szavazó, amíg a maszopra szavazott! AZ EU-s csatlakozáskor is mit össze hazudtak a balos kormányban, istenkém! Holott az volt a lényeg, hogy a balos oligarchák jól megszedjék magukat a földalapú támogatásokkal …

    Illetve nagy hibája a cikknek, hogy a migránsválságot elbagatellizálja! Tipikus antirasszista lózung, hogy csak a „beszariak” félnek a migráncsoktól!
    T. szerző itt már két cikkben is taglalta, hogy ő már akkor ájulás környékén van, ha leköpik a román cigány gyerekek a 7-es buszon!

    T. szerző nincs vele tisztában, hogy mit jelent, ha egy olasz város köztereit elfoglalják az állítólagos menekültek. Nem egy-két napig, hanem hónapokig!

  • Francia feketékről.

    Magyarországra először a szocializmusban érkeztek feketék, szovjet befolyásoltságú afrikai államokból.
    Anyám mesélte, hogy a hortobágyi hidi vásárban egy koromfekete néger fiútól nem ijedtem meg kisbabaként, ő meg gügyögött a nyelvén valamit. Szokásuk szerint vakító fehér fogsorral.

    A rendszerváltás előtt jelentek meg a csoki vagy tejeskávé babák. Az EU-s csatlakozás óta megnőtt a számuk, a nagyszülők, dédszülők nem kis meglepetésére. És a mostani apukák nem feltétlen afrikai törzsfőnökök jól szituált egyetemista fiai, hanem munkások, kereskedők stb.

    Lényeg, ami lényeg: Magyarországon minimális számú a fekete híresség. Tudomásul kell venni, amíg nem szokik hozzá a közönség a bevándorlók tömeges, mindennapi látványához, addig ez újdonság.
    Zárójelben megjegyzem, hogy a Kádár-korban a cigányok el voltak különítve, mert a kisegítő iskolákba jártak. Az is nagyon furcsa az idősebbeknek, hogy manapság rengeteg a cigány gyerek az általános és középiskolákban.

    Ezt ismeretterjesztő programokkal kellene segíteni, nem pedig álszent antirasszista szörnyülködéssel!

  • Még annyit a gyarmatosítás témához, hogy máig ünnepelte a világ, hogy a gyarmatok felszabadultak a 2. vháború utáni időszakban, nem kis részben az USA és SZU nyomására.

    Mostanság kezdenek arról beszélni, hogy a gyarmati világ összeomlása milyen károkat okozott. Pl. Algériából majdnem egymillió francia, fehér telepes menekült el az anyaországba. Más afrikai országokban is véres polgárháború, és a fehér telepesek gyilkolásával, kiüldözésével jött a szabadság, pl. Rhodesia. Tehát nyilvánvalóan ott a fehér focistáktól rettegnének, ha lennének, hogy „elkeverik” a népet.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Gaulle#1962-1968:_a_%E2%80%9Epolitique_de_grandeur%E2%80%9D_id%C5%91szaka

    Nyilvánvaló, hogy ha az EU megoldást talál a problémára, akkor az afrikaiaknak is el kell fogadniuk, hogy nem üldözik ki a fehéreket, akik tőkét visznek oda. Szóval, aki elbagatellizálja a mostani válságot, az nem fogja megtalálni soha a probléma lényegét.

  • Francia fekete-afrikai gyarmatokról.

    A franciák nyugat-afrikai, atlanti-pari országokat hódítottak, pl. Elefántcsontpart. Később az idgenlégiósok több egyenlítői országot is meghódítottak a Szahara alatt, pl. Csád.
    Ez utóbbi folyamatot a magyarok leginkább Rejtő Jenő idegenlégiós regényeiből ismerik. A Szaharán átmenetelve érték el a légiók az afrikai országokat, a regények szerint.

    1956-ban több ezer magyar menekült fiatalember állt be a francia idegenlégióba a megélhetés reményében. Volt róluk műsor a Duna tv-n.
    Apám egyik unokatestvére is, ő karibi nőt vett feleségül valamelyik gyarmaton, és később a francia vidéken telepedtek le. Lakókocsiban éltek, de a karibi feleségnek ez is előrelépés volt.

    Mai napig a volt gyarmatokon kötelező nyelv a francia, nyilván onnan származik a sok focista és egyéb bevándorló, akik francia állampolgárságot kérnek és kapnak. De ez hosszú folyamat volt Franciaországban, mire a feketék tömegesen bevándorolhattak, ha jól tudom.
    Nem értem, miért kell szörnyülködni, ha a magyar tévénéző nem alkalmazkodik a látványhoz egy nap alatt? Itt inkább az a gond, hogy Soros-terv és más mesék keretében szavazásra próbálják rávenni a lakosságot politikai erők.
    Ezzel szembeállítani az antirasszsita szörnyülködést nagyon sovány muníció …

  • Hát ez van. És most, hogy Simicska lelép még az eddig okvetetlenkedő morzsák is ugyanazt fogják sugározni. A sugározás nagyon leírónak értendő, hiszen ez már tényleg egy olyan erejű agymosás, mint egy atomtámadás. Az ország 90%-a erősen fertőzött…

  • kedves Margit!

    lo pras!
    csak ,icinke-picinke kis kiegeszitesre szorul!
    a haboru utani „pogromok” -(1945-46-47……49ig)-jo, resze kizarolag olyan okokon alapult hogy a valamely isteni csoda utjan halaltaborokat tulelt zsidok hazajottek es koveteltek a lakasukat,butoraikat,javaikat,amiket a deportacio elott elvettek toluk!!
    a legtobb helyen igy fogadtak oket,;-(apukamat is)-
    -„minek gyottel vissza? miert nem doglottel ott te is mint a tobbi zsido?itt mar mindened a mienk kotrodj mig jo dolgod van!!”-
    es ezek voltak legtobbszor a deportalasok elottig a kedves jo szomszedok!!!

  • Mi a baj azzal, ha az egèsz vilàg szamara lathato, hogy a migrancsok sokszor akar tobbet ernek, jobban teljesitenek, mind mi?!

  • Köszönet a hiteles írásérért.

    Tudom, hogy sem ez a cikk, sem más nem fogja „kitisztítani” a megfertőzött elméket, lelkeket egyik napról a másikra.

    Sajnos azzal a rengeteg pénzzel, amelyet a hatalmat megkaparintó és bitorló érdekcsoport (maffia) kezébe jutott – még jó ideig képes lesz leuralni az embereket.

    De ennek ellenére nem szabad feladnunk soha, még akkor sem ha már fizikailag is fenyegetnek.

    Mert eljön az idő mindig, amikor a beteljesedik a mondás, hogy „SOK LÚD DISZNÓT GYŐZ”

  • gyuri10
    2018 július 21
    6:23 de.

    Te meg szépen bemutattad a flepnidet.
    Te köcsög Koncsita DDDDDDDDDDDDD

  • Uraim és hölgyeim, (meg Gyuri10 is, bár ő idióta meg köcsög):

    A cikkel összhangban állítom:
    Ez a pusztítás minimum 60 évre szól.
    A mostani 20-25 évesek generációja sajnos egy újabb elveszett nemzedék.
    Az ő gyerekeik, ha felnőnek, szinte bizonyos hogy másképpen fognak gondolkozni ezekről a dolgokról.

    Kérdés lesz e értelme addigra a másként-gondolkozásnak?
    Mert ahhoz kell egy darab föld is amit Hazának neveznek…

  • radikalisdemokratak

    a dolgok soha sem fehérk, és feketék!

    az egyik oldalon áll ez:
    .
    “Én aztán nem vagyok az a fajta, aki a fészbukon osztogatja meg a gondolatait, de ma valahogy csak nem akar eltűnni a késztetés, hogy megosszam a gondolatom a világgal…

    Kedves Mindenki, aki szerint segítsünk a háborús menekülteken,és fogadjuk be az ide tartó tömeget! Teljes méretekben egyet értek Veletek. Segítsünk. De! Nem tudom tisztában vagytok e azzal, hogy is viselkedik, egy háborús menekült. Elmondom, mert én tudom. Itt, a magyar-horvát határ mellett, nekünk, itt élőknek volt részünk találkozni háborús menekültekkel. Nem is volt az olyan rég, amikor a teraszon állva az ember hallotta, sőt látta a bombák hangját és fényét, mert a ‘szomszédban’ háború volt. Nem is volt az olyan rég, amikor az Édesanyám és Édesapám szinte gondolkodás nélkül fogadta be, és nyújtott menedéket egy idősebb házaspárnak, akik a háború elől menekültek. Nem is volt az olyan régen, hogy hónapokig éltek nálunk, először csak ketten, aztán többen, mert jött a lányuk, és az unokák. Többen voltak ők, mint mi, háziak. A fiúk nem jött. Ő védte a saját hazáját a szomszédban, a háborúban. A vőjük sem jött. Ő is védte a hazáját. Tudjátok hogy kerültek hozzánk? A határon jöttek. Nem, nem a zöld határon. A rendesen, ahol illik. Nem volt sok pénzük. Tudjátok miért? Mert ha akarták volna sem tudták volna ‘pénzzé tenni mindenüket’, mert ahonnan jöttek, háborús övezet volt. Ott senki nem akart venni semmit. Ha akart volna sem tudott volna. Mégis mit vett volna meg? A géppuskával megsorozott lyukacsos ablaktalan házat, vagy azt, amelyiket bomba találat ért, és már csak a romja volt az egykori háznak?

    Szóval nem voltak tele pénzzel. Éltek abból a kevésből ami volt nekik, és abból a kevésből, amit a szüleim adni tudtak nekik. Nem voltunk gazdagok, de szó nélkül, gondolkodás nélkül menedéket adtunk nekik. Nem pár napra, nem is pár hétre. Hónapokra. Ők nem hagytak maguk után és maguk körül szemét hegyeket. Nem fenyegettek meg minket. Nem követelőztek. Nem vágták hozzánk sem az ételt, sem az italt, amit kaptak tőlünk. Csendben, szerényen, szinte szégyenkezve elfogadták amit kaptak. Nem akarták ránk erőszakolni a saját ételeiket, sem a szokásaikat. A vallásukat pláne nem. Ahol tudtak segítettek. Majd amikor eljött az idő, hogy visszatérhettek a saját hazájukba, hálával búcsúztak tőlünk. Ilyenek a háborús menekültek. Tudjátok kik a háborús menekültek? Nők, gyerekek, idős férfiak. Ők voltak nálunk is. Nem életerős fiatalemberek. Ők nem voltak nálunk. Más dolguk volt. Védték a hazájukat. Ha valaki ismer, hát az tudja rólam, hogy én aztán ha tehetném mindenen, és mindenkin segítenék. A párom és a barátnőm szerint én magam vagyok a Világbéke. Ezzel cinkelnek. De sajnos, még nekem, a ‘világbékének’ is észre kell vennem, hogy ezek az emberek nem kellenek nekünk. 10-ből 9 nem tisztességes szándékkal jön. Ezektől az emberektől nem a segíteni akarás érzése lesz úrrá rajtam. Ők NEM háborús menekültek. Ők minket akarnak azzá tenni.

    Anita Király – Siklós, Baranya megye”…
    .

    a másik oldalon állnak a VALÓDI MENEKÜLTEK.
    .
    a megoldás?
    .
    vélhetóen csak és kizárólag az
    .
    EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK
    .
    létrejötte, vérrel, verejtékkel történt kiizzadása után lesz teljes.
    akkor egy olyan bevándorlási politikát kell megvalósítani, ami lehetőséget biztosít Európa életben maradására,
    .
    DE
    .
    nem engedi meg, hogy az összeurópai értékeket bárki bármilyen okból – legyen az vallási, politikai, vagy csak rablási, mint a csuti geci teszi – veszélyeztesse!
    aki kívülról jönne, az be sem jöhet, aki belülról tenné ugyanezt, azza szemben a lehető legszigorúbban kell fellépni!
    érdemes elolvasni a söpflinnel készített „inrejút”, amiben az UNIÓ blokkolásával fenyegetm ha a bandájukat kiteszik a néppártból.
    ugyanerre hajaz, hogy az UNIÓ – azaz mi! – fizetjük, s tarjuk jólétben azt a Nigel Farage-t, aki európai uniós szkeptikusként a bomlasztáson ügyködik vigyorogva!
    hol van még egy ilyen idióta hülye brigád, mint az UNIÓ vezetése, akik maguk finanszírozzák meglehetősen zsíros összegekkel saját maguk lemészárlását? he? mi? na!
    .
    ez az a túlzot, az idiotizmussal határos liberalizmus, amit a bomlasztó gyökererk rendszeresen kihasználva háborúkat, vérfürdőket, népirtásokat generálnak ártatlan áldozatok millióival!
    .
    KÉNE MÁR ÉSZHÖ TÉRNI!!!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • 1. A Duna Tv adása analóg módon jön, földi sugárzású: négy ilyen csatorna van Mo-n: az m1, az m2, a Duna TV és a TV2 működik ezen (akár szobaantennával is vehető). A Duna World adása műholdas és digitális.
    2.Van nagytévém is, amin van box a digitális adáshoz. De „háttértévézéshez” a kistévét használom, ami ugyan képes venni a műholdat – be van kötve a kábelre – de nem vettem hozzá boxot. Bár ez is HD ready.)
    És: Mindenkinek ajánlanám, hogy időnként nézzen bele ellenoldali hírekbe (ne véleményekbe, azok nem számítanak). Kormánykritikus sajtó munkatársainak kötelező lenne.
    Akkor talán nem sikkadnának el olyan fontos hírek, minthogy – kb. 3 évvel ezelőtt – a kormány a nyugdíjjárulékot átnevezte szolidaritási adónak, a befolyó pénzt pedig nem a nyugdíjalap, hanem a központi költségvetés kezeli.
    Ez nem valamiféle „bürokratikus” kukacoskodás, hanem lényeges ügy. A járulékfizetés után ugyanis járadékra van jogod, az adód elköltéséről meg az éppen regnáló kormánytöbbség dönt. A nyugdíjalap pénzeit külön számolták, a központi költségvetést meg szintén a kormányzó erő – feles többség is elég! – határozza meg. Az alaptörvényben meg az van, hogy az állam a LEHETŐSÉGEIHEZ KÉPEST gondoskodik polgárairól. Ha nem jut a költségvetésből nyugdíjra, mert kell pl. a „nemzeti tőkésosztály” helyzetbe hozására – hát így jártunk.
    Most éppen a gyülekezési törvény körül folyik lázas sertepertélés: ott tartunk, hogy két (KETTŐ!) ember utcai beszélgetése is gyülekezésnek tekintendő, és a rendőrségnek joga van beavatkozni.
    A globalizációs folyamat kérdéseiről – amelynek csak egyik, bár nagyon jelentős része a népmozgások ügye – valóban kell/ene beszélgetnünk. Lehetőleg nemcsak arról, hogy ki/mi ennek az oka, bűnbakja. Hanem arról is, mi a fenét kezdjünk vele? Nem 50-100-150 éve, hanem most!?

  • Pityi Palkó júl. 21. 4:40: „…az együttérzés, a szeretet és az áldozat finomabb tulajdonságai messzire kiválóbb,…”
    Nemcsak kiválóbb, kedves PP! Több hasznot is hoz! Ezt én az életemben megtapasztaltam, de ez nagyon személyes. Nem volt egyszerű legyűrni a hiúságomat, sértettségemet, csalódásomat, irigységemet – de sikerült. Ha nem is legyűrni, legalább elfedni, nem örökké hajtogatni. És én jártam jobban.

  • Gyarmati versenyfutás Afrikáért 140 éve kezdődött.

    Abban különbözött az addigi terjeszkedéstől, hogy gyarmati közigazgatást építettek ki a fehérek, nem a helyi törzsfőnökök uralkodtak. Aztán ezeket a fehér hivatalnokokat úgy kellett sokszor kimenteni a gyarmatok leválásakor, hogy ne mészárolják le őket.
    A helyi lakosok forradalmakban lázadtak fel, vagy elfoglalták e helyi támaszpontokat. De ez már a 2. vháború után volt, és kaptak külföldi segítséget is. Sok fehér pedig hazának tekintette az afrikai országot, amelyben a farmja, vállalkozása volt (Távol Afrikától).

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajsza_Afrik%C3%A1%C3%A9rt

    Ehhez Sorosnak semmi köze nem volt. Afrikát most is próbálják a nagyhatalmak fennhatóságuk körébe vonni, Európát kivéve, amelyik ehhez gyenge.

  • „…beérett a jobboldal mérgező vetése…”

    A politikai inga vissza lendült balról jobbra 60, ill. 70 év után.

    Majd egyszer, talán beáll középre. Addig sok kompromisszumra lesz szükség a bal- és jobb oldal részéről egyaránt – ha egyáltalán.

    Úgy látom, hogy ez a világméretű politikai „játszma” is olyan mint a nő és férfi kapcsolat: A férfi a nőt, a nő a férfit akarja teljesen.
    Másként: Nincs megoldás csak akkor, ha az egyik fél feladja a maga álláspontját.

  • Sütő-tökfej,
    remélhetőleg a 60 évre szóló jóslatod hitelesebb lesz mint te magad vagy.Ez a köcsögölés nálatok családi?Mi van veled?Elkoptál? Nem vagyok alkalmas leváltani sem téged sem a kipufogójukra hajazó barátaidat.Azt viszont tényleg kipróbálhatod,hogy valóban jó vezető vagy.Lehetőleg mezitláb!

  • bar-lev
    2018 július 21
    11:13 de.

    A pogromok alföldi településeken törtek ki, pl. a helyi piacon!

    Szerinted mennyire logikus, hogy a piac közepén kialakul egy tömegverekedés mondjuk egy tojásárussal szemben, és ez magánérdekből történik? Mert te ezt állítod.

    A háború alatt átvett, majd vissza nem adott javakat, pl. bútor, varrógép, inkább bírósági úton követelték, ha jól tudom. Azt se tudjuk, hogy ez mennyire volt jellemző. Végül: a csencselők nem tettek különbséget származás szerint: mindenkitől csórtak. Az eltávozott földesurakat ugyanúgy megkopasztották, vagyis amit a szovjet katonák meghagytak a kastélyokban.

  • Geyza
    2018 július 21
    4:23 du.

    Sokszor néz ki úgy, mintha Orbán a sikeres lóra tett volna, mert megelőzi az ellenfeleit.

    De én azt mondom, hogy a történelemben bár sokat számítanak a véletlenek vagy váratlan fordulatok, a hosszú idő alatt kialakult viszonyokat nem lehet felrúgni.

    Az európai gyarmatbirodalmak a felfedezések kora óta:
    1. Először volt a Spanyol Birodalom, ez elvesztette Dél-Amerikai gyarmatait.
    2. A franciák és britek Ázsiában, Afrikában hódítottak.
    3. Az USA és a SZU más módszerekkel, de szintén szuperhatalmat épített ki.

    Ahogy itt egyesek szokták írni, most válság van több ponton a világban, a nagyhatalmi szeletek újraelosztása zajlik az orrunk előtt. Véleményem szerint az EU eddig a súlyának megfelelő, szerény politikát folytatott, ami főleg a menekültek kihalászását jelenti a tengerből. Ki lát a jövőbe, ki tudja, hogy ez majd jó vagy rossz pont lesz a jövőben?

    Orbán most büszke rá, hogy „leleplezte” a Soros-tervet. De aztán majd ha Németország, Franciaország magukra találnak, akkor ott nem Orbán fogja osztani a lapokat, mert sajnos Magyarországnak nincs akkora súlya.
    Tehát az lehet, hogy a kötelező kvótákban Orbánnak volt igaza. De teljesen elrontotta a dolgát azzal, hogy kitalálta a Soros-tervet, és az EU ellen uszít. Erre nem lehet alapozni egy ország jövőjét, hogy majd az európai szélsőségek mellé állnak. Illetve lehet, csak láttunk már ilyet a történelemben.

    Ennél még Horthynak is sokkal több esze volt, mert nem hitt a német győzelemben. Egyszer hitt benne, akkor is megbánta (német villámháború 1941-ben a SZU ellen). Persze a katonatisztek végig hittek a német győzelemben, a legutolsó pillanatig.

  • Bocsi kisköcsög Koncsita de magad kezdéd a köcsögölést.
    Ráadásul olyan topicban ahol semmi keresnivalója egy szarházi diktatúrapárti köcsögnek.

    Olyannak mint amilyen te is vagy például.

    Te pasasoknak csókokat küldözgető kis köcsöge.

  • hazai lámpa
    2018 július 22
    8:22 de.

    Kétségtelen , kétségtelen kedves Hazay-Lámpa, de most én mire mennyek ezzel a sok infóval ?

    Mikor peg mostan az után az infó után loholok lélekszakadva,
    hogy kettő rádiófrekvenciásan tökéletesen árnyékolt és jó illesztéssel bíró RF fokozat közötti összekötő tápvonalon miképpen alakulhat ki mégiscsak nagy állóhullámarány ?

    Ha ebben segítenél..eskü kűdenék virágot is.
    Vagy spenótot.
    Mikor minek van itt az ideje.

  • gyuri10

    Miről hablatyolt kiskegyed? Ha esetleg lefordítaná érthető nyelvre az hasznos lenne. Addig is jobbulást-:)

  • A menekültkérdést az EU-n kivüli menekülttáborokban lehetne megoldani.
    A bevándorlást, ideiglenes munkásokat pedig ahogy USA, AUSZTRÁLIA, az Emirátusok, …. határozott idgöre szolo , de hosszabbithato tartozkodás engedélyezésével. EU polgárai Ausztráliában is dolgozhatnak akár, ha ilyen vizumot kérnek, fizetnek, ami már elöre tartalmazza nagyjábol a befizetendö lehetséges adokat is.
    A fenti bevándorlások különbözö kategoriák.
    A menekültek költségei is sokkal alacsonyabbak lennének, ha nem az EU-n belül akarnák megoldani, hanem a startországok melletti finanszirozott menekülttáborokban. Mindenki jobban járna, csak a bünös szándékuak nem.

  • USA-hoz hasonloan lehetne pályázni munkavállaloként félévekre, de hosszabbitási lehetöséggel.
    – a menekült ügy totálisan különbözö. Töredékük jön, jut el Europába. Vagy 10millios nagyságrendekben szenvednek a menekültek az országaik közelében. Akik Europába eljutnak, nekivágnak, azok a legelszántabbak közül kerülnek ki, akik ténylegesen aktivan is hajlandoak tenni az életük jobbra fordulása érdekében.
    Ujabb lehetöség a kinai metodus. Afrikába és D-Amerikában is oriási ingatlanvásárlási, fejlesztési, kitermelési és kereskedelmi beruházásokat finansziroznak. Fejlödési, gazdagodási lehetöséget biztositva a helyi tökeszegény közösségnek. Ezeken a helyeken a tökehiány miatt szinte áll az idö, a potenciális fejlödési lehetöség emiatt nincs kihasználva.
    Magyarország szerencsés, mert mi ezt megkaptuk, csak hatékonyan nem élünk ezzel, mert orbánék lerabolják ezeket a forrásokat, és a gazdaságot visszafogják, nem engedik érvényesülni a kibontakozást, mert féltékenyek, h abbol kimaradnak, ha nyereséges. Ha bármi mégis a kontrolljuk nélkül kinö a földböl, akkor államhatalmi erökkel megszerzik, a többi esetleges potenciális versenytársat eltiporják, megölik!

    Feltünt-e már, h orbánoligarchák életképtelenek?! Versenyhelyzetben azonnal tönkrementek. Ezért termélést, ténylegesen piaci körülmények közötti müködést nem is mutatnak. Csak és kizárolag a tulárazott állami megrendelések, az EU pénzeinek lenyulása az üzletkörük.Erre szakosodtak. A rabláson tul az is oriási káruk, h a ténylegesen piaci szereplöket is kivégzik eljárásaikkal, igy az ország produktiv gazdasági müködését is gátolják, tönkre teszik.
    Leváltásuk demokratikus uton lehetetlen!

  • Kis Ferenc
    2018 július 22
    7:09 de.

    Azt akarod, hogy én is feladjam az „álláspontom” és ne adj téged akarjalak????

    Akarjon téged a bábolnai tenyészcsődör, barátom.

    Álljatok meg már ezzel a felosztással.
    Ne akard a világot, az embereket felosztani meg megosztani.

    MINDEN NYOMORULT SZARHÁZI BECSTELEN GAZEMBER, AKI BEÁLL EBBE AZ ALJAS JÁTSZMÁBA, AZ EGY KÖCSÖG GAZEMBER!!!

  • Az orbándiktatura. Leváltásuk demokratikus uton lehetetlen!
    De ez teljesen logikus is. És, ha valaki ezt tagadja, akkor akarva- akaratlan is az orbán-diktatura fennmaradását és erösödését segiti!

    Egyszerü a képlet.

    Orbán minden pillanatban és föként a választásokon szo szerint az életééért küzd, az eddig elrabolt ezermilliárdok megmaradásáért, amig egy demokratikus zéki vele szemben csak az ország áldozatokkal és konfliktusokkal teli, bizonytalan összeredményü kimenetel lehetöségéért egy gyülölködö, alattomos már kiépitett orbánrendszerrel szemben.

    Ki mit kap, nyer a hatalomban. Orbán az életét, szabadságát, h nem lincselik meg, az 1000milliárdokat nem veszik vissza töle, söt gyarapodhat akár nagyobb lendülettel.- tehát neki létkérdés alapvetöen.
    Ezzel szemben más jelöltnek nincs ilyen veszteni valoja, söt, ha orbánnal szembe megy, saját és családja legyalulásának valos veszélye áll fent. Az is gyilkosság, csak nem egy pillanat alatt öl, hanem idöben elnyujtva, anyagilag, társadalmilag, egzisztenciálisan tönkretéve az egyént, családját. És ahogy közülük elkezdenek emiatt megbetegedni, elsorvadni, belehalni, az a kevésbé erös motiváciojuk is elpárolog. Nem beszélve az ellenük szitott gyülölet elszenvedésének.
    Igy mérlegelik folyamatosan, h az áldozataik megérik-e az ország elörébb juttatását….

    És nyilván nem! Jelenlegi diktatorikus viszonyaink között Magyarországon élö ember nem képes akkora áldozatot hozni se anyagilag, se fizikálisan, hogy demokratikus uton megdönthesse orbán rendszerét!

    Orbán félelmében és mindennemü veszteni valoja miatt minden anyagi közvagyont, magánvagyont beáldoz saját tulélése érdekében. Bármilyen köztörvényes büncselekményt bevállal, bármekkora választási csalást elkövet, hogy életét és összeharácsolt vagyonát mentse!
    Ez akkora motivácios erö, hogy azzal szemben jelenleg használt eszközök soha sem lehetnek eredményesek. Csak az ö szándékain mulna évtizedek múlva is, hogy engedi-e a bukását, törvényszerü megsemmisitését minden értelemben!
    Lefeljebb a halálos ágyán….

    Feltünt már valakinek, hogy orbán háborura készül? Magánhadsereg és a reguláris hadsereg felállitásával, erösitésével. Magánseregével a belsö eröket le tudja verni,
    a regulárissal egyrészt az állampolgárokat és családjukat tuja jogilag zsarolva kézben tartani ( hiszen, mint katonák- feltétlen engedelmességgel tartoznak neki kivégzésük veszélye mellett, másrészt a lakosság elött külsö ellenség kinevezésével ellenségképet teremt, azon keresztül vezeti le a vele szembeni indulatokat, gyülöletet.
    Lehet ez akár a meggyengült Ukrajna Kárpátaljai megszerzése érdekében, lehet a menekültek és migránsokkal szemben, vagy akár a Piréziai Demokratikus Köztársasággal szemben is!
    Figyeljétek a törekvéseit és a jeleket! Ne legyetek vakok!

  • gabriel (írja)

    „Azt akarod, hogy én is feladjam az “álláspontom” és ne adj téged akarjalak????” – mit nem írsz, kisember-:)
    Gyárilag vagy ilyen v. a nagy hőség az oka?

    Ne add fel az álláspontodat, maradj olyan ostoba amekkora most vagy.

    ps: „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa”

  • talalom,

    találtam a neten, talán van köztük ismerős.

    Másoknak: érdekes megfigyelni ezeket az embereket, vasúti járműgyártással foglalkoztak, biztosan van köztük egykori vezető, mérnök és munkás. Kollektíva volt. Ma nehezen tudok elképzelni ilyen kollektívát, amikor hallom, a vezetők sokat használt instrukciója a beosztottak felé: ha nem teszik, el lehet menni.
    .

  • hazai lámpa
    2018 július 22
    7:05 de.

    a gyarmatosítás európai indíttatású! kezdve az Argonautákkal, Nagy Sándor, korábban a trójaim háborúk sorozata, Karthago, a római birodalom … és ez a gyarmatosítási mánia okozta a két világháborút is mert azok az európai országok amelyek -bármi okból- nem jutottak gyarmatokhoz azok is élni akartak és a szűkös energia forrásokat kiegészíteni és beszerezni érdekes módon a gyarmattartás a süsüék belügye maradt ők a határaikon belül tartottak rabszolgákat és mai napig még annak az „eredményeit” élvezik…rasszizmus és a butaság keveredik nagyot akar a szarka, de nem bírja a farka… Európa felébredt ebből a rémálomból és ma már más a politika de a gyarmatosítás folytatódik és a rablók (conquistador-ok) nem adják fel a világ teljes elfoglalásának vazallussá tételének rémálmát és most nem a katolicizmus keresztes zászlaja alatt, hanem a „demokrácia” elterjesztésé okán amiről, mármint a demokráciáról pont azoknak nincs halvány lila fogalma sem akik ezt ordibálják mert valami ürügyre szüxég van…(mike wallace elkékűlt Ahmadinejád szavaitól amikor az nekiszegezte, mi a bánatot keresnek iraq ban és mi semmi közük sincs egy szuverén ország létéhez…)

    most ez van… és Magyarország is ki akarja venni részét ebből de még keresgél…meg nincs tapasztalata majd jól pofánvágja valaki

  • akiknek nem osztottam kártyát,játsszanak azzal ami a sajátjuk és egyidősek vele.Egyszer és mindenkor.Reménykedjenek,hogy a következő leosztáskor esetleg laphoz jutnak.

  • Gurl10 te már régótanem vagy
    itt abban a helyzetben
    hogy „lapokat oszthassál” .
    Csak egy senki vagy.Utólag látható:
    „Már akkor egy senbki voltál,amikor még valaki voltál”

    /Idézet Hofi-tól /

  • Az idejáró részeges LUMPEN PROLETÁROK tudomására:

    Nem óhajtok további ellenségeskedést.Ezért úgy döntöttem,hogy ezt a mocskolódáson,ordenáré kocsisok nyelvezetét használó,minden emberi kommunikációtól mentessé süllyedt oldalt meghagyom a”pince lakók”önszórakoztató irodalmi antológiájának.
    Sajnálom,hogy ezt a valaha értékes fórumot a hazudozó,mindenkivel goromba-senki trolloknak sikerült erre a színvonaltalanságra lerántani.Érezzétek jól egymást!!!

  • Drizari! Kösz, nagyon régen – 1982+ben jöttem onnan el. Csak találgatok: Fitos Zolit vélem felismerni(a hetvenes évek végén elég nagy botrány volt, mert a gyáriak őt választották meg KIsz-titkárnak, nem a kerületi párt jelöltjét, pont úgy, ahogy a vszb (szakszervezeti) titkárt (jaj, milyen) Mihályt is. Tökös csapat volt…

  • A kanadai oktatásügy jóvoltából, itthon vagyok és szenvedek a fertőzött, egy rasszista kissebbség ámokfutása alatt haldokló Magyarországon…
    – Mértékadó felületeken, sehol egy betűt sem találtam, ami a cikkben, nyavajgott intoleranciára utalna…- Franciául is olvasok, ott sem, találtam kifogásolható megnyilatkozást…(legalább egy példát elvárnék)
    Simicska csatlakozik a hazáját hátrahagyó söpredkhez,- lelke rajta…

  • Ő osztya itten a kártyát.
    Lapkeverő? Á dehogy. Szarkeverő !

  • Geyza:
    „kettő rádiófrekvenciásan tökéletesen árnyékolt és jó illesztéssel bíró RF fokozat közötti összekötő tápvonalon miképpen alakulhat ki mégiscsak nagy állóhullámarány?”

    Milyen frekvenciájú RF fokozatokat köt össze, és mekkora a tápvonalon átvivendő teljesítmény? Ha a két RF fokozat más-más frekvenciáju, mennyi a magasabb frekvenciáju fokozat kimenő teljesítménye? Milyen a tápvonal, macskalétra, koax, Goubau-madzag,stb.? Mi a tápvonal dielektruma? Mivel mérted ki, hogy jó az illesztés? Tartalmaz a tápvonal esetleg aktív elemet is, ha igen, mit?

    Geyza:
    „Ha ebben segítenél..eskü kűdenék virágot is. Vagy spenótot.”

    Ha nem adod meg a minimálisan szükséges paramétereket sem, akkor H.L. miből találja ki, mi okozza a magas állóhullám arányt, a magas veszteséget?
    Meg akarod spórolni a neki igért spenótvirágot?

  • Drizari
    2018 július 23
    12:32 du.

    Szerintem manapság nem kollektívák vannak
    hanem a következő lózungokra alapított kib…szológia :

    1
    Csak mobiltelefonnal és gépkocsival, jogosítvánnyal továbbá lehetőleg felsőfokú végzettséggel rendelkező leendő munkatársak jelentkezését várjuk előzetes beszélgetésre.Döntésünkről az alkalmazás kérdésében levélben értesítjük ki Önt.
    (Hétvégén is rángatni akarják a delikvenst, úgy hogy minnél hamarább megjelenjen ott ahol robotoltatni akarják.
    De előtte hetekig hagyják idegeskedni hogy megkapja e az állást avagy sem.)

    2
    „A mi vállalatunk stratégiájának megvalósítására keresünk munkatársakat”
    (Például szemeteskocsihoz trógereket, lehetőleg felsőfokú végzettséggel)

    3
    „Mi csapatot építünk, hogy megvalósíthassuk hosszútávú céljainkat”
    (Például kivágatni a Népliget fáit.Ha lehet akkor felsőfokú végzettséggel rendelkező bérrabszolgákkal)

    4
    „Nálunk elvárt hogy a munkatársak csapatépítő tréningeken fejlesszék a közösség hatékonyabb teljesítőképességét”
    (Elcseszik a lehetőleg felsőfokú végzettséggel rendelkező segédmunkások és kifutó-fiúk hétvégi szabadidejét vagy szabadságát.Ha egyáltalán ki meri venni.)

  • Or+bán666

    Nagyon jó a kórkép amit leirtál.

    De ahogy kiderül Kúra nincs, és még kezelés (tratment) se vázolható fel egykönnyen

    Rácseszett az ország megint, csak egyszerüen??

  • Valahogy érdekes, hogy Horvátországban nincs migráncsprobléma, nem kell kerítést építeni, az utcákon szabadon lehet kószálni, majdnem megnyerték a VB-t – és nincsen mély-szegénység.
    Csak a MOL volt elnöke nem teheti be a lábát, mert akkor csattan rajta bilincs.

    Horvát testvéreinknél valamit elrontottak nagyon, pláne hogy ilyen elnököt merészeltek választani

    https://sivtimes.com/the-president-of-croatia-and-the-sex-bomb-who-is-kolinda-grabar-kitarovic/53739/

  • gyuri10
    2018 július 23
    2:37 du.

    gyurcsinénike, ez már a menospausia, ennyi hisztéria veled meg a bodamarcs meg a lenke aki figyelmet… szóval: a kóbor kutyát sem érdekli a nyomorod… de ha jól esik és a blog gazdája megengedi (mindig kellenek bohócok alapon) ám legyen majd átfutlak
    hahahahaha

  • TV vétel Magyarországon: tudjuk helyesen!
    https://www.ahrt.hu/hu/televizio

  • slapaj Nem ismerlek (szerencsére), de neveltetésed roppant hiányos, stilusod otromba. Jó helyen leszel Magyarországon. Rátesi első látásra is százszor különb nálad, második ránézésre kétszázszor. Sosem hallottam nyavajogni, még a legnagyobb gondját is reálisan nyavajgás nélkül adta tudtomra. Nem tudom miből gondolod, hogy ezzel a stílussal fölé tudsz kerekedni, nem tudsz. Ha neked az újságban kell olvasni az intoleranciáról ami létezik de Te nem látod, akkor olyan mindegy neked, vak vagy. Élj boldogan a karámban, Neked (is) csinálták. Ha ügyes vagy, elsők között leszel a legelőn. Olvashatsz Te japánul is, ha nem azt olvasod amit kellene, vagy nem akarsz látni, vagy még rosszabb, tetszik amit látsz.
    Simicska söpredék? Te mikor vetted észre? Mikor Orbán ellen fordult? Addig nem volt az?
    Az utolsó mondatodat remélem félreértettem, mert az még Tőled is aljas és primitív lenne, amire csak komoly személyeskedéssel lehetne válaszolni. De annyit nem érsz.

  • Rodeo! Te el vagy tévedve! Leigázás, gyarmatositás, rabszolgaság mindig is volt a történelemben Europán kivül is!
    Ahogy emlitetted( bát tévesen: Karthago)- Afrika, de több: birodalmak a Nilus mentén egymást váltva, egymást leigázva: Egyiptom és a töle délebbre levö birodalmak a fáraoikkal….
    Amerika: az lnkák leigázták a környéküket, onnan ejtettek rabszolgáxkat is pl. az épitkezéseikhez: pl. Tical
    Ázsiában a legismertebbek az Ókorbol: PerZsa birodalom, Kina, Középkor az l. Vh-ig: Oszmán -birodalom, Legujabb-kor USA-Közép- és D-Amerika, Oceánia, K-Ázsia déli része
    Europa csak feltünöbb lehetett neked, mert idöben közelebb volt, és abban az idöben legfejlettebb.

    A gyarmatositás ma is folytatodik, de nem fizikai, hanem gazdasági megszálással. Pl. Kina ma Afrika számos pontján és Latin-Amerikában, söt, Ázsia sok országában. (Sokszor már kina is más országokban gyártat termékeket, ahol olcsobb és a munkaviszonyokra mégkevésbé vanhatása az adott államnak….

  • Kinának már rengeteg , tul sok szabad tökéje van. Ezekkel gyarmatositja a fent emlitett térségeket.
    Ez jobb, mint a korábbi gyarmatositás, mert látszatra, elvileg kölcsönös nyereségen alapul. Rövidtávon valoban, csak pl. A természeti károkozásokat nem veszik figyelembe….

  • Slapika! Ahhoz képest, hogy úgy tudom, valamilyen társadalomtudományi területet tanulmányozol, megdöbbentő, hogy mennyire nincs érzéked a társadalmi kommunikáció fedettebb hangjaihoz. És mennyire nem tudod felmérni a következményeit.
    Itt van egy nyílt hang: http://kanadaihirlap.com/2018/07/16/nagyon-ideje-lenne-egy-kis-tisztogatasnak-avagy-nincsen-veluk-semmi-baj-csak-maradjanak-az-ok-fold-reszukon/
    Azért írtam „köznyilvánosságot” és nem „hivatalos nyilvánosságot”, mert kormányhivatalosságtól nyilván nem hallasz ilyesmiket – bár némely kevésbé pallérozott elmékben néha elborul a borjú. De nem is kell: elég, ha az egész kérdésről mást sem hallasz, mint a támadásokat. Az írásban említett eseten kívül legalább még öt olyan volt, amiről később kiderült, hogy az elkövetők felmenői ugyan nem európai származásúak, de bűnüket nem a szervezett terror keretében követték el, hanem egyéni sérelmeik, mentális állapotuk stb. miatt. Ilyen meg „fehérembernél” is előfordul. Pl. Magyarországon a gyilkosságok 90%-át családon belül követik el.
    A mai kormányerő bűne, hogy feloldott mindenféle tabut – és egyre agresszívabban, aljas törvényekkel megtámogatva. Pl. a magyarországi kormányfő „magyarember” jogos önvédelméről beszélt, amikor egy faluban megtámadták azt a panzióst, aki felajánlott néhány nap pihenést pár menekült családnak, akik a magyar hatóságok által ellenőrizve már elnyerték a MENEKÜLTSTÁTUSZT!
    Tudod, én csak egy hülye gój vagyok, akinek még a családját sem érte semmilyen üldöztetés, vagy hátrány 1945 elött. De minden látott-hallott rémségnél jobban megrendített, amikor rákérdeztem Édesanyámtól, hogy mi lett a falujabeli zsidókkal. 1944 nyarán elvitték őket – mondta. És Ti nem kérdeztétek, hogy hova viszik őket, és miért? Hogy kérdeztük volna? Ez volt a törvény!
    Az én Anyukám felelte ezt, aki minden rassz, vallási különbség iránti teljes vakságra nevelt! Aki egy kóbor macskát nem hagyott az utcán. Aki menedéket adott a részeges szomszéd kislányának, ha kitört rajta a heppáré, és szó nélkül négyfelé osztotta a vacsoránkat.
    Igen, a hivatalossság egyelőre nem mond, ír ilyeneket, mint az idézett cikkben olvasható.
    CSAK például éppen az SS-törvénnyel büntethetővé tette a menekülő megsegítését. CSAK például listákat közöl „nem kívánatos” személyekről – akik közül a túlnyomó többség magyar.
    Mindenképpen meg kell várni, amíg a nemzet egyik fele rácsukja a képletes – vagy nem is olyan képletes – vagonajtót a másik felére?

  • Ujabb trükkösebb formája a gyarmatositásnak, – mint most az oroszok Putyin vezetésével, mivel orbán rabszolgának ad el oroszországnak bemnnünket, pl. PAKS II.
    Ha nem tudunk bármilyen okbol fizetni határidöben, akkor kvázi adosrabszolgaként leszünk kénytelenek robotolni a Putyin-orbán gyarmataként! Orbánnak ez a legnagyobb üzlet, mert adosrabszolgának adta el az országot szerzödéssel! Azaz legálisan szedi le orbán is a sápot Putyintol titkosmegállapodások alapján jutalékként sok évtizeden keresztül!
    De Putyin hasonlokat csinált a volt Szu K -Ázsiai mára már diktatorikus államaival is, ill. Azokban monopolhelyzetet teremtett a gáz és olaj kitermelésében, értékesitésében.Szerzödésekkel olyan függöségbe kerültek, amely a gyarmati szintet betonozza be.

  • Afrikában a fekete fáraok birodalmára gondoltam. Nubia. Ezek is számtalan piramist épitettek, és örök küzdelmet egymás e”en. Néha a nubiaiak adták Egyiptom fáraoit, amikor felülkerekedtek. Gyarmatként kezelték Egyiptomot

  • gabriel
    2018 július 23
    8:12 du.

    Itthon a neolib/neokon közgazdászok keresztre feszítették volna azt a politikust, aki a devizahitelek betiltását vagy a bankok büntetését helyezte volna kilátásba! Mer nehogy már a „szabad piac” elve károsodjon, inkább menjen tönkre sok kisember (aki aztán a populistákra szavaz) …

    Talán ennek is köszönhető, hogy Horvátországban normálisabb az élet, itt meg olyan, amilyen …

  • Rodeo36-11
    2018 július 23
    12:59 du.

    A cári Oroszország is gyarmatosított (Szibéria), ráadásul versenyben volt Angliával Közép-Ázsiában. A középkorban Kína volt hasonló fejlettségen, de ők akkor elmulasztották a gyarmatosítást. Most kárpótolják magukat ezen a téren, ahogy valaki írta fentebb.

    Abban igazad van, hogy a Szovjetunió hivatalosan nem az erőforrásokért ment, hanem az általa ideálisnak tartott rendszert terjesztette a világban. Ott avatkozott be, ahol a helyi kommunista párt forradalmat robbantott ki, mind az öt tagja.:)
    Ebből kifolyólag a marxizmus-leninizmusban illett a gyarmatosítást, imperializmust elítélni. USA-ban az emberi jogok miatt ítélték el a gyarmattartókat, hehe.

    Sokszor leírtam már, hogy a kelet-európai országokban inkább a pozitívumok jöttek elő a szovjet fennhatóság alatt. Fejlődött a gazdaság, és csökkentek a társadalmi különbségek. A gyarmatosításnak ugyanúgy lehettek pozitívumai, csak ezt elfedi a sok influenzajárvány, és persze az erőszak, amit alkalmaztak.
    Afrikát az európai gyarmatosítók kapcsolták be a világgazdasági vérkeringésbe. Nélkülük nem lett volna Afrikában a sok kávéfarm pl, mint a Volt egy farmom Afrikában c. regényben. A vallási hittérítést se lehet egyértelműen rossznak ítélni. Pl. elmaradott törzseknél így szűnt meg a kannibalizmus vagy emberáldozat.

    Szerintem is el kell felejteni a dogmákat, pl. a demokratikus világrendről szólót (USA), meg hogy az oroszok a világbékéért harcolnak (Putyin).

  • Belzebub
    2018 július 23
    6:34 du.

    „H.L. miből találja ki, mi okozza a magas állóhullám arányt, a magas veszteséget?”

    Nem szoktam beledumálni olyanba, amihez nem értek. Tudom, szerinted a történelemhez se értek, mert nem szoktam kiszámolni, hogy Horthy hányat fingott Karácsony és Húsvét közötti időszakban …

    Azt meghagyom neked, de te azóta is adós vagy a számításokkal! Nemcsak kocka vagy, hanem lusta is, és lenézed az olvasóközönséget. Tipikus újbaloldali vagy.

  • Geyza
    2018 július 22
    10:37 de.

    „Kétségtelen , kétségtelen kedves Hazay-Lámpa, de most én mire mennyek ezzel a sok infóval ?”

    Egy mondatban. Hosszú távon bejön majd Merkel azon lépése, hogy beengedte a menekülteket. Ahogy Figyelő szokta írni, azért tette, hogy ne ragasszák a náci bélyeget Németországra. (Rövid távon sajnos terrorista támadást, meg a közbiztonság romlását okozta, de az még visszafordítható.)

    Nem örülsz neki, de muszáj leírnom a magyar példát. Mikor megindult a magyar zsidók deportálása, akkor koronatanácsot tartottak. A deportálást ellenzők azzal érveltek, hogy ez a magyarok számára hosszú távon káros is lehet, az emberi oldaláról nem is beszélve. A deportálást támogatók szerint néhány hónapig kiabál majd a nemzetközi közvélemény, aztán elfelejtik a zsidókat.

    Ma már tudjuk, hogy súlyosan tévedtek az utóbbiak. Magyarország nemzetközi megítélését évtizedekre súlyosan lerontotta a deportálásokban való részvétel, nem is beszélve az emberi oldaláról a dolognak.
    (Orbán is bekerül majd a törikönyvekbe, azzal amit a Keleti pályaudvaron csinált. Kivéve, ha az illiberális államok győznek, és megszűnik a demokratikus világrend.)

  • Belzebub
    2018 július 23
    6:34 du.

    Még felteszel ilyen kérdéseket, felkereslek és váratlanul nem viszek pálinkát.

    Én -mint az tudható-
    „egyszerű ipari munkás vagyok:állatszámadó.”

    /Idézet Fricibácsitól.Az Igyírtoktijéből/

  • slapaj
    2018 július 23
    5:16 du.

    Aha..
    Simicska egyből söpredék lett mi?
    Addig jó volt mig ezermilliárdokat síbolt ki nektek.
    Édesapám te csak egy myamvatt szócsöve vagy a Hatalomnak.

  • Fogadni mernék egy ezresbe
    hogy Gurl-10 másfél hét múlva
    ugyanígy folytattya helyi ámokfutását.

  • Belzebub:
    Az történt hogy különös oknál fogva, mikor a kimenőteljesítmény felemelkedik kb 50-70 Wattra (13,5 MHz) akkor a végfokozat bemenő impedanciája jelentősen megváltozik.
    Még nemtom micsinálok vele.

  • Or+bán666
    2018 július 23
    2:44 de.

    Aztán a menekülttáborokra fölszednék az EUs-támogatást, aztán pénzért keresnék a menekülteket, ahogy most az embercsempészek teszik?

    Az EU-n belüli menekülttáborokat ha jól tudom, azért akarják létrehozni, hogy az ellenőrizetlen menekültek, akik között bűnözők is lehetnek, ne kóboroljanak papírok nélkül az EU területén.

  • Or+bán666
    2018 július 24
    5:51 de.

    köszönettel „vettem” az adást, aláírás: Köbüki

  • Or+bán666
    2018 július 24
    6:11 de.

    Ezt én is olvastam, hogy az egyiptomiak származását mai napig nem tudják megállapítani. Ti. lehet, hogy keveredtek feketékkel. Ez azért pikáns, mert a görög (és európai) kultúra bölcsője volt Egyiptom.

    Az ókori gyarmatosításra igaz, amit írtál.
    A középkori gyarmatosítást, ami világméretekre terjedt ki, azt az európaiak indították be.

  • hazai lámpa
    2018 július 24
    6:50 de.
    jobb, ha tudod: bundeskáék szép csöndben a fősodratú elől elbújva beseprik és bevagonírozzák a selejtet, a tükeik (is) tele vannak velük, nem akarnak dolgozni de ingyen élni és tobzódni

    semmi sem jött be csak betolakodtak

  • hazai lámpa
    2018 július 24
    6:34 de.

    nem akartam enciklikát írni…, kimaradt ez az

    de kiemelném a „demokráciaexport”-ot mint a világ legnagyobb pofátlanságát

  • hazai lámpa
    2018 július 24
    6:34 de.

    még valami:

    quod licet Iovi non licet bovi… ez megy mostanában süsülandiában (már őrjöngenek, látnod kellene a tevéjüket)
    még azt is ordibálták, hogy am krump lee hogyan merészelte a Putyin t úgy kezelni, mint egy ország elnökét és nem pedig mint: és ide azt gondolsz amit akartsz, minden elhangzik

    hahahahahaha

  • Or+bán666
    2018 július 24
    6:04 de.
    fújjjjj, cúna plágium, ez a putyin mikre képes, lemásolja (nem tökéletesen mert nem 3D) amit szerte szana lát… emmá’ csak így marad

    núbia szép ország volt ma már nem annyira mióta kettéosztották a kedves „demokraták” cum trucc

  • Or+bán666
    2018 július 24
    5:51 de.

    ugyan, haggy má’ bolygani, az olyan jó, pláne viharban

    Der Fliegende Holländer nehmt man mich

  • talalom
    2018 július 24
    5:58 de.

    Mindenki azt hitte (szerette volna azt hinni), hogy dolgozni viszik a zsidókat, ők maguk is.

    A lakosság nagy része nem volt érdekelve a kultúrharcban. A zsidó polgári középosztály és az úri, keresztény középosztály között érdekellentét feszült. A közigazgatásban és a hadseregben a dzsentri ült, a polgári elemeknek a sajtó, a kultúra volt a kezében.
    A dzsentri azt hitte, hogy minden gondja megoldódik, ha az egyetemeken, kultúrában korlátozzák vagy eltávolítják a zsidókat.

    Nagyon nagy tévedésnek gondolom, hogy anyukádat faggattad olyan dologról, amire neki semmi ráhatása nem volt az égvilágon. Lehet, hogy még szavazati joga sem volt, tehát még pártválasztás szintjén se befolyásolhatta a dolgokat.

  • talalom
    2018 július 24
    5:58 de.

    A köznép mindig kurvaokos, amíg a demokratákra szavaz. Ha véletlen a nácikra, akkor „megvezetett csőcselék”.

    Inkább meg kéne figyelni, ahogy itt már mások is írták, hogy milyen problémára ad választ a szélsőséges párt?
    Mert a köznép azt nem köteles tudni, hogy az illető demagóg, de a problémájával tisztában van a kisember.

  • T.Kenny !
    – Stilusod, kiemel az itt pötyögők közűl, sebaj, hogy nem vagyunk egy nézeten…- Rátesi nem szorúl fogadatlan prókátorra… Ő tolja ezerrel,és hittel, azt amiért anno „Kiváló Dolgozó” plexi ötágú vöröscsillagot kapott, amit a többivel együtt ma is őriz…
    – Ez igy van rendjén, ha nem „politizálna” remek karcolatokat, tudna letenni… én tisztelem, mert, itthon van (velem ellentétben) és minden ízében hazai! – Nem, belső, és nem külső
    disszidens!

  • Hazai lámpa! Minden menekült ellenörizetlen, amig nem ellenörzik.
    Én azt irtam, h a menekültkérdést nem az EU-n belül kell megoldani. Nincs köze a bevándorláshoz. 2 külön dolog!

  • Tudtommal eddig orbán müködött mint legnagyobb embercsempész.

  • Menekülteket 100.000- es nagyságrendben szállitotta, irányitotta, csempészte az EU nyugati részébe!

    Ja! És PÉNZÉRT JOGOSULTSÁGOT ADOTT VAGY 40.000gazdasági migráncsnak! (Persze a pénzt zsebrevágták!) Köztük fegyverneppereket, leánykereskedök, maffiozok, gyilkosok, csalók, közpénzek elrabloi, ….
    Kábitoszerkereskedök is? Mit gondolnak?

  • Hazai lámpa!

    tegyünk már pontot a végére, persze rajtad, az együttműködésedre gondolok.

    Elárulod, hogy a kormánypártra, vagy az ellenzékre szavaztál?

    Tudom, ezt persze megtarthatod titoknak, nyilvánvalóan, mert azért titkos a szavazás, hogy senkit se érhessen hátrányos megkülönböztetés a megválasztott hatalom részéről, amennyiben ellenük volt.

    De; ez itt egy olyan klubféle, ahová bejárogatunk – igaz teázni, kávézni, sörözni esetleg pálinkázni itt fizikailag nem lehet, de azért mégis olyan mint egy klub, mivel mindenki válassza, hogy beül-e egy kicsikét vitázni, még akkor ha néha vannak vitapartnerek, akik „kissé” túlfeszítik a húrt, vagy kicsit elmérgesítik a helyzetet.

    Szóval azt hogy kit pártolsz „egyelőre” talán NEM kockázatos (a „közhatalom” irányából) kinyilatkoztatni.

    Mivel úgy gondolom, hogy ez nem „intim-szféra” mivel, hogy a csevegéseink nem tárgya – még-ha néha személyeskedések is előfordulnak.

    Szóval várom – én nyilvánvalóan ellenzéki volnék.

  • Hazai Lámpa

    Fentebb a „pontot tenni a végére” kifejezést úgy értettem, hogy a bújócskára.
    Hogy tudjuk, hogy ki mit favorizál – vagy kit nem…

    Hogy legyen világos

  • Mindeközben a magyar lakosság egy része nyaral. Na nem úgy, mint azt tette 30-40 éve, hanem a mai időknek megfelelően.

    Régen szakszervezeti és vállalati beutalókkal két hétre utaztak jobbára a Balatonhoz, vagy mentek a hétvégi teleknek nevezett „földbirtokukon” felhúzott faházaikba, ahol se vízvezeték, se csatornázás nem volt, jó esetben az áram be volt vezetve.

    Ma zömmel egy hétre, sokan csak hétvégére, péntek délutántól vasárnap késő délutánig utaznak ismét a Balatonhoz, vagy az ország valamelyik felkapott wellness-hoteljébe. Jobbára persze cafetéria-utalvánnyal fizetnek.

    Aztán vannak, nem is kevesen, akik külföldi üdülőhelyeket céloznak meg, és nemcsak közeli szomszédos országokat, hanem távoli egzotikusokat is, ahol nem lehet cafetéria-utalványokkal fizetni. Belőlük mutatok be egy párost, mert mit mutassak azon a körülbelül másfél-millión, akik soha nem jutottak túl településük határán, vagy legutóbb épp 30-40 éve nyaraltak utoljára?

    Ők fiatalok, éppen csak túl a harmadik ikszükön, és egy hónapra utaztak el kikapcsolódni és feltöltődni. Egyikük erdélyi magyar, a másikuk született magyar, utóbbi a kislány, akinek az apja ghánai és nálunk baleseti sebész. A fiú profi jégkorongozó és magyar válogatott, a kislány modell és tévé műsorvezető, ami utóbbit most épp szünetelteti. Mit fűzzek még hozzá? Talán nem ártana, ha abból a másfél-millióból minél többen életükben egyszer eljuthatnának egy hétvégére legalább a Balatonhoz:
    .

  • Hazai Sötétkamra:
    „nem szoktam kiszámolni, hogy Horthy hányat fingott Karácsony és Húsvét közötti időszakban … Azt meghagyom neked,”

    Egyrészt nem szóltam magához, tehát Önnek sem kellene hozzám szólnia, hiszen Geyza úrral váltottam szót. Amúgy meg, bár a kommentjeinek amúgy 60-65% százalékával egyetértek, de a radai rosseb se akar egy oktalanul agresszív hisztérikával szót váltani,

    Másrészt nagyon szépen köszönöm, de nem akarom elrabolni az Ön különös élvezetét, hogy rendszeresen a döglött tömeggyilkos, Horthy fingját szaglásza.

    Hazai Sötétkamra:
    „de te azóta is adós vagy a számításokkal!”

    Már nem emlékszem pontosan, hogy miről volt szó, de arra igen, hogy én akkor föltettem a vonatkozó statisztikát, amire Ön – jó szokása szerint – valami gorombasággal reagált. Elemi statisztikai magánórákat viszont nem kívánok adni, Önnek különösen nem.

  • Geyza:
    „Még felteszel ilyen kérdéseket, felkereslek és váratlanul nem viszek pálinkát.”

    Ez különösebben nem zavarna, nem szeretem a pálinkát. A sört se, de még csak a spenótot se.

    Geyza:
    „Én -mint az tudható-
    “egyszerű ipari munkás vagyok:állatszámadó.”

    Rokonszakmában dolgozunk. Én állatgondozó, na jó, hadd vágjak föl, állatidomár vagyok, általában külföldön, de per pillanat a „Magyarország” nevű bolhacirkuszban.
    (Hírhedett bolhacirkusz, talán már hallottál is róla.)

  • Geyza:
    „Az történt hogy különös oknál fogva, mikor a kimenőteljesítmény felemelkedik kb 50-70 Wattra (13,5 MHz) akkor a végfokozat bemenő impedanciája jelentősen megváltozik.”

    Nem tudok távolsági tanácsot adni, főleg, mert nem értek hozzá, csak hadoválok hülyeségeket össze-vissza.

    Minden esetre, én fognék egy ESR-mérőt, és -föleg a végfokban – minden egyes elkót megnéznék vele. Sicher ami sicher, az ellenállásokat is megnézném, nem csak Ohm-mérővel, hanem az ESR-mérővel is. A különböző
    gyártmányú, kapacitású és feszültséghatárú elkók ESR értékét az interneten megtalálod.)

    Geyza:
    „Még nemtom micsinálok vele.”

    Ha végképp nem megy, meg lehet taposni, kisfejszével szét lehet verni, ki lehet dobni az ablakon, stb. – ez meg szokta oldani a problémát. 🙂

  • Geyza. Ki ne dobd. Befested narancssárgára, Fidesz lógót rá, és így már mindent bevesznek. Bocs, elirtam. Megvesznek.

  • Slapaj! Asszem, Magyarországon én vagyok az egyetlen, akinek 40 évi alkalmazotti (+ 12 év nyugdíj melletti) munka mellett NINCS Kiváló Dolgozó kitüntetése, sem semmilyen más, állami, vagy párt ordója sincs. Néhány szakmai nívódíjam van.
    Úgy tűnik, minden rendszerben feketeseggű vagyok, de legalábbis gyanús alak, akire nem bízható egy „kollektíva” vezetése.
    A politika már gyerekkoromban is érdekelt, az eredeti jelentése szerint. Vagyis a közösség irányítására tett ajánlatok latolgatása értelmében.
    Újságíró sem azért akartam lenni, hogy rímes vagy rímtelen zengeményeimnek nyilvánosságot keressek. Nincsenek is ilyenek, nincs rá képességem. Bár szeretem az irodalmat, de tisztelem annyira a írott szó erejét, hogy ne érjem be vassalberti dagályos öblögetéssel, vagy mesterházylajosi közhelyek puffogtatásával. ((ML a hetvenes években kitüntetésekkel bőven dekorált, méltán feledett drámaíró,
    író volt.)

  • Hazay L:
    „Mindenki azt hitte (szerette volna azt hinni), hogy dolgozni viszik a zsidókat, ők maguk is.”
    Viccelsz???
    Köves Gyuri (sorstalanság) a téglagyári depóban talán bízhatott ebben. De miféle munkaerőnek vitték volna Anyukám falujából a párhónapos csecsemőt, meg a 150 kilós nyolcvanévest?
    És miért ne kérdezhettem volna Anyut erről, nekem ő volt (van) a hiteles személy, akkor is, ha sok ellentét volt közöttünk, de sose hazudott. (Még abban se, hogy ne féljek az injekciótól, nem fog fájni.)
    Mi azt hallottuk az egészről, hogy a csúnya német fasiszták irtották a zsidókat (meg a kommunistákat). Erre épít a Szabadság téri hazug, ráadásul csúnyán idomtalan szobormű is. Olvastuk Anna Frank Napló-ját, de semmit nem tudtunk arról, hogyan viselkedtek a szomszédaink? Mély, megtörhetetlen csönd volt az ára a kádári konszolidációnak. Amit egyébként minden ellentmondása ellenére nagy jótéteménynek tartok a magyarság szempontjából.
    Csakhogy tovább kellene lépnünk. Ehhez viszont édeskevés a múlt kérdéseinek felböfögése, legyen szó akár Rákosi, akár Horthy bűneiről. Sőt, én még a mai magyarországi kormányfő hülyeségeit is leszarom: egy alpári (vidéki- bebebe!) erőspistának a nyárikonyha falvédőjéről vett okosságai.
    A jó kérdést kellene megtalálnunk.

  • talalom
    2018 július 25
    1:45 du.

    „miféle munkaerőnek vitték volna Anyukám falujából a párhónapos csecsemőt, meg a 150 kilós nyolcvanévest?”

    A deportálásnak olyan kidolgozott menetrendje volt, amit minden megszállt országban kipróbáltak a német nácik.

    A gyerekekre azt mondták, hogy ellátást kapnak, amíg a szülők dolgoznak. Az más kérdés, hogy egy adott ország kormánya mit hitt el ebből, miben vett részt. A magyar kormány két részre oszlott e tekintetben, voltak a mérsékeltebb, és voltak a szélsőséges tagok.

    Horthy és egy szűk kör a mérsékeltek közé tartozott. Pl. 1942-44 között a kormányzó többször visszautasította a német felajánlást a zsidókérdés „megoldására”.
    1944 március után politikailag többségbe kerültek itthon az irracionális gondolkodású kormánytagok (számbelileg már amúgyis többen voltak), akik nem törődtek a következményekkel. Mivel volt mögöttük német támogatás, ezért rendkívül gyorsan zajlott a deportálás.

    A német megszállási emlékmű támogatói és ellenzői is sok tényt figyelembe vesznek, míg néhányat elhallgatnak. Az ellenzők nem veszik figyelembe, hogy különbséget kell tenni a zsidóellenesek között. A szobor támogatói a németek felelősségét hangsúlyozzák, a magyarról nem beszélnek.

  • talalom
    2018 július 25
    1:45 du.

    „És miért ne kérdezhettem volna Anyut erről, nekem ő volt (van) a hiteles személy,”

    Anyukád falujában a boltost biztos nem zaklatták úgy a két világháború közt, mint ahogy a zsidó ügyvédeket, színészeket, újságírókat támadták, pl. a zsidóellenes sajtóban. Mint mondtam, ellentét volt az úri és a polgári középosztály között. Pl. egyetemeken voltak zsidóverések.

    A falvakban viszonylagos nyugalom volt, nem volt érdekellentét a szegényebb zsidósággal. Nem voltak pogromok.
    Teljesen fölösleges dolognak tartom olyanokat faggatni a középosztályi zsidóellenességről, akik nem voltak a középosztály részei! Véleményük persze lehet a dologról, de a numerus clausus és egyéb intézkedések a lakosságnak rendkívül szűk rétegét érintették.
    A Kádár-korban talán pont ezért tudtak tabukérdést csinálni a dologból. A volt zsidóüldözők nagy része elmenekült a háború után, vagy elvesztette a hatalmát. Ezt a holokauszt túlélők leszármazottai a mai napig nem akarják vagy tudják megérteni, hogy itt középosztályi érdekellentétek voltak a két világháború között.

    Egyébként a kommunistaellenesek meg azt képtelenek megérteni, hogy a lakosság jelentős részét nem érték olyan sérelmek a kommunista hatalomátvételkor, amit a vagyonnal rendelkező vagy politikai, tudományos befolyással bíró középosztálybeliek elszenvedtek.

  • talalom
    2018 július 25
    1:45 du.

    „Csakhogy tovább kellene lépnünk. Ehhez viszont édeskevés a múlt kérdéseinek felböfögése, legyen szó akár Rákosi, akár Horthy bűneiről. ”

    Ehhez képest mást se csinálsz, csak Horthy és mások bűnein kérődzöl állandóan!

    Aki itt az elmúlt harminc évben ma bármilyen politikai, tudományos karriert akar csinálni, annak be kellett lépni egyik vagy másik szekértáborba, különben széttépik. Itt is meg lehet nézni, hogy aki számít valamit, az vagy a ballib vagy a ker-nemzeti propagandát fújja.
    Ez a kultúrharc természetesen ellentétes a társadalom érdekeivel, és a magyar közélet teljes tönkretételét fogja okozni. Aki ebben részt vesz, az ne Horthyt vagy Rákosit hibáztassa állandóan a mai problémákért, hanem mondjuk nézzen magába (ha még képes rá) …

  • Belzebub
    2018 július 24
    7:28 du.

    „én akkor föltettem a vonatkozó statisztikát”

    Amit föltettél a háborús évekre vonatkozóan, az egy háborús évet tartalmazott. Tehát összehasonlításra teljesen alkalmatlan volt.

    Másnak a szellentése érdekesebb, mint neked száz kommented.

  • gabriel
    2018 július 24
    2:55 du.

    Nem gondolod komolyan, hogy a pártszimpátiám alapján akarod eldönteni, hogy jó-e, amit írok?

    Szerintem éppen elég, hogy tényekre hivatkozom, amiket hiteles forrásokból próbálok összeszedni. Pl. a wiki Hajsza Afrikáért szócikke szerintem nagyon jól sikerült, és összhangban van az egyéb, gyarmati versengésről szóló tudományos munkákkal. Ezért linkeltem be.

  • Ilyen egyszerű a spanyol partoknál:
    .

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2018 július 29
    3:34 du.
    Kössz, ez szép volt! Még meg sem száradtak, de már illedelmesen be is mutatkoztak! 😀

  • gyuri10
    2018 július 23
    4:55 du.
    Kedves Gyuri! Latom megsertodtel! Nagyon sajnalom. Intelligens beirasaidat hianyolni fogom!
    Latod, en nem sertodok meg, pedig engem sem kimelnek egyesek!
    Talan vegyel fel egy uj nevet?! Mit szolsz?

  • Fontos mondatot hagytam ki elobb/.
    A magyar nyelvet igazan szepen megbecsulted ennyi ido utan! Dicseretedre valljek!

  • Kedves Klárika,
    szó sincs semmiféle megsértődésről.Engem nem tudnak megsérteni minden féle jött-ment szarházi lumpenprolik.Esetleg arról van szó hogy kissé unalmassá vált az ordenáré,vulgáris,aljas szeszkazánokkal a társalgás.Mint láthatod van közöttük egykettő akik miatt még a származásomat is szégyellnem kellene.Te nem ismerheted a Nálunk szokásos meghatározást ezekre a népünk szégyeneire.A zsidóság vándorlásai közepette ezek a kívülről hozzánk csapódott félbarbár vadak,akik felfedezték,hogy érdemes a zsidókhoz tartozni.Nálunk ezeket úgy nevezik,hogy:”erevráv”. Ezek közül kerültek ki Izrael legmegveszekedettebb ellenségei. KGB ügynökök,akik végülis börtönben rohadtak meg,életük végéig. Nos…nem akarok a témában túlzottan belesodródni.Akikre ez vonatkozik,felismerik beosztott helyüket a mi köreinken kívül.
    Egyébként köszönöm az empátiádat.Új név felvételére semmi szükségem,mint például az–eleftheriából–nyuszikává– vedlett senkiházi is tette.Én ezeket a tetveket szégyellem,nem magamat.

  • Hazai Sötétkamra
    „Másnak a szellentése érdekesebb, mint neked száz kommented.”

    No, hát akkor tegyen izlése szerint: szagolgassa. Ha csak mások
    fingjának a szagolgatásától jutt orgazmus, tegye, nem zavar senkit.
    Engem viszont hagyjon békén, mert az én jólneveltségemnek is van határa, és kénytelen leszek Önnek olyan hangnemben válaszolni, amit valaha ifjúkorában megszokhatott, amelyet , megért és érdemel.

  • Figyelő
    2018 augusztus 2
    4:21 du.

    Gurltíz nem sértődött meg, csak éppen a nyelve csontig benne van a Jobbik hátsójában.
    Az meg nem megy : egyidejűleg irni is meg nyalni is.

  • Geyza,
    te ugyanolyan hülye vagy,mint voltál.Hiába minden,nem tudod átugrani a saját árnyékodat.Te csak nyalogasd továbbra is a Czinege helyettesékét,csak vigyázz,mert ott még véres maradékok ragadhatnak a nyelvedre.Persze neked nem árthat meg,mert néhány felessel beöblögeted.Szegény fiú!Mikor tanulod már meg a magyar helyesírást?Mert nem irni kell,hanem írni.Ez még nem is számít a többi hibádhoz arányítva. Üdvizellek:Gy.

  • Belzebub
    2018 augusztus 3
    3:52 de.

    „Engem viszont hagyjon békén, mert az én jólneveltségemnek is van határa”

    Még egyelőre nem te vagy a laptulajdonos, nem tilthatod meg, hogy ki szóljon hozzád (remélem).

  • NAGY István
    2018 július 25
    1:21 d
    Sajnos, mindn megtortenhet, mert konnyu fegyverhez jutni. csak venni kell egyet! Masodik merenylet volt ez Toronoban nem reg,, az elobbt autoval tette a verengzest valaki.

  • Hazai Lámpa:
    „nem tilthatod meg, hogy ki szóljon hozzád (remélem).

    Ez kétségtelen, de nem is tiltottam, csak kértem, hogy hagyjon engem békén. Látom, nem képes belenyugodni a visszautasításba, ézért jóindulatúan, sajnálattal és (egyelőre még) udvariasan tájékoztatom, hogy fölöslegesen, hiába próbálkozik, nekem hiába udvarol, hiába teper, nálam nincs esélye. Ne vegye sértésnek, c’est la vie…

  • Edekes, valaki a beirok kozul, nemszivesen lat itt engemet! Jo volna tudni, ki tett virust a linkembe!

  • Belzebub
    2018 augusztus 6
    9:01 de.

    Ehhez képest majd minden megszólalásodban engem piszkolsz, üldözöl, igyekszel hitelteleníteni.

    Ha véletlen egy nem túl jelentős hibát ejtek, akkor már szócsővel kukorékolod, hogy milyen szellemi szinten kellene állnom. Ha valakit jóindulatúan figyelmeztetek a hülyeségeire, akkor te már hisztizel, mint egy paranoiás, hogy itt agresszivitás történt!

    Majd ha a személyem helyett a történelmi tényekkel foglalkozol, akkor talán én sem tartalak arrogáns, nagyképű, semmitmondó „értelmiséginek”, aki rendkívül kártékony az itteni és általában a magyar közbeszédre … Éppen ezért védekezni szükséges az ilyen beszédek ellen.

  • hazai lámpa
    2018 július 28
    5:34 de.

    Nem, nem a szavazatod alapján fogom eldönteni nyilván, hogy amit kimásoltál innen onnan az internetről, az igaz-e vagy nem.
    De hogy mit és honnan az már jelzi hogy mi a szándékod – mint bármelyik embernek is. (én sem lennék kivétel)

    A többit meg már tudjuk

    Nézd meg ezt a filmet, nagyszerű és felejthetetlen színészekkel:

    https://videa.hu/videok/film-animacio/a-tanu-teljes-film-bacso-peter-kallai-ferenc-L4sTPIZYcvGHLIJf