A magyar nyugdíjbotrány és az állampárt televíziója

2019 január 12 9:55 de.119 hozzászólás

Tisztelt Olvasók, kéretik e sorok íróját mostantól igen nagy becsben tartani, és amennyire csak lehet tisztelni, valamint megbecsülni. Kisebb kitüntetést, nagyobb jutalmat elfogadok. Igen, talán már ki is találták, hőstettet hajtottam végre: majdnem végignéztem egy teljes híradót az M1-en. Azt szerettem volna megtudni, hányadik hírben és hogyan számolnak be arról a nem mindennapi botrányról, hogy a magyar nyugdíjasok pénteken nem kapták meg reggel a szokott időben a nyugdíjukat.

Az esti fél 8-as Híradót választottam, mert ez egy viszonylag normális időpontnak látszott. Talán már sejtik a tisztelt olvasók, erős idegzet, nagyfokú hidegvér és meglehetős egészségi állapot szükséges egy ilyen híradó végignézéshez – igaz, mint utóbb kiderült, ma mindezek együttesen sem voltak elegendők ahhoz, hogy az ember részleges egészségkárosodás nélkül élje túl e tájékoztatásként tálalt műsor megtekintését.

A fél nyolcas híradó amúgy az osztrák és németországi hóhelyzet bemutatásával kezdődött. Lavinákat és brutális képeket láthattunk – több mint húsz percen keresztül. (Nem az osztrák, vagy a német, hanem a magyar közszolgálati tévét néztem.) Amikor már veszni látszott a remény, hogy hazai tájakról is jelentkezzenek a derék köztévés munkatársak, a magyarországi fagyokról jött jelentés, mégpedig olyan megközelítésből, hogy miként segítenek a nehéz sorsú embereknek. Nem csigázom az érdeklődést: élelmet és tüzelőt visznek nekik.

Ezt követően Szijjártó Péter beszélt arról, hogy mi az Európai Parlamenti választás tétje. Nem fogják kitalálni, mint mondott a külügyminiszter: ugyanazt, amit a főnöke, Orbán Viktor egy nappal korábban, az Orbáninfón. A tét az, hogy a bevándorláspártiak győznek, vagy azok, akik ellenzik a bevándorlást.

Ezután egy rövid, ujjgyakorlatként is felfogható szösszenet következett arról, hogy Soros György megkezdte az Európai Parlamenti választási kampányát, majd megtudhattuk, hogy feltételesen szabadlábra helyezik és kitoloncolják Magyarországról az eredetileg terrorizmussal vádolt Ahmed H-ként ismert szír férfit.

És még mindig nem tartottunk ott, amiért ezt a borzalmat elkezdtem nézni, vagyis a nyugdíjkifizetés elmaradásánál. Mert előtte még arról kellett beszélni, hogy a vártnál gyorsabban nőtt a magyar gazdaság. Újabb riport, újabb téma: a Bosch beruház Miskolcon.

És akkor, dobpergés, fanfárok, rövidszoknyás lányok, mert következik a fő attrakció! Igen, igen és igen! És megint csak igen! A híradó körülbelül harmincadik percében közölték, hogy voltak, akik ma nem kapták meg a nyugdíjukat a szokott időben, majd ismertették a Magyar Államkincstár napközben már mindenütt olvasható közleményét, miszerint technikai hiba okozta a csúszást, de most már minden rendben van, és mindenki a megemelt nyugdíjat kapja.

Hát így kedves olvasótábor, ezek után bizonyára megértik, hogy miért jelöltem magam valamilyen fontos kitüntetésre De előbb még elmegyek pihenni, sok volt ez így egyszerre. Önöknek is ezt javaslom, valamint azt, hogy csak abban az esetben nézzenek köztévés híradót, például, ha tényleg nincs jobb dolguk, de előtte mindenképpen konzultáljanak kezelőorvosukkal, gyógyszerészükkel.

Föld S. Péter

119 hozzászólás

  • Én azt olvastam : fontos kitüntetést kellene adni azoknak az ellenzékieknek akik a nem teljesítő banknál létrehozták a technikai hibát ,mely e szenzációt okozta!
    Bizony ilyen korban ez már sokk és pihenni kell egy kicsit üdvözletével

  • te egy hős vagy!
    nekem azok az elkapott 1-2 percek is sok(k), amit reggelente el kel viselnem!

  • Fold S. Peter,
    Pillanatnyilag NEM a temara valaszolnek, hanem az irant erdeklodom, hogy KI TUD Christopher Adam hol elerheto MAMA?
    Halalos baleset tortent tegnap az Ottawai autobusszal. Harman meghaltak! Kerem, ha valaki tud Christopherrol ertesitse a Hirlapot!

  • Christopher Adam

    Kedves Figyelő,

    Köszönöm az aggódást. Valóban halálos busz baleset történt tegnap este Ottawában, hárman meghaltak és kb. kéttucatnyian megsérültek: https://ottawacitizen.com/news/local-news/three-dead-in-serious-bus-crash

    Én jól vagyok, köszönöm. Ritkán közlekedek busszal, munkába kocsival járok.

  • Jol van, megnyugtattal! A reggeli hirekben hallottam errol!

  • Nos Föld.S Péter!

    A nyugdíjból ugye talán nem kéne politikai ügyet csinálni…..de
    ugye a lecsúszott és egymást is irtó ellenzéki pártocskák már megint bedobták magukat(jobb híján….)kínjukban!
    Sajnos tényleg probléma volt a folyósítással,egyrészt az Államkincstárnál történt elbocsátások miatt,de főleg rendszerhiba
    következtében,tény,hogy ilyen még nem volt,de most sajnos igen…
    A nyugdíjat mindig az utolsó munkanapon kell folyósítani,ami most
    valóban péntek volt…..nekem este 7.30,kor küldött SMS-t a bankom,míg akiknek más banknál van a számlájuk többen megkapták,van aki nem…..hétfőn mindenki megkapja!
    Amúgy akinek a postás hozza a nyugdíjat az egyébként is pár nappal később kapja meg!
    Az tény,hogy ilyen még nem volt,de ugye erről talán mégsem Orbán tehet?…ugye nem ő utal?….aki ezt állítja (mint az idióta balliberális ellenzék az „állítólag” csupa náci szintén agymosott jobbikosokkal együtt)az nem normális..!!!)csupán szánalmas és nevetséges,nem kicsit,hanem nagyon nem előszőr és nem utoljára!!!!!
    Na erről ennyit

  • Nyugi kartársak.
    Lesz még olyan is hogy nem három napot vagy hetet, de három évet fognak késni a nyögdíjjak.

    Nem bonyolult dolog ez, megy mit az ágybareznekelés:
    Rá kell fogni a ballibsibibsi hekkerekre.

    Mint itt már ez a patkány HUNT* el kezdte peddzegetni.

    Komolyra fordítva:
    Egyébbiránt nemtudom mi ez a felzúdulás:
    benne van a NER-ben hogy ezek a szociális ellátások nem járnak, csak adhatóak a Kormány részéről*.

    * Kormány = Állam. A mai Mo.-n.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 január 11
    10:32 du.

    Kedves Péter a megnyugtatására közlöm, hogy nejem már tegnap megkapta a nyugdíját, én meg reménykedem, hogy hétfőig nem halok éhen! 😀

  • Inkább Bibi Lehet ezt viccesnek felfogni, de rengeteg embernek nincs pénze nyugdíjfizetés előtt. Főleg, hogy kegyből előbb kapták, Karácsony volt, elfogyott az a hatalmas összeg. Igen, sok embernek nagyon fontos az a pénz, ilyet nem lehet csinálni.
    Persze lehet véletlen, de erősen beleillik a kormány nyugdíjasokkal szemben folytatott politikájába.
    Viszont el vagy tévedve. Feleséged nem kapott nyugdíjat, kedves feleséged a megalázó ellátás összegét kapta meg. A nyugdíját már régen elvették. A Tiedet is. Ti nem nyugdíjasok vagytok, hanem eltartottak. Ezért dolgoztatok egész életetekben. A nagyúr kegyet gyakorol, és fizeti az ellátásotokat. Klassz, nem?

  • tóth péter
    2019 január 12
    10:04 de.
    az az ellenzéki az egy fidelitasos pártkatona volt, aki nem csak buta és tájékozatlan volt, de még erőszakos is!

  • Boda Marcsi
    2019 január 12
    11:24 de.

    ami rendszerhibát illeti az bizony az Orbáni Magyarország pártkatonás, csókosok, dilettáns haverok rendszerét jelenti!

  • György Molnár

    Rohadt gazemberek! Papp Dániellel az élen elsőként kell őket majd elintézni a felszabadulás után…..Ha nem érném meg, ne felejtsétek el, ezek lélekgyilkosok…..

  • Na a fórum esze…ismét hozzászólt,de mit, és minek?
    Kiegészítésként írom,hogy a kisnyugdíjasokat (már akinek van bankszámlája?…) valóban érzékenyen érinti a késés,(a többiek
    amúgy is később kapják meg)mivel decemberben a nyugdíjak az ünnepek miatt jóval előbb érkeztek,így nagyobb időre kellett beosztaniuk,na őket sajnálom,de ha ennyire
    érzékeny az ellenzék,(Gyurcsánnyal az élen!)talán a parlamenti
    menzáról 780,.Ft-ért vehetne és oszthatna kaját(amiért ők naponta képesek sorba állni…) az érintetteknek!!!!!!!!
    Amúgy nem emlékszem,hogy Gy.Fletó meg a többiek valaha is dolgoztak volna a Nyugdíj folyósítónál…de ugye másutt sem….

  • Nem mellesleg Föld S.Péter sem elismerésre,sem kitüntetésre ne
    számítson a cikke miatt…..mire föl?
    Mit tett,leírta amit gondolt,de minek???????

  • Boda Marcsi Mit is keres itt Gyurcsány? Majdnem 10 éve volt Miniszterelnök. Nem kellene újabb rágógumi?
    Miért is kellene Gyurcsánynak megoldani ezt a problémát? Oldja meg az, aki alkalmatlan alakokat foglalkoztat csak azért, mert lojálisak a párthoz. Régen sem vált be, most sem működik.

  • Kenny
    2019 január 12
    11:55 de.
    Kedves Kenny, ezt csak viccesen lehet felfogni és elfogadni, mármint a nyugdíjak mértékét, aminek felhasználhatóságát csak a langyos vízhez lehet hasonlítani. 😀 A langyos víz ivásra meleg, fürdésre viszont hideg, a magyar nyugdíj normális élethez kevés, de éhenhaláshoz sok! 😀 Mellesleg a magyar nyugdíj is kielégítő lehetne még az adott törvények alapján is, ha az alapja azaz a bér nem a nyugati átlag harmada,ötöde lenne!

  • Róna Gyuri!

    Ne legyem már nevetséges…annak ellenére sem,hogy fanatikus baloldali(ez magánügy!)de egy számítógépes rendszerhibáért kormányt,miniszterelnököt hibáztatni egyszerűen agyrém,röhej….
    Ha ez annó …Gyurcsány alatt történt volna,akkor sem hibáztattam volna Fletót,annak ellenére,hogy rühellem,megvetem!

    Nemrég olvastam,hogy ez bárhol(más országokban is) előfordult,lefagy a rendszer.Amúgy ilyen eset az én bankomban is
    előfordult,nemrég!
    Próbáljanak tárgyilagosabbak lenni!

  • RonaGyuri
    2019 január 12
    12:06 du.

    „ami rendszerhibát illeti az bizony az Orbáni Magyarország pártkatonás, csókosok, dilettáns haverok rendszerét jelenti!”

    …..vagy szándékos figyelem elterelést, mert valamire készülnek, ami a nyugdíjasokat sokkal keserűbben érintheti! 😀

  • Clara Bencsics Figyelo

    Sajnos nem jott le azutobbi beirasom a nyugdijrol.

  • Boda Marcsi
    2019 január 12
    12:28 du.

    Marcsi, Föld S. Péter nem számít ilyenekre amit írt. Viszont arra számít a cikkei miatt, hogy gondolatokat ébreszt az olvasóban.

    Természetesen Öntől ilyesmire – hogy gondolkodjék – valóban nem számít.

  • KENNY véleménye meg az idióta lázítást,hazugságot leszámítva egyenesen”szuper”,csak így tovább……talán javul kissé az állapota?…..ha nem,forduljon orvoshoz sürgősen!

  • Boda Marcsi
    2019 január 12
    1:43 du.

    Ne legyél már megint nevetséges azzal
    hogy a magad nevetséges módján
    nevetségesnek nevezel másokat.
    Te idióta.

  • Boda Marcsi
    2019 január 12
    12:25 du.

    Mit ugat már megint itt ez az idióta

  • Inkább Bibi
    2019 január 12
    11:30 de.

    A remény hal meg utoljára.
    A reményhal.

  • Boda Marcsi Az arcátlanságod átjött, de a cáfolattal még adós vagy.

  • Chris:
    Miért nem lehet ezt az idióta macát véglegesen kivágni innen mint a macskát szarni ? Ide rondít állandóan.
    Elrdad már elmenekült emiatt az ócska banya miatt, még kiket fog innen kimarni?
    Miért és meddig kell ezt a mocsadékot itt elviselni ?

  • Geyza!

    Dugulj be és kezeltesd magad,sürgősen….
    HunCanada!

    Nekem vannak normális gondolataim(nem úgy mint itt többeknek),józan ítélő képességem,itthoni
    tájékozottságom nem úgy mint magának……na erről ennyit!
    Most nagyon jó filmet nézek,így nem érek rá vitatkozni az értelmetlen,értetlen gyűlölködőkkel….!
    Amúgy mindent megírtam,aki épeszű az felfogja a tényeket és nem égeti magát feleslegesen!
    Az,hogy ki mire is számít…és mit fog fel? az a képességein múlik…..ami ugye egyeseknek nem igazán dicséretes….!
    Na pá!

  • Khm. Csak az érthetőség kedvéért. Nem volt elég pénz az utaláshoz. Pénteken is csak csordogált.

    Kezdetben, pénteken reggel nyolc óra után, az elérhető kormányhivatalok ügyintézői az őket telefonon keresőket megnyugtatták, hogy a MÁK (Magyar Államkincstár) elutalta a nyugdíjakat a bankokban van a pénz. Tehát első lépésben a pénzügyi és bankok közötti ügyletekben nem jártas felháborodott nyugdíjasok a bankokra kezdtek megorrolni.

    Miután telefonon és személyesen is megrohamozták a bankfiókokat, az OTP (Csányi Sándor multimilliárdos MLSZ elnök bankja, Orbán Viktor jobbkeze) egy közleményt jelentetett meg a honlapján, miszerint rajtuk kívülálló okok miatt csak hétfői napon lesznek a nyugdíjak a folyószámlákon. A többi bank nem adott ki közleményt, hallgattak, a tájékoztatást a nagyon kormányközeli OTP bank első emberére bízták, hiszen ő tudhatja legjobban, merre hány méter. (később ezt a közlemény levette honlapjáról az OTP)

    A második lépésben ennek ismeretében kezdtek magukhoz térni a valamikor pénzügyekben jártas nyugdíjasok, és elkezdték emlegetni, hogy talán az értéknapot adhatták meg rosszul a MÁK részéről, vagyis változatlanul tizenkettedikét, ami szombat és pihenőnap, amikor se bank nincs nyitva, se tőzsde, de még a banki átutalások is pihennek egészen hétfőig. Biztos emiatt adta ki közleményét a Csányi bankja!.

    Aztán akadtak friss nyugdíjasok, akik pár hónappal ezelőtt még dolgoztak pénzügyes és banki berkekben, akik azonnal jelezték: ácsi! Ilyen nem fordulhat elő, mert a számítógépes rendszer el sem fogad pihenőnapokra és más munkaszüneti napokra történő teljesítést, és különben is, ahhoz, hogy kora reggel, a megszokott hét óra körüli időpontba csak úgy érkezhetett volna meg az egyéni folyószámlákra a pénz, ha a MÁK csütörtöki munkanapon föladja az utalási megbízását a GIRO (zsíró) éjszakai rendszerének, amikor bonyolítják a bankok az egymás felé és egymás közötti milliárdos összegű utalásaikat. Ebben az esetben az utaló bank az MNB (Magyar Nemzeti Bank) szórja szerte széjjel az ország bankjaiba az egyéni számlákra. Így a pénteki klíring(ek) szerint a bankfiókok konstatálhatták volna a pénzek beérkezését és a nyugdíjasok ugyanúgy és a megszokott időpontban jutottak volna pénzükhöz.

    Reggel azonban se pénz, se tájékoztatás, vagyis a harmadik lépésben a hozzáértőbbek rádöbbentek, hogy nincs elég pénze a Kincstárnak! Erre rájöttek kormányzati oldalról is, hogy egyesek rájöttek a pénztelenségre, ezért gyorsan közleményt adott ki a MÁK, hogy a technikai problémát elhárítva elkezdi délelőtt folyamán utalni a nyugdíjakat (figyelem: reggel a kormányhivatalok ügyintézői szerint a pénz már a bankokban van, a MÁK elutalta).

    És tényleg, az átutalás elkezdődött. Az első erről szóló hír 13 óra körül került napvilágra az egyik nyugdíjastól, hogy nekem megjött! Tréfásan írt rá valaki, jó hogy látom a férfinevét, mert félreértettem volna, hogy mije jött meg.
    Ezután egészen késő estig folyamatosan jelezték, kinek mikor melyik banktól érkezett meg a pénze.

    És ez már a negyedik lépés: normális menetben az ország valamennyi nyugdíjasa egyszerre és egy-időben kapja meg bankszámlájára a pénzét. Pénteken nem ez történt, még azonos bankon belül sem, sőt, nyugdíjas házaspároknál se mindenki kapta meg azonos időpontban a pénzét. Akadnak olyan házaspárok, hogy egyikük csak hétfőn fog hozzájutni a pénzéhez.
    Ez a ‘jelenség’ arra enged következtetni, hogy az MNB akkor indított el egy nagyobb tételű utalást, amikor összegyűlt annyi pénz. Lehetséges ez? Igen, mert az év elejénél tartunk és az EU még nem utalt egy centet se, és persze az államháztartásnak is vannak más fizetési kötelezettségei.

    Hogy aztán ezt a pénz kik adták, talán maguk a bankok, vagy esetleg az MVM vagy más állami cégek, mindegy is, de az biztos, hogy pénteken se volt meg egy összegben annak a 3 millió nyugdíjasnak az emelt összegű nyugdíja, mert akkor nem utaltak volna folyamatosan estig, hanem egyszerre.

  • Tüske Zsófia

    Kenny! én inkább azt kérdezném, már megint mit keres itt Boda?

    Dolgozott ismerősöm a MÁK-nál, és átélte a fúziót a Nyugdíjfolyósítóval, amiben érdekes módon a NYUFIG vette át a szerepet. A kereszténydemokrata főnök azzal kezdte a tevékenységét, hogy a MÁK régi szakembereit kirúgta és helyüket káderekkel töltötte fel. Ezután, aki tudott, magától elment onnan, mert a szakmai gyakorlatot átvette a megfelelő politikai hovatartozás.
    A késve utalt nyugdíjak oka állítólag az, hogy az ügyintéző elfelejtette az utalás napját 12. helyett 11.-re átállítani, így nem érkezett be a bankokhoz a tranzakciós megbízás.
    Bár többen tudni vélték, hogy a késedelemnek likviditási oka volt: az év végén kisöpört kassza pénzhiányt okozott. Erre látszik utalni az a tény is, hogy bár a MÁK értesült már kora reggel a hibáról, azt még délután hatra sem sikerült helyrehozni.

    Magyarországon az átlagnyugdíj 125 e ft, ennél kevesebbet kap 1,4 millió idős ember.
    69-en kapnak havonta összesen 28 500 forintot, vagyis a törvény által megállapított öregségi nyugdíjat. Sokan viszont ennél is kevesebből kell, hogy megéljenek. 3267-en ugyanis 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak, 1494-en pedig 25 ezer és 29 990 forint közötti összegből kell, hogy gazdálkodjanak..
    11.-én már 40 nap telt el az előző nyugdíjkifizetés óta, ami a karácsonnyal együtt nehéz helyzetbe hozta a pénzre már reggel számító idős embereket.

  • Tüske Zsófia

    Boda a kormánynak időnként – például az országgyűlési képviselő választáskor igen jól jön egy számítógépes rendszerhiba, de ezúttal nem az volt, hanem a legjóindulatúbb feltételezés szerint valami inkompetens pártkatona elszúrta az utalás időpontját.

    Egyébként pedig jó lenne, ha abbafejeznéd mások minősítését itt és a jótanácsaidat, ki hova menjen, ha nem akarsz keresetlen és drasztikus jótanácsot kapni arra nézve, hogy TE hova menj.

  • Tüske Zsófia

    György Molnár: nekem is van listám, elég hosszú… arra, hogy kit kell elintézni, ha végre megszabadulunk a csuti gazembertől.

  • Boda Marcsi
    2019 január 12
    3:35 du.

    „Nekem vannak normális gondolataim…,józan ítélő képességem…”

    Neki.
    Gondolatai.
    Meg józan ítélőképessége.
    Kisanyám lószar van neked a fejedben nem gondolat !

  • Tüske Zsófia Mit keres itt Boda? Bródy János szerint szabad országban élünk, mindenki olyan állat amilyen akar. Boda nagy állat akar lenni, Chris meg demokrata, nem akadályozza meg, csak néha pihenteti. Ritkán. Túl ritkán. 🙂
    Ha nem lesz Boda lesz más, látod mindig jön valami nicknév, aki pótolja. Valaki nagyon figyel rá, hogy ne maradjunk Boda félék nélkül.

  • Tüske Zsófia A Boda fajtáját nem hatod meg a tényekkel. Neki elég a nyugdíja, aki kevesebbet kap, az nem is érdemel többet. Ő már csak ilyen együttérző.

  • Mostantól fel kell rá készülnünk, hogy választáskor és nyugdíjfizetéskor – esetleg a munkabér kifizetésekor is – elromlik a számítógéprendszer.

  • En sem nezem ama TV allomast, de ha mar igy reklamozta itt nekunk a cikkiro, valoszinu egesz jo csatorna lehet.
    Ha valakinek a KMH mervado es valami mas borzalmas, akkor az a valami csakis jo es ertelmes lehet.

    De azzal egyetertek, hogy a nyugdij kifizetes koruli hibat azonnal a hirek elejere kellett volna tenni. Habar biztos vagyok benne, hogy akkor meg az lenne a baja Peter baratunknak, azaz hogy igazi hirek helyett hulyesegekkel izgatjak a nyugdijasokat.

    Hiaba na, ez a Zorban semmit sem tud jol csinalni. Illetve meg a jot is rosszul csinalja.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Föld S.Péter 🙂

    A cikkben csak egyet helytelenítek, mégpedig azt, hogy azt a bizonyos, igazábol és helyesen szennyvíz-csatornát . k ö z t é v é k é n t . idealizálod az olvasó képzetvilágában, ami már több szempotból is helytelen gyakorlat:

    1. Megtéveszti, és azt tévképzetet kelti itthoni ősnaiv honfitársainkban, de különösen a külhonba szakadt hazákfiában, hogy ez esetben egy olyan médiumról esik szó, amely lehet, bár magánkézben van, de a . k ö z é r d e k e t, vagyis a . k ö z . akaratát képviseli…

    2. Ezzel szemben, jó ha tudják ők is, hogy egy 100 %-ig
    . á l l a m i . k é z b e n . lévő, azonban műsoraiban, de főleg információ politikájában a közérdek helyett sőt, azt abszolúte ignorálva 100 %-ig csak egyetlen párt, a fidSS édekeit képviseli, ill. csak azt közvetíti az állam minden állampolgára, a néző(k) felé, mégpedig az M T I-nek nevezett
    . k ö z p o n t i . h í r g y á r . izlése és pofonjai szerint.

    3. Mindennek ott van jelentősége, hogy a település és társadalmi megoszlás skáláján, a központitól a periférikus zsákfalvakig, a média és hullámsáv-monopólium birtoklása révén országosan csak a centrális hatalom képes gyakorolni a tájékoztatás privilégiumát.

    Tehát jómagam tisztelettel nemcsak Föld S. Péternek javaslom, hanem minden más jóérzésű tollforgatónak és demokratának is, hogy a jelen . r e z s i m . alatt még nyelvbotlásként se használja a . k ö z – tévé és rádió kifejezéseket, mert ma ezekhez jelzőként csak és kizárólag
    . az . á l l a m i . f e l e l . m e g . a . v a l ó s á g n a k .

    .

    JÓ ÉS TÉNYLEGS SAJTÓ ÉS MÉDIASZABADSÁGOT KIVÁNOK MINDENKINEK !!!
    🙁

  • ˙

    Nincs kizárva, hogy . O r b a n i s z t á n . nyugdíj-és nyugdíjas politikája most jutott el a . t e s z t . szakaszához:
    V a j h . m i t . b í r . k i . a . l e g g y e n g é b b . r é t e g ?

    .

  • Boda a habzoszáju orbánisták élén megint kiböfögte az igazságot!
    „Nem orbán, hanem Gyurcsány a hibás!”

    De, hát Ti vagytok a birkák! Mire számitottatok?!
    Nyugdijjárulék már nincs, igy nyugdij sincs, csak adomány orbántol!
    A megváltoztatott orbáni törvény szerint már Semmi sem jár, csak adományként kapjátok!

  • „Orbán a jot is rosszul csinálja?”
    Szoval a késedelmes nyugdij, és az, h nem kötelezö, hanem adhato -„KEGY!” az az orbánisták szerint jo?
    Ugy tünik a szemellenzö már ránött, v oda lett heggesztve! Ilyenkor orbeen repesd, mert már nem a tények, hanem a vakhit számit!

  • Hát persze, h a számitogép a hibás!
    Az szokott elromlani, amint a választásokkor is, amikor orbeen és rendszere bukásra áll!
    Orbeen tudja, h ez a duma már bejön, lopni, csalni, hazudni lehet!
    Nincs következménye!

  • Ha lett volna utalás pénzfedezettel, akkor legkésöbb 2 orán belül a számlákon lett volna!
    Különben utalási megbizást akár adhattak is, ha nincs fedezet, addig nem megy el!

  • Almási Alma
    2019 január 12
    7:26 du.

    Hát igen.
    Be van drótozva a „rencerbe”

  • Igen ez így működik Ha a fekáliát nevén nevezik a KMH-ban, az biztos jó, és Szoros barátunk boldogan megmártózik benne. Értékítélete elfogulatlan, véleménye ezek szerint ennyit ér. No nem volt meglepetés, de még dicsekszik is vele?

  • Földes.

    Kissé (inkább nagyon-:) bulvárosra sikerült ez is. Mulatságos, hogy ilyen alacsony a színvonal: Vihar egy biliben.

    A nyugdíjak átutalása péntek délután (kb fél nap késéssel) maradéktalanul megtörténtek. Nem hiszem, hogy bármelyik nyugdíjasnak hátránya keletkezett ebből, az ijedségen és a hisztéria keltésen kívül.

    Természetesen mégoly kis késlekedés sem engedhető meg ami az államigazgatást illeti. A felelőst/felelősöket meg kell találni és meg kell nevezni. Azonban mindent a helyi értékén kell kezelni, így ezt a „hatalmas” malőrt is. Nem ettől fog megbukni a NER.

  • Geyza
    2019 január 12
    11:27 de.
    Igen kedves,aranyos ,drága Gézukám : Patkány fedőnévvel más dolgozott , nagyon jól tudod ki,ne vedd el tőle e jelzőt! K É R L E K !
    RonaGyuri
    2019 január 12
    12:04 du.
    Gyurika ! Rossz Úton haladnak gondolataid!
    Inkább Bibi
    2019 január 12
    1:44 du.
    Igen ! Megduplázzák a nyugdíjukat!
    üdvözlettel nektek.

  • Nos mind Kenny mind Róna Gy. képtelen felfogni amit írok,háta „gyengébbek” kedvéért(vannak páran..) ismétlek!

    Mint írtam egy miniszterelnök sem tehet arról,ha ilyen sajnálatos
    rendszerhiba (netán hanyagság… is)merül fel: így anno Gyurcsányt sem hibáztatták volna a normális emberek,(én jobboldaliként sem!!!)mint, ahogy Orbán sem tehet erről a nyugdíj folyósítási problémáról,akkor sem ha sok leépült,idióta ellenzéki ezt állítja,amivel csak nevetségessé és még szánalmasabbá teszi magát !!!
    Azt az állítást meg,hogy nincs nyugdíj….vagy a jövőben nem lesz csak a nagyon terheltek állítják!
    HunCanada meg „valahunnan” kintről ne ossza a nem létező eszét,mert nem tájékozott, gőze sincs az itthoni helyzetről,csupán idomított fanatikusként erőlködik!
    Remélhetőleg felfogták amit írtam?Ha nem akkor forduljanak sürgősen orvoshoz…..,én köszi jól vagyok és sajnálom,ha valaki azt sem érti amit kérdeznek,de lefetyel,válaszol….!

  • Boda Marcsi Legalább ne hazudjál ilyen pofátlanul. Te hoztad képbe Gyurcsányt, teljesen értelmetlenül.
    Boda Marcsi 2019 január 12 12:25 du.

  • Nagyszerű gumicsontott, kapott a kormánykritikus grémium…
    – Elhomályosítja a „rabszolgatörvényt” , és OV „menzázását” is…
    – Én a nyugdíjhoz nem nagyon értek, de innen a távolból az jön le, hogy a szombaton esedékes lóvét a nyuggerek pénteken kapták meg…??
    – És ettől robbant fel az internet..??

  • tóth péter
    2019 január 13
    1:03 du.

    Viccnek szántam, de fekete humorra sikeredett. Elnézést! Sajnos rengetegen vannak olyanok, akiket ez a két nap csúszás akár tragikusan is érinthet, nem a kaja miatt, mert azt két napig simán lehet nélkülözni, de mondjuk ha nincs tüzelőjük akkor meg is fagyhatnak a saját lakásukban vagy esetleg nem tudják megvenni a nélkülözhetetlen gyógyszerüket.

  • Voronyezs !
    2:42

    Ez a kísérleti, illetve t e s z t szakasz alighanem arra az időszakra vonatkozik, amikor majd az . U n i ó . leállítja az Orbán érdemeiért, a Kohéziós )))))))) 😀 (((((((( * Alapból az Ő ** zsebébe juttatott €uro-milliárdokat …

    .

    .

    * Kohézió = összetartó erő
    ** Ő, vagy Mészáros Lőrinc: secko jedno .

  • Én inkább Drizarinak adnék egy díjat, mert nagyon jól összefoglalta a lényeget vagy nagyon jó cikket hozott ide a kommentjébe!

    Én ugye azok közé tartozok, aki kicsit se járatos a banki ügyekben, és jó volt olvasni, hogyan is zajlik a kincstári kifizetés. Viszont nem vagyok vak, és látom, hogy milyen pénztelenséggel küzdenek az állami cégek. Ezek a cégek általában mindig adósságokkal küzdenek, de ez most más. Konkrétan a béka s.gge alá kezdenek menni bizonyos közszolgáltatások. Pénztelenség, fejetlenség, alvállalkozónak kiadott, teljesíthetetlen feladatok stb. A szomszédom nagyon jó buszsofőr volt, de szívproblémái lettek a sok stressztől, mert a cég még rosszabbul működik, amióta központosították.
    És ezer ilyen dolog van, amiért díjat kaphatna Föld S úr, ha megírná. Pl. egy cikket írna a normális média működéséről, mert ez a fönti ironizálás leginkább csak a szakmabelieknek vicces … Az átlagembernek (aki nem szektás ellenzéki) ez úgy jön le, hogy savanyú a szőlő …

  • Kedves Boda Marcsi, de jó, hogy megint itt vagy! Ugyanis olvastam egy cikket a face-n, és sehogyan sem tudom megállapítani, miről is van szó benne. De te, mint bennfentes, talán meg tudod nekem világítani, mit is fecseg össze ez az amerikai zsidógyerek? Kérlek, olvasd el, és magyarázd meg nekem… Addig is szeretettel üdvözöllek… 😀

    https://24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/?fbclid=IwAR3ZR7TM5cJm8whLZA4sN6iEFvBZgv9iVYoAOdmk33_R5bOweU-qQWNueow

  • Almási Alma
    2019 január 14
    8:42 de.
    a poloskaírtók új generációjára lesz szükség, hogy a birnbaum netán yahoo ogv és hasonszőrű aljasok kikerüljenek a hatalomból

    a poloska nagyon jó alkalmazkodó képességgel jött létre… de verseny van és egyelőre győzünk

    le a poloskákkal

  • slapaj
    2019 január 13
    5:05 du.

    Te utolsó ócska szemétláda.
    Volt olyn „nyugger” aki akkor már két napja nem evett.
    Te szarházi kitartott szemétláda te….

  • Megjegyzem nem csak a nyugdíjjak késnek hanem az ÖSSZES szociális támogatás.

  • Geyza Ne foglalkozzál vele, arra élvez, hogy provokál.

  • Geyza
    2019 január 14
    9:48 de.
    a’sömmi, olvasd ezt, felszántják Dunamedret a víz alatt:

    a pontyok már gyülekeznek röhögve, mekkora nagy rántott pontyokat lehet kifogni ha jól pecáznak?:

    (fizika, kémia és biológia előképzés kedvező a megértéséhez:

    https://index.hu/belfold/2019/01/14/felkutatjak_a_holokauszt_alatt_a_dunaba_lott_zsidok_maradvanyait/

    és mit fognak találni?)

    és mibe’ fog fájni? és kinek?

  • HunCanada!
    Csak visszalapoztam egyet…:az lehet,hogy Földes nem számít olyan hozzászólásra,amit én írtam,és akkor mi van???..én sem
    számítok alaptalan,valótlan cikkekre (mint az övé!)így leírtam
    a véleményem,meg azt is,hogy kár volt megírnia…..így „bekeretezni” sem tudom,amivel nem vagyok egyedül!
    Maga meg ugye nincs képben,és nem is érintett,így ne strapálja
    magát feleslegesen!
    Na pá!

  • Nagyon kulturált…Kenny,és idióta Geyza!

    Én ember vagyok és nem állat……(kennynek!) amúgy a nyugdíjak régen és most is járnak,csak az ilyen idióták állítanak mást(Geyza)

    Hosszú évekig fizettünk járulékot és egyetlen (akár bal,akár jobboldali)kormány sem teheti meg,hogy ne fizessen a közel,2.7 millió nyugdíjasnak,mert azonnal megbukik!
    Ezt még az idióták is tudják….!

  • T.Geyza!
    – Elismerem, hogy támogatást kapok mint diák, amit természetesen meghálálok majd küldő országomnak…
    – Sajnos ez az ország, Neked aki rosszhírét kelted még nyugdíjat is folyósít…- amit vissza kell majd fizetned !

  • Rodeo11
    2019 január 14
    1:54 du.

    Szerinted érdekel engemet az otromba ál-humorod?

  • Gurltiznek meséljed ezeket.
    Ő talán vevő rá.

  • Boda Marcsi
    2019 január 14
    2:31 du.

    A hülye banya azt képzeli magáról számít valamit is a röfögése

  • Boda Marcsi
    2019 január 14
    2:31 du.

    Ezeket megmagyarázná, hogy mi alapján gondolja? Én is adok rá magyarázatot zárójelben:

    „Maga meg ugye nincs képben”, (mivel nem voltam képben? Azzal, hogy Maga lelőné az ellenzéki tüntetőket, ha tehetné?. Óóó dehogy nem. Azzal, hogy a forradalmat leverő szovjet katonákat méltatta a fiumei úti sírkertben, hogy Putyint és ezzel Orbánt védje, óóó dehogy nem. Azzal, hogy Szulejmán – aki magyarok ezreit mészárolta le, magának egy érdekes történelmi film.. Óóóó dehogy nem. Azzal, hogy Ön azt hiszi Magyarország lakossága 8,7 millió fő? Nem tudom, hogy ezek alapján ki nincs képben még alapvető dolgokkal sem. Tudja bármikor idehozom bármelyik állítását az elmúlt 6-7 évnyi fórumtrollkodásaiból)

    „és nem is érintett”, (hogy-hogy nem vagyok érintett? Ugyan olyan magyar állampolgár vagyok mint Maga)

    „így ne strapálja magát feleslegesen!” (Nem strapálom, maga annyira sem fáraszt ki, mint ahogy álmomban a levegőt veszem – annyira egy egyszerű teremtés)

    és

    „Na pá!” (Ezt mondjuk értem, mert ez volt az egyetlen az egész mondandójában ami nem hazugság, vagy mellényúlás – bár elég surmó egy köszönési forma, de ha Önből ez jön köszönésképpen állandóan – hát akkor Pá!)

  • Egydetlen kérdésem lenne gazdasági vezető asszonyhoz, Bodához. Mi a különbség az adó, meg a járulék között????

  • kedves Boda Marcsi, amennyiben a nyugdíjkifizetésekkel kapcsolatos Sajnálatos Események oka valóban a több ezres (én kb 7000-ről tudok) létszámleépítés a Kincstárnál, úgy felvetése, miszerint „nehogy már Orbán tehessen róla”, több mint igen különös.
    további kellemes napot:
    nagy andrás

  • nagy andrás
    2019 január 15
    8:15 de.

    Boda egy párhuzamos univerzumban él, ahogy egy másik valóságot vetítenek neki. Menthetetlen.

  • „Rendszerhiba” miatt nam kapták meg a níugdijukat januárban sokan.Sajnos ilyen „RENDSZERHIBA” miatt bukott meg a 2018-s tavasz választás is.Putyin elvtárs segitett a hekkelésben a kedves imádojának.A rendszer hibára való hivatkozás nagyon hasonlit a KÖZTV.álando SOROZODÁSÁRA és a MIGRÁCIOZÁSRA.Én már 2010-töl nem nézem a köz TV-t.A gyomrom kimélése és a hazugság utálata miatt.sajnos nagyon sok BUDAMARCSIK vannak hazánkban,akiket egyáltalán nem érdekli hazánk és a benne élő,becsületesen dolgozó emberek és az unokák sorsa.

  • Nagy István,István Berecz…és még pár értetlen!

    nem akarom ismételni magam,a tényeket,véleményemet megírtam,aki
    „képes” volt rá felfogta….politikai párt szimpátiától függetlenül…….
    A számlások megkapták,én is,bár csak szombat este a többieknek folyamatban van(akiknek a postás hozza)
    Nincs mit ragozni….,felesleges alaptalanul vádaskodni……
    mint írtam,ha mindez Gyurcsány idejében történik,(akit mellesleg
    nagyon rühellek…!!!)eszembe sem jutott volna őt vádolni,ugye mert normális vagyok és nem fanatikus elkötelezett,mint itt sajnos többen!
    Csak „mellesleg” a 13-ik nyugdíjat választási etetésként adta Fletó,majd csökkentte eltörölte…na ez valóban tény!
    Nos nekem nincs miért szégyenkezni,visszakozni,de az őrjöngők
    talán vizsgálják meg az elméjüket…..mielőtt még jobban égnek!
    Meg ugye árt az egészségüknek…nem éri meg!

  • Boda Marcsi Miért habzik a szád? A 13-ik havi nyugdíj ötlete Medgyessy Pétertől származik. Néha ellenőrizhetnéd a „hiteles” forrásaidat, nagyon sűrűn átvernek.

  • István Berecz!

    Nagy tévedésben van,a 2018-as választás rendben lezajlott(ahol probléma volt kivizsgálták) és a Fidesz-KDNP magasan 2/3-dal győzött,ezt mind a hazai választási bizottság,mind a külföldről delegált megfigyelők igazolták,sőt a leszerepelt ellenzék is ezen sopánkodott sokáig!(napjainkban is!)
    Amúgy minden ellenzéki párt képviselője jelen volt a szavazóhelyiségekben(a gyengébbek kedvéért…)
    Több baloldali természetesen normális ismerősöm sem vonta ezt kétségbe,annak ellenére,hogy ellenzéki győzelemnek drukkolt,ami ugye nem jött be nekik!
    Ne égesse tovább magát feleslegesen a hazugságaival,mert nagyon égő….!

  • Gondolkozzanak a vádaskodók a saját érdekükben…
    Mára elmentem….mert egy jó Columbo film jön,ami ugye szórakoztatóbb…!

  • Boda Marcsi
    2019 január 15
    12:43 du.

    Aszondja: „Csak “mellesleg” a 13-ik nyugdíjat választási etetésként adta Fletó,majd csökkentte eltörölte…na ez valóban tény!”

    A jól tájékozott Mari, még a kormányfőkkel sincs tisztában. A HITELES Boda 😀

    Amúgy meg Marcsi, úgy tudom – mert ez az igazság hogy a 13. havi nyugdíj 2009-es eltörlés óta eltelt tizedik évben 9-et a Fidesz kormányzott DE valahogy ők sem hozták vissza a 13. havi nyugdíjat. Valahogy nem sikerül ebbe a fene jó gazdaságba ezt megadni az időseknek azóta sem. Hogy lehet ez? Talán úgy, hogy Bajnai kormány hogy-hogy nem, de jól tette, hogy eltörölte a 13. havit közvetlen egy gazdasági világválság után? Hogy lehet, hogy azóta sem sikerült visszahozni, ebbe a fene jó „Jobban teljesítünk” Országban? Ejnye-ejnye. Igaz volt kétszer a választások előtt erzsébet utalvány 10 ezeré’…. oszt jónapot.

  • „István, tévedsz” mondja Boda, aki itt – sőt nem csak itt – hanem az egész univerzumot tekintve is tévedhetetlen, tájékozott, hiteles, és azt is úgy véli tudni, hogy Magyarország lakossága 8,7 millió fő, meg azt is úgy véli tudni, hogy Fletó adta a 13. havi nyugdíjat… 😀 Ilyen hiteles és tájékozott ez a mi kis Marikánk! 😀 Érdemes rá figyelni, mert különben ha nem egy véleményen vagy vele, akkor szíve szerint ha tehetné, főbe lőne mindenkit aki másfajta véleményt fogalmaz meg az övénél. Ezt mondta az olyan tüntetőkre is, akikkel nem ért egyet. Igazán gyűlöletmentes, keresztényi ez a Mari. Ja és legfőképpen, tájékozott meg hiteles 😀 hahahahaaa :))

  • HunCanada!

    Már megint ontja a „bölcsességeit”,amivel csak jobban lejáratja
    magát: én itthon élek …és nyugdíjas vagyok, tudom mit beszélek,ugyanis Gyurcsány ígérte be a 13-ik havi nyugdíjat a választások előtt(kampány!)én is kaptam,majd csökkentette,elvette
    Ha már nincs képben,talán nem kellene másokat meghazudtolnia,tényeket cáfolnia,vitatkoznia ez már jellemtelen
    dolog!Egyre szánalmasabb!

  • Amúgy nekem van,hitem,becsületem és magyar vagyok…..!!!
    Nem a véleménykülönbség a baj,de normális ember tényeken nem vitatkozik!
    Na túlragoztuk!!!!!

  • Az tény,hogy Medgyessi adta előszőr,(ebben tévedtem)de ugye őt Gyurcsány fúrta meg,ígérte a további folyósítást,de ö csökkentette,ő vette el,abban viszont nem,hogy Gyurcsány jellemtelen szoci volt,pontosan tudta,hogy az ország az uralkodása alatt csődbe ment,ő meg ígérgetett:”hazudtunk reggel,délben meg este” őszödi beszéd…

  • Boda Marcsi. Te naponta hazudsz folyamatosan, és még be sem vallod. Nem volt csődben az ország, és a pénz is csak addig volt ígérve, míg van rá lehetőség. Jött egy világcsőd, amit valószínűleg Gyurcsány és Soros okozott. Nem emlékszel? Tehát most is hazudsz, vagy nem tudod mit beszélsz.
    Viszont nem válaszoltál (megint) a feltett kérdésre, Orbán miért nem adta vissza 9 év alatt, és miért nem toldotta meg az ígért 14-ik havival? Ez nem volt olyan régen, erre miért nem emlékeztetnek a „hiteles” forrásaid és „normális” barátaid?
    Ha nem a TV-t bámulnád minden este, foglalkozhatnál ezekkel a minden nyugdíjast érintő komoly kérdésekkel. Arra mit tudsz egyébként mondani, hogy párttársad itt a KMH-n Téged (is) „nyuggernek” nevez, és várja, hogy végre kihalj mert akkor lesz csodálatos az ő élete?
    Nem birizgál valami kellemetlen érzés legbelül, hogy csak kihasznál imádott kormányod, közben alig várja a halálodat?
    Gondolom erre sem fogsz válaszolni, mert nincs mit, majd jön megint egy idiótázó mellébeszélés.
    Gyurcsányt nem szerettem, majdnem hazudott annyit négy év alatt, mint imádott kormányod egy hónap alatt. Az Ő nagy bűne, hogy elismerte, a Fidesz meglovagolhatta, Te iciki-picike pedig mind megetted.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    4:39 de.

    TE hazudsz állandóan te sipákoló boszorkány.
    Hol volt akkor már Gyurcsány mikor IDEIGLENESEN
    visszavonták a 13.-ik havit ?

    Te tudatlan ostoba mocskolódó szipirtyó.

    ANNYIRA kuvvajól tájékozódik a nyanya hogy kesernyésen bődos fokhagymás fingása sincs az elmúlt idők fontosabb hazai eseményeiról.

    Csak járatja állandóan emésztőrendszerének felső nyílását..és meg ide is önti a bűzt.

  • Geyza!

    Én Gyurcsány idejében mentem nyugdíjba mentem nyugdíjba,”uralkodása”alatt egyszer kaptam teljes 13.ik havit,másodszorra csökkentették……majd jött a csőd…(Bajnai sem tudta megakadályozni..)és megszünt!!!!!
    a 13.havi nyugdíj,maguk is beismerték,hogy nem volt rá fedezet.Te még a kinti tájékozatlan gyűlölködőkön is túlteszel,mert már elittad azt a kevés eszedet is amivel születtél!
    Fogd vissza magad(moderáld….ha más nem is tesz helyre…)

  • Kenny!

    Képzeld tudok a világválságról,de a magyarról is….amit még
    Fletó is beismert… és szinte „0”- volt a kasszában…….
    Másra sem volt már pénz!
    Nem hallottál róla?ilyen közismert,bevallott ,elismert tényt csak az idióták cáfolnak!
    Világválság ugye volt,de a normális gazdasággal rendelkező országokat kevésbé érintette!
    Részvétem!

  • Boda Marcsi Miért ne ismerte volna be a világválságot? Nem miattuk volt. Viszont nem igaz, hogy csődbe volt az ország. Az, hogy nem volt pénz a 13-ik havi nyugdíjra, az nem jelent csődöt.
    Elég sok országot csőd közelébe vitte az a válság. Ha viszont igen a válaszod, akkor Orbánék már kilenc éve csődben tartják az országot, hiszen nincs 13-ik.
    Még a 14-ik havit se felejtsük el, azt is megígérte a Fidesz. Hányszor kaptad meg?
    Sajnos igazam volt, megjövendöltem tőled az idiótázó mellébeszélést. Nem okoztál csalódást.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    4:21 de.

    Azt mesélje már el, ha leírom, hogy maga milyen ostobaságokat mond itt évek óta, abból hogy jön az magának, hogy magamat lejáratom? 😀 Nem Marcsi, én azzal, hogy szembesítem folyton a mérhetetlen ostobaságaival pont, hogy MAGÁT járatom le – bár nincs lejárató szándékom. Ha elismerné a hülyeségeit, akkor ezen a mély szintjéről legalább kiemelkedne. De szeret a mocsárban dagonyázni az ostoba, „hiteles” „tájékozott” elmbetegségeivel, aminek a valósághoz szinte soha nincs köze.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    4:25 de.

    „Nem a véleménykülönbség a baj,de normális ember tényeken nem vitatkozik!
    Na túlragoztuk!!!!!”

    NA látja megint fején találta a szöget. A véleménykülönbség egyáltalán nem baj. Pont erről van szó. Maga viszont nem normális, és így ahogy meg is állapítja – folyton vitázik a tényeken is. Azt sem ismeri el amit saját maga hazudik.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    4:39 de.

    Marcsi. Medgyessy-t nem fúrta meg GYF, hanemaz MSZP elnöksége választotta Kiss Péterrel szemben. Horn és Kovács pl Kiss-t támogatta, nem GYF-t.
    Aztán amit megint – hát miért ne – rosszul tud mint mindent ebben az életben, hogy nem Gyurcsány vette el, hanem Bajnai. A többi stimmel a mondandóiban.. .azaz a nagy semmit sikerült pontosan és főleg „hitelesen”, meg „tájékozottan” leírnia. :))

  • Marcsi, egyébként mindenre sikerült válaszolnia, teljesen valótlanságokat, csak pont a konkrét kérdésre nem, ezért ismétlem magamat:

    Marcsi, úgy tudom – mert ez az igazság hogy a 13. havi nyugdíj 2009-es eltörlés óta eltelt tizedik évben 9-et a Fidesz kormányzott DE valahogy ők sem hozták vissza a 13. havi nyugdíjat. Valahogy nem sikerül ebbe a fene jó gazdaságba ezt megadni az időseknek azóta sem. Hogy lehet ez? Talán úgy, hogy Bajnai kormány hogy-hogy nem, de jól tette, hogy eltörölte a 13. havit közvetlen egy gazdasági világválság után? Hogy lehet, hogy azóta sem sikerült visszahozni, ebbe a fene jó “Jobban teljesítünk” Országban? Ejnye-ejnye. Igaz volt kétszer a választások előtt erzsébet utalvány 10 ezeré’…. oszt jónapot.

  • Nos nincs értelme tovább vitatkozni,Gyurcsány beismerte a csődöt…Bajnai nem tehetett mást….Orbán adott minden évben emelést,prémiumot,sajnos tavaly korrekciót nem(bár magasabb volt
    az infláció a tervezettnél,ezt meg is írtam nekik jogos panaszként …..mert én nem
    vagyok elfogult pártkatona és olyan fanatikus gyűlölködő mint itt többen,a modorról már nem is beszélve!Mellesleg kultúrált választ szoktam kapni,ilyen bunkó,modortalan és agy mosott emberek mint a fórumon csak a fanatikus szocik között vannak,akik jó időre leírták magukat,egyesek bele betegszenek……

    Na unom már a sok idétlen hozzászólást,főleg a bunkókat!
    mellesleg ha magasabb lesz idén az infláció a tervezettnél,utólag kapunk ny.korrekciót!
    Azt meg ugye elfelejtik,(TÉNY!!!)hogy csődhelyzetben vette át az országot,így nem igazán telt 13.havi nyugdíjra…….
    Amúgy a kv. hiány jelentősen csökken minden évben és a gazdaság stabil,jók az eredmények!Ezt még a független külföldi hitelminősítők is
    elismerik!

    Hiteles programot,összefogást,önkritikát,hazugságmentes állításokat,a többség megnyerését kívánnám,ha nem tudnám,hogy mindezekre képtelenek……
    Törődjenek bele abba,amit maguknak köszönhetnek!
    Na azt hiszem bőven kitárgyaltuk a dolgot,részemről sok más dolog is érdekel és a szint alatti idiótákra nem pazarolom az időmet!
    Se az ellenzék,se a dühöngői nem osztanak-szoroznak,gondolkozzanak,próbáljanak meg viselkedni!!!!
    Nyugodjanak le szépen!

  • Boda Egy vitához partner kell, Te sosem voltál az.

  • Tüske Zsófia

    Boda maradjunk annyiban, hogy rövidesen neked kell majd beletörődnöd abba, hogy bukik a mestered, mert egyik világraszóló botrányt generálja a másik után.

    És ebből csak az egyik, hogy elcsalta a választást, hogy újabb – ezúttal az Európai Uniós képviselők választásánál szavazta be a nem eu-s országok állampolgárainak részvételi lehetőségét a fideszes szavazógép. Orbán már a 9. éve rabolja ki a magyar népet. Milliárdokat síbolt el a strómanján keresztül, lerombolta az oktatást, az egészségügyet, hogy míg egyházi kézre juttatja a közoktatás iskoláit, éhkoppon tartja a magyar felsőoktatást, addig bőségesen önti a pénzt határon túli intézményekbe, már összesen négy országban épít kórházakat, míg a magyar kórházakban a betegek fejére omlik a mennyezet.
    Hogy míg magyar családokat lakoltatnak ki karhatalommal, újvidékieknek vásárolnak házakat közpénzen.
    Nem beszélve a kétszáz fős falvakba és határon túlra épített stadionokról.

    Hogy fideszes komisszárokkal építik le a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy 50 ezer magyar kutató elől kapcsolták le a nemzetközi tudós adatbázisokat.

    Nyugodj le, Boda, a pénzszóró miniszterelnököd rombolásának napja meg van számlálva. Nem véletlenül retteg, izolálja magát, jár 26 gorilla gyűrűjében, golyóállóban. De ettől még vége lesz. Nem is sokára.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    10:45 de.

    Te idióta :
    Bajnai személyesen SAJNÁLKOZVA és bocsánatkérőleg mondta be a TV-ben hogy IDEIGLENESEN kénytelenek visszatartani a 13.-ik havit, mert a VILÁGVÁLSÁG miatt az ország csödközeli helyzetbe került.(Sok más kis országgal együtt).
    Azt is mondta hogy most nem az a kérdés hogy van e vagy nincs 13.-ik havi m hanem hogy egyáltalán tud e nyugdijt fizetni az Állam ? Ennyire súlyos volt akkor a helyzet.
    És még azt is mondta hogyha rendeződnek a dolgok, természetesen ismét bevezetik !

    De aztán nem tudták ismételten bevezetni mert nem ők nyerték meg a választásokat.

    A FIDESZ-nek meg lószart sem számítanak a nyögdijjasok, inkább elbasztak kb 500 milliárd Forintot a „látványsportok” támogatására. (Meg még kitudja mikre többször annyit)
    Amikből ezidáig egy fillér sem térült vissza, de az állami tendereket megnyert FIDESZ-közeli vállalkozások szépen kerestek rajtuk. Tekintve hogy az aktuális építési költségeknél kb. és átlagosan 30 %-al nagyobb árért vállalták az építkezéseket de hogy-hogy nem mégis ezek nyertek mindig.

    Fel tudod ezt fogni ? Te idióta !

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    12:48 du.

    Ismételten hazudsz mint a disznó :

    „….Orbán adott minden évben emelést,prémiumot,sajnos tavaly korrekciót nem(bár magasabb volt
    az infláció a tervezettnél,ezt meg is írtam nekik jogos panaszként ”

    Hát hogyne !

    Mesterségesen alacsonyan tartotta a FIDESZ-kézben lévő MNB a banki kamatokat. 1,9 %-okoról beszéltek és nyugdijjakat is eszerint emelték.
    Holott az infláció 5 és 10 % között pendlizett állandóan.

    Te idióta 😀

  • Na már csak Tüske hiányzott…..pláne a szavazásról írt kétes”infója”……

    a baloldal által lefizetett cigányokról megfeledkezett…meg arról is,hogy mindenhol minden párt képviselője ott ült a szavazóhelyiségben ,a külföldi megfigyelőkről pláne nem hallott?.
    Na ne válaszolj neked és a hozzád hasonlóaknak….azt javaslom nézzetek TV-t(több csatorna híradóját)esetleg jó filmeket,internetet(több fórumot,híreket),olvassatok újságokat,könyveket,csináljatok programokat,baráti összejöveteleket,vezessetek háztartást stb….
    tájékozódjatok,szóval kössétek le magatokat…..és főleg a többieknek :járjanak illemtan órára…és nyugodjanak le szépen a saját egészségük,megítélésük érdekében,mivel az ilyeneknek semmi esélyük sem most,sem a közeljövőben!
    Na pá,tényleg jobb programom van!

  • heheheh az idióta némber.

    Ő.
    MEGÍRTA !
    AZ ÁLLAMBÁCSINAK JOGOS PANASZKÉNT

    Ekkora egy idiótát…

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    1:59 du.

    Te is jobban tennéd ha nem egy liberális oldalon forgolódnál mint majom f..szán a stanecli 😀

  • slapaj
    2019 január 14
    4:51 du.

    „T.Geyza!
    – Elismerem, hogy támogatást kapok mint diák, amit természetesen meghálálok majd küldő országomnak…
    – Sajnos ez az ország, Neked aki rosszhírét kelted még nyugdíjat is folyósít…- amit vissza kell majd fizetned !”

    Értem szarházi.

    Először is téged nem az „ország” köldött hanem egy párt.
    Másodzor nem azért van rosszhíre ma Magyarországnak mert az ellenzék kelti, hanem mert a pártod kiharcolta neki.
    Nehéz volt a Horn Gyula és a Németh Miklós örökségét lenullázni, de áldozatos munkával sikerült nektek.

    Ha majd Kanadában lediplomázol a zabhegyezésből meg a lila fingból, amire beírattak tégedet, te leszel az NyVSzB* megszervezője.
    Az NyVSzB* feladata lesz azoktól a rosszfiúktól vissza venni visszamenőlegesen az egész aktív életükben befizetett járulékaik után JÁRÓ pénzeket,akik kormány-kritikusak.
    Vagyis te és leendő Hivatalod fogja földönfutóvá , hajléktalanná tenni őket és a végén még éhhalálra is itéled őket te rothadék

    *NyVSzB = Nyugdij Vissza Szippantási Bizottság

  • Geyza!

    Én nem vagyok olyan surmó paraszt,mint te,!!!!!nem is neked írtam,hanem ha fanatikusok is,de a nálad pár fokkal értelmesebb,kultúráltabb embereknek,akik valószínűleg…felfogják,hogy jobboldaliként sem vagyok elvakult,elfogult mint itt sokan……
    Csak azt nem értem,ha magad nem sikerül moderálni …..az illetékesek miért nem teszik meg?…..
    Ne ossz tanácsokat…oda írok avohá akarok,te meg jobban tennéd,ha gyógyíttadnád magad,bár lehet,hogy nincs esélyed rá,megsérteni nem tudsz(nem vagy azon a szinten)csak még jobban
    lejáratod magad…..!
    Na semmi baj,te vagy a fórum „krémje”?…

  • Egyébként szinte hallom Geyza hörgését,és mivel vizuális vagyok,szinte látom, hogyan habzik a normális esetben szájnak…nevezett nyílása(pofája…)
    Na pá TV.zek!!!!!!!!!!!!!

  • Elvira bácsi

    Maresz, édes! Nagyon frusztrált már megint. Tévé helyett javasolhatnék Magának egy kis pornót? Szigorúan nemzetiérzelmű pornográfiára gondolok…Még a párt is rábólintott! Semjén Zsolt hever benne bugyiban, popsiját árvalányhajjal verik, alatta finom árpádsávos lepedő. Rovásírásos változatban is küldhetem!

  • Elvira bácsi
    2019 január 16
    3:49 du.

    Maraggyá’ má hát azt nézi állandóan az idióta banya 😀
    Csak éppen letagadja.
    Méghogy Oszkárdijjas filmeket néz.Uggyan kérem..
    Az ilyen elkerüli nagy ívben az olyasmit !
    Nomeg nem is nagyon adnak a Királyi TV-ben mert a jó film drága.
    Szart sugároznak beléje az ilyen plebsekbe mint OIM*

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    3:02 du.

    Aztán kit érdekel hogy kinek írtál.
    Ha ITT írkálsz baromságokat, akkor viselned kell kritikáim ódiumát.
    Ha nem tetszik akkor kettő választásod lehet:
    menj panasszkodni az Ombudsmanhoz, vagy takarodj innen.

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    3:11 du.

    Figyelitek?
    Rólam álmodozik a frusztrált banya.
    Vágyálmaiban a hörgésemre (is) vágyik holdas éjszakán.
    Annyira ki lehet éhezve szegény hogy egyáltalán nem tud uralkodni magán.Azért szomorú látni hogy valaki ennyire rabja az ösztöneinek..,-

  • Rodeo11 1,54

    Néhány évvel ez előtt tisztították a Duna medrét a legtóbbi felújítás alatti Margit híd közelében, mikoris búvárok egy uszály, illetve a németek felrobbantotta híd roncsai között fennakadt emberi csontokra, ill. koponyákra bukkantak…
    Szakértők megállapították, hogy ezek a Szt.István park környékén a . m a g y a r . n á c i k . á l t a l . a folyóba lőtt zsidó áldozatok oda sodródott áldozatainak a maradványai.

    .

  • Tüske Zsófia 1:05

    Ez a BodaMári számára készült „bibliográfiád” aranyat ér. 😀

    VIGYÁZZUNK RÁ MINDANNYIAN !!!

    .

  • Auróra Boreálisz

    A művészi fotó-illusztráció címe:

    KISZTIHAND ÓH DRÁGA VEZÉRÜNK !

    ))))))) 😀 (((((((

  • Geyza
    2019 január 16
    6:05 du.
    Figyelitek?

    Megfigyeltem, hogy a primitív uszító patkányok mindig ezzel e kérdéssel kezdik a benyalásaikat, mert észre nem tellett.

  • Elekes Tibor
    2019 január 17
    6:23 de.

    Ne röhögtess szép fiú még kiugrik a vesém DDDD

  • OIM*
    FIGYELJ JÓL
    Slapaj után aki imád,
    Született egy újabb tisztelőd.
    Elekes kollega : tiszteltetem a gusztusodat.
    Látom szereted a fokhagymásat, kiváltképp ha légnemű…

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Boda Marcsi
    2019 január 16
    1:59 du.

    Megint idefingottad a fokhagymásat te idióta.
    A baloldal nem képes lefizetni senkit mert nincs miből.
    A cigányok és általában a legelmaradottabb körzetek azok
    amelyek a masszív szavazóbázisát adják a FIDESZ-nek.
    Mert hozzájuk aztán SEMMI nem jut el a valóságból.
    Csak arról tudnak amit vetítenek nekik.

    Te idióta 😀

  • málnaszőr
    2019 január 17
    2:57 de.

    régészeti téma vagy már megint a dög unalom! (magam részéről nem érdekelne)

    közben a világ tele van népírtással és tömeggyilkosságokkal meg országok tönkretételével és azokat meg még meg is magyarázzák holmi mondvacsinált gazdasági eredetű de politikainak álcázott rablómesével

    az iráni és venezuelai történet megett egyszerű tények állnak ennek a két országnak van a világon a legjobb minőségű olaja! az összes többi már a szemét különböző kategóriájába tartozik…
    az árutúőltermelés lecsapódása a fegyveres márketing: tőlem vegyél ne tőle különben lelőlek vagy szétbombázlak

    és akkor mindennek aljas és képmutató píszí rablómesét is kerítenek
    mostanság (miután Kína már gazdaságilag uralja) süsülandia a krumplee agylúdtalpas gazdaságpolitikáját követve szétszedi az UNASUR -t és csinál egy politikailag süsü érdekeltségű délamerikát a vazallusok fegyverkeznek és rendet csinálnak a népnek meg lófasz a seggébe és pofa be… lásd barzília, panama, colombia (ez még csak a legrohadtabb O1G) argentína, chile (már nem Pinochet nek hívják de ugyanaz a lószar és soroljam?)

    gazdaságilag tönkremennek de sokan meggazdagszanak addig amíg el nem fogy a türelem és a lopott holmi

    majd a „bölcsek” beleszólnak és mondják, hogy korrupció meg a geng ek és bűnözés…hahahahah az a geng meg bűnözés amit most ezekkel tesznek és a jólét egy jottányival sem lesz pozitívabb sőt csökken

    egyébként is a korrupció csimborasszója a lobby zás

    hahahahaha

  • Bár HunCanadának van „némi” agya…csak memóriája nincs….
    Itthon mindenki tudja (sőt neten is megjelent,részletekre nincs időm)Gyurcsány ifj.miniszterként fúrta meg anno a főnökét……de sem ezen,sem máson nincs kedvem,nincs értelme vitatkozni,ilyen okos,mindent tudó emberekkel…!

  • Amúgy ha a „fokhagymás szellentésre” egyesek nem is reagálnak,talán
    a rovarirtó hat?……na lefújtam!
    Egyébként a fokhagyma nagyon egészséges(pláne ilyen influenzás időkben)de ugye az agybajon nem segít,sajnos!

  • Boda Marcsi
    2019 január 17
    1:31 du.

    Köszönöm Marcsi az elismerő szavait.

  • Reklám alatt:
    Csak azt nem értem,hogy C.Á sem a privát email címére irt,sem a FÓRUMRA írt levelemre,kérésemre miért nem válaszolt?…..meg azt sem,hogy miért nem moderálja a bunkó,alpári,idióta hozzászólókat
    helyettem,aki csupán más véleményen vagyok (szerencsére nem egyedül!)
    Szerintem az alpári módon sértegetők többet ártanak a fórum hírnevének,mint a más véleményen lévők,netán jobboldali beállítottságúak?….
    Csupán annyit kértem,hogy újból küldje el a régebbi,tavalyi ill.legalább a decemberi cikkeket hozzászólásokkal együtt!
    Egy demokratikus fórumon érthetetlen ez a hozzáállás….levontam a konzekvenciát,de ha mégis teljesíti a kérésemet,azt megköszönöm,és a fórum renoméjának is jót tenne!
    Na ennyit szerettem volna írni!

  • HunCanada!

    Szívesen…ha nem is vagyunk egy véleményen,meg általában …fölényeskedik,vitatkozunk(feleslegesen)maga azért sokkal kulturáltabb egyes bunkó gyűlölködőknél,akkor is ha velem ellentétben képtelen elismerni,ha
    téved!
    Mindezt a reklám alatt!
    Minden jót!

  • Marcsi a reklám alatt!
    Nem értem a problémádat. Ha valami régi cikket el akarsz olvasni, bepötyögöd, hogy:

    http://kanadaihirlap.com/

    (Gondolom, ez nem probléma)aztán legurítasz a lap végére, és ott találsz egy olyat, hogy

    Read more>

    1,2,3… Next
    ______________

    Na, ezeken a számokon a next-re kattintva szépen végigsétálhatsz az eddig megjelent összes kezdőlapon, amelyekben szépen sorban visszafelé megtalálod az összes eddig megjelent cikket, és ha megtaláltad, egyszerűen rákattintasz, és elolvasod. Egy ilyen ügyes hölgynek, mint te, ez bizonyára nem okoz problémát…