A kommunizmus áldozatainak magyar emléknapját el kell törölni

2019 február 26 10:20 de.195 hozzászólás

A kommunizmus áldozatainak magyar emléknapját újabban minden évben február 25-én tartják annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták. Azt az első Orbán-kormány idején 2000-ben fogadta el az Országgyűlés az emléknapot.

Sehol a világon nincsen emléknapja a „kommunizmus áldozatainak”. Ez magyar találmány, igazi Hungarikum. Hogyan okolható a kommunista eszme Kovács Béla és mások szenvedéseiért? Diktátorok, Sztálin és Rákosi követtek el bűnöket a kommunizmus jelszava alatt, azt félremagyarázva müködtették véres diktatúráikat.

Kovács Bélát 1947 márciusában a Szovjetunióba deportálták és ott kényszermunkára ítélték, de Sztálin halála után hazaszállították Magyarországra majd 1956 tavaszán szabadon bocsátották – a „kommunisták” tették azt. Sőt, Kovács 1958. novemberétől a kommunista magyar országgyűlés képviselője volt, azonosult a kommunista eszmékkel. Hogyan lehetett a kommunizmus áldozata? Sokkal inkább a sztálinizmus magyar verziójának, a Rákosi-rezsimnek volt az áldozata.

De mindez Schmidt Mária „voodoo történészt” a legkevésbé sem érdekli. Szerinte elkeserítő hogy ma is léteznek kommunista gyökerű pártok Európában. Nem csak léteznek, hanem a törvények által igazolt résztvevői az európai uniós közéletnek, például többek között Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Svédországban is. Azon lamentál hogy az Európai Bizottság elnöke sem veszíti el azonnal az állását, ha Marx-szobrot avat Németországban, ahol mellesleg ünnepi megemlékezést tartottak Európa marxistái. Ez az a Németország, amelynek fővárosát a kommunisták nem is olyan régen fallal választották ketté, no, nem azért, hogy megvédjék a fal mögött élő polgárokat, hanem azért, hogy megakadályozzák reményt vesztett menekülésüket!

(Marx szobra Karlovy Vary-ban a Cseh Köztársaságban)

A jeles magyar történész egy logikai duplaszaltóval Marxot vádolja a Berlini fal építéséért is! Miért is ne?

Rossz hírem van Schmidt Mária számára. Amerikában minden elit egyetemen tanítanak marxizmust, és a kurzusokra tódulnak a diákok. Amikor 1999-ben a BBC megkérdezte a hallgatóit, hogy ki volt az elmúlt ezer év (!) legjelentősebb gondolkodója, Marx Károly nyerte a versenyt. (A Yale Egyetem Marxizmus kurzusáról többet itt.)

Az Európai Unió inkább A Sztálinizmus és Nácizmus Áldozatainak Emléknapjáról (European Day of Remembrance for Victims of Stalinism and Nazism) emlékezik meg. Nincs szó kommunizmusról és azt minden évben augusztus 23-án tartják, a Molotov–Ribbentrop-paktum évfordulóján. Persze Magyarországon még ezzel is trükköztek! A Sztálinizmus és Nácizmus Áldozatainak Emléknapjából A totalitárius diktatúrák áldozatainak nemzetközi emléknapja lett orbáni fordításban. Schmidt szerint hazánk képviselői “az európai politikában olyan nyugati politikusokkal kényszerülnek egy asztalhoz ülni, akik nem egyszerűen tagadják a kommunizmus bűneit, hanem a kommunizmushoz kísértetiesen hasonlító eszmerendszerrel és módszerekkel igyekeznek egyneműsíteni Európa polgárait.” Figyelmét elkerülhette hogy Orbán Viktor a kommunista Ho Si Minh hatalmas szobra alatt ülve azokat a keleti politikusokat nevezi legjobb barátainak, akik a marxizmus feltétlen hívei.


(Orbán Viktor vietnami kommunistákkal barátkozik Ho Si Minh szobra mellett)

“Magyarország élő és egészséges testét a kommunizmus csak akkor tudta megtámadni, amikor legyengült” – mondja Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Mit lehet erre a badarságra mondani?

Talán csak annyit, hogy a Kommunizmus áldozatainak emléknapját el kell törölni. Remélhetőleg az Orbán rezsim bukása után erre is sor kerülhet és Budapesten is majd A Sztálinizmus és Nácizmus Áldozatainak Emléknapján emlékeznek minden év augusztus 23-án, mint ahogy más EU országban teszik.

Lázár György

195 hozzászólás

  • Igazi vastag bőr, hogy ezt egy olyan országban teszik, ahol Orbán és Kövér a meghatározó ember! =))

  • Kedves György !
    Megmondom őszintén : nagyot csalódtam benned!Nem a Marikát akarom védeni-szó se róla.
    De az egész cikk nem szól másról mint a kommunista eszme tisztára mosásáról,mindent megpróbálsz tenni érte,még azt is el akarod hitetni,hogy ezt csak a sztálin stb.tette,ott sokan ott voltak.Kádár mellett is ott voltak! ott voltak a „munkásőrök”,a különféle szolgálatok–hosszú ideig még 89 után is,ezek nem egy ember művei voltak.
    Ebből táplálkozó szellemiség hatja át ezt a gondolkodást,és a mindenáron a múltadhoz való -körömszakadtáig-ragaszkodás jön ki belőle,téged nem érdekelnek ezen emberek szenvedései–mintha nem lettek volna–közel 100 millió a világon.De Te csak a náci dolgokra akarsz emlékezni,csak ezt sulykolod , mint sokan itt !Neked biztos nem voltak áldozatok a hozzátartozóid között a komenista időkből, mert hozzájuk tartoztatok!
    Hogy az Unióban nincs ilyen emléknap? Nézd meg milyen többségben van a Ti eszmétek ott és rájössz miért,gyakorlatilag mindent rá tudnak erőltetni a testületekre.Nem kis szerepe van ebben az illetékes úrnak sem .
    Nahát csak ennyit az elmélkedéshez
    üdvözletével

  • Na már a címe is mindent elmond a szerzőről…a komcsi leszármazottakról,meg a fórum jellegéről,hozzáállásáról….
    Szerencsére Lázár Gy. egy senki ahhoz,hogy az „ötletét” kiviteleztesse…….
    Még az EU. is tisztességesebben áll hozzá,mint a szerző!
    Nem tudom mit szólna hozzá, és főleg a zsidók????ha valaki azt mondaná,hogy nem kell megemlékezni a nácik áldozatairól(zsidók,cigányok..),na itthon (milliós)és máshol is sok ártatlan áldozata volt a kommunizmusnak,nem csak Sztálin,hanem Rákosi,Kádár és a pribékjeiknek köszönhetően,és a családjuk éppúgy siratja őket,mint a zsidó leszármazottak a táborokban megkínzott,megölt családtagjaikat!
    Ugye a más vallásúak,keresztények is ugyanolyan emberek????!!!
    Na Lázár is hasonló erkölcsi szinten van mint az itthoni ellenzék,gratulálok,az őseiről csak feltételezéseim vannak…
    Változatlanul fenntartom a másik cikknél írt hozzászólásom,és örülök,hogy megírtam!
    Amúgy Orbán „elfelejtette” megkérdezni, Lázártól,hogy szabad-e emlékezni,gyertyát gyújtani….

  • Ami az Orbán kormány megbuktatásáról szóló „álmait” illeti…..kissé túlértékeli magát,meg persze a hasonló nívón,erkölcsi szinten lévő ellenzéket,a főnökeit…..

  • megint eltunt a beirasom! Arrol szot, hogy ajanlok egy orosz irot (magyarul is kaphato a konyvuzletekben).
    AleXANDER SOLZHENTSYN KONYVE, a Gulag szigetekrol, ahol az iro elt egy darabig! A politikai foglyok „orszaga”.

  • Mindenki figyelmébe:
    Leopold Trepper* lengyelorszábi zsidó származású szovjet hírszerző a 2. világháborúban a „Vörös zenekar” (Rote kapelle) vezetője mondta/írta: A sztálini/lenini kommunizmus többszörösen több ember pusztított el, mint a hitleri nácizmus.

    *Leopold Trepper, Richard Sorge, Radó Sándor (alias Dora) voltak a szovjetek legjelentősebb háborús hírszerzői.

    ps: Ajánlott irodalom: Leopold Trepper „A nagy játszma” (alcím: Egy mesterkém emlékiratai).

  • Marcsi, en megnéztem a Wikepedian , 1oo millio aldozata volt a kommunizmusnak!

  • Mivel a „kommunizmusnak” csak elmélete létezett, a gyakorlatban SOHA, SEHOL NEM VALÓSOULT MEG, Gorbacsov is csak „FEJLETT SZOCIALIZMUS” ELÉRÉSÉT TŰZTE KI CÉLUL! Ostoba fasiszta pofák, akik valamikor bősz komcsik voltak, mint pl. a szélhámos öregasszony Szili Katalin, vagy a kétszeres KISZ-titkár Orbán putrilakó és volt MSZMP-s bandája… A hozzászólók többsége FIDESZ-nyalonc, oda kéne inkább firkálniuk baromságokat!

  • Figyelő!

    Köszi az infót nem semmi(bár 100 millió talán kicsit sok?…)de én főleg a magyar áldozatok számáról írtam,az értesüléseim szerint,ami kb 1 millió volt!
    Amúgy ne csodálkozz,sokszor tűnik el hozzászólásod, az én bejegyzéseim is „véletlenül”,míg a baloldali acsarkodó fanatikusoké nem…
    Érdekes….!

  • Figyelo
    2019 február 26
    11:59 de.

    Ez is többször tisztázásra került és lehet, hogy kedves Figyelő is pontosan tudja. A történelmi hűség és leginkább a pontosítás kedvéért: kommunizmus áldozatainak 100 milliós száma alatt nem halálos „áldozatokat” számlál a történelem, hanem a rendszer által bármilyen hátrányt szenvedőket összességében teszi 100 millióra a történelemtudomány.

    „Kelet-Közép-Európában a rendszer áldozatainak száma elérheti az egymilliót, ennyi ember vesztette életét kivégzés, éhínség miatt vagy kényszermunkatáborban. Jóval magasabbra tehető azonban azoknak a száma, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg nyomorított meg. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak és kínoztak, megbélyegeztek, kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport- vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek, mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés és választás lehetőségétől. ”

    Lábjegyzetben említem ezt már nem Figyelőnek, hogy ma a kormánypropagandaként használt sajtótermékek, pl. az Origo a szakmaiság, a tárgyilagosság és a történelmi valóság minden hiányával a 100 millió áldozatot „halálos” áldozatként propagálja kiadványaiban. Valószínűleg inkompetens elírás, és megfelelési vágyból. Így működik a propaganda, és így torzul el minden témában a valóság Magyarországon amit aztán majd szépen Boda Marcsi bezabál és neki már megingathatatlanul 100 millió halálos áldozat lesz az agyában, nem pedig a rendszert bárminemű mód – a haláltól a vallatottak és kínzottak, megbélyegezettek, kirekesztettek vagy börtönbe zártakkal összességében számolt 100 milliós számú áldozata.

  • tóth péter, nyugodj meg, volt munkásőrök még ma is vannak aktív szerepben, elveiket úgy változtatva, mint csajok a tangabugyogót. nézz utána Bencsik elvtársnak, aki nagy ügybuzgalommal festette át magát kommunista munkásőrből szélsőjobbosra véve a figurát, lecserélve a munkásőregyenruhát szép világoskék (de soha-ilyen-nem-volt) sujtásos és zsinóros vitézire, aminek nagy buzgalommal és komoly habveréssel kinevezte saját magát.
    Esetleg a prostisrácok tulajdonosának, a hírhedt Stefka Istánnak szakmai karrierjét is tanulmányozhatnád, aki 1972-ben induló karrierjétől mindmáig a legfontosabb seggek körül sürgött-forgott. De ne aggódj: ennek semmiféle eszméhez, sem a túléléséhez nincs köze. A szélkakasokat csak az érdekli, honnan fúj a szél, hogy mit hoz magával az már nem.

  • Tüske Zsófia

    Róna Gyuri, igen ahogy a 45 utáni vicc mondja: kis ország vagyunk, csőcselékünk csak egy van.
    Az általad említett Kövér László, aki a múlt század eleje óta hithű kommunista családból és egyetemi párttagságból, szochazásként felvételi nélkül bekerülve a jogi karra, azt nagy nehezen 7 év alatt elvégezve mára lengyel testvéreivel a częstochowai Fekete Madonnához jár minden évben zarándoklatra…
    Hogy ki volt a ma orbány győző tulajdonában álló bánya párttitkára és miféle eszmeváltogatós utat járt be a fia, szerintem mindenki tudja. Felsorolhatnánk a többit is, de túl hosszú lenne a lista.

  • tóth péter
    2019 február 24
    12:32 du.

    Igy van,.

  • Figyelő:
    „A Kommunizmus 100 millió áldozata” baromságot a nácik találták ki hogy kisebbítsék soha el nem évülő emberiség-ellenes bűntetteiket.

    Akik ezt a hülyeséget mantrázzák, azok az ismét feléledő nácizmust preferálják némiképpen.

  • sharapova2008
    2019 február 26
    12:04 du. En olyan oreg vagyok, hogy MIND ket vilagot ateltem. Mar irtam, csaladom SZENVEDETT mindket vilagban, velem egyutt.A kulonbseg csak a,z aldozatok szama es szenvedesinek OKA kulonbozik. A kukonbseg eszmei, nem gyakorlati. Volt a zsido uldozes , ami faji okokbol tortent, es volt egy eszmei, ami emberi hovatartozást kepviselte.Ezt is megszenvedtem fiatalkoromban!

  • Geyza
    2019 február 2 A WIKEPEDIA nem hazudik. Statisztika csak.
    Benne van: Kina, Vietnam is. Nem csak Europa!

  • HunCanada
    2019 február 26
    12:44 du.

    Akkor én is benne vok a 100 millióban 😀
    valamikor a hetvenes évek végén, amikor TV-szerelő kisiparos voltam és Ford Caprival jártam ki házakhoz szervizelni, el akartam menni Bécsbe egy kormány-összekötő tengelyért a kocsimba.
    Beadtam a rendőrségre a kérememet, mint saját magam munkáltatója. (Momentán kezességet vállaltam magamért hogy nem disszidálok, mekkora marrhaság..)
    De azt mondták kell kérni javaslatot a KIOSz* -tól is.
    Ott meg aztmondták csak akkor javasolnak ha előfizetek a hülye újságukra, a Kisiparos Hírmondóra vagy mifenére.
    Persze jól a szemükbe röhögtem, megoldottam a problémát másképpen.
    Engemet ne zsaroljanak a hülye nacsalnyikok nemiga.. : 🙂

    Így tehát valamiféleképpen hátrányát szenvedtem a magyarországi szocializmusnak.
    De hogy majdnem ingyen űzhettem a Világ ledrágább sportját a vitorlázórepülést, ha beteg lettem AZONNAL meggyógyítottak, ha a rendőr elkapott közúti szabálytalanságért akkor 10 esetből nyolcszor megúsztam egy „nanával” mindezek nem számítanak.
    Bezzeg ma ! Mennyivel jobb !
    Egy kis közúti kihágás : fél havi jövedelmed
    Beteg leszel? Három hónap a várólista csak magára a vizsgálati várólista sorszámára.(Volt olyan kismama aki a szülés utáni hónapra kapott ultrahang-beutalót)
    Sport?? A kiváltságosoknak csak !!
    DE mehetsz bármikor külföldre. Feltéve ha van rá pénzed.
    Mert a legtöbbnek nincs.

    *KIOSz = Kisiparosok Országos Szövetsége .

  • Figyelo
    2019 február 26
    1:34 du.

    A WIKIPEDIA súlyosan hazudik ha az adott cikk értelmi szerzője hazudni akar.

    A WIKIPÉDIA nem ellenörzi a beírt tartalmak valósdiságát.

    Holnap írok egy cikket a májkonzervekből történő sertésklónozásról és meg fog jelenni a WIKIPÉDIÁBAN.

    Szaal te csak ne vegyél mindent készpénznek ami ott olvasható.
    Még műszaki vonatkozásban is szoktak írni oda akkora baromságokat mint ide Lacháza.

  • NA megint eltűnt egy hozzászólásom,…..amiben a szerencsétlen,valószínűleg(neve után)…. orosz származású és kommunista felmenőkkel rendelkező,félretájékoztatott sharapovának írtam a bunkó,sértegető és idióta levelére,amiben az „elméleti” kommunizmusról regélt…szerinte a valóságban nem létezett,se üldözés,se kínzás,se kitelepítés,se erőszak,se gyilkosság se elhurcolás…!
    Nehéz eldönteni,hogy ennyire hazug…? (tagadja a tényeket),vagy ennyire beetették (esetleg a koránál fogva…..?),vagy nem is itthon él,de ugye jó nevelést biztosan nem kapott a szerencsétlen!

  • Meg, zárójelben meg kell jegyeznem, hogy az en idomben sok ember egyeni elonyokert volt kommunista. Sot, volt olyan, mikor megfordult a politika, a nyilas hazmester, kommunista lett. Az elozo rezsimben, megfeljelentette a zsido lakokat.

  • Gabriel Karikas

    Nem szívesen szólok hozzá az ilyen cikkekhez, és még kevésbé szállnék vitába bármelyik „nézőpontot” képviselő hozzászólással.

    De nehéz megállni, hogy ne prezentáljak csak egy eseménysort, csak egyet a kommunizmus „győzedelmes hatalomra juttatásáért” vívott elmebeteg szellemi roncsok vérvörös illúziókban fetrengő, magukat csak a tömegek halálvonaglásainak láttán kielégíteni bírókat.
    Kéjmámoraikat legegyértelműbben sátáninak nevezhetnénk. Mint sokszor leírtam már, mindegy hogy kommunista, fasiszta vagy bárnemű „ista” (csak ne legyen kispista)

    Az 1933-as ukrajnai éhínséget 1848-ban gondolták ki. Nem, nem tévedés: a Kommunista kiáltvány nyilvánította elsőként konzervatív, reakciós rétegnek a parasztságot, s a kommunizmus ezt követő története nem egyéb, mint szakadatlan harc a parasztokkal s a „kispolgárinak” titulált paraszti ideológiával.
    A Kommunista Kiáltvány szerzői Karl Marx és Frederick Engels voltak.
    (egyes „agyon”-művelt felfuvalkodottak kedvéért megjegyezném, hogy neveiket angolosan írtam)

    Vagyis ezt, és a többi számtalan gyilkolásászi „játékocskákat” a két fentebbi monstrónak nem elévülhetetlen érdemei voltak.
    Csak ez az 1932-33 telén elkövetett „játékocska” kb 6 millió áldozatot hozott. A szenvedő tízmilliókról ne beszeljünk. Csak ebben az adott esetben.

    Inkább ne vitatkozzunk az áldozatok számáról, hiszen ennek a „vérvörös kísértetnek a szelleme” – maguknak a szerzőknek a szóhasználatát követve – sajnos a mai napig is járja a világot (sajnos nemcsak európát)

    http://arhiv.ukrajinci.hu/arhiv/hromada_66_hu/istorija/holod_h.htm

  • Thank you Karikas Gabriel !!!!!!

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    2019 február 26
    1:35 du.

    Szerencsés voltál, mert nem volt komoly betegséged.
    (szerencsésnek kellett lenned, mivel úgy tűnik nem voltál részese a „felsőbb jogú” elvtársi kasztnak, vagyis az első vonalnak. (mint például OV) Mert ott bizony teljes ellátás járt.

    Az import „megoldást” meg ismerem. Ezek voltak a melegágyai a mai korrupt világnak.
    Ugye mindent meglehetett oldani kis szívességért, jattért, juttatásért.
    Így működött a rendszer. Az egészségügyben még ma is vita folyik, hogy milyen mértékben kell fenntartani ….

    Közben a svédországi rothadó kapitalizmusban 1976-ben egy egyszerű munkás sokkal több betegségi ellátást kapott, mint egy magyar. Csak egy példa kedvéért, az EGSZI-ben ahol akkor dolgoztam, az osztályunk titkárnőjét – aki 2 gyerekkel özvegyen maradt – a Svédországban élő édesanyja tartotta el, aki 6 évvel azelőtt ment ki, 2 év múlva gyomorfekéllyel megműtötték, leszázalékolták, és így a svéd TB ellátásban nyomorogva vett még egy tengerparti vityillót is.
    Az én anyámat is hasonló okokból műtötték, leszázalékolták, és hiába vállaltam be 2-3 munkát, hogy a Péterfiben az orvosokat, nővéreket fizetni tudjam (már kölönként is) valahogy a műtétek nem voltak sikeresek.

    A jobb gimikben a szülök „hálásak” voltak az érettségi előtt.
    Soroljam tovább?

    Vegyük már észre elvtársak – magunkat.

  • Gabriel Karikas
    2019 február 26
    2:25 du.

    most fel vagyok világosodva általad, kiderítetted hogy az összes tömeggyilkosságot csakis kommenyisták és a többi pisták de a KAPITÁL PISTÁKAT KIFELKEJTETTED!
    1945 óta a kapitalizmus áldozatainak száma saccperkábé 35000000 emberi lény és ez nem túlzás és permanens sőt remanens háborút folytat az imperializmus (az milyen pista?) manapság és még többet akar

    úgyhogy én csak emlékezek (jó memóriám van) bárkire ha lesz kapitálpista áldozatainak nagy hatalmas megemlékezése Washington DC ben

    addig béke poraikra és a feledés homálya azokról nem is beszélve akiket anno a kardfogú tigris tett tönkre mert nem adta a bundáját

    budzsuhaha

  • „tóth péter” és a többiek!

    A gyilkosság, a kínzás és bármi más hasonló tett: bűn. Nem hiszem, hogy ebben ne értenénk egyet.

    A gond:
    Mondjatok még egy példát, ami felér a hitleri gazsággal: az ipari méretű és szervezettségű emberirtással. Mert tudomásom szerint sem Rákosi, sem Sztálin – volt Szibéria, Gulág, Recsk, Kistarcsa, senki nem tagadja! – nem épített krematóriumot betegek, elmebetegek, nyomoréknak születettek, gyerekek, zsidók, cigányok és egyéb „nem árják” szó szerinti fizikai megsemmisítésére. Megszámolta már valaki a katolicizmus, az iszlám áldozatait világszerte?

    Néhány nemzeti érzelmű” „gondolat”:

    „Mindnyájan a vér tisztátalanságának fogyatékosságában szenvedünk. Pedig nem ér semmit, ami nem tiszta fajú.” – „Egy erősebb nemzedék ki fogja küszöbölni a gyengéket; az életerő szét fogja szaggatni az individuális képletű állítólagos emberiességi kötelékeket, hogy helyet adjon a természet szerinti emberiességnek, amely a gyengéket az erősek érdekében megsemmisíti.” – „A szánalom csak arra jó, hogy viszályt és csüggedést keltsen.” – „Aki a nemzetiszocializmusban csak politikai mozgalmat lát, nem értett meg semmit. A nemzetiszocializmus több mint vallás: ez az új emberiség megteremtésére irányuló akarat. A politika manapság teljesen vak biológiai alapok és biológiai célok nélkül.” – „A szegények és megalázottak védelmében való évszázados siránkozás után elérkezett az elhatározás pillanata; ezentúl az erőseket fogjuk megvédeni a silányakkal szemben. Minden élőlény természetes ösztöne azt diktálja, hogy ellenségét ne csak legyőzze, de el is pusztítsa. Régen a győztesnek megvolt az a kiváltsága, hogy egész fajokat és népeket irthasson ki.”

    Írt, mondott ilyesmit Marx, Engels?

    Nézzetek csak utána, mit is mondott egy-egy beszédében nemzetvezetőnk az erőről, miféle orbitális baromságokat beszélt (beszél) az etnikai homogenitásról, mi történik napjainkban a hajléktalanokkal, miket mondott Parragh úr – (= Orbán-mameluk) – a „fehér bőrű keresztény gyökerű munkavállalókról”!

    Kedves „tóth péter”!
    Írod a szerzőnek címezve: „Neked biztosan nem voltak áldozatok a hozzátartozóid között a komenista időkből, mert hozzájuk tartoztatok!”
    Húha!!!
    Az én hozzátartozóim közül feleségem révén van áldozata Rákosi Mátyásnak és kiszolgálóinak, nem is akárki; ma sem tudjuk igazán, mi történt vele. Ettől én még nem tartozom a „másik” oldalhoz. (Félreértés ne essék: a szerző nem én vagyok.)

    Boda Marcsi őseit nem ismerem, így – ellentétben vele – véleményt sem tudok alkotni róluk, „oszt jó napot”.

  • Kalocsai Miklós

    Gabriel Karikas
    2019 február 26
    2:25 du.

    Nahát Gabriel, hogy neked mekkora kavarodás van a fejedben?! Még el is dicsekszel vele!

  • Kerekes Sandor

    Kerekes úr tisztelteti a Karikás urat!
    Ennyit az udvariasságból és most a lényegre!
    Történetesen ma van a Kommunista Kiáltvány megjelenésének az évfordulója. Ez azonban nem függ össze az ukrajnai éhinséggel. Való igaz, hogy azt Stálin szándékosan előidézte, hogy az ukrán nemzeti önállósági törekvéseket letörje. De igennagy ostobaság és hallatlan elfogultság kell azt állítani, hogy Marx lenne felelős egy eseményért, amely a halála után évtizedekkel történt.
    Ezen az alapon akár az Orbán kormány gaztetteit a nyakába lehetne varrni, hiszen javasolta, hogy a termelési eszközök és a tőke állami tulajdonb kerülvén, a kiválasztott osztály mennybe fog menni. Ez is történik napjainkban, az Orbán kormány titkos egyezségeket köt multinacionális cégekkel, államosítja a bankokat és a földeket a kiválasztott barátainak juttatja. Tiszta szocializmus! KI a hibás? Nem Orbán, hanem Marx.
    Tessék.

  • Mindenfele izmusban nehez az elet, akar melYikben’ A kapitalizmusban is, mert abban nem az ember szamit, hanem az eredmeny amit megvalosit’ viszont a jelenkorban, nem ol meg senkit szartmazasa miatt’

    Ez is valami.Kanada kapitalista orszag, egy jomodu OREG munkasember mondta nekem egyszer:mINDEN EMBER ANNYIT ER, AMIT FEL TUD MITATNI EREDMENYNEK, A MUNKAJAReT’nEKI 3 HAZA VOLT.

  • Göllner András

    Aki a kommunizmus áldozatainak akar emlékműt állítan kezdje a Romai Katolikus egyház áldozataival, a hamis állszent magyar korona, a híres aranybulla áldozataival, amelyek égisze alatt magyarul nem beszélő Anjou, Luxemburgi, hadd ne soroljam, külföldröl importált zsúrpubik, királyok és nemeseik szénné égették Dózsa Györgyöt, karóra húztak százereket a katolikus egyház istápolásával, és amelynek égiszei alatt a nyilas Szálasi a dunába lövetett ezreket, míg felmenője, a tenger nélküli admirális 450,000 zsidót a haláltáborokba, Magyarországot Hitler karjába szállította, arrol már nem is beszélve, hogy 4 millió nincstelen magyar parasztot, földosztás és demokrácia helyett népmessékkel és csendőreivel hülyített.

    Magyarország kétszer lett átverve a Bolsevikok által kifejlesztett, a szeretett látszatát keltő átveréssel. Először 1919-ben, majd utána, 1945-1990 között. A közben eső időszak alatt a magyart egy másfajta étveréssel bódítják. Ezt hívják a keresztény nemzeti kurzusnak, ezt a műfajt gyakorolja Schmidt Mária és szeretője, a Magyar Nemzeti Szégyenfolt MNSz).

    Lázár az igazat mondta. Kritikusai idelenn csalánnal verik a magukét.

  • Miklós bá’

    2019 február 26
    3:15 du.
    mA MAR A 21 SZAZADBAN ELUNK, mIKOR TORTENT A áKERESZTES HABORU-
    mIKOR GILKOLTAK KATOLIKUSOK AZOTA ES KIKET

  • A kommunizmust természetesen még jobban kell utálni, mint Brüsszelt és Sorost. Ugyanis a kommunizmus valami furcsákat hirdetett, például, hogy a proli is ember. Szerencsére a kommunizmus téveszméket is hirdetett, és még nagyobb szerencsére alkalmat adott néhány paranoiás diktátornak az ellenfeleik kiirtására. Szóval most aztán „joggal” lehet utálni minden kontroll nélkül, és hát ugye ez kell a derék vezetőknek ahhoz, hogy hatalmon maradhassanak.

    Komolyan, olyan nevetségesek vagytok…

  • Miklós bá’
    2019 február 26
    3:15 du.

    &@{Nyünyüke

    a napalm ugyanolyan és szervezett az atombomba sokkal hatékonyabb és a yemeni, somáliai haiti-i afganisztáni chilei colombiai, szíriai líbiai (!!!! kiemelve) események eme bömbölményednek ellentmondanak és ezek egyike sem komminizmus áldozata? vagy ebben is karikás gábriel a aki viszi lopott holmit de hová?

  • m MARX ES KOVETOI EGYET FELEJTETTEk EL AZ EMBERT. Tehat egy tezist, egy elmeletetet, nem lehet altalanositani az emberisegre’

    t.i. az emeriseg sokfele emberbol all. Vannak szorgagalmas, okos, tehetseges emberek, es vannak, b utak, lustak es naplopok’

  • Göllner András

    2019 február 26
    5:21 du. Maganak MIT vertettek a katolikusok? Tudom, szulei reformatusok voltak, bar Edesanyjaval sokat beszelgettem a Henke pater lelkigyakorlatan.

  • KullONBRN? MI JO VAN ABBAN? HOGY A MAGYAR HAGYOMANYOKAT NYILVANOSAN GYALAZA.

  • Meg valami A magyar nacik NEM katolikusok voltak, hanem istentelenek’ kezdem azon, hogy Horthy refomatus volt, es akit en ismertem nyilast, az foleg vallastalan volt.
    MIndszenty es a katoliks egyhaz sok zsidot megmentett, anyam bujatott egy zsido lányt a felszabadulasig.

  • Gabriel:
    Totálisan eltér a véleményem ebben a kérdésben a tiédtől.

  • Rodeo11
    2019 február 26
    5:47 du.

    Az idiótán megint rajta van a heppáré…

  • A kommunista elv három alapja: minden ember egyenlő (nem egyforma!); nemzetköziség (az első internacionalista szervezet a katolikus (egyetemes) egyház volt; materializmus (a vallási különbségek eltörlése: nem a vallásoké).
    Figyelő! Az illető Nobel díjas orosz írót Szolzsenyicinnek hívják, és művei megjelentek magyarul. Az Iván Gyenyiszovics egy napja még a hetvenes években, a Nobel díja előtt. Azért került tiltólistára – nem a „kommunizmusban”, hanem a népköztársaságokban -, mert az SZKP tiltása ellenére át akarta venni a Nobel díját. Így a Doktor Zsivágó csak 1990-ben jelent meg magyarul. Ezt megelőzően több magyar író is írt a harmincas, ötvenes években történtekről. Pl.Lengyel József, Déry Tibor.Déry novellájából készült a Szerelem c. Arany Pálma díjat kapott film 1971-ben.
    Hogy Téged ki/mi üldözött, azt percenként elsiránkozod. De ki ért utol? (Lennének tippjeim…DDD)

  • Bocs, még egy. A holokauszt a zsidó nép áldozatáról szól. De a koncentrációs táborokban nemcsak zsidók voltak. Német szakszervezeti tagok, szocialisták, kommunisták, konzervatívok, lengyel ellenállók, francia, angol és szovjet hadifoglyok, cigányok és homoszexuálisok. A nácizmus áldozatai voltak az orosz fronton felgyújtott hadikórházban elégett katonák, a Dunába lőtt katolikus Sára nővér.
    És ha már Ázsia: a japán nácik által legyilkoltak. Ők nem a holokauszt áldozatai, hanem a nácizmusé.

  • Valaki irta;

    ” Aki a kommonizmus aldozatainak akare emlekmut allitani, kezdje a Romai katolikus egyhaz aldozataival….”

    Ketsegtelenul, a romai katolikus egyhazat nyilvanitja kommunistanak !!!!!!!!!

  • A valszom ki van torulve’

  • May every one who admires international socialism, live their entire life under that kind of system, without ever having the slightest chance to escape from it !!!!!

  • Figyelo
    2019 február 26
    6:26 du.

    ez amit ide biggyesztettél az egy pofátlan aljas hazugság kizárólag az ember a középpontja az, hogy a parasztságot megnevezte konzervatív erőnek az az akkori időben helytálló kategória volt… és a munkásosztály a parasztságból kivált tagjai tényleges rabszolgaként tevékenykedtek, mialatt a parasztság bizonyos -nagyon korlátozott- társadalmi szabadságot élvezett lásd a piacok és a többi hozzá tartozó

    szégyelld magad! butaságokat idebiggyesztesz és azt hiszed van még valaki aki téged nem un?

    begyepesedett hiéna vagy és hazudsz

  • Bendeguz79
    2019 február 26
    9:21 du.

    Gizi a blogon szokásos magyar nyelvűség feladásával csakis miattad, eis!

    I have lived „under” sorry not under: „in” kommunism -1957, socialism 1957-1987, social kapitalism 1980-1985, socialism 1987-1989, and since 1989 hidden socialism in a masked kapitalism (w/ some imperialism as the international playground for neocons)

    what else you want to know

    altogether 12+ system as social order in african, asian, caribbean, south american, central american living in them working

    it does mean I do not give a shit about your idiotism

    budzsuhaha

  • Rodeo11
    Valakivel összekeversz, mert egy szot sem irtam a parasztságról, a munkasokrol is keveset.

    Rodeo11

  • En egy szot sem irtam a parasztságról. Akivel en beszelrem AZ Kanadában elt. Nem voltam otthon , csak egyszer volta otthon, 2OO6 ban es NEM szandekozom hazamenni tobbe’

  • Csak egy szerény megjegyzés: Doktor Zsivágót Boris Paszternák és nem Szozsenyicin irta. Szolzsenyicin lehet hogy remekül megirta a Gulágról szóló könyveit, de én nem bocsájtom meg neki vad antiszemitizmusát. Emiatt szerintem Ő sem volt különb sztálinista fogvatartóinál.

  • Figyelo
    2019 február 26
    6:26 du.

    Ebben egyébként igazad van.

    Sajnos Marx, mivel nem volt psichologus, nem tudta tanaiban figyelembe venni az EMBERI TÉNYEZŐT , hiába voltak nézetei alapvetően emberbarátiak.

    Ő csak társadalomi érdekekben gondolkozott nem pedig egyéniekben.

    Egy szovjet sci-fi írótól olvastam a következőt (a nevét elfelejtettem, valamelyik Galaktika példányomban van a novellája dehát most nem tudok 1 napot eltölteni a kikeresésével).
    Idézem, nem szó szerint:
    „Ahhoz hogy létrejöhessen a tulajdonnélküli társadalom, előbb MINDEN EMBER anyagi természetű vágyait ki kell elégíteni . És mikor már mindenki megúnta a tárgyak felhalmozását, a következő generációk ezen javak nélkül is élhetnek boldogan, amennyiben tudják hogy bármikor hozzájuk juthatnak”
    Egyébként ezt tudom igazoln a saját példámon:
    Anno nagyon vágytam egy videomagnóra. Javítottam ugyan öket, de nekem nem tellt rá. Aztán mikor meglett, 1 hétig játszottam vele majd megúntam. Ott porosodott a polcon.
    És azthiszem nagyon sok ember igy van dolgokkal:
    fájóan kívánja, aztán mikor megvan rá sem néz.

  • Marx úgy képzelte, hogy az emberek általában humánusak, empatikusak, nem pénzéhesek, hanem egyszerűen csak boldogan akarnak élni egymás társaságában. Hát ebben nagyot tévedett.

    Lenin meg azt gondolta, hogy ezeket a neveletlen embereket egy kis diktatúrácskával le lehet szoktatni a rossztulajdonságaikról. Hát ebben meg pláne tévedett, ráadásul legalizált ezzel az eszmével egy szörnyű diktatúrát.

    Hát ehhez még hozzáteszek valamit. Ha az emberek olyanok lennének, mint amit Marx elképzelt, tizede annyi környezetszennyezési problémánk se lenne, mint most, mivel nem herdálnánk el a megtermelt javainkat szeméthegyekbe csupán azért, hogy a „fenntartható fejlődés” jegyében állandó profitéhségben újabbakat termeljünk és mértéktelenül fogyasszunk.

  • Egyesek szándékosan, mások ignoranciából kevereik a gizikét a gőzekével, jelen esetben a kommunizmust/szocializmust, illetve általában véve a marxista, illetve marxi eredetű társadalomkritikai elméleteket, az 1917-es orosz forradalmi események torzulásai következtében kiakakukó, és a 20. század történelmét nagyban befolyásoló bolsevizmus politikai gyakorlatával. Disztingválni sajnos kevesen tudnak.

    Amúgy irónikus módon, az emlegetett svéd/északi modellről általánosságban szerintem el lehet mondani, hogy ugyan a kapitalizmus társadalmi, gazdasági keretei a dominánsak ( sőt a dán/svéd/norvég trió esetében még az alkotmányos monarchia keretei is fennállnak – Finnország, Izland köztársasági államformájú ), mégis jelenleg ezen országok gazdasági, társadalmi, politikai szerkezete áll a szocialimus elveihez legközelebb.

    Mitöbb a hetvenes években – a huszadik századi keynesiánus, jóléti-szociális kapitalimzus zenitjén – kis híján „átlépték a
    Rubicont”, valószínűleg nem véletlenül agyonhallgatott téma, mind keleten, mind nyugaton…

    http://mattbruenig.com/2016/04/03/the-meidner-plan-for-socialism/

    https://www.jacobinmag.com/2017/08/sweden-social-democracy-meidner-plan-capital

    Mindenesetre az észak-európai kapitalizmus, nyilván köszönő viszonyban sincs se az olyan „vadnyugati” ( gyakorlatilag a teljes „Americas” Kanada valamelyes kivételével, illetve a mind az ellenségei, mind a támogatói egy része által szocialistának hazudott- akárcsak a SZU esetében – államkapitalista zárványok által „színesítve” ), no meg az olyan poszt-bolsi, fasisztoid, „vadkeleti” félfeudális szarokkal mint amik O1G, putyin-cári, „népi” kínai stb. rezsimekben vannak.

  • Bendeguz79:
    „Ketsegtelenul, a romai katolikus egyhazat nyilvanitja kommunistanak !!!!!!!!!”

    Mr Bendeguz79 mintha fel lenne háborodva, ám nem tudom, miért: lásd pl.: ApCsel 2, 44-45; ApCsel 4, 32-35; Lk 1, 49-53; Mt 19, 16-30; Mk 10, 17-31 és Lk 18, 18-30; Mt 21, 12-13; Mk 11, 15-19 és Jn 2,13-16; Mt 25, 31-46; Lev 25, 35-37 és még számos helyen.

    Maga a nyugati katholikus egyház ugyan a maga egészében természetesen soha nem volt, nem is lehetett a szó marxi értelmében „kommunista”, de annak idején nem egy, és nem is két olyan alakja volt aki – legalábbis a javak társadalmi elosztásának rendszerét tekintve – nem járt túl messze a Marx előtti, premarxista „kommunista” eszményektől. Sőt, az 1960-70-es években a latin-amerikai, un. „felszabadítás teológiájatól” (amit sajnos én egyáltalán nem ismerek) állítólag nem volt teljesen idegen a marxi felfogás több eleme sem.

    A reformáció, bár kezdetben voltak a fenti értelemben, (tehát természetesen nem a marxi értelemben) vett jelentős hívei (pl. Thomas Münzer), hamarosan irányt váltott, és a kapitalista szellem fontos megalapozőjává vált. (Vö.: Max Weber: A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme)

    Ami a „kommunizmus” – a magát néha hangsúlyozottan róm. katholikusként definiáló – Figyelő által többször említett internacionalizmusát illeti, annak kapcsán fel kell hívnom a figyelmét egy általa talán nem ismert érdekes könyv egy-két részletére, pl. Gal. 3:28, ApCsel 10:34-36. Szerintem nagyon érdekes ebből a szempontból – bár nem biztos, hogy Figyelőnek való – az egyébként nem vallásos Badiou, Alain: „Saint Paul: La fondation de l’universalisme” c. könyve. (Nekem az angolnyelvű kiadás van meg, a franciát nem olvastam.)

  • Rodeo 11
    3:03-9:38

    Nem Figyelő, hanem Karikás (O2.26/2:25) blöffölt itt egy hatalmas légbőlkapott példát a Kommunista Kiáltvány és az ukrajnai éhínség közvetlen összefüggéséről.

    Karikás tombolásához csak annyit fűznék hozzá, hogy az a katyvasz, ami az ő fejében izzó lávaként fröcsög az nyilvánvalóan valami, egy vagy több őt ért, személyes sérelem évtizedek óta felgyülemlett, vegyes kitörési energiáját tartalmazó ásványi hulladék, és nem valami alapos tudás terméke.

    Először is Karikás úr úgy szubjektíve téveszti össze a szezont a fazonnal, amikor a kommunizmus autoriter hivatkozási kísérleteit megtörtént tényekként tálalja. Teszi ezt akképpen, hogy az olvasóját szubjektíve terelje a saját kamu hálójába, miközben történelmi tényező gyanánt az általa ott megélt esztékás borzalmait ecseteli… [Na! Jegyzem meg, lenne csak idehaza: megismerhetné a létező orbanisztáni fasiszta kapitalizmus szociál-politikai pusztítástanát is: a „hulljék csak a férgese” jelszavával bukdácsoló egészségügy mára már egészen rücskös terepén.]

    Herr Karikás (2:25) nagyon is tudja, hogy a Kommunista Kiáltvány nem „nyilvánította” semminek a parasztságot, hanem történelmi tények és adatok sorával, azok analizálásával állapította meg a kapitalizmusban, a parasztságnak a városi munkássághoz képest, relatíve „kivételes” helyzetét (piac, felesleg értékesítés, házkörnyéki termelés,stb), de nem nevezte azt ellenségnek… A Kádár rendszer is csak munkásosztályról és dolgozó parasztságról, mint vezető osztályokról beszélt mindig…

    Történelmi tény, hogy az ukrajnai éhínség pedig egy autoriter diktátor zavaros és direkt beavatkozása okán történt meg, amely a többi, szintén kézi irányítású autokráciákban éppúgy bármikor megtörténik…

    Egyszóval amit Sztálin intézkedéseiben, a klasszikusokra >c s a k . h i v a t k o z v a< , ám a marxizmus gyakorlati tagadása terén megtett, annak semmi köze a Marx által évszázados távlatokban, tudományos analízissel kilátásba helyezett kommunizmushoz, de még a szocializmushoz sem. Azok egy paranoiás despota törvénytelen bűnei voltak, és nem a kommunizmusé. Ezt a bűnügyi és politikatörténeti tényállást mi sem erősíti jobban, mint az azzal nagyjából egy időben történt, a Vöröshadsereg tábornoki karának a lefejezése is…

    Egyébként jobb lenne, ha Karikás hazudozás helyett inkább a Kommunista Kiáltvány általa vitatott, kifogásolt, ám pontokba foglalt szakaszaira hivatkozva, azokat tételesen cáfolná, és nem kamuzna a levegőbe… Azt hiszem nem véletlen, hogy ő épp ettől az opciótól a bevezetőjében már eleve elzárkózik… Gondolom a hiányos felkészültsége okán. [Pedig korábban a KMH-n már dicsekedett, hogy ő mennyi Marxot és Engelst olvasott.]

    Hahótás üdvözlettel: KB

  • Uirat.

    A „”kommunizmus”” áldozatainak emléknapját is szánt szándékkal fogalmazták így ferdén annak kiagyalói, hisz nem lehet szó kommunizmusról, legföljebb az autokrácia áldozatairól beszélhetünk. Másfelől lehetne a feudalizmus, a katolicizmus, a kapitalizmus, a gyarmatosítás,stb áldozatainak is emléknapot tartani.

    Figyelőnek a katolicizmus áldozatait illetően ajánlom figyelmébe a Szent Bertalan Éj fogalmát (Wiki.)

  • Judith Kopacsi:
    „Szolzsenyicin lehet hogy remekül megirta a Gulágról szóló könyveit, de én nem bocsájtom meg neki vad antiszemitizmusát.”

    Tisztelt Kopácsi Judith:
    Nekem az „Iván Gyenyiszovics egy napja” sokkal jobban tetszett, mint „A Gulag-szigetcsoport”. A „Rákosztály” nem tetszett. Az „Együtt”… no azt végképp hagyjuk. Szolzsenyicin nem vitásan antiszemita és a hagyományos nagyorosz szlavjanofilizmus haláláig rendíthetetlen híve – ám ettől még lehet(ne) nagyon nagy író. De szerintem nem az. (Dosztojevszkijtől sem idegen az antiszemitizmus, bizonyos értelemben az orosz irodalom rossz szelleme – ám ettől még óriás.)
    Varlam Salamovot ismeri? Ha nem, akkor izelítőnek: https://web.archive.org/web/20050212170138/http://www.gulag.hu/tejkonzerv.htm

  • Geyza:
    “Ahhoz hogy létrejöhessen a tulajdonnélküli társadalom, előbb MINDEN EMBER anyagi természetű vágyait ki kell elégíteni . És mikor már mindenki megúnta a tárgyak felhalmozását, a következő generációk ezen javak nélkül is élhetnek boldogan, amennyiben tudják hogy bármikor hozzájuk juthatnak”

    A szerződ úgy látszik kicsit plagizált. 🙂
    Marx egy korai írásában:
    „a termelőerők e fejlődése … már azért is abszolút szükségszerű gyakorlati előfeltétel, mert nélküle csak a nélkülözést tennék általánossá, tehát az ínséggel szükségképpen ismét megkezdődne a harc a szükségesért s ismét előállna az egész régi szemét…“ (Német ideológia)

    Megjegyzem, hogy Marx szókimondóbb volt, mint magyar fordítói;
    a német kiadásban nem a „szemét”, hanem a „Dreck” szócska szerepel, ami ugyan jelent szemetet is, de az elsődleges jelentése: „szar”.

  • Geyza:
    „És mikor már mindenki megúnta a tárgyak felhalmozását, a következő generációk ezen javak nélkül is élhetnek boldogan, amennyiben tudják hogy bármikor hozzájuk juthatnak”

    Valaki, talán Rodeo11 anélkül, hogy nevet említett volna itt már hivatkozott (az általam egészen véletlenül és érintőlegen ismert) Tom Szaky úrra, aki ha nem is az igazán gazdagok, de semmi esetre sem a legszegényebbek közé tartozik. Itt van vele egy interjú:
    https://24.hu/elet-stilus/2015/04/05/egyetlen-nadragja-van-a-milliomos-magyar-sracnak/
    Idézek az interjúból:
    „- Csak egy nadrágom van. Ezt egy évig fogom használni, csak akkor veszek újat, ha tönkremegy.”
    Hitetlenkedésemre megnyugtat, hogy a mosást meg tudja oldani hétvégén, olyankor otthon felveszi a shortját vagy az előző évi, szakadt darabot. Mutatja átlagos méretű hátizsákját is.
    „- Mindig ezzel utazom, nem kell nagyobb. És jó minőség, nem kell gyorsan lecserélni és nem lesz belőle szemét.”

    Nem tudom, itt ki hogy van ezzel, nekem elég rokonszenves.

  • KORDON BLUED
    2019 február 27
    6:48 de.

    kösz a javításért! annyit szeretnék hozzátenni, hogy cui prodest alapos megvizsgálása is szükséges az összes egyéni de leginkább csoportos

    (itt kormányok, pártok, pártocskák, egyházközségek, népitánc hajcihők, a kacagányosok, dolmányosok és lovasok akik ugye hagyományt ápolnak közben a csákójukra odaképzelik az aranyrózsát és a dolmányra a marsall paszományt…+++)

    megnyilvánulások kapcsán… magam részéről az ecce homo rácsodálkozó, kikerekedett szemű változata vagyok, ismervén az „emberszabású” majmokat is…

    és -mint precízen említéd- megoldatlan, megemésztetlen lelki gyötrelmek és a rideg hisztéria

    mindenekfelett „kedvencem” az ájtatos manó aki az éppen az éhhalállal küzdőnek (vagy a gránáttal letépett lábát keresőnek) magyarázza: de ugye jól esett a demokrácia?

    és olyankor vigyorog és a háta mögé dugja a szatyrot tele kézigránáttal

  • Gabriel Karikas

    Itt lent a pincében nem kell maconha (mákony magyarosan)

    Göllner Bandi szavaival, a nagy többségnek megvan a csalánja (jó nagy kötegek) amiből bőven jut verni a sajátot is és a másokét is.

    Sokan el akarják adni Marxot, mint valami isteni „jóembert” aki felfedezte (Sicc!) a XIX. században, hogy minden ember egyenlő, vagyis egyenlő jogokkal bír. (na má…)

    Ugye csak egy vicc mindez? De bizony horror vicc – amit siratóházakban szoktak terjeszteni.

    Ha az emberiség tized annyi energiát fektetne Antoine de Saint-Exupéry egyetlen irományának a terjesztésébe, (csak egy példaként) mint a pszichopata Marx Károly agyfosását más agyakba plántálásába – talán közelebb járnánk egy annyiak által áhított humánusabb társadalom megvalósításához.

    Igen, csak akkor hol szerepelhetnének az önjelölt „világmegmentők” mint például Sztálin, Hitler, akik a hatalomvágyukat leplezendő „nemes eszmék” megvalósitójaként adják el magukat?

    Maradjunk annyiban, hogy nincs bizonyításra váró tétel, mivel mindazok, akik itt azt állítják, hogy a diktatúrákban jobb élni, azok védik a gyilkolásra uszítást, – maguk írják alá, róják köbe, hogy szeretik az alávetettséget, vagyis elvetik a szabadságot, (the liberty, la libertad … )

    LELKÜKBEN

    „a magyarok éretlenek a demokráciára” – idézet Orbán Viktortól, 1990-böl

    Csókoltatok mindenkit – emlékezzetek Petőfire, amikor azon vitatkoztok ezeken a hasábokon, hogy ki a jobb gazda, ki az aki több csontot dob a életek,
    (gyurcsányka, orbánka, vagy pistuka … krkrkrkrkrrrrrrrrrrrrr)

    én már csak maradok farkas-mivoltomnál

    itt van nektek egy bevágás, igaz csak egy zsebdugasz, de bizony jól adja elő (ö is …)

    https://www.youtube.com/watch?v=5q2Y77QLtgg

    https://www.youtube.com/watch?v=kr4Sl7nYyYQ

    https://www.youtube.com/watch?v=UOuxegHu8_k

    NEM KELL ÉRTENI EZEKET A SZÖVEGEKET, AKI A KEPÉKBŐL NEM ÉRT, ANNAK ÚGYIS MINDEGY, A LELKE HALOTT.

    Szívesen küldök csalánt innen, el nem bírjátok képzelni milyen csalánok vannak itt – csak szólni kell!

  • Gabriel Karikas

    A magát kék-szalagosnak nevező csótánynak külön üzenem, hogy ha a térdszalagjaira akar emlékeztetni, akkor is pudvás, de ha a zabálni-valóra akar emlékeztetni a nevével, akkor is moslékba való.

    Tudományosság álcájába csomagolt kifejezéseket használni nem nagy művészet, nem fogom értéktelen emberekre az időmet pazarolni. Te kis majom, azt hiszed nem bírnék hasonló stílussal hencegni? De minek és kinek?

  • igen tisztelt nagyérdemű közönségünk itt fentebb helyezkednek el @&>#karikásgábriel világnézeteiről szóló akármik!

    megtagadja a minden ember egyenlő alapelvét amely -többek között- egy másik zsidó (bár ha zsidó faj mint olyan nem létezik, akkor akárki…) Jézus Krisztus alapelveit

    a többi hosszú és csavaros, mint a… szóval még annál is csavarosabb

    budzsuhaha krkrkrkrkrkr

  • kővendég
    2019 február 27
    9:14 de.

    Igen de ez egy fantasztikus novella volt.
    A távoli jövőben játszódott.
    Nem palgizált csak kerekített köré egy történetet.
    Magát a sztorit elfelejtettem,
    csak ez az alapgondolat meradt meg bennem.
    Majd jól kikeresem és elolvasom.
    Aztán majd mondom mivót benne.

  • Ms.KOPACSI;

    Solzonitcin ugy a Stalinizmus termeke ,mint aldozata is volt.

    Hat valoban mi masrol lehetett volna gyakorlata ????

    Solzenitci megjegyezte, hogy a Soviet uralom tobb vezetoi, reszben, vagy teljesen zsido-szarmazasu, DE 100% atheistak voltak.
    A tenyek elismerese es kijelentese NEM az anti-semitism tette!
    Judaism teljesen ellenzi es eliteli minden embertars-elleni es erkolcstelen, kegyetlen tetteket !!!

    De a kerdesem magukhoz, mind a kegyetlen kapitalista ellenseg nemzeteibe menekultek a proletar paradicsom elol?

    Meg Kun Bela elvtarsuk is csak Ausztriba meg Nemetorszagba „menekult”. Amikor keltre kellet rohannia, az eltebe kerult.
    Stalin kivegeztette, hasonloan mind a „Kun-istakat” is.

    Miert gyilkoltak a leghusegesebb komunista elvtarsaik millioit, Troclijt, mind a Cseka, NVDK, GPU, stb. legfelsobb vezetoit.
    Sot meg a leirt Ivan Denisejewics is huseges konnumista volt.
    Hasonloan Rajkot, Nagyot es tobb millio huseges
    elvtarsaikat, miert kinoztak Kadart, miutan kivertek minden fogait Vladimir Farkas a szajaba vizelt.

    Tehat nem csak a papokat, nemseket, kulakokat,stb. akiket „ellensegnek” nyilvanitottak ,kinoztak es gyilkoltak tomegesen.
    A szamuk a 100 milliot meghaladja.

    Barmifele elitelendo egyen Orban lenne is, de legalabb az allamhatalom ma mar nem gyilkolja, nem kinozza polgarait!!!

    De mit lat (latott) maga es tarsai a mult es ma is letezo kegyetlen diktaturakban dicsoitonek?
    S mi az indito azt ma is vissza-ohajtani ??????

    Persze az emberiseg torteneteben az embertarsai elleni kegyetlenseg mindeg alkalmazva volt.
    Az emberi gyarlosag, kegyetlenseg, onzes, hatalom-vagy hajtja barmit elkovetni, celjait el-erni.

    De nem talalja a jozan tomegeket azt ma magasztalna, ohajtana, terjesztene.
    A vilag tobbsege azt eliteli.

    Mit talal elfogadhatonak meg ma is az elvtarasai, a nemzetkozi socializmus hiveinek a tetteiben amit elkovettek vilagszerte, de sajnos ma is megy am az. pl. Venezuela , Cuba, Kina, N,Korea, stb. ???

    Sot a szelszoseges Islam kovetoi is pont azt kovetik el, persze mas szloganok alatt.

    Persze, a tomeg kegyetlensegek es verontasok hasonlo reakciot okoz, amit a „tragyadombon kotkodallo” majd hosszan listaz.

  • Almási Alma
    2019 február 27
    4:15 de.

    Csak két gondolat:

    „Mindenki a szükségletei szerint fog venni a közösből”
    Ez nagy melléfogás volt.

    A másik:

    Olvastam hogy a huszas években, eleinte, a szuvjet Rendőrség nem tudott mit kezdeni a bűnözőkkel.
    Mert nem volt rájuk semmiféle paragrafus vagy irányelv.

    Mertugyebár a Marxizmus kimondja: a szocialista társadalomban szükségszerűen megszűnik a bűnözés mert mindenki megkapja azt ami szükséges a megélhetéséhez.
    Ezértaztán ha pl. zsrbtolvajláson , neadj isten betörésen értek valakit és be kellett vinni a Rendőrségre, hát csak ejjnyebejjnyéket kapott. Korholták hogy hát ” az elvtárs ne tegyen öbbé ilyet, menjen el valahová dolgozni és nem fog éhezni.” Azzal hazaküldték az illetőt.

    Ja még egy harmadik:
    Én ugyan nem olvastam de történészek beszéltek róla a rádióban pár éve, hogy az ún. „Sztálini Alkotmány” (amihez Sztálinnak nem sok köze volt mert Buharin szerkesztette , ki is végezték utóbb) az eddig létező legjobb, az egyénnek a legnagyobb szabadságot biztosító humánus alkotmány volt !
    CSAK ÉPPEN NEM TARTOTTÁK BE !!

  • Nyuszikanak „szeretettel”.
    Ezek szerint,” ki kell cserelni a nepet,”
    mely mar evek ota nem „balra” szavaz ?

    https://izraelinfo.com/2019/01/27/miert-haragszik-rank-a-vilagsajto/

  • KOVENDEG;

    NEM, nem vagyok felhaborodva !

    De teljesen ertelmetlen es ertehetelen, hogy mit probalt jelezni a maga Gorog-bibliabol valo emlekeztetesekre a Gollner B.Andras elobbi megjegyzesevel kapcsolatban.

    Mind azok a bibliai idezetek eppen az ellenkezot nyujtja!

    Nem az inquiziciotkat, nem a crusedeket, nem a qonqistadorok tetteit javasolta, serkentette, helyeselte, hanem eppen az ellenkezot!!!!!!

  • Rodeo11
    2019 február 27
    10:42 de.

    Már megint zsidózól
    te büdös Holokauszt-tagadó szarházi senki?

  • ALMASI;

    Oroszorszagban meg a Lenin-Stalin uralmai elott is a bunozoket a tavol-keleti kenyszermunka taborokba kuldtem munkara valo buntetesre.

    Azt reg, meg a czarok idejeben is „GULAG” nak neveztek.
    (bunteto munka-tabor).
    Hogyan kapott ‘otost’ az orosz-nyelvleckeken’ ?

  • Gabriel:
    Itt egy kis olvasnivaló.
    https://katolikusvalasz.blog.hu/2018/05/01/marx_biboros_karl_marx_nelkul_nincs_katolikus_szocialis_tanitas

    Ezzel párhuzamosan azt azért tudni illik hogy az USA-ban a Világháború után eléggé tüzetesen tanulmányozták Marxot, közgazdasági szempontból.
    Létrehoztak néhány kutató intézetet, hogy kidolgozzanak modelleket a nagy túltermelési gazdasági világválságok elkerülése.
    És amit lehetett átvettek Marx száraz közgazdasági munkáiból.
    Olyan sikerrel, hogy többé nem is volt Világválság.

    A 2008-as válság nem a kapitalizmus természetéből fakadt, hanem az USA bankjainak felelőtlen hitelezési gyakorlata miatt.
    De azokba pont annyira nem volt beleszólása az Államnak, mint Magyarországon az idiótikus,
    az ellenzékben lévő FIDESZ által generált deviza-hitelezési örületnek.

  • A kommunista terroról és az áldozatokról.
    A marxizmust Lenin „meghekkelte”.
    Marx szerint – egyebek mellett – a szocialista forradalom a korabeli legfejlettebb termelő eszközök országában (Németországban) fog megtörténni. Lenin ezzel szemben a forradalom kirobbanását a „kapitalizmus leggyengébb láncszemében” (Oroszországban) robbantotta ki – német segítséggel-:) Ezt csak terrorral lehetett Oroszorszában megvalósítani. Az alapvető bűn ekkor történt, mivel az orosz társadalom nem volt a forradalomra felkészülve.
    (Ajánlott irodalom a Lenin összesből: „A politikai terrorról”)

    Személyes: A ’80-as években egy óbudai gyár kerítésén az ez volt olvasható egy május 1-i ünnep előtt: „Éljen a leninizmus, korunk marxizmusa”. Ez mindent elmond.

    Konklúzió: Nem volt társadalmilag szükségszerű a sok milliós akár százmilliós kommunista gyilkosság.

    Korabeli kommunista jelmondat: „Boldoggá teszlek, ha bele is döglesz”. Sokat beledöglöttek.

  • Ferenct
    2019 február 27
    11:33 de.

    Hát azért ez nem egészen így volt.
    Tessék talán részletesebben utána olvasni.

  • Százmilliós.
    Már gyilkosság.
    Boda szerint Magyarországon is egymillió volt.
    Jövő-utánra már eléritek akár az egymilliárdot is 😀

  • Gabriel Karikas

    Kőbaltás!

    Bár nagyon nehezemre esik, de belemegyek. Belemegyek, hogy elemezzek egy a mondatát egy „nagy-embernek”, amit kegyeskedtél megosztani velünk, kis férgekkel.

    Nem szívesen teszem, mert nem akarok már vitatkozni ezekről az eszmékről – talán még tíz évvel ezelőtt ugrottam volna rá, de azóta már túl vagyok rajta. (be nőtt a fejem lágya? 🙂 )
    Aki még ott tart, hogy mások megkérdőjelezhető eszméit védi …. hát annak nincs sajátja. Na de vágjunk bele:

    Az idézet:
    „”Marx egy korai írásában:
    “a termelőerők e fejlődése … már azért is abszolút szükségszerű gyakorlati előfeltétel, mert nélküle csak a nélkülözést tennék általánossá, tehát az ínséggel szükségképpen ismét megkezdődne a harc a szükségesért s ismét előállna az egész régi szemét…“ (Német ideológia)””

    Először is tisztázzuk, ki mit ért termelőerők alatt:
    Ugye Marx több-helyütt hangsúlyozza, hogy egyik komponensnek a munkaerőt tekinti, tehát egy (1).
    Kettő (2) az eszközök, a munkaeszközök természetesen.
    Lépjünk tovább, elemezzük a mondandókat:
    „”A termelőerők fejlődése””: a tőkésnek az érdeke mindez vagy a munkásnak?
    Ugye hülye kérdés?
    Ha a munkás képzi magát, akkor jobb álláshoz, több fizetéshez, magyarul jobb megélhetéshez juthat.
    Tökésnek érdeke hogy a munkaerő képzett legyen? Igen is meg nem is.
    Mivel a képzettebb munkásnak többet kell fizetnie, nem. Inkább fejleszti az eszközöket. Igen ám, de a fejlettebb eszközök üzemeltetéséhez nyilván képzettebb munkaerő szükségeltetik.
    A munkásnak érdeke a munkaeszközök fejlesztése? Bár könnyíti a munkáját, de „elveszi a kenyerét” Lásd robot.
    Hogy néz ki ez a szocializmusban (ugye mert a kommunizmushoz nem sikerült valahogy elérni 🙂 )

    Ki a munkás és ki a tőkés a kommunizmusban? Mikor mindenki a proletariátust „képviseli”
    Vagyis nem a munkásosztály uralkodik?

    Marx mondatában benne van a válasz:
    NEM

    Kétszeresen sem:
    Először is Isten belefosott a levesbe mert csak 120 évet adott egy emberi lénynek, vagyis mindig újra kell képezni azt a f@sz melóst.
    Nem beszélve arról, hogy ráadásul a kétkezi változatát már szükséges okokból is legalább 70 év felett már el kell tartani.
    Igaz, hogy a „szellemi melót” imitálók csoportja akár még aktív is lehetne, akár százévesen is, de vagy nem akar, vagy elszenilisedik.
    Kevesen vannak Wigner Jenö kvalitásúak, akik még 100 évesen is aktívan dolgoztak.
    Na de menjünk vissza a lényegre, tudjuk, hogy kommunizmust nem értük el soha még, és ilyen mód nem is fogjuk, na de mégis miért?

    A válasz benne van Marx Károly úr mondatában. Az egész mondata erről szól.
    Nézzük meg, kik azok a „tennék” ???

    Hát igen, a munkásosztály elitje, a vezérek, a felügyelők, vagyis – vagyis!!! hülye gyerekeim – azok, akik a „jót-tevés” simlissége alatt, hivatottak magukhoz ragadni a társadalom vezető-pozícióit, az az új hatalmi réteg, aki nem azáltal lesz gazdag (tőkés) hogy a nevére vannak írva bizonyos javak, hanem attól, hogy a kezükben van a döntés joga!

    Nem szívesen írom ezeket le ilyen álságos f@aszoknak mint Te, és néhány társadnak itt, akik csak odáig jutottak „tudományos, elméleti munkásságuk” során, hogy mások elméletét bírják szajkózni.

    Nem szívesen osztom meg a „tudást” akárkivel, aki még csak arra sem képes, hogy bemutassa magát.
    Tudod, hogy sok beszédnek sok az alja, Marx és a társai viszont azért írtak sokat, hogy a sz@rt jól felhígítva adagolják be az emberiségnek.
    És még ha csak ez lenne! Akkor csak simán bűzlene. De tömény méreg, magában hordozza a gyűlöletre, gyilkolásra való uszítást.
    Mivel tudta a büdös bogár, hogy tömény méreg, azért próbálta, mint gyógyszert hígítani. De a mellékhatásai még így is milliószor súlyosabb mérgek.
    Engedd meg nekem, hogy követve követve néhány normális ember attitűdjét, útmutatását a gyömölcsözö életre, keressem a megbocsátást számodra is.
    Így ismeretlenül is, talán még igazabb ily módon.

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Nem érted a lényeget.

    Egy adott korszak termelési módjának, semmi köze a társadalom erkölcsi és etikai ítéletrendjéhez.

    A társadalom berendezkedésére nyilván hatással van a termelési mód, vagyis a termelési viszonyok, de a hatás folyamatosan oda-vissza irányú.

    És itt jön a lényeg:
    Ha társadalom „szabad” akkor a kétirányú folyamatos oda-vissza hatás érvényesülni bír.
    Ez a fejlődés.

    Ha a társadalom diktatórikus berendezkedésű, akkor a társadalom „ELITJE” vagyis az adott időpont-béli hatalombirtoklók ellehetetlenítik, megakadályozzák a szabad fejlődést, mivel a szabad fejlődés okán, mivel nyilván új személyek kerülnének pozícióba. Védik a megszerzett pozícióikat, naturális!

    Ennyi.

    Ezt megérteni, átlátni, ki kellene vetkőzni a begyepesedett szemléletet.

    Ja, hogy miért tanulmányozzák Marxot? Egy sejk gyereke még a 70-es végén elmondta, hogy miért tanul az akkor még Marx Károlyról elnevezett Közgázon (személyesen)

    Hogy megismerje ezt a változatot is, aminek fényében valóban (mint kívülről látás) csiszolni tud a saját gazdasági szisztémájukon – a popularitás látszatának beépitése fontos része a marketingnek!

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Még valamit

    Pontosan az idézett cikk is kiváló példa rá, hogy a bíborosnak sincs halvány gőze se arról, hogy mi a marxizmus.
    Mint a katolikus egyház képviselője azt követi, amit az Judás Iskatóriás.

    Jézus egy pillanatig sem volt se „szocialista” se „kommunista” a mai szóhasználatban.

    Aki az volt, azt Judásnak hívták, akinek a szellemében a Nizzai zsinaton megalapították a katolikus/keresztény egyháznak nevezett világuralmi szervezetet. A késő-kori Római-birodalom ideológia szervezetét, amely a Bizánci Birodalom valóságában még 1000 éven át fennállott, onnantól tudta Róma(ma Vatikán) többé-kevésbé átvenni a „birodalmi jogokat”. Sajnos a harc a jogokért nem ért végét, mivel annak az egyháznak a jogutódja előbb Kijevbe, majd Moszkvába tette át székhelyét, és vissza vindikálja az elvesztett hatalmát.

    Kérdezd meg erről Putyint nyugodtan.

  • Izraeli
    2019 február 27
    10:59 de.

    „Ezek szerint,” ki kell cserelni a nepet,”

    Természetesen! A mitől?”demokratikus ellenzék” szerint nálunk is CSAK ez lenne az egyedül üdvözítő eljárás! 😀

  • Bendeguz79
    2019 február 27
    11:07 de.
    _____________

    Már megint összetévesztett valakivel?
    Vagy mi a fene van má’ megin’ ?

  • Ferenct
    2019 február 27
    11:33 de. Koszonom, NAGYON tanulsagos idezet. En benne voltam nyakig.

  • Geyza:
    „Olvastam hogy a huszas években, eleinte, a szuvjet Rendőrség nem tudott mit kezdeni a bűnözőkkel.”

    Nem tudom, kinél olvastad, de én nagyon-nagyon másképp tudom.
    VCSK (Összoroszországi Rendkívüli Bizottság az Ellenforradalom és Szabotázs Elleni Harcra) helyi szervei a polgárhaború alatt, 1918 és 1923 között minden további nélkül jogosultak voltak agyonlőni a pacienseiket. 1923-ban vagy ’24-ben ezt a jogukat elvették, a forradalmi biróságokhoz kerültek a delikvensek, ott pedig laikus, képzetlen népbírák nem törvények, hanem a „proletár forradalmi jogérzetük” szerint ítélkeztek. Az pedig… képzelheted. Most nincs se kedvem, se időm utánakeresni ezeknek a dolgoknak, inkább két vicc.
    A gyerekeknek az iskolában az a feladatuk, hogy mondjanak példákat Lenin elvtárs végtelen humanizmusára és gyermekszeretetére. Mindegyik mond valami marhaságot, az utolsó Móricka.
    – Lenin elvtárs pihent a dácsájában, a gyerekek fociztak a dácsa előtti téren. Lenin elvtárs kiment, rájuk szólt, ne focizzanak ott, mert nem tud pihenni, de a gyerekek továbbra is ott fociztak. Egyszercsak bumm, a focilabda betörte az ablakot.
    Lenin elvtárs kiment, és megkérdezte, ki volt az? Majd odahivta az elkövető gyereket, és két rettenetesen nagy pofont adott neki.
    – Ebben a történetben hol van szó Lenin elvtárs határtalan gyermekszeretetéről és humanizmusáról? – kérdezte a tanítónő.
    – Hogy hogy hol? – így Móricka – hiszen főbe is lövethette volna.

    A másik story.
    Az egyik szibériai szovjet lágerbe új fogolyszállitmány érkezik.
    A parancsnok sorbaállítja őket, majd kikérdezi:
    – Neve?
    – Iván Kuzmin.
    – Mennyit kapott?
    – Tíz évet.
    – Miért?
    – Semmiért.
    – Rendben, 29-es barakk.
    Következő.
    – Neve?
    – Peter Gorcsav.
    – Mennyit kapott?
    – Tizenöt évet.
    – Miért?
    – Semmiért.
    – Rendben, 98-as barakk.
    És így tovább, sorban. Míg végre az egyik fogolynál:
    – Neve?
    – Dziga Vartanov.
    – Mennyit kapott?
    – Huszonöt évet.
    – Miért?
    – Semmiért.
    Két óriási pofon. A parancsnok üvölt: – Hazudik! A szovjethatalom nem ad 25 évet semmiért!

    Komolyra fordítva. Pusztán azért, mert Gabriel Karikas úron (akivel egyébként nagyon sok mindenben egyetértek) súlyos allergiás sokk vesz erőt, ha Marx nevét meghallja vagy olvassa,
    nekünk nem muszáj átesnünk a ló másik oldalára.

  • Inkább Bibi
    2019 február 27
    1:26 du.

    Minden világos.
    Ma Mo.-n egyedül a szélsőjobb nevezhető demokratikusnak.

    /Géjjza most komoran hülyére röhögi magát./

  • Kővendég:
    Akkó ezekszerint többféle változata is van a szoc. korai szakaszának.
    Még szerencse hogy már lezárult.
    Mostmár azért is le lehet valakit csukni évekre, mert Gyurcsány sikeres jogi védője volt.
    Hát nem sokkal szebb ez a világ ? 😀

  • Bendeguz79

    2019 február 27
    10:46 de.

    Ezzel a beirassal teljesen egyetertak, amit, Mrs Kopacsinak irt!

  • Gabor Karikas:
    „Ki a munkás és ki a tőkés a kommunizmusban? Mikor mindenki a proletariátust “képviseli”
    Vagyis nem a munkásosztály uralkodik?
    Marx mondatában benne van a válasz: NEM”

    Tökéletesen igaz, Marx szerint valóban nem.

    Csak éppen nem azért a zagyvaságért, amit maga megpróbál itt megetetni. Marx szerint ugyanis – ha Ön életében elolvasott volna legalább tíz oldalt Marxtól, akkor pontosan tudná (hja, a
    hazug embert ugyan nem mindig érik hamarább utol, mint a sánta kutyát, de a hülyén hencegő hazugot általában igen) – a proletáriátus az osztálytársadalmat felszámolva természetesen nem csak a tőkés osztályt, hanem saját magát is megszünteti mint osztályt.

    És az én szempontomból tökmindegy, hogy ebben Marx mekkorát tévedett, vagy nem tévedett. Bebizonyosodott, hogy Ön, aki magát „hű, de nagy Marx ismerőként” próbálta beállítani, Marxtól maximum annyit olvasott, hogy „Világ proletárjai egyesüljetek!”.
    Mire jó az ilyesmi, Karikás úr? Ez nem egyetemi kollokvium vagy szigorlat, senki se mondta magának, hogy Marxot olvasnia kellett volna. Ön önként és dalolva járatja le magát, mélyebbre, legalábbis az én szememben mint …

    Hát, ha Önnek jól esik, hencegjen csak a nagy nulla Marx-ismeretével, Heidegger-tudományával vagy amivel akar. Végülis, ha jól emlékszem, még a Biblia sem tiltja a hazudozást; csak annyit mond, ne tégy hamis tanubizonyságot felebarátod ellen. Ám én Önt a jövőben annak tekintem, ami; talán-talán nem akar párbajozni, amiért ilyen durván és súlyosan megsértem. 🙂

  • Tüske Zsófia

    a kommunizmus áldozatai kapcsán szeretném itt megemlíteni Gábori Györgyöt, a ifjúkorában a szociáldemokrata párt ifjúsági titkára volt, partizánként szabotázsakciókat hajtott végre 44-ben, aminek következtében a nácik Dachauba deportálták, politikai fogolyként és nem zsidó származása miatt. Dachaut éppen csak túlélte, de hazajött és 50-ben letartóztatta az ÁVH és Recskre internálták, ahonnan 1953-ban szabadult. Gáborit kínozta az SS, nemkülönben az ÁVO, de megtörni nem tudták. Mindig volt benne bátorság a fogvatartói szemébe vágni az igazságot. Az 56-os forradalom leverésekor Kanadába emigrált, és Torontóban taxisofőr volt. Az életéről könyvet is írt, ami megjelent Magyarországon is, és szerepelt Böszörményi Géza Recsk c.filmjében is. 1997-ben halt meg Torontóban. Legyen neki könnyű a föld.

  • Tökhülye:
    „Hát nem sokkal szebb ez a világ ? 😀

    Szar volt az is, szar ez is. (De az a szar – legalábbis az utolsó 10-12 évében – talán kissé puhább és langyosabb volt, mint a mostani. 🙂 Talán, de ez sem biztos.)

  • tökhülyékkel nem szoktam, ezért mellőzöm, de ha valaki zsidó azt hogyan lehet még „szebben” mondani… mondjuk a zsidó hitsorsosok nagyérdemű gittegylete? és akkor rögtön jön a „caustic” kal ami eredeti görög és azt jelenti, hogy caustic(!!!! semmi mást) és a holo is görög de nem eléggé medoque os hogyan lehet letagadni? tökhülye megint magában hőzöng már megint be van delejezve és ragad rá az út pora amibe belehuppan

    budzsuhaha

  • Tüske

    A Gábori György története tipikus és a kommunizmus embertelenségének a másik arca, a sok tíz milliós fizikai megsemmisítések mellett.
    Ez a történet is erősíti az „eszme” embertelenségét – mint rendszerhiba.
    A hasonló áldozatok sorát lehet sorolni vég nélkül.

    Ergo: Ne töröljék el a kommunizmus áldozataira való emlékezés napját!

  • Gabriel Karikas

    Köbaltás

    Először ismételten sajnálom, hogy nem tudom megszólítani, amit kedves vagy (nem) ismeretlenként kend velem megtehet.
    De hát ilyen a világ, vannak akik nem érnek fel ahhoz, hogy párbajra szóló felhívást küldjek, hátha még ismeretlenek is.(bujkálnak?)

    Maradjunk annál, hogy azt mondtam, hogy olvastam az adott személy jó néhány művét, mert nem az esetem másod/harmadkézből szóló hozsannákra hagyatkozni. Azt is elmeséltem, hogy nem sok mindent tartottam megjegyzésre alkalmasnak az irományokból, amely véleményemet az idő sajnos nemhogy megerősítette, hanem ékesen bizonyította.

    Sajnálni azért tudom, hogy amint írtam, inkább ékesebb ismeretekkel töltette volna meg tudománya tárházát, nemcsak uraságod, hanem sok-sok magyar. Biztosan nem itt tartana az ország, ha Széchenyi-nél maradva „kiművelt kútfőkkel” áldaná meg a hazát egyszer végre az ismeretlen Istenünk.
    Nem pedig a példánál maradva, impotens tudományokkal.
    Akkor nem az történne, ami megtörtént, hogy a „könyv népét” nyilvánvaló szellemi irigységből kvázi sikeresen exterminálták.

    Mert ugye az első zsidótörvényben rögtön a zsidók iskolázottságát próbálták megakadályozni.

    Ami a legékesebb bizonyítéka, hogy az a „nemzet” – amely a kárpátmedence jogszerű birtokosának vallja magát, bizony a tudománnyal mint olyannal, nem szimpatizál.
    Hanem azzal, hogy egy Vágó Pista kvízben milyen nyerő lehetne.

    Soha nem vágytam ilyen babérokra, és nem is fogok.
    Inkább maradjunk annál, hogy ha állítólag olyan nagy ismerője Marx irományainak, akkor mégsem volt képes felfogni annak a valódi értékét?

    Nyilván nem, mert a valódi értéke kend számára a látszat, a külcsín.
    >>>> Hohoóó – a világ hatalmas egyetemein külön tanszékek vannak erre!!! bizony! Akkor az a tudomány <<<
    Kendnek mint "Nagy tudós", művelt embernek látszó valakinek bizony a tömeggel kell tartani.

    """Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok…" – sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: "Láttam egy százezer frankot érő házat." Erre aztán fölkiáltanak: "Ó, milyen szép!"

    Hát bizony, milyen szánalmasak az ilyen alakok, akik így mérik az értéket.
    Engem nevez hencegőnek? Mert itt folyton azt akarja rám bizonyítani, hogy hazug vagyok? Persze a legjobb taktika a hitelrontás – csakhogy nekem nincs szükségem "pálmákra", sem babér-koszurukra. A dolog ilyen egyszerű.

    Aki itt egy hencegő, az bizony senki más mint nagy sötét ismeretlenséged (a homályból)
    Henceg azzal, hogy a gerincoszlopa alsó-végét használva bemagolt millió zagyvaságot, de sajnos, nem hatolt el semmi a lelkéhez.
    Akkor megértené, hogy miért hoztak annyi szenvedést a világra az ilyen Marx-féle alakok, megértené, hogy miért árulta el Judás Jézust és még sok minden mást.

    Bizony, csak a szívével lát jól az ember – a többi …..

  • Gabriel Karikas

    Köbaltás

    Még egy lényeg, ami a lényeg, ha már Marx úr áldozatai/vagy nem? – a cikk témája

    Válaszolok, ezt írtad:

    „”Csak éppen nem azért a zagyvaságért, amit maga megpróbál itt megetetni. Marx szerint ugyanis – ha Ön életében elolvasott volna legalább tíz oldalt Marxtól, akkor pontosan tudná (hja, a
    hazug embert ugyan nem mindig érik hamarább utol, mint a sánta kutyát, de a hülyén hencegő hazugot általában igen) – a proletáriátus az osztálytársadalmat felszámolva természetesen nem csak a tőkés osztályt, hanem saját magát is megszünteti mint osztályt.””

    A lényeg (én halandzsálok!! 🙂 )

    Ha nem írtad volna le ezt az óriási ellentmondást, a cáfolatot a saját szavaidra, egyetemben az imádotoddal (bár bevallásod szerint csak a látszat miatt kell hogy imádd).

    Tudjuk, Münchausen báró is a hajánál fogva húzta ki magát a mocsárból.
    🙂 Csak annyi volt a bibi, ugye, hogy még haja sem volt 🙂

    lássuk a mondatotok végét: ” a proletáriátus az osztálytársadalmat felszámolva természetesen nem csak a tőkés osztályt, hanem saját magát is megszünteti mint osztályt””

    🙂 🙂 🙂 Atyaúristen, ez egy intellektuel megnyilvánulása itt fentebb, ugye nem?

    Aha, akkor miért kellett mindig valami ellenséget keresve tovább harcolni? Mi más indokolta volna, a hatalom mindent és mindenkit eltipró folyamatos „éberségét”

    Na de ilyen apróságon sem fogunk kiadni.

    Pontosan ezért gyakorolták az elvtársak egymás kínzását, kiirtását is, ugye?

    Igen, a szocialista/kommunista/fasiszta diktatúrák semmiben nem térnek el. Tökéletesen ugyanazon kottából játszanak.

    Hallgassátok Orbán vezéreteket, (nyugodtan be lehet helyettesíteni Rákosit, Horthyt, Szálasit) és ne hazudozzál inkább te barátocskám itt összevissza, hogy ugyan nem értesz mindenben egyet a Marx bácsival, sőt még néhánnyal az én általam előtárt ténnyel is szimpatizálsz, hmmm ….

    hazudozó, sötétben bujkáló, opportunista voltál, és maradtál

    Hol vagy te egy ilyen Gábori Györgyhöz képest?

  • egyre jobban feltölti a „felhőt” a karikásgábriel „zsenialitása”…

    egyetlen dolgot sohasem fogunk találni bömbölményeiben és az szubsztancia arról, hogy ő saját maga Dr, PhD Karikás Gábriel a „Karikásakadémia” elnöke és jegyzője mit is akar!?!?!

    senki ötlete sem megfelelő számára de az, hogy mi is lenne az ami neki mint Karikás Gábriel által felkent Főoszlopszentnek a megoldás lenne a világban eluralkodott (ez ciklikus sok ezer év óta csak a fegyverek változtak nagy bánatomra)

    kapzsiság, irigység, ájtatosság, aljasság felszámolására

    na erre várhatunk a következő 50000 évben mialatt a magyarok újra eljövendenek Csaba Királyfival a Csodaszarvast üldözve (mert aranyból van a szarva és sok minden más abból van szarva)

    budzsuhaha

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Sajnos (tényleg sajnálatos 😉 mit tegyek?) sajnos nem is vártam el, hogy megértsed.
    A szellemi vaksághoz is talentum kell, úgy látszik, ebben nem szenvedsz hiányt.
    Söt, ebbeli bőségedből akár oszthatnál is.
    Na, ne légy már ennyire keményszívű …. brühühü..hüdzsühü

    De én hiszek a csodákban … egyszer csak megnyílnak a szemek
    És eljön a látás órája…

    Hisz semmi olyat nem mondok, amit már előttem nem mondtak volna, csak a világ inkább hisz a nagy illuzionistáknak, mint azoknak akik az egyszerű valóságot mondják

    Mert hát az olyan snassssz, nem-e? Mester ….

  • EMLEKSZEM Gabori Gyorgyre, egy idoben Montralban elt!

  • Gabriel Karikas
    2019 február 27
    7:20 du.
    guarimbero… ha valóban utánajársz? meglátod de rád is igaz a mondás ha valaki nem akar kimenni az ajtón az istennek sem találja meg a kilincset

    kedves új bolsonaród azt nyilatkozta az utóbbi 2 napban 5 ször, hogy brazílián keresztül nem lesz usa megszállás venezuelában… mekkora csalódás és a lima csoportban már csak 6-an maradtak „azon” az oldalon ami Chevron 4 hónap múlva lejáró szerződéséről akar katonai erővel dönteni, mert mi van ha nem újítják meg neki?

    akkor egész usa dél olaj és üzemanyag nélkül marad mert a sajátjukat nem is képesek (technikailag) lepárolni a venéz és perzsa 80%-os hozzáadása nélkül

    eljutottunk a gyakorlati okokhoz amit ugye 35 milliárd ellopás ellenében odaküldtek 4 azaz négy kamion repülőgépen visszamaradt (lásd még Branson és koncertja) kajacsomagokkal az állítólaghos éhinséget

    budzsu haha
    krkrkrkrkrkr

  • Gabriel Karikas

    GEYZA

    „””sajnos Marx, mivel nem volt psichologus, nem tudta tanaiban figyelembe venni az EMBERI TÉNYEZŐT , hiába voltak nézetei alapvetően emberbarátiak.

    Ő csak társadalomi érdekekben gondolkozott nem pedig egyéniekben.”””

    Ez a mondatod tökéletesen tükrözi a falansz-elméletet.

    Az embereket egyformára kell vágni, ugyebár?

    Ez olyan, mint ha valaki elektronikával akarna foglalkozni, de mondjuk kijelenti, hogy a mágnesek nem érdeklik. Ahhoz nem ért.

    Ha valaki a társadalommal, mint egésszel akar foglalkozni, akkor vegye már magának a fáradtságot, hogy megtanulja a pszichológiát.
    Ha pedig nem smakkol neki, akkor maradjon a seggén, és játsszon a magáéval, ne pedig telehazudja a világot.
    Megosztásra, gyűlöletre és gyilkolásra uszítással.

    Igen, jól mondtad semmilyen „EMBERI TÉNYEZŐT” nem tudott figyelembe venni, az tőle nagyon távol állt.

    Emberség??? ugyan már, ilyen apróságokkal egy „nagy gondolkodónak” nem illik foglalkozni. Csak nem fogja magát lejáratni a nagy filozófusok elött, akik közé vágyakozott bekerülni??

    Erről volt akkor ott nagybaszó bizony.

    Erről vajh miért nem ír a kőbaltás tudósunk vajon? Vagy idáig már nem terjednek az ismeretei, hogy a marxi levelezésekben mik foglaltatnak?

  • mint az emberi történelem igazi nagy gondolkodói képesek (Marx is!!!) objektivitásra mialatt nem felejtik az egész bonyolult integrál által generált (megoldás végtelen) eredmény a multitud nagy foltokban való mozgását, ez nem csak társadalom tudomány hanem fizika és kémia de leginkább matematika amely a zenében megtestesül mivel (ha csak a kvintkör alaphangnemeit azaz a görög skálák egyikét vesszük alapul) végtelen variációt ad és mégis megragadható és elvezényelhető valamint el is játszható bár különféle interpretálók (itt igaz művészekről beszélek kóklerek kimaradnak nálam) más és más módon valósítják meg „ugyanazt”

    de ennek megértéséhez el kellene vonatkoztatni a szubjektív élmények oktrojálásától az általánosra de ez nem mindenkinek sikerül és olyankor lesz kakofónia ami karikásgábrielben is elharapódzott már -úgy tűnik- gyógyíthatatlan mértékben

    nincs ezzel egyedül sokan vannak e blogon csak azok között is akik bejegyeznek azokról akik csak olvassák nem lehet mondani semmit de sokkal többen vannak

  • Geyza
    2019 február 27
    12:25 du.

    Százmilliós.
    Már gyilkosság.
    Boda szerint Magyarországon is egymillió volt.
    Jövő-utánra már eléritek akár az egymilliárdot is 😀

    ————————————————————————–

    Láthatóan Boda igen laza csuklóval kezeli a milliókat – de akinek Magyarország összlakossága 8.2 millió, annál igazán nincs meglepő fordulat!

  • Figyelo
    2019 február 26
    6:54 du.

    KullONBRN? MI JO VAN ABBAN? HOGY A MAGYAR HAGYOMANYOKAT NYILVANOSAN GYALAZA.

    ——————————————————————————————————–
    Idézzen egy mondatot, melyben Göllner András a magyar hagyományokat gyalázza – no pláne nyilvánosan !

  • Rodeo11
    2019 február 27
    6:18 du.

    egyre jobban feltölti a “felhőt” a karikásgábriel “zsenialitása”…
    ___________________

    Na, idetévedt a szemem, és nem bántam meg! Bizony! Ezzel tökéletesen egyetértek… 😀

    Tanulság: Bár Rodeót, Bendegúzt nem olvasok, csak ha speciel megszólítanak, néha azért nem árt rájuk is vetni egy pillantást…

    Marcsi és Gábriel viszont egyelőre nagyon jól szórakoztat. Ez se utolsó szempont. 😀

  • Gabor Karikas:
    „Erről vajh miért nem ír a kőbaltás tudósunk vajon?”

    Roppant egyszerű.
    Elsősorban nem áll se szándékomban, se módomban, hogy a KMH fórumára költözzek, és itt minden hozzászólásra reagáljak, akár konyítani vélek az adott témához, akár nem, akár teljesen, akár részben egyetértek, akár egyáltalán nem értek egyet a hozzászólással.
    Másodszor hadd illusztráljam egy képzeletbeli példával. Tételezzük föl, hogy lenne itt egy kommentelő, aki azt állítaná,
    hogy égvilágon mindent tud, mindent elolvasott a 14 MHz körüli
    hullámok fokozott napfolt-tevékenység történő terjedéséről a sporadic-E rétegben. Mondanék néki valamit, és villámgyorsan kiderülne, hogy soha semmit nem olvasott, semmit sem tud a témáról, azt hiszi, hogy a Sport-uszoda egyik medencéjében
    keletkező vízhullámoknak a tejszinhabban történő terjedéséről van szó. Az illetőt magamban kiröhögném, és többé nem beszélnék vele a rövidhullámú rádióhullámoknak az ionoszférában történő terjedéséről. Ha viszont nemcsak az derülne ki, hogy hazudott és fogalma nincs a témáról, hanem minden ok nélkül olyan hiszterikus agresszivitással mocskolódva úgy reagálna, mint akit megmart egy veszett róka, és nem kapott időben oltást, gyógykezelést, akkor az illetőt „leírnám”, és – amig esetleg nem próbál megverni – annak tekinteném ami, egy hazudozó senkinek.

    Karikas:
    „Vagy idáig már nem terjednek az ismeretei, hogy a marxi levelezésekben mik foglaltatnak?”

    S magának, Niemand úr, mi köze hozzá, meddig terjednek az ismereteim? Egyébként ha netán Marx egyik-másik levelében
    előforduló antiszemitának tekinthető kiszólására céloz, igen, tudok róla. Arról is tudok, hogy Arisztotelész a rabszolgaságot természettől adottnak tekintette. És? Ki kell dobni a Filozófus műveit a könyvtárakból? Alighanem maga is felgyújtaná az alexandriai könyvtárat, hiszen ami igaz, az úgyis benne van a maga tökfejében, ami pedig esetleg nincs benne, az amúgyis hamis.

    No, most már ideje abbahagyni. De ha a maga súlyos beteg lelkét megnyugtatja, nyugodtan szidalmazhat tovább, tőlem szidhatja az anyámat is – ön a én számomra nem létezik tovább.

  • Gabriel Karikas
    2019 február 27
    10:07 du.

    Én falankok
    Ő falankik
    Te falanksz

  • Karikás Gábor! 12.51

    Írja itt, hogy „egy adott korszak termelési módjának, semmi köze a társadalom erkölcsi és etikai ítéletrendjéhez”.

    Hát! Pedig a régi bölcsesség ezt a mondatot mégiscsak azzal cáfolja, hogy „ki mint él, úgy ítél”… Marxéknál pedig történelmi viszonyok között a létnek (vagyis a társadalmi viszonyoknak) van primátusa a tudattal szemben. Mert nem az egyén határozza meg azt, hogy élete folyása hol és hogyan fog elkezdődni és folytatódni, hanem a véletlen. Aztán meg azt sem, hogy adott korszak és hely társadalmi viszonyai a történelem őrlőmalmában hová sodorják, hogy mi lesz belőle liszt, avagy korpa.
    Az egyént akarata legföljebb arra predesztinálja, hogy a jobb helyre törekedjék, vagy hagyja el magát, s úgymond a sors kegyében bizakodjék…

    A termelési mód fenntartása mindig az uralkodó osztály privilégiuma, még ott is, ahol (polgári) demokráciát játszanak. Tény, hogy ma, és még nagyon sokáig ez utóbbi a legjobb változat a szabadság látszatának a megőrzése érdekében. Azonban épp a kapitalizmus globális változata mutat rá arra, hogy a szabadság fogalma is mennyire relatív, ha például összehasonlítjuk az indiai, v. bangladesi munkás szabadságfokát az amerikai munkáséval, aki ráadásul még valahol haszonhúzója is ezek dollár-centes kizsákmányolásának.
    Ennek az indiai, v. bangladesi munkásnak az erkölcsi „ítéletrendje”, persze függve a régi (elrendeltetés és megbékélés vallási) feudális szokásaitól is, . e g y e l ő r e . még a belenyugvás állapotában csak tűr és tűr… Ám az idő múltával és az elkerülhetetlen művelődés hullámain előre haladva, egyre inkább ébrednek egyéni és azzal együtt osztály öntudatukra, vagyis a társadalomban elfoglalt döntő helyzetükre, ami majd meghatározza az etikai értékítéletük rendjét is…

    Ma Orbanisztánban a felül kedvezményezett, multiknál* a rendszerváltás után nem hagyták a szakszervezet megalapítását. [A Suzukinál ma sem engedik] Ezek a munkásosztály . l é t é t . immár nemcsak . s z i m b o l i z á l ó . összefogás konglomerátumok mára már országos sztrájkon törik a fejüket, hogy legalább az európai minimum órabéreket és a szabványos munkaidő keretet érhessék el…

    Mindez természetesen történelmi folyamat és nem egy kívánsághangverseny eredménye.

    De, gondoljunk még mondjuk a Vérvörös Csütörtök 1912-es tanúságára a pesti flaszteren. Az a több-százezres munkás tömeg bizony már a munkásöntudata birtokában követelt magának legalább elemi jogokat, mellyel szemben az uralkodó [tőkés] elit puskatussal, karddal, szuronnyal és bilinccsel nameg,
    hat halottal és többszáz sebesülttel fejezte ki
    „a maga etikaáját és ítéletrendjét”

    .

    *Ma a „multi” ill. globál’ összeszerelő üzemekkel különleges és titkos stratégiai megállapodásokat kötött az állam, többek közt a tőke számára csökkentett adókra és immár furmányosan, a munkás érdekét figyelmen kívül hagyva, megnövelt munkaidőkre – melyekről a Vezér azt állítván, hogy az a munkások érdeke…

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    „”az állítólaghos éhinséget”” – idézet tőled …

    Ugye már egyszer feltettem a kérdést, hogy milyen ember az aki a mások nyomorából gúnyt űz, főleg mikor az egy egész országnyi?
    De nem baj, neked csak térkép az a táj is …
    Emberek ott sem éheznek, á nem, azok mind csak statiszták, mind 30 millióan, Rodeio kedvéért éppen csak egy jelenetet forgatnak a legújabb „oscarhoz”
    Azok a millíok akik Kolumbiábia menekültek, azok a legujabb Tv-Show kedvéért selvagem tulélést játszanak
    Azokról ne is beszéljünk, akik Roraima-ba (Brazil) menekültek. Ott az igazi csapda, mert Boa Vista után egész Manausig őserdő, aztán tovább is vagy 2000 km-en át.

    Nagyon aljasnak kell lenni az ilyen hazugságokhoz.

    Legfőképp akkor, ha állításod szerint valamikor ott is tele voltál amigokkal és amigákkal. Talán még néhány „el niño” is maradt utánad.

    Dugulj el már végre, provokációid már rég megütötték a legaljasabb szintet.
    Kanadában már lehet szabadon kapni makonyát, szívhatod kedvedre, akkor mi a fenének hazudozol még összevissza?

  • Gabriel Karikas
    2019 február 28
    7:16 de.

    ne pattogj, lepattog rólad a zománc

    krkrkrkrkrkr

  • Megpróbáltam türelmesen végigolvasni Gabriel hosszú fejtegetéseit, és változatlanul nem értek egy dolgot: vajon miért pont Marx vált a szemében az ördögök ördögévé, a sátáni gonosszá???
    Én ugyan nem ismerem olyan mélységekben a német tudós műveit, mint Gabriel állítja magáról, de hálás lennék, ha megjelölné, hol buzdított gyilkolásra, kínzásra? Még a leginkább aktuális célzatú, ezért szükségképpen egyszerűsítő Kommunista Kiáltványban sincs ilyesmi.
    Nem is foglalkoznék a paranoia jellemzőit magán viselő kirohanásaival. Inkább azzal, hogy én mit tartottam fontosnak abból a kevésből, amit Marx műveiből ismerek. (És amin egyébként a mai napig vitatkoznak világszerte.)
    A legfontosabb: az emberi társadalmakat nem istenek, vagy kiválasztott személyiségek uralják – bár van befolyásuk – hanem egzakt módon mérhető elemek. Ebből következett az egyik általános félreértés a „társadalom mérnökeitől”: akkor ezeket az elemeket meg is lehet változtatni pusztán az akarat erejével. Az egész huszadik századunk erre ment el – és jó eséllyel ebben dagonyázunk még néhány évszázadig. Holott a gravitáció sem az ennek törvényszerűségeit ismerő fizikusoktól függ…
    Ílymódon a társadalmak működésének objektív körülményei megismerhetők, és bizonyos keretek között befolyásolhatók – vagyis a társadalomismeret is tudomány. (Az én szememben a tudomány nem az IGAZSÁG, inkább az ÚT, ami lehet kanyargós, sőt zsákutca is.)
    A másik nekem fontos megállapítás: az emberek születésük okán egyenrangúak: a szakadékos különbségek később, életkörülményeik során keletkeznek. Ez nem jelenti azt, hogy a képességeik is egyformák: de a képességek között nincs hierarchikus rend. Vagyis nem magasabbrendű a szellemi munka, mint a fizikai: mindkettőre szükség van. Ebből is következett/következik a tanács (szovjet) típusú népköztársaságokra – de minden diktatórikus rendszerre – jellemző szélsőség, ami szerint nincs szükség az „okoskodásra”, majd a melós (józan paraszt) megmondja a tutit.
    Fontos következmény, hogy a társadalmi termelés (termelőerőkkel és -eszközökkel) tervezhető, sőt szükség is van a tervszerű termelésre. De nem úgy, hogy január elsején megmondom, hogy december 31-én hány mázsa búzának, darab traktornak, tévének, (sőt gyereknek) kell lennie. Hanem olyasféleképpen: megnézem, hogy az előző években mi történt, és abból következtetek a következő évek szükségleteire. Az ilyesféle tervezés mindig kockázatos, ezért nem lehet merev, alkalmazkodnia kell a körülményekhez.
    A termelőerők fejlődése szétfeszíti a nemzetgazdasági kereteket – ezért a munkamegosztás és a kizsákmányolt milliók érdekérvényesítése csak nemzetközi keretekben szervezhető. Ha hagyjuk is a sokak szemében vörösposztó internacionalizmust, napjainkra ennek a tételnek az igazsága legjobban a környezetvédelemben érhető tetten. A környezetvédelem nem szemétszedés – hanem észszerű termelés, aminek során például a fogyasztási cikkek életgörbéjét nem a profitérdekek szerint határozom meg, hanem a használati értékük szerint. (Nem kell kidobnom az ötéves mosógépemet, mert nincs hozzá egy apró alkatrész.)
    Következik a szabadság, ami marxi értelemben nem az, amikor mindenki azt csinál, amit akar. Nekem még a liberális: a szabadságod addig terjed, amíg mások szabadságát nem korlátozod elv sem pontos. Érzékletesebb a „felismert szükségszerűség szabadsága” vagyis, amikor módomban állna bármit megtenni – de nem teszem, mert ezzel nemcsak másoknak, magamnak is ártok.
    Ami talán a legfontosabb. Marx azt írja valahol – úgy emlékszem, egy Engelsnek szóló levelében, de ez nem biztos -, hogy elmélete nem a végleges igazság, folyamatosan változtatni kell a körülményekhez. Elméletének az lesz a halála, ha dogmává kövesedik.
    És lőn…
    De hogy ezekből hogyan következik a „gyilkolás, kínzás” apológiája, az nekem felfoghatatlan.

  • Gabriel Karikas

    kővendég
    2019 február 28
    4:22 de.

    Aha …

    „”Ki kell dobni a Filozófus műveit a könyvtárakból? Alighanem maga is felgyújtaná az alexandriai könyvtárat, hiszen ami igaz, az úgyis benne van a maga tökfejében, ami pedig esetleg nincs benne, az amúgyis hamis.””

    A sok vádaskodásra, irányomban, mit szóljak? Ez csak egyik gyöngyszeme.
    Mondjuk a másik:

    „”S magának, Niemand úr, mi köze hozzá, meddig terjednek az ismereteim? „”

    És közben valamennyi utóbbi beirásain keresztül az az eltökélt szándék vezeti, hogy hazugnak tituláljon.

    És neked mi közöd van az én ismereteimhez? ja az más, az enyémekhez lehet, te tiedhez senkinek semmi köze…

    Igen, megtanulta a „módszert” – köbe-véste …
    A diktatúrák – úgy a kommunista, mint a fasiszta – legalapvetőbb eszközei, mármint az „értelmiségiek” irányában ez volt:
    Hazugnak bélyegezni, aki hazug – az ugye konspiráns – tehát a rendszer ellensége.
    Innentől meg lehet vádolni – mondjuk egy könyvtár félgyújtásra való uszítással is.
    (A többit majd az ÁVO intézi …)

    Az az apróság ugye nem zavarja, hogy állításaim másról szólnak?
    Pont arról, hogy könyvtárba kellene rakni az ilyen műveket, okulásként a jövő nemzedékeinek.

    Nem pedig állandóan újra és újra leporolni, és felszabadítani a benne foglalt gyűlöletre, megosztásra, innentől hazák felégetésére inspiráló szellemeket.

    Barátocskám, nem véletlenül nem feded fel magad.

    A régi államrendszer egyik „haszonélvezőjével” van dolgunk személyedben, nagy valószínűséggel.
    Akinek a lecke az ereiben folyik, beleivódott minden porcikájába.

    Isten adja, hogy ne legyen igazam ….

  • FORTIMBRAS a 2019 február 28 – 6:57 de. bejegyzéshez. Ez egy szépen levezetett gondolatmenet volt ebben a bolondokházában.

  • Gabriel Karikas

    FORTIMBRAS
    2019 február 28
    6:57 de.

    A bejegyzésed megnyugtatott.

    Magyarországon a belátható jövőben „nem kell tartani” semmiféle szociáldemokrácia létrejöttétől ….

    Ahol az emberi jogok megvalósítását szinte egyöntetűen egymás fizikai „meggyőzésén” keresztül képzelik el, ott jó esély van a következő lépcső bármi kori érvénybe-lépésére – az egymás élvezettel való irtására…

  • Gabriel Karikas

    FORTIMBRAS

    csak egy valami mégis, az írásodból – amiben foglaltak amúgy lehetnének igazak is.
    Mert hát, „ki mint él, úgy ítél” – más-szavakkal azt elemezted végig, hogy a „lé meghatározza a létet”
    A ki mint él, ugy ítél, az a személy erkölcsi magatartásáról szól, tehát másról.

    Ez a baj az országban, minden össze van keverve mindennel.
    Az értékiteleitek elvesztettek talajukat.

    Szegények és gazdagok között is vannak becstelen gazemberek, és vannak becsületes emberek.
    A kurva sem biztos, hogy erkölcstelen, csak úgy keresi a kenyerét.
    De akik igénybe veszik a szolgáltatásikat – ott már igen kibillenöben van az erkölcs.

    Hát ez az én nézetem – én így élek.

    Akik másként, azoknak nyilván ez tök normális, etikus, hiszen ha centre pontosan megfizetettek a szolgáltatásért, mi a baj.

    Ki mint él úgy ítél…

    Ne keverjük – persze ez is ítélet kérdése …

    Van egy másik tanács, „ne ítélj, hogy ne ítéltess”

    Néha nem ártana megfontolni ez utóbbit sem…

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma

    Köszönet a megtisztelő szerepért … 🙂
    Amúgy természetből adódik, tehát nem fogok kiesni belőle

  • talalom
    2019 február 28
    8:10 de.

    Magyarán:
    Zinovjevék átestek a ló túlsó oldalára.
    Mikor korrigálni szerettek volna, már késő volt.

  • Ide kívánkozik – Alekszandr Szolzsenyicin – Nobel-díjas orosz írónak – aki 1945-től kezdődően 11 évet töltött szovjet börtönökben, munkatáborokban majd száműzetésben – a kommunistákról írott szavait:

    – “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.
    – Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.
    – A kommunista eltorzult lélek!
    – Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  • Gabriel Karikas

    Találom

    Kérdeztél, hogy hol:
    Utolsó bekezdés, vagyis a summája, a végkövetkeztetése a fejtegetésnek:

    Itt van:

    „”A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól. A proletárok e forradalomban csak láncaikat veszíthetik. Cserébe egy egész világot nyerhetnek.””

    A fenti mondatot igen nehéz lenne „egy szerelmi légyottra” való felhívásnak értelmezni.

    Minthogy soha, senki nem is annak értelmezte. Hanem annak ami valójában.

    Ehhez mindig akadt számtalan önjelölt „megváltót” akik először meg erősítették minden eszközzel a megosztottságra való tudatot az adott társadalomban/nemzetben, aztán egymásnak ugrasztották a népességet. Mára kifinomultabbak a módszerek, Gramchi és a többiek kidolgozták a szalámi-taktikát; kihasználva a demokratikus lehetőségeket fokozatosan át lehet venni a hatalmat. Hogy aztán a többi hova vezet???

    Majd jön a Rodeio és megideologizálja …

    Margitka! Ennek az uszításnak a következményeként az elmúlt évszázad tűzben égett, milliók haltak meg, százmilliók élték életüket rettegésben.
    Csak előre szólok, most a szubjektív rész jön: én láttam rettegő szemeket – gondolom ezzel nem vagyok itt a pincében egyedül.

    Vagy ez nem számít?

    Akkor mi számít??
    Akkor mi számít!?

    Marx és az elvakult követői kitalálják, hogy Marx találta ki hogy az ember egyenlőnek született…
    Tudom meg a spanyolviaszkot is, nem?

  • Gabriel Karikas

    slapaj
    2019 február 28
    11:16 de.

    Amit leírtál, az féligazság.
    Persze Szolzsenyicin a kommunistákról irt.
    De ugyanez igaz a fasizmusra is.
    Mivel mindkettő egy töröl fakad, az állam hatalmának isteni magaslatokba emeléséről.

    Ha az államhatalom eljut egy nívóra, hogy minden egy kézben összpontosul, a törvények megalkotása és végrehajtása, azt úgy hívták régen hogy despotizmus.

    Valójában a kommunista/fasiszta „közkatonák” (militánsok) nem egyebek mint egy emberek és istenek fölé emelt nagyvezérnek a hús/csont robotjai.

    Nem lehetnek saját gondolataik, érzelmeik, véleményeik, még-kevésbé érdekeik.

    Csakis a „közös”, ami viszont nem más, mint az aktuális „szeretett vezető” agymenése.

    Vagyis a Marxi ideológia nem más, mint a despotizmus totális helyreállitásának kissé elferdített módon való prezentálása.
    Az emberhangyának úgy ígér jobblétet, hogy az sehogy sem egyezik az egyén saját vágyaival, álmaival, még sokszor az egyszeri napi szükségleteivel.

    Hihetetlen, hogy itteni pincebeli vének által is (!!), ennyire el lehetett felejteni az alap hozzáállást:

    „MAJD MI MEGMONDJUK, HOGY A MI A JÓ NEKED”

    Ezért egy szörnyű, emberidegen világ.

    Örülök, hogy első vagy Bendeguz után aki megérted.

  • Ajánlott olvasmány George Lázár ur számára:
    Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról.

  • Slapaj, véletlenségből nem a jelenlegi hatalmon lévőkről irt Szolzsenyicin? Mekkora jóstehetség volt!

  • Slapaj! Többszáz hasonló „jellemrajzot” lehetne előkapni a fasisztákról, nacionalistákról, négerekről, cigányokról, keresztényekről és muzulmánokról, afrikaiakról és spanyolokról – a választék végtelen. Amúgy Szolzsenyicint nem kedvelem – de nem azért, mert ilyen véleménye van a kommunistákról. Hanem azért, mert szerintem nem túl jó író – szétfolyó, terjengős, kissé unalmas. Ebben a kategóriában – ha már az oroszoknál maradunk – sokkal jobb író Bulgakov.

  • Gabriel! Egy forradalom fegyveres, erőszakos – de nem föltétlen „embertelen”. Az általad idézett mondatokból nem következik sem Gulag, sem Auswitz. A lenini „permanens forradalom” elméletből annál inkább.

  • talalom
    Nem bocsánatos bűn, ha valaki zsidó létére ezt a borzalmas helyet, hogy Auschwitz, képtelen helyesen leírni !!!

  • Bernstein-talalom!
    Na nem semmi a szóváltásuk….én még keresztény létemre is tudom,hogyan kell írni Auschwitz-et(talalom szégyellheti magát) és természetesen őszintén és nagyon sajnálom az ott raboskodó,megkínzott és főleg megölt embereket(!!!)de gondoljanak arra is ,ha tisztességesek,(?)hogy a kommunizmusnak is nagyon sok ártatlan áldozata volt,és azoknak is volt családjuk…
    Nem lennének kevesebbek,de többek….biztosan,mint a cikkíró,és
    a hozzászólok többsége…..!
    Na erről ennyit a reklám alatt!

  • Amúgy helyesírási és egyéb hibát bárki véthet,de én érintett lennék ( főleg a családommal kapcsolatban,biztosan helyesen írnám le annak a helynek a nevét,ahol megölték őket…)
    Valószínűleg és remélhetőleg talalom-ot nem érte ilyen veszteség,ez mentségére szolgál…de nem az én ügyem,döntsék el egymás között!

  • Gabriel Karikas

    Találom

    Hát akkor miből következik?

    Csak nem abból, hogy Hitler mégis csak egy akkora zseni volt, hogy az emberiség nem ért fel hozzá?

    Vagy az Orbán is Magyarhon legnagyobb talentumja, kiválasztottja?

    Jó példa még az előző fejtegetésedben, hogy mennyire befolyásolhatók az emberek az édes szavakkal:
    Írod:

    „”Érzékletesebb a „felismert szükségszerűség szabadsága” vagyis, amikor módomban állna bármit megtenni – de nem teszem, mert ezzel nemcsak másoknak, magamnak is ártok.””

    Csak annyi a bibi, hogy ezeket ezerévekkel azelőtt sokkal érzékletesebben kifejtették már mások.
    És sokkal pontosabban.

    Ha azt akarja vele kinyögni, hogy „hogy azt tegyél felebarátoddal, amit magaddal is megtennél” már valóban érzékletes is.
    De ugye derogáld nekik egyenesen bekopizni Jézus szavait.
    Sokkal jobb úgy eladni, mint saját filozófiai elv.

    Hazugok voltak, plagizáltak, és uszítottak.
    Margitka, nem változtat semmit az eladásmód a tényeken.

    Kopácsi Judit írja, hogy Szolzsenyicin vajon nem-e a most hatalmon levőkről írt?
    Pont kifejtettem, hogy pontosan összeillenek. Különbség semmi.
    Az Orbán militisták is ugyanolyan vehemensen védelmezik vezérüket, mint a kommunista színekben futók.

    Rákosi hiába volt zsidó, jobban gyűlölte a zsidóságot úgy általában mint Hitler. Sztálin is.
    Csak hát ezt az ütőkártyát már éppen előtte kijátszották, tehát nem dobhatta be, akkor.

    Bármilyen forradalom embertelen. Ahol legyilkolnak gyerekeket, megerőszakolnak nőket, felgyújtanak házakat, az embertelen. Legalábbis számomra.
    Fegyvert csak akkor van jogom használni, ha szabadságomra, életemre törnek fegyverrel. Akkor viszont kötelességem. (Már ha van mód rá)

    Venezuelában ma igazából forradalom folyik, hiszen egy despotikus gazember trón-bitorolta az országot, kifosztotta. Az emberek éheznek. Próbálnak felkelni ellene. Rodeionak, akinek csak az a legfontosabb, hogy a napi fűadagját megkapja, azt füstölgesse a zenéjét élvezze, nem jelent semmit mikor gyerekek éheznek.
    Ahhoz gyerekeket kellene nevelnie.
    Hány ilyen lófráló van. Ezek mind hívei tudnak lenni fanatikus eszméknek, mert az olyan isteni.

    De ahogy Slapajnak írod, valóban úgy van. És még sem ismered fel, hogy a kommunista ideológia ugyanúgy fanatikus, elvakult?
    Minden fanatizmus vadhajtás.

    De hát hiába írom én ezt le, mivel számodra úgyis Hit kérdése marad. Hiszel benne.

    Irod:

    „”A legfontosabb: az emberi társadalmakat nem istenek, vagy kiválasztott személyiségek uralják – bár van befolyásuk – hanem egzakt módon mérhető elemek.””

    Pontosan ennek az ellenkezőjéről szól a kommunizmus – Slapajnak kifejtettem.
    Ma is van a Vörös téren a mauzóleum.
    A kommunizmus pontosan ezért csak hellyel-közzel maximum megtűr magánkívül más vallási szervezeteket, mert egyben a legfanatikusabb vallási szervezet. Egyenlő az iszlámmal, vagy a középkor inkvizícióival.

    Despotizmus, istenkirályság
    Igen, helyi kisistenekkel – a többi propaganda volt, és ma is az.

  • Bernstein AZ IDEZET AMIT IRTAM MAR ABSZOLiT’ Azaz nem ervenyes. Gollner gyorsan torulte a temarol irtakat, az en bejegyzesem utan!

  • Gabriel Karikas
    2019 február 28
    4:55 du.

    seggségeket én is tudok írni de nem koszolom vele a papírt és bosszantom a dolgozót

    majd ha azt a filozófiai alaptételt ismered és utána használod ami szerint mindennek oka van…te az okozatot összekevered az oksággal

    a többi seggséged erről szól

    guarimbero

  • Gabriel Karikas
    2019 február 28
    4:55 du.
    egyetlen kérdés (úgysem válaszolsz azt mondva, hogy hülye vagyok)

    mi előnye lett Lybia népének, Iraq népének Szíria népének, Gáza népének Afganisztán népének (na jó most titokban megállapodtak a Talibokkal a máktermelés folyatódik) és a többinek a humanitarian aid behatolásával, a rezsimcserével?

    részleteket és számadatokat várok a jólét csillagokba szökkenéséről…vagy dugulj el!

    és a 4 kamion lejárt szavatosságú kaja milyen problémát oldott volna meg a 30 milliós országban?

    guarimbero

    észak kórea azt kérte legyen atommentes övezet a kóreai félsziget és környéke…máris nincs megállapodás… égés, mi?

  • kedves feleim, móka és kacagás valamint tréfák, megvan a megoldás, íme

    ami angolul van az pontosan az amit &@{\°˛$karikásgábriel csinál:

    McCarthyism, in other words, is the modern political parallel of the witch hunt.

    In an earlier era, the guilt of women accused of witchcraft was tested through the ducking stool. If a woman drowned, she was innocent; if she survived, she was guilty and burnt at the stake. A foolproof system

    akik nem tudnak angolul (mókás percek jönnek)
    boszorkányok próbája, ha belefulladt a vízbe akkor ártatlan ha nem akkor boszorkány és akkor meg elégették, mindez a mai „sokmindenre” is vonatkozik és a McCarthysm folytatása, védekezésre nincs mód, mert aki „ilyen” az már…

    budzsuhaha

  • Karikás Úr!

    Én a „ki mint él úgy ítél” példázatához, mint tartozékot hozzáfűztem még a „lét határozza meg tudatot” alap axiómát is, ami a mai világban annyit jelent, hogy példának okáért az USA

    – nemzeti vagyonának a 40 %-át a lakosság 1 %-a birtokolja,

    – tehát a lakosság 99 %-a csak a maradék 60 % vagyonon „osztozik”.

    Ez a mai kapitalizmus erkölcsi arculata és állapota. Egyelőre békés keretek között elviselve. Egyébként a fenti adatokat egy a minap épp e tárgyban tartott washinghtoni tömegdemonstráció transzparenseiből merítettem.

    Ezek olyan, és akkora számok, amelyeket egyszerű ember szinte fel sem fog, s épp ezért a tömegeknek „kell felnőnie” még ahhoz is hogy ez az égbekiáltó egyenlőtlenség – egy deklarált q…a nagy egyenlőség 😀 közepette – eljusson az egész lakosságnak legalább a tudatáig. Márpedig a többséget a dolgozó (munkás) osztály tömegei alkotják, azok akik ezt az értéket létrehozzák… És akkor még nem is szólottunk, a külföldön, az óceánon túli filléres bérmunkás termelők érzéseiről…

    E nemzetközi értékteremtő dolgozó tömegek tudatának az alakulása határozza majd meg a történelem kerekének a fordulatszámát… Az irány adott ! Ahogy ők gondolkodnak ma, és ahogy majdan látják e kérdéseket, aszerint ítélnek majd akkor „erkölcsről, ill. etikáról”, úgy fog majd változni az egész globális világ arculata is… – Akkor.

    .

  • Geyza 2:49/Figyelő

    Állítjátok, hogy Marx csak az embert hagyta ki a számításaiból!

    Ez így egyszerűen nem igaz. Ez pontosan a reakció demagóg hazugsága, hisz az egész marxi munkásság pontosan az emberre, annak minden kiszámítható tulajdonságát be és kiszámítva épül és hivatkozik…

    Geyza! Te magad szoktad-volt mondani nem is egyszer, hogy Marx soha nem ígérte pl. a kommunizmus létrejöttének idejét, meg hogy hány év alatt jut oda az emberiség. Amúgy magáról a kommunizmusról értekezett a legkevesebbet. Na mit gondolsz, miért ? Épp azért mert az egyén és a tömeg viszonyát tanulmányozva, fejlődési tényezők között kalkulálta a nemzetek és a különböző és ettől változó, az egyenlőtlen fejlődés történelmi hatását az egyén és a tömeg életére ugyanúgy.
    Ugyanakkor határozottan állítja a gazdaság történelemre és vele a tömegekre gyakorolt emberformáló hatását, ha eltérő időben és intervallumban is…

    Itt most meg kell ismételnünk még a fentebbi állításokat, miszerint a
    >autokrata rezsimek autokráciái által marxizmusnak titulált társadalmi terméke[i] egy csöppet sem marxisták<.
    A marxizmustól már eleve idegen a személyi kultusz, és az abból eredő önkényes, autoriter gyakorlat. A arra való hivatkozás még nem jelenti a hivatkozónak az igazát, és pláne nem a jogalapját.

    Az viszont igaz, hogy a kérdésben tájékozatlan és felkészületlen ember nem képes különbséget tenni igaz és hazug állítás között, mint ahogy Ti is, ez esetben Te és Figyelő is e tétova tájékozatlanságaitok és hamis állításaitok között tévelyegtek, ahelyett, hogy utána néznétek a dolgoknak – pl. Karl Marxnál…

    Olvtársi üdvözléggyel: F 🙂

  • Karikás !

    Már megint összevissza pattog, csattog a nevéhez méltóan akár egy Karikás-ostor !

    Ezt méltóztatik példul’ a 10:07-es förmedvényébe odacserdíteni, hogy:
    „”ha valaki a társadalommal, mint egésszel akar foglalkozni, akkor vegye már magának a fáradságot, hogy megtanulja a pszichológiát. Ha pedig ez nem smakkol neki, akkor maradjon a seggén és ne pedig telehazudja a világot”” Aztán hozzáteszi: „Megosztásra és gyűlöletre uszítással”

    Hát ide figyuzzon maga békétlen gyűlölködő és megosztó Gábris!

    Ha viszont valaki egy nagy klasszikust vesz arra mocskos nyelvére, előbb mossa meg szépen, de aztán nézzen körül a megtámadott élettörténetén.

    Marx ugyanis 1883-ban halt meg, ami annyit jelent, hogy
    amikor egyáltalán pszichológiáról, mint tudományról beszélhetünk [1879.!], akkorra a mester már 61 éves volt, tehát 4, azaz mindössze Négy éve maradt volna arra, hogy agg jogtudósként „megtanulja a pszichológiát”. Ráadásképp azt akkor egyetemen még külön tantárgyként nem is tanították. Nesze neked! ))) 😀 (((

    Ugyanakkor az Ön pökhendi és rém nagyképű értékítélete még elítéli korábbi 2000 év történész nemzedékeinek a sokaságát is, akik közül szégyenletes mód, de nem akadt egyetlen egy sem, hogy plusz tantárgyként felvegyen egy nem létező diszciplínát.

    Minden esetre, javaslom Önnek, hogy inkább iratkozzék fel Ön, kedves uram egy pszichológiai kurzusra, de természetesen ne hallgatóként, hanem páciensként, mert maga ebből a szempontból számukra egy kiváló állatorvosi ló lehet [nem akartam a nemes állat nagyfülű rokonát magával megbántani]. Tegye ezt meg mielőbb, még mielőtt a lélekbúvárok a frászkarikát diagnosztizálnák magánál…
    .

    Na, hát mielőbbi javulást kívánok: F

  • FORTIMBRAS
    2019 március 1
    5:04 de.

    Mindegy már,
    ötszáz évre (de minimuk százra)
    úgyis vége a dolognak.Ha majd felljebb fergődik
    az emberek tudata, talán ismét előkerülnek a marxi elméletek

    (Feltéve ha lesz még akkor ember a Földön, vagy lesz még választási lehetősége bármiben is az egyénnak. Mert per-pillanat Marx nevében rémuralmakat hoznak létre Kínában meg hasonló nyomorult helyeken.)

  • Gabriel Karikas

    FORTIMBRAS
    2019 március 1
    6:25 de.

    Ezt az alanti mondatát tessék megbeszélni egy pszichológussal …

    🙂 🙂 🙂
    Marx ugyanis 1883-ban halt meg, ami annyit jelent, hogy
    amikor egyáltalán pszichológiáról, mint tudományról beszélhetünk [1879.!], akkorra a mester már 61 éves volt, tehát 4, azaz mindössze Négy éve maradt volna arra, hogy agg jogtudósként “megtanulja a pszichológiát”. Ráadásképp azt akkor egyetemen még külön tantárgyként nem is tanították. Nesze neked! ))) 😀 (((

    Jót szórakoznék rajta, ha nem az én bőrömre is menne ez a marxista mocskolódás.

    Magyarország amíg nem veti ki magából ezt az eszmerendszert addig lesznek neki diktátorai, amit jól meg- és kiérdemeltek, mindannyian akik véditek a védhetetlent.

    Ez kell nektek, mert mazochisták vagytok, szerettek nyomorogni, másoktól várjátok el, hogy megoldja a problémáitokat, és amikor az kicsit erősebben markolja a szíjat, akkor vonítotok, mint a rühes kutya.

    Nem karikás ostor kell nektek, mert az nagyon kevés, hanem szöges korbács maga

  • Gabriel Karikas

    Amíg az országban az utolsó szemig nem hallnak ki a fanatikus „marx-fan”-ok, addig Magyarország csak süllyedni fog, úgy emberileg, mint gazdaságilag.

    De így van ez megírva, ez a magyar átok.

    Bízok benne, hogy lesz még magyar jövő.

    Akik tele vannak ideológiákkal, és arról beszélnek, hogy milyen osztályokba kell besorolni a nemzetet, azok ugye nem megosztók? Nem.
    És amikor arról beszélnek, hogy ezeknek az osztályoknak, akikre a nemzetet beosztották, azoknak meg kell harcolni egymással, azok ugye nem uszítók.
    Nem.

    Mindezek csak az én vízióim

    Bocs…
    Majd pszichológushoz fogok járni – a mostani is nagyon belevaló, de nem árt meg ha néha cserélgeti az ember fia

    https://pathyoliver.files.wordpress.com/2015/02/dsc6925.jpg

  • Gabriel, tele vagy ideákkal. Nem a „kommunisták”, hanem te. Legalább ilyen harcias dumát vágtál le a 2018-as választások előtt az LMP és Szél Bernadett védelmében (muszáj, hogy emlékeztesselek erre, hogy tanulj végre a magad hisztérikus lángolásaiból 😀 ). Aztán koppantál.

    Tudod, aki nagyon harciaskodik gondolkodás és megfigyelés nélkül, az nagyot koppan. Szerencsére ez a „kommunista” kérdés nem aktuális, – ahogy Geyza is írta – úgyhogy ebből nem lesz koppanás, szabadon örjönghetsz a szamárságaiddal. Ráadásul bele is illeszkedsz ezzel a globális liberál-kapitalista propagandába, melynek egyetlen ellensége lehetne egy marxi eszméken, de továbbfejlesztett elméleten alapuló társadalom. Szóval a legjobb úton jársz… 😀
    Én igazán nagyon élvezem a csökönyös butaságaidat, nagyon bájosak…

  • minő csoda jött létre? a &#@geyzusska újra rfeltünt amint vadul motorozik és maradt nekijje ideje 3 szónál többet bepötyögni de azért sikerült mellé is ütni remegő kezekkel, azok a forrónadrágocskák megártottak neki… és megint megkaptuk }{@&ˇ°đkarikásgábrielt amint éppen kiesett a kezelőből még szédülve a lélekmasszázstól és csak karattyol karattyol mint a példaképe az O1G és a Pinochet…

    újra említem Rossini El Conde de Ory: úgy hiszem most rólam hallgat

    hogy mik vannak

    é pour sí muove

    még a figyelő meg a bebodásodott bodaista boda hiányzik és máris teljes jajjj bocs a bendegizit kihagytam

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma

    Köszönöm az elismerést. Valóban szeretnék telve lenni sok-sok ideával, és jólesik hallani, hogy ez kilátszik.

    Mivel a Marxnak nem ideái voltak, hanem ráakart kényszeríteni az emberiségre egy hallva-született ideológiát.
    Ha nem csak olvastad volna Bibliát, és benne Jézus szavait, hanem meg is értenéd, akkor mondanám, hogy egy sátáni rendszert akart ráerőszakolni a társadalmakra, és emberek két-kézzel kapnak utána, mert az emberek imádják Lucifert, hiszen a „Fényhordozó”. Hiszen ígéretből hiány nincs.

    Ez az ideológia.

    Nekem csak ideáim vannak.

    Te azóta felhúztad rám az orrodat, mióta kiálltam Szél Bernadett mellett, közlöd hogy igazad volt, mert „bebizonyosodott” hogy „rossz” Hogyan? Hát éppen most ö a kormányelnök? Valahogy én nem vettem ezt eddig észre? Vajon mi bizonyosodott be? Ekkora bukfenc logikára csak Phd-val lehet képesnek lenni. Miért is?
    Mert hittél és hiszel benne, hogy rossz. (akár még fasiszta is lehet)

    Mert Te a politikában csak szimpatikus vagy empatikus alakokat „látsz”.

    Amikor személyekhez kötöd a politika érvényesülését, pontosan a vallás és hit mezejére teszed át azt.

    Ezzel pontosan a despotizmus kialakulásának teszed a szívességet, hasonlóan a több millió Orbán ellenzékihez és az Orbán-rajongóhoz. Együttesen!
    Hisz ugyanazt akarjátok mindketten, despotizmust, „kézivezérléses” kormányzást.

    Te is csak egy rajongó vagy, csak éppen más az imádottad.

    Úgyhogy a Gyurcsánynak szabad a nagykanál a kondérhoz, az Orbántól meg fanyalogsz.

    Az Antall szimpatikus volt, tehát csinálhatott amit akart, arra mindig kéznél volt és van a magyarázat, még ma is.

    Hát ennyi… és én sem felejtettem el – sajnálom hogy Neked sem sikerült felnőni egy modernebb világhoz.

    Aki még mindig ott tart, hogy két világrendszer létezik, az a balkáni szemlélet.

    Most nyeltem le keserűen egy öreg bajor 30 évvel ezelőtti szavait; – Magyarország Balkán.

    Igazán nem Te tehetsz róla, az adaptáció sikeres volt.

    A diktatórikus rendszerek túléléséhez adaptálódni kell, és akkor még boldogan is lehet élni. (kommunizmust, fasizmust, ami magyarországon úgy váltódott mint a gatya)

    Amikor a körülmények megváltoztatásához több energiabefektetés szükséges, mint a saját magát adaptálni a körülményekhez, akkor valóban badarság az előbbit forszírozni.

    Tiszta Fizika.

    Így hihetetlen is megérteni hogy mi is folyik itt pincében. Miért ágálunk itt a despotizmus rendszerei ellen.
    Persze ki kell elégíteni kicsit a békétlenkedő szellemet.

    Gőzleeresztés.

  • Gabriel Karikas

    Fortimbras

    Hiába erőlködsz a szavaid üresek.

    Újra és újra AZT idézgeted, AKIT én már én leírtam (lenulláztam).

    Minden leírt szavad engem erősít meg.

    „Adu-ászként” azzal akarsz meggyőzni, hogy millió barom ment utána, és küldött százmilliókat a vágóhídra?

    Pontosan ezt állítom, és ezzel is vetem el.

    Tömegpszichózis, magad is csak egy vagy a sok bégető birka között.

    Keskeny az az út amely az igazságra vezet, és nehéz.
    Viszont a kárhozatra vivő út széles, kitaposott – és milliók járnak azon.

    A választás a tied …

    Jelen állapotodban egy vagy a millió kis pont közül, akik pont azon ügyködnek, hogy a Geyza igaza bejöjjön – vagyis min. 500 évre, de egy „jövendölés” szerint ezer évre – „csókol anyád rozi” az emberiségnek.

    Majd újrakezdik …

  • Christopher Adam

    Mindenkit arra kérek, hogy a cikk témájához szóljon hozzá, másképpen idő előtt lezárom a kommentelési lehetőséget.

  • a kommunizmusnak nincsenek áldozatai, mivel sehol sohasem volt kommunizmus és nincs is, következésképpen az emléknapja is hülyeség, vannak sokan akik a témába belekevernek olyan dolgokat amelyek csakis őbennük magukban létezik és a fantáziájuk szülötteivel töltik fel a blogot… néha …na jó .. hagyom, mert

  • ANNYIRA uncsi ez a Rodeo amint tépi magát ha kell ha nem.

  • Egy „színes” kis-hír ami valahogyan nem kelt nagy feltűnést az idiótikus plakát-kampány árnyékában:

    A ruszki állami felderítőszolgálat fedőszerve költözik hamarosan Budapestre, extra kondiciókkal :

    https://index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/

    és

    https://nepszava.us/orban-megsertodott-a-nato-bol-valo-kilepest-tervezi/

    és

    https://nepszava.us/putyin-kemkozpontja-az-orosz-megszallassal-azonos/

    Csámcsogjatok rajt’ s próbáljátok összerakni a mozaikokat 😀 😀

  • Geyza
    2019 március 1
    7:09 du.

    taknyos, állandóan belepofázol a nagyok dolgába, szemtelen

    guarimbero

  • Gábriel 😀

    Csupa színtiszta gazembert látsz bele a világba, és néhány fénylő csillagot, pedig színtiszta gazember szinte nincs is, fénylő csillag meg még annyi se.

    Voltaképpen a politikusok fogára való közönség vagy, ámítható és önámító. És még keresztény hívőnek tartod magad… Jesszusom… Ráadásul minduntalan a Bibliával, meg Jézus szavaival jössz…

    Jézus tanításai leperegtek rólad, semmi emberszeretet, semmi megértés nincs benned… Én ateistaként jobban tisztelem az embert (a gyarló embert is), mint te. Na, hagyjál békén…

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Gollner gyorsan torulte a temarol irtakat, az en bejegyzesem utan!”

    Mi vót ?

  • Gabriel Karikas

    Almasi Alma

    Nézd, meg van a korod hozzá, hogy ne változzál.
    És a jogod, hogy ne fogadj el semmit, ami a hitedet megcáfolja.

    A cikk arról szól, hogy létjogosult-e a kommunizmus áldozatainak ünnepnapot állítani.

    Elérkeztünk ahhoz, hogy letagadjuk a Bűntetteket, mint ahogy fentebb Rodeio már meg is tette, az ö NagySándori – gondolom néhány füves cigi hatása alatti – nyakatekert logikájával – mondván, nem volt kommunizmus, az ami volt, és még ma is pusztít és öl, az csak délibáb volt, nem is volt, tehát nem is ölhetett.

    Áttételesen ugyanazt vallod mint a Rodeio, és ugyanazzal a kitekert logikával citálod Jézus nevét is, mivel nem ismered, és nem akarod megismerni a tanításait.
    Jobban tetszik neked is Marx, mint ahogy Jézus mondta:

    „”Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
    Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.””

    Bocs, egy percig se hasonlítom magam Jézushoz, még-kevésbe sorolnálak az ördöghöz téged, de te is a „Tömeghez” tartozol.

    Az akkori időkben úgy fejezték ki magukat, hogy ami jó az istentől jött, ami meg a rossz az az ördög-atya szüleménye. Ott arrafelé a közöl-keleten persze.

    Mindössze csak a szokásosat képviseled, a világ, (a jézusi tanításokat nem ismerők) által kitalált elvárásokat akarod rám erőszakolni.

    Nem baj, mivel neked nincs Jézus, van Marx mint isten.
    Azt jobban ismeritek, mivel azt szeretitek.

    Jézus megbocsátást hirdetett, és nem a bűnös emberek felmagasztalását, csak szólok.
    Marx-nak, mint embernek, miért ne lehetne megbocsátani?
    De akik ma is azokat a tanításokat követik, maradnak mellette, ragaszkodnak hozzá, sőt még „tökélyebbre” fejlesztik, és gyakorolják, azok nem bűnözők?

    Így hát marad a nyomor …

  • Karikás

    A polgárság amely már elég rég, forradalmi körülmények között vívta ki a maga úgymond szabad rendszerét >az addigi feudális renddel szemben< a munkaerő nyílt, avagy burkolt kizsákmányolására épülő szabad nemzeti- mára már világ-piacát, rendszere . e v o l ú c i ó j a . során eljutott egy afféle látszatdemokrácia szintjére, ahol a nép maga választhatja meg a maga kizsákmányoló, vagy azt kiszolgáló elit rétegét, amely ha akar(!) a látszat kedvéért ad is neki, de "ha kell", mint Isten el is vesz tőlük, miközben úgy éli az olyasfajta luxus magánéletét, mint annak idején az "ancien regime" utolsó, 1789-ben általa épp ezért lefejezett oly jeles tagjai, mint többek közt XVI.Lajos, vagy az osztrák Marie Antoinette, stb…

    Ma volt látható a tévében a Kennedy család elveszett [magán] filmjei, című dokumentumfilm összeállítás, amely a bájos magánjeletek közepette mutatja be az alkoholcsempész Joe nagyravágyó karrierlovag hogyan építgeti és irányítja az oly tragikus véget ért gyerekei és unokái politikai életpályáját. Teszi mindezt, az említett, másképp szinte elképzelhetetlen "amerikai álom" luxus palotái, magán golf pályái, jahtjai,stb között, ahol házasság esetén még a házastárs személyét is a patriarcha határozza meg…

    "Az első milliók után soha ne kutakodj"" mondja a sajátos . e t i k á t . tükröző polgári bölcsesség… Bizony az elnöki csúcsokat ostromló kennedyek tragédiája ellenére mutatja meg ezt az önmagaában ellentmondásos világot… Persze ez csak azok számára jelent valamit, akiknek van fogalmuk a másik oldal szintjeiről is…

  • Geyza
    2019 március 1
    7:09 du.

    zuzuka mit szóssz ahhoz a tényhez, hogy a MBS aláírt egy (így múlt időben) a Xi vel arról, hogy petroyuanban kereskednek és 2030 ig sok mindent együtt csinálnak

    bruhahahaha

  • Gebriel!
    2019.márc.1 .4: 44

    „Te is csak egy rajongó vagy, csak éppen más az imádottad.

    Úgyhogy a Gyurcsánynak szabad a nagykanál a kondérhoz, az Orbántól meg fanyalogsz.

    Az Antall szimpatikus volt, tehát csinálhatott amit akart, arra mindig kéznél volt és van a magyarázat, még ma is.”

    ——————————————————————————————–

    Senkinek nem „szabad a nagykanál a kondérhoz” miután a kondér ( ha jól értelmezem a szavaidat) a miénk – ennek ellenére nem igazán kérdezte aki mégis belenyúlt, hogy szabad e? Nem Antallhoz kellene viszonyítani mit csinálhat X vagy Y, hisz ő ugyanúgy a sajátos elképzelései alapján tette amit tett, csak épp tele volt „világmegváltó” elképzelésekkel minden gyakorlati, hasznosítható tudás vagy tapasztalat nélkül! Még csak szimpatikus sem volt – na az épp nem – viszont tele volt gátlással, úri gőggel, és önjelölt prófétaként próbálta volna átfesteni a „hazát” két kommunistázás és mikiegerezés között! Ő volt a klasszikus dilettáns. Bármilyen hülyén hangzik, egyetlen szerencséje, hogy nem élte meg a nagy felismerést, miszerint a rendszerváltozás után, az átkos 40 éve ellenére is, 1994-ben az emberek hanyatt homlok „kérték vissza a babaruhát!” Ha megérte volna a következő választásokat, nem hitt volna a szemének, hogy mi történik? Négy látszólag szabad év után újra a „kommunisták?” Méghozzá nem akármilyen arányban/százalékban, amivel Horn soha nem élt vissza! Nyilván ő sem volt hibátlan, de hogy mit szabad és mi nem ajánlatos egy alig – alig, még csak ébredező demokráciában, arra épp ő vezetése a példa! Azt látom több hozzászólásodból is, hogy Gyurcsány fóbiád megakadályoz abban, hogy tisztán láss, pedig vannak jó érveid is, de ha folyamatosan Gy.-ban látod a gonoszt, rendre összemosva Orbánnal, és még véletlenül sem veszed észre a különbséget, mert egyszerűen nem akarod – hát az nagy hiba! Két különböző világlátás, két különböző elképzelés és önértékelés,- alapvetően a személyiségekből következő hatalmas eltérések: ezt nem felismerni vagy nem akarni látni, hiteltelenné teszi a gondolataidat! Egyiküket sem kell szeretni, sőt az ellenszenv sem kötelező egyik irányba sem, de mérlegre téve bőven meglehet ítélni kettejük cselekedeteit – ha egy kis hajlandóság is van valakiben az objektivitásra!

  • Gabriel Karikas

    Besancon!

    A tévedésed abban áll, hogy én a szavaimat Almához írtam, aki valóban személyekkel szimpatizál, és az általa favorizáltakat vontam egy kalap alá.

    Nem tudom, hogyan jön le viszont számodra értelmezésként, hogy én viszont személyeket favorizálnék, mikor pontosan azért vonom egy kalap alá őket, mert ma az országban a választók egyszerűen személyekben keresik a jövőbeli kormányok vezetőit – VAGYIS VALÓJÁBAN KORMÁNYZÓKAT VÁLASZTANAK.
    KÖZTÜK TEN MAGAD IS.

    Hogy tőled is az jön le, hogy nekem tulajdonítasz olyanokat, amit magad gyakorolsz nem igazán vártam volna el.

    De hát legyen.

    Aki két jelölt természetét állítja a fókuszba egy választás során, ez a választásának a motivációja, az nem a demokráciára szavaz, hanem azt keresi, hogy ki lehet a jobb kézi-vezérlője (kormányzója, diktátora) az országnak, vagyis a despotizmusra szavaz. Mint jobbágy, királyt választ magának.
    Hol beszélünk itt pártokról, és azok által esetlegesen képviselt értékekről? Mint amely valóban valami demokratikusnak látszó kép lehetne.

    De itt nem is erről van szó, hanem ettől sokkal súlyosabbról.
    A Magyar társadalom még ott tart elmaradottságban, hogy ideológia erővonalak „nemes” küzdelmének tekinti a mocskos cinkelt lapokkal folyó kártyapartit.

    És önelégülten dagonyáz ebben, pedig egy NEMTELEN HAZUGSÁG ÁLDOZATA.

    Az adaptáció (amit előzőleg az Almának kifejtettem) működött, esetedben is. Aki nem adaptálódott, az elment az országból – nagyrészt ismételten az ország színe-java, tehetsége.

    A marxizmus saját deklarációja szerint diktatúra.

    Marx ezer és ezer oldalakon elemzi hogy miért „létjogosult” azt a diktatórikus rendszert megteremteni, aztán ö maga további ezer oldalakon keresztül közzéteszi minden szégyen és gyalázat nélkül, hogy milyen ármányok, hazugságok, konspirációk által megvalósítható, amit a további követői élvezettel fejlesztettek tovább.

    Aztán még kéjesebb élvezettel ültették a gyakorlatba.

    Valamennyi aberráltak, paranoiásak, embergyűlölőek.

    Ha nem azok lettek volna és lennének, akkor a társadalmi konszenzus megvalósításának a lehetőségeit keresték volna.

    Erről hol találsz az elméletben (ideológiában) részleteket?

    Én erről beszélek.
    Kérlek ne próbáld elterelni más vágányra, kisiklatni a mondandómat.

    Mert felismertem, hogy ez is trükk. Jó trükk (blöff), de nálam nem gyere be.

    Amúgy ha már neveket fel hoztad a neveket, és ezzel a hozzájuk köthető cselekedeteket, pontosan ezzel igazolod a mondandóm helyességet.
    Nem a személyek magatartására céloztam, hanem a lakosságéra, a választókéra.

    Hogyan nem lehetett megérteni és felfogni, hogy az Antall hatalomba juttatásával pontosan az volt a célja a rendszerváltási bohózatot leszervező magnak, hogy a népet félrevezessék?

    Nagyon jól ismerték a paranoiás Antallt, az eszement fóbiáit, mint az adott történelmi intézmény vezetőjét. Aki folyamatosan az MSZMP magasabb berkeibe szeretett volna kerülni, de tudták, hogy lelkében és vérét átitatva csak egy kivagyi dzsentri. Ezért nem bíztak meg benne a PÁRTBAN, de pont ezért volt alkalmas rögtön az „új világ” lejáratására.

    Ami gond nélkül meg is történt. Konzerválta a VEZETETTEKRE és VEZETŐKRE OSZTÓDÁS tudatot az ország nagy részében.

    Ami mint levegőtől, fénytől elzárt bedohosodott lelkekben (gombaház) ma újra fertelmes módon fertőz, felszínre hozta az összes már eltemetettnek hitt aljas, gyűlölködő eszméket (társadalom darabokra hasogatása, sovinizmus, nacionalizmus, rasszizmus, vallási intolerancia) mind azok amelyek alkalmasak bármely pillanatban az országot vérbe és lángba borítani.

    Gyurcsányról csak annyit, századszor ismétlem magam, hogy mint személyt nyilván sokkal-sokkal többre tartom, mint Orbánt, de sajnos mint politikai szereplő, leszerepelt. A lakosság nagyobb része elhitte róla a rádobált sarakat, mert két oldalról támadták, saját akolján belülről, és kívülről. Egy valódi demokráciában egy 10 százalékos parlamenti részvétel komoly erőt képviselne, de mivel itt egyeduralkodásért folyik a csata, és a nép ezt normálisnak tartja, így nincs miről beszélni.
    Az ellenfeleknek sikerült a népességet tökéletesen megosztani, és hazug módon ideológiái csatározássá maszkírozni a személyi ambíciókat. (despotákat választunk)

    Most akkor majd elnézem, hogy azon vitatkoztok hogy melyik despotizmus jobb, a marxista, vagy a fasiszta.

    A magyar társadalom a suicid-ba rohanás lázas állapotában fetreng.

  • Gabriel Karikas
    2019 március 2
    9:30 de. Szerintem, nem fetreng a tarsadalom semmiben. A nehezseg az, hogy mint paldaul en is Megéltem a EGY emberolto eleteben MINKETTO szerepelt a javaban. mint en is. Nacikat is es a kommunizmust is’ minkettonek. Mellesleg a Fasizmus CSAK Olaszországban volt A nacizmus volt Magyarorszagon. Áldozata voltam.

  • Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

    Hogy mennyire vagyok (voltam) kommunista, azt már egy cikkben bőven kifejtettem itt. Aki tudni akarja, olvassa el. Nem titok.

    http://kanadaihirlap.com/2017/09/25/kommunistak-magyarorszagon-egy-masik-olvasat/

    Azt is megírtam már, hogy marxizmusból 1966-ban csak közepesre szigorlatoztam, ráadásul a vizsgáztató kifejtette, hogy bölcsészként megbuktatna, de fizikusnál sebaj, megadja a hármast.

    Na, akkor lássuk, én hogyan tudom ezt a dolgot.

    1. Marx közgazdászként felállított egy „materialista” elméletet a kapitalizmus gazdasági működéséről, bevezetett egy csomó fogalmat, amelyek az addigiakhoz képest teljesen újszerűek voltak. Lehet, hogy egy két tévedés volt ebben az elméletben, de nagyobb része ma is megállja a helyét. Az is kétségtelen, hogy a „kapitalizmus” azóta megváltozott, így egyes tételek ma már nyilván nem igazak. Mindez nem von le semmit Marx érdemeiből.

    2. Mivel a technika akkoriban erősen fejlődött, létrehozva a tömegtermelést, nyilvánvalóan észre kellett venni, hogy hatalmas embertömegeket eszközként, robotként használ az ipar, és ezeket az embereket nem is fizeti meg az általuk termelt javaknak megfelelő mértékben. Meglehet, hogy ezt Marx helytelenítette, és úgy gondolta, javítani kellene valamit. Ez a gondolat nemhogy ördögtől való lett volna, hanem BECSÜLETÉRE vált, szerintem.

    3. Marx – filozófikus gondolkodó lévén – megpróbált felvázolni egy társadalmat, amely ezeket a problémákat megoldja. Ebben rengeteget tévedett, ezt már tudjuk. De abban egyáltalán nem tévedett, hogy ha bekövetkezik egy változás, az csak forradalom által, és sok vérrel következhet be. Nem azt mondta, hogy gyilkoljatok – ahogy Gábriel fantáziálja – hanem egyszerűen csak megállapította, hogy valószínűleg véres dolgok fognak bekövetkezni. Ez csak a tisztánlátását bizonyítja, mivel hogy valóban borzalmas, véres dolgok következtek be, és nemcsak Oroszország belpolitikájában, hanem abban is, hogy az idegen kapitalista hatalmak is nagy erőkkel és pénzzel is beszálltak az új „rend” megdöntésébe. Természetesen, hiszen nekik is élethalál-harc volt ez távlatilag. Ez pedig nemcsak erőszakot, hanem éhinséget is okozott, pláne egy olyan országban, amelyben még a cári boldog időkben is mindennapos volt az éhezés, és az éhhalál.

    4. Egy ilyen, külső és belső nyomás alatt lévő országban csakis diktatúra működhet, és innen kezdve minden a diktátorokon múlik, akik természetszerűen el is fajulnak a hatalomért folytatott állandó harcban.

    5. Ezzel aztán el is játszották az elmélet eredeti jó hírnevét. Rákosi már a kezdetek kezdetén teljes szovjet függésben, Sztálin paranoiás diktálása alatt működött, nem csoda, ha erkölcsileg elbukott. Személyes véleményem, hogy még 1919-ben lett volna nálunk a korrekt kommunizmusnak esélye, ha nem kerülünk a háború elvesztése miatt akkora szarba. De lehet, hogy ebben tévedek.

    6. Nekem Kádár működése a 60-as évektől kezdve azt mutatja, hogy megfelelő emberanyag esetében (Nyers, Aczél, Kádár) – és pláne a szovjet befolyás nélkül – lett volna esély valamilyen kibontakozásra. De ez már mindegy is, ezt elpénecolták. Közben viszont ne felejtsük el azt sem, hogy a ketté szakadt világ fenyegetésében a kapitalista államok nyugaton komoly változáson mentek át. Például a svéd szociáldemokrácia, stb…

    Szóval, ami engem illet, ünnepelje csak bárki a sok áldozat halálát (bocs,hogy ilyen furcsán fogalmaztam, DIREKT, mert ugyebár az a fontos, hogy ezt fenyegetőleg emlegessük, nehogy valami újabb, javított változatú baloldaliság megint lábra kapjon).

    És végül: Mióta a hülye Szovjetunió sajnoshálisten megszűnt, megint lehet különböző ürügyekkel a szociális engedményekből szép apránként visszavenni, és újra a nemzeti gondolat jegyében háborúra uszítani…

    Egészségetekre…

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, lehet, hogy tévedek, mert már szűkebb körben létezem, mint amikor az egyetemen dolgoztam, de én nem látom azt (és 15-20 évvel ezelőtt sem láttam,) hogy a marxizmusnak, mint ideológiának olyan mély és meghatározó szerepe lett volna az országban. A rendszerváltozásról én szép csendben azt gondolom, (a tévedés jogát fenntartva) hogy az egypártrendszer káderei észlelve a Szovjetunió és a puritán Kádár gyengülését, elérkezettnek látták az időt arra, hogy a köztulajdonra rátegyék a mancsukat, némi köpönyegfordítás és egyenruha-átfestés árán. Megérte, mert amit le tudtak nyúlni, az eltűnt és a közvagyonból lett magánvagyon. A levesbe küldött, munkáját elvesztett kb. egymillió munkással meg gyakorlatilag a kutya sem törődött. Ideológia-váltás? Különösen undorító volt, hogy lettek az elvtársakból urak, hogyan tértek meg, és hallgatták Szent Szellemtől átitatva ájtatos pofával a Bolberitz fröcsögését a pártemberek a városmajori templomban a misén. Olyan undorító volt, hogy kijöttem egy ilyen „istentisztelet”-ről és az volt az utolsó alkalom, hogy ott előfordultam. Van valaki, aki elhinné a szochazás Kövér Lászlónak, hogy megtért, vagy Stumpf Istvánnak, hogy élete meghatározó élményét a gyerekkorában a reggeli misén a ministrálás jelentette? Esetleg nem emlékszik a fidesz 1990-ben a parlamentben eleresztett „Csuhások térdre, imához!” dumájára?
    Attól tartok, az ideológiáknak sokkal kevesebb jelentősége van ebben az országban, mint hinnéd. Volt 800 ezer párttag, akinek legnagyobb része a karrierje és a remélt előnyök miatt lépett be a pártba és ma van – nagyrészt ugyanezekből – a történelmi egyházakban tolongó hasonló mennyiségű hívő, aki Istennel takarózik, hogy a legkevésbé sem keresztény kormánynak tetsszen. Ha Isten számbavenné itt a keresztényeket, jó, ha meglenne a tíz igaz, akikért már nem pusztította volna el Szodomát.

    Végül elmesélném a magam államvizsgáját marxizmusból, amivel könyvtári tanulmányaimat lezártam: Éppen válóper közepén voltam, egyedül kormányozva három kiskorú gyermeket, akiből csak egy járt még iskolába. Dolgoztam is nyolc órában, szakdolgozatot csak éjszaka tudtam írni – a munkahelyem adott kölcsön-írógépet. A szaktárgyakra felkészültem, de a marxizmusra nemigen maradt időm, így két és fél tételt tudtam csak. Jött a vizsga, húzom a tételt, nem a feldolgozott két és fél volt, de gondolkoztam, á, igen… erről olvastam valamit. Szép feleletet kerekítettem belőle, a vizsgáztató próbált belekötni, érveit lecsaptam, és remekül bizonyítottam a magam felállította tételt. Jó, mehet, mondta a vizsgabiztos, kint a folyosón megnéztem a tételt, hát ez mellément… mondtam, pont az ellenkezőjét bizonygattam rendkívül hevesen. Eredményhirdetés, kettes, mondja a vizsgáztató ember, szám ér fülig, pasi mondja, nana, éppenhogycsak…. én boldogan, szökdécselve távoztam, kit érdekel ez a kettes. Diploma megvan.

  • Almási Alma
    2019 március 2
    12:50 du. Erdekes volt a fejtegetesed°1

    En csak azt tudom, hogy az I. Vilaghaboru utan, otthon is kitort a forraadlom Kun Bela vezetesevel. A I.vilagháborúban , Apam is resztvett erettsegi utan ment ki a frontra, az olasz frontra vittek_. Lehet .hogy ,csaladi szokas, de mindig rossz helyen, roszkor jar a szank’ O az I háboruban volt, de O is a hatalom ellen lazadozott, mint en , csak a tuloldalon, Egy tiszti vacsoran, hadanagyi rangban volt, talan egy poharral tobbet 1ivott, azt merte mondani. hogy :akasszattok fel a kiralyokat .O Ot evet kapott a szegedi Csillag bortonben .Soha tobbet egy korty alkoholt nem ivott.

  • Azért nem hittem volna,hogy érhetnek itt még meglepetések…..de sajnos igen……
    Almási Alma ,aki „állítólag” soha nem volt kommunista…(vicces)de ugye mint legalább azt bevallotta….ateista igen,tanácsokat oszt Istennel,hittel kapcsolatban olyanoknak akik netán hívők…..,meg ugye bölcsészként 3-ra vizsgázott….ami ugyan nem szégyen,de az a hazugság már igen,hogy ő „állítólag”tiszteli az embereket(pláne akiket a magánál,természetesen ok nélkül….”gyarlóbbnak” tart…) na nem semmi az alaptalan nagyképűsége!
    Almácska! Az e helyzet,hogy leestél a fáról és kissé…beütötted
    a fejecskédet….
    Na jobbulást kívánok,bocsi de egy szép megható film jön,így nincs több időm,búcsúzom!

  • Itt az élő példa,amikor a határtalan önbizalom,…elégedettség ….nem párosul sem a tárgyilagos önkritikával,és az intelligens emberekre jellemző szerénységgel!
    Hát sajnos Alma nincs egyedül ezzel!!…..

  • Boda Maresz! Egyetlen mondatban tökéletesen leírta mindazt amit tudni kell magáról! Szép munka volt! Gratula! Jó tévézést! Puszi: szocdem.

  • szocdem89!

    Én soha nem titkolództam,nem dumáltam mellé,és semmi szégyenleni valóm nincs,sem a végzettségemet,sem a jellememet és pláne
    a hazaszeretetemet illetően, ami nem mondható el itt többekről..
    Na pá,nem érek rá értelmetlen,minden tekintetben(!!!!!)szánalmas
    alakokkal tölteni az időt!

  • Boda Marcsi
    2019 március 2
    2:40 du.

    Nocsak.
    Meglepetés ért váratlanul?
    Csak nem rádmászott a féllábú viceházmester?
    Gondolom beleadtál az aktusba apait-anyait, merthogy
    ez már vélhetőleg az utolsó eset a kis ostoba életedben..

  • Tüske Zsófia

    boda te elemezzed magad söprögesd ki a saját szemetes ágyad alját, találhatsz ott érdekes és még a magad számára is meglepő szemetet, nem kell neked Alma habitusával foglalkozni, te vén letyepetye lepetye pedellus.

  • Boda Marcsi
    2019 március 2
    3:22 du.

    Marcsi, biztos, hogy soha nem dumált mellé, és nincs szégyellnivalója sem? Jól gondolja meg!

    Ha nem emlékszik ilyenekre, akkor Hozok szívesen saját magától idézeteket, példákat. Hozzak?!

  • Tüske Zsófia
    2019 március 2
    1:38 du.
    Kedves Zsófika, majdnem lepetéztem ettől a frappánsra sikeredett módszerváltás kifejtésedtől, amit már Bródy is sallangok nélkül, abszolut tömören és cáfolhatatlanul megénekelt, miszerint: „ezek ugyanazok!” Nem akarom döngetni tyukmejjemet, de a magam önfelhergeléstől és tanulatlanságból taplóvá vált stílusával már én is hasonló felismerésre jutottam többször e fórumon, lehengerlő sikerrel a benfentesek részéről, amit szánakozva megértek. 😀

  • még jó, hogy az egeremen a kerék elég gyors (mint a villám) és így nem kell fáradjak a karikásgábrielen gyorsan átlépni…bár eléggé göcsörtös és „karikás” a szeme alatt

    rög + esz +me =rögeszme azaz sárbataposott agyficam

  • Boda Marcsi
    2019 március 2
    3:22 du.
    kedves Nagyérdemű Közönségünk a Fővárosi Nagycirkusz Porondjáról láthatjátok a Bodaitisz megbodásodásának jelenségét Csili Csala Bácsi a Nagy varázsló hozta létre… meg akarja bodázni a nézőket de ahhoz ennél jobbat kell kitalálnia a két reklám között az Oscardíjas alatt… titeket még nem untat? mert igencsak úncsi a bodalelkem amint az otthonkájában és mamuszban égbekiált

    mára be vagytok bodázva?

  • Aczél Gábor

    Boda Marcsi : „”Lázár Gy. egy senki”
    2019 február 26
    11:48 de.

    A senki ön.

  • Kedves Alma!
    Cum grano salis egyetértek a 2019 március 2. 12:50 du.-i kommentedben írottakkal.
    Az 1-2-3 pontokat illető néhány ellenvetésem, kiegészítésem kifejtése erősen meghaladná a KMH lehetőségeit.
    A 4. pont első felével egyetértek, de azzal, hogy „innen kezdve minden a diktátorokon múlik”, nem. A szovjet sztálinizmus létrejöttéhez és működéséhez kevés lett volna a „nagy Sztálin”,
    elengedhetetlen feltétele volt sok millió „kis sztálin” léte is.
    Az Orbán-rendszer létrejöttéhez és működtetéséhez sem lenne elegendő a „nagy” Orbán, hanem elengedhetetlen feltétele sok-sok „kis orbán” léte is. (Köszönik, megvannak.) Vagy ahogy Németországban az 1933-as Machtergreifung sikeréhez részben az is hozzávezetett, hogy a weimari rendszer „köztársaság volt – köztársaságiak nélkül”.
    Az 5. ponthoz: nem hinném, hogy „még 1919-ben lett volna nálunk a korrekt kommunizmusnak esélye, ha nem kerülünk a háború elvesztése miatt akkora szarba”. Szintén meghaladná a kereteket a részletes véleményem, így csak emlékeztetlek, hogy id. gr. Andrássy Gyula, a kiegyezés utáni első magyar miniszterelnök e tevékenysége egyik fő sikerének tartotta a trializmus létrehozásának megakadályozását.
    A 6. pontodhoz: Így is lett „kibontakozás’. Ilyen. 🙁 És abban is egyetértek veled, hogy valószínűleg lesz ez még ilyenebb is.

    Végül egyetértek ezzel is: „Mióta a hülye Szovjetunió sajnoshálisten megszűnt, megint lehet különböző ürügyekkel a szociális engedményekből szép apránként visszavenni, és újra a nemzeti gondolat jegyében háborúra uszítani… Egészségetekre…”

  • Gabriel Karikas

    Tüske Zsófia

    Jól látod valóban, nem a „marxizmusnak” nevezett valaminek volt nagy szerepe az országban, sohasem.
    Még-kevésbé a többi országokban, ahol „sikeresen létrejött”

    Csak kettő oka volt:

    1. a marxizmus csak jó ürügy volt a kihasználni és felhasználni egy amúgy parazita életvitelre vágyó, de annál inkább másokra irigy és mohóan a munkanélküli dörzsölésesre vágyó paranoiás embercsoportoknak valamilyen eszmét találni vágyaik megvalósításához, amivel azt megokolhatták.

    2. A nagy többséget valóban nem vezették ilyen vágyak, így egy részük megvezetésböl, más-részük kényszerböl elfogadta a rájuk kényszerített hatalmaskodást.

    Ennyi.

    Mint ahogy a másik „szín, a Horthy/Mossulini/Hitler féle despotizmussal is hasonló volt a hozzáállás.

    Nem nevezem már fasizmusnak, mert sajnos a népek itt most ezzel fognak vitába szállni, hiszen sem egyiknek, sem másiknak a lényegét nem képesek felfogni. Így azt sem értik, hogy alapjaiban nincs különbség, hiszen mindegyik ugyanarról a töröl fakad.
    A marxizmus azért jó a mai napig is, mert ki se kell forgatni ahhoz, hogy diktatúrát lehessen bevezetni, mint ahogy például Jézus tanításait el kellett ferdíteni ahhoz, hogy az inkvizíciót be lehessen vezetni.

    Az agy- és lélekmosás olyan jól sikerült az elmúlt 100 év során, hogy az Orbán Viktor röhögve és dalolva tudja elfogadtatni a diktatúráját a fél országgal. De sajnos a másik fele legalább annyira vak, és ugyanannyira nem látja a fától az erdőt, és képes itt körömszakadtáig védelmezni a másik (vörös) diktatúrát.

    Legalább két generációnak kell kihalni, mire végképp kitörlődik a tudatból, és csak mint szörnyű történelmi emlék marad.

    Hol és melyik országban volt valaha is „dolgozó” ember az úgynevezett csúcsvezetés?
    Marx jogot tanult, és utána filozófiát próbált, nem túl sok sikerrel.

    Közgazdaságtant soha nem tanult, nem gyakorolt, hogy a picsába érthetett volna hozzá. Történelemből állított fel olyan tételt, hogy szerinte az emberiség történelme osztályharcok története volt.
    Ha legalább azt szűrte volna le, a hiányos ismereteiből, hogy rabló-hadjáratok sora volt, akkor már valamivel közelebb járna az igazsághoz.
    De hát ezt sem bírta felfogni.

    A magyar iskolarendszerben és nyilvánvalóan az egyéb keleti és balkáni országokéban olyan jól beleverték a fejekbe, hogy aki álmából kel, az is ezt fújja.

    Minimum két generáció, ha ….

    Az itteni vének úgysem ismerik el soha, hogy agy- és lélek-mosottak.

    Ehhez meg kellene ismerniük az igazságot, a valódi tanítóktól, de azt pontosan azért vetik el, mert nincs bennük meg a nyitottság annak befogadására.

    Leginkább Almási Almát sajnálom.
    Aki fizikus létére tudhatná, hogy a jelentős dolgokat nem kell ezer-oldalakon bizonygatni.

    E=mc²

    Ennyi megváltoztatta a fizikát.

    Úgyhogy ha fortimbras és társainak attól lesz valaki „jelentős” alkotó, mert képes volt a „semmivel” tízezer-oldalakat teleírni, akkor sajnálom a szegénységüket.
    Sok beszédnek sok az alja. Ezt egy falusi paraszt legalább ennyire tudja.
    Még mielőtt elszállna bárki is.
    Ami közte van üres fecsegés.

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma

    Nem érezted a súlyát a mondatodnak, amikor leírtad ezt:

    „”4. Egy ilyen, külső és belső nyomás alatt lévő országban csakis diktatúra működhet, és innen kezdve minden a diktátorokon múlik, akik természetszerűen el is fajulnak a hatalomért folytatott állandó harcban.””

    Nyilván nem érezted, csipöböl jött. Naturális.

    Mert amit én „ostorozok” pontosan az, hogy Neked és sokaknak ebben az országban a diktatúra kézenfekvő dolog.

    Akkor meg minek ölitek magatokat, hogy Orbán Viktor miért a saját belátása szerint cselekszik, és miért nem az ország javára hozza intézkedéseit?

    Diktatúra kell nektek – abban érzitek jól magatokat, leírtad ide a virtuális papírra, saját belső inditatásodból, bárminemű külső kényszer, vagy ármány nélkül.

    Ha hirtelen bekövetkezne az országban a szabadság nagyon kevesen lennének, akik nem ijednének halálra, hogy akkor most mi fenét is csináljunk?

    Amúgy csak zárójelben kérdezném meg, hogy milyen külső és belső nyomásról van szó?

  • kiöntött a karikásgábriel, marxözön van és híg lére eresztett semmitmondás, azaz a semmi körüljárása kanyarokkal és csavarokkal…
    valami gátőrre lenne szüxég, mert minden elönt és akkor hiába esik a hó

    jaa, és teljesen tudományos lenne ha nem lenne kóklerség

  • Gábriel, néha már kezdesz ijesztően bodásodni…

    Egyszer már írtam valahol, hogy én nemhogy nem ösztönből írok, hanem ráadásul még az egyes szavaim hátsó értelmezéseit is mérlegelem, persze csak értő olvasók szempontjából. Az olyan emberek, mit te is, egy vélemény olvasásakor a felmerülő szavakat a legkommerszebb formájában, mondhatni, a legsematikusabban fogják fel. Erről viszont nem én tehetek.

    De akkor most beszéljünk a diktatúráról és a demokráciáról, mint szavakról. A demokrácia – a mai vélekedésben (és persze nálad is) valami olyasmit takar, hogy a többségnek igaza van, a kisebbség pedig húzzon el a pi… pincébe. A diktatúra pedig számodra annyi, hogy egy rohadt gonosz fickó mindenkinek dirigál, és csak a saját önző érdekeit tartja szem előtt.

    Talán fel se fogod, hogy ez mekkora baromság, ezért meg sem próbállak meggyőzni már semmiről.

    De talán, ha értő fülekkel (szemekkel? gondolatokkal?) újra olvasnád az Ember Tragédiája római jelenetét, talán magad is rájönnél a demokrácia mivoltára…

    Na, csak úgy fejből idézem:

    „Oly álmos minden ember,
    Tán senki sem kohol már terveket,
    Miknek kivitelére
    A felséges nép torka kellene.
    Ma reggel óta járom e helyet,
    S szavazatomra nem akad vevő.
    Unalmas élet, mit van tenni már?
    Nem ártana egy gyönge kis zavar.”

  • „Leginkább Almási Almát sajnálom.
    Aki fizikus létére tudhatná, hogy a jelentős dolgokat nem kell ezer-oldalakon bizonygatni.

    E=mc²

    Ennyi megváltoztatta a fizikát.”

    Tyuhéjj, Gábriel! Hogy a fizikához egyáltalán nem értesz, azt megbocsátom. De akkor meg minek írsz ekkora baromságokat?

    Itt is csak az a tulajdonságod érvényesül, hogy valami közhely jut az eszedbe mindenről.

    De ha már ezt leírtad, leírnád a saját szavaiddal, hogy ez az egyenlet pontosan mit is jelent? 😀

  • kővendég
    2019 március 2
    7:08 du.
    _______________

    Kedves kővendég, az általad leírt kritikát elfogadom azzal a kitétellel, hogy ez a te véleményed. Van az úgy, hogy dolgokat másképp látunk, különösen azokat, amik meg sem történtek, csak felvetések.

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, ha végignézed az emberiség történelmét, de akár Jézus korát is, az általad említett levezetés mindenütt érvényes. Mert ez az emberi természetből fakad és nem magából a filozófiából. Farizeusok mindig uralkodtak a plebsen, az emberek meg rendszerint alkalmazkodtak, vagy ellenálltak. A prófétákat és az ellenállókat rendszerint agyonverték, de egy idő után miattuk és következtükben valami mégis megváltozott. Van, akinek az agyát jobban, van, akinek kevésbé lehet mosni. Igazán én azokkal értek egyet, akik kételkednek és gondolkodnak. Nemigen lehet ítélkezni sem, mert az igazságnak a perspektívától függően sok arca van. A tévedések bele vannak kódolva a keresésbe, mert az abszolút igazságot (ha van olyan egyáltalán,) csak tükör által, homályosan látjuk. Egy biztos: bármilyen volt is a szocializmus, nekünk volt úgy 30 évünk, amíg többé-kevésbé és relatíve nyugodtan és biztonságban élhettünk. és már ez is valami.

  • Gábriel10:24

    ” E=mc2
    Ennyi megváltoztatta a fizikát.”

    Írja a mi kedves modorú vulgár-fizikusunk: Fortyogó Fazék.

    Szerinte „fölösleges tízezer oldalakat teleírni a semmivel”,
    amely alatt ő az emberi társadalom szerves fejlődésének folyamatát véli valamifajta semmiségnek, annak aminek a tőkés termelési mód 2-300 éve is csupán az egyik állomása.

    Megaztán. Amikor Karikás azt mondja valamire ( most épp egy természettudományra), hogy azt az egészet egy képlet változtatta meg, akkor ez legföljebb csak arról szólhatna, hogy az említett tudomány a fejlődése során egy fokozattal, még egy lépcsőfokot előrébb lépett. Vagyis itt az eisteini fizika bár valójában óriási előre lépés jelent az egész addigi newtoni fizika szintjéről egy még magasabb fokozatba, ami nem jelenti utóbbi teljes tagadását, és különösen nem a megtagadását.

    Vegyük csak példaként, mondjuk a több,mint 20 év bolyongás és kutatás után mostanában megsemmisült Cassini űrszonda planetáris Odisseiáját, melynek során a mozgásait mégiscsak a Newton által feltárt >jó öreg Fizika< tömegvonzási (gravitációs) törvényeinek sokasága szabályozta és vitte el a Saturnus gyűrűiig.

    Csak úgy mellesleg amíg Einstein a C=mc2 egyenletig eljutott, addig bizony Ő is több-tízezer oldalt írt tele azzal a sok-sok semmivel… ))) 😀 (((

    Najakkor, agggyisten': F

    .

  • Tüske Zsófia
    2019 március 3
    5:12 de.

    eltrehánykodtam a köny címét és most csak
    The living Forest
    Nature’s Temples
    Teaching the trees
    Wise trees

    ugranak be a gúglimon… lécci küldd el mégegyszer, kösz

  • Aczél Gábor
    2019 március 2
    6:46 du.

    „Bodamarcsi a semmi megnyilvánulása”

    /By Laszlo*/

    *Laszlo = egy régebben itt gyakran kommentelő kollega.

  • Almási Alma:
    „az általad leírt kritikát elfogadom azzal a kitétellel, hogy ez a te véleményed. Van az úgy, hogy dolgokat másképp látunk,”

    Kedves Alma! Én ugyan nem kritikának szántam, sokkal inkább egyetértésemet kivántam jelezni, de hát, minden komolyan vehető egyetértésben van kritikai elem is. Szóval, ha kritikaként
    olvasod, legyen az (is). Persze, hogy az én véleményem (kié lenne? az Olympus isteneié vagy a világszellemé? 🙂 ), ami nyilván tartalmazza olyan emberek és írásművek elemeit, akik és amelyek jobban vagy kevésbé, de hatottak rám.
    Nem lennénk különböző emberek, ha bizonyos témákat néha nem látnánk – alapvetően vagy csak pár részletben – másképp.

  • Mar irtam, hogy sikerult atelnem a nácizmust es a Rakosi kort is, Igaz, hogy az utóbbinál börtönben is voltam, a Fiatalkoruak bortoneben tizennyolc evesen.
    Az emberi termeszet, ugy van megalkotva, hogy szabadsagban tud CSAK elni’

  • Gabriel Karikas

    Mint ahogy kiderült, valóban „teljesen fölösleges” a „megemlékezés napja”

    Már legalább is áldozatokról.

    Itt úgy tűnik, senki sem tud áldozatokról.

    Szívesebben emlékeznek a „dicsőséges” napjaira.
    Mármint minek is?

    Hisz abban meg simán egyetértett mindenki, hogy kommunizmus nem is volt, tehát a Rodeóinak is tök igaza van, ami nem volt, annak áldozatai sem lehettek.

    Abban is tökéletes az egyetértés, hogy a Marx sem tudott semmit a kommunizmusról, (sicc!!) mivelhogy meg is fogalmazta, hogy csak a hozzávezető útról írogatott.

    Sokan kötik az ebet a karóhoz, hogy a 150 évvel ezelőtti társadalmi berendezkedésböl indult ki.
    Akkor miért is állapította meg a vajh, hogy a társadalom osztályharcok története?

    Nyilván az egyetlen egészséges szemlélet amit Tüske Zsófia leírt:

    „” Mert ez az emberi természetből fakad és nem magából a filozófiából. Farizeusok mindig uralkodtak a plebsen, az emberek meg rendszerint alkalmazkodtak, vagy ellenálltak. A prófétákat és az ellenállókat rendszerint agyonverték, de egy idő után miattuk és következtükben valami mégis megváltozott. Van, akinek az agyát jobban, van, akinek kevésbé lehet mosni.””

    A következő gondolata is realitás:

    „” Igazán én azokkal értek egyet, akik kételkednek és gondolkodnak. Nemigen lehet ítélkezni sem, mert az igazságnak a perspektívától függően sok arca van. A tévedések bele vannak kódolva a keresésbe, mert az abszolút igazságot (ha van olyan egyáltalán,) csak tükör által, homályosan látjuk.””

    Magyarul, Marx teleírta a világot sommás ítéletekkel, amiket én elvetek.

    Az ítéleteiből levonta a következtetést, hogy a mindenkori adott társadalmakat minden adott időben meg kell osztani, azokat egymásnak ugrasztani, hogy kedvükre gyilkolják egymást.
    Ezt nevezi forradalomnak, amiben hogy hol is van az egymás iránti megbecsülés és szeretet, azt ugye senki sem kutatja?

    Merthogy a sommás ítélet az az, hogy forradalommal lehet megváltoztatni a világot.

    Ha valaki elolvasta a Mein Kampfot, (már tudom, hogy a köcsiholó, kőbaltás mindjárt meghazudtol) szóval ha valaki elolvassa, akkor megtalálja benne, hogy Hitler ugyanazt írta a kapitalizmusról, mint Marx.

    Csak ugye, hozzátette, hogy a kapitalisták azok zsidók, vagyis ezért kell őket kiirtani.
    Megöntözte még egy jó adag nacionalizmussal is, ez a nemzeti szocializmus.

    Szabad a terep lehet olvasni.

    Kiemelném még-egyszer Tüske Zsófia szavait:

    „”Igazán én azokkal értek egyet, akik kételkednek és gondolkodnak.””

    Igen, akik gondolkodnak, azok kételkednek.
    Ezért kutatnak.
    Kételkedés nélkül nincs kutatás, nincs gondolkodás, hanem elállatiasult robotok vannak. Meg nyilas-hordák, vagy ÁVÓ-s verőlegények.

    Hogy a Kádár-rendszer utolsó harminc éve egy „konszolidált világ volt?
    Hát lehet.
    Volt egy olyan diktatórikus államvezető, aki toleránsabb és humánusabb volt mint hasonló kortársai.
    A végén még Horthy-ról is elmondható mindez, ha nem jött volna az a feneséges háború.

    A kérdés nagyon egyszerű mindenki felé, lehet egyenesen válaszolni és röviden: (aki akar persze)
    – nem szükséges körüljárni;

    A marxi szocializmus diktatúrát hirdetett vagy nem? (Marx és Engels maga?)

  • Gabriel Karikas
    2019 március 3
    4:30 du. Hat engem Nem olt meg a kommunizmus’, de lecsukott fiatalkoromban , csak egy mondatert. a fiatalkoruak bortonbe,, de AVH kihaallgatasok is voltak elotte1 17 – 18 EVES VOTAM1 KIcsaptak Budapest osszes iskolajabol, a Rakosi korban.

  • Gabriel, meg fogsz fulladni, vagy megüt a guta… Higgadj!

  • Göllner András

    Szerintem kikéne már szellőztetni ide lenn. A tyúkanyó már nagyon szédeleg. Nekem is már kezd Karikás lenni a szemem.

  • Gabriel Karikas

    Hallgatok Almára ….

    Bár nem azért mert a „guta kerülgetne” …
    Inkább azért mert látva az „eredményt” semmi pozítiv hangulatra okom nincs ….

    Hagyjuk ….

  • na végre fellélegezhetünk, kikarikázott a Gábriel aki mindent jobban tud … ennyit még életemben nem görgettem egy blogon… de meghozta az eredményt… a számadatok szerint (semmi mesedélután!) a világ teljes vagyonának felét 6 azaz hat személy birtokolja, a kommunizmus bevezetésének anyagi alapja meg van teremtve, már „csak” fel kellene ébreszteni a zsoldoskatonákat, hogy menjenek inkább Kánkánt táncolni szűk forrónadrágocskákban a Pigalle-on, és fegyverek gyártása helyett ki lehetne takarítani az óceánokat és bevezetni teljes mértékben a megújuló energiafajtákat és hagyni Alberich et ott a mélyben ahová való… és (csak azért, hogy ne szúrja a karikásgábriel szömit) bevezetni azt, hogy az összes kontinenst Boldogság Szigetekké változtassuk szerte széjjel a kommunizmus helyett…

    és Fülig Jimmy uralkodhatna mint a Fennforgó Segédkirály Almírában a kastélyban a folyosón balra negyedik ajtó: trónterem

  • Gabriel Karikas
    2019 március 4
    3:29 du.

    Há me naon belebonyolóttá’ !
    Én má nem is szótam bele a vitába.
    Nem kő ennyire mejjre színi a dolgokat.
    Mindig mondom:Vegyünk fel laza lelki tartást nomeg
    1 deci vöröset,azonban nem tisztán hanem 3 deci rummal hígitva

    /Idézet a Jenőtől./

  • Mr Senky
    2019 március 4
    5:43 du.
    és persze forrón, mint grog -ot? milyen rumot? én a cubai matusalén -t szeretem az 15 éves

  • Gabriel Karikas

    Rodeio álnéven pedig kedves közönségünk itt személyesen tisztelheti magát „Buszkó Mocsink”-ot

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Szivesen hörpintgetnék el veled bizony egy-két ilyen matróz-fröccsöt. Portorico+nagyburgundi. Relax.

    Tudom, hogy ugysem megy a világ jobbitása, de legalább ne mondhatsa senki, hogy idönként legalább nem próbáltam meg.

  • Gabriel Karikas
    2019 március 4
    8:42 du.

    ez milyen nyelven van és mit jelent?

    a mócsink különösen érdekelne

  • Tüske Zsófia

    Rodeo: The hidden life of trees : what they feel, how they communicate : discoveries from a secret world

    Wohlleben, Peter, 1964- author.
    Contributors: Flannery, Tim F. (Tim Fridtjof), 1956- author of introduction, etc. ; Translation of : Wohlleben, Peter, 1964- Geheime Leben der Bäume.
    2016, Book , xv, 272 pages :

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, olvass Madáchot. Az ember tragédiájában minden benne van, amit eszmékről, emberről és történelemről tudni érdemes.
    De ilyen rettenetes piákat ne keverjetek, még, ha a Mester ajánlja is… a portorico magában is finom (bár utoljára már csak a leányfalui CBA-ban láttam)

  • Gabriel – ez a „Buszkó Mocsink” – így dörrögsultánosan, nagyon tetszik, bár én inkább másra alkalmaznám! Az illető személy elég buszkó is, meg elég mocsink is!

    Látod ez a világ már csak ilyen, nem akar jobbulni! -:))))

  • Rodeo mindenkire bukik mint gyöngytyúk a takonyra.
    Elképesztő kommunikációs vágy lobog benne,
    akárcsak tanyasi budiban a szarszag,diznyóvágás idején hehe

  • Gabriel Karikas
    2019 március 4
    8:50 du.

    A Világot jobbítani pediglen szükséges.
    (Mégha bele is döglik )

    /Modernizált közmondás.Általam./

  • Tüske Zsófia
    2019 március 5
    6:05 de.

    Nyugi 😀
    A zember, ha úgyhozza
    sorsa,megissza a sütőrumot is.
    (Milyen dühös volt az exem mikor
    sütni akart hétvégén és nem találta)

  • Tüske Zsófia
    2019 március 5
    4:43 de.

    nagyon köszönöm, feljegyeztem, üdv.