Orbán győzelmének retorikai árulása

2019 május 28 9:55 de.98 hozzászólás

Megvoltak az EP-választások. Sorra azt hallom, hogy a Fidesz elsöprő győzelmet aratott. Ha azt nem is, de kétségtelenül megkapta a saccperkb 50+ % szavazatot a szavazni elmentek körében. Ez természetesen győzelemnek számít. Valójában könnyedén lehet egyfajta vereség is.

Orbán azt fecsegi, hogy hatalmas támogatást kaptak. Azonban valójában: egy fenét. Az ugyanis teljesen világossá vált, hogy a Fidesz valós támogatottsága sehol nincs a kétharmadtól. Valószínűleg egy arányosított választási szisztémát alkalmazva az országgyűlési választások eredményeként sem lenne kétharmados parlamenti többség. De egy, a bolsevizmus szabályrendszerében szocializálódott pártelitnek nem véletlenül szimpatikus a valós kisebbségre hazudott kétharmados uralom. De ez csak az érem egyik oldala. A másik az a retorikai csapda, amit Orbán állított fel Orbánnak. Azzal a migránsozó, bevándorló-ellenes szöveggel, amivel elárasztották a köztereket.

Mert vegyük egy pillanatra komolyan azt. Meg azt is próbáljuk elhinni, hogy a miniszterelnök komolyan veszi a saját szövegét. Nem nagyon hiszem, hogy komolyan venné, de próbáljuk meg. Ebben az esetben elvárható lenne a következetes szembenállás mindenkivel, aki letelepedési szándékkal lépi át az országhatárt. Így Orbántól elvárható lenne, hogy a letelepedési kötvények vásárlóit azonnali hatállyal utasítsa ki az országból. Biztos van az a népmeséken szocializálódott csodaváró, aki hinni próbál ebben. Azért a valóságban ez nem túl valószínű. Ugyanakkor az is világos, hogy a határon túl osztogatott állampolgárságok haszonélvezőit azonnali hatállyal meg kellene fosztani a betelepedési jogtól. Elvégre a migráns az migráns. Akárhonnan is érkezzen. Ha pedig ezen túlesett, akkor Orbán még mindig elvesztette azt a morális lehetőséget, hogy a külföldre keveredett százezrek érdekében akár csak egy fél szót is szóljon.

Elvégre a magyar kivándorlók is migránsok. Szerte mindenfele. Ebből a szempontból tiszta szerencse, hogy nem az orbanizmus fókuszába emelt, kölcsönös gyűlölettel rokon ideológiák győztek Európában. Ettől persze Orbán gyakorlatilag elárulta kivándorlókat. Talán kicsinyes bosszúból is. Mert nem kevesen éppen a gazdasági exodus kormánya, Orbánia rendszere elől menekültek.

98 hozzászólás

 • Göllner András

  A tényekkel, mint a nő ügyekkel sem foglalkozik a felcsúti kisvasutas. A fő foglalkozása a hazaszeretet látszatát keltő átverés működtetése, fejlesztése. Ezt a mesterségét két amerikai hóhányótól (angolul: carpetbagger) – Arthur J. Finkelstein-től és George Birnbaum-tól tanulta ki a magyar nemzeti szégyenfolt (MNSz). Mindkettő a Trump organizáció munkatársa volt a korábbi évtizedek során. Közép-Európában fejlesztették ki az átverés nyelvét, módszertanát, ezután került a “titok” Bibi Netanyahú, Putyin és a Trump birtokába. Ma már Amerika legsikeresebb globális exportja a tények és illúziók közti határvonal megsemmisítése. Ennek az átverésnek felfedése, leverése korunk legnagyobb kihívása.

 • Voksolási hipnózisban leledzik az emberek többsége. Sokan lelkendeznek, hogy valami megmozdult a demokratikus ellenzéki oldalon, ősszel akár újabb pofonokat vihetnek be Orbánnak – mondja a két mandátumot nyert parlamenten kívüli párt elnöke.

  A valóság közben az, hogy ma Magyarországon egyetlen párt van törvényalkotási helyzetben, és ez a párt egyben a kormányzati végrehajtó is. Ez a párt nyert eggyel több mandátumot a meglévő tucatjánál, és ez a Fidesz.

  Nagyon úgy tűnik, hogy belátható időn belül az ellenzéki pártok még összefogva se képesek kétharmados többséget elérni, ezért ideje lenne elkezdeni elmélkedniük azon, hogyan is lehetne felülkerekedni?

 • ahhaaam
  -es milyen “gyozelem” az ahol kulfoldiek szavaztak -(az oszavazatukat duplan szamolva!!!)-magyarorszagon!!!
  csalas az egesz!!

 • A szerzonek es tarsainak mindeg ‘alagut-latasa’ letezik.

  A valosag, hogy europa-szerte, igen ,minden nemzetben az Orban alatal publikalt otletek sikereskedtek.

  A szavazok minden egyes europai nemzetben az elitistakat es az elavult szocialista ideologiakat visszautasitottak.

  Nem csak hogy visszautasitottak, hanem valojaban pontot tettek minden lehetosegukre.
  Ugy a jobboldali mint a baloldali elveket koveto partoknak.

  S mivel az ifjusag novelte a szavazasi reszvenyeket, az ecologiai problemak megoldasait kovetok , a zoldek, sikereskedtek.

  Inkabb koncentralnanak az altalanos esemenyeken, meg az elkerulhetetlen problemak megoldasain , de inkabb egy egyen neve helyett.
  Aki elobb-utobb a mult politikai partok utjaira fog kerulni.

 • Orsós Elemér

  bar-lev
  2019 május 28
  12:01 du.

  Ugyan már, nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítai ennek a tét nélküli(mert már a nagy riválisnak elkönyvelt Európai Néppárt is a fősodor tenyeréből eszik) populistán az EU látszatdemokratikusságával tetszelgő ingyen cirkusznak, mert semmi nem fog változni, legfeljebb csak a kinti spermahajderek cserélődnek! Az őszi népszavazásnak sokkal nagyobb lesz a tétje, arra kell gyúrni ezerrel!

 • Na igen,meg voltak a választások,a hivatalos eredményt is tudja
  mindenki,aki néz TV-t,olvas újságot!
  Van “pár” csalódott politikus …..(volt, aki lemondott,volt párt,amelyik 1 árva jelöltet sem tud kiküldeni) és köztük szerencsére olyanok,akik levonták a konzekvenciát…..és ugye van nyertes (Fidesz) a második a DK (Gurcsány nagyon örül,de ugye minek?és azért rángatódzik,uszítgat)
  Hát ez van,és itt nem a szabadon gyakorolható párt- szimpátia a lényeg,hanem az,hogy a többség békében,biztonságban akar élni a hazájában,amit most a szavazataival meg is erősített(csak megsúgom…..egyébként baloldali beállítottságú emberek is,jó páran!!!!!!)pláne akik itthon élnek és gondolkoznak.,de kinti normális magyarok is,akik nem felejtették el a hazájukat…!

 • Tüske!

  Orbán eddig is jó fizikai állapotban volt(!!)de ugye a lelkiállaptán jelentősen javított az eredmény(ami várható volt),és nem csoda!!!
  Egyébként Kovács M.Mária (CEU professzor asszony)jellemtelen némber mocskolódása.átkozódása sem jött be,nem zuhant le a gép…..
  Hát sorra levizsgáznak,égnek!!!!!

 • Bendeguz79
  2019 május 28
  1:04 du.

  gizi nálatok azért amit O1G csinál a közlekedési rendőr lelövi a delinkvenst a piros lámpánál, csak úgy cum trucc mert van lőfegyvere és ő a rend őre és nem is kell magyarázkodnia a halott meg nem tud tanúskodni… e’ssetu’nniM?

  hogy te milyen seggfej vagy? amit O1G csinál az nem demokrácia tehát amit a mikepence és a szőkehercegnek álcázott cerkófmajom és a quadriga(többi tagja): a bajuszosordítóegér és a pompass vagy pimpeo; csinál abba nem fér bele mert azok még az O1G nél is seggbbek de ott meg van magyarázva és a nép meg lebutítva és beveszi vazelin nélkül

  és neked milyen csőlátásod van? persze az a cső szaros is belül budzsuhaha

 • Mi a fene torten Andy ?????

  Amikor en probalok nehaby sort irni es jelezni a demokratikus valasztasi modszert, majdnem mindeki itten, kezdve Somai Andyvel a pokolba szidnak engemet.

  Most meg a magukfele euroapai rendszert maga most meg a “bolsevizmus rendszere”-nek nevezi.

  (Attention Mr Adam, csupan ideztem Andy kijelenteset!!!!)

  Persze az 50%+1 az gyozelem, de HA az mind a 21 EP kepviselok egyenileg, nevszerint versenyezhettek volna.

  Mert az am az egyedulli demokratikus valasztasi rendszer.
  Amodon mindenkit a velt kepessege alapjan valaszt a lakossag.

  Csupan amodon valszhatna a lakossag egyenileg minden eggyes kepviselioket szabadon a sajat donteseik altal ,Satrasbughban kepviselni oket.
  Sot hasonloan minden letezo koz-ugyi-poziciok betolteseire.

  A jelen modszer alapjan a vesztesek is gyoztesek lettek.
  De akkor miert a szavazasok es a koltsegek, ha a vesztesek is megajandekozva mint akiket a valaszto lakossag ohajtna ???

 • DRAZIRI;

  A szad mindket oldalan beszelsz !!!!

  Panaszkodsz hogy a “torvenyalkotasi helyzetben” , “s egyben kormanyvegrehatoi helyzetben ” sot partelnok is.
  Fizetest szed mind-harom poziciert !

  DE az az u.n.europai parlamenti rendszer!!!

  Minden alaklommal amikor en jeleztem annak ertelmetlenseget mindenannyian itten csak ocsar modu ragalmakkal reagalt mindenki.

  S nem csak hogy az lehto, hanem ugyan az az egyen aki kepviselo is egyben miniszterelnok.
  S fizetest szed mindeket, ill. harom poziciokert.

  Es a lakossag, ill. a szavazok NEM valasztasa latal, hanem csupan csak patyjanak alattvaloi altal.
  Mert o az vezeruk !

  Hat hol a nep onuralmanak a lehetosege ???

  Miert nem hatarozol, hogy melyik modszert ohajtanatok,s mikor azt magasztaljatok miert pofaztok a demokratikus modszer ellen ????

 • Az elemi számtanról

  Orbán figyelmébe ajánlom, mert mintha nem lenne vele tisztában.
  No, nem a 2×2=4 alapvető igazságával, hanem a több, kevesebb, kisebb, nagyobb, jobb, rosszabb mennyiség és értékpárjaival.

  Az elemi számtant, úgy emlékszem, az ált. isk. alsó tagozatában a 2-3. évfolyamnak tanítják. Értelem szerűen a jogi egyetemen már nem, de – Orbán képzettségét elnézve – talán nem ártana.

  Ővezérsége ugyanis úgy véli, hogy nagyobb győzelmet arattak az EP-választáson, mint a múlt év őszén, idehaza. Most tekintsünk el attól az érzékeny kérdéstől, hogy ki felett, és mi célból, maradjunk csak az elemi fogalmaknál: kisebb, nagyobb.

  Az előző választásban – aminek ugyan semmi köze nem volt az EP-hez, így meglehetősen nehéz sikerességét ahhoz mérni, ahogy a körtéét az almához se jó ötlet – a Fidesz – hogy miként, más kérdés – 2/3os győzelemhez (?) jutott.

  Most meg 52%-ot izzadtak, loptak, csaltak össze, ami – szerinte – nagyobb, mint a 2/3ad. Érdekes számítás. Igaz, az egyik %, a másik meg harmad. Nem lehet egymáshoz vetni őket, de nem is érdemes. Ha a Vezér azt mondja, hogy az 52% nagyobb, mint a 2/3, akkor az úgy van.

  Legfeljebb átírják az elemi számtan szabályait. Mi az nekik?

 • Bendeguz79
  2019 május 28
  6:02 du.

  Kedvetlen Bendegúz,
  Mi bajod van a bolsevizmus kifejezéssel? Mármint azon kívül, hogy nem tetszik? Mert hát a záptojás attól még büdös, ha a nevét nem szereted.
  Orbánék korosztálya melyik időszakban is szocializálódott? Ja, akkor. A Bibó melyik egyetemhez is tartozó pártelitképző volt? Honnan is ered a “bolsevik” kifejezés politikai tartalma?
  Keresd meg a választ. Aztán rájössz mekkora marhaságot írtál, írattak veled össze.

 • Boda Marcsi
  2019 május 28
  3:34 du.

  Orbán fizikai állapotát senki sem vitatja. Majd el gurul.
  A többivel kapcsolatban olvasgass:
  https://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/228/milyen-tunetekkel-jar-a-skizofrenia

  Ha a nem kognitív tünetek pipálgatásánál elértél a nyolcvan százalékhoz, akkor se hagyd abba……

 • Boda, mint olyan c. teleregény folytatódik a facebookon.
  közelítünk napjainkhoz.
  Boda nem változik, örök és sérthetetlen.
  https://www.facebook.com/zseboroszlan/

 • aha. tehát – Boda szerint – Orbán mangalica mivolta pusztán jó fizikai állapot. mentális állapotának meg jót tett a – mi is? győzelem? kik felett és mi végre? ezek szerint mentális állapota nem igazán volt rendben.

 • Auróra Boreálisz

  Tüske Zsófia 12:04

  Nem értelek, mijafrancnak kellett ezt a nem is humoros, inkább propaganda “tudósítást” a 444-ből ide föltenni.

  Pedig a fenti cikk is csak arról szól, hogy nincs itt semmiféle győzelem. Legföljebb annyi, amikor Mucsán, ezer néző előtt nyert a Felcsút, vagy a Puskásaka’: Hurrráááá… – Nevetséges provincializmus. A sok hülye rövidzárlatos zsákfalvai bérszavazó még megeheti – sajnos eszi is – de egy valamirevaló demokrata csak köp erre a Hitlerájra emlékeztető kincstári önkielégítésre, amit ez az akár róla, a vezérről találóan elnevezett a Bálna (vagy inkább a Cápa ?)* előtt ez a nevetséges v o t e-c á p a előadott.
  Tudniillik ez európai választás volt, nem pedig nemzeti. Ennek az úgymond’ győzelemnek a tétje számára az Unióban a továbbiakban elfoglalható helye lesz…

  Amit ott az Ő hálás és reményteli híveinek boldog mosolya sugárzott vezénylő gazdájuk és tábornokuk, mint jótevőjük felé, mely rajongás valóban az őszinte hála és remény kifejezése volt az Orbanisztán harcmezein számukra továbbiakban is nyugodtan várható lepottyanó maradékokért, húscafatokért és csontokért…

  Csakhogy e sugárzó arcok elefeledkeznek arról, hogy az EU – bár nagyon lassan – de hosszú tetszhalálából ébredezik, és azok az eddig nyíltan Orbanini zsebébe dugdosott €-milliárdok kezdik már csípni a saját pártcsaládjának, az ugyancsak jobboldali EPP-nek is azt az álmos teknőc szemeit.
  Amit tehát az egész országot megillető javakból ŐK eddig vidáman és tiszta nyílt, kereszténydemokrata szívvel – büntetlenül – lopkodtak el, annak az Eldorádónak lassan befellegzik, sőt… Lassan talán belép a képbe még az oly sokszor elutasított Európai Ügyészség lába is, amellyel a magyar Duce nem bánhat el úgy mint anno, azzal az egyszeri csalásokat vizsgáló nemzetközi szervezettel** melyet úgy egyszerűen csak kirúgott Orbanisztánból …
  ˙

  Üdvözlet:
  Auróra Boreálisz
  ˙

  .

  * ld: Fotó : Rogán [a magyar Goebbels] helyében én tiltanám a Führer ilyen szuluett fotózását, mert így domborodik ki 😀 csak igazán minden nevetséges alkati hibája is. Eképp’ aztán az már épület Bálna neve is képes Őt magát szimbolizálni.
  Ha Demszkiék[] anno cápának nevezik el azt a házat, akkor az a pasasnak hűen inkább a belső lelkivilágát jelképezné, mert amúgy a cápa az egy szép állat … [megjegyzés: Az újjá varázsolt épület eredeti neve C e t-r e kereszteltetett, ám a fideSS alig került még hatalomra, rögtön Bálnára adoptálta azt… Hát tessék az esztétikai bravúr: egy bálna a Bálna előtt.]

  ** Bocs’,de nem ugrik be a szervezet neve, vagy a rövidítése… (?)

 • Kedves Simay úr. Az Orbán kormány nem most árult el minket, soha sem segítette az országot elhagyó polgárokat. Folyamatosan szabályokkal fenyegetésekkel nehezítik új életüket, ellenségnek és hazaárulónak beállítva a maradó szavazóknak. Miattunk nincs orvos, nincs munkáskéz és nincs nyugdíjra pénz. Mert ki is tehetne róla, ha nem az aki torkig lesz a rendszerrel?
  (A milliárdok amit hazaküldünk, no arról hallgatnak). Hiszen a rendszer tökéletes, nem? Súlyos túlkapás is volt már több esetben, igaz, azokat nem adta le a TV híradó.
  Az Orbán kormánynak az országot elhagyó mindig ellenség volt, kivéve ha sportolók, mert azokat isteníteni kell.
  Mást ne mondjak, nálunk már a nagykövet személye is garancia a szégyenkezésre.
  Ezen sem ártana változtatni, mert így sok ideiglenesen távozó marad végül állandóan kint.

 • “két amerikai hóhányótól (angolul: carpetbagger)”
  😀
  Kedves Göllner, ezt KÖSZÖNÖM. Sajnos én csak a fizika és számítástechnika szakszövegeket értem angolul, meg néhány hétköznapi szabványkifejezést. Ilyen finomságokról fogalmam sincs, ezért nem is nagyon erőltetem, hogy angolul társalogjak… Inkább tolmácsot kérek, mint az a hogyishíjják hölgy anno… 😀

 • A magyarországi ep-választás végeredménye a fidesz szempontjából borítékolható volt, semmi meglepi.
  Ami váratlan volt: a dk és momentum sikere ill. a jobbik, mszp és lmp csúfos leégése.

  Remélem tisztul a magyarországi párt-politikai paletta: mszp-dk-momentum fúzió ami versenyre késztetheti majd a fideszt – 2022-ben. Mindenki érdekében.

 • Tüske Zsófia

  Ille István
  2019 május 29
  1:31 de.

  az elemi számtan az egy dolog. az orbán-tábor hiszemre működik, eszében sincs utánaszámolni. amit mond a vezér, az az igazság.

  pont úgy, amikor a legutóbbi (érvénytelen) népszavazáskor, 2016-ban 98%-os átütő sikert kommunikáltak.

  nem az számít nekik, mi a valóság, hanem az, mit kommunikálnak a számukra és mit hisznek el.

 • Ille István
  2019 május 29
  1:31 de.

  Az elemi számtanról
  ______________

  Bocsánat, hogy a csapos közbeszól… Sajnos a számok csak értelmezéssel együtt informatívak.

  Tavaly a listás szavazáson a fidesz csak 47%-ot szerzett, 67%-os részvétel mellett, vagyis a teljes lakosságra nézve felkerekítve is csak 32%-ot.

  Most pedig 52%-ot ért el 43%-os részvétel mellett, ami a teljes lakosságra nézve kevesebb, mint 23%.

  Tehát 32 az tényleg nagyobb, mint 23.

  De ha azt vesszük alapul, hogy 2018-ban a majd 2,5 millió szavazathoz képest most csak 1,8 millióan vették a fáradságot szavazni rájuk, akkor bizony az is veszteség.

  De ha feltételezzük, hogy minden politikai párt szimpatizánsai azonos aktivitással jelentek meg a szavazáson, akkor a fidesz eredménye jobb. (52% több, mint 47%) Na de miért kellene ezt feltételeznünk?

  Ha pedig azt nézzük, hány szavazó szavazott a momentumra a multkor (150ezer), és most (340 ezer)…
  Vagy ugyanezt a két számot a DK-ra:
  multkor 290 ezer, most 560 ezer…

  …akkor bizony… hol hasít a fidesz?

 • GOLLNER es ALMASI:

  Holly smoke!!!

  Tudjak maguk hogy mi volt a “carpetbag”, s hogy mire hivatkozva volt az ertelmezve a polgar-haboru utani evekben ???
  Ketsegtelenul nem.

  De ma az leheto am az EU-ban is, politikia ertelmeben.

  Habar ma mar a ‘brief-case’ ,s nem a regi carpetbag alkalmazva, de a politikai-ertelemben nagyon lehetseges, mert minden EU polgarnak joga barmely nemzetben poliotikai reszvetelere barmi poziciokban.

  S a “hohanyo” egyenlo a “snake-oil-salesman”-el (a kigyo-kenocs-kereskedo).

 • Tüske Zsófia

  Auróra: az utóbbi félévben, ha orbán egyáltalán megjelent az EP-ben, a független tudósítások azt mutatták, hogy vastagon támadják, (emberei mögötte dermedten, tragikus arccal ülnek – a kis arrogán feje kész tanulmány volt) hogy Macron az előtte és mögötte ülőt is melegen üdvözli, rajta simán átnéz…. az állófogadáson vákuum van körülötte… kellett magát és a bodaféléket valahogyan feltuningolni, ahogy 2011-ben amikor szerinte az Eu bírálatára ő kokikat és sallerokat osztott ki “Brüsszelben” Propaganda-ízű a 444 cikke? Miért, talán az orbán speech nem az?

 • Ferenc;

  A magyarok “Orban gyulolet” phobiajaval szenvednek.
  S arra nincsen orvossag !!!!.

  Az EU valasztasok mind a 28 nemzetben egy iranyt mutattak.

  A Brusszeli eletistak es azok Musulman bevandorlsait elleneztek. Abban mondhato hogy Orban volt az utmautaojuk.

  De a politikai fejlodesi irany a normalisabb es praktikusabb liberal-szuksegletek iranyaban.
  Fokent az ecologiai katasztrofak felelme mozgositotta a fiatalsagot.
  A regi ideoligakon alapault partok, ugy a jobb mint a bal-oldalon valosaggal elsoprottek lettek.

  Tehat levona a kovetkeztetes lehetoseget mire varhatnak majd a jovoben???

  A logika, nem a dogma, s a tomegeket erinto erdekek praktikus megoldasa erdekli a jovo szavazoit.

 • Na nézzék csak emberek az egyetemi pinyó @-ka hempereg.
  Már-már kezd érthetően és majdnem nyíltan zsidózni.Lassan eléri a galand féreg méreteket és akkor már büszkén felteszi a nyilas karszalagot is és az egyenruhában fogja magát fényképeztetni.De a nagybátyját majd ostorozhatja,mert nem volt elég sikeres zsidó ügyben.

 • Göllner András

  @ Almási

  Szolgálok és védek 🙂 Örülök, hogy segítségére lehettem. Remélem értékelte udvarias, higgadt szóhasználatomat. A hóhányó (carpetbagger) kifejezés Finkelstein, Birnbaum, Manafort és a többi amerikai tanácsadóval kapcsolatban, akik Közép-Kelet Európában trenírozzák a helyi autokratákat a hazaszeretet látszatát keltő társadalmi átverés működttésében – egy tudatosan választott enyheség, udvariasság részemről. Normális körülmények közt én ezeket az embereket seggfejnek hívom, van amikor szarjankónak. Nem oszt nem szoroz. Kérem ez maradjon köztünk. A tény az, hogy tanár ember vagyok, nem szeretnék rossz példát mutatni a diákjaimnak, és különben is, ez a hely idelenn nem egy normális hely. Itt sok az olyan kisded,pelenkás, mint a Bendegrúz, vagy az az izraeli lábvízkereskedő, akinek totál káros, bibis a szája. Legyünk hát inkább visszafogottabbak ide lenn Alma. Kezeit csókolom az óhazában. Szeretem a résen látni.

 • Tüske Zsófia

  Ferenct: amíg a választási törvény a fidesznek lejt, amíg kontroll nélkül lehet holtaknak is és levélben szavazni, amíg 3-400-an vannak bejelentve egy ukránhatár-széli ravatalozóba és ehhez a polgármesternek egy szava sincs, amíg szervezetten szállítják az import szavazókat, amíg megnehezítik a külföldön dolgozók szavazását, amíg a választási szoftver bizonyos időnként lecsökkenti a szavazatokat, amíg találni olyan számlálókat, akik átírják a végeredményt, és lefizetik a két kiló krumplival a szegényeket, nincs az az ellenzéki fúzió ami a csalások ellen eredményes lenne.

 • SZÉP…Ille!

  Kinjában már megint hülyeségeket ír,mint mindig!
  Próbálják már elviselni a cáfolhatatlan tényeket:
  Országos szinten 52 %,Budapesten 41 % szavazott a Kormánypártra,a a többiek(az ellenzék) a béka feneke alatt vannak egyenként és összesen is,attól már nem is beszélve,hogy van olyan párt aki még jelöltet is képtelen lesz küldeni.
  A Fidesz 13 jelöltet ,míg Fletó 4-et küldhet,amúgy TV.ujságok,és élő riportok…..tanúsítják,hogy néha “összefognak”,de többnyire
  egymást is írtják a valoldali észlények!
  Jót lehet derülni,a maga szavaival élve “röhögni”rajtuk!
  Hajrá,csak így tovább,abba ne hagyják!!!!!!

 • Amúgy Ille és a hasonló észlények!

  Itt nem arról szól a mese,hogy ki melyik párttal szimpatizál(vannak akik egyikkel sem,nem politizálnak)hanem arról,hogy az itthon élő magyar emberek,biztonságát,kultúráját,érdekeit ki képviseli…..!
  Hát az ellenzékiek többsége nem…..annak ellnére,hogy itthon élnek és ha tájékozódnak(?)pontosan tudják,hogy a nyugati,bevándorláspárti országokban szinte naponta,de minimum hetente történnek migránsok által elkövetett erőszakok,gyilkosságok,robbantások stb.amivől nem kérnek,sem ők,sem a családjuk!
  Na ezt kéne felfogni!!!!!!!!!

 • Drizari
  2019 május 28
  11:45 de.

  Nem tudom hány éves vagy (vagy kis hányéves)

  De az biztos, hogy a 30 éven aluli szavazók között a Momentum vitte el a pálmát, (már akik elmentek szavazni)
  Mert a fiatalok többsége – az a kevés is aki számarányában amugy van, inkább az országból ment el, vagy készül elmenni.

  A te nyugdijadra valót pedig majd megkeresi az ukrán vendégmunkás

 • Tüske Zsófia

  Tökéletes keresztmetszet a helyzetröl, süritve.

 • Bendeguz!

  Nemcsak az európai viszonylatban, hanem a magyar viszonylatban is az általad leirtak érvényesülnek.
  A magyar fiatalok többsége a Momentumra szavazott, az MSZP-re szinte senki.
  Van egy szélsöséges jobboldali csoport is, szintén mindössze pár százalékos arányban.

  Pontosan ezért megy el a magyar fiatalok többsége az országból

 • Boda Marcsi
  2019 május 29
  12:25 du.

  “hogy az itthon élő magyar emberek,biztonságát,kultúráját,érdekeit ki képviseli…..!”

  Orbán pl. nem. De vezesd le gyorsan, hogy a decembertől milliárdokért visszatörlesztendő letelepedési kötvényekkel seftelő orbanisták miként szolgálták a hazájuk.
  Ugorj neki. S amíg ezt nem teszed meg ne vegyél levegőt

 • A @-ok a mélyből akarnak lábvizet inni.
  Oda nem folyatok le.Esetleg egyebet igen.Miattam a csendőrré avanzsálással még egy kicsit várnia kell.Új nekifutással és új név alatt,hogy ne ismerjük fel eredeti ősenkiségét. A szemüvegét is ki kellene már cserélni,hogy észrevegye a világban történt változásokat.Pest utcáin már nem divatos a nyilas kereszt és
  (nem)”fog össze magyar a magyarral. (nem)visz majd győzelemre a nyilas kereszt.”
  Remélem a dallamot a fő és al @-ok ismerik.

 • Napokkal az EP szvazasok utan meg a magyar-orszagi politikia elemzok is kezdenek rajonni, hogy meg magyarorszagon is az europa-szerti koz-velemenyek alapjan a ket-part rendszer fele folyik a politikai kozvelemeny es dontesek.

  Persze a kerdes lessz majd hogy mely fogja kepviselni azt ket politikia szpektrukot magyarorszagon???

  Az egyik az inkabb nemzeti-konservativabb jobb oladal, s a masik egy inkabb liberalisabb, pragmatikusabb bal-oldal.

  Persze a jovo kerdese lessz az hogy milyen nevu politika part neven valik majd ismerte.

  Mert a valosag, hogy minden u.n. “harmadik” part csupan ‘spoiler’, az az elronto.
  Amely csak szavazattokat “lop” a leg-lehetobb gyoztestol.
  S csupan nyeresegere segiti a vesztest.

  (Na majd az utokor belatja azt. Ma az gorognek hangzik a KMH olvasoinak.)
  De mar is az van kialakuloban europaszerte.
  De az soha nem tart meg ket-valasztasi ciklust sem !!!

 • Bocsanat.

  Az u.n. “spoiler’-re hivatkoztam amely NEM tart meg ket valasztasi ciklust sem.
  Csak HA neha valaki igen nepszeru otletekkel lep kozbe.

 • Auróra Boreálisz 4:53

  Az Orbanisztánból kirúgott szervezet

  az Európai Csalás Elleni Hivatal,

  OLAF (Tehe European Anti-Fraud Office)
  .

  Szívesen 🙂

 • PS.
  ˙

  Az OLAF Orbanisztán (csalásokból eredő) tartozási listáján össz.:

  3 2 0 . m i l l i á r d . [azaz billion] Forintot tart nyilván.
  .

  Dettó szívesen: D.G.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙

  Gabriel azt írja a 12:44-ben, hogy

  “Van egy [azaz 1 db] szélsőséges jobboldali csoport is, szinte mindössze pár százalékos arányban.”

  Igen, van 1[!] ilyen, a helyes magyar terminológiával;
  s z é l s ő j o b b o l d a l i . “csoport”, csakhogy ez nem “pár százalék”, hanem a becslések szerint, ill. az EU-s választásokból következtetve 52 % ( jelenleg és egyelőre még mindig nem kétharmad.) [Hitler az utolsó választáson, 1932-ben épphogy csak súrolta a 44%-ot.]

  Jelenleg tehát ez a fasiszta* klikk tartja a kezében a teljes hazai jobboldal összes szálát…

  A csoport a neve FIDESZ .

  Gondolom, Gabriel is erre gondol. 🙂

  .

  * Finom megfogalmazásban fasiszta.

 • Bendeguz79
  2019 május 29
  2:53 du.

  gizi a “spoiler” alapesetben terelő (de nem a birkákat, hanem a fingot és a hátszelet)
  egyébként a szótár definíciója:
  spoil·er ˈspoilər
  noun
  noun spoiler plural noun spoilers
  a person or thing that spoils something.
  (especially in a political context) a person who obstructs or prevents an opponent’s success while having no chance of winning a contest themselves.
  a news story published to divert attention from and reduce the impact of a similar item published elsewhere.
  a description of an important plot development in a television show, movie, or book which if previously known may reduce surprise or suspense for a first-time viewer or reader.
  a flap on the wing of an aircraft or glider that can be projected in order to create drag and so reduce speed.
  a device on the front or rear of a motor vehicle intended to prevent it from being lifted off the road when traveling at very high speeds.
  an electronic device for preventing unauthorized copying of sound recordings by means of a disruptive signal inaudible on the original.

  azaz halálpontosan a: gizi azaz bende69gázalag tudományos meghatározása

  gizi a terelő (de nem juhász, hanem gizi)

  budzsuhaha

 • Göllner András

  Gyurkám, én a Simay Endre írásának olvasása céljából jöttem ide le, de egyfolytába azzal találom magam szembe, hogy mint egy megszállott velem foglalkozol. Úgy látom valóban begolyóztál. Nem csak a szájad bibis, az alváz számod is hamis. Vedd kézbe magad. Csalánnal. A lányoknál talán így még szórakóztatóbb leszel mint azzal az ócska, kopott lavóroddal amivel idelenn bizniszelsz az agyalágyultak körében. Ahogy idelenn viselkedsz, csak szégyent hordasz Ábrahám népére. Olvasd már el kérlek Jehva első parancsolatát, tartsd azt be már végre, mert nagyon pórul fogsz járni. Tudnod kéne már öreg, hogy az Isten se bottal ver 🙂 🙂

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙

  Kedves Cristopher Adam !

  Megahallgattam tegnapi Klub-rádióbeli Bolgár úrnak adott rövid nyilatkozatodat, ahol Te a riporter kérdésére többek közt nagyon helyesen, úgy kerek-perec megállapítottad, hogy a
  F i d e s z . e g y . s z é l s ő j o b b o l d a l i . p á r t.

  Köszönöm az őszinte szót amelyre, mint külföldről jött nyílt és hiteles véleményre, az ilyenben szűkölködő országnak és népének oly nagy szüksége van, akár egy falat kenyérre. 🙂

  Javasolnám, illetve kérem, hogy ezt a nyilatkozatot írásban, vagy hangfelvétel formában közöld le itt Kanadai Magyar Hírlap, a mi fórumunk lapjain.
  ˙

  Hű olvasói üdvözlettel: T.H.U.

 • gyuri10
  2019 május 29
  9:20 de.

  Na ja.
  Ha egy zsidó hülye, az nagyon hülye.
  Erre itt vagy TE mint élő példa…

 • Boda Marcsi
  2019 május 29
  12:25 du.

  “hogy az itthon élő magyar emberek,biztonságát,kultúráját,érdekeit ki képviseli…..!”

  ————————————-

  Tudom, hogy nem vagy egy vizuális típus, de megvan a kép amint Detsch Tamás a “magyarok kultúráját védi?”
  Úgy is mondhatnánk, hogy jaj annak a kultúrának amit D.T. véd meg!

 • Göllner András

  Nagyszerű javaslat, tisztelt hölgyem és uram. A KMH kiadója, főszerkesztője az igazat mondja odafenn, idelenn vagy odahaza. Mindenhol ahol fellép, a hiányt pótolja.

 • Sjanalatosan Magyarorszagi esemeny a vilaghirekben jelent meg, ami igazan rendkivulli.

  Sajnos a Dunan tortent hajo-balesetrol.

  S hogy mi az ironiaja annak, hogy a hajo amely okozta a szerncsetlenseget a Viking River Cruse egyik hajoja, ill uszo-hotelja volt.

  Allandoan a TV hirdeteseikben mutatva az egyik uszo-hiteluk a Dunan a Parlament epulepete elott, ahol a baleset tortent.

  Sulyos szerencsetlenseg es sok elet-veszteseggel.

  De magayrorszag a vilaghirekbe kerult, szomoruan !

 • Besancon,
  te tényleg egy bevizelős tífusz vagy?

 • @-okat és disznókat nem etetem,hátha éhen döglenek.

 • Orsós Elemér

  Bendeguz79
  2019 május 30
  12:39 du.
  Bárki okozta is ezt a tragédiát, kurvára nem irónikus! Szégyelje magát!

 • THO’

  Hitler soha egyetlen szavazatot NEM kapott, mert mint egyen soha nem versenyzett semi politikai poziciert.

  X\Csupan partja a Nemet Nemzeti Szocialista Munkas Part.

  Amely 1928-ben 2%-ot kapott.
  1932-ben meg 32%-ot.
  Annak alapjan az oreg haldoklo Hindenburgh halotti agyan (allitolag) kinevezte Kancellarnak.

  Valosagban pedig csak zsarnok diktatornak.

  Figyelenkuvul hagyva hogy a nemet szavazo-lakossag 68%-a partja ellen szavazott.

  Oh, emlekszem , amint jeleztem azt a multban, egy zseni allitotta, hogy nem ellene, csak mas partokra.
  De pont az ami volt Hitler partja ellen !!!!

  De vannak itten tobben akik az elkepzelt valotlansagos haliculinasaikban elvezik eletuket.

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙

  Bendegúz79 8:57

  Mottó: V á l a s z t ó . t e s z i . a . r e n d s z e r t .

  L é n y e g é b e n . mi ketten egy vágányon zakatolunk…
  Hiszen én is csak azt mondom, hogy ma Orbanisztán Kormányzóság földjén is a szavazóképes lakosság 48 %-a szavazott a FidSS
  . e l l e n, amellyel csupán azt hangsúlyozom, hogy a pofátlanság ugyanannyira mértéktelen és tolakodó mint a NASDAP esetében volt anno, Németországban. [Mellesleg formailag Mo-n sem közvetlenül a diktátor személyére szavaznak, hanem pártok nevére.]

  Vagyis a szavazás mindkét esetben a reménybeli despotának szólt.

  Az persze már csak a hab a tortán, hogy mindkét “remek nép” éppúgy egy-egy aljas autoriter senkiházit képzelt el magának és rajong érte, csakúgy a NASDAP-ban, mint a FIDSS-ben …

  Ergo Hitler nem egyedül csinálta azt a förtelmet, ami a német választásokat 12 éven át jellemezte, ahogy ezt a N E R-nek becézett neofasiszta rendszert sem egyedül Orbán viszi egy végzetes magyar jövő felé…

  .

 • egy rumos hordóba szorult @-ot soha nem zsidóznék le.
  Pekenyócemászt zabáló,pofátlanul hazudozó,náci provokátor az illik rá.Egyetlen szomorú,amit (ha egyszer életében véletlenül nem hazudott)valaha is sajnálattal vettem tudomásul,hogy elődei közül néhányan a PORAJMOS áldozatai lettek.Ez a trágár szemét azokra is szégyent hoz.

 • YHO;

  Azt negyonmegfeleloen latja, s azert ellenzem az egesz europai politikai rendszer modszeret.

  SA az afoztatasi rendszeruket is, de az masik doboz fereg.

  Ha minden politikai es koz-poziciokre a versenyzok egyenileg, nevszerint lennek a valaszto lakossag tobbseszavazatai alatal, nem csak Hitler, de Orban esete is teljesen maskent valylhatott volna.

  Hitler esetebn a gazfasagi valsgben amikor 45% munkanelkulliseg tombolt nemetorszagban, Hitler itelelt elfogadta a lakossag zome , s a nagyrike is.
  Mert nem csak patriotikusnak, henem gazdasagilag is megpldasnak tunt.

  S a nemzetkozi ellenzesek sem volt sehol, amig xsak a haborualtal elvesztett teruleyeket foglalta vissza.

  De Hirler nem csak verwzemet kapott, hanem hodito-paranoid leptelen belatni a hatarvonalat.

  Azert mind a “vilagbirodalmak” onpusztioak !!!

  Na de mit velne, HA magyaroszagon minden-allamhivatal megszabott Alkotmany-alapjan es minden allamtistviselot a szavazo-lakossag egyenileg, nevszerint a tobbseg-szavazt alapjan valaszthattak volna, mi lenne a korulmeny ma ottan ????

 • gyuri10
  2019 május 31
  3:00 du.

  Én lezsidózhatok egy másik zsidót.
  Nincs abban semmi.Pláne ha az illető egy hülyezsidó.
  Attól hogy te egy hülyezsidó vagy és ez másoknak feltűnik,
  még nem válnak nácivá azok akik ezt neked megvilágítják.

  Nap mint nap
  szégyent hozol a nácik által
  legyilkolt hozzátartozóink emlékére!
  Azzal hogy nyalod a Boda meg Rodeo-féle antiszemitákat.
  Te bolond vén hülyezsidó.

 • Almási Alma
  2019 május 29
  8:53 de.

  EZT imádom Magában !
  Hogy kiválóan ért a számok nyelvén !!

 • tisztelthölgyeimésuraim

  ˙

  Inkáb Bibi !
  május25.9:59

  Visszalapozván, a Magyar rémálom című cikkhez nekem, ill. az én V.25-i 8,10-es kommentáromra szegezett . k é r d é s e d r e . amely magyarázatot vár arra, hogy hogyan is van az, hogy a Kommunista Kiáltványra, akár egy elképzelt kísértetre ma is rászórt annyi kígyó meg béka éppenséggel annak az alaptartalmát igazolja ?

  A fentiekre, és pamfletre, mint műfajra vonatkozó kérdésre idő és hely hiányában jómagam, mint műfaji megjelőlés indokoltságára is a >Beveztés< első egy-két mondatával válaszolnék:

  "Kísértet járja be Európát, a kommunizmus* kísértetete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi Európának minden régi hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok és német rendőrök.
  Akad e ellenzéki párt, amelyről kormányon lévő ellenfelei nem híresztelték, hogy kommunista, akad e ellenzéki párt, amely nem vágta vissza a kommunizmus megbélyegző vádját a haladottabb ellenzékieknek éppúgy, mint reakciós ellenfeleinek ?
  Ebből a tényből két dolog következik.
  A kommunizmust az összes európai hatalmak hatalomnak ismerik el.. "
  ˙
  Üdvözlettel: THU 🙂
  ˙

  * Kommunizmus; itt, mint komplex, elvi, közgazdasági és filozófiai rendszer szerepel, s nem mint a jövőben történelmi evolúció útján bekövetkező utópisztikus társadalmi alakulat…

  .

 • degi @-ka,
  ha te zsidó vagy,akkor én leszek a legközelebbi római pápa. Múltkoriban azon siránkoztál,hogy a te mártírjaidnak nincs emlékműve sem a Kozma-utcai sem egyéb temetőkben.Nos…akkor mindjárt megírtam,hogy a zsidó temetőben nem lehetnek sem eltemetve,sem mártírok emlékművére felírva,sem a Dohány utcai zsinagóga szomorú fűz leveleire felvésve PORAJMOS áldozatok. Erről nektek egyedül kellett volna gondoskodnotok.
  Az pedig,hogy állandó részegséged miatt már a leírt szöveget sem tudod értelmezni,nem a Holokauszt megmaradottainak mint inkább az igencsak sajnálatra méltó PORAJMOS megmaradottak számlájára kell írni.Mi azért sokkal nagyobb kegyelettel és tisztelettel vagyunk halottaink iránt,mint ti.Javaslom,hogy szálljunk le erről a témáról.Először is azért,mert a mi országunk törvényei szerint ezt a témát említeni sem szabad idegen érdekekből. Másrészt ki vagy te,hogy az állandó szemét hangú nyilas troll baromságaiddal tömd itt az idejárókat.
  Ha zsidó nem is vagy,de akkor is SZÉGYELLEK.

 • THU írta:
  “A kommunizmust az összes európai hatalmak hatalomnak ismerik el..”
  ______________________

  …és még mindig félnek tőle…

 • EL$EMER;

  Maga “szegyelje magat” csupan gunyolkdast es gulolkozest kepes tenni sok emberilenyek vizbefulladasan ???

 • tisztelthölgyeimésuraim
  2019 június 1
  9:08 de.

  Háát..az már az elkövetkezendő generációkra vár, hogy meglássák feléled e még az ESZME !

  Mert per pillanat a szovjet , kínai , É-koreai meg egyébb diktatúrák és királyságok a sárba tiporták.

 • Még szerettem volna hozzászólni ehhez :

  http://kanadaihirlap.com/2019/05/25/magyarorszag-valaszt/#comment-301359

  így viszont csak annyit:

  Visszolvasva a topicot, világosan kitetszik hogy a két fasiszta vagy félnáci (Gyuri10 és Bodamarcsi) gyakorlatilag totálisan félrevitték a témát.

  Mocskolódással, nemtelen hazudozással és áskálódással.

  Érdekes hogy per pillanat a többi jobberrel még úgy ahogy lehet vitázni vagy neadjisten komolytanakodni, de ez a kettő olyan mint valami megvadult krokodil-házaspár :
  Dülledt szemekkel,véres fogaikat csattogtatva acsarkodnak kifelé a mocsárból.

 • Itt van neked gurlitz, hallgasd ezt inkább:

 • Elemér

  Ez a THC, (vagy TuHubU) meg a voronyes, meg a brunszvik teri, meg aurália, meg a gordon blue – egyetlen személy – 5 nicknév alatt.

  Egy hülye, aki a sztálint/lenint/rákosit és a pétergáborokat hirdeti itt nekünk vissza.

  magyarul beteges bajkeverő, anarchista, teli gyilkolászási mániával…
  aki sok THC-t szívott (füstölt el szárított fű formájában)

  Persze most csak csili-vili aranyló szajrét kiemelve az egész nagy szar maszlagból, hogy “pompás fényében” mutassa be annak a néhány kövületnek, akiknek a kellemesebb része jutott a kommunista diktatúrából (és nem is olyan valahogyan, így vénségesen azt a szép ifjúbeli időket álmodja vissza) azokat könnyedén becserkészi vele.
  (persze messziröl büzlik)

  Tudod, a tételt: “miről álmodik a lány”

  A marketing része ez, ezt hamar elsajátítják ezt a csibészek vagy szociopata betegek.

 • Bendeguz79
  2019 június 1
  12:41 du.

  EL$EMER;

  Maga “szegyelje magat” csupan gunyolkdast es gulolkozest kepes tenni sok emberilenyek vizbefulladasan ???
  __________________

  Most megfogtalak, Bendeguz! 😀

  Néztem, ki az az EL$MER, aki “gunyolkdast es gulolkozest kepes tenni” a balesettel. Hát éppen te! És Elemér (alias EL$MER) kikérte magának. Ezért most ráfogtad az egész “viccet”… Ejnye…

 • degi másodrendű @-ka,
  ha már krokodilokról beszélsz,gondolj a fő @ főnöködre.Boda Marcsival az egyetlen közös véleményünk,hogy te egy delirium tremenszes rakás szerencsétlenség vagy.Rohadeo 11 barátoddal nagy egyetértésben leveleztél néhány éven át,amíg végre észrevetted, hogy kiröhögött.Utálom őt is,mert egy valódi mocskos náci.Nálad csak annyival van előbbre,hogy intelligenciában, nyelvtudásban, észbelileg és úgy általában téged a seggébe rak.A Brazilból idepofázó harmadrendű @-ka nagyon elérzékenyített a Klauzál téri süketelésével,csak azért, mert én a Klauzál tér 9 ben szabadultam fel és azóta is egész jól élek az összes @-ok nagy bánatára.A kóser konyháról nem mondtam le,de ti miattam pikkölhetitek a pekenyócemászt.
  כולכם תשקו לי בתחת (mindnyájan csókoljátok meg a seggemet).

 • Brazil @,
  Barcelonai Gipsy felvételekben az [email protected] barátod jobban érdekelve van,mint én.Kleizmereket itthon szoktam nézni,hallgatni,mert az minden esetben zsidó tárgyú zenei élmény.Barcelonában flamenco műsort néztünk.Az is művészi,de nem nekünk van címezve.Egyszer még a te ide puttyogásodat is el lehetett olvasni.Emberi eredetedre apellálva kérlek:ne folytassuk a levelezést.Semmi értelme,hogy egymást sértegessük.Elegem van a másik 2-3 @-cal szórakozgatásból.Velük ne versenyezz!Az ő nívójukra nehezen tudnál lesüllyedni.Előre is köszönöm,ha megértesz.

 • gyuri10
  2019 június 1
  3:36 du.

  gyurcsikácska, mind a 10-en? megvilágosítanál egy pontos definícióval a “náci” kapcsán? és annak kapcsán (lehet csatos is csak legyen tele sörrel) nekem mi közöm van mindahhoz?
  nambőr van: Náci > Ignác beceneve (Nacho Ignacio spanyolul)

  nambőr tú: náci a nacionalista szlengje ( a Kardfogú Szenge Vitéz Pallosának a Markolattya) és ilyen alapon…

  nambőr szrí: semmi rossz nincs (nem lehet) benne, mert hazaszerető (puszival vagy anélkül), mint aki te vagy: Cion Pista Schneider Seth Garaffa

  vagy rosszul fordította a gúgli?

  ne hagyj itt kétségek között … definiáld meg, jó?

  bruhahahaha

 • Geyza
  2019 június 1
  12:51 du.

  Géyza!

  Nem sárbatiporták, hanem:

  Ez az eszma maga!

  Meg tudnál nekem mutatni egy valódi proletárt aki valaha élt ezekben az elcseszett világokban, és akinek egy cseppnyi belepofozása is lehetett volna valaha is a történésekbe?

  Hofi után szabadon: az önuralomba?

  Kina ezerrel rohan az Orweli rendszer hiánytalan megteremtésébe.

  A többiek pedig ugyan kicsit lekésve, de erösen dolgoznak rajta.

  Ne feledd, 5 központ lesz. (bár miért ne lehetne ez rugalmasabb, hiszen az csak egy alternativa)

  Az iszlám egymással éppen azt játssza le hogy ki lesz a központ.
  Izrael nagyon belezavar nekik.

  Putyin is bekever, mert az iszlám világ egy részét is csatolni szeretné. (föleg vissza)
  De miért ne lehetne ATANA a központ, nem pedig Moszkva, az még Orbánunknak is jobban smakkol – vagy már eldöntött?

  A kárpátok a vizválasztó, csak még nem tudni, hogy melyik oldalon marad. (vagy csak a pórnép elött ismeretlen a TERV.)
  Summa, visszaakarják a régi SZU-t.

  A NATO/OTAN a törökkel “törököt fogott”

  Hmmm… egy lehetséges forgatókönyv, nem egyszerü felfedezni elöre, hisz a játszma még folyik.

 • Géyza, kihagytam egy betüt:

  Értsd: ASZTANA!

  És még egy, ha már itt járunk:

  A szovjet atomsilók nagyobb hányada Kahsztani területen volt …. és van!

  Vagy tetszik gondolni, hogy valamennyit csak ugy puszta “szeretet-kiömlésböl” felszámolták???

  Ugyan, ugyan… hiszen maga Bajkonur is ott van.

  Aztán … csak ugy nem egész harminc év alatt a hajdani semmi helyén felépült belsö-ázsia hipermodern központja

  http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=2228

  http://kurultaj.hu/2016/03/kazakisztan-utazas-turan-vegtelen-orszagaba/

  Sokak szerint az Illuminátus ösztönzésével.

  Amely helytöl nem is olyan messze azelött nem sokkal még atom-kisérleti robbantások szinhelye leledzett. Vagyis alig lakott hely.

 • Gurlitz!

  Hmmm… szembesülni azzal, hogy rádásul a szomszéd-házban.
  Bár én 45-ben még nem éltem. De a világ akkor is kicsi.
  Sokszor tulon tul is.
  Mégha csak anyámék éltek azon idöben

 • Gabriel
  2019 június 1
  10:01 du.

  +2 és akkor jött a kerekes és… szóval milyen is az egységsugarú proletár? és hol van olyan?

  majd amikor izrael partjait 5 óceán mossa és már semmi más nem lesz a Földön “csakazsidó”, (ne próbáld tagadni, törvény van rá ott a knesszet csinyá’ta) na akkor … szóval… na olyan nem volt (pedig az Óh de testamentum sokat regél ilyenekről mint mikor a Golánnal kezdi és az Urallal folytatja majd jönnek az Alpesek és az Andesek…azután sokáig néma csend és hullaszag saccperkábé 5000 év azalatt a perzsák csináltak egy komplett izgalmas kultúrát és egy nemzetet…essetunni?),

  nem van és nem is lesz soha

  mert ugye a világ 7,99 milliárd ember a zsidók meg netányahoo + krumplee+a veje a sphinkszter vagy hogy híjják + az ivánka…

  és nem tudok többről

  bruhahahaha
  nagyot akar a szarka és beszarik és lekókad a farka… meg a…szóval az is

  még nem találtál megfelelő szakembert az ötleteid kezelésére? OPNI ugye nincs és így gumiszoba sem áll rendelkezésre de vannak nagyon derűs helyek kies és térdig érő passzát szél lengedez

 • RODEIOZINHO

  pobre proletar
  ott az egységsugaru körödön belül…

  Nézzed magad körös-körbe
  tükörbe
  ami kissé görbe
  meg göcsörte
  mert mindenhol csak magad látod benne

  aztán a médek hova lettek?
  elmédek…?

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  Kedves Almási Alma
  Júni 1. 11:48

  Köszönöm egyetértő mondatod, miszerint szerénységemtől származna az a szellemes megállapítás,miszerint a kommunizmust az összes . h a t a l m a k . h a t a l o m k é n t . i s m e r i k e l.

  Megjegyzésed viszont teljesen helyénvaló, mert a mindennapi vitáink mérlege az, hogy “és. m é g . m i n d i g . f é l n e k . t ő l e “.

  Sajnos, vagy nem sajnos, de ez is csak a klaviatúrám érdeme, mert az értelmi szerző Marx és Engels a két zseniális tudós.

  És, Kedves Alma persze ezt is csak úgy súgva közlöm veled, mielőtt még az említett hatalmak jelenlévő ősfosszíliái (ld.9.08.hsz.), mint itt fentebb némelyek a régi szokásukhoz híven kapnának heveny epeömlést. Mert az rém gusztustalan a gondolkodásában egészséges ember számára.

  Üdvözlégy: THU 🙂

 • Geyza !

  Mondd meg neki, amit a KMH-n, mint mások, Te is már több helyen is hangsúlyoztál, hogy sztálinizmus, és maoizmus nem azonos a marxizmussal. Ezek mindjárt a kezdetükben a legfontosabb, döntő tényezőkben szakítottak Marxszal. Azon kívül magyarázd meg neki, nem az a proletár aki annak vallja magát, hanem az akit a tőkés társadalom tesz prolivá. Ugyanez vonatkozik a tőkés társadalmi helyére is, csak fordítottan előnyös státuszban…

  Ez a karakás (nem karakán) pasas már Almán is megpróbált a saját durva természetétől idegen álarcban atyáskodva, mint időnként Mephysto is teszi, erőt venni. Most te vagy soron Geyza… Ilyenkor úgy, olyan hangnemben tárgyal, mint a farkas a bárány ajtaja előtt… Ám sehol egy érdelmi érv. Különben csak érzelmi (mérges düh) alapon tud szólni.

  Ők csak azt szeretnék, ha te is eltakarodnál a KMH-ról…

  Figyeld meg, viszont hogy mennyire egymásra találtak Bendegúzzal és Bodával…

  Legyél vidám, ne add be a derekad és vedd vissza a humorod !
  Szia : Đ

 • ui

  Almán nem fogott alattom símulása…

 • Gavriel,
  (Mert a mi fertályunkon nem Gabriel).Fogadd megtiszteltetésnek, hogy volt Klauzál tériként ezzel a kis változtatással már be is fogadtalak.1944 ben a Klauzál tér 9 szükség miatt,szükség kórházzá lett kinevezve.Több száz lakóval tömörítve a 3 emeletes ház.Mint minden ház a gettóban.Anyámmal,nagyanyámmal és egy idős házaspárral 5en laktunk a 4×4 méteres 1.60 magas mosó konyhában. Anyám volt az egyetlen ápolónő.Az orvos és gyógyszerek nélküli házban naponta gyarapodott a halottak száma.A földszinti 6 vagy 7 lakásból kettő már hullaház volt,mire a Szovjet katonák felszabadítottak A többi földszinti lakás betegszobaként volt ismert.Én 7 évesen 1-2 korty vizet osztottam a halálos betegeknek-öregeknek,amit az egyik szomszédos utca romházában a pincei törött vízcsőből gyűjtöttem egy pléhkancsóba.
  1945 jan.18.-ai felszabadulás után kijöttünk a gettóból, vissza a Dagály utcai volt csillagos házba,mert a mi lakásunkat a Frangepán utca 4-ben egy “bomba károsult”(pártszolgálatos)kapta meg.A Dohány utcai zsinagóga mai emlékkertjében emelet magasságban volt felrakva sok száz halott,keresztbe,mint a hasáb fák.A templom dohány utcai oldala mellett 70 éves koromig nem tudtam elmenni,mert a borzalmas hullaszagot 7 éves korom óta az orromban éreztem.
  Nos…”élményeimből” mindezt a kis részt csak azért írtam le,mert szeretném megértetni veled,hogy mi ketten azért közelebb állunk egymáshoz, mint egy ilyen állandóan ellenem uszító, ordenáré,szeszkazán provokátorhoz.
  עם ישראל חי .

 • Gabriel
  2019 június 2
  1:42 du.

  kerekás karikés? vagy f…gyaki?

  ez most jellemzőre sikeredett, azaz bevallottad: halvány lila fogalmad sincs arra adandó válaszról amit kérdeztem

  a többi egy helyesírási hiba

  bruhahaha

 • Gyuri

  A ház, amiben felnöttem igazság szerint a végével volt szomszédos a Klauzál utca 9-cel, mert az Akácfa 40 volt, ahol a Seress Rezsö zongorázott. A csarnok szomszédja. A téren és a 9. számu ház és a csarnok bejárata között volt még egy épület, amiben üzletek voltak, gyerekkoromban pont a mészárszékek.
  Az én családom eredete Szatmári, ahonnan sajnos pont az elsö körben vittek el mindenkit – a város jó részét. Nem tudom, hogy tudod-e, de Szatmárban az izraelita lét történelmi. A környék falvaiban sok helyütt még ma is meglevö zsinagógai, a temetök mint tanubizonyságok.
  Ezek maradtak.
  Rokonaim amerikában élnek, akik még századfordulón elmentek. (a mult)

  Mint gyerek “csak” elbeszélésekböl ismertem a gettó világát, de az is elég volt. Akik ott laktak mindannyian részesei voltak.
  A téren nöttem fel, a nagy zsinagóga mellett van egy iskola, ahová jártam, a Dohány utcában.

  Tudod, azért nem értelek sokszor, mert én belenöttem abba hogy én is minden idegszálamban megérezzem a zsidó-gyülöletet.
  De:

  בני ישראל מבורכים

 • Dubois

  A létezés törvénye egyszerü:

  120 év.

  Rád is igaz, de gondolom nem éred meg.

  Nem azért mert én nem kivánnék neked minden jót, hosszu boldogságos életet, de együtt élni a gyülölet szellemével (marxismus) bizony sok-sok évet elvesz

  Lehetne bátorságod hozzám szólni egyenesen – de csak alattomoskodsz.

  Méghogy én akarnék elüldözni bárkit is!

  Vagy ez a pince itt, volt ÁVÓ-sok gyülekezehelye? Nem gondolnám. Akik kiakarnak csinálni innen mindenkit, azok pontosan a már megerjedt marxisták.
  És hogy mennyire nincs egy “igazi” marxista B2-beli saját érvekkel megáldva, mutatja az, hogy csak szajkózni tudja azt, amit mások irtak.
  Onnan vett érvrendszert próbál adaptálni.

  Gyerek! Nekem azért nincs szükségem marxra, mert mint irtam, a világban rajtuk kivül – mily szerencse – a történelem során számtalan és sokkal de sokkal kiforrottabb filózófus élt, írt és tanitott.

  Ráadásul nem arra, hogy gyilkoljátok meg a társadalom másik felét, mert ez nem filozófia, hanem gyilkolásra úszítás.
  Vagyis Marx-Engels gyilkosok voltak

  Mindegy, hogy Marx, Engels, Lenin, Stálin vagy melyik fenevad.
  Persze, hogy az utóbbiak egyre “finomitották” – a módszereket.

  Mint a virusok ahogy folyamatosan mutálnak.

  Mint a bubópestis, amely végig pusztitotta a világot. Ahol járt ott szenvedés és halál kisérte az utját.
  Normálisan egy-két generációt képes tömegesen megfertözni. A kevert, nemzeti-szocialista változata – a fasizmus – általában egy generácó alatt lezavaródik.
  Bár a spanyoloknál tovább tartott, igaz egy nappal se élte tul a diktátorát.
  Mintahogy itt a szomszédban Csauszesku nemzeti-szocialista változatot kreált belöle.

  Hirdessétek csak vissza! Menjetek el Erdélybe, mondjátok el az ottani székelyeknek, hogy a marxismus a leghumánusabb társadalmi berendezkedési forma.

  Ukrajnában törvényben tiltották be, vajon miért?

  Titót túlélte a marxismus?

  Szóval elöbb utóbb kihalsz, és remélem egyre kevesebbeket fertöz meg az ujabb generációkból ez a gyilkolásra úszitás szelleme, ez a halálos járvány.

  Aki a “fény ruhájába” öltözve, jóságos tündérnek álcázva pusztit, öl és nyomorba dönt.

  Mennyi megbutitott lélek!!!

  Gyógyszer, hogy van-e?

  Nagyon nehéz, de ahogy a drogtól meg lehet szabadulni, gondolom ettöl is.
  Nyilván erös akarat kellene hozzá.

 • Na Dobujiska! (vagy dobó jóska!)

  Idéznék töled azért hatalmas észlény kombájn vagy inkább gyáva alamuszi-nyuszi!

  “Azon kívül magyarázd meg neki, nem az a proletár aki annak vallja magát, hanem az akit a tőkés társadalom tesz prolivá.”

  Ha ez kifosztja a tökést, aztán ugye marx iránymutatása szerint legyilkolja – attól miért lesz jobb élete mint Gipsz Jakab proletár uralkodónak?

  És akkor most a másik fele az “éles” meglátásodnak:

  “”Ugyanez vonatkozik a tőkés társadalmi helyére is, csak fordítottan előnyös státuszban…””

  Ennyi birt bele menni a fejedbe …

  De a bodamarcsit lehordjátok stupidnak, butának, szamárnak, tehénnek, mocsskos hazaárulónak, .. hosszúúú, a helyet megtöltené itt.

  Ha ezt a tökést a proletár kifosztotta, megölte – akkor majd saját maga ad munkát magának?

  Nem, hanem az uszitó lép a tökés helyébe, csak nem mint tökés hanem mint a “Kedves Vezetö” (a párt mindenható elnöke)

  Ezután a dicstelen, gyáva Gipsz Jakab a “Kedves Vezetönek” dolgozik, mostmár persze nem mint proli – hisz már nincs a tökés. Hogyan??? – nincs már aki prolivá tenné???

  Dehogynincs, te kis hány éves, csak egyszerüen olyan módon, hogy mostmár semmije se lehet a Gipsz jakabnak, csak a munkája, meg a vacka, ahol felkészülhet ugyanugy a holnapi robotra.

  Mert mostmár minden a “Kedves Vezetö” hatáskörébe lett utalva, és nyilván az összes megtermelt javakat – a “proletárhatalom” nevében – mint feljogosított ö oszt szét (ujraoszt) ugy, ahogy neki tetszik.

  (gipsz jakab is erre hatalmazta fel (vagy nem?)

  Idióta!

 • Javaslom mind a ketelkedoknek olvasni GYURIO sajat fiatal gyermel-kori eletrenek beszamolojat.

  Nemzeti szocialismus, ugyan ugy mint a nemzetkozi szocializmus emberiseg millioinak a legkegyetlenebb el[usztitasat celozta es vitte vegbe.

  Hitler csupan az Izrali nepet velte elsonek mint a “burzsoa-osztaly” a minden problemak okozoinak.

  A Dohany urcai synegougaban ker-ezer lakost toloncoltak oda kethonapra elltasnelkul elni Budapest osreoma alatt.

  Mint Gyiro leirta, a hullak mint a tuzi-fa voltak galomra rakva.
  De ugyan az volt Petrograd utcain is 1919-ben.
  Meg Shanghai, Nanking. stb. utcain is a Japan invazio idejen.
  Hasonloan a koponyak Cambodiaban.
  S vilagszerte legalabb 100 millio artatlan eletet pusztitottak.

  S a magyarok, s mas nepek is, maig is hajandok bedulni szelszoseges hazug dogmakat kovetno, csupan mert valaki iger nekik valamit ingyen !!!
  De vegul az “ingyen” mindenbe kerul am !!!

 • gyuri10
  2019 június 2
  3:55 du.

  most olvasom, hogy Oprah, meg a Der Spiegel és német “történész” akit Dublinban esz a fene (menekült?) és még sokan mások
  You are allowed to make money with fake holocaust memoirs only if you are jewish. Google ‘Monique De Wael Misha Defonseca’. Monique/Misha had to pay it all back

  mint kiderült még Jeruzsálembe is elküldték a hamis történetet (aszongya a zsidó családjának 22 tagját megholokausztozták Auschwitzban, kiderült, hogy evangélikus lelkész család és sohasem voltak a városon kívül és békésen éltek és haltak meg ágyban párnák között, és sohasem voltak 22-en… most vissza kell szívni az egészet mert ez a legújabb divat ez a némber is betegre kereste magát és most az ügyvédje azzal védekezik, hogy irodalmi szabadséág azaz a költő szabadsága és nem hamis hír azaz…
  hogy mik vannak és ég az egész izé és a világ azon része amely már elolvasta betegre röhögi magát mekkora nagy ús új buzi nicc lett a holokauszt és ha valaki egy ilyen hamis hírre megkérdezi a forrás eredetét akkor akár börtönbe is lehet csukni

  röhögény

 • Gabriel
  2019 június 2
  1:42 du.

  brühühü

  ez vagy te gábrielke a karikásból:

  Remember Shakespeare’s line: “he jests at scars that never felt a wound?”

  nem fordítom, pukkadj meg (sebek varjairól panaszkodik amelyek sohasem léteztek,… ez azon blogtársaknak akiket -esetleg- érdekel ki is gábriel szagtárs?)

 • ˙

  Kedves Gyuri10 3.55-ös hsz-ed hatására
  utána néztem, hogy a XIII. Dagály utca
  hányas sz. házát jelölte ki >csillagos
  háznak <az Orbán Viktor favorizálta és
  prolongálásra célkitűzött,dicső Horthy
  rendszer:

  A 9/d volt az a különleges hely, ahová
  környékbeli hitsorsosaink beutaltattak
  egy kis utazás előkészítésre táborozás
  céljából.

  Üdv,türelem, békesség mindannyiunknak: Đ

  .

 • folyt:

  Több, mint 20 évig laktunk arra felé, az 50-es évektől. Előtte mi is VII.kerületben… Egészen eddig nem tudtam, hogy ez a 9. ház erről nevezetes…

 • gyuri10
  2019 június 2
  3:55 du.

  TE kisöreg nem vagy egy úriember.
  És ezt nem (csak) én mondom itt.
  TE kisöreg egy bugris vagy csak.

 • Dubois:

  Én úgy nagyjából-körülbelül komálom a Gabrielt,
  bár végre felhagyna ezzel az értelmetlen gyűlölködésével.

  Dehát..nincsen rózsa tövis nélköl, nincsen Gabriel komcsizás nélkül. Evvan. Ezenkívül “mindenki jólvan, senki nem részeg.”

  /Idézet egy szovjet novellából, aholis a fiúnevelő intézetben beadja a napos a jelentést/

 • Lévén,hogy a rohadt holokauszt-tagadó Rohadásnak nem szoktam lapot osztani,kérem a blog főszerkesztőjét,Christofer Adam urat,hogy egy ilyen aljas antiszemita senkiházitól szabadítson meg minket.Úgy mint a Miatyánkban írva van,ami eredetileg az Avénu Málkénu אבנו מלכנו imából van lefordítva a világ összes nyelvére:”Szabadíts meg a gonosztól”.

 • Dubois,
  a Dagály utca 9/d volt valóban az a csillagos ház,ahol a gettóba tömörítés előtt kellett összeköltöznünk.A ház és a festék üzlet tulajdonosa Heimann Lajos volt.A feleségét Auschwitzban gyilkolták meg,a lánya visszajött.A három szobás lakásban itt még “csak”kilencen laktunk együtt.Schnábel Sándorné,Schnábel Pálné,+ a két sógornő 85 éves anyósa-Schnábel néni. Heimann Lajos, felesége,lánya,Anyám,Nagyanyám és én.A ház udvarában volt a házmesterlakás,ahol ponyokai péter kerületi nyilas vezér lakott a családjával.Nos…jó,kellemes környezetben éltem.A tetves szeszkazánnak csak annyit,hogy valóban nem vagyok úri ember.Itt és mindenhol leírom a volt üldözöttek és üldözők nevét
  Degi @-ka az ivrit nevem אורי.Tehát ezt beszámítva mégis nálad sokkal úribb vagyok.

 • גבריאל תבורך,
  köszönöm a válaszodat.Egyetlen javítandó,hogy én nem a Klauzál utca,hanem a Klauzál tér 9-ben éltem meg a felszabadulást.Te a csarnok másik oldaláról írsz.Persze ez teljesen lényegtelen különbség.Ami valóban különbözik az a korunk és ezért hálát adhatsz a Jó Istennek,hogy sok mindent nem kellett átélned.Többek között a több ezer legéppuskázott vagy éhenhalt zsidó gyerekek,
  öregek és asszonyok halálhörgését.
  És mindezek után:ברוך השם עם ישראל חי az idők végtelenjéig.

 • a brit rendőrség -még- nem veszítette el a humorérzékét, így formálták a kísérő motorosokat amint Krump Lee süsü elnököt kísérték a reptérről befelé

  ilyennek látja London Krump Lee-t:
  https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/trump-uk-visit-penis-stansted-airport-protest-climate-change-real-essex-a8941271.html

  sokféle és jó nagy pénisz formációban kísérte be a rendőrség a reptérről Sansted be

  bruhahaha

 • gyuri10
  2019 június 2
  3:55 du.

  A “szovjet katonák” ebben a szóhasználatban melléknévi kifejezés.
  Kis “sz” betűvel írandó . Te tanyasi tahó 😀

 • amikor O1G affair -jeiről van szó, és nem is akárhogyan, hatalmas meglepetés ért CTV 2300 órai nemzetközi híreiben!

  Kanada végre azzá lesz aminek megszerettük, mint hazánkat és tesz érte, az őslakosok helyzete és a Prime Minister gyászos szavai ellenére remény van… és utána a teljes és kendőzetlen valóság bemutatása a Brexitbe beletaposó Donald Trump akit -enyhén szólva- a britek nem fogadtak örömmel igaz az is, hogy bemutatták azt 12-13 MAGA drukkert a milliók ellenében akik tudják, hogy sem nem M sem nem A sem nem G (legfőképpen emez) és kiröhögik az utolsó A-t

  legyen ez egy ébresztő?

  tudni kell kivel igen és kivel nem és miben!

 • Jellemtelen, szeszkazán, provokátor!
  Érdemük szerint és nem a te kekeckedő tudatlan,szemétkedéseid alapján így kell leírni:”FELSZABADÍTÓ SZOVJET KATONÁK.”
  A te neved érdemeid szerint le sem írandó,mert te csak egy hordóba szorult @ vagy.

 • gyuri10
  2019 június 3
  3:33 du.

  gyurcsika mind a 10-en! emlékezz és láss, ne csak bámulj a fejeden lévő két lukon át…!!!

  most, hogy a “D” day 75. évfordulójára emlékeznek azon kevesek akik túlélték a Világ egyik leggyalázatosabb és fölösleges hekatombájára… hogyan merném én a valóságot letagadni? a holokauszt létezik (némi kihagyással) még manapság már évek óta, csak -persze- nem Lengyelországban vannak a táborok, és a szerepek felcserélődtek, de az eredmény ugyanaz

  erre kössél masnit

 • Geyza [Ajánlva: Almának is]
  8.01

  Írod nekem, hogy
  “Én úgy nagyjából komálom Gabrielt. Bár végre fölhagyna ezzel az értelmetlen gyűlölködésével.”

  Ne haragudj Gezám, de pont ez a baj. Már többször – talán többen is – szóltunk hozzád az achillesi pontodról, hogy indentitási zavarban szenvedsz…

  Azt, amit te talán tényleg kedvelsz ebben az alakban – igen nehéz felismerni – az az ő lényének a kisebbik súlya, a nagyobb viszont mégis az a gyűlölködő a mások, a vitapartner véleményét semmibe vevő ördögi természete. Amikor pedig mégis figyelembe veszi amaz világát sőt, az esetleges emberi nagyságát és tudományát, ő azt ördögi mód’ képes pontosan az ellentétére kifordítva úgy, mintha egy feladatot teljesítene, és azt még a negatívnál is negatívabb értékűnek beállítva, szó szerint agyonmocskolni…

  S, hogy a kép még kerekebb legyen, az ürge ha mégis fölfedez a partnere gondolatvilágában valami gyengeséget, az ilyet először is egyfajta lassú, bekerítő taktikával (akár a kommodói varánusz amely fertőzött nyálával akár egy apró harapással is képes áldozatát megsemmisíteni), a gyenge pontjait kitapintva semmisíti meg annak a vita során határozatlannak ítélt érveit… Addig követi, míg a mérgezés (valójában infekció) el nem hatalmasodik a szerencsétlenen, aztán hamm… Az ehhez vezető egyik legcélravezetőbb út pedig az atyáskodó hang, amit a neked címzett 3:43-asomban már kifejtettem. Kérlek olvasd el jobban azt is, aztán lapozz vissza az Illető és Almási Alma rendkívül tanulságos szóváltásaira is. Többek közt ezek együtt adnak kellő magyarázatot az ő “megszállott” attitűdjére, amelyben Alma már korábban is feltárja G. szavaiban betűről betűre fel-feltörő önellentmondásainak egy egész tárházát. (Ajánlom elolvasásra: az Egy szoknya egy nadrág a kettejük közti éles vitafolyamát )

  És ha még mindez nem szolgált kellő magyarázattal az általad úgymond “”komált”” férfiú dühöngő agresszivitásának az indítékára, csak arra kell gondolnod, hogy ő is, mint oly sok más külhonban rekedt hazánkfia (tisztelet a kivételnek) az emigráció keserű kenyerét szopogatva bosszúsan gondol arra, hogy “a francba!!! Én otthagytam a szocializmust, és ezek a senkiháziak meg odahaza már ugyanúgy, a kapitalizmust építgetik”. Hát ezért hagytam el Én azt, az Én “kis magyar hazácskámat” ?…[SIC]. Talán nem is kellett volna…!!!??? Ezt a frusztrációt kompenzálni igen nehéz, és örökös magyarázatot követel a szenvedőtől, mely önvád gyengébb jellem esetén az otthon-maradottak kóros és rögeszmés okolásában és az Internet jóvoltából pedig, örökös korholásában ölt testet.

  “Bár maradtam volna benne végig!
  De az embert vágyai vezérlik;
  Vágyaimnak sólyom szárnya támadt,
  S odahagytam őslakom, s anyámat.”

  Üdvözlettel: Đ
  ˙

  .
  Ui.
  Az ipse újabban valamiféle egyetemi évekről is hablatyol, az Almával folytatott polémiájában, ami viszont itt a KMH-n úgy tűnt fel mint lidércfény a mocsár felett, hirtelen, és hivatlan’. Erről azelőtt nemhogy szó sem esett, hisz nem is vártuk tőle, és nem is kérdeztük, de az ő szinte már eszelős tudományellenessége azonban már korábban is feltűnő volt többünk számára is, ami nagyon nem vág egybe ezzel a friss történeti adalékkal. Találkoztunk már hasonlóval [pl. szegény Figyelő és az úgymond “önerőből” megszerzett Kandó K. “diploma” esete.]
  Lehet, hogy egykoron Gabriel olvtársunk egy meg nem nevezett egyetem alkalmazottjaként, gép és gyorsíró, avagy fűtőként stb. koptahatta egy Alma Máter világot jelentő kövezetét…

This site is protected by Comment SPAM Wiper.