Gizinéni és a döntetlen

2019 december 27 8:18 de.69 hozzászólás

Még nem papok uralták az iskolát, még nem volt kötelező a mise, valamikor a nyolcvanas évek végén, amikor nem született, hanem haldoklott a diktatúra, akkor az egyik évben Gizinéni végzős osztálya kapta a karácsonyfa díszítésének feladatát. Kitüntető feladat, talán a negyedikes fiúk magas termete, könnyed mozgása vagy a lányok papír angyalkái miatt esett rájuk a választás nem tudni. A gondnok az izzósorokat már felrakta, létráját a fiúk elkérték, a lányok lelkesen masnizták a szaloncukrokat, üveggömbök és habcsók közt jól mutattak a kékes színűre mintázott papírangyalkák. A fiúk komoly arccal aggatták a díszeket, a lányok nevetgéltek és mutatták; oda még oda is tegyél! Gizinéni, akkor -még Tanárnő- derűsen figyelte diákjait. Tudta, hogy egy karácsonyfát nem lehet csúnyán feldíszíteni. Minden karácsonyfadíszítő verseny -függetlenül a résztvevők számától- totál döntetlenre végződne. Karácsonyfaként még egy csúnya fenyő vagy egy befőttesüvegbe rakott fenyőág is pompássá válik. A karácsonyfa nem lehet túldíszített giccs, sem műalkotás, a karácsonyfa több, mint dísz, és több mint szimbólum; a karácsonyfa maga a körbe táncolt ünnep.

A diákok keze nyomán ágról-ágra szállt az öröm, és ha volt valamelyik poros sarokban bánat, azt elűzte a lányok száját elhagyó halk kacagás. Már visszavitték a gondnoki létrát söprögették a lehullott leveleket, amikor méltóságának teljes tudatában megjelent a gazdasági igazgató. Visszahozatta a létrát. Utasításokat adott, hogy mit hová: Az vedd le onnan! Azt tedd ide! Nem oda! Ide! A fiúk rakosgattak, a lányok hallgattak, a poros sarokban újra fejét emelgette a bánat. Aztán visszamentek, és a csendbe fulladt osztályban Gizinéni halkan megszólalt: Ez egy fasz. Véget ért a csend, felharsant a nevetés, és kifelé menet a karácsonyfa ugyanolyan szép volt, mint előtte. Döntetlen -ezt nem lehet elbaszni- gondolta Gizi és mosoly futott át az arcán.

69 hozzászólás

  • Igen, ezt vártam, ez a Karácsonyi hangulat.

    A megbékélés, amiből mindenki ki veszi a részét, amikor nem létezhet kritika, nem tetszés a körülötted levőkkel.

    Aki meg megtöri ezt, az EGY FASZ! – Igen így egyszerűen –

    A békességet, a közösségben levés apró örömét …..

    Egész évben rohanunk, harcolunk egymással, magunkért – de kell egy nap (napok) amikor a léleknek is kijár néhány nap megpihenés. Energia feltöltés.
    A KARÁCSONYI BÉKE HANGULATA –

  • Igen, mert a lányok előtt, a karácsonyfa sejtelmes fényében meglebbent egy pénisz díszes alakja… Meghitt pillanat volt, az biztos.

  • tisztelt szerző:
    „valamikor a nyolcvanas évek végén, amikor nem született, hanem haldoklott a diktatúra”

    ez komolytalan hogy ne használjak más ennél keményebb minősítést

    ma már nyílvánvalóvá kellett hogy váljon, hogy a „nyugat” regimechange operation lett működésbe állítva „békésen” szétvertek mindent, nem úgy mint a Jugóknál

    ezek után nem olvastam tovább a cikket

    bruhahaha

    politikai agnoszticizmus és vakság

  • „…Valamikor a nyolcvanas evek vegen….”

    Kadar Janos akkor mar reg por es hamu volt.
    S akkor dontottek le a Berlini falat, na meg a magyarok is a vasfuggonyt, s a Romanok meg felelosegre vontak Ceuceskut s a halalra iteletet is vegrehajtottak.

    Szinten nagyon ketelkenek hogy ma a mise kotelezo lehetne az iskolas gyerekeknek.
    Persze a Romai Khatolikus iskolakban az leheto lehetne, hiszen a szulok a sajat hatarozataik alapjan kuldik gyeremkeiket oda. Hasonloan mint part-iskolaba, vagy kesobb a CEU-ra.

    De valahogyan gyanitom ,hogy barmely okatasi szervezetek tantermeiben hasznalnak a profan kifejezeseket.

  • Szukits Rezső!

    Jópofa cikk,végül is a Karácsonyról szól….meg egy idióta iskolaigazgatóról…….de ugye a diktatúra, addigra már megszünt,a nyolcvanas évek vége előtt(még az azóta az utóbbi időkben pár ciklusban „uralkodó” szociknak sem sikerült visszahozni) Ma egyébként demokrácia van,így nem papok uralják az iskolákat és a mise sem köztelező (kívéve az egyházi fenntartásu intézményeket!
    Csak pontosítani szerettem volna!

  • Nem a Boda valamely rokona volt ott a gazdasági igazgató ?

  • Kiegészítés:

    Szerencsére a diktatúrát már Kádár idején is próbálták „kozmetikázni”,de ugye a rendszerváltás végleg elsöpörte,és soha
    nem térhet vissza szerencsére!

  • F.C.K.Cs.P!

    NEKEM NINCSENEK HÜLYE,BECSTELEN és terrorizáló ROKONAIM!

    Majd még írok (friss híreket) amik igazolják,hogy a ballibsi terror hogyan próbálkozik napjainkban……most egy izgalmas filmet nézek!

  • Bendeguz79
    2019 december 27
    10:29 de.

    gizi

    Kádár János 1989 július 6-dikán halt meg rákban a rendszerváltás a valóságban csak 1992 körül realizálódott, meglehetősen erőteljes külföldi támogatással…azaz a szokásos demokrácia export levédiabasznád megúszta a csomagolást és a demokráciát nem csomagolták 500 kg-os bombákba,csak papíron kéken fehéren szépen meg lett szabályozva, hogy beilleszkedjen mint egy új fogaskerekecske (gombocska??? is) és ez azóta is úgy van… semmi különbség nincs a világban szerte szana bedemokráci …ázott többi saccperkábé 45-50 országétól, mindegyik megkapta a szerepét levédiabasznád a csörgősipkás jester-ét amely olcsón lefexik bárkinek aki 3 fillérrel többet fizet

    essetunni?

    és akkor ne írkálj annyi marhaságot, a papír is összegyűrődik a ceruzád nyomására és a nyelvezeted gizi az egyre „csodálatiasabb”

    bruhahaha

  • Nos röviden:

    A Nyugati téren karácsony előtt a Mi Hazánk mozgalom egy kettős
    keresztet szeretett volna elhelyezni és mellé pár gyertyát(minimális helyet foglaltak volna!)pláne egy ekkora téren ….de a kerületi polgármester nem engedélyezte „vajon miért is?”
    Mégis felállították,de lerombolták,elvitették…..
    Feljelentették az önkormányzatot rombolás miatt,a vallás gyalázásról már nem is beszélve….na ennyire tisztelik az ünnepet,a többséget…!
    Természetesen feljelentették a kerületet,a polgármestert.
    Na a népszerűségük jelentősen „nőtt”…..
    Eltünt volna végleg a diktatúra?a kertesztényüldözés…sajnos nem!

  • Most az istentagadás,az ünnep leértékelése a baloldal célja…..de ugye mindez visszaüt!

  • Amúgy mindezt a TV egyenes adásban közveítette (képek,hang)tehát ben kitaláció,hanem szomorú valóság,tény!

  • Bendegúz 79!

    Mellékesen félreértettél,tudom,hogy Kádár meddig volt hatalmon…..de az a szomorú,hogy az elődei „ténykedéseit szinvonalát” egyes mai ballibsik még túl is akarják szárnyalni……!

  • Boda Marcsi
    2019 december 27
    12:33 du.

    Már visszatért.
    Ha nem vetted volna észre.
    Most a bolsevikiek irányítanak kétharmaddal*.

    *2/3 = 48..49 %

  • Rodeo11
    2019 december 27
    9:03 de.

    Deszerencsére a Kínában már megjött az áldott demokrácia.
    Csakúgy mint Alvarez Lenin Délamerikájában (vagy hol a bánatban) továbbá a Nagy Orosz Birodalomban is beköszöntött a frankóság.

    Mesélj még ezekről.
    Isszuk szavaidat.

  • Boda Nagyon szorgalmas vagy, nagyon ráérsz. Hol van az a rengeteg barátod, nem kell nekik a társaságod? Ha keresztet akarsz látni, menj templomba, ott a helyük. A populista keresztkihelyezésnek semmi köze Jézushoz ti képmutatók. Azt a balhé miatt csináljátok. Lopott ötlet ráadásul, igaz mást nem is tudtok. Nem szégyelled a képmutatást? Ha nem lennél ilyen rosszindulatú, sajnálnálak, így azt kapod amit érdemelsz, magányt. Szomorú, de kiharcoltad.

  • Boda Marcsi
    2019 december 27
    2:19 du.

    Amúgy mindezt a TV egyenes adásban közveítette (képek,hang)tehát ben kitaláció,hanem szomorú valóság,tény!

    —————————————
    Kedves Boda, még mindig nem tudod mi az hogy „élő, egyenes adás?” – pedig már vagy kétszer részletesen elmagyaráztam!

  • F.C.K.Cs.P.
    2019 december 27
    3:33 du.

    maga mindent tud? @ggggge

    az milyen mikor demokrácia van (csak a nyelvtani és nyelvi pontosság kedvéért az eredeti diktatúrát jelentett, a görögök utálták is emiatt)

    ahol a sarki rendőr felszólítás nélkül lelő bárkit, bebörtönöz bárkit bármennyi időre ügyvéd és tárgyalás nélkül, ahol hajléktalanok léteznek akik évente egyszer (karácsony táján) abban a kegyben részesülhetnek, hogy orvosi segítséggel egy kiválasztott a sok közül kap ajándékba eutanáziát, meg a betegek éhenhalnak a kórházban… szóval ez mind demokrácia és akkor még arról nem is szóltam, hogy ezt terjesztik hadi hajóval és harci repülőkkel ledobva, hogy csak úgy robban….,

    példának okáért én Cuba ban egyetlen hajléktalant sem találtam sok sok év alatt, és ha bementem az orvosi rendelőbe akkor adtak gyógyszert, megoperáltak a kórházban ingyen és mosolyogva

    szóval maga most dugájába dőlt drága pálinkás elvtárs, van még magának hasonló ömlenye? egyszerre borogassa ide, hogy ne kelljen rövid folytatásokban olvasni a sok baromságot amit idekörmicél

    bruhahaha

  • Ünnepek,Újév…
    Szálljon a Teremtő áldása minden jószándékú emberre!
    https://bible.com/hu/bible/1239/NUM.6.24-27.HUNB
    Szeretettel, DÓRA,( Gáborom, Gáborka, Peti és a kis Sarah)

  • Boda Marcsi
    2019 december 27
    1:39 du.

    Mit kiabálsz, ideges vagy?
    Nyugodj le szépen, ünnep van.
    Igyál meg még nehány ampulla sört,
    attól más problémáid lesznek hehehe

  • Boda Marcsi
    2019 december 27
    2:11 du.

    De ciki..nem engedték az újnácikat demonstrálni..
    Gyuritiz vajon mit szól ehhez? Gondolom ő is szomorú miatta..

  • Bendeguz79
    2019 december 27
    10:29 de.

    Nem tudsz SEMMIT a közelmúlt történelmi eseményeiből, de azért olyanokat oktatgatsz akik résztvettek benne.

    „Aki tudja csinálja.Aki nem tudja csinálni,az szakérti.Aki arra sem képes , az oktatja ”

    /Murphy, nem szószerint me má régolvastam/

  • F.C.K.Cs.P.
    2019 december 27
    3:33 du.

    kedves és igen tisztelt Cenz Ura ez mai friss hír CTV video val és kommentárral…

    mivel maga @gagaga és nem érti az angolt (sem),

    nem teszem ide a NYT eredeti cikkét, demokráciázás kapcsán,

    röviden:

    az idegenbe szakadt (idegen=ami nem usa, hanem: lybia, vietnam, szíria, afganisztán, hátasztán…)

    3 csillagos tábornokot aki fel van díszítve, mint egy karácsonyfa, megvádolták, hogy kegyetlen, szikópata, és gyáva valamint soha semmi valóban hasznos katonai tevékenységet nem folytatott, hanem perverz hajlamait élte ki állami pénzen…, meg hasonló,

    bíróság megfosztotta az összes díszétől és a nyugdíjától

    erre a demokrácia alkalmazásra került!!!! és

    Donald J. Trump az Amerikai Egyesült Államok Elnöke visszaadta neki az egészet, mert ugye ő a diktátor

    a demokrácia szelleme lebegjen felette és az örök világosság fényeskedjék neki, a többi hasonló rangú elődje is ugyanilyen, többek között Johnson (ő az aki mikor megemlítették neki Marx nevét sikító frászt kapott, és azonnal bevezette a mindenki mindenkit bemószerol elvet, ez azóta műxik, a börtönök rögtön megteltek és azóta még sok börtönt építettek emiatt is)

    bruhahahaha

  • Szukits Rezső,

    mára államorbánista rendszer alakult ki. Jelenleg megdönteni demokratikus eszközökkel lehetetlen, az idő múlva magától dől össze (semmisül meg), mint eddig a diktatúrák.

  • nos, Boda – és Dúróék – tudatlanságához: a Mi Hazánk mozgalom – az övék, de nem az enyém – által állított izé történetesen egy bizánci politikai jelkép a 6. századból. köze az agyonmagyarsághoz és az agyonkereszténységhez semmi.
    na, pá 😀

  • DRAZIRI;

    Megjegyzesed kerdore tesz hogy vajon hol elnel?

    Ha magyarorszagon, hat ne csak panaszkodj, hanem menj es regisztralj a szavazobizotsganal. S a szavazasok napjan ne legy lusta menni szavazni!!!

    A sajat lehetoseged letezik arra. Meg ha nem is egyenileg valasztani minden poziciokra, meg torveny es alkotmanyjavaslatokra is, de lehetoseged letezik a partokra ohajaid alapjan szavazni.
    Tehat szabadon hatarozhatsz hogy melyik ottani partot ohajtanad urlkodoidnak.

    Budapest es tobb varosok szavazoi sokeresen tettek a varosaik vezetesenek felelosseit.
    A kovetkezi szavazasokon majd hatrozhatnak, hogy meg-elegedettek-e azok teljesitmenyeivel.
    Te is teheted azt minden korlatozasok es tilalmak nelkul!

    Hasonloan lessz majd lehetoseged a parlamenti es PM meghatarozasa is.

    Egyszeru alapveto tetteidre van szuksegm nem panaszokra es siralmaskodasokra.

  • Besancon és Ille!

    Egyébként én tudom mi a tény:látok,hallok,tapasztalok…(TV.újság,meg ugye tanúk….)
    Ille,mostanában normális volt,(meg is dícsértem),de most megint erőlködik,tény,hogy a MI HAZÁNK mozgalom kezdeményezte,állította fel a keresztet,de ez ugye mellékes?…..az viszont nem ,ahogy a baloldali önkormányzat reagált,viselkedett!!!!!
    Ezek elvi kérdések,és próbálja a lényeget felfogni,akkor is ha netán nem tetszik…..
    Tobábbra sem vagyok egy párt tagja sem,de az ilyen ünnepgyalázó libsiktől hányingerem van.
    Amúgy F.C,CS.K.P megint varomságot ír.és még okítani is próbál,ugyanis a Fidesz,Orbán soha nem bolt „bolsi” (akkor sem ha régen pár mai fideszes politikus esetleg KISZ tag volt egy ideig) én tanultam történelmet(ÉS PERSZE bem magától..),és megtapasztaltam azt is,hogy kik is voltak a bolsik….akinek a
    leszármazottjai most is „bizonyítanak”, és erőlködnek……annyira sötétek,hogy nem fogják fel,ettől még mélyebbre kerülnek…..!

  • Boda!

    Nagyon szépen kérem, ne rontsa el az ünnepi hangulatot. A „Mi Hazánk mozgalom” – ahogyan maga nevezi ezt a bandát – náci férgek gyülekezete; a keresztet használják mocskos, embertelen céljaik, „elveik” leplezésére. „Oszt jó napot!”

  • Mellesleg én rendes iskolába jártam,érettségiztem is,nem úgy mint
    itt esetleg egyesek….!!!!(majd felsőfoku végtettség)aztán tapasztaltam is „annó”,(mocskos komcsi tanárnő..)így nagy szégyen lenne és szomorú,ha akár ettől a hírlaptól,a szerzőitől,vagy a primitív híveitől szerezném az ismereteimet,a napi információkról már nem is beszélve!
    Na részvétem!

  • Kedves Szukits Rezső!

    Bő három és fél évtizedes pedagógusi pályafutásom után őszintén gratulálnom kell írásához; telitalálat.
    A Bodákkal, Bernsteinekkel ne törődjön; Dutarte, Bolsonaro, Trump, Salvini, Boris Johnson, Orbán világában ők jól érzik magukat!

  • Ms.Bernstein;

    Koszonet a jo-kivanataiert.
    Hasonloan kivanva mindannyiuknak a leheto legjobbakat.

    A kozolt web-lapja kihagyta a 27-ik sort. ill.annak forditasat.
    ‘ Nevemet teszem Israel utodaira es megaldom oket.’

    Ha nem venne rossz neven; a modern forditasok modern elveket adnak az eredti szoveghez. Amely tiltva a Torah sorai alapjan.
    Mint pl. a NEV (ha Shem,) s az eredti 550-szer a Torahban.
    Sot a masodik szo a Demidbar 6-ban is.

    A Harmadik Parancsolat tiltja annak valtoztatasat, tagadasat, sot helyettesiiteset is !

  • BRUHAHAHA;

    Abban teljesen igazad van, hogy Kadar Janos nem evtizeddel elobb halt meg, csak uralkodasnak es hatalmank volt vege.

    Na tapsolhatsz most azon ! Unnepeld !

  • Boda!
    Keresztet állítgatni (esetleg duplakeresztet) rendezvenyen max Husvetkor.
    Gyengek a kereszteny ismereteim, de Husvet ünnepe a keresztrefeszites, feltamadas bibliai ideje, NEM KARÁCSONY!
    A keresztenyseg mar Jezus elott is regota letezett, a mai Etiopiábol eredeztetheto, onnan terjedt É fele is. Ott mind a mai napig meghatarozo osi vallas, sot, ha leteznek, akkor valszinuleg ott vannak az osi relikviak, mint a frigylada es hasonlok!
    Bár, Hitler erosen erdeklodott minden misztikus dolog, relikvia, tudomany irant, igy talan NEM IS VELETLEN, HOGY ETIOPIA NEMETORSZAG GYARMATAként jelentős szerepet kaphatott! De ez emiatt erősen meg is kérdojelezheti a frigylada, v más hasonlo jelenlétet is, hiszen, ha lett volna, Hitler megszerezte volna erőszakkal…. nyilvan mondhatjuk, h el lehetett dugni, de az eroszek az nagyur!
    Azert en meg bizom benne, h talán sikerult es meg letezhet!
    Rohanjuk le Etiopiát!

    De hogy lehetnenk nyugodtak, ha barkinek a birtokaba kerulne?
    Putyinéba? Trumpéba? O1g Dobozalja villájába?
    Talán a legjobb, ha elo sem kerül!

    Az irásrol:

    Keedves jeeelvtarsak!
    Gyanitom, hogy ez a szösszenet nem is arrol a korszakrol szól es ha történt is hasonló, mai mondani valója van!
    Nem a srácok duzzadó naprágján hamisan kuncogó csajszikról, akik ma már többnyire köszvénnyel küszködő nagymamák, hanem a mai diktatúránk aroganciájáról!

    Az a hozzászólás is igaz, h a szulok eldonthetik, h a gyerekuk egyhazi iskolába járjon, v sem!
    Igen! Bp.belso keruleteeiben, ahol van valasztek!
    Már a kisvárosokban sem, a megkisebb helyeken főleg nem, ahol nincs is erdemi választék!
    A kereszteny iskolák dupla állami tamogatast kapnak! Nyilvan emiatt jobb felteteleket, szinvonalat is tudnak produkalni, tobb a jelentkezo, igy a javat kivalogatjak, megy az agymosas a kesobbi vezetőreteg körében!
    Es 1.legesen nem is annyira a világvallas erkolcseivel lenne problema, hanem a kormány iránymutatása,- megfelelés annak!
    A rokonsagban is van, aki ilyen iskolába járt. Nem kellett a napkozbeni hittanorán bent ulnie, de hova mehetett volna télen?!
    Úgy hivták őket, hogy az eretnek pogányok!

  • BODA MARCSI;

    Persze a vilaghodito Szoviet birodalom osszeomlot es tartomanyai is megszuntek.

    De ne feledje az eszme, a cel kovetoi es utodaik nem szuntek meg. Elnek es mind erossen veli .hogy ok majd sikeresebbek lehetnek.

    Sot erossen probalkoznak felvilagszerte ismet hatalamukat nyerni. Sot meg az USA-ban is ket-tucat elnoki probalkozok, kozottuk nem csak hogy tobbseguk milliomosok, de meg ket billiomos is erossen probalkoznak.

    Persze Kerenszky, Karolyi sem voltak szegeny proletarok.
    A dolgozokat csak kihasznalatak mindenkeppen.

    Az emberi gyarlosag, az onzes, a hatalom-vagy, es persze a korlatlan kegyetlensegrehajlas az emberiseg elso es on-pusztito ellensege.
    De talan a vegso megoldas is ?!
    A vilagszerti ecologiai eredmeneyk arra mutatnak.
    Az emberiseg pusztitasai minden teremtetteknek.

  • Boda Marcsi
    2019 december 28
    1:25 du.

    marcsika az nem ismeret, amit te a tévéből és a napi sajtóból kiollózol maga hülyeségének bizonyítására

    bruhahaha

    még egyetlen eseményt sem éltél át személyesen …csak a tévé meg a Dallas sorozat amiből megismerted (hogy mit nem tudom de az a sorozat egy a sok baromság közül)

  • Bendeguz79
    2019 december 28
    2:04 du.

    gizi, VASTAPS, IGAZAD VAN ÍGY VAN A KAPITALIZMUS EZT CSINÁLJA ÉS AZ EREDMÉNYE IS AZ AMIT ÍRSZ
    (mivel nálam automata helyesírás javító program van beállítva 12 nyelvre, a te szövegedben minden egyes szó alá van húzva hullámos piros vonallal, de nem javítlak, mert te így maradsz gizi

    bruhahaha

    „Az emberi gyarlosag, az onzes, a hatalom-vagy, es persze a korlatlan kegyetlensegrehajlas az emberiseg elso es on-pusztito ellensege.
    De talan a vegso megoldas is ?!
    A vilagszerti ecologiai eredmeneyk arra mutatnak.
    Az emberiseg pusztitasai minden teremtetteknek.”

  • Bendeguz79:
    „De ne feledje az eszme, a cel kovetoi es utodaik nem szuntek meg.”

    Mr Bendeguz, annak idején biz’ gondos, jó főnöke lehetett Önnek Piros László ÁVH-vezérőrnagy; olyan jól megtanította magának, hogy „Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!”, hogy bár azóta Ön ugyan mindent elfelejtett, de ezt ma is jól tudja. 🙂

  • Sajnos a Szukits Rezsö által citált „faszkalap” multiplikálódott.

    Sajnálom, hogy eredeti szándékával ellentétben ez a kiváló karácsonyi hangulatot idéző írás egy kiváló felmerő teszté avanzsálódott át.

    Kimutatták ismételten foguk fehérjét az álszentek, folyamatosan báránybőrben bujkáló nyüszítő hiénák.

    Egy karácsonyi hangulatot sem lehet már megélni ezek nélkül a saját mocskukban fetrengő disznók nélkül?

    Akiknek csak annyira telik a Zika-virus fertőzött agyukból, hogy rögtön politikai és meccsbandát formázva süvöltenek mindenkire, akikről úgy érzik, hogy nem tartoznak a bandájukba?!

    Miért nem húztok már valami kültelki kimérésbe, ott fröcskölve ezt a sok ocsmányságot karácsony idején is!
    Igen, ott cinkotaalsó-basznádon jó lesz, van olyan kikericses mint a felcsúti faluszéli!

    üzenem az intoleráns fajankóknak, hogy nekik legalább annyira illene tisztelni egy másik fajtársát, mint amilyen mértékben azt elvárja magára nézve!
    Pontosan ezért inkább gyűlölik azt a „faszfej” Jézust is, akinek nemhogy meghallgatnának, hanem a egyenesen a sarlót vágnák a szívébe, és a kalapáccsal ma is tudnának bánni, a szeget beleverni.

    Mert egyszerűen a mások iránti respektet hirdetett, és ezért akkor és most is, az egoista, báránybőrben bujdokoló kígyók gyűlölettel lihegtek és lihegnek mindenkire, akiről úgy érzik, hogy valami ilyesmiről beszél.
    Persze a Judást azt királyi bíborba-palástba öltöztetik, mert az ájtatosan „a szegények megsegítéséról” rikácsol, de a valóságban, a háttérben a tejfölt azt két kanállal fölözik maguknak, és a bandájuknak.
    (Mielőtt bárki megbotránkozna csak szólok, hogy nekem Jézus a barátom, s mint ilyen szólhatok róla barátok közt szokásos jelzőkkel)

    Christopher, nagyon komolyan gondolkozom, hogy milyen újság is ez itt? Hiszen egy ilyen találóan jó karácsonyi cikk kapcsán, amely egyenes folytatása a Te „szerkesztőségi” cikkednek, az idejárók ” BüVÖS MAGJA” már megint ocsmány politikai hangulatukat terjesztik! Vagy ilyen ez az ország? Nem hinném, csak hogy, amennyiben Te is teret adsz cikkeket írni pont olyan személynek, aki legalább annyira ocsmány mint Orbán, Bayer Zsóti és társaik, akikhez minden cikkében, hozzászólásában visszajut.

    Nem kell megjelentesd ezt a hozzászólásom természetesen, de azért komolyan el kellene gondolkodnod, hogy vajon nem ilyesmi az oka az itt megjelenő „törzsközösségnek”? Vajon mennyivel kulturáltabb környezet ez, és EMBERIBB? – mint egy „Mi Hazánk Mozgalom”?

    Vagy ha ezt akarod, akkor bocs, akkor bizony visszaszívtam az egészet.

  • Boda Marcsi
    2019 december 28
    1:25 du.

    Besancon és Ille!

    Egyébként én tudom mi a tény:látok,hallok,tapasztalok…(TV.újság,meg ugye tanúk….)

    —————————————–
    Kedves Boda, ezúttal nem a tények fogalmának nem ismerete volt a téma, bár kétségtelen azt is gyakran magyaráztam neked mit is jelent az, hogy „tények” – ám az irományaid alapján nem sok sikerrel!

    Most azonban arra hívtam fel a figyelmedet, hogy még mindig nem tudod, mit jelent az hogy”élő egyenes adás!”
    Na ennek nézz utána, ne irkálj hülyeségeket!
    Miért és mire fel közvetítette volna a TV „egyenes adásban” a Mi hazánk mozgalom keresztállítását? Te nagyon el vagy tévedve – amit te a híradásokban látsz, az egy felvett, összeállított anyag egy bizonyos témáról – gyakran személyes megszólaltatásokkal is alátámasztva – amit aztán összevágás után levetítenek a nézőknek „tájékoztatásul” mintegy beszámoló gyanánt a napi történésekről!

    Az élő, azaz egyenes adás pedig az amikor az adott helyszínre kapcsolva onnan bejelentkeznek a TV munkatársai és „közvetítik” mi történik, ki beszél, mit mond, stb amikor pedig a közvetítő riporter elhallgat, hallhatod a szónokot, mondjuk az általad igen kedvelt Karácsonyt amint az egybegyűltekhez beszél! Pl. egy tüntetés helyszínéről, vagy egy aktuális ünnepségről ( augusztus 20-i zászlófelvonás a parlamentnél) bejelentkeznek, és a néző végig, vagy csak egy részében közvetlenül a helyszínről adott képek és hangok alapján szerezhet tudomást arról, hogy mi történik, azaz követi az eseményeket!

    Amit te látsz naponta a híradásokban, az kép ide, hang oda, nem az adott pillanatban történik, hanem felvett és megvágott anyag – kivéve, ha a felvezető szöveg úgy szól, hogy most pedig odakapcsolunk a helyszínre, és szólítja a „tett helyén” lévő munkatársát, az meg „beköszön” onnan! Toroczkai és bandája „keresztes” megmozdulását aligha ítéli úgy egyetlen TV társaság, hogy azért külön kiszálljanak és élő közvetítést adjanak róla!

  • Boda

    „..nagy szégyen lenne és szomorú,ha akár ettől a hírlaptól,a szerzőitől,vagy a primitív híveitől szerezném az ismereteimet..”

    ——————————–
    Miután rendszeres kommentelője vagy ennek a hírlapnak, (írsz, meg állítólag olvasol) így elmondható hogy te magad is a hívei közé tartozol – igaz, ami azt illeti eléggé primitív (is) vagy, nagyot tehát ezúttal nem tévedtél!
    Ami az iskolai végzettséget illeti, a kutya sem kérdezte, hogy hova jártál, mit végeztél, de ha már – az érettségiig talán még hiteles, minden más felesleges szócséplés, amennyiben ezen a ponton minden alkalommal ahányszor feszegeted elakadsz! Miért erősködsz ezzel a felsőfokú végzettséggel, hisz egész szellemiséged, információs háttered, minden megnyilvánulásod magáért beszél – nem kéne!

  • GABRIEL:

    „…kivallo karacsonyi hangulat…”

    A Netlix karacsony napjan jot ki egy leg-ujabb filmevel. Cime : „The gay Jesus” (A homosexual Jezus).

    Persze mar regen is voltak allitasok ,hogy az ‘elarulas’ Judas altal a ketto koztti szerelmi kiabrandulasbol eredt.

    A szbadsag joga megy minden iranyban !!!

  • GABRIEL;

    Az ottani TV adokat nem erdemes vadolnod, azok csak a programok sugarzasaval foglalkoznak.

    De a computereden a vilag majdnem minden adasait kaphatok.

    Probald a http://www.PBS.com Hat (6)kulombozo adasa letezik ami vilagszerete lathatok. Kozottuk Nova, Nature, mas tobb tucat prigram sugarzasai es persze a worldTV.com adasokat kozvetit tobb mint a vilag 100 nemzetebol kozvetlen reporterei alatal. Nem kell elrakadnod az Orban TV-jevel.

  • Boda Marcsi
    2019 december 28
    1:38 du.

    Szerintem a banya pénzért vette a végzettségét igazoló papírokat.

    A nyolcvanas évek Magyarországán nagy üzlet volt a különféle felsőfokú végzettségeket igazoló bizonyítványok hamisítása.

    Átlagosan 50 000 Forintért csináltak ilyen bizonyítványokat, tökéletes minőségben.

    Smittpalibácsiszületettgólyóstoll is egy ilyennel bukott meg a közelmúltban. Mint áldoktor hehehe..

    Szaal Boda , mivel nem tud kivonni egymásból kettő darab százalékban kifejezett számot, bizonyos hogy hamis papírokkal csaklizta el a főnöke íróasztalát és munkakörét.

    Az itteni gátlástalan hazudozásait figyelembe véve nincs ebben semmi meglepő.

    Csakúgy mint imádójának tevékenységében, bizonyos Gyuri10 – ében. Őkelme is több oldalnyit összehazudozott itt a múltjáról.

    Ezek az emberek azthiszik,lehet hazudozni gátlástalanul az isemeretlenség álcája mögül, pedig nem !
    Mindig elárulják magukat, nekem meg sajnos kitűnő az emlékezetem.

  • Besancon!

    Ki mondta,hogy „híve” vagyok a hírlapnak?…..talán nem tudod értelmezni a hozzászólásaim?…jellemző rád és a hasonlókra!
    F.C.K.CS.P!

    Én nem szánalmas 8 elemis párttag voltam,hanem normális,kultúrált
    családba születtem és az iskoláimat elvégeztem,érettségiztem,sőt továbbtanultam,így nem pénzért szereztem az oklevelem,mint itt egyesek …..akiken ez meg is látszik:sötétek,fanatikusak,bunkók…
    Na pá „értelmiségiek”!

  • Egyébként volt olyan „főnököm”…aki 8 általános után dr. címet diplomát szerzett….de ő legalább jószáőndékú komcsi volt,aki
    megbecsülte a megfelelő végzettséggel rendelkezők munkáját!

    Amúgy főleg azért járok ide,mert a napi hírekben(TV.sajtó)sokszor
    olyan dolgokat hallok,amin felháborodok,és néha el sem hiszem…
    de a fórum saknos igazolja a híreket….
    meg azért is járok ide,hogy a kint élő tisztességes magyarokat tájékoztassam az itthoni valóságról,és nem mellesleg,hogy elítéljem a hazájukat ócsárló,sértegető jellemtelen (írókat hozzászólókat)akik valóban PÉNZÉRT ténykednek,és pénzért vették
    az iskolai „végzettségüket”…..

  • Kiegészítés!

    Természetesen mind a cikkírók,mind a hozzászólók között vannak értelmesek,iskolázottak(némelyek cikkét örömmel olvastam!),de egyesek „agyát” a baloldali elkötelezettségük miatt „leszívták”….
    Ami a végzettségemet igazoló bizonyítványokat illeti,csupán azért nem küldöm el,mert vannak akik képtelenek lennének felfogni a tartalmát….!!!!!!!!!!!.(kac-kac)
    Na ennyit a témáról!

  • utólag…Miklós bá!

    Mégis milyen „ünnepi hangulatról ” is beszél?

    Én valóban megünnepeltem a karácsonyt és fogom a 2020-as évet is,de maga és a hasonlók vajon mit is akarnak ünnepelni?….most és jövőre?……okok,tények?!

  • Bendeguz

    Talán már említettem ezeken a hasábokon, hogy már vagy harminc éve NEM NÉZEK TV-t!
    Utoljára a házamban még képcsővel (Tube) ellátott készülék volt, amit mint videoképernyőt használtak a gyerekeim. Ok sem TéVéztek!

    mikor kicsik voltak a mesefilmeket, rajzfilmeket és gyerekeknek szóló zenei, festészeti műsorokat néztek néha.
    (nem magyar csatornákat)
    A négy gyerekem közül egyikük házában sem találsz TV-t – már valamennyien egymástól különélnek.

    Még mielőtt valaki kitalálna bármit is, – mondom – egyikük sem valamiféle vallási meggyőződés okozatából kifolyólag, hanem mert megtanultak egy fontos dolgot:

    A TV (mint média) azt hirdeti magáról, hogy „ABLAK A VILÁGRA”
    De helyesen ez így hangzik: „ABLAK ANNAK A VILÁGÁRA, AKI ÉPPEN BEFOLYÁSOLNI AKAR, BE AKAR ETETNI BÁRMIVEL AMIBŐL NEKI BUSÁS HASZNA SZÁRMAZIK”!

    EBBŐL KIFOLYÓLAG A VALLÁSOKAT IS ELUTASÍTJÁK! (mármint a gyerekeim)

    (ilyenekre sikeredtek)

    Úgyhogy Bendegúz akár hálás is lehetnék a jó-tanácsodért, de nem kívánok elmerülni a világ perverz népbutításában, ráadásul találsz itt is néhány olyat, aki ingyen és bérmentve hazudik (legalábbis saját állítása szerint)

  • Boda Marcsi
    2019 december 29
    1:33 du.

    Ez magáról beszél 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2019 december 29
    1:33 du.

    Juj de jó, van egy jóságos Máriánk, aki tájékoztatja a kint élő magyarokat. így szól:

    „azért is járok ide,hogy a kint élő tisztességes magyarokat tájékoztassam az itthoni valóságról”

    Hát ha a kint élő magyarok csak és kizárólag Önre lennének hagyatkozva a hazai helyzet vázolásában, akkor fejüket fogva menekülnének, hogy mi történt az emberekkel a hazában a propaganda hatására, látván az Ön ostobaságait – ha Ön a legértelmesebb hazai szószóló szerepében kíván itt tündökölni. De higgye el nem fognak fejvesztve menekülni a kinti magyarok, mert pontosan tudják, hogy mi a valóság – ellentétben Önnel akit úgy átvágnak a propagandagyárosok, hogy otthonról sem látja, nem érzékeli, hogy hol él. Ez a propaganda szerepe.
    Szóval dicséretes, hogy hírt visz, de számtalanszor bebizonyítottam hogy ÖN ostoba és hazugságokat terjeszt. Ehhez jön még hozzá a mérhetetlen rosszindulata is. Most hadd ne idézzem saját Magát amikor ocsmány mód illeti honfitársait napi szinten. Tudja jól mik ezek, ha nem akkor mellékelem, mind a nyilvánvaló butaságait, mind a rosszindulatú megjegyzéseit, mind az ájtatos és álkeresztény szólásait, mondásait. Tudja, rendszerezve vagyon. Szóval ha tájékoztatni kíván bárkit, akkor fogjon hozzá és kezdjen el nyitni a világra, az igazmondásra és úgy végezzen valóban áldásos tevékenységet.

  • Besancon
    2019 december 29
    8:41 de.

    Szar napja van OIM*-nak,
    ha valami miatt nem jöhet ide.
    Szerelmes belénk a bolond vénasszony 😀 😀

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • bruhahahahah;

    Igen csodalkozom allitasodon, hogyan leheto „bekesen szetverni a diktaturat…”????????

    Bush elnok nyujtott 400 millio dollar ajandekot a keleti volt nepidemltaciaknak. Abbol a Magyar 50 milliot kapott.

    Ha azt szetveresnek veled, boldogan elfogadjuk visszanyujatasat.

    Mure varsz ???

  • Bendeguz79
    2019 december 29
    8:27 du.

    gizi te vitaképtelen vagy voltál és leszel, érdemtelen bármi másra, mint: bruhahaha

  • Boda Marcsi
    2019 december 29
    1:11 du.

    Besancon!

    Ki mondta,hogy “híve” vagyok a hírlapnak?….

    ——————————————–
    Miután a „primitív hívekről” értekeztél, abba pedig te is beletartozol mint állandó jelenlévő, így miért is vagy meglepődve? Hogy gondoltad? Te nem, miután egy különleges tejbetök vagy, és mint ilyen kivétel – de mindenki más igen? Ez csak nézőpont kérdése kedves Boda! Itt alant megint téged idézlek:

    “..nagy szégyen lenne és szomorú,ha akár ettől a hírlaptól,a szerzőitől,vagy a primitív híveitől szerezném az ismereteimet..”

    Az iskoláidat pedig – újra elismétlem – a kutya sem kérdezte, de ha ennyire erőlködsz a felsőfokú végzettségeddel, csak szólok, hogy még soha nem zártad rövidre a dolgokat azzal, hogy itt és itt, ezt és ezt a szakot végeztem és kész, aki hiszi lelke rajta aki meg nem az így járt stb stb Tehát ne sóderolj, senki részéről nem elvárás, hogy részletes önéletrajzzal bemutatkozzon, itt a vélemény a döntő, nem az hogy ki milyen nemű, hol él és mivel foglalkozik – ezek a dolgok téged szoktak nagyon érdekelni – tehát mindenki ott és azt végzett amit akart, tudott, főleg ami módjában volt, de miután épp te rugózol folyamatosan a „8 általánost végzett primitív, hiteltelen fórumközönségen”, anélkül hogy tudnád kinél mennyi az annyi, hát akkor elő a farbával!
    Az ungvári vonalat ejtheted nyugodtan, ott te semmilyen gazdasági / pénzügyi felsőfokú végzettséget ( főiskola, egyetem) nem szerezhettél – nézz utána miért nem! -:))))

    Egyebekben kedves Boda, tőlem lehetsz akár 4 elemis polgár is, ha viselkedni tudsz és nem elsődleges célod a bomlasztás, a nagy mellényű semmitmondás attól még rendben lennének a dolgok, hisz kit érdekel, hogy ki hol tanult? Az intelligencia, a mások gondolatainak megértése és személyének valamilyen szintű elfogadása számít, – ezen belül persze lehet vitatkozni – azt pedig egyetlen diploma mellé sem csatolnak, egyetlen intézményben sem!

    Most pedig pá, fontosabb dolgom van, mint pl a kocsonya leszűrése!

  • Miklós bá!
    Amúgy legen már képben:nem én adtam nevet a mozgalomnak…így hívját őket,egyébként semmi közöm hozzájuk…!

    Rodeo11!
    Az nem ismeret amit az újságok írnak(több is!és amit a TV egyenes adásban közvetít?…..Na nem semmi…..
    Amúgy én 72 écesen bizony sok mindent átéltem,amit le is írtam többször,az ilyen értetlen és főleg hazug alakoknak…..HunCanadáról és a többiekről már nem is beszélve!
    Gyűlölködő,másokat(a becsületes embereket)meghazudtoló alakok csak égetik magukat,nem kicsit hanem nagyon…de ugye többen fizettségért teszik…míg én csak a tapasztalataim,a véleményem írom le,és ugye ingyen……micsoda jellembeli különbség…..
    Itt egyes fanatikusok a csillagos eget is letagadják…jó pénzért!
    Na részvétem!

  • Boda! (2019 december 29 5:12 du.)
    ?????????????????????????????????????????????

  • Miklós bá’!

    A kérdőjel azt jelenti,hogy nem fogta fel amit írtam?…Nem ismétlem meg,kérdezze „kezelőorvosát,gyógyszerészét”…..!

  • Besancon!

    Ha felvett anyag is a közvetítés(bár nem mindig!!)akkor is tény:hang,kép….
    Egyébként az iskoláimat igenis megkérdőjelezte itt pár 8 elemis volt
    párttitkár…..talán nem olvastad?mellesleg nem jártam soha Ungváron,mint azt egyes szánalmas alakok állították!Csak válaszoltam a szerencsétleneknek!
    Maradjunk annyiban,hogy itt senkinek(pláne a „senkiknek” nem tartozom bármit is bizonyítani)
    Jó filmet nézek,nincs időm az acsarkodó,értetlen és szánalmas
    alakokkal foglalkozni!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Szukits Rezső úr!

    Az Ördög a részletekben rejlik…
    Elmúlt már Karácsony, így szabadon írhatok…
    Kedves és ártatlannak tűnő írása ismét csak annak példázata, hogy az Ördög milyen kedves tud lenni, ha céljai vannak velünk…

    Rezső úr minden írásával azon ügyeskedik, hogy elhitesse, hogy a jelenben milyen rossz nekünk diktatúrában élnünk.
    Kezdjük azzal, hogy sose volt ilyen jó „diktatúrában” élnünk és neki sem volt sose ilyen jó dolga, hogy szabadon kritizálhat egy „diktatúrát”. Folytassuk azzal, hogy Ő a Világunk liberális jótevője ezen túl csupán egy-egy lélek látványos megmentésére képes, miközben az egész Országunkat és kultúránkat hanyatlásba dönti tevékenységével és nézeteivel, mint libsi Momentum rajongó és aktivista. A problémám továbbá az, hogy azon túl, hogy meg kíván dönteni valami számára felfoghatatlanul jól működő dolgot, nem tud ajánlani semmit, csak káoszt és anarchiát és kiszolgáltatottságot és reménytelenséget. Nem érez rá, hogy mindennek meg van az ideje és az oka is és hogy a rossz oldalra állt. Egyébként ez volna kisebb baj, ha csak az érzék hiányozna… Érzésem szerint viszont itt többről van szó: a tudatos és céltalan rombolás öröméről,a bosszúról, a rosszindulatról, az öncélúságról, önzésről a jóság köntösébe csomagolva, ami megbocsáthatatlanul szemtelen, álságos viselkedés! Véleményemet nem csupán erre az írásra alapozom, hanem az szerzett tapasztalataimra, amikor azt kellett látnom, olvasnom, hogy valótlanságokkal operál, azokon alapuló társadalmi konspirációkban tudatos résztvevő. Ennek megfelelően szépséges és lélekemelőnek szánt írását nem tudom értékelni…
    https://aristo.pestisracok.hu/az-ordog-a-reszletekben-rejlik/

  • Marcsikám!

    Önt pont ezért vezetik meg, miért ezt hiszi konzekvensen: „Ha felvett anyag is a közvetítés(bár nem mindig!!)akkor is tény:hang,kép….”

    Önnek így gyártja a „híreket” a propaganda, itt egy példa hátha érti a módszert:

    https://www.youtube.com/watch?v=LFCzHPa3T8U&t=49s

    Azért propaganda mert nincs szabad szerkesztés, az van amit fentről utasítva mondaniuk, írniuk kell.

    De ha maga nyitott lenne bármire is a Fidesz valláson kívül, akkor olvashatna volt dolgozóktól beszámolókat, hogy hogyan kellett hazudniuk, és hogyan nem írhattak csinálhattak saját gondolatú műsorokat. De maga csak higgyen továbbra agytalanul a képnek és a hangoknak. Pont a maga típusának csinálják a képeket és a hangokat.

  • Mindig csodálattal néztem fel azokra, akiknek nincs TV-je. Igazából nem értem miért dicsőség, de olyan felsőbbrendűséggel tudják előadni, hogy biztos nagyon intelligens dolog. Nekem több is van, ezért most megint szégyenkezem miatta. Nagyon ciki operát, hangversenyt nézni rajta, esetleg Kurosawa, Tarkovszkij vagy Menzel filmjeit megnézni, nem beszélve a tudományos vagy természetfilmekről. Esetleg Simenone vagy más firkálgatok filmadaptációit megtekinteni. Szinte már bűnben élek? Kellemetlen ilyen alulmüveltnek lenni. Szóval csodálatom mindenkinek, akinek nincs TV-je.

  • Kenny
    2019 december 31
    7:44 de.

    BÚÉK

    kőkorszaki szaki, de próbálja álcázni… vannak kultúra mentes szigetek (Kanada) nem lehet Medici tv-t sem csak a fárasztó változattal alkalmi stream mel, de az MSM kábelesek azok nem, mert akkor mi lesz az NHL lel… a Spengler kupában a döntőben Kanada lett a bajnok, legyőzte Cseh Szilézia Trinec nevű kisvárosának „válogatottját úgy, hogy kétszer akkor lőtték be a korongot, amikor 2 ember hátrányból védekeztek a Trinecék, Trinec kisebb mint Nagy Toronto bármelyik kerülete, de ez most nemzeti büszkeség lett, már hordják körbe a leveles zászlót

    maradtam mókás és kuncogó

  • Kenny,

    ejnye-ejnye, a neten ma már sok minden elérhető, nem kell hozzá televízió. Sőt. Ma az okos tévékészülékek csatlakoznak az internethez, talán nem véletlenül készítették így.

    Ráadásul a neten találhatsz olyan filmeket, koncerteket, amiket ma egyik TV csatorna se tűz műsorára.

    Nem kell szégyenkezned, de azoknak se, akiknek ma nincs tévécsatorna előfizetésük. Ráadásul a magyar „közszolgálati” tévécsatornák mindegyike elérhető a neten, ráklikkelhetsz a jobboldalon bármelyikre:

    https://mediaklikk.hu/duna-elo/#

  • Drizari Köszönöm, nincs szükségem magyar TV csatornákra, elég lenne az ír és angol HD TV műsor, ha nézném. Internetes és műholdas klasszikus zene TV adásaim vannak, és saját hatalmas DVD gyűjteményem. Operát és hangversenyt a zeneszobámban nézek, 50 collos TV-n. Úgy az igazi. Filmeket közösen a hallban. Nem szeretem apró monitorokon nézni, a monitor nem arra készül. Igazából ez mindegy is, nekem a lila köd jellemzője a nincs TV-m büszke szlogen. No most, ha interneten néz valaki bármit, akkor van TV-je, csak másképpen hívja.
    Tehát a TV-k monitor üzemmódban működnek nálunk, de ettől nem érzem magam felsőbbrendűnek. 🙂

  • Rodeo11 Már sokadszor hallom ezt a büszke kijelentés.
    A technikát nem mellőzni kell, hanem jóra használni.

  • Kenny
    2019 december 31
    9:55 de.
    BÚÉK, pontosan és egyetértünk ebben is

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves mindent ellenzék!

    Javaslom megszívlelni 2020-ra a következőket:

    Wass Albert:
    ”Ha azt hiszed, hogy ma jóindulatú voltál, mert nem léptél a lábára senkinek, mert felebarátod fejéről nem ütötted le a kalapot, mert nem terjesztettél másokról hazug híreket, mert nem gorombáskodtál lakótársaiddal: tévedsz. Csak éppen rosszindulatú nem voltál. Rossz és jó között van egy kis hézag is. És ebbe a kis hézagba nem csupán Te, de az emberiség kilencvennyolc százaléka kényelmesen belefér.

    Gondolj arra: föl kell építeni a békességet ezen a világon. És békességet építeni csak jóindulatból lehet.
    Nem elég tehát, ha nem gyártasz rossz téglákat valamely épülethez. Tégla nélkül nem épül föl semmiféle fal. Jó téglákat kell gyártanod.

    Ha az emberiség két százaléka rossz téglát gyárt, kilencvennyolc százaléka pedig Veled együtt tétlenül henyél jó és rossz között: ki építi föl vajon a békesség házát?”

    Megjegyzem Ti jellemzően még csak jók se vagytok, csak ellenséget kereső ellenzék-ellenség, a „rossz tégla gyártók” és olyan ostobaságokon vitáztok, ami egy normális embernek eszébe se jut. Feleslegegesen lejáratjátok az Országot, pedig tevékenységetekkel, gondolkodásotokkal csak magatokról állítotok ki rossz bizonyítványt. Fel hívom a figyelmeteket viszont arra, hogy otromba viselkedésetek, negatív világlátásotok, leginkább csak a saját fejetekre száll vissza és az a büntetésetek, hogy ti akkor se fogjátok magatokat jól érezni a bőrötökben, ha netán célba értek, mert akkor meg egymás nyakát fogjátok kikergetni, egymás szemét fogjátok kinyomkodni… Csak így tovább a sátáni úton és ne feledjétek, hogy a valódi jó ember mindig jól érzi magát a bőrében, mert jó lélekkel tud tükörbe nézni!

  • Fabian Sebestyen:

    A tagadhatatlam valosagot Maga igen hosszan irta meg.

    A mi mondasunk; You can full some of the people some time, but sure can not full all of the people all the time.

    Magyarul: Felre vezethet nehanyakat neha, de nem mindenkit mindeg !