A következmény 2.

2020 április 11 11:07 de.200 hozzászólás

Magyarország lakossága kb. 10 millió ebből nyugdíjas kb. 2,5 millió. Ez egy vezérszám. Nekik van jövedelmük. Ám vannak a szegények, kb. 1,2 milliónyian. Hogy mitől szegények, hivatalosan nem tudni, mivel állami állásfoglalás szerint ők tkp. nincsenek is, legalábbis a KSH nem méri őket, kimutatásaiban nem szerepelnek, tehát Magyarországon nincsenek szegények.

Ám van egy furcsa társadalmi réteg, a mélyszegénységben élők. Akik ugyancsak nincsenek ma Magyarországon, talán, ha 100ezren, ami smafu. Igaz, hogy ez megint nem támasztható alá semmivel, mivel a KSH ezt sem méri, csak mindenféle gaz sorosbérenc libsi ngo-k minen alapot nélkülöző társadalmi felmérései állítják azt, hogy a számuk ennek többszörösére tehető.

Nodehát, hogyan is alakul ennek a társadalmi rétegnek az élete a vírus következtében?

Álljunk be a szégyenlős mainstream-be, és ne nevezzük őket mélyszegénységben élőknek, csak tartalék nélkülinek. Mivel ez a réteg esett elsőnek áldozatul a vállalkozások leállásának, a munkahelyvesztéseknek, egyik napról a másikra maradtak jövedelem nélkül. A kormányzat pedig, végtelen szociális érzéke által vezérelve ízibe áttestálta az önkormányzatokra, hogy az ő kompetenciájuk, hát gondoskodjanak róluk. Ráadásul vegyük tudomásul, hogy az íly módon kilátástalan helyzetbe kerültek túlnyomó része roma!

Csakhogy, miből oldják meg? Még közmunka sincs, nemhogy fekete munka! Marad az önkormányzat gyorsan ürülő szociális kerete, a családsegítő szolgálatok kríziscsomagja, a gonosz, rendszerellenes ngo-k segélycsomagja, és néhány jóindulatú, szociálisan érzékeny magánszemély és vállalkozás segélycsomagja, adománya. Azonban ez, mint csepp a tengerben. Valamiért az egyházak kimaradtak ebből. Gondolom, a Fidesz kedvenc házi érsekének véleménye miatt: az egyház nem jótékonysági szervezet! És ez az ember egyházi vezető!

Azonban ez, mint csepp a tengerben. Nomeg, a cinikus kormányzati állásfoglalás: nincs munkája? Hát menjen, és keressen magának! Ám mivel nagyjából mindenholt ugyanazt a képzetlen, alacsony munkaértékű embereket bocsájtották el, mégis, hol keressenek munkát? Különben is nem nagyon látni a gyárkapukon: agysebészt, c++ programozót felveszünk!

Tehát még a „maradj otthon” kampány se valósítható meg, mert ezek a rétegek nem jókedvükben, hanem kényszerből mozognak, élelmet, munkát keresve, ezáltal az amúgy is kockázatnak kitett réteg jó eséllyel fogja terjeszteni szándékán kívül a vírust. Ezt megelőzni csak állami beavatkozással lehet, ami azonban nem a karantén, az esetükben csak felesleges feszültséget generál, hanem a biztonságérzetük megnövelése. Az pedig egyenlő azzal, hogy látják, legalább egy hétre biztosítva van a család alapvető élelmiszerekkel való ellátása.

Sajnos, ártunk és ormányunk másképpen látja a helyzetet: nincs ingyen ebéd, nincs állami támogatás, hogyisne, még rászoknának, egy ilyen munka alapú társadalomban, ami sikerre vitte a gazdaságunkat, ez nagyon rossz vért szülne! Mondjuk, ezt jobb helyen szociális érzéketlenségnek hívják, de Orbanisztán nem jobb hely, itt csak szándékos társadalmi károkozásnak lehet nevezni.
Sajnos, nem látják be, hogy puskaporos hordón ülnek, és a kanóc kurva közel van egy gyertya lángjához. Elég egy nem körültekintően megfogalmazott orbáni rendelet, egy rosszul értelmezett parancs, egy meggondolatlanul kiadott utasítás, és eldől az a gyertya.

Mindazok a túlélési stratégiák, amik a fekete zónában, a leszakadó országrészekben eddig segítettek legalább a holnapot megélni, most egyszerre használhatatlanok lettek. Már nem segít az uzsora, a gagyizás, az újrahasznosítás, a simliskedés, a csempészés, a boltocskázás, a fuvarozá, semmi sem. Eltűntek az alternatív források. A gyerekek meg éhesek.

No persze, biztosan akad –ahogy ezen a fórumon is – tapsikoló, aki a vírusnak drukkol: nagyon helyes, pusztítsa is ki őket, ingyenélők, eleszik előlünk az életet, semmit sem érnek, csak kolonc a nemzet nyakán, a vírus majd megszabadít tőlük! Csakhogy, a vírus, amilyen hülye, nem tud szelektálni, megy, amerre terjedni tud, és egyszer csak beleütközik egy fehér bőrű, kékszemű kaukázusi faj egyedébe, és teljes tudatlansággal haza is vágja.

El kellene gondolkodni, kipcsakok, dunamenti mongolok, türk véreim, biztos, hogy a közöny és a mutogatás a követendő út?

Ille István

200 hozzászólás

  • Göllner András

    Le kellene menni a nincsteleneknek Felcsútra, a Mészáros-Orbán-Tiborc-Lévai birtokokra, s elsajátítani őket, oda beköltözni, vasvillástul, és üzenni a többi kifosztottnak hogy járjanak el hasonló módon a rájuk telepedett tolvajbandával szemben. Hogy is mondta Antall József annó? Teccetek volna forradalmat csinálni.

    Magyarország népét úgy hazavágta ez a mostani fasiszta mint az amelyik lóháton beügetett a Gellért térre 1919 November 16-én. Nem tom hányszor kell a magyart átverni míg észhez tér, és véget vet ennek a játszmának. Munkástanácsokkal, helyi, demokratikusan kialakított szervezetekkel, mindent a helyére lehet tenni – a gyárakat, a mezőgazdaságot, a kereskedelmet, az emberek kezébe kell adni (50-50 paritásos alapon válasszák ki a hozzá értő mérnököket, az ő érdekeiket szolgáló szakértőket, hogy beinduljon egy gazdaságilag fenntarthato, az igazságosság és alkotmányosságra építkező közösségi jólétet szolgáló rendszer. A Kurdok (Öcalan – Apo – tanácsára) ezt nagyon szépen megcsinálták a helyi tanácsokkal Észak Szíriába, mig be nem ba…tt nekik a mesterségesen szőkített bombázó a Fehér Házból, aki tudjuk kiknek az oldalán áll.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Má megint megszólalt az ál-jóságos, probléma kereső és gyártó ballibsi kuvik madarunk…, bár ne tette volna! „Az ellenzéki pártok mértéktelen mohósággal vetették magukat a járványra. Már március közepén Budapest lezárását követelték, úgy várták a katasztrófát, mint szerencsejáték-függő a lottósorsolást. Megjött a válasz: a Birodalom visszavág. Orbán Viktor elvonja a párttámogatások jelentős részét, a járvány árnyékában üti-vágja az ellenzéket. Elvonja az önkormányzati bevételek jelentős részét, és megkezdi az Index felvásárlását.” -Irja Puzsér, aki azért elég független megmondó ember és milyen igaza van!
    Ti nem a probléma megoldásban vagytok érdekeltek, hanem a probléma csinálásban és politikai haszonszerzésben mindenáron!
    Lázítsatok csak: „Sajnos, ártunk és ormányunk másképpen látja a helyzetet: nincs ingyen ebéd, nincs állami támogatás, hogyisne, még rászoknának, egy ilyen munka alapú társadalomban, ami sikerre vitte a gazdaságunkat, ez nagyon rossz vért szülne! Mondjuk, ezt jobb helyen szociális érzéketlenségnek hívják, de Orbanisztán nem jobb hely, itt csak szándékos társadalmi károkozásnak lehet nevezni.
    Sajnos, nem látják be, hogy puskaporos hordón ülnek, és a kanóc kurva közel van egy gyertya lángjához. Elég egy nem körültekintően megfogalmazott orbáni rendelet, egy rosszul értelmezett parancs, egy meggondolatlanul kiadott utasítás, és eldől az a gyertya.” és reménykedjetek, hogyha nektek nem sikerült, akkor majd a vírus megdönti Orbanisztánt!

    Sajnos vagy inkább szerencsére a szegényeket féltő libsikém a probléma megoldása nem rátok ás az ellenzékre vár, hanem a jelen Kormányzatra annak minden előnyével és hátrányával, ódiumaival együtt! Az eddigi tapasztalatok szerint Orbán kb. annyit nyert a vírushelyzetből, amennyit az ellenzék ostoba viselkedésével magának előidézett és ez így is marad, mert ugyan miért pont most jönne meg az eszetek és Orbáné, meg miért pont most menne el!
    Lehet ugyan véleményed, de azért a szádat ne arra használd, mint a hátsó feled… Ha jót, előremozdítót kívánsz javasolni, akkor tedd azt a megfelelő fórumon és megfelelő formában és megfogalmazás mellett!
    Az se illendő dolog, hogy olyat adj másnak a szájába, amit Ő sose mondott vagy gondolt, csupán az Ille nagyot akart írni (böffenteni): „No persze, biztosan akad –ahogy ezen a fórumon is – tapsikoló, aki a vírusnak drukkol: nagyon helyes, pusztítsa is ki őket, ingyenélők, eleszik előlünk az életet, semmit sem érnek, csak kolonc a nemzet nyakán, a vírus majd megszabadít tőlük!”
    Ezek a módszereitek: probléma gyártás, ellendrukkerkedés, a jószándék és hozzáértés kétségbevonása, gyalázkodás…, stb. És mindezt ki, kik teszik (?), akik az életükben ennek az Országnak még jót nem tettek, valahogy nem sikerült(!), egyetlen válságot se tudtak jól kezelni és nem csökkentették soha a mélyszegénységben és „mélybutaságban” szenvedők táborát, hiszen azok az ő potenciális szavazóik, mert meg lehet őket venni egy kis segéllyel vagy az „irigység-faktorral” fel lehet őket tüzelni Obanisztán ellen! Hajrá Magyarország, hajrá Ille!

  • A cikkben emlegetett szegények egy részének meg a kádár rendszer végére kell visszavezetni mostani állapotukat,mert onnan lehet eredeztetni azt mert szüleik is ilyenek voltak ( mert ilyenné tette az a rendszer) és ebből eredendően alakult ki az ő állapotuk is—–de itt sajnos szembe kellene nézni önmagatokkal és elgondolkodni,hogy akkor hova lettek elrabolva a pénzek,hogy-hogy a kádár rendszer végén nem adtatok mindenkinek az állami vagyonból? még arról is szó volt ,ahogy az akkori írások mondják,hogy mindenki 20000 ft-t kapott volna , de végül ez is el lett véve—mert kellett az elvtársaknak , az akkori elvtársi nómenklatúrának,meg a minden jót-tevő elvtársaknak ezen is el kellene gondolkodni,meg szembe néznetek vele.
    Ezekről mindig elfelejtkeztek ,mintha nem is lettek volna–csak a mostaniak,meg a mostani állapotok!
    No de Ti eredetetek is hosszú múltra tekint vissza , nem csak a mai állapototok az ami meghatároz benneteket!
    Képesek lesztek önnön felelősségeteket megtalálni? Vagy azokért is a zorbán a hibás , mert ugye ő nem mostantól ered,őt mindig onnantól eredeztetitek.
    gondolkodás üdvözletével
    Ui. no de majd ne engem szidjatok,mert a ti múltatokért nem én vagyok a felelős! No de lehet hogy a zorbán?

  • Göllner András
    2020 április 11
    11:50 de.
    Tisztelt Göllner Úr !
    Legegyszerűbb úgy odavágni : , hogy fasiszták a mostaniak!
    No de :
    A mostani volt komenisták : gyuriferiék , mszp, stb. kivel is társultak? Hát azzal a jobbikkal akiket mindig fasisztának hordtatok le, meg hogy felvonulnak ,meg jelvényeik,meg zászlóik,meg egyebek miatt szélsőséges fasiszták! No tessék csak ezt végig gondolni ,hogy is van ?
    Tehát akkor mindig így keveredett a fasiszta-meg a komenista : a két szélsőség mindig vonzotta egymást, meg átléptek az egyik a másik pártjába és egyszer csak azt lehetett észrevenni, hogy ugyanazokról van szó csak egyszer ebben az egyenruhában,egyszer a másik egyenruhában vannak ( egyik kedves itteni motoros barátotokkal már régebben kimutattuk,hogy ő is mikor hol volt! csak elfelejti ).
    No de Ön a kommunizmusról értekezik ! és miért is nem tudott győzni a világon?
    Miért is nem tudott fennmaradni a ” létező szocializmus”,miről is beszél Ön?
    üdvözletével

  • vírus, le vagyunk vírusozva!!! hahaha kapitalistapistáék bevezették az átkozott kommenyizmus sorba állásait először bemenni azután a pénztárra várván ami nem Godot de A BEMENET az néha godot!

    kellemes időtöltés és a selyemsálamat használva maszknak még a…m is átázott és nem látok semmit a gőztől mert bepárásodik a….m is

    rebetli tök negyvenszáz renonc és piros ultimóka

  • Nem is értem. Nem azt nyilatkozta a kuszaszemű bankelnök a minap, hogy a magyar nyugdíjasok tele vannak pénzzel, mindenkinek legalább tízmilliója van a bankban dugiban… Néztem is, hol az én tíz milám, aztán csak rájöttem, hogy a Lölönél…

  • Engem nem érdekel,mit csinálnak a dunamenti Mongóliában a kormány ellen vagy mellett.Csak mellékesen jegyzem meg,hogy minden idők magyar kormányai egyformán aljasul viselkedtek a cigányokkal.A mai kormány sem különb,de nem is talált ki semmi újat.Minden amit csinálnak vagy nem,hozzátartozik a nemzeti tradíciókhoz. Őseim sírjain és a mártír emlékműre felírt családtagjaim nevein kívül senki és semmi oda már nem köt.Ezért aztán tanácsokat sem adok 3000 km távolságból.Magyarul ezt úgy mondják,hogy nem verem a csalánt a másokéval.Akiknek erre lelki szükségük van,tegyék helyettem is.Ha van merszük, fizikai (vasvillás) részvétellel is adhatnak segítséget a magyar népnek,akiknek oldalán a náci-fenevad elpusztítása óta senki nem áll az oldalán.Ez a borzalmas,világpusztító vírus indok nak megfelel,de reméljük hamarosan a végére érünk.Akkor milyen indokot lehet majd találni az uszításra?

  • Göllner A.

    Amit ön fentebb leírt az az „átkos és létező szocializmus” reaktiválásának a gondolata. Azért átkos, mert sok emberi életet pusztított el a „boldoggá teszlek, ha bele is dögöltök” bolseviki elv szerint. Köszi, inkább nem.
    Sem a bolsevista- sem a nemzeti szocialista kísérlet „nem jött be” ezt sokan tudjuk, bár lehet ön nem.

    Egyetlen elfogadható társadalmi út van számunkra is: Az irigyelt skandináv típusú. Azonban erre kell még várni a magyar ugaron néhány évtizedig minimum – mint ahogy azt kivárták (kibekkelték-:) a norvégek, a svédek, a finnek, a dánok.

  • Minálunk Nyugatázsiában,elszipkáztak
    kettő önkörmányzati bevételi forrást is az
    utóbbi napokban. Me’ köll a lovetta a vírus ellen.

  • Jurasek;
    velhetoen kezdesz felerbredni.

  • „Dünnyögj neki egy új mesét,
    fasiszta kommunizmusét”.

  • mintha nem is az írásom lényegéről szólnának a kommentek, de ezen nem csodálkozom. filozofáltok, múltról meg jövőről, csak éppen a most-ot nem veszitek észre.
    megette, a fene, ha már magyaráznom kell a postomat.
    Jurásek nem számít.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 11
    12:32 du.

    kíváncsi vagyok az érveidre, mi vezérel téged, amikor leszólsz, sértegetsz, minősítesz bárkit, aki nem jól érzékelhető vakhittel rajong Orbánért és csinovnyikjaiért?
    miért vagy ennyire rám cuppanva, hogy időt és energiát nem kímélve ócsárolsz, sértegetsz – egyébként teljesen értelmetlenül, mert sokra nem mész vele??
    lehet, hogy ettől kielégülsz – apám, de silány szexuális életed lehet neked! – testi és szellemi jóérzés tölt el? vagy csak simán pótcselekvés, esetleg valami pszichikai kényszer, netán pártelőírás?
    vagy valami vallási hevület, küldetéstudat? a helyett, hogy megpróbálnál vízen járni.
    tehát, mi is ez a féktelen gyűlölet benned, és főleg, mire jó? persze, neked biztosan jó, de ez annyira szánalmasan kevés! szóval? tegyél jót magadnak, és beszéld ki magadból, mert előbb-utóbb rá fog menni az egészséged. az agyadra már így is ráment, de hát vannak arrafelé jó pszichiáterek, javaslom, keress fel egyet, tán még nem késő!

  • gyuri10
    2020 április 11
    3:55 du.

    Volt kiktől tanulnod:
    Te is gyakran „cigányozol”
    itt is meg a Leharblogon is.
    Ez is benne van szerződésedben?
    Amit valahol valakikkel szóban megkötöttél
    amikor Mo.-n jártál az utóbbi időkben? Holott azt hazudtad
    Illepityunak hogy te elvből soha nem jársz itthon.Ő el is hitte

  • gyuri10
    2020 április 11
    6:30 du.

    Böszmeséget beszélsz, mint
    mindig.A kettőnek semmi köze egymáshoz.
    Csak a magadfajta nyúltagyúak mossák össze.

    El kellene olvasni édesapám
    Mussolini és Trockij munkáit.
    Hogy megérthessed a különbséget.
    Persze tőled ilyesmi nem várható el..

  • Tóth Péter Ez erős csúsztatás. Nekem nem tetszik a jobbikkal kötött ingatag szövetség, de a realitás az, hogy ezt a korrupt rendszert csak összefogással lehet legyűrni.
    Churchill is gyűlölte Sztálint és viszont, de az ördögöt csak így tudták legyőzni.
    Nem optimális a jobbikkal az összefogás, de rátok nézve szégyen, hogy ez kell az ország lerombolása ellen. Bár már késő!
    Mint szónokoljátok, a haza az első. A hazának most ellenzéki összefogásra van szüksége, a volt „komenisták” hatalma ellen.
    Mert a haza nem azoké, akiket megvesz kilóra a vezér, a haza minden magyar polgár tulajdona.
    Bizony, Juraseké is meg Illéé is. Újat mondtam?
    Annak fényében, hogy a fidesz vezetőségéből kijutna bőven egy
    nagy pártgyűlés és egy besúgó gárda, elég álságos a felvetésed a „komenisták” ellen.
    Nem forsziroznám a helyedben a „komenistázást”, ciki.
    Azt kellene megnézni, mit művelnek most Budapesttel, mert elvesztette karót nyelt úr a választást. Csak az nem látja aki buta vagy gazember, milyen nemtelen eszközöket vetnek be.

  • Gyuri10 Érdekel. Ha nem érdekelne, nem lennél itt.

  • ezzel egyet is lehetne érteni, mert a szankciók azok műxenek

    (nem tudom hol és hogyan, de bizonyos, mert ha nem műxenének akkor már régen abbahagyták volna kitalálva valami szankció ellen erre a javaslatom: meg kell szankcionálni a szankciókat és lelőni)

    This virus needs to be sanctioned. ez a mondat ídézet egy mai USA sajtóterméki cikkecskéhez ahol be akarják vezetni…hát azt…, essetunni?

    rebetli zöld negyvenszázzal renonccal és rekontra

  • Gölner András:
    „Magyarország népét úgy hazavágta ez a mostani fasiszta mint az amelyik lóháton beügetett a Gellért térre 1919 November 16-én.

    Tisztelt Göllner Úr!
    A hozzászólók nagy többségével ellentétben alapvetően egyetértek Önnel (ketten vagyunk? sebaj, egyrészt már Csurka István megmondta, hogy „szép egyedül!” 🙂 másrészt az idők változhatnak…)

    Viszont Öntől eltérően úgy tudom, hogy 1919 novemberében Horthy (bár pozicióját kétségtelenül elsősorban aSir George Clerk brit Antant-főmegbizott támogatásának köszönhette) meglehetősen komoly magyarországi társadalmi bázissal bírt, épp úgy, ahogy manapság (igaz, most nem az Antant, hanem Angela Merkel és a CDU-CSU külső támogatása mellett) igen jelentős társadalmi támogatottságot élvez – a sajátos „mutáns fasiszta” rezsimet – kiépítő Orbán Viktor is.

    Göllner:
    „Nem tom hányszor kell a magyart átverni míg észhez tér, és véget vet ennek a játszmának.”

    Nem vagyok próféta, de még csak jós sem, tehát én sem tudom. Egyelőre nem látom a végét, de az a benyomásom,
    hogy sajnos talán csak azután, hogy az Orbán és tsai. kft. – akárcsak anno Tisza István vagy Horthy – valami komoly nemzeti tragédiába vezette az országot. Vagy még akkor se, hanem pár év után a magyar választok szintén valami hasonló jobb- vagy álbaloldali bandát szavaznak meg…

  • Gyenge elméjű kultúrálatlan barmoknak újra leírom:
    „Dünnyögj neki egy új mesét,
    Fasiszta kommunizmusét.”(József Attila Világosítsd fel gyermeked)

  • Geyza (Gyuri10-nek):
    „Böszmeséget beszélsz, mint
    mindig.A kettőnek semmi köze egymáshoz.
    Csak a magadfajta nyúltagyúak mossák össze.”

    Nem szoktam Gyuri10-et védeni, de megtudhatnám, hogy neked mi a bajod József Attilával? Gyuri10 ugyanis tőle idézett – persze pontatlanul, amit kifejezetten rühellek. Nem kötelező verset idézni, de ha már idézek, akkor pontosan teszem!

    https://www.mek.oszk.hu/00700/00708/html/kolto00000/kotet00001/ciklus00486/cim00496.htm

  • István,
    ha Te szóba állsz a hazudozó,műveletlen barommal(akivel én nem) alkalom adtán magyarázd el neki,hogy Te nem hiszed el az állítólagos hazudozásomat,mert találkoztál velem Pesten a Lotz teremben és igencsak jó barátságban váltunk el.Amit a magam részéről a mai napig is örömmel fenntartok.Jó….ezt ő úgysem értheti meg,mert a napi szesz adagja miatt csak szesztestvérei lehetnek.Azt a szót, hogy barátság nem hinném,hogy ismeri. Legalább is ez derül ki az idevetett mocskos gondolatvilágából.
    Továbbra is baráti üdvözlettel és a mostanságban regnáló cintányéros cudar világban jó egészséget és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok:Gyuri.

  • Nekem mindig volt, mert szorgalmas, kitartó vállalkozo voltam mindig is! Most semmi sincs, mert akiknek segítettem, ők munkanélkulive valtak, semmit sem tudtak fizetni, még a hónapos elmaradasukat sem!
    Akik szerződés szerint kéne fizessenek, azok sem fizetnek, csak korberohogtek!
    Számtalan alkalmi munkából es egyik pillanatrol a masikra csodbe meno vállalkozást latok a kornyezetemben!
    Nem mindenki kap munka nelkul penzt az államtol!
    Nem mindenki nyugdijas, sőt, a vallalkozok nagyresze csak ténylegesen eredménycentrikusság félretételével fizet a legtöbb alkalmazottjának! – amit különben nem tennének!
    Közülünk ki az, aki a bankszámlájárol levesz pénzt es osztogat másoknak? A munkanelkulive váltaknak? A bevétel nélkül maradtaknak?

    Hát! Nemnagyon!

    Most azt sem értem, hogy ha cigány vagyok, akkor en is megfertőzhetődok? Meghalhatok? És, ha csak félig vagyok cigány?

  • Geyza/Gyuri

    Gyuri itt szánt-szándékkal – úgy á’lá provokatíve – idézte fel József Attila: Világosítsd föl című versének néhány kiemelt szavát amelyben, tudjuk az azidőtájt elkeseredett költő a kontraszt fokozása érdekében ellentét párokat állít egymás mellé, hogy ezek olvastán az olvasó hátán a még a szőr is felálljon. Mert pl. evidens, hogy fasizmus és kommunizmus olyanok, mint macska és egér…

    Aki pedig ezzel, a környezetéből kiemelt szójátékkal „érvel” az ugyanúgy jöhetne akár Hitlerrel is, aki a >nemzeti [és a] szocializmus<, egymásnak abszolúte antagonizmusát egy maszlagba gyúrva, mint spanyolviaszt adományozta a világnak, afféle összetartozó fogalmakként…

    A vers inkább az új, a történelem árnyékos, sőt sötét oldalát vetíti föl rengeteg pesszimizmussal átitatva, benne a gyermekek bizonytalan jövőjét is így megvilágítva.
    Ha valaki, hát éppen a kommunista József Attila biztosan nem azonosul a fasizmussal, a magát a rendet megtestesítő szisztémaként hirdető, ezzel szemben éppenséggel annak zavarosan eklektikus, vagy inkább kaotikus elvi-katyvasz rendszerével.
    Ő, aki fél évvel korábban még a "Jöjj el szabadság! te szülj nekem rendet" jelszavával fejezi be a Levegőt c., Horthy rendszert is bíráló mélyen filozofikus költeményét, néhány hónapra rá nem válhatott egy, a szocializmust relativizáló demagóg fasisztává, bár a környezetéből kiemelt Gy10 által is idézett versrészlet a jobboldal számára már régen kedvelt opciónak tűnik.

    A vers megírásakor, a Berlini olimpia küszöbén Őt sokkal inkább elkeseríthette, látván a világ szemérmes félretekintését a 3 éves Hitlráj akkor már többezer KZ lágert üzemeltető receptszerű működését. Ugyanakkor . v á t e s z k é n t . ő már teljesen tisztában volt azzal, hogy idehaza az általa a legjobban ismert magyarországi "rend" is teljesen átveszi azt a fasiszta, szabadságtipró barbárságot, amit a hitleri példa mutat Horthyéknak..[- Bár előzőleg hosszú időn át, ez éppen fordítva volt az ellenforradalom példamutatásával.]

  • Kővendég
    2020 április 12
    7:53 de.

    Gurltiz a hazudozós Iránbarát álzsidó
    átvett egy idézetet, nem jelölte meg a forrást
    kiemelte a neki értelmet adó szövegkörnyezetből és
    szarul idézte….ennyike.
    Ebben a viszomylatban áll a kommentem, erre a senkire vonatkoztatva.

    Nevezhetjük ezt akár plagizációnak is,
    a hazug disznótól nem áll távol az ilyesmi.
    Lopkodás és hazudozás az egész élete.Minden itteni
    állítását ő maga cáfol meg pár hónappal később mert
    elfelejti hogy korábban miket hazudott össze, aztán igyekszik az egészet rákenni másokra.

  • gyuri10
    2020 április 12
    8:16 de.

    nekem nem kell bizonykodnod. egyszer már ráírtam, hogy hagyjon fel ezzel. de úgy tűnik, nem volt foganatja. amúgy nem igen kommunikálunk privátim.

  • István,
    köszönöm.Nekem ennyi elég is.Már az említésével is túlragoztuk az értékét.Az,hogy Te nem kommunikálsz egy ilyennel,természetes.Ez még a rohadeó11 cipőtalpáig sem ér fel.Pedig az aztán a bányász béka alfele alatt ultizik.

  • DonGolo,
    többé-kevésbé igazad is van.Azt azért még hozzáírhattad volna, hogy József Attilát ez időtájt zárták ki a kommunista pártból.Ezt a versét elkeseredésében írta.Aki ezt nem tudta és ebből beírási csemegét csinált műveletlen ő bunkósságában,nem szólítom meg soha mert az utóbbi időben a klaviatúrám is finnyásan viselkedik. Ha a nicknevét próbálnám leírni kibicsaklanának a billentyűk. Egyébként számomra elég sértő,hogy az engem megszólító elég jó
    beírásodban az én nevem mellé egy patkány nevet is oda biggyesztettél.Nem hiszem,hogy Téged valaha is megsértettelek volna.Te se sértsél meg a nevem bemaszatolásával.Üdv:Gyuri.

  • Ille István
    2020 április 12
    1:50 du.

    Igen, mikor megkértél hogy ejtsem a cimborádat,
    megtettem a kedvedért.

    De nem úgy őkelme. Továbbra is folytatta a rólam való hazudozásait és mocskolódásait.

    Amit mellékesen ő kezdett el pár éve. Gondolom felkérték rá valakik valahol. Még segítséget is hívott hozzá. Beígérték hogy megtalálnak és agyonvernek.

    Egy darabig tűrtem a szemétkedéseit, de mindennek van határa.

    De te csak barátkozzál ezzel a horthysta senkivel.
    Gratulálok hozzá neked.

  • Ille István :

    Csak annak örülök (de őszintén) hogy a jó múltkorjában nem mentem el Hozzád. Peg már kitoltam a motort is.

    Tudod..megszólalt itt a fejemben egy kis vészcsengő, hogy talán mégsem kéne…és igaza lett.

  • DonGolo
    2020 április 12
    1:14 du.

    Pontosan ezt írtam én is csak kissé egyszerűbb szavakkal.

  • Ille István: (utoljára, aztán még a méledet is törlöm)

    Gyuri10 volt az aki itt forró csókokat küldözgetett pasasok által más pasasoknak.

    Gyuri10 volt az aki a végbéltájékát ajánlgatta itt pasasoknak
    és más relációban is fel fel hozta ezt a testrészét.

    Namármost ez egyszer vicc..talán még kétszer is.
    De ezeknek a dolgoknak a folyamatos ismételgetése csakis arra vezethető vissza hogy nem stimmel valami nála.

    Tudjuk, a NET egyesekből különös dolgokat hoz elő.
    Főleg az önmagukat fegyelmezni képtelen személyiségeknél.

    Lehet hogy a cimborád „peer to peer” egy jóravaló bácsinak néz ki, de valójában egy krakéler szarházi, aki azt képzeli neki mindent lehet a távolból és azért mert a pesti külvárosi csatornában, ahonnan jött, „felvértezte” magát a nagy lemenő dumájával. Hát tévedett.
    Most meg rinyál összevissza.
    A nyomorult szakállas Koncsíta hehehe

  • Hát akkor az egész vers

    József Attila nem véletlen lett öngyilkos – ö valóban elkötelezte magát egy jobb társadalom, az emberiesség (humanitás) mellett. Csak keserűen rájött hogy az opportunista csavargó marxisták kisajátították világszerte maguknak „jogot”, hogy őket tartsák humanistáknak. És semmi sem választja el őket a fasisztáktól.
    Merthogy embergyilkosok – rasszisták és paraziták!
    Lásd Kinát – a kommunizmust továbbépítették – FASIZMUS lett belőle

    olvassátok:

    József Attila : VILÁGOSÍTSD FÖL

    Világosítsd föl gyermeked:
    a haramiák emberek;
    a boszorkák – kofák, kasok.
    (Csahos kutyák nem farkasok!)
    Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
    de mind-mind pénzre vált reményt;
    ki szenet árul, ki szerelmet,
    ki pedig ilyen költeményt.
    És vígasztald meg, ha vigasz
    a gyermeknek, hogy így igaz.
    Talán dünnyögj egy új mesét,
    fasiszta kommunizmusét –
    mivelhogy rend kell a világba,
    a rend pedig arravaló,
    hogy ne legyen a gyerek hiába
    s ne legyen szabad, ami jó.

    S ha száját tátja a gyerek
    és fölnéz rád, vagy pityereg –
    ne dőlj be néki, el ne hidd,
    hogy elkábítják elveid!
    Nézz a furfangos csecsemőre:
    bömböl, hogy szánassa magát,
    de míg mosolyog az emlőre,
    növeszti körmét és fogát.

    1936. július – október

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Én szívesen válaszolnék kérdésedre, miszerint mi a bajom Ille Istvánnal, de a Szerkesztő Bácsi nem engedi megjelentetni a magánvéleményemet, így aztán hiába emészted magad…

    Idézet magamtól:
    „Te engesztelhetetlenül gyűlölöd “Orbán Viktort és bandáját”, ami esetleg észérvek esetén érthető is volna, amik igazából nincsenek(!) , továbbá nincs jövőképed sem egy Orbán Viktor mentes állapotra, mert a jelenlegi ellenzék zömében leszerepelt politikusok, bűnözők, politikai gengszterek gyülekezete. Megközelítőleg 10 éve az Ország összességében jó politikai és gazdasági útra tért, majdnem sikerült felszámolni a fajtátok bűneit. Mondd ezek után egy normális ember, mint például Én, homlokpuszit adjak Ille István nevű anarchistának, a közgondolkodás anarchistájának, mert újra a nyakamra akarja hozni a Vészt, ballibsi bandáját élükön Fletókával!?
    Ismét kérdezem mit vár tőlem ezek után?!”

  • Geyza 4:43

    Írod itt, hogy orbánék „elszipkáztak két önkormányzati bevételi forrást”… „mert kelett a lovetta [= pénz cigány nelven – és becézve] a vírus ellen”.
    Én meg asszondom: egy nagy nyavaját a vírus ellen.

    Sajnos az utsó mondatod nem tetted idézőjelbe, így azok a kik olvassák nem tudhatják, hogy viccelsz é, avagy tényleg ez az igazság.

    Ti. a Vezér kihasználva a számára már alig várt járványra ürügyül meghirdetett rendkívüli állapot kihirdetését most első lépésként azonnal, váratlan hirtelenséggel(!) megfosztotta az Önkormányzatokat a parkolási díj valamint a költségvetésükben úgyszintén nélkülözhetetlen, évente egyszeri ám jeles bevételi forrásuktól, a gépjárműadótól is.

    Führer ezzel is mindjárt két legyet ütött egyetlen csapásra.
    I.Az egyik, hogy megint a tőle megszokott jó-Robinhoodos pofátlan popularizmussal törhetett borsot az újonnan választott helyhatóságok orra alá.
    II.A másik, hogy primitívebb emberek, a plebsz szemében igazából nem történt semmi, hisz neki olymindegy, hogy ő kinek is fizeti a fenti mindig kellemetlen tételeket…*

    Mert az igazság az az, hogy ez valójában az orbanisztán . b o s s z ú j a . a számára hatalmas fiaskó, az október 13-i önkormányzati választások ellenzéki áttörése miatt. Tehát az elvett milliárdok nem képeznek egy, a kormány számára bárhonnan is hiányzó fedezetet.

    Hiszen csak a hülyék nem tudják, hogy amit az Orbán-klán a közpénzből magának folyamatosan összekapar a nemzetgazdaság számára indokolatlan és fölösleges és presztizsberuházási oligarcha megbízásokkal, azaz amit a maga számára a mindenkiéből lefölöz, az az összeg átütemezéssel bőven fedezhetné a járvány, az eleve romos egészségügy és az ezek okozta gazdasági válság költségeit is.

    Ergo, amit ez a junta most megint elvett, a demokrácia decentralizált, megválasztott helyi alapszerveitől, az számára fölösleges pénz, ám plusz sarc a helyi lakosság képviselete súlyos kárára…

    Koronamentes javulást!

    .

    * Mindezek után a diktátor vérszemet kapva, még a vállalkozói adót is elvette volna az önkormányzás helyi illetékeseitől, ám ez már olyan közfelháborodást váltott ki, amit úgy, oly gyorsan vont vissza, mint pár éve az ominózus Internetre kiterjesztett sarc-törvényt…

  • Geyza!

    Na errű a szívélyes üdvözlésrű jut eszömbe, hogy már a napokba,

    de mihamarabb gyűljünk össze karmeliták klastromja előtt,

    követelve, hogy végre itt az alkalom a kormányzó

    m e g k o r o n á z á s á r a , hát rajta !

  • Gabriel. Ha véletlenül nem ismernéd.

  • JÓZSEF ATTILA
    ÖSSZES KÖLTEMÉNYE

    Gabriel,
    köszönöm a tökéletes magyarázatodat:

    Gabriel
    2020 április 12
    6:03 du.
    Hát akkor az egész vers

    József Attila nem véletlen lett öngyilkos – ö valóban elkötelezte magát egy jobb társadalom, az emberiesség (humanitás) mellett. Csak keserűen rájött hogy az opportunista csavargó marxisták kisajátították világszerte maguknak “jogot”, hogy őket tartsák humanistáknak. És semmi sem választja el őket a fasisztáktól.
    Merthogy embergyilkosok – rasszisták és paraziták!
    Lásd Kínát – a kommunizmust továbbépítették – FASIZMUS lett belőle.

  • Geyza
    2020 április 12
    5:20 du.

    beteg vagy? de ne aggódj, nem fogom lucskosra sírni a párnám miattad.
    szánalmas mániákus vagy.
    a vészcsengőd meg egy tehénkolomp, ha megszólal, meg is lágyul.

  • Geyza

    Őszinte leszek, nem tudom ki a gyuri. Egy biztos, hogy a Klauzál-tér és környéken ismerete hiteles nála. Jó 25 éve messze élek az egykori fészektől – bár kevesekkel még tartom a kapcsolatot. Nem gondoltam volna, hogy nyomozni kellene, de talán még meg tudnám tenni – amit ö is persze, ha akarna.
    De úgy tűnik nem is vagyunk egy korosztály, ö a fasiszták gettójában volt gyerek, én már a komcsik szép gettójában.

    Geyza, mi sem ismerjük személyesen egymást, annyi kiderült, hogy sok közös témánk is lehetne, és korabeliek vagyunk.

    Úgyhogy, én kérnélek, felejtsd el ezt a marhaságot, hiszen az egész nem több, mint egy online vita. (Azt hiszem)

    Ha meg valóban valami beépített ügynök lenne a gyuri, akkor meg mi értelme lenne bárminek is?
    Amúgy sincs.

    Nem tudom, inkább tűnik az EREC hűséges hívének, még ha néha valóban tesz furcsa megjegyzéseket is.

    Amit a magyarság tett a zsidósággal egyetlen nép se tette meg. A németek, mármint a nyugatabbik fele, őszintén vezeklést tartott.
    A komcsik, a barakkon belül sose hagyták ezt, mert a bolsevisták is zsidógyűlölők voltak

    Az én gyökereim Szatmárig nyúlnak vissza. Szatmárt 1/3-át Horthy pribékjei szó szerint kiirtották – kivégezték a várost.

    Szatmár, Nagyvárad, a kultúra fellegvárai voltak.

    A magyarság sem ezekért, sem a komcsi pribékek gaztettei miatt nem kíván soha egy hangyányi megbánást tanúsítani.

    Merthogy mindig az Androméda-köd-ködbeliek csesztek ki velünk, makulátlan sziriusziakkal, és ….. és velünk a „fényes szelek nemzedékével” ….

    Gyuri izraelita, hogy mennyit lódít az más kérdés.

    Ne vedd fel a kesztyűt – ha szerinted nem méltó rá

  • Dubois
    2020 április 13
    3:13 de.

    düboá…valami más NIKK ről visszakeresztelkedtél?

    nem megyek kármelitázni sem egyébként most karantén járvány van a kóvid 17.01

    (jól t…n vagy p…n kellene rúgni ezt az undokot)

    megtiltotta a sétafikát (is)…,

    de azért megyünk bátran LCBO ba mert az olyan üde és tele a polc finomabbnál finomabb…olyanokkal amik bizonyos, hogy ártanak

    a Walmart meg állandóan küldi a meghívót de ők házhoz is szállítanak klasszul meg van szervezve… de olyan sok mindenük van, hogy napokba telik míg az ember összeállít egy kosárnyit belőle

    mivel mexünt a házhozszállítás elszibióéknál, mert a postal service nem tudja elkérni, hogy (látásra meg ugye átverem) elmúltam 19…tehát érte kell menni… és hosszú ritka sorokban kígyózni

    szóval makk rebetli tök ultimókával és piros renonc rekontrával

  • hahahaha

    LCBO nál a mögöttem lihegve érkező „hölgy” nem tartotta be a követési távolságot

    erre én meg felhúztam a vörös selyemsálamat a szemügémig…

    úgy néztem ki mint az ecceri kalóz spanyisztánból Islas Canarias vagy a portugálok rejteke: Os Azores és akkor már bizonyos, hogy…

    de hamar beengedtek, a kis duci a 300 kilójával aki őrizte a portát, egy karlendítéssel bevezényelt és nagyon csodálkozott amikor kibújt belőlem a neveltetésem és megköszöntem neki…

    utána eccerű volt …,

    a mögöttem álló szomorúan konstatálta hogy az uccsó palackot is ugyanabból a szép sötétkék kartondobozban mind elvittem… engem nem lehet…

    már be is falazhatnak

    renonc és rekontra zöld betli tök ultival

  • Göllner András
    2020 április 11
    11:50 de.

    Antall legcinikusabb leggazemberibb kijelentéseinek egyike volt a forradalomra vonatkozó. Azt követően, hogy a gengszterváltás során lezsírozták az akkor kinevezett ellenzék politikai harmadik vonalának békés hatalomátmentését (Antall sem a mélynyomorból kiemelkedve lett az, akivé tették), és azt követően tett ilyen kijelentéseket, hogy a kormánya máig ható, tízezer milliárdokkal mérhető következményes kárt okozott az országnak.
    Ha Kínában egy tartományi kormányzó működne hasonlóan, az meg sem merné próbálni. Mert kevesebbért is lőttek arrafele tarkón vezetőket. Nem szobrot állítottak.

  • gyuri10
    2020 április 11
    3:55 du.

    Engem érdekel, hogy orbanisztán merre halad.
    Orbán, ahogy a szellemi elődei, mindig fog találni egy csoportot aki ellen uszítani lehet.
    Nem véletlenül zajlik hideg polgárháború.
    Abban sajnos igazad van, hogy a cigányság a ’70-es évek vége fele óta társadalmi pofozóbábú. Nem kis részben egyébként a saját vezetőiknek is köszönhetően.
    S mert ezt a szerepet kiválóan betöltik, a gengszterváltást követően sem volt valós szándék, hogy ezen érdemben változtassanak.

  • Mint azt Gábriel olvtársunk is elismeri, József Attila

    „valóban elkötelezte magát egy jobb társadalom az emberiesség (a humanitás) mellett.”

    Remélem nem tekinti tolakodásnak, ha elmondom azt is, hogy e nagyszerű fel- és elismerésen túl, az őt elkötelező humanizmusa mellett, nemcsak egy megfoghatatlan „jóság” ihlette, hanem a legtermészetesebben az elesettek és a szegények pártján kitartva, tökéletes ellenfele volt mindennemű, ember-ember által való kizsákmányolásnak.

    Így aztán nem pusztán azért, mert őt nemcsak a sors, de emberek is verték, hanem mert magas műveltségénél fogva tökéletesen ismerte is, a történelmen törvényszerűen végigvonuló „jelenség” társadalmi formánként mindig változó, más és más arculatban (álarcban) megjelenő, eredendő igazságtalanságát. Másként Rómában, másként a régi vármegyékben, és a vele kortárs Budapesten…

    Mert őt, mint a párt többi tagját is biztos, hogy a leg mélyebben foglalkoztatta a tudományos szocializmus*, hiszen azért lépett be oda, mert annak hétköznapi létformája maga a tanulás, a rendszeres szellemi élet volt. Tudása és az ő abból fakadó humanizmusa legkevésbé egy eszmébe vetett „hitből”, hanem sokkal inkább életismeretből és az önképzésből is megépült, kész öntudatra épült.

    Tehát igen. Kommunista volt, ám – mint különösen érzékeny művészt – sértették az ő néha „szokatlan” emberi természeténél fogva őt ért személyes kritikák, melyekre heves érzékenységgel reagált. …S bár kizárták a kommunisták szövetségéből ő attól még nem cserélt köpönyeget, kommunista maradt, hisz annak az eszmerendszernek ő nem pusztán egy híve, de tudatos(!) gyakorlója is volt, mely tényt egy emblematikus költői életmű is tanúsít a számunkra.

    Üdvölettel: DG
    ˙

    .

    * Tudományos szocializmus = Marxizmus

  • + S kinek mégis kétsége van a fenti sorok igazságában, „akinek ennyi jó kevés”, annak feltétlen ajánlom legalább az alábbi József Attila sorokat:

    Hazám (1933-34.)

    Eszmélet (1933-34.)

    Tömeg (1930.)

    Külvárosi éj (1932.)

    Kedves Jocó (1916.)

    A Dunánál (1936.)

    🙂

  • Dubois
    2020 április 13
    3:13 de.

    Hát bázzzze.. 😀 😀
    Mán megenn majdnem magamra borítottam a kofit 😀

  • Gabriel
    2020 április 13
    1:56 du.

    Lehet hogy igazad van,
    csak viszont én meg marhául rühellem
    ha egy jöttment senki összevissza hazudozik rólam mindenfélét.

    Már megcsinálta másokkal is
    és sikerrel kimarta őket innen.
    Úgytűnik megrendelésre dolgozik őkelme.

    Mindenesetre igen feltűnő hogy az
    echte (bevallottan náci) Charlie .-val
    nyalták-falták egymást itt nyilvánosan.

    Tudod barátom,
    én vele ellentétben nem
    veszem emberszámba a F A J T Á M GY I L K O S A I T
    illetve azoknak a szellemi örököseit.

    Továbbá az is feltűnö volt,
    hogy amikor Rodeo mester nemrégen
    elkezdett ízetlen szóvicceket fabrikálni
    a Holocaust-ból és én a füstté vált fél családom
    emléke miatt szót emeltem ez ellen, ez a nivellált nulla
    Gurltiz rámmászott hogy úgymond „miattam (is) útálják Izraelt”
    merthogy szót merek emelni a legyilkolt zsidók millióinak az emlékére.

    Majd leszállok róla ha
    sűrűn elnézéseket kér az aljaskodásai miatt
    amiket ő kezdett el a Szenes Hanna-megemlékezésem kapcsán

    evvan sajnálom, köszönöm a figyelmet.

  • Andrew_s
    2020 április 14
    1:35 de.

    Az első vastag pofáraesésem
    az Antall-kormány „dicsőséges” tevékenysége
    során az volt, amikor valami népszavazás-félét írtak ki
    az Ország címerének a megváltoztatására.
    Leváltandó a Népköztársaság-címert.

    Mint opció,
    szerepelt is 1848-49 ik évi Polgári Demokratikus
    Forradalom címere is, az ún. „Kossúth-címer”.

    Nyilvánvaló hogy az lett volna a legjobb Magyarországnak.
    Emlékeim szerint nagyon sokan arra szavaztak.(Szavaztunk)

    Erre mi lett ?
    Azt a címert fogadtatta el Antall
    és horthy-fan stábja, ami alatt ANNYI bűntettet
    követett el a Horthy-rezsim hogy talán még leírni sem lehet mindet külön külön.

  • gyuri10
    2020 április 13
    10:29 de.

    Egyre nagyobb zavar van az agyadban.
    De nem tehetsz róla, ez vígasztaljon tégedet.
    Mindenesetre továbbra ia ajánlanám neked Mussolini műveit.
    (Hozzá olvasgathatod,vele párhuzamosan Orbán Viktor NET-en fellelhető beszédeit és írásait.Meg fogsz lepödni, azt garantálom.)

  • Dubois
    2020 április 13
    3:13 de.

    Tavaly előtt
    komoly formában tervbe vettem
    hogy rá áldozok pár ezer forintot és
    VÉGIG MOTOROZOK A VÁRBAN.(Meglátogatni a Russwurmot,Hadtörténeti múzeumot ahová gyerekkori emlékeim miatt kötődöm a Bástyát ahonnan kilátás nyílik a régi lakásomra , stb,)

    Aztán kiderült hogy járművel csak ELŐZETES ENGEDÉLYKÉRÉS
    alapján lehet behajtani,
    (valami Várkapitányságtól vagy kiktől)
    meghatározott idöre, a parkolási
    díjaka természetesen horribilisek,(mondjuk motor esetében ennek nincs jelentősége mert úgysem fizetek hehehe)
    de vannak részek ahová be sem lehet menni, továbbá a Ruswurmban még ELVILEG sem lehet aszalt kapni a turisták tömege miatt, stb..stb..

    Így hát inkább elmotoroztam a Normafához hogy megnézzem a régi sípályát, ahol annyi örömteli órát töltöttem.
    Hát..az sem a régi már. Valahogyan átépítették vagy mi..

  • Dubois
    2020 április 13
    3:03 de.

    A Klubrádióban hallottam hogy a vírus elleni harc miatt vettek el az önkörmányzatoktól kettő bevéteki forrást is.
    Most ezt csak nem tehetem idézőjelbe , nemiga ? .. : )

  • gyuri10
    2020 április 11
    3:55 du.

    Fennti beírásodban kedves Gurltiz, újabb vaskos hazugságodon lehet tégedet tetten érni.

    Méghogy nem érdekel téged mi zajlik itt ??!

    És az alábbi körlevelet ki küldözgeti olyanoknak, akikben „szellemi partnert” vél találni ?

    Vagy talán letagadod hogy TE továbbítgatsz ilyeneket ?

    (Ezt a mailt Alma tette ki ide első felháborodásában, hogy ez a senki ilyen levelekkel terheli.)

    *****************************

    Almási Alma
    2019 január 31
    3:28 de.

    gyuri10-től kaptam emilkében. Élvezzétek! 😀


    okeletesen egyetertek.

    Orbán Egy Győztes

    jan 29, 2019

    Köszönet Istennek, hogy ismét a sorstól viharvert nemzetre fordítja tekintetét és az esélyek mellé most vezetőt is rendelt !

    Rajtunk múlik, élünk-e a közmondással: “segíts magadon, az Isten is megsegít” ? Vagy nem ?

    Álljunk be a sorba, imáinkkal, tetteinkkel összefogva segítsük Isten akaratát beteljesülni!

    Gyűlölik, mert volt ereje finom testcsellel (ja, kérem, focista) kiszabadulni a magyarellenes SZDSZ halálos öleléséből. Gyűlölik, mert tudják, hogy mindent tud róluk. Gyűlölik, mert derűs, nyugodt, magabiztos.

    Gyűlölik, mert sikeres. Gyűlölik, mert sikertelenek. Gyűlölik, mert szuverén és magyar. Gyűlölik, mert szolgák, zsaroltak, fogottak, fizetettek és magyarellenesek. Gyűlölik, mert rendíthetetlen. Gyűlölik, mert visszapattannak róla, mint Kunhalmi az ajtóról. Gyűlölik, mert a nemzet mögötte áll. Gyűlölik, mert tartása van. Gyűlölik, mert nem fél korrigálni. Gyűlölik, mert nem törődik velük. Gyűlölik, mert magába szippantotta őket a monomániás, bénító gyűlölet.

    Gyűlölik, mert tehetsége bátorsággal párosul. Gyűlölik, mert tehetségtelenek és sunyik. Gyűlölik, mert állhatatosan járja útját.. Gyűlölik, mert harminc éve vív. Gyűlölik, mert semmivé morzsolódnak a percek, és szétfoszlanak bennük a percemberkék.

    Gyűlölik, mert valaki.. Gyűlölik, mert alázatát és kitartó szorgalmát meggyőződéses ürességükön lötyögő nagy mellényük nem tudja kikezdeni. Gyűlölik, mert két lábbal áll a földön. Gyűlölik, mert őt igazolja a valóság. Gyűlölik, mert a cipője sarkáig sem érnek. Gyűlölik, mert vesztesek. Gyűlölik, mert életprogramjuk a frusztráció.

    Igen, Orbán Egy Győztes. ”

  • Geyza,
    nem hiszem,hogy észrevetted volna,de már nagyon régen leírtalak a normális emberek társaságából.Más szóval soha nem válaszolok a leg embertelenebb hazugságaidra,mocskolódásaidra sem.Nyugodtan hívhatsz nácinak,Irán bérencnek vagy akár fekete seggűnek is.Szegény drága Anyám az ilyesmire mondta volt, hogy „hagyjad, bolond lukból bolond szél fúj.”Nos…én szót fogadtam és ma is szót fogadok Neki.Ezt a vaskos,szemétkedő hazugságot azonban kénytelen vagyok visszautasítani.Vagy megint egy vaskos szemétkedésedről van szó vagy ezzel akartál szóra bírni,mert Alma ezt neked nem küldhette.Ideológiáját rossznak tartom,de nem hiszem,hogy bármilyen hazug emailt tulajdonítana Nekem és ősenkiségednek küldené húsvéti ajándéknak.Küldjél továbbra is ilyen rád jellemző szemétkedéseket.Lehet,hogy lemosolyoglak érte,de választ,akkor várjál amikor majd én kérek tőled bocsánatot.Folytathatod tovább az egyoldalú idiotizmusod bizonygatását.Nem tudok svédül ezért az általad leggyűlöltebb nyelven kívánok neked is חג שמח-ot.

  • Geyza
    2020 április 14
    9:02 de.

    aha. ezt Alma tette nyilvánossá.
    nos, ez esetben két lehetőség van:
    Almát jól át..ták, vagy Alma elvesztette a józan ítélőképességét.
    derűs, nyugodt, magabiztos? tehetséges, bátor? stb, stb.
    mos, ez csak valami hamisítvány lehet. Gyuri10 nem éppen a dunamenti mongolok híve, miért rajongana mániákus vezetőjükért ennyire lángolóan?

    ja, és ki lehet ám zárni az ilyen „senkiket” a levelezésből. persze, lehet, Alma mazochista.

  • U.I.
    ezt az undorító „emilkét”nem tudom,Almási Alma hová tette ki.Erre az oldalra biztos,hogy nem.Ahogyan Őt megismertem ezt az aljas rágalom hamisítványt vissza fogja utasítani.Nagyot csalódnék emberismeretemben,ha ezt nem utasítaná vissza.Ö nem Tüske Zsófia, aki mindent lenyelt azért,hogy Őt ne kezdje ki a szájdiarés tahó.

  • Gabriel,
    köszönöm,hogy elhiszed,hogy „IZRAELITA” vagyok.Azonban kis javítást kell beékelnem:Minden diaszpórában élő zsidó lehet Izraelita.Én Izraelben élek,a zsidó nép egyetlen országában és hívő, bár nem ortodox-zsidó vagyok.1957-ben a Jeruzsálem hajó utolsó kifutásával érkeztem ide Genovából.Azóta,tehát 20 éves korom óta vagyok ennek az országnak teljes jogú,minden fajta állampolgári kötelességét teljesített és teljesítő állampolgára
    A magyarok nagyon kis százalékát tisztelem és nagyon sajnálnám, ha eltűnnének a föld színéről,de a többiért nem nedvesíteném be a zsebkendőmet.A kopasztott turulcsirke záptojásából kikelt agyon magyarok nem a libelingjeim.Az pedig,hogy ezért szeretnek vagy sem,nem tartozik még jom-kippúrkor sem szlichoti imáim közé.Nos…A magam részéről szívesen leveleznék Veled magán úton,mert vannak dolgok,amit Veled esetleg megbeszélnék,de a kis érdemű közönségnek semmi köze hozzá.Akár Chris vagy ILLe is megadhatja a címemet.Üdvözlettel és bár kissé megkésve: חג שמח.

  • gyuri10
    2020 április 14
    10:56 de.

    Meséld el nekünk hogyan mocskoltad Tüske Zsófiát.
    Minekutána nem volt vevő a kis szárnyverdesáseidre.
    Amikoris azzal nagyképüsködtél előtte hogy megnyerted az 1956.-odik évi kajak kenu isjúsági versenyt a csepeli dunaágon.

    Amiről egyébként rajtad kívül senki nem tudott 😀 😀

    Hazudtál akkor és hazudsz most is.Minden szavad ferdítés vagy hazugság. De ne aggódj : az orrod alá fogom ezeket dörgölni ezután is. Ne képzeld hogy mindent megtehetsz !

    Itt olvasható Tüske Zsófia rövid tömör véleménye a hazudós Gyurkáról, minekutáne elege lett belőle (a vége felé):
    https://kanadaihirlap.com/2019/07/04/a-ner-csapdaja/

  • gyuri10
    2020 április 14
    11:33 de.

    Megint hazudsz, vagy ferdítesz:
    Azt írtad pár éve hogy az ’56.-os
    Pesten elkövetett „tetteid” miatt 1957-ben
    soron kívül egy másik, általad meg nem nevezett ország állampolgára lettél. Ehhez képest 1957-ben tégedet a
    Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdában ÉN ( sic) kínoztalak hehe

    Mikor rávilágítottam erre az ellentmondásra (azt hagyjuk hogy akkor még óvodás korú voltam, ez most nem számít.) azt irtad
    hogy elhitted a Kádár kormány amnesztia ígéretét , azért jöttél haza, . Tehát itt valami megint nem gömbölű öreg.
    Tekintve, ha priuszos lettél ’57-ben, akkor tégedet ritkábban engedtek volna ki az országból. Meglógni meg akkortájt nem nagyon lehetett.

    Vagy hazudsz, vagy ferdítesz, vagy fested magadat.
    Esetleg mindhárom 😀 😀

  • Gabriel:

    Én is megadhatom Neked Gurltiz emilcimét, ha ilyen szarháziakkal lenne gusztusod fű alatt társalogni 🙂
    Valóban Izraelben lakik, a Netanyahu érdekeltségi körébe tartozó NET-kiszolgálótól bérli a mailcímét. 😀 😀 Kicsi a Világ tudod …

    Úgy tudom -többek között- emiatt a távközlési cég körüli sikkasztások miatt is akarják perbe fogni Netenyahut…ami csak a Koronavírus-ügy miatt szenved halasztást. Nem áll jól a szénája neki.

  • Ille István
    2020 április 14
    10:09 de.

    Nem értem hogy mit akarsz.
    Meg nem is érdekel.

  • gyuri10
    2020 április 14
    10:01 de.

    Megkérdeztük Bolond Gyurkát:
    -Szereted a véreshurkát?
    Válaszolta:meg nem eszi.
    Nem türheti öreg rabbi !
    De ha csoda megtörténne,
    Meghívnák őtet Kötcsére
    Invitálnák disznótorra,
    Zabálná ám kétpofára !
    (Mégha tiltja is vallása)

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2020 április 14
    1:35 de.
    Köszönöm, ez brilliáns volt, DE hajaj én mennyit kaptam már szerény orcámra a teljesen helytálló megállapításaid bővebb -igaz cseppet sem piszi- kifejtéseiért! 😀 Oszt mire megyünk vele? Semmire, falra hányt borsófőzelék!

  • DonGolo

    Olvasni tudni nem elég – érteni is kell, amit valaki leírt!

    Én József Attilának hiszek, nem „PÁRT kulturális bizottsága” ajánlásának iskoláskorú gyerekek agymosás általi átnevelés érdekében! (Mármint kegyed gyerekéveiben)
    Az én fejembe is bele akarták sulykolni azt a szöveget

    Ez meg valami vicc akar lenni?
    |
    V
    * Tudományos szocializmus = Marxizmus

    Persze kinek mi a „tudománya”
    – szomorú

    József Attila igen, megfogadta, hogy a „az egész népemet fogom tanítani, nem középiskolás fokon”

    Háááát… majdnem azt kapta érte cserébe „A NÉPÉTŐL” amit egy hasonlóan a „népéért elkötelezett” 2000 évvel azelőtt.
    Csak a kereszt hiányzott, így jobb híján maradtak a sínek. (még feltámadás se)
    De nemcsak én értem amit irt, hallgasd a Kenny által közkinccsé tett megzenésített változatot is.
    Talán úgy beugrik

  • Gyuri10-el viszonylag kevés dologban értek egyet, de abban biztos vagyok, hogy az inkriminált levelet – hacsak meg harapta egy veszett kutya – nem ő írta Almának. Egészen nyilvánvalóan hamisítvány, se tartalmában, se stilárisan még csak nem is emlékeztet Gyuri10 irományira.

  • Kimaradt egy szócska. Helyesen:
    … – hacsak meg nem harapta egy veszett kutya – …

  • Kedves Ille, kedves gyuri10!
    Hát sajnos ezt az emilkét VALÓBAN gyuri10-től kaptam. 2019 január 30-án, „Egy olvasói levél” témával, miután megkértem, hogy hanyagoljon, és ne küldjön nekem leveleket. A levél valami továbbítás, ezzel a felvezetővel:

    „okeletesen(sic!) egyetertek.
    Orbán Egy Győztes”

    És IGRN, feltettem ide valamelyik témába – már nem emlékszem, melyikbe.

    Van még ezen kívül 11 darab kéretlen levélkém tőle, különféle „bosszantásra való” tartalmakkal. Őrzöm őket, mint a szemem fényét… 😀

  • Egyébként én gyuri10-et nem veszem komolyan, alapjában egyszerű lélek ő, csak szorgalmasan keresi, hogy kicsodát miért lehetne utálni. Nem tudom, hogy ez zsidó tulajdonság-e, vagy még a magyarságából ennyi maradt meg neki a csülkös bableves kedvelésén kívül. Mostanában éppen azon mesterkedik, hogy engem különféle, általa pejoratívnak tartott jelzőket süssön rám, bodamarcsi stílusában.

    Ezt az emilkéjét is azért tettem föl ide, nem sokkal a megérkezése után, mert akkor még nagyon meglepődtem rajta… Azóta már edzettebb vagyok vele kapcsolatban is.

  • De azt sem gondoltam egy percig sem, hogy Geyza minden hülyeséget összegyűjt és megjegyez… 🙁

  • István,
    csak annyit akarok javítani az agyalágyult beírásán,hogy nem vagyok a „cimborád.”Őszinte jó barátodnak tartom magam és úgy érzem,hogy az egész vele folytatott kakamajkát mostantól kezdve ignorálom.Nem adok moslékot a disznónak,de ivóvizet sem. Próbálja meg a Lehár bloggon a szemétkedést.Oda még segget nyalva sem engedik be a saját nicknevével,de még az IP címével sem.Onnan valóban én paszarintattam ki mert már akkor is 2012-es komment meghamisításával próbálkozott 2017ben és bizonyítani tudtam.Ezt nem tudja benyelni azóta sem.
    Egyébként szerintem Alma nem mazochista,de vannak téves eszméi amelyekért”kard ki kard”a végsőkig.Semmi esetre sem hazudozó.
    Amit Ő ír,meggyőződésből és tisztességesen írja.Tehát ezt az ökörséget,kitalációt Ő nem tette ki sehova,mert ilyen nem volt nem lesz és nem van.A megjegyzésedet az én dunamentiekről szóló véleményemről aláírom.
    Üdv:Gyuri.

  • gyuri10
    2020 április 14
    10:01 de.

    Fel fogom tárni nemsokára az egyik legundorítóbb hazugságodat.
    Amiben is egészen egyszerűen letagadod azt hogy amit korábban írtál azt kinek írtad. ANNYIRA bután hazudozol. nem veszed észre hogy a mostani NET már más mint a 18 évvel ezelőtti NET.
    Ma már MINDEN fennt van a NET-en , csak tudni kell megtalálni.
    A te hazudozásaidat leginkább a KMH NET-en fenntlévő oldalaiból lehet megállapítani. Mert olyan ostotbán hazudozol és annyira semmibe veszel másokat, hogy el sem tudod képzelni mennyire könnyű tégedet lebuktatni 😀 😀 😀

  • gyuri10
    2020 április 14
    10:56 de.

    Gyuri-Gyuri…látod? Megint hazudtál.
    Próbálod letagadni ami kínos neked.
    De van honnan tanulnod,
    ma ez a trendi.

  • Alma:

    Nem kellett
    „eltennem” a Gyuri féle emilkét
    mert fennt van a Világhálón. Csak rá
    kell keresni és szépen gyön felfelé, akár a talajvíz 😀 😀

    íme . (Közép tájon van, meg kicsit lejjebb még egyszer szóba kerülnek a Gyuri féle állampárti körlevelek, nagy mulatságunkra.) :

    http://kanadaihirlap.com/2019/01/29/valaszfele-a-mirol-is-vitazunk-az-ellenzekrol-cimu-irasra/

  • Ha netán tán Orbán fan lennék ami egy idiótának a
    kitalációja, akkor is furcsának tartanám,hogy ilyen mocskos
    antiszemita beírás megjelenhetett a KMH oldalán:

    Geyza
    2020 április 14
    1:15 du.
    gyuri10
    2020 április 14
    10:01 de.

    Megkérdeztük Bolond Gyurkát:
    -Szereted a véreshurkát?
    Válaszolta:meg nem eszi.
    Nem türheti öreg rabbi !
    De ha csoda megtörténne,
    Meghívnák őtet Kötcsére
    Invitálnák disznótorra,
    Zabálná ám kétpofára !
    (Mégha tiltja is vallása)

    Végülis itt a bizonyíték igazamra,hogy miért undorodok a dunamenti mongolok nagy többségétől.
    El kell ismernem,hogy Almási alma jellemére vonatkozóan óriásit tévedtem.Nem tételeztem fel,hogy ő is csak egy dunamenti mongol hazudozó.Úgy látszik,hogy amilyen a külcsín(telen)sége,olyan a belbecs(telen)sége is.Hiába…Kairóban és Beirutban is ez a módi,csak világpolitikai szinten és nem ilyen pitiáner alapon.
    „Dunamenti antiszemiták egyesüljetek.”
    Megint József Attila szavai érvényesek:
    „Talán dünnyögj egy új mesét
    Fasiszta kommunizmusét.’

  • Orsós Elemér

    Kezd szaftos személyeskedésektől újra erősen devalválódni ez a remek fórum!!! 🙁
    (Nem lehet hogy, az egyszer már bevált etikai kódexet újra elő kellene venni?)

  • Vissza lapoztam a 2019 január 30.-ai beírásokra.Az idiótának ez az egyetlen beírása található.

    Geyza
    2019 január 30
    4:21 du.
    “Barátnőiteket mindig rendeltetésüknek megfelelően használjátok”
    /Cs.Jóska,MHSZ Vitorlázórepülő Klub titkára,nyolcvanas évekből/

    Almási Almának 2019 február végéig egész indifferens témákban van hozzászólása.Február 3.-a után.Az én nevem vagy beírás tőlem nem is létezik.A Kővendég utóbbi beírása,a hamisításról BINGÓ!

  • @gyuri10
    Lehet, hogy kerestél, de nem találtál, viszont ott van a Geyza által idézett cikknél:

    http://kanadaihirlap.com/2019/01/29/valaszfele-a-mirol-is-vitazunk-az-ellenzekrol-cimu-irasra/

    Bevallom, én már el is felejtettem, de később még meg is védtelek:
    _________________________
    Almási Alma
    2019 február 1
    12:25 du.

    Geyza
    2019 február 1
    7:18 de.
    _______________

    Nem annyira veszélyes a fiú, mert ezt az ömlengést ő is készen kapta, csak továbbította nekem. Általában csupa ilyen ostoba dolgokkal traktál, ha pedig visszautasítom, akkor előveszi a maga sajátos ízléstelenségeit, amelyekkel személyeskedik… Hiába, tudja ő, hogy marhaságokat hirdet, de a férfiúi büszkeség nem engedi neki, hogy elismerje. Tipikus eset. 😀
    _____________
    Na, ezt Geyza is „elhallgatta” a sikeres gyalázkodás kedvéért, ami azt illeti…

    Most pedig nézz magadba (Geyzával együtt), vagy ne nézz, nekem mindegy.
    Részemről a téma be van fejezve.

  • Geyza
    2020 április 14
    1:01 du.

    Kösz, de én ezt nagyon elnapolnám …

  • geyza

    Más:
    Azért ha lehet, kérlek hogy pont nekem ne címezz ilyesmit:

    ____
    „Tudod barátom,
    én vele ellentétben nem
    veszem emberszámba a F A J T Á M GY I L K O S A I T”
    _____

    velem ellentétben????

    Ha semmit nem értesz és látsz, akkor máris törlöm magam a site-ról is.

  • Almási Alma:
    >>Hát sajnos ezt az emilkét VALÓBAN gyuri10-től kaptam. 2019 január 30-án, “Egy olvasói levél” témával, … A levél valami továbbítás, ezzel a felvezetővel:
    “okeletesen(sic!) egyetertek.
    Orbán Egy Győztes”>>

    Kedves Alma!
    Tehát a Gyuri10 nicktől egy, általa valahonnét leszedett olvasói levelet küldött el neked, az általad most idézett rövid egyetértő megjegyzéssel. Így kicsit más is lehet a leányzó fekvése…

    Az egyik eshetőség az, hogy ezt a „valódi” gyuri10 küldte neked, hátha sikerül felbosszantania – viszont ezt most tagadja. A másik, nem kevésbé reális lehetőség,hogy nem ő küldte, hanem az ő nick neve alatt valaki más (hogy milyen céllal, azt nem tudom). Ez utóbbi esetet ugyan lehetséges, de nem feltétlenül egyszerű feltárni. Első lépésként azt lehetne megnézni, hogy a kérdéses e-mail ugyanarról az ip cimről érkezett -e, mint a korábbiak?
    Ha igen, akkor több mint valószínű, hogy ő a feladó. Ha nem azonos az ip address, akkor helyzet bonyolultabb, mert csak az e-mail teljes útjának visszakövetésével lehetne kideríteni, honnan is érkezett.

  • Még valami: Kedves gyuri10, ne a KMH-n kutakodj, hanem a saját (nekem küldött) leveleidet nézd át, ha kételkedsz abban, hogy igazat írtam…

    Egyébként most már utólag sajnálom, hogy feltettem ide azt a leveledet, de akkor speciel éppen dühös voltam rád a sok hülye szöveged miatt, amivel kábítottál. De hiba volt ide felrakni mégis, mert – sajnos – alkalmat adtam, hogy ezzel is visszaéljenek.

    Ez neked is legyen már tanulság, egy fórumon minden szövegedet kifordíthatják, ha éppenséggel úgy akarják… Mi tagadás, Geyza nagymester ebben.

    Ha pedig úgy gondolod, hogy valamit nem te írtál, akkor előbb nézz utána (különösen, mert igen rossz a memóriád, úgy vettem észre), és ne hörögj mindjárt.

    Geyzának ezt azért nem írom, mert ő direkt utazik az ilyesmire, és pontosan tudja azt is, hogy mikor nincs igaza. De ez nem zavarja egy cseppet sem, ha úri kedve úgy tartja…

    Szóval még egyszer: sajnálom…

  • most kaptam a linket, továbbadom lazulni egy kicsit:

    l7eHO_PEWLk

  • a fenti linket be kell másolni, itt erre elég ráklikkelni

  • gyuri10
    2020 április 14
    6:10 du.

    Már a Lehárblogon is azt terjesztetted hogy ÉN ( hehehe )
    valamiféle furmányos módon bele tudok nyúlni a Lehárblog adatbázisába és ott kb 10 évre visszamenőleg párbeszédeket helyezek helyezek el.

    Egyébként meg mért lennék én antiszemita ?
    A legjobb zsidóvicceket ezidáig zsidóktól hallottam 😀 😀

    Azért mert TE kedves barátom a pillanatnyi érdekeidnek megfelelően változtatod a nézeteidet és az állítólagos származásodat is alárendeled ezeknek az érdekeknek, attól még nem antiszemita az aki erre felhívja a figyelmet.

    TE öreg kétpofára zabálnád a zsírszalonnát ha meghívnának oda,
    Amúgy meg vetíted itt nekünk a hatalmas szenteskedő dumádat.
    De várd ki az estét. Egy igen mocskos hazugságodat fogom bizonyítékokkal kifejteni.

  • Orsós Elemér
    2020 április 14
    5:44 du.

    Beszéjjé’ tiszteleted trágyá..izé..tárgyával, hogy fogja kissé vissza magát.

    Én nem azoknak a jóindulatú embereknek a körébe tartozok,
    akiket ez a nímand innen (gondolom megrendelésre) ócska hazugságokkal és kültelki trágár dumával kimart.

  • Orsós Elemér Ez inkább kínos mint szaftos.
    Pont annyira értelmetlen és kellemetlen mint a „Lehárblogon” volt. Ott sem értettem.

  • Almási Alma
    2020 április 14
    3:02 du.

    De azt sem gondoltam egy percig sem, hogy Geyza minden hülyeséget összegyűjt és megjegyez… 🙁

    ———————————–
    Én már hónapokkal ezelőtt írtam itt, hogy mindenki aki netán utólag nem szívesen vállalja fel az általa valamikor írottakat (vagy azért mert időközben megváltozott a véleménye vagy azért mert valamiért kínos, és itt messze nem rád gondolok) az legyen óvatos, mert 1. a net nem felejt 2. Geyza – amellett hogy remek memóriával rendelkezik – még a „technikáját” is bámulatosan kezeli a visszakeresésnek! Hónapokkal vagy évekkel ezelőttről is képes ideidézni X vagy Y által írt és vitatott dolgokat, melyet bárki le is ellenőrizhet, feltéve, hogy elég időt szán rá, vagy rendelkezik az ehhez szükséges olyan „módszerrel” mint Geyza.

    Erre, a Geyza által „beidézett” emailre, amit te tettél közzé, én is emlékszem, többek között azért is, mert magam is csodálkoztam rajta, annyira nem jellemző Gy. stílusára, de ettől még persze lehetséges – igaz, én nem ismerem őt annyira ! De akárki írta is a tényen nem változtat, hogy a te e-mailedre érkezett, a nevezett Gy.-től. Miután még nem tapasztaltam az ellenkezőjét, így semmi okom kételkedni az általad írottakat illetően – tehát nem is értem, hogy mi itt az kérdés? Ha Gy. nem vállalja fel a kérdéses emailt tartalmilag, akkor az ő feladata kideríteni, miképpen kerülhetett az ő levelező rendszeréből a tiédre!
    Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem ez így logikus.

  • Azzé ez hihetetlen..
    Nem lehet úgy viszapozni a KMH archivumban,
    hogy ne kerüljön elő egy újabb és még újabb Gyuri10-féle hazudozás.

    Mint tudjuk, két vagy három éve azt hirdette itt nagy hangon hogy én egy ÁVH-s verőlegény voltam és őt a Gyorskocsi utcai rendőrfogdában kínoztam 1957-ben. RÁMISMERT itt a stílusomról..úgymond.
    (Bár akkoriban még óvódás korú voltam, de ez most nemszámít.)

    Mikor megkérdeztem hogy miképpen volt lehetséges hogy egyidejűleg egy külföldi állam állampolgára lett ’57 -ben (saját itteni állítása szerint) és eközben itthon sitten volt, azt válaszolta hogy ’57-ben hitt a Kádár Amnesztia-rendeletben és hazajött.

    (Ez már a vicckategória, de most ez sem számít.Gyuri nem vicces fiú.)

    Most pár napja azt írta itt, hogy Ravennából alijjázott 1957-ben.

    Ellenben nemrég azt írja hogy idézem :

    **********************

    gyuri10
    2020 január 4
    2:28 du.

    Zöld Ákos,
    ha netán-tán 1956 novembere és 1957 februárja között Marina di Ravennában a magyar menekültek kolóniájának lakója voltál,nem kell magyaráznom semmit…
    ********************

    Ebből az következik hogy EGYÁLTALÁN nem volt Magyarországon 1957-ben, tehát éveken át hazudozott rólam itt és más fórumokon hogy én egy ÁVH-s verőlegény voltam. (óvodás koromban hehehehe )
    De ő rámismert itten 😀 😀

    Gyuri : hazudsz este, hazudozol reggel és a kettő közötti időben kitaláod az újabb hazugságaidat.

  • Lehet,hogy megöregedtem és a fogalmazásom már nem olyan tökéletes,mint valaha.Azonban soha,értsétek soha nem hazudtam. Minden amit hozzám vagy rólam ír egy degeneráltnak született, részeges,kültelki csavargó,színtiszta kitaláció vagy hamisítások tömkelege.Mint Almától is olvastam,ez az üldözési mániában szenvedő alak nagymester a hozzászólások ki és összevonásában.Ezáltal akár vádiratot is tud kreálni bárki ellen.Egy gyengeelméjű,de krakélernek még megfelel.Azt pedig,hogy a hamisításokkal mennyire igaza volt KővendégneK,itt és most Almási Alma beírása igazolja.Aki nem az ideológiai ideálom,de kimondja amit jól vagy rosszul gondol.Minden esetre korrekt a maga nemében:

    Almási Alma
    2019 február 1
    12:25 du.
    Geyza
    2019 február 1
    7:18 de.
    _______________

    Nem annyira veszélyes a fiú, mert ezt az ömlengést ő is készen kapta, csak továbbította nekem. Általában csupa ilyen ostoba dolgokkal traktál, ha pedig visszautasítom, akkor előveszi a maga sajátos ízléstelenségeit, amelyekkel személyeskedik… Hiába, tudja ő, hogy marhaságokat hirdet, de a férfiúi büszkeség nem engedi neki, hogy elismerje. Tipikus eset. 😀
    ————?!?!?!———
    A f…fej által nekem tulajdonított beírással távolról sem értek egyet!Több okból.Nem sorolom fel az okokat,mert részletenként már az előzőekből mindenki informálódhatott saját beírásaim alapján. Egyetlen megjegyzésem van még az egész kakamajkáról:Mindazt ami ott le van írva magamra vállalom,ha ezzel akár egy jottányit is ronthatok vagy akár csak rezervátumba kényszeríthetem a dunamenti mongolok,geyza formátumához tartozókat.Nincs egyedül! Ez a szomorú.Ha egyedül lenne vagy nem olyan sokan,akkor helyszűke miatt,nem kellett volna bezárni a Lipit.
    Alma itt megjelenő beírását a nagyeszű önerőből(de)generálta ide.

  • Besancon Miután ez a levél egy igazi ostoba kormánypropaganda, bárki gépéről érkezhet virus formájában.
    Nem védek senkit, de ma már egy általánosba járó gyerek is tud virussal leveleket terjeszteni, amit a kiszemelt áldozat minden „kontakja” megkap. Ez az alapja a túlterhelési támadásoknak is.
    A Fidesz trollhálozata pedig kiterjedt és jól ellátott. Még ide hozzánk is jut belőlük.

  • Almási Alma
    2020 április 14
    11:01 du.

    Köszömöm a bókot 😀 😀 😀
    Mindig örömmel tölt el,mikor szép hölgyek
    elismerően nyilatkoznak a képességeimről 😀 😀

  • Göllner András

    @ Geyza

    A gurlic egy kimustrált, idelenn lébuskáló izraeli lábvizkereskedő. Nem csupán téged, hanem mindenkit aki az igazságosság, a szabadság eszméit hírdeti idelenn, azt hazugságaival gyalázza a lapátfogú. Egy okádék szemétláda. Azért jár ide, hogy lejárassa Ábrahám népét gusztustalan magatartásával. Azt a célját ez a fószer sose fogja elérni, mert egy lúzer.

  • Göllner András

    @ Kővendég, Andrew:

    Köszönöm hogy feljebb nem velem, hanem a mondanivalómmal foglalkoztatok. Mind az ami ezek után a lábvízkereskedő fröcskölődéséből újfent elárasztotta ezt az alúljárót, sajnálatos. Ideje lenne már kiszellőztetni szerkesztő úr nehogy ez a lúzer a Dávidból Covidot csináljon nekünk.

  • Kővendég
    2020 április 14
    10:59 du.

    Nem kell a kérdést ennyire bonyolítani.
    Orbánfan lett belőle, bár tagadja.
    Bodának is nyal ezerrel holott régebben ezt írta róla :

    ********************************
    gyuri10
    2016 március 17
    6:03 du.

    Marcsi,
    kár,hogy egyre degenerálódsz.Ha ezt így folytatod,már csak a Kozarek vagy a Bali Mihály barátságára számíthatsz.Tudod,azok legalább két neked való igaz magyar ember.
    Túl sokat veszed a szádra Izrael nevét.Ezt a mocskot azért nem érdemeltük meg.Elragadó beböffentéseidet tényleg jobban értékelnék a kuruc in fos oldalakon.Kár,hogy itt képviseled őket.
    ***********************************

    Namost ebben csak az a poén, hogy amikor nem olyan rég az orra alá dörgöltem ezt a nyalását, azt válaszolta hogy azt nem Bodának írta , hanem nekem.
    Csakhogy én , az „ÁVH-nál megszokott” módszereimmel átírtam úgymond a neveket, amikor bemásoltam ide a szövegét.
    Mos is ezt fogja mondani, erre akár mérget is vennék 😀 😀

    Vagyis
    1 képtelen felvállalni saját magát a jóember
    2 ha mégis szembesül korábbi önmagával, hazudozásba menekül.

  • amásik cikknek lejárt a szavatossága nem vette be

    Kenny
    2020 április 13
    2:03 du.

    háááááááááát aki grizit olvas az így jár… még Rejtőt is idézi aki egy akkora zseni, hogy égig ér

    aki nála jobban le tudja festeni és kiröhögtetni a kapitálistapistaságot a Piszkos Fred ben az jelentkezzen nálam egy vekkerért, Marx „csak” tökéletes volt de Rejtő szuperzseni

    makk rebetli zöld negyvenszáz renonc és rekontra

  • Gabriel
    2020 április 14
    10:56 du.

    Nem Rólad írtam hanem Gyurkáról.
    Ő kokettál itt a fajtám gyilkosainak a
    szellemi örököseivel és még büszke is rá.
    Egyébként meg irónia volt amit a mailjáról írtam.
    Tudom jól hogy nem tartanál rá igényt 😀 😀

  • Almási Alma
    2020 április 14
    9:22 du.

    Én e ?
    Elhallgatni??
    Bármit is?? Hát olyan öszinte
    és ártatlan vok mint egy ma született
    pohár tiszta víz 😀 😀

  • Almási Alma
    2020 április 14
    2:56 du.

    Nem mondod !!!
    Gyurkánk falja a csülkös bablevest ???
    Akkor mégiscsak áll valahol fennti kis szösszenetem :

    „Megkérdeztük bolond Gyurkát,
    -Szereted a véreshurkát?”
    etc…etc…

    Persze lehet hogy libacsülköt tétet beléje a séffel.
    Akkor botseddli 😀

  • Kenny
    2020 április 15
    3:55 de.

    Totál igazad van.
    Láthattad a Lehár-blogon,
    egy szót sem szóltam hozzája
    mégis kettő hétig mocskolódott rajtam hisztérikusan.

    Valahol csak meg kell húzni
    a határvonalat egy ilyen krakéler
    alattomos csúszómászó hazudozóval szemben, nemde ?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 15
    3:32 de.
    Kedves Geyza, ne haragudj hogy nem emeltelek ki az egymást lekurvázó tömegből, de azért hatalmas elismerésem, hogy legalább Te magadra ismertél! 😀 (Mellesleg én is magamra, ezért is fogom már vissza szereplésemet egy ideje, megeröltetően szigorú önmérsékletet eröltetve magamra! 😀 )

  • gyuri10
    2020 április 15
    9:00 de.

    Ezt sem te írtad?

    ***************************

    gyuri10
    2018 április 25
    11:44 de.

    …..Nem véletlen,hogy mi az Izraelben élő magyar kettős állampolgárok is tudtuk hova kell szavaznunk ápr. 8.-án. Miniszterelnökünk Benjamin Natanjhu sem tévedésből gratulált Orbán Viktornak.

    ***************************

    Kár esztelen módon letagadnod az itteni és Lehar-blogbéli viselt dolgaidat. Bárki megtalálhatja őket percek alatt.

    Kisöreg :
    ha javasolhatnék valamit:
    Próbáld meg felvállani önmagadat.

  • Rodeo11
    2020 április 15
    12:02 du.

    *******************
    Vöröskarom, pedig hozzámegy Vadsuhanchoz! Mondja Fred.Maga részeg? Természetesen.De ez nem tartozik a tárgyhoz.
    *******************

    /Idézet, kicsit pontatlanul, de Rodeo nem várhattya el hogy a kedvéért most feltápászkoggyak innen a fotelemből és levegyem a polcról az „inkriminált” művet.A fellapozásról már nem is beszélve…/

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 15
    3:55 de.
    Hát igen, de a Lehár blogon legalább február óta tűzszünet van és ott a Gazda mintha jobban kezelte volna a virtuális harcosokat, ami mondjuk sokkal érthetőbb mint itt!

  • Orsós Elemér
    2020 április 15
    1:52 du.

    hehehe köffike de nekem ez nem annyira megeröltető.
    Az ilyen senkikkel akár fél kézzel elbánok.
    Föleg ha kissé rossz az emlékezetük.
    Elfeljtik másnapra mit
    írtak előző nap 😀
    Ggyurinknak mostmár
    nincs más menekülési útvonala,
    minthogy mindent letagad. Azt hazudja
    meg lett hamisítva az egész Internet mert
    őt üldözi az aljas sorosista világ. De ő hősiesen
    kitart, feláldozza magát a nagy-hatalmas fenék érdekeiért.

    Amit nyal, mint az
    az általa terjesztett körlevélből is olvasható ITT :

    http://kanadaihirlap.com/2019/01/29/valaszfele-a-mirol-is-vitazunk-az-ellenzekrol-cimu-irasra/

  • Göllner András
    2020 április 15
    11:19 de.

    Na igen !
    Az is feltűnö,
    hogy amikor a náci kórus
    ( SOB* és Tsai) Illét gyalázzák,
    akkor ökelme mélyen hallgat mint sz*r a fűben.
    A mégfurább a sztoriban pediglen az, hogy ezek után
    Ille meg énbelém törli a lábát.Peg hányszor kiálltam mellette
    Hát mindegy.Egy lábtörléssel több v kevesebb Leporolom.Osztán?

  • Kenny
    2020 április 15
    9:04 de.

    Amit mondasz, van némi alapja.
    De tudható hogy Gyuri egy Izrael-béli
    NET-kiszolgálótól bérli az Internetet és a mail-boxot,

    (Netanyahu kétes üzleti érdekeltségi körébe tartozik a cég,de ez most mellékes.)

    Namármost Izrael nem arról híres
    hogy ne tudnának védekezni a spam-okban
    terjesztett számítógépes vírusok ellen. Én is
    kaptam Magyarországon több olyan mailt, amit nem
    lehetett megnyitni, mert a kiszolgáló letiltotta öket
    vírustartalom miatt. Tehát ez az érv nem állja meg a helyét.

    Még csak annyit : külön tartok egy merevlemezt, a gyanús levélküldemények megnyitására. Csak felteszem a régi helyére és megnyitom a levelet. Aztán leveszem a gépről, ha lett rajta vírus ha nem. A vinyóból nem tud kijönni nemiga ? .. : )

  • A két @ @,
    végre újra össze futott.Válaszom:soha jobb ne jusson nektek az életben.Annyira összeilletek,hogy együtt már majdnem egy egésznek számítotok.Na azért nem emberként,csak mint az evolúció motorosai és biciklistái.Nehogy abba hagyjátok a szájdiarétokat ellenem ,mert azzal tényleg megsértenétek.Velem nem érhetitek el a halálba kergetést,mint Figyelőnél.A 120 évig nekem még +- 40 évem van.Addigra ti kukackák már réges régen „virágkötélen,selyem párnán lesztek lebocsájtva a föld mélyibe” amikor itt mindenki már a nick nevetekre sem fog emlékezni.
    Adio @-káim.
    Ezt a levelemet tegyétek be a végrendeletetekbe,hogy utódaitok (ha egyáltalán vannak)megtudhassák melyik pinyóból származnak.

  • Almási Alma kommentje geyzához ezen az oldalon 2020 ápr 14.-én:

    Almási Alma
    2020 április 14
    9:22 du.
    @gyuri10
    Lehet, hogy kerestél, de nem találtál, viszont ott van a Geyza által idézett cikknél:

    http://kanadaihirlap.com/2019/01/29/valaszfele-a-mirol-is-vitazunk-az-ellenzekrol-cimu-irasra/

    Bevallom, én már el is felejtettem, de később még meg is védtelek:
    _________________________
    Almási Alma
    2019 február 1
    12:25 du.

    Geyza
    2019 február 1
    7:18 de.
    _______________

    Nem annyira veszélyes a fiú, mert ezt az ömlengést ő is készen kapta, csak továbbította nekem. Általában csupa ilyen ostoba dolgokkal traktál, ha pedig visszautasítom, akkor előveszi a maga sajátos ízléstelenségeit, amelyekkel személyeskedik… Hiába, tudja ő, hogy marhaságokat hirdet, de a férfiúi büszkeség nem engedi neki, hogy elismerje. Tipikus eset. 😀
    _____________
    Na, ezt geyza is “elhallgatta” a sikeres gyalázkodás kedvéért, ami azt illeti…

    Most pedig nézz magadba (geyzával együtt), vagy ne nézz, nekem mindegy.
    Részemről a téma be van fejezve.

  • Almási Alma
    2020 április 14
    11:01 du.

    …Kedves gyuri10….Ez neked is legyen már tanulság, egy fórumon minden szövegedet kifordíthatják, ha éppenséggel úgy akarják… Mi tagadás, Geyza nagymester ebben. ….
    ******************************************

    Alma :
    Komolyra fordítva: Lehet, ebben igazad van 😀 😀
    (Nem megyek a szomszédba nehány szóviccért, ha úgy hozza a szükség…)

    Ellenben ha már a szövegek kifordításánál tartunk, akkor nézzük meg Gyurkát is, nem kell messze menni (időben) csak ide, ennek a topicnak a tetejére.
    Ott látható MENNYIRE ALJAS MÓDON fordította ki ez az Állampárti propagandista József Attila sorait.

    Még az a szerencse hogy vannak itt nálamnál sokkal tanultabb és okosabb elmék is, akik megvilágították Gyuri10 eme ujabb aljaskodását. Én csak ösztönösen éreztem hogy valami nem stimmel az általa idézett , szövegkörnyezetéből kiemelt versrészlet körül, azért emeltem fel a szavamat ellene.(Ahogyan tenni fogom ezután is.Mindig, míg meg nem döglök.)

  • gyuri10
    2020 április 12
    4:51 du.

    Ugyan kedves Gyurka barátom…

    Nem kellene József Attilát ENNYIRE lerántanod magatok mellé, a sárba.

    Koba efftass is meggyilkoltatta Zinovjevet, aztán utóbb kiderült hogy inkább ő volt a kummunista nem pedig Sztálin.

  • Gabriel
    2020 április 14
    10:56 du.

    Attól tartok itt kissé eldumáltunk itt egymás mellett…hja a kéjbordos kommunikáció visszásságai…

    Ezé ismét nekifutok, tehát :

    A „kokettálás” alatt azt értettem hogy Gyurink az önmagát tökéletesen nácinak definiáló Charlie.-val ápolt itt kiváló kapcsolatot
    itt egy Charliehoz írt ömlengése 2016-ból :
    *****************************
    gyuri10
    2016 december 5
    10:30 de.

    charlie,
    tiszteletre méltó beírásodat nagyon pozitíven értékelem.Nem tudom,hogy ellenségnek milyen vagy,de ellenfélnek mindenképpen tisztességesnek tartalak.
    ****************************

    éshogy 2017 óta hogyhogy nem a mélyen antiszemita OIM* -mal folytat nyilvánosan holmi nyálas „liezont”.Asszem ebből nem kell idézni 😀

    Továbbá hogy -a nácinak ugyan nem nevezhető de azért nyíltan antiszemita – Rodeót udvarolja körbe átlag kettő-három havonta.

    Egy olyan ember, aki -állítása szerint- a haláltáborból vagy a gettóból menekült (ez nem világos mert hol ezt hol meg azt mond) nem fogja azt írni valakinek aki gusztustalan szóvicceket fabrikál a Holokausztból hogy
    nem érti mi a vita tárgya mikor nics semmi ellentét köztük

    Remélem így már tiszta a dolog

  • gyuri10
    2020 április 15
    5:52 du.

    Lehet pajtás hogy te befejezted,
    (amit meg is értek mert legjobb módszer megfutni ha már kínos az igazság)
    de ÉN NEM !

    Persze…ha sűrűn elnézéseket kérsz tőlem az aljaskodásaid miatt itt és a Lehárblogon, az más. Előtted a pálya 😀 😀

  • Orsós Elemér
    2020 április 15
    2:35 du.

    Na ja..
    Mert akkora hisztériát csapott ott ez az idióta,
    (kettő mocskolódását törölt is Lehar mivel Gyuri nem volt rá hajlandó peg eléggé udvariasan kérte rá) hogy inkább nem írok oda. Csak olvasom. Tekintettel vok Lehárra és nem szeretném ha ujra végik kellene élnie a Gurltiz eszement sikoltozásait.

    Megjegyzem eléggé „kiszárította” a Leharblogot Gyurink.
    Még az utolsó kitartó kommentesbe is belekötött.
    Sajnos kihalt az az oldal.
    Kár érte.

  • gyuri10
    2020 április 15
    5:36 du.

    Te meg a hozzád írt versemet tedd el,
    mert mikor majd 120 éves leszel
    (és én, a koszorús költő már
    rég a sírkamrámban röhögök rajtad)
    akkor majd sokat fog érni az eredeti kézirat, amit innen menthetsz el magadnak heheheheeehehehehee
    Jól fog majd gyönni a pénzecske, amit
    kapsz érte, kenyérre hagymára.

    Kicsit fésültem rajta, hogy az Utókor is megércse :

    Megkérdeztük Bolondgyurkát:
    -Szereted a véreshurkát?
    Válaszolta meg nem eszi,
    Nem helyesli öreg rabbi.
    Mégis Viktor,ha meghívja:
    Jönne el egy disznótorra,
    Ott zabálna kétpofára,
    Mit számítana vallása ?

    / Gyurkának szeretettel : Géjjza , hámnegyedháromkor/

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 16
    8:14 de
    Én csak Tőletek, itt értesültem a Lehárblog létéről, ezek után kiváncsiságból egy párszor megnyitottam és tetszett az ottani légkör és tárgyilagosság, egészen a közös színre lépésetekig, de -és ez a legfontosabb- kívülállóként természetesnek éreztem hogy, a legnagyobb modortalanság belepofáznom egy más tipusu baráti és testvéri közösség szuverén magánügyeibe! Itt viszont mintha senki nem érezne hasonlókat! 😀

  • Orsós Elemér Karantén van. Mindenki feszült, mindenki fél de legalábbis aggódik.
    Még nekem is rossz ebben a nagy házban és kertben fél tucat hobbival, hát annak aki egy pici lakásba van bezárva.
    (Már az autóinkat is lemostam. 🙁 )
    Ez itt jó szelep talán a feszültség csökkentésére.
    Mondjuk JFS és Boda létezését itt sosem értettem, ők a prosti srácok szerves részei. Ott a kommentelők átlag IQ-ja a 30 körül tendál. Lehet, ott nem tűnnének ki a tömegből?
    Bár Boda jelenléte nagyon fontos, jó tudni, hogy milyen mértékben fejlődik vissza a fideszhívök szürkeállománya. Már amelyiknek van miből visszafejlődni. JFS pedig a vak gyűlöletből ad folyamatosan leckét.
    Lehet mégis van értelme jelenlétüknek, akkor is ha lényük ostoba és groteszk?
    Chris újságja, Chris dolga.

  • Geyza
    2020 április 16
    6:20 de.

    Sebaj Geyza
    Megesik

    Tökéletesen visszaemlékeztem az akkori eszmefuttatásokra, és arra is, hogy:
    – Számomra akkor logikusan következett, hogy a Gyuri nem lehet más mint egy provokátor báránybőrbe (akarom mondani zsidó köntösbe) öltözve.
    Még az is belefért, hogy az akkori (1957-es kormányzat) küldte ki kémkedés céljából – ami úgy maradt
    Sem a jogban, sem a kormányzati szférában nem új keletűek az ilyen jellegű „megegyezések” az irha megmentésére. (több-ezeréves gyakorlat)

    A kérdés sokszor csak az, hogy melyik réteg?!

  • Orsós Elemér
    2020 április 16
    9:23 de.

    De azt azért talán csak láttad hogy nem szóltam hozzá, hetekig tűrtem válasz nélkül a mocskolódásait és rólam szóló hazudozásait.

    A legszebb ” gyöngyszem” az volt,
    amikor ott azt kezdte el taglalni hogy
    ÉN MEGKÉRDEZTEM ŐT MIÉRT NINCSENEK A DOHÁNY-u ZSINAGÓGÁBAN KIIRVA A FELMENŐIM NEVEI , AKIKET ELÉGETTEK !!!!! Hogy ÉN (!!) tőle ezt kérdeztem !

    (Életemben csak egyszer jártam a Zsinagógában, a hetvenes években mikor valami nyílt nap volt és bekukucskáltam..Mire egy ajtóban álló pajeszos srác beinvitált, a kezembe nyomva egy sábeszdeklit.Aztsem tudom hol van ott a tábla vagy mi, a hozzátartozóim neveivel.De apámtól tudom hogy ott vannak.)

    És hogy ő erre azt válaszolta hogy csak a zsidó-holokauszt nevei vannak kírva, a másik Holokauszt nevei nincsenek ott.

    Ekkora egy aljas patkányt…a meggyilkolt rokonságomon mocskolódik.

    Persze ezt is szó nélkül hagytam..nyeltem..mert tekintettel voltam Ráhelre.

    Ez a Gurltiz egy igen igen aljas ócska hazudozó , egy igazi szemétláda.

  • Kenny
    2020 április 16
    9:26 de.

    Én a karantén második napján egy régebb óta dédelgetett tevemet hajtottam végre:
    Végre nyugodtan és kényelmesen, kettő hét kemény munkájával leápoltam a jó kis fűrészgépemet.
    Borzasztó munka volt: az eredeti és az arra ganéj módon felszórt második festékréteget lecsiszoltam egészen a vasig !
    A gépe ereditleg úgy nézett ki hogy ha ránézett valaki, már attól is olyan érzete támadt hogy ke kéne fürgyenie. 😀

    Ime :
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/16/847B_gel_S_ge_1.jpg

    íme :

  • Gabriel
    2020 április 16
    9:42 de.

    „Több dolgok vannak Földön s Égen Horatió, melyet bölcselmetek felérni nem képes”

    /Nemtom kimonta, talán Rőtszakállű Frigyes ? /

  • Kenny
    2020 április 16
    9:26 de.
    Én a betegségtől nem félek -pedig rémhírterjesztők szerint a korom miatt kellene- viszont a semmittevésnek még a gondolatától is, ezért a nejem kitalálta hogy, amit a költözésünk elötti egy éves lakásfelújításból pénz hiánya miatt kihagytunk vagy elvetettünk, azt most bepótolhatom! 😀 Szegény szintén hiperaktiv Welsh terrierem -aki megszokta a napi 1-2 óra szabadban való szaladgálást, kutyákkal való játékos acsarkodást, csibészkedést- nálam sokkal jobban szenved, mert neki ez a 600 négyzetméter kert kevés, így aztán Buksival kitaláltuk hogy, minden héten kétszer elvisszük nejemet egy közeli ALDI-ba és míg Ő alibiből bevásárol, -az ALDI mögötti más kutya sem járta- erdei vadcsapáson egy jót élvezkedünk. Szerencsére a vidéki nyugdíjas kutyának nevelt Buksim még a beugró vaddisznóról is 30 méteren belül vissza parancsolható, ami az előző két néhai pesti ugyanilyen faju kedvencemtől lehetetlen kívánság lett volna! Belátom én is időnként kibírhatatlan vagyok, de okos meggyőzéssel helyreidomítható! Egyébbként meg úgy vélem nem nagy hátbaverés elviselni hogy „izlések és pofonok külömböznek” és ennek elviselése terén szerintem Chrisnek nagyon igaza van!

  • Geyza
    2020 április 16
    9:51 de.
    Hadd ne legyek ítélőbírátok! 😀
    (Mellesleg már velem is előfordult itt hogy, valaki csunyán „lezsidózott” oszt ez is ugyanúgy lepergett rólam, mint a csúnya „lemagyarozás”! 😀 )

  • Geyza Nekünk még soha nem ragyogott így a ház környéke, pedig mindig adtunk rá.
    Befejeztük a két gardrób felújítását is, a többi csúszik, bezártak a boltok.
    Legalább süt a nap már egy hete, nálunk drága kincs
    Képzeld el ezt egy 30-40 négyzetméteres emeleti lakásban, ahol hárman-öten vannak összezárva, és nem igazán jó már a kapcsolatuk.
    Embert próbáló.
    Ilyen lett a gép? Gratulálok.
    Azért már mennék kirándulni, már két hónapja nem láttam az Óceánt. 🙁

  • Gabriel,
    nagyon csodálkozom a kicsorbult emberismereteden.Ha az ilyen geyca féle tetvek nem lennének itt akkor többet is”hazudnék”. Egyenlőre elégedj meg annyival,hogy 22 évet töltöttem az IDF kötelékében.A fiam magas rangú katonatiszt és a lányom is. Gondolod ennyire idióta az izraeli elhárítás,hogy nem buktam volna,vagy annyira túlértékelsz,hogy őket is ki tudtam játszani. Gyere fejezzük be ezt a témát.Azt hiszem ennyit sem kellett volna mondanom.Azért írtam csak le,mert nálunk van egy olyan állapot,amit úgy neveznek,hogy „lefagyasztva. „Nos…elképzelheted,hogy 83 éves koromra már mindent
    mondhatok,mert minden kb.30x változott meg amióta végleg leszereltem.Az pedig,hogy a füstös agyú miket ír ide a nyugdíjas biciklista haverjával vagy nélküle:nicht meine sorge Legyen az ő gondjuk.Roma és nyilasivadék hírszerzők ennyit bejegyezhetnek a nevem mellé,mert a további oldalakat már csak hozzá hazudhatják.

  • Geyza
    2020 április 16
    10:40 de.
    Én az 1985-ben Algériából málhazsákban hazacipelt kék Bosch sarokcsiszolómmal tervezek hasonló csodákat! A szénkeféket már 3 éve kicseréltem, kapott egy kis grafitos gépzsírt is a hajtómű házába, most viszont a már kissé lötyögő csapágyait fogom kicserélni, így remélem még 35 évet vidáman ki fog szolgálni nekem!

  • geyca,
    ne gondold,hogy amiért megszólítalak,az emberszámba vételedet jelenti.Ennyire azért még nem züllöttem le.Csupán annyit,hogy nagyon tetszett 2020ápr16 12:16 de-i beírásod utolsó,zárójelbe tett mondata.Remélem a csend hamarosan eljő.Ha szükséged van 3 méter ejtőernyős kötélre ingyen küldök neked.Az ilyen sóher szeszkazán buzeránsoknak még erre is jól jön a lejm.

  • Orsós Elemér
    2020 április 16
    11:37 de.

    Nekm pár hete szétrobbant a jó öreg (1995-ben vásárolt) sarokcsiszolóm.A csapágy kettétört a fejrészében.
    Eléggé sajnáltam mert ANNYIRA a szívemhez nőtt.Jó pár száz méter vasat fel szeldeltem vele.

    Végül aztán egy vastelepen vettem egy hasonló roncsot és a kettőből összehoztam egyet.

    Elvileg ezek javíthatatlanok, mert a csapágy nem kiszerelhető belőle. De megerőszakoltam hehehehe..

  • Orsós Elemér
    2020 április 16
    11:37 de.

    WÁÁZZZZzzz..Algériában voltál ?
    Csak nem a BHG ottani kiküldetésén ?

  • gyuri10
    2020 április 16
    11:34 de.

    IDF tud róla ?

  • Orsós Elemér Pedig jobb ezzel a vírussal nem találkozni hidd el, és nem csak a korod miatt. Főleg olyan országban, ahol szinte egészségesen mész be a kórházba, de kórházi fertőzésbe halsz meg.
    A ki és átvezényelt képzetlen emberek sem fognak tudni meggyógyítani, akkor sem ha fegyvert fognak rájuk.
    Nálunk már 45 év fölött enyhe rizikófaktorba kerülnek az emberek. Ez a vírus nem játék, ez egy nagyon gonosz vírus.
    Jobb lenne, ha a fiatalok is komolyabban vennék, mert sírás lesz a vége. Most reménykedhetünk a BCG oltalmában, de ez még bizonyításra szorul és már cáfolják is. Lásd Irán ahol tombol, pedig oltanak.

  • gyuri10
    2020 április 16
    11:34 de.

    Megint hazudsz 😀 😀
    Ha most 83 vagy akkor ’56-ban 19 voltál.
    Mi jön le ebből?
    Kettő dolog is :

    1:
    nem indulhattál az 1956.-odik évi junior kajak kenu bajnokságon (a csepeli Duna ágon, amint itt irtad Tüske Zsófiának nagyképűen) mert már vastagon nagykorú voltál.
    (Igaz nem is volt akkor olyan bajnokság a csepeli Dunaágon)

    2:
    Itt azt állítottad hogy TE 1955-ben IPARI TANULÓ voltál az EKM Műszergyárban és az Izraeli Haderő 1956.-odik évi győzelmét nagyban neked köszönhették, mert mikor arabok jártak az EKM Műszergyárban, akkor tégedet, mint fess fiatal iparitanulót kérdeztek a vásárlandó műszerek műszaki jellemzőiről. Te pediglen hamis adatokat mondtál nekik, ezért nem tudták jól felhasználni azokat a harcok során.

    Tehát 1955-ben nem lehettél ipari tanuló mert akkor már 18 voltál, ha most 83 vagy. Az ipari tanulóság 14 éves kortól 17 éves korig tart.

    A másik : az EKM szar kis mutatós műszereket gyártott, amelyek semmiféleképpen nem bírtak hatást gyakorolni egy fegyveres konfliktusra. Nomeg hogy pont egy iparitanuló mondja el a műszerek részleteit…nem találod magadat nevetségesnek öreg ?

  • Kenny
    2020 április 16
    11:29 de.

    Szerencsére nálunk itt a községben működik a szerszám és vasbolt.

    Polckat szeretnék csinálni az egyik számítógépes szobámba, amit már 10 éve halogatok. Meg van jópár műszerem amelyek törődést igényelnek.
    Szaal nem hinném hogy unatkozni fogok…

  • Kenny
    2020 április 16
    11:29 de.

    Az azért borzasztó lehet..egy panelben összezsúfolódva és nincs hova menni…

    Én világéletemben arra törekedtem hogy magam teremtsem meg a munkahelyemet. A laboromat, gépműhelyemet, stb..

    Leszámítva pár évet amit az Űrkutatásban töltöttem, mindig szabadúszó voltam.

    Most nagyon jól jön ez az „attitűd” mert percig sem unatkozok a 100 négyzetméteremen, aminek legalább a fele a munkámat szolgálja ki.

  • gyuri10
    2020 április 16
    12:06 du.

    Köcce de mivel 10 évekig sportrepülő voltam, nemcsak eje-spárgám van de egész ejtőernyőm is.
    De azért TE csak használd nyugodtan.
    Küldjek egy jó kis masszív hokkedlit?
    Gondolom alkalmas fa van a kubucba

  • gyuri10
    2020 április 16
    12:06 du.

    Gurlic csinálj amit akarsz.
    Felőlem akár össze is sz*rhatod magadat 😀 😀
    Bár mintha pár órája azt irtad volna hogy részedről a fáklyásmenet.Csak más szavakkal.Javícsál ki ha tévednék.

  • Geyza A gond, hogy nem mehetünk. Az ember gyermeke már csak olyan, hogy szeret szabad lenni. Süt a nap, kék az Óceán itt az autó, és, és nem mehetek. Ez a lélekölő. Ilyenkor olyan gyönyörű az Ards félsziget vagy a Glenveigh Nemzeti park, 15 perc autóval.
    Két kilométer az engedélyezett.
    Unalom nincs, csak a vágy az elmulasztott utazások után.
    Mentünk volna egy Bécs-Budapest-Pozsony háromszöget is a jövő héten.
    Augusztusban lenne két hét Skócia és a Külső Hebrídák, de az se valószínű. Tudom, „luxusproblémák”, de olyan jó lett volna.
    Még jó, hogy a kertészetek házhoz szállítanak.:)

  • Kenny:

    Öntött vasból van az egész !
    Leszámítva az alsó lemezt, amin a kerekek is vannak.
    Eredetileg csak a négy öntöttvas-lábán állt.
    Megvan vagy hatvan éves a masina.
    De szteem még ujabb hatvan év múlva is használható lesz ellentétben ezekkel a mostani kínai szemetekkel.

    Annyira nyugodt és halk a járása
    (kb 130 kiló az egész) hogy munka közben
    a sarkára tehetem a kofit. Nem borul le.
    Próbáltam magára a fűrészkretre is tenni,
    de azon nem mardt meg hehehe

  • Kenny
    2020 április 16
    1:42 du.

    Engem nem zavar hogy a kis „elefántcsonttornyomban” kell hogy legyek !
    Feltéve ha el tudok menni a vastelepre ezért-azért.
    És egyenlőre még el tudok menni.

  • úgy vélem, nem vagytok normálisak! amit itt műveltek, ócska személyeskedésben dagonyázva, elmegyógyászati megfigyelő naplóval vetekedik!
    ugyan nem tudom, mikor és miként töröltem Geyzába a lábam, de ő biztosan ide tudja archivumából idézni – habár annak létrehozása is elég betegesnek tűnik – de meggyőződésem, hogy ha valóban megtettem volna, akkor nem nagyon állt volna fel magát leporolni. kissé túlértékeli magát.
    a magam részéről ennyi.

  • gyuri10
    2020 április 16
    12:06 du.

    Egyenlőre te vagy az aki itt forró csókokokat küldözgetett férfaknak és szexuális célra ajánlgatta a hátsóját.

    Letagadni pesze lehet
    (régi jó szokásod szerint)
    dehát jó sokan látták. Azért mert
    neked kihagy a rövidtávú memóriád (is)
    még ne gondold hogy a többiek szintén olyan agyalágyultak mint te Koncsíta . Szóval ne nagyon ugrálj, ebből már nem tudsz jól kijönni, mit erőlteted? Menj „haza”, hogy a te szóhasználatodat idézzem .
    Mondjam vagy mutassam melyik oldal a te „hazád” ?

  • Ille István
    2020 április 16
    3:27 du.

    Az „archivum” nem nálam van jóember!
    Magán az Interneten helyezkedik el !
    Csak tudni kell me3gtalálni!
    De ha szerinted maga az Internet „beteges”
    akkor te is elmehetsz gyógykezeltetni magadat.
    Amugy meg beszélj a buzeráns barátoddal hogy végre nézzen magába és vegyen vissza az arcából.Eléggé lejáratta már magát itt de úgytűnik neki soha semmi nem elég.
    Minduntalan házhoz jön a pofonokért.

  • Geyza Nekem hiányzik az utazás.

  • elvben társak… lécci lécci

    az „egyenlőre” is használatos a magyar nyelvben de ahol itt „némelyek” beadják ott az az „n” fölösleges és egyelőre ként kell írni

    csak mert unalmas már xedszer figyelmeztetni a ze’ttársakat

    mak rebetli tök mókával piros renonc és zöld rekontra

  • Kenny:

    El sem tudom képzelni mit éreznék ha itt kijelentenék hogy nem mehetek el hazulról csak kettő kilométerre…

  • Kopasztott turulveréb záptojásából,a dunamenti Mongóliába fröccsentett,pekenyócemász zabáló idiótával társalogjon akinek szüléd volt a matraca.Én a te fajtádtól igencsak hányingert kapok.Ide próbálkozz bepofátlankodni te szeméttelepi barom!De ha akarsz jönni,előbb értesítsél,hogy megfelelő fogadtatást rendeljek,egy magát zsidónak kiadó,ecseriúti varrógép javítónak Neked f…fejű pubi Edzsipszilandban több sikered lehetne.
    Próbáltam a te nyelveden hozzád szólni,csak azért mert úgy gondoltam,hogy kulturált szavak a te szótáradban nincsenek. Ezt biztos vagyok,hogy megértetted.Nem vagy te sem magyar,sem zsidó Maradt a harmadik,de abból is a legalja.Te mocskos hazudozó állat.Aki mindenkit szeretnél lehúzni a saját nívótlan aljas társadalmi helyzetére.Milyen szép lenne ha az ápr 16 12:16 de-i ígéreted már ma valóra válhatna.

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 április 16
    12:49 du.
    No azért én sem kockáztatok, nejem betartja még maszk és gumikesztyű mellett is a 2 méter távolságot a többi nyuggertől, mi meg Buksival a 10 métert mindenkitől! 😀 (Remélem azért a szájhősködés nem ragályos?! 😀 )

  • „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.” — Esterházy Péter.

    Kedves olvasótársaim! Ne válaszoljunk a Gyuri10nek!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 16
    12:37 du.
    Nem a BHG-tól voltam kinn, hanem egy hozzá hasonlóan nyomtalanul eltűnt nagy multu vállalattól, a fénykorában 14500 dolgozót foglalkoztató és akkor Európa legnagyobb út-vasút építő cégétől, a Betonútépítő Vállalattól. Mellesleg ez a -csúcsfőnökök szerint- kurva jó projeknek előre beharangozott dollár elszámolású munka olyan jól valósult meg, hogy 160 millió forint veszteséggel sikerült kiszállni belőle! Nyertünk az Algir-Oran közötti autópálya építésből egy olyan oráni 3 km-es szakaszt, ami félig 20 méteres szikla bevágásban volt, a másik fele meg olyan töltésben amihez 10 km-ről kellett a töltőanyagot a városon keresztül Krazokkal és Tátrákkal beszállítani. Az arabok meg dörzsölték a tenyerüket, mert senki nem mert erre a főnyereményre pályázni csak a mi nagyokosaink, akik lusták voltak a pályázat félrevezető talajmechanikai szakvéleményét a helyszínen leellenőrizni. Azt hiszem sok ilyen kis baki vezetett végülis a kerekasztalhoz.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 16
    12:37 du.
    Hát kedves Geyza, ég a pofámról a bőr amiért sem az algériai, sem a libiai betonutas dicsőségekről nem található mára internetes visszaigazolás, pedig én biztos hogy Oranban ott voltam, még fényképekkel és Bosch sarokcsiszolóval is tudom igazolni! Lehet hogy, csak álmodtam az egészet?

  • Geyza
    2020 április 16
    3:57 du.

    ha annyira akarod, mihelyt elmúlik a karantén, kérek időpontot. de, hogy neked egyszerűbb legyen, számodra is kérek időpontot. ez a gyűlölet-cunami, amit itt elkövetsz, már valóban kezelést igényel. minden bizonnyal a józan eszedet is elvesztetted. sajnállak. régebben még emberként viselkedtél.

  • Elemér:

    Majdnem én is mentem !!!
    Már be voltak adva a papírok !
    Megvoltak a hiteles fénymásolatok a képesítéseimről, minden.
    Aztán valahogy elhalt a dolog.(Utólag nem bánom )
    Egy gyerekkori jóbarátom (akivel a repülést együtt kezdtük)
    Eltöltött ott pár évet. Elég jól járt mint mesélte.

    Maszk kérdés:
    Szerintem az utcán nem szükséges viselni ha jópár métert lehet tartani másoktól, pláne ha egymagában van az ember.
    Nálam mindig van egy kis üvegben denaturált szesz, azzal szoktam egy kis textildarab segítségével mindent letörülgetni amihez hozzá kell érjek.(Bevásárló-kocsi, csomagolt élelmiszerek külső felülete, stb.)
    Aztán persze itthon alapos kézmosás.
    Ha levél vagy csomag-küldemény jön, három napra leteszem a raktáramban, annyi idő alatt a kartonon biztosan elpusztulnak a vírusok. A műanyagon is.

  • szocdem89
    2020 április 16
    6:37 du.

    Valóban ez lenne a helyes megoldás.
    Mindenesetre ezt az utolsó förmedvényét
    elteszem, hogy azért idönként az orra alá tarthassam ki is ő.

  • Orsós Elemér
    2020 április 16
    7:21 du.

    Azt a csapágyat, ami a forgórész fogaskerék felöli végén van, nem lehet leszedni.
    (Ha a géped olyan mint azok a gépek amiket 1995-ben is lehetett már kapni.)

    Én kettő napig küzdöttem vele mire két csapágyazott forgórészből ősszekrampácsoltam egyet.
    Most mondhatják sokan hogy baromság volt, mikor hasonló gépet már néha 6 darab ezresért is lehet venni a TESCO-ban !
    Úgy is tettem ! A biztonság kedvéért.

    Aztán nekiálltam kedvenc öreg gépem meggyógyításának.
    A forgórész szénkefe felőli csapágyát kilehet cserélni és a kvágó-korong tengelyén lévőt is.

    Itt egy kép amin láthatóak a csapágy maradványai, a széttört csapágy által elpusztított régi fejrész és a vastelepen vásárolt hibás, ámde jó csapággyal és fejrésszel rendelkező forgórész maradványa.El kellett rajta pusztítani pár ventilátor lapátot hogy hozzáférjek a csapágy-fedő lemez csavarjaihoz.Aztán összerakáskor egy réz-kalapáccsal noszogattam bele a forgorészt az „új” fejrész csapágyába. Többé nem lehet szétszedni, csak baltával.

    Itt vannak az akció részletei:
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/17/629Flex1.jpg

  • Szocdem89,
    te máris válaszoltál a megszólított helyett,pedig senki nem is osztott neked kártyát.te el szoktad olvasni az előzményeket is vagy csak a nem szocdemekre specializálod magad? Olcsó éceszgéberkedéssel.

  • SchumackerLady

    Gabriel 2:29 kommentjében említi József Attila halálát, illetve öngyilkosságát.
    A kilencvenes években Garamvölgyi László rendőrezredes, kriminológus szakértő – töviről hegyire átvizsgálva JA öngyilkossági iratait – vette kézbe az egész ügyet.*
    Részletes és minden apró részletre kiterjedő elemző munkájában a MÁV és a rendőrség helyszíni jegyzőkönyveit, az ügy aktáit fel és átkutatva arra a szakvéleményre jutott, hogy a költő nem öngyilkos lett, hanem egy tragikus végű – véletlenek tragikus összjátékából kialakult – baleseti szituáció,ill. a saját türelmetlensége áldozata lett.
    Köztudott, hogy szerelmét odavárva, sietve érkezett a balatonszárszói állomásra, ahol a lezárt sorompó előtt egy menetrenden kívüli tehervonat vesztegelt.
    Amikor jelezték a pesti vonat érkezését a másik vágányra, Attila akkor átbújt a sorompó alatt és jobb utat nem találva, próbált két tehervagon között átjutni a jelzett vágánypárhoz, amely pillanatban ez a szerelvény hirtelen rándulva elindult s a közte lévő embert az egyik meglendült szerelvény-lánc vágta fejbe, mely ütés következtében (már) szegény azonnal meghalt, majd a sínek közé(!) zuhanva a vonat még leszakította az egyik karját is… (Hogy ketté vágta volna, arról nem szól jkv.)
    Ezen felül Garamvölgyi többek közt, tapasztalati tényként még azt is megállapítja, hogy „öngyilkosok féktávolságon belül „szoktak” száguldó jármű elé ugrani…”, JA pedig álló, majd váratlanul elinduló vagonok között bóklászva keresett utat…stb.
    Mindez természetesen semmit nem von le József Attila különleges és értékes életművéből. Élete, teljes munkássága és költészete ugyanolyan óriásává teszi őt a magyar irodalomnak, mintha az iskolában tanult öngyilkosság szakította volna ki a magyarság szövetéből.

    ´

    ´

    * Garamvölgyi László: Hogyan halt meg József Attila (könyv)

  • gyuri10
    2020 április 16
    5:32 du.

    Most nagyon berágott a Gyuri10.
    Remélem, nem miattam ?
    Sajnálnám ha érné valami..és hát ugye az ő korában…
    Kár lenne érte, ő egy érdekes színfolt itt.
    Igaz,egy SZivAR-barna színfolt,
    de hát az is csak egy szín, nemiga ? .. : )

  • Gabriel
    2.29

    Egy mondat kiemelése egy versből éppenséggel nem egy korrekt cselekedet, tudniillik az csak a maga saját szövegkörnyezetében tartja meg az eredeti szándékát és értelmét, máskülönben fals, torzult, vagy pont az ellenkező értelmű átaktualizálást szenved el.

    Mert ha legalább az elősző szakaszt beírja, akkor megtudható, hogy az egész verset az ihlette, hogy József Attilát a Tiszta szívvel című verséért – a költő saját szóhasználatával a
    „A PROLETÁR UTÓKOR” által majd’negyven éven át a József Attila nevét viselő Szegedi Tudományegyetemről rúgták ki.
    Mert – tudod – ezt is kapta „A NÉPÉTŐL” József Attila…

    (részlet: a Születésnapomra c. versből)

    „…Ön, amíg szóból értek én,
    Nem lesz tanár e féltekén, –
    Gagyog
    S ragyog.

    Ha örül Horger Antal úr,
    Hogy költőnk nem nyelvtant tanul,-
    Sekély
    E kéj.

    Én egész népemet fogom,
    Nem középiskolás fokon, –
    Taní-
    tani! ”

    🙂

  • Kenny,
    ápr.16.12:49

    „Nálunk már 45 év fölött enyhe rizikófaktorba kerülnek az emberek. Ez a vírus nem játék, ez egy nagyon gonosz vírus.
    Jobb lenne, ha a fiatalok is komolyabban vennék, mert sírás lesz a vége. Most reménykedhetünk a BCG oltalmában, de ez még bizonyításra szorul és már cáfolják is. ”

    ——————————————–
    Egyelőre csak annyi a biztos, hogy semmi nem biztos!

    Bizony szép számmal vannak fiatalabb áldozatok is, nem kizárólag az öregeket szanálja ez a vírus, max. rájuk nézve végzetesebb lehet, de amikor maga a minie.-i hivatal tájékoztatásért felelős minisztere mond olyan baromságot – bele a nézők képébe – hogy „mi 65 alattiak össze vissza fertőzhetjük egymást” stb a járványügyi tájékoztatásért (is) felelős tisztifőorvos meg kitart amellett, hogy egészséges embernek nem kell maszkot viselnie, csak a betegnek (?) akkor miért is csodálkozunk sokak könnyelműségén?

    Mindenkinek hiányzik valami a megszokott, mindennapjaiból, utazás, munkahely, társaság, szabad mozgás, egyéb ügyek intézése stb de ki kell tartani, bármennyire is nem tetszik a „bezártság” – bár azért annyira én nem érzem magam bezárva – de a saját jól felfogott érdekeinknél fogva minimalizáljuk a kinti mozgásainkat, társas érintkezéseket, sőt itthon sem mászunk egymás aurájába! Ha nagy ritkán valami kell az üzletből, gyógyszertárból vagy egyéb helyről, a férjem megy kocsival célirányosan, maszk, kesztyű, fertőtlenítő oldatos spray a zsebben, aztán én itthon vagy félórán keresztül masszírozom a törlőkendővel a cuccokat mielőtt elpakolom, és hipp-hopp már el is ment a de. Van egy szép napsütötte teraszunk, az most „jól ki van használva” a veszélyhelyzet óta a fiamnak úgyis mindig az a baja, hogy egész nap a gépnél ülök, ahelyett hogy kint lennék, na meg sétálni is kimegyünk időnként a férjemmel, ha csak az idő engedi, egy- egy órát, nem messzire, de mindig másfelé, ám a két métert akkor is tarjuk!

    Most, pár perccel ezelőtt szomorú hírt kaptam, idős barátunk/rokonunk ( írtam már róla) a koronavírus egyik korai fertőzöttje ma éjjel elhunyt ! Még a járvány korai szakaszában betegedett meg, úgy nézett ki javulnak az értékei, ám később súlyosbodott az állapota, ötödikként került lélegeztetőgépre, és 30 napig húzta szegény. Valószínű a testvérétől kapta el, akit a kórházi kezelése után meglátogatott az otthonában, és akit előzetes teszt nélkül bocsátottak haza – de nem ez a meglepő, hanem az, hogy ez a gyakorlat hat héttel később ma is így működik: súlyos, mozgásképtelen, erősen orvosi kezelésre és kórházi ápolásra szoruló betegeket „dobnak ki” a kórházakból tesztek nélkül és egyéb bővebb felvilágosítás nélkül, néhány napi gyógyszerrel és volt aki még zárójelentést sem kapott!
    Rátelefonáltak a családtagokra – már akinek van ilyen – hogy x napon belül vigyék a hozzátartozójukat és ennyi!

    Totál nem értem mi folyik itt, de legalább felszabadult néhány ezer ágy, amit majd valamikor, valakik akik vírussal fertőződtek, elfoglalhatnak! Mikor? Akármikor!

    Szóval ezek után egy nyikkom nem lehet, hogy nehezen viselem a bezártságot, hogy nem mehetek vendéglátóhelyekre, színházba, fodrászhoz, a tópartra, vagy nem utazhatok – majd egyszer túl leszünk ezen is és mindent bepótolunk, már részletes terveket csináltam, sorrendben, mi a legsürgősebb mi az ami még várhat stb -:))))

  • SchumackerLady
    2020 április 17
    4:47 de.

    Meg kell hogy mondjam Neked,
    egész eddigi életem során AMBIVALENS
    érzéseim voltak, mikor József Attila halálának
    körülményeiről olvastam-hallottam-tanultam. Nem tudtam
    összeegyeztetni a munkásságát az öngyilkossággal.Soha nem beszéltem még erről senkivel és nagyon örülök hogy közzétetted ezt a mozzanatot.Legalább bizonyosságot
    nyertem hogy jók voltak az megérzéseim.

  • gyuri10
    2020 április 17
    3:54 de.

    Aszittem ez a
    takonymócesz végre belátta
    hogy neki itt vége. De tévedtem 😀

  • Besancon:
    Ne légy naív.
    A kórház péncbe kerül.
    Nem a nyuggereknek való luxus az.

    Különben írtam magához emilkét.
    Fogaggyunk nem is olvasta 😀

  • Besancon Nem, bepótolni nem tudjuk. Ez elveszett. 🙁
    A pótlás is valami helyett lesz.
    Mondhatjuk, hogy nincs baj, jól érzem magam, de ez nem igaz.
    Háziőrizetben vagyunk, egy virágért nem ugorhatok át a kertészetbe. Megeszi a lelket. Pedig van papírunk, hogy szabadon mászkálhatunk feleségem beosztása miatt, de a virágnak nincs, bezárták szegényt.
    A mi kertünk már kb 4500 négyzetméter, elvagyunk benne.
    (Egy érdekes törvéy miatt nő a kertünk). A kényszer viszont nem egészséges. A pszichológusok mesélhetnének. Tudom a háborúban rosszabb volt, de ettől most nem jó.

    Ott az egészségügyben már 10 éve átvették a hatalmat az ápoltak.
    Emberek halnak meg idő előtt a kórházakban, a legegyszerűbben megelőzhető fertőzésekben, eszköz vagy személyzethiány miatt, közben tömik a sportolókat az egyházat meg a külföldieket pénzzel.
    A lopást nem említem, mert az a híveik szerint természetesen jár nekik.
    A bodák pedig hozsannázzák a fő elmebetegeket. Azt kapja az ország ami jár neki.
    Bolondoknak bolond király jár.
    Elhintették, hogy az öregek pusztulnak, az pedig csak jó a gazdaságnak. Hofi mondta. „Ki halt meg? Nem mindegy? Több bableves jut”.
    Amig demokrácia helyet programozott droidok szavaznak, addig ne csodálkozzál.
    Mindennek egy célja van, hatalmon maradni és a pénzt eltenni.
    Azért mert nem látod ebből hol lesz haszon, nyugodt lehetsz, ők tudják.
    Anyósomért már nem kell aggódnunk, saját lábon ment be a kórházba tavaly, az Amerikai úton megölték az agyát, majd a Honvédba a testét. Édesanyám egy hónap múlva utána ment. Ő legalább kibabrált a kormánnyal, 94 évig élt, és „vette el a levegőt a fiatalok elől”. Az is rohadjon meg, aki ezt először kiejtette a száján.

  • DonGolo
    2020 április 17
    6:49 de.

    Már leírtam, sajnálnálak, ha nem a hazám népét próbálnád becsapni egyfolytában.
    Ez a ragyogó kétszínűség, amiről mostan is tanúbizonyságot tettél – a lenini irányelvek tökéletes alkalmazása.

    Mi köze van ennek a József Attilával szemben a korabeli „elvtársak” valóságos hozzáállásának?
    És még-inkább mi köze van ennek József Attila nézeteihez?

    Igen te szerencsétlen, József Attila tanítással akarta megváltoztatni (jobbítani) a világot – a „forradalmárok” ezt viszont gyűlölik.
    ők vért akarnak – forradalmat, ahol diktálhatnak, parancsolhatnak.
    Ugrálhatnak a hullahegyeken – MERTHOGY IGAZSÁGOT SZOLGÁLTATTAK!
    Ezt fedezte József Attila, és ezért lett öngyilkos.

    Ti forradalmárok gond nélkül gyilkoltátok, kínoztátok egymást is.
    ELÁRULTÁTOK, BEÁRULTÁTOK, AMIKOR AZ „ESZME” EZT KÍVÁNTA MEG.
    Kádárt is ugyanúgy megkínozták, de ö is kéjes örömmel kínoztatott és akasztatott ezreket.

    Kommunisták százszor több kommunistát gyilkoltak meg bárki más. Ugyanúgy a fasiszták is, azok is halomra ölték mást is meg egymást is.

    Csakis AZ ESZME NEVÉBEN MINDENT – persze!

    Dugulj már el, kérlek. És ha lehet ne vedd a szádra olyan írók, költök nevét, akik ugyanúgy megvetették Marxot, mint Hitlert.
    Vagyis ne takarózz velük

  • SchumackerLady
    2020 április 17
    4:47 de.

    Olvastam én is.
    Nagyon is hihető és számomra sokat is jelentett.

    És ugyanúgy nem von le semmit sem költői nagyságából – sem elkötelezett humanizmusából.
    Az egymás szeretetére és az egyes ember kölcsönös megbecsülésének, tiszteletének megtanítására való törekvésére halála percéig.

    Sokat jelentett, mert hitelesebbnek érzem így – aki soha nem törekszik mások életének elvételére, hanem felemelésére, lett légyen az bárki, hogyan dobhatná el a sajátját?

  • Ille István
    2020 április 17
    1:46 de.

    Látom kinevezted
    magadat helyi Rambónak hehehe
    De..idéznék ide valamit, remélem
    rá fogsz jönni ki „követte” el pár éve :

    *************************
    Gyuri10: …Hogy te hova süllyedtél, arról jobb nem beszélni. Ha a gyűlölet visszafelé ölni tudna, te már rég halott lennél.
    Sajnállak, mert korábban egészen emberinek tűntél.

    ************************

    Amúgy nem gyűlölködök,
    csak elegem lett a takonymócesz
    barátod folyamatos végnélküli rólam
    szóló hazudozásaiból. Szerinted meddig tűrjem?

    Persze ha sűrűn elnézést kér tőlem miattuk itt és a Lehar-blogon, az más lenne. Szaal várom a bocsánatkéréseit.

    Neked meg azt javasolnám, találj ki valami újabb szófordulatokat.Tíz évek óta ugyanazokat az elcsépelt paneljeidet használod, kissé bugyután hangzanak mostanában már. Ezt csak barátilag mondom…

  • Rodeo11
    2020 április 16
    4:26 du.

    ‘Genis tan’tónéni kérem !

    De egyenlőre még gyó nekem a ‘gyenlőre,
    meglehet ha már nem lesz az akkó vátani fogok kettenlőre.

  • SchumackerLady

    fentebb használtam azt a kifejezést, hogy „eldobni az életét”
    A helyes szó ELVENNI.

    vagyis az egész így helyes: – ” hogyan vehetné el a sajátját?”

    Az öngyilkos nem eldobja az életét, hanem elveszi.
    Azért is a szó, hogy gyilkos, csak önnön maga ellen.
    Aki képes önmagát meggyilkolni, az képes zokszó nélkül tömegeket gyilkolni is.

    Amíg azt fenti elemzést nem olvastam, mindig kétkedően fogadtam József Attila írásait. Számomra ez az elemzés/felfedezés hitelesítette szavait, azóta azonosulok velük

    Amikor az első választ írtam Dongolonak, bevallom automatikusan hivatkoztam a sínekre megszokásból, viszont ismerve ezt a Garamvölgyi felfedezést, előbb ki is akartam törölni, gondolva hogy nem is válaszolok. De aztán mégis hagytam, ezzel hibáztam, – nem szól mentségemre, de nem volt kedvem belemenni annak elemzésébe, hogy nem volt öngyilkos, és hogy miért nem.

  • Rodeo:

    Írtam néked egy komolyabb balladát
    amiben az a téma hogy a modern háborúban
    milyen problémák merülhetnek fel akkor ha
    az elavult huszárság kard-ki-kard rohamot
    intéz az ellenséges géppuskafészkek ellen
    és kissé megfogyatkozik a ló-állomány.
    E mű megmondja azt is hogy az osztag
    harcképességének és moráljának megőrzése
    érdekében miféle rendszabályokat és
    eljárásokat kell alkalmaznia az elöljárónak.
    Tehát a vers:

    Vitézek ma egyenlőre
    Pattanjanak kettenlőre..lóra..nna..

  • Ille István
    2020 április 16
    3:27 du.

    Látod István, milyen az ha kívülről láthatod, hogy „túlmegy a kereteken” az egymásról való vélemény-nyilvánítás.

    Én mindössze valamikor, nem is olyan rég-tájt MINDÖSSZE PONT EZT kifogásoltam az uraságod írásaiban, másoknak való válaszaiban.
    Mivel egymással nem is igen vitáztunk, ezt leszámítva.

    Na, akkor rugaszkodjunk neki, és tanúsítsunk kultúrlovagokhoz illő iddogálást ebben a pincebárban, mind hozzászólásokban, mind írásokban.

    Határoljuk el élesen, hogy eszméket, nézeteket kritizálunk, vagy személyeket.
    Innentől a dolog egyszerű.
    – lehetne persze, ha nem lenne mindig valaki, aki összemossa, mert magát érzi benne sértve, és lelkének könnyebb a másikat támadni, mint amit mond.

    A Geyza-Gyuri vita amúgy egyedi, hiszen mindketten – bőrükön érezték a kirekesztő rasszizmust – ráadásul a Géyza „csak” áttételesen” – mindennek tetejében az életüket más közegben folytatták.

    Gyuri 23 éven át közvetlen résztvevője volt 1 billió arab feltartóztatásának, (egy kisebb vagy nagyobb fogaskerék, az most mindegy) szóval amely araboknak egy jó része valóban a mai napig élete küldetésének érzi, hogy azt a zsebkendőnyi területet is elvegye a maroknyi Izraeltől, mint jogos jussától.
    Napi fizikai küzdés – nem babra megy a játék – hanem túlélésre.
    Geyza a „jó” kádári hazug világban élt, ahol mint bármi mást ezt is elkenték.

    Másképp látják; – normális.

    Gyuri hogy mér foglal állást mégis a turulok/vagy nem turulok dunamenti formációjának tárgykörében illetően, a fene tudja.
    Az itteni magyarból származó zsidó barátaim (mert magyarok között komplikált a világ) nem igazán akarnak tudni sokat a volt magyar földről. Inkább nem.

  • Geyza
    2020 április 17
    2:28 de.
    Én is jól jártam, főleg anyagilag az algériai munkával, ráadásul a helyiekkel is nagyon barátságosan ki lehetett jönni, főleg egy hónap után, mert akkor már éppen olyan barnák és koszosak voltunk mint ők. Csak az fájt rettenetesen hogy 1,5 éves totyogó volt a harmadik kislányom amikor kimentem és mikor 5 hónap múlva újra találkoztam vele hátrahőkölt és sírva fakadt, mert nem ismert meg.
    Másik:
    a bevásárlásoknál én csak mérték- és távolságtartó sofőr vagyok, de visszaérkezéskor azért a biztonság kedvéért mindig gondosan fertőtlenítem a torkomat egy ampulla prémium minőségű szatmári vagy szilágysági szilva pálinkával és persze utána lenyelem, nehogy véletlenül fertőzött kakit találjanak bennem! 😀
    Másik:
    1985-ben a Bosch gépeket még a nyugatnémetek gyártották, főleg a kék ipariakat, nem a kinaiak vagy endékások gányolták össze, ezért nagyon reménykedek hogy, barkácsolás nélkül felújítható! 😀

  • Gyuri es Rodeo „parbeszede”hez-
    Keszultem a „Szederesti kerdes”hez viszonyulni,de mar
    nem volt hely, es Peszah elmult.Izraelben aprilis 21-en
    emlekeznek meg a Holocaustrol-mar azt megelozo esten.
    Ez alkalommal tobb elet tortenetet hoztak Soa tuleloktol,
    akik csaladot alapitottak es alijaztak , es mar 4-ik nemzedekuk
    el Izraelben.
    Utana kovetkezo heten, aprilis 28-an emlekeznek meg Izrael
    Hadserege elesett katonairol {mar elozo este}es 29-en
    lesz a 72-ik Fuggetlensegi Nap.
    Ezek a datumok emlekeztetnek ra, hogy a Fuggetlensegert
    nagy arat fizettunk es fizetunk-napjainkig.
    Igen, Rodeo, ha valoban „tanulmanyozod” a Torat,a tortenet
    nem ert veget ott, bar mai napig igyekeznek elvitatni
    jogunkat ehhez a foldhoz,annak ellenere,hogy a terkepen
    jelolt nevek „nem mentek le” Izrael {a eszaki kiralysag}
    es Judea {a deli} terkeperol, ha a tortenelem folyaman
    tobbszor maskepp is hivtak- „Palesztina| {az ivrit „plistim”}
    {„betolakodok”{filiszteusok- egei tengeri nep,Goliat
    es Delila nepe a tengerparti varosokbol}-ennyit a „mesekrol”-
    kesobb asszir ,babiloni,perzsa,gorog,romai,arab,keresztes,
    ottoman,brit foglalok.
    A remeny- a legnehezebb idokben is elt.
    Mert hogyan is mondta Ezekiel profeta {i.e 8-ik szazad}
    a „szaraz csontok”rol valo jovendoleseben?
    Ezekiel 37{12}
    „Annak okaert profetalj es mondjad nekik-
    Igy szol az Ur Isten:
    Ime megnyitom a ti sirjaitokat es kihozlak titeket
    sirjaitokbol Izrael foldjere.”
    „Es laknak a foldon melyet adtam vala az en szolgamnak,
    Jakobnak,amelyen laktak a ti atyaitok,es laknak
    azon ok es fiaik mindorokke es az en szolgam David
    az o fejedelmuk mindorokke.”

  • Gabriel
    2020 április 17
    10:35 de.

    Na igen a régi párt-nevelés Izraellel kapcsolatban..

    Elmondok egy kis mozzanatot ami nagy hatást gyakorolt rám 1967-ben ,amikor ezerrel ment a hülye duma az
    „arab szocializmusról, Nasszer kiválóságáról és az EAK* szocializmust építő szorgalmas népéről”

    Mikor távolabbi hazám hadereje szarrá verte ez egész arab bagázst, a faterom halkan csak annyit mondott :
    „Nna. Hát mégsem vagyunk mi zsidók annyira gyávák, mint amennyire hirdetik.”

    Ezek után elkezdtem minden apró hírmorzsát befyűjteni az Arab-Izraeli háborúkról, így alakult ki bennem végül a világos kép a korabeli állami hazudozások dacára.

    *EAK = Egyesült Arab Köztársaság , vagyis Egyiptom.

  • Gabriel,
    ápr.17 10:35 de
    utolsó mondatod tökéletesen fedi a valóságot.Mi akik nem élünk Brazilba és eszünk ágába sem jutott volna és nem is jutna máshol élni,pontosan ezt érezzük.Pestre csak nyaralni megyünk, ha már Stresat,Sirmionet,Rómát,Párizst vagy Londont unjuk.
    A kirekesztéssel kapcsolatban csak annyit,hogy én már 63 éve nem lettem soha,sehonnan kirekesztve.Ellentétben geyza vajda „barátunkkal” akinek a mai napig bizonyítania kell hamis identitását.Vádaskodással,hazug szövegek beírásával és ha nagyon úgy tartja úri kedve hát antiszemita versekkel próbálja bizonyítani hovatartozását. Mert ugye agyon magyaréknál ezt a romlott anyatejjel szívják magukba.A tisztánlátás kedvéért még annyit,hogy tisztelem és szeretem a magyar kultúrát,nyelvet, népi művészetet,Magyarul beszélek,írok,számolok.Nem vagyok benne biztos milyen nyelven álmodok,lehet hogy magyarul is.Nem haragszom azért sem,ha volna,de nincs aki lezsidózna,mert az ugyan annyi,mintha egy Lacit lelaciznának. Az egyetlen aki itt megsértett a boldogult Bencsics Klárika(Figyelő) volt,mert szerintem benézett valamit és tudatlanságában lehet,hogy túlzott jóindulattal magyarnak,méghozzá jó magyarnak nevezett.
    Ez a mai napig is sértés számomra. Ennyi.

  • Gabriel
    2020 április 17
    9:03 de.

    gabigoltalan

    nincs másik brosúrád? ez már olyan szétmarcangolt és még…

    tök rebetli és renunciação meg makk ultimóka piros rekontrával

  • Izraeli
    2020 április 17
    11:35 de.

    az „é” brosúra III. kiadásának redaktált változatát olvashatták

    makk ulti, tök renonc és piros rekontra zöld betlivel

  • Geyza
    2020 április 17
    10:01 de.

    egyenlőre sikeredett de egyelőre én pofozkodnék és a géppuskafészkeket én már legyőztem de nem lovon, kurvára fel voltak háborodva amikor kitűztem a zászlót

    makk rebetli tök negyvenszáz, piros renonc és zöld rekontra

  • Geyza
    2020 április 17
    9:46 de.

    maga kis de link vencs a lerágott csontokkal egyenlőre rágott szalonnabőrrel…, a Bundi meg sem közelíti

    egyelőre így járt a geyza az esztergát szedje szét mind a 38 sebességfokozatot meg a rükk welz etet is

    addig makk rebetli tök ultival piros renonc és zöld rekontra

  • gyuri10
    2020 április 17
    4:07 du.

    Túl sok szó túl kevés tartalomért.
    Kár volt értük…

  • A takonymócesz szerint
    nekem bizonyítanom kellene a származásomat,
    csak mert ő a hasáraütve kijekenté hogy cigány vagyok.

    Aztán mé kéne ?
    Soha nem nagyképüsködtem a származásommal…

    Ellenben arról visszhangzik
    ez az oldal hogy ő kicsoda. Nomeg a
    hazudozásairól, amiket megcáfolni ugyan nem tud
    maximum trágár szavak ordítozásával letagadni.

    Addig is ezt a „gyöngyszemetet”
    szórnám a takonymócesz disznó elé,
    pár évről ezelőttröl. Illének írta hehe :
    *******************************
    Gyuri10
    2015 június 18
    5:57 de.

    Hülye,kretén,bunkó.Hirtelen nem jut eszembe több megszólítás.
    Erre varrjál kokárdát.Kifelejtettem,hogy brutális paraszt.

    ******************************

    Ha lesz időm,(hja a meló..)
    estére csinálok egy összeállítást
    arról miket hazudozott össze itt másokról
    hasonlóan alpári és úriemberhez méltatlan stílusban.
    Olyan ez az ember itt mint perzsaszőnyeg szélén a gejtakony

  • Rodeo 4:26

    Ez az egyenlőre engem is marhára idegesít. Ráadásul ahol ezt tévesen használják, az olyan mondatok teljesen . é r t e l m ü k e t . v e s z t i k. Mert, ha pl. azt mondom, hogy

    „A csapat ezen a meccsen . e g y e n l ő r e . hozta ki eddigi vesztes pozícióját a ligában”, vagy azt, hogy
    „A csapat ezen a meccsen . e g y e l ő r e . hozta régi formáját.”:

    Az első szerint reményteljes játékkal kiegyenlítette a tabellát, egy reményteljes megállapítás. Míg a második mondat már éppen már csupán egy bizonytalan jövőt jósol neki a bajnokság során. Tehát ezzel az értelmét épp az ellenkezőjére váltja át, ill. fordítva is.

    .

    Ui:Az egyelőre [egy+előre] megengedő és ideiglenes, azt jelenti:
    előrebocsátva, megelőlegezve, pillanatnyilag, jelenleg, még, ideig-óráig, most, átmeneti…

  • Rodeo

    Igazad van, mert ha valaki nyelvbotlásként használja az „egyenlőrét”, hát az még hagyján, de hogy leírja, majd átnézve sem veszi észre benne ezt a hibát, az vagy pongyolaság (és ez legyen csupán dicséret), vagy pedig műveletlenség…

    üdv’ és aroma:
    Gorgonzola 😀

  • Kenny,

    Azért mert nem látod ebből hol lesz haszon, nyugodt lehetsz, ők tudják.

    —————————————

    Miért gondolod, hogy nem látom?

  • Geyza
    2020 április 17
    8:49 de.

    . . . . . . . . .

    Különben írtam magához emilkét.
    Fogaggyunk nem is olvasta 😀

    ——————————————–
    Fogaggyunk, hogy olvastam….. -:))))

  • Rodeó és Gorgonzola

    Akinek ennyi jó kevés,
    Az meg e g y e n l ő r é t… ))) 😀 (((

  • Azé ez elképesztő.
    Ismét és ismétcsak
    tanújelét adja a takonymócesz Gyurka
    a rejtett homoszexualitásának és náci nézeteinek, melyek gyakran együtt járnak.Mint azt tudjuk az SA elhíresült vezéréről, bizonyoa Röhm-ről.(Származás alapján dönthető el ki a jó ember és ki nem) Nem bír magával vagy mi..

    Azt írja itt kicsivel feljebb
    hogy nekem „bizonyítanom” kellene őelőtte az „identitásomat”

    Namármost ezzel csak kettő apró bibi van:

    1
    Nekem nincs időm arra
    hogy félkegyelmű Koncsítákkal találkozgassak.

    2
    És legkevésbé sem szeretném a „bizonyítékot” a kezébe adni „bevizsgálás” céljából hehehehe
    Ilyen játékokat leginkább csak hölgyekkel szeretek játszani, amikoris előkerül a „bizonyíték” 😀 😀 😀

    Takonymócesz Gyurka, úgyismint kis Koncsíta:
    ha javasolhatnám, gondold át miket írsz,lehetőleg
    az ELŐTT hogy leírod. Csak magadat járatod le folyton.

  • SchumackerLady

    Geyza
    1:47

    Már megbocsáss, de Gábriél ott nem is erről beszél…

    Nem vagy te egy kissé – vagy inkább nagyon – konformista… ?

    Mondd, attól még, hogy ő is műszerésznek láttatja magát előtted, még mi a közös bennetek? 😀

    Egyébként magát ő törvényszerűen mindig annak mutatja, aminek az ő hálójába akadt naiv olv-társunk szeretné látni… Vannak ilyen pókok. Hozzáképest Houdini, az egész működése során egy kezdő amatőr volt. Ő egyik percről a másikra úgy alakul át lepkéből virággá, hogy azt még az ájtatosmanó is megirigyli. Úgy csinál marxistából hitleristát, mint mesebeli boszi királyfiból varangyot. Egyszóval, mint egyéniség, a pasas csak Tohomas Mann pszichopata mágusával vethető egybe… (a Mario és a varázsló-ból)

    Ha pedig a feltételezett foglya mégis fölfedezi, vagy stenments’ fölfedi az ő hazug mimikrijét, akkor az illető Karikásnál végleg „el van veszve”… Tudnék egy pár példát innen a KMH-ról, akiből ez a szörnyszülött pillanatok alatt csinál feketeseggűt és még mimindent, ami csak a szélsőjobb megbélyegző szókészletét jellemzi…

    Geyza, nem veszed észre, hogy őrá önmagában már a Marxizmus, csak mint szó is úgy hat, „mint ördögre a tömjénfüst”? Ha csak meghallja, a pali azonnal penetráns dühkitörést produkál… Őelőtte még édesapád is, ha élne szegény*, biztosan csak Belzebub fiaként jöhetne számításba… Hát ne próbáld őt se más színben feltüntetni, mint amit életében büszkén viselt… Attól te Gábrélnél nem leszel se jobb, se rosszabb; mert számára csak egy préda a többi között…

    Jó egészséget: SchumackerL

    .

    *Ezt is csak a Te számomra szimpatikus, és elvi töltetű ismertetéseid alapján állítom. (- Elnézést kérve, de példaként éppen ezért Őt állítottam eléd.)

  • Rodeo11
    2020 április 17
    4:29 du.

    Ne ugrájjon maga me’ kihegyezlek mint egy ceruzát

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/18/418Pentip_Mix.jpg

  • Nabaßátok meg, erre varrjatok gombot :

    https://nepszava.hu/3074965_kina-felelos-a-jarvany-elszabadulasaert

    Mindig mondtam és akinek esze volt szintén tudta.
    Csak a WHO pofázott érthetetlen dolgokat.

    Az ENSZ egyre inkább afféle „gittegyletté” válik
    aholis nem tudni kinek a pénzéért hordanak össze faßságokat

    Például Izraellel kapcsolatban is folyamatosan hazudoznak.

  • Geyza
    2020 április 18
    5:04 de.

    majd ha az aranyparker töltőceruzáját is ki tudja hegyezni akkó’, majd talán…

    addig is jó kis gép

    tök rebetli és piros renonc zöld rekontrával

  • SchumackerLady
    2020 április 18
    4:42 de.

    Látom hogy marakodtok Gábriellel,késhegyig menően.
    De nem tudok hozzá szólni.Mondjuk..engemet is
    zavar az elvakult Marxizmus-gyűlülete,
    dehát nem vagyunk egyformák.
    Unalmas is lenne nemde?

    Szaal birkózzátok le ez ellentéteket,
    addig én hátradőlök és sörözök 😀

  • Besancon
    2020 április 18
    2:50 de.

    Jó, akkó írtam egy újabbat..

    (Ez most a múltidő jövőidős alakja, vagy mijafene?)

  • Gorgonzola
    2020 április 18
    2:44 de.

    Hát igen !
    MErt én csak egy egyszerű fémmunkás vagyok : állatszámadó.

    /Idézet Fricibácsi Mr. Karinthytól/

  • Affene:
    „Ipari munkás” igy a helyes a zidézet.Egyenlőre eléggé régen olvastam, azé nemtom egyből jól.

  • Besancon Mert nem hiszem, hogy olyan nagy a fantáziád gazemberség terén. Azt is tanulni kell, nem gazembernek születik az ember.

  • gyuri10
    2020 április 14
    5:19 du.

    A mai meghökkentő eset Takonymócesztól.
    Fenntebb azt írja itt , hogy nem Orbán-fan.
    De azért volt annyi esze hogy belépett a FIDESZ-be hehehe

    Koncsíta!
    Ezeket te írtad napra készen kettő éve ? :

    *****************************
    gyuri10
    2018 április 14
    5:59 de.

    Senki,nem tartozik magyarázattal.A balos mazohok vesztettek és most folytathatják az aknamunkát a következő választásokig.Addig marad a destruálás és ha az sem sikerül,hát…a köröm rágás.Ez történik a világ majd mindegyik demokratikus rendszerében.A jobb regnál és a bal rinyál.Van Isten!!!
    *****************************

    Továbbá :

    ****************************
    gyuri10
    2018 április 14
    8:38 de.

    bár-lév,
    az én fideszes tagsági igazolványom száma azonos a Te tagsági igazolványod számával a V-15,a becelem …..Én Izrael 70. függetlenségi napját ünnepelem április 19.-én tiszta szívvel,boldogan.
    **************************

    Ez utóbbi ugyan nem teljesen világos, mert már ideges lehetett a Koncsíta hogy Bar Lev megvilágította hogy őkelme csak egy szélsőjobbos troll.
    De az világosan lejön hogy van FIDESZ-tagságija.

    Gyurrkamócesz:
    Letagadod, vagy kitegyem az egész oldalt ahol „szerepelsz” ?

  • Geyza
    2020 április 18
    5:14 de.

    messzemenően egyetértek magával… bár ki kellene próbálnia az USA kies életmódját manapság…!

    a legendáriumot meg betenni az üvegajtó mögé a könyvszekrénybe a Grimm és az Andersen mellé szorosan!!!

    pontosan úgy van ahogy mondja maga kis ünneplő esztergálós…

    AZ EGÉSZ EGY NAGY HATALMAS HAZUGSÁG

    és zöld renonc piros ultimóka tök rebetli és makk rekontra

  • Geyza:
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/04/18/418Pentip_Mix.jpg

    Hmm…kicsit régi típus (a számát már elfelejtettem), de jó masina, és legalábbis így felületes, első rátekintésre nagyon szépen karbantartod.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 április 18
    5:04 de.
    Hány tonnás ez a preciziós ceruzahegyező készüléked? 😀

  • Orsós Elemér

    JOSHUA WONG, ez legalább olyan tipikus kinai név, mint a Kalányos Tensziaoping! 😀