Gyűlöletbeszéd és rendszerszintű skizofrénia a Fideszben

2020 december 9 2:15 du.122 hozzászólás

Ne azt nézzék, mit mondok, hanem, hogy mit teszek – mondta számos alkalommal Orbán Viktor, Magyarország illiberális miniszterelnöke. Kockázatos mondat, mivel nem mindenki veszi be a maszlagot, amit a közpénzmilliárdokból egyre nagyobbra duzzasztott állami propagandamédia sulykol: hogy Soros György és „hadserege” – vagyis a civilek, akiket évtizedek óta nagyvonalúan támogat (ahogy egykor a fiatalon még liberális Orbánt is) – a „keresztény” Magyarországra „migránsokat” akar tömegesen betelepíteni. És Fideszmagyarország fogja megvédeni a „keresztény” Európát a „migránsoktól”, az iszlámtól, mindennemű másságtól és sokszínűségtől.

Ám akik átlátnak a szitán, tudják: Orbán mondata azt jelenti: vizet prédikálok és bort (vagy hungarikumot: magyar pálinkát) iszom.

Azt kommunikálom, hogy a kerítéssel, amelyet Magyarország déli határára építtettem, Európát védem a migráns hordáktól (akik keressenek más országot maguknak vagy forduljanak vissza!), miközben azt teszem, hogy jó pénzért letelepedési kötvényeket bocsátok ki, vendégmunkásokat szerződtetek, vagyis suttyomban nagyságrendekkel több bevándorlót engedek be, mint amennyivel riogatok. Azt prédikálom, hogy Európa megmentője vagyok, és közben megvétózom az EU gazdaságélénkítő csomagját, s ezzel az egész európai költségvetést, amivel Magyarországnak is milliárdos károkat okozok. Vagyis úgy védem Európát, hogy megbénítom a működését.

Hogy miért? Mert az EU újabban az eurómilliárdok kifizetését már jogállamisági kritériumok teljesüléséhez kötné.

Kétes dicsőség, és csak a vaknak nem tűnik fel, hogy éppen a két fő illiberális EU-tagállamnak, Magyarországnak és Lengyelországnak van ellenvetése a jogállamisági, átláthatósági kritériumokkal szemben.

E sorok írásakor Lengyelország már visszatáncolni látszik a vétótól, Orbán még erősködik, és egyelőre, úgy tűnik, lemond a kedvezményes európai segélycsomagról és kölcsönről, és inkább drágábban vesz fel piaci hiteleket, csak hogy az EU intézményei bele ne lássanak a kártyáiba: hogy az elmúlt tíz év alatt kapott több Marshall-segélynyi EU-támogatást nem a magyar gazdaság, oktatás, egészségügy fejlesztésére, hanem saját családjának és klientúrájának gazdagítására fordította és fordítja.*

Alig telik el nap mostanában olyan botrányok nélkül, amelyekből élesen kiviláglik: az Orbán-kormány szisztematikusan mást mond, mint amit tesz.

Az Európai Parlament két fő-fő fideszes képviselője közül Szájer József, aki 2011-ben a fáma szerint Budapestről Brüsszel felé repülvén a saját ipadjén írta meg Magyarország új, „gránitszilárdságú” (azóta mégis már kilencszer módosított) alaptörvényét, amelynek már a preambuluma a keresztény értékeket és a család szentségét kívánta kőbe vésni, a napokban minden tisztségéről lemondott, a Fideszből is kilépett, miután Brüsszelben a járvány miatt elrendelt kijárási, illetve gyülekezési korlátozásokat megszegve egy drogos szexorgián vett részt, ahonnan a kiérkező rendőrök elől menekülni próbálván úgy mászott le az ereszcsatornán, hogy útlevél nem volt nála, extasy tabletták azonban igen.

Az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó Fidesz másik fő EP képviselőjének, a delegációvezető Deutsch Tamásnak eközben a kizárását kezdeményezik az Európai Néppártból (EPP); a dologról december 9-én döntenek. A felháborodást Deutsch azzal provokálta ki, hogy Manfred Weber frakcióvezető ama megjegyzésére, hogy ha Magyarországon független bíróságok lennének és szabad lenne a sajtó, nem lenne a Fidesznek félnivalója a jogállamisági feltételektől. Deutsch két interjújában is úgy reagált, hogy az az érvelés, hogy „ha valakinek nincs takargatnivalója, akkor nincs mitől tartania”, a Gestapo és az ÁVO jelszava volt.

Deutsch azóta magánlevélben bocsánatot kért Webertől – de valamiért előtte mégis fontos volt neki, hogy ezt ország-világ előtt elmondja.

Eközben bő öt esztendeje folyik az központosított médiában a tőzsdespekulánsnak, újabban már bűnözőnek is nevezett Soros György ellen uszító, gyűlöletkeltő kódoltan, de határozottan antiszemita kampány.

Ebben elég nagy a verseny, mert a propagandamédia szisztematikusan szítja a gyűlöletet az ellenzéki pártok, civil csoportok, a cigányok, az LMBTQ közösség, és – főleg Soros György személyén keresztül – a zsidóság ellen.

Szakács Árpád, a központilag szerkesztett Mediaworks propagandamédia-holding egyik volt vezető szerkesztője – ma inkább fideszes megmondóember – ezt tudta mondani: „A liberalizmus, a nácizmus, a kommunizmus és az ebből kinövő baloldal egy és ugyanaz. Ezek mind ugyanazok.”

Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke a Vértanúk Emlékművének újraavató ünnepségén az ellenzéket a „Lenin-fiúk utódainak” nevezte, akik külföldről pénzelt istentelenséggel, hazaárulással és nemzettagadással akarnak választást nyerni.

A legnagyobb felháborodást azonban mégsem az idézett közjogi méltóságok megnyilatkozásai, hanem a náluk kisebb hatalmú, ezért túlteljesíteni, minél nagyobbat mondani kívánó Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum két éve kinevezett igazgatójának egy az Origo.hu kormányszócsövön közölt, s facebook-bejegyzésként is megosztott írása keltette – amely ellen nemcsak a Mazsihisz, vagy Izrael Állam, hanem még az Orbánnal évek óta szívélyes kapcsolatokat ápoló Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) is tiltakozott.

 

Ominózus írásában Demeter Szilárd egyebek között azt állította, hogy Soros György a liberális Führer, hogy „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.” És azt is hozzátette, hogy „a magyarok és a lengyelek az új zsidók.”

Demeter a náci ideológia vállalása közelébe került: meg kell mutatni, hogy a magyarok minden társadalmi, gazdasági, kulturális, erkölcsi fogyatkozása külső, illetve idegen hatásnak tulajdonítható. Meg kell mutatni, hogy megannyi probléma mögött mindenféle Soros Györgyök rejtőznek. Meg kell mutatni, hogy akik Orbán politikáját bírálni merészelik, mind engesztelhetetlenek, ezért életveszélyesen fenyegetik a magyarság fennmaradását. Végül meg kell mutatni, hogy a magyarság csak a Soros György és a liberális demokrácia legyőzésével, kíméletlen „önvédelmi” ellenlépésekkel maradhat életben.

Orbán létrehozta Joseph Goebbels mintájára a Fideszes Információs- és Propagandagépezet, amelynek Demeter Szilárd csupán az egyik szorgalmas közvetítője, de a művészet és az oktatás minden területén ott vigyáznak a demeterek!

Demeter a tiltakozások hatására levette a posztját az Origóról és a facebookról, sőt a facebook oldalát is törölte, de a PIM vezetéséről persze nem kell lemondania, a kormány a poszt törlésével is megelégedni látszik. (Viszont a PIM munkatársai elhatárolódtak főnöküktől, és látványos flashmobon tiltakoztak ellene a múzeum előtt.)

A fő probléma nem a magát veszettül EU-ellenesnek, és Orbán kormányát „száztíz százalékban” támogatónak mondó Demeter, hanem a kormány aljas vezércsele. E csel abból áll, hogy miközben visszahozza a közbeszédbe a nyilas propagandát, ezt úgy álcázza, hogy egyszerre nyal be a zsidóságnak és uszít ellene.

Érdekes időzítés, hogy Demeter Szilárd fertelmes eszmefuttatását alig néhány nappal azután közölte, hogy Orbán barátja, Köves Slomó főrabbi világgá kürtölte: „Magyarország a zsidók számára legbiztonságosabb hely jelenleg Európában” (Hungary Now Safest Place in Europe for Jews – Rabbi Köves at the Hungary at First ‘Site’ Conference).

Évek óta tudjuk, hogy ennek a picinyke ortodox haszid közösségnek a főrabbija és a magyar kormány szoros együttműködése pazar hasznot hoz egymásnak (értsd: az Orbán-rendszer aránytalan mértékben támogatja őket).

Ez a felettébb korrupt és erkölcstelen „adok-kapok” alaphelyzet persze, hogy demetersziládokat termel ki, és oda vezet, hogy egyfelől legitimálják a kormányoldal egyre erőteljesebb szélsőjobboldali, mivoltát. Másfelől az a Chabad, amely Magyarországon nem rendelkezik történeti gyökerekkel (mindössze 1989 óta létezik Magyarországon) „ügyesen”, vagyis hatékonyan kiszoríthatta a már a 19. században vallási tényezővé vált neológ irányzatot, és ezzel aránytalan hatalmi és anyagi túlsúlyt és befolyást szerzett magának (amiért persze folyamatosan meg is szolgál).

Így aztán ütemesen és biztosan menetelünk a teljes őrületbe.

*A mai nap folyamán a lengyelek és magyarok feladták a vétót.

122 hozzászólás

  • Göllner András

    Eszter nagyszerű jegyzetéhez egy lábjegyzetet tennék: Az EU úgy magára hagyta ezt e népet uralkodóival szemben mint a kutyaszart kinn a szemétlerakodó árnyékában. Csak egy kis jelet kellett volna most adnia az EU-nak – a további kifizetések felfüggesztésével – és ezzel morális támogatást nyújtania a gengszterek által elnyomott, meghülyített, félretájékoztatott, a gyülöletre gerjesztett népnek. Merkel megint megmutatta, mint elődjei sorra az elmúlt 100 év során, hogy a német államnak az elsődleges érdeke Magyarországon az, hogy saját tőkéseinek haszon élvezetét növelje a magyar munkás, az egyszerű, hétköznapi magyar ember, a magyar ifjúság jóléte, jövője, szabadsága kárára. A magyart már évszázadok óta két oldalról baszzák – kintről is meg bentről is, egmással összefogva, és kíméletlen alapossággal. Csodálkozik valaki is azon, hogy ebbe már mindenki belefásúlt Bugacpusztán vagy Verdkicsúcson? Ami most zajlik, talán a leggusztustalanabb változata ennek a perverz rabszódiának. Ennek az országnak a morális ereszcsatornáiból már évek óta csak szar folyik a Dunába. Mind addíg amíg az ürülék lefelé, Európa nyugati tájaitól kelet irányába terjed, semmi se fog változni.

    Európa kízárólag akkor baszik az asztalra, ha bankárait veszélyeztetik, mint Görögországban. Ott se a Görök nép hanem a Német, Francia, bankok érdekei késztették lépésre az EU-t. Ez a nyugati „civilizáció” értékrendjének lényege.Erre kattant rá a magyarok nemzeti szégyenfoltja, a felcsúti bugris. A keleti tájak értékrendje csupán névleg különbözik, ott az átverést más fajta mázzal etetik be a nyájaknak.

  • Hat allitolag, a cikk alapjan, a Neologok mar nem igen leteznek, csak a Chashid-ok?
    De melyik , az Elizer , vagy inkabb a Szatmar-i branch?

  • Göllner András
    2020 december 9
    3:21 du.

    Merkel nagysosasszony eladta az Únió magyarországi polgárait az autógyárainak az érdekei miatt ezvan.

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2020 december 9
    3:21 du.

    Göllner Úr!
    A Jóisten áldja meg ezért a zseniális „Lábjegyzetért”!!!!
    Tragédia hogy, a magát mindig progresszivnek melldöngető magyarországi és az emigrációban általában rosszul, hiányosan vagy félretájékozottan okoskodó értelmiségnek még tizede sem jutott el ezekre az alapvető felismerésekre, mert ezek okos tudatosításával ők tudnának legmeggyőzőbben hatni az elkábított fejekre!!! Minden esetre sokkal hatásosabb lenne, mint a mindenféle mundér védelemre és úszításokra gyártott haszontalan peticióik, látszat összeborulások és 50 fős látványtüntikézések tömkelege, amitől az éhbéres munkából dühösen hazatántorgó szignifikáns szavazóhalmaz csak röhögö görcsig tud eljutni!

  • „Az EU úgy magára hagyta ezt e népet uralkodóival szemben mint a kutyaszart kinn a szemétlerakodó árnyékában.”

    Kedves Göllner András, én már eddig is tudtam, hogy sem az EU, sem az USA nem tekinthető jótékonysági intézménynek. Ráadásul ha valakik beavatkoznának a belügyeinkbe, jogosan lehetnénk felháborodva. Tetszik-nem tetszik, Orbán Viktortól nekünk magunknak kell megszabadulnunk teljesen önállóan. Elvégre nem vagyunk már gyerekek, és külső nyomás sincs rajtunk (ne is legyen), mint hajdan az oroszok.

  • György Molnár

    „….suttyomban nagyságrendekkel több bevándorlót engedek be, mint amennyivel riogatok.”
    Egy „nagyságrend” az ugye 10-szeres szorzó, „nagyságrendek” az legalább 100-szoros szorzó……Nem kötekedni akarok, de sajnos ezt mindenütt helytelenül használják, kedvenc „lapomban” ezért teszem szóvá……

  • Kámvás András

    Göllner András úr kissé drasztikusan ugyan, de rámutatott a lényegre. Megmutatta, miért nem gyakorol az EU nyomást a magyar kormányra. Más: Magyarországon az EMIH és a MAZSIHISZ között finoman fogalmazva, nincs egyetértés. Számomra kissé különös ez a „Brian élete” típusú cicaharc, amit persze Orbán kihasznál,mert miért is ne használná ki.
    „Ebben elég nagy a verseny, mert a propagandamédia szisztematikusan szítja a gyűlöletet az ellenzéki pártok, civil csoportok, a cigányok, az LMBTQ közösség, és – főleg Soros György személyén keresztül – a zsidóság ellen.” Ez a mondat kissé eltúlzott következtetést von le, mondhatnám azt is, szinte ugyanolyan szinten van minta kormánypropaganda.

  • Kámvás András

    Tévedés!
    Orbán nem kihasználja, hanem folyamatosan szítja az ellentétet a magyarországi zsidóság demokratikus képviselője a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és egy halandzsa névre kreált Egységes Magyarországi Izralita Hitközség között. Az EMIH-et szemben a Cikk állításával az I. Orbán kabinet hozta világra a renitens MAZSIHISZ ellensúlyozása, illetve lejáratására a magyar zsidóság körében. Erre rögtön megtalálta a maga tányérnyaló és alattvaló szolgáját Köves személyében, s minthogy az azonnal kötélnek állt, jutalmul megkapta az addig állami birtokban tátongó XVIII.századi óbudai zsinagógát.
    Ami a légbőlkapott EMIH nevet illeti, az egy rakás értelmetlenség. Elsősorban az „egységes” kifejezés amely egy új, szinte tagok nélküli szervezet esetében rögtön blöffre utalt.
    Másrészt, az EMIH önmaga is tagja a demokratikusan megválasztott MAZSIHISZ-nek. Jellemző, hogy Köves az egyik főrabbi-választáskor – bár sikertelenül, de – maga is pályázott a főrabbi címre, aztán letett erről a kisérletsorozatról, mert a kormány szinte csak vele tárgyal…
    Ennél hosszabb az ügy, de annyi tény, hogy ez az egész macska-egér harc mind-mind Orbán megaláztatása a magyarországi zsidóság össze- és egymásra uszításával, egy goebbelsi játék és szórakozás.

  • Eszter! Én úgy gondolom, hogy a cikkben ezek az alapítási körülmények, illetve ezek megfogalmazása pontatlanok és félrevezetőek.

    Egyébként Köves Slómó az Orbánnak tett politikai szolgálataiért az Óbudai műemlék Zsinagóga mellé biztos egzisztenciául még megkapta a magyar hadsereg főrabbija címet is…

    Ezen kívül az ürge elvtelenségét mi sem fejezi ki jobban, mint a Cikk illusztrációja gyanánt mellékelt színes fotó Köves Slómó (hitközségi)”vezető rabbi”és Semlyén miniszterelnökhelyettesről.

  • Nos csak röviden reagálok erre az igaztalan cikkre:

    Orbán amit mond aza teszi is,és ugye leginkább a mindenkit érintő járvánnyal foglalkozik,méghozzá hatékonyan!
    ezzel szemben a „dicső” ellenzéket nem érdekli a járvány,hanem
    csupán a 2022-es választás(ahol semmi esélyük nem lesz)és mind a kinti mind az itthoni ellenzék gyűlölködik,ami nemcsak újságban olvasható,de sokszor a TV.-ben élő egyenes adásban!!!!!!!!!!!!!
    Aztán ugye továbbra sem kívánunk kétes migránsokat beengedni,eltartani mint egyre több európai ország sem!

    Amúgy Soros ( zsidók szégyene!!!) is minden lépésében megpróbál az országnak ártani,mert nemcsak a hitét,hanem a volt
    hazáját is elárulta!

    Talán meg kellene gondolnia a cikkírónak ,hogy ellenzékból sem kellene valótlant,cáfolhatót állítani,mert kissé „égő”!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jichak és Vögelein:

    Elnézést a cikk írójától
    de itt még szeretnék reagálni fenntebb
    említett két kollegának a lezárult „Mit miért teszűnk”
    topicban hozzám írt kommentjára.

    Jichak : Pontosan úgy ahogy mondod. Küldetést teljesít az önjelőlt áltörténész. Az idetévedőket célozza meg, akárcsak Boda Marcsi. Csak Hazzaynak több esze van.

    Vögelein: Valóban. Visszavonom az állításomat. Nem ismerem eléggé a történelmet.

  • Kiegészítés!

    Amúgy nem csak Sorostól,de a bukott Gyurcsánytól és a szintén jellemtelen Klárikájától is hányingerem van,és képzeljék ezzel nem vagyok egyedül (!!!!!!!!!)Tóbb tisztességes baloldali ismerősöm is ezen a véleményen van.
    Az azért nagy szerencse,hogy még az ellenzéki pártokat is szét”kúrja”,hogy az ő szavaival éljek!Már eddig is többen kiléptek ellenzéki pártokból,akik nem hazaárulók!!!!!!!!!!!!!
    Szanyi Tibor is (többek között…) elmondta a véleményét ezzel kapcsolatban(TV,egyenes adás)!

  • Göllner András

    @ Kámvás, Almási, Orsós, Geyza

    Kemény idők néha kemény szavakra késztetnek. Adatott volt az EU-nak a lahetősége, hogy ideiglenesen felfügessze annak a tagnak a jogait, amelyik az EU által is bizonyítottan, sorozatban megszegi azokat a szabályokat, értékeket amelyeket az Únió hivatott védeni. Az EU Tanácsnak ez az eszköz 12 éve a jogában áll. E jog mellőzését a magyar gengszterkormánnyal szemben, és a magyar átlagemberek anyagi és erkölcsi kárára, a Német Autóipar érdekeit védelmező Német Kancellárasszonynak köszönhetik a magyarok. (Yes, Geyza) Valóban nem Európa poshadtjainak a dolga megvédeni ezt az évszázadok óta megerőszakolt, megsunyisodott, „átb….tt” népet. Ady,Polányi, József, Márai, Bibó mind tudatában voltak ennek. Hogy is ne tudnám mindezt Almássi? Hogy is ne tudnám én, hogy a magyarnak kell kihúznia magát a szarból mert ez a művelet nem a mások, hanem a sajátjaink dolga? De hogy szó nélkül hagyjam, amikor a „barátaink” az EU-ból azon az ereszcsatornán keresztül eresztik ránk a szennyvizüket amelyen a magyar alaptörvény szerzője közlekedik az éj leple alatt az alsónacijában – ez már a számomra egy kicsit büdös volt. Hogy mindez odafenn a Slomónak, vagy idelenn a Gyuri 10-nek kóser, az már az ő dolguk.

  • a személyautó gyártás és a nagymértékű túltermelés ugyanabból a fósszilis energiák felhasználására van fenntartva, (közbevetőleg hatalmas anyag és energiapazarlás) az elektromos személyautók sem „a” megoldás, mert az aksik előállításához szükséges alapanyagok kifogyásával ez az időleges ábránd is füstbe megy! a megoldás egy jól szervezett tömegközlekedés, amiből most a légiközlekedést (a teherszállítást is beleértve) a SARS tönkrevágta, és abban a hajtóművek még mindig XIX. századiak a turbináikkal, a tudomány nem sok mindent tudott fejleszteni ezen és nem is látható még szándék sem erre!

    a fogyasztói társadalom az öngyilkosság, ésszerűségről ebben még gondolat sincs, mindenki el akar adni valamit és a hitelkonstrukciók mint mágnes vonzzák a vevőket mint büdös lábra a legyek szállnak rá bármire, mialatt a természetet az ember hülyesége kifosztja és lakhatatlanná teszi

    átkozott az aki tervgazdálkodásról álmodik, pedig a vége az lesz, és nincs is az olyan messze, ugyanakkor a haszon azaz a profit leosztása marad úgy ahogy most akkor értelmét veszíti az egész, már csak az életbenmaradásért mennek emberek rabszolgának mert a fizetések és jövedelmek csak éppenhogy elegendőek a túlélésre… és mindennek a kapzsiság és a mindent maga alá kaparás az oka és ennek egyenes velejárója a xenofóbia, rasszizmus, és az oktatás jelenlegi állapota amelynek alapján a teljes elbutulás keletkezik értéktelen dolgokat értéknek árulnak és mivel a „vevő” nem ismer mást megveszi és assziszi… és a gyűlölködés meg égig ér

  • Egyetértek úgy a cikkel, mint Göllner úr ahhoz fűzött lábjegyzetével.
    Nem szoktam, nem is szeretek politikai jóslatokba bocsátkozni, de pillanatnyilag az a futó benyomásom alakult ki, hogy Merkel asszonynak a közeli távozása előtt, afféle búcsúszimfoniaként még mesterien sikerült egy új, bár az eredeti mintánál remélhetően talán kisebb jelentőségű müncheni megegyezést összetákolnia.
    Hogy ennek következtében széthullik -e majd az EU, s kialakul -e az új európai háború lehetősége, nem tudom. (Talán mégsem, hiszen Magyarországnak – bar az adott esetben belső lázongások leverésére kiválóan alkalmas – néhányszáz német páncélozott harcjármű megvásárlásával sikerült a legteljesebb mértékben helyreállítnia a jogállamot, visszaszereznie általános európai megbecsültségét – geostratégiai és gazdasági jelentősége valamivel bányászbéka a feneke alatt van, Lengyelország pedig geostratégiailag ugyan igen jelentős, de a hagyományos történelmi lengyel-orosz barátság és együttműködés miatt elég nehezen engedheti meg magának, hogy Putyin lakájává váljék. De hát, ki tudja…)

  • GEYZA:

    Rugjatok ki a nemet autogyartokat, es mit tennel egy millio magyar munkanelkullivel????

    Meg Bar-B-Guz-nanak mint Dozsa Gyorgyot !

    De mond kerlek, miert nem veszi magyarorszag az olcsobb munkaberek elonyeit mint Kina?????

    Bagokert dolgoznak, de dusgazdagga valnak am amodon.
    S az volt a kezdetben vilagszerte, nemetben , a USA-ban, stb.
    A magasmunkaberek a befektetoket elkergeti mashova, viszik penzuiket es mind a munka-es meg-gazdagodas lehetoseget mahova!!!!

    Elobb Japanba, ma Kinaban, aztan meg minden-mas majdnem ingyen-munka-lehetosegek orszagaiban.

    De azok nem sirankoztak am mint a magyar!!!
    Megfogtak a lehetoseg szarvat sikeresen es most rohognek rajtatok!!!!

    Hasonloan a mezogazdasag es elelmiszer teremels eseten is.
    Sirankostok a nyugati olcsobb elelmiszerek arusitasan, amig a videki-mezogazdasagi dolgozok meg alamizsnakon tengodnek.

    Miert nem termelni es elonyet venni az alacsonyabb munkabereknek?????
    Amodon minden termeket kepesek lehetnetek elarusitani magasabb arakon, magasabb jovedelmekert!!!!

    Miert az oly remesen felfoghatatlan a magyar okosoknak???
    Harminc ev-alatt sem voltato kepesek azt felfogni????

    Ebredjetek mar fel mielott tull keso lenne felebredni!!!!

  • szaszkó rózsa

    Azt gondolom Angela Merkel nemcsak a német autógyártók=német gazdasági helzet kedvéért,hanem az Európai Néppárt poziciójának megőrzéséért tette amit tett.Gerinctelen és megitélésem szerint teljesen ellentétes az Európai Unio szellemiségével, erkölcsi értékeivel.Ha maradt még neki egyáltalán olyanja…

  • Eszter remek cikket írt!
    „Orbán létrehozta Joseph Goebbels mintájára a Fideszes Információs- és Propagandagépezet, amelynek Demeter Szilárd csupán az egyik szorgalmas közvetítője, de a művészet és az oktatás minden területén ott vigyáznak a demeterek!” – Sajnos ennél még sokkal rosszabb a helyzet, az egészségügyben továbbá a közhatalom minden területén, a rendőrségen, bíróságokon, ügyészségeken, hírközlési hatóságon, versenyhivatalban, a választások tisztaságát felügyelő hivatalokban stb. szóval minden fontosabb helyen ott ülnek és szorgalmasan végzik a feladatukat a kirendelt demeterek. 🙁
    Eszter, azonban felejtsd el a menetelést a „teljes őrületbe”!

    Szerencsénkre itt a kmh-n még csak önjelölt demeterekkel találkozhattunk és bár nyilvánvalóan nagyon szeretnék, eddig még nem sikerült átvenniük a hatalmat 🙂

  • Bendeguz79
    2020 december 10
    3:59 du.

    Ugggyan..maradjál már..a negyedét nem érted annak ami itt történik

  • Mivel lezartak a „Miert tesszuk amit teszunk” cimu cikknel
    a hozzaszolasokat- engedtessek meg, hogy itt- tegyek
    nehany megjegyzest.
    Tobben {nem eloszor}- nagyon ertelmesen elmagyaraztak
    a zsido tortenelem alakulasat es Izrael letrejottenek elozmenyeit,es szuksegesseget- szeretnem roviden „osszekapcsolni”
    a jelent- eppen most,amikor megemlekezunk Hanukarol,a Makabeusok
    harcarol a gorog onkeny ellen.{i.e 167-160}.

    https://zsido.com/modiin-ahonnan-a-hanukai-tortenet-indult/

    Nehany szemelveny- a mai Kozel-Keletrol

    1}Vajon Iranban- mindenki elegedett az ajatollak rendszerevel?
    Hogyan kerulhetett ez a zaszlo es felirat kozszemlere-
    Teheranban?

    https://neokohn.hu/2020/12/08/koszonjuk-moszad-feliratu-transzparens-es-izraeli-zaszlo-is-felbukkant-teheranban

    2} Az orosz nagykovet szerint- ” Izrael-nem Iran a Kozel-Kelet
    legnagyobb problemaja” es „nincs bizonyitek hogy
    a Hezbolla furta az alagutakat {Izrael polgari telepulesei
    fele}.

    https://www.jpost.com/middle-east/russian-envoy-israel-not-iran-is-the-problem-in-the-middle-east-651489

    3} Hat igen- egy kis nep- mindeg a nagyhatalmak kozott-
    „ellensulyoz”.
    4} Megis- ahogy ivritul mondjak- „csak azert is-mindezek
    ellenere- Erec Jiszrael- mert_
    5}Az Abraham egyezmeny- az Egyesult Arab Emiratusokkal.

    https://ujkelet.live/2020/09/16/az-abraham-egyezmeny-szovege/
    6} Utban van egy ujabb szerzodes-Izrael es Marokko kozott.

    https://izraelinfo.com/2020/12/10/bekemegallapodas-izrael-es-marokko-kozott-trump-hatalmas-attores/

    7} Tehat megis- minden bajunk ellenere- jarvany- megerkeztek
    az elso vakcina szallitmanyok}

    https://ujkelet.live/2020/12/09/megerkezett-az-elso-pfizer-vakcina-szallitmany-a-ben-gurion-repterre/

    ne feledjuk Hanuka hoseit- es unnepeljunk- bizva egy
    jobb jovoben.

    Handel- Judas Maccabeus

  • Ms.SZASZKO ROZSA:
    Minden allamfonek, kormanyfonek az elso erkolcsi es eskudt kotelessege a sajat nemzetenek az erdekeit szolgalni!!!

    Ez alkalommal, Merkel Nemetorszag gazdasagi erdekeit haboruk nelkul kenytelen szolgalni.

    Nemet-orszag, egy igen fejlett ipari nemzet, amely nem csak nyersanayagra, fokent piacokra kenyszerult a letfentartasa celjabol.

    Nemet morszag tul kicsi a sajat „paicca-lenni”.
    Nemetorszeg mindeg a fejletlenebb keletre-terjedest kovette a nyersanyag es piac erdeket talalni.
    S az mindeg haboruval valt lehetove.
    Manpasag a haboru feltetezzzheteten!!!

    Ma, nemetorszag kepes bekes modon keletfele terjedni gazdasagi erdekeit szolgalni.
    A kelet es a Balakan a jovo-evszazad piacca, nemetorszag ipari-sziksegletet szolgalni.

    Nem csoda hogy Merkel nepszeru otthon!!!!

    S NE feledje az EU NEM az Europai nemzetek szovetsege, hanem a Maaastricht (Saar-Ruhr szen-acel Congalamorate, gazdasagi szerzodes terjesztese!!!!

  • Jichak Perlmutter

    Gorgonzola
    12.11.11:11

    „Köves is pályázott a MAZSIHISZ főrabbi választásán”, ami igazolja, hogy az EMIH, mint MAZSIHISZ-tagszervezet csak addig próbál tündökölni az önálló hitközség színeiben, amíg őbelőle nem csinálnak országos főrabbit. Ám ez a számítása egyelőre óriási akadályba ütközik a magyarországi zsidó közösség őt mélységesen elítélő egységes véleményébe. Azért egyelőre, mert ő hozzá bőkezű, orbanista gazdáival együtt mélyen hisz az idő mindent újra elrendező, pragmatikus erejében.
    Tudniillik meggyőződése, hogy ő a fiatal „politikusi” 🙁 életkorával, az orbáni és lubavicsi, vagyis oroszországi apanázsával a háta megett úgyis túléli a Mazsihisz demokratikusan választott vezetőit, s addig is intenzív demagóg propagandával (újságok rádiók tévék stb) majd rávezeti a fiatalabb zsidóságot a Köves orbáni útra.
    Egyszóval Köves egy antiszemita miniszterelnöknek az illegitim zsidó csatlósa, akire alkalmazója, mint a magyar zsidóság képviselőjére tud hivatkozni, mert ezt a legitimitást már senki sem vizsgálja.

    Szeretnék emlékeztetni még arra is, hogy a magyar holokauszt alibijének szánt „Sorsok háza projekt” bukását követően, a múzeumnak szánt volt József-városi Pályaudvar épületcsoportját végülis a képviselet illetékessége szerint országos legitimitású ám Orbánék szerint „folyton akadékoskodó és nehézkes”és stb. MAZSIHISZ helyett a jobboldali-demagóg hatalom, inkább a mindmáig kéznél lévő házizsidajának, Emih Slómó tábori rabbinak ajándékozta, hadd csináljon az vele amit akar… Azóta sincs hír erről az egész ügyről, amely épp azért bukott meg, mert teljes koncepciója pontosan a teljes magyar zsidóságot joggal képviselő MAZSIHISZ kihagyásával, illetve a mélyen jobboldali Schmidt Mária féle Terrorháza gondozásában ütődött nyélbe…

  • Jichak Perlmutter

    2:48 Helyesbítése:

    A „Köves orbáni útra” helyesen: az orbáni Köves-útra.

  • Jichak Perlmutter

    Kámvás András

    Ez az Orbán-Mazsihisz huzavona az I.Orbanisztán létrejötte óta húzódik.

    Orbán eddig szinte mindent bekebelezett Magyarországon (MTA, Liget, földek, gyárak, kastélyok, Corvinus Egyetem, CEU kiebrudalása, stb,stb…) ami az ő egyszemélyi fasiszta hatalma megszilárdításához nélkülözhetetlen. Ez a mindent birtoklási – kisgömböci – vágya az eredete az EMIH-kontra MAZSIHISZ vitának is, ami úgy látszik számára mégis kemény dió, bár ő ha kell a legaljasabb cselvetésektől sem vonakodik…

    Az éjszakai Felcsút-Etyek országút hozzáképest egy ragyogó napkorong.

  • Jichak Perlmutter

    Az oszd meg és uralkodj jegyében…

  • Sajnálom, Göllner András értékelésével ezúttal nem értek egyet, bár tudom az itthoni többség is így látja a dolgot – sok ellenzéket támogató is. Most kikapcsolnám a „zsidókérdést” állítom a magyar nép körében nincs több antiszemita, rasszista, mint másutt – csak hangosabbak. Az Ovi féléknek meg jól jön, hogy eltereljék a figyelmet a valóságban zajló folyamatokról. A helyzet ugyanis kicsit másként fest, minthogy „gaz bankárok – naná, zsidók – felvásárolták a gazdaságot és szipolyozzák a drága, ártatlan népet. Az „ártatlan” helyett szívem szerint más jelzőt használnék -, de nem akarok sértegetni senkit. Elég beszédes néhány kommenttársunk „gaz, hazaáruló elleneket” habzó szájjal ostorozó rikácsolása.
    Az okok, amelyek a valahai szocialista népazdaságok összeomlásához vezettek, másfélék. Megpróbálom vázlatosan, de így is hosszú lesz.

  • Mi volt a különbség a népgazdaságok, meg a kapitalisták között? Nem sok. Ami a lényeges, hogy míg a hagyományos tőkés gazdaságokban a tulajdon feletti rendelkezés joga hosszú időn át alakult, formálódott, öröklés,és/vagy versenyképesség alapján, addig a népgazdaságokban kinevezés útján dőlt el, ki rendelkezhet a tőkével, ami formálisan állami tulajdonban volt. Mo-n 68 után próbálkoztunk az akkorra már tarthatatlanná vált elv megújításával. A gazdasági reform leszögezte: az állami tulajdon – melynek felsőbbrendűsége nem lehet kérdéses – mellett átmenetileg, korlátozott formában létezhet szövetkezeti, sőt magántulajdon is, hogy bizonyos szükségleteket, igényeket kielégítsen. Ennek volt köszönhető a „legvidámabb” barakk, ahol ugyan volt hiány, de súlyos formában -ahogy a többi országban súlyos élelmiszerhiány – nem létezett. A 72-es, majd a 79-es olajválság megrendítette az alapokat. Világossá vált: a Szovjetunió – bármilyen gazdag energiaforrásokkal bír – nem képes tovább finanszírozni a népgazdasgokat. Az olcsó szovjet energiára épülő magyar mezőgazdaság, ipar többé nem volt versenyképes a nyugati piacon. Pár évig – kb. 82-ig elzötyögött a verkli, főként nyugati hitelekből, amik törlesztését a rossz szerkezetű magyar gazdaság képtelen volt kigazdálkodni.Innen még hosszú a történet, a Szovjetunió sokasodó, belső bajaitól, a magyar népgazdaság szörnyű versenyképelenségéig.
    Legyen elég annyi: főként az ultrabalosok sejtettek kapitalista ármányt a nyugati gazdaság megjelenésében. Ma ők a széljobbosok. Holott a népgazdaságok is tőkés termelésen alapultak: csak a tőke – befektetése, hozamának elosztása – az állam mnopóliuma volt.Ov i a mai napig ezt szeretné visszahozni.)

  • Mi volt a különbség a népgazdaságok, meg a kapitalisták között? Nem sok. Ami a lényeges, hogy míg a hagyományos tőkés gazdaságokban a tulajdon feletti rendelkezés joga hosszú időn át alakult, formálódott, öröklés,és/vagy versenyképesség alapján, addig a népgazdaságokban kinevezés útján dőlt el, ki rendelkezhet a tőkével, ami formálisan állami tulajdonban volt. Mo-n 68 után próbálkoztunk az akkorra már tarthatatlanná vált elv megújításával. A gazdasági reform leszögezte: az állami tulajdon – melynek felsőbbrendűsége nem lehet kérdéses – mellett átmenetileg, korlátozott formában létezhet szövetkezeti, sőt magántulajdon is, hogy bizonyos szükségleteket, igényeket kielégítsen. Ennek volt köszönhető a „legvidámabb” barakk, ahol ugyan volt hiány, de súlyos formában -ahogy a többi országban súlyos élelmiszerhiány – nem létezett. A 72-es, majd a 79-es olajválság megrendítette az alapokat. Világossá vált: a Szovjetunió – bármilyen gazdag energiaforrásokkal bír – nem képes tovább finanszírozni a népgazdasgokat. Az olcsó szovjet energiára épülő magyar mezőgazdaság, ipar többé nem volt versenyképes a nyugati piacon. Pár évig – kb. 82-ig elzötyögött a verkli, főként nyugati hitelekből, amik törlesztését a rossz szerkezetű magyar gazdaság képtelen volt kigazdálkodni.Innen még hosszú a történet, a Szovjetunió sokasodó, belső bajaitól, a magyar népgazdaság szörnyű versenyképelenségéig.
    Legyen elég annyi: főként az ultrabalosok sejtettek kapitalista ármányt a nyugati gazdaság megjelenésében. Ma ők a széljobbosok. Holott a népgazdaságok is tőkés termelésen alapultak: csak a tőke – befektetése, hozamának elosztása – az állam mnopóliuma volt.Ovi a mai napig ezt szeretné visszahozni az „adósrabszolgaságot, meg egyéb hülyeségeket kántáló „ártatlan” nép helyeslése közben.

  • „a hagyományos történelmi lengyel-orosz barátság és együttműködés”

    Kedves Kővendég, felteszem, ezt gúnynak szántad, csak elfelejtettél szmájlit tenni mellé. 🙂

    Az előző, bezárt témához meglehetősen hosszú hozzászólásokat írtál nekem, amiből arra következtetek, hogy valami, amit írtam, megbántott. Felesleges ezen rágódnod, nem szándékom a bántás. A legtöbb dologban különben is teljesen egyetértek veled, ám egy két dologban teljesen ellentétes véleményem van. Ezt viszont még akkor is fenntartom, ha történelmileg ismert, vagy kevésbé ismert bizonyítékokkal támasztod alá a saját nézeteidet.

    Mint már sokszor írtam, én a saját és a családom emlékeiből táplálkozom, valamint az idő próbáját kiálló művészek (főleg írók) személyes közléseiből. Lehet ezeket szubjektíveknek ítélni, de még mindig százszor hitelesebbek, mint a „hivatalos” történelem.

    Ugyanakkor az a véleményem, hogy ha valamiben nem is értünk egyet, azt értelmes emberek módjára mindketten kibírjuk. Ha továbbra is akarsz ezekről a kérdésekről velem vitatkozni, jókedvvel és tisztelettel állok elébe, de mivel az a téma már lejárt, magamtól itt már nem folytatnám, csak új kihívás esetén… 🙂

  • Bendeguz, látom, rendületlenül folytatod kihívó és szarvashibákat tartalmazó hozzászólásaidat. Egészségedre! De én már beléd fáradtam…

  • Kedves Göllner András, én nem hibáztatom Merkelt. Ő a saját dolgát végzi az európai és a német érdekek szerint. Arról pedig nem sok fogalma lehet, hogy a mi népünk alapvető hozzáállása a „dafke”.

    Kétségtelen, hogy csúnya vége lesz Orbánnak, hacsak idejében el nem viszi a Covid. Én már öreg vagyok, és sokmindent tapasztaltam. Most ideteszek egy hasznosítható élményt 1989-ből. Fiatal kollegám mesélte csodálozva, de én már akkor is értettem.

    Amikor meghirdették a tüntetést az erdélyi falvak megmaradása érdekében, a rendőrség először nem adott rá engedélyt. Majd szombaton dél körül, nem sokkal a tüntetés tervezett időpontja előtt mégis feloldotta a tiltást. Amikor kollegám velem egykorú édesanyja ebédelés közben ezt meghallotta a rádióból, hirtelen felugrott az asztaltól „Szent isten, még vennem kell három kiló lisztet!” kiáltotta, és elrohant a boltba. Kollegám ezt egyáltalán nem értette (és szerencsére a történelem nem is értette meg vele), de én IGEN.

  • Szent Isten! Mi történik itt, hogy Boda Marcsi hirtelen bevallja, hogy Szanyi Tibor mennyire jó nála? 😮

  • Személy szerint sokáig elfogadtam és megértettem A.M. állásfoglalásait, egyszerűen mert kedveltem a higgadt nyugalmát és a mindig mindenben való meggyezésekre törekvését, és bár tisztában voltam a dolgok hátterével, mégis egyfajta garanciát láttam abban, ha ő áll No. élén – de!

    Itt egy másik vélemény, szerintem jól látja :

    https://telex.hu/kulfold/2020/12/11/soros-a-leheto-legrosszabb-kompromisszum-szuletett?fbclid=IwAR0OrxLlFdGCbD8aLy0UyIePYrB0WPlEKFx0L-BfzRMNbR6SxfLOO6-cj2g

  • Kővendég
    2020 december 10
    2:39 du.

    a lengyelek… a mosoly országa… nagyot akar a szarka de nem bírja a farka, most van nekik Duda lehet vele dudálni de másra nem jó, égig ér a habja annak amit kavarnak; detto levédiaalsópöffeteg csak mi kisebbek vagyunk de szebbek… és nincs dudánk csak tárogatónk kitár betár és a Kis Duci assziszi… amíg azok akik odahagyták lenni ahol van nem tolják ki valami jófajta szemétlapáton a trágyadombra

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Gorgonzola, Kámvás és Jichack !

    Mindenek előtt vessünk egy pillantást az orbáni NER*-re, amelynek Köves Slómó közelezte el és le magát, mert neki, a megtisztelő tábori rabbi címet viselő renegátnak az a vesszőparipája, hogy

    ma,70 év után nem a Holokauszt determinálja a zsidó identitást,

    tehát le kell térni arról az útról. Mondja is ezt lépten és nyomon egy „rabbi” aki Kövér László házmesterrel >együtt avatta< újjá a horthysta ellenforradalom 1919-es emlékművét, azt a monolitot, amelyet a vitéz és botcsinálta kormányzó személyesen avatott fel anno még ugyanott a Vértanúk terén (alias Ságvári téren)…

    https://nepszava.us/a-nemetek-tartjak-orbant-a-magyar-nep-nyakan-hogy-kizsakmanyolhassak-a-magyarokat/

    * NER : megfelel náci Volksgemeinschaft rendszerének.

  • Alma és Kővendég:

    Annak dacára hogy az oroszok és a lengyelek gyűlőlik egymást,
    eléggé jól megértik az eléggé eltérő nyelvükben agymást.

    Volt alkalmam tapasztalni egy-két Interkozmosz-munkában
    hogy a lengyel mondja lengyelül, az orosz oroszul és világosan értik miről van szó. Ha valami mégsem volt világos, áttértek angolra.De az ritkán fordult elő.

    Különben a műszaki életben nem volt semmi gyűlülküdés.
    Csehek lengyelek románok NDK-sok oroszok osztrákok franciák, naés persze magyarok…jó kis társaság volt.

  • talalom
    2020 december 11
    4:52 de.

    -Mi a szocializmus?
    – Na ?
    -Út a kapitalizmusból a kapitalizmusba…

    / A vicc a Zrínyi Miklós Katonai Akadémáról származik, a rencerváltás környékén/

  • ISRAELI:
    NEM a gorog allamhatalom vagy diktaturaja elleni, hanem a HELENISM, ami egy ideologiai elv volt.

    Tisztan mondhato ATHEIZMUSNAK, hiszen valojaban az volt hogy tagadtak a Teremto letet, csak a LOGOS volt nekik a teremetes okozoja es fentartoja.

    S Izrael-hitet gunmnya tettek a disznok felaldozasaval a szentely-oltaron.
    A Temple udvaran sport-festivalokat tartottak, gorog moddra, meztelenul,ismet szegyenre tenni Izrael hitet.

    Azert lett az altar eltavolitva es masik altar epitve.
    Annak felszentelese lett a Tebernackle ,a sivatagban levo satori-altar modjan felszenteleve, hasonloan mint David az elso Templ-ben tette.

    Az egy-napi olaj egese nyolc-napig volt ertelmezve a szentely megtisztitasanak az elfogadhato jeleul.

    Persze a Syriai Helenista-hadak feletti gyozelem tette mind azt lehetove.
    Makent Israel hite ma ismertelen lenne mar ket-millenium-ota.

    De ma a Humaizmus eleve is ugyan azt teszi!
    Hany Istaelita valoban velheto hivonek es a Torah kovetojenek?

  • Amúgy sokak (kinti itthoni ellenzék..)de az itthoni többség 67 %!!! örömére tegnap Orbán felszólalt,győzött Brüsszelben!!!!sokan támogattták,és szerencsére az aljas Soros nem tudott győzni ellenünk,mint ahogy Gyurcsány és a hasonlón jellemtelen Klára sem.
    Egyébként a DK neve sem igaz: távolról sem demokratikus és ugye
    a koalíció nem létezik,mert még a kisebb (lecsúszott!) baloldali
    pártokat sem engedi érvényesülni,vagy átlépésre kényszeríti,vagy
    lehetetlenné teszi…..Na se ész,se jellem ,se haza = ezek ők,akik nem csak q Fideszt támadják hazug érvekkel,hanem még a némi tisztességgel rendelkező baloldaliakat is lehetetlenné teszik!

  • Helyesbítés: nem az ellenzék,hanem a tisztességes,hazaszerető
    jobboldaliak örömére bukott meg a szélsőbalos,hazaárulók próbálkozása!!!!!!!!!!!!!
    remélem ezt a gyengébb fanatikusok is felfogták?????!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    talalom 4:52

    Gondolom a „befektetése hozamának az elosztása” alatt a profit igazságos elosztását értetted ?

    Igen:
    valójában . b é r r a b s z o l g a s á g . helyett folyvást „adósrabszolgaságot kántálnak”, ami csak felszíni jelenség, miközben a . k i z s á k m á n y o l á s . az egész rendszer alfája és omegája az, hogy a munkás a saját munkáját az úgynevezett munkaerő piacon, ám valójában gazdasági erőfölényből adódó (nem piaci) kényszer (bérprés) alatt jelentős mértékben annak értéke alatt ad(hat)ja el a tulajdonosnak.

    Mert az olcsó Dollárcentes munkabér vadászata, fizikai követése globális méretekben a világgazdaság teljes vertikumában a horizonton túl is folyik. Nincs az a védővám és adópolitika, amely ezt az elsődlegesen „profitábilis” folyamatot megállíthatná. A Magyrországra betelepedett külső tőke is ezt az ideát hajtja, amivel extraolcsó bérrabszolgák tömege, mint elefánt, hátán ülő maharadzsa teszi gyarmatává a 30 évvel ezelőtt még jobb, mint közepes színvonalú ipari és kiváló piacképes mezőgazdaságú országot…

  • Almási Alma
    2020 december 11
    5:43 de.

    „”” Kétségtelen, hogy csúnya vége lesz Orbánnak, hacsak idejében el nem viszi a Covid….”””
    Kedves! minden dühét beleírta e mondatba,mindig olyan jókívánságokat kell tenni másoknak amit önmaga is fel tud vállalni !( vagy Önöknél ez a módi ? )
    ezzel egyetért?
    üdvözletével ( tudja hogy a 65 felettieket , cukorbetegeket hamarabb megtámadja acovide ciklus,. én nem kívánom a covide-t senkinek , még gyuriferinek sem)
    tisztelt üdvözletével

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui Talalom 4:52-nek

    Csak a félreértések elkerülése végett, ugye te is a termelőeszközök magántulajdonáról beszélsz, és nem a személyi tulajdonról, mert ezt elfelejtetted említeni. Pedig a demagóg reakció ebbe szeret belekötni – hatásos csúsztatás…

  • Rodeo11
    2020 december 11
    8:16 de.

    Szerintem is! Túl korai még ez e melldöngető döbrögi diadalüvöltés, kaptak ugyan két évre való látszólagos(sunyi) szemhunyást, de ha letelik ez az EU eröltetett túléléséhez is nélkülözhetetlen -csak a fűben most bölcsen kutyaszarként lapuló un. befizető „fukaroknak” és V-2-nek nyűg- két esztendő, szokás szerint Lúdas Matyitól minimum a háromszorosát fogják visszakapni, ami ezeknek a pojácáknak meg se kottyan, de ez a mára már alig magyar ország bele fog dögleni, mert ügyesen törleszthetünk majd a visszafizetés képtelen déli kiköltekező, nagylábon élő léhák helyett is!!

  • Kedves Geyza,
    azzal a Bara Margitos védőbeszéddel Isten bizony nem akartalak megsérteni, csak a szóbeszéddel szembeni kevésnek tűnő ismereteidet gyarapítani, mert én nagyon sokra értékelem a művészetét és még a mellette végig makacsul kitartó férjének(Gyarmati Dezső) és lányának is jobban hiszek, mint a bosszúálló, kikosarazott kéjenceknek!

  • Talalom és Tisztelt…

    A szocialista ipar egykori fellegvára, a Dunai Vasmű, ma DUNAFER a mai nap reggel minden előzetes bejelentés nélkül a gyár területéről kitiltott mintegy 30 főt, a szakszervezet vezetőit.

    Hát itt tartunk.

  • GOLNER ANDRAS irta:

    „Az EU-nak lehetosege, hogy ideglenesen felfuggessze annak a tagnak a jogait, amelyik az EU alatal is bizonyotottan, sorozatosan megszegi azokat a szabalyokat, ertekeket amelyet az Unio hivatott vedeni.”

    Nagyszeru javaslat professzor ur !!!

    Persze mind azt a Cezaroktol, Napoleonoktol, Hitlerektol, Sztalinoktol tanultak alapjan javasolja!

    De az UNIO az NEM birodalmat jelenmt am!
    Legalabb is a XXI. szazadban mar nem.

    S valoban mi jogokat garantal az EU ami talan felfuggesztheto lehetne???
    Meg ideglesen is?

    Sajnos, hogy mivel az EU-nak nem letezik semmi jogosan lerogzotett alap-szabalya, csak nehany senki-alatal-nem- valasztott politikusok „szerzodesei”, hat a diktatoroktol tanultak mind kovethetok!!!

    S vajon kinek lehetne alapveto joga felelosegre venni azt a Maga EU-jat, a soraiban allitott „hivatott” alliatasait nem „vedeni”?

    Az EU rendszere az igazi „vak vezeti a vakot”!!!

    De javaslata Profeszor ur kivallo, az europai mult tortenelmenek kovetese alapjan!!!!

  • talalom
    2020 december 11
    3:43 de.
    Sajnálom, Göllner András értékelésével ezúttal nem értek egyet, bár tudom az itthoni többség is így látja a dolgot – sok ellenzéket támogató is. Most kikapcsolnám a “zsidókérdést” állítom a magyar nép körében nincs több antiszemita, rasszista, mint másutt – csak hangosabbak. Az Ovi féléknek meg jól jön, hogy eltereljék a figyelmet a valóságban zajló folyamatokról. A helyzet ugyanis kicsit másként fest, minthogy “gaz bankárok – naná, zsidók – felvásárolták a gazdaságot és szipolyozzák a drága, ártatlan népet. Az “ártatlan” helyett szívem szerint más jelzőt használnék -, de nem akarok sértegetni senkit. Elég beszédes néhány kommenttársunk “gaz, hazaáruló elleneket” habzó szájjal ostorozó rikácsolása.

    óriási vagy!!!! nagy, hatalmas köszönet jár neked ezért!

    az „ártatlan” helyett használnod kellett volna az ignorante jelzőt, senki sem vádolhatja az oktatási rendszert azért mert nem tanulta meg a tananyagot de átcsúsztak a vizsgán, majd megbuktak az életben…

    kérdezzenek meg a gaz hazaáruló elleneket kiáltó dilisek olyanokat akik sorra sikeresen alkalmazkodtak a világon először bevezetett OFFSHORE azaz kerítésen kívüli termelés és bármi alkotó tevékenység világelsők voltunk benne!!!

    a többiről most nem szólok, mert -esetleg- ki lenne törölve

  • Almási Alma:
    „én nem hibáztatom Merkelt. Ő a saját dolgát végzi az európai és a német érdekek szerint.”

    Hogy valamilyen „német érdekek” szerint végzi a dolgát, azt nem vitatom; azt viszont igen, hogy a pillanatnyi és látszólagos, avagy a hosszabb távú, valódi német érdekek szerint; gyanítom, hogy az első eset áll fenn. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy amit tesz, az éppen az összeurópai érdekek ellen való, és abban is, hogy a hosszabb távú, valódi német érdekek az összeurópai érdekekkel párhuzamosak.

    Merkel jóhiszeműségét éppoly valószínűnek tartom, mint Neville Chamberlain 1938.szeptember 30.-i Londonba történt visszaérkezésekor elmondott szavait: „My good friends, for the second time in our history, a British Prime Minister has returned from Germany bringing peace with honour. I believe it is peace for our time. We thank you from the bottom of our hearts. Go home and get a nice quiet sleep.”

    Hát igen, kedves Alma: menjetek haza és aludjatok szép, csöndes álmot.

  • Bendeguz79:
    „Manpasag a haboru feltetezzzheteten!!!”

    Igen Mr Bendeguz, hogy „a mai technikai fejlettség mellett a háború lehetetlen” bár az Önénél „kicsit” jobb helyesírással, de nagyon sokszor olvastam az 1905 körüli magyar, angol, francia, német lapokban, folyóiratokban. És ilyen igazuk volt!… vagy esetleg mégsem?

  • Almási Alma:
    >>a hagyományos történelmi lengyel-orosz barátság és együttműködés<<

    "felteszem, ezt gúnynak szántad, csak elfelejtettél szmájlit tenni mellé. 🙂"

    Persze, s nem csak ezt, hanem azt is, hogy a magyar jogállamiság, stb helyreállítása a német harcjárművel vásárlásával megtörtént. Nem tartottam szükségesnek ezeket szmájlival jelölni, annyira nyilvánvalóan írónikus kijelentések.

    Almási Alma:
    "Az előző, bezárt témához meglehetősen hosszú hozzászólásokat írtál nekem, amiből arra következtetek, hogy valami, amit írtam, megbántott."

    Nem, semmi ilyesmit nem írtál, Csak azért voltam hosszabb, mert kétszer már felmerült közöttünk a téma, de csak az "igen"/"nem" kijelentések szintjén. Örültem, hogy végre, bár röviden és zanzásítva, de módom volt indokolni is az álláspontomat – ami a mostani eszmecserénk során is éppúgy változtatlan naradt, ahogyan a tiéd is. De miért lenne ez baj? Miért kellene mindenben egyetértenünk? (Én gyakran még önmagammal se értek 100%-osan egyet.) S lehet – nyilván van is – ezen kívül még számos kérdés, amiben nem értünk egyet. Például szerintem Kertész Imre "Kaddis a meg nem született gyermekért" c. regénye sokkal jobb, mint a "Sorstalanság". Szerinted netán ellenkezőleg? Esetleg egyiket sem olvastad? És? Na bumm!

  • Besancon!

    Ki az az A.M. és a No. ?

    Kérlek, tedd meg azt a szívességet, amikor ITT írsz, vedd figyelembe, hogy köztünk nem mindenki oly „művelt”és tájékozott, hogy egy rövidítést hipp-hopp képes lesz azonnal lefordítani, illetve az adott kommentátor észjárásának megfelelően értelmezni. Ugyanis az olvasó nem a rejtvényfejtés kedvéért téved erre az Oldalra hanem, hogy a újabb és újabb információkhoz, egyéni és közösségi véleményekhez kényelmesen hozzájuthasson a többiek véleményéhez. Lehet, hogy így néhány karakterrel kevesebbet kell leütni, ám az olvasó számára a megfejtés, akár hosszú percekbe is telhet, míg visszakeres az utalásra, amit a kedvedért nem biztos, hogy megtesz, hanem más mezőkre téved, így ez esetben a Te munkád válhat fölöslegessé…

    Szeretettel: Schumacker 🙂

  • Kedves Alma!
    Miért bántod Mr Bendeguzt és Bodát? Méghogy Mr Bendeguz kihivó? Van egy határ, amin túl egy komment tartalma és formája már egyáltalán nem kihívó; Mr Bendeguz irományai pedig bőven túllépik ezt a határt.
    Boda más ügy, szerintem az ő hozzászólásai szinte irodalmi értéküek. Van Petőfi-szótár, Arany János-szótár, talán József Attila-szótár is, melyek tartalmazzák az illető költők által használt összes szót és szóösszetételt..
    Valaki igazán csinálhatna már egy Boda-szótárt is; nem lenne túl hosszú, max. 50-70 szó és kifejezés. 🙂

  • Summa sumarum avagy lári-fári (ahogy nemzet ferije mondá):

    Orbán és Morawiezky a vétójával nagyon „ráfázott és kudarcot” vallott.
    Kb annyira, mint egy 5:1 – es futball meccs után azt állítaná az ellenfél: rúgtunk egy gólt.

    ps: Merkelnek sikerült vissza állítani Németország Közép-Kelet-európai birodalmának ezer éves hátterét. Amitől a britek és a franciák a két Németország egyesítésekor féltem mint ördög a szentelt víztől az most bekövetkezett. Ennyi történt.

  • Orsós Elemér
    2020 december 11
    11:06 de.

    Elemér, majd a Cenz Ura eldönti belefér e emez a:
    Gyűlöletbeszéd és rendszerszintű skizofrénia a Fideszben
    címszó alá?

    meg fogják inni a levit!
    de bizonyos gonosz károgó varjak azt is károgják, hogy mivel az EU létrejöttében nagyon erős külső hatások is érvényesültek nemcsak az acéltröszt + megerősítésének vágya, és a

    BREXIT nem egyedüli megbánás, mert Francexit, Italexit is hallható, valamint az, hogy Karthagó utódállamai (a Magreb) még nincs integrálva sehová, de sok próbálkozás van érte amely marketing stratégiai eljárásban Lybia megsemmisült, a többiek meg mindenkire ferde szemmel néznek azaz kacsintgatnak szerte széjjel, ugyanez vonatkozik a Levantéra is ott rohadtabb a helyzet

    namost azért, hogy a cikk témájánal maradjak a rendszerszintű skizofrénia és gyűlöletbeszéd égig habzik és mint eszköz is nagyon hasznos bizonyos kezekben, mert ugye a jelenlegi transzatlanti szövetségből nem mindenki volt tagja a RÓMAI BIRODALOMNAK DE AMBÍCIÓK HABZANAK HOZZÁ és a NATO nagyon jó fedőszervezetnek tűnik a rendszerszintű skizofréniához és a gyűlöletbeszédhez, a délkelet európai mini államok mint ráksejtek „segítik” az új római birodalom létrejöttét a minél több kis nemzetiség ordibál a saját (nagyrészt mondvacsinált) etnikai gyökérségéért és megpróbál anyagi hasznot létrehozni UGYANÚGY MINT A DUDA MEG A DUCI

    a többit nem mondom, deriváljál ha lehetőséged lesz elolvasni

  • Tisztelt H.es U.

    A nemet-ipar es nehany mas nyugati vallalatok befektetesei tartjak Magyarorszag gazdasagat, az allam-butokraciajukat es a lakossag let-lehetoseget nem csak mukodoben, de nyujt jobb eletet a lakossagnak mint valaha is.

    A fenti GEYZA-nak cimzett soraim tartalmat ismetlehetnem Maganak is.

    Vajon nem lathatja, hogy mind amit a magyar-orszag fejlodesenek eredmenyezett az 1868-as kieggyezes lehetosegetol lehetove valt a nemzet fejlodesen, azok ma mar elrozsdasodott hasznalhatatlansagok.
    Kezdve Diosgyor, MAVAG, GANZ, Csepel, Dunaoentele, stb.

    A Kadar altal kolcsonzott 33 billio dollar a kozgazdasag fellenditesere eliszott mert a „terv-gazdasag” lehetetlen volt modernizalni alapveto reformok nelkul.
    A nyugati, fokent nemet ipar-cegek lete nelkul ma kozgazdasaguk Cuba, Venezuela nivojan tengodnenek.

    De mindenek dacara az atlag lakossag ma jobban el, jobban oltozik, jobb-lakasokban es a sajat-ingatlanaikban laknak, az utcak es auto-utaik allandoan zsufolva modern nyugati jarmuvekkel.

    Minden problemaik azon kivul , csupan elavult es bekepzelt dogmaik akadalyozzak meg, hogy a magyar lakossag nem kepes munka-jovedelmebol toke-kepesseget nyerni.
    Szeretett allam-hatalmuk a nemzet ossz-termekenek felet emeszti fel a burokracia hizlalasara!!!

    De maga vajon miert velne, hogy a remesen tulmeretu allam-burokracia hizlalasa fontosabb mint a lakossag lehetosege anyagilag elorehaldni????????????????

    Mint fentebb irtam GEYZAnak, cselekedjek amit predikalnak, rugjak ki a nemet es mind a kulfoldi, fokent a nemet auto-ipar befekteteseit, es kezdjek a vamokkal, de ne sirankozzanak mind annak kovetkezmenyein!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hogyan cselekedne egy-millio munkanelkulli eseteben????

    Talan a „talalom” alatal leirt „nepgazdasag”-sikeressegeit probalna ismet ?????

    A befektetesek es a termeles novekedese hianyaban NEM letezik gazdasagi fejlodes, a termeles, a novekvo munkalehetoseg es az egesz tarsadalom jovedelemek fejlesztese.

    Vajon miert tilos itten a tagadhatalan valosag kozlese?

  • Kedves szerkesztősége a KMH-nak,
    elérkezett az az idő,amikor szeretnélek titeket megkérni arra, hogy az egész KMH-nak nevezett szeméttelepet vegyétek le a címemről.A normatív odajáróknak jobbat kívánok.Akiket pedig most már meg sem nevezek,dédelgessétek,de ha lehet úgy,hogy ne is tudjak sem róluk,sem az egész KMH-nak nevezett szennycsatornáról. Minden felesleges üdvözlet nélkül:Gyuri.

  • Tóth Péter, azt mondtam, hogy van esélyük a lámpaoszlopoknak, meg a fáknak, ha meg nem előzi őket a covid. Ez szimpla ténymegállapitás, mindenféle érzelem nélkül.

    Semmi gyűlölet, semmi düh sincs bennem Orbán iránt, csak elkeseredés az ORSZÁGOM iránt. Ne fordítsa le a szavaimat a saját érzelmi nyelvére.

  • Bendeguz79
    2020 december 12
    12:24 du.

    grizi kik azok a H&U???

    elemzésed ugyanolyan semmitsemérő szócséplés, mint amikor arról ábrándozol, hogy a cashback credit card systems bármit is fizetnek neked, és te azt állítottad ide bele a KMH-ba, hogy abból jól megélsz! NEM ISMÉTLEM ÖNMAGAMAT KERESS RÁ!

    az amit ebben fejtegetésedben (nem lenne jobb ha fejtőbabbal foglalkoznál?) megpróbálsz oktrojálni az pofátlan fake news!
    (a Ford T modell tervezője és kitalálója magyar)

    mindaz amit felsorolsz mint teljesen értéktelent az a magyar ember szemenköpése! SZÉGYELLD MAGAD!
    mindazt és még sok mindent piacra és olcsóbb munkaerőre vágyó kapitálistapistáék begyűrűztették, mint demokráciát a szocializmus lecserélése címén!
    holott semmi más nem történt, mint amit ma a Levantén és a Magrebben valamint Afrika szarván és Panamától délre csináltok: colour revolution, kormányzat csere (ORBÁN ÉS BANDÁJA A TI KÉSZÍTMÉNYETEK A MAGYAR EMBEREK BUGYUTA KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL) és csinálja pontosan ugyanazt amit beleprogramoztatok, most éppen az EU b….a, piszkálása volt a feladat és a két legalkalmasabb a Lengyel és a Magyar végre is hajtotta…EU-t sakkban kell tartani, mert különben… (és innen egy szót sem többet mert ki lenne radírozva)

    ha te egyszer onnan Floridából (tudod nézem a America térképét és képzeteim lesznek, megosztom veled is)
    Florida a nagy hatalmas pocakon lógó kis lankadt p….cs, California a lapos seggen lógó kis farkinca ami folyamatosan leég és a többi a nagy potbelly a mexico-i határnál végetér, ott van az anus…

    és közben rengeteg lövöldözés is van teljesen demokratikusan, mert ha törvényt nem lehet akkor lehet ordibálni és lőni de változás -ugye- sohasem várható

    a Time magazin idei év emberei mindent elmondanak (nekem) ahol ez a két izé az év embere lehet ott …

    üdv.

    grizi gyógyúlj meg ha még sikerül?

  • gyuri10
    2020 december 12
    1:13 du.

    ennek nem ez az eljárása, töröld magad a KMH-ról és tűnj el a bánatos l….ba,

    és hagyd a KMH békés olvasóit békén csüngve

    béke neked, végre találd meg a békét és a derűt

  • Orsós Elemér

    https://mandiner.hu/cikk/20201211_tgm_perceken_belul_szabadon_engedne_godenyt_a_virustagadot

    Szerintem teljesen igaza van TGM-nek és ha már annyira elegük van a szkeptikusokból, akkor kezdhetnék következetesen a jogos kritikáktól euroszkeptikussá váltakat is begyűjteni! Ja, hogy attól meg a fideszben vakarózik a legtöbb??? 😀 (Bevallom egy kicsit én is, de ezekhez képest az enyém ártatlan bolhafing, amivel -velük ellentétben- senkinek nem tudok -így ismeretlenül- ártani. 😀 )

  • Kedves Bendeguz,
    Kezdjuk azon, hogy a hozzaszolasom arra az IDEARA
    alapul,amit az egyik {a sok kozul} hanukai dal fejez ki
    a legtomorebben-
    ” Halljad! Azokban a napokban-es EZ IDOBEN – MAKABI
    a megmento es a kivalto.
    Es napjainkban-Izrael egesz NEPE egyesul, felkel
    es megvaltodik.”

    https://www.youtube.com/watch?v=Knh_ew2jAhc

    A Makabeusok forradalmanak kivalto oka- a Szentely
    megbecstelenitese volt- es a hellenizmus terjedese.
    De- Antiochus Epiphenes a gorog-szir uralkodo-aki
    elfoglalta Jeruzsalemet- bizony az allamhatalmat IS
    kepviselte, amig a judeai Matitjahu es fiai a nepi
    felkeles soran kiuztek oket.
    Judea- fuggetlen volt- amig a kovetkezo nagyhatalom-
    Roma- elfoglalta. Termeszetesen- ez utan is- tobb
    NEPI FELKELES volt, de ez mar mas tema.

    Nem veletlenul irtam Izraelrol-a MAI Kozel-Keleten.
    Nem ok nelkul kuldtem cikket es kepet Modiin-rol
    amely ma viragzo VAROS, Matitjahu es fiai,a felkeles
    vezereinek-szulofoldje.

    Igen- vannak Izraelben vallasos es vallastalan zsidok.
    DE- EGY NEP vagyunk.
    Az unnepekrol szolva- ma mar NEMZETI unnepek.
    Nehez megerteni ezt azoknak,akik nem ismerek a nyelvet,
    melyen a Biblia irodott {egy forditas sem adja vissza
    annyira pontosan},nem ertik a kotodest az orszag tajaihoz,
    klimajahoz,gyumolcseihez .

    Meg valamit- nem veletlenul kuldtem Haydn-Judas Maccabeus
    oratoriumat {1746}-ugy latszik, hogy voltak zeneszerzok
    es mas muveszek, akik nem csak vallasi kerdest lattak
    a zsido tortenelemben,hanem egy kis nep harcat
    az ember es az eszme szabadsagaert.

  • GYURI;

    Talan ha nem nyujtodd cimedet az egesz „szemet-telepnek”, nem olvasod, nem irsz es kuldod soraidat, s a lap e-maileit egyszerien a „trash-bin” be kattintodd, minden problemadnak vege.

    S mi, az olvasok sem lennenk gyuloletes soraiddal zaklatva.

  • Voronyezs
    2020 december 11
    12:18 du.

    Nagy dolog az esztergomi Suzuki Művek ugyanezt megtette még a szocik kormányzásának az idején: Kitiltotta a szakszervezetet.
    Ha akkor lehetett, most ugyan miért ne lehetne ??!

  • Gyurka-hurrrka megenn csak megpróbálja
    magára irányítani a közfigyelmet.
    Persze egyre kisebb sikerrel.

  • Orsós Elemér
    2020 december 11
    11:43 de.

    OKSA.
    Én csak arró beszéltem ami anno a közszájon forgott.

  • toth péter
    2020 december 11
    11:01 de.

    Neked „Gyurcsány úr” ! Te harminckettedik senki.

  • Kővendég: De csak ha a kötőszavakat és a névelőket is beszámítod…

  • B79! Európában és benne Magyarországon már régen nem nagyobb az államigazgatás, a gazdasági adminisztráció arányaiban, mint az USA-ban. (Ha a fegyveripart is hozzászámítjuk, akkor végképp.)
    Amúgy lepődjön meg, de minden normális államban létezik gazdasági tervezés – az USA-ban is. Az USA gazdagsága meg a gyengébbek kiszipolyozásán alapul ma is. Sőt – hiszen már egy olyan korlát se áll előtte, mint anno a Szu volt. Az USA nem azért olyan gazdag, mert annyival okosabb emberek élnek ott, mint Európában vagy Ázsiában , mint ezt az Ön példája is igazolja.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bendegúz 12:24

    Mindez nem változtat azon, hogy igenis szükséges* a profit, ill. a GDP igazságos és arányos elosztása úgy a dolgozók, mint a vállalkozók között, vagyis igazi nemzeti jövedelem formájában.

    Egy friss hír: a tulajdonos a Dunai Vasműből, tegnap szó szerint kirúgott 4 szakszervezeti vezetőt (őket reggel már be sem engedték a gyárba).

    A dollárcentes kényszerbér mindenhatósága, azaz a bérrabszolgaság diktátumgazdálkodása, ennek sajátosan globalizált válfaja hazánkat is ugyanúgy sújtja, mint az ázsiai „kis és nagytigriseket”. Az összeszerelő „üzemeink” urai a politikai helyzetnek is, mint azt a tegnapelőtti Merkel-Orbán paktum is ezt bizonyítja. Egymás zsebében vannak.

    Ön nagyon jól tudja, hogy a fogyasztási cikkek bősége – a „legújabb típusú kocsik az utakon”, stb. – csak délibáb, amely sajnos a lakosságnak csak egy kis hányadát érinti pozitíve, és csak addig amíg a külföldi tőkével folyamatosan paktáló mai maffiaállam feje ezt a látszatot így tartja fenn.

    Köztudott, hogy világgazdasági relációban az össz’ anyagi javakat a lakosság(ok) mindössze 4 %-a birtokolja. Ha nem jól tudnám kérem, hogy ezt a számot korrigálni szíveskedjen.

    Ami a 30 éves magyar gazdasági fejlődést illeti, az látható, hogy a rendszerváltás – mert valóban az volt – felszámolva a nem állítom, hogy tökéletes, de működő magyar ipart és kereskedelmet helyette az elmúlt 10 évben különösen egy „fejlődő” banánköztársaság képét vetíti elénk, ahol az oktatást tudatosan szorítják a színvonal alá, mert úgymond’ manapság szakmunka helyett a betanított és a segédmunkának van igazán piaca, miközben ha mégis szakmunkára volna szükség, azt ma már a szomszéd országokból importálják…

    Egyszóval az utóbbi napok – vétó zsarolás, ill.paktum – tükrében főleg az látható, hogy az alias- Közös Piac a magyar rendszerváltás égisze alatt, a nyugati tőke inkább az „enyém-piac” megszerzésére rendezkedett be, amiben az ő saját zsebébe csusszanó „kohéziós” €-milliók fejében a mi szeretett autoriter nemzetvezetőnk – a magyar Marcos – bármikor kiegyezik az országot színvonal alá szorító összeszerelő üzemekkel is…

    .

    * Szükséges; azaz korántsem szükségszerű, az ugyanis még sokáig várat magára.

  • gyuri10, milyen jól teszed, ha itthagysz minket!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    utószó: Azt is írja 12:24,hogy
    a lakosság a munkajövedelméből nem képes tőke-képességet nyerni.
    Hát ezaz !:
    „Mondd mit érlel annak a sorsa, akinek nem jut kapanyél ?”
    Ez az egész lényege kedves Bende úr…

    Aztán még, hogy a lakosság idehaza milyen „jólöltözött”.) 😀 (
    Ha már ide lyukadt ki, hát kérem, én évtizedek óta a belvárosban dolgozom. Ott aztán persze meggyőződhetünk a „bunkóváry lezser” dzsekielegancia minden színéről és fajtájáról, a műszál és a tornacipő ötletesen sportos suhogó, topis stadion-dizájnja mezei csokráról. Borzalmas ! Itt a hajléktalanok hadáról nem is szólva, ahol se szín se szó, csak rongy és keserűség…
    A „kádári időkben” a férfiak többsége öltönyben és nyakkendőben járt, a nők meg kosztümben és ún. körömcipőben..A hajléktalanság pedig ismeretlen volt.

    üdvözöl thu

    +1 Kedves Bende, hadd kérem meg, hogy kommetjeihez a néven kívül mindig írjon legalább óra-perc hivatkozást. Köszönöm. 🙂

  • Kedves Gyuri 10!
    Mit Neked Hanuka, a fény és megbocsátás…
    Eszter „orbánozása” közhelyes és idejét múlt, akár Geyza a verbálproletár is megírhatta volna..
    – Göllner Tanár Úr, „lábjegyzetet” rittyentett ide,
    pedig ezeideig lábvíz-kereskedőként jegyeztük…
    – Ne sértődj meg, mi tudjuk, hogy a sötétség is valóság… mindenhová nem juthat fény, akár hány gyertyát gyújtunk meg… ☀☀☀

  • slapaj
    2020 december 13
    6:46 de.

    Nem kell hogy idejárj.
    Nekünk is könnyebb lenne, elhiheted.
    Persze ha jutalékért szenvedteted magadat itt, az más.
    Akkor hajrá : ))) Gratula a (most még) jó gyomrodhoz.
    Te nyamvatt kis Bayerzsótti utánzat.

  • Orsós Elemér
    2020 december 12
    3:08 du.
    Elemér

    a vírust nem tagadni kell és nem vaxolni, ki kell kezelni gyógyszerrel a beteg egyedeket gyorsan és hatékonyan! akkor nem terjed tovább, egyébként is a:
    „C19-*ag-7/ce.dafke®” nem tud 15000 mérföldre repülni saját pille szárnyain, és ha valakinek ilyene nincs annak nem kell beadni, hogy szenvedjen tőle és lesse, hogy melyik mellékhatása viszi el a boldog vadászmezőkre (ugyanis ez a vaxolás! röviden tömören)

    az a hír járja, Kanada kormányzata vett egy pár százezer adag gyógyszert is (azaz létezik gyógyszere?), de most a vax-on van a hangsúly mert azt el kell adni ha törik ha szakad; nem azért gyártanak valamit, hogy – 72C°-on tárolják valami raktárházban, hanem, hogy a vevő megvegye és minél többet, mert azon van profit és van vesztegzár de nem csak a Grand Hotel ban amitől a világgazdaság fejre állt és jórészt mexünt!

    a többit deriváld… tudod, ahogy Dr Orosz László Profe szokta volt mondani, hogy deriválni mindenki (na jó ő más szót használt) tud, hát deriváljunk egyet

  • slapaj
    2020 december 13
    6:46 de.

    Kedves Slapi, szvsz most ezekkel a tetemre hívásokkal úgy kihúztad a gyufát hogy, már kezdheted is megfogalmazzni a nekrolórodat! 😀 (Azt még előtte azért elárulhatnád hogy, mitől vagy Te mindenkinél okosabb?! 😀 )

  • ISRAELI;
    Orulok hogy jelentos ismertetest nyujtottal ugy a Hannuka mint Israel sikerein.

    S ma egyre tobb Musulman nemzetek jonnek bekes elismeres es egyuttmikodesre Israel-el.
    A legutobbi Marocco volt par napja, az obol-allamok utan.

    Sajnos ma csak a Kinai Nepkoztarsasagban a zsidosag, habar szamuk nagyon minimalis, de ezere-even-at szabadon leteztek Kinaban.
    Ma hituk, sot meg tortenelmuk, de meg a Minora es a Star of David is tilos.
    Kina valasza, megszuntetni minden idegen befolyast!!!!

  • talalom;

    Belatja hogy milyen oriasi lehetosege letezik vadolni, szidni az USA-t, mind azokkal a valotlansagokkal amit nem tehet a sajat hazaja eseteben???

    Nem, az US nem elenallo tarsadalom mert valaki „okosabb” lenne, hanem mert szabadabb es az amerikai munkas termelokepessege a leg-magasabb a vilagon!

    Ami a „fegyvergyratast” illeti, mit velne, miert van szukseglet a fegyverekre ?????
    S miert koltott a dicso CCCP-je a GDP 60%-at hadierokre?
    S mit kolt Putin elnok ma is????

    De ha eszmehcseret probalan kezdeni, kerem kosse magat a tenyekhez, nem a gyalazo ragalamazasihoz!!!!

  • slapaj
    2020 december 13
    6:46 de.

    „Mit Neked Hanuka, a fény és megbocsátás…”

    Ügyesen összemostad a Chanukát a Jom-Kippurral! 😀
    Az első nem vallási ünnep, a második viszont szigorúan az, ráadásul még jelentős időeltolódás is van közöttük!! Erről persze Neked sem kötelező tudni, de mint ahogy most én is utána néztem, Te is megtehetted volna!

  • Egyébként Almának csak saját maga(szemlélete,gyülölködése..)és a hozzá hasonlók jövője miatt van oka elkeseredni….!!!

  • tiszteltölgyeimésuraim:
    „Egy friss hír: a tulajdonos a Dunai Vasműből, tegnap szó szerint kirúgott 4 szakszervezeti vezetőt (őket reggel már be sem engedték a gyárba).”

    Ezen Ön csodálkozik? Emlékszik, hogy Szíjjártó miniszter pár hónapja a homme office kérdésével kapcsolatban szószerint kijelentette, hogy „Itt [ti. a külügyminisztérumban)nem fognak szakszervezetet játszani”.
    Ha ezt a mondatot Németországban vagy Franciaországban merészelte volna nyilvánosan kiejteni a száján, három órán belül alighanem benyújthatta volna a lemondását, és egyszersmindenkorra búcsút vehetett volna a poltikusi pályától.

  • talalom ,December 12, 9;42 de.

    Kedvces asszonyom, Maga mirol almodozik????

    Az USA-ban NEM LETEZIK a maga „gazdasagi adminsztracio”-ja!

    Mar tobb mint 120 eve eros Anti-monopliomi torveny letezik es erossen kovetve.
    Kerem, probalaja a tenyek adait kovetni nem szaz-eves dogmak valotlan allitasait ismetelni!!!!!

    S hogy ki az „okosabb” allitasan: Ugy az EU, mint a US FAA jovahagyta egy Szlovenia-i vallalat villamos-repulogepenek alkalmazasat.

    A villamos-repulok per-even belul oriasi hoditasokat ernek majd el.
    Tobb mint wgy tucat cegek rohamosan elorehalddva, meg a vertical fel-es-leszallas-os gepekkel sikerekeiket bizonyitjak.

    Jovojuk oriasi, mert a legtobb repules az 600 Km. alattik.

    Olcsobb minden koltsegeik, tisztak, nem ecologiai fertozok.
    Lennenek majd a magyarok is a versenyben????

  • Göllner András

    @ Slapajka

    Plagizálásért egy hetet kapsz tőlem Szájer brüsszeli ereszcsatornáján. Ott a helyed nem idelenn. A „lábvízkereskedő” címert még én adtam gyurkovics haverodnak évekkel ezelőtt. Ne hátráltasd őt abban amiért oly szorgalmasan megdolgozott idelenn.

  • Göllner András

    @ Almássi Alma

    „Kedves Göllner András, én nem hibáztatom Merkelt. Ő a saját dolgát végzi az európai és a német érdekek szerint.”

    Én bizony híbáztatom, de nem azért amiért meg tetszett szólítani. Rajtunk valóban csak már mi magyarok tudunk segíteni. Én nem azért hibáztatom a Angelát mert nem rúgja tökön a Viktort, hanem azér’ mert képtelen felfogni, hogy a vírus Hungaricus ragályos, nem ismer határokat. Olyan felelőtlen módon kezeli ezt a vírust mint a mesterségesen szőkitett bombázó a Fehér Házban a Covidot. A dajcsise nem a magyarokra veszélyes hanem Európára, saját népével hazardírozik. A végén már egész Európa ereszcsatornáján, a Szájer Józsi és Viktor leszármazottjai fognak csimpászkodni, a Ringen egy kis vasút fog szaladgálni körbe körbe teli csövesekkel.

  • Bendeguz79
    2020 december 13
    1:16 du.

    grizi, asszem a pofátlanságnak határt kell szabni!

    te ebben az előtte beírtban:
    Bendeguz79
    2020 december 13
    10:53 de.
    pofátlanul hazudsz, hamis azaz valótlan dolgokat állítasz

    nálam a monopóliumaitok ról szóló förmedvényed végképp kiborította a bilit

    szégyelld magadat!

  • Göllner András
    2020 december 13
    4:38 du.

    irígyled? mi? nem tartozom a Bundesmutti hívei közé, de 75 év idegen katonai megszállás ellenére (illetve azzal együtt) valamit sikerült létrehozniuk! Kitartóak, eltökéltek, dafkezégrósz® alapon élni akarnak abból amit a kocka dobott nekik a Nagy Világ Bíróság még nagyobb döntése után ahol senki más nem volt hibás, mert azok voltak a bírák(SIC); csak a teutonok! de azok azután nagyon!

    most a Szép Nagy Szőke Herceg és utóda majd összerakja ami szétesett nem a C19-bs/47áz/x8® bántja őket, hanem az, hogy csakis nemi erőszakkal és a prostikat nem is fizetik ki és a prostik is össze fognak fogni annak ellenére, hogy jelenleg a prostik fizetik a szép szőke herceg & tsai élményeit…

    Hamletből az idézet: valami bűzlik …ában, de nagyon

    ha lenne ott bölcs ember akkor ordibálna: Hannibal (vagy nevezzem meg a mai nevén a XIII. századi Nagy Dinasztia jogfolytonos örökeseit?) ante portas

    Europa akkor nem lesz tele széllel bélelt senkiháziakkal az ereszcsatornákon svéd tornázva ha felébred Csipkejózsika álmából, vagy kiköpi a kábítószeres cuclit

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ferenct
    6,48

    Amikor ledőlt a Berlini Fal, akkor sokan mondták sőt, érezték is úgy, hogy Németország most nyerte meg a II.Világháborút.

  • SchumackerLady

    Talalom 9:42
    Bendegúz1:16

    Jól mondja Talalom, csak az utolsó mondatát elharapta:

    Szóval, hogy „az USA nem azért olyan gazdag, mert annyival okosabb emberek élnek ott…” – De akkor miért ? Meg kéne röviden fogalmazni.

    No-persze a tervezés, mi több, az együttműködés a gazdálkodásban, a legnagyobbak, de az együttműködő kf. tőkés vállalatok, és még a kis beszállítók közötti kooperáció keretei közt is elkerülhetetlen korkövetelmény, ami nem is annyira hosszú, 100 éven belüli . f e j l ő d é s . gazdasági . e v o l ú c i ó . elkerülhetetlen eredménye.

    Mindez természetesen ésszerű határok közé szorítva hoz magával némi szükséges elméleti munkatöbbletet, rossz kifejezéssel élve, pejoratívvá koptatott „adminisztrációt” is, ami viszont már eleve nélkülözhetetlen kelléke, azaz velejárója a modern termelésnek. Különösen ha a tőkés kooperációba kikerülhetetlenül még az állam segítő keze is belenyúl…

    Ezt a szükségszerű jelenséget többekközt Parkinson Törvénye [USA! 1957.], is fölfedte úgy, hogy T.Bendegúz előttünk márcsak ezért is hiába köntörfalaz…

  • Göllner András

    Almási Alma „nem hibáztatja Merkelt, aki csak a saját dolgát végzi európai és német érdekek szerint”, tudniillik az Orbán-Merkel Paktum megkötésével. És tudjuk, Orbán is csak a dolgát-végzi, ahol csak teheti az európai és a magyar érdekekért… Hisz már Mészáros néven a félmagyarország az ő zsebében van…

    Na persze. 1933-ban Hitler is – Alma szavaival – „csak végezte a saját dolgát”, először amikor kilépett a genfi Népszövetségből azért, hogy sunyi háborús terveit úgymond’ a német érdekek szerint végrehajthassa. Rögtön e lépése után egy magánbeszélgetésen ezt vallotta:
    „Ki kellett ragadnom a németséget a kötelezettségek, frázisok és téveszméknek abból a tömkelegéből. Vissza kellett szereznem akciószabadságunkat. … Így ezzel a lépéssel a német nép bizalmát nyertem meg magamnak.”

    Én érdekesnek tartom Almásinak ezt a rövidlátó – struccosan relativizáló – álpacifizmusát, amely lényegében azt hangsúlyozza, hogy bár igaz, egy unióban tömörülünk, azért az országok saját érdeke az mindig fontosabb a közösnél. [Über Alles] Azonban, és innen adódik a kérdés, hogy így viszont, ebben a megfogalmazásban mi értelme van az egésznek, hisz ha ez igaz és jogos lenne, hogy léteznek fensőbb érdekek, amelyek nem tartoznak a közvéleményre és csak elvtelen paktumokkal üthetők nyélbe praktikus célok, miközben olyanok, mint jogállam, csak hetedrangú mellékes kérdésekké degradálódnak…
    De mivel ez esetben a hamis, a csaló paktum, hátterében az autólobbival, tulajdonképp egy visszaélés az ideiglenes német elnökség hatalmi tényével: ezt a megalkuvó álláspontot minden demokrata Európa-pártinak vissza kell utasítania, mert ez a szellem egyenlő az európai eszme tagadásával és és ettől teljes bukásával.

    Brunszvik

  • Rodeo11
    2020 december 13
    9:26 de.

    Ne okoskodjál Kínában, még az az orvost is lesitelték aki elsőnek figyelmeztetett az új járványra !!
    Merthogy „rémhírt terjeszt”
    A te kínai barátaid.
    Mindent tagadtak.

    Meg is halt a börtönben az illető.

    Aztán az iráni barátaid
    letagadták a járványt a saját népük előtt,
    nehogy megsértsék a kínai barátaikat, (barátaidat)
    akiktől az USA-tól ellopott csúcstechnikát kapják hogy
    talán esetleg l-ngba boríthassák velük a Nyugati Világot.

    Meg is halt rengeteg szerencsétlen iráni.

    Felfogod ezt te idióta ?

  • Almási Alma
    2020 december 13
    2:23 de.

    Nyugi.
    Gurlica nem fog innen leszakadni.
    Csak éppen elvan már teljesen „Bodásodva”
    Pont úgy ígérgeti hogy felénk se néz többet.
    Dehát tudható hogy folyamatosan gúvadt szemmel
    és remegő gyomorral olvassa az itt történteket.

    Az úgynevezett „igazi otthona”
    vagyis a Lehár-blog gyakorlatilag haldoklik.
    Amióta őkelme kimart onnan mindenkit aki neki nem tetszett.

  • Geyza
    2020 december 14
    7:56 de.

    a jelzett hsz.-emben ezekről egy árva szó sincs, már lekörözted a gurlic nevű oldalbordádat, ez már döfi!

  • Göllner András

    @ Brunszvik

    Belőtted a csontba a velőt. Gratulálok.

  • Göllner András:
    „Én nem azért hibáztatom a Angelát mert nem rúgja tökön a Viktort, hanem azér’ mert képtelen felfogni, hogy a vírus Hungaricus ragályos, nem ismer határokat. Olyan felelőtlen módon kezeli ezt a vírust mint a mesterségesen szőkitett bombázó a Fehér Házban a Covidot.”

    Sajnos, megint kénytelen vagyok Önnel tökéletesen egyetérteni.

  • SchumackerLady
    2020 december 14
    4:18 de.

    Csak egy apró adalék az USA (legalábbis régebbi) gondolkodására:

    Amikor állami pénzekből elkezdtek autósztrádákat építeni és behálózták velük az egész országot, a Világ nem volt képes megérteni hogy miért nem szednek autópálya-díjjakat azoktól akik használják.

    Csakhogy akkoriban másképpen volt bekötve azoknak az agya akik kitalálták az egészet:

    Megmagyarázták hogy az autópályák révén megindul, felélénkül a hatalmas ország gazdasági vérkeringése, sokan elkezdenek majd vállalkozni és igencsak nőni fog az Állam adóbevétele.
    És úgy is lett.

    De Európa és főleg Mo gondolkodása még mindig ott tart hogy:

    „Ide nekem a pénzt, de azzzonnnalll hőőő”

    Hát ezért nem lesz képes utólérni az EU az USA.-t.

    (Bár mostanság úgy veszem észre, sokat romlott ebben a tekintetben (is) az USA )

  • Rodeo11
    2020 december 13
    10:03 du.

    Apukám már megint „ferdén” látod a múltat meg a Világot.
    Ahogyan az egy szélsőbalos idiótához illik:

    A Nácizmus eltiprása után, a győztes nagyhatalmak hathatós
    gazdasági segítsége révén indult be ismét a német hétköznapi élet.

    Az USA ez esetben kusstit parancsolt a nagypofájú és nagyorrú francia tábornokocskának és nem tűrte hogy mégegyszer a porig alázzák a német népet.

    Csakhogy tudd : A győztes Angliában még mindig jegyre adták a vajat húst cukrot kávét, amikor mindezek már szabadon vásárolhatóak voltak a német piacokon.
    Na vajon miért te babaagyú ?

    Csak azt ne mondd hogy a német szorgalom miatt hehe..idióta.

  • Geyza
    2020 december 14
    4:58 du.

    mert addig még útjaik sem voltak, és nem volt ami megigya a rengeteg hasznot hozó üzemanyagot, az olcsóbb és hatékonyabb vonat és villamos közlekedést ezért tönkretették és a pluszban eladott csilliárd köbkilométer üzemanyag hasznából valamint a hitelre vásárolt 20+%-os kamatos kamatokból lehetett fedezni… a többi… mai napig így van de mindez ma már szétesőben mert karbantartás sincs semmi új nem épül… mert megvalósult a tőzsdei álom a gazdagok mindennapi kaszinó játéka amiből az egységsugarú állampolgár nem részesül, és most még világelsők a SARS -ban ne mondd el senkinek de a vaxolás nem oldja meg…; szarva közt a tőgyit

  • Geyza
    2020 december 14
    5:06 du.

    mi az az usa ami nem tűr bármit is? és milyen jogon? szarva közt a tőgyit… de telibe! bingóóóó!

  • SchumackerLady

    Geyza
    14/4:58

    Remek a példa.
    És tegyük hozzá, a történelem során a fejlődés akadálya már sokszor volt a türelmetlenség. Ugyanakkor ez az emberi tulajdonság csak ideig óráig képes fékezni a törvényszerű (gazdasági) fejlődést, annak ellenére is, hogy éppen az hozza magával mindjárt a „vízfej” növekedését is.

    Éppen az autópályák kérdésében itt van pl. az „M-0” elkerülő autóút, amely – a FidSS jóvoltából* – még be sem feleződött, azaz a gyűrű még be sem zárult Bp.körül, de pont nekik volt pofájuk bevezetni a pályadíjat azzal, hogy hoci, ide a nekünk pénzt, holott ha valami, hát pont az M-0 lenne az az szükségszerű állami >szolgáltatás<, amely tisztán a budapesti utak tehermentesítését szolgálná.

    Azért Geyza! A felhozott példának van egy másik vetülete is, hogy éppen az amerikai autópályák létrehozásával párhuzamosan jelentősen csökkent az amerikai vasút szerepe is a hosszútávú szállításban, mely kár csak dollár-milliárdokban fejezhető ki.
    Ebben viszont rossznyelvek(?) szerint nem az állami vízfej, hanem Henry Ford nagyiparos volt a ludas az, aki akkor a visszatartásban hathatós lobbi lépéseket tett, úgy mint a Sanfrancisco-i villamos ellen is.

    .

    *A FidSS ellenzéki idején az agglomeráció északnyugati helységeiben eszeveszett orbanista "polgári köreik" által szervezett népgyűlésekkel akadályozta meg a Budakalász és Budaörs közötti szakasz, a körgyűrű végleges lezárását.

  • Geyza, Talalom és Bendegúz !

    Úgy különben, és éppenséggel, 1933-tól 1936-ig a New Deal volt az a – kor és tőkés világválság kiváltotta – ergo szükségszerű állami beavatkozás a tőkés gazdaságnak a szabályozatlanságokkal és ellentmondásokkal teli „önműködésébe” amely onnantól már nem mehetett ugyanúgy tovább, mint addig. Vagyis, hogy az állam húzza ki a törvényeivel és intézkedéseivel végülis a válságba került gazdaságot teljes összeomlásából, a slamasztikából, hogy onnantól már egy új, szinte . t e r v g a z d a s á g i(!) 😀 modell formájában vigye majd tovább az USA gazdaságát…

    Minderről még azt is kijeletthetjük, hogy a New Deal és a demokrata Roosevelt nélkül az USA sokkal felkészületlenebbül sodródik bele a háborús kényszerbe. Így viszont majd éppen ennek a más néven, Új Gazdaságpolitikának köszönhetően az USA a II.Világháborúból gazdaságilag is több mint győztesen emelkedik ki a világ vezető gazdasági nagyhatalmává is… (Hogy aztán rövidesen ez miért és mivé torzul, az egy másik lapra tartozik.)

    Tehát az ismertetett gazdaság, és általános történelmi kényszerhelyzet volt az az elkerülhetetlen, tehát szükségszerűen bekövetkezett, mármár forradalmi változás, amely – minthogy ciklikus válság váltotta ki – objektíve, a gazdaság nyomása alatt hagyta el az azt megelőző gazdasági anarchia maradék kövületeit…

    Lehet tagadni így és lehet tagadni úgy a 29-es – Amerikából kiindult – gazdasági Világválság, szükségszerű, történelmi jellegét, azért a tények még tények maradnak, miért is az állam aktív, tervszerű beavatkozása a gazdaságba sem tagadható gazdasági szükségszerűség.

    Üdvözlés kedves minnyájunknak!
    Schumacker L. 🙂

  • Geyza
    2020 december 14
    5:06 du.

    kis krampuszom birizgál, hogy ugyanmá’ magyarázd meg neki!

    szóval futottak a befektetéseik haszna után, amit évtizedeken át beruháztak, e’setu’ni?

  • Utóirat Geyzának:

    Sztem’ annak, hogy az EU miért nem lesz képes utólérni az USA-t, annak egy oka lesz, mégpedig az, hogy az EU úgynevezett nemzetállamok konglomerátuma, ahol az egységet és kohéziót egyfajta kultúrhagyomány* adja, szemben az USA-val, ahol anno államokká közös, vagy spontán érdekek alapján összeállt kf. csoportok ismerték el egymást államokként.
    Az EU keresztény kultúr kohéziója és gravitációja is csak addig terjed, amíg valaki közülünk nem kezdi elrongyolt nemzeti lobogóját őrültül lengetni – mert ezt Európában így szoktuk… Ezzel a nonszensz nacionalizmussal egyes, rémesen átfertőzött nemzetek pedig nem engednek a 48-ból, a 45-ből, az 56-ból, stb,stb, meg a többiből sem, oszt punktum…- És az se számít, hogy ez az eszeveszett magatartás a természetes, gazdasági érdekeink ellen hat. LÁSD: AZ ALATTOM VÉTÓ ÜGYET stb.

    .

    * Ti. a keresztény Európa ideája, amelyet nem is kell más szempontból górcső alá venni, mint a két világháborúban egymás iránt viseltetett érzelmek és a papság által a fegyverekre minden oldalon hintett többszáz hektoliter szenteltvíz tisztátalanságára tekintve.

  • Göllner András

    @ Kővendég

    „Sajnos, megint kénytelen vagyok Önnel tökéletesen egyetérteni.”

    Ne sajnálja, Kővendég, ez már nem oszt, nem szoroz, csak idelenn.:-)

  • Geyza/Rodeo

    Az USA Marshall segélynek becézett politikai diktátuma fejében

    kussoltathatta a nyugati övezet országait, miközben a SzU

    érdekövezetét hidegháborúba kényszerítéssel tartotta sakkban

    vagy 45 évig.

    Még annyit erről, hogy a Hidegháború Churchill Fultoni

    Beszédével startolt el, amelyet az iránta való „tiszteletből”

    az új USA elnök szülővárosában megtartott harci kihívás volt.

  • SchumackerLady
    2020 december 15
    4:15 de.

    Hát igen.
    A Körgyűrű..Ez már kimeríti az „útonállás” fogalmát.

  • A GEYZA-Schomacherlady es masok kozotti vitakon.

    Gayza jozan felfogasa csilagozttava!!!

    De ha megjegyezhetnem a USA-ban az autoutak epitesnek es fentartasainak a koltseget igen, adokkal fedezi a hasznaliok!

    S az az ado az uzemanyagon, olajokon, auto-gumikon, auto-motorbike-akkumlatorokon, stb.

    S a tehetfuvarozok a tavolsag es szallitott suly-aranyaban fizetnek ut-hasznlati adot.

    Azert minden nehaby-szaz-merfoldekre lathatok az u.n. „weight-station”-ok.

    Te,a kocsiddal elrobofghatsz figyelemtlenul, de a tehetkocsiknak kotelezo a mereseik!

    Tehat az utak hasznaloi fizetik a koltseget!!!!

    Elkepzelhetetlen lenne az auto-utakat nem hasznalokat kenyszeriteni azert fizetni!!!!!!

    Mint Magyarorszagon kenyszeritve fizetni a lakossag masok vallasi, szinkazi, opera, mozi es mas szorakozasi, sport es minden mas koltsegeit.

    Az nem csak kegyetlen diktaturak modszerei, hanem abszolute gazemberseg, egyenlo az utcca-rablassal!!!!!!

    Na arra igazan buszkek lehetnek am!!!!!!!

    P.s.
    NEM valaki kivaltsagos hataroz, hogy mi lenne az elore-haladotabb, sikeresebb, vagy elavultsa miatt lenne a tonkre meno, hanem a tarsadalom tagjai a sajat eletmodjuk alapjan hogy mit ohajtanak inkabb alkalmazni.

    pl. Henry Ford, egy szegeny kerkpar-javito mechanikus, NEM hatarozott, csupan volt egy jobb otlete, motorozott negy-kereku jarmu, amit a lakossag boldogan vett!!!!!!

    Vajon mit velnenek abban visszatutasithatonak, meg Marx dogmai alapjan is???????

    Az csupan technikai inovacio, a jobb elet lehetosege.
    Miert lenne az bun, az ottani elmei felfogasaik alapjan ?

  • Nos mind a cikkírónak(aki a képet közölte)mind az itteni ellnzékieknek,zsidó származásúaknak csak annyit…..,hogy a a képen prominens fideszes és a rabbi kézfogása látható….!
    Az Orbán kormánynak jó a kapcsolata a zsidó egyháttal,jelentős támogatást is kapnak,és nem mellesleg Orbán vezette be a Holokauszt emléknapot(!!!!)annyira antiszemita……
    Ezzel szemben Baranyi Krisztina baloldali polgármester zsidózótt,szidott egy befektetőt,aki a lecsúszott kerülettől területet vásárolna…..

    Egy jogállamban szólás és vallásszabadság is van,mint nálunk is!!
    Azt megértem,hogy politkai csata dúl a jobb és a baloldal között,de a vallási gyalálkozásokkal soha nem értettem egyet,keresztényként se ,mint most sem!!!!!!!!!!!!!
    Az embereket a jellemük,cselekedeteik alapján lehet csak megítélni!
    Talán ezen elgondolkoznak?mind a szerző,mind a hozzászóló zsidók?….

  • Boda úgyismint Oldal Idióta Macája:

    1
    azt sem tudod mit jelent hogy „prominens”

    2
    Annyira „jóltájékozott” vagy hogy halvány-keserű fingásod sincs róla ki van a képen a magyar Zsidóság árulója mellett.
    Méghogy FIDESZ-es..te szerencsétlen : )))) : )))
    Fideszes aszongya…
    a jóltájékozott OIM…hehehee

  • BrunszvikTeri
    2020 december 15
    10:48 de.

    tercsi!!!
    az usa ban ugyanazt az „izét” fegyverrel szétlőtték illetve a képviselőit meggyilkolták

    ma csak BLM maradt azaz a dög unalom 250 éve ugyanarról mert ezzel meg lehetett fúrni a krumplee-t most meg mit kezd a DNC ugyanazzal a fegyverrel amit másra fogott és használt? öngyilkos lesz?

  • Izraeli
    2020 december 10
    6:38 du.

    https://www.youtube.com/watch?v=KQm2g_e0BHQ

    és a tudatlanoknak!!!!!! mindenki aki gonosz vagy pénz vagy hatalomsóvár az egész 16,5 óra után halott!!!! dehát a tudatlanság fáj és …
    https://www.youtube.com/watch?v=ezXaflqTOdk&t=254s
    még küzdenek, nem akárhogyan

    majd a Joe Biden nek mutassátok be mi is a vége a demokráciának
    én meg röhögök

    ez hol van Mózesnél? sehol?

  • hexadodekaéder

    Szót kérek

    Szabad e az államnak beavatkozni a tőkés gazdaságba? Már jóideje erről folyik a lovagias eszmecsere Talalom, Geyza, Bendegúz, Rodeo és most már Schumacker (+stb) között is, mely utóbbinál abban a konklúzióban csúcsosodik ki, hogy nemhogy szabad, de az állami „beavatkozás” közgazdasági értelemben ma már egyenesen szükségszerű, azaz nélkülözhetetlen, mi több, ha szükséges, akkor már kötelező is a tőkés termelési mód mai, globális szisztémája szerint.

    E szempontból tekintve misem magától értetődőbb, mint például a manapság egyes „nemzetgazdaságok” számára – a fogyasztáson túl – a mérleg nyelvét adó úgynevezett . k a t o n a i-g a z d a s á g i . k o m p l e x u m , amely a kormánypolitika és a komplexum keze alá dolgozva különböző állami hivatalok és intézmények segedelmével mesterségesen tartja fenn a „védelmi” költségvetés tervszerű ideáját, szélsőséges esetben akár még kreált ellenség
    formájában is.

    A katonai-gazdasági komplexum az Első VH. óta létező, nemcsak katonapolitikai, de gazdaságpolitikai, adott esetben az ász szerepét is betölteni képes nemcsak fogalom, de elválaszthatatlan gyakorlat is, melyben döntő szerepe van a kizárólag állami uniformisban szolgáló katonák „óriási hadának”, akik a hazaszereteten túl egzisztenciális kötődésüknél fogva is lekötelezett hívei a naprakész és korszerű arzenál fenn és karbantartásának és – ami a legfontosabb – annak állandó, új, egyre korszerűbb készletekkel való feltöltésének. Ők a korszerű fegyverek nemcsak megrendelői és átvevői, de valahol az állam nevében a kritikus vásárló szerepét is ők játsszák el.

    Amennyire döntő a katonák részvétele és folyamatos, i n n o v a t í v . készenléte, legalább annyira, de sokak szerint még annál is sokkal döntőbb a fegyvergyártók és a különféle tőkés katonai beszállítók és lobbisták aktív jelenléte ebben a gazdasági egyensúly számára nélkülözhetetlen, a mai tőkés gazdaság minden szegletében ható, nagy fontosságú gazdaságpolitikai konglomerátumban.

    Mindezt azért szükséges részletezni, mert a fönti vita kiindulási pontja, hogy ugyan kell e a mai kapitalizmusban az állami beavatkozás, vagyis nélkülözhető e az úgymond állami „”vízfej”” szerepe a mai gazdaságban.

    A tehát a hadi és gazdasági komplexum amely mindent átsző, memcsak a gazdaságban, de a politika legfelső szféráiban és nemcsak egy-egy négyéves választási ciklusban. Nemesebb hasonlattal élve, ma már a tőkés gazdaságnak ez kelléke és fix háttere, mint a barokk zenében a . b a s s o . c o n t i n u o . szerepe – nincs is meg nélküle.

    Pl.1. Orbanini, az ő vétó-zsarolását kiengesztelendő, hatalmas Euro-százmilliárdokért vásárolt hitelbe(!) fegyereket szövetséges, ill. NATO államoktól, ezzel is évtizedekre adósítva el hőnszeretett hazája népét. Ugyan milyen háború is fenyegeti országunkat ?
    Pl.2. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke 2017.és 19.között a Németország hadügy-minisztere volt. Lemondását erről a posztról egy korrupciós ügy indokolta. Eztán menekítették Őt az EU-ba.

  • Bendegúz 79

    Az nem úgy volt Henry Forddal és a villamossal, ahogy ön idealizálva azt állítja, hogy ő csak gyártotta, és gyártotta a négykerekűt aztán ettől amazok meg megszűntek létezni…

    Henry Ford ugyanis országszrte, más és más városokban, főleg a keleti parton tucatszám vásárolt fel villamosokat üzemeltető cégeket és helyettük saját autóbusz cégeket alapított, amelyek vonalain már csak saját gyártású autóbuszok jártak persze drágább tarifával, mint a villamos. 😀

    Így egyértelmű hogy Ford ezzel megszegte az ön által is gyakran emlegetett „monopólium ellenes törvényt” is mely cselekedetével felborította még az amerikai tömegközlekedés szerkezetét is. Csak egy-két keleti városban, mint pl NewYork, Boston, v.Philadelphia maradt meg az a régi, jól bevált, olcsó tömegközlekedési eszköz.

  • Göllner András

    @ Booda

    „Az embereket a jellemük,cselekedeteik alapján lehet csak megítélni!”

    De jó ezt tudni. Akkor most már értem mért röhög magán mindenki idelenn. Eddig azt hittem az otthonkája miatt.

  • Voronyezs
    2020 december 15
    11:19 de.

    Azzé csak sikerült az USA.-nak az európai kibékíthetelen ellenségekből barátokat csinálni.

    Na persze..aljas üzleti érdekből tette.Mert az USA.-nak nem érte volna meg ha tovább gyilkolják egymást németek franciák angolok belgák stb..Mekkora egy szemétség volt nemiga ?.. : )
    /Most gunyoros voltam ? /

  • Geyza
    2020 december 16
    9:07 de.

    lásd még BREXIT szankciók az összes EU ország ellen ha azok az usa export érdekeit sértik, barátai nincsenek csak érdekei és azért lőni is tud, lásd Jugoszlávia szétbombázása, (az tudtommal EU?)

    te mikor tanulsz közgazdaságtant de legalább az 1957 ben kiadott Parkinson törvényeket elolvashatnád, mert amit itt összehordasz az merő hazugság vagy ami még rosszabb tudatlanság

  • hexadodekaéder
    2020 december 15
    9:36 du.
    EGY KIS KIEGÉSZÍTÉS egyetértésem bejelentésével!

    bérpolitika usa és a kapitalizmus a dolgozó (proletár) egyetlen érdeke arra, hogy dolgozzon minimál béren, az, hogy ha nem, akkor éhenhal és megy a szemétbe a 8-35% -os munkanélküliek seregébe

    ugyanakkor a fegyveres testületekben érdekeltté teszik a dolgozót (bérmunkások azaz zsoldosok vagy alkalmazottak állami szinten) mennyit lő le és hogyan az „ellenségből” (könnyű célpontok nem számítanak célpont van 8 éves gyerek könnyebb mint a terrorista akinek kiképzése nagyon sok pénzbe kerül nem szabad pazarolni)

    tehát nem a katona rendel (rendőr sem) odaadják neki hogy használja és „koptassa” az, hogy az F-35 madárijesztő lett és inkább lezuhan, mint repülne az már csak a költségvetési csalás lehet papundekli eszközökre is aranyárat tenni a költségvetésbe…a törökök nem is veszik mert madárijesztőt olcsóbban tudnak gyártani kalákában a kendős nénikék Anatóliában

    most Prezident Elek majd folytatja ugyanazt amit a krumpleevel abbahagyattak, mert nem igazán volt neki kedve …; inkább szankcionált, amit ugye… meg lehet kerülni, és mióta a selyemúton megérkezett a selyemzsinór is Washington Belső be azóta sokat sikoltoznak

  • Rodeo ur /olvtars?
    Mi a csoda? „Meltoztatott” szolni hozzam?
    Ugy latszik, remelven- hogy Wagner zeneje kihoz a sodrombol.
    Mivel nala- nem kevesbbe nagyok, mint Haydn{Judas Maccabeus}
    vagy Verdi {Nabucco} mar kifejeztek alkotasukban megbecsulesuket
    a zsido nep irant- nem zavar kulonosebben,hogy Hitler kedvenc
    zeneszerzojevel probalsz bosszantani-sikertelenul.
    Az Abraham egyezmenyek- Izrael es az Egyesult Arab Emiratusok
    es Bahrein kozott- beke,gazdasagi es kulturalis egyuttmukodesen
    alapult. Nehany napja- Marokko is egyezmenyt irt ala Izraellel.

    Mielott elfelejtem- a Covid 19 ellenere- jonnek az uj zsido
    bevandorlok.

    https://www.thejc.com/news/israel/250-bnei-menashe-immigrate-from-india-to-israel-1.509693

    Megvarjuk- mit mond Joe Biden- mivel azonban nala is elso
    a gazdasag- es az emlitett allamoktol varhato haszon-
    politikai es gazdasagi-nem hiszem, hogy „felboritja” az egyezmenyt.

    https://www.vg.hu/velemeny/velemeny-rovat-hirei/shalom-salam-peace-beke-2-3082628/

    Meg valamit- az emlitett allamoknak es meg nehany szunita arab orszagnak
    akik eddig nem csatlakoztak,kozos celja-megakadalyozni
    a siita ayatollak Iranjat- az atomeromu sikeres befejezeseben.

  • HEXOKADER es SCHOMACHER-HOLGY soraira:

    Az allamhatalom, kormany, politikusok orrainak beleutese a kozgazdasagba mindeg, mindenutt csak problemakat, pangasokat es a gazdasagi elohalkadas korlatozasait okozta!!!!!

    Abban meg a US sem volt soha kivetel!!!

    Elobbi soraiabn T.H.U. is hivatkozott FDR’s „New Deal” modszereire.
    Az 1929-esgazdasagi valsagot reszben a tultermeles, fokent az elelmiszer-tultermelese, ami Europa etetese a habotu utan tortent.Sot meg a „Dust Bowl”-t is (egy ecologiai katasztrofat) ami okozta.

    De mind azt a „Becsi ezust-tozsde” pattinyotta ki.

    FDR’s New Deal je egy pillanatni szuksegesseg volt, de mivel allami-beavatkozas, annak eredmeney a hosszu-gazdasagi pangast garantalta.

    A USA nem volt kepes gazdasagilag fejlodni, elore-haladni annak kovetkezmenyekent Perl Harbor-ig (1941 December 7).

    Nemtorszag par-evvel a valsag utan oriasi gazdasagi helyreallast bizonyotott.
    Sajnos, Hitler katonai-hoditasi celjait szolgalva.

    Schomacher-holgyem:
    Honnan almodta Maga azt hogy Henry Ford felvasarolta a villamosokat a „Mode-A” majd a „Model-T”jeit sikeresen arusitani ?????

    Henry megtakaritott penzen kepes volt kolcsont venni, s a lehetoseg a reszveny-vasarlok penzen $500-ert automobilt kesziteni, amig fizetet $5 dollaros munkabereket dolgozoinak.

    Az otlete volt hogy minden munkas kepes legyen kocsit vasarolni.

    A publik-kozlekedes nem kepes letezni ottan ahol a tomegek nem hasznaljak azt.

    S ahol mindenkinek van kocsija, csalad minden tagjainak, hat ki a fene hasznalna villamost, s meddig utazhatna azzal ???

    Manhattan(New York)par kilometeres sziget 9 millio lakosssal, ahol lehetetlen a felhokarcolokban kocsikat tartani, csupan a fold-alatti a tomeg-kozlekedes.

    U.I.
    Henry Ford nem keszitett autobuszokat!
    Nem lenne kepes belatni hogy auto-bus keszitese 20-szor tobbe kerul mint egy szemly-kocsi, s mennyivel tobb szemly-kocsit kepes eladni amig egy autobuszt????
    Hiszen vasarolna Maga ahtobuszt, vagy mahan-kocsit?
    S miert ohajtana auto-busszat, amig sajat szemely kocsija lehetseges?

    De mi okbol, vagy celbol Maguk eskudten vissza-utasitjak elismerni a korulnmenyek valosagait, es inkabb nevetseges valotlan elkepzeleseket allitanak?????????

  • GEYZA:
    A Marshall segely 500 millio dollar az adofizetok zsbeibol volt, ami a foldig-pusztitott nyugat eurpai es Japan kozgazdasagot ujja-epitette.

    De az ujja-epitett kozgazdasaguk termelt es exportalt a US-ba, amivel csak amerikai munkasokat munka-nelkullive tett. Fokent az olcso Japan termekek.
    Mint ev-tizedek-ota a Kinai termekek.

    Hat vajon mi lehetett volna abban a „US aljas uzleti erdek”-e ????????????????

  • Rodeo ur/ir-„olvtars”?
    Mi tortent, hogy miutan „megeskudtel” hogy nem szolsz
    hozzam tobbet- megszegted szavadat?
    Ugy latszik, hogy a legujabb esemenyek a Kozel-Keleten
    nagyon zavaroak.
    Ennek tiszteletere kaptam Wagner- Hitler kedvenc zeneszerzoje-
    muzsikajat?
    Nem zavar kulonosebben-mivel nala nem kevesbbe nagyok-
    mar kifejeztek alkotasukkal szimpatiajukat es tiszteletuket-
    a zsido nep irant.
    Csak igy kapasbol – Haydn {Judas Maccabeus}{ nem tetszett,hogy
    kuldtem?} Verdi {Nabucco}.
    Hat igen- a Covid 19 ellenere- az elet- megy tovabb-remeljuk
    a gyogyulasig.
    Pl. a napokban- Bnei Menasse – indiai zsidok erkeztek.

    https://www.thejc.com/news/israel/250-bnei-menashe-immigrate-from-india-to-israel-1.509693

    Ez nem minden. A forrongo Kozel-Keleten- szunita arab orszagok
    kotottek gazdasagi, kulturalis szerzodest- Izraellel.
    Az Abraham szovetseg- az Egyesult Arab Emiratusok es Bahrein
    reszvetelevel, es nehany napja Marokko es Izrael kozott.

    https://www.vg.hu/velemeny/velemeny-rovat-hirei/shalom-salam-peace-beke-2-3082628/

    Mivel a politika- foleg kozos erdekeken alapul-nem valoszinu
    hogy Joe Biden – nem ismeri el ezeket.
    Meg valamit- a kozos erdekekrol- ezeknek a szunita arab
    orszagoknak {es masoknak-pl.Szaud-Arabia} nem erdeke,
    hogy a siita Iran atomfegyverhez jusson- es fenyegesse
    oket-is.
    Mozes- nem tudom mit szolna mindehhez- de Ezsaias profeta-
    mar a vilagbekerol beszelt. „nep a nepre kardot nem emel-
    hadakozast tobbe- nem tanul”.

    http://www.igekartya.hu/11/23/2/4/Ezsaias_profeta_konyve_2_4

    Nem gondoltam, hogy ennyire- tudatlan vagy.
    Ez az idezet van az ENSZ falan- annak ellenere, hogy
    egy allamot sem iteltek el annyiszor-mint Izraelt.

    http://www.sharedjustice.org/international-justice/2016/3/9/9qzsirq94m42ufohhb6z74d0vv2zmm

  • Kedves Szerkesztoseg!
    Sajnalom, hogy nem tettek lehetove- kozolni
    Rodeohoz irt valaszomat.