Szeptember 11 átka — Húsz évvel később is érzem hatását

2021 szeptember 11 10:20 de.124 hozzászólás

Másnapos voltam, amikor megcsörrent a telefon. Előző este az egyetemi haverjaimmal buliztam. Felvettem, és azonnal letettem. Hiába tettem le a telefont, még egyszer csörgött, ekkor már bele is szóltam.

„Halló?”

„Benjamin!” A hang kétségbeesett volt a másik végén. „Kapcsold be a tévét, most!”

„Szuper korán van. Mit akarsz?”

A szobatársam az ágyából visszhangozta az érzéseimet, de anyám őrjöngő hangja tovább emelkedett hangmagasságában. „Kapcsold be a tévét!”–üvöltötte.

Lemásztam a padlásról, miután bedobtam a régi Nokia telefonomat a fekvőhelyre. Anyám tovább kérdezgette, hogy bekapcsoltam-e a tévét, a hangja tompa volt a nyugágy párnájában. Megragadtam a távirányítót, bekapcsoltam a tévét, és a fülemhez emeltem a telefont. Mondtam valamit, de abbahagytam. Az egyik New York-i WTC torony füstölt és lángolt. Gyorsan elolvastam a görgetett hírfolyamot, aztán azt mondtam: – Úgy tűnik, egy repülőgép véletlenül belerepült egy toronyba New Yorkban. Mi ebben az akkora nagy ügy?”

Mielőtt anyám bármit is mondhatott volna, láttam, ahogy egy másik repülőgép a második toronyba csapódik és narancssárga robbanást okoz. Az állkapcsom elernyedt, és hagytam, hogy a telefon lecsússzon az arcomról, miközben hallottam, hogy anyám zihál a másik végén. Aztán végigrohantam a folyosón, hogy mindenki ébredjen fel, és kapcsolják be a híreket.

2001. szeptember 25-én már az észak-karolinai Fort Braggbe tartó repülőn ültem, és pontosan két évvel a támadások után Afganisztánban találtam magamat, ahol a Talibant és az Al-Kaidát vadásztam.

Láttam a kis, háromszög alakú bázisról felszálló fekete füstfelhőket, ahogy megkezdtük az ereszkedést. Pillanatokkal korábban völgyeken keresztül zakatoltunk, miközben a kaputüzérek nehéz géppuskákkal lőtték a hegyek oldalát, amit „tűzzel tisztításnak” neveztek. A tálibok és az al-Kaida a térségben hírhedt volt arról, hogy utánpótlási küldetések során szovjet DShK lövedékeket lőttek a helikopterekre. Azzal, hogy az ajtótüzérek a hegyek fojtópontjaira lőttek, ha az ellenség ott volt, elkezdtek visszalőni, és így legalább a pilóták bemérhették a helyzetüket.

Ahogy ereszkedtünk, a repülőszemélyzet egyik tagja kiabált: „fogjuk a cuccunkat és húzzunk a picsába”, mielőtt könnyű célpontokká válnánk a rakéta- és aknavetőcsapatok számára. Mindenki megragadta a felszerelését, hogy felkészüljön. Aztán hirtelen leszálltunk egy közepes méretű kövekből kialakított rögtönzött aszfaltra. Amint a hátsó kapu leesett, a helikopter büntető pengéi alá bújva kimásztunk, és elindultunk kifelé a leszállási zónából. A leszállási zóna szélén egy táblát állítottak fel, amelyen ez állt: „Üdvözöljük a Harriman táborban”. Alatta azonban valaki azt írta, hogy „Rocket City,” vagyis magyarul Rakéta város.

Felhúztam a hátizsákomat, és követtem tovább a csapatom őrmesterét, Paul „Gonzo” Gonzalezt, két nagy, homokkal töltött HESCO-akadályon keresztül. Amint a helikopter felszállt, megéreztem egy jellegzetes illatot, amire minden reggel felébredtem.

„Honnan jön ez a fekete füst? És mi ez a szag?” Kiabáltam a zajon át.

Gonzo megkerülte a HESCO sarkát, és két katonára mutatott botokkal. Az egyik JP-8-as sugárhajtómű-üzemanyagot öntött egy már égő hordóba, miközben a másik kevergetett. Néhány perc múlva az egyikük elfordította a fejét, hányt, és tovább kevergetett, miközben a másik nevetett. A táborban lévő rögtönzött vécék ürülékét égették el.

„Nekem kell ezt csinálnom?” Kérdeztem.

Gonzó felvonta a szemöldökét. „Talán.”

Egy zömök, szakállas, baseball sapkás, módosított sivatagi álcázó egyenruhás férfi intett nekünk. Úgy hallottam, hogy a határon lévő különleges műveleti erők közül sokan szakállat növesztettek, és a zsebeiket az ujjukra varrták, hogy könnyebben hozzáférjenek, ahelyett, hogy a páncéljuk alá temetkeztek volna. A golyós sapka azonban új volt. Később rájöttem, hogy miért, amikor hallottam egy történetet egy katonáról, aki azért halt meg, mert egy régi, vietnami korabeli agyas vödröt viselt. A golyó a sisakba hatolt, majd visszapattant, és a fickó fejét levessé változtatta.

„Sledge? Gonzalez?”

„Azok mi vagyunk” – válaszolta Gonzo.

Kinyújtottam a kezem és bemutatkoztam.

„Örülök, hogy megismerhetem, Sledge.”

„Szintén, uh… uram?”

A férfi nem viselt névtáblát vagy rangot, de nyilvánvaló volt, hogy mi voltunk a leváltása a helyén, és hamarosan hazaindul.

A férfi nevetett. „Nem, nem. A megélhetésemért dolgozom” – mondta, megismételve a tiszthelyettesek (altisztek) mantráját. A megjegyzés egy szelíd dorgálás volt, amelyet minden altiszt használ azzal kapcsolatban, hogy az őrmesterek a hadsereg gerincét alkotják, és a helyszínen maradnak a csapatokkal. Amint a tisztek elérték az őrnagyi rangot, gyakran már inkább irodákban üldögéltek, PowerPoint előadások és véget nem érő eligazításokkal foglalkozva.

A férfi intett nekünk, hogy kövessük, először a nehéz felszerelésünket kellett leraknunk, majd körbejárnunk a háromszög alakú előőrsöt. Az előretolt műveleti bázis, ahol voltunk, nem engedett meg több mint 300 katonát, akiket úgy összezsúfoltak, mint a szardíniákat. Volt egy rozoga kunyhó, ahol a vezető orvos állomásozott, de ha valaki megsérült, gyorsan evakuálták. Az orvosi készletek mindig szánalmasan alacsonyak voltak a helyi lakosság kezelésétől.
Az étkezde volt azonban a leglehangolóbb látvány a bázison.

„Ha éhes vagy, és hiányzik a kaja, egy csomó rizst, répát és egyéb maradék szart dobnak egy levesbe, amit mindig megehetsz két étkezés között. Vagy csak egyél egy MRE-t.” A férfi szünetet tartott, és eszébe jutott valami fontos. „Ja, és készülj fel arra, hogy vérhasat kapsz. A hadsereg szakácsai helyi munkaerőt vesznek igénybe, és azok a faszok mindig a lábukkal kavarják a szart.”

Újra Gonzóra pillantottam, aki nem vett rólam tudomást. Az őrmester tovább mutatta nekünk a zuhanyzókat, ahol hetente körülbelül egyszer lehetett leöblíteni magunkat kútvízzel. Végül bemutatta nekünk a bázison található számos bunkert, amelyek homokzsákokkal voltak megrakva.

„Ide tartanak, ha elkezdődik a lövöldözés” – jelentette ki. „Isten Hozott Rocket Cityben.”

Kíváncsiságom felülkerekedett, miután korábban láttam a táblát. „Mennyire rossz a helyzet? Tényleg igazak a történetek?”

Az őrmester elmosolyodott. „Ez az istenverte bázis egy hegyekkel körülvett völgy közepén van. A tálibok állandóan 107 mm-es rakétákat lőnek ki belőlük. Szóval igen, igazuk van, és ma este valószínűleg találatot kapunk.”

Igaza volt. A fogyatkozó napfényben, amikor a képek leginkább az aranyóra árnyalatáról ismertek, felfedeztük, hogy a gyönyörű naplemente egyet jelent a repeszekkel és a robbanásokkal. Ez egy demoralizáló taktika volt, amit Vietnamból tanultunk, ahol az ellenség tudta, hogy az éjszaka beálltával kevésbé valószínű, hogy üldözőbe vesszük őket a hegyekbe. A csapatok valószínűleg megtörnek, ha állandóan egy arctalan ellenség támadja őket, akit nem látnak, és akire nem lehet puskával lőni.

Gyerekkoromban édesanyám a bátyámmal az oklahomai házunk felhajtójának szélére vitt bennünket, és gyönyörű naplementéket nézegettünk. Emlékeztetett minket, hogy ha majd felnőttként naplementét bámulunk, gondoljunk rá. Ez Afganisztánban csak egy napig tartott, és még 20 évvel később is kissé ellentmondásos vagyok a naplementékkel kapcsolatban. Néha a rakétákra emlékeztetnek, máskor pedig az anyámra, de sosem vagyok benne biztos, hogy melyiket fogom érezni, amikor az égbolt arany, rózsaszín és sárga árnyalataira nézek.

Ilyen a harc átka. Ilyen a 2001. szeptember 11-én történt események átka.

Amikor 20 év elteltével visszatekintek szeptember 11-re, furcsa érzés kerít hatalmába. Egyszerre van benne nosztalgia, borzalom, düh, megkönnyebbülés, gyász és tisztelet. Visszajátszom az emlékeimet. A jelenetek olyanok, mintha régi felvételeket néznék egy kivetítőn. Emlékszem, ahogy a többi diákszövetségi barátommal együtt tágra nyílt szemmel bámultuk a szemcsés felvételeket tartalmazó dobozos tévét, miközben rémülten néztük, ahogy a tornyokból ugró férfiak és nők a halálba zuhannak. Emlékszem, amikor hazajöttem Afganisztánból, és meg akartam látogatni a Ground Zero-t, hogy lerójam tiszteletemet. De csak 2017-ben, mintegy 15 évvel az afganisztáni harci bevetésem után mentem el az emlékműhöz. Ott a kezemmel végigsimítottam a neveken, sírtam az elvesztett férfiak és nők miatt. És azt is gyászoltam, hogy az a végzetes nap nekem és még számtalan katonának éveken át tartó érzelmi gyötrelemmel járt.

Benjamin Sledge

Fordította: KMH

A szerző memoárja 2022-ben jelenik meg angolul Where Cowards Go to Die címen.

Fotó: Adam Le Sommer

124 hozzászólás

  • nagyon teccik a jövendő könyv címe. aki nem tud inglisül: Where Cowards Go to Die = ahol a gyávák meg fognak halni. a fürdőszobájuk és a tábori budi az igazi nemzeti hősnek való volt…

  • Göllner András

    A barbárizmussal való szembesítések hatásai nem csak felejthetetlenek hanem kiszámíthatatlanok is. Sokakat nem kijózanít hanem megőrjít.

    A 20. század első nagy és tömeges szembesítését a barbárizmussal a „civilizált” Nyugat az első világháborúval vágta a történelem asztalára. Nagy Magyarország vezérkara több mint három millió, nagyjából iskolázatlan, munkás-paraszt származású fiatal embert küldött a vágóhídra. Közvetlenül „csak” ennyinek oltotta ki a vérét vagy tette örökké tönkre az életét (hogy most azok családtagjainak fájdalmairól, illetve a harcok civil áldozatairól ne beszéljek akiknek száma a fentemlített számnak tízszeresét ttte ki.)

    Sajnos az emberiség az rgyik őrületből düllöng a következőbe, és a józanabbakat akik mindezt nem hajlandók a fejlődés címkéje alatt lenyelni, úgy darálja le mint a vagdalt húst. Éljen Tisza, éljen Horthy, mi Viktor? Hajrá Magyarok, mi? Pusztuljunk csak bátran, a jól kitaposott úton? Ez az írás sok mindenre emlékeztethetne bennünket is idelenn. Kérdés: mit vagyunk képesek megőrizni emlékezeteinkből ha azokat nagyokosaink rendszeresen kifehérítik, meghamisítják (szióka, helóka Sanyi, ott a Veritasban) Mit vagyunk hajlandók tanulni őrületes magatartásainkból, ha azokat sorozatban kiradírozzák a fejünkből vagy egy Hungaricumként álcázzák a a hatalomban fészkelő, turulbaszorult atyafiaink?

  • Göllner András
    2021 szeptember 11
    1:38 du.

    nem szoktam veled, még kimondatlan gondolatban sem egyetérteni, de a barbarismus mindent leír

    a kommented mindahhoz nem convergál a cikk témájával: „ahol gyávák halnak”

    sokan szokták a 400 hőst meg a többi „antiquariato” -t felhozni példának {én ezeket a hősöket csak kiröhögni tudom}

    Qubit hozott egy cikket miszerint a halál pillanata a végső boldogság érzete egy pillanatra, de én azt {isn} előtte akarom sok sok évvel

  • 911 kapcsán számos elmélet született. Nagyon vad conteok-k is. Nekem akkor is számos olyan kérdésem volt a tudósítások láttán, amire azóta sem kaptam igazándiból választ. S ez akkor is igaz, ha conteo-gyanús kérdések, felvetések.

    Aki ott meghalt a tornyokban, mindenkiért kár. Miközben folyton Asimov jut az eszembe. Pontosabban az, amit a Második Alapítvány első szerinti „bukásáról” ír. A trilógia „Második Alapítvány” című mű vége fele.

  • Ugyanakkor vannak ilyen homlokegyenest ellentmondó vélemények is, de vajon ki manipulálja az igazságot:

    https://www.veteranstoday.com/
    https://nepszava.us/9-11-a-fundamentalista-antiliberalis-gyulolet-nyitanya/

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 11
    9:41 du.

    elemér az első linked értelmezhetetlen következésképpen a másodikat?

  • A haboru aze van, mer valaki elkezdi.

  • A patkány Rodeo csak aképpen aposztrofálta az eseményt pár nappal ezelőtt hogy idézem :

    „Professzinálisan lebontották az épületeket”

    Csak tudnám ez az egérpiszok miért nincs innen eltávol1tva.

  • Rodeo olvasgassad magadat :

    „szombaton 2021 szeptember 11 -én {911} hatalmas nagy nemzeti ünnep lesz usában!
    megemlékeznek két felejthetetlen professzionális házbontásról, ami teljes siker lett, usa története sikerek története, nem akarsz valamit elkövetni eme szent napon mint egy új bejegyzés a KMH-n? nálad jobban senki {hacsak nem Cicero a Lorem ipsum -mal} sem tud cizelláltabb dicsőítést írni eme históriáról?”

    Ennyi tellet ki tőled.

  • Göllner Bandi:

    Barbarizmus-kérdés :

    Talán Arisztotelész mondta pár ezer évvel ezelőtt
    hogy a „barbároknál a nőket egy számba sorolják a szolgákkal”

    A rongyfejű barbárokra, akik szerte a világban robbantgatnak és gyilkolnak valami homályos paridocsomi cél érdekében,
    pontosan ráillik ez az ókori megállapítás.

    Csak azt nem értem, hogy ez az egérszardarabka itten hogy merészel ebbe (is) beleugatni ?

    Mikorpedig ö folyamatosan, megállás nélkül reklámozza itt
    ezeket a száz évekkel visszamaradott barbárokat.
    Meg a többi gyilkos fajzatot is.

  • Delfi
    2021 szeptember 12
    12:34 de.

    Nem.
    A háború azért van
    mert egyesek rá akarják erőszakolni
    az akaratukat másokra, azok meg ellenállnak.

    „Civilizálódunk, civilizálódgatunk.
    Kik gyorsabban,masok meg lassabban.Így aztán utóbbiak
    rálőnek előbbiekre.Azok pedig válaszképpen megsütik emezeket”

    /Raymound Chandler/

    Hát kb. ez történt Japánnal illetve Afganisztánnal is.

  • Oh come on Gollner professzor ur, meg ha szaz-evvel ezelotti esemenyekel ohajtana keverni a 9/11-i esemenyeket.

    Talan ertelmeben lehetne, hogy habar a Becsi kormany dontott a haduzenet ugyen 1914-ben, de a Habsburghok nem igen sikeresek voltak a katonai hadmuveletk ugyeiben soha.

    Sot, a Habsburgh-haz igen ismert es ismetelt szollasa volt, hogy;
    „amig masok haboruznak birodalmakat epiteni ,mi hazassagaokkal epitunk birodalmat”.
    Azert volt tobb felkegyelmu becsi csaszar a szazadok folyaman.

    Az 1890-es es 1910 idejen Nemetorszag elvesztette minden tartomnayait.
    Az Angol-Francia-Belga-Holland igyekezesek altal.

    Nemetorszag mint fejlett ipari nemzet, de tul kicsi lakossu on-pioacanak is lenni.

    Piac neluk ipar-nemzetek nem letkepesek.
    S a nyersanyag is hianyossa valt.

    Hasonloan tortent a haboru utan is a 20-as es 30-as evekben.

    Es nemetorszag „piacca” az iparilag elmardtabb kelet volt.
    Hasonloan a nyersanyag forrasok is.

    Sot ma is ugyan az a helyzet.

    Ez alkalommal az olcso-kezdo munka-ero is keletrol ered.

    Tehat semmi nem valtozott, csupan a politikusok blah-balah-jai.

    Az erdek, a szukseglet es a korulmenyek valtozatlanok, azert az europai kelet-nyugat kzotti kulombseg es feszultseg minden problemajuk okozoja,a mi okozott jet europai eredetu vilag-haborukat.

  • DELFY;

    Az agresszorokat, a hodito celu , hatalomra-uralomra palyazo verszomjas diktatorokat elfelejtetted!!!

  • Rodeo11
    2021 szeptember 11
    11:14 du.

    Több meglepő cikk is van azon a linken 9.11 kivesézéséről, de egyet sem akartam kiemelni!

  • Geyza
    2021 szeptember 12
    10:18 de.

    szokásos kirohanásod: „Lorem ipsum…” azaz halandzsa… szóval a legyek nekirepültek Eger Vár falának és a fal ledőle vala… ugye így volt? {hja és mialatt füst és por felhövek szállonganak vala}

  • Geyza
    2021 szeptember 12
    10:18 de.

    Ama összehasonlitásban tette a „proffessionális” értékelést a toronydöntésre, amellyel valami hasonlatosat ugyanabban idöben követekkel el a PENTAGONON.
    Annak falain bizony csak egy kis lukat sikerült „ütni” és…. és …???

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=216images.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=860DM_SD_02_03890.jpeg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=359pentagon_sept_11_attac.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=516images.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=194autoroute6_grande.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=362DM_SD_02_03881.jpeg

    ´´´´´éssss… jééé´… mégis eltünt benne az az izé… az a nagy repülö

    Mellékelek képeket és videót egy másik „esetröl”, amelyben „mindössze” 90 nó, azaz 160km/h sebeséggel futott ki egy kisebb Airbusz 320 a leszálló pályáról – nem müködott az egyik reversor, aztán nem myiltak ki a fékezö spoilerek – a vizes pályán (1600 m) ….
    Viszont ott van a repulö a robbanás után is – ami alaposan tele volt még uzemanyaggal – söt még embereket is mentenek kifele
    Igaz az épülettel kissé összegabalyadott

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=956images_2_.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=907Acidente_com_o_Airbus_.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=257images_2_.jpg
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=358acidente_tam.jpg

    https://www.youtube.com/watch?v=OskMkGSdSSU

    https://www.youtube.com/watch?v=4TCuIo_wF3k

    A két toronyház, amelyekkel pedig az alkalmazott szerkezeti megoldások okán még egy 10 erösségü földrengésnek is rendesen fel kelletett volna kötnie ingét-gatyáját, …. profisszionálisan …. magábazuhant
    Ahogy azt mérnöki pontosággal egyes esetekben alkalmazni szokásos

    Csak értesitésként jelzem, hogy JFK-t ami érte ugyan csak néhány simple ólom volt – de ezekkel lezárult az a világ amit addig a „szabad-világnak” ismertünk

  • A muzulmanok nem rongyfeju barbarok. En is muzulman vagyok, az ilyen kiszolas nagyfoku tudatlansagra es butasagra vall.

    Ajanlanam mindenki figyelmebe kereszteny Europat, ahol kb 1500 even at a kereszteny hatalmak egymassal haboruztak, es megsem hivjuk oket barbaroknak, es nem hisszuk, hogy a Biblia kesztette oket haborukra.

    A muzulmanok kozott, illetve a muzulmanok es mas vallasuak kozott jelenlevo agresszio sem a vallas miatt jon elo, hanem politikai okokbol.

    Erdemes lenne emlekezni arra is, hogy az europai hatalmak gyengitettek fokozatosan majd adtak meg a kegyelemdofest a Torok Birodalomnak, aztan pl. a Kozel-Keleten olyan ugyesen osztottak fel a teruletet, hogy biztos orokke viszalykodas legyen a kulonfele naciok kozott.
    Izraelt is letrehoztak, ami vegkepp irrital sok muzulmant a kornyeken, bar ez ellen nekem nincs kifogasom. Minden nepnek meg kell legyen az onrendelkezesi joga.

    Talan meg egy erdekesseget megemlitenek a gyengebb felfogasuak kedveert: Csak egy elmebeteg hiheti azt, hogy ha szetbombazunk egy orszagot, tonkretesszuk azt polgarhaborukkal, letrehozunk tobb millio menekultet, akkor majd imadni fognak minket annak az orszagnak lakoi es menekultjei mas orszagokban.

  • A 2001 Szeptember 11.-i esemenyek a USA-ban nem „atok” hanem oriasi tomeg-tragedia volt tobb ezer artatlan ember-szamara.

    S az azt kovetkezo hatarozatok eredmenye sem volt kevesebbe sikeres ,sem a problema megoldasnak lehetosege.

    Mert az Afghanistani kovetkezmenyek egy masik 4251 amerikai eletet kovetelte, s 20 ezer masik sebesuleseit, sokaknak eletfogytiglani seruleseit.
    Az Afghan aldozatok szamai kerdeses, de az 20 ezer folott saccolva.

    S a 20 eves, minusz 11 nap US katonai probalkozasok ellenere a Taliban teljes sikeret biztositotta Afghanistanban 2021 Augusztus 15-en.

    Nyujtva csupan 15 napot a US hadaknak kivonulni Afghanistanbol bekesen.

    A Taliban Aug. 15-en kiengedett kb. 2 ezer Taliban-Al Quaida es ISIS foglyokat a bortonbol.

    Igen kerdeses hogy a Taliban lehetne, vagy ohajtana azokat a tovabbi terorr-cselekmenyektol visszatartani.

    Tehat Biden elnok allitasa hogy beket teremtett es a veszely nincsen tobbe remesen kerdore vonhato lessz am a jovoben.

  • Geyza
    2021 szeptember 12
    10:18 de.

    ha még a Cenz reverendissime Ura beengedi?

    a vas szén ötvözet ábra alapján a vas 1600+ C°-on cseppfojóssá válik ehhez elég a kox égési hője

    de ha thermite -et használok ami attól függően, hogy Aluminium trioxid, réz dioxid vagy chrome trioxid/doxid van keverve vas trioxiddal az 2200 és 3500 C° -on ég azonnal begyújtás után amit elektromos vezetékkel kémiai úton egy gombnyomással be lehet indítani bármej acél légneművé válik!!!

    a többit beszéld meg önmagaddal… és ha lehet a továbbiakban mellőzzél a hüjeségeiddel

  • önmagamat hejesbítve geyza számára még „rohadtabb” számok:

    Iron, out of the ground, melts at around 1510 degrees C (2750°F). Steel often melts at around 1370 degrees C (2500°F).

    azaz a vasérc 1510C° on olvad fojékonnyá az acél gyakran már 1370C°-on válik fojékonnyá

    https://fractory.com/iron-carbon-phase-diagram/

  • Gabriel
    2021 szeptember 12
    3:14 du.

    Hát igen.

    Tettek róla a „nem-barbár” muszlimok és nem annak született de azzá vált követőik hogy a világ megint szar legyen.

  • Delfi
    2021 szeptember 12
    4:36 du.

    Félig-meddig elhiszem.

    Láttam pár fotót Aganisztánból, még mikor a király irány<totta a ruszkik vagy a barbár tálibok helyett.

    Kabul utcáin csinos, miniruhás nők shoppingoltak.

    Láttam képeket Bejrutbül is. Amit anno a Kelet Párizsának mondtak.Mert olyan volt.

    És nézd meg most, a barbár, magukat "paleszinoknak" nevező terrorista gyilkos senkiháziak szörnyű pusztítása után.

  • Göllner András

    @Delfi

    „Ajanlanam mindenki figyelmebe kereszteny Europat, ahol kb 1500 even at a kereszteny hatalmak egymassal haboruztak, es megsem hivjuk oket barbaroknak”

    Elég nagy baj is ez, mármint az, hogy nem rösteljük hanem egekbe emeljük azokat a vezetőket (Pápákat, Bíborosokat, Királyokat, Hercegeket,népvezéreket akik évszázadokon keresztül az Isten és a nyugati civiizáció nevében, hülyítették, s hülyítik ma is a népeiket, száz és száz millió egyszerű ember vérét áldozták fel saját haszon élvezetük céljábol. Kifosztották Kínát, Afrikát, Dél Amerikát, szarrá verték és nagyrészt kiírtották a benszülötteiket, elhazudták vérengzéesiket. És aki a hazugság ellen felszólalt, azt úgy szarrá égették mint Báthoryék a Dózsa Gyurit s parasztjait annó. Ma ugyanez történik Orbánisztában, ahol a kiskirályok ellenfeleit „Magyargyűlölőként” aposztrofálják a fejedelm által meghülyített írnokok, s azok mosonői, házmesterei akik idelenn, ebben az alúljáróban eresztgetnek. .

    Mind ez igaz, de mind ez egy cseppetsem csökkenti a többi turulba szorított, immáron Kina által hízlalt Talib és egyébb fundamentalista, extrém iszlámista vezető barbarizmusát a „mássággal” szemben. Nem az Iszlámmal a baj hanem azokkal akik az Iszlám álarca mögé bújva kurják szét testvéreik agyát, döntik romokká univerzális emberi értékeinket immáron világszerte. Ez a mai nagyszövetség kérem, s nem az ami a bibliába, két fedél közzé szorítva él.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 13
    2:28 de.

    Te Rodeo,
    Azért elég kevés repülőt építenek termitből.
    A kerozin, különösen a repülőkben használt párolgásgátolt üzemagyag nem az a spontán robbanós fajta. Viszont baromi kormozó lánggal képes égni. Azok a képek a tornyokról nem egészen ezt sugallták.
    Amelett nem sokkal előtte volt egy sorozat (talán spektrum), a nagy épületek bontásáról, ahol igen, termites vágótöltettel bontanak, majd a maradék magába roskad. Az a két torony kísértetiesen így omlott magába.

    Asimov:
    „22. A HELYES VÁLASZ
    Ismeretlen szoba egy ismeretlen bolygón!
    És egy férfi, akinek a terve sikerült.
    Az Első Szóló a diákra emelte tekintetét.
    – Ötven férfi és nő – mondta. – Ötven vértanú! Tudták, hogy halál vár
    rájuk vagy életfogytiglani rabság, és még csak befolyásolni sem lehetett őket,
    hogy elejét vegyük a csüggedésüknek, mivel a befolyásolást fölfedhették
    volna. De mégsem csüggedtek el. Keresztülvitték a tervet, mert szerették a
    nagyobb Tervet.
    – Nem lehetett volna kevesebb? – bizonytalankodott a diák. Az Első Szóló
    lassan ingatta a fejét.
    – Ez volt az alsó határ. Kevesebb aligha lett volna meggyőző. Sőt, ha
    tárgyilagosak akarunk lenni, hetvenöt lett volna az optimális szám, hogy az
    esetleges kudarcokra is fölkészüljünk. De hagyjuk ezt. …”

  • Rodeo11
    2021 szeptember 13
    2:28 de.

    Ezt a diagramot, amit magyarul „szén-acél állapotábrának” becéznek – csak ugy lazán ZH-n fel kellett tudni rajzikálni, pontos részletekkel, s nekem lett vele egy sztorim.

    A story ugy indul, hogy a ZH elött mellöztem egy-két Ep-anyag órát, de a ZH-ra elmentem – mivel az anyag amugy kedvencem volt. És amikor kiosztották témának, nem akartam elhinni, hogy ez épitészeknek beseggelendö?
    Szerencsémre, mint mondtam kedveltem a témát, tehát önszorgalomból én ezt rég áttanulmányoztam – elsönek még ama 5 éves tervezesi idöszakban – ami persze rohadtul szemszuró az akadémikus elvtársaknak. – Aztán valami mérésböl kifolyólag, az egyik fizika tanszéken dolgozva, ahol tanulmányokat eszkábáltunk össze az EMI-nek

    Amugy csak annyit kivánnék vele ecsetelni, hogy még egy mezei magyar épitészmérnöknek is elvileg tudható és utánnaszámolható dolog, tehát amivel elöhozakodsz messze nem az ördögtöl való …

    A többit a szélesebb publikumra bizom, megjegyzés nélkül

  • GOLLNER B.ANDRAS:

    A vallasok csak egy masik sorban levo kifogasok az emberiseg gyarlo , onzo es kegyetlensegenek megnyilvanitasara.

    De miert hagytad ki a Moszkovita elvrasakat?

    Hiszen az alap-elvei is Karcsi bacsi alatal nyilatkozott parancsolatott nyuitott az eroszak , kegyetlenseg, es hoditas, kezdve az „uralkodo osztaly megsemmisitesere”!!!!

    Sajno az emberiseg alaptermeszetet SEMMI nem volt kepes meg egy kicsit sem meg-szeliditeni.

    Mint soraiddal ramutattal, meg egyetlen vallas sem!!!!!!!

  • Göllner András
    2021 szeptember 13
    11:37 de.

    mindez borzalmas, pláne abban „képben” amit felsőbbrendű nyugati stílusú „kultúrák” követnek el azokkal akiket lenéznek, kihasználnak és utána eldobják, mint használt mosogatószivacsot…

    a nyugat módszere alkalmatlan bármijen kultúra terjesztésére a nyugat nem tud oktatni, az oktatási módszerei selejtesek, következésképpen undort és ellneállást generálnak!

    kipróbáltam, nem kell a szájbarágás és a sok malaszttal teljes rablómese meg a könyvek… nem érti és elalszik a „műsor” alatt

    ugyanakkor mikor gyorsan rájöttem erre, a gyakorlat lett „eis” {íme} és nekiálltam kézzel és hozzátartozó eszközökkel felmutatni mit is akarok és láták, hogy az jó vala és utána már aszt csinálták sőt arról beszéltek egymás között,

    gujáslevest sem lehet elméletben készíteni meg kell főzni előkészületek után és házat sem lehet belemagyarázni a kis kobakjába hanem neki kell állni és építeni velük együtt egy ojat ami a szokásostól eltér de egészségesebb és a trópusi áradások nem töltik fel derékig vízzel és alszanak a halakkal ölelkezve, hanem …

    és utána már volt saját ötletük mindahhoz és csinálták és sok minden mást is

    nem lehet demokráciát úgy eladni, hogy az előadó önmaga sem tuggya miről recseg ott patriarchátus és matriarchatus van és annak lélekbe vésett tapasztalati szabájai és annak alapján a társadalom műxik a demokrácia számukra a család és a közösség szétesése fejetlenség és következésképpen a halál

    lehet marimbán JS Bach -ot „eladni” és akkor nem mongya, mint amit a kamarazenekari változatra, hogy gyász zene mert azok a hangzatok még ismeretlenek számára, és nem „érti” {fehér ember nyugaton sem, hacsak nem kapott megfelelő okítást}

    baltával nem lehet csipkét verni

  • Göllner András

    Rodeó és Gabriel mérnök urak !

    Ha jól értem, titeket a fenti témában az anyag hoz lázba. Pontosítok: a szén-acél ábra, és nem a több-ezer szerencsétlen aki az összeomlásban vált porrá. Nektek a fasizmus is valszin azt jelenti, hogy akkor menetrendszerint jártak a vonatok.

    Fiúk. Ugye azt nem várjátok el tölem, hogy elmondjam, ne adj isten, ábrázoljam, hogyan dugjátok egymás seggébe a logarléceteket? A művelethez a következő számot (Ábra Dábra Kadábra) hallgassátok szépen a hifi tornyotokon https://www.youtube.com/watch?v=tY8B0uQpwZs

  • Az iszlamista szo hasznalata egy sajnalatos tevedes, bar elofordulhat hogy rosszindulattal keletkezett ez a szo.

    Azoknak, akiket iszlamistaknak hivnak manapsag vajmi keves kozuk van az iszlamhoz. A fenn emlitett emberek politikai okobol kegyetlenkednek, ami tilos az iszlamban.
    A jelenleg bosszuhadjaratot folytato talibanoknak kene tudniuk, hogy a megbocsatas az ereny es nem a bosszu.

    Igaz, muszlimoknak neznek ki es azoknak is valljak magukat, de ugyanazt a hibat kovetik el amit veluk szemben kovettek el korabban masok. Tipikusan politikai motivacio.

    Ezert lenne jobb ha mindenki a sajat maga orszagaval lenne elfoglalva, van boven mit tenni odahaza is.

  • Andrew_s
    2021 szeptember 13
    12:45 du.
    Bandi, van egy pár kép a wiki-n a thermites kísérletekről az egyiken egy öntöttvas tégelybe teszik a thermitet és beindíttyák;

    a kísérlet sikerült és a tégej is megsemmisült!

  • A robbantassal valo lebontashoz tudtommal elo kell keszulni, es foleg a szoban forgo hatalmas epulet eseteben ez honapokig is eltartott volna.
    Elvileg az emeletek kozotti szuk reszben el lehetne helyezni a fenn emlitett thermitet, de aztan azokat valahogy sorban be is kell „inditani”. Hogyan? Radioval? Vagy kihuztak tobb ezernyi lathatatlan kabelt?

    Nem vagyok az amerikai allam megelegedett hive, nehezen lehetne ezt ram fogni, de ennyire aljasnak meg en sem tartom oket.

  • Rodeo11:
    „a vas szén ötvözet ábra alapján a vas 1600+ C°-on cseppfojóssá válik ehhez elég a kox égési hője”

    Tisztelt doktor úr, mint említettem,az általános iskola 8. osztályának befejezése után mezőgazdasági szakmunkásképzőt végeztem. Mint képzett állatápoló, én is csak megerősíteni tudom az Ön fenti mérnőki állítását:
    https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/mezogazdasag/muszaki-alapismeretek/vas-szen-allapotabra/vas-vakarbid-allapotabra

    Úgy látom, a tanrend, amióta szakmunkásvizsgát tettem, nem sokat változott. Helyes! Hiszen állatgondozóként, sőt idomárként is kevés olyan közismereti-és szaktudásra van nagy szükségem, mint a vas-szén ötvözet vagy a vas-karbid ötvözetek állapotábrájára. 🙂

  • Nagyokosok:

    Majd nézzetek meg olyan képsorokat ahol egy kerozinnal hajtott repülőgép beleáll a földbe.
    Sokat találni szerte a NET -en.

    Hát apuskáim, azok a csattanás pillanatában úgy robbannak fel mint egy bomba.
    Semmi „lassú kormos láng”

    Szaal kár okoskodni meg idiótikus összeesküvés elméleteket gyártani.

    Aki látta hogyan szállt pár méternyire a repülőtér betonja felett a Concord,(mint egy tűzgolyó)
    és mitörtént mikor belállt a reptér szélén egy épületbe, az nem ír le nyilvánosan ekkora baromságokat.

    Persze a kis egérpiszok Rodeo ezt (is) jobban tudja mert ő valamiféle „phd” fokozatot szerzett a zabhegyezésből,
    az University Mucsán. Még a százéves háború idején.

    Van egy katonai pilótai kifejezés, amivel a gyokorlórepülések során (lőszerek nélküli repülések) a földbe beleállt pilótákat
    jellemzik és amelyekkel viszonylag kíméletes módon a hátramaradottakat szokták értesíteni::
    „összeégett a felismerhetetlenségig”

    Ez azt jelenti hogy pár perc alatt olyan állapotba került hogy akár urnába is lehetett volna tenni.

    (Urnába tétel előtt van még egy temetői munkafázis de azt most itt nem részletezném)

  • Geyza:
    „Tettek róla a “nem-barbár” muszlimok és nem annak született de azzá vált követőik hogy a világ megint szar legyen.”

    Muszlimok nélkül ugyebár a világ nem is lenne szar? E témában kezdesz hasonlítani dr. Rodeo11 úrra, a különbség annyi, hogy míg szerinte a világ minden baja a zsidók (és az amerikaiak) miatt, szerinted viszont a muszlimok miatt történik.

  • Geyza

    Az efféle kocsmaszintű, és részedről előszeretettel használt „”rongyfejű”” kifejezésedről nekem pedig rólad, az asszimilánsról mindig egy régi jó pesti vicc jut az eszembe, ahol
    Kohn és Grün találkoznak a Szecskás gőzben, ahol Kohn nyakában egy láncin egy hatalmas kereszt fityeg. Mire Grün meg is szólítja az ő hitsorsosát, hogyaszongya neki:
    – Kedves Kohn már ne is haragudjék, de kérem, tolja lejjebb az ágyékkötőjét, vagypedig vegye már le azt a keresztet magáról, mert e kettő látványa így együtt valahogy nem pásszol… 😀

    Bocsika, de még nem jutott eszedbe az se, hogy az ókorban de később is sokáig sőt, vallásos zsidók ma is szövet főfedőket, anno még turbánt, majd kalapot, kipát, sábeszdeklit etc. – ergo „rongyokat” – hordoznak a fejükön, így aztán az ilyen és hasonló kocsmafilozófusok szemében ők is ebbe a hoch-primitív* rongyfejű „kategóriába” soroltathatnának? Nem hiszem, hogy te ezt szeretnéd, mert az nagyon ciki lenne számodra… Nemdebár?

    Hofival, röviden: „Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra.” 😀

    Shalom !
    ˙

    .

    * hoch-primitív = részeges bunkó

  • Delfi 2021 szeptember 12 4:36 du.

    „Talan meg egy erdekesseget megemlitenek a gyengebb felfogasuak kedveert: Csak egy elmebeteg hiheti azt, hogy ha szetbombazunk egy orszagot, tonkretesszuk azt polgarhaborukkal, letrehozunk tobb millio menekultet, akkor majd imadni fognak minket annak az orszagnak lakoi es menekultjei mas orszagokban.”

    Ma, a volt barbár japánok, a beképzelt, nagyképű németekkel együtt, az amerikaiak kezeit nagy köszönettel mohón csókolgassák mivel mind a kettőjüket megtanították kesztyűbe dudálni és megtanították őket a civilizált gondolkodási módra! Érdekesnek találom, hogy az országuk porrig lebombázása ellenére a két nemzet szorosan a keblükre ölelték az amerikai liberál életformát! (Cocacolával, rágógumival együtt)!

    Na pajtás, most ezt az érdekességet magyarázd el a gyengébb felfogásuak kedvéért.🤔

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 12
    4:38 du.

    Biztos vagyok benne hogy az idióta tálibok ismételten megfogják támadni az USA.-t.

    És abban is biztos vagyok hogy másodjára nem „barátokként” fognak az amerikai katonák oda visszatérni és hogy a táliboknak írmagjuk sem fog maradni.

  • Toronyépületek mégegyszer:

    Az USA.-ban minden részletére kiterjedő vizsgálatot végeztek, miért roppantak meg a toronyépületek függőleges támoszlopjai, mikor pedig a számítások szerint ki kellett volna bírniuk akkora tüzet, ami volt ott.

    Kiderült hogy a támoszlopoknak valami korrózióálló borítása nem megfelelő volt. Nem emlékszem már pontosan mert 20 éve láttam a filmet és most semmi kedvem meg időm ez után nyomozgatni a NET -en, de emlékeim szerint a lezúduló oltó-vízzel került a borítás anyaga a tűz hatására valami reakcióba és emiatt roppantak meg ezek az oszlopok.

    Érdemes lenne felásni ezeket a jegyzőkönyveket,
    Biztos kirakták őket a NET-re.

    Valahogy én inkább hiszek a hivatalos amerikai vizsgáló-bizottságnak, mint félművelt kis
    összeesküvéselméletes muszlim meg kína-imádó egérszardarabkák agymenéseinek.

  • Göllner András
    2021 szeptember 13
    6:21 du.

    a kritikád jogos, valóban azok okozták a 2950+ halottat és a mentőszeméjzet mérgezéseit akik a tornyokat lebontották, kétségeim erről sem voltak soha…

    ha már ijen cizellált lettél neked ajánlok egy méretes dildó t logarléc hejett és nem nézem meg az akármidet, exhibicionizmusra sem vagyok kíváncsi, te mint zenebohóc mindent jobban tucc valamint geyza tejtezsvíred

  • Geyza
    2021 szeptember 14
    7:37 de.

    + @Delfi

    mindeszt az épületekkel is megbeszéltétek? geyza szerint a rozsda marta szét mialatt locsolták az acélt és a korrózió végzett a több millió tonna szerkezeti acéllal ami usque 120kg/négyzetmilliméter szilárdságú minimális esetben és az „I” gerendák 1400 mm minimális gerincmagasságúak voltak
    [az ócskavasat eladták kínának és indiának a Martin kemencéikbe valami ármány okán]

    Delfi neked ötlet: Búvár Kund úszott oda a vízsugáron amit 415 méter magasra fújtak a lánglovagok {fizikai noncencece}; {itt harsány röhögésem van szünet hejett} és az kábelezte be seperc alatt az álmennyezetek és álpadlók között ahol akár trabanttal is lehetett közlekedni de ha volt uszonya akkor könnyebb volt a vízsugárban

    meg kellene keresnetek a két tornyot eladta a tulajdonos és azok usque egy évvel 2001 09 11 előtt már lebontásukra készültek… ez is hivatalos adat

    mindeszt mivel az egyetlen leheccségest nem hiszitek konzultáljatok drgöllnerrel aki politikailag teljesen fel tud benneteket világosítani az eseményekről tudományosan a fizika és mechanika törvényei addig fel lesznek függesztve a kémiáról {alkímia?} nem is beszélve!

  • Geyza
    2021 szeptember 14
    7:27 de.

    lóháton álruhában a Times Squaren, hogy ne legyenek nagyon feltünőek, miután átlovagolnak az Atlanti pocsoján a Pegazus -on turbánban és saruban

    csodálatos az Iliász és az Odüsszeja a francba sincs ehhez képest

  • Kővendég
    2021 szeptember 14
    4:34 de.

    Jólvan módosítok:

    A „rongyfejűek” alatt azokat értem akik mint a tálibok is, erőszakosan, gátlástalanul próbálják rányomni a Világra a vallásukat és saját magukat is.

    Annak a jogán hogy nekik joguk van e két cél érdekében kiontani mások vérét. Még saját honfitársaikét is.

    Például az indiaiak is szeretnek turbánt viselni, de nem nevezném őket „rongyfejűeknek”

    Az afganisztániak nagy része sem rongyfejű, mert java részük ezt a barna népi sapkafélét viseli. Ez olyan náluk mint magyarban a „tillárom-haj” : ))

    Ellenben a tálibok a legmocskosabb rongyfejű undorító banda.

    Az IS bűnöző harcosai is rongyfejűekké váltak, holott nagyrészük a Szaddám Husszein féle eléggé világias,szekularizált diktatúrában „szocializálódott”.
    Csak aztán a muszlim álarca mőgé bújva rémuralmat valósítottak meg.

    Sajnos mostanra a „muszlim” szóról mindenkinek ezek a bűnözők jutnak az eszébe.

    Ésmivel -tekintve hogy „muszlimnak” tartják ezek magukat, kénytelen vagyok ezt a kettős jelzőt használni :
    ” a rongyfejű muszlim csirkefogók” .Ha más hiten élnének, akkor azt venném bele a jellemzésükbe.

    Továbbiakban minden széplelket megkérnék ne baszkuráljon ezekkel a marhaságokkal.

    Ezekre az emberekre nem lehet azt mondani hogy pirézek, vagy radikális vallási eszmeterjesztők vagy .. vagy..,,akármit.

    Ronygyfejű muzulmán disznók és kész. Nyilván vannak közöttük mérsékeltebbek is, azok nem tartoznak bele e kettős jelzős kategóriába.

    Különben is : akinek nem inge…

  • Kővendég
    2021 szeptember 14
    4:11 de.

    mondhatom-e hogy: Dr Tehen von Kővendég? csak úgy a vas – szén állapotábra alapján a ledeburitok között?

  • Geyza
    2021 szeptember 14
    7:37 de.

    eszembe juttattad a vasúti sineket amiket – ugye – sohasem festenek semmivel sem {az is igaz több, mint 120kg/nmm a szilárdságuk} és sem nem dagadnak meg az esőben {érdekes módon a talpfák sem} sem nem esnek darabokra és ott rohangálnak rajta gurulva a sok hüje vonít és alig minden százmilliomodik sín tört el eddig annak is a nagy fagy volt az oka nem pedig az erős napfény

    vannak még ijen rozsdás ötleteid?
    ott álldigál egy épület, rezzenéstelenül 1974 től 2001 -ig és akkor seperc alatt megeszi a rozsda? nem a gonocc termeszhangyák voltak?

  • Geyza
    2021 szeptember 14
    7:37 de.

    a JFK halálát vizsgáló bizoccságra gondoltál? annak is hozzáférhető az akármije!

  • Göllner András

    Lehet hogy nem értettél meg semmit abból amit mi ketten beszéltünk a Rodeioval
    Ez felment attòl – amugy szokásosan trágár módon kifejezésre jutattatott – alattomos és álnok, bárkit bármivel megvádoló kirohanásaidtól, amiket szokásosan elkövetsz.

    Ugyan – hála istennek nem volt szerencséd – a mi szerencsénkre – a kommunista diktaturák vezéreinek seggeit személyesen fényezni – mert a leegyszerüsitett legprofánabb módoni fasisztázással ott és akkor biztos sok a szocialista népért és hazáért kitüntetést összehalmozhattál volna.

    Tudod Te mi a fasiszmus? Tudod a fenét!
    Egyet tudsz, hogy mint az összes hasonló fantazmagóriókat követö, a tudományosság álarca mögé elbujdokolt észosztója – persze mindezt egy hipokrata farizeusi mázzal nyakonöntve – pajzsként ki- és felhasználva a humanitáriusságot, aminek aztán álszent látszatában fürödve – bárkire köpködj és a legocsmányabb jelzöket kiabálj bele a világba …

    Sajnálom

    Sokkal többet feltételeztem és vártam el

    De minthogy tisztában vagyok vele, ez a lap itt pontosan arra lett létrehozva, hogy az Orbánnal való dicstelen kalandod kompenzálásaként – egy Orbánt szitkozó szócsö legyen, tudom hogy nagy baj, hogy ebbe nem illek bele –

    Igy számithatok lábvizkereskedö, tyukanyó, … és mittudom én milyen magasröptü jelzökre, amelyek mind az inteligencia és a kuturáltság ékes röptü bizonyitékai

    Minden bizonnyal minden jó erre – csak a cél elérhetö legyen ….

    Én ugyan mint igen sokszor elmondtam (ide leirtam) – bár ugy látszik nem elégszer – Orbán és köreinek inditékaival, és emberi mivoltjukkal – bizonyos véletlenek folytán még politikai közszereplésük elött tisztában voltam.

    Javasolnám átgondolásra hogy mit jelentenek az olyan megnevezések, hogy fasiszta, názi, (nacionalista), rasszista, antiszemita, – aztán humanitás, szociális érzékenység, respekt, erkölcs, etika … van még néhány ebbe a témaba tartozó kifejezés, amelyeket gondolom szintén alkalmasint ujragondolhatnád ….. nem fáj az sohase késö

  • GEYZA;

    A Sharia alapjan a felesgeiket kecskekert es mas haziallatokkal vasaroljak, de mint a mondas: „minden anyit er amit fizetni hajklnado vagy azert”.

    A „totony-oszlopok” egy epiteszeti elv volt, hogy az oszlopok hianyaval tobb iroda-terulet lehessen kiadando.

    Minden emelet (120) a kulso vas-fal-szerkezeten felfuggesztett padlozat volt, u.n. TRUSS-ok.
    S repulo-gep sulyat es az uzemanyag egese miatt osszeroskadt, minden emelet egynmasutan.

    Erthetetlen, hogy a cenzor miert tiltja azt a KMH olvasoi tudataba.

    Sot a 20. evfordulo alkalmaval ismet koztudatra hozott adat, hgoy Ben Lade Saudi kormany tisztviselovel valo kozremukodeset hozta napvilagra.

  • DELFY;

    A Quoran az Islam vallast a vilag egyedulli vallasanak szabta meg.
    Vannak akik azert boldogan hajlandok sajat eletuket felaldozni masok, az u.n. „infidel” pusztitasai celjabol, de hany Muslim ember-es-musulman-testvereidet gyilkoltak meg iskolak, korhazak es az allando piacok robbantasaival Afghanistanban????

    Minden hivo Musulman kotelessege azt elosegiteni, s a Sharia vilagszerti uralmat lehetove tenni.

    Nem is emlitve, hogy a Shia-k es a Szuni-k is megolo ellensegeik egymasnak.
    Add azokhoz mind a vilagszerti politikai-erdeku es celu csoportok tevekenysegeit.

  • GEYZA;
    A „TRUSS”-ok hianyaval epitetg magas epeuletek, melyek az „oszlop-gerenda” szerkezeti elven epelt, mint pl. az Empire Stat Building, 1945-ben egy B-25 bombazo veltlenul a suru kodben belerohant.

    De az utkozes okozasankivul semmi baj nem tortent az epeulettel.

    De azt am titokban kell tartani a KMH rovatan, s az olvasok szamara tilos kozolni meg harmadszor is.

  • Göllner András

    @ Delfi

    „Ezert lenne jobb ha mindenki a sajat maga orszagaval lenne elfoglalva, van boven mit tenni odahaza is.”

    Delfi, sok és hasznos rész igazságokat jegyzel ide lenn. (pl az „Iszlámista” kifejezés helytelen alkalmazása esetében. Jó magam kízárólag extrém iszlámista keverékben teszem ezt, bár tudom ez is helytelen, mert elismeri a vadálatok hamis névjátékát. Ezek valóban nem Iszlámisták hanem gecik, akár az a kisvasutas a volt házam táján.)

    A fenti mondatoddal viszont az a gond hogy homlok egyenest megy neki a szolidaritás elvének (hogy most Jézus tanítását ne hurcoljam ide már megin’ – amiért gyakran Hitlerájként aposztrofál egy idelenn bóklászó izraeli lábvízkereskedő).

    Kérlek. Szépen.l Ha nem olvastad Kropotkin műveit, tedd azt. Igenis felelőssek vagyunk eltaposott, megerőszakolt, átvert testvéerinkért a világ minden csücskében. Ez a bolygó egy glóbális, közös örökség, csak közös erővel, átérzéssel, empátiával, összefogással menthető. Ez a „ne dugják mások a mi dolgainkba az orrunkat” a fasiszták, a tolvajok, a rablógyilkosok, a tanulatlan mosónők és házmesterek első védelmi sánca. Remélem nem kell ide írnom, hogy én mit verek abba bele?

  • Geyza
    14.7:37
    műszaki

    Emlékezetem szerint egyes építők, ill. tervezők nyilatkozták (dokufilmekből), hogy a kettős torony arra a hagyományos gyermekjátékra emlékeztető technológia szerint épült, amelyre talán mindannyian emlékezünk. Arról a kézi zsiráfról, vagy kiskutyáról van szó, melynek építő elemeit mint gyöngyöket köt össze egyetlen zsinór úgy, hogyha a kioldógombot alul megnyomjuk, a zsinór feszítőerejét az azonnal feloldva az egész „rendszer” egyszerre omlik magába és a kiskutya pl. elalszik…

    A filmben nyilatkozó talán az épület egyik mérnöke szerint a tornyok építő elemeit is egy ilyen különleges ill.hasonló, acélsodronyokkal . m e g f e s z í t e t t . s z i s z t é m a . tartotta, húzta-volt össze . e g y e t l e n . s t a t i k u s . t e s t t é. Ennek feszítő drótkötelei az épületnek, a látogatók által soha nem látszó takarásaiban, a liftaknákban stb., tehát rejtett traktusaiban húzódtak „p i n c é t ő l . a . p a d l á s i g” teljesen feszes állapotban ill.úgy, hogy az épület méteres időjárási kilengéseit, valamint a földrengésálló rugalmasságát eme különleges acélötvözet, és extrém sodrású . a c é l k á b e l . rendszerének „nyúlékonysága” volt hivatott biztosítani főleg a külső, illetőleg a tartófalak tartományában kifeszítve…

    Ebbe a történetbe nyúlt bele az általad gyakran előszeretettel
    emlegetett Murphy törvény. Egy emiatt bekövetkezett semmiségnek tűnő, súlyos építés – k i v i t e l e z é s i . műhiba, amikor az építők a tűzvédelem céljából minden érzékeny rendszerre elve rendelt, azaz . t e r v e z e t t . t ű z á l l ó , tűz és hővédő azbeszt szigetelésű bevonó vakolat egyes helyein (v. kitudja lehet, hogy mindenűtt) az előírtnál . v é k o n y a b b . f e l h o r d á s a . révén e feszítő kábelek . h ő s z i g e t e l é s e . egyszerűen . n e m . f u n k c i o n á l t, ami a zseniális feszítőrendszer ilyen tragikus vesztét okozta.

    Tehát e hanyagság következtében az egyébként kitűnő tulajdonságú, több száz év élettartamra garantált belső feszítőkábelt támadó magas égéshőjű kerozin . e x t r é m . hőmérséklete, ill. az ettől tovább . i z z ó . egyéb anyagok óriási égéshője a rendszert több helyen is – szakkifejezéssel – „k i l á g y í t o t t a”,* vagyis közönséges puha közeggé változtatva, megszüntetve annak hasznos feszültségét, hogy egy időpontban aztán teljesen feloldva, a panelek egységének is véget vetve, az amúgy biztonságos épület(ek) kártyavárként, függőleges irányban omolhassanak majd önmagukba.

    – Csak a sors kegye folytán, a környékbeli többi épület fantasztikus szerencséjére…
    ˙

    .

    * Talán meg is olvasztotta azt, de a fellazuláshoz elegendő volt már maga az átizzás is…

  • Felmerult a kerdes, hogy egy megszallt orszag lakoi miert kedvelik a megszalloikat.

    En azt ajanlanam annak az uriembernek, aki erdeklodik, hogy eloszoris jobban vizsgalja meg a barbar szo ertelmet, mert se a nemet se a japan nem volt barbar a 20. szazadban. Ez azonban a kisebbik hiba a gondolkodassal.

    A masik ajanlatom, hogy tanuljon meg az illeto jol japanul es nemetul, aztan eljen mindegyik orszagban legalabb egy evig, baratkozzon ossze egy kocsmaban a helyiekkel, es alaposan figyeljen oda mit mondanak a helyiek a temaban ugy kb 5-6 sor utan.

    Mindez azert, mert abban a Rodeo11nek igaza van hogy az amerikabol importalt „demokracianak” semmi koze a demokraciahoz. Eleve gyanus az amikor a demokraciat (vagy barmilyen mas rendszert) eronek erejevel eroszakoljak ra egy nepre.
    Minek is hivjuk az ilyen eroszakoskodast?

    Mennyire tetszett a magyaroknak a szovjet rendszer, es miert csokolgattak a szovjetek kezet oly mohon? Csak nem buta barbarok voltak a magyarok is?

  • Geyza 4:20
    Olvasva soraidat a teljesen evidensnek tűnő égő kerozinról jut eszembe, hogy sokszor mondják Hitlerre, meg Orbánra is, hogy „zseniális”… Ilyenkor kapok én többek közt epeömlést, hisz ezek a rablóvezérek csupán gátlástalan alvilági lények és zsenik.
    Mert hisz’ ezzel az erővel a 09.11. kitervelői is zseniálisak voltak, hisz kijátszva nemcsak a biztonsági szolgálatok éberségét – az semmi, de – a katonai biztonság, a katonai-gazdasági komplexum agyafúrt boszorkánykonyháját fontoskodva üzemeltető urakat is, akik éppen csak ezt a hétköznapi kerozin evidenciát hagyták ki a számításukból az amúgy milliárdos fizetéseikért folytatott kvíz, ill. passziánsz játék során.
    Hát, a terroristák pedig ezt az egyszerű és evidens és mindenkinek rendelkezésre álló polgári repülő „nehézfegyvert” fordították, ill. játszották ki az amúgy mindig üldözési mániában szenvedő és ellenségképet gyártó jenki gazdasági-hadi-agytröszt bármikor és bármit kiagyalni képes főokosai ellen…
    Jellemző volt még az annyira legendás U~A Légierő épp akkor tanácstalan csapongása a megtámadott légtérben, miközben a csirkefogók már a Pentagon felé száguldottak tömegpusztító fegyverükkel.
    Erre a PP duó – Putyin és Ping is – megnyugodva nyugtázhatta, hogy hiába az a fennkölt, mindig dicsekvő, magas légifölény, mert láthatólag azt is csak emberek csinálják… Ott az egész világ megtapasztalhatta, hogy csak az téved, aki dolgozik.:-D De hány emberélet árán is ??? És akkor meg hová lesz az a sokmillárd fölöslegesen kidobott katonai kiadás…?

    Megjegyezném még, hogy Belgrádban is egy legyőzhetetlen, mégis lelőtt lopakodó gép szárnyain tartott utcabált az akkor éppen jókedvű jugoszláv lakosság…

  • Don Golo:
    „Az efféle kocsmaszintű, és részedről előszeretettel használt “”rongyfejű”” kifejezésedről nekem pedig rólad, az asszimilánsról mindig egy régi jó pesti vicc jut az eszembe”

    A „rongyfejű” kifejezésnek akár en block a muszlim populációra, akár specifikusan az arabokra való használata pontosan ugyanaz, mint a zsidókra a „büdös zsidók”, „tetűhintások”, a románokra a „szőrőstalpú”, a cigányokra a „brazil gépsor”, a szerbekre a „vadrác” kifejezés használata; a megjelölt populáció mélységes megvetésének, lenézésének a nyelvi megjenítése.
    Túl azon a kérdésen, hogy erkölcsileg helyes helyes -e vagy elvetendő egy kisebb vagy nagyobb lélekszámú vallási vagy nemzeti populációnak a saját csoportunk általi en bloc történő lenézése, szerintem – különösen az olyan populációk lenézése, amelyekkel ellenséges viszonyban voltunk, vagy pláne vagyunk – szerintem az in-group csoportunkra nézve nagyon veszélyes is.

  • DonGolo
    2021 szeptember 14
    5:32 de.

    Rólad meg mindig egy pesti zsidó-vicc jut az eszembe :

    Kohn Ferihegyen a hóna alatt egy Lenin mellszoborral igyekszik a gépre.

    A vámos:

    -Mi az a hóna alatt?
    -Mi az hogy ” MI AZ” ?? Talán ki az? Ő Lenin elvtárs ! Miatta van hogy most utazgathatok szabadon, most épp Izraelbe, a családomhoz !

    Tel Avivban a vámos:
    -Hé! Maga ! Mi az ott a hóna alatt?
    -Mi az hogy „MI AZ” ? Talán ki az ? Ez itt Lenin!
    Miazz kellett Magyarországról disszidálnom !

    A reptér előtt várja a felesége:
    -Te Jenő ! Ki az ott a hónod alatt?
    -Mi az hogy ” ki az” ? Talán MI AZ ! Az kérlek öt kiló arany.

    Különben meg nem értem mi a bajod a kocsmával.
    Hacsak az nem hogy talán régebben a képedbe vertek, mikor a fontoskodó tudálékoskodássoddal akartál meggyőzni egy drabális, magábaroskadt italozót hogy helytelen amit tesz és el akarrtad venni előle a kriglit..

  • Hallom hogy a rongyfejű tálibok, akik megígérték az USA.-nak hogy a kivonulás fejében egy konszolidáltabb kormányzást valósítanak meg, de eddig semmit nem tarottak be,
    elkezdték a kivégzésősdit. Ami várható is volt.

    Különben meg úgy tudom van a Koránnak egy olyan mellékmondata hogy „gyaúrnak tett ígéret semmis” Vagis nem kell betartani.

    Gondolom Don Golo és a többi agyament idealista most tapsikál örömében.
    Hogy ráfázott az a cúúuna USA. Joól kicsesztek velük jaj dejó..

  • Rodeo11
    2021 szeptember 14
    1:36 de.

    Nem a termit hatását vitatom. Különösen az olyan keverékekét nem, ahol egy kis magnéziummal is megbolondítják az aluminiumot. AZ sem véletlen, hogy vágótöltetben használják acélszerkezetek bontásánál.
    Aziránt azért vannak fenntartásaim, hogy egy mégannyi, de alapvetően lángmenetesített alumíniumot tartalmazó repülőgép egy szabadlevegős környezetben alapvetően pocsékul égő üzemanyag alapesetben még szúrólángot sem adó égésének a hatására hirtelen termitté alakuljon, és betonba ágyazott vasszerkezeteket olvasszon meg relatíve nem túl hosszú idő alatt. S porrá omlasszon egy épületet, aminek a tervezésénél, akkor még azt állították, az ESB-eset miatt figyelembe vették a röpcsibalesetet is.

  • Voronyezs
    2021 szeptember 14
    12:25 du.

    Igen ! Pontosan ahogy 1rod a problémákat a két toronyépülettel kapcsolatban !! Amit írsz, az volt a filmben.

    USA légierő kérdés.
    A fene sem számított arra hogy Afganisztán meg fogja támadni az USA .-t és egy húzéssal megpróbálja lefejezni,
    Merthogy a Fehér Ház is célba volt véve csak a patkány, késekkel felfegyverzett Al KAidások örvendezve szólították fel a rémült utasokat, hivnák fel telefonon a hozzátartozóikat, hogy mi történt New Yorkaban.
    Mire kitört a tömegverekedés. Az utasok nekiugrottak a rongyfejűeknek. Eközben állt bele a gép a földbe, jóval a cél előtt.

    Azóta megváltoztatták a honi légtér ellenőrzést. Ilyesmi többé nem fordulhat elő. Az őrjáratoknak tűzparancsuk van BÁRKIRE aki nem engedelmeskedik és tiltott légtereket közelít meg.

    Tudnod kell hogy Amerikában nem nagyon vették komolyan a tiltott légtereket és ezeknek a megközelítésében a szovjet Aeroflot járt az élen a hatvanas-hetvenes években.
    Amikor végre a rep-irányítok sokadik felszólítására nagy kelletlenül vissztértek 80-100 Km távolságból a légifolyósóra,azzal védekeztek hogy hát eltévedtek. Ezért ki lett tiltva az Aeroflot kubai járata addig, míg nem szereznek be egy Loran távolsági navigációs rendszert. Az oroszok úgy kommentálták a dolgot hogy az imperialisták akadályozni kívánják a két baráti szocialista nép kapcsolattartását. Aztán vettek egy Decca-Lorán hiperbóla navigációs műszert és nagy hamarjában lekoppintották. Onnantól ismét repülhettek Aeroflot gépek az USA felett.

    F117 Lopakodó Szerbiai lelővése.
    Láttam mindenféle baromságot a TV-ben. Hogy a hatvanas évekbeli szovjet elavult radar látja , mert annyira elavult hogy nem tervezték ellene a gép „árnyékolását”
    Ennél nagyobb baromságot csak Rodeo szokott itt írogatni.

    Viszont olyan filmet is láttam, ahol ugyan táncot lejtenek a gép széthasadt kompozit-szárnyán a helyiek, de világosan láthatóak olyan golyó-ütötte nyomok, ami kézifegyverből származhatott.Vagy géppuskából. A filmet annak idején láttam, de most nyáron ismét adták. NAGYON FIGYELMESEN megnéztem ismét és megállapítottam hogy a tévedés kizért.
    A gépet jól megsorozták.

    Hogyan volt ez lehetséges? Hát nagyon egyszerűen.

    Ezek a gépek NEM VADÁSZGÉPEG habár „F” jelzést viselnek és nem is repülnek túl gyorsan. Pláne a talajtól 30 méterre, ahol általában a bevetési célterületen tartózkodni szoktak.

    Feltételezhető hogy az alkonyatban ott állt a hegytetőn Petya bácsi a kisunokájával , vállán a Kalasnyikovval és gyönyörködtek a lenyugvó Napban, amikor is sivító hangra lettek figyelmesek. Az öreg lekapta a géppityut és a felbukkanó hatalmas fekete madárba eresztette a tárat.

    Szteem kb ennyi történt. Ha egy órával később indul a bevetés, soha nem találják el azt a gépet.

    Irakban például a bevetések 20-30 százalékát végezték ezekkel és az elpusztított iraki létesítmények 70-80 % .-a írható a számlájukra mindenféle veszteség nélkül.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 14
    11:19 de.

    Igen.
    Ezért áll fenn velük kapcsolatba a pár ezer éve leírt görög filózófiai megállapítás, hogy „a barbárok egy sorba veszik asszonyaikat a szolgáikkal.”

  • Andrew_s
    2021 szeptember 14
    8:35 du.

    Bandi + mások

    nem kívánom eszt tovább rágni{SIC} enyhén szólva téve’ttek, és ezennel rátok is hagyom a véleményeteket, higgyetek amit akartok!

  • Az, hogy „felelőssek vagyunk eltaposott, megerőszakolt, átvert testvéerinkért a világ minden csücskében” nem jelentheti azt, hogy addig bombazzuk oket, amig meg nem olunk nehany szazezer civilt, koztuk gyerekeket, aztan bemegyunk nemzetet epiteni, aminek soran a korabbi rendszer hiveit evekig kinozzuk, vagy egyszeruen megoljuk, es kiraboljuk az orszagot.
    Mas orszagok eseten pedig csupan kiraboljuk oket, ha nem allnak ellent.

    Akinek ily modon van erzelgos felelossegtudata az csak maradjon otthon, koltse a penzet a rothado infrastrukturajara, az utcan lako allampolgaraira es az egeszsegugyet megfizetni nem kepes polgaraira. Lehetne tobbet is ajanlanom, de hiszem ez is eleg.

    Az is elfogadhato lenne ha a vilag elnyomottait az iszlammal szabaditanank fel?
    Ki mondja meg, hogy milyen modon kell a vilag elnyomottait felszabaditani?
    Kinek van joga a masik orszagba importalni a kivalonak tartott otleteit?

  • Göllner András

    @ Gabriel

    „Lehet hogy nem értettél meg semmit abból amit mi ketten beszéltünk a Rodeioval”

    Hogyisne értettelek volna benneteket? Tök világos volt. Az is ahogy kezelted Gyuri10 héberül hozzám intézett tanácsait arről, hogy milyen műveleteket hajtsak végre édesanyám földi maradványain kinn a farkasréti temetőben.

    Figyusz Gabi. Értem én, hogy kedveled az anyagot. Megsúgok neked valamit. Abból a fajta fából amelyből téged faragtak, az életbe se lesz vaskarika, hiába hívod magad karikásnak. A trágárság értelmezésével kapcsolatban, kérlek fordulj az őseid felő, ők talán képesek lennének kihúzni abból a szarból amelybe bele ástad magad idelenn.

  • Göllner András
    2021 szeptember 14
    11:56 de.

    csodálatias: szolidaritás {SIC} természetesen itt is fején találtad, el is ájúlt … a $$$ -jával szolidáris meg az ugyanehhez kitalált szamizdat aminek te is nagymestere voltál {mara’ttál e nem tudni?} az mind a pofátlan szankciózás előtti időszak terméke és a virágzóan önálló magyar gazdaság szétverése {magyarok nem az egyetlenek ebben} idegen €-s érdekek alapján és most még boldogoknak is kellene lenniük, bár a Fradi néha győz

  • Geyza
    2021 szeptember 14
    5:26 du.

    Zsuzsi, usa nak van saját országa ahol ő kapirgálhat a saját trágyadombján,

    Afganisztán 12000 mérföldre tőle egy magas hegyi történelmi ország és a lakóinak a tulajdona 5000+ éve amibe a tálibok is beletartoznak, mivel csak szamárháton szállítanak és szandálban papucsban nem igen volt, van, lesz lehetőségük szárnyat bontani és megtámadni kies usácskát {aminek most éppen elég saját esettye van, hogy ne mongyak többet erről}
    maraggyanak a kis pudvásukon lőjék főbe a hazaáruló vezérkari főnöküket és ne kavarják a SARS -t Afganisztánban sem, semmi közük hozzá, csak elloptak usától {saját maguktól} 4 trillió$-t ami most hiányzik a büdzséből meg a kincstárból

    Emerencia ne avatkozz bele ojan dolgokba amihez nem értesz

  • Nos, egyaltalan nem meglepo, hogy az iszlamot nem ismerok butasagokat irkalnak a vilag legnagyszerubb vallasarol.

    Elsosorban azt ajanlanam, hogy egy imamtol, vagy egy tanult muszlimtol tanuljanak az iszlamrol es ne a gyuloletirodalom „gyongyszemeibol”.

    Magyarul hirtelenjeben csak az egyik Haditot talaltam meg az interneten, azt inkabb hagyjuk. Aki tud angolul annak: https://www.newmuslims.com/
    Ez meg van spanyolul, portugalul es franciaul is.

    Csak az egyik felreertesrol szolnek: Az iszlamban a feleseget nem veszik.
    A nonek joga van mahrt, azaz menyasszonyi ajandekot kerni a ferjetol. Ezt altalaban valas esetere tartjak fenn, hogy a valas utan legyen mibol elnie a nonek. Regen fontos volt, ma mar nem mindenhol az.
    Az ajandek lehet egy ertektelen gyuru, vagy egy kiralyi palota is, attol fugg kinek mire futja es miben egyeznek meg a felek.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 11 10:52 de.
    2021 szeptember 11 5:18 du.
    2021 szeptember 11 11:14 du.
    2021 szeptember 12 1:52 du.
    2021 szeptember 13 12:11 de.
    2021 szeptember 13 2:28 de.
    2021 szeptember 13 1:57 du.
    2021 szeptember 14 1:36 de.
    2021 szeptember 14 8:19 de.
    2021 szeptember 14 8:39 de.
    2021 szeptember 14 8:45 de.
    2021 szeptember 14 9:23 de.
    2021 szeptember 14 9:56 de.
    2021 szeptember 14 10:30 de.
    2021 szeptember 15 12:10 du.
    2021 szeptember 15 2:19 du.
    2021 szeptember 15 3:46 du.

    Kezded túlzásba vinni a baromi rossz dumádat. Tudod, abból az erőltetett, jó pofiskodó dumádból, honnan kilóg a lóláb.
    Piszok unalmas vagy. Egész nap itt lebzselsz, itt a KMH oldalain erőszakoskodsz, mindenkivel leálsz feleselni akár egy öreg ringyó. Nem szégyenled magadat? Hogy, hogy – te nem tudsz kussolni? Megkérlek, légyszíves tünj el innen örökre, menj graffitit pucolni a környékeden vagy valahol egy távoli nyilvános húgyaldába óbégasd ki magadat naponta – te, hülye gyerek, te!

  • Rodeo11
    2021 szeptember 15
    3:46 du.

    Vazul néninek megint elszállt az agya.
    Mert ő jobban tudja.Szerencse hogy vannak ilyenek !
    Mert mivé lennénk nélkülük, nemiga ? … : )

  • Delfi
    2021 szeptember 15
    12:50 du.

    Kezd kibújni a szög a zsákból.

    Ha jól látom itt az IS tag-toborzó propagandája folyik

    persze óvatosan, a fű alól indítva.Szép szólamokkal bevezetve.

    A recept régi : apró igazságokon keresztül vezesd a felkészületlent a hatalmas téveszme befogadásához kész állapotig.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 15
    2:19 du.

    Amit fennti HSZ nek nevezett köpödésedben leírtál, abban kb annyi az értelem mint szarban a vitamin.

    Lehet hogy te magad érted amit írtál, dehát
    az ” Egy őrült naplója” c. darabot már régen kiadták.
    Nem szükséges ismét és ismét megírni, főleg nem egy magadfajta félművelt 1rni-olvasni alig tudó senkinek.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 15
    12:10 du.

    A félművelt összeesküvés-elméletes brácsa-gyakornok
    pofára esett az totálisan helytelen véleményével és most megsértődve beállt a sarokba hehehehehehe az idiótája…

  • Chris,idézek Göllner Bandi felháborodott fennti beírásából:

    Göllner András
    2021 szeptember 15
    1:43 du.

    „….Az is ahogy kezelted Gyuri10 héberül hozzám intézett tanácsait arről, hogy milyen műveleteket hajtsak végre édesanyám földi maradványain kinn a farkasréti temetőben….”

    Kedvews Chris.
    Csak apránként háborodtam fel ezen és az utcáról jöttem vissza hogy írjak a dologgal kapcsolatban:

    Szerintem NEM KELLENE TŰRNI hogy olyan nyelveken írjanak egyesek (ráadásul elképesztő mocskolódásokat,) amiket mások nem értenek meg, pusztán abból a célból hogy saját maguknak egyfajta lelki kielégülést szerezzenek.

    Ez a fajta tevékenység valamiféle lelki perverzió és nem hiszem hogy az ilyeminek helye van egy angol-magyar nyelvű
    oldalon.

    (Ha már szidalmazzuk egymást, legalább közérthető módon tegyük.Dehát ugyebár akkor nem lehetne ilyesmit beírni mert azzal az „elkövető” kb azonnal ki is golyózná magát innen)

    Summa summárum : a beírásokból ajánlatos lenne eltávolítani a nem angol vagy magyar (esetleg francia) nyelvű bejegyzéseket, mert nem tudni mit takarnak.

    És hát ugyebár a francnak sincs kedve időt meg energiát fecséralni a megfejtésükre.
    Az idő pénz. Amint a pirézek mondják .

  • Göllner András
    2021 szeptember 15
    1:43 du.

    Andriskám

    Vetted a lapot?
    Nahát?
    Most igy tökéletesen megértettem:

    Ez a Te aluljárói kocsmád/kantinod arról szól, hogy mindig találj valaki olyanokat, akikbe betéréskor beleköthess, hogy utána futkoshass és jajveszékelhess hogy
    …”báncsák krahácsot”

    Felfoghattam volna már rég – de sajnos nehezen esett le –
    a fasisztázás és a köreibe tartozó szitokszavak az eleve elrendelt védelmeded jelentik – merthogy ez egy jó máz …

    Bocs
    Bár én egyaltalán nem kivántam neked hasonlókat mint Gyuri, – az ö szavajárása elég jól kombinál jó sokszor a tieddel, én ezt értettem ki. – Az édesanyjára bármi utalást tenni nemhogy neked, másoknak sem szokásom.
    E téren bocsánatot kérek, a többit pedig magadnak dugd fel – ahova tudod
    Meg a csalánjaidat is neked hagyományozom

    Érezd jól magad azok között akik „vaskarikák”-ká lettek – én maradok az inkább aki vagyok

  • Göllner András

    Csak szommázva az elözökben elmondottakat, elküldöm tömöritve (amennyiben kibirod csomagolni, talán kell hozzá Fészbukk)
    (persze ha censurán átmegy)

    https://fb.watch/82Sm9dunQE/

  • Na mi a baj?
    csak nem az emirátus moderál?

  • Göllner András

    @ Rodeó

    Mi van ? Már megin’ össekeverted a tabblettáidat az éjjelin, eszelőském? Az előbbi beszóllásodnak se füle se farka. Hiába várod a karikás szemű haverodat, ő is csak a huszat képes bemondani idelenn. Arra mindketten képtelenek vagytok hogy emberi módon kezeljétek azt a tragédiát amiről a fenti írás szólt. A szarjankó minősítést nem én vagy a Gézuka állította ki róllatok. Azt ti küzdöttétek ki magatoknak, sefggfejek.

  • Geyza
    10:32

    Geyza én, aki anno az OLP légi lokációjánál töltöttem több, mint két évet, köszönöm neked szakszerű szerecsenmosdató igyekezetedet, de meg kell mondjam azt is neked, hogy ez a védőbeszéd inkább hasonlít Goebbelsnek szovjet front „nehézségeire” vonatkozó beszédeire, ami kb. úgy nézett ki, hogy

    Ki a . f e n e . g o n d o l h a t t a , hogy a rohadt ruszkik ránk szabadítják először a port, aztán a sarat, aztán meg az orosz tél átkait, amely befagyasztja nemcsak hős, nyáriruhás katonáink seggét, de a német ipar büszke géppisztolyainak dugattyúit, a teherkocsik gumiját törékennyé teszik, lehetetlenné téve az utánpótlás vonalak zavartalan működését, és akkor ránk eresztik azt a sokezer pocsék T34 és katyúsák ezreinek elsöprő tüzfüggönyét, mályen dörgő ágyútűzük forró szeleit meg az ő mégiscsak téli öltözetű gyalogosainak millióit, azokkal a vacak PPS-ükkel, melyek épp e „vacakságuk miatt” sem fagynak be, ettől használhatóak…
    Hát kija fene gondolt volna erre a mi szent villámháborúnk megindítása magasztos pillanataiban, ahol a mi fantasztikus német iparunk mutatta be a világnak fanatikus árja lélek és erkölcs hozzáértő harci szellemét és termékeit, ahol nem számított pénz, és muníció – csak aztán elfogyott mind a kettő… Márcsak a remek árja lovainkban bízhatunk, amelyek önfeláldozó mód hómezőkön át húzzák az ágyúkat, avagy a sárba ragadt kitűnő Messerschmittjeinket. Lovakból többet vittünk ki a sztyeppékre, mint harckocsikat, akik harc közben mindig a Walkürök lovaglását juttaja az eszünkbe, ám sajnos mostanra utánpótlás hiányában megettük e harci mének felét is, de persze csak a megfagyottakat.
    Hát tényleg! Ki gondolt volna erre előre… Még Napoleon se…

    Geyza, én csak azt vetettem föl, hogy a fegyvergyártás gazdasági hatékonyságát szolgáló mindentudó csillagháborús magasságokban fantáziáló M.I.C. korifeusok hogy a f…ba nem gondoltak, nem jutott eszükbe az erre hivatott amúgy semmittevő közpénzköltőknek a kerozintűz egyszer-eggye, az az evidencia, amit a mindennapok légi-balesetei figyelmeztetőleg már önmaguktól is produkálnak. Nem is beszélve, hogy U~A-ban kis géppel már elkövettek ilyen felhőkarcolós merényleteket. Na ugye…

    Csak a reptereken és a belső légterekben kellett volna komolyan venni a biztonságot, nem pedig, hogy a katonai telefonközpont nem hisz a betelefonálónak, miközben értékes tíz percek mennek (mentek) kárba… Ez pedig nem technika kérdése, bár az többet hoz a gyártók konyhájára.

    Ja és persze: kevesebbet kéne dicsekedni uraim az elért felsőbbrendűnek tartott technikai eredményekkel, ám ugyanabból a felhergelt majd ablakon kidobott dollármilliókból többet kéne költeni fogjuk rá, békés felhasználásra, vagyis a közvetlen fenyegető polgári belső biztonság megszilárdítására, a terror realitásaira, annak a valódi megelőzésére. M. I. C. nélkül is csak ennyi…

    üDvözöllek! 🙂

  • Geyza
    5:17

    Sok évtizedet éltem le olyan utcáKban, ahol a közelünkben is

    7-től 21-ig három talponálló – kricsmi – ontotta, árasztotta az ő

    kellemes zsongását és bölcs fröccsök kellemesen mesés agy-gőzeit.

  • Hallom-látom a Francia Hír-TV ben hogy Macron
    bejelentette hogy a Francia Haderő kikvidálta
    az IS Szaharában bestiális módon európai és helyi
    lakosok lefejezésével foglakozó ágának
    az emberarcú vadállat vezetőjét. (Aki rongyfejű.Volt.)
    És akik -érdekes módon- olyan jelszavakat pingálnak a rphadt zászlaikra hogy „szabadságot ennek meg amannak a népnek”
    A Francia TV-ben láttam.
    Az egész kísértetiesen hajaz ennek a Delfinek a legutóbbi megjegyzáseire.

    De mindegy, majd jön a Rodeonak álcázott Vazul néni
    és elkezd rikácsolni hogy hát szerinte ahhoz nem volt joguk
    az imperialista franciáknak,különben is mit keresnek ott semmi közük a Szaharához.

    Amúgy meg -szerinte- neki is kijárt volna védőügyvéd.
    Mert -szerinte- nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk lelövetni valakit. A terroristáknak is megvannak -szerinte- a maguk jogai.

    Szerinte , amint írta pár hónapja, aljasság volt az USA részéről az is hogy porig bombázta a Hitlerájt és a végén még jól meg is szállta. Mertugyebár -szerinte- semmi keresnivalójuk nem volt ott.Mintahogyan a franciáknak sem a Szaharában. Szerinte.

  • GEYZA;

    1., A Taliban nem hajlando a Sharia merseklesen, de ez alakalommal HA hatalomon ohajtananak maradni nem csak etetni szuksegesguk a lakossagot, hanem felig-meddig bekesen viselkedni ugy a lakossaik mint a vilag-velemnyevel szemben is.

    S annak celjabol az elso celjuk a nemzetkozi eleismeresuk!!!

    2., A WYC epuletekenk szerkezetiben NEM LETEZETT SEMMIFELE „OSZLOPOK”!!!!
    Azert omlott ossze az ego repulogep sullya alatti emelet, s minden alattalevo emeletek.

    Minden a kulso negy acel-fal-szerkezeteken felfuggesztett TRUSS-ok alapjan volt tervezve es epitve.

    A tervezo Japan mernok video-javal eladta a tervet, allitva, hogy meg egy repullogep belerohanva az elepuletbe sem serulne semmi.

    De poersze 100%-osan teves volt, az alapveto tenyeket kihagyta vagy elfelejtette.

    Azert hivatkoztam az 1945-os B-25-os bombazo esetere a 102 emeletes „Empire State Building” szerkezeti hasonlataval.

    P.S.
    Meg a szotarban sem letezik szo a „TRUSS” ertelmere, talan ottan nem hasznlava, sem ismerve.
    De kutasd ertelmet s akkor belatod a tenyt.

  • DELFY;

    1., A Musulmanok NEM az uzletekben vasaroljak felesgeiket, DE a nok szuleibel alkudoznak es „ajandekokat”, foknet allatokat adomantoznak hogy „igen”-t mondjanak leanyuk ugyeben.

    Sot meg Magyarorszagon is letezett ahoz hasonlo modszer, a nevezesere mar nem amlekszem, de par generaciaval ezelott az volt a szokas.

    2., Sem a Japanok, sem a nemetek, ertve az atlag lakossag, nem volt „barbar” sem kegyetlen.

    De hadseregeik es politikai celjaik es kmodszereik sokkal es sokkal barbarabb volt meg a kegyetlen es barmi letezok szavakat tulhaladva!!!!!!!

    Artalan emberek millioit gazkamrakban gyilkolni.
    Es hadigoglyokat elve bayonett-gyakolatozasra hasznalni, na meg a Voros Hadsereg foglya egy sem elte tul a hat honapi fogasgot.

    A varosok bombazasi szukseges volt ugy az ipari-hadi-termeles megbenitasara, mint a lkossag haborut tamogato magatrtasainak megtoresere.

    Vajon miert nem mhasonlitottad a magasztalt Szoviet modszereket amit Moszkva alkalmazott a sajat nepenek pusztitasan?????????????????????????????

    A haborut Hitler-Sztalin katonai szovetsege )Molotov-Ribbentropp)Lengyelorszag meghoditasa celjabol, ami tovabbi muvelete lett a Masodik Vilag Haboru.

    S hogyan bant Szatalin a megszalt teruletek lakossaival, minden negyhyatalmi eggyezmenyeik ellenere.

    Hova lett a nemzetek fuggetlensegei????
    A lkoossaik korlatozatlan jogaik lehetosege????
    Az igert „szbad valasztasok????

    Ha Putin tetteivel nem eggyeznel, felszollalasodert megmergeznek vagy bebortonoznek ma is !!!!!!

    Talan latnos kellene a gerendat a sajat szemedben, mielott keresed a szalkat a masok szemeben???!!!!

  • Voronyezs
    2021 szeptember 16
    11:41 de.

    Az amerikaiak hajlamosak voltak anno komolytalanul venni a saját biztonsági előírásaikat.

    Kettő példa Németország-Anglia versus USA :

    Akkoriban sokat járkáltam különféle műszerek beszerzése miatt ezekbe az országokba, repülővel, amiket -méregdrága voltuk miatt- kézben hoztam és felvittem a fedélzetre.
    (Ha halni kell, haljunk együtt hehe )

    Namármost Angliában és Németországban is a reptéri biztonságiak szét szedették velem a műszert. Szerencsére olyan volt a hátlapcsavar hogy egy öt Márkással ki lehetett nyitni. Aztán mikor látták mi van belül megnyugodtak.
    Mellék-sztori : Nürnbergben irdatlan tömeg volt a biztonsági ellenőrzésnél, a pofa meg beidegesedett a készülékem láttán .Mire mondom neki : adjon egy pénzérmét.Erre még dühösebb lett, hebegni kezdett. Aztán mutattam neki a hátlapcsavart, mire felderült a képe 🙂

    Az USA -ban viszont HÁROM , kisebb bőrönd mérető satellit-kommunikációs műszert hoztam, szintén kézben.

    Elég ideges voltam mert szétszedni azokat nem lehetett, belül meg kisebb árnyékoló fémdobozokban voltak a röntgen számára láthatatalan részegységek.

    Egy termetes színes nő volt a biztonságiak feje, meg volt két nyüzüge samesza. Kennedyn történt az eset, rajtunk kívül senki nem volt ott. A nő intett hogy tegyem a cuccot a szalagra. Mikor kijött a túlvégén, mondta hogy minden rendben. Egészen le voltam döbbenve. Még csak meg sem kérdezték hogy mi az ?
    Pedig ott volt előkészítve kb 70 deka kísérő papír.

  • mivel itt fentebben néhányan kifogásolják aszt, hogy én is beírjak és megaszongyam az általuk hejesnek állított tételeik hamisságáról amit viszont én gondolok, ürömmel üdvizelem a KMH-n is mekkesztőtött a cancel culture, critical race theory, woke és mindennyien assziszik, hogy most asztán legyőszték az ellent, kirohantatok, mint Zrínyi és leleplesztétek magatokat… most itt vatytok egy gatyában papucs nélkül…

    ne erőlköggyetek, nem adom fel és akkor se úgy volt ha belegebettek is és most egy jót röhögök az erőlködéseteken és rajtatok

  • Göllner András
    2021 szeptember 16
    10:20 de.

    egyre cizelláltabb leszel, amint bárki ellent mer neked mondani, én nem írok rólad ugyanijen cizellátumokat sem ugyanúgy, ahogy a geyza, pityipalkó és voronyezs

    {őutóbbi aki a kerozinnal akar acélt olvasztani puhára anélkül, hogy kipróbálta volna, bár a déli szomszédomról mondottyaival egyet tudok érteni}

    nem ismeritek fel, hogy… hiába húzzátok fel a régi vekkereteket ugyanúgy ketyeg és ugyanaz a csörgője is és rendszeresen lejár, manapság ez egyre jobban láccik csak a vakok nem merik látni… mint ahogy sem a trójai sem a pún háborúknak nem voltak győsztesei ennek sem vannak és sohasem lesznek még ha bele is gebecc az erőlködésbe

    engem nem zavar ha írtok de legalább Hamupipőke szintyét tarthatnátok?

  • Voronyezs
    2021 szeptember 16
    11:41 de.

    az hogyan is van, hogy a repzajok acél turbina lapáttyai nem olvadnak meg a kerozin égési hőjén mialatt műxenek hosszú éveken át? adnál erre némi tudományosan igazolható tényt?

  • Geyza
    2021 szeptember 16
    12:39 du.

    „Hallom-látom a Francia Hír-TV ben hogy Macron
    bejelentette hogy a Francia Haderő kikvidálta
    az IS Szaharában bestiális módon európai és helyi
    lakosok lefejezésével foglakozó ágának
    az emberarcú vadállat vezetőjét.”

    Ugyanakkor kedves Geyza, én meg azt hallottam hogy, a Bataclan egyik merénylőjének(salah abdeslam) a börtönben 6 éve folyamatosan sértegethetik az „emberi jogait”! Most nem azért, de én az ilyennek még kosher/halal vágást sem engedélyeznék!

  • Göllner András
    2021 szeptember 16
    10:20 de.

    „Arra mindketten képtelenek vagytok hogy emberi módon kezeljétek azt a tragédiát amiről a fenti írás szólt.”

    Azt hittem, hogy van annyi képességed hogy össze nem tartozó dolgokat el tudjál választani.
    Igy gondoltam, hogy a kettönk disputájára pontot lehet tenni.
    De még ebben is túl sokat vártam el.

    Ugyan végeredményben lehet úgy is beállitani, hogy azokat az ártatlan embereket ott a torony ölte meg, de én ugy gondolom, hogy azokat kellene inkább okolni, akik a tornyot rájuk döntötték…
    Ugy látszik Politikai Szociólógán ilyesmi túl komplex.

    Mi azt kerestük , hogy kik és milyen indokból vetemedtek arra, hogy tornyokat döntsenek elö emberekre, élö eleven emberek felhasználásával …

    Hát kurva komplikált ugye?

    Amikor valami nem fér bele a szociológia agymenéses receptjébe és abból kiagyalt okfejtések alapján eleve elrendelések sémájába
    Ahhoz hogy ne ütközzünk az ilyen álszent, farizeusi hipokrata sémákkal – hajlongva helyeselni kellene, merthogy egyébként csipöböl jönnek a lefasiztázások?
    Ugye?
    Rettegjen ám minden renegát prosztoj, mert különben mehet a gulágra … vagy esetleg hova?
    Átnevelö táborba rögtön – vagy esetleg elég lesz mindjárt rács mögé vonulni, egy kis tortura gyakorlatra
    ?
    Merthogy aki nem szajkózza a PÁRT KÖZPONTI TITKÁRSÁGA SZERINTI IRÁNYMUTATÁSBAN LEIRT ELVÁRÁSOKAT, AZ FASISZTA BÉRENC!! – igen ….

    Nem hinném, hogy ezeket a normákat kanada kies tájain sajátitottad el …

    Mi viszont sajnálatos módon megismertük a saját börünkön – tehát tudjuk.
    Igy többes számban – jó pár millióan
    Ja hogy voltak a rendszernek haszonélvezöi, akik most itt kézzel lábbal mossák a véres lepedöt??

    Te kinek a lepedöjét mosod? Mi okból kivánod mások torkán ujra ledugni?
    A fö lepedömosó Te magad vagy … Tied a pálya, áldjon a Teremtö, és adjon boldogabb napokat, és játszad csak a „jó farizeust”

  • Göllner András

    @ Karikás

    Tudom, hogy szeretnéd, de én nem fogom nézegetni a te műsoraidat. Nem akarom hogy az én szemeim is olyan karikássak legyenek mint a tieid, fb.

  • Tudós elvtársurak!

    Csak egy kis olvasnivaló szeptember 11-röl
    Nem kell hini senkinek –

    https://portogente.com.br/noticias/noticias-do-dia/39558-as-ligacoes-dos-bush-com-os-bin-laden

    Kisértetiesen minden ilyen esetben utána az adott államban „minden megváltozik”

    Csak egy példa
    1933. február 27; Reichstag

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=957G_W_Bush.jpg

  • „Rongyfejűek” harmadszor :

    Él a Szahara belsejében egy népcsoport.
    Irdatlan turbánt* viselnek a fejükön, kéket. A lepel-szerű ruhájuk is sötétkék, olyanok mint a szellemek, pláne hajnalban.

    Ez egy nagyon harcias nép, a férfiaik kemények mint a kő.
    Megeddzette őket az embertelen sivatagi élet.

    Évszázadokon át azzal foglakoztak hogy lejártak Délre embereket rabolni, majd ezeket Északon eladták rabszologának. Ezért van sok fekete ember például Marokkóban.Maguktól nem tudtak volna átkelni a sivatagon.

    Ők a Tuaregek! A Kívülállók.
    Mikor hazatértek a sivatagi falvaikba, a pénzt szépen odaadták az asszonynak, hogy ossza be belátása szerint.

    A Tuaregeknél NŐURALOM VAN !! Matriarchális a társadalmuk.
    Nem is muzulmánok. Abszolute figyelmen kívül hagyják a Korán előírásait.

    Jópár éve láttam egy riportfilmet amit náluk forgattak, bár mostanában már „megszelidültek”, emberrablásokról szó sem lehet.

    Egy olyasmi formájú udvarházban laktak a riportalanyok, amiket szoktunk látni a közelkeleti filmekben: Sivár nagy négyszög alakú terület lehatárolva agyagtégla-fallal, egyik sarkában a befelé néző ablakos házzal.

    Viszont semmi „női-részleg” ahová nem léphet be az idegen.
    A nő szívélyesen invitálta befelé a forgatócsoportot,
    hogy üljenek le, kávét, üdítót ?

    Volt egy másik nő is aki valami kecskékkel meg három-négy lurkóvak foglalatoskodott. A riporter megkérdezte a pofát :
    -Kettő felesége van?
    -Dehogyis…válaszolta..nálunk az nem szokás. Ő ez előző feleségem.
    -Igen,…mondja a nő..Elváltam tőle, kivettem a közös részből az enyémet és felköltöztem a gyerekkel a Városba.
    De rájöttem anyagilag nem jó ez nekem, ezért visszaköltöztem hozzá..mondja és rámutat az emberre.
    -Csakhogy közben ő megnősült. Mondtam nem baj, azért itt maradok, természetesen beszállok a házi munkákból, a gyereknevelésből, aztán ha találok egy embert aki megfelel nekem, majd hozzá költözök.

    Hát kérem.
    A Tuaregeket, bármekkora gazemberek is voltak régen,
    mégsem nevezném „rongyfejűeknek”

    *Nagy turbán a Szahara belsejében:
    Nyilván meg van az oka ennek a viseletnek:
    Ha jön a rettenetes, órákon vagy napokon át tartó porvihar, akkor a turbán rengeteg anyagát magukra csavarva tudják csak túlélni. Különben meg a riportban szereplő ember nem turbánt meg kék lepleket viselt hanem valami mai öltözéket.

  • Voronyezs:

    Igen, terjednek a marhaságok a NET-en hogy a P18 VHF radar
    ( TÁVOLFELDERÍTŐ RADAR !!! ) könnyebben „meglátja” a lopakodó repülőgépeket.

    Minden tiszteletem ellenére azt kell mondjam ez egy bődületes baromság.

    1
    Távolfelderítő módban semmiféle lopakodót nem lehet észlelni.
    Csak tűzvezető módban lehetne, de az meg olyan mintha egy nagyon erős messzelátóval próbálnánk megtalálni egy gyorsan repülő kismadarat . Vagyis lehetetlen.
    Momentán a tű keresése a szénakazalban, némileg rosszabb feltételekkel. Pert a szénaboglyát át lehet válogatni pár nap alatt, de itt csak percek állnak rendelkezésre.

    2
    A lopakodók, a célterületen pár tíz méterre repülnek a talajtól. Ezt meg semmiféle módon nem lehet érzékelni.
    De ha érzékeli is valami csoda folytán a
    szuper-orosz/kínai/É-koreai-iráni „csúcstechnika”, mire bármi történne , pl egy riasztás,a gép átrepült felette és többé nem látni a fák meg tereptárgyak takarása miatt.

    Szóval,marad a fatális véletlen, ami annak a gépnek a vesztét okozta Szerbiában .

    egyébként meg…pont ma jutott eszembe:
    Könnyen meglehet hogy pont maguk az amerikaiak terjesztik és táplálják ezeket a hülyeségeket. Hisz tudjuk : manapság a legbiztosabb módszer egy titok megtartására ha elárasztjuk a világot valamilyen, mindenki számára hihetőnek tűnő dezinformációval.

  • Geyza
    2021 szeptember 16
    3:02 de.
    Rodeo11
    2021 szeptember 15
    3:46 du.

    ezt hol olvastad? nem volt ijen dátummal semmim ezen cikken!!

  • előzőm téves bejegyzés kéretik törölni

  • Pityi Palkó
    2021 szeptember 16
    1:43 de.

    Ezt olvasd el szétröhögöd magadat:

    ********************************************
    Meir Kende
    2019 január 20
    2:48 du.

    Termeszetesen Rodeo11 megtalalta a valodi okait a Masodik Vilaghaborunak, Rotchildbankar csalad es “hasonlo hulyek” (sic). Rotschild azert volt hulye mert gondolkozas nelkul kolcsonozte a penzt a Lanchid epitesere, ahelyet hogy a hid nelkul Rodeo11 es hasonlo ketes szemetek uszassal kozlekedtek volna a ket part kozott.
    *******************************************

    ITT találod eredetiben :
    http://kanadaihirlap.com/2019/01/16/hirhamisito-all-a-hazugsaggyar-elen/

  • Göllner András

    @ Pityi Palkó

    Dícséretre méltó, a Rodeóhoz intézet hozzászólásod. Köszönet érte mindazok nevében akik egy szeretettüket veszítették a szeptember 11.-i tömegmészárlásban.

  • Geyza
    2021 szeptember 16
    3:50 de.
    Többnyire oda szoktam figyelni beírásaidra az utóbbi időben. Sajnos a”barátod”-nak itt sikerült alád vágni.Először is olyan szavakat ír be amikről én nem is tudhattam.Igaz,hogy állandó ok nélküli pimaszkodásai miatt keményen vágtam vissza neki.Azonban Kővendég fordítása nem egészen pontos.Én sokkal erősebb szavakat használtam,de nem ilyen oltári baromkodó módra,ahogyan a „barátod” írja.A második tétel,hogy Gabriel egészen másra válaszolt és egy előző cikkben beírtakhoz.Tehát,amit ide beírt az egy szemen-szedett hazugság.
    Azt azért furcsának tartom,hogy nyelveket akarsz ignoráltatni.
    Amiket Te írsz szakmai nyelven,én sokat megértek,de nem mindent.
    Valószínű,hogy a legtöbben még ennyit sem.Nyelveket nem lenézni vagy”kiirtani”kell,hanem megtanulni.Aki pedig nem képes rá szellemi vagy világnézeti okokból,esetleg előre haladott kora vagy más néphez tartozásából kifolyólag nem érdeklődésből,az lapozzon.Mindezeknek egy részét Rólad nem tételezem fel.Szép és dicséretes dolog a baráti szolidaritás,de…és itt egy idézetet küldök,amit akár életszemléletnek is vehetsz:”Az ellenségeiddel bánj úgy,hogy még barátokká válhatnak.A barátaid pedig ellenségeiddé.”(Machiavelli)
    Egy másik idézet,amit már régebben elküldtem Neked:”Nincsenek barátok vagy ellenségek,csak érdekek”.
    Természetesen mindez nem vonatkozik identitásokra,mert azért az ember,ha EMBER valahová csak tartozik.
    Bocs,hogy egy kicsit elfutott velem a ló,de még Jom Kippúri hangulatban vagyok.Gy.

  • Gábriél 🙂
    kavicsokkal
    dobáltákcik
    szep9.10:27
    >(pótlólag)

    Nevezett cikk alatti,a fenti időpontban Elemérnek címzett hsz-e utolsó-előtti bekezdése ó r i á s i felfogásbeli f e j l ő d é s ről tanúskodik, melyben a szubjektív elemeket lehántva végeredményben Gábriél azt állítja, hogy

    „…olyan új világrend jön…” [ahol]”…Ugyan a Marxizmus alap

    lesz..,” [de] „Csak az Engelszi rész marad meg belőle

    – a multimilliárdosok marxizmusa.”

    .
    Nos, ezzel Gábrél:

    a. Elismeri a marxista társadalomfejlődés konvergenciaelméletét, amely alapnak tekinti a kapitalizmus fejlődésével párhuzamos történelmi haladás Marx által lefektetett döntő irányát egy igazságos elosztás irányába.

    b. Elismeri a sokoldalú Marxizmus szerves egységét, melynek elidegeníthetetlen sőt, nélkülözhetetlen hajtóereje Engels munkássága is.

    c. A tőkés részvénytársaság a gazdaság fejlődésének a hosszútávú építő eleme, amely részvevői számának, a termelőeszközök társasági tulajdonának növelésével halad egyfajta, jövőben elkerülhetetlen [azaz szükségszerű] társadalmasítás irányába. Ennek során óhatatlan [?!] a munkásosztály tagjait is résztulajdonosokként kénytelen bevonni [termelőeszköz-] tulajdonosi osztályba.

    d. Törvényszerű, hogy a már folyamatos és szakadatlan gazdasági globalizáció által növekvő, így a Földet átfogó munkástömeg tagjai mind nagyobb számban válhatnak részvény, azaz rész-tulajdonossá nemcsak „saját” munkahelyeik, de a globális részvénypiac más távoli objektumaiban is feltéve, hogy a rendszer meg és eltűri e a fejlődés ily mértékű kollektív formálódását, avagy a tőkés állam politikája vajh nem gördít e majd mesterséges akadályokat e kétségtelenül objektív és progresszív folyamat elé.

    Összefoglalva, a tőkeéhség szinte automatice vonja majd be az addig autszájder, addigra globálissá lett munkásosztályt a részvény-tulajdonosi szférába, s végül mint osztályt együtt teszi majd „multimilliárdossá”[SIC].
    ˙

    Congratulation!

  • DELFY;

    1., Sehol, senki soraiban nem olvashato hogy a „magayrok csokolgattak maz oroszok kezet”, de az tagadhatalan a nep-slakjabpl voltak akaik huseges szolgaanak valosultak ugy a Nemet nemzeti szocializmus,mint a Sztalinista Moszkvai hatalom lehetoseget szolgalni.
    Sot vannak akaik azt meg ma is siratjak es ohajtanak feltamasztani.

    2., Tudnal valosagot bizonyitani, hogy ki ,mikor, kire probalkozott „demokraciat ra-eroszakolni” barkire is?
    Kiveve persze az u.n. „nepi-demokracia” esetet.
    De vajon miert senki soha nem volt hajlnado a Ti „nepidemokraciatokba menekulni???

    Vajon miert ma is a Texasi hataron tiz-ezrek igyekeznek megszallas-modra ozonleni ebbe a rettenetes kapitalista kizsakmanyolo vilagba???????

    3., Az „Indanaok”, ertve persze az azsiai India nemzet lakossait, nem viselnek „trubant”!!!
    Csupan a „Szikh” vallas kovetoi soha nem vagjak a hajukat (mint Samson) ,hanem egy fejtakaro alatt viselik.

    4., Musimannak allitott letedre, vajon miert nem a Quoran olvasasat javasoltad????

    5., Mi a velemenyed a Sharia- torvenyen, elnel annak alapjan??????

  • A Wold Trade Center es tobb del Manhattan-i felhokarcolok tervezoje MINORU YAMASAKY volt.
    Talalhatod a tervenek adatait a weben.
    Egy masik neves architect, aki tobb mas Manhattani felhikarcolokat tervezett Imre Roth volt.

    Ma a militant Muslim mukodik eszak es kozep Afrikaban, az u.n. Muzlim Afrikaban, mint a Boka Harran, Al Quaida, ISIS, s mas szelszoseges Sharia hatalmat ohajtok.

    A veszely elkerulhetetlen meg a mai fejlesztett elovigyazatok ellenere sem.
    S ongyilkossagra kepes merenyloket semmi nem tart vissza.

  • Göllner András

    Mielőtt a szerkesztőség végleg ráhúzza a redőnyt a 2001 Szeptember 11.-én, barbár módra végrehajtott tömegmészárlás áldozatainak siratójára, szeretném röviden összefoglalni – többek közt már csak azért is, mert erre nem igen lesz időm az elkövetkező hónapokban – hogy mi húzta ki nálam a gyufát azok a sok-színű beszólások közül, amelyek pont ide lenn, a húsz év óta tartó fájdalom, gyász, és visszatekíntés feldolgozásának céljából kialakított kis magyar nyelvű aulánkban, kerültek forgalomba.

    Bevallom, volt már bennem is egy egy kis tüske a szertartás előtt, hisz alig pár nappal korábban, amikor édesanyám halálának 34. évfordulóján idetévedtem, a mi Gyurink (akit én csupán azért hívok lábvízkereskedőnek mert beszélgetésünk elején egyből azzal állt elém hogy fogyasszam el a lábvizét) azt tűzte ki aulánk falára (ivritül, majd Kővendég kollega fordításának jóvoltából magyarul is), hogy “odalenn, a sírjában basszam meg a kurva anyámat”

    Tudom van aki erre azt mondja. Megérdemli a Goelnár, a Hitleráj, Bolsi, trágár, harzaáruló, féreg. Minek járatja idelenn a száját. Menjen vissza Felcsútra, ott játsza el a nagyfiút, a nagyfejesek közt okoskodjék. Gabriel archangyal is úgy elrepült a lábvízkerekedő trágár, vérlázító beszólása mellett mint az TU 104-es Vecsésen 55-ben.

    És ha már a Karikásnál tartunk: Nem. Nem a fából vaskarikát láttató faragásai verték ki nálam a biztosítékot. Velem kapcsolatos személyeskedéseit pedig, már bocsássanak meg, felnőttek közt vagyunk, ki nem szarja le? Nézzük. Kiemelem a szarból, hogy világítson végre:

    “ Ez a lap itt pontosan arra lett létrehozva, hogy az Orbánnal való dicstelen kalandod kompenzálásaként – egy Orbánt szitkozó szócsö legyen” Ami ennek az angyalnak fáj az, hogy ezt az állítását, mint mindegyik másikat, képtelen bizonyítani hisz tudja nagyon jól, még fingom se volt arról, hogy ki az a Christopher Adam aki ezt a lapot létrehozta amikor én Magyarországon éltem, és azt is, hogy majd öt év óta távoztam a lap szerzői soraiból. (Visszatekinthetnek a KMH 2017 Január 16, számra vagy e linkre kattintva bele is olvashatnak ennek a valóságtartalmáról. https://epa.oszk.hu/00800/00843/00155/16/gollner-andras-bucsu-a-magyar-helyesirastol/index.html.

    Ami a Gabrielnek leginkább fáj az, hogy képtelen hazugságait verifikálható adatokkal alátámasztani, illetve hogy képtelen odafenn repdesni mert a Mindenható már a teremtés pillantában kitiltotta a paradicsomból elhajlásai miatt. Ezt önvallomásával is tanusítja: “tudom hogy nagy baj, hogy nem illek bele.” Hát ezért szükséges az aluljáró angyalának rajtam verni el a port saját frusztrációja miatt.

    Sorozatos “Profán…alattomos és álnok, bárkit bármivel megvádoló kirohanások” elkövetőjekét láttat. “Ez a Te aluljárói kocsmád/kantinod arról szól, hogy mindig találj valaki olyanokat, akikbe betéréskor beleköthess, hogy utána futkoshass és jajveszékelhess hogy “báncsák krahácsot” (bocs, én nem tudok a krahácsról, nekem erről csupán annak a Roma hazánk fiának az esete jut az eszembe aki váratlanúl egy fasírtra bukkant a postaládájában. Majd így folytatja, “A fasisztázás és a köreibe tartozó szitokszavak az eleve elrendelt védelmeded (sic) jelentik – merthogy ez egy jó máz” De mind ez még kevés a Gabinak. A következő szavakkal kéri számon profánságomon, hogy nem nyaltam “segget” az egypártrendszer alatt (micsinájjak? A szüleim gyerekkoromban kimentettek abból a pokolból, amelyben első elemista koromban beleestem vidéken, Környén, majd Tatán, és ahol éveken át “egy rosszul sikerült arisztokratacsökevény” címke alatt pofozták ki a fejemből a tanulási vágyat Rákosi elvtárs barátai.) Mindezért,így aposztrofál alúljárónk illemtanára, angyala:

    “Hála istennek nem volt szerencséd – a mi szerencsénkre – a kommunista diktaturák vezéreinek seggeit személyesen fényezni – mert a leegyszerüsitett legprofánabb módoni fasisztázással ott és akkor biztos sok a szocialista népért és hazáért kitüntetést összehalmozhattál volna.” Mind ezután még jól bemoss egyet lentről, Bolsonaró melletti fészkéből a felháborodott szárnyas: “Tudod Te mi a fasiszmus? Tudod a fenét! Egyet tudsz, hogy mint az összes hasonló fantazmagóriókat követö, a tudományosság álarca mögé elbujdokolt észosztója – persze mindezt egy hipokrata farizeusi mázzal nyakonöntve – pajzsként ki- és felhasználva a humanitáriusságot, aminek aztán álszent látszatában fürödve – bárkire köpködj és a legocsmányabb jelzöket kiabálj bele a világba …”

    Talán rólam most ennyi elég. Szerintem a Gabinak a fentieken kívűl az fáj, hogy őt nem hívtam, vagy hívom fasisztának (bár tehetném, hisz a fasizmus meghurcoltjai felett úgy átrepül mint az igazság vagy ne adj Isten, az édesanyám halálának gyalázásából származó, vagy a több ezer 2001, szeptember 11-én lemészárolt ártatlan rokonainak fájdalma felett).

    Röviden és befejezésül: Az a fajta személyeskedés amelyben ennek az alúljárónak egyik másik angyala utazik, nálam nem tudja kihúzni a gyufát. E fajta támadosok leperegnek rólam mióta az igazságosság, az esélyegyenlőség talaján járok és szemben tatálom magam azokkal akik mindíg, és a kapitalizmus, a piac égisze alatt, a versenyelőny megkaparíntásában, az anyagi haszon halmozásában érdekeltek. Persze az is sokat segít, hogy nem Marx hanem Jézus tanításaiban hiszek. Ő az én forradalmárom, kapitányom, mert ő se az anyaggal, hanem a lelkekkel foglalkozott, illetve foglalkozik mind máig.

    Teát: Ami nálam kihúzta a gyufát, már 10 éves koromban, és most újfent idelenn, az a tahó, kaján, lelketlen anyagiaskodás amit az ártatlanúl megkínzott és elfelejtett embertársaim lelki maradványaival művelnek a politikai hatalom hátszelével fűtött embertársaim. Mi Magyarok ebben is élen járunk amikor Tisza, Horthy, Rákosi, Kádár, a neo-liberális tudatlanok, majd Orbán tolvajainak segédhernyóiként kunyerálunk cigikért, nejlon harisnyákért, megbocsájtáséert, az amerikai zónában. Ne rám hallgassanak,

  • gyuri10
    2021 szeptember 17
    8:49 de.

    Szidalmazhatjuk egymást ítéletnapig, de vannak tabu témák is.

    Különben meg nem nézek le egy nyelvet sem, pláne nem a hébert.

    Ne alázd meg a hébert azzal hogy a „fedezéke” mögül olyanokat írsz ami túlmegy minden határon.És akkor fínoman fogalmaztam.

  • Gabriel
    2021 szeptember 16
    8:15 du.

    itt röhögés, ne fáraszd magad, az elvtársak tudományosan megcáfolják a tudományt és amikor kiderül, hogy

    a faiskolában ahol doktoráltak, ott

    sem fizika,
    sem mechanika,
    sem dinamika,
    sem kémia

    nem voltak tantárgyak

    a matematikáról nem is ejtve szót,

    egyetlen disciplina: csak „a hogyan mennyünk be a csukott ajtón ha nem találjuk a kulcsot”:

    faiskolai megoldás:

    ugorjuk át{SIC},

    hogy fölötte meg 45 cm vastag téglafal van az smafu, legfeljebb utána leporolják magukat és beírnak a KMH ra mindenfélét

    most lepárlok valami isteni olasz espresso t

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 17
    10:29 de.

    Kettő pesti vicc a hetvenes évekből :

    -Mikor fog győzni a szocializmus?
    -Na ?
    -Ha az emberek az USA helyett a Szovjetúnióba disszidálnak

    és

    -Mikor győzi le a Szovjetúnió Amerikát?
    -Na mikor ?
    -Ha majd az USA elnökét nem Fordnak hanem Zsigulinak* hívják

    Naa jó..itt egy harmadik is.Ez a Zrinyi Miklós Katonai Akadémiáról került ki anno a rendszerváltást közvetlenül megelőző időkben :

    -Miért nem lenne jó legyőzni az USA .-t ?
    -Na mér?
    -Mert akkor honnan vennénk a fegyvereinkhez jó mikrochipeket?

    *Zsiguli :
    a Fiat 1200 gyártási jogának megvétele után
    a szoc. piacra gyártott személygépkocsi.
    Nyugaton a neve Lada volt.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 17
    2:59 de.

    Én inkább arra tippelnék hogy TE MAGAD vagy a tévedés.
    Az Evolúció tévedése. Darwin forog a sírjában.
    Hogy ilyenek is vannak.
    Mint te.

  • Orsós Elemér
    2021 szeptember 16
    5:14 du.
    Valamit én is hallottam,
    csak éppen nekem nem ér annyit egy rongyfejű
    sérült emberi jogai hogy alaposabban utánanézzek.
    Így járt oszt kész. Még örülhet hogy nem Szt.Ilonára száműzik.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 16
    3:03 du.

    Ki mondta neked hogy a turbina-lapátok
    acélból vannak, te idióta? Csak nem a személyes barátod,
    az a féleszű másik „polihisztor”, akit időnként ide rángatsz?

  • DonGolo
    2021 szeptember 16
    12:00 du.

    Az én lakhelyem tőszomszédságában is volt nehány jeles műintézet,a Kékgolyóval,a rosszhírű Krisztina-presszóval és
    a Maros utcában lévő Maros étteremmel meg a túlvégén lévő Lúdlábbal az élen. De ezeken kívül is még vagy öt-hat legalább.
    Egercsillaga..Zöldfa..Trombitáskert Déli-talponálló stb..stb.
    Mitne mondjak..szép idők voltak azok… : ))))

    Mostanra talán ha kettő maradt meg ezekből. Még jó hogy elköltöztem onnan.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 16
    2:42 du.

    Csak arra vigyázz nehogy beszarjál a nagy erőltetett röhögéstől

  • Rodeo11
    2021 szeptember 15
    3:46 du.

    Tévedsz.
    Az USA-nak pl. joga van ahhoz is
    hogy beköltözzön a szobakonyhádba és a
    vonyós hangszeredből tüzet rakjon a fejadag alá.
    Jobb ha ezzel a tudattal együtt próbálsz élni.
    Mert mást úgysem tehetsz.

    Pontosabban valami hasonlót tehetsz
    mint Arisztid akinek a szódás megdugta a feleségét:
    Az akció alatt kiment és a szódás kordéján
    kinyomott öt üveg szódát meg jól tökön rúgta a lovát.
    Kb. ennyit ér a te állandósult sivalkodásod.

  • DonGolo
    2021 szeptember 17
    8:51 de.

    Ugyan rajzolás helyett töltöm az igen szük idömet a beirások olvasával, ilyenkor általában kávézni szoktam.
    De milyen jó, hogy most éppen nem.
    Elsöre a nevetéstöl biztos szanaszét locsoltam volna az összeset, aztán meg a döbbentöl a maradékot félrenyeltem volna, talán még egyesek örömére meg is fulladtam volna.

    Szóval jó dolog, hogy „majdnem” jól értettem szerinted …

    Csakhogy az az elkövetkezö, „engelszi” multimilliárdosok marxismusa egyeltalán nem valami dicsöséget hozó jövö az emberiség számára
    Engelsz egy aljas hipokrita volt, – mint már sokszor leirtam – aki hasonlatosan a bibliai gazdag ifjuhoz, bizony egy percre se birt volna megválni vagyonaitól.
    Hogy talán Marx csinos feleségétöl sem annyira – mint ahogy a fáma járja, ezt nem tudhatom, de ez már az ö problémájuk volt anno – marxnak sem lehetett különösebb kifogása a „baráti” besegités kapcsán, sem imigyen, sem amugy.

    A multimilliárdosok teljes gözzel dolgoznak „EGY ÉLHETÖ FÖLD” megteremtésén, ahol bizony a megmaradó (talán az ideálisnak tartott és tervezett 500 milliónál kissé több) csakis néhány százaléka lészen az akinek minden böségböl kijut – a többieknek egy része pedig szolgák lesznek, a másik része pedig csak ugy el lesz – otthonaikban (falansztereikben) elkütyüzgetnek a gémereiken

    Hiszen a robotok még az ELIT személyes kiszolgálásait ellátják – automatizálás (AI).
    Nyilvánvaló a gyárakban, söt még az élelemtermelésben sem lesz szükség kvázi semmilyen emberi felügyeletre.

    Nem jött még le kinával kapcsolatosan sem semmi?

    Kina kommunista diktaturaként indult, mára egy fasiszta diktatura alapjait épiti.
    Ugye ez az a hires átmenet(!)?? …. kkkkkkk….
    Hasonlóan a kvázi 1 évszazad elötti modelhoz, (a német nemzeti fövezérhez) Xi Jinping „befejezi” kina haditechnikai modernizációját.
    Van egy érdekes kinai aspektus – a jelenlegi kinai fiatal generáció nagyrészt férfi nemü, hála az egy család – egy gyermek elvnek (föleg vidéken) nyilván fiut tartottak meg.

    Gondold át inkább, hogy a marxista sületlenségek milyen nagyszerü álcának alkalmasak eme szép új világrend megalkotására …

    ps.
    Egy diktaturából csak diktatura lehet – csak a jelzö változik – kommunista v. fasiszta.
    totalitárius rendszer nem változik liberálissá – önmagából – filozófiai és matematikai lehetetlenség hogy bármilyen rendszer, nem változtatva belsö elemeinek összetételét, valami olyanná alakuljon, ami önmagával ellentétes
    logikai csapda lenne

    Hogy hogy ide a szép uj világrend – ime egy fénykép, rajta, el lehet ábrándozni rajta:

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=5616ltCxT6bdnPIKeBMs.jpeg

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 17
    11:09 de.

    grizi várjál, hogy is van ez? mexállják USA -t?
    TX Del Río a bridzs alatt sátrakban bridzselnek az illegális bevándorlók és be is vannak kerítve csak ez alatt a bridzs alatt vannak 11000 en de már 150000 et leosztottak különféle GOP államokba titokban ezek nincsenek vaxolva de adnak nekik lakást és új életet mert ugye??? na mi is van?

    mesélj grizi ojan szívmelengető ahogy USA BACKYARD ból a MAINYARD -ba mennek tűzön vízen át mennek behind ból beyond ba és közben a CDC és FDA szorgosan takargattya a szennyesét

    mókás vidám percek a Nicholas nevű hurrikán meg smafu ijen mozgalom után meg holnap lesz felvonulás WASHINGTON DC ben be is kerítették tankcsapdákkal

  • Rodeo11

    2021 szeptember 11 10:52 de.
    2021 szeptember 11 5:18 du.
    2021 szeptember 11 11:14 du.
    2021 szeptember 12 1:52 du.
    2021 szeptember 13 12:11 de.
    2021 szeptember 13 2:28 de.
    2021 szeptember 13 1:57 du.
    2021 szeptember 14 1:36 de.
    2021 szeptember 14 8:19 de.
    2021 szeptember 14 8:39 de.
    2021 szeptember 14 8:45 de.
    2021 szeptember 14 9:23 de.
    2021 szeptember 14 9:56 de.
    2021 szeptember 14 10:30 de.
    2021 szeptember 15 12:10 du.
    2021 szeptember 15 2:19 du.
    2021 szeptember 15 3:46 du.
    2021 szeptember 16 2:42 du.
    2021 szeptember 16 3:00 du.
    2021 szeptember 16 3:03 du.
    2021 szeptember 17 2:57 de.
    2021 szeptember 17 2:59 de.

    SICC!

  • Rodeo11
    16.3:03

    JOGOS A KÉRDÉS, melyre a rövid válasz annyi, hogy minden fém,ill. ötvözet az olvadáspontján kívül hordoz magában egy lágyulási pontot is, ahol a molekulák (kristályszerkezet) kötése csupán lazább lesz, azaz még nem esik szét, mint olvadáskor.

    A fémeket persze azért ötvözzük, hogy megfeleljenek a kf. mechanikai, hőmérsékleti, éstb. igénybevételeknek is. A kérdéses felhőkarcoló acélsodronyai is olyan acélból készültek, amelyek megfelelő (a tervekben megjelölt), szórtan felhordott szigetelés mellett képesek voltak a HÉTKÖZNAPI ANYAGOK égéshőjét LÁGYULÁS NÉLKÜL elviselni. Ezek csak így tartják meg nemcsak rugalmasságukat, de tartószilárdságukat is.

    Tehát ezeket tényleg nem készíthették hiperdrága turbinaötvözetekből, melyek turbináknál is csak megfelelő (öntvény) kialakítás – pl belső hűtés csatornák stb – esetén képesek elkerülni a megolvadás, amúgy reális veszélyét. Az ilyen hajtómű ötvözeteket úgy készítik, hogy 20% különbséggel „”belövik””, azaz pontosan összehangolják az előírt üzemanyag várható maximális égéshője és a turbina (+ egyes részeinek) minimális olvadáspontja közti differenciát.

    A legkorszerűbb turbina szuperötvözetek manapság olyan fémeket tartalmazhatnak, mint pl. Króm, a nikkel, v.a molibdén, vanádium nevű ritkafémek is de van már ún. >egykristály< turbinalapát is, melyeket az ilyen hajtóművek drágaköveiként aposztrofálnak. 😀

    IGAZ, az acél olvadás pontja 1300-1400°C, a kerozin égéshője, pedig mindössze 380-400°C, VISZONT ha az ŐSI kovácsfújtatót lemásolva oxigént adagolnak a tűzhöz, az éltető gáz mennyiségétől és intenzitásától függően akár az 1600-sőt 1800 fok is elérhető. A katonai gépek utánégető rendszeréről nem is beszélve, de ez nem ide tartozik.

    VAGY nem beszélve az egyéb befecskendezett adalék anyagokról se, amelyek mindezt a képességet hatványozva képesek fokozni, vagy szabályozni.

    NADE kérdezheted, a 400 foknak és a fujtatónak miköze az épület feszítő sodronyok legalább 1300 fok lágyulási együtthatójához???
    Hát csak annyi, hogy a toronyépületet elárasztó nagy kiterjedésű benzinlánghoz járuló önműködő KÉMÉNYHUZAT, vagyis az intenzív oxigén adagolódás ott oly mértékben növelte meg az égéshőt, amely feltétlen kilágyította [!nem megolvasztotta!] e "tartóközelek" anyagát ahhoz, hogy azok játékzsiráf, v.kiskutya módjára engedjék el a rájuk bízott épület teljes statikumát, mert ismétlem; hogy már a 600°C ra hevített acél is képes az alumínium lágyságára kiengedni.. 🙁

    "Tűzre,vízre vigyázz,
    le ne égjen a-ház" 😀

    – V –

  • Bendegúz79
    9.17.11:09

    Amúgy egyetérve, csak szomorúan jegyezném meg, hogy a KERESZTES HADJÁRATOK nélkül talán az iszlám is szelídebb közeg lenne…

  • Geyza:
    A Tuaregeknél NŐURALOM VAN !!

    Akárcsak nálunk, otthon. (S ez valószínűleg így helyes.) Hja, a felmenőim között feltehetőn volt talán valami tuareg beütés.:-)

    Geyza:
    „Nem is muzulmánok. Abszolute figyelmen kívül hagyják a Korán előírásait.”

    És ettől miért ne lennének muszlimok? Nem értem. Miért,ha az Újszövetség előírásait, elvárásait veszed alapul, akkor a magyarok talán keresztények? Bizonyos alkalmakkor igénybe veszik az egyházuk szolgáltatásait… nagyobb részben ennyi. (De ugyanezt kérdezhetném az olaszokról, s talán a spanyolokról is.) Vagy mi zsidók, talán attól vagyunk zsidók, hogy betartjuk Rabbénu Mojse törvényeit? Ugyan már…

    Néhány éve volt alkalmam egy kis időt Dél-Albániában

  • Delfi
    2021 szeptember 16
    1:21 de.

    Elolvastam ismét, figyelmesen a beírásodat.
    A következőkre jutottam :

    Vannak Európában,
    meg az USA.-ban olyan nők,
    akiknek semmi nem elég:

    Párolt tigrislehelletre vágynak minden éjjel.
    (Hogy Raymund Chandlert idézzem)

    Namármost viszont vannak olyan arab izzószemű amorózók,
    akik meg pont az ilyen fehér nőkre vadásznak.
    Azok meg az általad is propagált szép szavak
    hatása alatt ész nélkül hozzájuk mennek.

    Aztán mikor kiderül számukra hogy „savanyú a szúlő”
    és menekülni akarnának, a vérig sértett férjecske népes rokonsága a nő után ered és jól le sharijjázzák szegényt.

    Még örülhet a hülye csaj ha a klitoriszát meghagyják neki.

  • Nem idevágó de hasonló téma:

    Jópár évvel ezelőtt, mikor sok dolgot vásároltam Ausztráliából mert elég olcsó volt a AST meg a szállítás, feltúnt hogy Ausztrália tele volt kínai érdekeltséggel.
    Egy barátom elmagyarázta hogy Kína gyakorlatilag gyarmatosítani próbálja Austráliát.

    Ezért csidálkoztam, hogy a héten az USA . Anglia és Ausztrália egy új katonai-haditengerészeti szövetséget hozott létre, melynek keretein belől nyolc atomtengeralattjáró épül közös gyártásban a RAN részére. Mint mondják ilyen még soha nem volt azóta hogy az USA megosztotta Angliával a fejlett atomtengeralattjárók építési módszereit.

    Ezek után kicsit alaposabban utánanéztem a k1nai Ausztrál kapcsolatoknak: kiderült hogy apránként ugyan de erősen megromlottak a két ország kapcsolata, Ugyan nem mondják ki hogy Kína miatt kell a fegyverkezés azonban de !

    Peking máris sikoltozik hogy ez a képés „aláássa a térség biztonságát és békéjeét” , amit pont a a kínai álkommunisták ugyekeznek nap mint nap aláásni.

    A másik pedig hogy
    éppen ideje volt annak,
    hogy Ausztrália felzárkózzék
    a nagyhatalmak sorába.Mégis csak megalázó
    egy földrésznyi országnak hogy nem tudja magát megvédeni a ferdeszeműek ismétlődó agresszióitól, lásd a II Vilháb idején a ” Korall tengeri csata” fejezetet.(Google)

    Ugyan azt mondják hogy
    atomfegyvert nem fognak telepíteni
    a RAN ujonnan szolgálatba álló atomtengeralattjáróira,
    dehát ezt azért nem fogom elhinni.A mocskos álkomcsikat
    nem lehet sakkban tartani hajónként húszegynehány 1 tonnás robbanótöltettel. Mégha a tenger alól is lövik ki őket, mondjuk az Antarktiszról. Ahhoz bizony hidrogénbombák kellenek. Hogy kussban maradjanak.

  • Geyza
    2021 szeptember 17
    2:55 du.

    akkor én most költözzek a sok 10000 délamerikai mellé a Rio Grande Texas bridzs alá, mert oda nem mennek, bár az usa terület és joguk is lenne de… messziről szagolják… most éppen nem azzal vannak elfoglalva, hogy betüremkeggyenek hozzám mert éppen kitüremkednek sok hejről és meg vannak lepődve

    ahogy látom, te a pofátlanságot összekevered a joggal, és austrália a nagyságába megy tönkre {már elkezdődött} a kóbor kutya sem vásárolja azokat a termékeit amit Kína már usque 1 éve nem vesz… a tengeralattyáróikat feldughatják nukleárisan és a vesztegzárban nem sokáig fognak létezni

    …összekevertem a sokféle turbina emlékemet, „ezeket” nagynyomású kokillákban amiknek az anyaga és a lapátok belső hűtésére kialakítandó szellőző üregek formái is speciális anyagból készülnek… kismillió változatuk létezik… de a kerozin még fújtatva és oxigénnel dúsított párában sem képes még az célt sem megolvasztani

    mint látom te is és pityi palkó is szorgosan olvassátok bömbölményeimet azaz a műveim piacképesek, hogy nem teccik a benne leírt akármi az magánügy…

    a göllner ideborította ki leki toprongyait, meglehetősen irodalmiatlan és unalmas mint magyarországi életműve is

    ezzel hetet egy csapásra így a pityi palkó nem tud további listákat gyártani, bár kuncogok mert nagyon munkaigényes az a lista gyártás

    megjegyzem, hogy a te világról alkotott hited nem egyezik a valósággal de nem érdekel mindenki aszt ír ide a KMH-n amit a Cenz Ura beenged és őneki ez kizárólagos joga: reverendissime

    majd még írjál ojan jó lapozni

  • Rodeo11
    2021 szeptember 15
    3:46 du.

    Emerencia, nem vagyok utazási iroda {sem} de birizgál a kérdés miért nem élsz már régen Luisiana ban vagy Californyában, ott belülről és közelről látnád és élveznéd mindaszt ami ott kapható???

    bevándorló vízumot könnyedén ad a budapesti konzul

  • Voronyezs
    2021 szeptember 18
    3:19 de.

    Állítólag kerámiából is készítenek már turbina-lapátot.

  • Geyza,
    a héber nyelvvel kapcsolatos intelmedet el is fogadhatnám,ha nem egy ugyan olyan jogokkal néha még mentalitással is rendelkező nép lennénk mint bármelyik más nemzet fiai. Eszünk, iszunk,dolgozunk,szórakozni járunk,ha időnkből kifutja könyveket olvasunk, sportolunk.Ha valaki éveken keresztül lépcsőházi hangon sérteget,bizony csúnya szavakkal elzavarjuk K.szi……es K.szüléje megkörnyékezésére. Lásd mennyivel szebb a magyar nyelv .Milyen finoman tudtam leírni amit,ivritül ajánlottam sok aljaskodásáért annak,akire azt hiszed,hogy a”barátod”. Természetesen,semmi közöm a társaságod megválasztásához,mint ahogyan Neked sincs ahhoz, hogy én angolul,németül,franciául vagy Uram bocsá ivrit nyelven küldöm a megfelelő helyre, mindaddig,ameddig nem Neked írom vagy nem kérem segítségedet a megfelelő nyelv megválasztásához.
    Megértésedet előre is köszönöm:Gy.

  • DonGolo
    2021 szeptember 18
    3:31 de.

    „…a KERESZTES HADJÁRATOK nélkül talán az iszlám is szelídebb közeg lenne…”

    Csak hiszed.
    Mert az is lehet hogy kétszer ilyen g..cik lennének.

  • Kővendég
    2021 szeptember 18
    3:51 de.

    Én -mint többször írtam-
    az Egyetemes Galaktikus Vallást követem.
    Ami kettő dolog miatt is jó :

    1
    Hatszázezermilliárd követője van Tejút-szerte.A papok főleg csinos lányok. Mégha hat keze is van némelyiknek.
    Sőt. Annál inkább : )))

    2
    Ez például előírja, hogy a híveknek,
    Napfeltekor a bolygóikon pálinkát kell inni.

    Hát kell ennél jobb vallás ??!