Megszólítás nélküli nyílt levél az ellenzéki pártokhoz

2022 március 2 9:45 de.66 hozzászólás

Mottó: „Öröktől fogva tapasztaljuk, akinek hatalma van, az egészen addig hajlamos vele visszaélni, míg valamilyen akadályba nem ütközik.” Montesquieu

A 20k, a Nyomtass te is! az ellenzéki pártok győzelméért működő civil szervezetek, akár az aHang, amelyik az ellenzéki előválasztás szervezésében vállalt jelentős szerepet. E szervezetek általam ismert tagjai olyan emberek, akik valamilyen oknál fogva nem a társadalom harmonikus működéséhez nagyon fontos politikai funkciókért, hanem a hatalmát bebetonozni szándékozó politikai elit leváltásért küzdenek, azért hogy a politikusok, leválthatók legyenek. Számunkra -hogy helyettük is beszéljek- nem a politikai funkció a fontos, hanem a politikusok ellenőrzésének, leválthatóságának lehetősége. Az a fontos, hogy politikai hatalmával visszaélve se személy, se szervezet ne emelkedhessen fölénk. Az a fontos, hogy egy politikusi garnitúra, amikor hatalomra kerül, akkor is emberként, és ne emberi erőforrásként tekintsen ránk.

Most arra számítunk, hogy bennetek hatalomra segítve elérjük célunkat, és demokráciát teremtve erőforrások helyett újra emberekké válhatunk, emberekké és nem erőforrássá, közjószággá, vagy háborúitok esetén katonává, meg katonát szülő anyává.

Úgy gondolom nemes a cél, vagy ha nem, hát nekünk fontos. Persze lehet köztetek is hatalomvágyó, pénz- és pozícióéhes figura, vagy hősködő senki, de mi abban bízunk, hogy majd őt is leválthatjuk, és ha eljön az ideje leváltjuk. Számotokra a bennünk lévő ellenőrzési vágy, a hatalom leválthatóságának vágya győzelmetek egyetlen reménye.

Mi, demokraták nem értetek dolgozunk, nem az általatok képviselt értékekért tesszük amit…, hanem önző módon magunkért, a szabadságunkért.

Elvárjuk, hogy a politikai pártok a tagjaikban lévő harci szellemmel, rájuk bízott hatalommal a társadalom érték-dzsungelében nem eltévedve, hanem velünk és egymással megvitatva keressék a különböző érdekű, értékrendű emberek közt szükséges érdekharmóniát, amelyet mi nem nulla összegű játszmaként, hanem a kölcsönös előnyök élvezőjeként értékelhetünk.
Aztán majd tapsolunk nektek, vagy fütyülünk, ahogy épp tetszik.

Most azonban sok sikert kívánunk! Hajrá MZP, hajrá ellenzéki együttműködés!

Szukits Rezső

66 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Szép ima!

  • Szerintem szép álmokat kerget a cikk szerzője ! Úgy tesz mintha nem ismerné kik voltak , mit tettek ezek az emberek,akikhez fohászkodik, mennyire vették emberszámba az átlagpolgárt–mondjuk akkor amikor saját maguknak privatizálták ki az országot az elő privatizációtól kezdve,egyet sem érdekelte a magyar nép , saját pecsenyéjüket sütögették!
    Gyferibácsi vajon miből lett milliárdos??? Hova lett a KISZ vagyon??És még sok sok ilyet lehetne felsorolni.
    Igértek az embereknek 20000.- ft juttatást ígértek a magyar állami vagyonból a rendszerváltás után !!
    Nem lett belőle semmi,mert már nem jutott rá.
    Ezek az emberek ma is itt vannak , ezektől ilyen reményeket várni mint a cikkben történt — az úgy tesz mintha nem ismerné az embereit !Ez olyan gondolkodás mint ami az ő hímnuszukban van :::: ….. a múltat végképp eltörölni….
    üdvözletével

  • Kedves Rezső! Jámbor óhajoddal bizonyára sokan egyetértenek, de ennek egy oka van: hamis képük van a politikáról, a politikusokról, nopláne a demokrácia letéteményeseiről, a pártokról.
    Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé!(Rejtő J.)
    A politika se nem jótékonysági intézmény, se nem a patás ördög műve.
    A politika: ajánlat a társadalom irányításának mikéntjére. Vagyis egy intézmény, eszköz, önmagában se nem jó, se nem rossz.
    Az ajánlat tartalma mutatja egy-egy társadalmi csoport (párt) nézeteit, gondolkodásmódját, elveit. De még ez sem fekete-fehér – hiszen ami az egyik csoportnak előnyös, lehet a másik csoportnak hátrányos. Olyan egyszerű kérdésekben is, mint az adózás módja, mértéke stb. Egy politikai erő akkor politizál, ha kompromisszumra törekszik a különböző társadalmi csoportok között, és érvekkel igyekszik a maga oldalára állítani a szavazókat.
    Ez persze nem egyszerű – sajnos van igazsága Churchill megjegyzésének, miszerint a demokrácia ellen a legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval.
    Még valami: a Magasságos mentsen meg minden társadalmat az önzetlen, meg önfeláldozó politikusoktól!!!
    Egy politikának és politikusnak NEM érted, vagy értem, nem Annáért vagy Zsigáért kell működnie, hanem azért, hogy a közösség irányításában érvényesüljenek az elképzelései, elvei. (Ez az „emberekért” álláspont az, ami miatt a propagandában jól működnek a „hello Röfi” performanszok.)

  • És ezt az MZP-t nevezte Orbán Viktor gombaszakértőnek ?!

  • Sok az igazság a fent leirtakban
    Persze ki vagyok én, hogy tudjam mi az igazság ….
    Valahogy nagyon szép lenne mindenesetre

    persze a GYURCSÁNY-SZEKTA nélkül – merthogy még mindig nem tudom, hogy mitöl tünik jobbnak, mint az ORBÁN-SZEKTA

    Ha valaki ezt egyszer el tudná mesélni …

    A gyurcsány kivégezte az MSZP-t, amiért nem nagy kár, olyan lendvaikkal az élén, de kivégezte az SZDSZ-t is, és minden liberális alakulatot ami a környezetébe került

    már évekkel ezelött leirtam, hogy az orbán és gyurcsány között az a különbség, hogy az Orbán disznót is tud vágni, nemcsak pálinkázni

    Na ezért (vagy valami másért) kevesebb bátorsága volt mindent szétlopni a haverokkal – persze az orbánnak a gyurcsán után jöve, már nem volt semmi ami fékezhette volna

    AMI ÉPPEN A SZEMÜNK ELÖTT FOLYIK AZ AZ ELMARADT MAGYAR KAPITALIZÁLÓDÁS

    ugyanolyan vad, és ugyan ugy könyörtelen mint amilyen európában volt a XIX században

  • Talalom:

    „Politikus az az ember, aki meg tudja győzni a feleségét hogy az az 5000 Dolláros bunda, amit kinézett magának, kövérít”

    / Valahol olvastam.De hogy hol…? /

  • Egy társadalom ‘politikusainak’ a fejükbe kell verni és naponta 100x figyelmeztetni őket, hogy ők csupán köz-szolgák és nem a nép fölötti urak!

    Ez a napi szent kötelessége minden civilizált társadalom tagjának! Ez ilyen egyszerű!

  • Bravó Rezső, szép volt mint mindig!

    Elemér, pávatánc – vótmamá? 🙁
    tothpéter, – eh, kár a szó is erre …

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 3
    3:31 de.

    „Elemér, pávatánc – vótmamá? 🙁 ”

    A még nem, de a hattyú halála má egen, férfiasabban mint Zelenszkynek a tűsarkú cipős fiúcsábító násztánca! 😀
    https://youtu.be/5CDJejIZOgU

  • Geyza
    2022 március 3
    10:41 de.

    ott jobbról a második a Zeli mellett te vagy az Elemér videóján? nem?

    bravó, de vigyázz, nehogy a bartus megkivánjon
    a szundimundi azóta is róla álmodik, miröl is álmodna egy lány a holdvilágos éjszakán … kkkkkkk

  • Elemér, 2022 március 3, 1:28 du.

    „The installed homosexual puppet jew Zelensky does a Homoerotic dance routine.” – Tényleg idáig zülöttél Elemér? Az amúgy zsidó szinészből lett ukrán elnök és népe ellen elkövetett összes orosz háborús aljasságot sikerült igazolnod ezzel a 27 évvel ezelött készült felvétellel.

    Ez igen, nagyon rákapcsoltál!
    A főni bizonyára értékelni fogja!

  • Geyza
    2022 március 3
    10:41 de.

    akkó’ most mi is a hazugság a cikkben?
    miért van ukrán ügyvéd a yuki menekültekkel Záhonyban?

    és hol fognak lakni?

  • hexadodekaéder

    ˙

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 !

  • SzundiMandi
    2022 március 3
    6:40 du.

    Elemér nem hozott szóba semmiféle rasszismust – nem beszélt sem az ukrán nép ellen, még kevésbé a zsidó nép ellen

    oksi???

    az igazi aljasságot ellenben pont te követed el ezzekkel a szavaiddal amiket papirra birtál vetni

    hogy most azért kellene minden oroszt, az egész orosz népet gyülölni, mert van egy gazember vezetöje – és egy ukrán származásu kis csibésznek nem lehet megkérdöjelezni semmilyen cselekedetét, mert hogy Ö egy személyben egyenlö az ukrán néppel
    ugy mint orbán a magyar néppel! – nem? Akkor hogy van ez?

    ès mivel amugy zsidó származásu, akkor most a zsidóságot, a végén egész Izraelt belekevered

    hogy van ez?
    vagy hogy fülészetre – vagy inkább szemészétre kellene mennem, mert félreolvasok
    de ezt bírtad a papirra vetni

    felelötlen ítélkezések – ugye nem halottál még ilyesmiröl?
    csak mert valami formában a te önmagadban kialakitott érv- és erzelem-rendszeredet sértve érzed, ezért ha valaki kicsit eltéröen gondolkodik akkor a foldbe, sárba kell taposni – belerugni
    lovasrendörök által kardlapoztatni – ismertük ezt már valahonnan

    és még mivé nöhet ez zigóta!?

    mert birod olyan lazán, mit lazán?, totálisan magad belelovalva úszitani mint a focimeccsen a B2-böl, hogy pusztuljon az ellenség

    tükör, szundimandi … tükör

  • Geyza
    2022 március 3
    10:41 de.

    milyen jó, hogy nem a magyar online térböl tájékozódunk!
    te kis háborus úszító

    A francia közvélemény egyszerüen már háborus bünösnek tartja a merkelmama kiválasztottját a NAGYTANÁCS élén – mivelhogy semmi joga nincs a nagytanácsnak hadügyekben döntenie – nemzeti jogkör

    ja, hogy erröl az online térben nem informálnak … mik vannak!!

    persze a bartusod az nem magyar omline tér, merthogy amerikából úszit

    a sok berozsdált görbeszeg mind kibujt a zsákból

  • Geyza
    2022 március 3
    10:41 de.

    neked meg van „dezdez információd” miután a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség heji képviselet azonnal megvizsgálat az atomerőművet semmijen sugárzás nincs a belövések a környező irodaházakat érintették a hír a USA MSM ben született mert már a térképek alapján nincs mit tenni, én azt a CNN en láttam élőben tegnap éjjel

    de azért kűggyél infókat hátha van aki beveszi…

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 3
    6:40 du.

    Öt éve még ukránul sem tudott, most meg már bátran Lengyelországban bujdokolva diktálja az utolsó ukránig való ellenállást! vajh most meg elkezd-e taulni lengyelül? Mert akkor ott is hamarosan 33-as agent provocaetur lesz a süteményes gazdi jóvoltából! Szegény naiv lengyelek! Mellesleg most hogy jön ide a vallása, csak azért hogy nácizhass? 8 évig basztatták az összes nemzetiséget EU jóváhagyással, sőt biztatással, elég szomorú hogy csak a legnagyobb érintett meri megvédeni oda született tősgyökeres idegenbeszakadtjait a gonosz mostohától!

  • Többeknek és Gábrielnek! Amíg azokat a csoportokat/egyéneket
    amik/akik véleményt nyílvánítanak közös ügyeinkben, szektá-nak nevezed, nem is lesz fogalmad az „igazságról”. Amúgy ez az a szemlélet, ami a társadalmakat az ilyen és olyan zsarnokságok uralma alá hajtja, és erős támasza a ner típusú rendszereknek.

  • Az utóbbi időben a France24 francia hír TV sokat foglakozik Macronnal, tekintve hogy választások közelednek náluk.

    Most látok másodjára egy rövid snittet,arról, amikor nemrég Macron Putyinnál járt.

    A díszesen felcicomázott teremben egy irdatlan hosszú , enyhén ovális fehér, barokkosan giccses asztal terpeszkedik.

    Mellette úl és valamit magyaráz a Vadkeleti Despota és tőle vagy nyolc méternyire az asztal túlsó végén Macron.

    Ahogy Macron nézi a Nagyurat..az a mélységes, leplezetlen vagy inkább leplezethetelen undor…ami kiült az arcára..

    Háát..asszem azt az arckifejezést so’sem fogom elfelejteni.

  • talalom
    2022 március 5
    4:13 de.

    És még hazudozik ez a Gabriel itt, összevissza.
    Lehet hogy szenilis kicsit?
    Az is lehet nem tudja milyen évben vagyunk!
    Azok alapján amit időnként a kilométeres
    semmitmondásaiban össze gagyog.

  • talalom
    2022 március 5
    4:13 de.
    Margit, gábriel ebben nincs egyedül {nessze nem} a nyugati un. demokráciák fegyvere ez a módszer!!! Kanadában és szerte szana alkalmazzák fegyverekkel támogatva mert csak az lehet amit „ők” akarnak aki azt nem akarjaz fekete seggű és meg lehet fosztani mindenétől és börtönbe is lehet csukni bírósági ítélet nélkül és végűl a bíróság is beáll a sorba eltiporva ezzel a jogot és akkor jön a hír WNBA „star” orosz határőrség letartóztatta és bíróság elé viszi mert a némber aki egyébként ott játszott, tiltott kábítószert vitt a bőröndjében most az a hibás aki letartóztatta

    most kaptam felszólítást Progress America -tól, hogy tiltakozzak azellen, hogy a másik oldal is meghallgattassék nemcsak a Banderista neonácik yukiból a menekülteket mutatja a tv itt és mind jól táplált, jól öltözött, jól szituált egyén egyetlen vérző sebesült vagy rongyos sincs közöttük!!!

    aki akar járjon utána a holokauszt Ukrajnában kezdődött 10+ évvel a német előtt és nemcsak zsidó hanem más nemzetiségű áldozatai is voltak kizárólagosan halottak!!! azután elkapták bandérát és nem élte túl de ma vannak követői és azokat a nyugati demokrácia támogattya mert yukik és lengetik a kéksárgát
    a többit rádbízom, tudsz te utánanézni dolgoknak vannak források erre is!!!

  • Gabriel
    2022 március 4
    11:01 de.

    Neked mindegy lenne.
    Ha a „magyar online térből” tájékozodnál, akkor is csak a Kreml propagandáját olvashatnád.

    Van három négy -még- független oldal, ahol le merik írni az igazságot.(Népszava, bár délután óta nem működik , a MUOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) stb.

    Elhiszem hogy te a „nemmagyar online térből” tájékozodsz, ami elég nagy hiba. Mert már mindenütt a Putyin titkosszogálata által pénzelt és fenntartott több ezer fővel működő Szentpétervári Hazugság-gyár meghamisított oldalain olvasható fake-news-okat olvashatod.

    Sajnos a Nyugat csak mostanában kezdi ezeket lelökdösni a NET-ről. Szteem túlságosan későn. Dehát a liberális demokráciában mindent lehet ugye ?
    Próbáld meg Kínában. Hamar a haláltáborban találod magadat.

    Amilyen szenilis vagy, nem tudsz különbséget tenni a valós és a hamis hír között, de ezért nem szidalmazlak mert :
    „Könnyebb 100 hazugság között megtalálni az 5 igazságot mint 10 millió hazugság között a félmillió igazságot.”

    Szóval nem tehetsz róla. Gondolkozz el ezen.

    Egyébbiránt a Bartuslaci az egyik legjobb újságíró ma.Ez vitathatatlan. Csak mert téged kivágott az oldaláról, még nem kellene gyűlölködni.Ez csak a kicsinyességedről rántja le a leplet.Nem felelsz meg egy oldal (egy társaság) szellemiségének, akkor nem te hanem a többiek a hibásak.
    Tipische Ungarische mentalitás.

    Amúgy pedig baromság tőled ha azt hiszed a kommunista (álkommunista) Kína és Kreml ügynök barátoddal kéz a kézben hogy én a NET-ről tájékozodok.
    Lószart apukám.Nincs nekem időm szemelgetni
    a putyini takonyból az esetleg fellelhető kockacukrokat.

    Tágabb hazám, az Európai Únió hírtelevízióit nézem. Ma éppen feltettem egy másik lavórt is hátha találok még úniós TV-t. Találtam is. Éppen beszámoltak arról hogy a szerb neonácik Putyint éltették ordítozva meg fáklyákat gyújtogattak , közben náciknak aposztrofálták a hazájukat védő ukránokat.

    tudod ugye ? Az a Szerbia amelyiket azért kellet az USA légierejének kissé beledöngölni a talajba, mert éppen faji alapon kiakarták irtani Koszovó teljes albán lakosságát, a Világ nagy rémületére.
    Meg akik azokat a szabadcsapatokat pénzelték akik Horvátországban tömeggyilkosságokat követtek el és halátáborokat hoztak létre.

    Te kis ötágúpiroscsillagos hős hehehehe csillagos ….hehehe

  • Kovacs Zoltan

    A cikkben levo kep otos fogata hasonlit ehhez a harmas fogathoz:

  • Találom

    Nem támasza, hanem ellenlábasa – vagyis egyszerübben fogalmazva a NER-szekta (másnéven orbán-szekta) és a DK-szekta (másnéven gyurcsány-szekta) egymás halálos rivalistái

    Ennek issza a levét az összes magyar negyedszázada (25 éve)
    beleértve mindkét szekta tagjait is!!!!

    persze mindegyik a másikra mutogat szektatagokhoz méltóan (vagyis minimum elvárhatóan)

  • „Online Térből Való Tájékozódás” témához:

    A France Telecom satellit-TV angol nyelvű adásában
    mostmár szinte óránként szólítják fel az embereket arra
    hogy NE AZ INTERNETRŐL TÁJÉKOZÓDJANAK a mert a világot gyakorlatilag elárasztotta a ruszki Titkosszolgálat a
    hamis híreivel. Keressenek más médiát..ahogy fogalmaznak.

  • A MUOSZ és a NÉPSZAVA független hírforrás …volt.
    Mert a Népszava tegnap délutántól ugyan megjelenik, de üres képernyővel. Remélem csak valami műszaki zavar miatt.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2022 március 4
    12:38 du.

    valld be Elemér őszintén, hogy pironkodsz, mert a te szeretett orbánod még hatfős faluba a röfikhez és az óvodába is csak dupla golyóállóban és 26 gorillával mer bemenni, mert olyan berezelt és gyávának született kipcsak kisebbségi, hogy egy ukránnak, aki zsidó is ráadásul csak egy színpadi meleg! fellépést tudsz előhozni, hogy kicsit lerombold a bátor nimbuszát.
    néha kicsit hosszabbra kellene hagynod a köpönyegedet. mert kilóg alóla a lóláb és vigyáznod az álarcodra is, mert félrefújja a szél. és ami alóla kilátszik, az nem szebb. mint amit itt mutogatsz.

  • Kovacs Zoltan
    2022 március 5
    3:29 du.

    A Fox News egy szélsőjobbos szennytócsa.

    De ezzel ne törődj. Idézgessed csak. Magadat minősíted vele.

  • Tüske Zsófia
    2022 március 6
    8:42 de.

    Na igen.

    A félnácik szeretik elfelejteni hogy pl. Zelenszkij egy humorista eredetileg.

    Aki a színpadon megnevetteti a publikumot.
    Ezt csak azért írom ide, mert a nácik, félnácik fasisztoidok nem ismerik a felszabadult kacagást.
    Ők a „NEM NEM SOHA továbbá a „VÉR és BECSÜLET”
    hamis lózungjainak a f@szságaiban élnek.

    Igy akkor tehát a „Van aki forrón szereti” c örökzöld USA film két világsztár főszereplője is csak pedofil meleg senki.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2022 március 6
    8:42 de.

    Nekem nem lóg ki semmim, de még ha ki is lógna, akkor sem száradna lelkemen egyetlen bátran halálmegvető uszítás áldozata sem, nemhogy egy egész, csúnyán rászedett népé, ezért aztán vagyok olyan pofátlan, hogy még a pironkodásig sem jutok el és mert a patáimat meg rendesen manikűrözöm, ezért ha netán kivillannak, még azért sem kell szégyenkeznem! 😀

  • Orsós Elemér

    Kovacs Zoltan
    2022 március 5
    3:29 du.

    Náncsi néni diót tör vagy pisilnie kell?

  • Geyza
    2022 március 5
    1:39 du.

    Te komplett kis majom vagy, hogy ilyeneket irsz
    kinyilvánitottad hogy kiadványok csöcsein való függésegböl élsz
    azzal éled ki magad, hogy hol birsz „sikereket aratni” mint fö téma-hozzáröfögö??
    te ézert jársz ide, nem azért hogy cikkeket olvass
    Igen, ha ilyeneket birsz ide keirni saját kézzel:

    „… Egyébiránt a Bartuslaci az egyik legjobb újságíró ma.Ez vitathatatlan. Csak mert téged kivágott az oldaláról, még nem kellene gyűlölködni….”

    állj meg meg, és térj magadhoz …
    èn ezt a kis hülyegyereket kispöcsös korából ismerem – amikor még ott fetrengett a szemeim láttára a Németh Sándor elött – tudod amikor a födre terülnek rángatózva a nagy hipnozitör elött amikor az a kezét feléjük nyujtja és a rájuk fujja a „mennyei fuvallatot”
    jó 30 évvel ezelött – magyarul szemem elött zajlott mindez, az is ahogy Ez meg igyekezett dominanciát szerezni a Hit-kiadvanyok felett – pedig fetrengett érte istenesen – aztán hogy ezt nem engedték meg neki, vagyis kivágták, azóta él a németh Sándor elleni gyülölethadjáratból – ami engem nagyon nem érdekel, merthogy az egyik nagyobb szélhámos mint a másik
    merthogy az akkori legbelsöbb személyektöl tudom az infókat – budaörsön 30 személlyel indult a gyüli, csakhogy tudd, ahová ez kis csörtetö beakarta magát férközni

    Na ez a nagy haverod késöbb nagy ügyességgel megszerezte az Amerikai Népszavát – behálózva Kertész Ákost
    De ki a lópimpilit érdekel – legyen neki szerencséje
    Apám, már leirtam, hogy ha én kiadványt akarok, akkor csinálok magamnak, mint ahogy már volt is

    Te kis hányéves, én beleolvastam a Bartus mostani irásaiba, mikor megrökönyödve konstatáltam, hogy itt eszitek, aztán lekellett döbbennem – hogy az ember betegebb mint harminc éve volt
    Ti itt isszátok a belöle kicsorduló szennyes leveket, de hát ez a te bajod apám

    apukám, én amikor azt irom, hogy információm nem a sajtóból valók, akkor – ugyan nem muszáj elhinned – de ugy van

    másik jó példának hozod fel a horvátokat – nyilván nem maradt meg az agyadban – hogy valami kapcsán régen irtam, hogy ott is élöben voltam ott, de azért ha megbocsátod nem fogom nyilvánossá tenni, hogy miben müködtem közre – ne is találgasd – de ott voltam a tüzfészeknél
    azt se fogom az orrodra kötni, hogy honnan tudom elsökézböl, hogy mi történt Kinában virusügyben, de biztositalak, hogy jóval elöbb voltam tájékozott, mintahogy bármilyen hiradásban irtak volna róla – akkor még név nélkül létezett az a micsoda

    azt se fogom az orrodra kötni, hogy a mostani eseményekröl honnan kapom az infókat – merthogy annyira hülye nem vagyok hogy az életem ilyen beképzelt, maguktól elszállt valakik miatt kozkáztatnám

    Na ennyi, és dugd fel magadnak

  • Fricsovszky-Tóth Péter

    Szoval… az ilyen ellenzéki együttműködés mellett, ki mit saccol a választással kapcsolatban?

    a – 2/3 Fidesz gyozelem
    b – 4/5 Fidesz gyozelem
    c – 99% Fidesz gyozelem

    Mert ha a Franci nem rúg be addigra teljesen, akkor biztos, hogy nem fog véletlenül sem az MZP-re szavazni.

  • Szukits Rezső leveléhez fűzöm hozzá; MZP a megnyilvánulásaival sokat segít a Fidesz-kormány újraválasztásában. Olyasmiket locsog összevissza, amiknek hallatán magam is Fidesz-győzelmet várok.

  • Geyza
    2022 március 6
    10:41 de.

    én ugyaneszt a CNN-n láttam, az is igaz, hogy ott a komment – árnyalatnyit – különbözött, ami a lényegen nem változtat, ugyanezt Észak Kóreában is filmezhették volna amint a Kedves, Mindenható Vezető Szózatot intéz az Ő Népéhez és megvastapsolja az Ő Népe az Imádott és Mindenható Vezetőt

    majd mindenki hazamegy és pálcikával pizzát eszik örömkönnyek közepette

    {nem muszáj reagálnod, én láttam anno a Pomádé Kiráj Vadonatúj Ruháját is}

  • 1. Megnőtt a Főkolompos és tettestársainak győzelmi esélye.Egyszerűen azért, mert vészhelyzet esetén a választók hajlamosak mindenféle változás ellen szavazni.
    2. Nem vélemény, tények.
    Ukrajnában majd’ 19%-nyi orosz kisebbség él, zömük az ország keleti felében. Pár éve (tán 2) két területen alakult „független” köztársaság, a Luhanszki és a Donyecki, amik bejelentették elszakadásukat Ukrajnától. Az ukrán kisebbségpolitikáról lehetek tapasztalataink a Kárpát-aljáról.
    Oroszországnak még 87-ben, Reykjvikban megígérték, hogy a közvetlen határainál nem lesz NATO tag. Oroszország elengedte a Varsói Szerződésből a kelet-európai államokat, amik sorban a NATO tagjai lettek, pl. a három északi állam, Észtorszg, Lettország, Litvánia is.
    Ezek azonban nem Ukrajnához mérhető nagyságrendek: Ukrajna 40 millió lakosával és 605 ezer nkm területével.
    DE!!! Semmi, a világon SEMMI nem mentheti konkrét harcok megkezdését ma, amikor könnyen eszkalálódhat a helyzet,ráadásul Putyin már az atomfegyvereire is tett célzást.
    Fogalmam sincs,mi lehet a teendő, már azon kívül, hogy hívő ateista létemre azért imádkozzak, hogy valaki/valami világosíts meg a Föld hatalmasainak fejét..

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2022 március 6
    8:42 de.

    Kedves Zsófika, pont úgy évődünk mint a 46 éves házasok! 😀
    E szent napon vagyunk Drága Nejemmel éppen ilyenek, ami minden általad jogos és jogtalan korholásért kárpótol! (Meg a pezsgő!) 😀

  • Orsós Elemér

    Fricsovszky-Tóth Péter
    2022 március 6
    11:15 du.

    Én az ukrán-orosz totális bekavarás miatt most egy „d” variánsra tippelek.

  • Tüske Zsófia és Geyza! – Hatalmas respect a kitartásotokért.
    Kővendég – hiányzik a józanságod, de megértelek.
    Borzalmas ez a gyűlölködés!

  • talalom
    2022 március 7
    10:46 de.

    Ukrajna, amikor széthullott a Szovjetúnió, a Világ HARMADIK LEGNAGYOBB ATOMHATALMA VOLT !!!

    De az atomfegyvereitől megvált a Budapesti Memorandimban rögzített feltételek alapján :

    Oroszország, az USA és Nagybritannia GARANTÁLJÁK Ukrajna területi sérthetetlenségét.

    Mivel ez nem történt meg, Ukrajna miért ne közeledhetett volna a NATO-hoz ?

    Putyin megfenyegette két napja katonailag Romániát is.
    Az eredmény :
    A NATO légierejének kettő darab B52 , atomfegyver hordozására is alkalmas nehézbombázója őrjáratozott a keleti román légtérben. Ja meg egy sugárhajtású felderítőgép is .

    Csak hogy érezze a Kreml elborult agyú úra hogy hol a határ.

    Svédországot és Finnországot is megfenyegette hogy idézem: „katonai következményei lesznek ha csatlakozni merészelnek a NATO-hoz”

    A svédek kijelentették hogy Putyinnak semmi köze hozzá milyen lépéseket tesznek a biztonságuk érdekében.

    Közzétettek egy, az USA KATONAI IPARI KOMPLEXUMÁNAK kiváló terméke segítségével lehallgatott és megfejtett, a ruszki Biztonsági Erők ukrajnai részlegének két ügynöke közötti üzenetváltást.
    Ebben említik hogy az Ukrán Erők likvidálták a háborús bűnüs Geraszomov tábornokot aki lerombolta Szíriát és annektálta a Krimet. Továbbá panaszkodtak hogy úgyérzik nem biztonságos Ukrajnában a biztonságosnak tartott ERA hírközlő rendszerük.

    Csak a háborúsbűnös tömeggyilkos ruszkiknak jelenti a háború azt hogy tűzérséggel a földdel tesznek egyenlővé egész lakónegyedeket.

    A fejlett országok KATONAI IPARI KOMPLEXUMAIK által létrehozott rendszerekkel megsemmisítik az ellenség elektronikai hírközlési és radarfelderítő kapacitását, majd precíziós támadásokkal elpusztítják az ellenség katonai létesítményeit. A civileket megkímélik. Gyakorlatilag ukrán légierő -egyenlőre- nem létezik, mégsem tudta a ruszki armada kierőszakolni a korlátlan légifölényt Ukrajna felett.
    Hála az USA KATONAI IPARI KOMLEXUMÁNAK !

  • SzundiMandi
    2022 március 7
    4:12 du.

    Hát igen.
    Kár hogy Kővendég visszavonul.
    bezzeg a Putyin seggéből szart evő nácik.
    Azok SOHA NEM FOGJÁK FELADNI.

  • Gabriel
    2022 március 6
    5:35 du.

    engem ugyan nem vágott ki a Bartus az oldaláról te idióta.
    Személyes barátok vagyunk : ))))
    Levelezünk is.

    Folytasd a mocskolódásaidat hülye Kreml bérenc náci seggfej

  • SzundiMandi
    2022 március 7
    4:12 du.

    https://fb.watch/bD0rrvYYd-/

    Hallgasd meg kislányt és döntsd el magad, hogy te most mi vagy …
    szerintem nem olyan nehéz
    nazi-nak, gyilkolásra úszitónak lenni a legkönnyebb dolog a világon
    Nem kerül semmi megfeszítésbe – egyszerüen csak szabadon ki kell ereszteni a beléd szoritott felgyülemlet dühöt, gyülöletet

    amint a Geyza teszi, akit most itt ajnározol és a kebledre szoritol mint „höst”

    kigyó ölelget viperát

    vagy csak neked is VARÁZSTÜKRÖD van, nem?
    csak nehogy eljöjjön az idö, amikor a földhöz kell vágnod, mert az igazat fogja mutatni

    tudod, te kis legszebb a világon….

  • Orsós Elemér

    Gratulálok, és mégannyit – jó egézségben és kiváló eröben!

    p.s.
    és mindenféle háboruk nélkül

  • BOLDOG NÖNAPOT MINDEN HÖLGYNEK

    KORRA ÉS PÁRTÁLLÁSRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL

    MÉG AKKOR IS, HA MA EZ EGYESEK SZEMÉBEN MEGVETENDÖ MACSÓSÁGNAK SZÁMIT

  • Elemér

    A géyza és a többi vérszagra gyülö éji vad nyert:

    Az orbánkormány nem birt ellenállni annak a nyomásnak, aminek anno a szégyenteljes Molotov-Ribbentrop paktum idején még horthy magyarországa is ellenállt akkor – nem engedte hogy a németek magyarországot használják felvonulásként a lengyel területek ellen

    még akkor hitték persze, hogy abból a háboruból magyarország ki tud maradni (álommá foszlott persze – amit itt ugyis mindenki jobban tud mindenkinél, tehát ne merüljünk bele hogy aztán milyen mértékben merült el benne)

    Lengyelország ugyanolyan áldozat volt akkor a két haramia között mint most ukrajna
    Bár ezt itt is sokan próbálják elhazudni – mint ahogy a nagyvilágban – de ez a NATO háboruja Oroszország ellen, ahol ukrajna csak a konc.
    (az épp aktuális)

    https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220307/itt-a-bejelentes-johetnek-a-nato-csapatok-magyarorszagra-1122745?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

    szóval benne vagyunk ….

  • Tüske Zsófia

    Geyza
    2022 március 6
    10:48 de.

    Zelenszkij pont ugyanolyan jogász, mint a kolostorban röfögő disznó, csak míg az ukrán kisebbségi úgy csinálta azt, amit szeretett, hogy komikus színészként nevettetett, ez a mi alcsúti törekvő kisebbségink két marokkal rabolt és fő passziója a gyűlöletkeltés és a megosztás volt.
    De hát olyan nincs, aki a rogán/habonyi média célkeresztjébe kerül, az ne minimum pojáca legyen goebbelsi technológia alapján.
    Mert az mégis hogy nézne ki, hogy a dupla golyóállóban, 26 gorilla kíséretében nyomuló magányos utcai harcos, akiből háború esetén hirtelen megfontolt és nyugodt békepárti váljon, egy fűben reszkető nyuszi legyen egy alacsonyabbrendűnek tekintett UKRÁN ZSIDÓVAL szemben?
    Most azokról említést sem teszek, akik itt a szovjet komcsik elől menekülve hirtelen Putyin-imádók lettek….

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2022 március 7
    2:22 du.

    azt hiszem, részemről elérkezett a válás ideje.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2022 március 8
    9:54 de.

    Hál’ Istennek a Nejemnek sokkal jobb humorérzéke van mint Neked! 😀

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 8
    8:54 de.

    Ha nagyon alaposan megbirizgálnánk a NATO-t, még kiderülhet hogy, főkolompos által idomított magánhadsereg, merthogy a Varsói Szerződés -mely szintén „védelmi szervezet” volt- megszünésével egy deka létjogosultsága sincsen. Ja de, mert kierőszakolt fegyverkezést és hidegháborút lehet vele generálni, ami persze beszaratásilag a monopolista gazdasági és politikai zsarolások figyelem elterelésére a legszuperebb!

  • Tüske Zsófia :

    De én ugy tudom Zelenszkij el is végezte rendesen a jogot.

    Különben meg boldog Nőnapot : )

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 8
    8:54 de.

    „szóval benne vagyunk ….”

    A 33 éve de tartó -de hagyományos magyar- hintapolitika eredménye! 🙁
    Az úgynevezett „rendszerváltást”(ha lett volna!) mindjárt semlegesség kinyilvánítással kellett volna kezdenünk, de helyette már az első „rendszerváltó” miniszterelnök is háromszor volt újvilági eligazításon beiktatása előtt, aztán az utána jövőknek(„szintén elkötelezettleneknek”) is érdekükben állt a választók átbacása, mert csak így tudtak megfelelni a stratégiai támogatók elvárásainak! És eljutottunk odáig hogy, most már a legbutább választók is látják hogy, nem az Ő tenyerükből esznek a kiválasztottjaik, ezért zavarják össze fejüket külömböző ízesítésű mézesmadzagokkal különösen választások előtt!

  • Fontos! Az orosz invázió menthetetlen, elfogadhatatlan!!! Ez alapkérdés.
    Geyza! Picit hibádzik a sorrend: a hatalmak garantálták Ukrajna területi sérthetetlenségét, ám Ukrajna előbb közeledett a NATO-hoz, az orosz invázió ezután indult meg…
    A NATO doktrinája szerint tagállamainak VÉDELMI katonai szervezete.
    Semmiképp nem mentegetem az agreszort, de ezeket a szempontokat nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor tárgyalóasztalhoz ül a két fél, mert vélhetőleg befolyásolja majd a remélhetőleg megszülető béke tartósságát.

  • Talalom:

    A budapesti memorandum [1] elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.

    A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

    A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását.

  • Talalom:

    Az USA a fenntiek értelmében 2014 óta fejleszti Ukrajna haderejét.
    Amint látható eléggé hatékonyan.

    (Ez nem sikerült neki sem Délvietnámban sem pedig Afganisztánban mert az ottani emberek nem akarták megvédeni azt az életformát amit a Nyugat kínált. Afganisztánt pedig még újjá is építette Amerika, 20 év alatt valami kétezer milliárd Dollárból.
    Az ukránok viszont igen motiváltak és nem adják meg magukat.A Nyugathoz AKARNAK tartozni ! )

  • Orsós Elemér
    22.03.08.2:37

    Igazad van, a N A T O, olyan mint védelmi szövetség, a Varsói

    Szerződés felbomlása* által 1991-ben . o k a f o g y o t t ,

    akkorra márcsak kizárólag agresszív célokat követő katonai,ill.

    f e g y v e r z e t f e j l e s z t é s i . s z ö v e t s é g –

    gé vált, amely mögött az USA Military-Economy-Complex [M E C]**

    húzódik meg gazdasági karmait élezve és növesztve életveszélyes

    arzenálját, azt hirdetve ma is, hogy védelmi célokat követ, amit

    valójában soha nem is tett, legföljebb a nagytőke érdekeit védte

    katonai eszközökkel.

    Az eltelt,ominózus 30 év alatt mást sem tett, mint az orosz

    medve bajszát húzogatva provokálta – a számukra gazdasági

    létkérdés – egy új hidegháború kirobbantását.

    HÁT SIKERÜLT neki, csak egy kissé FORRÓRA…
    ˙

    .

    * Amúgy is; a Varsói Szerződést a NATO 1949-es megalakulására válaszul, csak azt követően, hat, azaz Hat évvel később hozták létre 1955-ben,tehát a rá való hivatkozás is egy hamis érv volt.

    ** A Fegyveripari-[ill.Katonai]-Gazdasági-Komplexum:
    (SIC from president D.D.Eisenhower) mint világbékét fenyegető hátsó, titkos nagytőkés érdekszövetség a legtöbb kapitalista alapú államban. – Ma már Oroszországban is !!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Talalom
    ésGeyza
    11.11:09

    Találomra hivatkozva Géjza írja, hogy az USA-nak 2014-től „nem sikerült úgy fejlesztenie Ukrajna haderejét, ahogy azt valójában szerette volna”. – Vajh, hogyan szerette volna ?? 🙁

    Na de n e m . is . b a j, majd most viszont sikerül annyi hadianyagot odahordaniuk, amiből a két egymásnak uszított marakodó fél még több vérének a látványa majd mégtöbbet és újraigényel az US állami Fegyverlobbitól. Még pontosabban annyit, amennyi a Kongresszus számára kellőn dramatizált retorika már kellő harceszköz-igényt jelenthet a.h a d i p a r i . l o b b i n a k. Ez tudniillik egy öngerjesztő folyamat, melynek kezdeti szakasza nem a háború, hanem a hadipar és a fegyverkereskedelem – katonai beszállítók – által finanszírozott háborús propagandagépezettel kezdődik. Csak úgy á’lá demokrácia…

    Az USA-nak tehát nem az a fontos, hogy az ukránok jótanulók legyenek a fronton. Ugyan dehogy. Hanem csak az, hogy ŐK minél több hadianyagot, mint afféle emberbaráti segítséget tudjanak „elsütni” Ukrajnában. Ahogy egykor Vietnamban, Afganisztánban, Irakban, Szaudarábiában, stb…stb. avégett, hogy az Államok fölös’ fegyverarzelnálját a minimumra csökkenthesse a további, újabb, s mégújabb állami (értsd katonai) megrendelések folyamatos megújítása érdekében. Tehát kellő indokot produkálva.

    Ez az egész organizmus valami olyasmi, mint a polgári fegyverviselésre „értelmet” erőltető polgári fegyverlobbi szervezeteinek erőltetett és permanensen, üvöltő propagandája is. Az USA-ban évente mintegy 3˙000 halálos áldozatot követel eme >alkotmányos jog< sanda propagandája, melyből legalább ezer a gyermek, illetve fiatalkorú áldozat. Ott se azt propagálják, az úgymond szabad államolgáraik felé, hogy "ki fegyvert fog fegyver által vész el", hanem többekközt azt a blöfföt, hogy ki jobban lő az győz… Pedig tudjuk, hogy általában az, aki először lő…

    Egyszóval a legsötétebb gazdasági erők azok, akik a fegyvereket reklámozzák és viszik bele a kül és belpolitizálásba egyaránt. Azok is, akik külföldön képviselik, népszerűsítik ezeket…

  • Orsós Elemér

    Dubois
    2022 március 12
    3:09 de.

    Hálásan köszönöm, főleg a megerősítő kiegészítéseket!

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 március 12
    5:18 de.

    a tréfák napjai gyünnek!!! a küldemények post restante vagy megsemmisítve a szemétben, de yukik fizetik 10000 évre kamatos kamattal 241%-os kamatos kamat hadianyag ennél alább nem hitelezhető! Kanada is küldött $500000000 -t mert itt meg kátránytermelésre pazarolják a másra is jó tőkét, most es egy jónak ígérkező üzlet, de ki és mikor tuggya behajtani?

    Yuk Rajna mikor lesz fizetőképes? valami éca?

  • 4:09kor
    Geyza
    fogadatlan(?)prókátor mondja, hogy az „USA Afganisztánt valami kétezer-milliárd dollárból újjá is építette”.

    Kérdés, hogy ebben e hallatlan jótékony összegben benne van e a „rongyfejűeknek”[SIC-Geyza]a filantrópikus a Caharlie Wilson texasi alkoholista, drogista, play-és cowboy és kalandor, egyben kongresszusi szenátor & Szíáj-éji ügynök által tiszta humanista indíttatásból a dzsihadista(!) mudzsahedek számára menedzselt és szállított több-ezer Stinger rakéta ugyancsak többmilliárdos előállítási összege, avagy e fegyverek beszerzési ára az álomállam egy teljesen más – nem az „újjáépítési” 😀 – számláját,avagy továbbra is a „”védelmi”” kiadásait terhelte e.

    Minden esetre, amíg ez 20 évig tisztázódhatott,azok alatt a szép újjáépítési évek alatt a Mudzsahedin mozgalom,testvéri a’mérikai segítséggel ama sovány és terméketlen afgán földeken oly fejlett ópium kultúrát – &US-abeli külpiacot – teremtett*, melynek könyv szerinti mérlege már tényleg egyensúlyt teremtett az állítólagos újjáépítési számla könyvelési egyenlegében. A szállítást a legkorszerűbb szállítógépek retransferring rovatában bonyolították és az ott szerepeltetett mérlegkiegyenlítő – költség enyhítő – oszlopában találhatók.

    Egyelőre még az sem világos, hogy ez a gazadságossági trükk [ti.a fegyver – kontra ópiát] is a wilsoni . t i t k o s . rakéta-üzlet keretében nyert e kongresszusi rábólintást, vagy szokás szerint, a katonai-gazdasági-komplexum mondta ki rá a végső áment.
    ˙

    .

    *Azok állítanak elő kiváló minőségű opiátokat, kiknek számára nemcsak a mákony, de még az alkohol érlelése, égetése és fogysztása is főbenjáró bűn. Ezt a fából vaskarikát is csak az úgymond’ „nemzetek barátsága” és alkoholista ügynökök erkölcsi gátlástalansága képes megcsinálni.

  • Geyzának utóirat

    A szintén alkoholista és drog élvező texasi C.Wilson 2007-es halála előtt fiára ezt, alkoholisták és USA-fanok számára örökbecsű, szent mondatot hagyományozta: GYŰLÖLD AZ OROSZOKAT.

  • Dubois
    12.3:09

    Amit itt leírsz, az a tőkés „fegyverkezésfilozófia” alaptétele.

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    HHHh = Hatalom, Haszon, Halál, halandzsa

  • Voronyesz
    3.13.9:25

    HA-HA-HA -ha 😀