Ki írja a jövőt?

2023 január 7 10:27 de.109 hozzászólás

A “Jövőt magyarok írják”, olvasom Budán sétálva nemrégiben, óriási betűkkel kiírva egy nagy házfalra. Karikó Katalin portjéját díszíti ez a hülye mondat, egy teljes tűzfalat befedve. Innen származik eme írás hülye címe.

Azt mondja, a jövőt magyarok írjak, így summásan.

Először is hadd mondjam el, tisztelem Karikó Katalin egész pályafutását, es a találmánya alapján kifejlesztett vakcinát is, (bennem is van 4 adag), és sajnáltam, hogy ezekért nem kapott Nobel –díjat is.

Külön tetszik szerénysége, ezért is tűnt fel ez a felirat. Fogalmam sincs, ő mit gondol erről a feliratról, (ha tud róla), csak azt tudom én mit gondolok. Úgy hiszem, sok otthon lakó honfitársamnak ez a felirat fel sem tűnik, de egy világjáró, külföldön lakó világpolgárnak sokkal inkább. Most hagyjuk, hogy pestiesen szólva maga a felirat tartalma nettó hülyeség, tehát az állításnak semmi köze a valósághoz. Ez nyilvánvaló, szerintem annak is (egy civil szervezet), aki ezt –tele jóindulattal – kitalálta és felírta.

Most nem akarok írni az oktatás és a pedagógusok mai helyzetéről, hogy milyen nagyképű ma egy ilyen szöveget az arra sétálók képébe tolni, pedig tudjuk, hogy az oktatás az útlevél a jövőbe. Az eszembe jut, milyen jó, hogy magyarul van, kevesen értik meg külföldiek közül.

Képzeljük el, ha mondjuk egy New York-i ház oldalan látjuk ezt a falfestményt, egy feltaláló arcképével, azzal a felirattal, hogy ‘The future is written by Americans’. A jövőt amerikaiak írják. Persze, majd megnyugszol, mondaná Hofi. Igaz egy ilyen felirat mennyire utálatos lenne? És mennyire hazug! Pedig azért lássuk be, az amcsiknak talán csak több okuk lenne ezt mondaniuk.

De nem mondják, mert itt elképzelhetetlen egy ilyen felirat. Pedig az USA még mindig a világ GDP – jének negyedét adja (hazánké az amerikai GDP százada, vagyis a világ GDP-jenek a 0,2 százaléka körül mozog). Ha mi írjuk a jövőt, akkor mit ír, mit csinál a világ 99,8 százaléka? Vagy ha lélekszámot vesszük, akkor az emberiség 99,87százaléka?

Vagy például itt Kanadában büszkék vagyunk arra, hogy a világon elsők vagyunk a legedukáltabb országok rangsorában. (60 százaléknak van felső iskolai végzettsége). Magasan vezetünk a többi ország előtt, amelyek 50 százalék körül vannak. (Japán második, 52 százalékkal). Itt azonban, ha ez szóba jön, rögtön hozzáteszi a kanadai, hogy ez nemcsak a mi érdemünk, sokan jönnek ide bevándorlók magas képzettséggel.
Nem mondjuk, hogy mi írjuk a jövőt. Mert nem mi írjuk. Mert tudjuk, mindenki tudja, hogy a jövőt közösen írjuk.

Csak a hülye nem látja, ha nem közösen írunk jövőt, az a jövő igen rövid lesz.

A világ minden értelemben egymásra utalt. A klímától kezdve a gazdaságig, a kultúrától a tudományig minden. A kanadai éveim alatt (36 év) az én kollégáim között volt kb. 40 náció, és minden bőrszín.

Karikó Katalin is sok emberrel fejlesztette ki ezt a találmányát, a szert, ahogy ő ezt sokszor el is mondja. És normális helyeken a hangsúly ezen, vagyis az együttműködésen, a tehetségen, a lehetőségek biztosításában, a küzdőképességen, a felnemadásban, kitartásban, a nehéz munkán van (vagyis itt nem az az érdekes, hogy honnan származol). Sok nyugati újság pl. a vakcina kifejlesztését kimondottan
a multikulturalizmus sikerének tulajdonítja. Könnyen lehet, sőt valószínű, hogy ez baromság, de az tény, hogy pl. a német cégnek, amellyel Pfizer összefogott ez ügyben, a BioNTech alapítói és vezetői két török. Karikó partnere, akivel kifejlesztettek a technológiát egy zsidó amerikai. A Pfizer vezére egy görög migráns Szalonikiből (zsidó családból), míg a vezető kutatója egy húsz éve Svédországból bevándorolt zsidó.

Tehát ha ezt összefoglalnánk felületesen, akkor úgy tűnik, hogy két amerikai kutató – egy magyar és egy zsidó származású – , közös találmányát hasznosítják egy német cégben (BioNTech), melyet két török bevándorló vezet. A német cég egy amerikai céggel társult (Pfizer) a találmány teszteléséhez és megvalósításához, amelyet annak idejen New Yorkban két német bevándorló alapított és melyet ma egy görög, zsidó származású bevándorló vezet.

A találmány másik felhasználója, a Moderna egy tipikus multikulti csapatból áll és erre igen büszkék. Az amerikai cégnek a vezére francia, de a vezetőségben találunk kanadaitol indiaiig, örménytől mexikóiig mindenfélét.

Nem kicsinyítve Karikó vezető szerepét, tudását, tehetségét, küzdését és kitartását, nyugodtan mondhatjuk, hogy a már említettek meg másik ezernyi ember a világ sok nációjából, mind része voltak ennek a jövőírásnak. Másik dilemma, hogy a csodás karrierje és lenyűgöző sikereiben melyik országnak van nagyobb szerepe.

Rádásul Karikó példája is bizonyíhatja azt, amit Czeizel Endre mondott, egy kérdésre válaszolva. A kérdés olyasmi volt, hogy van-e genetikai oka/háttere annak a sok zsenialitásnak, amit a magyar elme világszerte véghez vitt. Czeizel erre olyasmit mondott, hogy igen, ezeknek a genetikai zsenialitásuk abban rejlett, hogy tudták, mikor kell elmenni Magyarországról. (Talán nem vagyok távol az igazságtól, ha azt
mondom, ő se jókedvében ment el annak idején.)

Czeizel doctor ezzel célzott a magyar Nobel-díjasokra, akik közül csak ketten kapták meg otthoni munkájukért a díjat. Igaz, később ők is külföldre mentek (Szentgyörgyi es Kertész).

Otthonról millió okból jöttünk el, minden sors más és más. A történelem során sok magyart elüldözött a haza, sokan szó szerint a halál elől menekültek. Sokunknak, mint nekünk is, egyszerűen a szabadság hiányzott, megint másoknak meg a jólét.

A magam részéről a disszidálásunk óta mindig irigyeltem azokat, akik tudtak otthon, a hazájukban boldogok lenni. Én nem tudtam. Azt biztosan érzem, hogy sokuknak, akik nem tudtunk a hazánkban boldogok lenni, de más országban ez sikerült, kell valamennyi részt hagyni a dicsőségből (és a köszönetből) a befogadó országnak is. Még ha az nem is a hazánk, csak az otthonunk. Hasonlóan, a szülőhazánknak is osztozkodnia kell a dicsőségből azokkal az országokkal, amelyek befogadtak es lehetőséget adtak honfitársainknak. Ezek nemcsak nyertek a bevándorlok tehetségén, hanem sokat bele is fektettek ezekbe az emberekbe.

Lehetőséget teremtettek és adtak nekünk.

Az biztos, hogy mindnyájan szeretjük hazánkat, büszkék vagyunk arra, amit otthonról hoztunk, neveltetésre, oktatásra. A befogadó országoknak is hálásak vagyunk azokért a lehetőségért, amiket itt kaptunk. És tudjuk, hogy semmit nem egyedül értünk el.

Szóval az ilyen mondatokat jobb lenne abbahagyni. Rossz emlékeket idéz, szembeállít minket másokkal. Büszke nemzet vagyunk, tudjuk, de nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy mind a 124 országban, ahol jártam és dolgoztam, ugyanezt tapasztaltam. Ez minden népre igaz. Vagyis minden nép büszke magára. Ez nem jelenti azt, hogy azt képzeli, hogy ő több és jobb a másiknál, hogy ők találtak fel a spanyolviaszt. Viszont azt igen, hogy mások vagyunk. Ki erre büszke ki arra. És mindenki részt akar venni a jövő formálásában.

És lehet, hogy új országunkban fényesebbek a neonfények, nekünk mégis Magyarország a legszebb, mert ott születtünk, ott nőttünk fel, ott voltunk fiatalok, ott élnek rokonaink, barátaink és ott nyugszanak szüleink. Ehhez nem kell, hogy magasabb havasaink legyenek, mint Ausztriának, több olajunk, mint a szaúdiaknak, több szépségkirálynőnk, mint Venezuelának, hogy a gulyás híresebb legyen, mint a pizza vagy a hamburger, és az sem, hogy minket nézzenek a legokosabbnak. Nekünk Magyarország a szívünkben van ezek nélkül is.

Persze otthon is van rengeteg kiváló kutató és tudós, és remélhetőleg minél kevesebben kelnek útra, mert otthon is lehetőséget kapnak. Ez a tudás hazánk nagy erőssége, záloga. A tudás alapú társadalomé a jövő és a tudás a legfontosabb erőforrás.

Azok a százezrek azonban, akik eljöttünk – kétkezi munkasok, tanárok, tudósok, művészek -, azt látjuk és tudjuk, hogy a bevándorlok sorsát nem csak a hazánk írta, hanem a befogadó országunk is. Tehát sorsunkat es igy eredményeinket is (valamilyen arányban) mindkettőnek köszönhetjük. Emiatt pedig az a rész amit mi, magyar menekültek, disszidensek, migránsok írunk a jövőhöz, az nemcsak magyar nemzeti színekkel íródik.

Így én szerényen javasolom, hogyha ragaszkodnak is ehhez a hülye szöveghez, írják alá, akár picike betűkkel eldugva, igen, oda a “Jövőt magyarok írják” nagy betűi alá, alig láthatóan, hogy: “sajnos, külföldön”.

Frank Tibor
A szerző Kanadában élő matematikus –közgazdász, üzletember.

109 hozzászólás

  • Göllner András

    Ez is egy jó írás Frank Tibortól. Én ehhez még talán azt fűzném hozzá, hogy akkor kezdjünk talán hencegni azzal hogy mi magyarok írjuk a jövőt az emberiség számára ha majd egyszer képesek leszünk saját erőnkből, és a világ szeme láttára is, kihúzni hazánkat abból a szarból amelyben nem a balsors, hanem a magyarok fejesei, politikai vezetői – Tisza, Horthy, Prohászka, Rákosi, Kádár, Antall, Horn, ‘s nem utolsósorban az a felcsúti zsebtolvaj Orbán, sorozatban beleráncigálták ezt a jámbor és könnyen átverhető népet. Az a szennyezett közéleti levegő mely a magyarok feje felett kering immáron évszázadok óta, s amely elől már a 20. század kezdete előtt több mint egy millió magyar az új világba, Észak Amerikába menekült, nem külföldről hanem a magyar NEVELTETÉSBŐL származik (ezt én itt most nem kapásból, légből kapva, hanem Ady, Márai és Bibó tanításainak ismeretében és saját egyetemi kutatásaim során szerzett tapasztalataimból IS levonva szeretném a kedves olvasók figyelmébe ajánlani).

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, nem hátra, hanem függőlegesen felfelé kellene köpködnie!

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző, nem hátra, hanem függőlegesen felfelé kellene köpködnie! (Ja, és ezt a kertészi tudományos esszét pedig nem magyarul, hanem a tisztelt befogadó megrendelő nyelvén illett volna a testvérlapban publikálnia!)
    (Mellesleg az Ön által agyonajnározott Pfizer és Moderna vakcináknak van a legtöbb szívpanaszokat okozó mellékhatása az mRNS tipusu covid vakcinák közül, és érdekes módon a hasonló felépítésű, hatásos, de a művelt nyugaton placebónak kikiáltott orosz Szputnyiknak nincsenek ilyen -főleg a fiatalokat devalváló- alattomos népritkító tulajdonságai! Vajh miért?)

  • ez írja a jövőt, mert neki van!!!
    olyan!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=WJ_7PY7lQ78
    valaki valaha legyőzte?

    EZ A JÖVŐ… MEG VAN ÍRVA!!!

  • gondoljatok bele Ivan Szuszanyin lelki állapotába

  • Göllner András
    2023 január 7
    1:46 du.

    tehát!
    szar egy 1000+ éves története van ennek a szar magyar népnek amely nem képes göllner lenni?

    jól értettem?

    a nyugat meg most húzta a szömire a szemfedőt és foggal körömmel nem engedi lerángatni, pedig milyen jó függöny lenne Lyukrajna és a normális világ között?

  • Orsós Elemér
    2023 január 7
    3:49 du.

    Uram , maganak ez kopkodes? A hazaszeretet, melyet sokan erzunk, megkapo megfogalmazasa, es egyebkent meg minden pontjaban igaz. Melyik allitas nem igaz? Nem uldoztunk el sok hazankfiat? Aztan mihelyt sikeres lesz valamelyikuk, egybol megtalaljuk, hogy na ez magyar. A sok ezer masokkal, akik nem talalnak fel oltasokat (ami Onnek szinten nem tetszik, ellenben az oroszzal), mert azokat letojjak nagyivben. Maguknal nicns helye vitaknak, csak helyeselni lehet, ami az orszagban folyik. Az egyhangu kiralyi media, a propagadna megy… minden mas hangot le kell hurrogni, mit pofazik bele. Persze ha nincs vita, nincs elorelepes, es ez meg is latszik hazankon. Ha el se ismerjuk a problemakat, akkor hogy javitanank ki azokat? Mennyit csusztunk hatra az utobbi tizenegynehany evben? Es az utobbi 30 ban? Ez vegre egy jo iras, ami mindket felnek tetszhetne, mindenki megszivlelhetne, hiszen semmi banto nincs benne, foleg nem kopkodes. Nezzen magaba, talan maganak van valami antagonisztikus baja a vilaggal.

  • Succubus Lilith

    Mar megint sikeredett jo hosszan megirni a nagy semmit, de nem lehet nem eszrevenni a kulonfele zoldsegeket az irasban.

    ” Vagy például itt Kanadában büszkék vagyunk arra, hogy a világon elsők vagyunk a legedukáltabb országok rangsorában. (60 százaléknak van felső iskolai végzettsége). ”

    Egen, diploma az van csostul, csak kiknek adjak es milyen szintu „oktatas” vegen? No es most az olyan diplomakra gondoltam, amiket hasznalni is lehet valamire, ha veletlenul talal vele munkat a kanadai fiatal az USA-ban. A tobbi, affele muciologia szakon vegzett meg egyenesen viheti is a WC-re a diplomajat, odavalo.

    Na aztan itt van Kariko Katalin, aki allitolag feltatalt valamit, de hat errefele egesz mast jelolnek meg a mRNS technologia feltalalajokent. (Mellesleg, mar a 70-es evekben kiserleteztek vele a Szu.-ban is.) De ez a kisebbik baj.
    A nagyobbik az, amit lattam-hallottam egy interjuban, amit Kariko adott Magyarorszagon vagy 2 eve. Annak a zarszava az volt Kariko szajabol valahogy igy: „Ha felveszed az oltast a virus ki van rugva”. Es ontelten mosolygott hozza.
    Azota tudjuk, hogy az elixir nem ved meg a virustol es nem gatolja meg a terjedeset sem, tehat szart sem er, legalabbis nem arra, amit mondtak nekunk. Es te ezert a hasznalhatatlan szarert akarnal Nobel-dijat adatni valakinek?
    Es akkor meg melloznem is azt, hogy valojaban milyen modon hatasos az elixir, mert ha te tenyleg voltal olyan jol muvelt, hogy mar 4 adagot is magadba nyomtal, akkor jobb ha nem ijesztgetlek.

    Vegezetul, a „Jovot magyarok irjak” nem szuksegszeruen jelenti azt, hogy az egesz vilag jovojet irjak. Szerintem inkabb arra utal, hogy a magyarok szeretnek a sajat maguk jovojet irni, ahelyett hogy az amerikai helytarto mondja meg mit kell csinalni.

  • Köszi szépen Frank Tibor, nagyon jó, reményteljes és üditő volt olvasni a gondolataidat!

    Ugyanigy Göllner András kommentjét is köszi, hogy van itt a KMH-n még értelmes hozzászólás.

    Ivan Szuszanyin jövőképét meg a bajerzsóti seggében egyre mélyebben helyetfoglaló önkéntes propagandista agyalásait élvezzék az iderendelt illiberális nácik, 2023-ban is egészségükre!

  • Nagy László

    Remek cikk és jó volt hallgatni Tibort erről a K. rádióban!

    Magyarországon élőként megjegyezném, a propaganda másodlagos problémává vált. Az élelmiszer inflációja 40-50% egy év alatt, már tanárok (is) éheznek.

  • Értelmezés.
    A jövőt a magyar konzervativizmus írja.
    Nem kognitív disszonancia

  • SzundiMandi
    2023 január 8
    6:28 de.

    szundikálómandinerke, nem szoktam bújócskát játszani {illetve már nagyon régen, mert sohasem találtak meg és akkor nekem kellett előmásznom mondván: itt vagyok ragyogok}

    de ez maradjon kettőnk között;

    igazi hazaszeretet amit Iván Szuszanyin felmutat és a svédek akkor sem győztek, mint most az északi áramlat azaz Ná Tó!

    mint írád nem változtál, nem lógsz ki a sorból oda tartozol, tudod? a kutyák hada amelyek rekedtre ugatják magukat a történelem porában az út szélén, a karaván meg halad és rájuk sem rittyent és hallgasd B. Pressman ukázait a napi háromszori katekizmusából és vegyél neki kefét, hogy leporolhassa magát miután a karaván elhaladt!

  • Göllner András

    @ Rodeo11

    Igen, rosszul értetted mert csak arra vagy képes, hogy szart csinálj mások szavaiból idelenn.Többek közt te miattad bűzlik ez az alúljáró. Kérlek mutasd meg nekem hol írtam vagy mondtam valaha is – akár fenti hozzászóllásomban – hogy a magyar nép „szar”. Én nem a magyar népet hanem annak politikai NEVELŐIT, VEZETŐIT kárhoztatom Ady, Márai vagy Bibóval egyetemben. Én ennek az alúljárónak a szennyezett légáramlatait sem azokra kenem akik egy alúljáróban közlekednek hanem azokra akik ide járnak fehérre mosni piszkos szennyesüket. Szarjankóm, te ez utóbbiak közt tornyosulsz, neveltetésed ide juttatott téged.

  • kedves szerző, írád:
    „Otthonról millió okból jöttünk el, minden sors más és más. A történelem során sok magyart elüldözött a haza, sokan szó szerint a halál elől menekültek. Sokunknak, mint nekünk is, egyszerűen a szabadság hiányzott, megint másoknak meg a jólét.

    A magam részéről a disszidálásunk óta mindig irigyeltem azokat, akik tudtak otthon, a hazájukban boldogok lenni. Én nem tudtam.”

    az első idézett mondatoddal 100%-ban!
    a többivel vitázok!

    én a magam részéről szabadnak éreztem magam és a mainál kevesebből is jól éltem! {igaz nem voltam 124 országban, de 38 ban}

    a haza és álompó’gár viszonya az mint házasság két félen múlik de lehet, hogy a haza helyett az azt megjelenítő mindenkori hatalmat kellett volna írnom, mert a hazával soha semmilyen címen nem volt vitám, csodálatos úgy ahogy van!!! a hatalom, meg hát mi más lenne, mint hatalom

    nincs a Földön olyan ország amelyben nem lenne „hatalom” ?

    Magyarország 1945 után a KGST részévé vált ami nagyon bökte a másik oldal {ők demokráciának mondják magukat} szömit, hogy mer úgy létezni, hogy „nekünk” nem „adózik” ehhez sokféle szurka-piszka állt és áll rendelkezésükre és élnek vele mint B. -s Pressman szőr is! mások bombáznak, mert? mert van bombájuk és az mégsem lehet, hogy a bekavarás ellenére sem hát akkor mi marad hátra? a kancsuka!
    és sokáig tartott de a végén bedöntötték a berlini fallal együtt, mert már nagyon útban volt nekik, hogy a termkeiket {1968 nagyon hideg és nagyon havas telén Bécsben én nem vettem meg és pont az volt az oka, hogy hiába magyarázták az IBUSZ társak, nem maradtam ott} elsózhassák … és a marketing policy -jük alapján hátamba kést homlokomhoz töltött karabélyt hogy ezt vedd … nem vettem de elintézték, nem lett más!

    Karikó művésznő helyett én egy post humus -ra Kodály Zoltánt, Burgert Róbert-et {sokakat kihagytam} terjeszteném fel

    a régi mondás amit Lisszabonban hallottam ékes portugálul de annál régebbi: Rómában élj úgy, mint a rómaiak és ez szvsz. a hazánkra is vonatkoztatható

  • franciamagyar

    Kitűnő írás!!

  • francia-magyar

    Göllner András: jó hozzászólás. Igaz.

  • A kommentek:
    Sok hűhó semmiért.
    Csak annyi történt hogy a NER
    megint ellopott egy arcot az önreklámjához.

  • Göllner András
    2023 január 8
    10:10 de.

    minden nép megérdemli a vezetőit, a jelzőidet tartsd meg magadnak, nem vagy te senki, hogy bárkit minősíts!

  • Orsós Elemér

    Daniel
    2023 január 8
    12:42 de.

    „Orsós Elemér
    2023 január 7
    3:49 du.

    „Uram , maganak ez kopkodes? A hazaszeretet, melyet sokan erzunk, megkapo megfogalmazasa, es egyebkent meg minden pontjaban igaz. Melyik allitas nem igaz?”

    Igenis köpködés, mert a hazaszeretetet a hazában kell éreztetni, kinyílvánítani nem egy jólétért elcserélt elefáncsont toronyban!

    „Aztan mihelyt sikeres lesz valamelyikuk, egybol megtalaljuk, hogy na ez magyar.”

    Ez bizony viszont SAJNOS nagyon igaz!

    „Mennyit csusztunk hatra az utobbi tizenegynehany evben? Es az utobbi 30 ban?”

    Sajnos még sokkal hátrábbról csúszunk, azaz inkább a gmkák és a vgmkák korától, de leginkább a pajkos kis Fekete János nemzetközi valutaalapi huncutságaitól datálva!

    „Nezzen magaba, talan maganak van valami antagonisztikus baja a vilaggal.”

    Kedves Uram, nem nekem van „antagonisztikus bajom a világgal”(egy kicsit azért bevallok), hanem a -joggal vagy jogtalanul- sértődött emigrációnak a szülőhazájával, amit nem sikerült Neki -a könnyebb feladás miatt- a saját szájízére változtatni és most gyakorlati jó tanácsok helyett pusztán csak felsőbbrendű elméleti opciókra futja Nekik, viszont Göllner úr okfejtését el tudom fogadni Tisztelt Szerző és jómagam barokkos túlkapásainak mellőzésével, amit papírra sem vetettem volna, ha nem lenne ilyen lassú a kommentekre való reagálási lehetőség!

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2023 január 8
    2:29 de.

    „Vegezetul, a “Jovot magyarok irjak” nem szuksegszeruen jelenti azt, hogy az egesz vilag jovojet irjak. Szerintem inkabb arra utal, hogy a magyarok szeretnek a sajat maguk jovojet irni, ahelyett hogy az amerikai helytarto mondja meg mit kell csinalni.”

    Lehet hogy igazad van, de hogy egyértemű legyen és ne tűnjön sovinisztának, akkor így kellett volna kinyilatkoztatni: A jövőjüket a magyarok írják!!!

  • Orsós Elemér

    Nagy László
    2023 január 8
    8:02 de.

    „Az élelmiszer inflációja 40-50% egy év alatt, már tanárok (is) éheznek.”

    No, ez megintcsak egy jólfizetett barokkos túlzás, mert még a sohasem dolgozott, csak segélyből élők sem éheznek, annak ellenére, hogy a 40-50 %-os infláció viszont sajnos igaz!

  • Miután a remek írás után a kommenteket is elolvastam, vegyes érzelmeim támadtak. Különösen a felfelé köpködést ajánló, egyébként értelmes gondolat nélküli kommentelőknek egy ajánlat: érdemes volna szövegértési tanfolyamon részt venniük.
    Aki pedig az írás mögé egy megrendelőt vizionál, nagyon melléfogott.
    Ismerem a szerzőt: nem szorul megrendelésre. Nagyszerű eddigi életútja alapozta meg, hogy – nem úgy, mint Orbán Ráhel – valóban a saját lábán állva azt tegye, amit a kedve diktál, és azt mondja, írja, ami a meggyőződése.
    Ehhez kívánok neki még hosszú éveket!

  • A fanyalgóknak, a szerzőt becsmérlőknek ajánlom figyelmébe az alábbi írást:
    http://kanadaihirlap.com/2015/07/14/frank-tibor-a-bevandorlasrol-menekulesrol-es-a-magyarorszagi-remenytelensegrol/

  • BENDEGUZ
    2023 január 3
    11:56 de.
    Ugyan már a lezárt topicban jelent meg a fenti bejegyzésed Kinával kapcsolatban. Ugyan megirtam a választ, de épp bezárult a szezám kapuja.
    Viszont még éppen be is illik a fenti, kanyargós okfejtésekbe bugyolált cikk útvesztöibe, most elküldöm, ha Isten a törvényesség Örizöjének kegyelmébe belefér.

    Javaslok Neked egy kis túrázást. Remélem egészséged megvan hozzá, a pénzedben szinte biztos vagyok!
    Hiszen többször felajánlottál többeknek repülöjegyeket – remelem nem csak üres blöffölés volt!
    Barátom, sajnos fel kell világositsalak, hogy minimum egy fél évszázaddal vagy LEMARADVA!
    Ajánlom, hogy repülj el GUANGZHOU városba – régiesen: Kanton – a város megtekintése után ülj vonatra Beijing – magyarosan: Peking irányba.
    A távolság több mint 2000 kilométer (egész pontosan: 1,173.5 mi) amit cca. 5 óra alatt megtehetsz.
    De javaslom, hogy állj meg néhány városban – legföképp Vuhan-ban.
    Nem, nem kell félned a vírustól, bár honpolgártársaid egy ottani laborból szabadították a világ nyakába, de gondolom gondosan beoltattad magad (a Karikó Katalin metódusa alapján fejlesztett RNS hirvivö vakcinával) – gondolom megvan az oltási könyvecskéd is
    Há véletlen van magyar útleveled, a Kinába való beutazáshoz használd azt – elkerülendö a kinaik felesleges gyanakvásait.
    Vuhan már csak azért is érdekes, mert a HUAWEI ott kezdte épiteni modernebb chipgyárát bármilyen amerikainál még 2019-ben – nyilván nem volt olyan véletlen hogy az a bizonyos vírus ott szabadult rá az emberiségre!
    Az amerikai szövetségi egészügyi intézet (FDA) finanszirozta abban a bizonyos laborban a kisérleteket annakelötte hosszú éveken keresztül!
    Küldök Neked egy kis videót a vonatról, mielött halálra rémülnél, hogy több mint ezer mérföldet kell eldöcögnöd valami amerikai vonatokhoz hasonló valamivel
    Mint emlitettem 5 óra az út – a vonat jórészt 350 mi/óra, helyenként 400 mérföld/óra sebességgel “döcög”
    Visszafelé ajánlam a tengerparti nagyvárosok útvonalat!
    Sanghai és többi nagy kinai város meglátogatását

    Mellesleg jó kutatást az „éhezö kinaik” megtalálása ügyében, hátha szerencséd lesz és találsz valami csellengö amerikai drogost ott.

    (A video 8 hónappal ezelötti)

  • Succubus Lilith

    Nagy László 2023 január 8 8:02 de.

    ” Magyarországon élőként megjegyezném, a propaganda másodlagos problémává vált. Az élelmiszer inflációja 40-50% egy év alatt, már tanárok (is) éheznek. ”

    Ajanlanam, hogy ez ugyben irj egy koszono levelet Washington D.C.-be, csak ne az elnoknek, o mar valoszinu olvasni sem tud.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 8 10:18 de.

    ” Rómában élj úgy, mint a rómaiak és ez szvsz. a hazánkra is vonatkoztatható ”

    Ez igaz. De te aki hisz a tarsadalmak dinamikus fejlodeseben tudhatnad, hogy egy ido utan az a Roma mar nem az a Roma – amibe te belecsoppentel.
    Es nagyon meglepodnek, ha nem vetted volna eszre, hogy milyen hatalmas leptekkel es dinamikusan „fejlodik” Kanada is, a nyugdijalap lenyulasatol kezdve a marihonalja legalizasan keresztul a betegek legyilkolasaig; eleg ha az illeto „depresszios” a sok alkoholtol es egyeb csodas szerektol, es maris kerheti a kivegzeset.
    De emlithetnem a tobbi „gollneri” torvenyt is, a gyerekek vegyszerekkel valo tonkretetelet, az apukak bebortonzeset, akiknek nem tetszik az uj modi, es meg sok mast is, de mar ezt sem fogja elbirni a cenzura.

  • Csepiga Zoltán

    HOZZÁSZÓLÁSOM Dr. Frank Tibor cikkéhez:
    Meggyőződésem, hogy a Tibor jó szándékkal, hazaszeretetből írta a gondolatait a faliképről. Rögtön az elején kijelenti, hogy büszke Karikó Katalin és társai teljesítményére.
    Minden magyar és magyarul tudó érti, hogy büszkeség sugárzik e rövid mondatból, de azt is érti, hogy túlzó és hamis az állítás. Egyébként, szerintem a mondat helyesen: A jövőt a magyarok is írják. Azt is mindenki tudja, hogy Karikó Katalin és társai nem Magyarországon írják, amit írnak. Biztos nem a jövőt, mert a tudósok nem jósok.
    A Tibort tudós embernek ismerem, s mint ilyen, szereti a tényeket, a bizonyítékokat és a pontos fogalmazást.
    Ezért elviseli azt, hogy ha azt mondom, hogy nincs akkor jelentősége ennek a hamis mondatnak, mint amekkorát ő tulajdonított neki. Ez a falfestmény csak egy helyen látható, nem úgy, mint a politikai plakátok, tehát milliók, még csak nem is tudnak róla (én sem tudtam).
    Veszélyes dolog azt mondani, hogy a másik mit gondolt – őt kell megkérdezni -, de szerintem csak Szerénységet és Arányosságot kívánt volna Tibor egy ilyen óriás falfestménytől. Én ezt olvastam ki az írásából.
    Ő is veszélyes dolgot művelt; támadási felületet adott az ostobáknak. Felesleges, mert nem lehet meggyőzni őket. Kontra-produktív a magyarázkodás, oktatás, mert csak az árok mélyítése érhető el vele.
    Itt, most Magyarországon rákényszerülünk a túlzások és a hazugságok elleni harcra, és rosszul áll a csata. Áll, az a baj. De a pedagógusok, a nemzet valódi tanítói most megtalálták a fegyvert. Sok közülük vállalja, hogy a nagyon kevés fizetését is elveszti, de az igazat kimondja.
    A külföldre ment és ott élő barátaim némelyike megírta, hogy néha lelkiismeretfurdalása van, amiért nem Magyarországot gazdagítja a tudásával, de, ma már távolról is lehet a hazát gazdagítani.

  • Más:

    A magyar földön 6 diplomát ingyen és bérmentve megszerzett Tibor barátunk végül is kitántorgott az „igéret földjére”
    Minden elismérésem, sikerrel váltotta nem is csak „aprópénzre” megszerzett tudását, nyilván elvitathatatlanul a hozzá való tehetségének köszönhetöen!

    Én pedig ezen vitatkoztam nem egyszer Almasi Alma sorstársunkkal, akinek sajnos nehezére esett felfogni, hogy az az egykori pártrendszer 1000-szer aljasabb módon alkalmazta a kontraszelekciót mint a NER-rendszer, és még nem is tagadta!
    Nemhogy nem tagadta, hanem deklarálta is, hogy aki nem hajtja le a fejét elötte, az megnézheti magát.
    Na nem a tükörben, hiszen a fogdákban, a tömlöcökben nincs tükör!
    Minden vezetö minden téren az egypártrendszer – az MSZMP – hüséges alattvalója kellett hogy legyen.
    Ha érvényesülni akart, akkor disszidálhatott – ami azért nem is volt annyira egyszerü, mint elsö körre látszik.

    Erre kedves Tibor barátunk elbüszkélkedett vele korábbi nyilatkozataiban, és azzal is hogy fiainak „majd csak akkor javasolja a magyar-honba való visszatérést, ha elöbb majd a mások fiai már kitísztitották a terepet elöttük!”
    Igen majd ha az én fiaim elöbb megteremtik a magyar kánaánt, akkor majd az övéi lesznek szívesek kegyet gyakorolni, és esetleg leereszkedni a magyar földhöz. Igaz orrukkal fitymálva!
    Erre reagált Orsós Elemér barátunk csipöböl, tökéletesen ráérezve a kettös mércére!
    Ugylátszik ez a csalánosdi nem is annyira egyedi!
    Minden zsák megtalálja a foltját!

  • Göllner András

    @ Rodeo 11

    ” nem vagy te senki, hogy bárkit minősíts!”

    Na ez is egy jó húzás egy gyáva, álnéven grasszálló senkiházitól idelenn. Szeretnéd mi, ha én is úgy lenyelném azt a sok szemetet amit haverjaiddal idehordoztok, mint a magyar kacsák a nokkedlit a feneketlen tónál ? Én a tartalomra, a Frank Tibi szavaira figyelek, te és a meztelen csiga-bika haverod döntsétek el melyikőtök a zsák, melyikőtök a folt a pelenkás konténer alján. Az izraeli lábvízkereskedő aki héberűl jár ide trágárkodni már tudja hová szól a bérlete. Az Örökkévaló, szeretete jeléül, titeket nem bottal hanem csalánnal ver.

  • Mindenek elott, a cikk nevezzheto kisse „slander”-esnek !

    De tagadhatalanul minmdenek elott mindenki a sajat eletenek, jovojenek a kovaccsa!

    Persze a korlumneyek oriasian kozbejatszanak.

    Nem is emlitve, amit talan barki is SORS-nak nevezhetne, de mi a SORS eredete es kormanyzoja?
    Az egy masik vita lehetne.

    De mivel a cikk a MAGYAROK eletenk az eredmenyein jelolve, az tagadhatalan hogy Magyarorszag sorsat MINDEG maguk a MAGYAROK tettek lehetove, vagy legtobbszor LEHETETLENNE, lehetet;len korulmenyeket valsztva.

    A jelen helyzetukben is az altalanosagban a LEG-nagyobb szerpet jatszotta, kisse Orban Viktor politikai mukodese is, de az is az atlag magyar magatartas, viselkedes es az ev-ezredes letuk kovetkezmenye!

    De a KERDESEM ma itten, LENNE BARKI IS HAJLNADO es KEPES elismerni azt a tagadhatalan valosagot.

    Masodik;
    Manapsag a tarsadalmak gazdasagi eredmeneyi igen jelentosek, s az mindeg is jatszott jelentos szerepet, DE annak eredete is a kozosseg altalanos kepesege es hozzalatasa alapjan tortent am mindeg, mindenutt!

    Bizonyos tarsadalmak, nepek a szarmazasaik alapjan talan, de fokent a minden-napi meglatasaik es magatartasaik alapjan ertek el mind azt az altalanos gazdasagi eredmenyeiket.

    Kerdezheto lehetne pl. hogy miert sikeresebbek mindeg, minden korulmenyeik kozott pl. a „zsidok”, s miert sikertelenek pl. a remesen magasztalt korulmenyeik kozott pl. az oroszok?????

    Mint a kozmondas; „some just can not get it”.

    Will the Hungarians ever get it ????????

  • CSIPEGE;

    A „buszkeseg” az onzes es bekepzeltseg bizonyiteka.

    De miert elfelejtik mindeg az oszinteseg es valosag bavallasat?

  • FOSZERKESZTO UR;

    Vajon mit talalt oszintesegem bevallasan kozolhetetlennek?

  • Probalom megegyszer.

    Csipege, nem a hazat „gazdagitani”, gazdagitsad onmagadat, csupan amodon az egesz tarsadalmat es minden embertarsaidat gazdagitod!!!!!

    Az allamot az adohivatala gazdagitja, de sajnos leginkabb a tarsadalom szegenyiteset eri-el, mert amodon a tarsadalom tagjait szegenyiti az allam-burokracia hizlalasaval!!!

  • Semmi nem megy ma, vagy talan a foszewrkeszto-cenzor ur okozza azt, na de megprobalom meg-egyszer.

    Moszkovitak es mindazokhoz; NEM AZ „IGERET foldje”, hanem a korlatlan szabad LEHETOSEG foldje!!!!

    S az volt a kezdetol, azert arultak magukat mind az europaibol menekulo semmitlenek, s evszazadokon at eladtak magukat legalabb 7 evi szolgasagba hogy egy kb. 20 meteres fa-votorlas hajon 11 heti szenvedesik uatan amodon valami lehetossget nyerhettek almaik alapjan szbad hazat, otthont es foldet tulajdonozni.

    Azert ozonlenek ma is ezreivel a Texasi hataron a dicso szocializmusokbol menekulok ezrei.

    De miert senki sem hajlando menni az altalatok allandoan magasztalt szocialista almokba???????

    Putin testveretek asnnak a feltamasztasanak a celjabol kuklldte hadait meghoditani es rabszolgasagba donteni szomszedos Ulkran vertestvereit.
    Arra valoban buszkek lehettek am mindannyian !!!!

    De vajon miert utaljatok es szidjatok azt allandoan?

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 január 8 4:16 du.

    ” Lehet hogy igazad van, de hogy egyértemű legyen és ne tűnjön sovinisztának, akkor így kellett volna kinyilatkoztatni: A jövőjüket a magyarok írják!!! ”

    Hat pont igy tunt volna sovinisztanak. Viszont igy egyertelmuen csak arra utal. 🙂

    .
    joti 2023 január 8 7:49 du.

    http://kanadaihirlap.com/2015/07/14/frank-tibor-a-bevandorlasrol-menekulesrol-es-a-magyarorszagi-remenytelensegrol/

    Kedves joti, ezen jot kunczogtam. Meg ha valahol mashol jelent volna meg… de ugyanitt. Es amikor mar a cimben ott van hogy „magyarorszagi remenytelensegrol” akkor ra se kell kattintanom, mert tudom, hogy teli van bugyuta hazugsagokkal.

  • Succubus Lilith

    Csepiga Zoltán 2023 január 9 2:17 de.

    ” Itt, most Magyarországon rákényszerülünk a túlzások és a hazugságok elleni harcra, és rosszul áll a csata. ”

    Ez az egy igaz abbol amit irtal. A magyar ellenseg allandoan hazudozik, de tul atlatszoan, es raadasul lebuknak, hogy kulfoldrol penzelik oket. Nagyon butak vannak azon az oldalon, kar volt kiturni az egyetlen ertelmest kozuletek, a Schiffer Andrast.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 január 9 8:27 de.

    „” … hogy fiainak “majd csak akkor javasolja a magyar-honba való visszatérést, ha elöbb majd a mások fiai már kitísztitották a terepet elöttük!” „”

    Isten orizze a magyarokat odahaza, hogy az ilyenek valaha is visszaterjenek! Sot, minel tobb ilyen lep le orokre, annal jobb. Csak tenyleg orokre es ne a nemletezo kuldje vissza Magyarorszagra egy kis kikepzes utan.

    Ugyanakkor, ahogy nezem a kulonbozo orvosi es egyeb jelenteseket nagy valoszinuseggel ha akarna se mehetne vissza, pedig addigra mar Magyarorszag is kongani fog.

    Ma reggel jott egy hosszu dokumentum, amit a Rodeo baratunknak el is kuldtem, es bar ugyan csak egy link, de nem teszem ide, mert ha erosen burkoltan is, de asszem egy kicsit zsidozott a holgy. Mindenesetre nagyon rossz hir a hiszekenyek szamara.

  • Gabriel
    2023 január 9
    8:27 de.

    Neked Alma nem a „sorstársad”, te szarrházzy.
    Te csak egy szófoschó senky vagy, még arra sem vagy érdemes hogy a nevét rávedd arra a nácy szádra.

  • Gabriel
    2023 január 9
    8:27 de.

    érdeklődéssel olvasom eme soraidat és egyúttal szeretnélek emlékeztetni arra a történelmi tényre, miszerint egyetlen éppen fennálló politikai-gazdasági rendszer sem élvezett 100%-kos támogatást SOHA!
    tehát nincs egy igaz isten és nincs egy igaz gazdaságpolitika sem!
    az oka? szvsz.: az eddig soha el nem kerülhető bármilyen árucsere rendszer {ebben a kultúra is áru és egészen a lélek legbelsőbb csücskéig minden más is} és annak „kiegyenlítési” formája a pénz mert a barlanglakók is tudták nagyon is jól mi az érték és beárazták az akármit tehát a fizikai pénz léte előtt is létezett pénz!

    ez eddig óvodai? igen a plüssmaci mellől indulunk!

    és az ember? hát emléxel már nagyon régen le lett írva:

    és az embernél semmi sem csodálatosabb és egyre újabb jelenetbe lépünk a forgószínpadon az ember tragődiájában!

    de azért vagyunk „emberek” {minden emberkinézetű ember?},
    hogy ebben éljünk és együtt vitázva és mozogva mert az embernek is mint a tehetetlen örök mozgó anyagnak is a mozgás inherens része
    Succubis joggal említi nekem hogy „a” Róma is változik, igenám de benne a rómaiak is azaz két állandóan forgó köszörűkő formálja egymást és az bizony szikrával jár ám!

    manapság több a szikra sokkal több az emberkinézetű kapzsi mindent maga alá kaparni akaró „izé” {nem akarom a jelzőimet idebiggyeszteni de hidd el vannak bőven erre}

    és akkor … kiderülnek „dolgok”; ügyek és az általam mindig nagy széles vigyorral hallott szó belecsap a tele bilibe: demokrácia…, szabadság? na az nincs de van demokrácia ami alapállásban kőkemény diktatúra és az is maradt
    hogy a szivárvány melyik színében pompázik éppen az tök mellékes!

    egyszer élünk és „akkor” akarunk jól élni és az csak akkor „jó” ha jobb legalább egy másik hasonszőrű léténél bármelyikben az alkalmazott „jólétmértékegységek” közül és ?
    figyelem az óceán hűs hullámait melyek sohasem csendesülnek és néha tsunamik azok partra vetik a szemetet ahol azt a természet eltakarítja és minden megy tovább
    mi is a különbség az MSZMP, OKP, GOP, DNC, CCP között?
    zamatos részletekkel van tele a „lég”

    magam részéről „élvezem” annak előnyét, hogy a déli szomszédunk a világ leg…-je és a kavarodásban is az!

    voltak forradalmak és azok tsunamiként működtek leginkább a Nagy Francia Forradalom képe lebeg előttem… néha az is kell,
    a kosarak és a guillotin csöpögően is lecsapjon

    nincs és sohasem lesz egyetlen igazság viszont amíg vannak és -hidd el- lesznek is fegyverek amelyek ennek tagadására rád lesznek szegezve meg rám

    én vigyorogva félresasszézok és egy ügyes partizánként {megtörtént kiképzésen a tapolcai hegyek-völgyek között} legyőzöm a teljes harckocsi századot a kiképző tiszt olyan szélesen vigyorgott, mikor az utolsó halott halott rámfogta a tank csövit, hogy nem fért el a mezőn

    üdv.

  • Orsós Elemér

    joti
    2023 január 8
    7:49 du.

    Nagyon jó az idézett cikk, de azt az összes -vajon mitől?- elfogult fanyalgó(szerintem Tisztelt Szerző is!) elfelejti, hogy ez a mostani „elviselhetetlen” állapot annak az egyenes következménye, hogy NEM VOLT RENDSZERVÁLTÁS, csak a „méltatlanul” mellőzött másod-, harmadvonalbeli régi káderekkel és azok leszármazottainak átvedlésével történt meg egy paktumos nyakörv csere és csak a -jól bevezetett és beidegzett- valaha gyümölcsöző elvtársi kapcsolatok lettek kapitalistára átkozmetikázva! És ha teszemazt lett volna -nemzetközi háttéralkuk és paktumok nélküli- valódi rendszerváltás, akkor most azt sem tudnánk, hogy ki fia-borja volt Orbán, Gyurcsán, Kövér, Dobrev Klára, Fegyőr vagy bármely átkosbéli politikus vagy -az addig titkos svájci banszámlák felszabadításából- kommunistából vitéz milliárdos nagyvállalkozó, mert ezek majdnem mind Kádár és elődeinek köpönyegéből bújtak elő! Tehát a mai rendszerkritika gyökereit már jóval 1989 előttről kellene -tárgyilagos mazochista önkritikával- eredeztetni! De sajnos nem ez történik, pedig úgy könnyebb lehetne a változtatás!

  • Göllner András
    2023 január 9
    11:52 de.

    vettem a lapot!
    passz! te mint szíven szúrt gatyamadzag jajongsz, oszt semmit az égadta világon fel nem tudsz mutatni,

    én a szerzőnek leírtam amit akartam, hogy te az enyémről mit nyekeregsz az meg röhögésre késztet

    valami eredmény amit elértél? vagy titkos?

  • BENDEGUZ
    2023 január 9
    12:50 du.

    grizi a hatalmas lehetőségek földje?
    C dn$3000.00 + elköltése utána a bank ad cash back -et mert jól viselkedtem nullszaldós a számlám!
    mennyi is a cash back-em amiből te élsz?

    írd és mondd: Cdn$0.73

    egyébként az illegális migrácsok az otthonukból ellopott holmiért érkeznek add vissza a babaruhát alapon

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 január 4
    7:54 du.

    „Ródeo11
    2023 január 3
    5:39 du.

    Jól haladunk a felvonásokban
    Hanyadik színnél tartunk?”

    Madách XII. színjénél!

  • Rodeio

    Látod, látod – szóltam
    Tudod ott a szönyeg szélén mikor ott álltál …
    Még mindig nem fogtad fel?
    Vagy mondjuk ugy, tényleg megöregedtél?
    Igen – a „szabad világ” megvalósitásában sem lehet minden teljesen „szabad” – azt úgy hivják, hogy ANARCHIA
    az anarchia is inkább elöbb mint utóbb átváltozik parancsuralmi rendszerré – hiszen ha hagyjuk szabadon érvényesülni „az erösebb kané az”öröm”” elvét, akkor nagyon gyorsan meg is valósul …

    és még hogy nem a baldachinos ágyakban írják a történelmet!!??
    mi a különbség az emlösök intenciója/desejo-ja (törekvése/vágya) között??

    ja, talán az inteligencia? vagy az empátia?
    Ki állitja biztosan hogy a humanoidoknak nevezett föemlösök az elözöek bármelyikéböl nagyobb mértékben rendelkeznének bármely emlöshöz viszonyitva?
    Mert, hogy mi más fékezné meg a hatalmaskodásra való törekvést?! – a lemondást arról az egyszerü genetikai kényszerként bevésett parancsról, hogy az ö ondója jusson be elöbb?

    Mitöl hiszed hogy egy csalánárus az lapot oszt?
    Lemond arról, hogy ne gázoljon át rajtad az elsö adandó alkalommal?
    Bármelyikük a camarádjaiból?
    Hisz számukra ez a lételem, a kényszeritö erö – azaz az ondó – mert hogy hozzájuk hasonló ideológiát kell elvetni – a napvilágra szülni …
    Te nem vagy közzéjük tartozó – Te egy „”Winston Smith”” vagy – álmokkal, vágyakkal, emberséggel teli – vagyis egy ártatlan ábrándozó – aki addig jó, míg egy „hibátlan” kis fogaskerék maradsz a rendszerben – ha megkopsz, mégsérül akárcsak egy fogazatod is, mehetsz a selejtbe ….

    Ki vagy Te egy O’Brian számára?

  • Tibor Zombori

    Megint egy kiváló cikk Frank Tibortól, akit van szerensém személyesen ismerni, és olvastam az életpájáját leíró, “Flowers In The Backyard: Testimonies Of A World Citizen: The Story Of Tibor Frank”, a Magyarul 1997 ben megjelent: “Egy világpolgár vallomásai ( Frank Tibor válaszol )”, kibővített Angol nyelvű kiadását, amit mindenkinek melegen ajánlok. A Magyar nyelvű változat hazai antikváriumokban, és használt könyv hirdetésekben megtalálható, az Angol nyelvű is megvehető on-line.
    E cikk olvasásakor egy tizenévvel ezelőtti Angol nyelvű Magyar propaganda film jutott az eszembe, ahol azt akarták elhitetni az Angolul értő emberekkel, hogy Magyarország a lehetőségek országa.
    https://www.youtube.com/watch?v=cPAXnFX64-s
    A film bizar volta abban áll, hogy a benne pop-up buborékokkal kiemelt Magyar találmányok egyikét SEM Magyarországon valósítottták meg, mivel a mindenkori Magyar kormányoknak, gazdaságpolitikai vezetésnek, évszázados hagyományai vannak az újítások elfojtására, a feltalálók ellehetetlenítésére.
    Nekünk akiknek emmiatt kellet annak idején a kádár-korszakban elhagyni az országot, külön szívbe szúró, ha ilyen goebbelsi, nacionalista propagandát látunk amiről tudjuk, hogy szemenszedett hazugság.
    A fenti, “köpkodő” huzzászólásokról meg annyit, hogy ere is jó az internet, megmutatja hogy ki az aki 44-ben belépett volna a nyilaskeresztes pártba.

  • A cikkben tárgyalt FRESKÓ mögöttes tartalma a nacionalista ÖNTELTSÉG,vagyis a kereszténység – a 7 főbűn – által az első helyet ! elfoglaló mélyen elítélt KEVÉLYSÉG.

    A kevélység a gőgös, pöffeszkedő, dölyfös ember számára nem engedi meg az embernek a bölcsességet mert elzárja előle azt. Hasonlít a részeg állapotra.

    Ha az egyéni kevélység – a Szentírás szerint is – megvetendő tulajdonság (bűn!), akkor a közösen, kollektíve gyakorolt, másokat semmibe vevő – például nemzeti – büszkeség legalább annyira sőt, még hatványozottabban utálatos az „Úr” számára, mint az egyéni kérkedés…

    Természetesen ez a fotó – az illusztráción szereplő – Dr Karikó Katalin tudós asszonyság*[sic] nem tehet erről, a tűzfalon a személye ellen elkövetett kultikus szentségtörésről, Ő csak „a magyarokon” immár 13 éve is eluralkodott álságosan sötét, nacionalista oligarchia kitudja, már hányadik fellengzős kérkedésének az áldozata…

    Azért, ha van benne egyenesség, ezt a rá hivatkozva, másokat semmibe vevő finoman is ízléstelen pofátlanságot leszedetné a falról. Mert Ő tudja a legjobban, hogy mennyire nem az ő egyedi, tehát nemcsak „a magyarok” érdeme az a vakcina… 😀
    `

    `

    * „asszonyság”: a fel- és alcsúti Orbaaaaan kanász Karikóra alkalmazott „elismerő” szóhasználata…

  • Tisztelt Frank Tibor Úr !

    Kijelentem, hogy a történelmet igenis >a magyarok< írják.

    Eklatáns példa erre a következő tényszerű szállóige:

    "A MAGYAROK NYILAITÓL MENTS MEG URAM MINKET",

    mely arra utal, hogy egy nomád népség is képes a rendet

    felforgatni, mégha írni és olvasni nem is tud, de jó nyilai

    és nyereg-kengyelei vannak.Tehát,ki lúdtollal,ki pedig nyíllal,

    illetve lószerszámmal alakítja az egyetemes históriát. 😀

    A magyarok például az akkor már letelepedett népek önvédelmi

    immunitását fokozták a nomád barbarizmus ellen, melyet az ide

    betörő előink képviseltek a korabeli Európa elkényelmesedett s

    ettől békés lovagjainak nehéz páncélzatával szemben…

    Magyarul ennyit tesz a történelmi relativitás. 😀

  • „Kivallo iras” irjak nehany hozzaszollok.

    IGEN az iras kivallo, de a tartalma ami igen hianyos am.

    Mert neman maradt a kedves szerzo jelezni hogy vajon miert festette Kariko Ktalin arckepet egy Budai haz falara es mennyit koltott azert.

    A tagadhatalan abbol, hogy Kariko Katalin ezzel bedobta a kalapjat a MAGYARORSZAGI POLITIKAI SZINPAD HARCABA.

    Persze a nagy kerdesem hogy Kariko Katalin lenne-e majd a SZABADSAG PART neven, vagy a DIKTATURA Part neven a versenyzo?

    S a jelentos tanulmany a cikkbol es Kariko aszonysag kepessegenek es munkajanak az eredmenyeit NEM hazajaban, hanem csak tavoli messze-foldon lett lehetosege sikereskedni.

    Persze Magyarorszagnak is volt es van gyogyszereszeti cegei, sot jelentos mennyisegu gyogyszereket exportalt legalabb is a balkani elvtarsak nemzeteibe is, de hazaja az elhaladasanak es sikereinek a lehetoseget TAGADHATALANUL nem NYUJTOTTA.

    DE LEGALABB A CIKK ES NEMELY HOZZASZOLLOK RAMUTATNAK HOGY AHOL A LEHETOSEG BIZTOSITVA AZ BITOSITVA barki SZaMARA IS.

    Na Kariko aszonysag tartana azt majd szeme-elott HA penzet hajlando lenne a a Magyarorszagi politikai kuzdelmekbe kolteni?

    Talan csak a Marki Zay Peter sikertelensegeit koveti , vagy Trump harcat vette celjaba kovetni???

    HA a remelhetoket celozna sok sikert kivanhatnank szamara!!!!

    Szegeny Magyarorszagnak igen ideje lenne hazafiainak es haza-lenayainak valami szbad lehetosget nyujtani mvegre.

    Sajnos, a multban a magyarok mindeg ellene-fordultak , eluztek, elpusztitottak , vagy felakasztottak mind azokat akik honfi-tarsaik szabad lehetosgeit remeltek elomozditani es megvalositani.

    Remlve annak mar vegre veget vetttek volna?
    Sajnos meg az itteni tobb vitazok azt ismetelni remelik maig is.

  • ELEMER Jan. 10. 5;49 de

    Ketsegtelenul TE panaszkodsz hogy nem volt felelosegrevonas ottan, mert valojaban nem volt „RENDSZERVALTAS sem ,csupan a nev-valtoztatasa ,vedelmezni a bunosoket.
    (Az igazi Jack Webb mondasa alapjan!)

    De vajon miert senki nem menekult a Kremlinbe, hanem csak a szabad nyugati vilagban bujkalnak es onnan szidjak a szabadsag es a korlatlan lehetosegeiket ???????

  • RODEO, 9;20 de.

    Ha keptelen lennel meg a bankjaid „CASH BACK” adomanyait kiszamitani menj es kerdezd volt Kadar-ovonenidet.

    De miert nem nyilatkozol hogy kiknek az elrabolt ado Foritnjaikbol kuldi szamodra Orban az osszegeket amibol hizlalod szabad Canadaban bujkalva a hatsoreszedet?????

  • Tibor Zombori
    2023 január 11
    2:02 de

    Aha … és hányan léptek be az MKP-ba nem sokkal késöbb??
    (az utódjába az MSZMP-be?)
    Aztán az 56-ban szanaszét futottakból hányan ódalogtak vissza 1990 után, szerencsét keresve és remélve a kifosztott, kivérzett országban?
    Hányan és hányszor hordták szét, mikor a magán-, mikor a népvagyont?
    Hányan mószeroltak be folyamatosan másokat? Akkor is meg máskor is?
    Egyszerüen hol intrikából, hol meg valami kis apró ellenjuttatás reményében?

    Aha … és hányan minösitgetnek most is, és ma is, akár itt is.
    Köztük Te is haver …

    Nagyot mondtál fiam, leülhetsz Móriczka

  • Gabriel
    2023 január 10
    1:58 du.

    úgy látom megértetted amit mondtam… kösz, sajnos a világ ilyen, és né már csak szemlélem, örökké fiatalnak maradva

  • BENDEGUZ
    2023 január 11
    11:35 de.

    grizi, nem számoltam ki te agyament … ott van a legutóbbi „credit card details” -en egy rubrikában, a magánéletemhez semmi közöd

  • BENDEGUZ
    2023 január 11
    11:28 de.

    Kérdezed:

    „De vajon miert senki nem menekult a Kremlinbe, hanem csak a szabad nyugati vilagban bujkalnak es onnan szidjak a szabadsag es a korlatlan lehetosegeiket ???????””

    Nagyon jó a kérdésed. De csak kérdés marad …
    Sajna a Cens urasága és a Rend örizöje nem engedte hozzád eljutni a kérdésed feltevése elött megszületett Neked személyésen szóló üzenetem, ami pontosan ezt válaszolta meg

  • Orsós Elemér

    Nem követed az eseményeket teljes figyelemmel
    Már tavaly konstatáltuk rodejóval, hogy a XVI-ikat irjuk éppen …
    Pont ezért beléptünk az orwelli fejezetekbe

    Persze ha maradunk szigoruan az ös-szerzö színjeinél (és mint eleje-vége zárt müvet fogadjuk el) akkor teljes mértékben jó a tippelésed az “u.n. fejlett nyugatra”.
    Merthogy a kárpát-halmain belül ezt a fejezetet már megirtuk (megéltük)

    De honnan tudhatná ezt egy hazátlan? Hiszen egy része ott ahol kisarjazott gyökeret nem vert – innen meg a szél elfútta! Bár sokakat akit az ördög vissza-visszahoz, akkor is há amugy senki sem kivánja, (vagy legalábbis annyira, mint ablakos tót a hanyattesést)

    Küldtem Neked egy egykor világhirü hazánkfia dalát (szerzeményét) hamár Censünk ura, más tollával ugyan, de feldobott egy követ, ami magyarokról szól (világhir kapcsán)
    A Censünk Ura nyilván nem ismerheti, nem élte meg mit jelent ez errefele, számára a talaj nem éltetö, más talajon cserepedett fel – tehát idegen … (seress rezsö)
    De Madáchról szóltunk …
    Madách eme irománya többre érdemes mint bármi más ami a világban mint mü megszületett – Bánatunkra (szerencsénkre) kevesen bírják eme nyelvet – ezért, már csak ezért is! – kevesen fogják fel értelmét!
    Sokan persze akiknek csak azt a bizonyos köves talajt jelentette ez a föld, most szanaszét kóboroltak – mármint azok akik kizórólag mást nem láttak és látnak a világból, mint anyagi megélhetést!
    Madách eme müve nagyobb mint bármelyik megszületett mü – hiszen PRÓFÉCIA amely beteljesedik betüröl betüre!
    Irtad XII. Szín – igen ez az ami most ott a “fejlett világban” éppen zajlik (legalábbis annak mondott és a hitük szerint – tudod párizsban volt Moulin Rouge (és sok más kupleráj, ma sem kell szégyenkezniük ezek okán … sem.
    Hogy az igazából aljas gyarmatositó gondolkodásukról ne is beszéljünk – hol bizhatsz te egy francáiban, hogy nem becsapni, átverni, megalázni, vagy éppen kifosztani készül? Párizsban nyilván nem, de afrikában sem, vagy bárhol a földkerekén)
    Igen Orwell leírása érthetö eme XII. szín kifejtésének is, vagy egy sztorijának.
    Persze megtettek érte mindent hogy bekövetkezhessen – a kivitelezésben hüen követik Gramchi receptjét, ami igencsak beérett.
    Élt ott Quebecben egy illetö, nevezhetnénk Ökelmét magyarnak is, bár eme cikk fényében, és a hozzákapcsolódó sok-sok ocsmány úszitás után már nem is mondanék inkább semmit ennek kapcsán róla. Igaz maga az illetö, Sellye professor is hol eltagadta magyarságát, hol kidomboritotta – nyilván sok támadást megért – ö tudja.
    Szóval ö mondta a receptet – “Ne stresszeljünk – mert csak arra jó, hogy leröviditjük az életet”
    És nyilvánvaló, hogy a megmaradt jó részét is magunk mérgezzük meg, ha mások alávalósága okán magunkat bosszantjuk

  • bende guznak itt felettem kertesz akosnak nem orban hanem a magyar allam kuldott havonta nyugdijat kanadaba mert jart neki rodeo talan detto

  • Eszter Garai Édler

    Karikó Katalin giga posztere azért is nevetséges ezzel a dumával, mert a „kisújszállási asszonyságot” a Szegedi Biológiai Kutatóközpont úgy rúgta ki, hogy 36 évig a lába sem érte a magyar földet. Így aztán 36 éve már, hogy a szürkeállományát kénytelen volt az Egyesült Államokban, előbb a philadelphiai Temple Egyetemen, majd a Pennsylvania Egyetemen kamatoztatni.

    Komoly képzavar van azért is, mert Magyarországon a SinoPharm és a Szputnyik V típusú vakcináit nyomatták az emberekbe. A magyar kormány határozottan többször is kijelentette, hogy a SinoPharm jobb oltóanyag, mint a Pfizer, de a legjobb Szputnyik. Ilyen felállásban talán Putyin arcképét kellett volna kitenni a következő szöveggel: A Jövőt a magyarok írják, de az oroszok diktálják.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 január 11
    11:28 de.

    Drága Barátom ez nekem is egy megfejthetetlen talány! 😀

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 január 11
    2:59 du.

    Kedves nagyon távoli Barátom, örvendezek hogy legalább mi tudunk ezen az UFO magyar nyelven még réboszokkal rejtjelezve is megértődni! 😀 (Mellesleg Nejemnek is voltak még a XX. század elejéről mára már eltűnt -mostani befogadó hazádról egykor szeretettel hálásan áradozó- rokonai! 😀 )

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 január 11
    11:28 de.
    Kedves Uram, hálásan köszönöm, hogy ezzel a „szabad nyugati világgal” kellemesem megröhögtettél! 😀

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 10 9:20 de.

    ” írd és mondd: Cdn$0.73 ”

    Ha szolidaris vagy elkuldod Ukrajnanak.

    .
    Tibor Zombori 2023 január 11 2:02 de.

    „… a mindenkori Magyar kormányoknak, gazdaságpolitikai vezetésnek, évszázados hagyományai vannak az újítások elfojtására, a feltalálók ellehetetlenítésére. ”

    Latom te is vicces fiu vagy. Gondoltal mar arra, hogy esetleg azert nem lehet megvalositani olyan dolgokat, mint pl. a Manhattan Project Magyarorszagon, mert nincs ra penz? Es miert nincs penz? Tobbek kozott azert, mert akiknek a popsijat nyalod tisztara naponta 3-szor feldaraboltak az orszagot.

    ” Nekünk akiknek emmiatt kellet annak idején a kádár-korszakban elhagyni az országot…”

    Kellett? En tobbek kozott azert jottem el, mert biztam abban, hogy nehany ujitasomat es talalmanyomat itt meg tudom csinalni. De csak azert nem kellett, a csodas cuculizmus miatt kellett.

    Az otleteim mindegyike sokba kerulne.

    5 kulonfele talalmany, illetve ujitas kivitelezesenek erdekeben irtam 3-4 honapja 26 orszagnak, erdemileg egy sem valaszolt. Pedig hat az allitolagosan borzalmas klimax-valtozas ellen lenne mind, az osszes „zold” energiat termelne.

    Le se szarjak, ami eleg sokat elmond a mi derek vezetoinkrol. Vajon mire keszulnek, hogy sirnak-jajgatnak a klimax-valtozas miatt, de lezarasokon, nepessegcsokkentesen kivul semmit sem terveznek ellene, azok meg semmit sem ernek.
    Mar csak azert se, mert nincs klima-valtozas.

  • Rodeio

    ha mégis használnád a facebook-ot
    itt a szép jövö:
    A szép új világban az összes csalánra utazó jutaléka minden esetben 10% (dugják fel)
    jobban megélnek majd, mint akik dolgoznak
    Kinában már jó elöre tartanak a megvalósításban

    https://www.facebook.com/watch?v=539510240525444

  • Gabriel
    2023 január 12
    5:57 de.

    minden nagyon szép, minden nagyon jó a világ azon részén ahol, a csalán nő, engem nem érint… a többit gondold hozzá

  • Succubus Lilith
    2023 január 12
    12:24 de.

    ezen még merengenem kell, tudod a járulékos kőccségek S/H, HST, +*, de talán a grizi segítene ebben, ő „olyan” demokratikus

  • Göllner András

    @ Szuka-busz Lili

    „Nincs klima-változás”

    de a csatornaszagot viszont te szukabuszon a házhoz szállítod mi, agyalágyult

  • Eszter Garai Édler
    2023 január 11
    6:20 du.

    Húúúhhh…!!!
    Ez jól esett.
    Egyébként hogy senki közülünk hülyén ne haljon meg megtennéd hogy ide papirra veted sommás vádjaidat?
    Nem kell magyarázat, elemzés, elegek a puszta tények (az intézmény megokolása, amennyiben volt ilyen)
    Minenki van annyira már nagykislány avagy nagyfiú, hogy egyedül le tudja majd a következtetéseket vonni, saját magának

  • Göllner András

    @ bendegrúz

    „mindenki a sajat eletenek, jovojenek a kovaccsa”

    Na ezt most jól eltaláltad vesszzőtlenkém. A patkót te nem a patádra hanem a homlokodra szegezted, hogy fájdalommentesen és megállás nélkül a falba verjed a fejedet idelenn.

  • Tibor Zombori
    23.jan.11.2:02

    Ezzel a „fanyalgókkal” nagyon is a közepibe találtál. Mutatja ezt az egyik sőt, a mindenkit kioktató, immár vezérbikájuk is, aki talán nem véletlen, a te >1 9 4 4-es< célzásodat mindjárt magára is véve, valakije biztosan nyilas lehetett – kapta hát magát s rögtön le is "Móriczkázott" tégedet. Ez pedig már nem is egy burkolt z s i d ó z á s, anélkül, hogy ismerne téged…

    Vagy lehet, ez a Gábriel oly rég él már a brazil dzsungeltörvény hatálya alatt, hogy elfelejtette az:
    "akinek nem inge, az nem veszi magára" bölcs magyar szólást.

  • OK GOLLNER professor ur, de vajon KI kovACSAOLTA A maga letenek az eredmenyet, ill. ki tette azt lehetove Maganak, vagy inkabb kik fizettek azert????

    GABRIEL:
    Ha a foszerkeszto megtagadta, kerlek szabadon kuld el; ,szamomra; [email protected].
    Boldogan olvasok barmi ertelmes es tisztesseges kritizalasokat, javaslatokat es felvilagositasokat!!!!!

    LILITH:
    Sajnos az nem csak a magyarok altalanos magatartasai, azt a vilag sok mas nepeirol tisztan lattam.
    Sokak szulo-hazaikba visszatertek kepessegeiket hazAFIAIAK JAVAIRA ALKALMAZNI, DE SAJNOS MIND MINT A MAGYAROK CSAK ,GYULOLTEK ES ELUZTEK OKET.

    Talan csak a szabad hazaban atvetteke az elismerheto tiszteseges magatartas.
    (Olvasd a mai Yahoo hirekben az elso cikk hogy vilaGSZERTE HOGAY mindenki ROGTON FELISMERI AZ AMERIKAIKAT.
    20 olyan tagadhatalan felismertetoket listaz a cikk, de MIND tagadhatalan valosag, es vilagszertiek altal irigyelt.

    RODEO;
    Vajon miert nem olvasnad a sjat bank-havi mstatement-jet?
    Azon olvashatod, s remilik hogy valoban olvasnad is a listazott visszafizeteseid szazalekait.
    Talan soha nem latnad a „What’s in your valet” hirdeteset?
    Minden vasarlasodon 2%, uzemanyagon 3%, ettermeken 4% , repulojegyvasarlasodon meg 5%.

    Tehat CSAK 98%-95%-IG FIZETSZ MINDEN KOLTEKEZESEDert!!!!!

    Te ZSAKMANYOLOD ki a bankot, te rohadt kapitalista !!!!!!

  • szatmári
    2023 január 13
    6:32 de.

    Nem tudom hol szocializálódtál
    De nagyon ugy tünik, hogy ugy a nácizásból mint a zsidózásbol nagyon is kiakarod venni a részed
    Te kis szerencsétlen hány éves, az nácizik és zsidózok aki pont azt teszi szóvá, hogy ebböl elégnek kellene már lenni?
    Vagy ennyire nehezedre esik a szavakat értelmezni?
    Vagy csak szavakat ismersz fel, mondatokat (gondolatokat) megérteni és értelmezni képtelen vagy?

    Vagy csak magyarul nem értesz?
    Akkor kár is volt mondanom bármit is ….
    Te is csak annyira lennél képes hogy azokat majmold akik az ocsmány minösitgetésekkel csak arra képesek használni ezt a felületet, hogy igazolják hogy miért gyakorolják a bemószerolás „müveszetét” ma is??
    vagy csak begyakorolják az ujraalkalmazhatóságát a várható szép orwelli világban … hmmm

  • Ms.Garay Eszter;

    GRATULA !!!!!

  • GABRIEL;

    A csatolt hirdetesed nem utopia, hanem valosag es igen szuksges sot elhalaszthatalan is.

    Kisse emeli ma kocsik araiat, de eletmento az am !!!!!!

  • Tagadhatalanul, senkinek nincsen sem elekpzelese sem remeneye, hogy KI irna majd a Magyarok jovojet!

    Na az am az igazan REMENYTELEN!!!

  • Göllner András
    2023 január 12
    9:35 de.

    szerény ismereteim szerint {itt az aluljáróban szereztem egyeseket}
    mióta van Föld azóta van klímája és azóta állandóan változik, és ezt „emberke” ha sérvet kap az erőlködéstől akkor sem tudja megváltoztatni.

    még jégkorszak van, de meddig?

    az a sok zöldséges agyú selejtes emberszabású válhatna áldozatává egy picike vulkánkitörésnek pont a lába alatt,

    vagy a tüntikézőket otthagyni leragadva az idők végezetéig hátha jó trágya lesz belőlük,

    ha már valamelyik kitalálta, hogy a halottjainkat is lehet humusszá tenni nem kell megvárni a sírban a 25 évet!

    nem vagy te is egy nagy zöld a zöldek közűl?
    milyen leveleid és rügyeid nőnek, hátha a szomszédnéni kacsái rákapnának?

  • Göllner András

    @ Karikás

    „Egyébként hogy senki közülünk hülyén ne haljon meg”

    Bevagy szarva mi, meztelen csiga-bika? Rajtad sajnos már a Garai Édler Eszter se képes segíteni, mert azt amit te most újfent számon-kérsz tőle, le lett ide írva ezerszer. Nem vele a gond hanem azzal, hogy te és társaid nem olvasni, hanem szót-fosni jártok ide, nem a feliújságot olvassátok hanem a szemetesben túrkáltok, a lerágott csontokat rágcsáljátok idelenn.

  • ‘Nem mondjuk, hogy mi írjuk a jövőt. Mert nem mi írjuk. Mert tudjuk, mindenki tudja, hogy a jövőt közösen írjuk.’ Frank Tibor.

    Mindnyájunk figyelmébe:
    A jövőt minden atom és minden élőlény jelenleg és folytonossan teremti. (Teller Ede – Kvantummechanika).

  • Tibor Zombori

    Succubus Lilith
    Sajnos a hagyományos energiahordozók iparága annyi pénzzel rendelkezik, hogy meg tudnak venni, és szabotálni minden „zöld” póbálkozást mert a világ összes politikai, gazdasági, és egyházi vezetése a több szavazó, vásárló, hívő elöállításán, és megszezésén alapszik, és ezt a lavinát csak egy temészeti katasztrófa fogja megállítani, Csak az én, az emebriség történetéhez képest légyszar hosszúságú életemben 2.8 ról 8 milliárdra duzzadtunk.
    Igen bizonyos találmányok megvalósítássához nagy tőke kell, de én személyesen ismerek több újítót, feltalálót, akinek a dolgait könnyűszerel megvalósíthatta volna egy kis KSZT, most KFT. de a idióta központi szabályozó bürokrácia Magyarországon elszabotálta, és tudok mostani példákat is, nem csak a kádár korszakból.

  • Van itt aki csak annyira van berezelve, hogy ugy tünik a részére szóló válaszlehetöség megint kikapcsolásra került
    Na igen ilyenek a szájhösök – ezt a szép uj világot épititek

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 január 13 11:34 de.

    ” mióta van Föld azóta van klímája és azóta állandóan változik ”
    Helyesbiteni kell: Az idojaras valtozik allandoan.

    Klimavaltozashoz „nagy dolgok” kellenek, mint pl. kontinens-vandorlas, vagy a Fold megbillen es a kepzeletbeli tengelye mondjuk 60-70 fokkal arrebb mutat a vilagegyetembe, vagy a belso ho kisugarzasanak hianya es/vagy a Napbol erkezo energia csokkenese, a Fold-Nap tavolsag megvaltozasa… stb.

    Amikor kis mennyisegben melegszik a Fold hidro es atmoszferaja, mint jelenleg, klimavaltozas nem allhat be, amit Milankovitch mar korabban jol megmagyarazott. Jelenleg maximum csak melegedesrol beszelhetunk, ha elfogadjuk, hogy a szandekosan rettegtetok nem hazudnak nekunk. (En nem fogadnam ra az eletemet, neked se javasolnam.)

    Abban igazad van, hogy meg az idojarast se nagyon tudja az amber befolyasolni, nemhogy a klima-valtozast.

    Csak azt nem ertem miert irod ezt egy olyannak, aki muciologibol szerzett diplomat es semmi normalis, hasznalhato tudomanyrol halvany goze sincs? Ahhoz ert csak, hogy kikepezze a jovo SJW-jait, es a klimaxvaltozos, magukat uthoz-ragasztokat.

  • Succubus Lilith

    Tibor Zombori 2023 január 13 4:32 du.

    „” Sajnos a hagyományos energiahordozók iparága annyi pénzzel rendelkezik, hogy meg tudnak venni, és szabotálni minden “zöld” póbálkozást…”

    Erre en is gondoltam, mert meglevo szerzodeseket nem lehet csak ugy egyik naprol a masikra lemondani. De ettol meg ki lehetne kiserletezni pl. egy-egy ujfajta szelturbinat, meg ha utana talonba is helyezik, amig a szerzodesek megszunnek.
    A jelenlegi helyzetben pedig annyira toljak mar az eszak-amerikaiak es az europaiak a „zold” bullshit-et, hogy a kozel-keleti gazdag arab orszagok vezetoi ezt el is hiszik nekik, es nem hajlandok beruhazni az o erdekukben, azutan, hogy sikeresen megszabaditottak magukat az oroszorszagi energiahordozoktol.
    Es megsem erdekli oket a kozel ingyen energia. A nemetek visszaternek a jo kis lignithez, inkabb mintsem korulnezzenek, hogy milyen mar keszen levo, hasznalhato otletek vannak.
    Ebben az esetben nem hinnem, hogy a lignitbanya tulajdonosa veszi meg a hibbant nemet zoldeket…

    ” … én személyesen ismerek több újítót, feltalálót, akinek a dolgait könnyűszerel megvalósíthatta volna egy kis KSZT, most KFT. de a idióta központi szabályozó bürokrácia Magyarországon elszabotálta, és tudok mostani példákat is, nem csak a kádár korszakból. ”

    Ez melengeti a szivemet. 🙂

    Itt is ugyanez a helyzet. Hamarabb kapsz allami tamogatast ahhoz, hogy egy illegalis kuplerajt nyiss, mint hogy egy ujitast, vagy talalmanyt kiprobalhass. Persze ha „feltalalod” a parafadugos fogamzasgatlot, es nem jonnek ra, hogy Polineziaban mar evezredek ota hasznaljak, akkor meg talan Nobel-dijat is kaphatsz. 🙂

    Az egyik talalmanyomat megprobaltam itt Kanadaban megvalositani allami segitseggel valamikor a 90-es evekben. A leirast el kellett kuldeni a szabadalmi hivatalba, mert nyilvan nem adhatnak segitseget egy olyan valamire, amit mar mas leszabadalmaztatott. A szabadalmi hivatal pedig egyszeruen nem volt hajlando meg megnezni sem, hogy van-e mar ilyen, es ezzel vege is lett az egesznek.

  • Succubus Lilith
    2023 január 12
    12:24 de.

    Lehet hogy nem kormányoknak kellene irni
    Azok teli vannak zöld csalánárus tanácsadókkal –
    ezek jól értik egymás nyelvét, ahol nyilván nem a klimát védik, hanem a saját posványos karrierecskéjüket épitgetik (ismerjük a kenöpénzek világát az elvtársi idökböl)
    Ha azt mondják nekik, hogy a fü kék, akkor az kékebb lesz az égnél
    Az mellett ha raádusul vagy olyan konok is, hogy mégis zöldnek mondod, egyszerüen a kommunikációs csatornákon blokkolnak
    Az összes kommunikációs csaornát hamarosan teljesen „demokratizálják”, vagyis mindet magukávé teszik
    Ha pénzel nem megy simán, akkor tönkreteszik a még ellenálló kormányzatokat.
    A már teljesen magukévé tett „demokratikus” kormányoknak irogatsz …???
    Konok vagy tényleg … rsrsrsrsr
    Amugy szivesen informálódnék erröl privátban, magam is ügyködök néhány témában

  • Göllner András

    Különben, és még záróra előtt szeretném megjegyezni, hogy Szájer Józsi, a jelenleg hivatalos magyar alaptörvény szerzője szerint, a magyarok jövőjét nem idelenn a földön hanem fenn, a menyországban írják. Érdekes, hogy a Brüsszelben ereszcsatornalovaggá ütött Fideszes alkotmányírónak ezt az eresztését egytől egyig kerülik a pelenkások idelenn. Ennek nem fog örülni Prohászka és Horthy felcsúti tanítványa, vagy a magyar katolikus egyház püspöki kara.

  • Orsós Elemér

    Alapvetöen Neked küldeném ezt a bejegyzést, ha még a bezárás elött belefér
    (Meg isten is ugy akarja)

    https://www.facebook.com/egyorultnaploja/videos/1254246028487776

  • RODEIO

    egy kis lecke – a „szép” ideákról (sobre hipocritas)
    közel egy óra, bocs

  • Rodeio

    más …
    kérdezted, hogy mi történik errefelé

    Itt a válasz:

    https://www.facebook.com/100023018563852/videos/723340715780493

  • Rodeio

    még egy történet, ha van türelmed

  • Rodeio

    még egy történet, ha van türelmed

    P.s.
    akaratom nélkül elküldödött (sem querer)
    a melléklet nélkül

    https://www.facebook.com/watch?v=501928050948538

  • Rodeio

    A „Rei Pele” vagyis a Pele királyt nemrég temették Santosban (a városban melynek a klubjában játszott – valamikor ez ugy volt, hogy a játékosok egy klubhoz tartoztak, és az ember azért szurkolt nekik. Mára globalizmus van e téren is, egyetlen nagy Klub van – sok kis cirkuszi sátorral – amelynek a Pénz, vagyis a Mammon az ura)

    A régi-uj brazil elnök vette a bátorságot és elment a temetésre
    Jegyezzük meg, hogy ez volt az elsö spontán nyilvános szereplése a választási kampányt is beleértve
    A kampány idöszaka alatt nem mert spontán módon nyilvánosság elött szerepelni – csakis zártkörü rendezvényeken

    Hát nem jött össze neki most sem
    a tömeg a következöt skandálja:
    „Lula rabló – a helyed a tömlöcben!”

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 január 14 9:31 de.

    „” Lehet hogy nem kormányoknak kellene irni …
    A már teljesen magukévé tett “demokratikus” kormányoknak irogatsz …??? „”

    Ebben van valami, de irtam 8 muszlim orszagnak is, azok kozul a tobbseg nincs meg „demokratizalva”.

    ” Amugy szivesen informálódnék erröl privátban, magam is ügyködök néhány témában ”

    Ez ecceru. Irjal a https://groups.google.com/g/kmh_menekultek csoportba.

  • Succubus Lilith

    Gabrielnek:

    Vagy irjal a [email protected] cimemre.

    Mellesleg, gondolkodtal mar azon, hogy a caulifloweriai eszkombajn miert tiltja ki a belso egesu motorokat az egesz allambol 2035-tol, amikor mar igy sincs nekik eleg elektromos aram, annak ellenere is hogy sikeresen eluldoztek mar tobbezer vallalkozast?
    Tenyleg ennyire hulye, vagy tud valamit, amit mi csak sejtunk?

  • Gabriel

    Mószerolni, csak hatalommal bíróknál lehet…

    Nem hinném, hogy Tibor Zombori ilyennel rendelkezne.

    „Vagy ennyire nehéz a szavakat értelmezed ?” [Idézet tőled]

    De inkább fáj az igazság, mi…?!

    Amúgy senkit ne minősíts, ne láss el melléknevekkel. Szokj le!

    Előbb nézz bele te a tükörbe…

  • Göllner András
    2023.01.13.2:15

    Teljesen egyetértünk ! 😀

  • Méghogy nemmi irnánk a jövőt?

    Kihagyhatatlan program minden iderendelt kokárdás-mentés mélymagyarnak:

    A Kulturális és Innovációs Minisztérium mindenkit arra kér, hogy jövő vasárnap szavalja el a Himnuszt
    https://444.hu/2023/01/15/a-kulturalis-es-innovacios-miniszterium-mindenkit-arra-ker-hogy-jovo-vasarnap-szavalja-el-a-himnuszt

    Azt a pátoszos, darutollas, rántotthúsmagyarországmatricás, turulbaragadt, vitézirendes, Horthy-nosztalgiás, bajszos, mentés, kacagányos, szentkoronasuvickoló szent jobbját neki! Semmi nem írja le pontosabban kormányunk kulturális és innovációs elképzeléseit, mint ez a remek hungarikum.

  • Amúgymeg – A hazai egészségügyi dolgozók, tanárok, diákok meg úgy általában a kultura lenézése és az elképesztő propaganda kezdi meghozni a gyümölcsét:
    „A kormányzati szintre emelt gyűlölködés már megjelent a kivándorlási motívumok között. Egyre többen mondják, hogy nem kérnek a fojtogató türelmetlenségből, a kormánypropaganda mélybe szivárgó gyűlöletéből.”

    https://nepszava.hu/3181812_migracio-kivandorlas-magyarorszag-orban-kormany

  • Gabriel
    2023 január 14
    10:49 du.

    türelmem végtelen!
    de a vídeókról már nagyon rég óta lehet tudni, hogy lehet 12 emberből 100 000-es tömeget filmezni és viszont, és mivel nem vagyok ott és most már nem is leszek nem tudom kik ordibálnak és mennyi pénzt kapnak érte és kitől, ha az € korifeusai táskaszám korrumpálódtak egy caboclo egy jó ebédért is elmegy zavarogni, akik a kormányközpontokat rombolták Brazíliában {a főváros neve annak aki nem tudná} azok 100% ban nem caboclo-k, és mint kies Canada-nkból tudom vannak őslakosok akik pro és vannak akik nem de ivóvizüket így is kátrányhomok mosásra használja tőke…
    ennyit erről, most majd ezzel a Cenz Ura fog dolgozni hogy kitörölje?

  • Szatmári

    Ha még belefér
    Nekem valamennyi mondatom kérdés volt feléd

    Persze jogod van hozzá nyilvánvalóan hogy másokról bármit mondj, a napnál világosabb hogy azt gondolsz rólam amit akarsz –
    Mint a régiek mondták, – „még jól el is verhetsz ha nem vagyok ott” … (még Rejtö is használta valahogy igy)

    A kérdésem a szocializálásról szintén valami hasonló – lehet hogy sohasem halottál a Mórickáról, akinek a viccek szerint mindenröl az jutott eszébe …
    Merthogy nagyon ugy látszik a Zomborinak mindenröl A zorbán jut eszébe, mert bár igaz hogy sok értelmesett mondott, de vajon mi a jófene „lélek” az ami megszállja és nem hagyja, hogy ne orbánozzon hozzá egy jót?
    Ez viszont nem vicces, sajnos
    Te meg náciztál egy jót – pedig hogy miért is? Biztos jólesett …ha neked meg mindenröl ez jut eszedbe
    Amugy engem nyugodtan nácizhatsz, már rég elmondtam –
    Amugy meg, látod ez bizony NEM minösitgetés, legalábbis az én részemröl
    Na de részedröl a fentieket mi a jó fene másként hivhatnánk magyarosan?
    Ugyhogy hagyjuk az ingeket
    (sértegetések és sértödések nélkül)

  • SchumackerLady

    SzundiMandi
    23.1.15.6:48

    Ezek az imák valahogy nem jöttek be sem a Szigeti veszedelemben, sem a Rákóczi szabadságharcban, de mégúgy nem a Donkanyarban, vagy Budapest ostroma alatt – ahol már nem is fohászkodtunk, csak vakon lövöldöztünk…

    Az alcsuti Bugris, vagy 20 éve, az első uralkodása alatt a kokárda romantikus és 48-as szimbolikus örömét is végleg kisajátította a saját udvartartása javára, de ezzel az egész Országot gyakorlatilag osztotta ketté és alighanem szándékosan. Ez az orbáni jószándék.

    Üdvözlettel:
    SchunackerL.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 január 14 8:54 du.

    Hehe… hat nem erdekes, hogy az osszes „kommunista” vagy „szocialista” vezeto a szorosan ossze van fonodva a helyi es kulfoldi milliardosokkal, es egytol-egyig mind korrupt?
    Vajon mitol lehet ez? 🙂
    Mellesleg, Argentina az egyik kedvenc orszagom, legszivesebben ott elnem le ami meg hatra van, de az az iszonyatos korrupcio ami ott megy teljesen bizonytalanna teszi az orszagot. A latszatra sem adnak, regebben, kis tulzassal (ha jol remlik pont a Kirchner elvtarsno uralkodasa idejen) „hetfon allamositottak egy ceget, majd kedden eladtak az egyik rokonnak, vagy baratnak”.

    .
    SzundiMandi 2023 január 15 7:14 de.

    „… meg úgy általában a kultura lenézése és az elképesztő propaganda kezdi meghozni a gyümölcsét…”

    Melyik „kulturat” nezik le?

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2023 január 14
    4:41 du.

    Hát(sic!) igen, sorra borulnak ki a bilik és potyognak ki az ódon szekrényekből a csontvázak! Ezeket a huncutságokat Borvendég Zsuzsanna sűrű lábjegyzetekkel dokumentummá hitelesített, leleplező könyveiből már tudni lehet a következő vetésforgó rendszerváltásig, annak ellenére ,hogy a most regnáló „rendszerváltók” egyenesági ősei is cinkosok voltak, de lehetséges, hogy a revansistáik még jobban! Éppen ezért még a demokratikus bezúzás előtt ajánlom Neked is ezen könyvek sürgős beszerzését és csak azért imádkozom, hogy Borvendég Zsuzsanna nehogy véletlenül a -sokkal kisebb- német csibészségeket leleplező Udo Ulfkotte sorsára jusson!

  • Orsós Elemér
    2023 január 16
    8:50 de.

    Elemér, ez az agnoszkálás ami manapság folyik az semmi más, mint a múlt valamelyik mai elemzője javára módosuljon, mint a legújabb múlt!

    természetesen a történelem objektív elemzéséről szó sincs, pedig igény lenne rá!
    másrészt ezek az agnoszkálások a mai valós problémákról hivatottak elterelni a figyelmet
    tehát: engem nem kötnek le, és kabarénak tartom, anyagi érdekekből politikai kabaré, itt az aluljáróban is van ennek néhány korifeusa

  • Succubus Lilith

    kkkkkkkkk…

    „””A latszatra sem adnak, regebben, kis tulzassal (ha jol remlik pont a Kirchner elvtarsno uralkodasa idejen) “hetfon allamositottak egy ceget, majd kedden eladtak az egyik rokonnak, vagy baratnak”.”””

    Talán nem is annyira véletlenül emlékeztet „Orbinásztánra” és az egykori „Gyurcsanyisztára”

  • Ródeo11
    2023 január 15
    10:32 de.

    Kérlek, ne nevetess
    Gondolod, hogy nem vagyok tisztában vele:
    „‘hogy lehet 12 emberből 100 000-es tömeget filmezni és viszont””
    az általad caboclóknak nevezetteket itt ugy hivják, hogy „mortadella esquerdistas”
    Tehát még rendes ebédet sem kapnak, csak mortadellás szendvicset (párizsi a pesti boltokban)
    Vannak persze caboclók, akik településeken kisebb közösségeket alkotnak – de ök nem mozgalmárok
    Amugy léteznek erre specializádott csoportok, mint az MST-én és hasonló miliciákon belül, leginkább a „Black Blod” csoportok, akik beépülnek a tüntikézösök közé – rombolni, fosztogatni, vagyis szétverni a tüntetést
    (Jól ismerek személyesen néhány ilyen lidert, voltam fültanuja néhány „project”-nek)

  • Gabriel
    2023 január 16
    10:08 de.

    itt még a gondolatrendőrség tökéletlen, tehát én gondolatban írom a XVII. színt

    {ebben már nem lesznek színek, minden szürke: „the 500 shades of the grey” és a Bärbock-ok megkapják a nekik megfelelő személyi szállító eszközeiket és ezzel a söprűgyártóipar is fellendül persze miután az 50+ éves Leopard tankokat szétlövik u…-ban kár hogy a Mariupol-i acélművek már nem műxik mert abban azt a sok ócskavasat azonnal be tudná olvasztani a Putyin és csinálni belőle Zirkon-t…}

    namost a cabocló szak szervezetek mikor ??? mert ugye Perú sem jött be –legalábbis nem a netuggykik tervei szerint nem– és Argentínát és Brazil t is hiába… meg úgy átújában a többieket akik nem G7.017 ettől van most dokumentációs kabaré a déli szomszédomnál, a téma ki a hüjébb és ki tudott világrengető titkokat a kertvégi budi papírtárolójába tenni {tudod ahogy annó szabdaltuk a napilapokat erre a célra …}

    mit gondolsz belökik a busz alá? ott ahol előbb le kell lőni valakit ahhoz most az összes lehetséges honort ráborogassák?

    üdv., remélem Floripában még jó a sült gamba ananász kockákkal és maracujá lekvárral?

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 január 16 10:08 de.

    Mit allamositott a Zorban?

    „” ‘hogy lehet 12 emberből 100 000-es tömeget filmezni és viszont” „”

    Ezzel aze’ vitatkoznek. Az tuti, hogy 12 emberbol lehet 120 ezres tomeget varazsolni, de visszafele mar csak akkor muxik ha alaposan rafokuszalunk arra a 12-re.

    Amire a Rodeo valaszolt, az a braziliai tuntikezes volt, amin nem volt 12-re fokuszalva a kep, nagyon is jol latszott egyik-masikon, hogy tizezrek tuntikeztek.

  • Succubus Lilith

    Nem ugy hivják …
    A kormány felvásárolja … aztán eladja
    Aztán ujra megveszi ….
    Számtalan ilyen eset van folyamatosan
    De én ezzel már nem foglalkozom, vannak akik ezzel foglakoznak éjt nappalá téve – de nem maga az eljárás a bajuk, hanem hogy nem ök a szereplök (jobban mondva az ö választottjaik)
    Ezért küzdenek foggal-körömmel a hatalomért, remélve hogy a morzsák az ö asztaluk alá hullik

    Nekem meg olyan mindegy, hogy kik cseszik át a népet!
    A galádság bármilyen színben, köntösben undormány

  • GABRIEL;

    Nem szulseges Kong Kong-ba, vagy Ghanzu-ba,stb. utaznod, lasd mind az Perzsa-Obol-beli Arab varosokat, vagy a Singapoor-i es tobb del-kelet-azsiai nagy varosokat. Mind a regi New York City utanzatan fejlodtek. Tehat csak imitalasok, semmi ujdonsag.

    A commuter-train-nek nincsen lehetosege a US-ban, maskent mar re
    gen letezett volna.

    Miert?
    Mert mindkinek van a sajat kocsija rodid tavolsagokra.
    Hoszabb utakra meg mindenki repul.

    A volt (2022) karacsonyi tomeg-repulesek eseteben persze az oriasi tomegek-repulese altal okozott 1700 repulesek lehetetlene valt.

    Persze a repulesnek is van korlatozasa, s az a leg-terben levo repulok sokasagai.

    S ami a USA commuter vonatot illeti, miert nem fektetik penzuket mind azok a oriasi-tudatuak abba, zilliokat jovedelmezhetenenek.

    A valasz;

    Mert tisztan lathato hogy annak a USA-ban nem letezik jovoje.

    De miert nem alaklamazzak azt a Sziberiai rail-road eseteben?
    A hat (6) napos zogyogest es remes utazast bizonyara javitana.

    Igen, volt tapasztalatom azon a rettenetes zajos es rem lassu sziberiai vonaton.
    Az oriasi zaja ugy hangzik mint-ha barmely pillanatban szet-esne a vonat.

    A valasz arra pedig, hogy Moszkvanak nincsen penze meg a jelen allam-haztartast sem fizetni.
    Putin kenyszerben van emelni az adokat.

    Tuntetnek a nyugat-europaiak, „Nem kell Putin olaja” !

    Nyugat-europa zsarolasa az olajjal vissza-vagott.

    P.S.

    Sot meg Prigozhnin, a Wagner zsoldosok vezere is megszokott Norvegiaba.

  • Ródeo11
    2023 január 16
    1:30 du.

    Nem lehet elrontani …
    én viszont nem eszem, csak a lagosta-t
    mielött valami csunyát mondanál itt olcsóbb mint a picanha
    Floripában a mercado municipalban azonban a Caldo de Peixe még mindig isteni

  • Rodeio

    Nagyon böszme ez a worldpress
    ha megnyomom véletlenül a ctrl-gombot, elküldi az üzenetet.
    na jó …
    a Lagosta (vagy langosta) persze csak idényben, mert azt nem tenyésztik, hanem gyüjtik
    a gamba-t amugy csak Floripában eszik … másutt furcsán néznének rád, ha sült-gambát kérnél Floripaban a helyi öslakosok, a „mané”-k (portugál öslakosok)
    maracuja lekvár …..hmmm
    abaxi minden formában

  • Elemér

    Emlékszel hogy vísitottak mint a vércsék a dobrevné árnyékszékében, bocs árnyékában (valami szellemkormányban) az oda-szellentettek?

    A pegazus-ügy, igen –
    Kiborult az árnyékszék egésze (a pöcegödör) merthogy a belga titkosszolgálat bizony a pegazus-szoftwert használta