Bezárhatják az ottawai anglikán egyházak egyharmadát

2007 augusztus 3 10:33 de. Bezárhatják az ottawai anglikán egyházak egyharmadát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kanadai Anglikán EgyházA kanadai fővárosban és a környező településeken műkodő 131 egyházközségből nyolcat  be kéne zárni szinte azonnali hatállyal és egy további 34-et pedig fokozatosan kéne leépíteni. Ezt javasolta egy stratégiai elemzés, amit az ottawai anglikán egyházmegye rendelt meg egy kutatócégtől és amiről a The Ottawa Citizen című napilap számolt be 2007 augusztus 3-án. A felszámolásokkal több pénz és egyéb javak jutnának a nagyobb, sikeresebb templomoknak, melyek új munkatársakkal bővülhetnek, új honlapokat keszíthetnek és szépíthetik az egyház épületét és közvetlen területét. Ezen kivül azt is javasolja az elemzés, hogy egy új anglikán egyházat építsenek Barrhaven-ben, az egyik leggyorsabban növekvő ottawai külvárosban. A tanulmányt Myrlene Boken, az ABM Research cég vezetője készítette el.

An Anglikán Egyház aktív híveinek száma folyamatosan csökkent Ontario tartományban az utóbbi években. A 2001-es kanadai népszámlálás szerint az ontarioi anglikánok száma 985,110. Az anglikán hívek 34% jár templomba minden vasárnap és vannak olyan egyházközségek ahol összesen 25-en vesznek részt az Istentiszteleten. De John Chapman püspök körlevelet intézett a hívekhez és próbálta őket megnyugtati, hogy még nem született végleges döntés a felsorolt egyházközségekről. „Ezek csak javaslatok és szinte biztos, hogy bizonyos esetekben nem fogjuk őket elfogadni és alkalmazni. Semmiről sem fogunk hirtelen dönteni. Továbba, azokban az esetekben ahol „utolsó generációsnak” minősítettek egy templomot, nem jelenti azt hogy ezek felszámolásra kerülnének a közeljövőben. Itt arról van szó, hogy eredményesebb strukturát fogunk próbálni felállítani”–mondta a püspök. Elképzelhető, hogy az „utolsó generációs” egyházközségekben nyugdíjazott lelkészeket küldenek és a hívek is nagyobb szerepet vállalhatnak az egyház vezetésében.

-Á.C.

Tags:

Comments are closed