Új honlap jelent meg a kanadai magyarokról

2007 szeptember 15 8:15 du. Új honlap jelent meg a kanadai magyarokról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Canada-Hungary Educational Foundation„The Hungarian Presence in Canada” címen jelent meg egy új honlap a kanadai magyarokról. A kanadai federális állami támogatással létrejött site bemutatja Kanada kulturális sokszínűségét és azt, hogy a magyar bevándorlók hogyan járultak hozzá befogadó országuk művészeti, gazdasági és intellektuális fejlődéséhez. „A színháztól a sporton és a üzletivilágon át, egészen a művészetig, a kanadai magyarok látható befolyást gyakoroltak a kanadai társadalomban. Az internetet és a multimédiát felhasználva, bemutatjuk ezeket a kimagasló embereket azoknak a fiatal kanadaiaknak is, akik talán nem is hallottak még az 1956-os eseményekről”–nyilatkozta Judy Young-Drache, a Canada-Hungary Educational Foundation (CHEF) elnöke.

A honlap kezdményezője a CHEF volt, egy Kanadában bejegyzett jótékonysági alapítvány. A site folyamatosan bővül új anyaggal, de így is többszáz oldalnyi olvasnivalót találhat aki oda látogat. A honlap keretében, egy interaktív projektet fog kezdeményezni a szerkesztőbizottság és az alapítvány 2007 őszén, mely még jobban bevonja a kanadai ifjúságot és felkelti érdeklődését a téma iránt.

Linkek:

A Hungarian Presence in Canada honlap kezdőlapja | A szerkesztőbizottság

Comments are closed