A hatodik Lengyel-magyar est

2008 január 19 1:21 du. A hatodik Lengyel-magyar est bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2007 december 8-án, a hatodik alkalommal, sikeresen megrendezték az immár hagyománnyá vált Lengyel-Magyar Baráti Estet. A Montreáli Magyar Bizottság és a Kanadai-Lengyel Kongresszus közösen vállalta fel a szervezést, de idén a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség adott otthont a rendezvénynek. A québeci bevándorlási és kultúrális közösségek minisztériumát Svetlana Litvin képviselte. A magyar közösséget pedig Csukly Andor, a Montreáli Magyar Bizottság elnöke, Madarász Viktória, a bizottság főszervezője, Roy Marika, a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség világi elnöke és Rev. György Attila, a montreáli Első Magyar Református Egyház reprezentálta. A lengyel oldalról jelen volt Wlodzimierz Zdunowski konzul, Andrzej Okoniewski, a kanadai-lengyel kongresszus elnöke, Edward Sliz, a kongresszus alelnöke és Dariusz Szurko atya.

Az est pezsgős fogadással kezdődött, melyen részt vettek a bizottság, illetve a lengyel kongresszus vezetői. A program nagy része négy nyelven (angol, francia, magyar és lengyel) lett bemutatva Marie-Christine Palczak és Ádám Christopher műsorvezetők által. A magyar közösség nemrég alakult kórusa nyitotta meg a program kultúrális részét közkedvelt karácsonyi számokkal. Ezt követően Dariusz atya és Rev. György Attila mondták el az asztali áldást. A vacsora alkalmat adott arra, hogy magyar ételeket kináljunk lengyel vendégeinknek, mint például disznótórost, hortóbágyi palacsintát és rumos-diós tortát.

Az est folyamán fellépett a Bokréta Népitánc-csoport, a lengyel Tatry csoport, a Molnár trió és a lengyel kórus. Az 1973-ban alakult Tatry különösen felpezsdítette a hangulatot színes ruháikkal és a Polka energikus előadásával.

Magyar Krónika

Comments are closed