Horn Gyula ex-miniszterelnök Alzheimer-kórhoz hasonló betegségben szenved

2008 november 22 2:42 du.1 comment

Horn Gyula ex-miniszterelnök

Az Index című internetes újság közölt beszámolót Horn Gyula, Magyarország volt miniszterelnökének egészségügyi állapotáról. Média értesülések szerint, Horn–aki 1994 és 1998 között szocialista kormányfőként tevékenykedett–az Alzheimerhez hasonló betegségben szenved. Bár továbbra is a Magyar Szocialista Párt (MSZP) parlamenti képviselője, súlyos egészségügyi állapota miatt már több mint egy éve nem ment be az Országgyűlésbe. A magyarországi online újság a Bors című lapban megjelent riportra hivatkozott, melyben azt állitják, hogy Horn már barátait és ismerőseit sem ismeri fel. A Horn-család kérését tiszteletben tartva, MSZP-s párttársai egyáltalán nem járnak be a volt miniszterelnökhöz. A riport szerint Gyurcsány Ferenc kormány látogatta meg utoljára Hornt.

Horn Gyulát immár egy éve a budapesti Kútvölgyi Kórházban ápolják, ahol média értesülések szerint „sokat sétál” a biztonsági kamerákkal felszerelt folyosókon. Betegsége miatt Horn állandó orvosi felügyelet alatt van. Bár szellemileg jelentősen leépült a volt kormányfő, fizikailag még többnyire jól van.

Kanadai Magyar Hírlap

1 Comment

  • Most már tudjuk, hogy miért viselkedett olyan furán Horn Gyula 75-ik születésnapján. Azt viszont nem értem, hogy miért ilyen titokzatos a Horn család. Mégis egy volt miniszterelnök sorsáról van szó.