Ismét meghalt egy kanadai katona Afganisztánban

2009 március 9 1:37 du. Ismét meghalt egy kanadai katona Afganisztánban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

marc_diabMarc Diab, a Royal Canadian Dragoons nevet viselő egység tagja lett az Afganisztánban folyó haború legújabb kanadai áldozata. Diab-t és a vele lévő négy kanadai katonát a Kandahartól északra fekvő Shah Wali Kot körzetben támadták meg Talibán harcosok. Diab lett a háború 112-ik kanadai katonai áldozata. Ezen kivül egy kanadai diplomata és segélymunkás is meghalt a 2002 óta tartó misszió során. Diab családja 2000-ben emigrált Kanadába Lebanonból és így nem idegen számukra a háború. Jihan Diab, Marc édesanyja elmondta, hogy fia egy „hős,” de azt is kérte, hogy hozzák haza a többi katonát Kanadába. „Mindenki a fiam aki a hadseregben szolgál és azt kérem, hogy mindegyiküket hozzák haza”–mondta a gyászoló Diab.

Marc Diab nyolc éves kora óta a hadseregben akart szolgálni és mindenképpen folytatni kivánta tevékenységét még 2011 után is, amikor várhatóan kivonják a kanadai katonákat Afganisztánból. Marc egy helyi egyházközség aktív tagja volt, ahol egy nyári ifjúsági tábort is vezetett.

A háború áldozatai országok szerint (Kanada és Magyarország kiemelve):

Egyesült Államok 661
Egyesült Királyság 149
Kanada 112
Németország 28
Spanyolország 25
Franciaország 24
Dánia 21
Hollandia 18
Olaszország 13
Románia 9
Lengyelország 9
Ausztrália 8
Cseh Köztársaság 3
Észtország 3
Norvégia 3
Magyarország 2
Portugália 2
Svédország 2
Finnország 1
Dél-Korea 1
Lettország 1
Litvánia 1

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed