Amerikai televíziós műsorvezető kért elnézést Kanadától

2009 március 23 4:12 du. Amerikai televíziós műsorvezető kért elnézést Kanadától bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Négy kanadai katona esett el a hétvégén

Négy kanadai katona esett el a hétvégén

Greg Gutfeld, az amerikai Fox News egyik műsorvezetője visszavonta a legutóbbi műsorán elhangzott mondatait, melyben kigúnyolta a kanadai hadsereget és Kanada megszállásáról viccelődött. Gutfield és a műsorvezető vendégei Andrew Leslie kanadai főparancsnok szavaira reagáltak, aki azt mondta, hogy szerinte a kanadai haderő tartson egy 12 hónapos szünetett 2011-ben, amiután kivonulnak a csapatok Afganisztánból és ne vállaljon egyéb külföldi missziót ebben az időszakban. „A kanadai hadsereg szünetet akartnak tartani, hogy a katonák jógázhassanak, tájakat fessenek és gyönyörű rövidnadrágban szaladhassanak a tengerparton”–mondta Gutfield. „Ez lenne talán a legjobb alkalom, hogy megszálljuk ezt a nevetséges kis országot”–folytatta az amerikai műsorvezető.

Peter MacKay, Kanada hadügyminisztere felszólította Gutfeldet, hogy kérjen bocsánatot sértő szavaiért. MacKay egyébként éppen a kanadai haderő egyik bázisán volt, hiszen a hétvégén esett el ismét 4 kanadai katona Afganisztánban és földi maradványaik most érkeztek haza. „Durva, érzéketlen és gusztustalan”–így minősítette MacKay az amerikai műsorvezető mondatait. Mindenképpen kérjen elnézést a kanadai hadseregtől, az érintett családoktól és Kanadától. Kanada különösen nagy áldozatot vállalt Afganisztánban”–folytatta MacKay.

Gutfeld nyilvánosan is elnézést kért és elmondta, hogy nem akart senkit megbánti. „Nem  akartam megsérteni az egyenruhába öltözött bátor férfiakat, nőket és a kanadai hadsereg családjait. Ezért elnézést kérek”–mondta Gutfeld. A Fox News műsorán egyébként a kanadai királyi rendőrség által hordott piros ruhát is kinevették és az egyik vendég pedig elmondta: nem is tudta, hogy a kanadaiak is résztvesznek Afganisztánban, mert Kanadába úgy is csak azok mennek akik „lazítani” akarnak.

Eddig 116 kanadai katona halt meg Afganisztánban. A 28 éves Scott Vernelli, a 24 éves Tyler Crooks a 20 éves Jack Bouthillier, valamint a 22 éves Corey Joseph Hayes a hétvégén esett a Talibán ellen folytatott harcban.

Kanadai Magyar Hírlap

Tags:

Comments are closed