Bajnai Gordon lehetne a legújabb szocialista kormányfő-jelölt

2009 március 28 12:07 du.2 hozzászólás
Bajnai Gordon

Bajnai Gordon

Tegnap még Takács János Electrolux vezérigazgató, ma reggel pedig Gráf József jöhetett számításba mint szocialista kormányfő-jelölt. Kelet-kanadai időszámítás szérint déltől azonban Bajnai Gordon fejlesztési miniszter a szocialista politikai casting legújabb szereplője. A többnyire kormánypártinak tartott ATV információi szerint az MSZP elnöksége a párt megyei elnökeinek most éppen Bajnai-t ajánlotta fel. Az Index.hu úgy tudja, hogy Oszkó Péter, a Deloitte nevű multinacionális cég magyarországi vezérigazgatója lenne Bajnai pénzügyminisztere . De ennek a potenciális jelölésnek is van szépséghibája, úgy mint az összes többinek is volt. Oszkó ugyanis a HVG című hetilapnak jelentette ki, hogy a közeljövőben nem szeretne politikai szerepet vállalni. „Manapság nehezen tudnám ezt elképzelni. Még nem tettem meg mindent a cégért, így a távozásom cserbenhagyással érne fel. Ráadásul fontosnak tartom a gyerekeim nevelését is; majd ha egyetemisták lesznek, megfontolom”–mondta Oszkó azt elmúlt napokban.

Bajnai nem különösebben népszerű szocialista körökben, de most már nagyon úgy tűnik, hogy ő lenne az utolsó esély, ha az MSZP elszeretne kerülni az egyre inkább reálisnak tűnő előre hozott választásokat. Az ATV honlapján szocialista párt forrásokra hivatkozott a tévé adó, amikor azt írta, hogy egyre nagyobb a „szkepticizmus” a kormánypárton belül. „A párton belül növekszik a félelem és a reménytelenség. Általános vélekedés szerint ugyanis, ha nem sikerül megegyezni egy lehetséges kormányfőben, akkor az előrehozott választás jelenti az egyetlen megoldást, ám ez azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az MSZP 8 százalékos párttá zsugorosidk, az SZDSZ és az MDF pedig eltűnik. Több forrásunk értetlenségének adott hangot, mondván, már ők sem látják át, hogy mi folyik a párt felső vezetésében”–írta az ATV.

Bajnai Gordon jelölésével az MSZP feltehetően abban reménykedik, hogy Kóka János szabad demokrata képviselő meg tud győzni 3 vagy 4 képviselőtársát, hogy szavazzák meg a konstruktív bizalmatlanság indítványt, még akkor is ha az SZDSZ hivatalosan elzárkózna Bajnai támogatásától. Sajtóértesülések szerint Bajnai és Kóka barátok és egykor üzletpartnerek voltak.

Kanadai Magyar Hírlap

2 hozzászólás

  • A budos patkany lemondott illetve lemondattak mert mar megcsinalta dolgat .
    Tovabbra mar csak szegyenbe hozta az MSZMP-t.
    Mi szoltok inkabb egy elore hozott valasztashoz???

  • Szerintem jöjjön az előre hozott választás! Ettől a parlamenttől már nem várhatunk semmit és az elmúlt napokban teljesen eltűnt a kisebbségi MSZP kormány legitimása. Erről egyébként egyedül a szocik tehetnek, hiszen hihetetlenül elrontották a kormányfő-jelölési folyamatot.