A Wizz Air utasai étlen-szomjan várakoztak Svédországban

2009 április 7 4:50 du. A Wizz Air utasai étlen-szomjan várakoztak Svédországban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

wizzairA magyarországi Wizz Air nevű diszkontos légitársaság étlen-szomjan hagyott 50 magyar utast Svédországban, miután törölték  a reggel 8 órai budapesti járatot. Az RTL Klub híradója úgy tudja, hogy még magyarországi időszámítás szerint este 9 órakor is a svédországi Skavsta repülőtéren vesztegelt 50 magyar utas étlen-szomjan. Egy magyarországi fogyasztóvédő szervezet szerint a légitársaság feladata, hogy étkezési lehetőséget biztosítson a külföldön rekedt utasok számára és még szállást is kell nyújtani hosszabb késés, illetve járat törlés esetén. A Wizz Air számára az sem jelent mentséget, hogy itt éppen egy diszkontos légitársaságról van szó, hiszen az ilyen cégekre is vonatkozik a fogyasztóvédelmi szabály. Kathi Attila fogyasztóvédelmi szóvívő szerint a Wizz Air utasai akár 250 eurós kompenzációt is követelhetnek az erősen no-frills légitársaságtól.

Azt RTL Híradó állítólag egész nap kapcsolatba próbált lépni a Wizz Air budapesti központjával, de próbálkozásaik sikertelenek voltak. Így nem lehet tudni, hogy mikor indulhat haza a Svédországban több mint 12 órája várakozó 50 magyar utas. Már többször is előfordultak több mint 4 órás késések a Wizz Air svédországi járatain. Az utóbbi néhány hónap során legalább két ilyen esetről számolt be az RTL.

Sajnos Kanadában és az Egyesült Államokban sem szokatlanok az ehhez hasonló esetek, csak itt ráadásul a csőd közeli Air Canada nemzeti légitársaságnál is előfordul olyan, hogy utasok étlen-szomjan és szállás nélkül maradnak hosszabb késések alatt. Tavaly hozott be egy új szabályt az Air Canada, melynek értelmében csak olyanok számíthatnak segítségre késés vagy járat törlés esetén, akik előre vásárolnak egy ehhez kapcsolódó biztosítási csomagot.

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed