Elkészült a montreáli Trudeau repülőtér új szárnya

2009 augusztus 18 11:12 de. Elkészült a montreáli Trudeau repülőtér új szárnya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ádám Christopher

Elkészült a montreáli Pierre Elliott Trudeau nemzetközi repülőtér új 300 millió dolláros szárnya. A terminál új szekciója az Egyesült Államokba készülő utasokat fogja kiszolgálni. A repülőteret üzemeltető Aéroports de Montréal szerint sokkal gyorsabb és kényelmes lesz az indulás. A levegős, üvegből készült terminál rövidebbé teszi a biztonsági vizsgálatok és a beszállás közti transzfert, valamint 50 százalékkal növeli a check-in, biztonság és vám kapacitását.

James Cherry, az Aéroports de Montréal elnöke élmondta, hogy fontos volt felépíteni az új szárnyat, még akkor is ha idén 7 százalékkal esett vissza a repülőtér észak-amerikai forgalma.

A mostani meghosszabbítás az utolsó eleme volt egy 1,5 milliárd dolláros fejlesztési folyamatnak, mely 2000-ben vette kezdetét. Cherry szerint húsz éves távlatokban kell gondolkodni amikor ekkora beruházásokra kerül sor.

A Trudeau repülőtérről 1,5 millió utas repül évente az Egyesült Államokba és a felszállások száma meghaladja a 30 ezret.
Az új szárny felett felépült egy 275 szobás luxus Marriott Hotel és alatta pedig egy 500 férőhelyes mélygarázs. A repülőtéri adminisztráció arra is számit, hogy 2013-ig elkészül a belváros és a Trudeau közti gyors vasútvonal, mely az új amerikai szárny alá futna be.

Comments are closed