A szocialista kampánydal szerint Európa „közös ország”

2010 február 20 1:01 du. A szocialista kampánydal szerint Európa „közös ország” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Európa közös ország, ahol eltűnt minden határ. Ez a földrész ahol élünk, Európa balra áll–szól a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kampány-nyítóján bemutatott új kampánydal. A country és keresztény revival stílusra épülő dal helyenként a 2006-os „Igen, Igen” féle számra is emlékeztet. A pezsdítőnek és lelkesítőnek szánt dalt a párt kampányrendezvényén mutatták be és máris letölthető a szocialista párt honlapjáról, akár mobil csengőhang formában is. A rendezvényen felszólaltak a párt vezető politikusai, köztül Lendvai Ildikó pártelnök, Gráf József, a párt népszerű agrárminisztere, Kovács László egykori külügyminiszter, pártelnök és európai uniós biztos, valamint Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A rendezvényre a budapesti SYMA csarnokban került sor ahol a tudósítók szerint két ezren lehettek a jelenlévő párttagok és többségben nyugdíjas szimpatizánsok.

Lendvai Ildikó bemutatta a jelenlévő prominens politikusokat, köztük Bajnai Gordon miniszterelnököt, akit tapsvihar övezett. De ennél is jóval nagyobb volt a taps amikor a pártelnök Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt köszöntötte a színpadról és a jelenlevők közül többszázan a „húzzunk bele” jelszót kiabálták.  Ledvai a párt egységére tette a hangsúlyt és elmondta a renzedvényre olyanok is eljöttek, akik nem régen a pártra haragudtak, vagy a baloldalért aggódtak. „Muszálj megküzdenünk a baloldal erejérét, az ország jövőjéért, a magunk hiteléért. Most is van aki a baloldal dőltére spekulál. Ezért muszáj Herkulesnek lennünk”–mondta a pártelnök, utalva Ady Endre versére.

Lendvai elmondta, hogy Orbán Viktor fideszes miniszterelnök-jelölt által elmondott, és a múlt héten nyilvánosságra került kötsei beszéde a „lopakodó egypárt rendszer” veszélyét hordozza magával, hiszen itt Orbán „egy centrális politikai erőtérről” beszélt, mely „kicsinyes értékviták” nélkül kormányozná Magyarországot 15-20 éven keresztül. Lendvai szerint a szocialista párt kell, hogy maradjon a „kontroll,” mely megakadályozza azt, hogy egy párt évtizedekre bebetonozhassa magát a hatalomba.

A pártelnök továbbá beszélt „önbizalom-tolvajokról” akik kétségbevonják az elmúlt 8 év szocialista kormányzat teljesítményeit. „Egy híttérítő egyszer azt mondta: ‘a templomba járás még nem tesz önmagában kereszténnyé, ahogy a garázsba mászkálás sem változtat autóvá.’ Hazafivá sem száz nagy-Magyarország matrica, pláne nem az Árpád-sávos zászló tesz, hanem éppen a közös teljesítmény megbecsülése és vállalása”–mondta Lendvai Ildikó.

Április 11-én kerül sor az Országgyűlési választás első fordulójára. Bár az utóbbi napokban közölt felmérések szerint csökkent a Fidesz előnye, az MSZP-nek még nem sikerült aktivizálni szavazóbázisát, vagy visszacsábítani a kiábrándult baloldali szavazókat.

Ádám Christopher

Comments are closed