A magyarok beperlik a clevelandi egyházmegyét

2010 augusztus 14 1:21 du.2 hozzászólás
Charlie Feliciano, a clevelandi egyházmegye egykori jogi tanácsadója, pert indit a püspökség ellen

Charlie Feliciano, a clevelandi egyházmegye egykori jogi tanácsadója, pert indit a püspökség ellen

Egy pénteki sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a bezárt clevelandi Szent Imre Egyházközség egyik csoportja pert indít a római katolikus egyházmegye ellen. Az ügy érdekessége, hogy a magyarokat Charlie Feliciano, az egyházmegye egykori jogi tanácsadója képviseli a püspökség elleni perben. Feliciano ügyvéd már kapcsolatba lépett az  Ohio állam általános védőügyvédi (attorney general) hivatalával és a Richard Lennon püspök által vezetett egyházmegyével szembeni pénzügyi vizsgálatot kezdeményezett. Feliciano arra kiván fényt deríteni, hogy a püspök mit tesz a Szent Imre Egyházközség bankszámláján lévő több mint 750 ezer dollárral, illetve a templom egyéb értékeivel.

„Úgy tűnik, hogy a templomok szisztematikus kifosztásának nincsen határa”–mondta John Juhász, a per egyik kezdeményezője. John Juhász júliusban személyesen is találkozott Lennon püspökkel és arra kérte, hogy azonnali hatállyal nyissa ki a Szent Imre templomot, hírdessen meg egy kibékítési szentmisét, mely az egyházmegye által megsértett katolikusoknak nyújtana lelki megnyugvást és azonnal helyezze vissza állásába a fizetésétől, betegbiztosításától és papi fakultásaitól megfosztott Siklódi Sándor atyát. Lennon mind a három kérést elutasította.

Tags:

2 hozzászólás

  • Szerintem minél hamarabb razziázzák meg az egyházmegyét és a püspöki hivatalt. Csak ekkor derülne ki minden!

  • Androvich Tamás

    Kedves Szerkezstő Úr és Olvasók! A Szent Imre Eghyázközség bankszánláján nincs 750 ezer dollár. A telek és a templom értéke talán az, de jogilag az az Egyházmegye tulajdona! Sok sikert a pereléshez, azonban valakit beperelni azért, mert saját tulajdonával rendelkezik nem igazán nyerő per!