Elhunyt a torontói magyar televízió producere

2011 augusztus 15 9:40 de.5 hozzászólás
Kosaras Pufi

2011 augusztus 13-án hirtelen elhúnyt Kosaras Vilmos (Pufi), a Kanadai Magyar Televízió (KMTV) alapítója és producere. Kosaras Vilmos 1940 május 24-én született Zalabesenyőn.1962-ben végzett a Rózsahegyi Kálmán Színiiskolában,  később a győri Kisfaludy színházban tevékenykedett. 1965-ben Budapestre költözött és a Kamara Varietébe került, aztán 1966-tól a Magyar Televízió (MTV) rendezőasszisztense volt. 1967-től a budapesti Moulin Rouge művészeti vezetője. 1973-ban emigrált Kanadába és szinte azonnal bekapcsolódott a torontói magyar közösség életébe. 1987-ben megalapította a Torontói Magyar Színházat.

Színházi tevékenységén kívül, Kosaras Pufi torontói rádióműsort is szerkesztett és még utolsó napjaiban is a heti magyar televíziós program összeállításán dolgozott. A KMTV programja minden szombaton déli 12.30-tól volt látható az OMNI 1 csatornán.

Kosaras Vilmos utolsó bejegyzése 2011 augusztus 12-én a torontói CanadaHun című fórumon (ahol évek óta aktív volt a Torontói Magyar Kultúrközpont körüli fejleményekben és a párbeszédben) így szólt a Magyar Házról:

„Sajnáltam, hogy nem lehettem veletek. Magához szólitott a Sunnybrook, de Veletek voltam gondolatban. Örültem annak, hogy egyre nagyobb lesz az egyetértők tábora. Persze eredményes csak akkor lesz az együttmüködés ha fogjuk egymás kezét és nem tiltakozó akciókban, felelőtlen hőbörgésekben ölt testet hogy valamit el tudunk érni. Szóval aktuális az ADD A KEZED, amit még a jelenlegi vezetőségi tagok is bevállalhatnak, mert a kijelentéseik nevetségesek. Elhatárolódom, nem adom a nevem, s hasonló ,,kikinlódott mondatok messzire nem visznek. Remélem a következő gyülésen ott lehetek és a szerény munkálkodókkal közös nevezőre kerülök. Amit a TV segithet, továbbra megteszi. Hivjatok. Pufi „

Nyugodjék békében!

Tags:

5 hozzászólás

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    …Elgondolkoztató. Ha 1973-ig Magyarországon élt Kosaras úr, ráadásul a Moulin Rouge művészeti vezetőjeként tevékenykedett (tehát politikailag nem üldözték) akkor 1990 után miért nem jött haza? Persze ezt a kérdést sok-sok egykori magyarnak is feltehetném.

  • „… akkor 1990 után miért nem jött haza”

    Én szintén az itthon-átvészelőkhöz tartozom, de ennek ellenére nem teljesen értem a fenti kérdést. Ha valaki 17 évet él valahol, és így kialakít egy egzisztenciát, továbbá munkakapcsolatokat, baráti kapcsolatokat, és ami a legfontosabb, családi kapcsolatokat is. Ezeket nem lehet felrúgni azon okból, hogy az óhazában megváltozott a politikai berendezkedés.

  • Bencsics Klára

    Nem bírtam szegényt!

    Nyugodjék békében!

  • Kedves Klára, ezügyben jobban tette volna, ha meg sem szólal. Ugyanis a kutyát sem érdekli, hogy Ön kit szeretett vagy sem.

  • Judith-nak igazavan,halgatni neha arany,ez ream,is vonatkozik.:)