Hóvihar dél-Ontarioban és Québecben

2011 december 27 8:00 du. Hóvihar dél-Ontarioban és Québecben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Toronto és Montreál között, illetve a montreáli szigettől északra fekvő régiokban jelentős mennyiségű csapadékot vár az Environment Canada. Ottawában 10-től 15 centiméter hó hullhat ma éjszaka és szerda reggel között, miközben Montreálban 10, Torontóban 5 centiméteres hólepelre ébredhet a helyi lakosság. Montreálban még szerdán napközben egy extra 4 centiméter havat várnak. Az Environment Canada riasztást tett közzé közép és kelet Québec tartományra, hiszen helyenként az akár 40 centiméteres, intenzív havazás mellett 20mm eső, illetve jeges eső, valamint 50 kilométer/órá sebességű széllökések is várhatók.

Az erős havazás és ónos eső ellenére, az átlagnál melegebb időre számíthatunk dél-Ontarioban és dél-Québecben. Montreálban plusz 2 fokra ébredünk szerdán a reggeli órákban, azonban ez napközben minusz 6 fokra fog visszaesni és csütörtökön már minusz 13 fok lesz Kanada második legnépesebb városában. Ottawában minusz 4 fokra ébrednek a fővárosiak és délutánra a nappali hőmérséklet minusz 9 fokra esik vissza. Csütörtökön minusz 19 fok várható a fővárosban. Torontóban hideg lesz szerdán, egész nap minusz 6 fok alatt marad a hőmérséklet, csütörtökre pedig minusz 11 fokot vár az Environment Canada.

Az Air Canada nemzeti légitársaság jelentős késésekre számít a Torontóból, Ottawából és Montreálból induló járatoknál. A Porter regionális legitársaság Windsortól Québec városig terjedő hálózatát érintheti a hóvihar. Kedd estére már három tucat járat indult késve a torontói Pearson repülőtérről.

Egyes Ontario-i településeken drámai mértékben csökken a hőmérséklet. Sault Ste. Marie-ben, Sudbury-ben és North Bay-ben 24 óra leforgása alatt több mint 20 fokkal esett a hőmérséklet.

Az atlanti tartományokban nagy mennyiségű ónos esőt és orkán erejű széllökését várnak szerdán. Nova Scotiában és Labradorban 35 és 40 mm közti csapadékra számítanak, Newfoundland tartomány Wreckhouse környékén, illetve a Cape Breton highlands régióban pedig 130 kilométer/orá sebességű széllökéseket várnak.

Tags:

Comments are closed