A holnap réme

2012 január 17 2:41 du.24 hozzászólás

A sokéves propaganda kampány és a szűntelen kettősbeszéd ide torkollott tehát.

Az Európai Únió nagyvonalúan beleegyezett abba, hogy Orbán Viktor felszólaljon a Magyarorszagról szóló vitában holnap délután. Teheti ezt mintegy az utolsó szó jogán, mielőtt teljesen lenullázzák őt is meg az országot is. Beleegyeztek, annak ellenére, hogy évek óta egyre fokozódó intezítással szónokol az Únió ellen, miközben pénzt kér tőlük. A strasburgi parlament természetesen könnyen megengedheti magának, hogy mégegyszer meghallgassa a hagymázas szóbeli hadakozást, a tagadását mindannak, amit Orbán a demokrácia, a józan ész, a felvilágosodás, de mindenek előtt Magyarország ellen elkövetett, már ismerik őt, tudják, hogy mire számíthatnak. Tudják már előre, hogy a magyarok nevében fog szavalni, akik ugyan nem követtek el semmi többet, mint azt, hogy lovat adtak alá, de erre mégsem hatalmazták fel őt. Majd kikéri magának, hogy őt, a nemzet simbólumát, a kétharmadost, az üdvöskét eljáras alá vonják. Az okokról, a nemzetközi megállapodásokrol, vagy a közösség érdekeiről hallani sem akar, amit ő tesz és mond, annak van csak értelme.

Meghallgatják, mondom, talán utoljára, mert ez még belefér az egyre fogyó türelmükbe és mert ennyit még megengedhetnek maguknak.

De a megcsalt és becsapott Magyarország megengedheti-e magának, hogy ez a notorius hazudozó, hamiskártyás, aki az egyházaktól, nyomorékoktól és nyugdíjasoktól lopta el a létalapjukat, a nevünkben beszéljen?

Hogy Strasburgba még beengedik az nagyon szép tőlük, de hogy Magyarországról kiengedik, az nagy könnyelműség.

Kerekes Sándor (Toronto)

24 hozzászólás

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Sándor!
    Meg KELL, hogy engedjük… mert egyelőre még Orbán Viktor Mihály a miniszterelnök.
    De reméljük, már nem sokáig.

  • A holnap réme?A ma réme!!!!!!!!

  • Dr. Molnár András

    Én nem fogalmazok ennyire keményen, de mi itthoni magyarok érezzük azt, hogy az ország szekere nem a legjobb irányban halad. Orbán Viktort és pártját arra hatalmazta fel a „nép”, hogy ezt az országot demokratikusan és jól vezessék és itt még számos érvet fel lehet sorolni.
    Nagy bizakodással és reménnyel voltunk tele és vártuk azt, hogy jobb lesz az életünk. Ehelyett azt tapasztaljuk, hogy a bizonytalanság egyre nő. Az árak a csillagos égbe szökellnek és itt is sokat lehetne panaszkodni. Sokan azt véljük látni – hogy az sem igaz – amit kérdeznek – de vajon miért és kinek jó ez?
    Azt a bizonyos „nép”-et nem érdekli, hogy piros-e, zöld-e vagy kék a kormány, de igenis érdekli, hogy holnap meg tudok-e élni, lesz-e holnap munkahelyem, lesz-e nyugdíjam holnap és még sok hasonló.
    1990-ben a rendszerváltás idején lehetőségünk volt arra, hogy megteremtsük „Kelet Svájc”-át. Az akkori vezetőink elmulasztották a lehetőséget. 2005. május elsejétől az „Európai Unió” nevezzem így: „Európai Egyesült Államok” tagja vagyunk. Ebben az esetben viszont vezetőink kötelessége betartani ennek az országnak a törvényeit és előírásait. Ehelyett mi történik: – igyekszenek a szájuk íze szerint azokat megváltoztatni, cigány módra elsumákolni, vagy az ő érdekeiknek megfelelő űj törvényeket kreáln és nem utólsó sorban a „demokracia iránt elkötelezetség”-et szajkózni. Talán ezt még sem kellene. A pofátlanság teteje, hogy óvodás gyereknek megfelelő ésszel azt nyilatkozzák, hogy támadás érte, vagy éri az országot ( a tiszta vízért és a magyar földért megy a harc). Megy a csudát a harc ezért – ez a kevésbé művelt emberek ámítása és merő propaganda. A kormány – Orbán Viktor vezetésével vegye már tudomásul, hogy változtatni nem lehet önszántukból – csak az Európai Uniós vezetéssel való egyzetetés után. Mindezek, az ostobán – az elvtelen gombnyomogatókkal – meghozott törvények – amelyekbe oly „sok munkát” fektettek teljesen felesleges volt, pontosabban ezek árát a mi népünk fizeti meg és fogja megfiziteni (lásd: üzemanyagok, élelmiszerek árának emelése és még sok más.). Sorolni lehetne a nyugdíj-korhatár emelésre hozott intézkedéseket, a magánnyugdíj pénztárkak vagyonának lenyúlását és mi tudjuk hogy „a nem FIDESZ elvhű, vagy azzal nem lojális” dolgozók leépítését – szóval panaszkodjak, nincs értelme, de ezután igyekszem figyelmesebben közlekedni.
    A jobbikban sokan bíztunk – ez tagadhatatlan – de amikor a kultúrálatlan, etikátlan és goromba viselkedést látjuk – akkor ez sokunktól ez távol áll. Szégyenlem a magyarságomat ilyenkor – mert ez a durva viselkedésük arra jó, hogy lejárassák a hazánkat. Kíváncsi vagyok arra, hogy Vona mikor fog előadást tartani a Torontói Egyetemen, vagy a Munk intézetben, hogy Magyarországon üldözik a „Jobbik kisebbség”-et.
    Oly nagyon áhítom azt, hogy dícsérjem a mi kormányunkat vezetőinket – de sajnos ezt nem tudom megtenni – pedig szeretném, de az igazságérzetem ezt nem engedi – de ezért nem érzem, hogy hazaáruló lennék – mert nem is vagyok az, csak egy szürke kis magyar ember – aki szeretné „rózsaszinebbnek” látni az országunkat és a körülményeinket.

  • Karády Péter

    Hiába, gyenge az emberek emlékezõ tehetsége.
    1.- Gyurcsány kirabolta és elkotyavetélte az országot
    2.- Kirobbant a nyugat gazdásági õsszeomlása.
    3.- A korrupcio hihetelen méreteket ért a Gyurcsány kormány ideje allat.

    Mégis milyen csodákra várnak Orbántol.

    A nagytakaritásra abszolut szukség volt és van.

  • Karady Peter

    ha lenne szives az allitasait konkretumokban megfogalmazni, mert en mindezt maskent tudom….
    a takaritast pedig mindenki kezdje a sajat haza tajan!

  • Gá gá gá libu libu gá gá gá, miskuci, szart sem érdekel, hogy te mit hogy tudsz, gá, gá, gá!!!

  • Berényi István

    Aha, láttam a közvetítést, kegyetlenül lenullázták Orbánt.. :DDDDD Érdekes hogy mindegyik bírálat baloldalról jött, és annyiban merültek ki hogy az a pedofil Kohn-Bandita idegtől eltorzult fejjel ordítozott ilyeneket hogy „Magyarországon miért kell félniük a cigányoknak?” Ezen a legjobban a magyarországi cigányok röhögnek, itt valójában a magyarok félnek a szamurájkardokkal szaladgáló vagy facebookon azzal pózoló „jóarcú „kisebbségek miatt. Ez nem előítélet, hanem utó. Rettegésben él a magyar a saját hazájában, és a gyilkosait akarják beállítani áldozatnak. Pfuj!

  • Berényi István

    Dr. Molnár András, az EU nem ország, hanem egy szervezet, mint a NATO vagy a FIFA. Lehet hogy megalapítását a közös értékek szorgalmazták, de hogy a jelenlegi működése az egyéni érdekeket szolgálja, főleg a lobbiérdekeket, az biztos. Magyarország kormányának elsősorban a magyar érdekeket kell képviselnie, utána jöhetnek az EU-s érdekek. Ezt Önöknek baloldaliaknak nehéz lenne elmagyarázni, de egy Kossuth vagy egy Széchenyi megértené.

    A cikkről annyit, hogy körülbelül mindennek az ellenkezője történt meg ma, csak meg kell nézni a közvetítést. ennyit erről hogy előre leírják egyes Kerekes Sándorok hogy mi fog történni az ő eltorzult világképük szerint.

  • Meghallgattam Orbán Viktor beszédét, és nem tudok vele azonosulni.

    Tudom, a hazai cigányságról nehéz érzelmek nélkül írni. Mindannyiunknak vannak rossz tapasztalataink velük kapcsolatban. De Berényi Úr, ha kicsit jobban ismerné őket, akkor tudná, hogy a vidéki cigányság (a fővárosiról kevés a tapasztalatom) nagyon kiszolgáltatott helyzetben van, és sokan tényleg félnek, és joggal.

  • Kedves Berenyi Uram!

    Nem tudom, hogy milyen kozvetitest latott, de az amelyet en lattam bizony meglehetosenigazolta a cikk varakozasait.
    Talan ha csak Orbant latta, esetleg gondolhatja, hogy eleg jol ment neki, de ha a tobbi hozzaszolast is megnezte volna, vagy a vita utani sajtoertekezletet, akkor lathatta volna, hogy az iotelet egyontetu volt Orban ellen. Senki nem allt fel Magyarorszagot vedelmezni. No persze az itteni hangnemhez szokott megfigyelo nem veszi eszre egykonnyen a finom fogalmazasokban, formalis megnyilatkozasokban megnyilvanulo undort. De azert az ott volt megis.
    On ragaszkodik a szokasos ostoba tagadashoz, a vegsokig kitart tarthatatlan allaspontja mellett. De ez csak az on es baratai baja. A vilag valtozatlanul halad elore, Onokkel, vagy Onok nelkul. Es amig ez vegbemegy Magyaroszagbol lesz a vilag legvidamabb Burmaja.

  • T.Mata Tata! Ugy láttom hogy ön csak a szélsősséges televiziókat részesiti előnyben,ezért a sorozatos megjegyzéseihez nem is szólok hozzá,mivel ez a tény önmagáért beszél.Karády Péter állitása csusztatás,és nem fedi a valóságot sem.A nagy fülke forradalmár vezire amikor átvette az átveréssel hőn áhitott hatalmát mind bel és külföldön azt nyilatkozta hogy az ország állapota megfelelő,nézzen legyenszives utána,ezek szerint ki nem mond igazat,döntés az öné.A nagytakaritásra ugy lett volna szükség ha abban mindenki érintett lett volna,de a gazdagoknak ad,a szegényektől elvesz,nem egy országban élünk?Menjen el a szegényebb régiókban legyenszives,s győződjön meg a saját szemével hogy ezek az emberek mennyit nélkülöznek,szenvednek,hogy egyik napot a másik után tul éljék!ez a gyalázatos tett!!!T.Berényi István!nem egy élő közvetitést néztünk?Vagy már ön a kimoderáltat nézte?Kossuthot és Széchenyit ne is emlitse legyenszives a nagy fülke forradalmárral,ez szentség törés lenne!Az ön által emlitett nemez hazafiak a nemzet,az ország,az emberek érdekeit szemelőt tartva politizáltak.Az ön ,, kedves vezire” pedig nem ismeri csak a gazdag rétteget,mert minden eddigi áldásos tevékenységével őket segitette,őket hozta még előnyösebb helyzetben.Minden eddigi intézkedésével pedig a szegény embereket sujtott és a nyugdijasokat!Kedves uram nem egy országban élünk:?Soroljam: egykulcsos adó bevezetése,nyugdijpénztári pénzek elvétele,az özvegyi illetékmentesség eltörlése,a végtörlesztés,a különféle adókkal is a szegény embereket terhelték,nyugdijasok megsarcolása,visszamenőleges nyugdijak átnevezése,megszüntetése,megadóztatása,családipótlék befagyasztása,a szuperbruttó kivezetésével is a szegény emberek járnak rosszul mert kevesett keresnek,a gyeden lévők 165 e Ft alatt több tizezer forinttal kapnak kevesebbet de sorolhatnám a végtelenségig!Kedves uraim nem egy országban élünk v. a kedvezményezett felső tizezerhez tartoznak!Itt Berényi ur ha valakinek a világképe eltorzült az éppen önné és társaié!Azt hogy nem egy televiziót nézzünk arról ön tehet,mert én pld egyenes adást néztem s nem az ECHO.Hir,M1,M2,Duna televiziókat,amelyek mind hir televiziók!S még mielőtt azt mondaná a komcsi ATV nem az internetten néztem!Ennyi!!!!!

  • Ja még uraim,nem a holnap réma hanap a ma réme!!!!!!

  • Kerekes te egy született igazi nagy barom vagy a zöldek buzijával élj bensöséges kapcsolatot. Az EU. zsido vezérei már tultesznek Brezsnyeven is Az legalább szemtöl szembe megmonta, hogy mi a paracs, nem ismerte a sunyiságot.

  • Berényi István

    kedves Ámbátor.

    Végignéztem mind a két órát, és a sajtótájékoztatót is. Maga azt írja senki nem állt fel Mo-ot védelmezni. Akkor gondolom hogy példának okáért Joseph Daul is azért mondta, hogy „ha az összes nemzeti alkotmányt elemezni kezdenénk, meglepő dolgokat fedeznénk fel”, mert nem áll ki Mo- mellett. És mivel nem állt ki senki Orbán és Mo. mellett, akkor biztos élőben rákeverte valaki a hosszú tapsokat a közvetítésre Ov minden egyes megszólalása után. És valaki alattomosan biztos lehalkította az egyébként viharos tapsolást, amit Cohn-Bandita őrjöngése váltott ki. Meg véletlenül nyilatkoztak később angol, francia, német, osztrák, lengyel, litván, román képviselők, meg politikai elemzők nagy része pozitívan az Orbán beszédről. Az is véletlen, hogy egy baloldali(!) francia lapban ilyen idézetek jelennek meg: „újdonság az unió történetében, hogy egy tagállam politikai vezetője személyesen és főleg önként jelent meg az Európai Parlament előtt, hogy politikáját elmagyarázza. Renaud Dehousse szerint ez olyan újdonság, amely egy európai nyilvánosság kialakulásához vezethet.” És véletlenül írják amúgy baloldali lapok, hogy Orbán leiskolázta az eut. Ismétlem, ez mind véletlen volt. (gyengébbek kedvéért: irónia)

    Ha hallotta is volna a közvetítést, nem csak hallgatta volna, akkor feltűnt volna OV békülékeny hangneme, ugyanakkor néhány pontban tanúsított hajthatatlansága. és azt is észrevehette volna, hogy semmi konkrétumot nem tudtak felhozni a láthatóan felkészületlen, pl. az Alkotmánybíróságot a legfelsőbb bírósággal összekeverő, KIZÁRÓLAG balliberális és zöld támadók. És feltűnt volna továbbá, hogy milyen technikai jellegű, lényegtelen hülyeségeket kér az eu tőlünk. (pl, hogy a bírák ne esküdjenek fel az alkotmányra.. miért pont ők ne, mikor mindenki másnak kell? És eddig miért nem volt baj, hogy 20 éve fel kellett rá esküdniük, miért lett ez ilyen égetően fontos probléma stb. nem folytatom, meg kell nézni és meg kell érteni.) Minden politikai elemző -jobbos és balos egyaránt- szerint színvonaltalan volt a tegnapi vita, semmi konkrétum nem hangzott el a bírálók részéről, csak az ilyen hazug lózungok hogy „Magyarországon félnek a cigányok és a zsidók” Ez volt a nemzetközi baloldal kőkemény érvrendszerének alapja.

  • Berényi István

    Lőkös, elárulom magának hogy az Eu honlapján élőben lehet követni a parlament tevékenységét, ott néztem. Na nem mintha nagy baj lett volna ha a Hírtévén néztem volna, mivel tudomásom szerint ott is leadták a teljes több mint két órás anyagot, aztán meg is ismételték még aznap. A bankadó tuti a gazdagokat segítette, azért lázadtak ellene a szegények ugye? ha nagyon tudni akarja, mitől van ekkora szarban az ország, akkor nézzen hosszútávú statisztikákat. Ott kezdődött minden hogy a kommunizmus végén eladósították az ön elvtársai az országot, aztán ezek utódai folytatták ezt a szép hagyományt 2002-től kezdve. Az ükunokáink is a kamatokat fogják fizetni, csak közlöm önnel, mindezt úgy hogy egyáltalán nem látszik meg az országon a felvett sokezer milliárdos uzsorakölcsön. A nyugdíjasokat úgy „megsarcolta” a Fidesz, hogy a szomszédom nem akarta elhinni, hogy mitől nőtt meg a nyugdíja 6500 ft-tal, mikor a balos újságokban meg az ATVn minden nap azt hallja és olvassa hogy kevesebb lesz. Aztán ott a bérkompenzáció, de ennek úgy látom már túl bonyolult az átláthatósága önöknek.

    Hogy Orbán azt nyilatkozta az átvételkor hogy az ország állapota megfelelő? Ez szerintem, hogy megfelelő, nem épp azt jelenti hogy rohadtul jó, ez egy nyilatkozat volt a piacok megnyugtatására. Nem mondhatta azt hogy szarban van az ország, mert láthattuk Szijjártóék példáján hogy ilyen kijelentésekre hogy reagálnak az agyatlan piacok. Ha már szóba került, Medgyessy nyilatkozta 2002-ben hogy üres az államkincstár, aztán olyan osztogatásba kezdett ebből az „üres” államkincstárból, hogy csak na. Ha az mszp véletlenül növelte a nyugdíjat, azt ötszörösen visszavette a megnövelt gáz és stb árakon. maga ezeket akarja vissza a hatalomba?

    Mondjon már egy jobb alternatívát a Fidesznél. (leszerepelt Mszp kilőve, DK Gyurcsány Ferenccel említésre se méltó, a Jobbik szerintem magának nem alternatíva, az LMP meg a kék szdsz zöld festékkel leöntve, de alul ugyanaz a szétrohadt, levitézlett gépezet)

  • Berényi István

    Nem tudom megérteni, hogy vannak olyan idióták, akik szerint ezek a Cohn-Banditáék elolvasták a teljes magyar alkotmányt, és tisztában vannak a magyar helyzettel. Elég csak arra gondolni, amikor ez a hülye pedofil a censored feliratú Magyar Nemzetet lóbálta amikor éppen a médiatörvény ellen makogott. Akkor már látható volt hogy mennyit tudhat az egészről. Most ugyanaz a helyzet. A teljes felkészületlenségüket tegnap bebizonyították. De nem ők a fő hibásak, hanem hazai elvbarátaik, a Mesterházyk, Jávorok, akik mindenféle hazugsággal tömték tele a fejüket, ők meg beégnek amikor helyreteszi OV a dolgokat, mint mondjuk tegnap.

  • Berényi István

    Javítás: nem a bírák , hanem a monetáris tanács tagjai ne esküdjenek fel az alkotmányra, elnézést.

  • hogy jon ide, hogy pedofil? az, hogy orban veri a gyerekeit meg a feleseget, az talan erkolcsileg felsorendubbe teszi?

  • Klara Bencsics

    Kitünő, tárgyilagos ellemzését tegnap történteknek,megköszönöm, Berényi István!

  • Berényi István

    Libás.
    Még ha verné is a gyerekeit meg a feleségét OV (ami természetesen nem igaz), egy fokkal az is jobb lenne a pedofíliánál. Amúgy úgy jött ide hogy pedofil, hogy ilyeneket ír pl. Le grand basar c. könyvében: „Többször is megesett, hogy néhány gyerek lehúzta a sliccemet, és elkezdtek simogatni engem. A körülményektől függően eltérően reagáltam minderre, de a vágyuk mindenképp problémát jelentett számomra. Miért nem egymással játszotok, miért engem választottak ki, és nem más gyereket? – kérdeztem tőlük. De ha kitartottak, én is visszasimogattam” . 1982-ben, egy interjúban tért vissza élményeire: itt elmondta, hogy mennyire élvezte, amikor óvóbácsiként pár hónapos vagy kétéves gyerekek „popóját” moshatta, vagy egymást tapogatták, simogatták a gyerekekkel. „Tudja, ha egy öt, öt és féléves leányka elkezd vetkőzni, az valami fantasztikus. Fantasztikus, mert ez egy játék, egy őrületesen erotikus játék.” Na körülbelül ezért pedofil a Kohn-Bandit, nem kevés EU-s képviselő szóvá tette már ezt, gyakorta visszatérő vád, és nem is igazán alaptalan ilyen szövegek ismeretében. És most maga mutasson nekem egy forrást arról, hogy OV veri a feleségét meg a gyerekeit és kvittek leszünk.

    Kedves Klára, szívesen 🙂

  • Akkorhat, kedves Berenyi uram hadd lassuk, hogy alkalmasint mi volt a hatas:

    „STRASBOURG, France — The European Union stepped up its criticism of Hungary’s government on Wednesday, saying its crackdown on the media violates an essential freedom in EU countries.

    EU Vice President Neelie Kroes said that in addition to the three legal challenges against the bloc already has raised with the former Soviet-bloc country – which many fear may be slipping back toward authoritarianism – she also is worried that press freedom is under threat.

    The warning came hours ahead of Hungarian Prime Minister Viktor Orban’s visit to the European Parliament to address his critics.”

    (http://www.utsandiego.com/news/2012/jan/18/media-freedom-in-hungary-now-under-eu-microscope/)

    Amibol vilagosan kiderul az, hogy annyira nem biztak Orbanban, hogy mar egy nappal elore elinditottak az eljarast ellenunk, barmit mondjon is masnap. Mig a kutya ugat, a karavan halad.

  • Én nem tudom, hogy az EU parlamentből ki olvasta el az alaptörvényünket, ki nem. Én elolvastam, és mondhatom, kritikán aluli. A Preambuluma maga tragikusan szinvonaltalan, de az egész valahogy nem jó. Az látszik belőle, hogy meg akartak „ágyazni” benne későbbi törvényeknek. Ami nem helyes, mert az alkotmány célja ennél jóval magasztosabb kellene legyen. Az kéne legyen a zsinórmérték, ahhoz kéne a többi törvényt alakitani, nem forditva. Nem kelt jó érzést egyáltalán, nem érzem úgy, hogy értem, értünk született. Ez a Fidesz alkotmánya, nem az országé. És akkor még a megalkotás, elfogadás körülményeit nem is emlitettem.
    Nem tudom, az a pár száz képviselő, akinek a neve ott van, mint elfogadó, hogyan tud majd önmagával elszámolni, ha (talán) egyszer rájön, mit csinált. Nem hiszem, hogy elvetemült gazemberek lennének mindannyian, de hogy meg vannak vezetve, vagy gyávák, azt gondolom. (Na persze, nyilván van, aki meg lett fizetve és ezért, de nem hiszem, hogy mind.) Sokakkal ellentétben azt sem hiszem, hogy agyon kéne csapni mindet. Elég büntetés lesz, ha csak lehajtott fejjel járhatnak majd a szűkebb pátriájukban, mint ahogyan azt is megérdemlik, hogy osonni kellett ki-be az Operába. A gerinctelenség nem büntethető jogi eszközökkel, de a megvetés is kemény tud lenni.

  • Berényi István

    „Majd kikéri magának, hogy őt, a nemzet simbólumát, a kétharmadost, az üdvöskét eljáras alá vonják. Az okokról, a nemzetközi megállapodásokrol, vagy a közösség érdekeiről hallani sem akar, amit ő tesz és mond, annak van csak értelme.”–Most őszintén, ez történt Brüsszelben?

    És most egy kiss off

    Cicamic!

    Önt mi zavarja a preambulumban? Nyilván az hogy van benne egy kis nemzeti büszkeség, ez minden baloldalinak érthetetlen dolog. Merjünk kicsik lenni, ugye. Vagy az, hogy utalás történik istenre, a kereszténységre, de minden más vallás fontosságára? Ez esetben a német, a görög, a lengyel és az ír alkotmány preambulumát is minősítse le. Az zavarja, hogy szó esik a magyar nyelv védelméről? Olvasson el néhány cikket ezen a honlapon, és megérti, miért van erre szükség. Széchenyi után: nyelvében él a nemzet. Vagy az a baj, hogy a Himnusz első sorával kezdődik? Az a baj vele, hogy a régi technokrata, az ember szívét hidegen hagyó, lélektelen szövegezés helyett itt megjelenik egyfajta emelkedettség?

    És most maga az alkotmány

    „És akkor még a megalkotás, elfogadás körülményeit nem is emlitettem.”–Akkor én megemlítem, arra gondol hogy az ellenzék minden egyes alkalommal kivonult a teremből, hogy önként ne vegyen részt az alkotmányozási folyamatban?

    Az a baj vele, hogy nem valamelyik másik ország alkotmányának szó szerinti, magyarra fordított átirata? Képzelje, én az EU-s alkotmányok nagy részét elolvastam, borzasztó dolgok vannak sokban, de soha egyik másik ország se szólt bele egy ország alkotmányozásába se. Ez belügy, semmi köze hozzá idegeneknek. Vagy az a baj vele, hogy megemlítik, hogy a házasság férfi és nő között fennálló intézmény, és a társadalom alapja a család? Ez egy olyan országban miért rossz dolog, amelyiknek a népessége a világ 200 országa közül a 3. leggyorsabban fogy?

    „Ez a Fidesz alkotmánya, nem az országé.”–Ha lehetne olyan alkotmányt csinálni, ami megfelel minden embernek az országban, akkor nem toporgott volna 20 évig egy helyben a folyamat. Így csak olyat sikerült csinálni, ami az emberek DÖNTŐ TÖBBSÉGÉNEK felel meg (lásd közvéleménykutatások, nemzeti konzultáció stb.) Az emberek rábízták a Fideszre az alkotmányozást, mindenki tudta, hogy ha kétharmados többséget szerez, akkor alkotmányozhat és fog is. Ennek fényében mentek el szavazni. A Fidesz nem zárkózott ennek ellenére el az érdemi vitától, de a szocik és csatlósaik kivonultak.

    „Nem kelt jó érzést egyáltalán, nem érzem úgy, hogy értem, értünk született.” –Gondolom az előző, a 49-es komcsi alkotmány 89-ben kipofozott, de ugyanolyan technokrata, érzelemsivár szövegezése áll inkább közel magukhoz. Szerencsére az emberek jelentős többségéhez viszont nem.

    „A gerinctelenség nem büntethető jogi eszközökkel, de a megvetés is kemény tud lenni.”—lásd Gyurcsány Ferenc esete.

    „osonni kellett ki-be az Operába”– bizony, a valami ellen tüntető csőcselék már csak ilyen. Az összes ellenzéki pártnak közösen sikerült (saját számításuk szerint) 30 ezer hülyét összecsődíteniük egy hihetetlen intenzív, erőszakos, a médiában csapból is folyó toborzókampány után, egy kisebb Fidesz rendezvényen 70-80 ezren vannak, de volt már fél millió is. Akárhogy is fáj, Orbán a legnépszerűbb magyar politikus, sőt, igazából az egyetlen népszerű. Ez mindig fájt Önöknek, mert a baloldal nem tud senkit felmutatni, akit legalább közel annyian tisztelnek mint őt. Ilyenkor jönnek az irigykedések, a diktátorozások, a személyi kultuszozás. Nem Orbán képe terített be egy 20 emeletes panelházat, Gyurcsányé volt az. Nem Orbán választási plakátjain szerepelt, hogy „van egy ország, van egy ember, van egy program. Gyurcsány elvtárs tanult Hitler „ein Volk, ein Reich, ein Führer”-jéből.

    Magukkal az a legnagyobb baj (a rettentő naivitáson és nemzetietlenségen kívül), hogy annyiszor mantrázzák, hogy mindenki egyetért magukkal, hogy a végén maguk is elhiszik, közben meg egy pár százalékos kisebbségi véleményt képviselnek. És mint tudjuk, a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség felett. De ez ellen lehet tennie a kisebbségnek, csupán többséget kell szerezniük. Ilyen felhozatallal a baloldalnak ez veszett ügy.