Tüntetnek a québeci polgármester antiszemita kijelentései miatt

2012 január 26 12:12 du.3 hozzászólás

Tüntetést tart a Jewish Defence League of Canada Stéphane Gendron, a Québec-tartománybeli Huntingdon település polgármestere ellen, aki a napokban azt találta mondani, hogy Izrael nem érdemli meg, hogy létezzen. Meir Weinstein, a tiltakozó szervezet vezetője arra szólította fel a hungtingdoni polgármestert, hogy azonnal mondjon le posztjáról. Gendron nem csak polgármester, hanem egyben a Face a Face című francia nyelvű tévé program műsorvezetője. Az műsor adásaiban többször kifejtette Izraellel kapcsolatos véleményeit. Gendron szerint „kár, hogy még eddig nem esett szét Izrael, mivel nem érdemli meg, hogy létezzen.”

Nem először tesz botrányos, antiszemita kijelentéseket Gendron. Egy korábbi tévé műsorban azt állította, hogy a zsidók „ellenszenvet” éreznek mindazok iránt, akik nem zsidók. 2006-ban már egyszer felfüggesztették Gendron munkaviszonyát a TQS nevű francia csatornánál, de miután 2009-ben nevet és arculatot váltott az adó, új szerződést kötöttek vele. „Mindez most már a múlthoz tartozik. Gendron nagyon jól ismeri szabályainkat”–jelezte a V-Télé, a TQS jogutódja 2009-ben. De mégis úgy tűnik, hogy ma sem érti Gendron, mit  találtak oly sokan sértőnek diskurzusában.

A Jewish Defence League ma délután 13 órától tüntet a huntingdoni polgármesteri hivatal épülete előtt.  

Huntingdon az Haute-Saint-Laurent québeci megyében található, Montreáltól 75 kilométeres távolságra – délnyugatra – fekszik. A kisváros jelenlegi lakossága 2,587.

Tags:

3 hozzászólás

  • Dr. Molnár András

    Ez a kanadaiak dolga, hogy miért és ki ellen tüntetnek – de bátorkodom megjegyezni, hogy senki nem tehet arról, hogy magyarnak, vagy zsidónak született. Ugyanazon az űrhajón: a Föld nevű bolygón utazunk. Nem látom értelmét az ilyen nemzetiség ellenességnek – de bajunk van azzal, hogy, hogyan viselkedik, vagy viszonyul az embertársaihoz valaki.

  • Bravo Gendron, sokan osztozunk a véleményeddel. Látod igy jár, aki öszite véleményt nyilvánit. Ez a zsidok szerinti szolás szabadság.Volt amikor a Gestapo kopogtatott be, manapság a Mosad és a CIA teszi ugyanezt.

  • Godi

    ez nem szabad velemenynyilvanitas, hanem antiszemitizmus….vagod a kulonbseget te DIVATNACI?