A Belügyminisztérium államtitkára alázta az Éhségmenet résztvevőit

2012 február 8 11:20 de.36 hozzászólás

Miközben tegnap este a jobboldali „középosztály” a fűtött Millenárisban hallgatta végig Orbán Viktor kormányfő beszédét és néhányan méregdrága bundákba öltözve nyilatkoztak a kijáratnál lévő újságíróknak az ország felemelkedéséről, az Éhségmenet félszáz résztvevője „munkát és kenyeret” feliratú transzparenssel folytatta többszáz kilométeres útját Budapest felé. Mezőkövesden viszont kisebb meglepetés érte a társadalom legszegényebb, leginkább kiszolgáltatott rétegeiből álló csoportot. Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára jelent meg előttük és kenyeret meg lapátot nyomott kezükbe. Mondta, hogy egész napos hólapátolásért akár 4,230 forintot is kaphatnak fizetés címen. Hogy a kanadai olvasók jobban értsék miről is van szó: az államtitkár által felajánlott fejenkénti egy kiló kenyér és 4,230 forintos napikereset kb. 19 dollárra jön ki. Akinek kedve van hozzá, nyugodtan számolja ki, hogy órabérre lefordítva ez pontosan mennyit is jelent.

De Tállai András azt is jelezte, hogy mielőtt bárki is munkába állhatna, kötelező szondázáson is részt kell, hogy vegyen, aztán jöhet a munkavédelmi oktatás. És csak ezután kezdődhet a lapátolás. A belügyes államtitkár a meneten résztvevő szocialista és LMP-s parlamenti képviselőknek is felajánlotta a hólapátolási lehetőséget és sajnálatát fejezte ki a kormány nevében, amikor először úgy tűnt, hogy ezt nem vállalják be. A demonstrálók közül viszont négyen elfogadták az államtitkár nagystílű feudális gesztusát, de bérüket és a kenyeret a mezőkövesdi rászorulóknak adományozták. A csoport többi tagja pedig egy helyi boltban – saját költségükön – vette a hólapátoláshoz szükséges kellékeket. Kedd éjfélig dolgoztak a kistérségben – Gur Nándor szocialista parlamenti képviselővel együtt – és ezt követően indultak Kerecsend felé.

Az államtitkári akció szépséghibája csupán az, hogy szerda reggel harmincan álldogáltak a mezőkövesdi polgármesteri hivatal előtt,  hogy 19 dollárért havat lapátolhassanak. De kiderült, hogy nincs szükség extra munkaerőre. Nyakó István szocialista képviselő közbenjárásának köszönhetően tudták meg a várakozók, hogy bizony lesz számukra munka, de csak valamikor márciusban, amikor elkezdődik a kormány Start programja. Erre Nyakó jelezte Fekete Zoltán polgármesternek, hogy videófelvétel is készült Tállai András tegnapi unortodox akciójáról és ígéretéről, mire Fekete bejelentette, hogy tulajdonképpen mégis van munka, mégsem kell márciusig várni. Nyakó hazafelé indult, de csak ma délutánra derült ki, hogy a harminc várakozó adatait felvették, munkát azonban nem biztosítottak nekik.

„Tállai András és fideszes társai szociálisan érzéketlen, cinikus és képmutató provokátorok”–mondta Nyeste László szocialista önkormányzati képviselő. Az ATV információi szerint a fideszes államtitkár „erősen ittas” állampotban tartott leckét arról, hogy hogyan kell havat lapátolni. Tóth Imre, az éhségmenet kezdeményezője viszont jelezte, hogy nincs szülség leckére, hiszen éveken keresztül dolgozott a Diósgyőri Kohászati Művekben. A helyszínen lévő szocialista aktivisták pedig Tállait akarták megszondáztatni. „Kicsit billegett, teljesen biztos, hogy volt benne egy jó löket”–mondta Tóth az állítólag ittas államtitkárról.

A 200 kilométeres menet után február 13-án érkeznek a demonstálók a budapesti Kossuth térre. Talán nem kell megrögzött, osztályharcról álmodozó balosnak lenni ahhoz, hogy értsük: az államtitkár magatartása feudális rendszerekben helyénvaló, parlamentáris demokráciában viszont nem csak, hogy ízléstelen, hanem elfogadhatatlan.

36 hozzászólás

  • Győry Csaba MSZDP.

    Most is megmutatkozótt, hogy milyen gondolkodásuak a neo Gömbös uborkafás majmok. Államtitkári beosztásba. Talán életébe, soha nem fogott lapátot, de ajálgatja a munkát kéröknek, az alkalmi holapátolást. Én szivesen látnám személyesen lapátolni. Talán máskép nézné, ezt a helyzetet. Ugy látszik a FIDESZ által beigért 100000. munkahelyre, beszámitották az alkalmi hólapátolást is. Külömben, csodálkozom, hogy nem köpte szembe a jelenlévők közül valaki. Mert ez a fellépés az arogancia, és a lenéző pofátlanság magas jelzője.Megkaptad kohászgyerek a magas eligazitást. Ez a 100000 dominencia, a beigért munkahelyekért. Minden elismerésem a munkát elvégzöiért, mert megmutatták, az uborkafás majomnak hogy ök tudnak, és akarnak dolgozni.További kitartó menetelést kivánok!

  • azert mernek ilyesmit csinalni, mert hagyja a nep neki! a romanok mar bevertek volna a pofajat!

  • Győry úr! A táblácskákkal masírozók – amúgy egy éhező sincs köztük, sőt! – „munkát és kenyeret” követeltek. Mindkettőt megkapták. Akkor mi a gond? Tállaitól nagyon szellemes húzás volt ez a vendéglátás, ráadásul magasabb bért adott a hólapátolásért, hiszen Budapesten csak 3.750 Ft éjszakára kenyér és meleg tea nélkül. :-))

  • witcheszter

    te nacitakony, ne okoskodjal….annyi kozod van a szellemeshez, mint orbannak a demokraciahoz! erdekes modon a ma sorbanalloknak mar nem tudott munkat ajanlani ez a szentember, ez az alkoholista bunozo tallai.

  • Ez egy piszkos, mérhetetlen cinikus és aljas szándékú tipikus fideszes provokáció volt, semmi több! Adtak 30 vekni kenyeret, és csak és kizárólag az éhségmenet tagjainak ajánlottak fel munkát. – Inkább adatgyűjtés céljából! Ráadásul 30 km-es mínusz 10 fokos gyaloglás után. Ma már hiába mentek munkát kérni többen, sajnos nem tudtak adni..! Jellemrajzból megint elégtelen a Fidesznek! Gerinctelenségből viszont jeles!

  • „Nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?”
    (Mária Antoanett)

  • Judith Kopacsi

    És lásd mi lett szegénynek a vége? Fejetlenség.

  • László: „mérhetetlen cinikus és aljas szándékú tipikus fideszes provokáció volt”, frászt! Az volt provokáció, hogy évtizedek óta közpénzen élők (polgármesterek, házalelnök, képviselők, …) bohóckodva masíroznak, mintegy arcul vágva valóban éhezőket. Mégis mi tartotta vissza „szoci polgármestereket”, hogy pl. ezt produkálják:
    http://www.elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/peldaerteku_a_magyar__onfenntarto_falu
    Vidék vagyonát nem elkótyavetyélni kellett volna, hanem a fenti módon életet vinni a helyi közösségbe. Ez bizony nem pénz, hanem képesség kérdése, ami bizony nem volt/van meg sok-sok pártapparatcsik polgármesterben.

  • Eszter, az Ön által leírtak megszépítik, igazolják, illetve létjogosultságot adnak Tállai gusztustalanul cinikus „munkaadására”? Ezt kell csinálni? ez a minta? Ettől most -elnézést, ugye milyen f@sza gyereknek érzi magát Tállai, hogy Ő humorosan semmibe vett több millió ember nyomorúságát!? Innen is gratulálok neki, és annak is akinek ez vicces, szellemes húzás volt!

  • László! 2002-ben (ekkor kerültek újra kormányzásra Gyurcsányiék) 900 ezer körüli létminimum alatt élő volt, 2008-ban Ferge Zsuzsa (szoclibeknek elkötelezett szociológus) tanulmánya szerint, már 3,5 millió lett. Mikor is ugrott meg az éhezők száma? Nos a Medgyesy-Gyurcsányi-Bajnai „8 évben”. Munkanélküliek száma hasonló arányban nőtt. Most meg kik is masíroznak „munkát, kenyeret” követelve? Nézd már meg a névsort és eddigi politikai pályafutásukat.

  • Eszter – Akik masíroznak azok „VALAKIKNEK” a nevében, képviseletében masíroznak! Olyan embereket képviselnek -és sokan vannak- akik hittek a Fideszben két éve, (mert port hintettek feléjük az ígéretekkel), és most még nagyobbat koppantak, mint eddig. Orbán nem teremtett munkákat, Pintér nem csinált két hét alatt nagyobb közbiztonságot, a dolgozók fizetései nem lettek nagyobbak, sőt a napokban az ország túlnyomó része kevesebb fizetést visz haza mit eddig! Borsodban és a keleti végeken pedig kifejezetten nyomasztó a helyzet, amely régiókat az Orbán kormány teljesen magára hagyott! Ezeket az embereket nem az érdekli, hogy melyik évben lett nagyobb a létminimum alatt élők száma, hanem az, hogy a munkahelyekből és a nemzeti ügyek politikájából az ígéretek ellenére semmi jó, csak rossz lett számukra! Tessék elmenni Borsodba egy kicsit. Na ebből és ezekből az emberekből csinált viccet Tállai, akiknek még tüzelőanyaguk sincs arra, hogy ne fagyjanak meg jószerivel. Nem, hogy kenyérre valójuk!

  • László, Tállai a hazugokból csinált „viccet”. Ezeknek a masírozóknak semmi kapcsolatuk a valóban rosszul élőkhöz. Nem szeretem kiadni magam, de többek között szociális ügyekkel is foglalkoztam, tehát tudom miről beszélek és azt is mi az empátia, hiszen mindig a szegények között éltem, dolgoztam. Egészen más munkakörileg szembesülni valósággal, mint manipulatív média híreknek, tapasztalat nélkül bedőlni.

  • Én meg jártam Borsod legeldugodtabb falvaiban is a közelmúltban, és én is tudom miről beszélek. A helyzet, a probléma valós, amire fel kell hívni a figyelmet! -Ezzel szerintem egyet értünk. Az éhségmenet ezt a funkciót látja el, és képviseli az egész régiót. Ilyen formán nem csak a menetelőkből csinált Tállai viccet.

  • hulyewitcheszter

    ha maga szocialis kerdesekkel foglalkozik, akkor maga itt egyfolytaban hazudik nem meglepo modon, hiszen tudnia kell, hogy egyreszt a szocik hatalmon sem voltak rongyrazoak, masreszt Gyurcsany mindig jobban tamogatta a szegenyeket, mint orban, orban nem vallalja fel a szegenyekkel, leszakadokkal jaro problemakat es minden intezkedese a semmibol es semmiert meggazdagodott sleppjet segiti….javagy ez OK neked mi, csak az emutnyocev zavar???? szemet kepmutato szentfazek! csak tudnam miert nem az ilyenek lepnek le figyelmetlenul a 4-es villamosrol a moszkva teren, mint te?

  • Kovács Árpád

    Masírozók közül ittas személyeket találtak a szondáztatás alkalmával,kenyeret elkapkodták 2-3 kilójával ,de munka után nem kapkodtat ,az ötven túrázóból kettő személy vállalt munkát ,,ki ne derüljön az italozásuk.
    Ujh.lye is csak addig villog a túrán még pár felvétel készül róla ,utána kereket old megy melegedni a kényelmes nem éppen munkanélküli szintű odújába.

    Már csak azt nem értem, hogy akik csatlakoztak hozzájuk, azok miért mennek haza közbe? Vécsi istván ricsei polgármesterről hallottam, hogy míg azt hiszi mindenki hogy ott menetel a többiekkel, addig minden este hazajár aludni (kocsival sok 100km-t megy – de azért éhezik). Hogy működik ez náluk? 🙂

  • Tisztelt Amerikában élők!

    Megalázónak tartják a 4230 Ft/nap netto munkadíjat? Ez több, mint 93,000 Ft/hó

    Tudják-e, hogy 2011-ben itthon a mező- és erdőgazdaságban, az építőiparban a brutto átlag kereset 160,000 Ft/hó körül volt, amiből levonandó a 20 % jövedelemadó és mintegy 10 % egészségbiztosítási és nyugdíj járulék (és további befizetései vannak a munkáltónak, az egészségbiztosítási és nyugdíjalapba). http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli024a.html Ezt legyenek szívesek összehasonlítani.

    Ezért érezzük magunkat gyarmatnak! Mindannyian, nemcsak az éhségfelvonulók. Ugyanis a munkáltatók jelentős része ma már külföldi tulajdon. Az áruházláncok legfeljebb bagóért vásárolják fel a magyar teméket, de a többszöröséért adják. A profitból Magyarországon legfeljebb újabb áruházat építenek. Más befektetésre nem hajlandók.

    Tehát a nemzeti termelés visszaállítása nélkül nincs kiút. Nemzeti munkahely teremtésre pedig nem maradt pénz, vagyon, Csáki szalmája volt minden a rendszerváltás után, vagy a szemétbe dobatták velünk a bányászatunkat, könnyű- és cukoriparunkat, cementgyárainkat, Idő kell, hogy magunkhoz térjünk. További hitelek kamatai teljesen kiszívnának minden erőnket.

    Tóth Álmos

  • T.Eszter Vinch!Itt a hozzászólásaiban tudtam hogy sötét,buta ,korlátolt a gondolkozása,de ennyire?Tényleg ön már megérett az minnél hamarabbi orvosi kezelésre!Aki ennyi hazugságot összehord gyülöletessége miatt elképesztő!Amennyiben ennyi ésszel képes még valaminek utánna járni akkor kérem legyenszives.Ennek a menetnek a kezdeményezői rossz helyzettben lévő /a gyengébbek kedvéért,nagyon kis létszámu,eldugott,nem fejlődő,világtól elzárt,érhető?/falucskák polgármesterei,évek óta munkanélküli emberek/kohász/és különféle alapitványok vezetői szervezték.s ehez csatlakoztak a civilszervezetek,pártok tagjai,akik elismerték az ugy fontosságát,létezését.Szégyelje magát hogy ön ezeknek az embereknek ,de mondhatnám több millió embereknek a nyomoruságából gunyt uz,tréfálkozzik,S ezzel lesullyed a Tállai szintjére v. még annál is lejjebb!Szégyen és gyalázat amit ezekkel az emberekkel müvelt ez az embernek nem nevezhető lény.Aki mióta a fidesz létezik ennek a viselkedésének révén ,ennek a gerinctelen,népnyuzó politikának a haszonélvezője.Minden tisztelettem,elismerésem ezeknek az embereknek,akik több kilomméter gyaloglás után vállalták a cinikusan felajánlott munka elvégzését,s az abból kaptt pénzt,és kenyeret önkéntesen felajánlották s odaadták a rászoruló embereknek.Az volt a gyalázatos tettük,hogy a kinált tea nem volt tiszta,és az hogy mindenkit nem szondáztattak meg,csak a tudatosan becsapott embereket,s nekik a kérésüknek ha tiszta lett volna az a gerinctelen lény akkor önként megtette volna,ugye ?S itt önnök jobboldaliak ezt természetesnek fogadják el!Szégyeljék magukat.Ezekhez az emberekhez naponta többen csatlakoznak,ujjak és ujjak,és bizzok benne,hogy a végcélnál több tizezer ember!Ezek az emberek 195-200 km-ert fognak megtenni hóban,hidegben azért hogy felhivják a figyelmet a jelenlegi kormány áldásos tevékenységéért,azért amit ez a kormány tesz velük,velünk,csakazért hogy nekik még több legyen,és bennünket még lejebb taszitszon!Ennek a hiteltelen embernek azonnal távoznia kellenne ,ezért az aljas tettéért nem gondolják?
    T.Viktor!Önnek a megjegyzése cinikus,elmebeteg megjegyzés.!Amig ezek az emberek kiállnak azért hogy emberi módon tudjanak élni,munkát,kenyeret akarnak csak ,akkor itt ön kalácsot adna?Gyalázat,ön vagy már el van bütittva ,agyilag átmosva,v. még ennél is rosszabb a legszélsősséges ember,akiktől a jó Isten óvjon meg,mert a történelemben már volt részünk az ilyen fanatikus emberekből.
    Amit itt a cikkben leirtak én azzal egyetértek,egy kérésem volna hogy a menetről készült videőkkal jó lenne kiegésziteni,hogy a kanadai magyarok lássák,hogy mit müvelnek most itt a szegény emberekkel,lássák a valóságot,s itt akik nap mint nap véres,habzó szájjal gunyolódnak,gyülölködnek ezeknek az embereknek a kilátástalan helyzetükön,hátha elgondolkodnak,amit kétlek!ezeknek az embereknek olyan tükrök van amiben a fidesz által ámitott intézkedéseket látják csak.Remélem és bizzok benne hogy egyszer ez a tükör meggondolja magát szakit a fidesz ámitott intézkedéseivel és a valóságot fogja visszaadni,s ezeket az urakat,hölgyeket szembe köpi!!!!

  • Eszterke :
    Az eset után egy rakás csóringer ment a helyi Polgármesteri Hivatalba , hogy szeretnének havat lapátolni.
    A válasz : ” Sajnos nincs rá most keret ”
    Tehát szemét provokáció volt az egész.
    Olyan , ami a Kiskegyed ízlésének prímán megfelel.

  • Toth Almos

    nem vagyok kozgazdasz, de hiaba van nemzeti termeles, ha nem tudja azt sehol ertekesiteni….ezen kene mar egyszer elgondolkodni…..a kutya sem venne meg,amit maguk akarhol eloallitananak vagy termelnenek…..hacsak az orszag sajat maga fenntartasara nem blazirozik, de abbol megintcsak nem latna penzt, tobbe kerulne a gyarak fenntartasa, a maguk fizetese, mint amennyit kepesek lennenek kitermelni…..a magyar nem a szorgalmas, minosegi munkajarol ismerszik meg….epp ellenkezoleg! igy en maguk helyeben, ebbe nem nagyon invesztalnek!

  • Libás Misinek

    Egy paraszt (nem a földműves) is meg tudja érteni a következőt. Az ár két részből áll. Az egyik fedezi a költségeket, a másik a profit. A profit alkalmas arra, hogy bővüljön a termelés, elsősorban a vállalkozónál, azokkal összességében pedig az országban. Hamármost kiviszik az országból a profitot? Miböl nő a nemzet? Mi sem gondoltuk, hogy így lesz.

    De csak addig kellünk, amig az adókedvezményekkel, alacsony bérekkel, szállítási költségekkel együtt jobbak vagyunk, mint Ázsia. Éppen most helyezkedik át oda tőlünk a NOKIA.

    A magyarok nevében kikérem magamnak a munkánk lebecsülését. Vajon kockáztatott volna Magyarországon a NOKIA, meg a többi, ha itt nem jó a munkaerő? Ki vakarta ki az országot a háború után a romokból? Miközben követelték tőlünk a jóvátételt, mert Hitler megszállt bennünket. Mert ügyetlenebbek voltunk az átállásban, mint a szomszédaink.

    Sajnos nem átallanak olyanok véleményt mondani dolgokról, akiknek fogalmuk sincs a valóságról. De ha sokan mondják ugyanazt, akkor nyugodtan lehet hazudozni. Miért nem arról beszélünk, hogy mihez képest megalázó a 4230 Ft.

  • Judith Kopacsi

    Tóth Álmos, ugyaezt itt Kanadában is elmondhatjuk, ugyanis az amerikai tőke tőlünk is elmegy olcsóbb munkabért keresve.

  • Toth Almos

    a magyarok munkahoz valo viszonya: a nemetek, hollandok 40 evet dolgoznak a nyugdijert, a magyarok 29-et…..no comment!
    persze oltoztetheti a szart matyo himzesbe, de attol meg szar marad! a magyarok soha nem tudtak minoseget termelni es soha nem tanultak meg a nyugati, azsiai munkatempot….eppen ezert valoban csak addig erte meg nalunk tartani a cegeket, amig ezt kompenzalando hugyer-szarert itt lehettek…nem is ertem, mit akar ezzel bizonyitani, hiszen pont azt bizonyitja, amit en allitok! maguk teljesen alkalmatlanok arra, hogy erteket teremtsenek, ezt kene elobb megtanulni es nem nemzeti-keresztenyi onamitassal mellebeszelni! az pedig teny, hogy az orszag 47 %-a van minimalberre bejelentve….megnezem en, hogyan lehet ezzel a morallal barmit is epiteni?

  • Tüske Zsófia

    a kilencvenes évek végén evezni voltunk a Bódván, és megálltunk Szalonnán, hogy megnézzük a fazsindelyes harangtornyot. Mivel én már többször voltam ott, én őriztem a hajókat a parton – a híd a cigánysor közepén található. (Amikor a nyolcvanas években arra túráztunk, az összes cigánygyerek nekünk gyűjtötte a fát – a vizes cuccainkat a hídra teregettem ki, semmi nem tűnt el belőle, pedig sokan jártak arra.) Amíg őriztem, jöttek a tizenéves cigány fiatalok, hát beszélgettünk. Iskolát befejezték, tovább nem tanulnak, mert helyben nincs, csak általános iskola. Munkája még a szakmunkásoknak sincs, vannak, akik bejárnak Miskolcra, de az is bajos, mert a buszozás elviszi a minimálbér felét. Hatan élnek a mama rokkantnyugdíjából. Azóta eltelt több, mint tíz év. A helyzet arrafelé, és az ország keleti felében csak romlott. Nemcsak a cigányoknak, de még a „fehéreknek” sincs arrafelé foglalkoztatás, a közmunka átalakítása a fidesz által ellehetetlenítette még a lehetőséggel jól gazdálkodó önkormányzatokat is. Kovács, Tóth Álmos és Vincseszter urak, azt kívánom, éljenek annyiból és úgy, ami ezeknek az embereknek jut. És üljön a nyakukon olyan Döbrögi, mint Tálas András. Mert a városban másnap munkára jelentkezőket azzal fizették ki, hogy nyilvántartásba vették őket a márciusban adódó közmunkára. Na tessék annyiból élelmezni a családot, ami addig munkalehetőség hiányában jut maguknak.

  • Tüske Zsófia

    Kedves Tóth Álmos, ha már a Nokiát emlegette, éppen most tervezi néhány ezer magyar munkavállalójának elbocsátását. A magyar munkavállaló eddig is kiszolgáltatott helyzetben volt, mert ha nem tetszett neki a minimálbérért végzendő munka, mehetett oda, ahol a part szakad, míg veszteséges vállalkozó alkalmazója beszakad a húszmillás terepjárójával a Balatonba. Nincs itt kikérni való, sajnos semmi. És legális foglalkoztatás még annál is kevesebb.

  • Kedves Álmos úr:
    Hihetelen mértékben lexarom hogy magyar vagy nem magyar terméket veszek le a TESCO polcáról.
    Szerencsére EU polgár vagyok. Egyelöre.
    Jó hogy az ólcsóbbat fogom levenni !
    a 149 Ft.-os kilós-kenyér ( még ízében is ) lényegesen jobb mint a helyi CBA 270 forrintosa , ami 3 nap múlva olyan mint a prézli.
    Teccetek volna annakidején nem széjjelbombázni a TSZ.-eket ! Akkor talán lenne most is normális magyar élelmiszer termelés.

  • asher alexander

    no kerem!
    mi mas varhato egy fideSS-es trogertol??
    —————————————————-
    nem ide tartozik ugyan,de lattam egy ilyen felhivast egy magyeri tv csatornan-(vagy annak csufolt akarmin)!!
    -„legyunk resen!hivjuk a112-ot ha latunk a nagy hidegben hajlektalant!-stb!”-
    ismerve azt a rendeletet hogy ha valaki hajlektalan akkor bortonbe vele……!!!!
    ez lenne a hajleknelkuliek begyujtesenek uj rendszere??allampolgari telefonos besugas alapjan??
    a fideSS ezzel-(is)-akarja majd mintegy „sakkban tartani” a zembereket magyarorszagon??!
    na jol nezunk ki kerem!!
    KEZDODIK!!-(az igazi fideSS Fasizmus!!)-

  • Eszter Vinch
    – tanulság: csak olyasmiben érdemes hazudni, amit nem lehet hivatalos adatokkal cáfolni!
    (ajánlom figyelmébe a 15. oldalon levő grafikont: 2008-ban a VILÁGgazdasági válság miatt ugrott a létszám, de a fidesz idejében (egy VILÁGgazdasági KONJUKTÚRA alatt) is 2.800.000 felett volt!
    http://static.fidesz.hu/download/481/JELENTES_AZ_ORSZAG_ALLAPOTAROL_2010__nyar_7481.pdf
    Ha valaki a „szegényekkel dolgozik” legalább a HIVATALOS adatokkal legyen tisztában!
    Kovács Árpád
    – SEMMI nem tiltja egyébként, hogy a GYALOGOSAN közlekedők italt fogyasszanak – mégis KIZÁRÓLAG annál a személynél színeződött el a szonda, aki elfogadta a Tállai teáját! Amiből viszont Tállai bőségesen fogyaszthatott, amit az ingadozása is igazolt. Aljas, alattomos húzás volt – és az is olyan, aki azt helyesli! Ja: és Tállai államtitkár, SEMMI köze a helyi közügyekhez, nem dönthetett a munka odaadásáról – tehát elvonta a polgármester hatáskörét, túllépte a saját hatáskörét (amit Gyurcsánynál Sukoró ürügyén bűncselekménynek próbálnak beállítani)
    Tóth Álmos
    – ön biztosan nagyon boldog (bibliai értelemben) Nem zavarják mindenféle közgazdasági törvényszerűségek – ha ilyen jobbikegyszerűen látja a világot.
    Éva Lökös
    – rokonszenves az együttérzése, de miért kell elrontani azzal, hogy némi műveletlenségről tesz tanúságot? Inkább googlizta volna ki, hogy miért volt az szellemes IDÉZET és arra miért volt még szellemesebb a válasz.

  • Egyébként némi okulásul:
    http://nol.hu/lap/allaspont/20120210-lapatra
    A „matyó incidens” az éhségmenet pártjára állíthatott mindenkit, akiben van legalább szemernyi tisztesség. Ahogy Borsodban mondják: a fagyi visszanyalt. Most már az is a menetnek drukkol, akinek eddig voltak kételyei a demonstráció célját, spontaneitását illetően, aki baloldali hecckampánynak állította be a kétségbeesés és kilátástalanság szülte akciót. Nem tehet mást, ha látta a hatalom dölyfös urát, amint hólapátra mutatva „munkába” szólít egy munka nélkül maradt diósgyőri olvasztárt. Azt a Tóth Imre Miklóst, aki huszonkétezer-nyolcszáz forintos segélyt oszt be havonta, vagyis 48 hónapig, négy esztendeig (!) tudna megélni Tállai András egyetlen havi, 1 millió 113 ezer forintos államtitkári-képviselői apanázsából.

  • Libás Misinek és Társainak!

    Ekkora támogatottsága van a felfújt menetelésnek:
    http://mno.hu/riport/ehsegmenet-kiralysag-lenne-most-egy-felvonulok-kertek-video-1049960
    Bezzeg arról hallgatnak, hogy a kormány mellett többszáz ezren meneteltünk.
    Miért várja el mindenki, hogy két év alatt rendet tegyen bárki is a nyolc évi szabadrablás után? A megöröklött államgépezettel.
    Egyébként, a teljesjogú nyugdíjhoz nálunk is 40 év kell. A csökkentéskhez az a kényszer vezetett, amikor a rendszerváltáskor a nyugat számára indított piacteremtés érdekében vállaltok tömegeit dobták a szemétbe, és százezrek kerültek az utcára. Valamiből el kellett kerülniük az éhhalált. Ez a szidott kormány viszont mindezt fel akarja számolni. Többek között azért is szidják, mert a szélhámos „csökkent munkaképességűek” kiszűrése érdekében kénytelen volt adminisztrációs lépésekkel terhelni a becsületeseket is.
    Mi volnánk a legboldogabbak, ha végre megszűnne a fekete munka. De ameddig a kormány hazug volt, miért lett volna különb a polgár? Miközben a hatósági áras villamos energiaár mellett 40 % profittal milliárdossá lehetett válni?
    Rövidre fogva befejezem. Az beszéljen, aki tudatában van a dolgoknak. Nemcsak hadobál.

  • Toth Almos

    tobbszazezren hol meneteltetek te agyhalott? csakhogy tudd orban ugy leszerepelt, hogy a valosagosan tobbszazezer ugy elzavarja, hogy meg ellenzekbol se kontarkodhat eztan….felteve ha tuleli…. az orszagban utoljara Horn Gyula alatt volt fejlodes es a bugris mindent tonkretett! hogy maga mit hisz azt a pappal targyalja meg gyonas kozben!

  • Hát úgy én is tudok „tömeget” vonultatni, hogy azoknak megrendelem a buszokat és lefizetem, vagy kényszeritem a plebset vonulni. A spontán szimpátia tüntetés (Január 2.) meg nem mellette, hanem ellene szóltak, ugyebár?

  • Álmos, különben ha valaki álmos, az menjen aludni. Több hasznunk lesz bekőled alva, mint ébren, amikor is nagy álmosan hülyeségeket beszélsz.

  • T.Kekec!Nem értem a hozzám cimzet válaszát,legyenszives kifejteni.üdv.Éva

  • Ki tud munkat adni?Csak a vallalkozok /belföldi,külföldi/,ha versenyképes eladhatot gyartanak.Ehhez akar motivalni a 16%-os ado,hogy aki többet tud,akar annak kiszamithatoan több is maradjon.Fejlesztésre,munkahely teremtésre.Ez a fejlödés utja,nincs mas ut!