Kertész Ákos Kanadában – Hazafiasságnak számít menekülésre kényszeríteni egy 80 éves írót?

2012 március 4 9:43 de.173 hozzászólás

Vajon hány olyan Európai Uniós ország van még Orbán Viktor Magyarországán kívül, ahonnan a legmagasabb állami kitüntetéseket és díjakat elnyerő írók, művészek és értelmiségiek Kanadába menekülnek, mivel elviselhetetlenné válik számukra az állandó megfélemlítés és a bizonytalanság érzése? Nincsen annál lejjebb, mint amikor egy idős ember a fizikai bántalmazás veszélye, a folyamatos fenyegetések árnyékában tölti élete utolsó éveit. Kertész Ákos 80 évesen is így töltötte az utóbbi hónapokat, miután egy vitatott cikket írt az Amerikai Népszavának és emiatt a legdurvább antiszemita támadások áldozata lett, a Fidesz pedig a Kossuth-díjtól való megfosztásával fenyegette a szerzőt. De a Kanadába menekült Kossuth-díjas író nincsen egyedül. A 82 éves Heller Ágnes is fenyegető telefonhívásokat kapott mobilján, miután a kritikus megjegyzéseket engedett meg magának a Fidesz-kormánnyal szemben nyugat-európai előadásain. Az nem újdonság, hogy a Fidesz-kormány és annak elvakult támogatói nem tűrnek semmilyen ellenvéleményt és kritikát. És talán az sem újszerű, hogy a jobboldalnak nem kell tíz milliós Magyarország, sokkal inkább valamilyen törpeország, ahol csak ők maradnak, ahonnan mindenki mást elkergettek. Ha ez valóban így van, akkor Orbánék fantasztikusan haladnak előre.

Kertész Ákos nem az első magyar értelmiségi aki Kanadába távozott. Mohácsi Viktória, az Európai Parlament egykori szabad demokrata képviselője tavaly adta be menekültkérelmét, úgy szintén a kereszténydemokrata Kamarás István, aki a KDNP roma-ügyi tanácsadója volt. Orosz József Pulitzer-díjas újságíró pedig 2010 tavaszán emigrált Kanadába és azóta is itt él. Az utóbbi két évtizedben teljesen példanélküli kivándorlási-hullám indult el Magyarországról, melynek Kanada a legfontosabb célállomása. És ezt aligha lehet azzal elmagyarázni, hogy a gazdasági nehézségek miatt hagyják el ilyen sokan Magyarországot, különösen hogy ha valaki elfogadja a Fidesz egykori érvelését, miszerint a szocialisták népnyúzást végeztek 2002 és 2010 között.

Ahogy egyre növekszik azok száma akik Kanadába emigrálnak – vagy esetleg menekülnek – mivel az Óhazában elviselhetetlenné vált a pártpolitikai megfélemlítés, a jóízlés azt diktálná, hogy az itteni Orbán-rajongók talán kicsi óvatosabban fogalmaznának amikor „magyarellenesnek” és „hazaárulónak” titulálnak bárkit, akinek esetleg más a politikai véleménye. Radnóti Sándor Széchenyi-díjas irodalomtörténész szerint a nemzeti fejlettség teszte, hogy mennyire tűri a más politikai véleményeket, világnézeteket és akár a nemzettel szembeni kritikát. „Egy nemzeti kultúrának el kell tudnia viselnie, sőt, méltányolni kell tudnia azokat a nagy alakjait is, akik megvetéssel vagy semmibevevéssel fordulnak szembe vele. A Swifteket, Lichtenbergeket, Thomas Bernhardokat. Érettségének tesztje ez. „Wenn ich dich lieb habe, was geht’s dich an?”, „ha szeretlek, mi közöd hozzá?”–idézte Radnóti Johann Wolfgang von Goethe-t, a Nobel-díjas Kertész Imrével kapcsolatos publicisztikájában.

A magyar nemzet talán van annyira érett, hogy elviseli azt, amikor legnagyobb kortárs írói kritikával illetik az ország kormányát és a magyar társadalom hangadóit. A mai magyarországi, illetve kanadai magyar jobboldal viszont fényévnyi távolságra áll ettől.

173 hozzászólás

  • Az a sajnos hogy ebből az országból aki tud az menekül.

  • Nem baj kedves Kertesz Akos! Kivanom, hogy talaljon bekere, biztonsagra, igaz baratokra es ihletre uj irasaihoz! Welcome to Canada! mar vagyunk itt joparan, akik nem kertunk orban mocskabol!

  • http://www.youtube.com/watch?v=ZAfUeNOa-uE&feature=related

    Ez A HELYZET MOST m.országon!

    Nincs rasszizmus???????

  • Mindegy ,hogy iró, vagy orvos netalán cigány értelmiségi( mert ,bizony sok okos ,tanult cigány van Magyarországon) magyar aki éppen nem ért egyet a kormány politikai nézetével , menekülni kényszerül…….
    DE,kérdem én ,hova menekülhetnénk,ha innen is menni kell?
    Nem kéne minden romát egy kalap alá venni.Legyen szép napuk

  • Kovács Árpád

    Senki nem kényszeríti nem üldözi ,3 éves börtönbüntetés elöl menekült el ,gyalázatos törvénysértő mocskolódó kijelentése kapcsán.2600-n mentek Kanadába ,mehetnének többen.

  • Kovács Árpád

    Miért menekült el ,ha nem érzi magát bűnösnek , bíróság előtt védje meg magát, miért nem áll ki az igazsága mellett ,mert bűnösnek érzi magát ,nyugatra menekült hogy onnan mocskolódjon tovább ,gyáva alak.Az rasszista üldözés ha valakit felelősségre vonnak a mocskolódó kijelentéséért,na ez a demokrácia a szocik szerint.

  • Tisztelt Kanadai hírlap!

    Délelött írtam egy hozzászólást ami szépen el is tünt ahogy gondoltam!Az önök elektronikus lapja képzelem milyen objektív képet vetít Magyarországról a kint élő magyaroknak.Különben látszik a hozzászólásokon,hogy manipulálva vannak és semmi közük a valósághoz!Nem tudom,hogy önök közül ki járt már mostanában Magyarországon , de ha csak lejárató cikkeket akarunk írni akkor nem is muszály ide jönni.Azt meglehet írni egy kényelmes székből, bárhol!
    Nem tudom mi az önök célja és milyen baromság ez a főcím!Emlékszenek még a 90 egynéhány éves csendőrtiszt esetére? Őt miért? Kertész Ákost miért nem?Ki dönti el az igazságot?Önök?Kossuth-díjat és diszpolgári címet kap egy ember saját népétől aki minden seggnyalónak és dns hulladéknak nevezi azt a népet aki kitüntette.Önök szerint milyen ország tűrné szó nélkül.Ha önök úgy gondolják,hogy Kertész Ákos helyesen cselekedett ,akkor vagy ez nem véletlen ,hogy önök ilyen cikkeket írnak,vagy írnak összevissza mindenféle hülyeséget!
    Csorba József nevű hozzászólónak csak annyit ,hogy a videó amit belinkelt kb. 1 éves és nem ez a helyzet Magyarországon!Nem kell a szart kavarni.A rend helyre állt!Hála a jobbikos polgármesternek.Ne írjanak mindenféle szemetet Magyarországról,hanem először tájékozódjanak és hallgassák meg a másik felet is.Különben a videón is látszik,hogy egy csoport érdekei szerint beállított szemét hazugság az egész!
    Tisztelettel :nduro

  • csorba jozsef

    T. nduro !

    Nem méltatom önt még arra sem ,hogy reagáljak a beirására!!!!!

  • BENCSICS kLARA

    Tisztelt nduro,
    Ennek az innternetes ujsagnak celja, a mai kormany megdontese. Tehat semmi baj, hiszen ez erre a celra szolgal. Minden rosszat ami elerheto itt megtalal olyan iroktol, akik foleg kanadai allampolgarok.A hozzaszolok tobbsege is.
    ezt temagotja.

  • Bencsics

    a mai kormanyt kb az ossz magyar lakossag 1/5-e 1/6-oda tamogatja, csak mert nagy a pofajuk, arrogansak es pofatlanok, attol meg messze a kisebbseget kepviselik eppen ezert kuss legyen!

  • Judith Kopacsi

    Drága Bencsics Klára, miért olvas olyan ujságot, aminek egy szavával sem ért egyet? Attól tartok, te vagy az egyik fizetett ügynök, aki erre a lapra van ráállitva.

  • Kovács Árpád

    Kár a gőzért ,senki ne gondolja hogy ez a kis szutyok oldal buktatja meg a Fidesz kormányt.Itt össze jönnek kárognak ,szövögetik a maguk kis politikai cseleiket,álmodoznak nosztalgiáznak gyűlölködnek , nem látogatják valami sokan e gyűlölet oldalt.
    Mi kormánypártiak vagyunk annyian ,velünk nem lehet acsarkodó támadással elbánni ,Orbán úr mögött sokkal többen vagyunk mint gondolják,áldom a Fideszt hogy kormányon van mert az országunk elkerülte csődöt ,él az ország ,lassan lépésekben haladunk előre ,bár a régi poszt kádári komcsi alakok mindent megtesznek hogy kárt okozzanak.Tehetetlen dühtől vezérelve próbálkoznak rátörni minden jó érzésű igaz magyarra

  • Tüske Zsófia

    nduro, ha nem tud különbséget tenni egy tényleges gyilkos és egy szigorú kritikát megfogalmazó zsidó származású magyar törvényellenes vegzálása között, akkor önnél komoly problémák vannak, már fogalmi szinten.
    Mert bármennyire is helyteleníti ezt, Kertész Ákos magyarnak született, felmenői is magyarok voltak, magyar melósból lett magyar bölcsész, (egyetemista, ha nem lenne tisztában ezzel a fogalommal) majd a Kádár rendszer komoly bírálója és hiteles ábrázolója. A Kossuth-díjat pedig a műveiért kapta – ez a különbség Kádár és Orbán meg a samesza, Zazrivecz között – Kádár a bírálatot wlviselte, sőt, díjazta, míg emezek kiüldözték ezt a zsidó származású magyar öregembert a hazájából.

  • Tüske Zsófia

    Kovács, magához hasonló poszt-kádári komcsi nincs ezen a tájékon, maga méltó utóda a feljelentő nyilas házmestereknek, akik később az ávóban verték a talpakat, majd lettek a rendszerváltozáskor ellenállók, vallásosak és jobboldaliak.

  • Judith Kopacsi

    Zsófi, azt hiszem fején találtad a szöget. Azaz kovácskát.

  • Tisztelt Csorba úr!
    Azt hiszem ez matt volt amit kapott és nem azért nem szól hozzá ,mert nem akarna őn is mocskolódni!
    Tisztelt Tüske Zsófia!
    Ön is nagyon ésszerűen érvel mert az elején azt írja,hogy Kertész Ákos magyarnak született és hogy felmenői is magyarok voltak (amit soha senki nem vont kétségbe)!Majd a végén azt írja ,hogy kiüldözték ezt a zsidó származású magyar öregembert a hazájából!Szerintem önnek vannak fogalmazási problémái!Tisztelt Zsófia!Nem szavaztam az Orbán kormányra soha nem nyaltam segget és mindíg próbáltam objektíven látni és itélni a környezetemet.Ön gondolom ott volt mikor ez a 92 éves csendőrtiszt gyilkolt és azért mondja határozottan ,hogy gyilkos!Egy olyan 80 éves emberről aki a médiában minden moslékzabálónak és genetikai hulladéknak elhordja saját népét az viszont szegény öregember!
    Szerintem ön is az összevissza beszélő emberek közé tartozik és gondolom ön is teljes gőzzel munkálkodik ,hazánk lejáratásán és tönkretételén!Nem sokáig ,mert az ilyen úszító hazug emberek nemsokára elnyerik méltó büntetésüket!Gondolom ön is Kanadában élő igaz magyar ,mint Kertész Ákos!Büszke lehet önmagára!

    Tisztelettel:nduro

  • Judith Kopacsi

    NDURO, azt hiszem Zsófia nem él Kanadában, Én viszont igen. Van vele valami problémája?

  • BENCSICS kLARA

    Az Amerikai Népszavában 2011 augusztusában megjelent nyílt levelében Kertész Ákos egyebek között azt írta: „a magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: ‘ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.’ De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.”
    Christopher, azt irtad, hogy nincs olyan EU ban tartozo orszag, ahol egy neves iro aki Kanadaba menekul mert fenyegetik.
    Velemenyem szerint NINCS olyan neves iro, aki arrol az orszagrol ahol el es ahol kituntettek tobbszor is, igy irna, ilyen csapnivalo velemenyt, ilyen tartalommal.
    Mar reg kinyirtak volna honfitarsai.

  • Kovács Árpád

    Kitakarodnak az országból az élősködők egy cigánybűnöző után ez a mocskos firkász is moslékzabáló mehet utána a többi is, senkinek nem hiányzik egyik sem.

    Amikor olvastam, hogy Kertészünket majdnem agyonverték a neonácik, s éppenhogy meg tudta menteni az életét Kanadába meneküléssel, úgy felháborodtam, hogy lett egy spontán rohamom, ami majdnem negyed óráig tartott és többször is megharaptam a nyelvem:)) >>> Na, majd adok nektek, rohadt nácik és Liberális is fel fog jelenteni benneteket az EU illetékes szervénél antiszemitizmus miatt:)))Olyan rosszul megy neki itthon, hogy díszpolgárrá avatták, Kossuth-díjat kapott, saját sajtóirodája van, röpködhet szertaszene a világban, az pofázik, amit akar.
    Aszongya, hogy itthon veszélyben forgott az élete mostanában…ugyan ki piszkolta volna be a kezét ezzel a szellemi topronggyal?

    ha valaki Magyarországot a szülóföldjének vallja, akkor nem beszél olyan mocskos dolgokat, mint ahogyan ezt a kertész ákoss tette! Ez a fajta hontalan, és semmi keresnivalója nincs itt.

  • bencsics

    nem kinyirni kell, hanem csinalni valamit az allitas valosagtartalmaval…nyilvan utobbihoz intelligensnek kell lenni, az elobbihez pedig eleg hitvanynak lenni…pont ez tortenik az orszagban, a hitvanyak esz nelkul, tellve arroganciaval, izzitva uszitassal mit torodnek a dolgok mogottes reszevel, igazsagtartalmaval….par vezenyszo kapaszkodokent eleg ahhoz, hogy embereket, embercsoportokat megbelyegezzenek, kikozositsenek, letapossanak…na ezt nem fogjuk hagyni bencsics…..magyarorszagon ujra beke lesz, ti meg elkussoltok orokre!

  • Kertész Akos az Amerikai Népszava-ban irt cikkével valoszinüleg ezt a célt akarta elérni.

  • Kovács Árpád

    Te libás miska ,a saját portádon sepregess ,van mit ,etessed itassad a vén kriptaszökevényt ,hátha csurgat neked is a abból sok pénzből ami kapcsán gondtalanul here módjára él itthon ,nem is csodálkozom az üldözési mánián hisz szenilis koránál fogva,oly messze vagy tőlünk mint Makó Jeruzsálemhez , ,kanadai kis nulla átkozódó komcsi szökevények kevesek a mi leigázásunkhoz.:)))Telefonál ha megindultok felénk az amcsi B52-l:))))zsíros kenyérrel fogadunk:)))

  • Kovács Árpád

    Te libás a magyar nép békésen él itthon ,csak ti a sajtóban hazudoztok össze vissza próbálkoztok lázitani , világot hergelitek minden féle koholt vádakkal ,karba tett kézzel mosolygunk rajtatok ,mi itthon vagyunk .Nem veszitek észre magatokat humorba illő a hogyan duzzasztjátok a mocsarat magatok körül.

  • Judith Kopacsi

    Ó, ti karba tett kezekkel mosolygó, békés Magyar honbeli kovácsok! Hogy ez milyen szép volt! Belesirtam magamat a zsebkendőmbe! hüpp hüpp.

  • Zeljko Kovacevic

    Kertész Ákos „sorstalan” volt Magyarországon és az lesz Kanadába is.
    Mellesleg ha bárki is „tetlegesen inzultálta” volna ezt a „genetikusan altvaló moslékzabálot”, már rég teli lennének a „cenzúrázott” magyarországi baloldali és a szabad nyugati sajtóorgánumok ezzel. Ez is csak egy ostoba, hazug lejáratókampány Magyarország és nem az Orbán kormány ellen. Mellesleg Kertész Ákos bácsi nem akkora írófejedelem, hogy bárki is hiányolja, meg ha nyugaton valaki elolvassa a magyarságról írt kis szösszeményét hamar rájön, hogy a magyarokkal van probléma, hanem Kertész Ákossal, mentálisan.

  • Ez nagyon jó. A legyilkolt indiánok földjét taposva, arról vitatkoztok diktatúra van-e Magyarországon.
    Ez olyan mint íreknek az angol demokrácia. Jó, hogy van de nem kérnek belőle.

  • Semmi köze az Orbán kormánynak ennek a magyarfóbiás szerencsétlennek úgymond „üldöztetéséhez”. Ez az, öregkorára minden bizonnyal meghibbant, ember azt írta le, hogy „a magyar ember genetikusan alattvaló”. Szerintem egy nemzet fia ilyent a saját nemzetéről nem írhat le. Ilyen aljasságot a nemzet ellenségei szoktak megfogalmazni. Kertész nem magyar- ergo- menjen csak ahova akar. Nem beszélve arról, hogy mi az, hogy „genetikusan”? Csak nem a fajelmélet elemei jelennek meg ennek a Kádárista vénségnek
    bomlott agyában? Vajon mit mondana az önök toleráns újságjának mélyen tisztelt olvasója, ha én azt mondanám, hogy „a cigányok genetikusan tolvajok”, vagy uram bocsá, erre még gondolni sem merek, hogy „a zsidók genetikusan bajkeverők”? Én ilyent természetesen nem mondok. Nos úgy látszik, hogy a magyar emberek vonatkozásában az ilyen kijelentések megengedhetők. Kertészt nem az Orbán kormány üldözi, hanem a jogos népharag. Vissza se jöjjön!

  • Kovács Árpád

    Vén aggastyán kertész örüljön luk van a seggén és szelel….

  • Kovács Eszter

    Tisztelt Kanadai Magyar Hírlap!

    Mélységes elkeseredéssel olvasom soraikat. Önök tökéletesen félre vannak tájékoztatva Kertész Ákos „munkásságát”, a teljes magyarországi helyzetet illetően.

    Tisztában vannak Önök azzal hogy ez a … lény a magyarokat genetikusan alattvalónak minősítette néhány héttel ezelőtt az Amerikai Népszava nevű szennylapban?
    Tisztában vannak önök azzal, hogy ha ezt a … lényt, bármiféle fizikai inzultus érte volna Magyarországon, már ENSZ-csapatokat aktivizáltak volna a megfelelő körök Magyarországra? Hogy annak olyan híre lett volna, hogy belesüketül a világ?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy egy valódi államférfit rágalmaznak, hogy egy népes magyarországi szavazótábort rágalmaznak, amikor diktatúráról beszélnek, amikor rasszizmussal vádolnak meg olyan politikusokat, embereket, akiket Önök nem ismernek, nem akarnak megismerni?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy a budapesti közgyűlés csak nagyon erős népharag föllobbanása hatására volt hajlandó megfosztani ezt az egész magyarságot sértegető figurát a díszpolgári címtől?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy az ezen emberpéldányt is támogató körök milyen károkat okoztak Magyarországnak bel- és külföldön egyaránt?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy amellett a kormány mellett, amelyet itt elmarasztalnak, néhány hete közel 400 ezer ember demonstrációja foglalt állást?
    Tisztában van legalább a kanadai magyar közvélemény azzal, hogy a Magyarországról Kanadába emigráló cigányok milyen valódi okoknál fogva választják Kanada menekült-státuszát? Hogy Magyarország lakosságának jelentős része lenne rászorulva anyagi helyzeténél fogva, hogy „menekültnek”, „politikai üldözöttnek” hazudva magát, varrja magát a kanadai adófizetők nyakába?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy az a média-korlátozás, amivel Magyarországot immár az Európai Parlamentben vádolták be, abból áll, hogy egy rádió 12 frekvenciájából egyet egy versenytárgyaláson nyert meg egy másik médium?
    Tisztában vannak Önök azzal, hogy az új egyházi törvény három izraeli felekezetet ismer el, lehetővé téve ezzel adófizetői támogatásukt? A „dühöngő antiszemitizmus” jegyében természetesen.

    Nos, remélem, fenti kérdésekben más forrásokból is tájékozódnak majd. Amennyiben kérik, szívesen támasztom alá linkekkel is állításaimat.

    Őszintén remélem, és várom is. Mint büszke, magyar állampolgár, mint egy szerencsétlen,, megrágalmazott volta ellenére is büszke ország polgára.

  • Így írtok Ti:

    az en csaladnevem-(en NEM “fedoneven irok ide)-450 evre visszamenoleg ugyan az!!
    mi zsidok ugyani kizarolag csak a sajat nepunk korebol hazasodunk 96%-ban!!!

    Szerző asher alexander | március 4, 2012, 5:48 du.

    Mindenki láthatja, ki a kirekesztő, gyűlölködő.

  • Nem tudom, hogy megfigyelték e, ezek az un. baloldali gondolkodók, valahogy mindig jó helyen landolnak. Még egyről sem hallottam, hogy Kubában, vagy Észak-Koreában, vagy uram bocsá a még mindig kommunista vezetésű Kínában kötött volna ki. Konrád Gyuribá, Berlinből fasisztázik,nácizik (hoppá), Kertész Kanadából, és annak idején Aczél Gyuribá kedvence Heller Ágnes is Ausztráliáig „futott” férjével.

  • Kertész Ákos kényszerű emigrációjáról, illetve annak hátteréről szóló véleményemet itt kicsit hosszú lenne leírnom. Így csak linkelnék: http://szendamondja.wordpress.com/2012/03/05/kertesz-akos-igazsaga/
    Felhívnám figyelmét minden kultúrálatlan, antiszemita, turbómagyar homofób rasszistának, hogy a megadott link az ÉN SAJÁT BLOGOM, ahonnan bármiféle kultúrálatlan, antiszemita, turbómagyar homofób rasszistát úgy vágok ki, mint macskát szarni!
    A fentebb linkelt posztom mondandójának tömörített kivonata: Magyarországot elhagyják a kvalitatív emberek, Odahaza pedig marad a dzsentri-reszli!

  • Most, hogy fenti kedves blogíró -Kertész hátán- felkapaszkodva itt hirdeti ismeretlen blogját , legalább betekintést nyerhetünk a magas szellemiségű irodalmi nyelvezetébe, valamint láthatjuk az ellenvélemények elfojtásának én váram c. gyerekes, az elmúlt hatvan év kommunista módszerének töretlen használatát.
    IGEN AZ A TE SAJÁT BLOGOD: Feküdj rá.

  • Kovács Eszter

    „Magyarországot elhagyják a kvalitatív emberek, Odahaza pedig marad a dzsentri-reszli!”

    Kvalitatív ember Ön szerint szendam, az, aki leköpi azt a népet, amelynek körében meg nem érdemetl megbecsülést, kiváltságokat élvezett. Remek értékítélet! Ön szerint olyan „kvalitások” hagyják el az országot, akik utána gátlástalanul megfejik befogadóikat (ahogyan tették azt előtte az otthagyott hazájukkal). Remek értékítélet!

    Mi, akik nem tartozunk egyik kaszthoz sem, és itthon maradunk, ezek után egyáltalán nem tartjuk sértőnek, ha Ön dzsentri-resztlinek címkéz minket. Ez bizonyára valami élvonal-beli kategória, ha egy olyan fals értékeket kívánatosnak megítélő ember (?) mondja, mint Ö :).

  • Aki velem egyez ért, az rendes, becsületes ember, aki nem az antiszemita, rasszista.

    Mekkora egy senkiházi ez a Szendam, de nem csak Ő, hanem az egész gyűlölködő, uszító, hazaáruló banda,

    aki ezeken az oldalakon osztja az észt. Lecsúszott, hazátlan, gerinctelen, csak káromkodni, fenyegetőzni tudó

    alja népség. Külföldön Nekik van a legnagyobb pofájuk, ebből ítélik meg sajnos a magyarságot. Ti csak tudtok

    írni, olvasni, beszélni magyarul, de hazátlanok vagytok, gyökerek nélkül.

  • Kedves Chris, és Kanadai Magyarok!
    Odakint is annyi barom van (egy főre jutva), mint Magyarországon?
    Ha igen, akkor szegény Ákos mester nem a megfelelő helyre emigrált!
    Ami pedig az ostoba jobber, orbánfan beszólókat illeti: hát … esetleg a ló (nem kanca) szaporító szerve? Izé … 🙄

  • szendam

    a kulonbseg annyi, hogy ha innen irja kanadabol, akkor felelossegre lehet vonni, otthon meg miniszterelnoki jovahagyassal, csak oket vedo torvenyekkel terjed a szenny! a szenny szolasszabadsaggal rendelkezik!

  • azert az mutat valamit a magyar jobb oldal „onbizalmabol”, hogy egy 80 eves idos ember iromanyatol tartaniuk kell annyira, hogy erdemes hajtovadaszatot inditani ellene…

  • Kovács Eszter

    „MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! ” – írja a lap a vélemény-box fölé.

    Nos, nekem sem szandam, sem libás misóka véleménye nem számít, annál inkább a személyes tapasztalataim, mert én Magyarországon élek, és Magyarországon szenvedtem el azt a 8 évet (és fogom következményeként a még ki tudja hányat elszenvedni), amelyben a szendamhoz, libásmisihez hasonló véleményvezérek urai tombolhattak, a szendamok, libásmicikék segítségével.

  • korságeszter

    ne misokazzal mer itt az a baj, hogy megusztad szemkilovetes nelkul, pedig ha valami teljesen feleslegesen van a fejeden azok a szemeid, hiszen ekesilona vaginajaval szemlelodsz te jelentektelen nacikezdemeny…

  • esztike!
    Ha „nem számít”, akkor mijaf@sznak (amúgy a magácska szerint abszolute tökéletes Deutsch Tompykát idézve) írogat, de főleg reagál bármire is?
    Ja: az ÉN BLOGOM!
    Hát … igenis „ráfekszem”! Köztisztasági okokból bunkókat és barmokat, neonáci rasszista idiótákat oda be nem engedek, kivéve ha képesek normálisan érvelni (erre is van példa!). Ebből a szempontból (de csakis ebből) követem Bartus Laci (AN) módszereit!

  • Micsoda szellemiségek, valóban tanulhatunk a libsi-bolsi nyelvezetből egy kis kocsmai nyelvjárást.
    Még jó hogy lejárt az idejük, és lassan kihalnak.

  • Bencsics, azt gondolom, hírből sem ismeri Ady Endrét, ha azt állítja, még nem írt le senki magyar író ilyet a népéről. Igaz, ő nem volt zsidó, ennek ellenére a kortársai erősen utálták. Sajnos, az írásai ma is, száz év elmúltával is elevenbe vágnak.

  • nduro úr, mondom én, fogalmi zavarok gyötrik: „Kádár és Orbán meg a samesza, Zazrivecz között – emezek” volt a mondatom alanya és nem maga. De ha magára vette, hát az nem az én hibám s problémám.
    Egyébként én azok közé tartozom, aki kalandvágyból itthon maradtak, és csak látogatóban jártam Kanadában és Amerikában. Élni még most is Magyarországon szeretnék. És nemigen akarom a terepet átengedni sem a balkáni lótolvajnak, sem a magyarkodó Zazrivecz fajtájának. Elvégre dokumentáltan itt éltek az őseim 1300 óta.

  • Rudy mester, ahogy így elnézem, a 450 évét Orbán kalapja mellé tűzheti, árvalányhajnak.

  • Judith Kopacsi

    Mivel gondolják ezek az idióták, akik Kertész Ákost elüldözték, megfélemlitették, ellehetetlenitették MO-on, hogy különbek a muzlim szélsőségeseknél, táliboknál, akik fatwát inditottak 1989-ben pl. Salmon Rashdi író ellen? Hogy tudják ország világ elött bizonyitani, hogy ők nem szélsőséges idióták, akik nem türnek el egy idős iró óvó sorait sem? Kik azok, akik annyira félnek az írott szótol, hogy egy 80 éves embert meg kell fosztani diszpolgáságától sürgetik, hogy eddig kapott nemzeti elismeréseit vonják vissza, és nyilvánosan szidalmazhassák, sőt fizikailag is bántalmazhassák? Szóval milyen ország az, és milyen demokratikusnak nevezett rendszer, aki ezt hagyja, eltüri, sőt még ráadást is oszt mellé?

  • Azért megnyugodhatunk, hogy ezek a kádárista trotylik már az utolsókat rúgják, és lassan de biztosan a múzeumi vitrinbe kerülnek örök mementónak,

  • Felébredt Judith néni is. Üdv a fedélzeten. Hajrá lemaradásban van, teljesíteni a napi adagot.

  • Judith Kopacsi

    karvaj szem, igen felébredtem. De, nehezen tudnálak szenybeirásban utolérni, mert mint látom, igen szorgalmasan irogatod és mutogatod magadat. Én a helyedben minimum röstelném magamat, de miután látom, emberi érzelmekre, gyülölködésen kivűl képtelen vagy, így remélem, majd ápólód a hideg vizes prizniccel idejében müködésbe lép.

  • Na, már délelőtt , gyűlölködünk, mi lesz estére Judith néni.

  • solyomszem

    tevedesbol idezavartak a stricik a rakoczi ter helyett?? errefele legfeljebb az agyaddal tudnal figyelmet felkelteni, nem a karfiolseggeddel, mivel agyad nincs, szaladj vissza, mert ha nem lesz meg a napi „teljesitmeny” a karfiolkinalatot kek, zold hurkak fogjak boviteni!

  • Hú gyerekek Misi nem semmi, igaz libsi-bolsi szellemiség, még jó hogy megszabadultunk tőlük.

  • Szeretem a Kopácsi hozzászólásait! Igazán megmutatja írói képességeit – hogyan lehet semmitmondóan úgy írni, hogy az igazság közelébe se kerüljünk, de azért érezze magát letaglózva az ellenfél, pontosabban neki ellenség! Na példaképpen, ha a hazai emberek zöme erőteljesen felháborodik azon, amit a mi Ákos bácsink írt (neked óvó, nekünk viszont erőteljesen sértő, sőt gyűlölködő), akkor azonnal szegény 80 éves öregember védelmére kell, aki mint tudjuk – futva menekült üldözői elől! Ha-ha-ha! Ezen épeszű ember csak nevetni tud! Az első felháborodások után a kutya sem foglalkozott vele, ezért rábeszélték egy kis szarkavarásra, amit meg is tett, jó képzelőerővel ellátva! Így is történhetett volna módon!
    Csak a valóságban nem így történt!

  • Libas-zsoldos! A napi lóvét mikor szoktad felvenni ezért az acsarkodásért? Amit itt művelsz az a magyar nyelv liliomtiprása – nálam sikerült magad leküzdeni a bunkók első helyére! Lehet, hogy mégis oláh-cigány vagy, valahonnan Románia legkoszosabb bugyrából? Azt hiszem, nyertem!

  • tatulus

    persze, hogy az vagyok, s mint ilyen valamivel tobb diplomaval, esszel es intelligenciaval mint te, mert a tefajtad meg az olah-ciganyoknal is tehetsegtelenebb, butabb csak meg aljas is!

  • Libas! Basszus! Diplomát – már ha tudod mi az – legfeljebb pénzért vehetnél. Szerintem a 8 általánosod sincs meg, a gimnáziumba meg legfeljebb takarítani mehettél!

  • Amúgy libas, te kis buta, használj már ékezeteket! Megírjam hogyan?

  • fogadjunk tatulus

    ha van diplomam, akkor megigered, hogy onkezeddel vetsz veget az eletednek, rendben? elvegre is egy nemzeti fajmagyar divatnaci alljon ki hatarozottan a velemenye mellett barmi aron!

  • Libaszaros! Hun vetted és mennyiért?

  • tatulus

    meg elsz? a fogadas szerint nem kene!

  • tatulus

    de van meg egy rossz hirem, innen Kanadabol is iszonyat messze er a kezem es a befolyasom, az IPd meg ugye elerheto….szarugy

  • Libas! Most aztán libaszartam! Te barom, aki arra képtelen, hogy az angol billentyűzeten ékezetesen írjon, az ne akarjon ip-címet szerezni. Arról nem is beszélve, hogy változó ip-címem van, továbbá megnézném a szolgáltatókat, ki ad ki neked bármilyen adatot. A te befolyásod –marha, csak kiröhögni tudlak!

  • majd aki a vegen…..

  • Erölködj csak Libafosos,tudod mi a vége?

  • Moderátor hol a moderátor:))) Misi,tatulus én elpusztulok a röhögéstől. Ne basszatok már ki velem. Hol akarjátok a párbajt? Szerzek kardokat plagipalitól. Ja ő exelenciája már nem Dr Schmitt Pál úrtól. Mert hát ha már ő a góré írjuk nagybetükkel a nevét. ( Nem szivesen) De tettszik ez a csörte. Misi neked drukkolok:)))

  • Puchert János

    Misi elvesztetünk egy Esztert de úgy nézz ki egy másik a helyébe lépett, ha bár lehet, hogy ugyanaz csak más vezetéknévvel.

  • Tüske Zsófia

    Judith, ezek a FajMagyarok csak egy nyolcvanéves, ötvenkilós öregemberrel, meg néhány pendelyes cigánypurdéval mernek jackariskodni. Felnőttel csak akkor, ha az álmából felriasztva a kölkét próbálja menteni, vagy lesből.
    Mindenesetre a hetvenes években hazajött az első feketeöves karatés Magyarországra, már idősen. Békésen üldögélt egy padon, élvezte az őszi napfényt a parkban, amikor néhány ilyen lappangó „fajmagyar-palánta” úgy vélte, kockázat nélkül beleköthet. Az öreg kérte őket, hagynák már békén, de a fiúk sikerre vágytak és annál inkább vegzálták. Mígnem az öreg sóhajtva feltápászkodott, és úgy helybenhagyta őket a botjával, hogy nehezükre esett még hazavánszorogni is. és persze amúgy orbánmagyar módra ment a nyígás, hogy őket bááááántották…..
    mert ezek a jellemtelenségüket, az ostobaságukat és a gyávaságukat próbálják az antiszemita akcióik mögé rejteni.

  • Kopácsi Judit – hogy-hogy milyen ország? Egy fasisztoid diktatúra. Demokráciában ugyanis az ilyen antiszemita szemeteket úgy bevágnák a börtönbe, hogy rájuk rohadna a bilincs.
    Nem kell egyébként bedőlni, hogy még mindig a többség rájuk szavazna. 80 % szerint rossz irányba mennek a dolgok, 53 % nem hajlandó válaszolni, és csak a válaszoló 47 % kevesebb, mint fele szavazna rájuk. Holott a fideszes szavazóknak egyáltalán nem kell titkolni a preferenciájukat. Pont úgy állunk, mint 2002-ben – reméljük, hogy az eredmény is ugyanaz lesz!
    Nem kell bedőlni, hogy tele a vödör barna szarral, mert a szar könnyű, és úszik a tetején. Alul a többség meg kezdi vágni a centit!

  • kekec
    ugyvan, ezert kovetelni kell orban lemondasat, neki koszonhetjuk mindezt es nem uszhatja meg felelossegrevonas nelkul!

  • Szevasztok, egy élmény volt. Ennyi megkeseredett barommal rég találkoztam.

  • Hát, mit is mondjak? Illetve kérdezzek?
    Ez itt most a Kanadai Magyar Hírlap, avagy a kuruc.info?
    Kedves Chris!
    Néha dönteni is köllene!
    Ugye?

  • Végre eltüntél rudykám. Már ideje volt. És a megkeseredett te vagy. Mi csak a magunk harcát vívjuk. Menj vedd fel a béredet és csitulj. De tényleg egy élmény voltál. Egy rossz élmény. És ha egyszer változások lesznek kis hazánkban,akkor is így beszélj. Persze akkor ellenálló voltál,majd ezt mondod. Ismerjük már a fajtádat te rejtőzködő komcsi. Ja az én vagyok? Bocs elszóltam magam:)) Gondolom most jól érzed magad. Aludj jól álmodj szépeket.

  • Hulye ven picsak es faszfejek kopkoditek itt a nyalatokat mert belebolondultatok hogy kiebrudaltak a csokos haverokat a hatalombol!Hat meg hogy fogtok nyusziteni , ha legkozelebb a Jobbik nyer!!

  • indian

    ez nem fog megtortenni soha! erre meg is ihatod a tuzes vizet!

  • Judith Kopacsi

    Mit szólsz Misi, mijen finom úri népek ezek a winnetuék? Ért a demokráciához, úgyi?

  • inkabb a tuzes vizhez ert, azt a keves eszet meg mar elitta:)

  • A FASISZTAKNAK NEM JAR DEMOKRACIA!!!

  • Nocsak, egy kedves ismerős:)
    Szia Libás Misi:)
    Rég „láttalak”:)

  • Sajnos Heller Agnes nem / csak / véleményt mondott,hanem tagadta,hogy 2006. oktober 23.-an rendöri atrocitasok történtek Budapesten,az EU-Parlament elötti Con-Bendit-ék altal meghivott részvevöként.

  • Rettegők!Ez a kertész egy hazudozó .Helyettesítsék csak be Magyarország,nevét a „szerző” hányásába, Kanadáét!Na! Hogy tetszik? Maguk minden baromságot elhisznek amit hazudoznak szerencsétlen hazánkról.Jusson eszükbe. A kertész-félék miniszterelnöke itt járt és megállapította,hogy a kertészek nagyon jól vannak reprezentálva a politikában,irodalomban és az üzleti életben. Neki hihetnet. A Moszad jól dolgozik!Mit gondolnak? Szerencsétlen hazánkból a cigányok miért nem rajzanak ki Európába, úgy mint pl Romániából? Mert annyira rossz nekik?Persze a mocskolódokat a tények soha nem érdekli. Pl Igy lehetett tönkre vágni Irakot a nemlétező vegyifegyverek miatt. Maguk soha nem változnak!

  • Ahogy nézem, nagyon belterjes , családi lap ez, jól tükrözi a libsi- bolsi támogatottságot mind az emigrációban, mind Magyarországon. Elférnek egy garzonban, hiába lejárt az idejük, megöregedtek kádár csahosai.

  • solyomgenya

    tevedsz en fiatal vagyok es nem tartozom a ti naci gyulekezetetekhez!

  • goj

    miert nem mesz irakba segiteni nekik? kellenek oda az ilyen fasisztak, mint te!

  • BENCSICS kLARA | március 6, 2012, 11:41 de.

    Valóban tanulságos olvasmány volt, köszönet a megosztásért.

  • Kovács Árpád

    Hála Istennek kertész távozott a Magyar hazából,magyarság tisztul gyógyul.

  • Libás.A te fajtád lövihalomra a hatéves ,fegyvertelen palesztin gyerekeket. A te fajtád járt örömtáncot amikor fehérfoszforral bombázták a gázai civileket. Ez a te cion- fajtád.Ha csonkahonban mi nácik lennénk a miniszterelnököd ,a valódi, nem örvendezett volna amikor itt járt a felvásárolt gyarmaton,hogy milyen jól élnek itt a zsidók.Egyébként miért baj az ha valaki más véleményt fogalmaz meg ,mint ami trendi? Akkor már nincs libsi liberalizmus?Szóval te murugyka. Írdd csak le ennek a kertész agyamentnek a szándékos provokációját ide,de a magyar helyett írdd a fajtád nevét,vagy kanadáét!! Oszt legyetek büszkék egymásra. Az öreg egyébként vihetett volna egypár kalampárt is magával,hogy végre az életében egyszer jót is cselekedjen. Hogy fellendül majd Kanada gazdasága,ha a cigók megefeleő létszámban kifejtik tevékenységüket. Szinesfém-kereskedelem,csicskéztatás,uzsora,bodzásás stb. De aztán semmi ajvékolás!! Mert az szintiszta fasizmus!!

  • goj

    dehat a ciganyok ki is mennek, pont ugy, mint a tehetseges magyar emberek, csak a selejt az olyan hitvanyfajta marad bent, mint te, mind a ciganyok kozul, mind a magyarok kozul, mert legtobbje buntetett eloeletu es/vagy foldsotet gyoker es/vagy naplopo semmirekello melymagyar ….es megnezhetitek ki fogja termelni a kozpenzt a kikepzo taboraitokra…..SENKI!

  • goj

    jelentosegetek a legyfinggal egyenlo, ha sokat kapalodztok, szerbiahoz hasonloan jarhattok megpedig nagyon konnyen!

  • Szilyasztok Gyerekek!

    Nekem kicsit fajo az ilyen viaskodas a magyarok es a zsidok kozott (mar aki ezert maraxik) mert en mindegyik vagyok szarmazasomnal fogva. Ugyanakkor nem kedvelem tulzottan a magat liberalisnak hazudo, tobbnyire komcsi, cocjalista, anarchista egyedeket sem, na es persze a fajgyulolokkel sem tudok egyet erteni. Tehat nehez helyzetben lennek, ha meg mindig Magyarorszagon elnek.

    Szerintem Kertesz elvtars roppant nagy bunkosagot kovetett el azzal az egy mondataval, meg ha esetleg nem is gondolta azt o ugy, ahogy kijott belole. O a masodik olyan magyarorszagi zsido az utobbi 20 ev folyaman – akirol en tudok – aki valami baromsagot mondott a magyarsagrol. Kertesz elvtars ugyan jo, megbizhato elvtars lehet, emiatt megbuntetni valahogy talan nem akartak – vegulis lehet hogy csak a szenilitas ugat ki belole neha – de vegulis a melymagyarok allando zaklatasa kovetkeztekben feltunhetett neki, hogy azok nem feledekenyek, es itt az ideje lelepni egy olyan orszagba, ahol szabadon lehet nacizni es „burkoltan” hulyezni mindenkit, aki nem ert egyet az o „humanista” felfogasaval. (Gy.k: „baloldali” humanizmus = vegtelen lopas.)
    Tehat Kertesz elvtars lepesen csak egy jot mosolyogtam, varhato volt.

    A helyzet Magyarorszagon ettol persze meg ugyanolyan ketsegbe-e-e-e-e-ejto, egyreszt a szabadjara engedett fajgyulolet, masreszt a baloldalinak, vagy liberalisnak hazudott magyar politikusok es seggnyaloik gyulolet es ragalmazas-hadjarata miatt. Az Orban kormany pedig ul a nagy rakas szar kellos kozepen a baberjain es semmit sem csinal. Legalabbis semmi hasznosat.

    Igy aztan minden nap megkoszonom az Orokkevalonak, hogy 28 evvel ezelott kivezetett abbol az orszagbol.

    Udv mindenkinek gyerekek;
    Moshe

  • Tiszteletem, kedves Moshe!
    Egyetértek a hozzászólásoddal.

  • Kovács Árpád

    Vén gatyafosó jól maga alá csinált ,jót dagonyázik a saját piszkában,akkor lesz bajban a seggére szára a saját piszka nem tudja lemosni.

  • Kovács Árpád

    Kertesz elvtars egyidős Heller Ágicával ,egy rugóra jár az eszük koruknál fogva,nem sokáig rontják már a közélet levegőjét ,meg vannak számlálva az életük ideje ,80 éves emberek agya nem élesedik ,hanem butul amint látható.

  • Puchert János

    Olvasva ezt a magasröptű megszőlalásokat valahogy hiányolom, hogy senkinek nem jut eszébe az ellen tiltakozni amikor a T. Házban avagy a szélsőséges megnyilvánulásaikról elhíresült újságokban tv csatornákon zsidó vagy cigányellenes megnyilvánulások hangzanak el. Vegyünk egy konkrét példát Bencsik Gábor büdös szájú prolinak nevezte azokat akik Schmitt Pál plágiumáról beszélt, ez valahogy elsikkadt pedig ez ellen is fel kéne lépni.

  • Moshe

    28 eve nem lax magyarorszagon, de pontosan tudod mi zajlik most ott es kik, miert hibasak?! fogalmad nem lehet, ki az a Gyurcsany, hiszen az meg ovodaba jarhatott, mikor te mar a koztisztasagi hivatalnal dolgoztal es keltel minden nap hajnal 4-kor….ha javasolhatnam a joedesanyad budifalan felejtett, elsargult noklapja kalendariumara firkald a velemenyedet legkozelebb, mert itt senkit nem erdekel. az arpadsavos sapkadat meg huzd jobban a fejedbe, mert tul sokat mutat belole, nem kene halalra remisztened a gyanutlan jarokeloket!

  • Pushert Janos

    Pontosan errol van szo, van gyomruk bayerhez, bencsikhez, hegedus lorandhoz, de mindenert a Kertesz a hibas…..a nagy fenet, ezek itt mind nacik es naci uralom lesz magyarorszagon, aztan johet a masodik trianon! valoban az jar jol, aki elmenekul otthonrol!

  • Puchert János

    Bocs Bencsik Andrásról van szó és nem Gáborról

  • Ez a misi gyerek azt hiszi, ha egész nap hangosan ordibál, majd tömegnek látszik, De jó, hogy megszabadultunk tőlük.

  • solyomgenya

    a tomeget te kepviseled, mint silany naciselejt, tudod a minoseg ritka, mint a feher hollo!

  • „tudod a minoseg ritka, mint a feher hollo!” by Libas

    Talán ezért nincs még érintőlegesen sem fogalmad róla, Misike.
    Ez a gyűlölködés, amit te művelsz, mindennek nevezhető, csak annak nem. Szégyen, hogy ilyenek beszélnek demokráciáról és szólásszabadságról, mint te, akitől még egyetlen tisztességes, személyeskedéstől, gyűlölködéstől, kirekesztéstől, durvaságtól mentes hozzászólást sem olvastam itt.

  • nem is fogsz Dakota, ezert mar el is huzhatsz a kurucinfo iranyaba!

  • gyönyörű nem? szegény, hol kapott vajon kiképzést?

  • Nyugodj meg szépen, Misike. Fog az menni, meglátod. És gondolkodj. Bár azok után, amit eddig produkáltál, lehet, hogy azzal nehézségek lesznek, de ne add fel.
    Te oda szoktál járni? Kösz, de én nem, azt meghagyom neked. Én egy kanadai MAGYAR oldalra jöttem, mert azt gondoltam a bevezetőjét és az évfordulóra írt cikket olvasva, hogy itt demokrácia, szólásszabadság és megértés van.
    Nos, én itt eddig mindent tapasztaltam, csak ezt nem.
    Megdöbbentő számomra ez a nyílt gyűlölködés, magyarellenesség, kirekesztés, egy állítólagos MAGYAR oldalon, mint ami itt van.

  • Meg az indián gyűlölet

  • haat igen, valoban nagy a magyarellenesseg, meginkabb melymagyar neonaciellenesseg mind nyugaton, mind eszak-amerikaban, egeszen hasonlo, mint a par evvel ezelotti szerb helyzet…..biztos emlexel, hogyan zarult a nagy szerb nacionalizmus? kb erre van jo eselyetek teljesen megerdemelten!

  • igen látjuk, milyen „tömegesen” szól hozzá a magyar emigráció a fórumon.

  • Misike, te milyen nemzetiségű vagy?

  • Látom, tapasztalom, Sólyomszem.
    Kopácsi Judit most jelentette ki, egy másik cikknél, hogy itt a gyűlölködés, kirekesztés, kötelező.
    Valahogy többet vártam egy állítólagos írónőtől.

  • Na ja a kapott lének meg kell felelni, mert számukra a lét határozza meg a tudatot, tehát ide a lét.

  • Számomra megdöbbentő az itt tapasztalható gyűlölködés, magyarellenesség, Sólyomszem.

    A tapasztaltak ellenére meggyőződésem, hogy a MAGYAR emigráció nem azonos az itteni belterjes megnyilvánulásokkal.

  • Persze hogy nem, ez egy belterjes csoport, rokonaim is csak röhögnek ezeken. Mindig nagyobbat akarnak pukizni és barna maci a vége.

  • Csak azt nem értem, hogy mit keresnek egy nevében is MAGYAR oldalon, ha ennyire magyarellenesek, mint ahogy Misike is egyértelműen kijelentette.
    Köpködni mehetnének a kocsmába is.

  • ez csak álcaháló, ami alatta van az a való.

  • Libas Misi irta:

    ” 28 eve nem lax magyarorszagon, de pontosan tudod mi zajlik most ott es kik, miert hibasak?! ”

    Meg kell hagyni, hogy 1989-ig egyaltalan nem erdekelt mi megy Magyarorszagon, es utana is jobbara csak a kigyot-bekat kiabalo, fajtestvered, a kanadai Toth Judit omlengeseit olvastam, azt is csak azert, hogy megtudjam vegre melyik vilagot iranyitom en. (Nem sikerult…)
    Mivel gyulolom a gyulolkodest nem izgattam magam Mo politikajan. Aztan ugy jott valahogy 2000 utan, hogy rakerultem egy magyar internetes oldalra, ahol a zsido vallasrol beszelgettunk elvileg… es a hozzad hasonlo emberkek jovoltabol egyszercsak beindult a szokasos politikai acsarkodas is. Az ott talalt ertelmesebb emberekbol aztan formaltam egy vitakort, akiknek nagyobbik resze Mo-n el, bar minden kontinensrol van tag. Kiveve az Antarktiszt. Ennek kozvetkezteben az utobbi 10-11 evben „felvettem” vegre a magyar politikat – legalabbis annyira, hogy ismerem mindharom nagyobb part vezeto embereinek a nevet.
    Ennyi az egesz. Mellesleg en sosem allitottam, hogy pontosan tudom mi zajlik Mo-n. Szerintem ezt azok sem tudjak, akik ott elnek. Ha megelik, majd 20 ev mulva talan tudni fogjak mi ment most.

    ” fogalmad nem lehet, ki az a Gyurcsany, hiszen az meg ovodaba jarhatott, mikor te mar a koztisztasagi hivatalnal dolgoztal es keltel minden nap hajnal 4-kor….ha javasolhatnam a joedesanyad budifalan felejtett, elsargult noklapja kalendariumara firkald a velemenyedet legkozelebb, mert itt senkit nem erdekel.”

    Nagyon alacsony szintu ez a hozzaszolas. Tudod, itt a sok „bunko” kanadai kozott mi megtanultuk mar, hogy ne az illeto stilusat, helyesirasi hibait kritizaljuk, es ha mar kritizalunk, akkor mondjuk meg ertelmes mondatokban, hogy miben nem ertunk egyet a masik fellel. Peldaul en a te „kritikaddal” semmire se megyek, mert az megvalaszolhatatlan, sotet, rosszindulatu es lekezelo.

    ” az arpadsavos sapkadat meg huzd jobban a fejedbe, mert tul sokat mutat belole, nem kene halalra remisztened a gyanutlan jarokeloket!”

    Ez a baj veletek Mo-n. Ez a tipikus mai magyar bolsi „szellemiseg”. Meg ha nem is vagy bolsi, tanultal toluk alaposan, amig ok okitottak teged a proletardiktatura szepsegeire.

    Itt Eszak Amerikaban mar hozzaszoktunk ahhoz, hogy minden 4-8 evben (altalaban) egy uj kormany jon, akik lecserelik a vezeto gardat, beteszik a vezeto poziciokba az o embereiket. Ennek ugye az a lenyege, hogy minden 4 vagy 8 evben egy masik garnituranak van lehetosege kicsit tobbet haracsolnia, mint az ellenzeki partok embereinek. Hihetetlen, de igy van: Ezert egyetlen kanadai politikus sem nyuszit es nem rohangal mas orszagokba lejarato-kampanyokat kesziteni, mert mi az a 4 evecske, nem? Nem lehet 4 evet kihuzni lopas es sipitas nelkul?
    Nagyon le vagytok ti maradva ott Magyarorszagon. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • Tökéletesen egyetértek veled, Moshe. Egyetlen egy dologban tévedsz, ez a libás nem Magyarországon él. És ettől még szomorúbb ez az egész.

  • eszem agaban sincs ertelmesen vitazni egy ilyennel, mint te moshe, meg aztan ahhoz ertelmednek is kene lenni, csak egy piti bosszuallo fereg vagy, nem hianyoztal innen, kotrodj mashova es mergezd a levegot mashol!

  • Misike, szerintem undorító, ahogy viselkedsz. Mi vagy te itt? Portás?

  • Kedves Dakota!

    Hol el a Libas Misi! baratunk? (Bocsanat, eddig nem vettem eszre a felkialtojelet a Misi utan. Ocska mar a szemem.)

    No es neked is Libas Misi!: Te nyugodtan valaszthatod a frocsogest tolem, engem nem zavar. Ha szerinted ezzel barkit is meggyozol barmirol, akkor csak csinald. Csak vigyazz a magas vernyomassal, az egy nagyon alantas betegseg! Tonkreteszi a veset, majat, tudot, szivet, errendszert, meg az agyat is.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Moshe, ha jól értettem, amikor épp engem szidott, akkor elméletileg Kanadában él Misike. Nekem nem barátom, én megválogatom a barátaimat és ilyen kirekesztők, gyűlölködők, mint libás misi, sosem lehetnének a tagjai.
    Szép napot, és jó egészséget, neked.

  • Kedves Libas Misi!

    Orexem… Elfelejtettem a Libas Misi!-t megkerdezni, hogy en kit es/vagy mit akarok megbosszulni?

    Ez erdekes, mert ezek szerint Misi! baratunk tobbet tud rolam, mint en magam.
    Hmmm… tipikus bolsi hozzaallas, amikoris a bolsi (legyen akar komcsi, naci, anarchista, iszlamista….stb) jobban tudja, mint en, hogy en mit szeretek, mi kell nekem, es most mar azt is, hogy ki vagyok en.

    Tovabbi kellemes frocsit kivanva, es udv;
    Moshe

  • Kedves Dakota!

    Koszi! Neked is jo egeszseget es szep napot!

    Azon gondolkodom surun, hogy Ludas Misi! vajon hol tanult meg ilyen jol magyarul, ha Kanadaban el, es meg csak 10 eves? Ugyanis szerintem az anyukaja nem tudja, hogy buszkesege, szeme csucske mit muvel az interneten.
    (Na es a sajat gyerekeim peldajabol is tudom, hogy mire felnonek mar alig nyogik a magyart, bar az en 5 gyerekembol az elso 3 meg irni is tud valamicsket magyarul.)

    Udv;
    Moshe

  • Ahogy mondtad, Moshe.
    Nagyon örülök, hogy olvashattam a véleményedet. Remélem, hogy ezután is lesz rá alkalmam.
    Jó érezni, hogy van még remény az emberi hangvételre is.

  • Kedves Moshe!
    Misike már nagyfiú, legalábbis elméletileg:)
    Az összes gyereke diplomás és az is lehet, hogy neki nagyobbat tojik a tyúkja, mint másnak a libája:) Már közölte velünk, hogy Venezuelába készül nyaralni, és így nem maradt más, minthogy jó utat kívánjunk neki és népes családjának. Az ottani menedékjog kérést ugyan nem említette, de lehet, hogy csak szégyenlős:)

  • Kedves Dakota!

    Ez jo hir! Remeljuk Venezuelaban marad, ott a szamara eppen elonyos rendszer van kialakuloban. Szabadon lehet pocskondiazni mindenkit, aki nem bolsi.

    Kerdezni akartam, ha nem sertek meg senkit es semmi alkotmanyt, hogy merrefele laksz? En edmontoni lettem… ketszer is, mert egyszer mar elmentem de aztan visszajottem, mert nehezen tanulo tipus vagyok. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Puchert János!

    En szemelyesen nehezmenyezem a fajgyulolet minden fajta megnyilvanulasat, koztuk a „burkoltat” is. Nem tetszik nekem tovabba a kirekesztosdi es a magasabbrenduseg keresese sem.
    Sajnos azonban vannak Magyarorszagon olyanok, akik meg nem tudtak felnoni, es ugy viselkednek mint az eretlen kisgyerekek. Meg sajnalatosabb az, hogy az Orban kormany elturi, hagyja oket cincogni. Talan, ha masodszor is megvalasztjak az Orbant vegre rendet csinal? Remelni tudom csak.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Moshe, én örök vándor vagyok:) A szabadság, az emberi méltóság elkötelezett híve. Ezért is viselem rosszul az itteni hangnemet. Főleg azért, mert ha valaki ide betéved, az itteni hangvétel alapján igencsak rossz véleménnyel lesz a magyarokról, merthogy az oldal, legalábbis a neve szerint az. Az más kérdés, hogy itt nagyon kevés az, aki nyiltan magyarnak vallaná magát.
    Ezt az ide betévedők nem értik, nem érzékelik és sajnos általánosítanak, pedig nem kellene.
    Ez az oldal nem a MAGYAR emigráltak véleményét tükrözi, hanem egy szűk, belterjes réteg acsarkodásának ad helyet a valódi magyarsággal szemben. És ez nagyon szomorú.
    Üdvözlettel
    dakota

  • Amit ez az ember kitalál. az már sok saját magát járassa le
    nem vernek itt senkit. Magyarországon.

  • Csak tájékoztatásul beteszem:

    Ideje, hogy a zsidók és a magyarok is megtudják: ki küldte Auschwitzbe a 460.000 zsidót Magyarországról?
    Titkolt információk
    2012. február 26. 06:50:54 Neményi.net

    Ideje, hogy a zsidók és a magyarok is megtudják!
    Ki küldte Auschwitzbe a 460.000 zsidót Magyarországról?

    Éveken át úgy tudtam én is, mint más, hogy a magyarok, a románokkal ellentétben, Auschwitzbe küldték, a halálba, polgártársaikat a zsidókat. Magyarországról 1944-ben százezer számra küldtek zsidókat a haláltáborba vasúton, ahonnan nagyon kevesen tértek azután haza. Az eset jól ismert és sokat hangoztatott. Én magam is többször írtam a témáról, az 1990 előtti hivatalos történelem tudomány nyomvonalát követve, miszerint amíg a romániai zsidók nagy része megmenekült, addig a magyarországiak egy dúrva megsemmisítésnak voltak alávatve. Maga Winston Churchill is beszélt erről a magyar Történelmi eseményéről, mint az emberiség legvisszataszítóbb gyilkosságáról. Ez volt az 1991-ben megjelentetett Transilvania Invincibile Argumentum című könyvem egyik fejezetének a címe is, amely viszont jóval 1990 előtt íródott.

    Ezt a fejezet címet újra használtam a 2004-ben megjelent Protocoalele Kogaionului című könyvemben, de itt már azért, hogy megkövessem régebbi állításaimat ebben a témában. Most megteszem újra, kijelentve, hogy az 1944-es magyarországi zsidók tragédiájáért nem a magyarok a hibásak sem a magyar hatóság! Még nem is a németek, mondhatnám!…Hanem a zsidók!

    Viszont hét évvel a Protokolljaim kiadása után azt tapasztalom, hogy hipotéziseim nem jutottak el egyetlen magyarhoz sem. Ez természetesen az én hibám elsősorban, mert nem tudtam soha jól eladni az írásaimat. Most újra jelentkezem, több okból is, amelyek közül az egyik, hogy a csíkszeredai fiatal székely hokisok még büszkébbek legyenek arra, hogy magyarok és nem, Isten őrizz!, románok…

    1990 után , mint ismert, a románok is azon kapták magukat, hogy holokauszttal vádolják őket is! A vádlók kétes foglalkozású zsidó szerzők voltak. Egyik napról a másikra a romániai holokauszt szakértői lettek. Magam elég informáltnak tartottam ahhoz, hogy válaszoljak a vádakra. Így kerültem, akarva-nem akarva, bele ebbe a hórába, amit ha belekerültem, akkor végig kell járni, vagyis tovább kellett informálódjak ebben a témában. Eljutottam oda, hogy megtudjam, mennyire megalapozatlanok a jól ismert magyar vádak! Ismétlem: magalapozatlanok! Kitaláltak vagy legjobb (legrosszabb!) esetben is eltúlzottak.

    Pontosítom, hogy a magyarországi zsidók sorsáról, akiket Auschwitzbe küldtek, nem egy kormányülésen, se nem a budapesti parlamentben döntöttek. Még nem is egy náci gyűlésen. A döntés a legmagasabb színtű zsidó kezdeményezésre született: a Zsidó Ügynökség Megmentő Bizottságában!

    Állításom alátámasztására Roger Garaudy, Az izraeli cionizmus pere című munkájának adatait használtam ( a romániai kiadás címe: Procesul sionismului israelian). Ennek a munkának az adatait még senki nem vonta kétségbe. Roger Garaudy, jól ismert baloldali egyéniség, demokratikus beállítottsággal, mentes mindenféle párt besorolástól, többször kapott kritikát egyesektől az utóbbi írásainak, úgymond, antiszemita jellege miatt, de senki sem tudta felróni neki azt, hogy valótlan vagy elferdített adatokat tett közzé. Roger Garaudytól olyan adatokat vettem át a témával kapcsolatban , amelyek mindenike zsidó szerzőktől vagy intézményektől származik. Idézek továbbá a Protocoalele Kogaionului című írás 77-79 oldaláról. Roger Garaudytól megtudjuk, hogy a Palesztinába jutáshoz nem volt elegendő a zsidó származás. Jó minőségű zsidó kellett legyen, magasabb minőségű anyagból gyúrva. A zsidók Palesztinába való belépésének feltétele az volt, hogy a majdani Izrael államnak ne legyenek a terhére (47-ik oldal).

    Még 1935-ben egy jelentős cionista vezető, Ytzhak Gruenbaum felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell legyen a felhatalmazásuk arra, hogy a bevándorlókat kiválogassák és ne fogadjanak be mindenkit (ugyanazon oldal). Úgy tűnik, hogy a Hitler által elfoglalt Európában azon zsidók részaránya, akik méltatlanok a Szentföldre való belépésre elérte a 90%-ot! Az Európából a nácik által elüzött zsidók problémája, akiket a cionisták nem siettek befogadni Izraelbe elsősorban a cionista doktrinából ered. A problémát nem a segítőkészség oldaláról, hanem az ország szükségleteinek szemszögéből kezelték (ugyanaz az oldal). Más cionista doktrinák szövegei sokkal kifejezettebbek, embertelen cinizmustól és pragmatizmustól átitatva.

    Íme, mi olvasható az 1943-ban a Zsidó Ügynökség Megmentő Bizottságának Memorandumában: Vajon mindenkit kell segítsünk, akinek szüksége van annélkül, hogy figyelembe vennők az egyének jellemzőit? Nem kellene az egésznek egy nemzeti-cionista jelleget adnunk és megpróbáljuk megmenteni azokat, akik hasznára lehetnek Izrael földjének és a judaizmusnak? Tudom, hogy embertelennek tűnik a probléma ilyenszerű felvetése, de világossá kell tennünk, hogy ha meg tudunk menteni 10.000 embert az 50.000-ből, akik hozzájárulnak az ország megerősödéséhez és a nemzet újjászületéséhez vagy az 1.000.000 zsidó aki teher lesz az országnak, akkor vissza kell fognunk magunkat és meg kell mentenünk azt a 10.000-et, a kivül maradt millió elkeseredett kérése és szitkozódása ellenére is (47-48-ik oldal). Tehát a 10.000 hasznos zsidó és az egy millió alkalmatlan közül a cionistákat csak a hasznos érdekelte. A többi egy millió (vagy hat) zsidóval történhetett bármi, akár meg is halhattak, nem jelentett veszteséget a cionistáknak. Ez a lehetőség nem zavarta egyik cionista vezetőt sem! Sőt, úgy tűnik, hogy éppen az ők érdekeit szolgálta!

    A fenti szöveg ugyanakkor emlékeztet arra, hogy mi is történt az Auschwitzbe érkezett zsidókkal: két táborra osztották őket a jellemzőik alapján, éppen a hasznosság elve szerint. Aki a német haditermeléshez hozza tudott járulni (az ország megszilárdításához) az életben maradt. A többiek, akik valóságos teher voltak a nácik számára is, mint emberi hulladékok gyorsabban befejezték földi pályafutásukat.

    Még megjegyezhetjük, hogy a fenti szöveget egy intézmény adta ki, nem pedig egy szívtelen, kótyagos egyén, és mégis tele van az emberiséggel szembeni határtalan megvetéssel, ami nem állt meg a kinyilatkoztatások színtjén, hanem nagyon is konkrét és reális következményei lettek meghatározva százezrek életét vagy eseteg milliókét, ha a mediatizált holokausztot és a zsidó szenvedést sírató propagandisták adatait vesszük alapul. Ilyen mérvű cinizmussal és megvetéssel csak irodalmi szövegekben vagyunk megszokva, ahol a magatartás és helyzetek ilyen eltúlzásának művészi szerepe van és a következmények is csak ezen a színten maradnak. Ebben az esetben ennek a szövegnek kimondottan gyilkos, emberírtó szerepe van. Hol van innen a híres zsidó szolidarítás? Miért nem működött? Az emberi szolidarításról nem is merek beszélni!

    Egyébként ezek a cionista szövegek a kétféle minőségű zsidókról, egy gyakorlati életfilozófiáról árulkodnak és egy idáig a történelemben nem létező pragmatizmusról, amely lélegzet nélkül hagy minden normális embert, zsidót vagy keresztényt: Egy egyszerű filantrópikus mentése a németországi zsidóknak csak kellemetlenségeket okozott volna a cionistáknak, főleg hogy a mentés esélyei annál kissebbek, minél nagyobb a katastrofa. A németországi zsidók érdekében tudunk cselekedni, ha ezek palesztinába hozzák a vagyonukat. A jelenlegi menekülteknek nincs meg ez az előnyük, mert üres kézzel akarnak jönni.

    Ezek tehát nem tudnak semmit adni a Yichouvnak (ez volt Izrael neve, mielőtt 1948-ban elismerték volna független államként), és nem várhatunk másra, mint amit eddig is megállapítottunk a németországi zsidók nagy részéről: teljes eltávolodást, sőt ellenséges magatartást Izrael földjével szemben, a tisztelet hiányát minden iránt, ami zsidó, egy embertömeg, amelynek semmi köze a cionizmushoz és amelyikből teljesen kihalt a nemzeti érzés (48.oldal).

    Robert Garaudy kommentárja: ezen szövegek idézése világosan mutatja a különbséget a judaizmus, mint vallás, amit tisztelek és a nacionalista, leigázó politikai cionizmus között, amit elitélek. Mi több, ezek a szövegek világossá teszik azoknak az csalását és álnokságát, akik ma síratják azokat az áldozatokat, akiket nem akartak megmenteni.(49.oldal).

    Megjegyzendő mondat: azoknak a csalását, akik síratják azokat az áldozatokat, amelyeket nem akartak megmentani!

    Tehát zsidók, akik nem akartak zsidókat megmenteni! Miért? Mert szegény zsidók voltak, üres kézzel…

    Egyre világosabb, hogy a II. világháború idején a zsidó elit egy mesterséges szelekciót hajtott végre, azon zsidók között, akik a jövendő Izraelt kellett benépesítsék, akik a háborút kellett átvészeljék. Azok a zsidók, akik izraelitának voltak programálva, azok minőségi zsidók kellett legyenek: cionista eszmékkel, akik elutasították a többségi nemzetbe való beolvadást, amit egyre több zsidó hallgatólagosan már elfogadott. A másik oldalon a szegény zsidók, akik a cionisták szerint egy embertömeg, akinek semmi köze nem volt a cionizmushoz, nemzeti érzelmek hiányával és amely nem mutatott tiszteletet semmi iránt, ami zsidó vagy héber. Ezért őket a megmentésből ki kellett zárni! Vajon nem ez a tömeg volt összesen hat millió?…A híres hat millió?

    Jegyzet: A fentiekből egy káprázatos, de egyáltalán nem abszurd, hipotézis állítható fel, ami a cionista doktrina szövegeiből levezethető: a holokauszt, mint büntetés azoknak, akik nem viseltettek tisztelettel mindaz iránt, ami zsidó vagy héber!

    Egyelőre csak jeleztem ezzel a hipotézissel, hogy később leellenőrizhessem, más megfelelő dokumentumokkal. Lehet, hogy megteszik mások ezt az ellenőrzést. Más hozzáértőbbek, tanultabbak…

    Milyen helyzetben voltak a magyarorszégi zsidók ebből a cionista szemszögből nézve?

    Ők arról voltak ismertek, hogy hajlandóak voltak az asszimilációra vagy már asszimilálódtak. A dualizmus idején hagyományosan ők magyarnak vallották magukat, különösképpen népszámlálások idején vagy más lojalítási teszteken. Megkockáztatom azt állítani, hogy kevés olyan zsidó volt , aki ott hagyta volna a konfotját, amiben itt élt, azért, hogy Palesztinába menjen és ott mindent kezdjen előlről. A zsidók is emberek! Hős és vértanú nép nem létezett soha…Csupán a cionista doktrina követte ezt: kiválassza az eljövendő Izraelnek azokat a zsidókat, akikből egy hős és vértanú nép legyen…

    Megállapíthatjuk, hogy a magyarországi zsidók nem élvezték a cionista vezetők szimpátiáját. Abba a csoportba sorolták, akik nem méltóak, hogy a Szentföldre lépjenek?

    Idézek tovább a Protocoalele Kogaionului című könyvből, 77-79. oldal.

    Tehát nagyon sokszor a németországi, de általában a nácik által elfoglalt országokban a zsidók nem voltak mások, csak emberanyag, amelyikből az Izraelt alapító cionisták kiválasztották (egyébként is kiválasztott nép), hogy melyik zsidó élhet meg, kivándorolva Palesztinába és melyik gyengébb minőségű, hasznavehetetlen és nemkivánatos, az marad a nácik rendelkezésére.Ezt mondja a nagy cionista Ben Gurion is, az új Izrael állam első elnöke: azt a kissebbséget, amelyet meg lehetett menteni, ki kellett választani a palesztinai cionista projektnek megfelelően (44.oldal).

    Tehát a cionisták gondja az volt, hogy megmentsék a hős és vértanú kissebbséget és a hat milliós többséget hagyták a kivégző táborok gondjára.

    Nota bene: hogy a náci lágerek sorsára hagyott zsidók alkották a többséget, mint következtetést alátámasztja, expressis verbis (kimondottan) Roger Garaudy kommentárja is, amelyet Rudolf Kastnerrel kapcsolatban tesz, akit az 50-es években a nácikkal való kollaborálásért itéltek el. A perben Rudolf Kastnert azzal vádolták, hogy egyetértésben a cionista vezetőkkel (akik közül a legtöbben a per idején miszterek voltak) Eichmannal üzletelt 1684 hasznos zsidó (a kiemelés Roger Garaudytól) kiszabadításáról és Palesztinába emigrálásáról, mint az eljövendő Izrael építéséhez szükséges emberekről, annak fejében, hogy meggyőzi a 460.000 magyarországi zsidót, hogy csak egy egyszerű áttelepítésről van sző, semmiképpen sem az Auschwitzi haláltáborokba való szállításról.

    Halevi bíró rámutatott arra, hogy ezek a gyilkosságok mind a Zsidó Ügynökség és a Nemzetközi Zsidó Kongresszus jóváhagyásával történtek (44.oldal).

    Kegyetlen mondat: ezek a gyilkosságok a Zsidó Ügynökség és a Nemzetközi Zsidó Kongresszus jóváhagyásával történtek. Ezek a gyilkosságok…vagyis a magyarországi zsidók szinte teljes kiirtása a Zsidó Ügynökség és a Nemzetközi Zsidó Kongressus jóváhagyásával vagy pontosabban hozzájárulásával történt.

    Néhány tisztázó kérdés:

    Az Izrael építésénél hasznos 1684 zsidó, feltehetően mind szuper-tehetségek volt, mindenik közülük egy potenciális Nobel-díj várományosa. Megtudták ők valaha is, hogy milyen feltételek mellett szabadultak Németországból és kerültek Palesztinába? Közzétették valaha is ezt a listát az 1684 névvel?

    Ha a 460.000 zsidó Auschwitzi haláltáborba küldése a Zsidó Ügynökség és a Nemzetközi Zsidó Kongresszus jóváhagyásával történt, akkor miért vádolják még ma is a magyarokat, a magyar államot és a magyarságot úgy általában a 460.000 magyar zsidó Németországba deportálásával és meggyilkolásával 1944 tavaszán?

    Rögzítsük még egyszer milyen gyilkosságról is van szó: a holokauszt folyamán, a magyarországi zsidók deportálása Winston Churchill szerint az emberiség legvisszataszítóbb gyilkossága volt. Éveken át ez a gyilkosság a magyar hatóságok számlájára van írva, akik a zsidók kitelepítését olyan túlbuzgósággal végezték, amellyel még a németeket is elámították. Roger Garaudy azzal a aprósággal szolgál, amellyel megsemmisíti a magyar hatóságok érdemét: maguk a zsidók is siettek berakodni a vagonokba, hiszen a saját cionistáiktól biztosítást kaptak arra, hogy csak egy egyszerű áthelyezésről van szó. Hogy milyen könnyen elhitték a zsidók, hogy csak egy egyszerű áthelzyezésről van szó, a cionista vezetők szemében még inkább egy plusz ok lett, hogy mind a 460.000 zsidó gyenge minőségű, haszontalan, aki megérdemli a sorsát, hogy vágásra küldjék, mint az állatokat, egyszóval méltatlanok voltak, hogy a Szentföldre lépjenek.

    Évekkel előbb, különböző alkalmakkor kommentáltam ezt az emberiség történetében a legvisszataszítóbb gyilkosságot, különbséget téve a magyarok ázsiai, hun állatias viselkedése és a románok emberiessége és tűrőképessége között. Úgy hiszem vissza kell vonjam akkori megállapításaimat és véleményemet. Mea culpa! Sajnálom, hogy a tévedésem nem volt teljes! Szerettem volna, hogy visszavonom a vádjaimat és kész! Sajnálatos módon nem azért kell visszavonjam vádjaimat, mert nem igazak, nem egyeznek a tényekkel, nincs értelmük, hanem azért mert másoknak kell azokat címezzem! Vádjaimat fenntartom csak másnak kell címeznem, amelyre Roger Garaudy kényszerít: a cionizmus! A cionizmus a hibás a 460.000 magyarországi zsidó sorsáért, akiket a nácik a cionisták jóváhagyásával az Auschwitzi kemencékbe szállítottak! Ismétlem: nácik a cionista vezetők jóváhagyásával…Sőt a cionisták közreműködésével! Mert ezek azok a vádak, amelyeket Roger Garaudy megfogalmaz: a cionista zsidók a felelősek az emberiség legvisszataszítóbb gyilkosságáért! Ismétlem: a minősítés Winston Churchilltől származik.Egy gyilkosság, amelynek 460.000 teljesen ártatlan zsidó esett áldozatul. Vagy másképpen mondva: az emberiség legvisszataszítóbb gyilkossága, kizárólag egy zsidó üzlet, amelynek gyilkos szerzői cionista zsidók, az áldozatok pedig haszontalan zsidók. A visszataszítóságát még inkább növeli az a tény, hogy a háború után a zsidók ezzel a gyilkossággal a magyarokat vádolták meg. Teljesen visszataszító. Nec plus ultra.

    Post scriptum 2011: örülök, hogy a magyarországi és a bárhol élő magyarok tudomására hozhatom, hogy nem az ő vállukat nyomja ez a népírtás. Ideje, hogy a magyarok megtudják ezt az igazságot és ennek megfelelően reagáljanak. Még fontosabb az, hogy a zsidók maguk megtudják az igazságot és reagáljanak ennek az igazságnak megfelelően!

    Mert ez az igazság lényege.

    És egy utolsó kérdés: Az átszállítás szervezője Eichmann, nem volt véletlenül zsidó, úgy ahogy nagyon sok zsidó mondja?…

    ION COJA

    2011. december 22.

  • Hát ez megdöbbentő, ez valóban átértékeli a dolgokat. Miért nem tanítják ezt történelem órán az iskolákban?

  • kivancsi lennek szonyibartalos magat melyik csoportba osztanak a nacik? gyanitom, a teljesen hasznavehetetlenek koze…..maga egy szegyen!

  • Drága Libas Misi – már megint bókol csak?
    Ne aggódjon egy jó ideig megint nem jövök, nem zavarom meg a nyugalmát.

  • „Wenn ich dich lieb habe, was geht’s dich an?”, „ha szeretlek, mi közöd hozzá?”…valoban semmi, de ha „genetikusan alattvalónak” nevezel es fasisztanak es nacinak, nos itt mar kozom van a mondokadhoz.

    Kivancsi lennek a Kanadi Magyar Hirlap szerkesztoinek valodi, oszinte velemenyere!

    Ok nem erzik magyar onerzetukben serteve magukat?
    Amennyiben igen, mert magyarok, mire ez az ures felhajtas.? Haborodjunk fel inkabb egyutt….!

    Ha pedig nem erzik magukat sertve, nyilvan nem magyarok. Maskent ugye nem lehettseges a dolog.

    Akkor viszont miert irogatnak magyar nyelven…?…. es foleg ennyi rosszindulatu ostobasagot?

    Szives valaszukat turelmetlenul varva

    Szilagyi Akos

    New York

  • Szilagyi

    ha ilyenek a magyarok, mint maga EN BIZTOS NEM TARTOZOK KOZEJUK! de ha ilyen emberek a magyarok, mint maga, akkor nemcsak igaza van Kertesznek, de az ellenunk keszulodo nemzetkozi fenyitesnek is jogos alapul szolgal!!! En is turelmetlenul varok minden fejlemenyt remelve, hogy a maga nagyon magyar otthonhagyott rokonai es baratai is aldozatul esnek annak az osszecsapasnak, amit a magafajtaja gerjeszt! mertha a szar elindul, visz am mindenkit, melymagyart, ciganyt, zsidot egyarant!

  • Judith Kopacsi

    Szilágyi, csak hogy tudd, értelmes ember nem veszi magára, mert nem inge. Én egyáltalán nem érzem magam megsértve „magyarságomban” Kertész Ákos által. Azt viszont szomorúan tapasztalom, hogy milyen ördöngős gyorsasággal igyekeznek az Őt igazolni egyesek. Mindezt persze a szólás szabadság és demokrácia nevében.

  • Judith Kopacsi

    Ja, különben azért irunk magyarul, mert tudunk és szeretjük a nyelvet is. Persze neked ezt nem kell olvsni, mert pont erröl van szó, hogy egy demokráciában szabadon meg lehet válogatni, hogy ki mit és hol olvas. Én pl. nem látogatok a kuruc infora, mert tudva tudom, hogy ott nem a szájam íze szerint iródnak dolgok, tehát minek tegyem ki magam szemétnek. Még valami rám ragad belöle és mehetek mosakodni.

  • Judith Kopacsi

    Szönyi, eddig azt hittem egy aránylag értelmes emberrel van dolgom. Utolsó szösszeneteddel elástad magad nálam is.

  • Judith Kopacsi

    Rájöttem, ezekkel a fasisztákkal tényleg nem érdemes szóba állni. Tisztességes emberi hangot nem értenek, mást pedig nem érdemes rájuk pazarolni, mert nem süllyedjünk le az ö primitiv nivójukra.

  • de en lesullyedek es siman felszedek par kockakovet, amivel szetzuzom azt a rusnya pofajukat, aztan szaladhatnak orbanviki bacsihoz jogorvoslatert!

  • Judith Kopacsi

    Misi, jövök segiteni. Ketten többet és jobban birjuk majd csépelni ezeket az ütödötteket. Rém pimaszok. Persze ismerve öket csak addig amig a szemük közé nem nézünk.

  • Szia Szőnyi Bartalos Mária!

    Nem olvastam vegig a rosszindulatu, gyerekes es tul primitiv munkadat, mert a nalad kevesbe tehetseges Roger Garaudy-ra alapozod a konyvedet. Arra a Garaudy-ra, aki eloszor agymosott komcsi volt, kesobb sikerult neki lekuzdenie magat meg melyebbre es felvette a vilag legbutabb, legaljasabb es legeroszakosabb „vallasat” az Iszlamot.
    Ha esetleg ez onmagaban nem mesel el sokat neked az illetorol, akkor szivesen tartok neked egy kis tortenelem lecket, de azt mar szemelyesen, mert az tul terjedelmes. Irj az [email protected] cimemre, ha erdekel.

    Udv;
    Moshe

    ui; az en zsido rokonaimat is azert szedtek annak idejen ossze a magyar honfitarsak, hogy szanatoriumba kuldjek oket, ugye?

  • Kedves Judit és mindenki!
    Óriási félreértésben vagytok! Ez, amit fentebb olvashattok, nem az én írásom, hanem itt található:

    http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=95825&honnan=Nemzeti_Hirhalo

    Betettem, hogy ismerkedjetek meg vele. Nekem, személy szerint nincsenek olyan tapasztalataim, hogy bármiféle igazságot tudjak „produkálni” ebben az ügyben. Csupán annyit tudok, hogy nagyszüleim és szüleim bújtattak annakidején zsidó embereket, de később a Benes dekrétumok miatt IS. Nekem a Benes dekrétumaival kapcsolatban van személyes élményem. Erről a dekrétumról az a véleményem, hogy minden ország és nagyhatalom háborús bűnös, amíg életben van Szlovákiában. Ráadásul a Szlovák parlament örökérvényűvé nyílvánította a Benes dekrétumait néhány évvel ezelőtt.
    Úgy gondolom, érdemes megismerni minden véleményt, írást úgy a zsidósággot érintve, mint a magyarságot érintve is a Benes dekrétumokkal kapcsolatban is. Mert a Benes dekrétumai nem kizárólag a magyarságot érintették, hanem a zsidóságot is.

  • kedves Mária, itt nem számít ki mit ír, ezek egy aktuális feladatot ordítanak bele a világba a vörös banya vezetésével, minél hangosabban, hogy úgy tűnjön sokan vannak. A koruknál fogva, már nem sokáig.

  • Gyöngyöspatán a tényleg elharapózó vagyon elleni bűncselekményeket 2-3 állandó rendőrrel simán meg lehetett volna oldani. A romák (és zsidók) ellen genetikusan ellenszenvet viseltető Orbán-kormány kb. 1 nap alatt meg tudta volna oldani a helyzetet. Hogy hagyta elfajulni a dolgokat, jelzésértékű. A magyar genetikai valóság pedig szerintem közelebb áll a Kertész véleményében megfogalmazottakhoz, mint Orbán nacionalizmusához.

  • Most akkor az Orbán kormányban lévő zsidók és cigányok hova tartoznak genetikailag?
    Eddig cigányozták Orbánt.
    Talán Önök itt szakértők mind a hárman.

  • solyomtetu

    itt senkit nem erdekel, ki cigany, ki zsido, csak az, KI ANTISZEMITA….TE vagy es ezert huzzal el innen a szelkalmani nagynenikedbe! de mar oly sokszor mondtuk, erted egyaltalan a magyart? vagy olyan magyar vagy mint a vona-zagyvarez vagymi?

  • a benes dekretumokkal normalis ember nem erthet egyet, de mi koze ehhez Kertesz Akosnak?

  • Kiss Zoltán Budapest

    „A magyar nemzet talán van annyira érett, hogy elviseli azt, amikor legnagyobb kortárs írói kritikával illetik az ország kormányát és a magyar társadalom hangadóit.”

    Hát, ez egy kicsit túl nagy csúsztatás!

    Akos Kertesz ugyanis a következőt írta:
    „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

    Na, kedves Christopher Adam!
    Ez mennyire vonatkozik „az ország kormányára és a magyar társadalom hangadói”-ra és mennyiben a magyar népre!

    Lehet, hogy a cikke hülyéknek íródott, de nemhülyék is olvassák!

    Kiváncsi leszek, mit szólnak a kanadaiak, amikor őket is „genetikailag alávalónak” és „moslékzabálónak” fogja nevezni ez a „humanista!
    Szerencsétlen annyira szenilis, hogy fel sem fogja mondatainak értelét!

    Ahogy a cikk szerzője sem!

  • Judith Kopacsi

    Kiss Zoltán, a kanadaiak általában igen türelemesek, és nem érdekli öket, hogy ki és minek titulálják. Ismerve öket,, még ők kérnének bocsánatot, amiért megbántották az irót valamivel. Régi kanadai vicc: mi történik, ha az uszodába bemondja a hangos bemondó, hogy mindenki hagyja el a medencét? A kanadaiak szó nélkül összeszedik magukat és elhagyják a medencét.

  • Kedves Kiss Zoltan!

    Azt meg en is megertem, hogy Akos elvtars szenilis ven hulye lett – ez mindenkivel elofordul aki megeri azt a kort – de rendkivul furcsanak talalom, hogy eletuk elejen es delen levo emberek egyetertenek ezzel a hatalmas bunkosaggal, ujjonganak, de legalabbis megprobaljak megvedeni a ven hulyet.

    Nem tudom, hogy olvasod-e az Amerikai Nepszava nevu szennylappa lealjasodott kis mediatermeket, de azok annyira fellelkesultek Kertesz elvtars kanadai kiruccanasanak hirere, hogy megegyszer lehoztak a politikailag megbizhato Kertesz elvtars idiotizmusat.
    Jellemzo, hogy amikor irtam az Amerikai Nepszavanak ket mondatot: „Ki volt az az idiota aki lehozta megint Kertesz cikket? Nincs eleg megosztottsag es gyulolet?” az volt az elutasitast kisero valasz (nem kozoltek le a kerdeseimet) hogy „ilyen hozzaszolas mar volt”.
    Mindez jon attol a Bartus Laszlotol, aki azt kepzeli magarol, hogy o a szolas es sajtoszabadsag egyetlen igazi lovagja. Es akkor csodalkoznak a bolsik, hogy egyre tobb ember veszi eszre a sotetseguket, semmihez sem ertesuket, settenkedesuket… stb.

    Udv;
    Moshe (Kanadabol)

    ui; latom neked is tetszik a „humanista” szo. Nekem is! A bolsi humanista annyira szerelmes az emberisegbe, hogy mindent ellop tole, nehogy amazok meghizzanak es betegek legyenek. 🙂

  • Kedves Judit!

    Ezt be tudod talan magyarazni a Magyarorszagon eloknek (bar a „viccet” minden bizonnyal ok sem „ertik”) de kicsit nehezebb azoknak, akik Kanadaban elnek, mint rosszamagam is.
    Meg az altalad kedvelt „liberalis” kanadainak is tele van a hocipoje az olyan bunkokkal, mint pl Kertesz elvtars. Nehany kanadai zsidot kiveve nem tul sokan orulnek, hogy pont idetevedt Kertesz. Miert nem ment Uj Zealandba, vagy a Kerguelen szigetekre?

    En is zsido vagyok, de ennek ellenere nem adnam meg neki a menekultjogot, hanem a leheto legrovidebb idon belul visszakuldenem Magyarorszagra.

    Udv;
    Moshe

  • Kultúrnemzetben nem szokás 80 éves írót villamos alá lökni véleményéért. Még ha a vélemény nagyon sokakat felháborít is. De megkérdezném, Kertészt ugyanilyen vesszőfutásnak vetnék alá, ha nem lenne zsidó? Kérdezem ezt úgy, hogy Tarlós megvonta Kertésztől a budapest díszpolgári címet, míg egy dörner nevű fasisztát kinevezett egy fővárosi fenntartású intézmény élére.
    Ezt ilyen összefüggésben is kell vizsgálni.

  • Mose, szerencsére ez a döntés nem rád van bízva.

  • Azt csak szeretnéd, Judithka, hogy mindenki elhagyja a „medencét”.

  • 1. Dörner nem fasiszta!
    2. Hazaáruló zsidó Kertész Ákos !
    3. Mohácsi Viktória és tsi. mehetnek nyugodtan hozzátok – nem ritkulunk !

  • Judith Kopacsi

    Melyik medencére gondoltál kis dinkás? Amibe röhögve belepisiltetek?

  • Judith Kopacsi

    Sárga, már nem is ritkulhattok ennél jobban, mert akkor csepfolyóssá válnátok.

  • Ne magadból indulj ki, Judithka ” kirájnő „, (határozott követelésedre csak így, j-vel), mert az elég vacak társaság 🙂

  • Judith Kopacsi

    Haha! bagoj mondja verébnek!!!!

  • Ki volt a magyartanárod, Judithka? 🙂 Nagyon kellemetlen helyzetbe hozod szegényt 🙂

  • Judith Kopacsi

    Direkt irtam j-vel, mert nem érdemelsz meg egy ly-nt. A magyar tanárom pedig nagyon is büszke lenne rám. Már gimnáziumban is osztályelső voltam magyarból, mert többet olvastam, mint akárki más. És 58-ban is én nyertem meg a szellemi öttusát az iskolában, egyszerüen azért mert én voltam az egyetlen diák, aki fel tudott sorolni 5 akkor élő magyar írót, vagy költőt. Jelzem, könnyü dolgom volt, ugyanis mindegyik éppen be volt börtönözve, és a feleségeikkel együtt álltunk sorba a fogház elött a kétheti tisztasági csomagokkal. 🙂

  • Nyelvtanból felmentésed volt, Judithka? 🙂

  • Judith Kopacsi

    Én csak a hozzád hasonlókkal társalgok ijen stilusban, mert meggyözödésem, hogy másképp nem értenétek meg. Tényleg csak a gyöngébbek kedvéért. Remélem értékeled.

  • Judithka, te egyszerűen nem tudsz helyesen írni és a stílusod is önmagáért beszél 🙂

  • Most teljesen magam alatt vagyok! Dakota szerint nem tudok helyesen irni és a stilusom is önmagáért beszél! Nahát! Hogy mik nem vannak, és mennyire kell vigyázni! Szerintem panaszolj be a hejesirási és stilus vizsgálati minisztériumba. Gondolom azt hivják manapság felétek Kulturó és Oktatgató-mutogató Minisztériumnak. Oda jár Plagi Pali tanitani magasfokon hejesirást és erkölcstant.

  • Szilyasztok!

    Na ja, az regi jo komerjnista magyar szokas, hogy az illeto mondanivaloja helyett a nyelvtani hibait boncolgatja a vele nem egyeterto. Mintha a boncolgato soha nem vetett volna semmi hibat…

    Ugy latszik a kanadai friss levego sem tesz jot mindenkinek.

    Konyorgom, az ilyen „Libas Misi!” stilusra nem kell lesullyednie mindenkinek, egy boven eleg belole!

    Udv;
    Moshe

  • Dakota

    Judithkanak nem is kell tudnia helyesen irni, neked viszont semmi erkolcsi alapod arra, hogy megiteld a helyesirasat, ha visszaolvasnam a baromsagaidat, hemzsegve tudnek peldakat sorolni a hibaidra, ezt en allitom, aki szinten nem torodok a velemenyem leirasa kozben, sem a klaviatura massagaval sem a helyesirassal, jah es mindemellett van egy magyar szakos diplomam, ha ra akarsz szallni a helyesirasra, atvaltok es mostantol velem versenyezhetsz te barom! a helyesirasi hibak mellett meg jo volna ha eszrevenned, hogy a higfos csordogal az agyad helyen!

  • Moshe

    mifasz bajod van a stilusommal?

  • Moshe, én meg azt hittem hogy forditva-űl-a-lovon-dakota meg karvaly szem felesleges randalirozásával van bajod. Misikének szerintem nagyon jól áll a stilusa, ugyanis olyan nyelven szól egyesekhez, amit csak ők értenek meg.

  • Talán a magyar kormány attól fél, hogy Kertész Ákosnak Kanadában nem kell azzal szembesülnie, hogy villamos alá akarják lökni, vagy medencébe fojtani. És az ottani viszonyokat rendszeresen meg is írja. Egyébként megdöbbentő, hogy a magyarokat most már világszerte megosztja Kertész Ákos ügye. Magyarországról sok antiszemita ment ki 56-ban, akik antikommunistának „álcázták”magukat. De most úgy érzik, eljött az ő idejük.

  • 🙁

  • Nézzétek, ezek nácifasisztasoviniszta bőgatyás magyarok mit műveltek már megint, élükön azzal a kis diktátor Viktorral! http://444.hu/2014/08/20/kertesz-imre-atvette-a-magyar-szent-istvan-rend-kituntetest/