Ellenzéki összefogás az LMP-s népszavazás körül – nemet mondanak a feudalizmusra

2012 március 9 8:40 de.63 hozzászólás

Megszületett Magyarországon a demokratikus ellenzéki összefogás a Lehet Más a Politika szociális népszavazása körül, miután Mesterházy Attila szocialista elnök kijelentette az MR1 reggeli adásában, hogy az MSZP is támogatja az LMP kezdeményezését. A héten Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója már jelezte, hogy ők is kiállnak az ökopárt népszavazása mellett. Most már csak az a necces, hogy a saját bevallása szerint is a kormánypártot „segítő” köztársasági elnök – amennyiben őt továbbiakban is Schmitt Pálnak hívják – nehogy véletlen olyan dátumra írja ki a négy igenes népszavazást, amikor a lakosság fele éppen nyaral.

A négy igenes népszavazás kérdései közül szerepel a tankötelezettségi korhatár 16 évről 18 évre történő emelése, az álláskeresési járadék 260 napig tartó folyósítása (szemben a Fidesz 90 napig tartó segítségével), azt szorgalmazza, hogy a munkavállaló dönthessen arról, hogy mikor vesz ki szabadságot és ne a munkaadó, valamint maximum 100 napig tarthasson egy új alkalmazott számára a próbaidő, és hat hónapig, mint ahogy a Fidesz tervezte.

Bár a Fidesz rendszeresen papol a jobboldal családpolitikájáról – meg az előző szocialista időszak népnyúzásairól – mégis bevezetett két külön olyan intézkedést, mely a szülőket és a gyerekeket is detrimentálisan erinti. Az egyik a tankötelezettség leszállítása. Ha a Fidesz könnyen és gyorsan sértődik meg azon amikor a Horthy Miklós félfeudális rendszeréhez hasonlítják a mai jobboldal politikáját – amikoris egy markonyi gróf nyomta le minden erővel a magyar parasztokat, munkásokat és a középosztály alsó rétegeit és akadályozta meg a többség tovább tanulását, felemelkedését és annak demokratikus jogait – akkor szinte úgy tűnik, hogy valamilyen mazochista rihonanásból találták ki a tankötelezettségi korhatár 16 éves korra való csökkentését. Ha durvábban fogalmazunk: a minimális iskolázottsággal sem rendelkező magyar fiúk maximum agrármunkát végezhetnek kint a mezőn, a magyar lányok pedig otthon maradhatnak és – Semjén Zsolt nagy örömére – szülhetik a gyerekeket. Zéró esélyük lesz arra, hogy a minimálbérnél valaha is magasabbat keressenek, nyelvet nem fognak beszélni, egyetlen egy másik uniós országban sem fognak tudni dolgozni, vagy esetleg tanulni. És azt mindenki tudja, hogy a Fidesz oktatáspolitikája elsősorban a legszegényebb családokból származó gyerekeket fogja abszolút hátrányos helyzetbe tolni.

A szabadságok kérdése a mások olyan ügy, ami közvetlenül érinti a családokat, bár ez korántsem olyan drámai probléma, mint a tankötelezettség leszállítsa. A Fidesz úgy gondolta, hogy a munkaadók dönthetnek arról, hogy a munkavállalók mikor vesznek ki szabadságot. Ezzel az a fő gond, hogy a legtöbb család úgy próbál szabadságra menni, hogy a szülők és a gyermekek együtt lehessenek, akár a Balaton partján, akár a velencei-tó mellett lévő nyaralóban, vagy esetleg Kréta-szigetén. Az LMP azt szeretné elérni népszavazásával, hogy a szabadságok kétharmadáról a munkavállaló dönthessen, természetesen a munkaadóval konzultálva.

Az ökopárt számára szintén zűrös a csupán 90 napig folyósított álláskeresési járadék, ami a fideszes megszorítások bevezetése előtt 260 napig tartott. Az LMP szerint a mai gazdasági helyzetben majdnem lehetetlen Magyarországon három hónap alatt állást szerezni. A másik fontos ügy a próbaidő hat hónapról 100 napra való csökkentése. Kanadában amúgy egyáltalán nem ritka az, hogy hat hónapig  tart a próbaidő – különösen a vezető pozicióknál és a hosszabb ideig tartó szerződések esetében – de Magyarországon valóban az a gond,  hogy sok munkaadó visszaél az alacsony keresetű munkavállaló kiszolgáltatottságával és hat hónap után bármiért elküldi az illetőt, ha ez olcsóbb munkaerőhöz vezet.

Az MSZP és a DK segítségével drámain nőtt annak esélye, hogy az LMP áprilisig összegyűjti a szükséges 200 ezer aláírást. A Magyar Szolidaritási Mozgalom szombati tüntetésén is gyűjtenek támogatókat és az MSZP vidéki beágyazottsága is biztosan fontos szerepet játszik. Amennyiben lesz elegendő aláírás és szavazó, a négy igenes népszavazás akár olyan bukást is jelenthet a Fidesz számára, mint amelyet jelentett a 2008-as népszavazás Gyurcsány Ferenc esetében.

63 hozzászólás

  • Érdekes, hogy egy magát történésznek nevező, ennyi tájékozatlanságot mutat cikkeiben. Ami a legnagyobb hibája, -ha valóban történész- hogy elfogultsága és bértollnoki mivoltán nem tud felülkerekedni, és e miatt nem tudja objektívan nézni az eseményeket, ami egy történésztől joggal elvárható. Természetesen nem újdonság ez, hiszen cikkeinek nyelvezete, tartalma visszatükrözi, a kádárista történelemkönyveknek a valósággal és megtörtént eseményekkel köszönő viszonyban sem lévő politikai badarságait. Kiképzése alatt, nem fordítottak figyelmet arra, hogy legalább a kezébe adott történelem hamisítások nyelvezetét képes legyen átfogalmazni a ma fiatalságának.
    Ebből is látszódik, nem véletlen, hogy Magyarországon a mindenfajta alakzatban, fedőnév alatt felbukkanó bolsevik utódpártok adjon kozmetikázott mondandójukra nem fogékony a fiatalság. Így valamennyi közvélemény kutató csak a hatvan év felettiek között tud számottevő támogatást kimutatni. Így jövőjük már csak a matematika világába tartozik.

  • Puchert János

    Sólyomszem.
    Talán meg kéne fogalmazni, hogy történetesen konkrétan mi nem tetszik a cikkben nem csak így általánosságokban fröcsögni, kádári történelem szemlélet, bolsevista utódszervezetek stb

  • nem kell aggodni solyomgenya miatt

    ha olyan alapos a tortenelemtudasa, mint a helyesirasa, akkor nem sokat tudhat, bar azt szivesen megkerdeznem tole, hogy mennyiert irja a „tortenelmet” a fia vonanak? nem utolso sorban a mai fiatalok szarnak a maga sotet multjara, meg a kadaristara is es epitenek a jovojuket, ha a magafajtaja vegre felfordulna, vagy csak bekussolna!

  • Sólyomszem aki indián:) Tehát minden párt bolsevik,ami nem fidesszel, vagy jobbikkal kezdődik? Nem semmi. Nézd már meg mennyi bolsi van a fideszben. Kb 80%. És ezek tények. Vagy ők kivételek? Pedig én tényleg azt hidtem hogy éles a szemed. Vagy inkább szelektív a látásod? Viktor is kisz bolsi volt. Nem ,inkább még még most is az. De küldök neked egy linket. Tanúlmányozd és megtudod milyen ember is ő. Bár mivel vallásod tíltja igy is ő lesz az isten. Pedig csak egy hazug csuti röfi. http://hirszerzo.hu/szemle/2012/3/9/Negy_ev_harom_igen_ketely_JZ2Q4O És mi van most? Sajnálom hogy ezt kell mondani a miniszterelnökről,de egy populista undormány. Ez egy régi bolsi szokás amit csinál. AKKOR KI A BOLSI? Ennél még azok is jobbak voltak.

  • A nagy fehér ember már megint figyelmetlen volt. Nem pártpolitikáról írtam, hanem a szerző felkészületlenségét kritizáltam nemcsak a fenti cikke miatt.

  • Sólyomszem ne kötözködj:) Nagy fehér ember sosem téved. Vagy szóljak Misinek hogy bántasz? Misiiii…

  • Judith Kopacsi

    Solyomszem, rád is érvényes: a szives vendéglátást nem kell komolyan venni, már eleget dorbézoltál nálunk. Most menj, rontsd máshol a levegőt. Itt értelmes társalgásra vagyunk berendezkedve. Kötekedöknek kuss.

  • Kovács Árpád

    Aki kussol az rasszista,korlátozza szólásszabadságot ,tetves vörösök azt hiszik mindent megengedhetnek maguknak…..koppincs sétányról csak annyit ,hogy a hóhérok adták a helynek a nevet amire nem lehet büszke a rettegő felesége lánya

  • Kovács Árpád

    Végtelenül cinikusan alattomos s aljas dolognak tartom, hogy ma Magyarországon a társadalmi többséggel szemben egy kis, de hatalmas hazai és külföldi médiabefolyással bíró agresszív „liberális” érdekcsoport az elhallgattatás politikai bunkósbotjaként, az elfojtás, a megtévesztés eszközéül, sőt mára már a megfélemlítés fegyvereként használja a rasszizmus, az antiszemitizmus stb. stigmáját.
    Ez az agresszív érdekcsoport az egyoldalú provokatív áljogvédelmével, valótlan állításaival valójában nem a problémák megoldásában, hanem a közrendre, a köznyugalomra, a megélhetés biztonságára vágyó társadalmi többséggel szemben a társadalmi problémák kiélezésében érdekelt s élezik is ezerrel, majd ők vetik a társadalmi többség szemére a rasszizmust, az antiszemitizmust stb.

  • Kovács Árpád

    Soros pénzeli a TASZ-t + Videó

    Soros György, a budapesti születésű tőzsdespekuláns, illetve a hozzá köthető alapítványok a kiemelt támogatói a TASZ-nak, a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű jogvédő szervezetnek – tudta meg a Célpont.

    http://mno.hu/ahirtvhirei/soros-penzeli-a-tasz-t-1058814

    A Hír TV oknyomozó műsora kiderítette azt is, hogy a szponzorok között Soros György mellett Jaksity György brókerháza, valamint Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke is szerepel. A listán megtalálható annak a Virág Attilának az egyik érdekeltsége is, aki a Tocsik-ügy idején az ÁPV Rt. igazgatóságában dolgozott az SZDSZ delegáltjaként.

    A gyöngyöspatai szegregáció ügyét felkaroló jogvédők azt állítják: pártoktól, politikai ideológiáktól és gazdasági érdekköröktől „függetlenül” dolgoznak. Azzal kapcsolatban azonban nem adtak felvilágosítást, hogy ki és milyen mértékben támogatja őket.

    Ismert, a TASZ a Hír TV két műsorát is manipulációval vádolta meg, amiért bemutatta, hogy nincs szegregáció a gyöngyöspatai általános iskolában. A szerkesztők saját szemükkel győződtek meg erről, a TASZ szerint azonban egy tudósítónak nem kell mérlegelnie, hogy mi az igazság. Ezt követően a Hír TV rágalmazás miatt feljelentette a jogvédő szervezetet. (A Keresztmetszet szóban forgó adását itt tekintheti meg.)

  • Hát lehet..lehet…talán végre mégis sikerül összefogni a demokratáknak … bízzunk benne.
    Ebből még valami jó is kisülhet.
    Kár hogy ezúttal nemtudok kimenni a soronkövetkező tüntetésekre , mert hirtelen sok lett a munkám. De azért nem félek hogy lemaradok bármiről is 😀 😀 :d

    Kovács-vadparaszt : Ja….valamint Soros pénzelte imádottadnak az oxfordi jogi egyetemi képzését is.
    Húzz el öreg a csába…..köcce.

  • Judith Kopacsi

    Kovácska, az ajtó neked is nyitva, kifelé. Ne strapáld magad, majd mi bezárjuk mögötted.

  • Kovács Árpád

    Geyza……Húzz el öreg a csába…..köcce.

  • Kovács Árpád

    -koppincs az ajtó neked is nyitva, kifelé. Ne strapáld magad, majd mi bezárjuk mögötted.

  • Judith Kopacsi

    És persze, hogy én, és anyám mire vagyunk büszkék, majd eldöntkük magunktól is, a te segitséged nélkül is kovácska. Különben hóhér az apád. Te csak azért nem vagy, mert sánta is vagy, meg vak is, és persze nincs halálos itélet sem manapság.

  • Kovács Árpád

    http://mno.hu/pentek8/a-pentek-8-vendege-kosa-lajos-1058767

    koppincs az út melyre ráléptél Moszkva felé vezet , irány kommunizmus bölcsője.

  • Judith Kopacsi

    Én itthon vagyok itt. Te nem. Ráadásul hivatlan vendég vagy, aki szeret idejárni az asztalra köpködni. Ilyen vendégre az ördögnek sincs szüksége. Menj szépen a haverok közé a kocsmába. Ide úri emberek járnak.

  • Judith Kopacsi

    Nahát, kovácska, irány neked Moszkva. Berlinből már régen kivágtak volna ugyanis, mint a szaros macskát.

  • Kovács Árpád

    – koppincs majd eldöntjük magunktól mit akarunk ,ne ugass bele az életünkbe ,nem ti döntitek el a jövőnket .

  • Kovács Árpád

    -kppincs elhúztál nyugatra ,keleten már a becsületek sincs ,,,,

  • Dunyhás testvér

    Solyomszem, rád is érvényes: a szives vendéglátást nem kell komolyan venni, már eleget dorbézoltál nálunk. Most menj, rontsd máshol a levegőt. Itt értelmes társalgásra vagyunk berendezkedve. Kötekedöknek kuss.

    SZERZŐ JUDITH KOPACSI | MÁRCIUS 9, 2012, 2:58 DU.

    Kopacsi!

    Te értelmesnek tartod magad? Emlkékszem, mikor elemiben a 6.–ból a 7.–be azért tudtál menni, mert a tanitónéni megsajnált. Nem az eszed miatt.

  • Kovács Árpád

    Megtaláltam a nap képét: Kergessük a vörös-lompost !!! koppincs igy futott nyugatra mint vörös-lompos :)))
    http://kepfeltoltes.hu/view/120310/417150_158202330967742_100003339291253_219008_481941143_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    -az USA-EU nagykövete a kommunisták védelmében beleavatkozik a belügyeinkbe es emiatt nem volt rendszerváltás ,helyette lett rendszervakítás.Az USA-EU mindössze annyit tett,hogy átvette a Szovjetuniot kiszolgáló kommunista csürhét.

  • Kovács Árpád

    http://kepfeltoltes.hu/view/120310/images_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    -koppincs barátja barátnője,madarat tolláról embert barátjáról ismerhető meg

  • Dunyhás te patkány.
    Holérzed magad ?
    Asszed valami yo fey vagy ezzel a rohatt kültelki patkányszagú stílusoddal ?
    Húzzál vissza a CBA hátsó raktárába a megbüdösödött böddön zsírok közé.
    Amit a hátrányoshelyzetűekre akarnak majd nyárközepén rákényszeríteni szellemi vezetőid.

  • Christopher Adam :
    Miért kell itten elviselnünk ezeket a minősíthetetlen stílusú kötekedő görényeket , akik hazudozással és személyeskedéssel rongálják a lap színvonalát ,ha egyszer megvannak a lehetőségek arra hogy margón kívülre lehessen tenni őket ??!

  • Kovács-vadparaszt:
    Kontraviccnek szaga van…vagy nemmondták ezt még neked ?
    Apád biztos csendőr volt és így jómagad is hozzászoktál a faludban hogy bármit mondtál azon a muzsikok nevettek. Persze csak kínjukban.

  • Nem hiszem, hogy az emigrációban csak vörös banyaként emlegetett vezető és társai szintjére kellene süllyedni . Azonban, ha már a lap nevében szerepel a magyar szó, akkor a kiképzőknek illene egy kis helyesírási kurzust tartani, hogy az amúgy is értelmetlen fröcsögéseik valamelyest érthetővé váljanak. Reméljük erre is futja a júdás pénzből.

  • Puchert János

    Kovácskám volt lelki erőd meghallgatni, hogy mit mondott a rém-Hir tv-nek Kósa és ráadásul talán még el is hitted amit mondott, „az országok a leggyengébb politikusokat küldték biztosnak” ezt mondja egy Kósa aki ha nem lenne hűséges talpnyalója Orbánnak hát senki sem lenne, vagy azt elfelejtetted, hogy egy felelőtlen nyilatkozata után esett a forint árfolyama és ezt nem tudták megmagyarázni neki, hogy ilyent nem szabad. Az ügynökkérdésre azt mondja, hogy a beterjesztő is érintett. Az MSZP bolsevik utódpárt, Németországban nem fordulhatna elő, hogy egy náci utódpárttal a demokratikus erő szoba állna ebben kivételesen igaza van ugyanakkor Magyarországon a belügyminiszter és a miniszterelnök helyettes leül vitatkozni a Jobbikkal ráadásul egy egyetemen.

  • solyomgenya

    te beszelsz itt helyesirasrol? akik innen irnak, azoknak nem szegyen hibakat veteni, DE TE MELYMAGYAR NACIFOS, TE NE HIBAZZAL TE NEMBER!

  • Csak kiváncsiságbol: itt mindenki, aki véleményt ír, Kanadai Magyar?

  • Nem mind, vannak indiánok is.

  • Geyza, én is sokszor felteszem magamnak ezt a kérdést. Az ide verbatim bemásolt, jobboldali honlapokról összeszedett szövegeket eleve törlöm – már azért is mert itt komolyan vesszük a plágium elkerülését. De egyre nehezebb feladat a moderáció, más részt pedig még hiszek abban, hogy a mérsékeltebb jobboldali olvasóink számára is kínos az, amit elvbarátaik, hangadóik tesznek és írnak. Ha itt egyből kimoderáljuk a primitív és uszító kommenteket, attól még sajnos léteznek és hangoskodnak ugyanezek az emberek, maximum nem itt nálunk, hanem a templomokban és a nagykövetségi fogadásokon.

  • Ezt jól látod, kedves Christofer! Amiben nem igazán értek veled egyet az az, hogy nem látod a fától az erdőt. Mindaddig, amíg ilyen minősíthetetlen hangnemben írnak hozzászólásokat egyes általad elfogadottnak tartott kommentelők, addig számítani kell az ellenérzésre is.

  • nem tudom hogy sirjak-e, vagy nevessek egyes hozzászóláshoz. Szomorú dolog, hogy rögtön sárral dobálják egymást és lefasisztázzák illetve lekomcsizzák egymást az emberek, ha netán nem értenek egyet egy-egy cikkel vagy véleménnyel. Ez bár megszokott stílus a „Pannon-Magyarok” közt, azt gondoltam (naivan) hogy akik már 20, 30, 40, 50 éve Kanadában élnek, vagy akik már itt születtek, csak megszokhatták a nyitott társadalom és demokráciát, és a civilizált vita stilust….

  • Montrealka

    foleg azt szokhattak meg, hogy rasszistakkal nem talalkoznak, mert itt Kanadaban azokat azonnal bebortonoznek….eppen ezert eleve nem lehet kulturajuk abban, amit sose csinaltak…..egy fajgyulolo, zsidozo, ciganyozo, kommunistazo agyament allitolagos magyarral, aki kormanyhivatalokbol, allami penzen, torvenyes vedelem alatt teszi mindezt, nem lehet normalis hangon szot erteni….nem az en dolgom lenne ezeket regulazni, hanem a magyar rendorsege, ha epp nem ezek szavazatai alapjan kerultek volna egyaltalan helyzetbe es gyarapodnanak altaluk a kozpenzbol megpedig szepen… igyhat magyarorszagon nem szamithatunk arra, hogy rendorok orvosoljak ezt a problemat, hiszen ok maguk uszitjak ezeket…..azert ez elegge kulonbozove teszi civilizalt demokratikus orszagoktol a mi hazankat!

  • Ami összeartozik az összenől,és „egy genetikailag …….”

  • T. Montreálka! Igen igazat adok!Sajnos ott tartunk hogy aki nem ért egyet azt jelzőkkel illetjük.Miért nem tudnak normális emberi módon hozzászólni azt nem értem.Aki ilyen hangnemben mondja el a véleményét az minősiti magát a hozzászólót is!Sajnos nem akarok mutogatni,de ezt a fidesz 2002-től hozta elfogadható szintre!Most is aki nem ért egyet a jobboldallal beleértve a szélsősséges Jobbikot is azt csunya jelzőkkel és mondatokkal illetik.Ez a stilus néhány kivétellel ő rájuk jellemző sajnos!Nem tudnak kulturáltak irni azokról akik máskép gondolkodnak!

  • néhány illetö kommentárja itt nagyon a Kurucinfo-stílusra emlékeztett….ott található ez a hangnem. Kiváncsiságbol tekintettem bele a Kurucinfoba, ahol minden alkalommal meghall az ember lelkének egy pici része ha ott beleovasgat…..igy elég is volt nekem a kiváncsisábol. Ezzel azt szeretném mondani, mint Kanadia Magyarok, bármi legyen valakinek a vélemyéne, ne süllyedjünk már le a kurucinfo nivóra.

  • Christopher!
    Jó a szöveged! „Geyza, én is sokszor felteszem magamnak ezt a kérdést. Az ide verbatim bemásolt, jobboldali honlapokról összeszedett szövegeket eleve törlöm – már azért is mert itt komolyan vesszük a plágium elkerülését. De egyre nehezebb feladat a moderáció, más részt pedig még hiszek abban, hogy a mérsékeltebb jobboldali olvasóink számára is kínos az, amit elvbarátaik, hangadóik tesznek és írnak. Ha itt egyből kimoderáljuk a primitív és uszító kommenteket, attól még sajnos léteznek és hangoskodnak ugyanezek az emberek, maximum nem itt nálunk, hanem a templomokban és a nagykövetségi fogadásokon.”

    Te tisztességes újságírónak tartod magad? Neked nem kínos, amit ballibes barátaid ideírnak véleményként? Elég libas misi, vagy Asher A beírásait megnézni, de a többit sem ártana! A primitív és uszító jelzőt talán ezekre kellene alkalmaznod. Egyetlen példát sem tudsz felhozni, miszerint az acsarkodást a más véleményűek kezdték, viszont én több tizet arra, hogy az egyszerű anyázástól a közvetlen fizikai megsemmisítés megígéréséig a te ballibes barátaid mennek el. Nem mondom viszontválasz van – bár egyetlen esetben sem említettünk fizikai bántalmazást. Most akkor ki a demokrata? Gondolom, a tények ismeretében – ami ugye nagyúr – nehéz tisztességes választ adnod! De azért várok rá!

  • Montreálka! Ugye te a libas misire és társaira gondoltál – ők alkotják a kanadai ballibes „kurucinfót”. Nagymesterek a javából – szerintem Goebbels-től tanultak!

  • T. Tatulus: mit is válaszolhatnék arra, ahol Goebbels hoznak fel példaként…..? Itt csak „kommunisták” vagy „nácik” vannak?

  • Montreálka! Nem! Magyarok és náci érzelmű ballibes magyargyűlölők! Nem tetszett liba misi és társai beírásait elolvasni? Avagy Ön is egyetért velük?

  • Szerző Kovács Éva | március 11, 2012, 12:36 du.

    Jól mondod, kedves Kovács Éva. Aki nem ért veletek egyet, azt mindenféle jelzőkkel illetitek.

  • Judith Kopacsi

    Köszi Montreálka, én sem mondhattam volna szebben, vagy jobban. Egyetértek. Persze a legnagyobb probléma az, amikor a jó szóra sértéssel, gyalázkodással válaszolnak egyesek. Ha van türelmed visszaolvasni a bejegyzéseket, megláthatod, hogy a sértegetést nem mi kezdtük, és bár nem szivesen száltunk le a kuruc info szinvonalára, de sajnálattal tudomásul kellett vennünk, hogy nem értenek másképp. Tulajdonképpen én azt szeretném, ha ezeket a renitens alakokat egyszerüen hajuknál fogva kidobálnák innen, mert szerintem csak a levegőt rontják. Szellemi értéket semmiképpen sem képviselnek.

  • Judith Kopacsi

    Dakotám, minek jársz te olyan helyekre, ahol bántanak téged a véleményed miatt? Nem mondtam már neked, hogy kivűl tágasabb?

  • Judithka „kirájnő” 🙂 Igazán kedves tőled, hogy lépten-nyomon igazolod Éva állítását 🙂
    Látom, nagyon zokog vetted, amit az általad olvasásra ajánlott írásodról mondtam. Pedig inkább el kellene gondolkodnod rajta hisztizés helyett, mert bármennyire is sajnálom, de ez az igazság. Az az írás, meglehetősen gyenge. Stilisztikailag is, és szerkesztésileg is.

  • @ Judith Kopacsi: hát ez az……visszatenkinve akár 2 évre is, nekem úgy tünik hogy egyesek szinte sportot üznek abból, hogy vagy a cikk szerzöjét, vagy azt, aki kommentálja, mindeféle személyes sértéssel dobálják. Már maga a cikk nem is fontos, hanem csak egy ürügy hogy a másiknak itt irásban nekiessen. Egyes bejegyzések hosszabbak mint maga a cikk!

  • Judith Kopacsi

    Dakota, ird le ezt még 50-szer, lehet mire befejezed fel is tudod fogni, hogy még mindig hülye vagy.

  • Judith Kopacsi

    jaj, bocsi, most vettem észre nem új magyarul irtam, Schmidt Pál után egyenesen: hogy még mindig hüje vagy.

  • Ejnye Judithka 🙂 Olyan csúnya dolog ez az agresszivitás, gyűlölködés. Nem szabad így beszélni.

  • Judith Kopacsi

    Mondtam már, dakotával szemben ez egy elemi kötelesség.:)

  • Mondtad Judithka:) Azt adhatod, csak mi lényeged 🙂

  • Csúnya dolog ez a gyűlölködés, kirekesztés, ami a részedről folyamatosan, egyértelműen megnyilvánul.
    Ejnye Judithka „kirájnő” 🙂

  • Judith Kopacsi

    Egyetértek veled. De akkor miért csinálod? Különben is ki hivott ide? Itt pedig nem fog neked rozsa teremni, ugyhogy nyugodtan készülj fel lekileg a kirekesztésre. Gyülölni persze még a kedvedért sem fogunk, mert ahhoz valamilyen érzelem is szükségeltetne irányodban, azt pedig (megvetésen kivül) nem vagyunk képesek kipréselni magunkból, mert ahhoz a te ti szinvonalatokra kéne lesüllyednünk.

  • Még most sem sikerült megtalálnod az ” í „-t és az ” ű „-t a billentyűzeteden, Judithka, vagy csak egyszerűen nem tudsz helyesen írni? 🙂

  • Judith Kopacsi

    Látom, idegesit az í meg az ű betű hiánya nálam. Persze, hogy van nekem olyan, de minek pazaroljam rád?

  • Na, lehullt az álarc – montreálka az újabb ballibes segéderő megérkezet! Montreálka , most már nyugodtan félreteheted a mézes-mázos stílusod – gőzerővel rajtolhatsz a nácizás, fasisztázás és homofobozás meg mi a fene amit még ki nem találtok.

    Kopácsi – elámulok a pofátlanságodon! Össze fogom gyűjteni legkedvesebb kívánságaitokat velünk – mármint magyarokkal kapcsolatban – aztán meglátjuk hogyan is van ez. Ki is kezdte? Kinek milyen a stílusa – no az maga az ember! Hát stílus alapján te csak egy férgecske vagy!

  • Judith Kopacsi

    tatulus, vigyázz, mert megy a zsidó osztag, és nem reggelit visz neked az ágyba. Juj de bátor vagy az ismeretlenség homályában. Nagyanyám hasonló cingárságokat reggelizett anno, mint te vagy, meg testvéred a dunyhás fickó. Villásan és bugyli bicskával.

  • Tatulus:) És itt van Zsoldos is mint segéderő, Hogy teljesen lehúljon az álarc.

  • Tatulus miért rontjátok itt a levegőt? Miért.

  • szóval akkor itt a válasz a kérdésemre, itt némely ember világában csak komcsik vagy nácik vannak. Más nincs. Trudeau csak egy kitaláció volt. Szomorú.