Hajrá magyar konzervatívok!

2012 április 5 4:14 du.48 hozzászólás

Az alábbi felhívást a 2010-es választások előtt írtam, a Gyurcsány kormány uralmának idején. A Népszabadság 2007. szeptember 7. számában jelent meg. A cikket a nemrég alakult, és egyoldalúan FIDESZ-barát Kanadai Magyarok Országos Szövetségének dedikálom, és mindazoknak, akik azon fáradoznak, hogy mindenkit, aki nem ért egyet a FIDESZ politikájával, magyarellenesként, az ördög szolgájaként, a baloldali egypártrendszer szekértolójaként gyalázzon. Cikkemben, többek közt kifejtem, hogy Magyarország újjászületésének érdekében az akkor hatalmon lévő baloldali erőnek akár egy választási vereséget is vállalnia kell – ennyit azokról a mendemondákról, hogy szerénységem, Gyurcsány Ferenc pártkatonájaként működött odahaza, vagy itt a diaszpórában. Úgy gondolom, a kérdések, a tanulságok amiket akkor felvetettem ma még inkább érvényesek. (GA)

Arról, hogy a magyar emberek fejében kettészakadt a politikai valóság – egyik oldalon a gonosz, a másikon a jó – már csak azok vitatkoznak, akik ott tartják a fejüket, ahol a strucc szokta. A rendszerváltás, a magyar emberek többségének fejében ma rendszerválság-ként létezik. Cikkem alapüzenete az, hogy az egyetlen kiút innen: rendet rakni az emberek fejében, rendet teremteni a hazai politikai diskurzus, politikai kultúra szétzilált terepén. Kísérletet szeretnék tenni arra, hogy rávegyem konzervatív beállítottságú honfitársaimat arra, hogy saját politikai érdeküknek tekintsék a struccpolitika felszámolását, hogy nyitott szemmel, előítéletek nélkül, a politikai diskurzus legfinomabb eszközeivel érvényesítsék érdekeiket. Arra kérném őket, hogy ne csupán érzelemből, a múlt fájdalmait felidézve, a sértődöttségből táplálkozva hadakozzanak vélt ellenségeikkel. Vegyék figyelembe ellenfelük emberi méltóságát, a demagógiát kerülve, valós lehetőségekre alapozott érvekkel, a szélsőséges szemléletektől egyértelműen távolságot tartva küzdjenek a társadalom támogatásáért.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a struccpolitikát nem tekintem egyoldalúan konzervatív jelenségnek. Ez a „másik” oldalon is megfigyelhető, de meggyőződésem, hogy ha a konzervatív oldalon áttörés születik e téren, az nem csupán a konzervatív oldal választási esélyeit erősítené, hanem a magyar politikai kultúrát, a magyar demokrácia európai felzárkózásának esélyeit is erősítené. Ennek a felzárkózásnak az árát a baloldalnak – légyen az akár egy választási vereség – vállalnia kell.

Arról is meg vagyok győződve, hogy a konzervatívok „észheztérése” hatástalanítaná a bal-liberális erők legsikeresebb politikai fegyverét, amellyel eddig két választást nyertek: Orbán Viktor és a Fidesz démonizálását. A konzervatív paradigmaváltás rákényszerítené a baloldalt, hogy elsősorban az ország valódi gondjaival foglalkozzanak, és ne ellenfelük gyakran ostoba magatartásával. A konzervatív paradigmaváltás elejét venné a választási kampányokban már megszokott retorikai mélyrepülésnek. Közelebb hozhatná egymáshoz a józanabb MDF-et és a Fideszt, s lefékezné az újfasiszta mozgalmak rohamos terjeszkedését, hazánk el-Weimáriasodásának folyamatát. Itt az ideje, hogy a magyar konzervatívok, akárcsak Amerikában, Kanadában, Angliában, Németországban, Franciaországban ellenfelük legitimációját, méltóságát tiszteletben tartva, a szélsőséges politikai erők ellen közösen küzdve versenyezzenek egymással a közvélemény támogatásáért. Ez úton szeretnék hát üzenni a Magyar Nemzet, a Heti Válasz olvasótáborának, a HÍR televízió, a Duna TV, az Echo TV nézőinek, a Márciusi Charta aláíróinak és Orbán Viktor rajongóinak, hogy vegyenek egy mély lélegzetet és gondolkozzanak el a következő kérdéseimen (Megpróbáltam már a magyar konzervatívok legnagyobb napilapján keresztül is üzenni, de ott sajnos minden írásomat elutasítják):

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol Önöket származásuk miatt bizonyos politikai körök rendre a sarokba szorítják, és ez ellen a konzervatívok vezére egyszer sem emeli fel a szavát?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol hazaszeretetüket rendre megkérdőjelezik, mert egy adott politikusnak nem hajlandók szót fogadni?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol azokat a konzervatívokat, akik nem a legfőbb konzervatív vezér táborában óhajtanak élni, rendre leszalámizzák?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol politikai versenytársaikat rendre megdobálják és értelmes vita helyett sípokkal, kereplőkkel, fenyegetésekkel hallgatásra kényszerítik, és ez ellen az Önök politikai vezetője semmit sem szól vagy tesz?

Szeretnének egy olyan parlamenti demokráciában élni, ahol a legnagyobb konzervatív párt ellenzéki vezére évekig semmibe veszi a parlamentet, alig alig teszi be oda a lábát?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a konzervatív ellenzék rendre kivonul a parlamentből, amikor az alkotmányos rend szerint választott kormányfő elmondja érveit egy adott vitában?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a nagy nemzeti ünnepeken megdobálják, kifütyülik, meggyalázzák azokat, akik nem az ő pártjuk zászlaja alatt hajtanak fejet a nemzet közösen vállalt hősei előtt?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a konzervatív kormánytöbbség minden egyes parlamenti bizottság létrehozását megvétózza, amely a kormány vélt hibáit szemügyre óhajtja venni?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol az összes kormánytól független közcélú szervezet élére közismerten elkötelezett pártkatonákat ültet a konzervatív hatalom?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a konzervatív erők vezetői rendszeresen olyan emberek társaságában mutatkoznak, akik nyíltan zsidóznak, nyíltan drukkolnak az Iraki, vagy Iráni terroristáknak, nyíltan éltetik a Szálasi rendszer utolsó védelmezőit?

Szeretnének egy olyan országban élni ahol a nyíltan zsidózó, cigányozó, az intoleranciát nyíltan vállaló politikai tömörülések vezetőit a konzervatívok vezére „becsületes, rendes nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalok”-nak tartja?

Szeretnének Önök egy olyan országban élni, ahol a konzervatívok első embere nemcsak hogy tűri, hanem megköveteli, hogy a hozzá közel álló sajtóban a gyáva, talpnyaló egyoldalúság uralkodjék?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a konzervatív többség politikusai képtelenek emberszámba venni politikai ellenfeleiket, és kapzsi, önző, értékektől kiüresedett senkiháziknak tartják azokat, akik másként gondolkoznak?

Szeretnének egy olyan országban élni, ahol a konzervatív párt belső szabályai sokkal közelebb állnak egy bolsevik pártéhoz, mint az európai konzervatív pártokéihoz?

Azokat, akik a fenti kérdésekre igennel válaszolnak, bizony nehezen tudnám az antiparlamentáris populizmus képviselőitől megkülönböztetni és konzervatívnak tekinteni. Nemzeti tragédiánk, hogy az Orbán Viktor által vezetett magyar konzervatívok minden ellenük irányuló kritikát a kommunizmus éltetésének, Gyurcsány Ferenc dicsőítésének (némelyek pedig a „balliberális zsidók” aljasságának tekintenek). Itt az ideje annak, hogy azok a konzervatívok, akik a fenti kérdésekre képesek nemmel válaszolni, felemeljék hangjukat és rendet teremtsenek a házuk táján elhatalmasodott szemétdombon. Zavarják el környékükről az Árpád-sávos hangoskodókat, a különféle milicistákat, gárdistákat. Távolodjanak el az európai értékekre fittyet hányó, az európai demokrácia játékszabályait rendszeresen sárba tipró ál-hazafiaktól. Magyarországon nem a jobb- vagy a baloldal, hanem a demokrácia jövője a tét.

Hajrá igazi konzervatívok! Ha a nagytakarításba belebuktok, az egész nemzet veletek bukik.

Göllner András

48 hozzászólás

  • Őszintén szólva én, mint Magyarországon élő ember, kicsit csalódott vagyok. Volt bennem egy halvány remény, hogy legalább azok a magyarok, akik évek, évtizedek óta egy demokratikus államban – jelesül Kanadában – élnek, azok már mentesek maradnak a magyarországi közéletet eluraló őrülettől, az iszonyatos kettészakadtságtól, az álhazafiaskodás maszlagjától, a zsidózástól, hogy azokat nem lehet megetetni elmúltnyócévezéssel és a mindenkor előrángatható gyurcsányozással, vagy a magyar=keresztény orbitális hazugságával.

    Látom, hogy súlyosan tévedtem, és őszintén gratulálok azoknak, akikre előző mondatom nem vonatkozik, mert nem álltak be a ma igen divatos és csábító kórusba.

    El fogom mondani a kivándorlással kacérkodó honfitársaimnak, hogy ha az említett őrülettől akarnak menekülni, akkor csak oda menjenek, ahol nem élnek magyarok. A Csendes-óceán lakatlan szigeteit fogom javasolni.

  • Hát vagy olyan negyedbe kell költözni ahol nincs mély-magyar.

  • Kommunikációból kettes alá, kedves „tanár úr „:)

    A fenti kérdésekre a válaszom az, hogy nem, de ugyanakkor azt is hozzátenném, hogyha a „tanár úr” és társai szerint az a demokrácia, amit pl. itt, ezen az oldalon produkáltak, abból pláne nem kérek.

  • Dr. Dakota megint leosztályoz.
    ( Bírom mikor senkik értékelnek valakiket 9

  • Göllner András

    Kis diákom (Dakota) ! Szeretem amikor játszadozol, meg osztályozgatsz. Sokkal jobb amikor osztályozgatsz, és nem a demokratákhoz nem illő módon pocskondiázod az embereket, hátráltatod az ésszerű kommunikációt, a kölcsönös megértésre való törekvést. Igyekszem, hogy legközelebb jobb jegyet kapjak tőled, de akkor segítened kell. Adok egy tippet, kis diákom. Amikor én osztályzok, mindíg megmagyarázom a diákjaimnak, mért kettes, hármas, négyes, stb. Nem elég csak bedobni egy számot. Ezzel nem megyünk sokra. Nézd meg mi lett ebből a Schmitt Pali esetében….röviden, ne gondold azt, hogy amikor jegyeket osztogatsz, az olyan, mint amikor el kell döntened, hogy neked személyesen izlik e vagy nem a spenót. (Én kölönben imádom a spenótfőzeléket – rántás nélkül csinálom, kis foghagymával – kis pörkölt hozzá, csodálatos. A gyerekeim viszont utálják a spenótot. Érdekes nem ? Mos micsinájjak, hm. Írjak helyesen – mondani a Kaslik….)Jaj, kicsit elvándoroltam a témától, bocs. Szóval ahhoz, hogy valami értelme, haszna legyen az osztályzásodnak, Dakota, fontos, hogy érthető, értelmes érveket tegyél a jegyed mellé, amelynek figyelembevételével a tanító bácsid legközelebb majd jobban fog teljesíteni. Szeretném, ha boldog lennél. Tudod ? Csak hogy tudd: A KMH az egy kommunikációs portál, a demokrácia pedig egy sajátos kormányzati forma melyet a görögök hoztak létre kb 500 évvel az időszámítás előtt, a közügyek eldöntésének érdekében. Olvasgass bele Arisztotelész Politika című művébe, ott feltúningolhatod magad egy kicsit a témában, illetve arról is, hogyan kell kommunikálni egy demokratikus közegben. Aztán majd gyere vissza, mutasd meg nekünk, hogy mit tanultál. Jó ? Ha a KMH nem teccik, ne olvasd. Ha demokráciát akarsz, zavard el a Viktort vagy gyere kanadába, csinálok neked egy kis spenótfőzeléket. De csak akkor, ha szereted. Remélem a husvéti nyuszi megfog ajándékozni két szép keménytojással. Szia Dakota.

  • a spenotot tejben aztatott kiflikkel vagy zsemlekkel kell suriteni es izles szerint fokhagymaval izesiteni, nalunk mindenki szereti:)

  • Ezeket a kérdéseket miértnem tette fel a korábbi kormányok alatt? Akkor kik kiket szórtak ki és kiket tettek poziciókba? ezekután tőlünk várja a megbékélést?Sajnos nem tudunk már hinni önöknek, a bizalom szikráját is kiölték belöllünk. A kezdeményezést Önöknek kell,de tettekkel, elkezdeni és megtenni.Kizárni soraikközül azokat akik a mult (8 év) sújos hibáit(hogy nemondjam:bűneit) elkövették és a korrupcióval,1oo milliós végkielégítésekkel kilopott pénzeket a költségvetés számlájára befizetik.Az igazi nemzeti baloldaliságukat el fogjuk ismerni és akkor hitelesek lehetnek,most csak fúrás,faragás,áskálódás,lejáratási kisérlet folyik.Mindenáron idegen kezekre akarják juttatni az országot,azáltal,hogy gazdaságilag minden eszközt felhasználva tönkretegyék

  • Amikor a sokszor hívatkozott ókori Görög demokráciára hívatkoznak gondoltak arra,hogy azok az idők rég elmúltak. Talán Önök e szerint élnek és cselekszenek?(Arisztotelesz). A modortalanság úgylátszik azzal összeegyeztethető.Ugyanmár!

  • foldsotet erno

    kik azok az „onoknek”? a magyarok tobbsege tisztessegtelen, partallastol fuggetlenul, eppen ezert kihegyezni egy oldalra ezt, aljassag! maguk kozott meg talan tobb az aljasabb, mert hazugsagokkal traktaljak a mai fiatalokat, akiknek se ismeretuk, mert ugye nem tanitottak, se tapasztalatuk, koruknal fogva, nem lehet…..maguknak meg otven evvel kesobb jut eszukbe reklamalni??? miert nem akkor tetszettek pampogni? es az nem szamit, hogy a sokat szidott mszp-vel elorehaladtunk, a felmagasztalt fidesszel, jobbikkal, meg visszafele? a modorossag es aljassag nem zarjak ki egymast!

  • Göllner András

    Ernő, Ernő….Nagypéntek van, kicsit visszafogottabban kellene nyomni ezt az idegenkezekre járatást. Kire gondol, kire gondol ? A Franciákra ? Kanadára ? Az zsidókra ? Kik azok az idegen kezek akiknek mi át akarjuk játszani azt az országot, amelyet előtte tönkre teszünk ? És hogyan is tudnánk mi innen tönkre tenni Magyarországot ? Ha valóban idegen kezekre szeretnénk játszani, akkor már bocsásson meg, legalább egy jó portékának az átjátszásába lennénk érdekeltek nem egy olyanba ami senkinek sem fog kelleni. És egyáltalán, mi az érdekünk, hogy egy ilyen hülyeségbe vágnánk ? Egy ilyen kereskedelemből nem lehet hasznot csinálni. Akkor vagy gonoszok vagyunk, vagy utáljuk a magyart ? Szoval, akkor mi ilyenek vagyunk ? Gonosz, magyar utálók akik egy ócska lejáratott országot átakarunk játszani a Franciáknak, az amcsiknak, a zsidóknak ? És azoknak mi a fenének kellene egy általunk tönkretett ország ? Őket is hülyének teccik nézni ? Mi a túrónak kellene a zsidónak egy tönkretett ország ? Nincs elég bajuk ott ahol vannak ? A Franciáknak, mi a túrónak kellene egy tönkretett kis középeurópai ország ? Milyen logika ez Ernő ? Ha ezt angolul, vagy franciául, vagy héberül mondaná el, úgy kiröhögnék, mint egy bohócot. Ernő, Ernő. Nem kellene előbb gondolkozni egy kicsit, mielőtt ilyen sablon szövegekkel áll ki a nyilvánosság elé ? Az ilyen érvelések annyira silányak. Dobjon már ide be egy kicsit jobb labdákat. És legyen egy picit tekintettel az ünnepekre….Mondok egy viccet magának. Ezen gondolkozzon el: Az ablakon kinéz Ernő, és meglátott egy kinézer nőt…..Kellemes ünnepeket. De komolyra fordítva a szót, Ernő. Állítsuk talpra Magyarországot. Állítsuk vissza a demokrácia útjára, és egy olyan állapotba, hogy a világ tiszteljen és megbecsüljön bennünket, és ne azon tűnődjön, hogy micsoda felfordulás folyik európa szivében Orbánék „szabadságharcának” köszönhetően, ne azon morfondírozzon, mikor fognak a magyarok tönkre menni Orbánék kalandorpolitikájának köszönhetően, és jönnek majd kunyerálni, hogy európa huzza ki őket a szarból. Pillanatnyilag az utóbbi folyik. Mi nagyon nem szeretnénk, ha odáig fajulnának a dolgok.

  • IDEGEN KEZEK MATATNAK A ZSEBEMBEN !! !! !!

  • göllner-gayza

    „Dakota, fontos, hogy érthető, értelmes érveket tegyél a jegyed mellé”

    „tanár úr” drága, érthető és értelmes érv maga a fenti cikked 🙂
    A kettes alá komminikációból, legyen kettes, csak, hogy lásd a jóindulatomat.

  • Szerző geyza | április 6, 2012, 11:29 de.

    Gayza, csak szeretnéd 😀

  • A kétharmad az kétharmad.

  • Dakota
    – a feneség csak az, hogy (amint azt minden normális ember előre láthatta, aki nem szenilis) MI ITTHON kénytelenek vagyunk olyan országban élni. A kérdés tehát nem az, hogy ebben az újságban mit produkálnak – hanem, hogy a hazánkban ami zajlik, sok minden, de a demokráciához már csak édes kevés köze van! És ezt a poszt írója igen helyesen jelezte előre!
    Ernő Földes
    Kezdenek már nagyon komikussá válni a 100 milliós piti kis összegekre hivatkozók, amikor ezer milliárdokat tüntettek el a mosthatalmonlevők! Aki meg ebbe a békés birka belenyugvást szeretnék – azok meg finoman szólva sincsenek értelmi képességeik teljes birtokában (vagy maguk is birkák)! Ha a Gyurcsány-Bajnai kormány hibázott, akkor hogyan minősítené Orbánt, aki triplabóvliba vágta az országot? Gyengébbeknek: 1 milliárd: EZER millió! Ezer mrd: Egymilliószor egymillió forint! A százmillió pedig 0,1 mrd!
    Ja: és ezeket a kérdéseket NEM KELLETT FELTENNI a korábbi kormányok alatt -lévén azok DEMOKRATIKUSAK, és nem próbálták restaurálni a Gömbös és Rákosi korszakot!
    Göllner András:
    Sajnos van némi igazság a kritizált szövegekben. Ugyanis TÖNKRE KELL TENNI az országot (a gazdaság fejlődésének lefékezésével, bóvliba kerüléssel) hogy OLCSÓN FEL LEHESSEN VÁSÁROLNI. Nem ám valamiféle „idegen kezeknek”. Egy frászt! Azok nem feccölnének egy csődtömegbe egy fityungot sem. Hanem a nagyonnemzeti Simicska-Nyerges maffiacsoportnak és holdudvaruknak. Elég csak Argentína példáját tanulmányozni: lenullázódtak a középosztály vagyonai – ÉS NÉHÁNY ARGENTIN CSALÁD kezébe került az ország vagyona. INGYEN ugyanis senki sem lehet olyan hülye, hogy a nyilvánvaló csőd ellenére is tovább tartsa Eltolcsyt!
    Csak ha azzal célja van!
    Erik:
    ha az átlag IQ 100, akkor a 2/3 csak 66. Kb ott a debilek tanyáznak. Sajnos az ország nagy részére stimmel!
    a cikkhez:
    Magyar konzervatívok? Én is drukkolnék nekik, ha lennének. De még csak nyomelemekben láthatók. Sajnos.
    Mellár, Szalma Botond, Tulassay …. Majd meglátjuk, hogy az első néhány fecske mit hoz.

  • Göllner doktor! Nem tudna nekem ott Kanadában valamilyen állást szerezni? Tudnék én az Önök nyelvén is írni!

  • Gollner!Azt kerdezed „kik azok akiknek at akarjuk jatszani az orszagot”?.Hat ha ezt nem tudod,akkor senki nem tudja NEKED megmagyarazni.

  • szcsimbok

    ugyan mi lenne vonzo magyarorszagban? a fold? az olaj? a rengeteg gyar? a mezogazdasag? a szorgalmasan dolgozo magyar nep? semmink nincs es senkinek nem kellunk….annak a keves, magat meg magyarnak vallo embernek kene egy bekes es fejlodo haza, ebbe okadtok eppen bele es teszitek tonkre, hogy vona es orban bankszamlai szamukra megnyugtato szamokat mutasson…..szerencsere nem az en adombol, hanem a tiedbol te balfek! ennel a szociknak sokkal tisztessegesebb szandekaik voltak az orszaggal a rendszervaltas idejen…..amihez hozzanyultatok, szarra valt az utobbi evekben, ezert egyszer ugyis megjarod, emlekezz majd szavaimra!

  • Jimbo
    – szalonképesen nemigen lehet elmagyarázni a náci-fasiszta elmebeteg elméleteket. Legalább annyi eszed van, hogy ezt belátod!

  • Hibas miska!Ujra es ujra kimutatod,hogy mennyire gyulolod a magyart,de akkor magadat is gyulolnod kell,mert allitolag magyar vagy(annak mondod magad).Szepen elmagyaraztad,hogy miert nem kell Mo. senkinek.Bar igy volna,akkor beken hagynak azt a szerencsetlen orszagot.Mert ugyebar az utolso ket evben kerult ebbe a helyzetbe MAGYARORSZAG.Na..ne..Ezt meg te sem allithatod komolyan.Ennyire meg te sem lehetsz korlatolt.Mit gondolsz ki hiszi ezt el(ja…igen…elfelejtettem az itteni hiveiteket…)Idoszeru lenne mar meggondolnotok,hogy mit irtok ide.Tanacsolom,hogy egy kis logikat is vigyetek be.
    Kekec.Senki nem kivan toled olyat amire nyilvan valoan keptelen vagy,vagyis szalonkepesen irni.De tisztessegesen azert lehetne,nem gondolod??? De ugy latom,hogy arra is keptelen vagy.De nem baj,mert igy kiallittok egy bizonyitvanyt magatokrol

  • Göllner András

    Köszönöm az elgondolkoztató hozzászólásokat, kedves Kekec, Libás Misi,

    Fakopács – ha a nyelvészkedni szeretnél itt kanadában, nagyon szívesen útba igazítlak, Asher-t is kérdezd meg, szerintem ő is örömmel segítene néked, – de lehet, hogy nem tetszene a munka, bár amit eddig műveltél, ki tudja. Osszeállhatnátok JIMBO-val, bár ő bizonyára már főállásban és több nyelvterületen, szorgalmaskodik. Olyan srácnak tünik, akit semmi semmi zavar. Csináljatok egy káeftét, és én majd megcsinálom nektek a péert hozzá, hogy sok ügyfeletek legyen 🙂

  • Hat ez igazan „tudomanyos” hozzaszolas…Es a temaval teljesen egyezik is.

  • „Ugyanis TÖNKRE KELL TENNI az országot (a gazdaság fejlődésének lefékezésével, bóvliba kerüléssel) hogy OLCSÓN FEL LEHESSEN VÁSÁROLNI. ”

    Ahogy mondod, kekec.
    Ahogy ezt tették 2010 előtti nyolc évben, különös hangsúllyal a az utolsó két évében. 2009-2010.
    akkor folyt a kiárusítás a legnagyobb mértékben, szinte naponta zárattak be gyárakat.

  • Jimbo
    – visszavonom: mégsincs „annyi eszed”, ha képtelen vagy felfogni, hogy nem téged, hanem az elméletet minősítettem. Egyúttal megkövetem Libas Misit – neki volt igaza a minősítésedben!
    Aki meg képtelen értelmezni statisztikákat és adatokat – azzal nehéz ám vitázni! MIKOR volt triplabóvli az Mszp 8 éve alatt az ország? Nem véletlen a minősítés: tavaly már így álltunk – és azóta csak romlott a helyzet!:
    „Cégvilág Katasztrofális helyzetben van a kkv-szektor: karácsonyig 20 078 céggel szemben indult felszámolási eljárás, ez csaknem 16 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. „2008-ban egész évben regisztráltunk 11 ezer fizetésképtelenségi eljárást; a jelenlegi adat pedig annak csaknem a duplája”
    Gyengébbek kedvéért: 2008 októberében beütött a VILÁGgazdasági válság, és ahhoz képest sokkal jobb volt az akkori adat! A 16 %-os növekedés pedig a 2010-es évhez képest következett be, ami nagy része már az Orbán
    qurmánynak „köszönhető” (ha 20 ezer = 116 % , 17 ezer a 100 %.)
    Közben ugyanis az Eltolcsy féle unortodox (v.ö. „nem normális”) gazdaságpolitikának „köszönhetően” leálltak a beruházások és a fejlődés, lefékeződött a fogyasztás…. A hitelminősítők nem hülyék ám!

  • Ez pedig a „hogyan tegyük tönkre az országot évekre előre” módszer minősített esete:
    http://privatbankar.hu/kotveny/egyik-inflaciokoveto-allamkotveny-sem-er-a-nyomaba-a-legujabbnak-243729
    Az infláció feletti 3-5 % hozam (azaz 9-10%, sőt ennél is több kamat) egyszerűen kitermelhetetlen, viszont nyernek vele 1-2 hónapot az államcsőd előtt.
    MOST. Mert hogy azután mi lesz, arról fogalmuk sincs!
    Egy 12 éves magyar kislány úgy halt meg az osztrák sípályán idén télen, hogy túlságosan felgyorsult a lejtőn, és nem tudták elkapni, mielőtt becsapódott egy épületbe. Sajnos az ország is egyre gyorsulva siklik lefelé – csak
    éppen a segítő kezek elkapása helyett Orbánék inkább mindkét kezükkel beintenek!
    Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja:
    http://hvg.hu/hvgfriss/2012.12

  • Kekec!Nem vitatom hogy ma ilyen a minosites.De ugyan mond mar meg,hogy akkor is ez lenne a minosites,ha nyugatot nem a bal iranyitana.Mibol gondolod,hogy a minosites elfogulatlan?Erre semmi fele biztositek sincsen.Ha azt hiszed,hogy van akkor te is csak egy elfogult vagy mint itt mindenki(tisztelet a kivetelnek).Sajat tapasztalatombol
    tudom,hogy a statisztikat hogy lehet formalni.OK.Fogadjuk el a minositest.De konyorgom,miert pont magyarnak kell
    teregetni a szennyest,ami vagy van vagy nincs.Lehet(sot biztos),hogy ezek sem kulonbek,mint az mszp volt,de ket ev sehogy sem eleg,hogy rendbe hozzak,amit olyan sokaig tartott elrontani.Ha teli kasszat vettek volna at,akkor amit itt olvasunk,elfogadhatoak lennenek,de hat ezeknek,meg nincs mibol rabolni.Ahhoz elobb gyujteni kell.Kulonben is kit kellene a helyukre betenni.Erre se hangzott itt meg el valasz .Az egyik helyen elitelitek oket,mert
    az IMF-el nem akartak targyalni.Legalabb is nem teljesen az o szajaizuk szerint.A masik helyen meg azt mutatjatok be,mennyit novekszik az adossag.Szerentem ez csak azt jelenti,hogy ti itt es masok masutt,amivel csak velik hogy tudnak tamadni,azzal tamadnak.Arrol mar nem is beszelve,hogy ezeken a lapokon tobbnyire a MAGYAR NEP-et eri
    tamadasaitok.Erdekes modon,2010 elott nem igy volt.Vissza nezve regebbi kiadasokat,rajottem,hogy ez a banda
    hivalba lepesekor(szinte masnap)megindult a tamadas,sardobalas.Oszinten mondom,hogy egyiket sem tartom zseninek,akik nehany nap alatt mar tudtak mi tortenik(kulonosen nem Canadabol).Es azota a nota nem valtozott semmit.Hat nem erdekes???

  • Dakota :
    Látom közgazdasági tudós is vagy , amellett hogy osztályfőnök és méregkeverő.
    Szerencséje a Magyar Közt….appardon…Magyarországnak , hogy ilyen nagyformátumú és mindigigazatmondó emberek védik mint a magadfajták.
    Hát csak így tovább…hazudozzál továbbra is terjesszed a mételyt.
    Remélem legalább TE MAGAD elhiszed magadnak , amiket itten összehordasz.
    A többieknek meg csak annyit ajánlhatok :
    Ha kíváncsiak Dakota állításainak igazára vagy igaztalanságára , tételesen nézzenek után a NET.-en hogy is volt valójában.
    Tudom fárasztó dolog.
    De ha a kedves olvasónak erre nincs kedve vagy türelme , akkor kéretik Dakota véleményalkotásnak álcázott helyi hazug Jobbik/KDNP/FIDESZ propagandáját figyelmen kívül hagyni.
    Köszönöm.

  • Jimbo – ha valaki ennyire szelektíven elfogult, azzal nem lehet vitázni, mert csak mondod-mondod, amit a fideszes papagájkórus a fejedbe tömött.
    Még a legelején volt a Kósa-SzájjalÁrtó duó görögös tréfája, ami bedöntötte a forintot, semmivé tette a Bajnai konszolidáció teljes hatását. Az 1-2 nap volt, nem 1-2 év! Felépíteni is hónapokba telik egy házat- lerombolni sokkal rövidebb idő alatt is lehet.
    Nézd már meg a korábban folyamatosan JAVULÓ statisztikákat (ha lett volna bármi hamisítás, vagy az Unió, vagy az IMF, vagy a FizeSS rámutatott volna) és a II.Orbán alatti folyamatosan romló mutatókat. Ezek TÉNYEK! és a tények makacs dolgok, másképpen: a tényekkel szemben nincsenek érvek.
    CSÚSZUNK folyamatosan az államcsőd felé, és amikor megkapaszkodhatnánk, gondosan adagolva mindig mondanak vagy tesznek Orbánék valamit, amitől tovább szánkázunk. Ezért nagy a gyanúm, hogy benne akarnak lenni Argentín példára a néhány nyertes családban. INGYEN senki sem lehet ennyire hülye!

  • és visszakanyarodva a cikk lényegi témájára: ezt már a tisztességesebb konzervatívok, a hazát ténylegesen szeretők és nem csupán hazaffyaskodók is látják, és egyre többen emelik fel a szavukat! 9,990.000 MAGYAR ember érdekében. A maradék nyerészkedőket meg nem is tudom sem magyarnak, sem embernek minősíteni!

  • Tehat kekec!Azt allitod hogy gyurcsany nem volt nyereszkedo?.Azt hogy allami segelybol el?Es hol van az sok ember,aki szerinted belatja a ti igazatokat?No csak azert mondom mert itt csak nagyon nehanyan vagytok,u.i.aki
    nem mellettetek szol azt eluldozitek.Volt itt mar egy nehany fiatal,akik tisztessegesen leirtak allaspontjukat es ti letamadtatok,anelkul hogy elovastatok volna amit irttak.Mikor lattatok ,hogy nem mellettetek beszelnek,nekik rontottatok.Pedig OTTHON….OTTHON elo fiatalok voltak.En rajtam mar nem ragad meg a ti ocsmanysagtok,de azok gyorsan elmentek,mikor lattak kikkel allnak itt szembe.Sebaj.Ez is egy bizonyitvany rolatok,mint a tobbi.

  • Sajnos aki nem ért egyet,nem tapsol a mai kormánynak azt ellenségnek neveznek!Remélem hogy sok ellensége lesz a mai kormánynak amit müvel folyamatosan a 2/3-ad nevében.Azt az áldásos tevékenységet amit müvelnek remélem sok ember elutasit!Ez a kormány nem a szegény emberek kormánya hanem a gazdagokké!ez a kormány azért nem meri megváltoztatni az egykulcsos adót,mert akiknek ezzle kedvezett azt is elveszitené!Felháboritó,gyalázat hogy minden eddigi intézkedésével a gazdagokat segiti!Az emberek,éheznek,öngyilkosok lesznek a kilátástalan helyzetük miatt,amig ők jól megélnek!

  • Tamás atyát vissza

    Úristen, mennyi hülyeség egy kicsi pamfletben. Kérdezem, az írója valóban „tanít” valahol? Vicc.

  • Persze tanit.A disznoknak,hogy hova jarjanak a dolgukat vegezni.Ide.Roff…Roff.Roff…

  • szarcsimbok

    azert orulok, hogy tudod magadtol is, hol a helyed!

  • Hibas!Elarulnad,hogy lehet ennyi hulyeseget,ami neked van,kibirni.
    Tamas Atyat vissza!Ha itt akar tisztesseget talalni,akkor nagyon rosz lora tett.De azt hiszem ezt nem is kell Onnek magyarazni.A kep tiszta.

  • Jimbo
    Ha egy gyáros „nyerészkedik” akkor Gyurcsány is „nyerészkedő” Csak éppen a szabadpiacon, egyenlő feltételek között. Ezt hívják kapitalizmusnak. Viszont nem közpénzekből vagyonosodott, mint az Orbán, Lázár, Simicska, Nyerges család! Ráadásul ne alkalmazd már ezt az átlátszó, gyermekes jobbos technikát, hogy olyan szöveggel vitatkozol, amit én soha nem állítottam, miszerint segélyből élt volna.
    Akit meg Gyurcsányék elüldöztek, most itt a jó alkalom, hazajöhetnek a klerikál-fasisztoid viktatúra rendszerébe, a leállt gazdaságba – ha elég közelről nyalják a fizeSS alfelét, akkor még akár benne lehetnek a néhány ezerben, akik nyertek az egykulcsos adón. Bár én a helyükben százszor is meggondolnám! Mert kiderülhet, hogy rövid hozzá a nyelvük, vagy nem férnek oda a nagy tülekedéstől!
    Tamás atyát vissza
    Még egy jellegzetes jobbos! Ha valamivel nem tud vitatkozni, akkor a szerzőt minősítgeti, vagy az írást – indokok nélkül. Na, ez nekem is menni fog: Egyetlen sorban ilyen kimerítő jellemzést adni valakinek saját magáról – nem semmi!

  • Tamás atyát vissza

    kukac, tévedsz. Ez akkora sz@r, hogy nem lehet rá mit írni, érted? Nem érdemes rá reagálni.

  • tamasatyavissza

    akkor miert reagalsz megis, hogy mas is megtudja, amit eddig csak a kozeledben elok? hogy jelentektelensegednel mar csak ostobasagod nagyobb?!

  • Szerző Kovács Éva | április 8, 2012, 8:54 de.

    Kovács Éva, szerintem te inkább csak a rántást kavargasd.

  • Szerző Tamás atyát vissza | április 8, 2012, 9:01 du.

    Attól tartok, hogy igen.
    Bár én sokáig reménykedtem, hogy csak vicc az egész, de nem.
    Igen, egyetemen tanít:(

  • A szólás szabadsága és a Kanadai Magyar Hírlap
    Posted by Christopher Adam ⋅ március 23, 2012 ⋅ 273

    Le van zárva a hozzászólás lehetősége, azóta is.
    Ez tökéletesen jellemzi az oldal mentalitálását.
    Bort isznak és vizet prédikálnak, Szólásszabadságról, demokráciáról papolnak és megvonják a szabad szólás jpgát mindenkitől.

  • Kedves Jimbo, remélem, kellemesen telt a Húsvétod!:)

  • Csak oregesen,Dakota.

  • Mi már nem a csokitojásokra hajtunk, kedves Jimbo 🙂 Jól van ez így:)

  • Göllner Andris:
    Egyébként csak annyit tennék hozzá a cikkedhez , hogy én szintén a FIDESZ.-re való szavazással ” szemezgettem ” 2010.-ben , holott mindig az MSzP.-re szavaztam előtte.
    Persze aztán megjött az eszem és nem a FIDESZ-re szavaztam , mikor láttam mennyire túl fogják nyerni magukat.
    De ERRE amit ma itt művelnek álmomban sem gondoltam volna !

  • Göllner Úr! Javasolom olvassák el Önök mindannyian a”Scotland on Sunday” című lapban Bill Jamiesen publicistikáját (2012 jan.15) Kezd a világ szeme kinyílni és nem csak az Önök véleménye számít (ha számít?)