Parlamenti riport amelyre nem került sor

2012 május 26 9:42 de.55 hozzászólás

A múlt héten a Parlamentben ismét napirendre került a sokszor tárgyalt, és még többször kritizált media törvény újabb módosítása. Csoda-e, ha nagy volt a csábítás, hogy ott legyek és személyesen beszámoljak arról, hogy miként is történt a dolog.

Ottawai barátom, aki nemcsak ismerős a kanadai parlamentben, de közelebb is van hozzá mint én, meséli, hogy gyakran ment az üléseket látogatni. A közönség számára a látogatók karzata mindenkor nyitva áll, bárki bemehet a ház űléseit megfigyelni, mindössze a fémdetektoron kell átmennie és aki előbb jön, az előbb kap helyet. Ez bizony elég egyszerűen hangzik.

Pénteken történt a torvénymódosítások benyújtása, melyeknek kizarólagos célja az volt, hogy az utolsó független, következésképpen ellenzéki rádióadó, a Klubrádió sorsát a kormány végleg megpecsételje. Ennél, mint valamelyest gyászoló tanú, ott akartam lenni.

A villamosról leszállva odasétáltam a rendőrhöz, irányítana a sajtó tagjainak a bejáratához.

A neve le van adva? – kérdezte.

Hol és kinek kellene leadni? – kérdeztem vissza. — A nagyközönség hol és hogyan megy be?

– Ők csak az idegenvezetővel mehetnek be.

– Akkor most mit csináljak?

– Ha elmegy a képviselői irodaházba, tudja, ott a Margit Hídnál, ott megmondják.-

Megér egy sétát. – Mondtam és nekivágtam.

A hírhedt egykori „Fehérház”-ban, ahol a portás helye van, ott rendőr ül. Viszonylag rendes volt, elkezdett telefonálgatni. Csak annyit sikerült megtudnunk, hogy nekem kell sajtó belépőért folyamodnom, de ahhoz ma már késő van, hiszen már egy óra is elmúlt, próbáljam meg hétfőn. Adott egy telefonszámot és azzal végeztünk.

Hétfőn reggel a telefonszám működött, a „sajtó osztály” beszélt: írásban kell a belépőért folyamodnom, mondta Női Hang, ezen az email címen. Irjam meg az útlevelem számát, kinek fogok írni ha tudósítok.

– Tisztelt Női Hang, kezdtem az emailt azonnal – kérek sajtó belépőt, lehetőleg hamar és az űlésszak végéig, ime az útlevelem száma, Kanadai Magyar, stb.

A válasz gyorsan jött: előzetes akkreditció szükséges hozzá, de azzal is csak egynapos belépőt adnak, állandó belépőt “nem adunk ki.” Bizony, ez több munkával jár mint gondoltam, dehát ez mégse Kanada, amúgy pedig ez a sok papírmunka megélhetést ad a sok papírmunkásnak. Mostmár benne vagyok térdig, nosza, ujabb email Női Hangnak: kérem szépen az akkreditációt addigis beérem egyetlen, egynapos belépővel. Kell-e mondanom, hogy sem a bürokráciával, sem nevem listába vételével nem terveztem foglalkozni eredetileg, mindössze egy egyszerű látogatást kivántam tenni. Demár most nem hátrálhatok meg: rendben, Kedves Női Hang, vegyenek listára, ha az az ára.

Ekkor fordúlt a kocka!

Válasz jött hamar, de nem a majdnem barátsagos, majdnem segítőkész hangnemben ám, hanem most, hogy horogra akadtam, át lehetett váltani a jeges bürokratikus hangnemre, mely az ilyen felsőbbrendű lények sajátja:

“Tisztelt Kerekes Sándor!

Tájékoztatjuk, hogy csak a Magyar Külügyminisztériumnál előzetesen akkreditált külföldi újságírók részére tudunk belépést biztosítani a Parlament épületébe.

Megértését előre is köszönjük.

Üdvözlettel:

Országgyűlés Sajtószolgálata”

Na, szépen vagyunk! Megértését előre is?!… Nem elég az, hogy akkreditálással nehezítik a dolgot, ráadásúl még egy másik intézménynél kell kilincselnem! De ha ennek így kell lennie, akkor miért nem ezzel kezdték? Igen, most mar egy kissé ingerűlt vagyok, elszoktam már ettol a fajta packázastol, úgyhogy a válaszom csipősebb, de nemkevésbé civilizált: hamár nem írta meg elsőre, legalább írja meg most, egyben, hogy mit kell tennem, essünk át rajta egyszerre.

A válasz elképesztő:

“Tisztelt Kerekes Sándor!

Illetékességből a levelét továbbítottuk a Külügyminisztériumhoz.”

Vagyis nevemet, és útlevelem számat, mint szél a pelyvát, szétszórták a bürokrácia terméketlen de széles mezején, a megkérdezésem nélkül és anélkül, hogy tudnák vajon akarom-e folytatni az “eljárást” vagy sem. Rájuk a személyes adatok bizalmas kezelésének kötelezettsége ugylátszik, nem vonatkozik.

De a levélben a Külügy kapcsolata is benne van, sőt, az akkreditált ujságírók listája is, nehogy ők esetleg védve érezhessék magukat. Ha nem dühöngenék az indiszkréció miatt, akár kárörömöt is érezhetnék.

Nos, ha előbb térdig voltam, most már derékig, ide azt a telefont, hadd beszeljek az akkreditátorokkal! Egy-két kapcsolás és máris a Női Hang kezei között vagyok ismét. Ez talan ugyanaz a Női Hang? Ugyan ki tudja? Ugyanúgy hangzik, de valahogy udvariasabb, ennélfogva egy másiknak kell lennie, mert az előzőt már felbosszantottam, az nem lenne ilyen nyugodt. Előadom hát mijáratban vagyok. Oh! Semmi probléma, mondja kincstári magabiztossággal, a fényképem, a megbízóm hivatalos nyilatkozata és az útlevelem hiteles másolata fejében, egyetlen röpke hónap alatt megkapom az akkreditációt. Gyerekjáték.

Jó, mondom udvarias szóvirágok diplomatikus hullajtása közepette, mialatt magamban: akinek az édes jó mamája táncosnő volt Sanghájban, az pocsékolja az idejét ilyesmire. Az ülésszaknak különben is vége két hét múlva, mire a papírjukat megkapom, ha ugyan megkapom, már nem lesz miről tudósítanom.

Ami a Klubrádiót illeti, ugy látszik, hogy az elemi erejű és általános felháborodás, amely minden irányból záporozott a kormányra, esetleg megfontolásra kényszerítette őket. Igérni semmit nem tudok, a gyanús törvénymódosításokat úgy tűnik visszavonták, de az nem jelent semmit. Akár az utolsó pillanatban is benyújthatják ismét, vagy akár még súlyosabbakkal is felcserélhetik őket. De akármint is legyen, ennek a módosított törvénynek megint visszamenőleges hatályúnak kell lennie ahhoz, hogy a kormány és a Fidesz elérje vele a célját, ugyanis egy jogerős bírósági itéletet kell általa kivédeniük. A szavazás mára, csütörtökre igérkezik és nem tudom, hogy ugyan mit is jelenthetnék róla.

De egy dolog kétség kívül nyilvanvalóvá vált számomra. A magyar közönség, még ha érdekelné is az, hogy mi történik a parlamentjében, nem győződhet meg arról saját szemeivel.

A tulajdonosnak nincs bejárása a saját Házába.

Kerekes Sándor

55 hozzászólás

  • Kanadai parlamentben én is voltam már. Fent a karzaton, mint egyik állampolgár figyelhettem az aznapi gyülést. Érdeks volt, látványos, idönként humoros. A magyar parlamentbe 1990 níarán volt szándékom meglátogatni Göncz Árpi bátyámat, és persze hasonló tarturának lettem én is kitéve. El kellett mennem abba az irodába, elötte betérni egy ÁPISZ-ba, ahol rendes levélpapairt boritékkal kellett beszereznem, mert mint az Őr mondta: „de nem ám akármilyen ficnire irja kérelmét!”. Aztán ezt a hivatalosan megírt levelet le kellett adnom egy irodába, hol pesrsze elolvasták Árpi bácsinak szóló levelemet, amiben az állt:
    „Drága Árpi Bácsi. Gyermekeimmel látogatóban vagyunk, szeretnénk megölelni. Pár nap múlva vissza megyünk Kanadába. Öleléssel: Kopácsi Judith és családja.”
    Szóval ezt a levelet majd valamikor átvitték az egyik épületből a másikba, ott lerakták, lepecsételték, stb, és egy nappal utazásunk elött hivott Árpi bácsi személyesen, és nevetve, hogy „micsoda marhaság ez, ha itt voltatok a kapuban, miért nem engedtek be. Mindenesetre gyertek el holnap.”
    De erre idő hiány miatt nem került sor.
    Na, csak azért irtam, hogy ne érezd magad egyedűl.

  • Akkor mikor is lepett ez az idiota rend hatalyba??? Oopssss!

  • Kerekes, mióta vagy te újságíró?
    Miért is illetne meg a belépési jog? Teljesen jogosan védik a parlamentet az oda nem való önjelölt kóklerektől.

  • Hihetetlen, hogy mit képzel magáról némelyik.

  • Remenykedem, hogy nem a Kanadai-Magyar TV producer-i business card-jat hasznalja Magyarorszagon.
    Kerekes Sandor nem jogosult a Kanadai-Magyar TV neveben barhol is eljarni.

    Maros Zoltan

  • Ezert csak koszonet jar Tisztelt Maros Zoltan. Koszonjuk.

  • István Berecz

    Kékesi Ur!Nem jól csinálta.Nem a Kanadai Hirlap tudositójaként kellett volna bemutetkoznia,hanem valamnilyen Kanadában müködő jobboldali lapot kellett volna megjelölni.Igy gyorsan ment volna a dolog.Máskor,legyen cselesebb.

  • Gondolom, mindegy,mit hazudott.Nem vettek be, hiaba fitogtatta a kulfoldiseget,vagy a dollarokat.
    Ma mar nem esnek hanyat egy kulfoldi elott. Hala Istennek…

  • Egyebbkent azt hiszem,hogy nem Kekesi, hanem Kerekes.

  • egy kanadai magyar

    valószínű hogy itt politikai megfontolásból nem engedték be, de sajnos ez a fajta komplikált, logikátlan és udvariatlan bürokrácia nagyon jellemző Magyarországra, mindenhol: az Apeh-nál, az OEPnél, a Postán, a MÁVnál, BKV, az önkormányzatoknál, a boltokban, minden téren, a portásokról/biztonsági őrökről ne is beszéljünk!!! (egy portás okoskodása miatt ültem 3 óra hosszát a rendőrségen rossz ajtó előtt) Nem csak a politika miatt (hogy ki van a kormányon) nem halad ez az ország hanem ezek miatt se.

  • asher alexander

    ez is jol bizonyitja hogy milyen rendszer van kialakuloban magyarorszagon!!
    de kerdem en!!
    mi lenne ha teszem fel ugyanilyen elbanasban reszesulne egy magyar ujsagiro canadaban??!!
    biztos vagyok benne hogy lenne Nyervogas allami szintrol,Kulugytol-Belugytol egyarant!!

  • Kedves Maros Zoltán, ha úgy véli, hogy fennáll ennek a lehetősége, akkor nem ártana értesíteni erről a megfelelő médiákat, mielőtt visszaélés következne be azzal a bizonyos, Ön által említett kártyával és kellemetlen következményei lennének a Kanadai-Magyar TV-re nézve.

  • Miutan vilagossa valt elottem, hogy sem ezen internetes ujsag sem a Kanadai Magyar TV nem adott felhatalmast media tajekoztatasra Kerekes urnak, igy nincs mas valasztasom mint a megfelelo magyar media tajekoztatatasa, ezzel a szituacioval kapcsolatban.

    Maros Zoltan

  • Libás Mihály

    mint magyar allampolgarnak, elmeletileg, joga lenne reszt vennie barmelyik parlamenti ulesen! nem, mint ujsagironak, csupan, mint allampolgarnak! engem is meghivott a Szanyi 🙂

  • Attol tartok, a kanadai Magyar TV neveben eljarni inkabb lenne szegyen, mint dicsoseg, aki azzal a gittegylettel kapcsolatba kerul az csak rafizethet. Igy nem latom okat, miert kellene barkinek is meg azzal teteznie a bajat, hogy egy ilyen kisdedovoval magat kompromittalja. Tudomasom szerint a cikk szerzoje tobb forumon is publikalja irasait es ha van olyan, amely a legkevesbe alkalmas minosegi ujsagirast muvelni, akkor az a Kanadai Magyar TV, a lapossag es kozepszeruseg melegagya. Mulatsagos meg elkepzelni is, hogy ugyan mit kezdene az a primitiv TV egy parlamenti tudositassal.
    A cikk iroja ketsegkivul halaval tartozik Maros Zoltannak, amiert „joindulatu” fontoskodasaval eloszlatja az esetleges megszegyenito feltetelezest, hogy kozte es a Kanadai Magyar TV kozott meg barmi kapcsolat lenne. Enelkul a vilag nem tudna meg hogy ha az ilyen termeszetu feltetelezeseknek esetleg alapot nyujthatott is a rovid, atmeneti egyuttmukodes, de az, mint egy pattanas az orron, szerencsere mar elmult. Igy viszont, hala Maros Zoltan buzgo tevekenysegenek, ettol a jovoben nem kell tartani.

  • Libás Mihály

    Ambator

    magabol arad a rosszindulat! a kanadai magyar tv dolgozoi tarsadalmi munkaban probaljak fenntartani azt a tv-t, amit Kosaras Vilmos faradsagos munkaval probalt eletben tartani halalaig…..az utobbi evekben a magyar tv csupan a nagyon idos korosztalynak szolt, feltetelezhetoen, mert ok szponzoraltak….azonban ezen a modon keptelen volt az ujonnan jovoket es a fiatalokat megszolitani….erre vannak torekvesek a mai kanadai magyar tv programjainak osszeallitasakor es ha nem is lehetseges ezt egyik naprol a masikra jobban csinalni, mint Kosaras Vilmosnak, azert az utobbi musorok kozul jopar kozuluk hatarozottan remenyteli es eloremutato…peldaul legutobb a Krasznahorka vararol szolo tudositas mindenkeppen elismerest erdemel ! a magyar tv-ert tett erofesziteseket tamogatni illene, nem pedig lefikazni…..mint ahogy a musor mindenkie, ugy a maga velemenye is fontos a szerkesztoknek, el lehet mondani nekik egyuttmukodve, de nem ocsarolva…..ez a maga stilusa szegyenteljes, most mar ertem, miert tetszett annyira onnek a Bede-Fazekas kritikaja Frank iranyaba, mert gondolom minden tv-t ero kritika kedves a fulenek, szemenek…..csak nem komolyabb terveiben lett megakadalyozva azaltal, hogy masok vettek at a kanadai magyar tv-t??

  • Kedves Libas, maga a levegobe puffogtat. En a Kanadai Magyar TV-t belulrol ismerem. Bede-Fazekas siramait Frank cikkerol nem hallotam, nem ismerem, de az a korulmeny, hogy Bede egy melymagyar fajanko, mig Frank viszont egy szakember, meghozza kituno, a Bedenek aligha ad tul sok eselyt. O is, mint maga, legfeljebb spekulalni tudnak a targyban, meghozza igen mersekelt sikerrel.
    Latom maga is abban a betegsegben szenved, mint a Bede: nemcsak mindent tud, de mindent jobban tud.

  • Ambator megjegyzesehez nem kell kommentar, onmagat minositi.
    Kerekes maganak olyan business card-t gyartott amin ugy tuntette
    fel magat mint a Kanadai-Magyar TV producere. Sandor soha nem volt az.
    A producerek kifejezett kerese az volt, hogy ne hasznalja ezeket a kartyakat.
    Sandor ezt a kerest nem tartotta tiszteletben, mely egyik oka volt a teambol valo
    kivalasanak. Sajat leirasa alapjan, utban Magyarorszag fele a repulon Mesterhazy Attila MSZP vezetonek
    is egy ilyen kartyat adott at. Jogunk van feltetelezni, hogy az altala oly kozepszerunek
    itelt TV-t, sajat szemelyes celjaira igyekszik felhasznalni, masokat megtevesztve.
    Mindezek utan mindenki vonja le a kovetkeztetest Ambator bejegyzesevel kapcsolatban.

    Maros Zoltan

  • Ha Amerikaban probalkozott volna ilyen trukkel, mar regen Guantanamo-ban lenne.

  • Ambatort nagyon konnyu megfejteni. Gondolom szeretett volna a canadai MTV-be jutni, de nem sikerult. Ezert aztan
    a „szaktudasat” megprobalja a TV lejaratasara forditani. Valahogy,nem hiszem,hogy sikerul.

  • Libás Mihály

    Ambator

    mindenkinek megvan a maga szakterulete, a Frank Tibornak is es nekem is, valoban kozgazdasagi kerdesekben es meg talan szamtalan kerdesben nem tudnek, sot nem is akarnek versenyre kelni Frank Tiborral, de ez nem jelenti azt, hogy akar kivulallokent is nem tudom megitelni a sorai kozott megbuvo mondanivalojat…..annak pedig lenyege, a radio es a tv fikazasa….maga mihez is ert pontosan??!!!

  • gedeon, neked mi a szakterületed?:)

  • Szerző Maros Zoltan | május 27, 2012, 5:35 du.

    „Kerekes maganak olyan business card-t gyartott amin ugy tuntette
    fel magat mint a Kanadai-Magyar TV producere. Sandor soha nem volt az.”

    Egyre érdekesebb ez az egész:)

  • Dakota! Nekem azert lesz egyre erdekesebb, mert egyre tobb hibat,elszolast kovetnek el. Ezaltal egyre vilagosabb, hogy HA KELL, bizony, hazudnak is. Ez vizsont regi gyanum.

  • Igen, Maros nem megy a szomszedba,egy kis fullentesert. De nem szamit, nem nagy ugy, hadd tegye. Ne fosszuk meg szegenykemet az alkalomtol amikor tehetsege es erdeklodese szerinti temat talal, ami, mint tudjuk, nem konnyu. Nevjegykartyak! Az a neki valo, nem az ujsagiras, vagy barmi mas iras. A nevjegykartya az ami pontosan eleg ahhoz, hogy a szellemi kepessegei es irodalmi ambicioi kitoltsek. Node ez a beszelgetes kezd kimondottan szemelyeskedo alakot olteni, igy en a magam reszerol kiszallok belole, itthagyom nektek a nevjegykartyak Petofijet, aki, ha felno, szorgalmas munkaval, akar meg a postabelyegek Paganinijeve is kinoheti magat.

  • Ambator! Jozanodj ki legy szives. A hazudozas ti ratok vonatkozik. Foleg kerekesre, aki nem atallot volna hazugsag
    aran bejutni ahova valami fele rend szerint nem lehetne. Ismet mondom, hogy Washingtonba mar elkaptak volna es irany guantanamo. Nem is hiszem, hogy felreerthetoen irtam.

  • Libás Mihály

    jimbo

    lehet, hogy kivetelesen, eletedben egyszer, fejen talaltad a szoget! az is lehet, hogy ambator egyenlo kerekessel…

  • Libás Mihály

    ambator(kerekes)

    ami a szemelyeskedest illeti, nem ugy kezdodnek a dolgok, hogy visszautottem!

  • Ugyan misike! A ti koreitekben nem csinalnak ilyet…

  • Libás Mihály

    Jimbo

    mindenki koreiben csinalnak ilyesmit, csak mi kibeszeljuk, ti meg elhallgatjatok…erzed a kulonbseget?!

  • Azt nem tudjuk hogy Libás kollegának mi a szakterülete , csak azt tudjuk hogy Kocadadának mi a szakterülete :
    Kocadada szakterülete az alattomos szemétkedés és a ß@r-keverés.
    Mint tudjuk.

  • Egyébként ha már a Hungaró-parlamentnél tartunk , akkor itt van egy NET.-en terjedő írásocska,
    a rendszámtáblacsere kapcsán.

    Belököm ide :

    Orbán Viktornak
    Szeva Viktorom! Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a kößög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lóf@ßt! Kuva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, bazzmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a kötsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem f@sza ötlet! Sőt, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza! Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy Fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbafó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? A kutya úristenit! Hát már a kifogást keresi! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDA ADÓ bazd meg! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugye hogy ugye! F@szom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó – persze borsos áron – kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám… Ölellek, és kívánok sok erőt, és kitartást!
    P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!”

  • Libás Mihály

    🙂

  • Na, most majdnem kiköptem a kávémat miattad, Geyza!

  • Judithka:
    Takarékosan azzal a kofival.
    Lehet hogy Mosthatalmonlévő az egész Világra kiterjeszti a rája tervezett luxusadót.
    Mert nem kávé kő a zembereknek hanem kőolajból erjesztett narancsital.

  • Egyébbiránt a téma visszanyal :
    Pont most néztem a taxistüntetést a Híradóban : Többek között azért is fel vannak háborodva mert az autóiknak egységes , egyforma színt írna elő a Kormány.
    ( Ami azért is jó mert utána nem tudják majd eladni )

  • asher alexander

    urak!!
    otletem vala,…………………..az ujratemetosdi urugyen!!
    temessuk el az isaak-ot,a jimbo-t,a javorszky-t,a dakotat,stb-stb nacikat!!!
    -…………………..aztan hogy biztosak legyunk a dolog hatasossagaban,ugy ket honap multan hatoljuk ki oket es temessuk ujra mindet nagy-nagy gezerect csapva!!

  • Asher, már csak egy kérdésem van, mielőtt temetnénk őket? Élve, vagy elöbb hagyjuk meg nekik a jogot a rozsdás tűhöz? Az élve temetgetés ugyanis egy kicsit macerás, mint hallottam.

  • Ja me mindég kapparanak felfelé..

  • Mint a régi szakállas pesti viccben :
    Hogyan kell temetni az anyóst ?
    Fejjel lefelé, függőlegesen . Hogy Feltámadáskor , mikor elkezd kaparni , befelé menjen!

  • asher alexander

    geyza!
    oreg igazsag!!
    „az anyos csak ugy jo ha porhanyos!!”

  • asher alexander

    kopacsi!
    elve!!
    ugyan kerlek!!mitol lenne maceras,ha elotte bekotjuk oket mint a kotozott sonkat sokas!!

  • Micsoda vicces ma mindenki. Kar, hogy nem mulatsagos…Misi! Azt irod feljebb,hogy „mindenki csinal ilyet,csak mi kibeszeljuk”. (a fantom nevekrol volt szo feljebb). A tagadas az nem kibeszeles. Vagy ez a mondasod azt jelenti, hogy mar nem tagadjatok??? Meglepne nagyon.
    Na most beszelgessetek mar arrol is, hogy mi milyen verengzok vagyunk. Lehet. Elve,azert meg senkit nem akartunk eltemetni. Ami kesik,nem mulik.

  • Aha…látom már :
    Csimbók-öcsi ki lett rúgva , de visszatolta magát aképp hogy ellenszenvessé vált nickjét megtoldotta egy kis ” k ” betűvel.
    Milyen kis szorgalmas ! És iparkodó ! Befurakodik újra és újra oda , ahonan kirakták.
    ( Még megérteném ha lennének itt barátai. Dehát közútálatnak örvend ! )
    Azonban úgy tűnik , már ez a nickje sem él.

  • Nem fog a szivem megszakadni, hidd el. Nem ertem mi van,de nem is nagyon erdekel. Ez megint csak jellemzo ratok. Gondolom a tobbszor ismetelt kerdesem zavaro!!!

  • asher alexander

    jimbo-k!
    -„elve azert meg senkit……”-
    az elodeitek megtettek pl,; a bor-i musz lagerban!!!de az ukran fronton is a musz alatt!!

  • Hat most viccelodtetek, eleg izletelenul, hogy elve temessetek-e el, Asher! Nezd csak meg feljebb…

  • Ez igen, uraim! Gratulálok asher, kopácsi, göllner.

  • hehehehe Jimbók-öcsi majd sírunk-zokogunk a kedvedért valami nyilas-költőcske provokatív urnahurcolási ügyén.

    Dakota :
    Te meg neszójjábe mikor a demokrata bácsik és hölgyek könnyed csevegéssel oldják a feszültséget , köcce.

  • Kerekes Sandor

    Talan meg nem tul keso jelentenem, hogy ma a Parlamentben voltam.
    Ehhez nem vettem igenybe senki segitseget, a Magyar TV es szemely szerint Maros Zoltan latvanyos modon egy pillanatra sem kerult szoba. Nem volt ra sem szukseg, sem indok.
    Tovabba uzenem osszes joakaromnak fentebb, mutatis mutandis, hogy semmifele politikai, vagy egyeb ok nem volt arra, hogy ne mehessek be. Az ok a paranoia es a burokracia kombinacioja es az a korulmeny, hogy en nem voltam hajlando egyiknek sem alavetni magam.
    Az osszes nevetseges hozzaszolas szerzoit csokoltatom.

    Sandor

  • Geyza, mi a problémád? Akarsz róla beszélni? Ne fojtsd el, mert az egészségtelen.

  • Miért lett Jimbo kitiltva? Nehéz kérdést tett fel, nem tudtatok válaszolni?

  • Jimbo és Gedeon, tökéletesen igazatok volt, ez az Ámbátor tényleg a Kerekes, csak álszakállban 🙂
    Még az a csodaszép kis kék ábra is tökéletesen azonos a nevei előtt 🙂 Most tökéletesen látszik mindkettő egyszerre, elmentettem.

  • Kocadada:
    Nem én akarok róla beszélni , rajtad van állandóan a szómenés ! Most is a cikkhez való hozzászólás helyett továbbra is a kommentelők piszkálgatása a legfőbb elfoglaltságod itt.
    Hááát hallod…ehelyett találhatnál valami jobb elfoglaltságot is.
    Pl. olvashatnál Adyt…vagy József Attilát.
    Tudod kik voltak ezek egyáltalán , vagy csak a brazil szappanoperákon ” szocializálódtál ” ?
    ( Azok vannak tele állandóan ilyesféle sz@rkeveréssel , hogy ki kinek a kicsodája és mikor mit mondott…)

  • Geyza, nekem fogalmam sincs, hogy miről szólnak azok a brazil valamik, de eszerint te rendszeresen nézed, ha ilyen pontosan tudod:) Mondtam már, hogy ne magadból indulj ki, mert nagyon gyenge lesz az eredmény:)