Neo Fm rádió, Simicska és az oligarchák

2012 június 20 3:11 de.12 hozzászólás

Napokon belül megszűnhet a bő két éve működő magyarországi Neo Fm rádió, miután 750 millió forintos adósságot halmozott fel és a héten csődvédelmet kért a rádiót üzemeltető FM1 Kommunikációs Zrt. Amúgy nehéz különösebben sajnálni a zenei, szórakoztató rádiót mostani kálváriája miatt, hiszen a Neo Fm volt az a baloldali körökhez lazán köthető csapat, amely 2009 őszén átvehette a Sláger Rádió frekvenciáját, miután a Médiatanács-előd ORTT szocialista és fideszes tagjai úgy döntöttek, hogy egymás közt osztják szét a Sláger és a Danubius rádiók lejáró frekvenciáit. Ezzel annak idején nemzetközi botrányt keltettek az ORTT-be delegált pártkatonák és egyre inkább akkurátusnak tűnt Dávid Ibolya, az egykori MDF egykori elnökének megjegyzése, aki úgyanis azt állitotta, hogy az MSZP és a Fidesz lényegében 70-30 arányban osztja az állami vagyont és értékeket egymás közt. Ez az arány mára elég dramatikusan megváltozott, természetesen a Fidesz javára.

Tehát elbukott a balos Neo Fm, miközben legnagyobb konkurrense, a jobboldali Class Fm virul. De ennek oka nem az, hogy ennyivel sikeresebb üzleti-tervvel állt volna elő a Class, hanem az, hogy a Fidesz kormányra kerülése óta a jobbos szórakoztató rádióba tömi az állami hirdetéseket, a Neo Fm-től pedig ezeket mind, egytől-egyig elvonta. Tavaly Simicska Lajos üzlettársa, Nyerges Zsolt Class Fm-je 16 állami intézménytől kapott reklámokat, miközben a baloldalhoz köthető Neo Fm csupán hattól. Idén pedig az összes állami hirdetést elvonták a Neo-tól. Ezért a FM1 Zrt. egyik tuljadonosa, Horváth László jelezte, hogy egy forintért oda adná bárkinek rádióját, aki találna állami hírdetéseket.

Eleve szomorú az a helyzet, hogy magáncégek csak állami szubvenciókkal tudják elképzelni a jövőt, amikor a cél természetesen a piaci finanszírozás lenne. De ennél is nagyobb probléma a fideszes oligarchák térnyerése. Nem a Fidesszel kezdődött az állami vagyon pártcimbik közti szétosztása, de ez a folyamat mindenképpen megerősödött kormányzásuk alatt.

Ennek legújabb példája az, hogy Simicska Lajos egyik cége, a Mahir nyerte el az Országos Vízügyi Főigazgatóság 37 millió forintos tenderét. Egy hónap alatt ez lenne a cég második állami megbízása. Simicska vállalata a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer második ütemének PR stratégiáját készítheti elő.

Nem csak a magyar demokrácia van veszélyben, hanem a piacgazdaság is. Hiszen a magyar üzleti elit most már szinte kizárólag állami szubvenciókkal, tenderekkel és projektekkel tud életképes maradni.

12 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Undorodom már ettől a piszkos politikától! Szerettem és szeretem a Bumerángot, de Balázsékat is. Így tekergetek. Tény, hogy mindkét gárda jó! Igaz a Bumerángban Lajos Királyt és Voga tanár Urat szeretem inkább, a szerényebb hozzászólásaik miatt. Bocsi néha bicskát nyitogat a zsebemben, de mostanára Ő is, különösen mióta édesapa lett! – Megszelídült. – S, ezt nagyon értékelem a viselkedésében! Egy rajongó szülő Ő is – és Balázs is, sőt mindegyik műsorvezető. Jó dolog az is, hogy kialakult egy versenyszellem a két adó között. Ez építő dolog, legfőképpen mi hallgatók „szüretelünk” ebből. Rettenetesen sajnálnám, ha „bedarálnák” a Bumerángot, de a színes, magazin műsoraik is jók!
    Mikor lesz már végre itthon béke??!!!!! Meg egyáltalán, az egész világban.
    Úgy szeretném hallani egyszer: „Kedves Hallgatóink! Tök uncsi a világ, sehol nincs háború, sem természeti katasztrófa, minden ember a földön békességben, biztonságban, boldogságban él. No, meg jó egészségben. Az eü. meg a gyógyszeripar bedőlt a saját kardjába… mert, hogy nincsenek betegségek. A bankok bajban vannak, mert mindenki csak a pénzt teszi be, s kamatot KELL rá adni, de hitelekre NINCS szükség, ezért elmarad az embert nyúzó kamatok begyűjtése. Válságban a bankok… Tudom, ez hülyeség, mert a pénz mozgatja a világot… sajna… De álomnak szép?! – lenne….

  • Hajdune Csóka Éva

    Veled vagyok én is szívesen álmodnám ugyanezt.A valóság azonban sajnos ennél ezerszer undorítóbb. De reménykedjünk, hátha …….

  • mára már eldöntött tény hogy a Médiahatóság megszünteti!

  • Addig volt jó a Bumeráng amíg a Slágerrádió keretein belül csinálhatták.
    A Neós változat annyira gyenge lett hogy már régóta nem bosszantom magamat vele.

  • A politika piszkos dolog. Persze, hogy csak állami hirdetők vannak, a multiknak nem éri meg már Magyarországon hirdetni, egymás után hagyják el az országot a cégek, növelve ezzel a munkanélküliek számát.

    A Bumerán az elmúlt években egyre jobb lett. A többi rádió tőlük schmittelt egy csomó műsorelemet, de nem ez a lényeg. Az a fontos, hogy minden olyan műsor és rádió adó, amit a hallgatók százezrei szeretnek, megmaradhasson, és ne a politika tüntesse el.

  • Mondotta is mindenki hogy megfognak bukni. A szocik és a Fidesz közös egyetértésben kapálta el a Slágerrádiót. Ahogy illik.
    Idióta Puch-Laciék azthitték majd hagyják őket bizniszelni a Neo FM.-el ? Hülye naív korrupt ál-szocialista pártpénztárnok.
    EZEK tették tönkre az MSZP.-t és nem Gyurcsány ! Ezeknek volt adreszálva az Öszödi Beszéd ! Az Ő lopkodásaikról szólt !
    Csak épp a hülye plebs hiába járt magyarirodalomra , nem képesek megérteni egy kicsit bonyolultabb mondatot. Orbánék pontosan ezt használják ki.
    A magyar népnek a mondai balsorsa pontosan hogy az anyanyelvéből fakad :
    Annyira bonyolult a magyar nyelv , hogy az átlag-muzsik harmadát sem érti. Ezértaztán mindent félreért , vagy -roszab esetben , mint napjainkban is- mindent félreértetnek vele.

  • Mondod mindezt te, gayza , aki egy mondatot sem képes leírni hiba nélkül?

  • Datoka
    aha..pnot én modnom .
    Mriért ? Nme tetsik vlaami ? Mret ha nem , akko lmehet mgaa a jó fneébe a nyelvtanórájáva együt . Tarcsa meg ahol akarja , például a Nabúú bolygón..

  • Ejnye Gayzuka, egy doktor doktorovics professzortól azért picivel többet vártam volna:)

  • Georgina Bojana

    Mai napom örömmel kezdődött! Ismét „ezerrel” szólt a Bumeráng! Nem tudom, hogyan, miként, de aktív, napi adás volt. Örültem a Csapatnak!
    *
    Nálatok is meleg van? Reggel jobb volt az idő, s ráadásul megkaptam a napi Bum is és eráng adagomat is!!!!! Egyszóval, szépen indult a napom.
    *
    Legyen Nektek is jó egészség, s a fenébe a politikával. Már nagyon unom… Valóban sok embernek, főként a középkorúaknak a zenéje szólt, s a reggeli adás is. No, meg az idősebbeknek.
    Nem, nem bántom Balázsékat, mert jók! De Ők már egy fiatalabb korosztályhoz szólnak. A zenéjük is. Ennyi. Őket is hallgatom, mert jó a csapat. De a zenéjük, mint említettem, a mostani fiataloké… Én pedig már „vén” vagyok… Sajna..
    *
    Helyesebben nem is sajna, elmondhatom, hogy eddig éltem 62 évet, s mennyi van?! Nem szeretném tudni, csak addig szeretnék, amíg az eszem a helyén, s mindent meg tudok magam körül csinálni. Jól tudom, ez nem kívánság hangverseny! No meg legyen véleményem, önálló. S, mint eddig soha nem voltam, s nem is leszek befolyásolható. No, „ebbül” voltak gondjaim… De nem bánom. Gerincem a helyén!

  • Szerző: Georgina Bojana | június 20, 2012, 3:50 de.

    Bochkor egy bunkó, nem is kicsi. Épp a minap bizonyította ismét, nem mintha eddig nem tudta volna mindenki.

  • „Mariann, ha indulhatott volna, esélyesként lépett volna a pástra. Szilágyi Áron most érte, helyette is megnyerte az olimpiai aranyat. Mint ahogyan mindegyikünkért, mindegyikünk helyett is. Mert az olimpiának ez is a lényege, hogy ott minden magyar sportoló a hazájáért is küzd, és ha nyer, az egész ország vele együtt győztesként ünnepel” – tették hozzá a sportolók.

    „Bochkorért is. Hogy ő képtelen ennek az örömét átérezni, az sajnálatra méltó. De hogy a meghatódott riporternőt arcul akarja ütni, az: iszonyat!” – zárul a közlemény.”

    „Bochkor Gábor bejelenti felmondását a hétfői Neo FM sajtótájékoztatón”

    Ez a minimum.