Hungarian MP suggests creating list of „dangerous” Jews – Democrats set to organize flash mob

2012 november 27 1:10 de.12 hozzászólás

On November 26th, 2012 a Hungarian MP, Márton Gyöngyösi called for the government to count the Jews and to make a list of those sitting in Parliament and in government. He also stated that Jews pose a national security risk. After his remarks, none of the Hungarian MPs were at all shocked or upset, including those who purport to be democrats and are critical of the current Orbán regime. The Speaker of the House did not mute Gyöngyösi’s microphone and did not discipline him either; yet, his remarks received a gentle applause and tacit support among some on the right.

“Marton Gyongyosi, MP had the following to say: I think it’s high time the government made a survey of how many persons of Jewish origin are residing in Hungary, especially of those who are members of Parliament and serve in public office in the government because they pose national security risk to Hungary. In my view, the government owes the Hungarian people such a survey.”

Zsolt Nemeth, Deputy State Secretary in the Ministry of Foreign Affairs, responded: Well, Mr. Gyöngyösi, I cannot support such a survey. I think the number of Jews in the Hungarian government doesn’t correlate to the conflict in the Gaza strip.”

Eszter Garai-Édler, of the Canadian Hungarian Journal’s contributors, and Erika Siegfried-Tompson, are organizing a flashmob in front of the Hungarian Parliament in Budapest today, at 3pm.

„Do not allow the contamination of the Hungarian Parliament with fascist ideology! Do not allow ultra-right thought gaining acceptance in Hungary! Do not allow compilation of ‘Jewish lists’ again – ninety years after the first Jewish laws! Do not allow fascist thought and ideology gaining upper hand in our country! Do not allow Hungarian political parties remain silent! Hungarian democrats! Antifascist friends! Do not allow! Protest on 27th November 2012, 15:00 (3 pm). Flashmob at the Parliament. We will meet at 15:00 at the Alkotmany Street corner to Kossuth ter, facing the front entrance of the Parliament”–Ms. Garai-Édler and Ms. Siegfried-Tompson noted in their call to action.

„EVERY HUNGARIAN DEMOCRAT MUST WEAR A YELLOW STAR!”–she added.

For more information on this critical protest, please visit:
https://www.facebook.com/events/407878205947782/

12 hozzászólás

 • felháboritó,elképesztő hogy MO ide jutott!Nrmértem hogy az EU és valamennyi demokratikusan müködő országok miért hagyják!Európa és a Világ szégyene hogy ez történt!!!!!!!

 • They want a new numerus clausus? with this low started the fascism in Hungary before the world-war II. It’s a grotesque Hungarian „joke” in the 21st century?!

 • This guy needs the help of a re-education facility.

 • Kedves Gyerekek!

  Az a baj a legtobb hozzaszoloval itt, hogy ok *csak* zsidok, vagy ciganyok, es ezert nem ertik meg az azonnali szuksegesset a zsidok magyarorszagi osszeirasanak.

  Ugyebar Magyarorszag a vilag egyetlen super-power-je, igy tehat ok nem engedhetik meg maguknak, hogy arulasra hajlamos kettosallampolgaroknak helyt adjanak a parlamentben.

  Olyan kis nyuzuge es teljesen jelentektelen orszagokban, mint pl az USA, ott meg lehet ezt engedni, ott nem kell osszeirni a zsidokat, mert vajon miert izgulna egy amerikai parlamenti kepviselo, hogy egy zsido esetleg allamvedelmi szempontbol alatesz az amerikai kormanynak?

  Remelem most mar vilagos miert kell a hatalmas ereju, vilagjelentosegu Magyarorszagnak ovakodnia a *csak* zsidoktol. 🙂

  Udv;
  Moshe

 • Moshe

  egyetlen okot mondjal mar, miert kene felteni a kis nyuzuge magyarorszagot a zsidoktol? amikor a franciak osztogattak el az orszagot? es mi van a roman-magyarokkal? azoktol nem kell felteni a kis „nyuzuge” orszagot?…ne beszelj mar hulyesegeket…

 • Kedves Nyilas Misi!

  Amit irtam gunynak szantam a melymagyarok reszere, hatha egyszer rajonnek, hogy az egadta vilagon senkit sem erdekel, hogy mi megy Magyarorszagon, beleertve Izrael allamat is.

  Kulonben is hulyeseg a Gyongyosi elvtars altal felvetett osszeiras, mert meg ha nincs is meg egy-egy Magyarorszagon elo (halachikusan) zsido izraeli allampolgarsaga, akkor is nehany honapon belul megszerezheti, csak el kell latogasson Izraelbe es kesz. Tehat Gyongyosi elvtars felfogasa szerint gyakorlatilag ossze kene irni az osszes zsidot, es kizarni oket a magyar politikai eletbol, mert azzal gyanusithatok a zsidok hogy meg a vegen eladjak Izraelnek a nagy titkot arrol, hogy Magyarorszag a szakadek szelen all.

  Udv;
  Moshe

 • jah, igen Moshe

  ez igy igaz is…

 • Jávorszky Mária

  Moshe Akiva! A magyargyűlöleted költőien burjánzik.Így szokott az lenni amikor a hazug embert elhagyja a múzsája.

 • Moshe Akiva
  2012 december 3
  8:42 du.

  Ejj, ejj Moshe. Még mindig forgatod azt a köpönyeget.

  Mi a problémád azzal az egész Izrael szerint természetesnek elfogadott gyakorlattal, hogy kettős állampolgár nem lehet képviselő és parlamenti funkcionárius?

 • Szerintem teljesen igazuk van:)

 • Kedves Maria es Dakota!

  En nem gyulolok senkit, beleertve a sajat fajtamat is, a magyart, meg akkor se ha magyar agon anyam lanykori neve Horvath volt.

  Ha figyelmesebben olvastatok volna amit irtam, megertettek volna a gyulolettol elvakult hulyeknek szant gunyt: Magyarorszagot nem akarja elfoglalni se Romania, se Szlovakia, se senki mas. Magyarorszag egy teljesen jelentektelen kis orszag. (Remelem, hogy nem vettetek magatokra a gyulolettol elvakult hyulyek titulusat.)

  Izraelben viszont kisse maskepp mennek a dolgok, mint Magyarorszagon, az Izrael kore sereglett vadak nap-mint-nap jelet adjak annak, hogy a haboru nem ert meg veget (1948-ota) es emiatt termeszetesen van az izraeli zsidoknak okuk arra, hogy a kettos allampolgarsagu araboktol tartsanak kisse. De nektek nem kell ettol izgulni, mert a kizarolag csak izraeli allampolgarsagu arab Knesszet tagok is megteszik azt, amit egy kettos allamolgarsagu arab is megtenne; eloszeretettel jarnak el a szomszed arab orszagokba beszamolni arrol hogy mi ment vegbe egy-egy Kneszet ulesen. Ez a teny pedig minden naci, vagy egyeb zsidogyulolo szivet oromhullamokkal kell hogy eltoltse.
  Ti most orultok ennek, vagy nem?

  Udv;
  Moshe

 • Learn how bitcoin robot invoice discounting can get you paid.

  The bitcoin robot price of a security, investors
  must do their own research. And then there’s cheap shale
  gas, a dominant theme. Three of the fifteen chapters are titled From the
  Comfort of Your Home, Use Your Body and Get Schooled. For now, we will briefly explain what 3D
  printing is and then we moved to three, today, there are
  various ways to invest in.