Felsőszoptatás

2012 december 8 8:44 de.104 hozzászólás

Sajnálatos dolog történt elvtársak. Kiderült, hogy Semjén elvtárs is kártyán nyerte a doktoriját, mint a II. Orbán-kormány első „álamfője”. Világszám kormányunk egyre több tagjáról derül ki, hogy egyszerű csaló, és a diplomájukat mások munkájának eltulajdonításával szerezték meg. Vagyis plagizáltak. „Súlyos tudományetikai vétséget követtek el Semjén Zsolt szakdolgozatánál – állapította meg az ELTE bizottsága. Saját szabályai miatt azonban az ELTE nem tehet semmit. Korábban más egyetemen elvették a doktori címet attól, akiről kiderült, hogy plagizált.” Hogy miért ne vehetnék el Semjén doktoriját, az érthetetlen. Talán a vallásuk tiltja? Vagy a védett szalonkák lobbiztak a Stüszivadász doktorijáért? Semjén pópa ezzel az ügyet lezártnak tekinti, és vidáman használja továbbra is a dr-t a neve előtt. Ha elfognak egy autó tolvajt, és megállapítják, hogy lopott az autója, akkor az is ugyanúgy használhatja tovább a verdát. Haverisztánban legalábbis ezek mennek, a köztársasági elnök és a miniszterelnök-helyettes közönséges csalók. Mit várhatunk a kisebb pozíciókban lévőktől?

Semjén Zsolt és a látcső (forrás: kdnp.hu)

De mit csodálkozunk? Ezek az elvtársak még ingyen szerezhették meg a diplomájukat, és mint tudjuk, ami ingyen van, azt nem becsülik meg a forradalmárok. Sőt, csak csalnak vele. Éppen ezért még lejjebb csökkentették a haza- és az oktatás megmentői a felsőoktatási keretszámokat. Most már alig tízezerre. Azok csökkentik lassan a nullára az ingyenes felsőoktatási helyeket, akik ingyen jutottak még hozzá az átkosban a kommunisták szponzorálásával a diplomához (többen ugye ráadásul csalással) és 2008-ban népszavaztatták a zembereket a tandíj eltörléséért. Annak ellenére, hogy az erősen költségvetési kérdés volt már akkor is, de az Alkotmánybíróság részrehajló volt. És azóta csak romlik az AB minősége folyamatosan.

Nagylelkűen vehetnek fel diákhitelt a fiatalok, és adósíthatják el magukat már a pályakezdés előtt évekkel. Az a kormány teszi ezt, aki az államadósság esküdt ellensége, az előző baloldali kormányokat ördögként aposztrofálja, amiért növelték azt, és hagyták eladósodni a családokat is (nem mintha kötelező lett volna) . De azzal nincs semmi probléma, ha a fiatalok már akkor eladósodnak, amikor még jövedelmük sincs. Sőt ha végeztek a sulival, akkor se nagyon lesz nekik, ha itthon maradnak.

A kedves vezető önfenntartó felsőoktatást akar, és ha ő akar valamit, akkor az sem tántorítja el őt, ha sehol a világon nincs olyan. Mármint önfenntartó felsőoktatás. Mert abból csak felsőszoptatás lesz. De ha már itt tart a zsidók címeres megvédője, akkor ne álljon meg fél(cs)úton, csináljanak önfenntartó egészségügyet, nyugdíjbiztosítást, rendőrséget és minden egyebet. A befolyó adóbevételeket (amiből egyre több van a „nemmegszorítások” által) pedig osszák csak fel egymás között, és akkor nem kell ilyen bonyolult módon kitalicskázni Simicskának, Nyergesnek, Habonyinak vagy a Századvégnek. Hozzanak egy, az alaptörvényükben elhelyezett kétharmados törvényt arra, hogy az állam bevételei a Fideszt illeti meg, elsősorban annak tulajdonosát, don Orbánusz-t.

Világbajnok kormányszóvivőnk, Gíró-Szász elvtárs, a Századvéges milliárdos persze próbál megdolgozni továbbra is a milliárdokért, amit alapítványa kapott a kormánytól, és kriminalizálja a fiatalokat. Azt vizionálja, hogy „bizonyos korábbi szabadságaikat, mint az egyetemi évek elnyújtására irányuló elképzeléseiket ez a tervezet a jövőben megszünteti”. Nyilván való, hogy az egyetemisták arra játszottak eddig, hogy a zsíros ösztöndíjukból éljenek meg nyugdíjas korukig, és az egyetemről menjenek nyugdíjba. Mint a kedves vezető, akinek szintén nem volt még munkahelye, és azt tervezi, hogy a miniszterelnöki bársonyszékből vonulhat majd nyugdíjba. Vagy inkább koporsóba, hiszen a jó diktátorok életük végéig boldogítják szeretett népüket. A kormányzati pofátlanságnak és cinizmusnak nincsenek határai, mint ahogy a kormány tanácsadói megrendeléseinek sincsenek. Most ugyanúgy kriminalizálják az egyetemistákat, és csalónak állítják be őket, mint nem oly rég a rokkant- és korkedvezményes nyugdíjasokat, vagy a tőzsdéző magánnyugdíj pénztárakat. Teszi ezt az a kormány, amely tele van csaló plagizátorral, és kamionszámra talicskázza ki a közpénzt a haveroknak, kormány szóvivőknek.

A Századvég cégcsoport sokmilliárdos megbízásának eredményéről nem sokat lehet megtudni, elég ha annyit tudnak a jobbágy adófizetők, hogy a pénz megfelelően lett felhasználva. „Az elszámolás valóságtartalmáról ráadásul nem győződhettünk meg: az elkészült tanulmányokba ugyanis nem engedett betekintést a Miniszterelnökség, arra hivatkozva, hogy a döntés-előkészítő anyagok közzététele sértené a Miniszterelnökség feladat- és hatáskörének illetéktelen befolyástól mentes ellátását, illetve az ezekhez fűződő köz-, nemzetbiztonsági, valamint nemzetgazdasági érdeket”. Ezek szerint egy sima prosztó magánalapítványba vannak kiszervezve a köz- és nemzetbiztonsági kérdéseket felvető munkafolyamatok. De akkor minek tartjuk fenn a minisztériumokat, kérdezhetnénk? Persze sok mindent kérdezhetnénk, választ úgysem kapnánk, mint ahogy erre sem. Ilyen kérem a felcsúti jogállam. Milliárdokért megbízza a haverok cégeit, majd nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem tudhatunk meg semmit az adóforintjaink elköltésének hasznosságáról.

„Az elutasítás után szerettük volna legalább azt megtudni a Miniszterelnökségtől, hogy milyen formában könyvelik el az információink szerint szóban zajló szakpolitikai tanácsadás teljesítését, erre azonban nem kaptunk választ, ahogy arra sem, hogy a szervezetnél, illetve az egyes tárcáknál jellemzően kik kapják a tanácsokat, és mi – munkaórák, oldalak vagy egyéb szempontok – alapján számol el a teljesítésekkel a cég, illetve az NFM felé a Miniszterelnökség.” Majd találgatunk, elvtársak. Egy jó szó a kormánynak talán megér százezer forintot is. Egy bővített mondat meg akár milliókat. Vajon mi lehet a kiállított számlákon? Három bölcs körmondat, 12millió plusz áfa? Ezek úgy fossák ki a milliárdokat a pajtásoknak, hogy már azoknak lehet kellemetlen. Mert nem tudják már mire felvenni a százmilliókat, hiszen ekkora összegű költségvetésekkel komplett minisztériumok dolgoznak. Ezek meg csak pár tanácsot adnak a Miniszterelnökségnek. Nagyon rá lehet szorulva a miniszterelnök elvtárs, csak úgy szomjúhozza a jó szavakat, bölcs tanácsokat. Ha már milliárdokért kell neki ilyen külső szolgáltatásokat megrendelnie. A baromarcú szocialistáknak bezzeg eszükbe se jutott, hogy milliárdokért kérjenek tanácsokat. Meg is lett az eredménye. Mentek a levesbe.

És ez még nem minden, elvtársak. „Ezen kívül a kabinet szerdán arról is döntött, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós támogatásokból 1000 milliárdot különít el a felsőoktatás fejlesztésére.” Tudnak olvasni a sorok között, ugye, elvtársak? Mert aki tud, az azt olvashatja ki ebből a mondatból, hogy a Fidesz-KDNP kormány már tudja előre, hogy ki fogja megnyerni a 2014-es demokratikus (muhaha) választásokat. Így már tudja előre, hogy ők nyerik meg, és mit fognak tenni 2014 és 2020 között a felsőoktatással. És persze Uniós forrásokból, mert jól tudják, hogy itthoni elkölthető pénzek nem igen lesznek, mert azokat is pofán vágják. De addig is az egyetemi rektorok nyakára úgynevezett kancellárokat ültetnek az elvtársak, de csak az autonómia miatt. „A legnagyobb mértékben tiszteletben tartva a felsőoktatás autonómiáját, amelyben az egyetemek oktatási és tudományos életével kapcsolatos döntéseket továbbra is a rektorok tartják majd a kezükben, az egyetemek gazdasági életével kapcsolatos irányítás az egyetem kancellárja kezébe kerül – fogalmazott Giró-Szász András.” Akiket persze a kormány nevez majd ki. Tehát a legnagyobb mértékű autonómia az azt jelenti Felcsútiában, hogy a lóvét a kormányzat fogja felügyelni, hiszen az a pénz az övé, nem az adófizetőké, de nem is az egyetemeké. A rektorok csak ne gazdálkodjanak, az csak elvonja a figyelmüket a tudományos élettől. A pénzügyi dolgokat bízzák csak a felcsúti középpályás embereire, azok majd tudják, milyen fejlesztésekre van szükség, és mennyi budi papírra. Ilyen kérem a felcsúti autonómia, csinálhatsz bármit, de a lóvét, azt mi osztjuk be, azt tőlem kapjátok, az a miénk, örüljetek, hogy élhettek. A Kárpátok legújabb géniusza ért mindenhez a legjobban, bízzatok csak minden pénzt reá.

Így védi meg a felsőoktatást a felcsúti pávatánc művész. Úgy, hogy lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy ne kelljen tandíjat fizetniük minimális mértékben, hanem 100%-ban fizethessék az oktatásukat. A nagyvonalúságától az egyetemistáknak könnybe lábad a szemük, és a hittanórákon imába foglalják majd a nevét. Az is lehet, hogy a szentté avatását fogják kérni népszavazáson.

De addig a tandíj eltörlésére tesznek egy gyönge kísérletet, megismételve a 2008-as népszavazást, és annak eredményét. Ugye a jó pap is holtig tanul, a jó kedves vezetőnk pedig a másodszori népszavazással talán már megérti a népe akaratát. Azt, hogy nincs tandíj, nincs költségtérítés, nincs hitel, nincs átverés.

Persze mi meg csak álmodozunk, és azt hisszük, hogy ezt az emberformát ész érvekkel meg lehet győzni. Hát tévedünk. Nem kicsit, nagyon…

A.G. – a KMH Ellenszék rovata

104 hozzászólás

  • asher alexander

    T. Ellenszek!!
    most mit vagy ugy odaig??
    A Se(To)mjen Zsoltika Jokor,Joiranyban,Jonagyot NYALT,szep Matolcsyhimzeses Nyelvevel!!
    azzal a nyelv-el amivel reggelente tisztare nyalintja a Zorban Fuhrer kiralyi segget miutan az felulve a felsegesuri retyeratra reggel, rendszeresen szarik a Nep(re)nek!!
    -es ugye koztudott hogy Benito-Orban megbecsuli a jolvegzett melyrehato tisztogatast!!

  • asher alexander

    lol-lol-lol!!!

  • HEHEHEHEEHeheheheeehh…
    Kiderült hogy a nagy ” AMORTIZÁTOR ” úgyismint ” Karakter-vadász ” úgy lőtte a doktoriját. Na ja ..a stüszivadászok már csak ilyenek. Lövöldöznek ész nélkül.
    Most meg rikoltozik hogy őtet le akarják karaktergyilkolni.
    HEHEHEHEHEHÖHÖHÖHÖhöhöhhhhööö

    http://www.168ora.hu/velemeny/kdnp-gyurcsany-ferenc-polgari-szovetseg-semjen-zsolt-49572.html

  • Ha valaki úgy kezdi a bemutatkozást, hogy dr, ő már nekem gyanús. Mert ha két esetben ez történt, mi a biztosíték arra, hogy a harmadikban nem. És még mennyi vitéz lett ebben az országban, meg az a sok-sok ellenálló! Az eszem megáll, hogyan tudott ezekkel szemben a régi rendszer addig fennállni. Szerintem, ha a világban nem történt volna az a változás, a jelenlegi vezetők többsége akkor is pártfunkcionárius lenne, de a másik oldalon.

  • Csak egy szereny megjegyzes.
    MI az, hogy „sehol a vilagon nincs”?
    Nyugi. Magyarorszagon se lesz.
    Fabol vaskarika es finggal nem lehet tojast festeni.

  • A fene akarna ebben az országban Dr. lenni. Igaz már a diplomámat is szégyellem……….

  • Gyalázat,felháboritó!ez az álszent,megélhetési ember foggal körömmel ragaszkodik a meg nem dolgozott diplomájához!A többi hasonszőrü pedig védi!Egy ilyen hiteltelen ember azonnal távozzon!ez nem énekóra v. nem karvezetés!

  • Hát az énekóráról jut eszembe…
    A 60-as években egy technikumban dolgoztam,és az iskola
    igazgatója Dr.ként több éven át irányította az intézményt.
    Személyi anyagából kiderült(egyébként is mindenki tudta!),
    hogy az általános iskola után a középiskolát,érettségit
    kihagyva….Moszkvában vörös diplomát szerzett!!!
    Ezt egy másik cikkben már említettem és azt is,hogy a doktoriját egy igazi doktor (ott tanító)tanár írta meg helyette!Ennek ellenére szerettük,mert rendes volt a kollé-gákkal (persze tele komplexusokkal)velem is,sajnos rákban meghalt.
    Tehát ilyen is volt a régi szép időkben.
    Ami a mát illeti sokan szeretnék végre látni Gyurcsány
    diplomáját aki miniszterelnök volt…..és mellékesen nem
    mondott le annak ellenére,hogy maga is bevallotta „hazudtunk reggel,délben meg……” és még lövetett is a
    tömegre(akik azért nem voltak mind csőcselék!)
    Ennek ellenére tárgyilagosan nézve Schmitt után Semjén
    kicsit kínos,ezt neki kell megmagyarázni és a konzekvenciákat levonni……,de az egyetemet azért ténylegesen elvégezte,nem haragított magára tömegeket és
    gondolom nem előírás a kormány minden tagjára nézve a Dr.
    cím.
    Ezzel együtt az esetleges lemondása nem az itthoni és nem a kinti magyarokon fog múlni.
    Ha kapirgáljuk a múltat azért még sok dolog kiderülhet.
    Egy biztos én kisemberként biztosan nem tölthettem volna
    be vezető pozíciót a munkakörömhöz elöirt iskolai végzettség hiányában.Hát ez a különbség a kicsik és a nagyok,illetőleg a politikusok között,párttól függetlenül.

  • #Kovács Éva
    Ez nála a keresztényi erkölcs! Ha lenne valamennyi támogatásuk, most biztos 0 lenne!
    Amennyi amúgy is!
    Egy hiteltelen álszent Fidesz-bérenc!

  • Ódor Gyurka :
    Már Hofi is megmondotta :
    – Te voltál partizán ?
    -Nem , de már készül róla a pappír…

  • Ami a felsőoktatást illeti,vannak szakok amelyeken már túlképzés volt a kereslethez képest,így az elhelyezkedés is nehéz lenne.Jó szakmunkásból egyre kevesebb van.
    Egyébként a tehetséges és szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró hallgatók ösztöndíjat kaphatnak kivéve, akik csak „melegedni”járnak be jól szituált szülők gyermekeként és nem
    tudásvágyból illetőleg hivatástudatból,csak azért,hogy diplomájuk legyen.
    Hogy teljes legyen a kép,a kormány a TV-ben,sajtóban!(államtitkár!)bejelentette,hogy amennyiben a diploma után itthon helyezkednek el a közszférában akkor az állam
    elengedi a felvett diákhitel összegét,ha a versenyszférában akkor a cégektől és azok jelentős adókedvezményeket kapnak ennek fejében,tehát nem kell hosszú
    távon eladósodniuk..Persze akik rögtön a diploma után
    külföldre mennek és az állam pénzén tanultak azok fizessenek.Ez a mai gazdasági helyzetben így igazságos.
    Lehet mondani,hogy régen nem volt tandíj…csak másnak hívták.

  • Kedves(regi)Szerkesztok!
    Nem tudom eddig mi tartotta Onoket vissza?Csak tan nem a tisztesseg???Ezek az uj „zemberek” jobban vegzik a dolgukat. Tanulni lehet(Onoknek) toluk,hogy kell „betonyon”,”hatvannyal” szaguldani.Mar ha van kocsijuk(ami biztos…),de ha nincs akkor megtanitjak,hogy kell a „villanyoson” is a „ziget” hirdetni.
    Ja…ugy tunik, hogy a nev itt is lemaradt.Meg kell mondjam:ez a cikk ala en sem irtam volna a nevemet.
    Ezek tultesznek Bartuson,pedig azt hittem,hogy az lehetetlen. Ugy latszik, nem.

  • Amerikaban is van(es meg sok masik orszagban is van)diakhitel.Sot Amerikaban van A tartalekosok hitele is. Nem emlekszem minek hivjak, de az iraki(obol)haboruban
    be is hivtak ezeket,miutan az allam kifizette a tandijakat.Sokan morgolodtak is miatta, u.i. ok azt kepzeltek, hogy a tandijert majd csak „hetvegi” katonaskodast kell csinalni.
    Ez mar megint nem magyar talalmany,hanem vilagjelenseg.

  • Keressük meg Gyurcsàny dolgozatàt! Szegény nem talàlja, miniszterelnök volt és akar lenni dolgozat nélkül. Ki érti ezt ?

  • Raptor= Geyza minden szinten!
    Fel sem fogják,már ha tudnak olvasni,amit írtam,csak
    a „bérencre” futja….Ők kinek a bérencei,nem ragozom,
    nem érdemes ….

  • asher alexander

    CHRISTOPHER ADAM!!!!!
    szombaton megjelennek a fotok es a cikk mi.???ugyan-ugyan…………

  • Dénesském legyen erőss:
    Ferink megnyerte a pert azokkal szemben akik plagizálással rágalmazták..kínos magának dehát az élet már csak ilyen @ar .
    Törőggyön szépen bele öregem.

  • Bodamarcsa MOST nem a volt állampárt stiklijeiről esik szó , hanem a mostaniról.
    Ami annál is inkább érdekes , mert EZEK szentként ünnepeltetik magukat .
    A régi ” átkosban ” mindenki tudta hogy vannak ilyen dolgok , Nyugaton is tudták jól.
    Ezért volt az ha egy magyar kiszakadt innen mint hazánkfia és volt valami tudomános fokozattya , akkor egyel alacsonyabbat ismertek el neki !
    Ha használni akarta a magasab fokozatát akkor ismét meg kellett neki védenie aztat.
    Nade EZEK ?
    Ezek azt hirdetik magukról hogy ők -idézem- ” Sohanem hazudnak ” meghogy mostantól minden másképpen van mert leszámolás van a sztánilista múlttal.
    ( Ezt már egyszer mintha hallottam volna :” A múltat végképp elsöpörni..” )

  • tevedsz denes, csak az a szakdolgozata nincs meg, amit a szoleszetbol keszitett, de az sem az o hibaja, nem nala kell lennie, hanem az egyetem raktarozza…szerencsere, eleg, ha megszolal, maris feltetelezni lehet rola, hogy vannak sajat gondolatai es kepes osszefuggo szovegge formalni azokat, eloadast tartani, sot orbant is lesopri barmilyen vitaban…keress valami mast gyurcsany ellen…ez nem jott be!

  • #Boda Marcsi 2012 december 8
    5:25 du.
    Nem értem mi a gondod? Én itt élek, rálátásom van a dolgokra, értelmezni tudom, h mit, miért tesznek ezek a maffiózók – Veled ellentétben! Ha nem tudod, tájékozódj, tanulj – rád fér!
    Ha, meg nem itt Mo.-n élsz, akkor miért osztod az észt nekünk?
    Egyébként nem értem, h miért kötsz belém, mikor meg sem szólítottalak?
    De, ha, már belém kötöttél, elmagyarázhatnád, h hol van Orbáné? Vizsgálják-e már azt is?
    És tovább megyek! Mi van Orbán besúgói múltjával?
    Tudsz rá válaszolni? 🙂

  • Jumbó
    Arról írjál inkább, hogy szerinted mi nem igaz a cikkből.
    Mert hatvannal betonon, meg hasonlók az értelmesebbeknek nem mond semmit.
    Próbálj tényeket írni.
    Talán menni fog.

  • Puchert János

    Kíváncsian várom, hogy hétfőn azaz november 10-én feláll-e a parlamentben Pálfy István képviselő úr és Rétvári Bence államtitkár úr és bocsánatot kérnek-e azért mert az ügy kapcsán keresztény üldözésről beszéltek a nagy nyilvánosság előtt

  • Drága jó Boda Máriskám :
    Én nemtom hogy a Tódor mit csinál , olvassa e vagy sem a fröccseneteidet , én elolvasom az első másfél mondatodat , a töbit meg már tudom olvasat nélkül is.
    Hidd el kedveském : ANNYIRA egysíkú vagy !!
    Van öt-hat sémád és azokat ismételgeted különféle kötőszavak és töltelék mondatok hozzáadásával.
    Szükségtelen átrágnia magát az embernek hoszabbra sikeredett semmitmondásaidon ! Annélkül is tudható hogy éppen miért érzed magadat sértve . Csak az nem világos számomra , ezeket a lelki háborgásaidat miért terheled a Publikumra ?

  • Hollósy Gerti

    Első gondolatom az, hogy a világon máshonnan látni az itthoni problémákat egészen más, mint itt megélni.

    Van, aki azt írja, lassan szégyellni kell a doktorit és a diplomát. Én nem így látom, mindenki a saját lelkiismerete és emlékezete szerint tudja, hogy mennyire dolgozott meg érte és ne szégyellje, dehogy szégyellje, legyen rá büszke. A hazának a művelt emberfőkre akkor is szüksége van, ha éppen nem úgy tűnik.

    Aztán pedig végkövetkeztetésként még azt mondom, hogy a diplomák firtatásával és mutogatásával kicsit elkéstünk. Képviselő, sőt politikus meg pláne igazán csak azt lehetne, akinek megfelelő képzettsége, diplomája és gyakorlata van. Ez egy komoly „szakma” (lenne). Ezt bizony tanulni kell, komoly és mély képzettség kell hozzá. Ha ez így is lenne akkor bizony nem következhetnének egymás után a történelmi tévedések, ferdítések. Utolsónak pedig említeném a retorikát (a sok hebegés habogás helyett, persze kivétel, akinek eleve tehetsége van, Gyurcsány F. pl.(nem vagyok kifejezett Gyurcsány fan sem) ahogy a fiatalok mondanák, séróból, papír nélkül beszél, nyilván van koncepciója, vázlata, de tud rögtönözni is, ha kell)
    Tanulni igenis nagyon fontos, különösen azoknak,akiknek tehetségük van hozzá, ezért aztán külön nagyon kártékony az a jelenlegi kormány oktatáspolitikája, a tehetséget és a tudást nem lehet pénzzel és pénzért mérni.

  • Nem vagyok egyik párt elkötelezett híve sem, de első kézből tudom, hogy Gyurcsány Ferenc a PTE-re járt és matematika szakon kezdett és ott is szerezte az első diplomáját. A tanárai jó véleménnyel voltak róla és a diplomamunkájáról is. Ez, mint említettem, teljesen független a politikai pályafutásától. Egy kicsit alaposabban utána kellene járni a dolgoknak egyes kommentelőknek, ha már szarral dobálózunk, akár mekkora tolvaj vagy szélhámos valaki, a tettei alapján kellene megítélni és csak azt ráhúzni, ami tényleg megilleti. Ráadásul, attól, hogy valaki más is lopta a diplomáját még nem lesz az illető felelőssége kisebb. Nagyon rosszfajta terelés, csak az a baj, hogy a birkák harapnak rá.

  • Nem is értem, hogy a Semjén, a Schmitt, a Gyurcsány ügyei hogyan kapcsolódnak. Attól mert Gazsi kifosztott valakit, akkor azzal érvel a bíróságon, hogy de a Lajcsi is kifosztott valakit tavaly és akkor erre már is kiengedik és asszondják, hogy mindenk OK. Mindegyik körmére kellene nézni. Ez az egész magyar politika és társadalom szégyene, hogy felelős beosztásba tudatlan és inkompetens emberek ülnek mindenféle referencia nélkül. Ha nem így lenne, talán nem itt tartanánk. Mondjuk erre van igény, szavunk sem lehet. Mert faszbúkon meg iwiw-en mindenki csatlakozik a tüntetéshez, csak aztán marad is mindenki otthon. Aki tudna, az sem emeli szavát és ez mindenkinek oké.

  • Akkó összegezném a kettőéve fennálló szitut :

    ” Diplomaták diploma nélkül „…/ Géjjza hazai körképe /

  • Geyza!
    Gyurcsány nem a plagizálás ügyben nyert pert(dolgozatát
    azóta sem találják….)hanem csak Sukoró ügyben…..amiben
    nyakig benne volt és nem nyert,hanem csak „bizonyíték hiányában!….felmentették.
    Óriási különbség.
    Egyébként akik azt írják kintről,hogy ők aztán „tájékozottak”
    nézzenek utána a forrásnak és ne tegyék magukat nevetségessé
    azzal,hogy mást látnak mint aki itthon van,és még erősködnek is.

  • Ja és ha olvasták volna a régebbi hozzászólásomat,amiben
    leírtam,hogy Schmitt plagizálása égő volt,vagy a jelenlegi
    Semjén ügy,akkor nem vádolnának elfogultsággal.
    Igen érdekes,hogy a levelemben említett régi ügyeket
    teljesen természetesnek tartják,a szociknak lehetett csalni?
    Egyébként Geyzának azt üzenem ne tegezzen,mert nem őriztünk
    együtt libát, nem Gordonnak írta a levelet….

  • 1) Bodának tökmindegy, mit mondotok itt, ő az echo-tv-ről okosodik, és azok jobban tudják.
    2) neki az is tökmindegy, hogy a külföldi diákhiteleket tisztességes fizetésekből kell fizetni, és nem 47 e ft-nyi közmunkabérből, vagy a legjobb esetben a diplomás minimálbérből, ami immáron 8 éve nem lett módosítva. Tekintve, hogy a közszféra éppen leépítés alatt áll és nem bővítés alatt, sok esélye nincs a kezdő dipolás munkaerőnek ott elhelyezkedni. De hát ehhez össze kellene vetni néhány hírt, amit sem a Hír- sem az Echo-tv nem szokott, így ezt a faék-egyszerű Bodától sem lehet várni.

    Erőss Dénesnek nagyjából négyszer leírtam már, hogy Gyurcsány szakdolgozatát nem Gyurcsányon kellene számonkérnie, hanem az azt őrző pécsi tanszéki könyvtáron. Mindenesetre úgy, hogy nincs meg, könnyebb gyanúsítani, vádaskodni, hogy sosem is volt, meg koppintotta. Vajon kinek is használ ez?

    Amúgy Semmilyen Zsolt szakdolgozata érdekes helyzetben van. Ugyanis nem az ELTE Társadalomtudományi karhoz írta, hanem még a Szociológiai intézethez. Hogy ott volt-e erre vonatkozó szabályozás, azt nem tudom, de a Társadalomtudományi Kar nyilván tud visszamenőleg érvényesíteni semmilyen ma érvényes szabályzatot. Az ELTE egyéb karain igenis van erre nézve szabályozás, és tudomásom van arról, hogy a jogi karon a kilencvenes években visszavontak néhány diplomát, mert a szakdolgozat bizonyíthatóan más munkája alapján készült. Azóta is igen komoly „lopáskontrollon” megy át minden diploma-záródolgozat.

  • JIMBO
    2012 december 8
    4:46 du.
    kezeld magad a helyeden, olajbogyó. neked nem is lenne módod bármilyen írásod alá odarittyenteni a nevedet, mivel nincs olyan médium, ami az üres, színvonaltalan, önálló gondolat nélküli írásaidat befogadná.
    ha lennél olyan bűbáj, és megneveznél egyetlen forrást is, ahol valamilyen szellemi terméked megjelent, nagyban növelné a szavahihetőségedet. elég, ha monogramoddal szignáltad. a pártnak küldött csekk nem játszik.
    ja, hogy nincs ilyen? az más. akkor további jó acsargást!

  • Hollósy Gerti

    Izmos Tibor, igazad van.

  • hulye Boda

    a Sukoro ugynek egyetlen kifogasolhato resze van, hogy Gyurcsany talalta ki es hasznot hozott volna az orszagnak es mint tudjuk orban nem turi, ha masok sikeresek, kulonosen ellenzekbol…

  • Hollosy Gerti

    en sem vagyok Gyurcsany fan?!? DE azoktol az alliberalistoktol meg egyenesen hanyhatnekom van, akik egyreszt hataba vagtak a kest, masreszt beszopva a rengeteg ragalmat hozzasegitettek (igy vagy ugy) Orbant a 2/3-hoz!!!! eppen ezert nagyon furcsallom, mikor valaki ellenzeki oldalrol ugy mond velemenyt, hogy szuksegesnek erzi megjegyezni, hogy nem Gyurcsany-fan…meg kene mar tanulni kulonbseget tenni!!

  • Geyza,csak azért ír butaságokat,mert maga is bevallotta,hogy
    csak félig olvassa el azokat a leveleket,amelyek netán
    más véleményt tükröznek,hát a válaszok ezért olyanok is…
    Egyébként ha Semjén plagizált is (ami persze nem helyes!)
    saját előző diplomájából követte el és érdekes mindkettőt
    megtalálták!!!Gyurcsányé hogy keveredhetett el?
    Ha csalt is azért mégiscsak megírta,nem ?

  • Egyébként Geyzának az üzenem,sajnos minden politikus
    hazudik,van aki gyakrabban van aki ritkábban,ez szakmai
    ártalom,egyik félnek sem hisznek az emberek feltétel nélkül
    mindegy,hogy melyik párthoz,vagy kormányhoz tartoznak.
    Csak az a baj,hogy Gyurcsány túl sokat hazudott és amikor
    egyszer őszintén bevallotta -na nem az embereknek!-hanem a
    „sajátjainak”akkor borult ki a bili,és az „övéi”borították
    ki….és az a baj,hogy ezek a hazugságok tényként derültek
    ki,amire az emberek rájöttek később!Lendvai Ildikó segített
    „tagoltan mondom nem lesz gázáremelés” és lett!!
    Nem lesz vizitdíj..és lett,a többiről már nem is beszélve.Hiába hazudni is tudni kell…

  • Ja és Orbánt lehet szeretni és nem szeretni,de azt hallották
    hogy januártól csökken a lakossági áram és gázár?,ez tény!
    Lehet,hogy ez a kinti jómódban élőknek nem hír,de az itthoni
    aknak igen,különösen azoknak akik már eddig is nehezen tudták kifizetni a számláikat!
    Na majd lesz nagy hörgés a szolgálatatok részéről,de remélhetőleg olyan intézkedés is születik,ami nem engedi visszahárítani különféle fondorlatos címen a fogyasztókra.
    A jelenlegi kormánynak azért van annyi esze,hogy betartja
    az igéretét……..
    Egyébként már többször közöltem,hogy egy pártnak sem voltam és vagyok tagja,még rokoni kapcsolataim sincsenek,
    amit írok azt kizárólag a valóság érdekében és a tények
    alapján teszem.

  • Bocs,közben a TV-t is nézem,elfelejtettem megírni,hogy a csökkentés 10 %-os lesz,míg az előző „szocialista”… kormány idején (8 év alatt)duplájára nőtt az áram és a gáz
    ára.

  • hulye Boda

    SOHA SEMMI NEM CSOKKEN…valahonnan mashonnan veszik el! peldaul a kozoktatastol…egeszsegugytol…

  • Hollósy Gerti

    Nyilas Misi, mikor mondtam én itt, hogy én hová tartozom, vagy nem tartozom

    pont arra akartam rávilágítani a megjegyzésemmel, hogy bárkinek látom akár a hátrányait és az erényeit, de nem befolyásolnak kizárólag és persze, amit mondok az az én véleményem és nem testálom sehová senkire, semmilyen csoportra…

  • Okos? Nyilas Misi !
    Hát a hülyézés minősíti….Nem tud megsérteni egy ilyen primitív, sötét ember….ez a maguk stílusa(kulturált kinti
    „magyar” baloldal?)A moderátor hol van?….

    Gyurcsány egy gyümölcsösért adta volna oda egy gátlástalan
    izraelinek Sukorót,és a hasznot persze ő,meg a kintiek
    fölözték volna le.A két föld (terület között)méretekben és értékben óriási különbség volt,ezek tények!!!!!

  • Tüske Zsofia és Geyza!
    Ki dughatta el Gyurcsàny dolgozatàt-és mennyiért-,amit a BALATONI BORÀSZATROL irt,4 évvel a -késöbbi-sogora utàn,aminek legalàbb 1 példànya nàla volt.

  • Domnule Ille(ou)!
    Igaz amit ir(nekem). Csak annyiban santit,hogy en soha nem vallottam magam iroembernek.En csak gondoltam, hogy itt, a demokracia,szolasszabadsag,velemenynyilvanitas
    es miegymas „bajnokai” kozott en is elmondhatom velemenyem.Ugy latszik(sot tobbszor is bizonyitott TENY),
    hogy ezzel nem ertenek egyet az „inteligencs” tarsasag
    Tulmuvelt tagjai.Egy biztos:erzekeny pontot erintettem.
    Emiatt nem kerek bocsanatot,sem Ontol, sem mastol.
    Egyebbkent, Ontol sem lehet mast varni valaszkent,csak cimkezest.Gondolom,kesobb, zamatossabba valik!!!

  • Bodácska.
    Múlt héten nyert a Miferink prt a plagizálási rágalmazási ügyben.
    Le van magácska maradva egynehány brossúrával.
    Ami persze érthető , hisz a HírTÉVÉ meg a Magyarnezet ezeket a tényeket ( sok más mellett ) nem szokta megírni.
    Ezerszer kérlelte már magácskát :
    Mielőtt bemond egy okosat , TÁJÉKOZODJÉK !!

  • Mitörtént Boda ?
    Kitört rajtad a grafománia ?
    Gipszeltessed be a kezeidet.
    Az majd segít…

  • Puchert János

    Természetesen Gyurcsány pert nyert a plagizálás ügyben is, a Sukoró ügyben akkor keletkezett kár amikor nem készült el A BERUHÁZÁS.Egyébként Gyurcsány első diplomája nem matematika hanem biológia csak a rend kedvéért, Gyurcsány természetesen nem lövetett a tömegre hanem a rendőrség használt gumilövedéket a tömegoszlatáskor ami egyébként bevett szokás demokráciákban mint már ezt már leírtam aki el akarta kerülni az atrocitást az el is tudta kerülni

  • Boda Marcsi
    Micsoda meglepetés,! Már eljutottál odáig, hogy 2006-ban azért voltak ott a csőcselékből is, akik csak azt kapták a város szétdúlásáért, amit bármely demokráciában? Nafene?!
    Ha ilyen fejlődőképes vagy, akkor egy kis tanulmámnyozható lista (by Gréczy)
    „Négymillió magyar létminimum környékén és alatta, Európa-rekord infláció, 28 új adó, 27 százalékos áfa, Horthy-szobrok, Wass-Nyirő-Tormay az alaptantervben, Fekete György, mint kulturpápa, Kerényi Imre festményei, Tokody Ilona alázása, közös önkormányzati irányítás a Jobbikkal, József Attila és Károlyi Mihály eltávolítása, Kossuth tér 1944, újabb lejárató kampány Gyurcsány és Bajnai ellen, a Sukoró-botrány Gyurcsány hazug megvádolásával, Budai és Papcsák ámokfutása, a fideszesek elleni feljelentések polti visszaverése, Szájerné, Szalai Annamária kinevezése, hiába nyer frekvenciát a Klub Rádió, egypárti OVB, választási csalást előkészítő regisztráció, egypárti alaptörvény saját asztallal, CÖF és Békemenet rejtélyes százmilliókból, szétvert határon túli magyar pártok és szervezetek, teljes nemzetközi elszigeteltség, szabad a baltás gyilkos, cimborák, rokonok földhöz juttatása, törvények órák alatt, megsemmisített Alkotmánybíróság, az MNB elfoglalása, ellopott és felélt 3 ezer milliárdos magánnyugdíj, megbukott diplomácia, leállt magyar filmgyártás, alternatív színházak felszámolása, Dörner nyilas színháza, bóvli, majd bóvli alá, recesszió, zuhanó ipari termelés, brutális tandíj és egyetemi keretszámok, kivándorló fiatalok, növekvő műtéti várólisták (rákos betegeknél is!!), orvos- és nővérhiány, bezáró kórházak, szétzilált mentőszolgálat, komisszárok a közoktatásban, kötelező hit-vagy erkölcstan, értelmetlen és káros államosítás, bankadó, kivételezés a devizahitelesek között, stagnáló munkanélküliség, 47 ezerből meg lehet élni, 23 ezer a közmunkás bére, vegzált rokkantak, hajléktalanok, nyugdíjasok, visszamenőleges törvénykezés, uniós eljárások Magyarország ellen, milliárdok haveri kutatócégeknek, a kormányapparátus költségeinek növekedése, a bankok visszavágják a hitelezést, a sajtószabadság korlátozása, cenzúra és egyoldalú hírszolgáltatás a „köztévében és a közrádióban”, házi Videoton, milliárdok a futballba, miközben pár százan ülnek lelátókon, választási ígéretek teljes semmibevétele, Alföldi Róbert megtámadása, lex-haverok Vajnától, Járain át Borkaiig, eladósított önkormányzatok, ügynökakták zárolása, az ügynökök mentegetése, a tévés éhségsztrájkolók megtámadása, Matolcsy tündérmeséje, Orbán szabadságharca, fülkeforradalom, Nemzeti Együttműködés Rendszere.”
    egy kommentelő kiegészítése:
    [oregtom] [2012.dec.09. 22:06]
    baltás gyilkos kiadása, útépítés zsiga Marcell házáig, Schmitt tündöklése és bukása, alaptörvény asztala, MSzP-s polgármester retusálása a fotóról, Nyírő újratemetése körüli romániai hercehurca, baloldali kommentelők feljelentgetése, piros pöttyök a magyar fenekeken, kipaterolás és pávatánc, Lázár-lézer…

  • JIMBO
    Ezekről az „új emberekről”:
    laczbe] [2012.dec.09. 21:45]
    ….továbbá, jelemző a jelenlegi rendszerre és figuráira: pökhendi, kioktató, nagyképű, sunyi, hazug, kétszínű, gyermeteg, képmutató, ájtatoskodó, nemzetieskedő, határon túlra hízelkedő, kapkodó, koncepció nélküli, megosztó, erőszakos, szegény-ellenes, múltba-révedő, hatalommániás, bosszúálló, plagizáló,kisstílű,vezérelvű, ellenségkép-alkotó, európa-demokrácia és únió ellenes.

  • Semmi problema a plagizálással, legalizálni kell és kész. Az erkölcsi kérdéseket félre lehet tenni, megmondotta a Semjén elvtárs, hogy az nem tartozik ránk, az erkölcsöt ők képviselik, aki azzal ellentétesen nyilatkozik, az erkölcstelen. És milyen jóindulatú, nem akarja beperelni a HVG-t. A következő lesz: A HVG egy kis pihenés után meg fogja találni a következő áldokit, aztán egyszer csak annyian lesznek, megalakítják a Magyar Plagizálók Egyesületét és ők fogják irányítani a nemzetet. Már miért ne! Az atombombát is lopkodták, nem? Attól az még robban, sőt, jobban, mint az eredeti. Mi pedig szavazunk rájuk, mert imádjuk őket Mária
    országában. Aki ennek ellenáll, az alaptörvény szerint hazaárulónak fog minősülni. Én már előre annyira izgulok, keresem a nyugtatómat. Ha elgurul, akkor hülye is maradok, nemcsak áruló.

  • JIMBO
    Egyetlen másik országot mondj, ahol népszavaztattak a tandíj ellen, aztán fizetőssé tették az oktatást. Csak egyet!
    És egyébként csak hogy tudd – mert láthatólag nem esett le – az egész célja (no persze azon kívül, hogy az Orbán és Áder csemeték ne vegyüljenek ott mindenféle jött-mentekkel) a rövid távú pénzkivonás. Mert maguk sem bíznak abban, hogy hosszabb távon támogathatják az állam eladósításával a diákhitelt. Azaz maguk sem bíznak a maradásukban. És az emiatti pánik miatt farigcsálják a választási törvényt is.
    Egyébként meg azt is elmagyarázhatnád, hogyha önfenntartóvá válna a felsőoktatás, akkor mi köze állam bácsinak a gazdálkodásukhoz? Amibe nem akar tenni egy kanyit sem?

  • Boda Marcsi
    „Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel” (Graham)
    Gyurcsány a plagizálás ügyében IS pert nyert, máskor, mielőtt ilyen „holtbiztosan” nyilatkozol, nézz utána! Google a barátod!
    http://www.stop.hu/belfold/gyurcsany-pert-nyert-a-magyar-nemzet-ellen/1103270/

  • Boda Marcsi
    Hurrá! Aki a magánmedencéjét fűti vele, aki többszáz négyzetméteres kastélyt fűt vele – az nagyságrendileg több kedvezményt fog kapni. Hiszen jobban rászorul, tehát olyan igazságos, mint az egykulcsos adó?! No persze, szociális érzékenység!! A szolgáltató cégek einstandolásáról még nem is szólva. Hogy közben forrás hiányában lerohad a rendszer, az meg kit érdekel?
    Egyébként többmilliárdos beruházásokhoz INGYEN szokták a telket adni, azaz legalább akkora támogatást adnak, hogy megtérüljön a beruházónak. GDP %-ban mérhető a kár, amit Sukoróval, a gyöngyösi gumigyárral a beruházók elriasztásával okoztak. Ezért kell Orbánnak minden pártucatos munkahelyteremtő beruházást (amire Gyurcsányék alatt államtitkárt, vagy csak a helyettesét szalasztották) személyesen felavatni. Pl a Coca-cola esetében, amikor a nagy beruházást elvitték, és csak egy kis csomagoló fejlesztés maradt.

  • Boda
    „A jelenlegi kormánynak azért van annyi esze,hogy betartja
    az igéretét……..”
    Ezt komolyan gondolod?
    Mert ez az a kormány amely egyetlen ígéretét sem tartotta be. Ez a cikk is erről szól,most éppen a felsőoktatásról szóló hazudozásaikról.
    Hogy mindenben átkúrták a választókat, orbán minden szava hazugság, az ne zavarjon.
    Örülj annak, hogy a sukorói több milliárd eurós beruházást megakasztották, így legalább nem lesz kétezer munkahely,évi több tízezer turista és sok milliárdos adóbevétele az országnak.
    Kacagj, hogy egy diktátor elvette az Alkotmányodat és az alapvető jogaidat, mint pl. a választói jog.

  • asher alexander

    -„kekec,;10th/12/012,;4,37h.”-
    kituno kerdes,ez a „mi koze az allambacsinak….”!!!
    ez kb olyan kerdes,mint amikor az „allambacsi”-(jol tudjuk melyik sleppreol van szo!!)-eldontotte melyik egyhaz valodi es melyik nem!!
    vagyis,;
    vilagi materialista-sot-atheista urak eldontottek maguk kozt melyik vallasi agazat egyhaz,es melyik nem az!!
    az is egy nagy talany!!milyen alapon,es fomleg jogon dont errol a kerdesrol egy Atheista kuratorium??!
    magukat buzgo hivo-hithu keresztennye kikialtva,-elitelnek masokat,megbelyegeznek masokat!!!
    mit is ir az O-szovetseg-(az ujszovetseg is!!)- a kerdesrol,;
    -„ne itelj hogy kesobb ne iteltess;-monda az UR atyaid Istene!!nalam az itelet joga……….!!”-

  • asher alexander

    -bodamarcsi-!
    inkabb arrol szamolj mar be,hogy a Zorbanfuhrer,a hon imamadott Mein Vezer KORABBI HAZAFIUI URALMA idejen,honnan lett hirtelen az a nagy-nagy csaladi vagyon?
    -(mert a KISZ Titkari mult,meg a III/III-as spicli mult arra keves!!)-
    honnet lett a Zorbanvagyon hirtelen?!halastavak,erdok,tokajhegyaljai szollok,stb-stb!!
    Varom a kerteles nelkuli egyenes valaszt!!!!!

  • Hollosy Gerti

    Bennem nyugtalansagot idez elo, ha valaki megjegyzi, hogy nem Gyurcsany-fan!!! az osszefogas lehetoseget kerdojelezi meg ezzel es ennel nagyobb katasztrofa nem erheti az orszagot, mint ahogy ennek az attitudnek lett „eredmenye” az elozo valasztas is…

  • Pushert Janossal teljes mertekben egyetertek!

  • Na abban kekecnek igaza van,hogy a kisfogyasztóknak nagyobb
    kedvezményt kellene adni,mint azoknak akik villákat és
    kastélyokat fűtenek.Először úgy volt,hogy sávos lesz a
    kedvezmény,igy a gazdagok jobban járnak,pedig nem szorulnak rá.
    Ezen lehet vitatkozni,de az tény,hogy mégiscsak lesz
    csökkentés a régebbi emelésekkel szemben.
    Ami Sukorót illeti,hát nincs olyan helyzetben az ország,hogy
    egy gazdag izraeli állampolgárnak ingyen adjon telket,mert
    a haszon nem biztos,hogy itt maradt volna.
    A tandíjjal kapcsolatban már régebben megírtam a véleményem,többoldalú a dolog.
    Sok gazdag szülő gyerek aki csak azért jár egyetemmre,hogy diplomája legyen és sokáig „melegedjen”
    aztán rögtön külföldre menjen ne kapjon az államtól
    támogatást.Aki hivatásból tanul és szegény az kap ösztöndíjat,valamint itthon marad és dolgozik,az állam
    elengedi a hitel törlesztését.
    Egyébként több csatornát nézek és a parlamenti közvetítéseket is.
    diplomája

  • Kekec ismét nagyon jól szólt hozzá!
    Sukoróval kizárólag az volt a baja a birodalmi vezetőnek, hogy nem ők találták ki. Tényleg micsoda skandalum, hogy egy külföldi befektető milliárdokat hozott volna az országba, gyakorlatilag teljes kistérségi fejlesztést hajtott volna végre, ezreknek adott volna munkát!
    Ez teljességgel felfoghatatlan, hogy a Boda, Jimbo féléknek a valóságérzékelését hogy tudja ilyen szinten anulálni a vakhit.
    Nem foglalkoznak a realitásokkal, kiragadott féligazságokba kapaszkodva próbálják magyarázni a magyarázhatatlant. Hogy képesek emberek egy ilyen hazug, hamis szellemvilágban élni?!

  • A Parittyás hangja: Azt hiszem, a milliárdok jobb helyen maradtak, a befektetők zsebeiben, mint Magyarországon, Sukoron, vagy más helyen. A viktor mindent lerabol, iparágakat szüntethet meg egy tollvonással, meg is teszi. Iparágak vannak elsorvasztva (energia, banking, stb.) és államosítás megy gőzerővel. A földeket, önkormányzatokat, kórházakat, iskolákat álalmosítja a koszos bagázs. Magyarország úgy működik ma, mint egy kis banán köztársaság, ahol a diktátor államosítja a külföldi tőkével felépített vállalatokat, minimális kártérítéssel, vagy anélkül. Ma jobb, ha minden befektető messze elkerüli a viktor rablóbanda által futattott paprikajancsi köz(telen)társaságot. Ennek nem lesz jó vége, hacsak nem az egész Világon megszűnik a kapitalizmus és átvált mindenki a centralizált állami irányítású, közmunka társadalomra.

  • Boda Karcsinak és a többi sukorózónak
    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/29/ma_avatjak_a_kecskemeti_mercedes-gyarat/
    Azt mondod, hogy ne adják ingyen a gazdag izraelinek a földet ugye? (amit ő nem is kért, csak cserélni akart) Ami kb egymilliárdot ért.
    Azért miért nem háborogsz, hogy az orbán kormányod 30(!)milliárdot adott a gazdag mercédesz gyárnak? Vissza nem térítendőt!
    Most olyan helyzetben van az ország, hogy megteheti?
    És csak hogy tudd, az Opel és az Audi is kapott 17milliárdot!
    Igen, az orbánodtól.
    És te tartod magad tájékozottnak, aki mindent figyel.
    A diákokat is kriminalizálod, hogy csak melegedni járnak be az iskolába. Miközben a kormány van tele csaló plagizátorral.
    Katasztrófa vagy.

  • Kedves Nyilas Misi! Nyugtalankodj csak nyugodtan, ha nem akarsz valamit érteni, úgysem érted. Kanadában vagy bárhol máshol a világon sokkal könnyebb nyugtalankodni, mint itt helyben.

    Tudnám javasolni, de számodra nem érdekes, hány cikket írtam már az összefogásról.

    Egyébként olvasd el még egyszer, akkor megtalálod a SEM szócskát, ami azt jelenti, senkinek nem vagyok a rajongója, egyébként meg pontosan Gy.F.erényeit írtam ott példának.

    Az elfogultság és a demagógia mindent félremagyarázhat?

    A liberalizmus, kedves Misi, mindegy milyen jelzővel illetitek, a legtoleránsabb eszme, de én nem is határoztam meg magam semmilyen eszme hívének, csak a gondolataimat írom le.

    Különbséget tenni meg nem tudom kinek kéne megtanulni, nekem biztos nem.

    A kákán is csomót keresni, a másik ember szavait kiforgatni, lenne javaslatom rá, hogy hol próbáld meg, ott örülnének neki.

  • Hollósy Gert
    2012 december 10
    10:49 de.
    a mis kis hazai nyilasunk – valamiért oly’ ismerős nekem a stílusa – majd jól eligazít, hogy: anyádat oktasd ki, nem őt!
    régi hódolónk, még a nolblogról, igaz, a szája továbbra is olyan büdös, mint ott volt, hiába, drága a fogorvos!

  • Antifülke :
    Hogy beszélsz te ??
    A Boda az nem Karcsi hanem Marcsi…nna.

    Amúgy AFEM
    (USA hírszerzési rövídítés : A FEntemlített Maca)
    valóban egy katasztrófa..

  • Ille úr :
    Nektek is volt ottan házi-nácitok ?
    ( Olyanok ezek mint a galandféreg : el nem hagynák a gazda-szervezetet. Szellemilég élősködnek rajta. Szellemi galandférgek.)

  • Boda Marcsi 2012 december 9 3:28 du.
    Igen, persze!
    Azt a 10%-ot, vagy a dupláját meg kifizeted közművezeték-adóban, sárgacsekk-adóban, tranzakciós-adóban, stb., stb.!
    Ne légy ennyire setét lécci! 🙂

  • Kekec eltávolodott a témától és olyan dolgokról ír,amelyek
    igazsága vitatható és jóval később,napjainkban történtek,tehát
    2006-hoz semmi közük.
    Bunkó Nyilas és Agytröszt Geyza meg duguljon be,mert
    egyre lejjebb van…..

  • Raptor!
    Én is Magyarországon élek,csak lehet,hogy különbözik
    pár dologban a véleményünk.

  • Hollosy Gerti

    Senkinek sem lenni rajongoja pedig a leggerinctelenebb es leggyavabb hozzaallas a mai idokben, de ne hidd, hogy ez majd felment a felelosseg alol?! MIt lehet azon kiforgatni, hogy (nem vagyok Gyurcsany fan?)…ha nem tudod miket firkalsz ide, akkor mire is lehet szamitani ezutan?

  • Ille

    szenilisedsz, en sose voltam nyilas te feleszu! A kioktatgatast pedig TE kezdted! Itt reszemrol befejeztem a tarsalgast veled, a firkalmanyaidat meg, mint ahogy eddig se, eztan se olvasom!

  • Asher Alexander!
    Ha képben lenne és nem a „kényelmes lakásából”követné az eseményeket,akkor rájönne,hogy a mostani „fasiszta kormánynak”több zsidó tagja is van,csak az a különbség,hogy
    ezek több más rang nélküli zsidóval egyetemben itt élnek és
    békességben a keresztényekkel illetőleg más vallásúakkal,
    nem ártanak az országnak,mint a „kimenekült”(mi elől?)
    hazug és jellemtelen árulóknak,akik sokszor lejáratják magukat a tényeket nélkülöző,gyűlölködő cikkeikkel.
    Egyébként a Hírlap munkatársai úgy szaporodnak,mint a
    gombák,csak mint tudjuk nem mindegyik ehető,van köztük
    galóca is….Azért annak örülök,hogy pár (kevés…)szerkesztő,nem hülyézi le az esetleg ellenvéleményen lévőket,mint sok írástudatlan,színvonal alatti „beleröfögő” és van olyan aki ezeket helyreteszi,helyesen!

  • Hollósy Gerti

    Felőlem azt beszélsz Nyilas Misi, amit akarsz, mert csak azt érted,amit akarsz!

    Nem kell rajongónak lenni, a képviselők és politikusok nem színészek, vagy művészek.

    Gerinctelenség? Ha csak annyi lenne, akkor nem is súlyos vád, érezd, úgy ha ettől boldog vagy.

    Felelősség? Miben lenne nekem felelősségem? Ez érdekes.

    További sikeres hozzászólásokat kívánok és ahogyan Ille Istvánnal befejezed, velem is befejezheted.

    au revoir

  • Boda neked egyetlen mentséged van: a dementia senilis.
    Dugulj el és csak akkor vegzáld Asher Alexandert, ha téged és a családodat tereltek vagonba, deportáltak koncentrációs táborba és éppen csak megúsztad az elgázosítást de bamba, idomított egybites orbánimádó!

  • Boda Marcsi
    Ösztöndíj? hát hol élsz te? A barátom kislánya a Pázmányra jár, kitűnő tanuló – és kap ÍRD ÉS MOND vagy 6.000.-Ft „ösztöndíjat” Az még a közlekedésre sem elég Piliscsabára!

  • és nem akarnék kötözködni, csak kicsit kekeckedni:
    Szerintem a szoptatás egy bensőséges anya-gyermeke közötti cselekmény, a címmel inkább az egyoldalú műveltető képzőt
    tartalmazó FelsőSZOPATÁS-ra akartak szerintem inkább utalni.
    (ha mán humán, legyen kövér) :-))))

  • Erős Dénes: jó a kérdés: ki dughatta el Gyurcsány dolgozatát és mennyiért…. mert ha meglenne, esetleg fehéren-feketén bebizonyosodhatna, hogy nem plagizálta.
    Szóval ugorgyunk neki még egyszer…. a diploma-záródolgozatokat az illető felsőoktatási intézményhez kell benyújtani, konzulensi és opponensi véleménnyel ellátva kerül a vizsgabizottság elé. Egy vagy két példányban, a tanulmányi szabályzattól függően. Az államvizsgán a hallgatótól kérdezhetnek belőle, de előfordul az is, hogy nem. A vizsgáról vizsgalap készül. A vizsga után szintén az szmsz szabja meg, mi lesz a dolgozat sorsa, archiválják, vagy az intézmény könyvtárába kerül, ahol szintén az szmsz rendelkezik arról, meddig kell megőrizni. Így ezzel a példánnyal a szerzője a továbbiakban nem diszponál, és annak megléte vagy hiánya már az intézmény felelőssége. Hogy a delikvensnél marad-e példány, az kérdés. Az is, hogy egy-két évtized múltával megvan-e neki. Egy-két költözés és a Nagy Mű eltűnik az idő sodrában. (az én három záródolgozatom közül kettő nincs meg nekem, a harmadik létezik floppyn és talán a nyomtatott példány is megvan a munkahelyemen…. a másodikat még nem selejtezték az OSZK-ban, de már ez sem biztos, mivel a KMK könyvtárát felszámolták.) Szóval erősen valószínű, hogy két évtized után Gyurcsány szakdolgozatát nem Gyurcsány tüntette el, és az is, hogy nem játszott össze egy pécsi tanszéki könyvtárossal, hogy nyúlja le azt. A gyanú pedig a mellékelt ábra szerint a Gyurcsányt vegzálóknak kedvez.

  • Boda Marcsi
    Ezek szerint nem néhány dologban, hanem mindenben!
    Persze, ha szereted a pacalpörköltet és a Heinekent, akkor nem! 🙂

  • antifülke kolléga: Boda nem gondolkozik, ő a hír- és ecgo-tévékben hallottakat szajkózza feszt.

  • Tüske Zsófia
    …és a „Kiskegyed” újságot olvassa! 🙂

  • Hollosy Gerti

    ne bonyolodjal ebbe melyebben, hulyesegeket beszelsz, a rajongo szot te magad valasztottad, szerintem se illik ide, a mai idokben illik elkotelezodni, ha nem is partokhoz, de peldaul demokratikus ertekek fele es mostansag nagyobb ellensege a demokratikus fejlodesnek maguk az alliberalis hivek, mint a jobboldaliak…amugy meg a kritikaimra eztan is szamithatsz en tudniillik egy demokratikus ertekeket kepviselo kanadai magyar vagyok egy szinten demokratikus ertekeket kepviselo kanadai magyar forumon…a rasid fele ellenszek szinvonalbeli sullyedese pedig nem atplantalando ezekre az oldalakra, ha lehet kerni…..csak idoben jeleztem, hogy itt figyelnek az emberek arra, amit irtok, ha lebecsultetek az itteni olvasokat, az legyen a ti bajotok! hetyke szemtelensegek es rasidi arrogancia nem tulzottan elony egy uj kozossegbe valo beilleszkedeshez…

  • A kinti „okos” hozzászólók maguk a katasztrófák….Többször
    megírtam,hogy nem vagyok semmilyen párt tagja és elfogult sem,vannak dolgok, amikben többször egyetértettem,de hiába
    hazai és kinti balliberális elvakult gyűlölködőkből hiányzik minden önkritika és tárgyilagosság és csak a hülyeségeiket szajkózzák,több csatornát nézek és képzeljék újságot is olvasok és az utcán is látok sok dolgot(ne nem a kocsiból)!
    Itthon az a szokás,ha a Tv-ben valótlanság,vagy rágalom
    jelenik meg egy műsorban akkor az adásidőt korlátozzák,ha az újság közöl valótlant akkor írásban helyesbít és elnézést (minden esetben,nem csak politikai témában..)
    kér.Na ez maguknál nem jellemző,sokaknak érvek helyett csak sértegetésre futja,ami az intelligencia hiányos emberekre jellemző…..
    Az utóbbi időben Hollósy Gerti az egyetlen kulturált és
    normális ember,akit már Bunkó Misi is kikezdett….
    Különben az ATV és HirTV egymás mellett van a csatornán,így élvezet nézni a híreket,de a többit is nézem és az itt élő emberekkel is szoktam beszélgetni.
    Az esetleges véleménykülönbséget is kulturáltan EMBERI
    módon szoktuk megvitatni,nem alpári módon.

  • Hollosy Gerty! „Az elfogultság és a demagógia mindent félremagyarázhat.”
    Ez mondat a legjobb az osszes bejegyzesek kozul.Itt szaz szazalekig fenn all.Mi sem mutatja jobban,mint az, hogy Ont is tamadjak.Egyenlore nemdurvan,kozonsegesen,de adjunk ra idot es be fog kovetkezni.Kekec(aki el sem olvassa az irasokat)nagymester ebben.Tamogatokat is kap
    rogvest.

  • Gyurcsány milliárdos vagyona honnan van,mikor Kató néni
    szerény körülmények között nevelte a papa meg egy alkoholista
    bicikli tolvaj volt…(börtönben is ült)tehát nem örökölt,sem vagyont sem kultúrát,persze arról nem tehet senki,hogy kik voltak a
    szülei,ennek ellenére szorgos „kétkezi”munkával lett gazdag.
    Igaz Orbán sem szegény (különben egyetlen politikus sem!)de
    az apja érettségizett és a mama gyógypedagógus volt.

  • Tüske Zsófia
    Azért nem is reagál Boda a neki címzett tényekre.

  • Csak azt nem ertem,hogy majdnem mindenutt van diak-hitel.
    Ahogy mar irtam: USA, Ausztralia. New Zealand es meg sok mas orszagban is letezik es jol mukodik. Miert pont Mo.
    okoz problemat???Azonkivul,hogy felremagyarazva,nem kis rosz szandekkal,a fent emlitett elfogultsaggal tamadasi feluletnek „lehet” hasznalni.
    Mi lenne,ha a tartalekos katonasagot ugy tartanak fenn, mint Amerikaban:aki jelentkezik tartalekosnak annak az allam fizeti az egyetemet(ezeket hivjak „weekend soldier”-nek.

  • asher alexander

    -” az orszagnak,mint a kimenekult(mi elol?)-”
    nem menekultem ki sehova!!eszem agaban se volt-(a csaladomnak sem!!)-eljonni onnet!!
    jottek ertunk hajnalban a csendoreitek,rendoreitek,osszeszedni,gettoba zarni,osszeverni-(mindenkit kivetel nelkul,a mosoni utcai csendorlaktanyaban,ahol a szemem lattara verte rugdosta ket MAGYAR probarendor rohogve a 80 feletti oreg feligbena Nagymamamat!!!!!)-waggonokba zarva deportalni Auschwitz fele!!meg a menetdijat is kifizettettek velunn-(marhawaggonokban!!!!)-II.-od osztalyu jegyekben/fo egyutra Budapest-Auschwitz utra!!
    tehat ne ugass te arrol hogy,;
    -(mi elol??!!)-

  • asher alexander

    bodamarcsi!
    DE!!
    megint mellebeszelsz csupan!!
    arra adj valaszt amit kerdeztem a Zorbanfuhrered korabbi uralma idejen altala rabolt erdokrol,halastavakrol,stb!!
    de az elhiresult EZUSTHAJO” story is johet!!

  • asher alexander

    na igen!!
    a „bodamarcsi” eddig egyetlen feltett konkretan megfogalmazott kerdesemre se adott elfogadhato valaszt!!-leszamitva a zsidozast,es a mindenaron torteno kibuvast,kertelo valaszokat,amiknek ahhoz amit kerdeztem semmi koze!!
    ugyanis!!!
    az hogy barki mas,mit-hogyan-hanyszor csinalt-(vagy nem csinalt!!)-NEM AD SEMMIFELE FELMENTEST az Orbanfuhrer korabbi uralma idejen elherdalt milliardokra,az Ezusthajo story-ra,az altala ellopott erdokre,halastavakra,tokajhegyaljai szollokre,a csaladi vagyont gyarapitando!!!
    ——————————————————–
    az meg igenis koztudott mar jo regota hogy a hon imadott Mein Vezer korabban hithu Kommonista KISZ Titkar,kesobb III/III-as spicli volt!!
    ez utobbi meg az Antall kormany ideje alatt kiderult!!

  • asher alexander

    bodamarcsi!!
    te ne takarozz itt a „gyurcsanyozasoddal”!!!
    annak nincsen koze az orban altal ellopott,elherdalt milliardokhoz!!
    az nem ad felmentest orbannak es sleppjenek semmire-semmikor!!
    ne kertelj,csurd-csavard!!nem bujhatsz ki a valasz alol!!-mar persze ha nem vagy,;-csak egy gerinctelen csuszo-maszo szellemi toprongy!!

  • Hollósy Gerti

    Jimbó, a diákhitellel az a baj, hogy ha valaki felveszi, nem biztos, hogy vissza tudja fizetni, mert nem biztos, hogy lesz munkája. Ez itt a baj.
    A jelenlegi magyarországi körülményeket nem lehet összehasonlítani a bárhol a világon esetleg már jól bevált módszerekkel.

    (Nekem is van egy tehetséges egyetemista gyerekem, de ha nem állami finanszírozásúra vették volna fel, akkor nem tudnám taníttatni. (igen aláírt, mert tanulni szeretett volna és nem volt más választásunk)

  • Hollósy Gerti

    Nyilas Misi, hol voltam hetyke és szemtelen? Csak elmondom a véleményemet, ahogy Te is.

    Egyetlen szóban kapaszkodsz még mindig, de az egész hozzászólás értelmét nem nézed. Tudom, Neked én írhatok bármit ezután, sosem lesz jó. Nem csak Neked írok! Mennyire vagyok demokratikus? Ez kizárólag az én ügyem.

  • Jimbo
    Lehet hogy az USA-ban van diákhitel, de náluk nem volt népszavazás arról, hogy legyen-e ingyenes az oktatás. Érted? Tök ingyenes!Mert nálunk volt, és a fidesz kezdeményezte. Most meg bevezeti a 100%-os térítést.
    Szerinted ez korrekt?
    Igen-nem?
    Csak egy szóval válaszolj.
    Tehát elvileg Mo-on diákhitelre semmilyen szintem, semmilyen módon nincs szükség, hiszen népszavazás volt az teljes ingyenességről.

  • A témánál maradva, Semjén egyre jobban schmidtesedik:

    http://tatk.elte.hu/aktualis-hirek/egyetemi-hirek/2394-professzorok-nyilatkozata

    Szegény Viktor! Otthon kérdezi tőle a felesége:

    – Mi bajod van már megint, olyan morcos vagy.

    – Óbaszdmeg, egyik idióta sem tudott önállóan megírni egy kibaszott szakdolgozatot!

  • „Van egy hihetetlenül negatív összetartozás ebben a városban. És folyamatos kritizálás. Éppen ezért menekültük el innen annak idején. Viszont, ahová mentünk, ott meg rájöttünk: mi is ilyenek lettünk. Nehéz volt leszokni arról, hogy állandóan azt érezzük, mi mindent jobban tudunk, mi vagyunk az okosabbak, nekünk még a seggünkben is fejünk van, és még a sliccünkön is ki tudunk nézni. ” /Halász Péter Budapestről, 2002/

    (http://hu.wikipedia.org/wiki/Halász_Péter_(rendező)

  • Hollosy Gerti

    Kanyarodjunk vissza a konfliktust kirobbanto hozzaszolasodhoz….az egesznek pont az volt a lenyege, hogy megjegyezted zarojelben, hogy nem vagy gyurcsany-fan…Mi kesztet arra, hogy azokutan, hogy bebizonyosodott, ez volt az ellenzek legnagyobb baklovese, hogy mikor kellett volna, nem allt ki Gyurcsany mellett, hataba vagta a nagykest, tavol maradt a szavazastol s ezzel merhetetlen karokat okozott az orszagnak, ezek utan odabiggyeszd ezt? En mar tobb, mint ot eve forumozok kulonfele brutalis helyeken, DE MEG EGYETLEN JOBBERT, FIDESZEST nem lattam, hogy akar arnyaltan is kritizaltak volna orbant, vonat vagy akarkit arrol az oldalrol, pedig Gyurcsanynal ezerszer nagyobb hibakat, aljassagokat kovettek el… es a kompromisszumkeptelensegert azokat a liberalisokat, szocialistakat teszem felelosse, akik meg ma is gyurcsanyoznak….nem Gyurcsanytol leszek ellenzeki, hanem azert, mert Orban alkalmatlan az orszag vezetesere es a modszerei egyre messzebb viszik az orszagot a demokraciatol, azoktol az ertekektol, amit en balliberalis ertekekkent tisztelek…
    hogy mennyire vagy demokratikus es mit teszel erte, mar nem csak a te ugyed, hanem mindannyiunk gyerekeie is es amikor kifustoltek az otevest az apjaval egyutt a viskojukbol, hogy szabad predakent levadaszhassak, hatbalohessek oket…AZ SEM ELSOSORBAN A CIGANYOK UGYE VOLT megis ahany tuntetest szervezett erlauer, valahogy a legtobb blogiro nem ert ra „epp akkor”….igen van tuske a lelkemben a blogirokkal kapcsolatban, de szemely szerint teged nem ismerlek, igy szo nincs arrol, hogy barmit mondanal nem fog tetszeni, majd ha nekem tetszot irsz, azt is tudatom igerem…

  • kanadai

    nagyon aktualis…A napfeny ize nagyon tetszett, kosz, hogy eszembe juttattad…

  • Hollósy Gerti

    Kedves Nyilas Misi!

    Nagyon sajnálom, hogy még mindig nem érted!

    Hát éppen pontosan dicsértem Gy. F. politikusi és szónoki képességeit az átlaggal szemben. Ha itt lettél volna bármikor képletesen nálunk, csak azt hallhattad volna a köztem és politológus férjem között folyt beszélgetésekben, hogy mennyire szemétség volt Gy. F. -et politikailag lehetetlenné tenni és így kinyírni.

    Sajnálom, hogy ennyire nem akarod érteni, nem is tudom, hogy miért „magyarázkodom”, dehogy magyarázkodom itt Neked. Nem miattad írom, hanem Gyurcsány Ferenc miatt.

    Neveztél engem itt alaphangon pl. gerinctelennek és még volt sok más is, úgyhogy nem is óhajtom elnyerni a tetszésedet, sőt arra kérlek, ne is törődj az írásaimmal, van itt cikkíró bőven még rajtam kívül.

    Ami az említett példát pl. a cigányságot illeti én is írtam, eléggé olvasott cikket a cigányság helyzetéről a Civil Újságírók blogján, de mindez természetesen itt már nem lényeges.

    ITT ÍROD:

    „nem Gyurcsanytol leszek ellenzeki, hanem azert, mert Orban alkalmatlan az orszag vezetesere es a modszerei egyre messzebb viszik az orszagot a demokraciatol, azoktol az ertekektol, amit en balliberalis ertekekkent tisztelek…”

    NOS? AKKOR ENGEM MIÉRT PISZKÁLSZ, RÁADÁSUL EGY OLYAN MONDATÉRT, GY. F. ÜRÜGYÉN AMIT TE ÉRTETTÉL FÉLRE????

    Nem kell válaszolni a kérdőjel csak mondatvégi írásjel.

  • Különös dolgok alakulnak ki olyankor, amikor az emberek nem ismerik egymást, még egyelőre virtuálisan sem. Aztán rendeződnek majd a dolgok. Kell némi idő, úgy látszik.
    Az a furcsa helyzet állt elő, hogy én itt négy kommentelőt ismerek, hármat nagyon jól, de a negyediket a legrégebben.
    A három hazai az Ille, Raptor és Hollósy Gerti. Azt is mondhatom, hogy ők mind a hárman a barátaim.

    Nyilas Misit pedig vagy 4 éve ismerem, még a nolról. (Népszabadság online). Vele is jó nexusban vagyok, azt hiszem.

    És tudom, hogy ez a 4 ember itt, biztosan egyet akar, leváltani a jelenleg Magyarországon regnáló maffiát. Mind a négyen ugyanazt látják: az ország külföldi megítélése katasztrofális, a gazdaság állapota katasztrofális, a jogállamiságot szétverték, az egészségügy döglődik, az oktatást a klérus kezére adták, a felsőoktatást agyonvágták, az alkotmányosságra fütyülnek, ráadásul hazudnak, hazudnak és hazudnak szakadatlanul, egy árva egyenes szó ki nem jön a szájukon, mindenkit hülyének nézve.
    Amit Boda M. ír, az nem igaz, vagy nem úgy igaz (persze, hogy a kisfogyasztókat nem érintik a árcsökkentések – annyival megemeli a szolgáltató a készenléti költséget, a nagyfogyasztó jár jó, de mindenki bőrére),hazudik, mint a kormányzópárt.
    És itt az egyformán gondolkodók bántják egymást.
    Nem kéne.
    Gerti jó modorú, de azért van, nagyon is van véleménye, Ille és Raptor kemény bírálói az orbáni rémuralomnak – hát ezt nézzétek, Gerti, Rapti, Pista és Misi, ahogy ezt nézi barátotok:

    Osszián

  • Igazad van kedves Osszián barátom és ez nagyon szép Tőled.

    Minden rendben is lenne, de a „gerinctelen” és a többi csúnya jelzőt (nem gyűjtöm ki az összeset)sajnos nem tudom csak úgy lenyelni, semmilyen politikai eszme nevében sem, mert az személyesen az én emberi mivoltomat sérti és nincs köze a politikához.

    Én itt nem sértegettem senkit.

    Azért köszönöm, talán mondhatom így is, köszönjük, Osszián.

  • ombre
    2012 december 13
    9:55 de.
    Szia Ossi!
    De jó, h itt is találkozunk! Nagyon kellenél ide! 🙂

  • ombre
    2012 december 13
    9:55 de.
    elég vastag páncélt növesztettem már, + bevettem a lesz@rom tablettát a bodák és jimbok ellen.
    tudjátok, nem ők vannak alul, a béka van magasan felettük:-)))

  • Nyilas Misi
    2012 december 10
    1:36 du.
    ha nem olvasol, hát nem olvasol. kicsi az esélye, hogy e miatt könnyesre sírjam a párnámat.
    de, hogy lemaradsz valamiről, az tutira veheted:-)

  • HAVE NICE DAY BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KEDVES EMBERNEK!!!!BON noel MEry Chistmast!!!!!!!! titi Harkányból

  • Neked is boldog ünnepeket TITI!