Mohácsi Viktória a CBC-n: Magyarország nagyon közel van a polgárháborúhoz

2012 december 13 11:22 de.139 hozzászólás

Mohácsi Viktória egykori Európai Parlamenti képviselő Kanadába menekült és most először szólalt meg a CBC kanadai közszolgálati televízió esti hiradójában, amely csaknem félórás dokumentumfilmet készített a magyar roma lakosság helyzetéről. „Magyarorzág nagyon közel van a polgárháborúhoz. De az biztos, hogy a mi népünk áll majd a vesztesek oldalán, mert nincsen pénzünk és nincsenek fegyvereink”–mondta Mohácsi Viktória a CBC riporterének, Nahlah Ayed-nek,  a romák helyzetéről és a szélsőjobb térnyeréséről. A téma különösen aktuális, hiszen  napokon belül lép hatályba az a biztonságos országokról készült lista, melyre várhatóan Magyarország is felkerül, ezzel tovább nehezítve azok helyzetét akik szisztematikus rasszista diszkrimináció miatt, vagy az Orbán rendszer kiterjesztése miatt kénytelenek elhagyni otthonukat.

Mohácsi Viktória a CBC-n, 2012. december 12-én

Nahlah Ayed Magyarországra is ellátogatott és ott olyan roma családokkal beszélgetett, akik vagy megkísérelték már a kanadai menekült életet, vagy éppen a menekülés előtt vannak. Továbba Balog Zoltán fideszes erőforrás minisztert (aki éppen antiszemita megjegyzései miatt vált hírhedté) és két jobbikos parlamenti képviselőt is megszólaltattak a filmben. Kanadai kormányzati oldalról Jason Kenney bevándorlási minisztert is meginterjúolták.

De a legfontosabb mondatok Mohácsi Viktóriától hangzottak el. Elmondta, hogy a 2009-es romagyilkosságok idején a rendőrség egyáltalán nem kezelte kellő komolysággal a faji alapú mészárlásokat. És arra sincs válasz, hogy milyen titkosszolgálati, illetve nemzetbiztonsági  kapcsolatok léteznek a romagyilkosok és a szélsőjobb, valamint az állam között.

„Meg kellett mentenem családomat, ezért vagyok Kanadában”–mondta az egykori EP-képviselő. Mohácsi kamerán is bemutatta azokat a fenyegető emaileket és leveleket amelyeket Magyarországon hozzáintéztek, miután széleskörű rendőrségi vizsgálatot követelt a romagyilkosságok ügyében. Mohácsi megtudta, hogy az előző szocialista kormány úgy döntött, hogy eltitkolja a romagyilkosságokkal kapcsolatos információkat. Ez az információ – ha egyszer a nyilvánosság elé kerülne –  a gyilkosságokhoz köthetne egy-egy állami tisztviselőt.

„Miközben biztonságban érzem magamat Kanadában, nagyon jól tudom, hogy a magyar titkosszolgálat hosszú karja itt Kanadában is elkaphat. De nem akarom, hogy esetleg a népem, vagy édesanyám és mások is a gyilkosok áldozatai legyenek”–magyarázta Mohácsi azzal kapcsolatban, hogy miért érzi fontosnak Kanadából is felszólalni e gyalázatos helyzet ellen.

De nem biztos, hogy ez elég lesz változtatni a kanadai kormány álláspontján. „Bár van diskrimináció, rasszizmus és rettenetes szociális gondokkal küzdenek, általános szociális kritérium alapján nem hozunk policy döntéseket”–mondta Jason Kenney, és ezzel nyilván azt kívánta mondani, hogy az általános megkülönböztetés és mélyszegénység jelensége nem elegendő ahhoz, hogy Kanada ennek alapján alakítsa át menekültügyi politikáját. De a filmben felszólaló torontói bevándorlási ügyvéd szerint a kormány hozzáállása rossz szándékú. „Létezik bizonyíték, mely azt mutatja, hogy a magyarországi helyzet minden, csak nem biztonságos”–tette hozzá.

A teljes film az interneten, a CBC The National honlapján is megtekinthető.

139 hozzászólás

  • Csodálkozzom hogy Mohácsi Viktória csak a népéről tesz emlitést.Hioszen a tisztességes magyar emberek is ki vannak téve mindennek.Én többször irtam már a romákról véleményt.Hiszen olyan helyen dolgoztam ahol 80 % a ők voltak,a környezetemben is sokkan élnek.Mohácsi Viktóriát is ismerem mész az SZDSZ-es időkből.Nagyxon sok roma ment ki Torontóba!A környezetemből is olyanok akik itthon sem dolgoztak,csak a jogaikat tudták a kötelességüket nem.Még nagyobb hányad mai napig is kint van,három család a környezetembe visszakerült,egyiket a börtönből rögtön a reptérre vittek.Kettő azért,mert akkor még érvényes volt a visszatoloncolás s aki önként tette az fejenként 2500 dollárt kapott azért.Tudomásom szerint a visszatérők családokból csak egy dolgozott,de a kint maradottak nagyobb százaléka kint sem dolgozik,a jogaikból él meg.Van olyan család aki még a tolókocsis nagyapát is kivitte mert azért többet kapnak.Az egész nyilatkozatbsn az a felháboritó hogy szakmával,diplomával rendelkező magyar emberek miért nem mehetnek ki,hiszen látható hogy ők is ki vannak téve a kormány szeszéjeinek!Azok akik a környezetemből kint vannak nincs szakmájuk.Kérdezzem a kanadai kormányt mi a jó ebbe?Miért nem kapnak egyenlő b ánás módott a magyarok!

  • Kovács Éva, itt két teljesen különböző dologról van szó.

    Az egyik, hogy Kanada elismeri-e azt a tényt, hogy MO-on a romák szisztematikus üldözésnek vannak kitéve származásuk miatt?

    A másik, hogy van-e joga egy nem roma származású, magasabb müveltséggel rendelkező egyénnek MO-ról Kanadában letelepedni?

  • Ezek a diplomával,szakmával rendelkező itthoni emberek nagyobb hasznot hajtanának a kanadai kormánynak mig ezek az emberek akiknek letelepedést adnak.A kiment emberek itthon egyszámlára utaltatják ill. meghatalmazás alapján az itthoniak veszik fel az itthoni járandóságukat is.Igy két országtól kapják a jutattásokat.Tudomásom van róla hogy az illetékes ügyintéző listát adott az önkormányzatnak ezekről a személyekről.Ugy vélem hogy ez nemcsak itt érvényes,ez az országbasn több helyen is előfordulhat.Egyedüli haszon az egészben hogy csend van.Elnézést kérek hogy ezeket leirtam de ugy vélem az éremnek két oldala van.Mégegyszer javaslom a kanadai kormánynak,hogy hirdessék meg hogy szakmával és diplomával rendelkező magyar embereknek milyen lehetőségeik vannak!Hogyan juthatnak ki biztosan,hiszen ezekkel az emberekkel csak nyerni fognak,hiszen ezek az emberek az ország gyarapodását fogják szolgálni!Kifejtem nem vagyok rasszista, szélsősséges ,baloldali vagyok!

  • Láttam a riportot az este. Nagyon szomorú dolog, mert Magyarország és Kanada egyaránt a szőnyeg alá szeretné söpörni a problémát. A magyar kormány nem akarja komolyan venni a problémát, illetve a csak a Jobbik, de ők csak azt híresztelik azt hogy „cigánybünözés” van, Kanadának pedig az agyonnyúzott menekült-bevándorlási minisztériuma (azaz, a mi adópénzünk) pedig szintén nem akar a problémával foglalkozni, egyrészt ha M.O. egy nem biztonságos országok listájára kerül, akkor M.O.-nak és az E.U.nak ÉS Kanadának is komolyan kellene a roma ügyel foglalkozni. Igy egyszerűbb Kanadának azokat a romákat, akiknek joguk van a menekült státuszhoz is egybemosni azokkal a kisebb de a riportok miatt hangosabb csoport romákkal, akik valóban csak a könnyű kanadai támogatást szeretnék kihasználni (mint sok már NEM roma bevándorló), illetve azzal a fajta bandával, akiket épp a múlt héten mutatott be a CBC, akik egy torontói dépanneurt raboltak ki roma asszonyok.

    Kanada így a kényelmes utat választotta, egyszerüen visszadobta „a labdát” M.O. like a hot potato, és ez szégyen. Nagyon sajnálom öket, mert szerintem még ha itt is van rassizmus, jobb életük lehetne itt. Nem az lenne a bevándorlási minisztérium hogy átvizsgálja hogy ki jön ide és miért? Nem vették fel a kapcsolatot magyarországi roma ügyekkel foglalkozó szervezetekkel? Pld a budapesti European Roma Rights Center. Ott pld már több éve egy kanadai (angol-szász, nem magyar származású) dolgozik.

  • Nem tudom pontosan,hogy a roma lakosság hány %-a az össz. lakósságnak, de abban biztos vagyok, hogy a rendszerváltás legnagyobb vesztesei, Ők. Különösön azok, akik falun élnek. Az szocializmusban kb. minden cigány dolgozott. Államigazgatási feladat volt felügyelni, hogy mindegyik munkához jusson, megélhetéshez és ingyenes orvosi ellátáshoz. Ezt a mostani helyzetet nem a politikának, hanem az államigazgatásnak kell szégyellnie.
    Azt hosszú lenne elsorolni, hogyan csináltuk, de eredményesen működött. A települések vezetőit kellene felelősségre vonni, ezért a múlasztásért.

  • Éva, akkor, amikor a magyarok durván 30 %-a dolgozik csak, és most, amikor év végén számtalan magyar vállalkozás, de külföldi-magyar vegyesvállalat is beadja a kulcsot, plusz ha még a köz- és felsőoktatást is eléri az államosítás és a finanszírozott képzés drasztikus csökkentése, ami majd tömeges elbocsájtásokkal és a munkanélküliek számának növekedésével jár, cigánynak ebben az országban esélye sincs munkát kapni. Akkor sem, ha diplomás, de akkor sem, ha szakmája van. Ha képzetlen, még rosszabb a helyzet. Ezért elég faramuci dolog azt számon kérni rajtuk, miért nem dolgoznak. A cigányságot húsz év alatt sikerült kétszáz évvel ezelőttre visszalökni,és ebben a helyzetben nem lehet azon csodálkozni, hogy mégsem hajlandóak tömegesen kipusztulni, hanem bármi áron túl akarják élni ezt az számukra borzalmas időt. Ha elmennél Borsodba vagy Szabolcsba, és látnád, milyen körülmények között élnek ott cigányok, elszörnyednél és hallgatnál. Ugyan Mohácsit különösebben nem kedvelem én sem, de nem alaptalanul mondja azt, amit mond. Elég nagy szégyen ez az országnak és főleg a jólétben dúskáló vezetőinek.

  • Kovács Éva
    2012 december 13
    11:36 de.
    kedves éva, vagy kapkod, vagy nem tud már jól magyarul, vagy még nem eléggé angolul.
    ha a filmösszeállításból – ami azért a szocioriport kategóriába tartozik – ez jött le önnek, csak sajnálni tudom

  • „…Mohácsi megtudta, hogy az előző szocialista kormány úgy döntött, hogy eltitkolja a romagyilkosságokkal kapcsolatos információkat. Ez az információ – ha egyszer a nyilvánosság elé kerülne – a gyilkosságokhoz köthetne egy-egy állami tisztviselőt…”

    Ha ez így volt, az több, mint megdöbbentő – kérdés, hogy valóban így volt-e.

  • Mohácsi Viktória az élő példája a roma rasszizmusnak. Ahogy európai szinten nyilatkozta, hogy amíg fehér férje volt, nem esett teherbe, de ahogy cigány f*-on pörgött, egyből.
    Teljesen súlytalan, ember, ha nem lenne roma, jobbikos lenne. Amit mond nem jelent semmit. Abból él, hogy valaki(k) felemelték és megpróbáltak belőle európait csinálni. Ez nem azért nem sikerült merthogy cigány, hanem azért, mert olyan buta, hogy szinte értelmi fogyatékos.

  • Szegény viki elfogyott a pénze ? Csinál egy két cikket az ujság meg fizet ez a fajta igy él !!!!!

  • Tuske!
    Nem tudtam,hogy Mo.-n 70%-os a munkanelkuliseg.Koszi az informacioert. Ezt jo tudni.
    Ez a Mohacsi is elso osztalyon „menekult”???Mint Kertesz?

  • Szerintem a „Monika-show”-ban, vagy a Joshi Baratban kellett volna felleptetni Mohacsit,ket masik fajtajabeli
    csajjal.Mindjart lett volna egy kis pankracio is.

  • Kedves cornelius! Itthon nyílt titok, hogy a rendőrség és a titkosszolgálatok nagy része rasszista, és – nem jobboldali, mert Orbán nem az – szélsőjobbos. Nagy szerepük volt a 2002 és 2010 közötti kormányok lejáratásában, szerintem még a 2006-os csürhe támogatásában is. A jobberek most hangoztatják, hogy igaza volt OV-nak, amikor elvette a szolgálati nyugdíjakat, de 2005 táján át akarta alakítani a Gyurcsány kormány is ezt a rendszert. Mert pl. olyanok is élvezték 40-50 éves korukra, akik mondjuk a minisztériumban gépeltek 25 évig. Akkor a TettreKész néven megalakult rendőrszakszervezet a Jobbikkal kötött szövetséget, hogy megakadályozzák a mainál jóval humánusabb, és nem visszamenőleges törvényt. Nem azt állítom, hogy a bűnözők után loholó nyomozók vagy a közrendet őrzők mindannyian rasszisták, csak azt, hogy a vezetőik között jelentős számban vannak. A kanadaiak bizonyára nem ismerik az MDF utolsó elnökének, Dávid Ibolyának a történetét. Mivel Dávid nem akart összeolvadni a fidesszel, egy Orbánhoz közel álló magán örző-védő társaságot uszítottak a nyomába, amely titkosszolgálati eszközökkel figyelte az elnökasszonyt és baráti körét. Amikor Dávid a nyilvánosság elé állt a bizonyítékokkal, – hogy hogyan kerül egy magántársaság kezébe titkosszolgálati eszköz -, akkor bíróság elé állították. Négy évbe telt, mire a bíróság – immár másodfokon is kimondta: Dávid Ibolya nem bűnös. De senki (az ügyészség dolga lenne!) nem vizsgálódott az UD Zrt. ügyében (ez volt a magántársaság). A titkosszolgálati eszközöket egyébként már használhatja a TEK (Terrorelhárító Központ), a KEHI (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, és nem kell hozzá bírói végzés sem!!! Aki azt állítja, hogy ez nem diktatúra, az nem ismeri a mostani magyar törvényeket.

  • Gondolatban megtapsoltam Talalom találó és rövid elemzését a jelen helyzetről.

  • cornelius
    2012 december 13
    3:02 du.

    “…Mohácsi megtudta, hogy az előző szocialista kormány úgy döntött, hogy eltitkolja a romagyilkosságokkal kapcsolatos információkat. Ez az információ – ha egyszer a nyilvánosság elé kerülne – a gyilkosságokhoz köthetne egy-egy állami tisztviselőt…”

    Egyre érdekesebben alakul a dolog. Elszólta magát a nagy igyekezetben:)

    Ettől függetlenül, tényleg nagyon egyoldalú volt az egész műsor. Nem számottevő.

  • Ettől műanyagabb már csak akkor lesz, amikor majd mohácsi és kertész ákos egymás vállára borul zokogva göllner demagóg kabaréjában 🙂

  • Andrási Sándor

    Az biztos, hogy az un. „rendszerváltás” egyik legnagyobb vesztese a cigányság, és velük együtt a képzetlen többgyermekes emberek. Éppen ezért súlyos bűn, hogy a derék úrhölgy SZDSZ-es korában – a többi párttársával együtt – vett részt országa erkölcsi- anyagi züllesztésében, eladósításában. Eközben – a segélyezésen túl – komolyabb érdemi intézkedéseket nem tett(ek) annak érdekében, hogy a szegénység nem mélyüljön.
    Miután kikerült a hatalomból, példát mutat arra, hogyan kell egy iskolázott, közismert, kapcsolatokkal rendelkező embernek munka nélkül megélni. De ha csak ezt tenné, a fenét sem érdekelné. De nem csak ezt teszi, mert ezen túl kígyót-békát kiabál az országára. Elmenekül, holott a fene sem üldözi, kergeti. Mártírkodna, de nincs rá alapja.
    Gyere vissza Viki! Hiányzol! Nem üldöz téged senki, sőt tudok neked egy jó betanított munkahelyet, a Lego gyárban, három műszakosat, havi 84 ezreset.

  • Van egy ismerősöm, aki olyan helyen dolgozik, ahol kapcsolatba kerül a Magyarországról „kimenekülő” romákkal. Kezdetben a kollégái rendre hozzá küldték ezeket a „magyar” (hisz magyar állampolgárságú)ügyfeleket. Mint mondja, egyéb sem járt a fejükben, csak a „kiskapuzás”, svinglizés. Lassan egy éve megkérte a kollégáit, ne árulják el, hogy magyar és tud magyarul beszélni. Csak részben sikerült illegalitásba vonulnia, hisz nincs könnyű dolga: a névtábláján szereplő Arpad óhatatlanul elárulja…

  • romak mindig is menekultek kanadaba……egy ido utan pont a kanadaiak elegeltek meg oket-rajottek,hogy nem igazan politikai menekultek.Eleg nehez is lenne indokolni,hogy azok az emberek,akik ma mar mehetnek egesz europaba,miert futnak egeszen kanadaig?Ha Mohacsi kanadaban akarja ‘szarozni’ magyar orszagot-szive joga(es azert eleg vicces,hogy miert pont Kanadaba menekult Mohacsi-ugye beszel angolul,ha dolgozni akar talal munkat itt UK is….vagy lehet,hogy nem menekult,hanem valasztotta Kanadat)–de akkor azt is el kellene mondania,hogy o mit tett,az a part ,akit kepviselt mit tett,…….az akkori ellenzek(mai kormany part) mit tett a romakert?…kb semmit

  • Mohácsit már 15 éve láttam a svájci, a francia, a német adókon is sírni és jövendölni a polgárháborút. Most hogy kiesett a 20.000 Eurós EU-Parlamenti állásából, elvitte a skizoid road-show-ját Kanadába. A CBC gypsy-show természetesen egyoldalú, véletlenül sem térne ki a munkanélküliség, a szegénység, a nyomor okaira. Mert óriási hazugság azt elhitetni a kanadai nézőkkel, hogy a magyarok nem szenvednek, vagy nyomorognak. Ja, mit is írok, de hát ez itt a KMH, sorry!

  • Andrási Sándor

    Két eset lehetséges Viktória ügyben:
    I. Vikikénk butábbnak teszi magát, mint amilyen,
    II. Sunyin rágalmaz, sejtet és ködösít, valamint gyűlöletet kelt, az országát, aminek haszonélvezője volt rossz hírbe hozza.
    Én inkább a II. opcióra voksolnék.
    Hogy miért?
    1. Nem igaz, hogy nem tudja, ez a titkosszolgálat nem ugyan az, mint a cigány sorozatgyilkosságok idejében lévő volt.
    2. Mohácsi képviselőként jogosult volt titkos iratokba betekinteni, azok alapján tehetett volna intézkedéseket az ügyben.
    3. Betekinthetett volna (a sorozat elején) a nyomozati iratokba, és amennyiben a nyomozással kapcsolatban szabálytalanságokat észlel, az ügyészségen keresztül tudott volna intézkedni. De nem tette. Miért is?
    4. A nyomozás során olyan elemi eljárási szabálysértések történtek, ami miatt az ügyet tárgyaló bírót az agyvérzés kerülgeti. Egymás után kell kizárnia perdöntő bizonyítékokat, mert az azonnali intézkedéseket végző nyomozók, helyszínelő bűnügyi technikusok olyan szakmaiatlan munkát végeztek, mint ha arra egyenesen utasították volna őket. Ezt vajon miért nem szúrta ki Viki asszony, még képviselő korában?
    Ez a gyilkosságsorozat azon túl, hogy aljas gyáva gazemberség, rettenetesen bűzlik, ördögi politikai megrendelés sejlik fel mögötte. Ezt miért nem mondja ki kedves Viktórián?

  • Egy borsodi magyar

    Itt Miskolcon mi nagy örömmel fogadnánk, ha az ÖSSZES roma menekültstátuszt kapna valahol és nem a mi pénzünkön játékgépezne, meg drogozna, meg lopná le a gyerekünkről a cipőt, meg verné agyba-főbe a nagyanyáinkat két csirkéért. Nagyon szurkolok M.V-nak, hogy találjon pártfogókat a cigányoknak és hagyjanak minket nyugodtan élni. Ne kelljen lesütött szemmel és rettegve közlekednünk az utcán, tűrni a mocskolódásaikat és még el is tartani őket. Aki rasszistának kiált ki az jöjjön ide Borsodba, menjen végig Miskolc utcáin sötétedés után, vagy sétáljon egyet az Avason. Várjuk szeretettel!

  • Andrási Sándor

    Az építőiparban sok cigány származású segéd-, betanított-, és szakmunkás dolgozott, amíg egyáltalán volt építőipar. Mohácsi, mint képviselő tehetett volna arról, hogy a pártja által vezérelt mszp olyan törvényeket hozzon és úgy irányítsa a kormányt, hogy nem szűnjön meg a forint alapú lakásépítési hitel állami támogatottsága, az emberek ne adósodjanak el deviza elszámolású hitelektől. Tehetett volna – törvényjavaslatokkal – az építőipari lánc-, és körbetartozás megszűnéséről, vagy arról, hogy a magyar tulajdonban lévő vállalatok ne csak a lánc végén álló alvállalkozók legyenek és a hasznot ne a külföldi cég vigye el, úgy hogy csak a munka, meg a veszteség maradt a magyarnak.
    De természetesen vádaskodni, rágalmazni, az országot rossz hírbe hozni könnyebb, mint dolgozni érte. Gratula kedves Mohácsi!

  • Kedves Kopácsi Judith!Igen igaza van,de véleményem szerint a kettő összefügg.Mig a kanadai kormány az egyik magyart előnybe részesiti a származása miatt a másikkal szemben.A véleményem az hogy ez kettős Mérce.T.Ille István!Én MO-on élek.Engem nem érdekel az hogy milyen riport,engem a tények,a valóság érdekel.S ne sajnáljon azért mert a tapasztalatomat,véleményemet irom le.Az a sajnálatát elfogadnám,hogy több évig dolgoztam és több évig élek velük együtt.A borsodi hozzászólóval egyetértek,mert ezt mi is nap mint nap átéljük.Kedves Tüske Zsófia!Amennyiben a facebookon bejelöl megbeszélhetjük a dolgokat.Én ismerem a borsodi és a szabolcsi romák helyzetét is.Itt ahol élek a romák jobb anyagi körülmények között élnek mint a magyarok.Mégis közel 100 fő kiment Kanadába /Torontóba/.Mindet személyesen is ismerem,s tudomásom szerint ott is segélyből élnek /talán egy dolgozik/,vasaznak és egyéb negativ tevékenységből.Sokkal tartom a kapcsolatot is.Az a véleményem hogy akik a környezetemből kimentek azok kihasználták a helyzetet,mert ismerősömtől tudom hogy felkészülten,videóval mentek.Érdekes miért nem vitték ki azt a videót amikor a Szögi tanár úrat verték agyon a két lány gyermeke előtt.Természetessen a roma gyilkosságot én is elitélem,felháboritó amikor ártatlan ember ,gyermek életét vették el!A Mohácsiról ismételten az a véleményem hogy jobb lett volna ha csendben marad vagy minden magyar érdekében szól,mert mind hasonló helyzetben van!Én még a FAR-os időből ismerem őt!Nemrég jött vissza 3 család,amikor még olyan határozat volt hogy mindenkinek haza kell jönni,senki nem kap letelepedési engedélyt 3 család,milliókkal s sátor,disznóvágás és cigányzenekar várta őket és hajnalig mulattak.Most már ők is megbánták,mert időközben változott az álláspontja a kanadai kormánynak/Az AVASi látogatás után/,s sorra irják nekem hogy intézik a letelepedésüket,mert megkapták.S továbbra is fenntartom a véleményemet hogy a kanadai kormány különbséget tesz a magyar állampolgárok között,kettős mércét alkalmaz,pedig lássák hogy minden magyar ember aki nem ennek a kormánynak hive ,kilátástalan a helyzete,szegénységben élnek,nincs munkahelyük,pedig dolgoznának!!!Szakmájuk,diplomájuk van !/még sok mindent udnék irni,de ugy vélem ennyi is elég,remélem a sorok közül is érthető /Hangsulyozni kivánom,nem vagyok szélsősséges,nem vagyok rasszista,baloldali voltam,vagyok,leszek,a környezettem ismer!

  • A cikk írója kihagyta sajátmagát a CBC műsorából, ahol Ő is felszólalt.
    Öszintén állitom, hogy ilyen nyilvános hazaárulást még nem láttam!
    Munkácsi színészi alakitása jó volt, mikor úgy játszott, hogy sír, „fél a titkosrendőri bosszútól” Magyarországon! Persze ő IS hazudott, mert a magyar titkos rendőrség megszünt az 56-os forradalom óta!
    Természtes, hogy minden jó érzésű magyarnak elege volt már azzal, hogy jóhírét külföldön gyalázzák!
    Már láttam francia, olasz és más országok problémájáról egy filmet a PBS adón, ami viszont tárgyilagos dokumentáció volt MIT művelnek a rómák a befogadó országokban. Szernecse, hogy a kanadai bevándorlási miniszter ELMENT Magyarorzágra és TUDJA miről is van szó!

  • A most folyó miniszteri beszámolóban a kanadai bevándorlási miniszter az EU Nobel díját is emlegetve bejelentette, hogy a 27 európai országot biztonságos, demokratikus országnak tekinti, így a magyarországi cigányok nem menekültek, sem a többi 27 országból, beleértve Horvátország. Többször visszatért Magyarországra, ahonnan a menekültek legtöbbje érkezett. Az egész világban a hazai cigány menekültek 98% Kanada felé vette az útját. Ezek közül 66% visszavonta a szándékát, 32%-ot pedig Kanada utasított el. Mivel érvei szerint ezek a menekültek mehettek volna az EU országaiba minden vízumkényszer nélkül, még is a legtávolabbi Kanadát választották, feltehetően az ország nagyvonalú menekült politikája miatt. Továbbiakban hivatkozott az 1951 évi ENSZ menekültügyi törvényére. Említette azt is, hogy megérkezésük után az állítólagos menekült többség meg sem jelenik a státuszukat eldöntő bizottság előtt.

  • Andrási, az országot nem kell hirbe hozni, teszi aszt magától is, mégpedig igen eröltetett menetben. Hogy egy régi közmondással éljek: nem zörög a haraszt …..

  • Elég csak a Parlamentbe beválaszott jobbik pártra, meg a naponta frissülő Magyar Gárdára tekinteni.

  • A figyelőve sok megjegyzésével egyetértek.Kedves Kopácsi Judith!Teljesen igaza van,ami negativat erre a kormányra lehet leirni az mind igaz lenne!Felháboritó és gyalázat amit a 2/3 nevébe megtesznek.Azon csodálkozzom hogy mikor mondjuk hogy elég,ne tovább!

  • Kopácsi
    2012 december 14
    11:31 de.

    kopácsi, ” az országot nem kell hirbe hozni, teszi aszt magától is”?

    Komolyan, kopácsi?

    A ti kártékony közreműködésetek miatt tart ott, ahol tart az a bizonyos külföldi megítélés.
    Számoljatok majd el a lelkiismeretetekkel, ha tudtok.

  • Kedves Mohácsi Viktória!
    Ha Önt és a családját atrocitások érték azt nagyon sajnálom,de nem kellene ebből olyan végzetes és nem reális
    következtetéseket levonni,hogy polgárháború ….vagy titkosszolgálati fenyegetés…..
    Ne sértődjön meg ha azt mondom kicsit irreális,hogy a kisebbségek miatt törjön ki polgárháború és hogy a titkosszolgálat üldözi Önt…..
    Az az igazság,hogy itthon, mint sok más országban sajnos a
    válság óta munkanélküliség van,ami a magyarokat is sújtja
    nem csak a romákat.Aztán kérdés,hogy akar-e valaki dolgozni,vagy csak segélyből szeretne megélni….
    Sok magyar is vállal a képzettségénél alacsonyabb munkakört,míg sok roma nem akar dolgozni,csak segélyből
    megélni és kint persze többet kap….tehát nem a munkáért
    megy ki(aztán csal,gyújtogat és visszatoloncolják!!!)
    a kisebbségeknek be kellene illeszkedni(több ilyen hazai
    romát ismerek akinek sikerült)és nem inni,játék gépezni másokat fenyegetni,kifosztani.
    Ami az „üldözést” illeti sok városban,faluban rettegnek
    a romáktól és okkal(pld.Szögi Lajos esete stb).
    Egyik fél részéről sem kellene önbíráskodni,hanem meg kellene tanulni kulturáltan együtt élni.

  • Ja és 2009-ben még az előző baloldali „demokratikus” kormány
    volt hatalmon,akkor miért a mostanival van baja?….
    Itt nem üldöznek senkit (a Magyar Gárda fellépése lehet,hogy
    diszkrimináló,de ők ellenzékben és nem kormányon vannak
    és nem párt)
    aki be akar illeszkedni és nem provokál másokat,illetve nem
    vár jogtalan előnyöket azokkal szemben, akik másokat megfé-
    lemlítenek,randalíroznak!

  • Boda ??!
    Csak nem maga is ott csattogtatja összetartáskor a rohadt bakkancsát a lepukkant cigánytelepeken ??

  • Hirtelen mennyi istenverte cigánykérdés.szakértő verődött itt össze.
    Ezek azok akik tapsikoltak a gyönyörtől mikor le-le lövöldöztek cigányfamíliákat , csak úgy találomra.

  • Hát persze dakota, Elvégre mi állitottuk fel a gárdát. mi mentünk lésipuskázni a szegény romákat, ártatlan gyerekekkel együtt, mi sugtunk Gyöngyösi mesternek, hogy marhaságokat mondjon a Parlamentben, persze, hogy mi vagyunk mindezért felelősek. Igen köszönöm, hogy felhomályositottál minket erről. Az ugye nem zavar, hogy nem igaz, és mi „csak” dokumentáljuk a fent leirt tényeket. Hogy azt nem értékelik normálisabb helyen? Hát biztos annak is mi vagyunk az oka, ugye?

  • Dakota!
    Nem kell igazan aggodnod!!!A kulfold nem egeszen ugy iteli meg az orszagot, ahogy ezek itt lefestik.Nemigen erik el a celt,amit akarnak.Ezt csak bekepzelik maguknak es egymaskozti tere-ferere alkalmas csak.Sokkal tobbet KEPZELNEK, sajat jelentosegukrol, mint amit valojaban erne.Csak hadd kepzelegjenek.Azzal senkinek sem artanak.
    A JELENLEGI kormany lemossa(konnyeden,ha egyaltalan foglalkozik vele), a NEP, meg fel sem veszi.
    A ciganyok meg mar sajat magukrol allitottak ki TELJES kepet. Nem kell oket bemutatni sehol,meg a fold deli felteken sem. Oda nem engedik be oket,mint „menekult”.

  • egy borsodi magyar

    minek kene mar odautazni, mikor a te sotetseged, elvakult rasszizmusod, tokeletesen tukrozi a problemak eredojet…ezek az emberek, akik szisztematikusan tonkretettek a gazdasagot (nem osszekeverendo azokkal, akik azert kovettek el hibakat, mert a kapitalizmust nekik is tanulni kell!), akik nem az orszag jovojeert dolgoznak, csupan sajat hatalmi kejvagyaik kielegiteseert es ennek kovetkezmenyeit a romakra, a zsidokra, idegenszivuekre, a kekszemuekre, a tetovaltakra, a buzikra , nameg az otevesre meg az apjara kenik, akiket elobb kifustoltek a hazukbol, hogy konnyebben lehessen hatbaloni oket…….EMBER fogd mar fel, hogy VALAKIK pont ezt talaltak ki, hogy a periferiara szorultak szazezrei olyan problemat krealjanak a tarsadalomban, amik el tudjak vonni a meg eletkepes magyar emberek figyelmet a lenyegrol, a nagy rablasrol, aminek Simicska a megbizott vezetoje….EZEKET nem erdeklik SE A CIGANYOK SE TE SE SENKI!!!!! Olyan vagyonrol almodoznak, es be is hajtjak rajtad garantaltan, amit tobbevtizedes politikusi munkaval nem tudnak felmutatni tekintelyes amerikai, nyugat-europai politikusok!!! ha ide el tudnal jutni, hogy megertsd, akkor azt hihetnem, hogy a higfoslen kivul talan némi agy is szorult abba a nagyon melymagyar tok fejedbe…Orban azokkal a politikusokkal verseng, akik „elfelejtettek” fogadni ot, mikozben lazban egve az izgatottsagtol toporgott a varoszobajukban…ezek a politikusok leginkabb a feher hazban es londonban talalhatoak es Orban ugy gondolja sertettsegen csak ugy vehet elegtetelt, ha ezeknek egyszer lapot oszthat…azt pedig nem politikusi tevekenysegenek magas szinvonalon torteno megvalositasa utjan kepzeli, CSAK ES CSUPAN hatalmi poziciojanak megerositese utjan, azt pedig a TE penzed lenyulasa reven fogja elerni….a peldat pld azerbajdzsan szolgaltatja neki….nah ettol kene a melymagyarok istenenek megmentenie az orszagot….kar hogy a tobbseg szuklatokoru barom…

  • Boda te hulye segg

    arra felelj miert nincs meg itelet a ciganymeszarosokkal kapcsolatban?

  • Kár volt a nagy felhajtásért, filmért stb. Itt is két cikk megy a témáról. Mai hírek szerint:

    > Közzétette a kanadai kormány az úgynevezett biztonságos országok listáját,
    > vagyis azon országok lajstromát, amelyek az ottawai kabinet feltevése
    > szerint „normális esetben nem termelnek menekülteket”, hiszen általában
    > betartják a jogállamiság szabályait és más jogi garanciákat – jelentette a
    > Huffington Post hírportál pénteken.
    > Az érintett országok állampolgárainak menedékkérelmét a jövoben nagy
    > valószínuséggel gyorsan vissza fogják utasítani.
    > A listán 27 ország szerepel, ebbol 25 – köztük Magyarország – az Európai
    > Unió tagállama, a fennmaradó ketto pedig a leendo EU-tag Horvátország és az
    > Egyesült Államok. Az EU-tagok közül csak Bulgária és Románia nem minosül
    > biztonságosnak az említett, kanadai szempontok szerint (ezzel pedig komoly
    > hibát követtek el – a szerk.).
    > A lista összeállításával a kanadai kormánynak az a célja, hogy a kérelmeket
    > a mostanihoz képest jóval rövidebb ido alatt, igazságosabban bírálják el. A
    > „biztonságos országokból” érkezett kérelmeket elso fokon várhatón 30-45
    > napon belül elbírálják, és kevesebb lesz a fellebbezési lehetoség is. A
    > fellebbezés idején nem marad lehetséges a munkavállalás (nem mintha ez
    > érintené a cigányainkat), és nem áll meg a kiutasítás folyamata sem.
    > A témáról kiadott kormányközlemény megjegyezte: „figyelemre méltó, hogy a
    > Kanadában benyújtott menedékkérelmek elso számú forrásrégiója az Európai
    > Unió volt, a szabadság, az emberi jogok tiszteletben tartása, a független
    > igazságszolgáltatás terén orzött demokratikus hagyományaival együtt”.
    > Hozzátette azt is, hogy az eddigi tapasztalat szerint gyakorlatilag
    > valamennyi EU-s menedékkérelmet elutasítanak vagy visszavonnak.
    > Tavaly a közlemény szerint az EU-állampolgárok által világszerte beadott
    > menedékkérelmek 80 százaléka Ottawához érkezett, és Kanadában az uniós
    > kérelmek 91 százalékát elutasították.
    > Megemlítette a cikk azt is, hogy idén januártól szeptemberig hivatalos
    > adatok szerint Magyarországról érkezett a legtöbb, összesen 1511
    > menekültügyi kérelem Kanadába. Az említett idoszakban elbírált magyar
    > kérelmeknek azonban mindössze a hét százalékát fogadták el. Az elso tíz
    > között volt az említett periódusban az ún. Szlovákia és Horvátország is,
    > amelyek szintén rákerültek a biztonságos országok most kiadott listájára.
    > (MTI nyomán)

  • Erdekes modon senki nem emliti a tanart, akit a gyerekei szeme elott vertek agyon.Es az csak egy volt a sok kozul.
    A CBC adasban sem esett szo rola.

  • Andrási Sándor

    „nem zörög a haraszt …” —- Jól fogalmazta meg a bukott, nemzet züllesztő rendszer talpnyalóinak ars poeticaját. Hazugságokkal tele kürtölni a sajtót, a hazugságokat minél többször és minél harsányabban ismételni kell, hogy megmaradjon a tömegek tudatában, vagy tudatalattijában, és a megfelelő alkalommal (választás) néhány tollvonásban eredményesüljenek.
    Erre megy ki a hazugságok permanens sora. A tények mit sem számítanak, a sárdobálás – mint tény – számít csak.
    Akinek rosszak az érzékei, és önálló gondolkodásra képtelen, befolyásolható, annak a „kabátügy” marad meg a fejében, az vezérli a kezét.

  • Ugy gondolom hogy tegnap velem történt dolgot el kell mondanom.Egyik ismerősömmel beszéltem aki közel 30 éve él kint Kanadában,amikor megkérdeztem hogy látta-e Mohácsival készült interjüt.Igennel válaszolt és közölte hogy most ott a cigányokat összefogó szervezetet vezeti és nagyot nevetett a szinészi teljesitményén!S egyetértettem vele,pedig nem láttam.Egy kérésem volna ha lehet legyenek szivesek a vele készült videót feltenni.Én is szeretném látni a szinészi teljesitményét.Láttom most is jól helyezkedett,amennyiben a hir igaz.Láttom hogy a kint élő magyarok egy része sem veszi komolyan!

  • Egy borsodi magyar

    Kedves Nyilas Misi! Mivel igazi kultúrembernek tűnsz az írásod alapján biztosan megengeded, hogy a továbbiakban is sok szeretettel várjalak a romák lakta településekre megtekinteni az üldöztetésüket. Hidd el, hogy nem a fajjal van problémán – mint ahogyan a szitkozódó, mocskolódó embereknek van önmagukkal -, hanem a faj többségének viselkedésével. Jómagam is dolgoztam együtt cigány kolléganővel, akivel a mai napig jó viszonyt ápolok; nagyra becsülöm pld. Lakatos Attila borsodi vajda tevékenységét, de meg kell gondolnom, hogy melyik iskolába íratom be a gyermekemet Miskolcon, ahhoz, hogy épségben hazajöhessen iskolából (mivel éppen szőke és kék szemű). Javaslom, hogy kicsit képezd magad ha véleményt akarsz nyilvánítani, ha pedig személyesen engem akarsz sértegetni (mert fogalmazásod erősen erre hajlott), akkor azt nyilvános keretek között, önmagad illetve a következmények vállalásával tedd! Csak, hogy tudd, jómagam egy két gyermeket egyedül nevelő családanya vagyok, aki igyekszik a gyermekeit az elfogadásra nevelni, de sajnos a támadások itt Miskolcon éppen ellenünk irányulnak. Mi sorba állunk a boltban, ahol a cigány tolakszik; mi várakozunk az orvosnál, ahol a cigány előremegy. Mi nem kapunk önkormányzati lakást, mert van keresetünk (havi 105.000 Ft), így mehetünk albérletbe; mi nem kapunk ingyenétkezést; mi fizetünk a könyvért, amit ő ingyen kap, aztán eltüzel.Én úgy látom, hogy én aki munkából próbálom eltartani a gyermekeimet sokkal hátrányosabb helyzetben vagyok. És végül engedd meg hogy zárógondolatként megosszam veled az alábbi interneten terjedő poént: „Amennyiben a cigarettára kivetett adó a cigizésről való leszoktatást kellene, hogy eredményezze,az alkoholra kivetett adónak pedig az alkoholizmus visszaszorítása lenne a célja, akkor az az érzésem, hogy a munkára kivetett adó lényegét egyedül a cigányság értette meg…”

  • kedves borsodi magyar

    On tuloz…a ciganyok nem kapnak ingyen lakast, segelyt is csak fel evig….a pofatlansaga butasagabol taplalkozik, elvadult, szocializalatlan, mert a penzt nem erre forditja az orban-kormany hanem a hatarontuliakra, akikre szamit a kovetkezo szavazasnal….adok onnek a linket

    http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/mar-a-diakok-kozott-is-van-a-es-b-allampolgar

    Amugy meg, ha en lennek az On helyeben es veszelyen ereznem a gyerekeimet a rossz szomszedsag miatt, elkoltoznek barmi aron! A mai magyarorszagi problemak nem fognak megoldodni, meg akkor sem, ha hirtelen jo iranyba kezdenenek munkalkodni az arra hivatottak, igy idonkent nekunk kell donteseket hoznunk a sajat eletunkben es merlegre tenni, mi fontosabb….

  • marmint a cigany pofatlansagara utaltam:)

  • Chris

    a figyelo egy szintiszta arja naci…rugjad ki please, kosz!:)

  • Kedves Nyilas Misi!Sok mindenben egyet szoktunk érteni,de nem értek egyet ahogy az ,,egy borsodi magyarral” teszi.Sajnos én neki teljes mértékben igazat adok.Igy van ahogy leirja.Sajnos olyan iskolában dolgoztam ahol a 80 %-a ők voltak,olyan helyen lakok ahol a város legszebb részére tették őket.Igen jöjjön ide s érezze nap mint nap a viselkedésüket.Ők az elsők és az utolsók akik learatják a keservesen megtermelt javakat,de nekik egy fü száluk nincs.Az iskolába is csak azért iratkoztak be mert a járandóságukat megkapják.Csapatokba járják a suhancok az utcát,félelmet keltve,minden hova becsöngetve,s ha az ember szól akkor bedobják az ablakokat,nekem a karácsonyfámat kivágták,leszedték a birsalmát,igy be vagyunk kamerázva és riasztóval .Sajnos nagyon nehéz velük együtt élni!/irhatnék keményebb dolgot is amit tesznek,de nem szalonképes/Igen mindenben az elsők.El kell jönni megnézni hogy milyen körülmények között élne itt,jobban mint a szegény magyarok akik dolgoznak,mindent elvállalva,mert őket nem lehet minden munka elvégzésére sem kötelezni,mert nem vállalják el.Mindnek személy és kis teherkocsi.Ez részemről nem rasszizmus,csak a tények közlése.

  • Egy borsodi magyar

    Kedves Nyilas Misi! Sajnos nem túlzok: Miskolcon a romák (keresettel nem rendelkezőek)önkormányzati bérlakást kapnak, illetve szíves figyelmébe ajánlom az u.n. Fészekrakó ügyet, mely szintén nagy port kavart a városban. Én is igényeltem önkormányzati bérlakást, de a „magas” keresetem miatt (több jut 1 főre 35000 Ft-nál) elutasítottak. Köszönöm a jó tanácsát az elköltözésre vonatkozóan, mát próbálkoztam pályázatokkal. Sajnos egy 40 feletti két gyermekes édesanya jelenleg örül ha (viszonylag) állandó munkahellyel rendelkezik, és a munkáltatók sem különösebben kapkodnak utána. Ráadásul a nyugodtabb, biztonságosabb országrészekben nem tudnék a keresetemből lakást bérelni, amellett, hogy két gyermeket etetek, iskoláztatok. A külföldre költözés eszembe sem juthat: ugyan hogyan tudnék annyit összespórolni amennyi egy repülőjegy ára? Itt senkinek nem könnyű a helyzete, de vannak akik megpróbálnak dolgozni a pénzért, és vannak akik inkább segélyért állnak sorba a hátrányos helyzetükre hivatkozva. És valóban nem túlzok: itt nagyon meg kell gondolnunk merre sétálunk, hová járunk iskolába, és lelakatoljuk-e a mozdítható tárgyakat az udvaron. Bizonyára Ön jóval barátságosabb környéken él, így tiszta szívemből javaslom Önnek: a mérleg mindkét serpenyőjét vizsgálja meg és ezután kiáltson rasszizmust.

  • Jimbo, így lenne, ha Magyarországon csak munkaképes korú emberek élnének. Elfelejtkeztél a kb 1,5 millió gyerekről és akb 3 millió nyugdíjasról.

  • egy borsodi magyar

    es kifelejtette, hogy vannak, akik nem kapnak munkat es olyan sok ido tellik el ebben a munkanelkulisegben, hogy tulajdonkeppen a kepesseget is elvesziti arra, hogy munkaba alljon, hiszen a legegyszerubb kepessegeket igenylo munkahoz is fizikailag nagyon jo eroben kell lenni es minimum 8 altalanossal kell rendelkezni…ennek a rendszervaltasnak mindenkeppen a vesztesei es az On helyeben en inkabb a tendenciatol felnek, mert attol, hogy ok kezdtek a sort, fejezodhet ez be a nagyon tanultakkal, kepzettekkel is, csak azok lelepnek….ami senkinek nem erdeke…ezert kene megerteni, hogy itt alapjaratban nem a ciganyokkal van baj, az aljas rosszindulatu ragalom, hogy ok eleve nem akarnak dolgozni, a szocializmusban dolgoztak! en emlexem! es iskolaba jartak! tehat a gond azzal van, hogy a rendszervalto partok vagy akarnak valamit csinalni, de eddig keptelenek voltak tapasztalat hijan, vagy nem is akarnak megfelelni az elvarasoknak (bar valljuk be valasztasok elott nem igazan fogalmazodtak meg elvarasok es annak meg is felelnek maradektalanul fideszek), csupan meggazdagodni…ennek issza a levet TOBBMILLIO MAGYAR, nemcsak a ciganyok…mindenkeppen le kell valtani orbant!

  • Na Nyilas Misi és Geyza személyében megint megszólalt a kinti,sötét,hazaáruló és bunkó „értelmiségi”,Ők a legsötétebb romák szintje alatt vannak……..
    Örülök,hogy egyre több normális hozzászólás van,ez is bizonyítja, hogy folyamatosan hazugságokat röfögnek….
    Persze akinek más véleménye van az fasiszta,antiszemita,
    szélsőséges és hülye……
    Sürgősen forduljanak orvoshoz,bár lehet,hogy késő….
    Na megyek.mert most kezdődik az X faktor és képzeljék
    Oláh Gergelynek drukkolok(pedig cigány!!)őstehetség,normális
    családi életet él 2 gyerekkel,nem issza el a pénzét,nem fosztogat,pedig szerény körülmények között albérletben él.(sokan drukkolnak neki!!!)
    Na ha még egyáltalán képesek rá gondolkozzanak el ezen!!!!
    Nem a zsidókkal,nem a cigányokkal van baj,hanem közülük
    azokkal aki buták,aljasak és a hazájuknak ártanak,de
    szerencsére itthon nem csak ilyenek vannak.
    Na be lehet dugulni…..

  • borsodi magyarnak: néhány évvel ezelőtt az index politikai fórumára a jó sok hozzászólást megért cigányos topikba valaki felírta, hogy a vállalkozásába recepcióst keresett. minden szempontból a legjobb egy diplomás, több nyelven beszélő cigánylány volt, mégsem őtt vette fel, két okból: először, mert a megrendelői jó része visszafordulna a kapuból, ha ott egy cigánylányt látna, másodszor, mert ha valami miatt el kell bocsássa, attólfél, a nyakára megy a lány családja és bosszút áll. Na most, ha diplomával és nyelvvizsgával nincs esélye egy cigánynak munkát találni, akkor hogyan várunk tőle integrációt?
    Az szellemi leépülés, amiről Misi beszél valós: aki hosszabb ideig nem tud munkát vállalni, egyre kevésbé lesz képes arra, hogy dolgozzon. Erre a szomorú sorsra jutottak származástól függetlenül a középkorú ipari munkások a rendszerváltás után…. és a cigányokat is sikerült két évtized alatt kétszáz évvel ezelőtti állapotba visszalökni.

  • Jimbo!
    Én az ehhez a cikkhez írt előbbi hozzászólásomban említettem
    Szögi Lajost a tanárt,csak biztosan elkerülte a figyelmét.
    De nekik az nem számít,hogy a cigány gyereket felügyelet
    nélkül
    kiengedték az utcára és Szögi kocsija elé szaladt,aki
    nem tehetett róla,fékezett és rögtön kiugrott megnézni a gyereket,akinek az ijedtségen kívül semmi baja nem történt,de mert ilyen rendes volt agyonverték…….
    Ez a kinti norma szerint teljesen természetes.Hát ennyi….

  • Egyébként,művész,muzsikus,egyéb vállalkozó,valamint kispénzű
    becsületes cigányokat ismerek akiket semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem ér,vajon miért.
    A mi házunkban is van ilyen család és mindenkivel jó viszonyban vannak!
    Ez érdekes nem?

  • Boda

    akkor most feltehetoen szamodra nem meglepo velemenyt fogsz tolem latni megint…a Szogi Lajos nem volt annyira artatlan az o eseteben, mint a hatbalott ciganyok…a Szogi Lajos elsodort egy gyereket az uton az autojaval!? aki nem keresi a bajt, az lelassit, vagy megall, amig a gyerekek mar messzebb kerulnek tole…itt Kanadaban a hateves gorkorcsolyaval megy az iskolaba egyedul! es nem rettegve figyeli, mikor jonnek az autok, hanem megy….ES AZ AUTOSNAK KUTYA KOTELESSEGE VIGYAZNI RA! o ezt tudja is, ebben a biztonsagban nott fel (johat kisvarosrol beszelek es nem Torontorol, annak is nyilvan megvannak a sajatsagos szabalyai)! ha Szogi Lajos hozzaert az autojaval a gyerekhez, akkor nem volt eleg ovatos! ettol persze meg lehetett rendes es nyilvan, a ciganyok reakcioja teljesen elfogadhatatlan es aljas, DE OK MAR REGEN MEGKAPTAK A BUNTETESUKET!!! azok meg meg mindig nem, akik a valoban teljesen artatlan ciganyembereket lemeszaroltak…eshat Szogi Lajos nem pelda igazan semmire, legalabb ilyen kegyetlen gyilkossagokat kovetnek el melymagyar senkihazyk is…lasd a neveloanyja altal meggyilkolt 13 eves…
    egyebkent abban tokeletesen egyetertek, hogy nem a melymagyarokkal van baj, csak amelyek butak, aljasak es artanak a hazajuknak, pont a tefajtad boda…

  • Kedves drágajó Boda Marcsa
    Miért vagyok én hazaáruló ?
    Mert kritizálom az Orbán kormányt ?
    Nekem az Orbán kormány nem a hazám !
    Vagy mert rühellem a magafajta nácikat , akik miatt egyszer már majdnem odalett az ország ?
    Maguk sem a hazám nekem.

  • Nyilas nem én vagyok aljas és hülye hanem te
    Szita Bence ll éves volt és a mostohaanyját le is csukták a két társával együtt,valamint a saját gyerekét is az apjának illetőleg a volt férjének ítélték.Egyébként cigány támadásokért, illetőleg gyilkosságokért is leültetik a magyar bűnözőket,ha a nyomozás során megtalálják őket és
    bizonyítékok is vannak.!
    Minden bűnözőnek felelnie kell a törvény előtt a tetteiért,
    vallás és faji hovatartozástól függetlenül.
    Szerencsére így történt Németh Gábor (David Moise) izraeli-
    magyar kettős állampolgár esetében is ,akit itthon már több bűncselekmény miatt kőröztek és Thaiföldön két magyart kegyetlenül megölt!!!Erről miért nem írtok…..?
    Elkapták és szívből örülök,hogy kint halálra fogják ítélni és nem adják ki,mert itthon SAJNOS…nincs halálbüntetés és életfogytiglannal(az sem tényleges)megúszná!.Hát maradjunk annyiban,hogy vallástól,fajtól függetlenül vannak bűnözők,akiket el kell kapni és elítélni!!!!!

  • Ja és nem az itthoniak ártanak a hazájuknak,hanem akik
    a jómód miatt elhagyták mert
    itthon nem tudtak érvényesülni,
    vagy esetleg annyira hülyék!Kint az árulásból is meg lehet élni…..
    Remélem mindenki megkapja ami jár,csak idő kérdése!
    Na pá okoska….

  • hulye boda

    CSAK AZOK ervenyesulnek idegenben, akik otthon is! Az ilyen lepcsespofaju semmirekellok, mint maga meg otthonrol ugatnak, mert mozdulni sem mernek onnan, hiszen tudjak, a kutyanak se kellenenek…es ez igaz is….csakhogy egyszercsak orban is rajon, hogy a magafajtajabol nem tud majd jol megelni!

  • Tuske!
    Nem ertem a HOZZAM intezett mondatodat.Vagy demensiad van? estleg megtevedtel?

  • Akkó többé nem is gyössz Boda ?
    Hallelujja HALLELLUJJJAAAA…

  • Boda Marcsa. el nem tudod képzelni, mennyire örülök, hogy legalább te megtaláltad a számitasaidat MO-on, és saját erödből, no meg képességeid utján meg tudsz élni, sőt érvényesülni is. Mi, akik nem tudtunk érvényesülni, (no meg nem is nagyon hagytak), kénytelenek voltunk elmenekülni, és azt a szerény tudásunkat, képeségeinket, megpróbáltuk itt külföldön gyümölcsöztetni. Képzeld, sikerült.

  • Kopacsi!
    Hogy nem szegyelted lirni a fenti hozzaszolasodat Bodahoz? Mikor probaltaltal te boldogulni Mo.-n???
    Vagy most hazudtal, vagy az eddigi irasaid egytol-egyig hazugsag. Azonkivul, hogy ezek szerint nem politikai menekult voltal/vagy, csak megelhetesi.

  • Bocika az Isten Ostora szerepében.
    MEgint helyre tett egy tévelygőt.
    Tisztára mint egy erkölcs-nénike az Üdvhadseregből.

  • Nagyon szánalmasak egyesek,de továbbra is figyelemmel kísérem a hülyeségeiket,mesterkedéseiket,mert itthon
    ilyen szinten sem írni,sem hozzászólni nem lehet…..
    és szerencsére alacsony a vérnyomásom,meg reklám alatt,vagy ha nincs jó film akkor ez is megteszi,noha nem tartozik az igényes időtöltéshez,kivéve a hozzám hasonló véleménnyel
    rendelkező intelligens, szintén „fasiszta,antiszemita,rasszista,bérenc” hozzászólókat, akik
    merészkednek véleményt nyilvánítani a „nagy demokratáknak”.
    Aki igazi tudással és rendes diplomával rendelkezik az itthon is tudott érvényesülni „árulás és jellemtelenség”nélkül is,az más kérdés,hogy ma nekik sem könnyű,de megpróbálnak mocsok nélkül bár szerényen,de tisztességesen élni!

    is

  • Tüske Zsófia

    JIMBO

    2012 december 13
    5:01 du.

    Tuske!
    Nem tudtam,hogy Mo.-n 70%-os a munkanelkuliseg.Koszi az informacioert. Ezt jo tudni.

    Erre válaszoltam, kedves Jimbo. De ha már a magad által leírtakra sem emlékszel, nem engem érint a demenTia. (ha már latinozunk…)

  • Tüske Zsófia

    …ja és Jimbo, ha még így sem emlékeznél az összefüggésre: Magyarország lakosai nemcsak munkaképes korúakból áll. Vannak gyerekek és öregek is, összesen kb 4 és millióan. így a százalék értelemszerűen nem 70.

  • Szilyasztok!

    Haaa, nemtom… Ugy lacccik egyesek nem tudjak mit jelent az, hogy „politikai menedekjog”.
    Ugyanis Kanada ilyeneket fogad el menekultkent. A „gazdasagi menekult” nem menekult. Akkor sem, ha visszaterve ehenhal.

    Ahhoz pedig hogy politikai menekult legyen, az illetonek be kell bizonyitania, hogy az utobbi 5 evben allami szinten uldoztek, vagy megkulonboztettek – es ugye ez utobbit negativ iranyban.
    Na es itt van a bokkeno: Magyarorszagon ugyan a ciganyok meg vannak kulonboztetve az allam altal, de a pozitiv iranyban (ingyenes egyetem… stb) vannak megkulonboztetve, es az allam nem uldozi oket. OK, ott vannak a Gardas orultek meg a tobbi, de ezek nem az allam kotelekebe tartoznak.
    Tehat tkp Canada sajat torvenyeit rugja fel, ha ad nekik menedekjogot, es bizony eleg sokan meg is kaptak 2000 ota. Eleg rendesen vissza is eltek vele egyesek.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe olyan szép képet festett a hazai cigányok helyzetésről, hogy azt kell javasoljam, jöjjön haza, költözzön be egy cigánytelepre és élvezze a pozitív diszkriminációt, amiben a ők részesülnek.

  • Arrol probaltam irni, hogy Kanadanak miert nincs elfogadhato oka arra, hogy a Magyarorszagrol jovo „menekulteket” elfogadhassa menekultkent.

    Mint irtam, a melyszegenyseg nem politikai ok.

    Tessek elobb elolvasni amit irtam es utana valaszolni ra.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva!
    Tudom, hogy nincs szuksege az EN tamogarasomra, de megis ide KELL irnom, hogy egyetertek Onnel.
    Canadai vezetok rajottek, hogy azzal, hogy „MENEDEKET” ad
    azoknak akiket nem illet meg, nem lehet a demokraciat „jatszani”, mert semmi koze hozza. Nem beszelve arrol, hogy mennyibe kerul. Persze ezzel elismerik, hogy eddig tevedesben voltak, ami igen koltseges tevedes volt.

  • Kedves Jimbo!

    Eleg sokba kerultek, sajat szememmel lattam. De az meg csak hagyjan. Mennyibe fognak meg majd ezutan kerulni! Termesztesen tisztelet azoknak akik becsuletes munkabol elnek meg Kanadaban.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe

    hulyesegeket hordtal ide, ha tudnad mi van otthon, ilyen baromsagokat szegyellnel idefirkalni….ha valakinek 15 eve nincs munkaja a borszine miatt, az nem politikai ok? es valoban annak kovetkezmenyekent ehenhalni van joga, mert ha ezek utan elmegy lopni, az meg a vereben van ugye? szerinted a kanadai szegenyemberek miert nem kenyszerulnek elmenni rabolni? mert a kormany ugy osztja el a kozpenzt, hogy azoknak is jusson, akik elesettebbek…nem azert, mert okosabbak, ugyesebbek na es persze genetikailag magasabb rangu faj, mint a ciganyok…hanem azert, mert itt ugyelnek arra, ha munkakepes vagy elmenj dolgozni es ne feketen kapd erte a fizetest, magyaran itt nem tudnad elsumakolni az adot, ezert tellik munkahelyteremtesre, fejlesztesekre, az elesettekre stb…ha a kormany nem ert a gazdasaghoz es dilettans dontesei kovetkezmenyekeppen tomegevel valnak munkanelkulive az emberek es nemcsak ciganyok, akkor az politikai ok egyertelmuen…

  • Moshe

    de ami ennel is szornyebb, ahelyett, hogy felvallalnak, hogy nem ertenek semmihez, megneveznek, kijelolnek nepcsoportokat, a problema okaul es a sok barom, higfosle agytartalmu faszok elhiszik, mert mennyivel konnyebb mindig masokat okolni, fegyvert ragadnak es csak siman lelovik oket, fenyegetik oket, molotov koktelokat dobalnak a hazaikra, kertjeikbe….szerinted? es most ne kezdd sorolni, hogy ok mifele bunoket kovetnek el, mert azokat bunozoknek hivjuk, akik pedig felelmukben idemenekulnek, azok tobbsege nem bunozo…csak cigany, magyar, zsido, buzi, vagy ami tetszik…

  • Figyelő
    2012 december 14
    11:16 de.

    „A cikk írója kihagyta sajátmagát a CBC műsorából, ahol Ő is felszólalt.
    Öszintén állitom, hogy ilyen nyilvános hazaárulást még nem láttam!”

    Mégis, mi az amin meglepődtél, kedves Figyelő?

  • Nyilas!
    Miert nem szolsz a rezervatum lakoirol???Kb. a ciganyokkal egy szinten vannak Canadaban is meg USA-ban is. Es nehogy letagadd, mert 98-ban meg ez fenn allt.Nen hiszem, hogy azota sokat valtozott volna.

  • Na, fussunk neki mégegyszer a kanadai menedékjognak. Tehát, az számit menekültnek, aki hazáját elhagyva, fél oda visszatérni, mert faja, nemzetsége, neme, politikai véleménye, vallása, sőt még nemi beállitottsága miatt is üldözésben lenne része, és attól az állam nem hajlandó vagy nem képes megvédenie.

    Ha tehát valakit azért nem foglalkoztatnak; vagy kapnak lakást, esetleg meggátolják, hogy a fenti okok miatt nem járhat iskolába, vagy ott mellözés éri, ha megfelelő orvosi ellátásban, kezelésben a fentiek miatt hátránya származik; ha a rendör megállitja, és ok nélkül vádolja, és zaklatja; ha az őket, a fenti okok miatt támadókkal szemben a rendörség nem tanusit megfelelő védelmet nekik, az bizony halmozottan űldözésnek számit.

  • Drága Jimbókám, én 19 évesen jöttem el Mo-ról, mert ott nem hagytak élni. Azóta viszont itt Kanadában szépen érvényesültem, családot alapitottam, felneveltünk két gyermeket, diplomát adtunk a kezükbe és boldogan élünk egy családi házban, a fiam és családjával, a munkánk után szerzett nyugdijunkból. Ennyi. Miért kéne nekem ezért szégyelni magam? És mi a baj azzal, ha én örülök annak, hogy Boda Marcsa megtalálta számitásait MO-on és Ő ott él boldogan?

  • Jimbo, ha részletesen akarsz rólam tudni, fordulj nyugodtan a Pannonia könyvesbolthoz, mindkét nyelven árulja az önéletrajzomat.

  • Dakota, én abban a CBC interjuban nem láttam, hogy akárki is árulta volna a hazát. Azt láttam és hallottam, hogy kritika érte a ház elejét. Látom, gondok vannak a fogalmakkal.

  • Kopácsi
    2012 december 17
    11:42 du.

    kopácsi, ha problémád van az írásjelek ismeretével, arról nem én tehetek. A Figyelő hozzászólásából idézett véleményével kapcsolatban pedig szerintem fordulj hozzá, ha kérdésed van, biztos szívesen segít neked.

  • Dakota, az egyáltalán ne zavarjon téged, hogy a CBC interjunál nem volt irott szöveg, tehát nem igen lehetett problémám az „irásjelek ismeretével”. Figyelő pedig nem ismeri a menekültügyi törvényeket és csak beszél bele a nagyvilágba. Mint volt Menekültügyi Biró, talán van valami kevés tudásom erről a témáról. Nem gondolod?

  • Kopacsi!
    Mar nyilatkoztam arrol, hogy minek tartalak, de ha ragaszkodsz hozza ujra elismetlem: beepitett ugynoknek tartalak.(ismertem ilyeneket,kettot is).Persze mindjart hozzateszem,hogy ez a gyanu,mert csak gyanu, az itt kifejtett es egyebbkent ismert KOZSZEREPLESED-bol ered.
    Errol nem en tehetek.
    Az ,hogy neked jol ment/megy, nem indokolja viselkedesed.
    Annal jobban a fentebb emlitett indok.
    „Jo hazafinak nehez lenni, nem lehetetlen”.Kar, hogy ez neked magas.

  • Kopácsi
    2012 december 18
    12:20 du.

    kopácsi, neked komoly szövegértési problémád van. A válaszod a legjobb bizonyíték erre.
    Fogalmad sincs, hogy miről van szó, te bergengóc vagy milyen önjelölt „kirájnő”.

  • Kedves Nyilas Misi!

    Aszondod, hogy: „ha valakinek 15 eve nincs munkaja a borszine miatt, az nem politikai ok?”

    Kanadaban ha valaki 15 eve nem dolgozott, senki sem akarja felvenni. Magyarorszagon sejtem, hogy ugyanez megy. Borszin altalaban csak urugy.
    Kanadaban nehezebb munkat talalni, ha nem beszelsz angolul vagy franciaul, mint Magyarorszagon borszin problemakkal.
    Probald meg olyanoknak bemagyarazni ezt a 15 eves borszin dolgot, akik se Magyarorszagon se Kanadaban nem eltek nehany evtizedig.

    > es valoban annak kovetkezmenyekent ehenhalni van joga, > mert ha ezek utan elmegy lopni, az meg a vereben van
    > ugye? szerinted a kanadai szegenyemberek miert nem
    > kenyszerulnek elmenni rabolni? mert a kormany ugy
    > osztja el a kozpenzt, hogy azoknak is jusson, akik
    > elesettebbek…nem azert, mert okosabbak, ugyesebbek na

    Misikem, te melyik orszagban elsz? Magyarorszagon ugyanugy adnak cocjalis segelyt a raszoruloknak, mint Kanadaban. Albertaban – ahol en elek – (no es a magyarorszagi olvasok kedveert hadd mondjam el, hogy Kanadaban a provincialis allam adja a cocjalis segelyt) egy egyedulallo szemely kap 630 dollar cocjalis segelyt. Ebbol el kell dontenie, hogy enni akar, vagy lakni valahol, a legocsmanyabb korulmenyek kozott, mert ma mar egy luk (bachelor lakas) is 1000 dollar korul van. Hadd tegyem hozza, hogy ha nincs az illetonek bejelentett cime, nem is kaphat cocjalis segelyt. Ami azt jelenti, hogy a raszorulok 90-99%-a egyszeruen nem kaphat cocjalis segelyt. Tehat marad az utca es a koldulas.
    Ha van a cocjalis segelyt keronek hazastarsa, es/vagy gyereke, akkor kicsivel tobbet kapnak, de akkor is altalaban az apuci tolvajlasbol, lopasbol, betoresbol, anyuka pedig prostituciobol fedezi azt, amit a szerinted annyira adakozokedvu kanadai provincialis allam nem ad meg nekik.

    Te kit probalsz meg hulyiteni Misikem? Emmar 27 eve Kanadaban lakom, es ugyanannyit eltoltottem Magyarorszagon is elozoleg.

    ” … mert itt ugyelnek arra, ha munkakepes vagy elmenj dolgozni ”

    Igy van. Azert adnak neked 600 dollart egy honapra, hogy ne tudj abbol megelni, kenytelen leszel elmenni dolgozni 1200-ert. Csakugy, mint Magyarorszagon, ahol adnak neked 30 000 forintot, amibol meg a vizszamlat sem tudod kifizetni. Mi a kulonbseg a ket orszag kozott ilyen teren Misikem?

    ” es ne feketen kapd erte a fizetest, magyaran itt nem tudnad elsumakolni az adot, ezert tellik munkahelyteremtesre, fejlesztesekre, az elesettekre stb…”

    Ezt a zoldseget nekem irtad, vagy a Magyarorszagon rekedt hazafiaknak? Az igaz, hogy Magyarorszagon mindenki feketezik, tobbek kozott azert is olyan csodas a gazdasagi helyzet. De azt a butasagot, hogy Kanadaban nem lehet elsumakolni az adot, azt valaki olyannak meseld el, aki most lepett le a falvedorol.
    Na es akkor meg hadd tegyem hozza, hogy amit te munkahelyteremtesnek hivsz, az az adofizetok penzenek elpocseklasa, atmeneti, legtobbszor csak fel evre valo munkahelyek teremetese, ami tobbe kerul, mintha csak siman adtak volna mindenkinek emberszamba meno segelyt.

    No es mit adnak itt Kanadaban az „elesetteknek”? (Fent irtam mar…) Avagy vannak mas elesettek is? Egyaltalan kik azok a kanadai „elesettek”?

    > ha a kormany nem ert a gazdasaghoz es dilettans
    > dontesei kovetkezmenyekeppen tomegevel valnak
    > munkanelkulive az emberek es nemcsak ciganyok, akkor
    > az politikai ok egyertelmuen…

    Gazdasgpolitikai ugy, semmi koze ahhoz, hogy valakit uldoznek a velemenye miatt. Misikem neked valaki olyat kell kifogjal az ilyen bugyuta hozzaszolasaidhoz, aki se Magyarorszagot, se Kanadat se a nemzetkozileg elfogadott menekultugyi kerdest nem ismeri egyaltalan.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Kopacsi!

    Aszondod, hogy:
    ” … Ha tehát valakit azért nem foglalkoztatnak; vagy kapnak lakást, esetleg meggátolják, hogy a fenti okok miatt nem járhat iskolába, vagy ott mellözés éri, ha megfelelő orvosi ellátásban, kezelésben a fentiek miatt hátránya származik; ha a rendör megállitja, és ok nélkül vádolja, és zaklatja; ha az őket, a fenti okok miatt támadókkal szemben a rendörség nem tanusit megfelelő védelmet nekik, az bizony halmozottan űldözésnek számit.”

    Kezdesz Nyias Misi lenni.

    Te azt mondod, hogy menekultugyi biro voltal. Uristen… ezert van ennyi idiota ebben az orszagban? Te tehetsz rola egyedul? Hany bull shitter-t fogadtal el?

    Konyorgom, ha *egy* civil, vagy *egy* rendor megkulonboztet egy-egy ciganyt, az nem jelenti azt, hogy az *allam* kulonbozteti meg oket. Magyarorszag *allama* pedig vedi a kisebbsegeket, azok jogait.
    Erted a kulonbseget az egyen es az allam kozott?

    Szuzmariam, neked megengedtek, hogy eldonstd ki johet Kanadaba? Asszem itt az ideje, hogy megszokjek innen is.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Moshe, itt Québecben pont ilyen reklámok mennek a tv-ben (2 angolul, 2 franciául) hogy ne számla nélkül/feketén, azaz under the table, vagyis adófizetés nélkül fizessük ki a házfestöt, az autoszerelöt, stb, stb, ha továbbra is azt szeretnék hogy legyen 7 dolláros garderie, medicare mindekinek, stb stb.

  • Moshe Akiva
    2012 december 18
    7:06 du.

    Jó kérdés, Moshe, több, mint elgondolkodtató.

  • Idézet : 27 évet kanadàban és 27 évet Magyarorszàgon eltöltött ember véleményéböl: a kedves Moshe irta:aki àllitolag nem rasszista és természetesen nincsenek elöitéletei:
    „Ha van a cocjalis segelyt keronek hazastarsa, es/vagy gyereke, akkor kicsivel tobbet kapnak, de akkor is altalaban az apuci tolvajlasbol, lopasbol, betoresbol, anyuka pedig prostituciobol fedezi azt, amit a szerinted annyira adakozokedvu kanadai provincialis allam nem ad meg nekik.”
    Moshe:aki igy gondolkodik,mint maga, és ezt meggyözödéssel hangoztatja: az bizony az anyatejjel szivta magàba a rasszizmust,a fajgyülöletet,az elöitéleteket.Élhet maga akàrhol, mindig fog talàlni magànak a tàrsadalombol olyan réteget, akin a gyülöletét és frusztràltsàgat kiélheti.
    Méghogy mindenki aki szociàlis segélyt kap, mellékesen betörésböl vagy prostituciobol egésziti ki az alacsony összeget…valoban itt az idô, hogy megszökjön innen, de akàrhovà megy -menne, mindenhovà magàval viszi az elöitéleteit. Ajànlanàm, hogy alijàzzon, de a multkor valamelyik elbeszéléseben itt mesélte, hogy nem fogadtàk be Izraelbe..ugyhogy marad a klasszikus Kohn bàcsi féle kérdés:
    nincs-e egy màsik Globusz.

  • Kedves Moshe!
    Mar elcsepltte valik, hogy egyetertek, de megis ideirom, mert akik tajekozatlanok, hajlamosak kopacsi,nyilas feleknek hinni. Valamikor(60-as evekben)ha valaki dolgozott egy evben 6 honapot, akkor kaphatta 6 honapra a segelyt. Ha kozben az employment office ajanlott valami munkat es nem fogadta el paciens, mert kevesbbet fizetett, mint a segely, akkor megvontak a kifizetest.
    A CPR vagy CNR 88 centes orabert fizetett a palyamunkasoknak. Ott lehetett leghamarabb munkat kapni.
    Nem kell mondjam miert.
    Persze egy Mo.-n elo emberrel mindent el lehet hitetni, kulonosen, ha olyat irnak, amit az szeretne hallani.Ezrt es csak ezert irogatok ide, hogy ne tudjak teljesen felrevezetni az otthoniakat
    Kadareknak volt egy „hazacsalogato” lapjuk(60-as evek),
    amit Canadaban is arultak. Ezeknek meg van a Canadaba „csalogato” lapjuk.

  • Nemtom, nekem nem az jött lett mintha Moshe azt akarta volna mondani hogy mindenki, aki segélyt kap, az lopással meg prostitucióbol egészíti ki…..értem én a lényegét, amit akart mondani, és szerintem egyáltalán nem rasszista.

    Ma már van internet meg mindenféle szervezet, nem lenne nehéz utána nézni hogy ki milyen múltat hagy maga mögött, nem mint Csatáry L. idejében. Szerintem sok roma itt jó új éltetet tudna kezdeni, én hiszek az új kezdetekben meg hogy egy új környezet az sokat segit, és főleg a gyerekeknek lenne jó itt az iskolába, ahol a sok más szinű, nemzetiségű gyerek közt nem tünne fel nagyon. De ahogy nem szabad abból kiindulni, hogy minden roma lop, ugyanúgy nem szabad átesni a ló másik oldalára és mindenkit csak úgy beengedni és segélyt adni, csak azért mert ö azt mondja, hogy öt üldözik. Mert az érem másik oldalán ott vannak azok a romák, akik pld Torontóban 2 hete lopkodtak dépaneurökben meg akik embercsempészettel foglalkoznak, stb. Természetesen, nem minden roma csinálja ezt, de ugy mint hiba lenne azt mondani, minden roma ilyen, úgyanúgy hiba azt gondolni hogy ez csak egy-két kivétel. Sokkal komplexebb a probléma.

    És szívesen látom itt a romákat, de azt azért nem értem, mint magyar állampolgárok és így európai unió tagok, mehetnének bárhová, Dániátol Olaszországig, de mégis inkább ide jönnek mint menekültek.

    Ezt problémát egy 20 perces CBC riportban egyszerűen nem lehet alaposan megvizsgálni, bemutatni. Továbbá nekem gyanus hogy mindig csak a legszegényebbeket, szakadtabbakat és diplomásokat mutatják, és szinte senkit az úgymond középosztálybol, a profi zenészeken kívül (mert vannak), és miért nem szólaltatnak meg valakit pld a Roma parlamentből meg a többi roma szertevezetek, akik velük foglalkoznak, meg az iskola tanárokkal?

    http://www.romaparlament.hu/szolgaltatasok/index.rp.html
    http://www.errc.org/

  • bocs, tele hibával, de hát ez már igy megy amikor az ember magyarra állitja a francia billenytüzetet és egyébként nem járt magyar iskolába

  • Mose, ez nem az én véleményem. Ez a menekülteknek számitó egyének definiciója a Kanadában is. Vitába akarsz szállni a törvénnyel? Nosza, irjál a képviselődnek, és reklamálj.

    De ha így könnyebb, akkor leirom neked pontosan angolul is: „Convention Refugee” means a person who
    by reason of a well founded fear of persecution for reasons of race, religion, nationality, membership in a particular social group or political opinion,

    is outside the country of his nationality and is unable or, reason of that fear, unwilling to avail himself of the protection of that country….

  • Moshe, már megbocsáss, de a rendör mindig és mindehol a fenálló hatalmat képviseli, és ha nem képes megvédeni az állampolgárokat a személyében ért rasszista eredetű inzultust, akkor az a személy igenis üldöztetésnek van kitéve. Arról már nem is beszélek, hogy mi van akkor, ha a rendör követi el ugyanezt. Ezek jogi fogalmak, ha ez magas neked, fordulj mindjárt szakértőhöz is.

  • Dakota, nagyon fájhat neked, hogy nem engedlek be Gelbergóciába. Az egy kiváltságos hely, ahova csakis meghivásra lehet belépni. És te és társaid nem érik el a megfelelő nívót ehhez.

  • Az Annamaria szerint rasszista az, aki ismeri a kanadai szegenyek eletmodjat.

    Nem ertem, hogy mi ez a rasszistazas itt is? Jo, OK, eszrevettem, hogy ez egy bolsi lap es a legtobb hozzaszolo szinten bolsi (igy vagy ugy) de azert nem kene igy reflexszeruen lerasszistazni mindenkit, akinek kicsit is elter a velemenye a mi velemenyunktol.

    Eloszoris nem azt irtam, hogy minden cocjalis segelyen elo kanadai lop, vagy prostitualt, masodszor pedig itt Kanadaban nincs nemzetseghez, vagy torzshoz, se borszinhez kotve a melyszegenyseg. A fehertol a feketeig minden szinben talalsz beloluk boven. Mondjuk talan az indianok korebol van a legtobb, legalabbis itt Edmontonban. De ez nem jelenti azt, hogy gyulolom az indianokat. Pl. az utolso alkalommal, amikor novel voltam pont egy aranyos kis indian no volt a tettes. Remelem ez eleg bizonyitek. 🙂

    Ha akarjatok, gyertek el ide es en bemutatom nektek azt a fiatal feher lanyt (van egy 4 eves kislanya), aki a kedvenc bar-omba jar hapsikat felvenni a cocjalis segely mellett. Meg az arat is tudom: Potom 60 dollarert barmit megtesz neked.

    Meselhetnek arrol a fiatalemberrol, aki megnyugtatoan kozolte velem, hogy mivel en jot tettem neki, o is jot fog tenni nekem. Egy hettel kesobb betort a kocsimba es kilopta a radiot. O, a felesege es a kisbabajuk is cocjalis segelyen voltak.

    No es tudnek meg meselni boven. Evekig eltem a szakadt negyedben.

    No es, kedves Annamaria en azert nem Alijazok, mert az izraeli kormany gerinctelen, gyava seggfejekbol all. Ma mar odaig jutottak, hogy nem csak a haborut, de mar egy csatat sem mernek megnyerni.
    Remelem nem banja, hogy megkerdem: Magacska miert nem Alijazik?

    Udv;
    Moshe

  • Oh ja… es koszi Jimbo! 🙂

  • Kedves Kanadai!

    En orulnek, ha annyira menne az angol nekem, mint neked a magyar. (En se tanultam angolt iskolaban.)

    Kedves Kopacsi!

    Amit bemasoltal kihagy valamit:

    “Convention Refugee” means a person who
    by reason of a well founded fear of persecution for reasons of race, religion, nationality, membership in a particular social group or political opinion,

    is outside the country of his nationality and is unable or, reason of that fear, unwilling to avail himself of the protection of that country….

    OK, szoval mi az amit olyan gondosan kifelejtettel a szovegbol? Csak nem az, hogy a szokesben levo orszagban nem szamithat vedelemre, mert allami szinten uldozik ot? Pl a Magyarorszagrol Kanadaba jovo cigany esete, aki szerint neki a magyar allam nem biztosit neki semmi vedelmet, sot egyenesen uldozi ot.

    Hadd kerdezzem mar meg, hogy a Magyarorszagon elo ciganyok miert Kanadaba jonnek? Miert nem ruccannak at Ausztriaba es ott kernek menedekjogot? Nem lenne sokkal olcsobb a kirandulas? En pl. annak idejen Ausztriaba mentem es meg aznap bevonultam a menekulttaborba. A ciganyok miert nem tudjak ezt megtenni? Jo OK, nem tetszik nekik Ausztria, akkor miert nem mennek Horvatorszagba, vagy Szlovakiaba?

    Udv;
    Moshe

  • Kopacsi!
    Ha azt gondolod,hogy angolul jobbnak tunik, amit irsz, akkor nagyon tevedsz. Minden nyelven(altalaban)tisztaban vannak az emberek, hogy mi menekult”status”.A ciganyok angolul is,magyarul is, de meg hottentottaul is gazdasagi/megelhetesi menekultek es nem politikaiak.
    Amit itt irsz a rendorrel kapcsolatban az vagy hazugsag(ehhez allok legkozelebb),vagy a „kutatasi” forrasaid hamisak, tehat hazugsagok, amit te szivesen beveszel es magadeva teszel, mert ez illik a ti kepetekbe.
    Azt a rendor dolgot valoszinu az amerikai filmekbol(esetleg tapasztalatbol) veszed. Azok voltak ilyenek a negerekkel. Mar ott sem divik annyira, mint akar husz evvel ezelott is. Ezzel tobb kart csinaltok magatoknak,mint hasznot.
    Kar,hogy nem veszitek eszre,pedig ugyan inteligensnek hiszitek magatokat.

  • Moishele, motek,
    -rasszista és elöitéletekkel teli ember az: aki kategorizàlja és felsorolja tételesen azt: és ugy, ahogyan maga ezt fentebb részletesen leirta. A példànak felhozott emberei akiket leirt-felsorolt:az hab a tortàn.

    -@Kanadai: igaza van: manapsàg màr le lehet mindekit informàlni, aki letelepedést kér ide. (Vagy akàrhova.) Kanadàban valoban tolerànsak (többségében) és jobban befogadjàk az un. làthato kissebbséget,sokkal jobban:mint az europai orszàgokban.
    – A lo-témàban :abszolut igaza van.Egyetértek.
    Bolseviki üdvözletem…

  • Moshe te faszkalap,

    definiald legyszives, ki a bolsi szerinted?

  • Kedves Annamaria!

    Az ugynevezett „petty crime” es az annal valamennyivel sulyosabb buntenyek szama evrol evre szepen szaporodik – igaz, a lakossag szama is. Vajon kik kovethetik el?
    Magacska csak nem abban hisz, a bolti lopasok tobbseget a gazdag vagy kozeposztaly tagjai kovetik el? De nem csak petty crime van, akad itt kabitoszerkereskedes, prostitucio is boven. Ezt is ugye mind a szuper-gazdag kanadaiak kovetik el, mert nem eleg nekik az a nehany milliard egy honapra, kell meg az az extra 6-800 dollar. Ezt ugye a Magyarorszagon rekedt kalandvagyoknak szanja bemeselni?

    Kedves Nyilas Misi!

    A bolsi meghatarozasa kb igy megy: Mindazok az orultek (megszallottak) akik szerint ok jobban tudjak, hogy nekem mi a jo es mit szeretek, mint en magam.
    Ide tartoznak a komcsik, a nacik, a Zoldek, egyes szocialistak (nem mind), az iszlamofasisztak es mas es vallasi orultek, valamint az anarchistak – hogy igy most elso nekifutasra emlitsek nehanyat.
    Oh ja… es mindazok az altalaban „baloldali demokratak”, akik ellenallhatatlan belso kenyszert ereznek ahhoz, hogy elkovessek az ugynevezett „social engineering-et”.

    A bolsik egyik kozos jellemzoje, hogy amint valaki nem ert veluk egyet, a „hitetlen Tamast” lerasszistazzak, vagy faszkalapnak hivjak. Nem ismersz itt a site-on olyanokat veletlenul, akik ezt csinaljak?

    A temarol is irva; azt hiszem mi mindanyian tudjuk, hogy a Magyarorszagrol erkezo ciganyoknak nincsenek igazi okai a politikai menedekjog keresehez. Az igaz, hogy feltehetoen a ciganyok tobbsege borzalmas korulmenyek kozott el ma Magyarorszagon, de ahhoz hasonlot itt Kanadaban is lehet talalni. Eleg elmenni egy-egy szakadtabb reszebe barmelyik kanadai nagyvarosnak, vagy egyik-masik indian rezervatumba.
    Errol jut eszembe, vagy 16-17 eve egyszer kitaxiztam egy indian not a Lethbridge mellett levo egyik indian rezervatumba. Amint lefordultunk az orszagutrol elem tarult a hely. Majdnem beletapostam a fekbe. Iszonyatos volt. Egyik-masik magyarorszagi putritelep ahhoz kepest kiralyi palotanak szamit. Ne is mondjam, hogy az indian no termeszetben akart fizetni a fuvarert es vegulis ingyen ment haza.

    Udv;
    Moshe

  • És mi azokkal a menekültekkel akiket valóban üldöznek és jogosan kérnek menedéket, ÉS egyben bünözök is (úgy otthon mint itt is)? (De ez nem csak a romákra vonatzik.)

  • Kedves Kanadai!

    A tobbsege azoknak, akitet valoban uldoznek, menekulttaborokban kotnek ki, de vannak olyanok is, akiknek nem sikerul es megolik.

    No es mint mindennel, ezzel is vissza lehet elni. Igy volt lehetoseguk 56-ban a magyar komcsiknak es koztorvenyes bunozoknek is megszokniuk azok mellett, akik valoban uldozottek voltak. A kanadai magyar hazakat meg talan mindig ezek a megbizhato jo elvtarsak vezetik.

    Vagy lathatod sajat szemeddel a muzulman invaziot. Ezeknek nagy reszet olyan arab vezerek uldoztek, mint Kadhafi vagy Mubarak, akik nem akartak bevezetni a Saria torvenyeket odahaza, es ezert a mi kedves kis muzulman bekeharcos elvtarsunk robbantgatott es/vagy lovoldozott odahaza. Persze, hogy uldozve lett a kis szive neki, de „szerencsere” Kanada befogadta oket is.
    Hogy jobban erezd magad emiatt, Nyugat Europaba es az USA-ba is jutott boven beloluk. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Moshe,

    volt egy urban legend (csak azért nevezem urban legend-nek, mert most nincs kedvem a számok után és cikkek után kutatni) miszerint több muzulmán nö (mert nem minden arab muzulmán és vice-versa) jött ide terhesen túristaként, itt megszülte ingyen a gyerekét valamelyik rokona/barátnöje medicare kártyáját használva, a gyereke persze automatikusan kanadai állmapolgár, majd amikor a gyerek nagykorú volt, az egész családot kihozatta. Ezért hozták azt be valamikor a 90es évekbe hogy a medicare kártyán kötelezö a fénykép (Quebecben, nem tudom a többi tartományba mi a helyzet).

    Szóval igen, vannak akik kihasználják a rendszert, mint mindehol.

  • Kedves Kanadai!

    En mar 15 eve vagyok rokkantnyugdijban. Az egyetlen magyar baratom a varosban egy melymagyar harcos. Kb ugy 10-12 eve, amikor o az egyetemre jart es nem volt neki ingyen fogorvos odaadtam neki a kartyamat, hogy megcsinaljak neki, amit kellett. Hala a jo Istennek itt nincs kepes egeszsegugyi kartya.

    Ami a muzulman barataimat illeti, bennuk azt szeretem a legjobban, hogy eloszor idejon hapsikam a kedvenc felesegevel, aztan amint megkapja az allampolgarsagot elvalik kanadai modon (ami semmit nem jelent a Saria torvenyek szerint), es „felesegul veszi” az otthonhagyott masodik feleseget, aztan attol is elvalik Kanadaban, es behozza a harmadikat es vegul a negyedik kis feleseget is. Utana aztan mind cocjalis segelyen elnek (no es meg ami mellette csurran-cseppen.)

    De volt itt szo olyan bekeharcosrol is, akit a ferje kuldott ide cocjalis segelyre. Anyuka alig birta el a testen azt a sok aranyat, amikor valamiert be kellett mennie a cocjalis segelyhez. Ez Torontoban volt, apuka Szomaliaban volt „commander” azaz egy warlord.
    Olyannal is talalkoztam itt, akit az apukaja kuldott ide, adott neki penzt, hogy nyisson egy kozepes meretu biznicet, es kuldje neki haza Szomaliaba a profitot, hogy apukanak sose fogyjon ki a loszer.

    Jo kis orszagba jottunk! :-))

    Udv;
    Moshe

  • Képzeljük el az alábbiakat: adott egy alapítványi (egyházi) középiskola, ahol a „hátrányos” helyzetűek gyermekei tanulhatnak. 98 % roma, a maradék 2 % olyan emberpalánta, akikkel egyetlen „normális” középiskola sem tudott mit kezdeni. Az egyházi (alapítványi) iskolák dupla annyi támogatást kapnak, mint az államiak. Külön támogatás jár annak, aki hátrányos helyzetűekkel foglalkozik. Tehát a „magyar” gyerek eleve hátrányos helyzetből indul.
    Az ide járó „tanulók” az alábbi tevékenységeket végzik (hatalmas társadalmi hasznot hajtva és munkalehetőséget teremtve ezzel):
    – wc-csészék összetörése
    – szaniter telepek ellopása
    – a füstriasztó eltömése, megrongálása, merthogy a hidegben sokkal szarabb dohányozni, mint a fűtött mellékhelyiségben
    – ingyen esznek az iskolában, cserébe kiborítják a kukába a szerintük nem megfelelő ételt (bár a sütemények mindig elfogynak, vagy összeköpködve visszalökik a pultra
    – a padokat összetörik, lefeszegetik, telerakják ocsmányságokkal (a fantáziátokra bízom, mikkel)
    – ellopják a székeket
    – a frissen festett falakat telefirkálják, festékezik, noha van egy két négyzetméternyi „dühöngő” (faliújság) is erre a célra.
    Nem folytatom a felsorolást, mert azt fogják állítani egyesek, hogy ilyenek máshol is megtörténnek. Én meg azt mondom: NEM!
    Az országban élőknek alkalmazkodni kell az itt kialakult évszázados íratlan társadalmi és szociális törvényekhez. Én elismerem a roma kultúra érvényességét, de nem vagyok köteles elfogadni az ő életmódjukat. Minden országnak – Kanadának, Svájcnak, Olaszországnak, stb. – éppen az a problémája, hogy az oda érkező kisebbség ugyanazt az életmódot kívánja folytatni, amelyet itthon is csinált, csak most már több segélyért (pénzért). Nem akarnak integrálódni=nem akarnak dolgozni, és ezt meg is mondták: amíg egy „csicska” is lesz, addig a cigány nem emeli fel a kezét a munka felé.
    Ma már generációk nőnek úgy fel, hogy nem látják a szüleiket, nagyszüleiket, testvéreiket dolgozni.
    A munkahelyem indított középiskolát (esti gimnáziumot) kifejezetten a romáknak, ahol az egyébként előírt 3 év helyett már 2 év alatt(!) érettségit szerezhettek volna.
    Az utazási és taneszköz-költségeket a cégem és a helyi önkormányzat állta volna. Valami pénzt (támogatást) is kaptak volna azok, akik tanulnak. Ne találgassatok, nem indítottuk el, mert a megyéből összesen 2 azaz kettő fő jelentkezett, azok közül is az egyik nem vallotta magát romának (és nem is volt az). Melyikőtök gyermeke kapott volna ekkora támogatást?
    Rendszeresen tartottunk romapedagógiai műhelyt, ahová az érintettek közül SOHA SENKI nem jött el, noha személyesen és írásban is kértük őket. Ha van probléma, most kell jönni, megbeszélni, eszközeink is voltak a megoldásra.
    De mit lehet kezdeni azzal a 14 éves kislánnyal, aki mindenáron férjhez akar menni, mert a szülei „eladták”, és megígérték neki, hogy a maga kis szemétdombján ő lehet az úrnő? Milyen alternatívát nyújthatunk neki azzal, ha azt mondjuk, figyelj, tanulj, mert így boldogulhatsz.
    Sokkal jobban jár, ha gyűjtöget, lopkod, segélyekből él.
    Láttam olyan utalást, ahol a család 175.000 Ft-ot kapott havonta csak segélyként. Melyikünk kapott már ekkora segélyt rendszeresen és havonta? Még fizetést sem kap sok ember…
    A Kádár-korszakban hozzászoktattuk őket a segélyekhez. Azóta is csak tömködi őket minden kormány, mert addig sem nyavalyognak, nem kell velük foglalkozni, birkózzon velük a köznép (ez is leköti őket, addig sem azzal foglalkoznak, miért kerül ennyibe a kenyér és a hús), és most már úgy hozzászoktak ehhez, hogy nincs visszaút. A munkára kényszerítés, a segélyek átváltása élelmiszerjegyekké ugye jogellenes, pedig mintha mindig arról panaszkodnának, hogy nincs mit enniük…
    Ne jöjjön senki a szabolcsi és borsodi mélyszegény cigányokkal (én is borsodi vagyok), közelről ismerem őket (sajnos).
    És már elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzek arra, amikor éppen bemutatták, hogy az önkormányzattól kapott új bérlakásokban felszedték a parkettát, leverték a csempét, összefirkálták a falakat. Ingyen volt, nekik nem kellett érte dolgozni.
    Két gyermekem van, albérletben tengődünk évek óta, és igen, savanyú a szőlő. A nagyobbik gyermekem kitűnő tanuló, a kisebbik zenei tehetség (még bölcsődés), és esélyük sincs arra, hogy normális lakásban, a tehetségüknek megfelelő képzésben részesüljenek.
    Én is megyek Kanadába, kérek menedékjogot, mert az adóforintjaim jelentős része bizony szar helyre megy…

  • Kedves Lilienn!

    Nagyon jol megirt cikkehez gratulalok, nem lehet veletlen, hogy a gyerekei is tehetsegesek.

    Viszont fel kell hivjam a figyelmet arra a korulmenyre, hogy Eszak-Amerikaban (es amennyire tudom Nyugat Europaban is) annyira „lebunkositottak” az allitolagos oktatatas szintjet, hogy mar nincs is igazabol szukseg iskolaba jarni. Amit a gyerekek 90 %-a megtanul 12 ev alatt, ahhoz semmi iskola nem szukseges.
    Az iskolak allaga is ennek megfelelo. Ugyan itt meg a nap vegen osszetakaritanak az iskolaban (persze nem a gyerekek) de napkozben egyik-masik iskola ugy nez ki mint egy csatater.
    A gyerekek bandakba tomorulnek, egyes gyerekeknek a szuleik adjak a kabitoszereket, amit aztan anyuka szemefenye az iskolaban arul a tobbi gyereknek. Ebbol neha kialakul egy kis keseles, vagy lovoldozes is.
    Hat Istenkem, mi mas mehetne vegbe egy iskolaban, nem?

    A menekultek es bevandorlok kozott nagyon sok olyan van, aki angolul szinte semmit nem tud. Viszont a vilag legfontosabb dolgat, a emberisegnek Isten altal adott elso torvenyet, azt kegyetlenul „vagjak”, igy aztan van nekik 10-12 gyerekuk (mindegyik felesegtol). Hogy az angolul megtanulni nem hajlando gyerekeknek is legyen azert egy kozepiskolai diplomajuk lebunkositottak az oktatas szintjet. (Legalabbis nehanyan ugy velik, hogy ez volt az igazi ok erre a lebunkositasra, de szerintem az is kozrejatszik sokat, hogy a gyerekek nagy resze, akik manapsag szuletnek olyan 3.-4. generacios csaladbol szarmaznak, ahol anyuka, apuka, nagymami es nagypapi… stb… is mind kabitoszeresek voltak. Ugyhogy van hazai termes is, nem kell felni.)

    Aztan azt mondja kedves Lilienn, hogy ide fog jonni hozzank Kanadaba. Ez jo otlet, de az adofizetok penzenek esznelkuli elszorasaban itt is nagy szakertok vannak a melyen tisztelt es szeretett vezereink kozott, tehat ez nem lehet politikai indok ahhoz, hogy menekult legyen.
    Viszont lehet bevandorlo, csak ahhoz kell eleg sok penz es eltart nehany evig, amig megadjak az engedelyt.

    Udv;
    Moshe

  • Dakonya magának súlyos problémái vannak néha a fogalom-értésssel.
    Időnként -Bodájával együtt- úgy írnak és fogalmaznak hogy komolyan azthiszem valami Rákosi-időből származó párt-kiadványt olvasok.
    Mondjuk ez elégé jellemző az egész mostani nomenklatúrára is.
    Maguk biztosan valami belső kiadványokból veszik a lózungjaikat.

  • Kopácsi
    2012 december 18
    11:20 du.

    Mindig megnevettetsz, kopácsi:) Nekem ez is bőven sok belőled, amennyit itt látlak:) Te önjelölt „kirájnő” 🙂

  • „Most hogy kiesett a 20.000 Eurós EU-Parlamenti állásából, …”

    Havi nettó 6200 euróval jó lesz az a 20.000 euró évi 74.400 eurónak is. És a költségtérítések, meg a munkatársak fizetése nincs benne.

  • Geyza
    2012 december 29
    7:16 du.

    Ejnye Gay-zuka:) Te kis torkos, nem volt elég mára az a saját bevallásod szerinti fél üveg Redlabel, amitől agyhalott lettél?:)
    Ma már ne igyál többet, mert butaságokat beszélsz.

  • Dakota, a frász majd kitör téged, úgy szeretnél bejönni a kirájságomba. naponta tizszer is regisztrálsz és még mindig nem jöttél rá, hogy nem vagy szivesen látva, a lábad nyomára sem vagyunk kiváncsiak.Ahányszor regisztrálsz, annyiszor leszel kilökve. Mondtam már, hogy csupán meghivott emberek léphetnek be, és azt is mondtam, hogy nem ütöd meg a nívót.

  • Bár hozzáteszem, aki a lap olvasói közül úgy gondolja, hogy egy olyan szük körű társaságnak szeretne tagja lenni, ahol szeretnek olvasni, filmeket nézni, normális dolgokról társalogni és nagyokat nevetni, azok jelentkezzenek nálam.

  • Kanadai.
    2012 december 18
    10:36 du.
    jimbo még erre sem képes:-)

  • dakota
    2012 december 29
    7:49 du.
    amúgy nekem se árt meg fél üveg redlabel, de még egy sem. ez alkati kérdés, vese, máj és hasnyálmirigy. ja, és agy. tudod, az, ami neked eléggé sorvadt:) különben a bourbont szeretem.

  • Jávorszky Mária

    December 24.Szenteste,Budapest.
    A kocsit hátrahagyva messzire elbarangoltunk a gyönyörűen feldíszített belvárosban,mert szerettük volna érezni Szent Karácsony ünnepének csodálatos hangulatát együtt örülve a többi emberrel, velük lenni,ünnepelni, forralt bort iszogatni együtt idegenekkel jókívánságokkal üdvözölve őket,érezve így az Istenhívő magyaroknak jelenlétét…
    Miután kicsit el is fáradtunk, már nem volt kedvünk vissza gyalogolni a kocsinkhoz, ezért buszra ültünk. Inkább ne tettük volna, mert ott azon nyomban elillant az ünnepi hangulat, amint két tökrészeg cigánygyerek betántorgott a buszba kezükben félig kiürített pezsgősüveggel, majd az egyik elbődülve torka szakadtából valami boldog karácsonyi üdvözletet ordított. Mindenki hallgatott.Miután nem sikerült provokálniuk a nagyközönséget, ezért a buszsofőrrel próbálkoztak kikezdeni, majd végre leszálltak, de az egyik pezsgősüveget behajították a buszba amely nagy erővel odacsapódott egy ott ülő fiatal lány lábaihoz.A lány feljajdult.Egy nő felemelte az üveget és visszahajította. Erre a két hülye gyerek a busz elé ugorva meg akarták állítani a buszt amely már éppen ajtajait bezárva elindult.De a busz nem állt meg, amit nagyon sajnáltam. Ezután körülnéztem a buszban és látom, hogy egy nő két kiskorú gyerekével ülnek rémült szemekkel, mellettük az apa karon ülő babával.Közelebb mentem hozzájuk és látom, hogy velük szemközt ül egy cigány és nyitott bicskáját nyalogatja vigyorogva.Szóltam neki csendben, hogy tegye el a bicskáját, mert mindjárt törölni fogja a piros taknyot. A szerencsétlen rám bámult, majd lassan zsebébe csúsztatta kését.Megálló következett, szóltam a cigánynak szálljon ki.Az egy szó nélkül kiszállt orra alatt valamit dünnyögött.
    Arra gondoltam, ha nem lett volna éppen szenteste és ezért nem fogom vissza magam…

  • Kopácsi
    2012 december 29
    10:09 du.

    Ennyire nem kiváncsi senki a „kirájságodra”, hogy ilyen olcsó trükkel próbálsz odacsalni tagokat, kopácsi? 🙂
    Hetven éves „kirájlány”:) Kész röhej:)

  • Lilienn
    2012 december 29
    2:13 du.

    Nagyon szomorú, hogy ez a való világ, amit leírt, kedves Lilienn.

  • Lélfai Szilárd

    No comment!

    Duisburgi tudósítás a roma viselkedéskultúráról
    Szerintem néhány évvel ezelőtt még a németek közül is kevesen gondolták volna, hogy mára eljut majd a világ oda, hogy Németországban a törökök védik meg a német polgártársaikat a cigányok sáskajárásától. Pedig Ruhr-vidékén manapság ez a helyzet.
    Az elmúlt hónapokban Duisburgot ellepték a cigányok, és mára már több tízezren telepedtek le a városban. A hatás természetesen nem maradt el. A helyiek, akik eddig lényegében csak a híradásokban láttak cigányt – akkor is csak olyan Kelet-Európában forgatott beszámolókat, ahol a jogvédők védelmezték a szerintük kiszolgáltatott embereket a többségi társadalom oktalan előítéletével szemben – most kezdenek ráébredni arra, hogy a hírek és a mindennapok valósága nem igazán akar találkozni egymással.
    A duisburgiak hirtelen rádöbbentek arra, hogy a városukban megnőtt a lopások, a betörések, az erőszakos bűncselekmények száma és egész jól felfutott a prostituált és a drog kínálat is. Megjelent az erőszakos koldulás, a pofátlan kéregetés, az iskolai erőszak, miközben a cigányok által ellepett környékek elkezdtek rohamos ütemben lepusztulni egyre nagyobb teret adva a szemétnek, a mocsoknak és az igénytelenségnek. Az egyik Duisburg-Rheinhausenben álló nyolcemeletes épületet ma már csak a „rémület házaként” emlegetik a helyiek. Az ingatlan 46 lakásában több mint 140 cigány lakik, akik közül sokan a szabadban végzik el szükségletüket…
    Aztán hogy teltek a hetek, hogy, hogy nem, hirtelen felütötte a fejét Duisburgban is a rasszizmus. A helyiek néhány hónap alatt megelégelték azt, amitől mi itt Kelet-Európában már évtizedek óta szenvedünk. A város polgárai aláírásgyűjtésbe kezdtek a cigányok bevándorlásának megakadályozásáért és a már ott lévők hazatoloncolásáért mondván, „a
    romák képtelenek betartani a társas együttélés szabályait”. A végére többen még feljebb léptek a rasszizmus képzeletbeli létráján és kimondták a tiltott mondatot, azt, ami miatt a német jogvédők minden második hónapban élesen elítélik valamelyik kelet-európai országot: „A cigányok élősködnek a többségi társadalmon.”
    Azonban a történet itt még nem ért véget, mert amíg a németek csak szóban és írásban fejezték ki a felháborodásukat, addig az ott élő törökök ennél egy kicsit tovább mentek. Az általuk működtetett üzletekből és éttermekből egész egyszerűen kitiltották a cigányokat.
    Nem hogy nem szolgálják ki őket, de még be sem tehetik a lábukat az ajtókon. Legutóbb pedig már az is előfordult, hogy török fiatalok fizikai ráhatással, konkrétan pofán veréssel térítettek jobb belátásra néhány kötözködő cigányt. A tettüket többen végignézték, majd a végén elismerő taps fogadta az akciót.
    Jó reggelt, Németország! – üzenhetnénk innen keleti végekről. Örülünk, hogy végre az ottani átlagpolgárok is szembesültek a valósággal. Örülünk, hogy kicsit megtapasztaltátok, hogy akiket adóitokból bőségesen eltartatok, azok egy szép estén simán rátok rúgják az ajtót, simán ellopnak mindeneteket, és pillanatok alatt egy mocsoktengerré változtatják azt a várost, amit eddig felépítettek magatoknak.
    Olaszország és Franciaország után, most már talán Németországban is kezd az átlagember számára is egyre inkább világossá válni, hogy a liberált jogvédők által hangoztatott álszent érvek és javaslatok nem a probléma megoldását jelentik, hanem a meglévő gondok egyre durvább elmélyítését. Talán kezd egyre inkább ott is mindenki számára egyértelmű lenni, hogy a Kelet-Európában tapasztalható általános cigányellenes hangulat nem előítéletesség, hanem hosszú évtizedes tapasztalat, hogy a kérdés megoldására egészen más utakat kell keresni, mert amin most halad a písziEurópa, az egész egyszerűen nem vezet sehová sem.
    Hál istennek, a Nyugat is belekóstol az együttélés gyönyöreibe.

  • Kedves kanadai magyarok!

    Csak pár megjegyzés, melyek a személyes véleményemet tükrözik – melyet érzésem szerint igen sok honfitársam oszt.

    Ha magyarul beszélünk, nem mondunk olyat, hogy „romák”. A roma egy cigány szó, jelentése (férfi)ember. Tehát amikor valaki azt írja, hogy romák, akkor az egyfelől nem beszél magyarul, másrészt csak a hímneműekről beszél.

    A magyar nyelvben erre a népcsoportra a cigány szót használjuk, a kisebbségekről szóló törvényben is ez szerepel. A németeket sem dutchoknak, az angolokat sem englisheknek hívjuk.

    Mint magyarországi magyar, pár szóban az itthoni helyzetről:

    Ha itt cigányellenesség van, azt a cigányok csak maguknak, kultúrájuknak köszönhetik. Az a viselkedésmód, amit tömegesen produkálnak (az iskolába járás ill. a munka szeretete nem jellemző rájuk, ugyanakkor a magántulajdon tisztelete sem. Tovább rontja a képet, hogy bűnelkövetési gyakorlatukra jellemző a szükségtelen, indokolatlan brutalitás – a zömmel öreg vagy fiatalkorú áldozatok megrugdosása, megszurkálása, gyakran nemi erőszak.

    Közösségük ráadásul megvédi bűnöző tagjait, vagyis azonosul velük, ezzel – szerintem – megalapozottá teszik azt, hogy a társadalom egy kalap alá vegye őket.

    Általában véve azt mondanám, hogy jelentős hányadukból hiányoznak azok a gátlások, amik a Távol-Kelettől Latin-Amerikáig minden civilizációt jellemeztek már több ezer évvel ezelőtt is. Ha valaki közülük ki akar törni ebből a helyzetből, jó eséllyel a többi – telepi – cigánnyal találja szembe magát.

    A fentiek párosulnak egy igen magas szaporodási rátával, ami csak fokozza a probléma súlyosságát.

    A lényeg, hogy adott egy társadalmi csoport, ami egyfelől gyorsan szaporodik, kiemelkedően veszi ki a részét a bűnözésben, ráadásul a társadalom fenntartásához (költségvetés) szinte semmivel nem járul hozzá, viszont rengeteg pénzt vesz ki a rendszerből.

    Amíg ez a cigány viselkedési kultúra fennmarad, addig az emberek – teljes joggal – utálni fogják őket.

    Ja, és mielőtt rasszista magyarokról kezdene el valaki papolni, ugyanez a helyzet jellemző Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Csehországban,Ukrajnában de a nyugati EU-s országokban élő cigányoknál is és tudtommal az USA-ban is.

    Nem véletlen, hogy a hazajutó hírek szerint Kanada történelmének egyik legbrutálisabb bűnszervezetet hozták létre Magyarországról kiment cigányok.

    Ami Mohácsit illeti, nézetem szerint ő az egyik legkártékonyabb szereplője volt a hazai politikai életnek. Egyrészt egy uszító politikus volt, aki folyamatosan csak a feszültséget keltette, ráadásul rendszerint minden kritika nélkül védte bűnöző fajtatársait, és minden problémájukért a szerinte rasszista magyarokat hibáztatta.

  • Kozáry Ferenc

    Olvasom ezeket a cikkeket a lapban…..Szánalmasan küszködik mindegyik szerzője. Netán az ugyanaz az ember?
    Annyira meseszerűen torzít, hogy szinte szórakoztató.
    És szegénykém nem tudja, hogy a „kevesebb több lenne” -tanácsot megfogadva hitelesebb lenne.
    Mert itthon élve mi (SZAVAZÓK) látjuk az IGAZAT, és nem azt a „Valódit”, amit a sajtó elhitetni szeretne.
    Előre sajnálom a kedves szerzőket, milyen rossz lesz nekik jövőre ilyenkor…

  • Ma Magyarországon intézményesen, az iskolás cigány deákokat államilag szegregálják, elkülönítik felzárkóztatás címen.
    Államilag hoznak létre cigány falvakat, városrészeket, ahol könnyebben érheti őket atrocitás, támadás.
    Ma Magyarországon neonácik tehetnek esküt akár a hősök terén rendőri felügyelet mellett.
    Sőt falvakat foglaltak el például Tiszavasvári és Gyöngyöspata stb…
    A cigányságtól minden munkalehetőségtől megvonták és megélhetésként csak a segély és a közmunka marad és nem is ez nem fog változni.A munkanélküli ráta 10,8 százalékos a cigány társadalomban Magyarországon 90%-os
    és ezen változás nem várható.
    A cigány ellenesség,atrocitások mindennaposak. És a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagadja, hogy fasiszta náci párt, holott ezt már mindenki tudja.
    Cigányellenes törvényeket hoznak és harmadrendű állampolgároknak tartsák őket.

  • A Cigányságról mindig is meghamisították a történelmüket,
    Kikiáltották őket bűnöző népnek koholmány vádak alapján!

  • Lélfai Szilárd

    „A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók a kötelező regisztrációt követően az önkormányzat épülete előtt vehették át a munkára ösztönző támogatást.

    A település vezetője hangsúlyozta: minden kerepesi kaphat a vetőburgonyából, aki igény tart rá, és vállalja a háztáji munkát. A miniszteri biztos kiemelte: a falusiak nem segélyt kapnak, a kormányzati cél az, hogy mindenki önmagán segítve gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén. A minisztérium nagy reményeket fűz a programhoz, közleményük szerint a jövőben százezer családot szeretnének bevonni a háztáji feltámasztását szolgáló projektbe, mely szerintük a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontja.
    A történet azonban érdekes fordulatot vett: információink szerint Franka Tibor polgármestert azóta megkereste Oláh Ibolya, a helyi Cigány Önkormányzat vezetője, hogy a Gyár utca lakói közül többen betegek lettek, hasmenést kaptak a krumplitól. Ahelyett ugyanis, hogy elültették volna, elfogyasztották a vetőburgonyát, holott az emberi fogyasztásra alkalmatlan; a kártevők ellen csávázáson esik keresztül. Minderről a helybéli segélyezetteknek vélhetően nem voltak ismereteik.

    A drog és a zöld szilva a baj

    Portálunk megkereste az üggyel kapcsolatban Oláh Ibolyát, a helyi Cigány Önkormányzat vezetőjét, aki határozottan tagadta, hogy a vetőburgonyától lettek volna rosszul többen. „Szerintem ez nem is vetőburgonya volt, akik rosszul lettek, azokat ki kéne vizsgálni. Én is azt eszem napok óta és nincs tőle semmi bajom” – mondta el. Oláh először azt is cáfolta, hogy többen hasmenést kaptak volna, végül elismerte, hogy az információ valóban helytálló, ám véleménye szerint ennek az oka, hogy a helyi cigány gyerekek a fákról eszik a zöld szilvát és drogoznak. Utóbbiról kérdésünkre bővebben is beszélt, mint elmondta, józsefvárosi cigányok terjesztik a településen élő romáknak a „legkeményebb drogokat”, de nem tudnak velük mit kezdeni, félnek, a rendőrség is tehetetlen.

    A vetőkrumplival kapcsolatban elmondta: azért ette meg a cigányok nagy része, mert nem tudják elvetni, gépeik sincsenek. „Én sem tudtam hova elvetni, rossz a talaj a kertemben és a gaz is nagy. Szóltam a polgármesternek, hogy kezdjenek vele valamit, de nem tesz semmit. Nem érdeklik őt a cigányok” – állította.

    Kérdésünkre, hogy a vetőburgonya elfogyasztása után hogy kívánják majd visszaadni az előírt 25 kilónyi termést, Oláh így felelt: „hát megvesszük. Nem tudunk mást csinálni, mert a polgármester hajlamos mindenféle pletykákat kitalálni. Mindenféle cikkeket is írogat.” Hogy valóban vásárolnak-e a jó étvágyú támogatottak 25 kilogramm burgonyát, hogy visszaadják azt, néhány hónapon belül kiderül.”

    „Hegedűs Zsuzsa alapítványa, a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány élelmiszersegély helyett vetőmagot, naposcsibét, kacsát, kecskét és malacot osztott ki 15 ezer, többségében cigány család számára közel 200 millió forint értékben.
    A cigányok az állatok egy részét azonnal megették, a „túlélőket” pedig eladták. A segélyezettek saját bevallásuk szerint sem tudtak mit kezdeni se a vetőmaggal, se a jószággal, melynek egy része így magától elpusztult, a többit pedig vagy megették, vagy a kiosztott táppal együtt eladták. A vetőmag hasznosításáról se voltak ötleteik.”

  • Csík Ferenc

    Persze, mindenki. A spanyolok, magyarok, csehek, romanok, szerbek, franciak, olaszok es mostansag a kanadaiak is.

  • Gabec
    2013 június 2
    11:20 de. Most Magyarországi cigányainkról beszélünk.
    Minket magyarokat melyik szomszédos ország nem útáll?

  • Csík Ferenc

    Nezd Feri! A cigany etnikum sajatos viselkedesi es kulturalis jellemzoi ugyanazok minden orszagban.
    Minket melyik szomszedos orszag nem utal? Hat azok, akik nem loptak tolunk teruletet es mostanaban tortenelmet, mert most az a buli.
    A tolvajok mindig gyulolik az aldozatukat… ebul szerzett joszag ebul vesz!

  • 1920,júniusában a Trianonkor elkobzott országrészeinket jogtalanul vették el.De ezek visszaszerzése csak háború által lehet.
    Amikor a cigányság dolgozott(Kádárrezsim)békében tudott élni a magyarsággal. Amikor munkanélkülivé váltak, pénztelenné és kitörni ebből az ördögi körből szinte lehetetlen hidd el.

  • Csík Ferenc

    Kedves Ferenc! Egy szavaddal, megallapitasoddal sem ertek egyet.
    1. A Trianoni Diktatum magatol fog szejjelhullani, mihelyst a mai nemzetkozi hatalmi formatum megvaltozik s ez mar nagyon a horizonton van.

    2. A ciganysag nagy resze a Kadar eraban is bunozesbol elt, de annak agresszivitasa messze elmaradt a maitol. Nem veletlenult volt buntetojogi fogalom a ciganybunozes, annak jellemzoivel.

    A problemat en ott latom, hogy a Vajda szerepe, tisztelete elveszoben van a ciganytarsadalomban, vezeto reteguk felelotlen es ostoban onzo. Ha egy ciganyertelmisegi megindul a tarsadalmi letran, azonnal megprobal szakitani gyokereivel, vagy ha a kissebbsegi politika arenajaba kerul, azokat csak is politikai celajaira hasznalja. Ordigi kor.
    Szerintem, a ciganysagnak visszakene adni a hagyomanyosan cigany szakmak gyakorlasanak lehetoseget es a bunozesbol elo reteget vasszigorral kene buntetni.

  • Gabec:…
    Az, hogy a cigányság nagy része a Kádár rendszerben bűnözött, határozottan elutasítom, mert nem igaz, rágalom! Igen is keményen dolgoztak a romák éh bérekért.14 évesen 45 kilósan szinte még gyerekekként is dolgoztak, rakodó munkán hordták az 50 kg-os cementzsákokat, az építőiparban két vedresével hordták a maltert, a bányákban a legkeményebb munkákat végezték és a gyárainkban a legegészségtelenebb munkákat végezték szinte belegebedtek a munkákba!A cigányok ítélik el a bűnözést legjobban, és ők a legtisztességesebbek ha van munkájuk.
    Ahhoz, hogy tisztességesen éljen bárki is, tisztességes munka és tisztességes fizetés kell és a roma bűnözés szinte meg is szűnik!!!
    Miért kell alaptalanul mocskolni be egy népet? Milyen érdekekből?
    Ha azt vesszük a kádár rendszerben ha már felemlítettünk, minden embernek volt munkája, cigánynak,nem cigánynak egyaránt, de egyetlen egy nagy többségi magyar ember nem volt aki ne lopott volna. A Tsz-ekből lopták a terményt, a gázolajat az állatokat, az építőiparban kocsiszámra lopták az építőanyagokat, gyárakból szinte mindent amihez hozzáfértek,csak a cigányok nem loptak, ezt múltkutató tanulmányokból tudjuk.Erről senki nem beszél, de nem is volna értelme.
    Remélem nem töröli.
    Tisztelettel, egy igazmondó,
    Csík Ferenc

  • Lélfai Szilárd

    Csík Ferenc

    „csak a cigányok nem loptak, ezt múltkutató tanulmányokból tudjuk.Erről senki nem beszél, de nem is volna értelme.”

    Erre nincs is mit mondani, maximum, az említett „múltkutató tanulmányok” szerzője: Mohácsi Viktória Kft.

  • Csík Ferenc

    Te Feri! Azt utasitasz vissza mait akarsz, mert en meg benne eltem, szal nekem nem kell a puder!

  • Kedves Csik Ferenc!

    Ezt irtad:
    ” A Tsz-ekből lopták a terményt, a gázolajat az állatokat, az építőiparban kocsiszámra lopták az építőanyagokat, gyárakból szinte mindent amihez hozzáfértek,csak a cigányok nem loptak, ezt múltkutató tanulmányokból tudjuk. ”

    Az igaz, hogy a komcsi rendszerben mindenki lopott, ami belefert, de az mar nem igaz, hogy a ciganyok voltak az egyetlen kivetelek.
    Ugyanmar! Szemelyesen ismerek nehany tucatnyi ciganyt, akik az orrom elott nyultak le dolgokat, nem beszelve arrol, hogy a javitointezetek es bortonok akkor is jobbara ciganyokkal voltak tele.

    En 27 eves koromig a cocjalizmus neveltje voltam, lattam eppen eleget annak idejen.

    Udv;
    Moshe

  • érted, feri? gabec benne élt, lopott is, ezerrel.
    persze, ő csak betartotta a szocialista jelmondatot: tiéd a gyár!
    hát, haza is vitte.
    valszeg a talicskagyárban dolgozott. még meg is dicsérték, hogy milyen rendes, öntudatos dolgozó, mert minden nap kivitt egy talicska szemetet a gyárkapun, ne csúfoskodjon ott az udvaron!
    csakhogy, minden nap egy másik talicskában 🙂

  • Én attól félek, hogy Magyarország elfasisztázódik teljesen. Jó úton haladunk a nácizmus felé!!
    Ezt be kell látni!!!

  • Nyilas Misi
    2012 december 15
    12:30 du.

    „es kifelejtette, hogy vannak, akik nem kapnak munkat es olyan sok ido tellik el ebben a munkanelkulisegben, hogy tulajdonkeppen a kepesseget is elvesziti arra, hogy munkaba alljon, hiszen a legegyszerubb kepessegeket igenylo munkahoz is fizikailag nagyon jo eroben kell lenni es minimum 8 altalanossal kell rendelkezni…”ú

    Gedeon, ezt te sem gondolhattad komolyan:))))

  • Mi zavar benne olyan nagyon? Csak nem a nyolc általános?:)