Az Orbán-párti KMOSz elnöke szerint nem lett volna szabad a Békemenet mellett petíciózni

2012 december 18 3:49 du.35 hozzászólás

Hibát követett el Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének  alelnöke, amikor hivatalos kapacitásban terjesztette a  Békemenetet támogató petícióját kanadai magyar közösségekben–nyiltakozta Feszty Dániel, a KMOSz elnöke Ottawában, december 16-án, a fővárosi Magyar Házban megtartott rendkívül közgyűlésen. A közönségből valaki arra szólította fel Feszty Dénielt, hogy rögzitse írásban, hogy ilyen többé nem fordul elő a KMOSz részéről. „A petíciókat Dancs Rózsa írja”–válaszolta az elnök, annak ellenére, hogy Feszty Dániel neve is szerepel a lajstrom tetején. „Mi a szükség Békemenetre, ahol nincs háború?”–tette hozzá az egyik tag. Az elnök közben azt is elmondta, hogy a Magyar Krónikában megjelent beszámoló a Diaszpóra Tanács budapesti gyűléséről (melyen a KMOSz elnöke is részt vett) olyan Fidesz-párti mondatokat és gondolatokat is tartalmazott, amelyek nem tőle származtak. A közönség részéről többen emlékeztették az elnököt: a cikkben szerzőként lett feltüntetve, ezért nehezen értelmezhető mostani elhatárolódása. A nyilt Orbán-párti politikát folytató KMOSz sokakban kiverte a biztosítékot, ezért hívott össze az Ottawai Magyar Ház rendkívüli taggyűlést, melyen a KMOSz-ból való kilépés lehetőségét is megtárgyalták.

Az Ottawai Magyar Ház belseje (Forrás: Facebook)

Annak ellenére, hogy Feszty Dániel beismerte: ‘hivatalból’ nem kellett volna petíciózni a Békemenet mellett, az elnök feszengve említette, hogy szerinte igazságtalan támadások áldozata. „Hazugsággal vádolt személy vagyok! Félrevezettem Önöket? Hallottak uszitani? Én vállalni tudom minden szavamat!”–mondta a KMOSz vezetője. Ugyanakkor feszült pillanatokat okozott a taggyűlésen, amikor afelől találgatott, hogy vajon kik hozták nyilvánosságra a KMOSz és az Ottawai Magyar Ház konfliktusát. „Valaki kiszellőztette a külvilágnak. Valaki a tagok közül!”–mutogatott a tagságra a KMOSz elnöke.

Végül 47 ottawai magyar írta alá a novemberben  indított petíciót, mely azt szeretné elérni, hogy lépjen ki a Magyar Ház a fideszes politikát folytató KMOSz-ból. De a taggyűlésen nem dőlt el ez a kérdés, mivel a szavazást 2013 márciusáig elhalasztották. Lapohos Tibor, a KMOSz kelet-Ontatio-i alelnöke szerint rosszul nézne ki, ha kilépne az országos ernyőszervezetből a Magyar Ház. Azonban információink szerint a Magyar Ház a mai napig nem fizette ki  tagsági díját a KMOSz-nak.

Feszty Dániel szerint az idén alakult KMOSz eddigi pártpolitikai tevékenysége csupán „kezdeti hiba” volt, amit a jövőben ki lehet küszöbölni.

Bármi is történik majd jövő márciusban, annyit már elértek az ottawai tiltakozók, hogy felszólalásukkal megálljt parancsoltak a KMOSz-nak.

35 hozzászólás

  • de tulajdonképpen MINEK kell ez a KMOSz?

  • Christopher Adam

    Kanadai,

    Ahogy angolul mondjuk, ez lenne a 64 ezer dolláros kérdés.

  • hát ez az. A mostani kormány szeretne „javitani” valamin, ami már ki van találva, az út ki van már rég taposva és igy vagy úgy, kissebb vagy nagyobb sikerrel, de valahogyan müködik, és nincs szükség magyarországi pénzre, de föleg irányitásra, beleszólásra se az itteni külföldi magyarok ügyében.

  • Manapsag tobb ernyo szervezet van a kanadai magyarok szamara.
    Somorjai Agnes torontoi ujsagkiado onmaga jegyez legalabb kettot. Ot Kover Laszlo tamogatja. Somorjai kellemetlen perceket okozott Fesztynek Magyorszagon. Somorjai szamon kerte Fesztyn, hogy mi szukseg van egyaltalan KMOSz-re amikor ott vannak az o szervezetei? Somorjai tudja, hogy a nagykovet nem ot tamogatja, hanem a sajat baby-jet a KMOSz.
    Feszty ismeretlen szemely a kanadai magyar kozeletben, ambiciozos felvideki ember, akinek irasait a felvideki magyar lapokban elolvasva nem meglepo modon, Orban elkotelezettseg sugarzik.
    Ez nem baj, de akkor nem kellene szegyelni mindezt, hanem nyiltan fel kellene vallalni a partoskodast.

    A partoskodas szitzilalta a torontoi magyar kozosseget, remeljuk nekunk Ottawaban sikerul elkerulnunk ezt.

    Vigyaznunk kell, mert jobboldali konzervatizmusnak alcazott szajtepok becsapjak a johiszemu embereket es mire azok eszbekapnak szerencsetlenek, mar Orban koponyege alul bujnak ki.

    A 4 milliard forint nagy csabitas. Igaz, hogy otthon a magyarok megalazottan, nelkulozve es becsapottan elnek, akiknek sokkal nagyobb szukseguk lenne erre a penzre, mint itt annak a par megelhetesi „jobboldaliak”, akik csak ilyen modon vehetok meg.

    Ugyanakkor ha Feszty bebizinyitja, hogy kepes iranyitani ezt a szervezetet jol, eredmenyesen es politikamentesen, akkor megkell neki adni a lehetoseget ennek bebizonyitasara.

  • Békemenetre (bár a kintieknek nem tetszik…rém kellemetlen)
    azért van szükség,hogy észrevegyék vannak akik a békét és
    nem a gyűlölködést,az „álságos demokratákat”támogatják.

  • Boda

    apad fa@ara meneteljel te nember es ne jarjal ide mer fejbevaglak egy szatyorral…

  • Christopher Adam

    Bumm,

    igy van. Egyszer már irtam, hogy Feszty Somorjaihoz képest messze dinamikusabb. Somorjai társasága láthatóan fáradt, idős és korántsem olyan agilis mint Feszty D., vagy akár a torontói Dancs Rózsa. Ha hideg, pragmatikus kalkulációról van szó, akkor be kell látnunk: nem meglepő és nem is irracionális, hogy Pordány László Fesztyék mellett tör lándzsát, és nem pedig a Somorjai-féle KMKT-vel, vagy a rendkivül gyenge másodközlő hetilapként működő Magyar Élettet, ami az interneten lényegében nincs is jelen, és amit ma már egy nagyon szűk és nagyon idős, internettel nem rendelkező csoport olvas. Várjuk azt a napot, amikor már nem kapnak – kis hiján – évente tizezer dolláros szubvenciót a kanadai szövetségi kormány örökségi minisztériumától, azért hogy a Magyar Nemzet és a Magyar Hirlap cikkeit jelentessék meg másodközlésben, kb. két hét késéssel.

    Biztos, hogy Feszty szervezni tud, szorgalmas, és egyébként lehetséges, hogy tényleg valamilyen mély meggyőződés, világnézet és értékrend vezényli. De a politika, a szocpol és a politikai kommunikáció világa nem fortéja. Beveszi a legsilányabb fideszes kommunikációt, amitől egyébként a komolyabb jobboldali online média (Mandiner, Török Gábor blogja, Vélemény Vezér) is elpirul.

    Emlékszem, hogy mennyire meglepően gyermeteg volt Feszty érvelése abban a peticióban, amit a Kanadai Magyar Demokratikus Charta ellen (személy-, és név szerint ellenem is) inditott, kb. egy éve. Tényleg döbbenet volt.

    És akkor még nem is beszéltem arról a nem kicsit szánalmas performanszról, amire azután került sor, hogy éppen ebből a lapból tudta meg, hogy az LMP Ökopolisz alapitvány meghivásából Budapestre utaztam idén októberben előadni. Feszty azonnal felkereste a műhelymunkán résztvevő felvidéki szervezeteket és „figyelmeztette” őket afelől, hogy ki is valójában az a C. Adam, akivel egy asztalhoz ülnek. Ez már bizony óvodás szinvonal…amikor a kis Dani odamegy az óvonénihez és elmondja neki, hogy Kristófka ne kapjon szép fényes matricát a nap végén, mert csúnyan nézett rá az udvaron.

    Tehát itt tartunk. A KMOSz tevékenységét továbbra is követni fogjuk a KMH oldalain. Ezt igérem. Amikor politizálást, vagy kirekesztő, uszitő viselkedést észlelünk, nyomban a nyilvánosság elé fogjuk tárni, ha tetszik a KMOSz vezetőségének és legjelentősebb támogatójának – Pordány L.-nek -, ha nem.

  • Ettöl a szeméttöl nem lehet megszabadulni? Az ilyen szarháziaknak a fröcsögélésére egy magyar keresztény, nem kiváncsi.

  • Amig az ellenzék „Békétlenségi Menetekben” akar erötdemonstàlni szükség van „Békemenetre”is.

  • Nyilas törölje meg a habzó száját!Gusztustalan!…..
    Én a KARÁCSONYRA készülök az ilyenek meg a világvégére…….

  • Nyilas menjen a detoxikálóba,vagy maradjon kedvenc kocsmájában a haverjaival…..

  • A fityisz sikeresen osztja meg a magyarokat otthon és a külvilágban egyaránt. Mert ugye ők a „nemzeti” oldal, a többi meg mind „.libsibolsinemzetárulóhatvannyolcas”. Volt már ilyen a történelemben, ami aztán világégéshez vezetett. Sőt az un. „békemenet” sem új dolog………Azt nem értem, hogy a tisztességes kanadai jobboldaliak ezt miért nem értik. Azt pedig végképp nem értem, hogy a diaszpóra tanács – azért irom kis betűvel, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez-e a hivatalos neve – tagjai vajon miért elégednek meg azzal, amit a magyar kormány mond nekik, és miért nem éznek egy kicsit szét az országban, ha már úgyis itt vannak? Talán úgy gondolják, elég az, ha ők maguk demokráciában élnek, mlért éljenek az otthoniak is demokráciában? Vagy talán ők is a „nemzeti” oldalon állnak és ott Kanadában, vagy a világ más részén a nemzetet a”nemzethaláltól” féltik? Mi lenne, ha mondjuk rábiznák az itthon élő népre, hogy maga döntsön sorsáról? Mert még az is lehet, hogy jobban tudja náluk, mi a jó neki………….Ne adj isten, még az is lehet, hogy nem a békemenet fizett szervezői és résztvevői jelentik egyedül a magyar népet, de a magyar nemzetet semmiképpen sem.

  • Boda Marcsi ha hallgattot volna akkor bölcs maradt volna!Igy ismét kivillantotta a foga fehérjét.Ezek a békemenetek a mi tőlünk elszedett pénzekből finanszirozták!Legnagyobb részüket külföldről toborozták,lengyenek és románok részvételével.gondolom az Erdélyből több busszal ideszállitott gyermekekre emlékszik?Kérdezem én miért volt ezekre szükség?Most megint nem állit igazt hogy ön a karácsonyra készül.Az aki arra készülne az az ember nem lenne tele ennyi gyülölettel mint ön!
    Javaslom önnek hogy előbb a maga házatáján nézzen körben mielőtt mást küldene el.Nézzen legyenszives a tükörbe hogy meglássa a valódi önmagát is!

  • Kovács Éva ugyan már sokszor tévedett(ismételgetett) mégsem mondtam,hogy hallgasson,mert mindenkinek joga van hozzászólni,persze
    nem úgy mint sok kinti közönséges bunkónak(itt nem Évára
    gondoltam)!
    Ami a békemenetet illeti én nem voltam,ugyanis az ment aki akart,persze az ellenzék tüntetését ugye nem szervezték meg
    alaposan…
    Egyébként vegyék már észre nem én gyűlölködöm,sem a hozzám hasonlók,a másik oldalon uszítanak és őrjöngenek,mocskolódnak bár „demokratáknak” tartják magukat,csak a fogalommal nincsenek tisztában.

  • Egyébként mi csak válaszolunk azokra, amit a szerzők és a
    hozzászólók a nagy „eszükkel tájékozottságukkal jóindulatukkal” írogatnak….Ők mire készülnek az uszításon kívül?
    Én valóban készülök az ünnepre,csak tudja időnként pihenés
    ként leülök egy kis „igazságot és kultúrát”szívni……

  • Pofara estetek elftarsak? Nem lett semmi a kilepesbol? Jajj, de kar!

  • Ez is csak mocskolódás, BALLIB propaganda! Békemenet, Diaszpóra Tanács – civil mozgalmak, a magyar összefogás megnyilvánulásai. Az ellenkezők itt Victoriában és Ottawában is párthovatartozásról vitáznak, mert szerintük aki magyar érdekeket véd, az a magyar kormány politikája mellett áll ki, vagyis FIDESZ szimpatizáns. Hogy egyénileg ki mit tart örvendetesnek, az magánügy. Szövetségünk véleményt nyilváníthat a mindenkori magyar kormány munkájáról, de soha nem áll egyik politikai tömörülés mellé sem. Persze ezek soha nem fogják ezt elismerni, mert fáj nekik a magyar összefogás! De miért is?

  • Ha én elmennék lakni és élni Kanadába , oly mérhetelenül hatalmas ívben szarnám le a többi magyarnyikot , hogy ahhoz képest a Niagara vízesés csak kissrác-pisilés.
    Nem keresném idióták társaságát , az biztos.
    Eszem ágában se lenne mindenféle hülye rendezvényekre járni.
    Még a nevemet is angolosítanám , nehogy valami rohadt nemzeti térítő rámakadjon és elkezdjen lyukat beszélni a hasamba !

  • Mondjad meg te CSORBA AGYÚ :
    Ha valaki elment ebből az elcseszett országból és új hazát talált magának , akkor mi a jó bánatnak kell ” öszefogni ” ??
    Dolgozni kell az új hazáért és élni kell az új haza nyújtotta sokkal emberibb és jobb lehetőségekkel mint amit ennek az országnak a mindenkori szemét nomenklatúrája nyújt , nyújtott és nyújtani fog !
    ( Sajnos én már öreg vok ahhoz hogy elhúzzak innét. De lehet hogy mégis megpróbálom ! Elegem van már ebből a bolondokházából.)

  • Gay-za!
    Szerintem is jobb lenne ha elhuznal egy olyan orszagbol, amelyiket utalsz.Kar szennyezned a levegot ott.
    Nekem mar volt ilyen urgekkel dolgom, mint te vagy.Aki mindent mondott az orszagra csak jot nem.Het ev(7) utan mikor mondtam, megyek haza, akkor konybelabbadt a szeme.
    Most, hogy igy megvallottad magad, remelem nem fogsz tovabb beleugatni a dolgokba. Eddig se vett senki komolyan,ezutan meg ugy se.
    Egyebbkent kar lenne a tiszta canadai levegot beszennyezned.

  • Csorba Imre!
    Miert faj nekik a magyar osszefogas? Egyszeru: nem ok vannak a zsirosfazek mellett.Ennyi.
    Csak peldakent mondom: itt van Gollner DR. Most nem hivjak jo penzert „tanacsot” adni, hat ugyan hogy lenne ez a kormany jo? A nep sem tole kerdi, hogy mi lenne a jo? De masokkal is fonnall ez a helyzet.A legtobb azert „menekult” Canadaba,mert esetleg felelossegre vonhatnak oket, ami ugy latszik elmarad.Ne adj Isten, meg esetleg vissza is tamolyognak!!!Szavazni biztos elmennek(vastag bor van a kepukon)

  • Nyilas Misika!
    „apad fa@ara meneteljel te nember es ne jarjal ide mer fejbevaglak egy szatyorral…”.
    Ha ez az ellenzekiek „ertelmiseg”-enek a megnyilvanulasa, akkor abbol nem kerunk. Tartsak meg maguknak.

  • Attól tartok „Geyza”, hogy akárhol lennél, csak elégedetlenkednél és persze másokat hibáztatnál. Valahol nagyon elszúrhattad! És hát tudod: Ki mint veti ágyát …
    Az effajta dühös kapálódzástól csak még mélyebbre sűllyedsz. Szerintem soha nem késő megtisztítani a tükröt, hogy jobban lásd magad!

  • JIMBO
    2012 december 27
    12:50 de.

    Kedves Jimbo!
    Mindenképpen nagyon hasznos ez az oldal. Az eddig bizonytalankodóknak is sokat segít a döntésben szavazáskor.
    Ha ilyen a „demokraták” demokráciája, akkor kösz, de ezt inkább nem. Minden itteni megnyilvánulásuk után egyre határozottabban Nem 🙂

  • JIMBO
    2012 december 27
    12:38 de.
    code page 852.
    szedd össze magad, menni fog. vagy nem.

  • dakota
    2012 december 27
    10:43 de.
    szerinted, mennyit számít a KMH oldalán agyonmagyarkodók szavazata?
    hogy a diaszpórában vannak bizonytalankodók, na és? futottak még kategória:-)

  • Csorba Imre
    2012 december 27
    1:54 de.
    kedves csorba imre! azzal a tükörrel kiskegyednek is lenne némi baja!
    tükör által, homályosan…

  • Dakota!
    Teljesen igy van ,ahogy irod.En mar nem is farasztom magam,hogy szellel szembe pisaljak. Ok, sajatmaguk jobb munkat vegeznek.
    Ha lenne mod leellenorizni, akkor odafigyelnek, hogy hany csahos megy majd szavazni. Szegenyek, azt gondoljak,
    hogy sok vizet zavarnak.
    Domnule Illi(eou)!
    Elcseszted a hitelesseged. Kar, mert a tollad jo! A tulzasaid eppen megfelelnek az itteni vonalnak.
    Mikor jottok ra, hogy ezzel az „llenseg” taborat novelitek???

  • Ille István
    2012 december 27
    1:56 du.

    El vagy tájolódva, picinyem:) Nem látod a túlméretezett arcodtól a lényeget, ille.
    Hiába vettek fel téged ide házmesternek, ami egyértelmű a kommentjeid alapján, nem vagy itt semmivel sem több, mint a többi ellenszékről ideszalajtott tollforgató. Esetleg nagyképűbb vagy a többiektől, de csak ennyi:)
    Egyébként, kár érted, mert az itteni hozzáállásoddal nem azt érted el, amit lehetett volna.
    Ki beszél itt csak a diaszpóráról, hogy a lényegnél maradjunk?:)
    Sajnálattal közlöm veled, hogy jobb, ha tudod, hogy a „futottak még kategória” az te vagy:)

  • JIMBO
    2012 december 27
    5:00 du.

    Jól látod a lényeget, kedves Jimbo:)

  • JIMBO
    2012 december 27
    5:00 du.

    Minél később, annál jobb, Jimbo:)

  • Ez az egész nem szól másról, mint az Orbán által adományozott pénz lenyúlásáról!
    Ugyan, mondják már meg, hogy tudnak arról egyáltalán mi van Magyarországon?
    Tudják egyáltalán, hogy ami pénzt Orbán ad, az milyen piszkos?
    Piszkosnak mondható, mert azoktól a nyomorultaktól veszi el, akiknek az életben maradáshoz lenne szükségük rá.
    Az országban 4 millió ember lassan éhezik, gyerekek 10 ezer számra már most éheznek!Betegek nem tudják kiváltani a gyógyszereiket, mert az Orbán kormány olyan elhibázott döntéseket hozott, amiért már 1 éve le kellet volna mondania.
    Mi itt idehaza, naponta tanúi vagyunk az egyre szaporodó hazugságainak, és tehetetlenek vagyunk. Igen, mert Orbán a 8 év ellenzékiségét arra használta fel, hogy kiépítsen egy olyan rendszert, amiben mindenkit megfojt, átvitt értelemben, csak a saját kutyája kölykei kerüljenek helyzetbe,amit hatalomra kerülése okán egyre keményebben meg is valósít.
    Én elhiszem, hogy ott is jól jön a pénz, mert abból sehol sincs elég! DE! Gondoljanak az itthoni éhezőkre, azokra, akiknek a feje fölül elvitte a végrehajtó a lakást, ( nagyon sokan vannak)és tehetetlenek ezzel a hatalommal szemben, mert nincs ki képviselje őket!
    Akik onnan Önöktől támogatják Orbánt, azoknak szégyenteljes ez a közszereplésük! Szégyen, mert egy diktátort támogatnak, akinek csak az offshoros barátai számítanak! Szégyen, mert ezek a pénzek lopott pénzek! Tőlünk,az itthoniaktól lopja el, hogy támogatást szerezzen bármi áron, bárhonnan!
    Ami ebben az országban napjainkban történik, az a megalázottság, és a kiszolgáltatottság.
    Ha Önök ehhez segédkezet nyújtanak, lelkük rajta. Aztán majd ne csodálkozzanak, ha a magyar nép józanabbik része, csak megvetéssel fog tudni Önökről beszélni.
    Bennünket nem érdekelnek a szekértáborok, bennünket az ország sorsa, és a szegényeken való segítés érdekel.
    Gondolkodjanak el, ezeken.

  • bumburi
    2013 január 6
    12:05 du.

    Szép riposzt volt, bumburi:) Kár, hogy hiteltelen minden szava.

  • Kedve dakota!
    Nem szépeket írtam, hanem tényeket!
    Meg lehet cáfolni!
    Lehet azt cáfolni, hogy megszűnt a OTB? Igen! Ráadásul ész nélkül vonják ki az eü-ből a pénz, sok milliárdot!
    Lehet azt cáfolni, amit az oktatással művelnek? Ugye nem?
    Példa az egyetemisták, és a középiskolások elégedetlensége,és lázadása. Az oktatásból is vonják ki a milliárdokat!
    Lehet azt cáfolni hogy a határon túliaknak több 10 ezer milliárdot ad a kormány, hogy a szavazataikat megszerezze? Ugye nem? Mint ahogy azt sem, hogy Tőkés a magyarok pénzén élősködik, és él elképzelhetetlen luxusban, csupán azért, mert Orbán barátja, és rajta keresztül osztják meg a magyar nyelvű román állampolgárokat?Ez is tény, csak meg kell nézni, hogyan szerepeltek az Orbán, és kövér által létesített két párt a mostani voksoláson, az RMDSZ-el szemben!!!

    Kedves dakota!
    Ami ezen a téren folyik, az gyalázat! Ránk, magyarokra nézve!!! Javíts ki ha tévedek!
    Pár témát emeltem ki, de többet is hozhatok, ha úgy teszel, mint aki nem tud dolgokról.
    Még hogy jó riposzt? Normális vagy? Az életünkről van szó! Amit Orbán, és bandája a határon túliakkal akar eldöntetni, mert tudja, hogy ha csak az itthoniak szavaznak, akkor ő bukik mint Rottenbiller!

    A hiteltelenséget meg bizonyítsd légy oly kedves! Nem rágalmazni kell, hanem érvelni!
    Én megtettem! Te jössz! Bizonyítsd be, hogy légből kapott minden mondatom!
    Ezzel azonban jobb lesz, ha vigyázol! Minden állításomat igazolni lehet az interneten megtalálható linkek segítségével!
    Az a bomlasztás, amit műveltek, az már a hazaárulás kategóriájába tartozik.vagy ebben vagy érdekelt Te is? van az a pénz, amitől Neked is zsírosodik a hajad?

  • BODA marcsi idióta!!!!!