Valaki szóljon a Békemenetnek: mégsem lesz választási regisztráció!

2013 január 4 2:59 du.73 hozzászólás

Az álcivil Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű szervezet a héten azzal fenyegette a demokratikus ellenzéket, hogy ha tiltakozni mernek az óriási vitát  kavaró választási regisztrációs eljárás ellen, a Fidesz legkeményebb magja ismét Békemenetez Budapest utcáin, ezzel jelezve, hogy a Párt öklével nem illik szembe menni. „Elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni”–állt Csizmadia László és Fricz Tamás közös nyilatkozatában. Eléggé kínos lehetett amikor másnap a Békemenet újságból értesült Rogán Antal fideszes frakcióvezető kijelentéséről miszerint: miután az Alkotmánybíróság tartalmi okokra hivatkozva elkaszálta az előzetes regisztrációt, a Fidesz jegeli a tervezett indítványát. Pontosabban: csak a határon túli magyaroknak kell majd regisztrálniuk a 2014-es választás előtt, a magyarországiaknak viszont nem.

Rogán Antal / fidesz.hu

Nagyon remélem, hogy időben eljut ez a hír a jobboldali Kanadai Magyarok Országos Szövetségéhez (KMOSz), és nem ágálnak Kanadából ismét a Békemenet tervezett –  de most már oka fogyottá vált –  demonstrációja mellett. És talán a Fidesz kanadai hívei mégis belátják,  hogy a demokratikus ellenzék nem hiába lépett fel ilyen egységesen a választójogot csorbító eljárás ellen.  Akik pedig a KMOSz körül tudatlanság, vagy naívság miatt tényleg azt hitték, hogy a Békemenet civil, nem pedig pártpolitikai kezdeményezés, azok talán most belátják, hogy CÖF nem más mint a legradikálisabb fideszes szárny munkásőrsége.

De nézzük meg egészen pontosan, hogy a fideszes Stumpf Istvánt is magába foglaló, aligha balliberális AB mennyire egyértelműen ítélte el a Fidesz tervét. A következőből áll az AB határozata:

„1. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény 82. § (2) bekezdése, 88. § (1) bekezdése, 92. §-a és 106. §-a alaptörvény-ellenes.

2. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény 151. §-a alaptörvény-ellenes.

3. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény 152. § (5) bekezdése alaptörvény-ellenes.

4. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény 154. § (1) bekezdése alaptörvény-ellenes.

5. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a választási eljárásról szóló, az Országgyűlés által 2012. november 26-án elfogadott törvény 353. § (4) bekezdése alaptörvény-ellenes.”

Az AB a választójog „aránytalan korlátozásának tartotta” az előzetes regisztrációt és ezzel a megállapítással a bírák  lényegében egy oldalon állnak a demokratikus ellenzékkel, akik ugyanezen az alapon kifogásolták a párt tervét.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Fidesz az alaptörvénybe emeli az eljárást, és ezzel figyelmen kívül hagyja az AB határozatát. Török Gábor Fidesz-közeli elemző és a mérsékelten jobboldali (mondjuk részben klasszikusan liberális) Vélemény Vezér is lényegében ezt várta a kormánypárttól. De Rogán Antal most először ismerte el, hogy itt és most mérsékelni kéne a Fidesz eddigi példáltlan voluntarizmusát. Csak erőből nem lehet hosszútávon politizálni. „Természetesen az Ab döntése után is van lehetőség arra, hogy módosítsuk az alkotmányt, és az alaptörvény szövegében biztosítsuk a regisztráció alkotmányos védelmét. A kétharmados parlamenti többségnek ehhez megvan a választóktól kapott felhatalmazása, azt mondhatnám, megvan a politikai ereje. Az erő azonban nem minden. Az ész szava és a politikai felelősségérzet ma mást kíván tőlünk”–nyiltakozta Rogán. Kérdés azonban, hogy a Fidesz körül (akár Magyarországon, akár Kanadában) hányan tartoznak Rogán mérsékeltebb, visszafogottabb táborához, és hányan húznak inkább a Kövér László-féle durva voluntarizmus irányába.

73 hozzászólás

  • Lehet,hogy a regisztrációt elvetette az AB,de ezt a kormány
    tudomásul vette,elfogadja.Ez is bizonyítja,hogy itthon demokrácia van,bizony!!!!!!!!!!!
    Ha ezzel kapcsolatban nem is,de egyébként még lesz békemenet……ha a mindenre képes ellenzék,főleg a baloldali „liberálisok” rákényszerítik az embereket,ugyanis mindenre képesek a ” kétes győzelem” érdekében.Aztán abban is bízunk sokan,hogy nem csalással akarják visszaszerezni a hatalmat szokásukhoz híven…..
    Azért még nem kell túlságosan örülni és előre inni a medve bőrére….Nyugi!

  • Kedves Christopher Adam!
    Azért ne bízzunk Rogán szavaiban!
    Kevés sunyibb politikus van ma Magyarországon!
    Figyeld meg, két-három nap és egészen mást fog mondani!
    Nemsokára megszólal majd Selmeczi lukhíd Gabika is, egész mást mondva!
    A végén, majd Orán mondja a tutit, aminek pont az ellenkezője lesz a végleges!
    Itt tartunk ma! 🙁

  • CA!
    Ez majdnem ugyhangzik, mintha a MAGYAR parlamentnek, a fidesznek vagy eppen Orbannak a kanadai magyarok kedvebe
    kellene jarni.
    Nem tulzas ez egy kicsit???
    Erdekes modon az elszakadt orszagreszek magyarjait minden modon tamogatast vehemensen tamadjatok, de azt szinte eroltetitek, hogy a kanadai magyaroknak legyen/van beleszolasa a magyar politikaba.
    Mar megszoktuk a kettosmercet, de azert ez tulzas.

  • Rogán, mint mérsékelt politikus…

    Amennyiben a hatfejű sárkány kevésbé éhes, mint a hétfejű.

  • Nem ertettem miert tamadjak a virusok a szamitogepemet, most ra jottem, ahanyszor bele szol a Boda Marcsi anyiszor virus-irtozni kell, szentelt-viz meg stb, most utolyara meg egy kis-miset is fizettem, a demo(n)kracia vedelmezojenek. Mussolini is azt alitotta hogy demokracia van Italiaba.

  • Kedves Christopher Adam!

    Ha jól sejtem, Te nem Magyarországon élted le az utóbbi bő 12 év minden áldott napját.

    Na már most, szerinted az a demokrácia, ha mondjuk a választások reggelén, bemegy a szocialista aktivista a Heves megyei Tarnaméra, a Borsod megyei Sajóvámos vagy a Szabolcs megyei Nyírbogdány egyik kocsmájába és az ott vigadozó és már bőven nem szomjas embertársainkat egyenként felkeresi a következő üzenettel:

    -Ide figyelj tesó, fizetek neked egy felest és két kisfröccsöt, akkor ha a következő egy órában elmész a helyi általános iskolába és behúzol egy X-et a szavazólapon a szocialista jelölt mellett. Tudod melyik az? Amelyik név mellett egy szegfű van! Nem fogod eltéveszteni igaz? Én ott leszek a közelben, látni fogom ki megy be az iskolába és ha köztük leszel, egy óra múlva itt találkozunk a kocsmában és a vendégem leszel!

    Mert bizony kedves Christopher, ez ment Magyarországon 2002-ben és 2006-ban is!!

    Ha ez utóbbi történetről, neked még továbbra is a demokrácia jut eszedbe, akkor csak tapsolni tudok neked drága Honfitársam.

    Nézd, én örülök, hogy Te vagy a Kanadai Magyar Hírlap alapítója és főszerkesztője, dehogy fogalmad sincs arról hogy mi ment Magyarországon 2002 és 2010 között, az holt biztos.

    Én azt javaslom neked Testvérem, hogy gyere haza és utazz el Tarnabodra, Sajóvámosra vagy Nyírbogdányba és sétálj kicsit az ottani utcákon, beszélgess az emberekkel, kérdezd meg tőlük és győződj meg arról hogy mennyire jó volt nekik,. . . .
    . . . pláne a Gyurcsány és Bajnai kormány idején.

    Mert amit a montreali vagy az ottawai egyetemen nem hallottál, azt bizony Hevesben és Borsodban hallani és látni is fogod.

    De Téged továbbra is felháborít a választási regisztráció! Mert hiszen ez nem más mint egy fideszes ámokfutás. Hallatlan voluntarizmus! – ahogy te írtad.

    Hiába, kutyából nem lesz szalonna!

    Boldog Új Évet Christopher !!

  • Nem szabad itt komolyan venni semmit, mert holnap már le fogják tagadni, amit máma „Isten-bizonnyal” állítottak. Itt annyi idő van még 2014-ig, hogy nyugodtan dolgozzék (keményen) az ellenzék, az összefogás megteremtéséért és azt sem szabad komolyan venni, amit Mesterházi gondol: miszerint „máris győzésre állunk”. Lassan a testtel, mert a győzelemért keményen kell még fáradozni.Hogy ne járjanak úgy, mint a székely-fiú a nagyapjával, aki nagyobbat akart fingolni, mint emez, aztán besz@rt.

  • Puchert János

    „Aztán abban is bízunk sokan,hogy nem csalással akarják visszaszerezni a hatalmat szokásukhoz híven…..” Boda Marcsi mondanál erre egy példát, hogy a jelenlegi ellenzék mikor csalt a választásokon és nem csak fröcsögnél

  • Bevallom, nem látom át, kinek kedvez és kinek nem a regisztráció. De utálom, mikor egyik párt aktivista a másik után csönget be a kopogtató céduláért, amire rá kell írnom az adataim, és hogy melyik pártot támogatom. Hol itt a titkosság?
    Megjegyzem, két választás között egyik párt aktivista, illetve képviselő sem érdeklődik felőlem, és ha szükség lenne rájuk, nem lehet megtalálni őket.

  • hogy mi van meg nekik? választói felhatalmazás? ugyan, nézzenek már körül egy kicsit, és kapjanak a fejükhöz!

  • Ódor György

    Maga az alap-törvény a törvényellenes. Egyoldalú, torz történelem szemléletet tükröz, szűkíti az emberi és a polgári jogokat, próbálja kiiktatni a fékek és ellensúlyok rendszerét, ami egy jól működő demokráciában nélkülözhetetlen, többnyire mindent az állam céljainak rendel alá, megalkotásában nélkülözték a széles népréteg és az ellenzék együttműködését, lényegében egy pártalkotmány, nemzeti hatáskörre hivatkozva a 2/3 alapján. A jelenlegi hatalom bebetonozását hivatott szolgálni, sok szempontból megkötve a későbbi kormányok kezét, ezért diszkriminatív, autokratikus.

    Álságos tehát erre az alaptörvényre hivatkozni, ezt a törvényt a demokratikus oldalnak mindenképpen felül kell majd bírálnia.

  • A cikkel egyetértek.Gere Gábornak igazat adok Rogánnal és a fidesszel kapcsolatosan.Tegnap az ATV Egyenes beszédben megszólalat Rogán!elképesztő ahogy hazudott,hogy ők nem mondták az első AB formai okokra hivatkozva a decemberi nyilatkozatukban hogy átemelik a ,,fideszes”alaptörvényben.Ezt az elképesztő cinizmust,Kálmán Olga hiába idézte a szószerinti nyilatkozatukat azt mondta hogy ők nem mondták.Jó lenne ha valaki ide fölrakná,mert meg kell leni videóban is.Boda Barcsi ön itt megin az üres ,semmit mondó frázisait puffogtatja,jó lett volna ha csendben maradt volna.Igy teljes tájékozatlanságáról adott véleményt,s mindig ismétli önmagát,a gyülöletes beszédével!Az hogyí elvette az erős tulzás,érvényesitette a jogot,csak ennyi!Gondolom hogy a békemenettel azért ért nagyon egyet,mert akkor egy kis manihoz jutna!

  • Arrogáns Tóni csak annyit mondott, hogy „2014-ben nem lesz” regisztráció. Ebbe bőven belefér, hogy pl 2013- dec.31-ig lehet majd csak regisztrálni.
    A Civil Össze Fosástól meg minden kitelik – kivéve a tisztességes elszámolást az államtól kapott milliárdokkal.

  • 4:52 du kerge gere gabcsi…te rogan seggebol bujtal ki hogy ismered ?

  • na ja. orbánék folyamatos győzelmeiken keresztül érik el vereségüket.
    na, ez az igazi magyar csoda!

  • szerintem a „SÖTÉTEKNEK” kellene csöndben maradniuk,főleg
    ha az még gonoszsággal párosul.
    Aki vírust kapott….az gyógyíttassa magát(bár egy bizonyos
    stádiumban ez már reménytelen)!
    A szentelt vizet pedig nem kell „pazarolni”,mert csak a
    rendes többnyire hívő embereken segít!

  • Boda Karcsi és Gera Balázs
    Szeretném kérni tőletek, hogy linkeljetek be valami bizonyítékot arra, hogy csalt a baloldal 2002-ben vagy 2006-ban. Mert hazudozni a könnyű, csak jó lenne valami bizonyíték.
    Én viszont bebizonyítom nektek, hogy a fidesz csalt, méghozzá rendszeresen.
    http://nepszava.com/2012/12/magyarorszag/elokerult-egy-video-hogyan-csalt-a-fidesz-2009-ben.html
    Nem akárki mondja el (és most nem csak hangfelvételen) egy videón, hogyan listáznak, keresik fel a parasztjaikat, vonalkódoznak, hanem maga a fidesz pártigazgatója kubatov elvtárs.
    Az meg a legundorítóbb, hogy ti is avval vádoljátok meg az ellenfelet, amit a pártotok csinált. Ez tipikus fideszes mentalitás. Igazi suttyó tempó.
    Várom tőletek a bizonyítékot, ha már állítottatok valamit.

  • Anti Ész!
    A FIDESZT lehet szeretni,nem szeretni,de legálisan 2/3-dal
    győzött,ha nem is tökéletes…de a leszerepelt ellenzéknél azért „némileg” különb (a baloldal magának köszönheti a bukást)
    Már többször más cikknél megírtam,hogy 2002-ben közalkalmazotti szocialista kormány ígért és visszavett,a mai meg
    most ad (kormányzás alatt!!)Persze lehetne jobb is,de 2,5
    év után azért nem lehet elvárni,hogy a 8 év alatt elkövetett
    szemétségeket helyre tegyék.

    üdvözlettel:Karcsi helyett Marcsi

  • Kiegészítés,mert eltűnt a leírt szöveg az előző levélből.
    Szóval 2002-ben nagy közalkalmazotti béremelés,amire
    nem volt fedezet,de kellett a nagy szavazóréteg(sebaj a későbbi hitelből telt rá,amit aztán az áremelésekkel vissza is vettek)
    2006-ban nyugdíjas etetés,13.havi nyugdíj,na ezt azonnal
    visszavették.
    De volt villany gáz áremelés,vizitdíj és egyéb nyalánkságok…
    Ezek után ki hisz az ellenzéknek,no meg Lendvai elvtársnőnek
    aki tagoltan mondta…..
    Most van rezsicsökkentés,nyugdíjemelés,stb.persze nem
    „dübörög a gazdaság”mint Gyurcsány,Bajnai idejében……
    és az adósságot nekünk kell visszafizetni
    és sajnos itt a kintinél tehetségesebb,becsületesebb emberek sem élnek olyan jól,mint egyesek Kanadában…..

  • Boda Karcsi
    Nekem Karcsi maradsz, mert nem hiszem, hogy egy nő lehet ilyen ostoba és gyűlölködő.
    Jó lenne ha nem hivatkoznál a 2/3-ra, pont miután belinkeltem a fideszes választási csalást.
    Várom a linket a szocik csalásairól, vagy a bocsánat kérést.

  • Boda Marcsi
    Hehe! Nem volt szerencséje az alcsutkának, hogy Bajnai után kénytelen kormányozni. Aki 1 év alatt is bebizonyította, hogy igenis rövid idő alatt is LEHET alakítani a körülményeket jó irányba, csak némi szakértelem és tisztesség kell hozzá. Ami totálisan hiányzik Orbánból és bűnbandájából. Ezek csak rontani és rongálni tudtak! NINCS és nem volt egyetlen normális lépésük sem!
    Viszont az ellenzéknek egy percig sem kell gondolkodnia a választási szlogenen, elég smittelni a fideszét „Rosszabbul élünk, mint 4 éve!”

  • Kac -kac ANTI ÉSZ!!!!
    Én nem álnéven írogatok mint egyesek.
    Rontani és rongálni a kinti és az itthoni ellenzék próbál,de
    egyenlőre sikertelenül …..
    Még mindig Marcsi vagyok és nem Karcsi,ezt más elsőre is felfogná……de nem baj,ez van!

  • Hogy egy link alak mit „linkel” az engem nem érdekel,mint
    benneteket sem,amiket mások írnak és tények.
    Szerencsére még senki nem nézett férfinak,tőled meg nem érhet sértés,addig míg a hülyeség nemtől független,persze
    kellemetlen állapot….
    Na pá kisokos…..

  • Kedves Christopher!
    A vàlasztàsrol szolo felsorolt törvények Alkotmàny ellenesek,mert az ORSZÀGGYÜLÉS tullépte hatàskörét-az ALKOTMÀNY szerint az ORSZÀGGYÜLÉS ERRE IGY NEM JOGOSULT-.Az AB a TÖRVÉNYT nem vizsgàlta,alaki hiba miatt mondta ki a döntését.

  • Boda Marcsi amit itt összehord az elképesztő,ez egy sötét ember sötét agyának a szüleménye,ne haragudjon hogy ezt irom.Nem emlékszik a négy nyugdijkorrekcióra,nem emlékszik hogy meddig adták a 13.dik havi nyugdijat,melyet itt ön szemrebbenés nélkül hazudja hogy azonnal visszavontak.Az ön szeretett pártja az igért 14.dik havit adja?Elképesztő ez az emlékezet kiesése!Nyugdijemelés minden éveben volt,sőt novemberben visszamenőleg nyugdijkiegészités is.Erre sem emlékszik ön?Csak a fideszre,akkor emlékszik arra hogy 2011.ben mivel januárban kevesett adtak szükséges lett volna novemberben 1,1 %,de nem adtak csak 0,6 %-ot,mert azt akkor nem kell beépiteni a nyugdijba,tehát elvettek 0,5 %-ot és még nem is épitették be.Tiltakozásra 2012 jan1-ével akik nem 2011-ben mentek nyugdijba azoknak beépitették a januári nyugdijába igy 3,6 +0,6 %-ot kaptak,de csak azok akik az emlitett időszakban voltak nyugdijba.A többiek csak 3.6 %-ot kaptak,de az előző év nov. és dec.-ben járó 0,6 %-ot minden nyugdijastól lenyulták.2012.novemberében büszkén hirdették hogy az összes éves nyugdijemelés 5.8 % volt,ami nem valós.Azt irja hogy most van rezsicsökkentést,kérném ha februárban megkapja a számláját akkor mondja meg legyenszives hogy mennyit csökkent a rezsije,s mennyivel fizet többet ha ezt a rezsicsökkentést minden más szolgáltató beépiti a költségeiben.Már ugy néz ki a kenyér ára elég jól fog emelkedni.Tehát kérem önt hogy csak a valóságot legyenszives itt leirni,mert a nem igaz beszéd nagy bün,főleg ha idős ember teszi!Mit mondanak a gyerekei ha hazudik nekik!/amennyiben van egyéltalán,mert akkor nem irna igy,mert azoknak felelősséggel tartozna/

  • Déneském! Le vagy maradva egy utcahosszat! Ugynis két AB döntés van……….
    Azonban, ettől függetlenül: Meg tudja itt nekem valaki magyarázni, hogy a jogászok garmadájával teletűzdelt kormánypártok hogyan tudtak ilyen selejt törvényt hozni? Meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy az a KDNP-es politikus lesz záros határidőn belül alkotmánybiró, aki maga többször is kijelentette, hogy a regisztráció nem alkotmány ellenes? Ráadásul ő alkotmányjogot tanit a Pázmány egyetemen! Hát hogyan van ez jobboskáim?! Ha ti a munkehelyeteken sorozatosan selejtet gyártotok, nincsen talán retorzió?! Nem hoznak ezek az emberek ott a parlamentben rátok, jobbosokra szégyent?! Nem nektek kellene felelősségre vonni őket, mert lejáratnak benneteket?! Mert ugye nem az ellenzéket járatják le, csapják be, hanem benneteket, akik rájuk szavaztak, és akik itt is kritikátlanul véditek őket! Hát ennyire igénytelenek vagytok magatokkal szemben?! És még a békamenetre is hajlandóak vagytok értük elmenni!!!!

  • Boda Karcsi
    Látom, a Civil Össze Fosás pártján vagy.
    Hát csak fossátok össze még nagyon sokat magatokat!
    Aztán ne lepődjetek meg majd, ha szembe mennek veletek az IGAZAK!!!
    Vigyetek magatokkal szentelt vizet is, hogy azt a hazát, amit állandóan gyaláztok a megnyilvánulásaitokkal, meg tudjátok szentelni. Bár a kezetekben az is ördögtől valóvá válik!
    Karcsi, Karcsi, Neked elment a normális eszed! Már az agyadon van az Orbán kór…
    Ja, és keresd meg lécci lécci lécci a helyesírási hibákat, mert aludni sem tudok majd,ha nem teszed!
    Azt mondod a neveden írsz? És ezt el is hiszi valaki Neked? Na ne nevettess!!!

  • Boda Karesz
    Sajnálom, ha téged zavarnak a tények és a linkek. Engem érdekelne ami a te igazadat bizonyítaná.
    Kovács Éva pedig válaszolt helyettem, nekem nem lett volna kedvem ennyit írni egy olyannak, aki a tényeket letojja.

  • Boda Szarcsi

    leginkabb kussoljal te ven buta segg…

  • Kovács Éva!
    Nyugdíjas vagyok, de nem hülye.
    Bizony egyszer kaptam teljes 13.havit,utána kitalálták,hogy nem vagyok annyi idős,mint az eredeti nyugdíjkorhatár
    bár az akkori rendelkezés szerint teljes öregségi nyugdíjat
    kaptam,később meg azt mondták maximum 80 ezer Ft lehet a
    13.havi.
    Egyébként régen is úgy volt,hogy aki a tárgyévben ment nyugdíjba az nem kapott visszamenőleges kiegészítést,jogosan.
    Idén 5,2 %-ot kapunk bár nem lesz ekkora az infláció.
    Engem csak a hülyeség zavar,főleg olyanoktól akik esetleg itthon élnek a kintiek,meg ne dumáljanak…
    Amikor Orbán a 14-ik ről beszélt (nem igérte meg!)mint
    lehetőségről még nem tudhatta mit hagytak rá a szocik….
    Egyébként Anti-ész = Kovács Éva.
    Utóbbitól már kicsit unalmas,hogy mindig gyűlölködéssel
    vádol,holott ez rá és a kintiekre jellemző

  • Bumburi!
    Ne izgasd fel magad…egyébként te fiú vagy vagy lány?
    Ki tudja ,a nevedből nem derül ki,az enyémből igen,mert nincs rá szükségem hogy hadováljak,ködösítsek…….
    Piszok szellemes vagy a Karcsizással,önállóan nem jut más eszedbe?……Nem meglepő!
    Ti provokáltok örökké a szenteltvízzel,de ez csak próbálkozás….szegény üldözöttek.
    Én keresztény vagyok és ismerem a szenteltvizet…..
    Ti zsidók vagy ateisták?ami önmagában nem baj,csak az hogy
    csak a saját fajtátokat tisztelitek,én szinvonal alattiak
    vagytok.
    Máshoz sem értetek,csak fasisztázni,antiszemitázni
    minden alap nélkül.
    Egyébként nem szoktam vonulni sehová,ha mégis megtenném
    se Gyurcsány se Bajnai társaságába nem mennék!
    Hallottátok,hogy Bajnai újabban a homoszexuálisok megnyerésével próbál „híveket „szerezni,a zsidók nagy része és a cigányok egy része mellett,ha már nagy bosszúságra a regisztráció ellen nem lehet tüntetést szervezni…..Rém kellemetlen…..
    Ez nem probléma,mindenki arra szavaz akire akar.

  • Ne feledjük el hogy a számlálást végző szervezet állami (fideSS)kézbe került. Vagyis még mindig van adu a kezükben a csalásra. Fentebb felest emlegettek, de sajnos ez nem a baloldalra jellemző. A fideszesek ígértek segélyt, meg pénzösszegeket a cigányoknak. Bocsánat! „Norvég” cserediákoknak, ha a narancsra szavaznak. Sőt, kisbuszokkal szállították őket, hogy biztos ott legyenek. Az átírt választó körzet határokról azt kell tudni, hogy ha így lett volna régen is, minden választást ők nyertek volna.
    Azért számolni kell a határon túliakkal is, mert az új állampolgársági törvény nem csak egy dokumentum, hanem különösen a közel élőknek adott esetben több juttatást biztosít mint a hazai magyaroknak. Ezek biztos fideSS szavazók.

    Vagyis a regisztráció nélkül is sok lap van a kezükben. Másrészről a regisztráció volt az a pont, amivel több támogatót veszítettek, mint az addigi összes intézkedésükkel.

    Az előbbi pont alapján, valamint azt figyelembevéve, hogy az AB szerkezetét már átalakították úgy, hogy bármi átmenjen, ez nem az AB önnálló döntése, csak aláfestő zene.

  • Szóljon már valaki a Kanadai Magyar Hírlapnak, hogy az Alkotmánybíróság döntése után a jelenlegi kormánypárt 19:2 arányban vezet a választási meccsben! Sikerült nyerni a regisztráció ügyében egy pontot, és joga lesz az ellenzéki pártoknak (+ 1 pont) befizetni a választási kampány azon eszközeire, amelyet a kormánypártok uralnak. Mielőtt a Kanadai Magyar Hírlap érzelmes húrokat pengetne, gondolni kellene arra, hogy változatlan az 50/80 arány, változatlan a választókerületi beosztás, változatlan a kispártok kiradírozása….

  • Kedves sötét Boda Marcsi és Gera Balázs!!!

    Az a sok hazugság,amit itt összehordanak,az magukat minősíti!!!Ilyen emberek kellenek a Fidesznek és a kedves vezetőnek!!!TALÁN MOSSÁK KI A SZEMÜKET ÉS A FÜLÜKET,HOGY A VALÓSÁGOT MEGLÁSSÁK!!!Ilyen szellemi toprongyok firkálgatásait olvasván szégyellem,hogy magyar vagyok!!!!

  • safranek44
    2013 január 6
    3:20 du.

    Safranek, szerintem ez a magyarok részéről legalább ilyen kellemetlen:)

  • Dudás Ferenc

    Mi a Fidesz és mi nem 1989.október 23. Bozóki András
    ,,A demokráciának olyan állampolgárokra van szüksége,akik semmilyen fórumon sem félnek elmondani a véleményüket s nem félnek meghallgatni mások véleményét sem.”
    A békemenet mintha bele akarná fojtani a szót az ellenzékbe,vagy megcsal a hetedik érzékszervem?

  • Jávorszky Mária

    safranek44!
    Hogy szégyellnéd össze magadat egészen! Te meg mosd ki a szádat!
    Egy igazi magyar sose mondaná azt semmilyen körülmények közt, hogy szégyelli azt, hogy magyarnak született.
    Szégyellheted is magad, de nem mint magyar, te Isten barma!

  • todor48
    Igazad van abban,hogy 2 AB döntés van.
    Viszont ezt a kormànyt tàmogatjuk hibài ellenére is,mert az elözök kiàrusitottàk, tönkretették az orszàgot, a bankok érdekei szerint.
    Ismeritek biztos:Strauss-Kan,Simor, Bajnai és a böszmén alàiro Gyurcsàny.Ezek nem kellenek a régi-uj felàllàsban-Oszko,Mesterhàzy,dr.Vadai…-.

  • KEDVES Jávorszky Mária!

    Annyi primitív ember él ebben az országban,hogy nemcsak én szégyellem,hogy magyar vagyok!!!Ön nem magyar,hanem magyarkodó,ha érti,hogy mire gondolok.Köszönöm a kedves jelzőt,ami szintén magát minősíti.A józanul gondolkodók messziről elkerülik azokat,akik ” igaz magyarnak ” mondják magukat,mert tudják,hogy az ” igaz magyarok ” milyen közegből jönnek….

  • Boda Marcsi!Ön egy másik cikknél hivatkozott arra hogy tiszteletben tartja a másképpen gondolkodók véleményét.Látja ott javasoltam hogy ez nem igy van,s olvassa el az eddigi minden cikkhez a hozzászólását.Itt is javaslom.Én csak tényeket közöltem,melyre itt ön ködösen válaszolt.Amennyiben kapott egész egy hónap 13.dik havit,akkor előtte kellett kapni 1,2,3 hetit is évenként,majd talán 2.3 évig egész évit és 80 e majd a Bajnai kormánytól 40 e Ft is.Amennyiben megirja a korrát akkor konkrétan megirom önnek hogy mit kapott amire nem emlékszik.Hogy ne azt gondolja hogy kiváncsi vagyok csak,közlöm én 64.dik évben vagyok,gondolom ez igy korrekt.A többi közölt tényekre nem válaszolt,pedig vártam.A 14.dik havi nyugdij igéretét elfogadja,pedig az igéret szép szó,ha betartják ugy jó!A velem kapcsolatos gunyolódására pedig nincs hozzáfüzni valóm az minősiti magát az embert!Kedves Antifülke köszönöm hogy a Bodának adott válaszommal egyetért.

  • Hát a „színvonal” az maradt sokak részéről,szerencsére
    többen olvassák és véleményezik…..
    Heti 13-ik nyugdíjat én nem kaptam,de nincs kedvem vitatkozni a „jól tájékozottakkal”álmodozókkal….
    Na ennyi,mert úgysem értik meg amit mások írnak……

  • Jávorszky Mária

    KEDVES safranek44!
    Minden országban élnek primitív emberek, de ez még nem ok arra, hogy megutálja vagy szégyellje saját nemzetét.Ezért én nem is hiszem el, hogy magyar lenne, de ha mégis, akkor azt ajánlom, hogy minél előbb ismerje meg jobban nemzetét melyhez tartozik.
    A magyaroknak több okuk van büszkének lenniük nemzetiségükre mint bármely más nemzetnek.Az, aki nem érti és nem érzi, hogy milyen magasztos kitüntetésben részesültünk az által, hogy magyarnak születhettünk az olyan ember nem is tudja ezt az Istentől kapott ajándékot értékelni. Majd megtudja mit értek ez alatt, az idő minden bebizonyít.
    Eljön az idő,amikor szégyellni fogja magát,de nem azért, hogy magyar, hanem hogy azt valamikor megtagadta.

  • Boda Marcsi
    2013 január 6
    12:26 du.
    „Nyugdíjas vagyok, de nem hülye.”
    hát, ezt azért vitára bocsátanám 😀

  • Dénes ERÖS
    2013 január 7
    4:31 de.
    mondok valami biztatót, picinyem: hajrá, piri néni 😀

  • Nagy a baj,kérem.Kiderült,hogy Magyarországon müködik a demokrácia,és a balliberálisok muníció nélkül maradtak.Az a diktatúra,hogy nincs diktatúra.Most mihez fogtok?Mit fog kitalálni nektek a Ron Werber?

  • Don Ovuz

    2013 január 6
    2:26 du.
    Tisztelt Don Ovuz.Elküldte már Hollywoodba ezt a forgatókönyvet?Öszintén mondom:könnyesre röhögtem magam.Köszönöm,köszönöm,köszönöm.Kérem,írjon még!

    Don Qanyar

  • Az ember csak ámul, miket lehet megetetni a Boda félékkel. A 14. havi nyugdíjat Orbán 2006-ban ígérte meg, akkor – legnagyobb bánatára – semmilyen örökséget nem hagytak rá a szocialisták, ugyanis csúful megbukott. Mint ahogy Balázska történetei is egyelőre a városi legendák sorába tartoznak. Ami viszont tény: eddig egyetlen képviselőt ítélt el a bíróság választási csalás miatt, az meg fideszes. Szóval minden igaz, mint a jereváni rádióban: Apró helyesbítés: nem Moszkvában, hanem Jerevánban, és nem Moszkvicsokat osztogatnak, hanem fosztogatnak. A többi stimmel. A Bajnai-kormány valóban megszüntette a 13. havi nyugdíjat, az Orbán-kormány viszont megadóztatja a tizenkét havit. Bár érintett vagyok, mégis azt mondom, annál nagyobb disznóság, hogy csökkentette a minimálbért a közmunkásoknál, majd kirúgja a munkásokat – lásd Hódmezővásárhely – és rendes fizetés helyett közmunkásként veszi vissza őket a minimálbér harmadáért.Ez 47 ezer és párszáz forint nettóban, havonta. A kanadai dollár jelenlegi árfolyamát nem tudom, de euróban kb. 115 euró. Orbán megszüntette a minimálbér adómentességét – ez a keresetrész a nagyobb fizetésűeknek is adómentes volt -, ezzel azok, akik 320 ezer forintnál kevesebbet keresnek egy hónapban, 10-15 ezer forinttal kevesebbet visznek haza, mint korábban. Egyébként: a hócipőm van tele a Bodához hasonlók nyavalygásával a nyugdíj miatt, miközben életükben nem töltöttek ki egy adóbevallást, és gőzük nincs, hogy élnek, akik dolgoznak. Arról már nem is beszélve, hogy azok, akiknek munka sem jut.

  • Mária!

    Válaszlevele meggyőzött arról.,hogy maga azok közül való.aki a magyarorkodásuk révén azt gondolják,hogy” igaz magyarok” NA EZ AZ IGAZI BLABLA SZÖVEG….vajon miért kellene nekünk plusz büszkénak lenni ,mert magyarok vagyunk? Az is demagógia,ami azt hiteti el a magyarsággal,hogy különb más nemzeteknél!!!Akik ezt beveszik ,na azok a primitív emberek.Az,hogy valaki meglátja országában a hibákat,még nem kevésbé magyar,mint aki elhiszi a pl.a mostani diktátor hazugságait.!Én úgy gondolom,,hogy nem jó rózsaszin szemüvegen át nézni MAGYARORSZÁGOT ÉSD A BENNE ÉLŐKET,mig más országokat és népeket feketével.Sok magyart még meg lehet etetni hazugságokkal és demagóg szövegekkel,azokat,akik nem képesek gondolkodni….
    Nem a hazámat szégyellem,hanem a buta,vak embereket,akik még mindig egy álomvilágban élnek,nem látják,mi történik velük..Ezért szégyellem sokszor,hogy magyar vagyok.Hogy külföldi barátaim egyre többször néznek rám csodálkozva,hogy még tűrjük,ami itt és most történik velünk és alig hiszik,hogy még vannak köztünk olyanok,mint Ön is,akik üres szólamokkal bújnak el a valóság elől.ÉLbresztő!!!!!!!

  • Elnézést a hibákért,de nem néztem át a szöveget,mielött elküldtem…

  • Egyébként pedig Mária,jobban szerettem volna,ha isten a világ boldogabbik felére irányított volna,nagyon jól éezném magam pl.Ausztráliában,az USA-ban,stb.
    Ezt azért bátorkodom olyan határozottan kijelenteni,mert egy ideje gyakran megfordulok ebben a két országban,mivel 1-1 gyerekem él a fent nevezett helyeken.Az egyik az USA-BAN járt egyetemre is és bár régebben megfordult a fejében,hogy idővel hazatelepszik,már elvetette ezt a tervét,látva,hogy mivé lett az utóbbi 2 évben ez az ország!!!NEM KELL ŐT BEFOLYÁSOLNOM, hiszen van szeme és tud gondolkodni,ellentétben az ide irogató agyatlan Orbán hívőkkel!!!!

  • Egy kis segítséget szeretnék kérni:

    1.Fel tudná sorolni valaki,mely országokban van 13.havi nyugdíj?
    2.Mely országokban nem terheli adó a minimálbéreket?
    3.Mely országokban nem adóztatják meg a nyugdíjakat?

  • Boda Szarcsi

    egy agymosott szektatag, egyetlen ertelmes megnyilvanulas nem varhato el tole, felesleges olvasni! Chris helyeben siman kirugnam innen…

  • Kedves Tartalom!Egyetértek a hozzászólásával.Boda Marcsi a kérdésemre nem válaszolt.Nem merte megirni hogy mikor ment el nyugdijba és mennyi idős.ez csak egy általános kérdés lett volna,hogy megtudjam hogy az állitásának mennyire is van igazság tartama!Ez nem jó tájékozódás csak az lenne hogy megismerjük az igazat.S kiknek kell megérteni a mások irását?Itt csak a valós,tényekkel alátámaszott irást kell megismerni s nem a valótlan csusztatásokat!Küszküllő ez müködő demokrácia?Elképesztő cinizmus ön részéről!

  • Boda Karcsi
    Most Te írsz önkívületi állapotban, vagy én értelmezem rosszul a magasröptű szövegedet?
    Megkérdezed, hogy zsidó vagyok, vagy ateista????

    Alább meg azt írod, hogy nem értünk máshoz csak zsidózunk….Te mit csinálsz szerencsétlen?Szereptévesztés, vagy mi a kórság?

    Kedves! Jó anyagot használsz úgy látom. Ha kitisztulsz, nézd újra át, milyen marhaságokat írsz itt össze vissza.

  • Jávorszky Mária
    A magyaroknak több okuk van büszkének lenniük nemzetiségükre mint bármely más nemzetnek….

    Tessen már kifejteni ezt a fellengzős szöveget!
    Mire lennénk, /legyünk/ büszkék?
    Az örökös vesztes szerepre?
    A korrupt politikusokra? (és mindegy melyik oldalon!)
    A büszke magyar mentalitásra?
    A Nobel díjasainkra???
    Akiket kiutált a HAZA????Akik kénytelenek voltak máshol letelepedni?
    Megnyert háborúinkra? ( melyikre?)
    A magyar kisszerűségre?
    Kivándorolt magyarjainkra?
    Mire, mire legyünk büszkék???
    A híres nagyjainkra, akiket miután elüldöztek, gyaláztak, ahogy csak tudtak?
    Legyünk büszkék Orbánra? Miért? Egy elmebeteg ember orvoshoz menjen, ne az országot tegye tönkre a dilettantizmusával!

    Tessék mondani mire legyünk büszkék???
    Hogy ki van lassan a seggünk (bocs) a ruhából a nagy megszorítások végett, amik nem is azok?

    Nem találom az okot, amiért büszkének kellene lennünk olyan össznemzetinagymagyaröntudattal!!!

  • U.i. És kéretik nem magyarkodni!!
    mert amit Ön csinál, az a legmesszebbmenőkig az! Ne hazudjunk már, legalább magunknak ne!

  • Bumburi! Értsük meg a magyarkodókat. Vagy próbáljuk meg legalább. Szegényeknek egyebük sincs, csak az, hogy magyaroknak mondhatják magukat. Ezért aztán rajtunk, többi magyaron próbálnak élősködni. Sokaknak elég jól megy a megélhetési hazaffyság.

  • talalom
    Igazat kell adjak. Ez borzasztó! Ennyire nincsenek tisztában a tényekkel???
    Ájtatoskodnak a magyarságukkal, és nem veszik észre, hogy ezzel teszik tönkre többek között az országot!
    Tényleg ezek az IQ hiányosak hozták a nyakunkra Orbánt?Az ész megáll!

  • Talalom ugyanolyan vagy még sötétebb (mondhatnám,hogy hülyébb )mint a többiek.
    40 évig dolgoztam(pénzügyesként)jó pár adóbevallást kitöltöttem,és rázza meg a lökött fejét,amikor a nyugdíjak
    adóztatásáról ír ami ugye nem létezik,csak az MSZP meg a többi ……riogatta vele a nyugdíjasokat a MÁS hazugságával együtt,aki itthon él ezt pontosan tudja!!!!!
    ő UGYE NAPRAKÉSZ?……

  • Jávorszky Mária

    találom!2012.január 9.6:23 de.
    „Szegényeknek egyebük sincs, csak az, hogy magyaroknak mondhatják magukat.Ezért aztán rajtunk,többi magyaron próbálnak élősködni.Sokaknak elég jól megy a megélhetési hazaffyság.”
    Ezt elolvasva első gondolatom az volt, hogy miért is nem ment abortuszra a kedves jó anyukája az Isten barmának?

    1.A magyarokat két táborra osztja. Kik is azok a „szegények”akiknek egyebük sincs, mint hogy magyaroknak mondják magukat? Talán, csak nem a határon túli magyarokra gondol, akiket elszakítottak hazájuktól? Ha erre gondolt, akkor kíváncsi lennék, milyen „megélhetésit” is kapnak azok a maga által „szegényeknek” mondott határon túli magyarok?
    2.Kiket ért ezalatt-„a több magyaron próbálnak élősködni” ?

  • Boda Marcsi!A nyugdijak megadóztatása 2012,jan.-el történt meg miután a fidess kormány átnevezte a korhatáralatti nyugdijakat másnak,s 16 %-os adóval sujtja.A nyugdijakat ugy adóztatja meg még hogy ha az ilettő nyugdij mellett dolgozott és akkor összevonták.Egyébként jul.1-el ez is megszüntetti a fidess,mert választani kell v. nyugdij, v. fizetés a kettő együtt nem megy.Igaz hogy hagyott kiskaput az un. kivételeket,ezt nevezzük Lex-törvényeknek.Nézzen legyenszives utánna és ne vezesse félre az embereket,ez itthon igy van!Én itthon élek,s kérdezhettem öntől hogy ugye naprakész?

  • Jávorszky
    Az a csodálatos, hogy híján vagy az értő olvasásnak, de azért osztod az észt!
    talalom rólatok,a nemzetimélynagymagyarokról írt,de fel sem fogod!
    Vágod???
    Nektek csak ez az egy érvetek van, semmi más…
    Meg a fröcsögés, amire Orbán trenírozott benneteket 8 évig!
    Jó tanítómesteretek volt…

  • KEDVES BUMBURI!

    Én is ugyanezeket irtam az agymosott fideszeseknek,Jávorszkynak i!!! Valóban nem értenek semmit,de nem is akarnak megérteni semmit! Jávorszky,mert nem azt fröcsögöm,amit ő, Isten barmának nevezett,pedig ő az !SAJNOS,VANNAK MÉG OLYANOK,AKIK HIÁBA ÉRZIK SAJÁT MAGUKON is,hogy mekkora bajban van az ország,nem tudnak mást,mint imádni KEDVES VEZETŐT!! NEKÜNK,A JÓZANOKNAK KELL mindent megtenni,hogy ennek a gyalázatos kormányzásnak véget vessünk.Az alélt hívőkkel meg nem kell törődni,majd megunják és talán máshová,az övéik közé mennek firkálgatni!

  • Éva!
    Amit kellett megírtam,többször meg is magyaráztam,azért
    születési anyakönyvi kivonatot nem küldök….pláne az
    élnéven íróknak.
    Nem kell ellenőrizni,vagy hiszi vagy nem!Ez nem bíróság!
    Voltak egyedi esetek,attól függően ki hány év után és
    milyen kedvezménnyel,mikor ment nyugdíjba.Ezt maga is tudja!

  • T.safranek44
    Nekem külön élvezeted okoz, hogy meg tudom ingatni a hitüket!
    Amiket én leírok azok tények, amit meg ők válaszolnak, az a Kubatov iroda kiadott mantrái. Cáfolni egyik sem próbál, mert ezeket az aljasságokat, amit Orbán elkövet a bandájával, nem lehet cáfolni.
    Így marad nekik a fröcsögés.Kínlódnak is rendesen….

  • Jávorszky Mária

    safranek44 és bumburi!
    Más szemszögből nézzük a tényeket.
    Önös érdekeimet nem vagyok képes a magyar nemzet egészének érdekei fölé helyezni, ezért én a nemzetett emelem mindenek fölé,s csakis a nemzet érdekében, s annak védelmében emelem szavam.
    Biztosítom önöket, hogy fideszvakságban nem szenvedek, de azért jobb ha beletörődnek,mert a gyurcsánykodók 2014-ben nem fognak győzni.AMEN.
    SZEBB JÖVŐT!

  • PRIMITÍV Mária!

    Mindig mellébeszél,mert irásai alapján igenis FIDESZ-imádatban szenved és mint ilyennek, a gondolkodása is rettenetesen egysíkú.NAGYON igazmagyar és keresztény létére lebarmozza a másikat,csak azért mert az nem szenved csőlátásban és amnéziában,mint maga.SAJNOS,MAGA JAVITHATATLAN ÉS EZÉRT TELJESEN REMÉNYTELEN,hogy megtanul logikusan gondolkodni.TEHÁT NEM TEHET ARRÓL,hogy hülyeségeket ir……Az ilyen emberek segítették hatalomra azt a bandát,akiknek a borzalmas tevékenységétől hangos a világsajtó!!!Azért reménykedem,hogy egyre több embernek fog kinyílni a szeme és közösen elzavarjuk azt a szennyet,amit Fidesznek hívnak!!!

  • JA,ÉS REMÉLEM,HOGY A MÁSIK FÖRTELEM,AMI JOBBIKNAK MERI NEVEZNI MAGÁT,SOHA SEM KERÜL HATALOMRA!!!!

  • Jávorszky Mária
    2013 január 10
    3:36 de Először is nem csak a külföldön élőkről írtam, sajnos itthon is van épp elég megélhetési magyar. A szegénység pedig lelki és szellemi értelemben értendő – bár az a sok milliárd sem kevés, amit a határon túlra öntenek a korlátolt hazzaffyaknak.

  • Ja, én ugyan nem vagyok istenhívő, de nem kívánom senkitől – még a jávorszky-féléktől sem – hogy ne is legyen. (Mint eszmetársuk, a bayer.) Azt meg honnan tudja olyan bizonyosan, hogy mik a „nemzet érdekei”? Szerintem a nemzet elsőrendű érdeke, hogy békében, nyugodtan, gyarapodva élhessen, ne szabja meg az állam vagy egy másként gondolkodó – a hitét, döntéseit. Persze ehhez némi öntudatra is szükség lenne.
    Bodának meg annyit: hát elég kevés ragadt Önre a gazdasági összefüggésekből 40 év alatt…

  • Boda Marcsi ön félreért engem.Csak azt kértem hogy azt irja meg mikor ment nyugdijba és mennyi idős.Én ezt megirtam részemről.Ugy gondolom hogy mindenki magából indul ki,mert akkor ön álnéven ir.Igen tudom,tisztában vagyok vele hiszen jártas vagyok a társadalombiztositásban,egyik végzettségem a sok közül az és az egyik vállalatnál ellenőriztem is a tb-ügyintézőt.Ezért szerettem volna a kért adatokat,mert akkor világossan lehetet volna látni hogy ön most nem emlékszik v. nem mond igazat.Ezek akkor tények voltak volna és nem hit kérdése!Kedves Safranek 44 teljesen igazat adok a hozzászólásának!Jávorszky Mária már orvosi eset!

  • Boda Marcsi hazudik.

    Az egyetlen eset, amely szerint valakit Magyarországon választási csalásért elítéltek, az fideszes országgyűlési képviselő, ma zugló i polgármester érdekében elkövetett megvesztegetés miatt történt.

    . „A 2002-es baktalórántházi események nem tartoznak a Fidesz büszkeségei közé, készpénzért szavazatot venni, lebukni vele borzalmasan kínos, és legalább ilyen kínos lehetett mikor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elkövető baktalórántházi alpolgármestert egy év két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte választási csalásért, és az indoklásban kimondta: „a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el.”

    Innen nézve, valóságos szemtelenség azt állítani, meg arra célozgatni, hogy a baloldal csalt.

    Igen, Marcsi, légy szíves és hozz legalább egy ugyanilyen konkrét példát, mint amit én idéztem!

  • Bodaszarcsi

    DE az meg jobb lenne, ha konkret peldak helyett, csak siman lehuznad magad a budin, teljesen felesleges lenne a mutetedre kolteni…