Éhségmenetes fíling

2013 február 11 5:43 du.45 hozzászólás

Gondoltam, bekukkantok ekkicsit, már csak szolidaritásból is. Elvégre ott mennek el az orrom előtt, a 3-as főúton az északkeleti éhségmenet résztvevői: Nyíregyháza, Mátészalka, Miskolc, Ózd térsége szegényeinek, közmunkásainak képviselői. Javítok: nem képviselők ők – mert egy képviselőt többen, közösségileg megbíznak érdekeik képviseletével (most tekintsünk el a parlamentben ülő 2/3-tól, mert azok mindenek, csak nem képviselők), hanem küldetést vállalók. Önkéntesek, senki által nem jelöltek, nem küldöttek, de úgy érzik, a maguk – és általuk mások – érdekében mégiscsak jobb, ha megmutatják magukat, hallatják hangjukat.

Szóval, kiástam magam a hóból, és lecsurogtam a mogyoródi HÉV-állomáshoz. Onnan ingyé utazom, lévén, hogy 65 elmúltam. Hallgatom a Klubrádiót, aszongya a megszólaltatott kiküldött munkatárs, hogy a menet éppen Kistarcsánál tart, ő majdnem elperecelt a jeges úton, és eddig csak egy bunkó paraszt szólt be nekik egy garázsajtóból. A bunkó paraszt minősítés az enyém. A riporter nem minősített, de én ekkicsit közelebbről ismerem a kistarcsai bürgereket.

Éhségmenet – 2013 február 11

Lesem hát a HÉV ablakából hun is vonulnak a legények? Hát, jelesül, sehun, pedig a gödöllői HÉV vonala párhuzamosan fut a 3-as főúttal. Na, mind1, lehet, hogy elnéztem valamit. Szimpatizáns gyülekező az Ös vezér terén, 12:30-kor. Hát, valahogy nem látok senkit, aki szimpatizánsnak tűnne. Én azonban szimpatikusnak tűnök valakinek, mert mindjárt le is akar venni 80 forintra, hogyaszongya, az hiányzik neki a vonaljegyhez. Nem nyert. Kérdem a járőrpárt, aki feltűnés nélkül arrafelé lézeng, hogy ugyan már, fiúk, tudnak-e valamit a becsatlakozásról? Felhúzott szemöldökű csodálkozás: nekik az eligazításkor nem mondtak semmit!

Éhségmenet – 2013 február 11

Lassan gyülekeznek a szimpatizánsok. Nem mondhatnám tömegnek, kb. 20-25 ember, jobbadára nem éppen tinédzser korú. Szatyrokban otthon sütött pogácsa, zsemle, kifli, banán, narancs, több tábla csokoládé. Csak hír nincs a menetről. Blogtársam, Sz. Rezső, aki Sopronból (!) utazott ide, csatlakozni a menethez, javasolja, hogy hágjunk fel a Sugár és Aréna közti átkötő hídra, onnan jobban lehet látni. És lőn: feltűnik a menet a Gépmadár park magasságában, valóságos zászlóerdő alatt. Egy-két fotó, és nyargalás le a lépcsőn: az élen Tóth Imre, méretes nemzeti színű zászlóval, kissé borostásan, karikás szemmel, de töretlenül. Kérdem: a népstadioni pihenőnél válthatnánk-e pár szót? Elhárít: ne engem kérdezz, hanem a mögöttem vonuló embereket!

Szót fogadok. Pár sorral hátrébb becsatlakozom egy vonuló pároshoz. Amilyen mázlim van, az egyik Kullár Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye MSzP-s választmányi tagja, a másik, Józsi, ugyanott pedagógus, elnökségi tag. Csípőből jön az első kérdés: akkor most, az MSzP rátelepedett az éhségmenetre, vagy sem? Józan válasz jön: az éhségmenetnek – és annak szervezőjének, a közmunkás szakszervezetnek – se szervezete, se erőforrása nincs, hogy végig vigye ezt a vállalkozást. Azonban ez nem pártrendezvény. Ez a végsőkig elkeseredett emberek menete, amihez túlélési segítséget adott a párt. Mert pihenni, aludni, tisztálkodni mégiscsak kell valahol (A távolság 250-270 km. Az ember gyalogolva 5 km-t tesz meg óránként, ha kilép, 7-et is, az erőltetett menet 10 km/óra. A szerk. megjegyzése). Jó időt együtt meneteltünk, ez alatt Kullár Péter kérdés nélkül is kifejtette – nem túl hízelgő – véleményét a kormány politikájáról, de megegyeztünk, hogy erről külön interjúban fogok beszámolni.

Éhségmenet – 2013 február 11

József meglehetősen csendesen ballagott mellettünk, csak akkor gyúlt lángra, amikor az oktatás témájára került sor. Mondanom sem kell, a pedagógusi életpálya kezdő elvonási tüneteit sem dicsérte az égig.

Népstadion, 15 perc pihenő. Kis csoportok alakulnak, odacsapódom az egyikhez. Vegyes társaság, 30-as cigányemberek, ősz hajú 50-es – az Orionban dolgozott valamikor – másik ősz hajú hatvanas, aki brigadéros volt a tsz-ben. Bizalmatlanul méregetnek: hát ez a pasas meg hol volt eddig? Mondom, mi járatban, meg, hogy egy ellenzéki internetes lap, egyszerre kinyílnak, és kérdezetlenül is sorolják bánatukat.

Hogy a P. – és mutatják, kiről van szó – napi 200 kmt- autózott oda-vissza azért, hogy valami kis munkája legyen. Kérdik, mégis, mennyit vihetett haza a benzinköltség levonása után? A másik: miután az Orion bezárt, Szalkán, ugyan, mi maradt meg neki, 50 évesen? A harmadik: a szétvert tsz után, kinek kellett már ő? A negyedik – 30-as cigányember, kopott dzsekije alatt kézzel kötött, kicsit kitágult pulóver – négy gyerekét kellene, hogy etesse, ruházza, iskoláztassa, és szégyelli magát, hogy még robotba sem kell! Az ötödik meséli, hogy a falujában – mondta a nevét, de megtartom magamnak – 240 rászoruló van, de az önkormányzat csak 50 embernek tud adni közmunkát, annak a fele is csókos!

A Keleti pályudvarnál

Belém bújik a kisördög, és visszakérdezek: de hát, 4 gyerek után ott van a családi pótlék? Meg amúgy a lakhatási támogatás, meg a beiskolázási segély, meg az egyszeri segély, meg a…éppen hogy csak ki nem röhögtek. Visszakérdeztek, hogy tudom-e, mennyi az annyi, és tudom-e, mi, mennyibe kerül? Nem a villanyszámlára gondoltak. Mesélem a blogtérben elterjedt kritikákat, hogy hát, nem is olyan soványak, miért is tüntetnek tkp? Jól neveltek, mivel nem az én véleményem, nem küldenek el a francba, de érdekes módon, minden tudományos ismeret nélkül egyhangúan mondják: talán a kedves kételkedő élne tésztán, krumplin, kenyéren, szalonnán meg suhhantott levesen, megnéznék, hogy mekkorára fújódik fel! Meg hogy az afrikai éhező kisgyerek se jókedvében növelt akkora pocakot!

Indulás tovább. Megint máshová sodródom, kérdezem, honnan? Gyöngyöstől, de csak szimpatizánsként. Akkor mégis, Kistarcsán hova tűntek el? Hát, a Nosztalgia vendéglő tulajdonosa (!) hívta meg a menet résztvevőit egy korai ebédre (ez volt az a gap, amikor én nem találtam őket az úton). Finom, sűrű gulyáslevest kaptak, friss kenyérrel, és nem az MSzP szponzorálta. Kibújt belőlem aznap másodszor is a kisördög: és az a bizonyos szaunázás, amiről az Agyar Nemzet írt? Biza, az is megvolt, csak kicsit másképpen. Az üzemeltető bocsájtotta a menet részvevőinek rendelkezésére a fürdőt, aminek tartozéka volt egy szauna is. A tulaj gondolta, talán öt nap után rá fér az emberekre egy forró fürdő. Azzal vissza is kérdez: miért? Mert valaki szegény, vagy éppenséggel még cigány is, nem érdemel meg ennyit?

A Keleti magasságában feltűnik a menet mellett Török Zsolt. Harsány Zsolti! Zsolti! üvöltés fogadja. Addigra már egy kicsit élesedik a hangulat, mivel el-elhangzik egy rekedtes kiáltás: munkát akarok, Orbán, takarodj! Az ózdiak – aki a Népstadionnál csatlakoztak a szabolcsiakhoz – vidáman dalolnak. Nem menetdalt.

A Baross-téren lemaradtam. A bal lábam vádlija átkozottul begörcsölt – hiába, na, a múlt hetet jó kis légcsőhuruttal és torokgyulladással jobbadára ágyban töltöttem, és hát, ahogy mondják, nem vagyok már a régi! Csak az a baj, hogy új sem!

Az egyesült éhségmeneteket a Kossuth téren a következő molinó fogadta: üdvözöljük a hataloméhségmenet résztvevőit! No comment…

„…sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.” John Donne

Ille István

45 hozzászólás

  • Fasizmus, jelenidőben

    Éhes ezrek állnak a parlament előtt,
    Nem dühöt mutatnak, hanem nyugodt erőt.
    Semmi jele nincs a garázdálkodásnak:
    Székházrombolásnak és gyújtogatásnak.

    Ha szükséges, akár hetekig ott állnak,
    Cári ukáz helyett emberszóra várnak,
    A kormánytól várják: oldja meg a gondot!
    Nem hinném, hogy ezzel újdonságot mondok…

    Gyerünk, Viktor öcsém, elő a farbával!
    Ezt nem intézheted azeri baltával!
    Tudsz okosan szólni? Vagy már csak röfögni?
    Hurkától-pálesztól nagyokat böfögni…

    Idáig érzik már a félelmed szaga;
    Nem a megoldás vagy: a probléma maga!
    Ez a végső esélyed embernek lenni,
    És az ország dolgát szépen rendbe tenni.

    Pár dolgot akarnak: munkát és kenyeret,
    Biztos jövőt ordas hazugságok helyett,
    Fejük fölé fedélt, házukba meleget…
    Országlásod alatt szenvedtek eleget.

    Éhségmenet mellé jönnek a diákok!
    Meg fogják rengetni a zárt kis világod!
    Azt veszed majd észre, hogy már nem vagy trendi,
    Csak egy büdös bunkó, pökhendi kis senki!

    Te komolyan hiszel a röghöz kötésben?
    Ötszáz évet megyünk vissza az időben?
    Azt hiszed, az ország Orbán-domínium?
    Érvényes lesz majd a fideSS-Tripartitum?

    Már előre szólok, bár nem vagyok jósda:
    Ez lesz az utolsó szög a koporsódba!
    El fog söpörni a felgerjedt népharag!
    Fasiszta hordádnak emléke sem marad!

    Folytathatnám ugyan, de minek? Tudom jól:
    Szálasi sem tanult az intő szavakból.
    Míg föl nem függeszték, nemzetvezető volt,
    Most meg csupán egy rossz emlékű… nos hát… holt.

  • Le a kalappal ezek előtt az emberek előtt!
    A „molinósok” meg szégyelljék magukat!

  • elbeszélgettem az résztvevőkkel a dicsőséges 49 ezer forinttól. felvilágosítottak, hogy az csak 8 órás foglalkoztatás esetén jár. zömük csak 6 órást kapott, az meg jó, ha 36 ezer.
    kérdeztem: és az extra, ami a magasabban képzetteknek jár? na, akkor kiröhögtek: ez csak kormányzati duma. ők ez idáig ilyennel még nem találkoztak. ha még hozzá tesszük, hogy arrafelé – ne a falusi kisboltok uzsoraárait vegyük – még az áruházláncok is drágábban árusítanak (csirke far-hát kőbányán, az europark interspar áruházában az emelés előtt 360.-/kg volt ) mennyivel is? amikor 600 ft/kg áron mérik nyíregyen, vagy szalkán?
    kérdeztem beszélgető társaimat, mégis, mit remélnek ettől az akciótól?
    nem voltak túl optimisták. amit reméltek, az annyi volt: talán meghallja valaki a hangjukat…
    tkp. sajnálom őket végtelen naivitásuk miatt.
    EZEK ilyen halk hangot nem hallanak meg.
    ha egyszer, a 4 millió szegény mögé felsorakozik legalább annyi szimpatizáns, le lesz szarva orbán 1,5 – feltupírozva a 160.000 import szavazójával – millió agyatlan hívője!
    na, azt talán majd meghallják!

  • Lélfai Szilárd

    Kedves Ille István!

    Bár én nem vagyok ellenzéki, meglepően tárgyszerűnek találtam a fenti „riportját”. Egyetlen észrevételem lenne: ez az „Agyar Nemzet” kapcsán jutott eszembe! Amikor óvodások voltunk, az egyik gyerek jobb híján, haragjában, mivel értelmesebb nem jutott eszébe, elnevezett „lecsónak” (Lelovits volt a nevem)! Szerintem az ilyen kifejezések, a „Fidess”-hez hasonlóan nem a sértegetni szándékozottat degradálják!

    Üdvözlettel: Lélfai Szilárd

  • Gyurcsàny”Nem kormànyoztunk,hazudtunk reggel,délben,este”-éjjel ha aludtunk,
    akkor nem-.”Ellehet innét menni”. Ujabb kölcsönt kellett felvenni 2008-ban a gyenge teljesitmény ütötte lyukak betömésére,de a problémàk megoldàsàra nem jutott-most kell az örökölt problémàkat megoldani,lehetöleg mindet egyszerre és fizetni a szoc-lib hibài miatti megnövekedett adossàg kamatait-,valamint a 2008-ban felvett kölcsönt visszafizetni.
    Megértem a szegények elégedetlenségét,de a szervezök és hangadoik koràbbi hallgatàsàt nem!

  • Szomorú dolgok ezek.
    Felteszem a kérdést: Jobb lesz?
    És sajnos én nagyon szomorú jövőt jósolok, több okból is.

    1- Tetszik, vagy sem, a kapitalizmus nem a szegényekről szól. Még elméletben van ugyan szociális védőháló, de egyre szűkül, és szűkülni fog, mígnem az összes „alamizsnát” vissza nem veszik.

    2- Egy tönkig lerabolt országot fog átvenni a következő kormány. A nincsből nem lehet adni. Ahhoz, hogy adni lehessen, először a gazdaságot kell rendbe tenni. Vagyis ezeknek az embereknek a sorsa nem változik.

    3- A gazdaság rendbetételéhez megszorítások kellenek. A megszorítások növelik az elégedetlenséget,és újra olyan „libikóka-szavazás” történik a másik oldal felé, ami a részsikereket újra lerabolja majd, mint orbán.

    4- A kormány nem tud munkahelyet adni, mivel a gazdaság magánkézben van, az adókból meg mire futja?

    A mókuskerék meg csak forog, forog tovább! Mint a rendszerváltás óta folyamatosan.

  • Andrási Sándor

    bonhomme! Ánusz poézised jól illik Ille et. ostoba ömlengéséhez. Egy húron pendültök, jól összeillettek.

  • Andrási Sándor

    „……szegényeinek, közmunkásainak képviselői. Javítok: nem képviselők ők…..” De nem ám! Ők a szegény nyomorgó mszp-s Nyakóharminchatmilliósköltségtérítés és bűntársai által felhergelt, megtévesztett emberek. Azok akik nem képesek számbavenni a nyomorba vezető útjuk stációit. Nem fogják fel, hogy orruknál fogva vezették őket a deviza elszámolású adósságba, hogy nettó 600 eFt/fő IMF hitelt + kell megfizetniük, nem tudni miért, stb. stb.
    Tényleg döbbenetes sorsok vannak ma Magyarországon. Az is igaz, hogy emberek sokaságának az utolsó tartalékai is elfogytak.
    De nem szabad elfelejteni: „…….Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este……..soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét………….Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. ……” —— Na vajon kitől az idézet? (100 Ft-os kérdés)

  • Andrási Sándor

    Miért vörös posztó az elvtársak szemében az emutnyócévezés? Egyszerű a válasz: Mert erre az időszakra ésszerű magyarázat nincs, ez az időszak nonszensz, nem csak kiesik a fejlődésből, de évtizedekre visszahúzza az országot. Nem csak anyagilag, tudatilag is. A társadalom szövetét olyan szinten károsította, hogy annak gyógyulása csak komoly gazdasági fellendülést követően gyorsulhat fel.
    Néhány adalék erről az időszakról: a vezető(????) szociális-ta párt oly nagyon baloldali értékeket képviselt, hogy miniszterelnökké emelt egy milliárdost, aki fedő neve a D209-es ügynök. Egyértelmű, hogy az alacsony jövedelmű, széles népesség mindennapi gondjaival elsősorban egy milliárdos üzletember tud azonosulni. Nem kellett sokat várni, a talpig úriembert megpuccsolta egy túlmozgásos ripacs. És nem hiszik el, ez a nagyon szociális érzékű is milliárdos üzletember, aki addig táncolt amig rá nem jött: „elkurtuk, nem kicsit, nagyon” Ekkor – mivel tényleg elkúrták, nem kicsit, nagyon – (némi miniszterelnök kaszting-bohóckodás után) oda lökte ezt a „kurva” országot a haverjának – aki szintén milliárdos üzletember – hagy játszon most már ő az országgal, talán ahhoz ért, ha a libaüzlethez nem is. És lőn. A kölyökképű gyilkos kitett magáért, nem így az országért, amit amcsi segédlettel, hazugsággal, és csalással újra meg akar kaparintani. Ezeken az oldalakon is sok segítője akad. Lelkük rajta.

  • Andrási Sándor
    2013 február 12
    7:11 de.
    aggódom magáért, kicsi huszár. főleg az egy húron pendülés okán. a zongorahúr sokat kibír, és meglehetősen sokáig kitolja a halál bekövetkeztének időpontját. javaslom, ne arra akassza fel magát.
    amúgy a többi, amit ide büfizett: argumnetum ad hominem.

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 12
    3:39 de.
    valamit félte tetszett érteni. az agyar nemzet elnevezés nem sértés, mint ahogy az orgánum sem sajtótermék, hanem orbáni wc-papír.
    amúgy neveztem már acsar nemzetnek is.

  • Dénes ERÖS
    2013 február 12
    5:40 de.
    hát persze. üdvözöljük a szoci hataloméhség résztvevőit!

  • Andrási Sándor
    2013 február 12
    8:05 de.

    Te szegény, szerencsétlen, szellemi nincstelen…

  • Egy ismerősöm ezt írta ma az egyik hazai fórumon:

    „Ami tegnap itt ment a Kossuth téren, az nagyjából leképezi, és jól demonstrálja az általános magyar közvéleményt, és közhangulatot !Volt ki együtt érzett, volt kit a kíváncsiság ” hajtott ki” és voltak akik segítettek és további segítségre is hajlandók.
    Egy biztos, a molinót arra helyre nem tudták akárkik kifeszíteni : ahhoz bizony tetemes, hatósági közeg segítsége és közreműködése kellett, a helyszín biztosításáról nem is beszélve !
    Szégyen és gyalázat, még belegondolni is – hát még végrehajtani, de úgy gondolom nagyon belehet szarva a hatalom, ha már a sima kordon nem is elég, hanem munkagépek is szükségeltettek, hogy magát a teret, no és azon túl az „objektumot” is lehetetlenné tegyék megközelíteni ! Egy csapatnyi éhes,átfázott, és agyon alázott ember elől menekültek a sürgős átalakítási munkák mögé !
    A rendfenntartók nyilvánvalóan parancsot teljesítettek, a lehetőségekhez képest eléggé visszafogottan – de hogy a hatalom gyakorlói közül nem akadt senki, aki legalább azzal megtisztelte volna a menetben résztvevőket, hogy átvesz egy petíciót és némi meleg étellel várja őket, az több mint felháborító ! Nem gödröket kellett volna ásni, meg markológépekkel teleszórni a teret, hanem ugyanezzel az energiával, néhány sátrat felállítani rögtönzött melegítőként, és meghallgatni legalább a menet vezetőit, szószólóit.Gyalázatos, ahogyan ősbunkó módon, arrogánsan semmibe vették őket, a céljaikat, a szándékaikat!
    Az pedig,már arcpirító ahogyan a közvéleményt ellenük hangolták – gúnyt űzve, és nevetségessé téve az igyekezetüket, azzal, hogy a hivatásos álcivilt ( Csizmadia L.) bízták meg meg megint a feladattal….. lenne itt egy kis munka…. – Az meg a tőle elvárható alapossággal és hittel képezte ki a jobb sorsra érdemes nyugdíjasokat, akik készséggel hallgatták, és amikor a mester „megénekeltette őket”, lelkesülten rázogatták a kis zászlóikat, amelyeket persze spontán hozta magával mindegyikük ( !) Ezeknek az idős embereknek,hölgyeknek uraknak vajon mindnek ilyen jól megy ? Egyikük sem éhezett, fázott soha ? Most sem ? Mindnek ki van fizetve a számlája, gyógyszere – és egyikük sem szenved szükséget semmiben ? Hogy a munka mint olyan már nem érdekli őket, azt elhiszem, ezen már túl vannak – de hogy a részvét, az együttérzés egyikükben sem szólalt meg ? Egy hang nélkül partnerek voltak ebben a kutyakomédiában ? Ilyen könnyedén űznek csúfot, a náluk kevésbé szerencsés nagyon is rászoruló polgártársaikból ?
    Elképesztő – és már semmin nem lehet megdöbbenni ma, a rendszerváltozás után közel 23 évvel !
    Hát már tényleg teljesen immúnissá váltunk, hogy a fejünket sem kapjuk fel ekkora nyilvánvaló otrombaság láttán ?”
    Nincs mit hozzátenni…

  • Andrási Sándor
    2013 február 12
    8:05 de.
    Ahogy néztem, bal oldalon, és középen sem vörös posztó az ammúttnyócév, mindössze összehasonlítják a baltás tetteivel, és mindig rosszul jöttök ki belőle.
    A másik dolog, hogy az emmúttnyócévbe belehazudtok olyan dolgokat, amit a patás csinált. Igazából ti már nem is hazudoztok, mivel annyit kántáltátok a hazugságokat, hogy el is hiszitek.
    Egy kognitív teszt nem lenne időszerű a jobb oldalon?

  • Andrási Sándor
    A Csaba is te vagy, vagy az a testvéred?
    Szólj már neki, hogy várom a bank nevét, ahol ingyen van minden 🙂
    Nagyon eltűnt, de te se vagy különb, ha butaságokat kell írni.

  • A molinó szövege „Üdvözöljük a szoci hataloméhség menetét”
    Azaz valószínűleg román, vagy ukrán nyelvi környezetből származó a kiötlője, és lehet, hogy google fordítót használt hozzá. Mert magyar anyanyelvű vagy „a szociK hataloméhség menetét” vagy „a szoci hataloméhség menetEt” formában írta volna, ha olyan szemét, embertelen provokátor, mint a kitalálója, csak éppen magyar anyanyelvű. Azért megnyugtató az a tudat, hogy nem magyar csinálta.

  • Dénes Erőss
    Maga ugye boldog? Már bibliai értelemben. Ilyen lelki szegénység mellett nem zavarják a tények, örül, hogy VALAMI kis egyszerű világértelmezést képes volt felfogni és azóta is azt böfögi mindenhova. Bocs, hogy normális emberként próbáltam felhomályosítani. Kár volt a fáradtságért. Akinek csak 1 bites az agya, abba nem fér több infó.
    Gyurcsány hazudott: mert asszonta.
    Orbán viszont soha nem hazudott – ő maga mondta.
    És az ilyeneknek is szavazójoga van!
    Don Ovuz
    Ez nincs így. Éppen a minimálbérről folytatott vita igazolja. LEHET úgy csökkenteni a vállalkozók terhét, hogy egyúttal a munkavállaló nettó jövedelme és a fogyasztás is nőhessen. „CSAK” szaktudás kell hozzá. Meg elhatározás: vissza kell hozni a többkulcsos adót, amit Szlovákia mostanában már megtett. Mert náluk sem jött be!
    Csak Ficó ennyivel közelebb van az államférfiúsághoz, mint Orbán: képes változtatni! Elég ránézni a két ország teljesítményére, hogy kiszámítsd: mennyibe kerül nekünk az orbánjárás. Már az 500 ezres emberveszteségtől eltekintve,

  • http://varosszive.blog.hu/2013/02/11/tudtukkal_engedelyukkel?fullcommentlist=1#comments
    „Akinek van rá érkezése és személyes köszönetet szeretne mondani az üdvözletért:

    Alpinsign Kft.

    Levelezési cím: 2092 Budakeszi, Fűzfa u. 2/b.

    Tel/Fax: 06-23-452-746

    Mobil: 06-20-662-55-33”

  • Erdemes elolvasni amit Don Ovuz ir fenntebb. Ha ezt tudjatok, akkor, hogy gondoltatok, hogy 2010-tol kanaannak kellene lenni Mo.-n???Vagy ugy gondoljatok, hogy a Fdesz/Orban nem ugyan azt az eselyt erdemli, mint a baloldali bagazs???
    Mert, ez a jellemzoje minden agalasotoknak.

  • Nezve a photokat: nem eppen lehet „rongyos gardanak” nevezni oket…sem koplalonak…
    Csak azt nem ertem, hogy gyurcsany bohockodasa se hozta meg a kello hatast,most ezzel mit gondolnak elerni.
    Egyszeruen mindegy,csak szalmaszalat tudjanak keresztbe tenni.

  • jimbo, az ellenzéknek az a dolga, hogy szalmaszálakat rakjon keresztbe a rosszul kormányzók elé.

    A többieknek: az nem érv, hogy az „elmútnyócévben” rosszul kormányoztak, hát akkor jogos az elmúlt közel 3 évben minden eddiginél, 500 évre visszamenőleg nézve katasztrofálisan kormányozni.

  • Ombre!
    Deak Ferenc megmondta, hogy az a nagy baj az ellenzekkel,
    hogy azt gondolja, mindent ellenezni kell.
    Bezzeg, az Orbannak/fidesznek folhanytorgatjak(eleg surun), hogy ellenzekbol, milyen kerek kotok voltak, ami
    nincs is kizarva, hogy igaz legyen. Az se volt helyes(nyilvan), de azert a szociknak nyolc evuk volt, a fidesz KOZEL harom evehez kepest. Azert, nem mindegy.
    Az ellezeknek, egyaltalan nem az a dolga, hogy mindennek szalmaszalat(sokszor gerenedat)tegyen keresztbe, minahogy ennek az organumnak sem az lenne a dolga, szitkozodjon(sokszor alpari modon),ragalmazzon minden alap nelkul. Kritika, az nem ilyen. Itt, minden van, de nem kritika. Ha ezt a balkezesek annak hivjak, akkor fogalmizavaban vannak, ami MAR nem is meglepo,sot, nem is ketseges.

  • A címet először tévesen úgy olvastam: „Éhségmentes fíling”. Egy „e” betű hiánya ennyit jelent.

    Megjegyzem, nem árt figyelemfelkeltésnek egy ilyen éhségmenet. Nem kell kímélni Orbánt sem. Viszont a menet egyik állomása lehetne a Gyurcsány villa, majd folytathatnák az utat a milliárdos politikusok házainál.

  • JIMBO
    Tök mindegy, hogy Ti vagy Mi mit szövegelünk, az ellenzéknek elég lesz EGY választási plakátot kitenni: „Rosszabbul élsz, mint 4 éve?” És a társadalom nagy többsége erre igent fog mondani. Mert a tények makacs dolgok, és a magyarok odaadják akár az „életüket és vérüket” de zabot azt nem! Orbánék ROSSZUL kormányoznak, pedig most sem külső elnyomás, sem ellenzéki akadály nincs a 2/3-os többségük előtt. Amit ROSSZUL, rosszra használtak.
    http://lapszel.blog.hu/2011/03/09/hetivers_orban_otto_a_dan_kiralyi_foszamvevo_jelentese_a_fortinbras_amp_fortinbras_ceg_atvilagitasar
    „az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
    jó időben született újszülöttek
    egy új történet első mondatai
    a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
    nem lettek sem azok sem ezek
    rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
    rókaagyakba való eszmékkel….”

  • Andrási Sándor

    Ille István! Az, hogy: „…..aggódom magáért, kicsi huszár. főleg….” talán nem személyeskedés? Az ön arca Ille et. nem férne át a Rákóczi híd alatt. Az, hogy megállapítottam, miszerint az a szerencsétlen agymenés ami fenn olvasható hazug és nívótlan, miért lenne személyeskedés? vagy talán az elmúlt két kormányzati ciklus alatti nemzetrombolás nem tény, az is személyeskedés lenne?
    Különös, hogy egy néhai műszaki ember nem teszi serpenyőre a tényeket. Azaz különös lenne, ha ön műszaki lett volna. Vagy ha tudnánk, hogy a „baloldali érték” mint kifejezés a tényleges jelentésével, vagy a baloldali emberek által használt baloldali értelemben, azaz a kifejezés reciprokával egyenlő.
    De van az ön hangulatkeltő, tényferdítő böfögésének egyszerűbb magyarázata: Ön egy kisstílű bértollnok.

  • Andrási Sándor

    antifülke! Éppen a napokban hallottam a rádióban, hogy felméréseket szerint az emberek nagyobb hányada nem néz utána annak, hogy hol bankol, és milyen költségekkel. Ebbe a hányadba tartoztam én is mindaddig, míg bankot nem kellett váltanom. Ennek kapcsán magán és vállalkozói folyószámlát váltottam. Mind a két számla „rezsiköltsége” elenyésző az előző bankhoz viszonyítva. Az FHB-t váltottam a BB-al.
    Talán emlékszik, hogy a KFB az utóbbi néhány évben mennyit változott, a biztosítók egymásra licitálva csökkentették az áraikat. Hasonlóan járnak el a bankok, ezért érdemes nyomon követni az akciókat, persze a sorok között értelmezve és az apróbetűs részeket is elolvasva.
    (Ui.: tegnap este hét után utaltam három tételt netbankon keresztül, aminek teljesítéséről ma reggel 07.16-kor érkezett sms. Az utalás tételenként az előző banknál 160 Ft lett volna + sms díja. A jelenlegi bankomnál 490,- Ft/hó sms díjat kell fizetni, bármennyi sms után, az utalás díjmentes, vagy pl.: készpénz felvétel bármely ATM-nél, akárhány alkalommal díjmentes.) Örülök ha segíthettem.

  • Andrási Sándor

    „…..jimbo, az ellenzéknek az a dolga, hogy szalmaszálakat rakjon keresztbe a rosszul kormányzók elé…..” Már amennyiben a hazaárulást szalmaszálnak lehet nevezni.
    Külön pikantériája a dolognak, hogy az éhezőket egy nagyon hitelesen éhező dr. harminchatmilliósköltségtérítéses Nyakó István nevű képviselő et. vezette.
    Azért az emberben felvetődik a kérdés, akár akarja, akár nem: Mi vezetett odáig, hogy emberek tömege egyik napról a másikra vegetál? vajon hogy történt, hogy egyik nap még – viszonylagos anyagi biztonságban – kispolgárnak tudja magát az ember, másnap meg már munkanélküli pária? Mikor is történt ez? Hát 2008-ban. Orbán kormányzása idején!

  • Puchert János

    Természetesen az is szörnyű, hogy embereket ilyen helyzetbe hoztak de akkor még ráadásul még gúnyt üzni velük ez már gyalázat a Klub Rádió megkérdezte az Országgyűlés hivatalát ki tette ki a molinót nem tudták rá a választ, ha a plakátokon Hoffmann Rozsa vagy Matolcsi arca van akkor az gyűlölet kampány akkor ezt a molinót minek nevezhetjük?

  • Andrási Sándor
    2013 február 13
    6:40 de.
    kicsi huszár, a jelző nem személyeskedés, hanem tényközlés. maga egy kicsi huszár, csak a ló nagy maga alatt. mit keresnék én a rákóczi híd alatt?
    mitől is lenne hazug egy személyes jelenlétből származó beszámoló? ha kérhetem, milyen tényeket is ferdítettem el a beszámolómban? nincs áthidaló a sugár és a pólus közt? a keleti pályaudvar nem ott van? esetleg a nosztalgia étterem nem is hívta be a menetelőket?
    ideje cáfolnia, kicsi huszár!
    mitől lenne nívótlan? hogy nincs brüsszeli csipkével cizellálva?
    ha egyetlen soromat megcáfolná, mindjárt komolyan lehetne venni magát, de így csak egy bohóc.
    ki mondta, hogy műszaki voltam? sanyika, vagy rosszak a forrásai, vagy nem tud különbséget tenni szoftver és hardver közt.
    engem kisstílűnek nevezni végképp barokkos túlzás: én nagystílű vagyok. sőt, még adót sem fizetek az után, amit a „bértollnokságomért” kapok.

  • Andrási Sándor
    2013 február 13
    7:00 de.
    vállalkozói folyószámlája van? és itt veri a nyálát az éhségmenettel kapcsolatban?
    hát, nyilván nyertese a 18%-nak, meg a rezsicsökkentésnek, meg a többi fideszes áldásnak, így hát érthető a boldogsága.
    meg a seggnyalási ingere is.

  • Andrási Sándor
    2013 február 13
    6:40 de.
    Mucuska!
    Meg lehet próbálni, hátha jobbat tudsz írni!
    Szívesen olvasnánk! Persze nem ilyen ideböffenést!
    Vagy meg kell próbálni picit gyalogolni!
    Persze nem lóháton! 😛

  • kekec
    2013 február 12
    4:02 du.
    Amit leírt, azzal egyetértek. A leírt lépések szükségesek. De nem is ezt vitattam. Ha így értelmezte, akkor valamit rosszul fogalmaztam.

    Viszont ezeknek az embereknek, meg ezen kívül két-hárommillió embernek nincs nyolc-tíz éve várakozni, amíg a gazdaság eléri és meghaladja az orbáni károkozást.
    A gazdaság teljesítőképessége a béka alatt van. Az államkincstárban mindössze fillérek vannak. Állami cégek nincsenek. stb..stb. A kormányváltás nem azonnali megoldás az emberek számára.
    Ha nem lesz azonnali megoldás, azt mondják, ezek sem külömbek, és elszavaznak. Gondolja végig a rendszerváltás óta történt oda -vissza szavagatások okait.

    A kapitalizmus sajátosságait meg azt hiszem felesleges vitatni

  • Sárdi Jani
    2013 február 13
    3:33 de.
    Úgy tudom, el akartak menni a Gyurcsány villához is, de az orbán-szőlők területére kiírták, hogy magánterület, átmenni tilos!
    Megkerülni sem tudták, mivel egyik oldalon ott voltak az orbán-bányák, a másik oldalon meg a közgép-tulajdon.
    Akkor most mi van?

  • Andrási Sándor

    Ezer bocsánatot kérek minden műszaki értelmiségűtől együtt és külön-külön, amiért Ille et.-at a közéjük soroltam. Magya az ötlet is sértő, belátom. Nem is tudom, hogy tévedhettem ekkorát. Még hogy egy szánalmas bértollnokban a néhai műszaki embert meglátni? Ez tényleg nagy tévedés.

  • Andrási Sándor

    Gere Gábor! Azt értem, hogy némileg más identitású vagy. De attól, hogy rám böfögsz, nem válok ratyivá! Mucuskázd az ánusztúró barátaidat!
    Érdemi vélemény helyett a fölényeskedés, nagyarcúság. Ez jellemző. Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy mi és kivezetett el a nyomorhoz, és hogy lehet ebből kilábalni. vagy azzal, hogy offshore Simor miért a bankokat dotálta 1000 milliárddal az utóbbi öt évben, miért nem a magyar gazdaságot? Kiknek érdeke a magyar gazdaság legatyásítása? Kiknek a szekerét toljátok Mucuska?

  • Trágár fröcsögésbe torkollott az éhségmenet.

  • KEKEC a szerencse-hagyott.
    Futna,dörgölözne ujbol az inter-nàcik utàn,hogy ujbol a husos-fazékhoz engedjék a levitézlettek/Gyurcsàny,Bajnai,Oszko, Mesterhàzy,Vadai és kiszogàloik/.

  • Andrási Sándor
    2013 február 14
    1:19 de.
    tényleg az 😀

  • Don Ovuz
    2013 február 14
    1:15 de.

    Ha a menet a Gyurcsány villát is útba szeretné ejteni, szerinted Orbán megakadályozná?

  • http://www.valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html fel a fejjel pityu , innen szep nyerni 2014- ban az utolso elotti helyrol mar 129 ember lajkolt 2010-ben

  • burkus laci
    2013 február 16
    12:20 de.
    elárulná, ennek mi köze van a posthoz?
    vagy az már meghaladja a szellemi kapacitását?
    csak, hogy udiatur et altera pars:
    http://ellenszek.nolblog.hu/archives/2010/10/04/Onkormanyzati_valasztas_Mogyorodon/
    és
    http://ellenszek.nolblog.hu/archives/2010/11/07/Volt_egy_valasztas_Mogyorodon_utohang/
    jó szórakozást!

  • Volt néhány sörhasú férfi is az éhes menetelők között.

  • Győrtelekről is menetelt egy -éhező- család, pedig 2 db 40 méter hosszú fóliasátor van a kertjükben.