Az érem másik oldala

2013 március 4 12:03 du.22 hozzászólás

Az eredmények azt mutatják, Magyarország jobban teljesít. A magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába; jó döntés volt kitörni a kényszerpályáról, és jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat”. (Részlet, Orbán Viktor, 2013. február 22.-én elhangzott évértékelő beszédéből.)

„A Magyar Növekedési Terv, improving your life, javítja az életed. Simplicity, egyszerűség. Agysebészet, kistigrisek, bányászkodás, mangalica, galagonya, sompálinka…”

(Részlet, Matolcsy György, volt Nemzetgazdasági miniszterünk (jelenleg a MNB elnöke) 2011, decemberében a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán tartott konferencián, „a siker láthatatlan” címmel elhangzott beszédéből.)

Mindez szép és jó. Mondhatnám, ez egy nagy és láthatatlan sikertörténet, (by Matolcsy György) amiért a Fidesz-kormánynak babérkoszorú és elismerés járna.

Matolcsy György / Fotó: bankhitellelelok.network.hu

Ám az éremnek két oldala van. Hogy mi az igazság Magyarhonban? Nos, az MSZP, Magyarország legnagyobb ellenzéki pártja, egy közel húszperces filmet készített az ország jelenlegi állapotáról, illetve az Orbán-kormány hároméves tevékenységéről. No comment!

Csak még annyit hadd mondjak el, miszerint most, hogy az MNB elnöki székében Matolcsy György úr trónol, félő, hogy nemsokára lesz itt még ennél is rosszabb.

A filmhez jó szórakozást, vagy bosszankodást kívánok!

 

Bogdán Géza

22 hozzászólás

  • Jávorszky Mária

    No, ezután merje valaki azt állítani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, ott ahol a lepényhalra emlékeztető szilikonos ajkú festett szőke zöldfülűek bájologva politizálva mondják meg a tutit!
    Az ember megszakad a röhögéstől,tényleg jól szórakozom!

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    4:23 du.
    jól van, picinyem? ha ezen maga jól szórakozik, akkor ideje felkeresni orvosát, vagy gyógyszerészét! elég szar lesz a maga szebb jövője, kicsi próbanáci!

  • A TV-ben sokszor lehet latni olyan reklamot, ami pont az ellenkezo hatast eri el a nezoben, mint amire szantak.
    Vagis, egy felresikerult reklamot latunk. Hat ez a „film” AZ. Kar, hogy a „szereplokon” latszik, hogy olvassak amit mondanak, pedig igyekszenek takarni.
    Nagyon, nagyon rosszul sikerult reklam.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    4:23 du.

    Tisztelettel érdeklődöm, ön melyik az itt látható nőneműek közül?

    http://vimeo.com/60936149

  • Mária asszony! Csak az a baj kis felsikkantásával, hogy Önök (az Önök-fajta) folyamatosan azt sikoltotta bele a világba 24-10 között, hogy Magyarországon nincs demokrácia, miközben tízszer durvább dolgokat írtak-kiabáltak-üvöltöttek belea világba, csürhe magyarjaik viselkkedséréől nem is beszélve (lásd még: szaros-hugyos forradalmárok kifejezésnél)…

    J

  • Kedves Mária! Ön leragadt a külsőségeknél már megint. Ha nem így, akkor úgy ítélkezik az emberek felett. Pont úgy kategorizál mint az egyetemi listázók.
    A videó hanganyagához valami észrevételt persze azt hiába várjuk Öntől, meg a jobboldal fanatizált híveitől. Na de mi a csodálkozás ezen, az igazság ellen nincs érv, nincs két igazság. Marad a „lepényhalra emlékeztető szilikonos ajkú festett szőke zöldfülűek” külsőséges megbélyegzése.
    Őszintén örülök, hogy már csak ebbe tud belekötni.

  • Matolcsy megszólalt, erre mi történik?
    1€= 298.4486 HUF
    Gratula…

  • Judit Noszticzius

    Hiábán sem-sem elfogadjunk Matolcsy Györgyt,MNB-új elnőket!!!!!!!!:-(((////Mert Matolcsy György barátja Orbán Viktor!!!! >:-((((//// és ügyetlenül beosztanak ????,meggyengül a forintot köteni a nyugati pénzzel együtt!!!!:-(((( Simor András sokan nagyon ügyeskedik beosztani a kötést a nyugati pénzeket + magyar pénzekkel együtt a kamatért,gazdaságért !!!!!!!!:-)

  • JIMBO
    2013 március 4
    5:45 du.
    ha ez a baja, olvasson többet tőlem, és ne nézzen annyi reklámot 🙂

  • HunCanada
    2013 március 4
    7:44 du.
    észrevételt várni, tőle? magában a szóösszetételben van egy, számára rendelkezésre nem álló „tárgyi eszköz”: ész 🙂

  • Jávorszky Mária

    „Kell, hogy történjenek olyan csodák,
    amiket tíz nemzedék megemlegessen.
    Példákat kell adni ennek a nemzetnek,
    amik a szíveket megerősíték.
    Hóhérpallost a futó rabszolgahadnak!
    Addig nem fog győzni a szabadság ügye.
    Amíg a magyar nemzet saját áruló
    korcsivadékának hulláiból olyan hegyet nem rak,
    mint a Mátra,s a döghalom tetején
    az utolsó áruló apát a saját fia le nem nyakazza!”
    (Jókai Mór)

  • Jávorszky Mária
    2013 március 4
    4:23 du.

    No, ezután merje valaki azt állítani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, ott ahol a lepényhalra emlékeztető szilikonos ajkú festett szőke zöldfülűek bájologva politizálva mondják meg a tutit!
    Az ember megszakad a röhögéstől,tényleg jól szórakozom!”

    Selmeczi Gabriellára gondolsz?

    Éles a szemed!

    az a szőkeség Európa legbutább libája, de az rágalom, hogy szilikonos a szája.
    Nem, mert csak a melle szilikonos…

    Él

  • Jávorszky Mária
    2013 március 5
    8:48 de.
    no, ebbe kivételesen beletalált!
    nem akarna jó példával elől járni? a többi korcsivadékot majd a maga hullájára halmozzuk. csak elkezdeni nehéz.

  • A filmgyàrtàst és a propagandàt tanultàk,tudjàk,mint De Gaulle
    mondta „A hàboru utàn nem müködök együtt a kommunistàkkal,mert hazudnak és propagandàt csinàlnak”,ezt tanultàk,ezt tudjàk.A
    filmnek avval kellett volna kezdödni,hogy csödközeli àllapotot hagytak 2010-ben örökül. 2009-ben
    az IMF pénzével és legjobb utasitàsaival is folytatva Gyurcsàny mélyrepülését Bajnai-Oszkoval,Mesterhàzyval-6,8 %-os minusszal
    messze alulmulta a välsàgban segitséget nem igénylö keleti vetélytàrsakat,ilyen „vàlsàgkezelést”,amikor a problémàkat örökül hagytàk,a 2008-as kölcsön részletfizetést 2012-töl kellett elkezdeni,az adossàg növekedése miatti magasabb kamatterhekkel,mégegyszer nem engedhetünk meg.

  • Jávorszky Mária

    Ombre!
    A fenti videón nem Selmeczi Gabriella beszél, nem rá értettem.

  • Dénes ERÖS
    2013 március 5
    10:13 de.

    Te tényleg nem olvasol mást az agyarnemzeten kívül?
    Nézz már bele egy gazdasági lapba, amelyik az elmúlt tizenegy évet elemzi.
    Vagy nézz be a KSH honlapjára. Ott vannak az adatok. Összehasonlíthatók még akkor is, ha az elmúlt két év adatai nem is mindíg a valóságot mutatják.

  • Erős úr! Kár, hogy az átlag magyar nem ezt érzi, tapasztalja és gondolja..

    J

  • Magyarorszàgi hireim a DUNA TV-böl-és annak Teletext-jéböl-szàrmaznak,
    Különbözö lapokban màst és màst elemeznek és elemeztek,a szakértök(elemzök,közgazdàk a bankokban és bankàrok)idézték elö a
    Bankvàlsàgot amiböl az Adossàgvàlsàg lett(mert az eladosodott àllamok voltak és vannak a legkiszolgàltatottabb helyzetben,akiknek a nagyobb kamatterhek mellett a törlesztésiterheik is nagyobbak voltak és vannak).
    Görögorszàg 6 éve recesszioban,erre az évre is minusz 4 %-ra szàmithatnak,Spanyolorszàg minusz 2 %-al szàmolhat erre az évre és mindkettö 25-26 %-os munkanélküliséggel,nem sokkal jobb a helyzet:
    Cypruson,Olaszorszàgban,Portugàliàban,ezek is mind erösen eladosodottak.

  • Ez mind igaz..
    De…
    Ehhez még annyit, hogy olvassál a ciprusi válságról. Ott a bankok vannak bajban és minthogy a ciprusi bankokat sem lehet csödbe engedni, muszáj EU/IMF kölcsönt biztosítani.
    Csakhogy akkor a ciprusi államadósság 150% körüli lesz, ami viselhetetlen.
    Ezt írják megfigyelök.
    Csakhogy… A ciprusi 150% kevesebb mint a magyar 80%, hiszen a kamatkiadás számít, nem a kölcsönösszeg. Így a japán 200%-os adósság „nem gond” (0,7%-osak a kötvények), a ciprusi 150% is „kis gond” (a kamata a magyar kamatnak kevesebb mint fele) még
    A ciprusi adósság azért „sem gond”, mert az bankmentésre megy, ami annyit jelent, hogy a ciprusi állam beszáll (részvénnyel) a ciprusi rozoga bankokba. Ezeket a bankokat aztán 3-4 év múlva nagy nyereséggel el tudja adni a ciprusi állam, a nyereség nagyobb mint a arra felvett kölcsön kamattal.
    A mi plusz 1.5%-unk (már amennyiben)még a kamatokra sem elég és akkor még nem beszéltünk inflálódásról, fejlesztésről, munkahelyteremtésről. Mert ezek mind pénzigényesek, ami nincs..

  • falusi
    2013 március 7
    5:20 du.
    na de most komolyan! erős a duna tv-ből szerzi az információit, ez nem mond el mindent? nekem pl. azt is, hogy nem magyarországon él. akkor meg, köze?
    nem tudom, hogy arrafelé lehet-e a lánchíd rádiót – mint másik autentikus hírforrást – fogni? 🙂

  • Andrási Sándor

    Az innen-onnan összelopkodott részekből fércelt mszp-s kampányfilm (művész film) alaposan megbukott. Az ifjúság széles körét megtestesíteni szánt leányzó tiborci panasza igen csak hiteltelen, miután kiderült, rózsadombi milliomos palánta. Az egészre ráerősített szanyi szánalmas fröcsögése. Ez a szerencsétlen nem jött rá, hogy nemzeti ikonjaink hozzátartozóinak sértegetésével logikai bukfencet követett el. Szánalmas az egész bal-lib banda.

  • Andrási Sándor

    Még egy mondata „film”-ről, ill. inkább kérdés: Nincs az un. baloldalon egy ember, akinek annyi esze lenne, hogy rájönne: ez az egész „mű” hihetetlenül kontraproduktív?