Ajjaj jön a vonat!

2013 március 26 11:02 de.134 hozzászólás

Ennyit fogtam fel a szövegből, amikor a Mester előénekelte a dalt. (Inkább a dallamon, ritmuson, harmóniákon járt az eszem – hangszereltünk, nem a verset elemeztük.)

Később a stúdióban már nemcsak arra figyeltem, hogy az ének tiszta legyen, az üzenet egyre fontosabbá vált: Ajjaj, jön a vonat, ideér és végünk.

Orange Train / Vadim Zanginian

Az ezredforduló tájékán járunk; koronaúsztatás, Árpádsávos zászló, hajrámagyarok, MIÉP – ilyesmi. Gerendás Péter a művész vészt jósló érzékenységével egy zuhanó repülőről (repülőből) énekel: Figyelj! Csak oldalra ne nézz! Jobbról valaki csurkán benéz.

Kiafaszomaza Csurka, legyintünk a fenyegetésre. Fasiszták?! Kampóskeresztes nácik?! Szánalmas soviniszták?! A XXI. században?! Csak nem! Európába tartunk (kiabálja Kern András a vízből)!

Nem ijedtünk meg eléggé, de azért minden koncert végén eljátszzuk a Százéves pályaudvart (Gerendás-Bródy) –az ördögöt festjük a falra?

Akkoriban Gerendás Erkel-díjat kapott, ma Petrás Jánost (leírom, mert hinni szeretnék benne, hogy kevesen tudják), a „Revíziós” Dalfesztivál-győztes Kárpátia nevű szupergrupp énekesét lovagkeresztelik meg (gondolom, pontos és lendületes basszusgitár játékáért, miniszterelnöki előterjesztésre).

Megint: kiafaszomaza Petrás! legyinthetnénk, de már kifelé tartunk Európából. (Lám, még a felvilágosultabbja sem adja vissza az érdemrendjét.)

Semmi párhuzam: Gerendás – zenész – Erkel díj

Petrás – hülye náci – Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat]

Amikor a vonat újra elindult a százéves pályaudvarról(ra), Bródy mester múlt századi bölcsességével figyelmeztetett: Ez a vonat rajtunk megy át, letagadni kár. Aki nem kerül alája, jól az se jár.

Nem hittük el. A jobboldali keresztény nemzeti kurzus nem fasiszta, rasszista, nacionalista, soviniszta, önkényuralmi rendszer! Majd megvédi az állampolgárait. És a vonat most ideér:

A peronon vigyázzunk! Ne csak itten álljunk! Legalább kiabáljunk!

 Éry Balázs

134 hozzászólás

  • Amikor befelé tartottunk Europàba eladtuk orszàgunk értékeit,eladosodtunk,elszegényedtünk.de kedves, szivesen làtott balek vezetöinket örömmel vendégelték meg a jàrtas és jobban felkészült nyertesei és kormànyaik a tragikus privatizàcionknak.
    Most haragszanak a hazai cinkosaikkal ,ha valamit vissza akarunk szerezni. Kifelé tartunk a bankok és multik szorongatàsàbol,ez nagy bün,söt illetlen velük szemben.
    Az Ö forgatokönyvükben csak Gyurcsàny-Bajnai szerepét
    szabadna a mai kormànynak is jàtszani.

  • Judit Noszticzius

    Nem fogadjuk el a jobboldali vonatokat!

  • Erös Dénes
    2013 március 26
    12:21 du.
    a cikk tartalmához valamit, esetleg, már, ha nem esik nehezére, és rögeszméi közül néhány világos pillanatra fel tud merülni…

  • Érdekes látni újabb bizonyítékát annak, hogy a toleranciáért és a szólásszabadságért küzdők a legkirekesztőbbek, és a nekik nem tetsző szólást akarják a leghangosabban betiltani.

    Három emberen akadt ki a balliberális véleményklub: Szaniszló, Petrás, Bakay.
    Az, hogy tucatnyi más ember is kapott díjat, meg hogy csomó balliberálist is kitüntetnek most, Fidesz-kormány idején, az kiesik a szelektív látókörből.

    – a köztévé műsorában a fideszesek mellett nem jobbikos, hanem balliberális kérdezők vannak. Nem a Barikád vagy a Magyar Jelen, hanem bizony a 168 óra és a Népszava újságírói vannak ott.
    – kétmilliárdos állami megrendelést kapott a Fideszt éveken át gyalázó Jáksó egy (nézhetetlen) szappanoperára
    – együtt határolódik el a Jobbiktól, amikor Gyöngyösi Márton egy olyan javaslatot hangoztat a parlamentben, amely pl. az izraeliben már rég bevált gyakorlat
    – együtt szavazza meg a „demokratikus” ellenzékkel a fiskális unióhoz való csatlakozást (vagyis a bankok gyarmatosítását továbbra is megerősítik)

    Ez csak pár TÉNY. Cáfoljátok meg. Legalább addig se rettegtek.

  • Erős Dénes, maga egy nagyon buta ember. Békementbe való.

  • Cornelius!
    Te meg az „ehsegmenet”-be.

  • Éry!

    Ne törődj semmivel, az a lényeg, hogy te értsd, hogy miről írsz. Az is eggyel több szavazat.

  • Egy: Még mindg inkább Éhségmenet, mint Békemenet (Pláne így, Európából kifelé menet..)
    Kettő: Annyira nevetsége ez a királyi többes plusz a visszaszerezni szó így együtt. Kitől és mit akar visszaszerezni Erős úr? Látja, maga jobban érezte volna magát a Rákosi-érában: akkor minden a miénk volt…

    J

  • Hiába no. A mélymagyar gyökerekről nem serken virágot, termést hozó fa.A föld alatti sötétségben burjánzik,napfényt nem kap, üdítő szellő nem simogatja, elszívja a tápanyagot az életet biztosító, és széppé tevő vegetáció elől.

  • Vipera
    2013 március 26
    3:13 du.
    bocs. hol vannak itt a tények?
    rettegjen tőletek pedig a bánat, outsiderek 🙂

  • Journalist
    2013 március 27
    4:22 de.
    ahogy mondod. tiéd a gyár! harsogott a jelszó. aki tudott, vitt is belőle haza egy s mást 🙂
    gondolom, erős úr se volt éppen szende szűz az akkori időkben, elvégre, ha a gyár az övé, akkor joggal részesedhet belőle 🙂

  • Kedves vipera! Nem kívánok semmit cáfolni, mert azzal azt a látszatot kelteném, hogy Önnek bármiben is igazság közeli álláspontja lehet.. Kettő: Én nem rettegek , pláne nem egy viperától… Ez az az állat, amelyiket, ha az ember megszán és behozza a hidegről, hálából megmarja jótevőjét?

    J

  • @Ille István: amiket gondolatjellel felsoroltam, azok a tények.

    Azt pedig kérlek, mondd már meg a többi balliberális újságírónak is, hogy ne rettegjenek folyton az ún. fasizmustól meg szélsőjobbtól.

  • Journalist
    A cukoriparunkat-a mezögazdasàgi hàtterével,a cukorrépa termesztéssel-,egyetlen müködö,de idegenkézben lévö cukorgyàrunk van a 12-böl-jo lenne vissza szerezni.
    Ille
    Te csak ellendrukker vagy,estleg nem érted,hogy miröl van szo?

  • Ebben van némi igazság,Erős úr, de a privatizációja(eladása) ezeknek a gyáraknak hosszú folyamat volt..

    J

  • Vipera
    2013 március 27
    3:23 du.
    azért, mert maga azt állítja, hogy tények, attól még nem azok.
    bár főnöke is azt állította pénteki rádiószózatában, hogy a nemzet ellenségei hazug tényeket állítanak 🙂 egy tény, ami hazug…
    rettegni, kiktől is? magyarországon nincsenek fasiszták, attól a pár szélsőjobbos bohóctól még a nagyanyám se rettegne 😀

  • Erös Dénes
    2013 március 27
    3:49 du.
    melyik szót nem értette a kérésemből? a cikket, a tartalmát? a rögeszme szót biztosan értette, mivel valahányszor csak megszólal, bárki írásánál képes ugyanazt szajkózni.

    amúgy, ha visszaszerezné a cukorgyárakat, hol is van hozzá a cukorrépa? hol is van hozzá a logisztikai környezet? tudja, a cukorrépa már csak olyan, hogy földben terem és nincs lába. még az sem mindegy, hogy hol és hogyan boksázzák fel, milyen termőkörnyezetből származik (egy hangyányi fogalmam van a dolgokról, mivel pályáztunk a hatvani cukorgyár SAP-rendszerének megvalósítására és én végeztem a helyzetfelmérést), szóval nem oylan egyszerű ez a dolog.

  • @Journalist: Épp azzal adsz nekem igazat, hogy meg sem próbálod cáfolni. Köszönöm, hogy beismerted, hogy a Kanadai Hírlap (a többi „demokrata” újsághoz hasonlóan) csak csúsztatni tud, a vitától pedig elzárkózik, mert kiderülnének hazugságai.

    Amit leírtál, az nem a viperára, hanem más nációkra vonatkozik.
    Befogadtuk a románokat, szlovákokat – cserébe kaptuk tőlük (is) Trianont.
    Befogadtuk a cigányokat – cserébe kaptuk tőlük az elképesztő mértékű bűnözést (ezt épp mostanában tapasztalta meg Kanada)
    Befogadtuk a zsidókat – cserébe kaptunk tőlük liberalizmust. Persze, adtak nekünk tudósokat is, meg nem mindenki olyan közülük, de a mai fő hangadók a többek között itt jelenlévők is, akik sohasem voltak Magyarországhoz lojálisak, sohasem azonosultak ezzel a nemzettel, hanem próbálták azt a maguk képére formálni. Persze voltak kivételek, lásd Mansfeld Péter vagy Klebelsberg Kuno, akik munkásságukkal, vagy épp életükkel szolgálták a hazát.

    Idéznétek nekem olyat, amikor egy zsidó hitközségi vezető, vagy egy zsidó származású újságíró, színész, zenész stb. felemelte a szavát a határon túl zajló magyarverések ellen? Trianon ellen? Vagy épp a székely autonómiáért?

  • Vipera
    2013 március 28
    5:11 de.
    bocs, de magával vitatkozni? na, ne komolytalankodjon…
    ide keverni trianont, egy kicsit cigányozni, oláhozni, tótozni, vastagon zsidózni, mégis, miből gondolja, hogy maga vitapartner?
    ugyan, kérem…

  • Vipera

    „Idéznétek nekem olyat, amikor egy zsidó hitközségi vezető, vagy egy zsidó származású újságíró, színész, zenész stb. felemelte a szavát a határon túl zajló magyarverések ellen? Trianon ellen? Vagy épp a székely autonómiáért?”

    Ne feledkezz el Vámos Györgyről, az Echo TV műsorvezetőjéről, illetve a Magyar Hírlap újságírójáról. De szerintem mások is vannak zsidó származásúak ezeknél a médiumoknál.

    Bár keresztényként született, de zsidó származású volt Karinthy Frigyes is. Ha jól tudom, tőle származik a mondás, hogy „a magyar az, akinek fáj Trianon”. De rajta kívül is vannak még.

  • @Ille István: abból gondolom, hogy én nem úgy gondolkodom, mint maguk. Vitázni azzal lehet, aki másképp gondolkodik. Ha a másik fél ugyanazt mondja, amit mi, az nem vita.
    Az a balliberális gondolkodás korlátja, hogy képtelenek túllátni a liberális demokrácián. Számukra csak az az egy társadalmi rendszer létezik, aki nem abban gondolkodik, az nem vitapartner.
    Az angol úgy mondaná ezt, hogy „think outside the box” Nemcsak diktatúra és demokrácia létezik a világon. Kettőnél tovább is tudunk számolni, ugye?

    Amúgy nem zsidóztam, nem cigányoztam. Zsidózás, cigányozás az, ha szidom őket, mocskosnak, meg egyébnek nevezve.
    A cigányság nagy részére jellemző a bűnözés (Kanada épp emiatt változtatta meg a menekültügyi politikáját, szóval én csak annyit cigányozok, mint Kanada)
    Mint ahogy az is tény, hogy a magyarországi balliberális értelmiség nagy része zsidó származású. Ez nem zsidózás.
    Kár, hogy a liberális szótár szerint a zsidóság negatív kontextusban említése már antiszemitizmus – de minimum zsidózás.

    Trianont Journalist fórumtárs kedvéért hoztam fel. Ő említette a fórumbeli nicknevemet (amit nem a kígyó, hanem a Rowan Atkinson által megformált Fekete Vipera nevű sorozat azonos nevű címszereplője után választottam), amihez azt a viselkedést társította, amelyet a Kárpát-medencébe a magyarok által oly nagylelkűen befogadott népek mutattak.

    ***********************************************

    @Sárdi Jani: Vámos György jelenleg nemzetinek nevezhető sajtótermékeknél dolgozik, de a korábbi munkássága nem arra utal, hogy magyarnak érezné magát.

    Direkt nem használom azt, hogy „baloldal-jobboldal” mert ez nem helyénvaló. Számomra a „liberális-konzervatív” vonal a mérvadó. Attól, hogy valaki jobboldali (mondjuk fideszes) még lehet keményen liberális világnézetű ember – lásd Hegedűs Zsuzsa, Szőcs Géza, L. Simon László, Rogán Antal, Deutsch Tamás stb.

    Az idézett mondás nem Karinthytól, hanem Illyés Gyulától származik.

  • Vipera.
    Vedd a fáradtságot és nézz utána ki volt, milyen származású volt Dr Légrády Ottó, aki az 192O-ban kiadott Igazságot Magyarországnak c. könyvet írta Trianonról…
    (Ha nem találod, segíteg…)

  • Vipera
    2013 március 28
    12:12 du.
    szofisztika. az pedig, hogy maga mit tekint zsidózásnak, cigányozásnak, nézetei ismeretében eleve álságos.
    de sebaj, ilyennek is lennie kell.
    már kezdtem aggódni, hogy a cikkhez szól hozzá.
    ellenben kiválóan terel. honnan is ismerős nekem ez a módszer?

  • vipera

    a balliberalis oldal nagy resze zsido, mert Magyarorszagot hosszu ideig szocialistak vezettek igy a bekes kadar-idok alatt es a rendszervaltas elotti evekben nagyban jarultak hozza az orszag fejlodesehez…tanultak, sok kozottuk a szakember, ez nem annyira meglepo, aztan megjott a mi kis bugrisunk, aki moge nem sorakoztak fel a szakemberek, megcsak az intelligensek se, igy neki mar csak az utca nepe jutott, skinheadekkel, csocselekkel, nacikkal nameg a gyorsan felismert szavazatgyarapodas lehetosege, a hatarontuiak…jo sokra is visszuk veluk!

  • terez anyu ….12:45 du………..maga listazza a zsidokat a baloldalon ? fasiszta maga es ezert a birosagon fog felelni mert feljelentem izraelben , brusszelben ! miota tudja es terjeszti hogy a baloldal tobbsege zsidop ?

  • Illr Istvàn
    ÉRTELEK BENNETEKET,az a cél,hogy keserüségröl,szegénységröl irjatok,én vàlaszolok,mert 4 éve kerültünk végleg a husdaràloba.
    Gyurcsàny a felelös a Simor kezdeményezésére 2008-ban felvett 20 Milliàrd EU kölcsönért,(Bajnai a 2009-es minusz 6,8 %-ért),az eladosodàs fokozodàsàért és a vissza fizetés 2012-töl valo elkezdéséért.
    Nyilvàn zavarnak ezek a tények,vagy legalàbb nem illenek a koncepcioba.
    A fent emlitettek befelé mentek Europàba,az orszàg pedig a szakadékba és a gödörböl nehezebb kijutni,mint az àltaluk àsott verembe beleesni.

  • Dénes Erös
    2013 március 29
    2:10 du.

    Nü, én most adtam fel…
    Te soha, egy büdös szót sem olvasol el abból, amint neked ír az emner..
    Szajkózod a három nevet, meg a 6.8%-ot.
    Sqarsz arra, hogy ok és okozati összefüggések vannak,
    Így meg minek?
    Inkább iszom mégegy whisky-t. Értelmesebb időtöltés.

  • Dénes Erös
    2013 március 29
    2:10 du.
    engem a maga rögeszmés egyoldalúsága zavar, de hát, ez inkább az orvosára tartozik. nincs koncepcióm, én teljesen koncepciótlanul ekézem az orbán rezsimet 🙂

  • Dénes Erös
    2013 március 29
    2:10 du.
    Nagy ostoba vagy ezzel a 20 Mrd-al!
    Igazi papagáj!
    És végtelenül hazug! 😛

  • DEnes Eros ur….ezt a gere/ille parocskat zavarejak a tenyek…ugy gondolkodnak mint a proli , a szocik 8 ev alatt felvesznek 20 milliardot HITELBE es a felet ello0pjak…aztan jojjon az orban es o meg fizesse vissza a farzsebebol AZONNAL….van ilyen ciganyban is meg magyarban is ahogy demonstraljak

  • Gere Gábor
    2013 március 30
    8:43 de.
    nem hazug. ő ezeket a számokat ismeri. ez van neki a pártbrossurában leírva.

  • Jaj, tényleg jön a vonat? Annó erről is volt egy dal: Vigyázz ha jön a vonat. Koncz Zsuzsa énekelte Szörényi Szablocs meg kommentálta a végit. Hol bannak már azok az idők. Utána Bródy Jancsit lekomcsizták(volt Kisz KB főnök nem mint ha akarta volna de, az Angliai nagy duma után elkellett vállalnia) Rendszer átfestés. Bródyból egyszerre büdös zsidó lesz. Alapja van mert valóban zsidó és soha nem is tagadta, De azt már kevesen tudták róla, hogy az iró Bródy unokája(itt említeném meg, hogy az Amerikában élő Adrian Bródy az unokatestvére) Jól kitünik az irásból a magyar értékitélet. Aki tényleg tud valamit és nemzetközileg elfogadott az büdös is meg minden, akiről azt sem tudjék kicsoda micsoda de valakinek a micsodája azt állami dijra javasolják és meg is kapja. Már annó a régi Rómában azt mondta Néró bölcsen. A népnek kenyér és cirkusz kell. Kenyér az nincsen csak keveseknek de épen ezért kell a cirkusz. És kormány a művelőit ki is tümteti. Igaz ezek nem afféle bátor gladiátorok akik vérremenő küzdelemben bizonyítják bátorságukat. Sima ripacsok akikből a kormány valakit csinál. Addig sem róluk beszélnek ugye.

  • Szepek ezek a beirások szó se róla! Még szerencse, hogy Kopácsi Judit volt olyan kedves és figyelmeztetett: ki ide belépsz hagyj fel minden reménnyel. Én erre azt mondom: a remény hal meg utoljára. Bizonyíték rá? Van! Tetszenek emlékezni A Szegedi Csanádra? Na igen az a nagy jobbikos meg kitudja még mi volt. Egyszer csak kiderült, hogy zsidó, és persze meghasonlott önmagával. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az ősmagyarok annó a Kaszpi tenger környékén zsidó hiten voltak. Ezt nem mint izraeli mondom, tények bízonyítják. És nem kitalált tények, hanem irásos tények. Arthur Koestler(magyar származásu és naná, hogy zsidő nehogy ne lehessen csámcsogni a könyvén) A 13.törzs cimű könyvében ezt meg is irja. De nem akarok most itt messzire menni. Második József óta a zsidók a magyar társadalom részeseivé váltak. Igen liberálisok voltak a magyarsághoz sőt a 48as szabadságharcban aktivan részt is vettek. Nemkülönbben 56-ban is, mégha a hires ötösfogat volt zsidókból állt. Rákosi és hordája. Ezért kell őket utálni ugyi? A cigányokról amit állítanak az sem igaz. Vegyük csak ezt is sorba. A Kádári időkben ők voltak a segédmunkások az építkezéseken. A nagy nyári betakarításnál napszámba dolgoztak. Nem volt szükségük gagyizásra nem kellett bűnözniük sem. Volt köztük mindig egy réteg aki megpróbált nem egészen becsületes müdon megélni. De miért általánosítunk. Minden nácionak etnikai csoportnak megvanak a maga gazemberei. A magyar sem kivétel ettől. A cigányság mivel elvették a megélhetési forrásait szinte kényszerítve van arra hogy lopjon. Ki alkalmaz ma cigányt munkára? Senki sem. Vagy félelemből vagy más meggondolásból. Éppen ezért kénytelen valamit csinálni ami nem mindég becsületes. De menjünk tovább. Canada nem azért változtatott a bevándorlási politikáján mert kiderült egy egy cigányszármazásuról, hogy bűnöző. Nem nagyon verik nagydobra de jócskán belejátszott a jelenlegi magyar kormány is(dacára annak, hogy Orbánban is van jócskán cigányvér. Nem azért irom, hogy pejorativ értelemben jellemezzem)Kik is kezdték a védtelen cigánycsaládokat gyilkolászni? Persze erőszakra nem a legmegfelelőbb válasz az erőszak. De még is mit gondoltak? Majd behuzza főlit farkát? Sokan ezt tették és elmentek Canadába. Nagyrészük maradt is és be is illeszkedett. Én itt tényeket irtam le. Utána lehet bárhol nézni. Akik itt szélső jobbos fasiszta elveket és nézeteket vallanak azok figyelmébe irtam mind ezeket ide. És mégvalami. Nálamnál kicsivel nagyobb és hiresebb ember is kifejtette ebbéli véleményét. Paul Lendvay az osztrák ujságíró(56-os magyar is meg zsidó is) most megjelent második könyve is erről szól. Orbán és a hozzá hű taplnyalói megpukkadhatnak és kikérhetik maguknak(meg is tette valami követségi de szóra sem méltatták, mint ahogy a német televizió a ZDF sem amiatt, hogy Orbánt és kormányzatát elítélő animácios filmet készítettek ahol Orbánnak a feje az valódi volt, pusztán csak a figura volt rajz) Kádár az oroszok és diktátorok nagyjából kihaltak. Orbán lesz a következő.

  • kakukk
    2013 március 30
    9:39 de.
    Miről beszélsz pubi?
    Meséld már el lécci, h abból az IMF-kölcsönből Bajnaiék után megmaradt 8 Mrd € hová lett, mire költötték a felcsúti szarházi tahó paraszték?
    He? 😛

  • Avi ben Giora
    2013 március 30
    12:52 du.
    ez neked itt súlyosnak tűnik, mármint beírási szempontból?
    akkor olvasd el a peszachról szóló ismeretterjesztő írásom megbuggyant hozzászólóinak szövegét, az ám a csemege!

  • Vipera

    Megtaláltam Karinthy Trianonról szóló művének a címét. „Vérző Magyarország” és benne a fiához írt levél, melyben gyönyörűen leírja fájdalmát a megcsonkított ország miatt.

    De a magyarságot szerető Kelet-kutató volt Stein Aurél (sánta dervis) is, aki óriási gyalog utakat tett meg Közép-Ázsiában a magyarok eredetét kutatva.

  • Avi ben Giora

    Említetted, hogy Arthur Koestler szerint Levédiában a magyarok felvették a zsidó vallást. Nos, van egy-két furcsaság a honfoglalás körüli időkből. Például az állítólagos pogány lázadások. Ugyanis, a primitív tűzimádó, fáknak, köveknek áldozó népeket szerte a világban könnyűszerrel térítették meg a kulturálisan magasabb szinten álló, fejlett teológiai érvrendszerrel rendelkező térítők. Akár keresztények, akár muszlimok stb. Sehol nem voltak emiatt komoly katonai összecsapások, kivéve a magyaroknál. Felmerül a gyanú, hogy a pogány magyarok mégsem voltak olyan primitívek, és fejlett teológiai rendszerük volt. És ..esetleg a fejlettebb teológia épp a zsidó vallást takarta. Koppány is „ősi szokásra” hivatkozva akarta feleségül venni Géza özvegyét. Ez a szokás pedig zsidó szokás volt. Gyanús, hogy a pogány lázadások valójában a nyugati orientációjú keresztény és a zsidó hitű magyarok vallási háborúja volt.
    Mondom ezeket úgy, hogy jobboldalinak tekintem magam. És hozzáteszem, hogy a jelenlegi politikai légkör sajnos nem kedvez az ilyen irányú objektív történelmi kutatásoknak, amiért mindkét felet hibásnak tartom.

  • Kopácsi Judith

    Avi, esőkabát, esernyő előkészitve? Mert majd jön ám rád a záporeső, zivatar! Én szóltam, idejében.

  • Kopácsi Judith
    2013 március 30
    10:02 du.
    én az ő helyében nem aggódnék. ezek a mosott agyúak csak engem tisztelnek meg személyeskedéssel 🙂

  • Sárdi Jani
    2013 március 30
    8:24 du.
    ez igen!
    arra kérem – ha már ilyen higgadtan és szemlátomást kellő tudással felvértezve elemez – fűzzön valami megjegyzést ehhez:

    „Gyöngyöspata képviselő-testülete országunk függetlensége megszűnésének 69. évfordulóján, mintegy gyógyírként egyhangú szavazással helyi jogszabályt fogadott el, amely nem ismeri el történeti alkotmányunk idegen megszállás miatt bekövetkezett felfüggesztését.
    Ezért Gyöngyöspata képviselő-testülete 2013. március 19-én helyi szintű szabályozásként az Alaptörvény R. cikk (3) bekezdése, valamint az azzal összhangban lévő és értelmezendő Nemzeti Hitvallásban foglaltakra tekintettel érvényes rendeletet alkotott.
    Gyöngyöspata választópolgárainak képviselő-testülete ennek megfelelően kimondta, hogy helyi szintű jogszabályait a nemzet egységét megtestesítő Szent Korona nevében alkotja meg, Magyarországot a Szent Korona országának tekinti, a Heves megyei település védőszentjének Boldogasszonyt, Magyarország Nagyasszonyát ismeri el, egyedülálló nemzeti kulturális kincsünket, a rovásírást védelemben részesíti, s az önkormányzat forgalomképtelen vagyonelemeit – különösen a termőföldet, vízkészletet, erdőket – a Szent Korona tulajdonjogának tekinti, amelyek Gyöngyöspata gazdasági függetlenségének biztosítékát jelentik.”

    én csak elemgyógyászati ihletésű megjegyzést tudnék hozzáfűzni.
    mindezt az országházban, a szent korona előtt hirdették ki – amit már egy sámán is körbetáncolt – és sehol nem voltak az ápolóik…

  • Bár nem akartam Húsvét vasárnap ilyesmivel foglalkozni -egyéb elfoglaltságaim miatt pedig nem tudok mindig „itt lenni” – viperának annyit válaszolnék csak, amit a viccbeli Kennedy mondott Hruscsovnak és német kollégájának:
    Mi (én) nem tartjuk/tartom számon, hogy a mi Operaházunkban ki a zsidó…
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Önnek és családjának!

    J

  • Ille István
    2013 március 31
    12:42 de.

    Amit leírtál, abból nyilvánvalóan felismerhető a gy.pataiak történelmi nosztalgiája. Majd menet közben rájönnek, hogy mi az, ami már nem időszerű. Egyébként, sok sikert kívánok nekik!

  • Nem tartozik a cikkhez, de valaki elohozta rola a szot…

    Ez a Szaniszlo nevu elmebeteg Magyarorszag legnagyobb szegyene.
    Ki az a tokeletlen hulye, aki musort ad ennek a komplett idiotanak, hogy lejarathassa a magyarsagot szerte a vilagon?

    Tud erre valaki valaszt adni?

    Udv;
    Moshe

  • „Nem hittük el.” mert nem akarták elhinni. 2002-től csak az nem látta, hogy mi felé indította orbán a országot, aki nem akarta. És a sok „demokrata” nem akarta látni, mert a demokrácia már nem is olyan jó buli, ha keményen küzdeni, dolgozni, ha áldozatot kell hozni érte. Csak akkor szeretjük, ha az ölünkbe pottyan, és utána is „valaki” más majd mindig elintézi, hogy ott is maradjon. Majd „valaki” megvédi a demokráciát, a demokratákat, az állampolgárait. Az un. demokraták még most is vonakodnak kimondani, hogy a király pucér, hogy a náci az náci, hogy orbán teljhatalma az illegális nácik hátán nyugszik, és hogy Magyarország törvénysértése miatt a kormány, a parlament cakk-pakk illegitim. A magyar „demokrata” az illemtudó, tiszteli nem csak a törvényt, de a törvényszegést is, amely már jóval 2010 előtt elkezdődött, de hát ilyesmire még csak gondolni is kellemetlen, még felmerülne a veszélye, hogy tenni kell valamit. Fujj! mennyivel elegánsabb elvont okosságokat írni, mondani, abból baj nem lehet.
    .
    Az 1947-es párizsi békeszerződés szerint Magyarországon azóta tilos „minden fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű”, revizionista propagandát kifejtő szervezet fennállása és működése. Aláíró országok többek között: USA, Canada, Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, India. Ez a szerződés magyar törvénybe is iktattatott.
    .
    És minő csoda: napjaink Magyarországán (már 7. éve!) náci („fasiszta jellegű”, „katonai színezetű”) alakulatok parádéznak utcákon, tereken, tartanak félelemben romákat, zsidókat, baloldaliakat, liberálisokat, „másfajtákat”. Teszik mindezt a magyar „demokratikus ellenzéktől”, közszereplőktől, és a külföldi demokratikus(?), de különösen a szerződést aláíró országoktól háborítatlanul!
    .
    Akkor ugyan tessenek már megmondani: most röhögjünk, vagy sírjunk-e azon, hogy akik egy (napjaink Magyarországán kulcsfontosságúvá lett) szerződés megszegését illetően szemérmetesen félrenéznek határon innen és túl, azok ugyan mit rinyálnak, hogy mi folyik Magyarországon?

  • Kedves Moshe Akiva, kérdésére válaszolva: Szaniszló a leggazdagabb magyar tőkések egyikének a kiterjedt, keményen szélsőjobbos médiabirodalmához tartozó, Echo tévénél van alkalmazásban. Tehát gyakorlatilag a szélsőjobbos, nagytőkés Széles Gábor biztosítja a munkát és megélhetést a legélenjáróbb náci médiamunkásoknak. (Az, hogy Széles Gábor mennyire hithű, vagy inkább megélhetési/tőkegyarapító/ szélsőjobbos, nem lehet tudni.)
    .
    Nem értem, kedves olvasótárs, ennyire nincs tisztában a magyarországi médiaviszonyokkal (se)? A média teljes spektruma (is) a szélsőjobbos fidesz, és a nácik kezében van. Már több, mint 10, de inkább 20 éve elkezdték magukévá tenni. Természetesen orbán gondoskodik arról is, hogy 1-2 médiumot az un. baloldaliak, és/vagy demokraták a magukénak higgyenek, alibiből, mert a demokrácia, a sajtószabadság látszatának fenntartására ehhez szüksége van. De ezek a „balos”, „demokratikus” médiumok is megélhetési kényszerűségből, esetleg kényelemből is, csak annyit és úgy publikálnak, amivel nem vonják magukra a Vezér haragját. Lásd még: öncenzúra. Így aztán két legyet üt egy csapásra: a világot és a magukat balliseknek, demokratáknak tartó (hívő) népeket is sikeresen kábítja.
    .
    Persze van egy olyan magyar mondás, hogy csak akkor lehet Katát táncba vinni, ha maga is akarja. Orbán (és nácihátvéderői) csak az tesz, amit engednek neki határon innen és túl.

  • Sárdi Jani
    2013 március 31
    6:06 du.

    kedves Sárdi Jani.
    Szvsz, a nosztalgia és a nevetségesség között elég széles a sáv..

  • Kedves e-Vita!

    Koszonom a hozzaszolast!

    En kanadai magyar vagyok, aki felig zsido is (szuletesileg) es 1984-ben, amikor elhagytam a komejnista paradicsomat elhataroztam, hogy oda soha tobbe be nem teszem be a labam. Persze ez a komcsi rendszer miatt volt, nem a magyarsag miatt – akik kozott szamtalan jo baratom meg mindig el es ir napi email-eket nekem.

    Ugyanakkor, 1994-ben visszalatogattam, 9 eves kanadai tartozkodas utan (egy evig az osztrak menekultaborban voltam) es akkor 1994-ben meg jobban kiaabrandultam Magyaorszagbol, mint a komcsi rendszerben. Persze ezt akkor is es most is a komcsi rendszer nyakaba varrom, mert ok „inteztek el” az orzagot ilyenre – szerintem.

    Mindenesetre, azt akarom mondani, hogy 2000-ig nekem semmi hirem, se semmi kedvem nem volt, hogy magyaroprszagi hireket szerezzek be. Mikor 2000-ben bekapcsolodtam az interneten keresztul a magyar politikai eletbe nekem halvany gozom nem volt arrol, hogy ki kicsoda es mi lelte szegenyt, hogy ennyire (annyira) hulye.
    Ez az allapot a mai napig tart, bar legalabb annyit tudok ma mar, hogy a Vona es partja az „vadak” partja, es van egy allitolagos jobboldali part a Fidesz, es vannak a szokasos hulye bolsik, akik nem tudjak elfogadni, hogy 4-8 evig most nem ok fognak lopni, hanem a masik tolvaj banda.

    Tehat, Magyarorszagot nezve en tokellutott vagyok a politikahoz.
    Ha az izraeli politikaban erdeklodne, abban tudnek tobb felvilagositast adni. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • Kedves e-Vita!

    A fenti hozzaszolasodban nehezmenyezed, hogy Magyarorszag allama megengedi a tahok randalirozasat, es lathatoan – szerintem – nem erted mit jelent a demokracia szo.

    A demokracia ugye nephatalmat jelent. Ha tehat a nep azt kivanja, hogy egy orszagbol az osszes fekete, kinai, vagy eppen buzi, esetleg biciklista ki legyen rugva, akkor a valasztott kormanynak ki kell rugnia (meg kell gyilkolnia …stb…) … akar a zsidokat is, barmire is szavazott a bolcs kozosseg.

    Tehat a demokracia onmagaban nem eleg a mai emberi tarsadalmakban. Ma elvarjuk a tobbsegtol, hogy a kisebbseg jogait is tiszteletben tartsak.
    Nem szabad a demokraciat osszekeverni a szemelyi szabadsag otletevel – amit asszem te elkovettel.

    Ha nem, elnezesedet kerem.

    Udv;
    Moshe

  • Tüske Zsófia

    viperának: „Azt pedig kérlek, mondd már meg a többi balliberális újságírónak is, hogy ne rettegjenek folyton az ún. fasizmustól meg szélsőjobbtól.”

    Bizony, – engedd magad, hamarabb szabadulsz – tartja a nemi erőszak ellen tiltakozó nőknek adott jótanács.
    Igaziból tényleg nem kellene ennek az örvénynek ellenállni. Amíg ezeket a jó újnyilasokat történelmi elődeikhez hasonlóan nem juttatják elég magasra, nem fogják a bűneiket elismerni. Magyarország meg még egy-két világégést, országcsonkítást könnyedén elvisel.
    Nekünk Mohács kell.

  • Magyarország szégyene az volna, ha politikai véleménye miatt bárkit elhallgattatnának. Egyébként, Orbán egyik legkeményebb bírálója Szaniszló.

  • Kedves Moshe Akiva!
    „vannak a szokasos hulye bolsik” – no ez is megérne egy értekezést. Kérdés, mit értesz „bolsi” alatt. Ha azokat a mai megélhetési „baloldaliakat”, akik nem győzik magukat demokratának fényezni, akiknek a 20 évből volt 12 évük, hogy bizonyítsák a nagy fene demokrataságukat, baloldaliságukat, ehelyett ők is benne voltak tetőtől talpig a demokrácia lehetőségének ez eltékozlásában. Ezek se nem baloldaliak, se nem demokraták – bár lehetséges, hogy bolsiknak tényleg mondhatók, jobb híján.
    .
    Kedves Moshe Akiva, én is csak 2002-től kezdtem eszmélni, hogy mintha valami nagyon rossz dolog venné kezdetét. Amikor a vereséget elviselni képtelen orbán nyíltan meghirdette a kirekesztés és gyűlölet politikáját, az addig a politikát (egyik olyan mint a másik elv alapján) ignoráló magamfajta érzékeny honpolgár felkapta a fejét. És én balga azt hittem, Magyarországon valóban vannak demokraták azok között, akik annak hirdetik magukat. 2002-2010 között kitartóan kerestem őket, hiába.
    .
    És amikor – sajnos túl későn – Paul Lendvai könyvéből megtudtam, hogy már mindjárt a rendszerváltáskor elkezdődött a közös mocsárban való dagonyázás, azóta sajnos mindent tudok.
    .
    Meg lehet tudni Paul Lendvai könyvéből mindent, amit a mai (és tegnapi, és holnapi) magyar politikai mocsárról tudni érdemes (dokumentum értékű alapmű):
    – német kiadás címe: Mein verspieltes Land (My squandered country) – e-Book kiadásban is beszerezhető
    – magyar kiadás címe: Eltékozolt ország
    – angol nyelvű kiadás címe: Hungary Between Democracy and Authoritarianism

  • Tüske Zsófia

    Sárdi Jani, Magyarországnak már most is van egy-két súlyos szégyene, és bizony történt politikai vélemény miatt jó néhány elhallgattatás is.
    Azért, ha lehet, én nem szövetkeznék Szaniszlóval még Orbán ellen sem. A téveseszméik igen hasonlóak.

  • Kedves e-Vita!

    Bolsi alatt gyakorlatilag az antidemokratikus eroket ertem, es azok is kvalifikaltak ra, akik demokrataknak mutatjak magukat, de igazabol pl. komcsik, nacik… stb. Elsosorban Nyugat-Europaban es Eszak-Amerikaban leteznek a demokraciakban, de a Jobbikot sem kell felteni ilyen teren.

    Magyarorszagon – ahogy en latom innen messzirol – az egyik legnagyobb hiba az volt, hogy nem szamoltak el a komcsi rablobandaval, hanem hagytak oket nyugodtan demokraciasat jatszani, minek soran meg tobbet haracsoltak, mint a jo kis komcsi rendszerben. Meg ma is akad beloluk.
    Ez nem demokratikus baloldal hanem egy hatalomhoz szokott es elvtelenne valt, korrupt rablobanda.

    Abban igazad van – es annak idejen halalra rohogtem magam emiatt – az Orban es partja ugyanazt csinalta 10-15 evvel ezelott, amit most a bolsik csinalnak. Sirni, jajgatni jart Nyugat Europaba es Eszak Amerikaba, kerven az ottani „testverpartok” segitseget, hogy „tiltakozzanak a magyarorszagi helyzet miatt”. No meg gondolom anyagiakert is kilincseltek.
    Most, hogy Viktorunk a fonok, a volt komcsik csinaljak ugyanezt, es ennek az eltulzott agymoso kampanynak eredmenyekent latod az Amerikai Nepszavat, illetve ez az ujsagot is. A Jobbik pedig Ahmediszarzsak elvtarstol kapja a szazmilliokat a cirkuszhoz. Csupa becsuletes uriembereknek tunnek, ugye?

    Egyseg kellene Magyarorszagon, foleg hogy 3 elvtelen rablobanda kozul valaszthatnak csak. A tortenelem vicce, hogy ezek se nem balosak, se nem jobbosak, se nem nacik, hanem mindegyik egyszeruen csak egy csalo rablobanda. (Na jo, a Jobbik nem elvtelen rablobanda, ok elvekkel rendelkezo bolsi rablobandanak tunnek nekem.) Amig ezeket hagyjak ott cincogni a helyzet nem fog valtozni, barmelyikre is essen a tobbseg valasztasa.

    Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy en Kanadaban elek, szerencsere meg idoben elhuztam a belem Magyarorszagrol, ezert aztan csak kibicelek messzirol.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva!
    Tokeletsen egyetertek minden soraval. Jozanul gondolkodok nem is tamadhatnak, de biztosan fogjak.
    Ennek tukreben irom ide, hogy en most szandekozom hazatelepulni. Eddig a korulmenyek, cask latogast tettek lehetove, de most mar az utolso szalmaszalkent kezelve
    megyek haza. Most meg (talan) kibirom az utat, de kesobb mar nem valoszinu.
    ’77 ota (miota kijottem, masodszor)vagyom vissza, ugyan ugy mint Canadabol ’63-ban.
    Hat majd elsokezbol fogom tapasztalni azt a sok rosszat, amit itt probalnak festeni, es aminek nyomat sem lattam
    09-beni latogatasomkor, pedig nem jarkaltam csukott szemmel. Ez most mas lesz es nem hiszem, hogy megbanom ezt a lepesemet. Nem akarok csak papiron MAGYAR lenni.
    Valojaban AZ akkarok lenni.

  • Meg annyit: apr 13.-an lepek MAGYAR FOLDRE es ha ott is meg lesz az internet, akkor majd beszamolok, hogy mit tapasztaltam. Addig is jo verkedest kivanok minden iro/olvasonak. Mogyorodra foltetlen elmegyek. Kivancsi vagyok, milyen sarfeszek.

  • Most,utolag visszaolvastam Moshe es e-Vita irasait es csak annyit tennek hozza, hogy”egyik kutya, a masik eb”.
    Itt olvasgatva, nem is utkoznek meg a kritikakon(amit az emlitett ketszemely tesz), mert arra szukseg van, hanem
    a nyomdafesteket nem turo irasokon akadok ki. Azonkivul, azt sem tudom ertekelni, hogy mindenkit HULYENEK titulalnak olyanok, akikrol csak BUNKOSAG sugarzik ebbe a nagy haloba.

  • Moshe Akiva

    Nyilván lesz, aki jobbról-balról az egyiknek vagy a másiknak a védelmére fog kelni, de sajnos jól látod a magyarországi helyzetet. A volt komcsik a politikai hatalmukat gazdasági hatalomra váltották, és választottak maguk mellé „ellenzéket”. Mielőtt pedig beindult volna a többpártrendszer – megalkudtak. (rózsadombi paktum)

  • Sárdi Jani
    2013 április 2
    4:51 de.
    Ezzel most teljesen egyetértek-a rózsadombi paktumot leszámítva: az ugyanis urban Legend…

  • JIMBO
    2013 április 2
    2:13 de.
    jó program. ha van bátorságod – és bőr a pofádon – velem is találkozhatsz. megadom a címem is, de még a telefonszámom is, hogy ne legyen semmi gondod az elérhetőségemmel:
    ivó u. 1, +36302374311, [email protected]
    szólj, ha mogyoródon jársz, lemegyek érted, mert ebben a sárfészekben ugyan nem találsz ide!
    szánj egy kis időt a jobbikos kocsma felkeresésére is, a bora ugyan szar, de közös eszmékben jól el lesztek.

  • JIMBO

    Abból a szempontból jó ötlet most hazatelepülni, mert a szerencsétlen devizahiteleseknek „köszönhetően” hihetetlen olcsók az ingatlanok.

  • Ille!
    Miert ijesztgetsz??? Ha…Ha elmegyek Mogyorodra, akkor
    EN „barati” kezet nyujtanak NEKED. Legalabb kiderulne, ki a kulonb EMBER, aki nyujtja vagy aki fogadja. Kepes lennel ra??? Nem hiszem…A sarfeszek, cask amolyan vicc volt(amit nem ertessz), mert a fovaros kozeleben nem hiszem,hogy megturnenek egy SARFESZKET.(Nem erted, mi???)
    A jobbikos kocsmadba, viszont nem megyek akar milyen bora van.
    Sardi Jani!
    Ez sajnos igaz. Ezert nem is veszek semmit.Inkabb maghuzom magam az anyam kis hazikojaban. Oreg embernek mar mi kell a furdoszoban kivul???

  • Jávorszky Mária

    Mindazok, kik itt oly eszeveszettül támadják Szaniszló Ferencet!
    Támasszák alá érvekkel, hogy mi az oka annak, hogy ennyire gyűlölik a kimondott igazságot!

  • Jávorszky Mária

    Jönnek hazafelé a Pesti srácok!
    Kedves JIMBO! Neked, és mindazoknak szól ez a dal, akik szívükben úgy érzik, hogy haza kell jönniük! Sok szeretettel üdvözöljük döntésedet.
    EGY AZ ISTEN, EGY A NEMZET!
    http://www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E

  • Jávorszky Mária
    2013 április 4
    1:07 du.
    szky, jimbo csak a protézisét jön megcsináltatni 🙂

  • JIMBO
    2013 április 4
    1:01 de.
    ijesztgeti magát a nav, kicsi huszár! egy percig sem volt kétségem a felől, hogy csak a szája jár.
    a sárfészek, kicsi huszár, nem megtűrés kérdése.
    a kocsma nem az enyém, hanem elvtársaié.
    ami pedig higiénés szükségleteit illeti, a budira nagyobb szüksége van.

  • JIMBO
    2013 április 2
    2:13 de.

    Legyen áldás minden lépéseden, Jimbo. Jól döntöttél.

  • Kedves Jimbo!

    Van itt egy melymagyar baratom, aki 2004-ben azzal ment innen Kanadabol haza Magyarorszagra, hogy o majd megmutatja, hogy Magyarorszagon is meg lehet elni.
    Aztan 2-3 nappal kesobb hivott telefonon, hogy „te Miki ezek tonkretettek a nemzetemet”.
    Mondanom sem kell, hogy o azert nem veletlenul melymagyar, es mint olyan nem tudta felerni esszel, hogy senki semmit nem csinalt az „o nepevel”, hanem o kozben kicsit elszokott toluk, felvette az allandoan (altala) szidott kanadai tempot.

    Az elso aki atverte Magyarorszagon egy „nemzettestvere” volt, akivel a kocsmaban ismerkedett meg.

    Kanadai nyugdijjal persze meg lehet ott is elni, de ha munkabol akar megelni, akkor jobb, ha meggondolja meg ezt a dolgot.

    En biztos nem mennek vissza. Meg latogatshoz sincs kedvem.

    Udv;
    Moshe

  • Figyelmetekbe ajánlom:

  • Jávorszky Mária

    Mindazok, kik itt oly eszeveszettül támadják Szaniszló Ferencet!
    Támasszák alá érvekkel, hogy mi az oka annak, hogy ennyire gyűlölik a kimondott igazságot!

    ===================================

    Nemtom ki tamadja a Szaniszlot eszeveszettul, en speciel jokat szoktam rohogni a marhasagain.
    Pl. a Fold szivcsakraja, no es hogy a mocsarak kigozolgese csak a magyaroknak egeszseges, mindenki mast megol… en ezt az idiotat a dilihazba zarnam. Magyarorszagon pedig TV musort kap…

    Amit pedig te hivsz igazsagnak az legjobb esetben elmeletnek mennek el, de van rajuk egy jobb szo is; hazugsag. Raadasul olyan bugyuta hazugsag, hogy legtobbszor fetrengek tole a rohogestol.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 április 4
    2:52 du.
    szky teljesen reménytelen, ő ugyanis hisz. a hit pedig vak, és feltétlen, érvek nem hatnak rá.
    szaniszló is hisz abban, amit mond. hisz a magyarok sumér eredetében és más marhaságokban, mi több, ebből él meg.
    az még nem jutott eszébe, hogy csaba királyfi útjának felújítására – elég kátyús már – indítson gyűjtést, de ami késik, nem múlik!
    a szky-félék meg lelkesen fognak adakozni 🙂

  • Moshe Akiva!
    Meg 57-ben az elso lakast egy „uj” Magyar hazasparnal bereltem Calgaryban, es az oreg ur (40 eves, de nekunk az akkor oregnek szamitott) nem tudott mar szot talalni, amival Mo-t lehetett vona gyalazni. Egyenesen rossz volt hallgatni, kulonosen kozvetlen 56 utan.Mikor elkoltoztem toluk, kertek hogy latogassam oket(volt egy velem egykoru lanyuk), ami jo egy evig tartott is. Akkor en elkoltoztem (munkahely vegett)Vancouver-be,es majd 63-ban, mikor hazafele tartottam(kocsival Vancouvertol Montrealig,ott a Bathory lengyel hajora szaltam csaladommal)Calgaryban megalltunk nahany napra.Szerettuk azt a varost. A 8-as avenue-n ossze talalkoztam a „oreg” Sanyi Bacsival. Udvozlesek utan, kerdezte, hogy mit keresek Calgaryban.Mondom: megyek haza Sanyi Batyam. Egy arva szot nem szolt egy darabig. Egyszer csak azt mondja „de jo neked”. En meglepodve kerdeztem, hogy megis ,hogy lehet, hogy tole ezt hallom.Csak annyit mondott,hogy 6 ev alatt maskent latja mar es konnyekkel a szemeben,kezemet megszoritva elfodult es elment. 73-ban Pesten talakoztam vele es szerinte meg zsiros kenyeren is job Pesten, mint Calgaryban volt.
    Nem tudom, de ugy erzem ilyenhez MAGYARnak kell lenni.
    Gondolja, hogy tevedek???

  • Ille!
    Veled nem foglalkozom, de ha megszakadok is elmegyek Mogyorodra. Kar, hogy a „jobbikos” kocsmad cimet nem irtad ide. Utolagosan, ugy gondoltam, oda meg is beneznek
    Gondolom, ott esetleg ismernek(mint a roszpenzt).A tobbihez nem szolok semmit.Betartom Puchert tanacsat: „nem muszaj a keztyut felvenni).

    Javorszky!
    Koszonom a videot. Hat… ha tobb nem is, ez az egy „Pest srac” megy haza. Bar innen(a „bozot”-bol) eleg sokan mennek haza.
    A legjobb a videon, az, hogy szinte csak fiatalokat lehet latni a kozonseg kozott. Valoszinu, hogy ez piszkalja a balkezesek csoret. En, kimondottan orulok neki.Udv.JIMBO

  • Egyébként, Izraelbe se csak aliáznak, hanem időnként jönnek is Magyarországra. Feleségem (keresztény) unokatetvére Izraelben dolgozott és megismerkedett egy ott született, második generációs magyar nyelvű fiúval. Összeházasodtak és Magyarországon telepedtek le, már több mint tíz éve itt élnek.

  • Kedves Jimbo!

    Ha valaki olyan nagyon magyarnak erzi magat, es hianyzik neki, hogy Magyarorszagon eljen, akkor nagyon is megertem az erzest.

    En magam is Izraelben szeretnek elni, fuggetlenul attol, hogy az arabok hanyszor robbantanak, lonek, szurnak, dobalnak koveket szaguldo autok szelvedojere …stb. Nem ez zavar, hanem az emberek atlag-hozzaallasa/attitudja.

    Ami a melymagyar baratomrol es a magyarorszagi magyarok attitudjarol irtam, az igaz Izraelre es az ott elo zsidokra is. Ahhoz nekem kellene eloszor egy „atnevelo tabor” ahol szepen lassan „egyre fokozva” hozzaszoktatnak ahhoz a stilushoz, ami ott megy.
    De elegge oreg vagyok mar ahhoz, hogy most probaljak meg hozzaszokni akar Magyarorszaghoz, akar Izraelhez.
    Van egy olyan erzesem, hogy maganak is lesznek atmeneti problemai… es nem a zsidok, vagy a ciganyok miatt – akiket nehany magyar ellensegnek tekint.
    A Javorszky es a Szaniszlo-feleket, az allandoan siro, jajgato lakossagot nehez elviselni.
    Oszinten szolva nem ertem azokat a zsidokat, akik meg mindig Magyarorszagon elnek, es meg kevesbe ertem, hogy kik lehetnek azok az orult zsidok, akik oda fektetnek be penzt.

    De hat nekem vegulis mindegy. A Szaniszlo elvtars tkp. fel szokta viragoztatni a napjaimat, amikor valaki kuld egy-egy uj linket az idiotahoz. Szerintem szegeny Hofit siratoasszonnya valtoztatta ez az okor.

    A Sardi Janinak elmondanam, hogy van egy eszak-amerikai „vicc” ami arrol beszel, hogy Haifabol New Yorkba tart egy hajo, ugyanakkor New York-bol is megy egy Haifaba. Mindegyik hajon zsido be- (es egyben ki-) vandorlok utaznak az uj hazajuk fele. Az ocean kozepen talalkozik a ket hajo, amikoris a zsidok mindket hajon felsorakoznak, hogy lassak egymast, es aztan mutogatjak egymasnak az ujjukkal, hogy „ti hulyek vagytok”.

    Sajnos ez igaz, nagyon sokan jonnek vissza Eszak-Amerikaba Izraelbol.

    Udv;
    Moshe

  • JIMBO
    2013 április 5
    3:44 de.
    bele fog szakadni.
    ami a jobbikos tanyát illeti: kérdezzen meg bárkit az utcán, hol van a csernák-féle kocsma, eligazítják. valóban ismernek ott, csak éppen másképpen.
    amúgy teljesen megértem, hogy velem nem foglalkozik. ahhoz túl gyáva, ráadásul – joggal – félti az egészségét. tudja, erre felé elég nagy szelek fújnak, még a végén megárt magának.

    mondja, öregfiú, a homeless ausztráliában hontalant jelent?
    tudom, hogy a kiwik, meg az aussiek némiképp másképpen beszélik az angolt, kiejtésük, khmmm, nem éppen a legkulturáltabb – ezt érti kend: woss jer problem? lefordítom: what is your problem? – de azért az alapvető jelentések nem változtak meg.
    ha ilyen ütemben felejti el a magyart, gondjai lesznek mogyoródon, mert nem fogja megérteni az itteni dialektust: há menel, koma? 😀

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva 2013 április 4.2:52 du.
    Nem lepett meg,ezért nem is csodálkozom,hogy a téma nem érdekli és kineveti.Nem sértegetésképpen, de tudjuk,hogy a félig- meddig magyarokat nem érdekli a téma amit említ -„Föld szívcsakra,mocsarak kigőzölgése” … no meg a nemzet szuverenitásáért folyó harc – ugyebár? no meg a többi életbevágóan fontos tényező amely a magyarföld és annak nemzetét oly érzékenyen érintik, s amelyekről Szaniszló Ferenc nyíltan beszél és ez az amiért a magyarok ellenségei gyűlölik őt.
    A félig-meddig magyarokat elsősorban az anyagiak, a jólét stb. érdekli,ezért nem kötődve az anyaföldhöz könnyű szívvel, könnyedén otthagyják azt és kivándorolnak.
    Tisztelet a kivételnek, mert nagyon sokan fájó szívvel, különböző okokból kényszerülve voltak elhagyni hazájukat.
    De nagy részük, előbb-utóbb visszatér.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Elarulok egy nagy titkot, de aztan ez maradjon csak a kettonk kozott, jo?
    A magyaroknak se a zsidok, se a ciganyok, se a romanok, szerbek… stb… nem ellensegeik. A magyaroknak egyetlen ellensege van, es az sajat maguk. Elsosorban a maga fajtak, a nevetseges uldozesi maniaban szenvedok.

    Udv;
    Moshe

  • Tisztelt Olvasok!
    Probalom remelni, hogy Ille es koztem folyo „parbeszedet”
    van aki figyelmesen olvassa, es latja is a kulonbseget.
    En azt irtam neki, hogy kezem nyujtanam, ha netan talalkoznank. O fenyegetessel(gondolom tettleges)valaszol. Ettol meg nem arrol lehet megismerni, ha Mogyorodra megyek, hogy a gatya remeg rajtam, bar valoszinu, hogy o lenne a gyoztes egy konfliktusban, mivel en eleg oreg vagyok mar,es mikor megdolgoztam, teljes kapacitassal tettem azt. Ezzel szemben o valoszinu,hogy egy egesz napot meg nem toltott el becsuletes (fizikai)munkaval. Ez a kulonbseg koztem es kozte. De mondhatnam ugy is,hogy koztunk es koztuk.Erdekes, hogy neked gondot okoz az austral,vagy kiwi kiejtes… Nekem nem. Sot az amerikai, vagy canadai sem. Egyes UK sleng annal inkabb.
    Moshe!
    Ha mi a sajat ellensegeink vagyunk, akkor On minek nevezi
    a sorozatos magyarvereseket, szinte mindegyik elszakitott reszen. Esetleg Ausztria kivetel(egyenlore).
    Ez a kitetel, meg az izraeliekre sem mondhato
    egyertelmuen.
    Egyebbkent, nem ertem Onnel ezt a palfordulast,azok utan, hogy elozoleg(ahogy jeleztem is)mindig targyilagosan es foleg iazsagosan irt. Kar…

  • Kedves Jimbo!

    En olvastam nehany levelvaltast a kettejuk kozott. Remelem most mar tudja, hogy mire gondoltam, amikor a magyarorszagi es kanadai tempok kozotti kulonbsegre probaltam meg felhivni a figyelmet. 🙂

    A szomszed orszagokban torteno magyarvereseket talan epp a Jobbik es az agybeteg kovetoik, mint pl. Szaniszlo nemzettestver valthatja ki. Szerintem vannak olyan romanok, szerbek …stb… akik eleg jol ertik a magyar nyelvet, aztan leforditjak, hogy masok is tudjak mirol hozong Magyarorszagon a kisebbseg. Talan kicsit politikusabbnak kene lenni es csendben varni az adodo alkalomra, amikor esetleg Magyarorszag visszakaphatja az elcsatolt teruleteit.

    Meg hozzatennem, hogy semmifele palfordulas nincs itt a reszemrol. Csak azert, mert Kanadaban a politikai jobbhoz huzok az nem jelenti azt, hogy kedvelem a zsidozokat, barmi is legyen az elkepzelesuk mas dolgokrol.
    Magyarorszag pedig meg van szorulva, kulfoldi tokere, invesztmentre szorul. Tudom, hogy vannak erdekesen gondolkodo, bator zsidok manapsag is, akik invesztalnak jelenleg is Magyarorszagon, de ha en milliardos lennek biztos, hogy nagy ivben elkerulnem az orszagot. Nem akkor, amikor a magyar parlamentben szabadon lehet zsidozni.

    A hozongesukkel pont az ellenkezojet erik el a magyarok annak, amit szeretnenek.

    Udv;
    Moshe

  • Ille!
    Meg csak annyit, hogy ha…netan …tenyleg osszetalakoznank Mogyorodon, akkor en folkeszulok, hogy ugy jarjak mint az asszony Rakoskereszturon.
    Hogy konnyebb legyen a dolgod,megirom, hogy ha latsz valakit SZURKE BOCSKAY kabatban, az en leszek. Nem hiszem, hogy sokan viselik ott ezt gunyat.
    Tehat, figyelj, hogy kielhesd magad. Ne tagadd meg a ti formatokat.( Ti alatt ertem a balkezeseket). Sziiii ja…

  • JIMBO
    2013 április 6
    6:19 du.
    érdekes feltételezés – mármint az, hogy életemben nem végeztem becsületes, vagyis fizikai munkát. hát igen, a becsületes munka csak fizikai lehet, bár az, hogy olyasmit nem végeztem, még bizonyításra szorul.
    nem igazán tartható maga szerint becsületes fizikai munkának az anyagmozgatás – amivel a munkás életemet kezdtem – bár megtanultam a 200 l-es zagyos hordót élére állítani, és két kézzel, könnyedén görgetni, sem a meszesgödörből az oltott mész kizsákolása – 2.50-et kaptam zsákonként, sem a házalap kiásása, rézsű kialakítása – igaz, azért napszámot és meleg ebédet kaptam – de még a műkő zúzalékos zsákok állványra hordása sem, sem a malterkeverés (ládában), ezek csak úri passziók voltak a részemről. igaz, nem tudhatta, de – amilyen magabiztosan ítél meg – ez amúgy sem változtatja meg álláspontját.
    ami pedig az angolságát érinti: az én meggyőződésem az, hogy angolul soha nem tanult meg eléggé – az, hogy csengett a telefonom, úgy mondja: ringett a bellem 😀 – magyarul viszont rendesen elfelejtett: homeless=hontalan 😀
    a kézfogásáról pedig annyit: tudja, honnan származik a kézfogás rítusa? azokból az időkből, amikor a tölcséres szárú kesztyűbe orvul tőrt rejtett az álnok jó szándékot színlelő. ezért is elfogadott a kesztyűs kézzel történő kézfogás, amit csak egyes sznobok finnyálnak.
    no, ezért nem fogadom el a kéznyújtását. no meg azért sem, mert akárkivel nem fogok kezet.

  • JIMBO
    2013 április 6
    6:19 du.
    érdekes feltételezés – mármint az, hogy életemben nem végeztem becsületes, vagyis fizikai munkát. hát igen, a becsületes munka csak fizikai lehet, bár az, hogy olyasmit nem végeztem, még bizonyításra szorul.
    nem igazán tartható maga szerint becsületes fizikai munkának az anyagmozgatás – amivel a munkás életemet kezdtem – bár megtanultam a 200 l-es zagyos hordót élére állítani, és két kézzel, könnyedén görgetni, sem a meszesgödörből az oltott mész kizsákolása – 2.50-et kaptam zsákonként, sem a házalap kiásása, rézsű kialakítása – igaz, azért napszámot és meleg ebédet kaptam – de még a műkő zúzalékos zsákok állványra hordása sem, sem a malterkeverés (ládában), ezek csak úri passziók voltak a részemről. igaz, nem tudhatta, de – amilyen magabiztosan ítél meg – ez amúgy sem változtatja meg álláspontját.
    ami pedig az angolságát érinti: az én meggyőződésem az, hogy angolul soha nem tanult meg eléggé – az, hogy csengett a telefonom, úgy mondja: ringett a bellem 😀 – magyarul viszont rendesen elfelejtett: homeless=hontalan 😀
    a kézfogásáról pedig annyit: tudja, honnan származik a kézfogás rítusa? azokból az időkből, amikor a tölcséres szárú kesztyűbe orvul tőrt rejtett az álnok jó szándékot színlelő. ezért is elfogadott a kesztyűs kézzel történő kézfogás, amit csak egyes sznobok finnyálnak.
    no, ezért nem fogadom el a kéznyújtását. no meg azért sem, mert akárkivel nem fogok kezet.

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva! Inkább magára illik az üldözési mánia, mivel én nem száguldok mint maga többedmagával hetedhét országon is túl a fél világot átszelve az aranytojást tojó tyúkot kergetve és azzal áltatva önmagukat, hogy világpolgárok, pedig,csak hazátlanok lettek!
    Ezt merészeli írni nekem, maga identitászavaros elvetemült?! -„A magyaroknak se a zsidók,se a románok, se a szerbek…stb…nem az ellenségeik”…
    Mivan Akiva, elment a maradék esze, vagy csak azért mérgelődik,mert nem tudja eldönteni,hogy zsidónak vagy magyarnak jobb lenni. Csillapodjon le,vegyen nagy lélegzetet, meditáljon…hátha megvilágosodik…
    Tudom,hogy magára vette amit fönt a félig – meddig magyarokról írtam.Nohát, már megint fején találtam a szöget,pedig,csak elfelejtettem odaírni – akinek nem inge ne vegye magára.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Elarulok meg egy titkot: Az uldozesi manianak sok erdekes tunete van, de egyik sem ugy nez ki, hogy valaki az aranytojast tojo tyukot kergetne. Viszont ha futna az aranytojo tyuk elol, azt mar uldozesi manianak lehetne venni. Magacska fut elole. Sot, fut minden elol, ami normalis lenne.

    Meg annyit, hogy en nem szoktam olyan hiabavalosagokon gondolkodni, hogy minek jobb lenni, magyarnak, zsidonak, kanadainak, vagy barmi masnak. Ezt csak pszihopata, nagyon beteg emberek csinaljak. Nekem eleg, hogy ember vagyok.
    Magacskanak szukseges a torzsizmus, a hordaba valo tartozas, mert az Orokkevalo belenktett jonehany olyan osztont, amit az allatokba is belehelyezett. Aztan vannak emberek, akik felul tudnak emelkedni az allati enjukon es vannak, akik nem.

    Pusszancs;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva!
    Ne nevettessen már!Milyen törzsizmusról és hordáról beszél? Na most azt hiszi,hogy felidegesített, ugye? Talán,csak nem magyar nemzetett érti ez alatt amelyre én büszke vagyok és Isten ajándékaként értékelem, hogy hozzá tartozhatom? Szegény az az ember aki e magasztos érzést soha nem tapasztalhatja meg.
    Továbbá, ír valamit az ösztönökről,amelyeket állítása szerint az Örökkévaló egyaránt az állatokkal az emberekbe is „belénktett”,meg”beléhelyezett” – no,ez tök jó.
    Akó mán megírhatná azt a vadonatúj tudományos felfedezést – hiába is titkolóznak,egyszer minden titokra fény derül – mely szerint Ádámnak a bordájából nem is Évát csinálta a Teremtő, hanem Ádámnak a fütyijét.
    Pá!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 6
    6:11 de.

    T. Plánemári.
    Meséljél már egy kicsit a „szívcsakráról”. Egyáltalán, mit jelent a csakra, honnét ered, mi a jelentősége abban a közegben, ahonnét származik, mi köze ahhoz a magyaroknak?
    Nos?

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    OK, ha mar igy a titkoknal tartunk, elarulok meg egyet:
    Adamnak nem a bordajat szedte ki az Orokkevalo a Biblia szerint.
    Ha a Bibliat idezi probalja meg megnezni a heber eredetit es akkor nem fog zoldsegeket osszehordani.

    Udv;
    Moshe

  • Javroszki nemzettestverno irta:

    „Ne nevettessen már!Milyen törzsizmusról és hordáról beszél? Na most azt hiszi,hogy felidegesített, ugye? Talán,csak nem magyar nemzetett érti ez alatt amelyre én büszke vagyok és Isten ajándékaként értékelem, hogy hozzá tartozhatom?”

    En altalanossagban beszeltem a torzsizmusrol es allatok koreben tapasztalhato csorda, vagy hordaszellemrol.

    En pl. a zsidosagomat ertekelem Isten ajandekanak, de nem vagyok olyan ostoba, hogy erre buszke legyek. Semmi masra sem vagyok buszke, mert mindent amit csinalok, amim van, amire gondolok Isten ajandeka.

    Tehat akkor elmondhatjuk, hogy magacska magyarkent erzi magat szerencsesnek, en zsidokent erzem magam szerencsesnek, a kinaiak kinaikent erzik magukat szerencsesnek… stb…
    Akkor most mi lesz? Berosalunk?

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 április 8
    3:09 du.
    ne kívánj tőle lehetetlent. az ő intelligenciája az „üldözési mánia” interpretálásánál már megmutatkozott 🙂
    kicsit zavaros a gondolatvilága, de hát, egy hithű jobbikos csak nem lehet egy iq-bajnok 🙂 🙂
    ráadásul ukrajnából! igaz, nekik még stabil nyugdíjat is ígértek, ha átszerződnek magyarországra. ugyan még nem kapták meg, de – ahogy szkyt az ember olvassa – kétségtelen, hogy propagandaanyagot már postáztak nekik.

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva! Mivel engem az Ádám bordája érdekel a legkevésbé,ezért nem fogok utána kutatni. Engem meggyőzött a logikus tudományos felfedezés amely Ádám hiányzó bordájának hollétét bizonyítja.
    De amihez nincs szükség tudományhoz az,hogy kifejezetten ellentmondásosan ír,gondolkozzon el azon mi lehet ennek az oka.
    Először azt írja – április 7.12:18 du.- „Magácskának szükséges a törzsizmus,a hordába való tartozás,mert az Örökkévaló belénk tett jó néhány olyan ösztönt amit az állatokba is belé helyezett.”
    Aztán vannak emberek akik fel tudnak emelkedni állati énjükön és vannak akik nem.”
    Majd ezt írja – április 8.3:22 du.- Én általánosságban beszéltem a törzsizmusról és állatok körében tapasztalható csorda vagy hordaszellemról.”
    A saját szavai a bizonyíték rá,hogy nem általánosan értette amit írt,hanem rajtam keresztül a magyar nemzetett ócsárolja, miközben arról ír- április 8.3:22 du.-…”mert mindent amit csinálok,amim van,amire gondolok Isten ajándéka.”
    No,ez aztán az élő példa egy identitászavarral küszködő világpolgár liberális téveszméjére!
    április 83:22 du.-ezt írja-
    …”én zsidóként érzem magam szerencsésnek”…

  • Jávorszky Mária

    falusi 2013 április 8.2:36 du.
    Az nem falusi kultúrpojácáknak való téma.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 9
    4:43 de.

    Értem.
    Szal, sqart sem tudsz róla..
    🙂

  • hehehe
    szkyt abban a pillanatban nem érdekli semmi, mihelyt utána kellene néznie valaminek, ami nem az ő állítását igazolja. kínos.
    rajta keresztül a magyar nemzetet ócsárolja 😀
    szegénykém, totális szereptévesztésben van 😛
    hogy ő mire példa, azt inkább hagyjuk. ideje lenne lekérni a kórisméjét a kezelő orvosától, de sajnos, a jóembert köti az orvosi titoktartás. igaz, nagyon sok szükség nincs rá, hogy latinul is meghatározzák. magyarul is felismeri mindenki 😛

  • JIMBO
    2013 április 7
    3:37 de.
    azért ebben ne legyen olyan biztos. vannak errefelé hagyományőrzők 🙂
    nomeg, a díszes jobbikos csapat is ilyesmit hord, igaz, feketében 🙂
    amúgy a fene se fog maga után koslatni. majd szépen bejelentkezik, ahogy kell. címemet, telefonszámomat ismeri.
    ha nem vagyok nagyon elfoglalt, lehet, hogy még időpontot is tudok adni magának 🙂

  • Jávorszky Mária

    Vigyázat! Ille a netten terjeszti a kergemarhakórt,de megnyugtató,hogy csak marháról marhára terjed.
    le salom!

  • Tüske Zsófia

    Jávorszky, csak szólok, a magyar nemzet nem te vagy.
    Te csak egy vagy belőle. Úgyhogy hátrébb az egerekkel.
    Jót nem az tesz neked, aki hízeleg és körüludvarol, hanem az, aki rámutat a hibáidra és a bűneidre, hogy azokat kijavíthasd. A magyarságmérődet meg viheted a tangóra.
    Tessék alázattal megköszönni azoknak a – nem kevés esetben a magadfajta elmebetegek által kiírtott zsidóknak, akik magyar nyelven öregbítették a magyarok hírnevét. Vagy pedig virítsd ki, te milyen maradandót alkottál. De attól tartok csak a pofádat járatod, mert egyéni teljesítményed nincs, csak a pofád nagy, és egy nemzettel próbálod magad fényezni.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 9
    12:19 du.
    l’chaim, így írják, maga nagyon alulművelt, szellemiekben komoly kihívással küszködő 😀
    amúgy a koccintáshoz szolgáló köszöntés

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Ha magacska Lengyelorszagban szuletett volna, akkor ma arra lenne buszke, hogy magacska lengyel. Ha Ukrajnaban szuletett volna, arra lenne ma buszke, hogy ukran. Ha Japanban szuletett volna, arra lenne buszke ma, hogy magacska japan… ha a pocegodorben szuletett volna (na es mind a negy esetben ugyanekkora intellektualis tehetseggel szuletett volna) akkor arra lenne buszke, hogy magacska egy rakas … (hadd ne mondjam ki).

    Elarulok meg egy nagy titkot magacskanak: A nemzeti buszkesegre azert van szuksege az egyeneknek, mert irigyek valamire. Vagy politikai hatalomra, vagy vagyonra, vagy tudasra, tehetsegre, vagy valami masra irigy a beteg, es nem tud megbirkozni azzal a gondolattal, hogy o „kevesebb”, mint egy masik ember. (Az sem nagy ugy, ha az a masik ember csak magacska szerint vagyonosabb, okosabb, tehetsegesebb ..stb… mint magacska, maris irigyli es ezert gyuloli is.) Ezt meg lehet talalni ertelmesebb emberek koreben is, de leginkabb az atlagembereken jon ki eletveszelyes formaban.

    Magacskanak is azert van szuksege buszkenek lenni valamire, amire meg a legbutabb embernek sem lenne szabad buszkenek lenni (t.i. hogy veletlenul beleszuletett egy bizonyos nemzetbe) mert magacska tudja nagyon jol sajat magarol, hogy magacska „csak” egy szurke atlagember, aki soha semmi hasznalhatot es maradandot nem tud adni se az emberisegnek, se a nepenek se a csaladjanak.
    Ugyanakkor nehez elviselni a szurkeseget, az elet (magacska szempontjabol valo) ertelmetlenseget, tehat keres valamit, amivel sajat magat kiemelheti a szurkesegbol. A legegyszerubb modja ennek az, hogy magacska egy rendkivul kivalo nemzethez akar tartozni. Azaz egyszeruen magacska felmagasitja a sajat nemzetet, mas szavakkal ravetiti a Nap osszes fenyet a maga nemzetere, es abbol a fenybol marad eleg visszaverodo feny, ami magacskat is mindjart kivalova, okossa, szeppe, jova, tehetsegesse, erkolcsosse, erosse …stb… teszi.
    Mas nemzetek nacijai es egyeb betegei ugyanigy gondolkodnak, mint magacska, csak eppen azt valljak, hogy: „Mindent a kazahok (vagy ukranok, vagy lengyelek, vagy hottentottak) talaltak fel, es az o (kazahok /ukranok …stb …) nyelvuk a leglogikusabb, legkifejezobb, legnehezebb megtanulni, az o kulturajuk a legszebb, az o hazajuk a leggyonyorubb… stb…

    Namost, itt jon a legfontosabb resze a magacska betegsegenek. Ha minden magyar (kazah, hottentotta … stb…) olyan marhara tehetseges, okos, ugyes es eros, mint ahogy azt a beteg egyen sajat magarol (es vele egyutt a nemzeterol is) vall/ja, akkor meg kell magyarazni, hogy a kivalo nemzetunk megis mitol van lemaradva, miert elunk meg mindig a 8. szazadban, esetleg a 18. szazadban, mitol megy itt minden ilyen idiota modon.
    Mas szavakkal kell egy bunbak, aki mindezt a rosszat (meg ha a „rossz” csak azert rossz, mert a beteg bekepzeli azt maganak) okozza. No es ki lehetne mas, mint a budos zsidok es/vagy ciganyok, vagy a rohadt romanok, szerbek … es bizony nehany beteg eseteben „az egesz vilag ossze van eskudve az en jobb sorsra erdemes kivalo nemzetem ellen”. (En a magacska hozzaszolasaibol ugy vettem eszre, hogy magacska ebbe az utobbi kategoriaba tartozik, csap eppen a zsidokat irigyli es gyuloli a legjobban.)

    Ezt probaltam meg kozolni magacskaval, amikor arra utaltam, hogy mas betegek mas nemzetekre buszkek. De magacska nem erti a csiziot, mert fel megerteni.
    Ugyanis magacska tudja nagyon jol, hogy a vegletekig meno nacionalizmusa hianyaban, ha nem lenne kit gyulolnie, magacska ongyilkos lenne – ugyanugy, mint a tobbi beteg, aki eme gyulolet altal el.

    Ez persze nem jelenti azt, hogy a hazaszeret onmagaban beteg dolog lenne. En magam is nacionalista vagyok egy bizonyos fokig.

    Akkor most ez is ellentmondas Javorszky nemzettestverno? 🙂

    Meg egy dolgot: A verseskonyvecskemben van egy errol a temarol irodott, sokkal kiterjedtebb (es magacskanak talan erthetobb) proza. Ha veletlenul erdekelne, irjon a [email protected] cimemre es szivesen elkuldom az agyertagitot magacskanak.

    —————————

    Kedves Ille Istvan!

    Javorszky nemzettestverno tenyleg Ukrajnabol erkezett Magyarorszagra a szep lengyel nevevel?

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Tüske Zsófia 2013.április 9.1:55 du.
    Szóltm előre,hogy a kergemarhakór,csak marháról marhára terjed.Talán,csak nem elkaptad? Mert bizony mondom néked,pofája,csak a marháknak van,no meg a többi négylábúnak,no meg a csúszómászó fajtának.
    Le salom!

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva 2013.április 10:16 du.
    Ne handabandázzon kérem ilyen hosszadalmasan, ennyi marhaságot hogy volt képes összehordani? Ez egyáltalán nem poétikus,de még,csak nem is poénos.Inkább hangzik gyűlöletbeszédnek!
    Vagy tán elkapta Illétől a kergemarhakórt? Miért zsidózik annyit?
    Lenne pár kérdésem – csak röviden és velősen.
    1.Melyik országot tartja hazájának?/van magának olyan?De ha nincs,akkor nevezze meg a hordát vagy törzset,vagy bokrot/
    2.Milyen nemzetiségű? /nevezze meg azt a mágikus szót amely azt egyértelműen kifejezi/
    Vagy tán rózsabokorba jött a világra?…../nóta/
    Tegye mindezt tisztába önmagában,mert addig nincs joga véleményt nyilvánítani olyan emberekre vonatkozólag,akik megingathatatlanok NEMZETI TUDATUKBAN és HAZASZERETETÜKBEN!
    le salom!
    no,mán megint franciául sikeredett.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Mar irtam nehanyszor, hogy en elsosorban ember vagyok. Ugyan buszke nem vagyok, mert nem lehetek ra, de ha lennek is annyira beteg, hogy buszke lennek ra, akkor legalabb az az elonye meg van ennek, hogy ebben az esetben nem lehet gyulolni semmilyen emberi csoportot. Foleg nem en gross.

    A kerdesere kerdessel valaszolok, mert nekunk zsidoknak ez elojugunk: Magacska minek vallja magat? Lengyelnek, magyarnak, vagy valami masnak? Miert?

    En Magyarorszagon szulettem felig zsido, felig magyar csaladba. Felnottkent aztan otthagytam az orszagot, mert nem tetszett a cocjalizmus epitese, es szerencsemre nem Ausztralia fogadott el engem bevandorlasra (mint ahogy szerettem volna, hiszen „csak” 10 eves korom ota sovarogtam Ausztralia utan) hanem Kanada.
    Tehat ha lennek olyan beteg, hogy buszkelkedni akarnek, esetleg „megingathatatlan lennek a NEMZETI TUDATomBAN és HAZASZERETETemBEN” akkor ugye nekem tobb orszag is a hazam lenne, tobb nep is a nepem lenne.
    Gondolom, hogy magacskanak ez egy kicsit tul sok egyszerre, mert sejtem magacska szerint nem lehet valaki mondjuk nagy lengyel es nagy magyar hazafi egyidoben, meg akkor sem, ha az illetonek lengyel neve van es Magyarorszagon el.
    Mint mondtam mar, nekem elegge megfelel az, hogy Kanadaban elo ember vagyok. Nincs szuksegem azon meditalni egesz es minden nap, hogy Kanadan belul melyik emberi torzshoz tartozom eppen.

    Ugyanakkor messzemenokig tisztelem azt a gondolatat, hogy nekem nincs jogom velemenyt formalni, de sajnos nem tudom elfogadni ezt az ervet. Magacska is a bolsik koze tartozik az ilyen velemennyel. Remelem a regebbi rendszerben eleg szepen kiszolgalta a komcsi hatalmat is, az attitudja meg van hozza.

    No es termeszetesen tudtam hogy magacsa nem meri bevallani hogy igazam van, mert magacskat a gyulolet tartja eletben.

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva! Tán elhagyta a múzsája vagy, a szavakat nem találja?

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva! Kérdéseimre válaszolna? Még nem zártuk le a témát!

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    A muzsam nem hagyott el, de a szavakat valoban nem talalom.
    Roppant szomorunak tunik, hogy magacska nem ertette meg a valaszomat. No es itt most a „szomoru” szot javitottam at parszor, mire megtalaltam azt, ami a helyzetre illik.

    Kerje meg a segitseget valakinek itt a site-on, csak akad legalabb egy ertelmes melymagyar, aki el tudna magacsknak magyarazni a valaszomat. Esetleg probalja meg, nyomtassa ki es vigye el a szoveget valamelyik magacskahoz kozel levo ovoneninek es o minden bizonnyal szivesen leforditja magacskanak komplikalt magyarrol egyszeru magyarra.

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva !
    Napjainkban köztudottan,s elsősorban azok támadják a nemzetállamok hazafiait,akiknek nincs,nem is volt nemzeti öntudatuk,nemzetiségüket képtelenek megnevezni,a hazaszeret fogalmát sem értik, mert ámokfutókként száguldoznak ősidők óta hetedhét országon át az Óperenciás tengeren is túlra…s onnan vissza a Kárpát-Medencébe…kifejezetten önérdekű céljaikat kergetve és szívük nem dobog együtt egyik nemzett szívével sem.Ők az idegen szívűek,a kapzsi uralomra vágyók,a bosszúállók,uszítók,az uzsorás nemzetfosztók, nemzetgyalázók,földrablók…mint erőszakos gyűlölködő haramiák,mint sáskajárás – ellenszenves és undorító!
    Érdekes,hogy milyen érzékenyek lesznek azon nyomban-olyan mimózalelkűek- amint visszakapják sértegetéseiket,illetve rámutatunk hibás és erkölcstelen nézeteikre – egyszerre szomorúak és sértődöttek lesznek.
    Pedig nem is én voltam az,hanem maga kedves poéta aki lekicsinylően,lealacsonyítóan nevette ki személyemben a hazáját és nemzetét szerető embert.
    Higgye el,nem én tehetek róla,hogy maguknak se nemzetük,se hazájuk nincsen. Egyértelmű,hogy ennek tudata fájdalmas,de ez még nem hatalmaz fel senkit arra,hogy irigységét,esetleg komplexusait gyűlöletbeszédre váltsa-mint azt maga és társai teszik.
    Szinte kimeríthetetlenek a fals szavakból,sértegetésekből, rágalmazásból – mert most valami bolsevikokról ír,vagy talán állít?
    Olvassa újra a saját válaszait. Azt kívánom, hogy a jövőben,csakis az igaz szavakat találja meg,ne akarjon másoknak mindenáron megfelelni – mert közben a múzsáját elveszítheti.

  • Kopácsi Judith

    tévedsz Marcsa, mert te (is) tehetsz róla, hogy nincs hazánk. Az ilyen bányarémek, (gyülölködő, kiközösitő, irigy alakok) mint te is, vettétek el tölünk azt, és mocskoltatok be mindent, ami számunkra szentnek számiott. Csak éppen szerencsénk volt, hogy Kanada befogadott minket, ahol módunk volt megtanulni, hogy milyen is az, ha egy ország értékeli az átlag embert is.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Magacska azt irta, hogy:
    ” Napjainkban köztudottan,s elsősorban azok támadják a nemzetállamok hazafiait, ”

    Mint mar elozoleg irtam, a magacska egyik pszihologiai betegsege az uldozesi mania. Nem hisz nekem, ugyanakkor minden alkalommal bebizonyitja, hogy surgos orvosi beavatkozasra van szuksege.
    Ugyanis itt, amiota irogatunk egymasnak, senki sem tamadott senkit, hacsak nem a magacska nagyrabecsult hozzaszolasat nezzuk, miszerint „addig menekuljenek az idegenszivuek Magyarorszagrol, amig megengedjuk nekik” tamadasnak szamit. (Vagy valami ilyesmit meltoztatott magacska irni… az ertelme ugyanaz.)

    Mint emlitettem, van itt Kanadaban egy melymagyar baratom, es az o kozremukodese kovetkezteben ertettem meg, hogy tkp. mi is a lelki mozgatorugoja az olyan uldozesi manianak es gyuloletnek, amit magacska is erez. Nyugtatot kene szednie ra. Nem gunybol mondom, hanem komolyan, segiteni szeretnek magacskan.

    Tovabba azt irja:
    ” … akiknek nincs,nem is volt nemzeti öntudatuk,nemzetiségüket képtelenek megnevezni,a hazaszeret fogalmát sem értik, ”

    Itt ugye ram gondolt magacska, no es mas zsidokra, vagy „zsidoberenc” magyarokra, akik otthagytak a vilag legszebb orszagat, mert eleguk lett valamibol.
    Azt nem vette eszre, hogy magacska nem tudja megnevezni a sajat nemzetiseget, pedig en is kerdeztem, hogy mikent dont a lengyel vagy magyar nemzetiseg kozott. (No es hogyan dontson az a kb 9 millio magyar allampolgar, akiknek az ereiben german, szlav, torok, tatar, zsido… stb. ver csordogal?)

    Tovabba jo peldat mutat arrol, hogy hogyan nem szabad vitatkozni, amikoris ezt mondja:
    ” mert ámokfutókként száguldoznak ősidők óta hetedhét országon át az Óperenciás tengeren is túlra…s onnan vissza a Kárpát-Medencébe…kifejezetten önérdekű céljaikat kergetve ”

    Be kell valljam, hogy pontosan az olyan betegek miatt, mint amilyen magacska is, nekem semmi kedvem Magyarorszagot latogatni sem, nemhogy meg visszakoltozest tervezgetnek. A legtobb aki elhagyta Magyarorszagot es aztan 5-10 ev mulva visszalatogatott ugy jon *haza* Kanadaba (vagy megy *haza* as USA-ba, Ausztraliaba …stb…) hogy „az eletben meg egyszer be nem teszem a labam Magyarorszagra”.
    No es mit tagadjam a maga fajtak jelentos reszet okozzak ennek az erzesnek.

    Aztan filozofiai magaslatokba szall magacska, ahogy ezt irja:
    ” és szívük nem dobog együtt egyik nemzett szívével sem.”

    Hat igen, ez is egy erdekes dolog, az ugynevezett katonas egyuttlepesdi: Minden „kis butanak” egyutt kell lepnie magacskaval, es termszetesen a Javorszky elvtarsno hatarozza meg a koreografiat, es hogy mikor kell lepni.
    Ilyen beteges elvarasok megtalalhatoak minden olyan vallasban is, amelyik nem ismeri a vallasi turelem fogalmat, viszont nagyon buszke tud lenni arra, hogy „Ma mindenki ugyanezt olvassa szerte a vilagon…” mintha ez jelentene barmit is. Remelem ez ertheto igy is.

    Igy folytatja:
    ” Ők az idegen szívűek,a kapzsi uralomra vágyók,a bosszúállók,uszítók,az uzsorás nemzetfosztók, nemzetgyalázók,földrablók…mint erőszakos gyűlölködő haramiák,mint sáskajárás – ellenszenves és undorító! ”

    Az „idegenszivuek” kifejezes egy elegge ostoba fogalom, ha akarja arrol is irhatok magacskanak egy komolyabb osszefoglalot, bar nem hiszem, hogy megertene azt is.
    A tobbi is erdekes persze, abbol a szempontbol, hogy a jelek szerint magacska elegge jol ismerheti a Mein Kampf-ot a Cion Bolcseinek Jegyzokonyvevel egyutt, es feltehetoen informacioit kizarolag a kurucinforol szerzi be. Ez sokat elarul magacskarol.

    A kovetkezo:
    ” Érdekes,hogy milyen érzékenyek lesznek azon nyomban-olyan mimózalelkűek- amint visszakapják sértegetéseiket,illetve rámutatunk hibás és erkölcstelen nézeteikre – egyszerre szomorúak és sértődöttek lesznek.”

    Magacska eddig semmire sem mutatott ra, ures frazisokat dobal anelkul, hogy bebizonyitana amit mond, tehat se szomoru, se sertodott nem lehetek amiatt, hogy magacska nem tudja mirol beszel.

    Aztan igy megyunk tovabb:
    ” Pedig nem is én voltam az,hanem maga kedves poéta aki lekicsinylően,lealacsonyítóan nevette ki személyemben a hazáját és nemzetét szerető embert. ”

    Kinevettem volna magacskat azert, mert szereti a nemzetet es a hazajat? Ha jol emlexem en csak annyit probaltam keresztulvinni az eteren magacskahoz, hogy az aki buszke arra, hogy veletlen ebbe, vagy abba a nemzetbe szuletett bele, az bizony eleg komoly intellektualis problemakkal kuzd.

    No es aztan ez jon:
    ” Higgye el,nem én tehetek róla,hogy maguknak se nemzetük,se hazájuk nincsen. Egyértelmű,hogy ennek tudata fájdalmas,de ez még nem hatalmaz fel senkit arra,hogy irigységét,esetleg komplexusait gyűlöletbeszédre váltsa-mint azt maga és társai teszik. ”

    Nem tudom kik azok a tarsak akik megprobaltak magacskanak szepen megmagyarazni, hogy miert veszelyes az, amikor valaki tulzasba viszi a hazaszeretet. Ha jol emlexem eddig a legszebb titulus toluk az volt, hogy „Marcsa, te hulye naci…” En ilyet nem irok. Ezt a serelmet beszelje meg azokkal, akik ilyen tonusban irogatnak magacskanak.
    Mindenesetre nekem is van hazam, nemzetem is, amihez tartozom, csak en nem vagyok buszke rajuk, es foleg nem viszem tulzasba a hovatartozas erzeset. Tehat, mint mindig, ebbe is tevedni meltoztatott.

    Vegezetul:
    „Szinte kimeríthetetlenek a fals szavakból,sértegetésekből, rágalmazásból – mert most valami bolsevikokról ír,vagy talán állít? ”

    Sajnalom, de fel kell hivjam a figyelmet arra, hogy magacska szerint nekem nincs jogom velemenyt formalni (remelhetoleg csak bizonyos dolgokban). Iyesmit csak intolerans es eroszakos, mas szavakkal bolsi emberek szoktak mondani masoknak. Ha nem tetszik a bolsi meghatarozas legkozelebb gondolja meg parszor, mielott leir valami butasagot.

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva 2013 április 14.1:38 de.
    1….”hogy az életben még egyszer be nem teszem a lábam Magyarországra”…
    Te szent Habakuk!- csak végre be is tartanának fenyegetőzéseiket! De ha a szájukat is befognának és elfelejtenének bennünket örökre, milyen szép is lenne! Mindenki boldogan élne-akár a mesében. De e helyet még az Óperenciás tengeren túlról is szüntelen csakis velünk magyarokkal foglalkoznak. Itt az élő bizonyíték az ehhez hasonló magyargyűlölő szennylapok,TV-adások … lejárató kampányként működő tudatos dezinformáció áradat.
    2….”veszélyes az,amikor valaki túlzásba viszi a hazaszeretetet”… Ismét azt kell írnom,hogy ne mondjon véleményt arról amiről fogalma sincsen,különben tudná,hogy azt nem lehet túlságba vinni- az vagy van, vagy nincsen.
    3.Érdekes azért,amint folyamatosan kioktatni igyekszik engem – szálljon már le a magas lóról!
    4….”ha nem tetszik a bolsi meghatározás…az egyik pszichológiai betegsége”…
    …”nem tudja megnevezni a saját nemzetiségét”…
    Hogy mit nem tudok megnevezni?!
    „Segíteni szeretnék magácskának…nyugtatót kéne szednie”…sürgős orvosi beavatkozásra van szüksége”…
    Mondja,jól van?

  • Jávorszky Mária
    2013 április 11
    12:48 de.
    le chaim, maga nagyon alulművelt! ráadásul koccintáskor mondják, maga tudatlan.
    amugy akivának valóban igaza van: forduljon orvoshoz. tudom, hogy munkácson nem valami jó a betegellátás, de ha átjön ide, az ilyen agyonmagyart tb-alapon gyógyítják 😀

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Melyen meglep a magacska melymagyarsaga. Magacska abban van meggyozodve, hogy: ” csak végre be is tartanának fenyegetőzéseiket! De ha a szájukat is befognának és elfelejtenének bennünket örökre, milyen szép is lenne! Mindenki boldogan élne-akár a mesében. ”
    Tehat magacska hisz abban, hogyha a zsidok es a magyar berenceik megszoknenek Magyarorszagrol es soha tobbe oda vissza nem ternenek, akkor minden melymagyar boldogan elne akar a magyar nepmesekben.
    De hat akkor magacska le van maradva a Mein Kampftol es a tobbi csodalatos naci irdalomrol, ahol „be van bizonyitva” (az idiotaknak) hogy a zsiddddo nemzetkozi karvalytoke tart hatalamaban mindent a vilagon. A Japan, Szaud Arabiai, es Kinai nemzeti bankok is mind zsidddddo kezben vannak. Ha pedig ez igy van, olyan edes mindegy Magyarorszagon elo 50-100 ezer zsido elmegye-e vagy nem, Magyarorszag mindenkeppen „kamatgyarmata” marad a nemzetkozi zsido bankarvilagnak.
    Tehat el tudna magyarazni ennek a csodalatos elmeletenek fenyeben, hogy mitol is lesz minden fenekig tejfel, ahogy Magyarorszagrol kivandorolnak a zsidok es maradnak a german, szlav, torok, tatar, es az a keves magyar eredetu is?

    A nemzet es hazaszeretnek vannak fokozatai. Pl. megallapitom magamban, hogy kanadai vagyok, de nem akarom kirugdalni a hottentottakat Kanadabol, csak mert melykanadai lettem. Nem irok egyik bekes, normalisan dolgozo nepcsoportnak sem olyat, hogy „addig menekuljenek, amik megeggedjuk ezt maguknak: – mert ugye ez a szoveg mar elmebeteg, pszihiatriara kene jarnia, aki ilyet mond. (Bocsanat pszihologust irtam elozoled, de pszihiatert eretettem.)

    Kedves Nemzetterstvernom!
    Eddig nem is dicsekedett vele, hogy magacska Ukrajnaban elo nagy lengyel magyar. Hogyan hatarozza meg a sajat nemzetiseget?
    Hadd kerdezzem meg felteteles modban: Ha Ukrajna es Magyarorszag kozott hadiallapot lenne es ha magacska egeszseges fiatalaember lenne, mit tenne, ha behivnak az ukran katonasaghoz? Mit tenne, ha lenne lehetosege valasztani a ket orszag katonasaga kozott, vagy elmenekulni Lengyelorszagba?
    Szabadsagharcrol lenne szo persze.

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Kedves Moshe Akiva!
    Félreérti,vagy netán tudatosan félremagyaráz mindent amit írok,azon kívül ellenséges velem szemben és provokatív, e magyar nemzetellenes cionista propagandalap szellemiségének igyekszik mindenáron megfelelni kerülve a lényeget és kitartóan terelgetve a szót a zsidóság fogalmára, miközben engem elmondott már mindennek,többek között-bolsi,ukrán,lengyel…most mélymagyar – kioktatva engem a túlzott hazaszeret veszélyeiről,stb. Pedig,csak két kérdést tettem fel,s ha mégis venné a bátorságot és terelgetés nélkül egyenes választ adna -tudjuk,nem szokásuk- akkor igennel,vagy nemmel válaszoljon:
    1.Van nemzetisége?
    2.Van hazája?
    Mert ha netán mégis egy csipkebokorban született volna,az is valamelyik országnak földjén nőt éppen amelyet szülőföldjének érez és mond az ember.Vagy tán az a csipkebokor a sors fintora miatt éppen két országnak határai között bokrosodott,oszt ezért képzeli önmagát most egy hős világpolgárnak, aki bármely országban otthonosan mozog…s ama ország gazdanépének megmondja a -tutit!
    Felfuvalkodottságukban, üldözési mániájuknak leplezésére ügyesen használt,s amelyet átidomítottak valami felettébb embertelen és mániákusan kóros felsőbbrendűségi tudatra, mely által a nemzetek feletti önbíráskodásra jogosítják fel önmagukat.

  • Kedves Christopher Adam!

    Remelem eszreveszed ezt a kerdesemet, mert exmeletlenul erdekes kis irast kaptam a minap Magyarorszagrol.

    Tehat szeretnem tudni, hogy mikeppen lehet egy .pdf document-et feltenni ide az ujsag hozzaszolasaihoz?

    Ha nem banod irhatsz a [email protected] cimemre is, es elkuldom neked ezt a kis irast, mert rendkivul tanulsagos azoknak, akik istenitik Viktorunkat.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Mar eleg oreg vagyok ahhoz, hogy a jatekot a magam modjan jatszam. Kar erolkodni, ha nem akarok ostobasagokat irni, akkor barmennyire is csalogat, nem fogok ostobosagokat irni. 🙂

    Ugyanakkor meg mindig irja azokat a tipikus naci szolamokat, amiket azok irnak, akik valami miatt szoronganak, felnek, rettegnek, es ezert tamadni probalnak akkor is, ha az ellenseg csak egy bekepzelt dolog.
    Azaz, magyarra forditva ezt, magacska azt hiszi, hogy en a magacska es az egesz magyarsag ellensege vagyok, holott en csak annyit kozoltem, hogy mint ember en nem valasztok egy masik embert ellensegnek, teljesen mindegy, hogy az magyar, nemet, zsido, fekete, vagy feher. Az ilyesmit csak olyanok csinaljak, akikben eros szorongas van valami – feltehetoen – gyermekkori trauma miatt.
    Ujra ajanlanam, hogy menjen el egy pszihiaterhez! Tudja mit? Menjen egy zsido pszihiaterhez!

    Oh, majd elfelejtem: En Magyarorszagon szulettem, ott nottem fel es magyar allampolgar (is) vagyok. Az egyik szulem meg raadasul magyar is volt. Ez mit mond magacskanak?

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 április 16
    10:29 du.
    miből gondolod, hogy ez a mentális véraláfutás megfogadja a tanácsodat? a valódi véraláfutás legalább bizonyos idő elteltével magától felszívódik 🙂

  • Jávorszky Mária

    Kedves Moshe Akiva!
    Dehogy gondolom én azt,hogy ön a magyarság ellensége.Előbbi hozzászólásai lényegével elég gyakran,vagy részben egyet is értettem. Csak a jövőben,ha megkérhetném kerülje a vérig sértő kifejezéseket,nem illik az önhöz,hagyja azt az illetlen illének – őt ezért fizetik.
    Nos,engedelmével ismét reagálnák néhány megjegyzésére.
    1. …”ha az ellenség,csak egy beképzelt dolog.”
    Nekem erről más a véleményem, Magyarország történelme a bizonyíték rá. De kihangsúlyoznám,hogy a magyar nemzetnek sosem fájt a foga idegen nemzetek földjére…de az ellenség bennünket mindig megtalált és bizony,az nem volt egy beképzelt dolog.Hogy azután,pl. még másfél évszázad után is a török elkotródott, mongol tatár megfutamodott amikor már teljesen leigázták országunkat,a Habsburg,német,szovjet,minden idegen rabló barbár uralomnak vége szakadt magyarföldön. Most is ugyanez fog történni,futnak majd ki merre lát,az összes hazaáruló, nemzetiségüktől,vallásuktól függetlenül.
    Csupán azért emlékeztettem a történelmi tényekre,hogy rávilágítsak arra,tulajdonképpen kinek is van oka a
    rettegésre, szorongásra…
    2. … „gyerekkori trauma”?Á dehogy,a neve TRIANON!
    3. …”Menjen egy zsidó pszichiáterhez!”
    Azon tördeltem a fejem és kezem hosszadalmasan,hogy vajon miért nem a mazsóhiszba küldött,de kitaláltam,azért,mert oda,csak üzletemberek mehetnek.
    De akkor miért nem rögtön egy sakterhez küldött? Ja,hogy az magától is rám találna,értem. Hogy már kinőttem belőle?No,az már egy egészen más téma.

    Szebb jövőt!

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Amikor a magyarsag kepzelt ellensegeirol beszeltem a zsidosagot ertettem alatta… es bar magacska „felreertette” es valodi ellensegekrol beszelt, a vegen csak megismetelte a szokasos szorongasbol, uldozesi maniabol szarmazo fenyegetest:
    ” Most is ugyanez fog történni,futnak majd ki merre lát,az összes hazaáruló, nemzetiségüktől,vallásuktól függetlenül. ”

    Nem kell izgulni se en, se a Magyarorszagon elo, se a mas helyeken elo zsidok nem ellensegei es nem a hazaaruloi Magyarorszagnak.

    Rendkivul erdekes, ahogy a vervadat is felhozza a zsidok ellen, azaz azzal vadol minket, hogy mi fiatal kereszteny lanyokat olunk meg, mert a veruk kell a macco-ba. (Ugye jol ertettem magacskat, erre celzott?)
    Ennek az az erdekessege, hogy ma mar csak a legbutabb, legelmaradottabb es legrosszindulatubb zsidogyulolok veszik ezt a vadat komolyan.
    Pl. elgondolkodott-e mar azon magacska, hogy ha minden evben egy kereszteny szuzlany vere kell a zsidoknak, akkor miert nem hianyzik minden nagyobb varosbol legalabb egy-egy kislany minden evben, szanaszet a Kereszteny vilagban?
    No es mit csinaltak ezek a csunya verengzo zsido bacsik a Muzulman vilagban? Ott hogyan szereztek be a kereszteny vert?
    No es mit tettek ezek a csunya verszomjas zsido bacsik a macco-ba mielott kialakult a Keresztenyseg?
    Ismeri magacska a Bibliat? Az ugye a Torah-val kezdodik, azaz Mozes ot konyvevel. Feltunt magacskanak, hogy az egyik torveny ott tiltja a ver fogyasztasat? Mibol gondolja tehat, hogy a melyen vallasos zsidok (akiket meg erdekel a zsido vallasi torveny) ezt a tiltast teljesen figyelmen kivul hagyjak?
    Es ha magacska veletlenul nem gondolta komolyan ezt az ostobasagot a vervaddal kapcsolatban, akkor megkerdeznem, hogy vajon miert irkal ilyen ostobasagokat?

    Visszaterve Magyarorszag temajara, hadd hivjam fel kedves figyelmet arra, hogy a mai politikai helyzetben a kutyat sem erdekli Magyarorszag, meg annyira sem, hogy azt esetleg el akarna foglalni es a magyarsagot elhajtani rabszolgasagba. Erre (is) jo az Egybesult Europa.
    Magyarorszag nepenek, igy magacskanak sem kell izgulnia, hogy visszajonnek a tatarok, vagy a torokok, vagy hogy esetleg Romania megtamadna Magyarorszagot. Ezt probaltam mar ugy regebben is megmagyarazni, de magacska meg mindig fel. Ne feljen!!! Ha megsem tud tultenni az ilyen izgalmakon, akkor viszont feltetlenul el kell menni egy orvoshoz, mert ez mar koros eset. No es lehet gyogyszerezni, van ra segitseg, csak el kell fogadni.

    Vegezetul, remelem nem banja, ha felhivom becses figyelmet egy masik kis hibajara. Magacska azt irta, hogy:
    ” De kihangsúlyoznám,hogy a magyar nemzetnek sosem fájt a foga idegen nemzetek földjére… „.
    En is kihangsulyozok valamit; en nem vagyok tortenesz, es azt a keveset is amit tudtam Magyarorszagrol mar erosen felejtem igy 40 ev tavlatabol. De mintha remlene, hogy Horvatorszag nepe azert lett katolikus az eredeti gorogkeleti vallast levetve, mert egy bizonyos magyar kiraly elfoglalta Horvatorszagot, es meg rajuk is eroltette a Keresztenyseg sajat maga altal hasznalt formajat.
    Lehet, hogy orexem, de mintha Matyas kiraly is inditott volna hodito haborukat.
    Szoval, kiknek nem fajt a foga sohasem mas nemzetek foldjere?
    No es ha esetleg azzal akarna ervelni, hogy a fent leirtakat nem az egesz magyar nemzet akarta, hanem csak a vezeto politikusaik, akkor magacska miert izgul meg ma is be, amikor „Nagy Magyarorszagrol” van szo, miert faj magacskanak a Trianon, ha nem azert, mert szeretne vissza mindazokat a teruleteket, amik egykor Magyarorszaghoz tartoztak megha csak nehany evtizedig is?

    Udv;
    Moshe
    ui; Mi legyen azokkal a teruletekkel, amik csak azert lettek Magyarorszag resze, mert a Habsburg Birodalom meghoditotta oket?

  • Kedves Ille Istvan!

    Szerintem Javorszky Maria is tudja valahol a lelke melyen, hogy butasagoknak ult fel, de sajnos az is egy rossz emberi oszton, hogy nem szivesen adjuk fel a meggyozodesunket, meg akkor sem, ha normalisan probal meg valaki ramutatni az illeto hitvilaganak hibaira es ellentmondasossagara.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 április 17
    6:55 du.
    ez a szerencsétlen annyira tudatlan, hogy úgy használ szavakat, hogy nem is ismeri a jelentését. sakter…persze, ha úgy gondolja, hogy valamely, a vallási étkezési előírásokat tartó zsidók asztalára való állatfaj, az más. akkor érthető a felajánlkozása.

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva 2013 április 17.6:41 du.
    Szeretnék ugye,ha feladnánk meggyőződéseinket,hazaszeretetünket,hitünket….még mit is kéne feladnunk? Á,értem már, mindezzel együtt szuverenitásunkat is,de szép lenne ugye? De még jobb lenne ha végre elkotródnának a magyarok ősi földjükről a Kárpát-medencéből-az ígéret földjéről./csakhogy legyen mire lecsapnia,mint a sakterre,a cukorkás bácsi mesét ki ne hagyja/Nos,bár jelen pillanat mint nyájat, a magyarokat éppen erre az útra terelgetik a kis kondások,s bár van közöttük félig-meddig,vagy éppen hülye magyar akik a szebb jövőt idegenben keresik feladva a harcot és feláldozva a hazát öncélú érdekeikért…de ne örvendezzenek! – ez,csak egy ideiglenes állapot,sokan közülük vissza fognak térni.
    Ezt íja:…”hadd hívjam fel kedves figyelmét arra,hogy a mai politikai helyzetben a kutyát sem érdekli Magyarország”…Tudjuk,ezért is tette Simon Peres ama világraszóló kijelentését a „felvásároltuk Magyarországot”-mert a kutyának,de a szarnak se kell,csak neki.
    …”nem vagyok történész és azt a keveset is amit tudtam Magyarországról már erősen felejtem”…Akkor miről is beszélünk?- mert a hazaszeretettnek fogalmát sem érti,sőt azt felettébb veszélyesnek is minősíti.Csak azt felejtette el részletezni,hogy a magyarok hazaszeretete vajon kire-kikre nézve veszélyes – mert a magyarokra nem – ellenben a sakter témára örömmel lecsapott és hosszan részletezi,de felizgultságában a cukorkás bácsit kihagyta, róla is írhatna egy mesét.
    Amint látja,az agymosás nem mindenkire van hatással,nálam kifejezetten az ellenkezőjét váltja ki,világosan fogalmazva – megerősít hitemben,meggyőződésemben,hazaszeretetemben,mindabban amiben maga nem hisz,nem érdekli,nem értékeli,mert semmi köze hozzá. De akkor milyen jogon mond véleményt?
    …”miért fáj magácskának a Trianon,ha nem azért,mert szeretné vissza mindazokat a területeket amik egykor Magyarországhoz tartoztak még ha csak néhány évtizedig is?”
    Ez nagyon szórakoztatóan hangzott,jót nevettem! Nem szükséges folyton bizonyítaniuk,hogy csakis anyagiakban képesek gondolkozni.Ja,hogy egykor Magyarországhoz tartoztak azok a területek,no meg minden kincs ami a föld alatt és felette,no meg az ötmillió hazájától,családjától erőszakkal elszakított magyar, stb.?-á,szóra sem érdemes,tudjuk,hogy maguknak van a holokauszt a többiek meg le vannak szarva”,azt is tudjuk,hogy a „kutyát sem érdekli”- csak a felvásárlás bizonyítottan,ami éppen hogy Magyarországon zajlik,s amely ország maga szerint „a kutyánk sem kell”.Ki itt az ellentmondásos kettőn közül?

    Ne toporzékoljon,de főleg ne akarjon engem kioktatni,mert amint látja, én erős vagyok hitemben,meggyőződésemben,mert nem én hanem maga az aki lépten-nyomon ellentmondásokba ütközik amire már néhányszor rámutattam.

    Ismételgeti kitartóan a gyógyszerezést,pszichiátriai kezelést,rettegést,stb.Erre,csak annyit – az beszél akinek a háza ég!
    Szebb jövőt!

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Azt hiszem, hogy magacska anxiety disorder-ben szenved, amit mindjart itt meg is probalok magyarra forditani: Az anxiety magaban „aggály, aggodalom, aggódás, gond, nyugtalanság, szorongás szavakra fordithato.
    Az „anxiety attack” magyarul „idegroham”. „Over anxiety”-ra talaltam egy magyar megfelelot: „halálos aggodalom”.
    A „disorder” szo magyarul (ebben az ertelemben): betegseget, rendellenesseget jelent, tehat az „anxiety disorder” valahogy ugy fordithato, hogy „szorongo / nyugtalan / aggaly-rendellenesseg.
    Ezt mondja meg az orvosanak, es hogy a diagnozist en allapitottam meg, bennem bizhat.

    Magacska most mar attol retteg, hogy en meg akarom magacskat gatolni abban, hogy magacska hazafi legyen es hogy feladja a hitet, meggyozodeset. E ketto utobbit nem reszletezte, ezert csak annyit tudok rola mondani, hogy ami a betegsegig fajulo nacizmusat illeti, azt valoban szeretnem ha kezeltetne. Sokkal jobban fogja magat erezni ha mar szedte a pirulakat nehany hetig.

    Most mar arrol beszel, hogy a gonosz zsidok el akarjak foglalni a magyarsag osi foldjet. Gondolom, hogy itt Tibetre celoz nagysad, azaz az Igeret Foldjere.
    Ugy latszik magacska meg van gyozodve arrol is, hogy a valasztott nep a magyar, es az osi magyar fold az Igeret Foldje. A zsidok csak propagandanak hasznaljak a Bibliajukat, amit a Cionistak (ciontrockistak) irtak 70 evvel ezelott, ugye? 🙂

    Ir nekem valamit egy bizonyos cukorkas bacsirol. Hat sajnalom, hogy nem segithetek ebben, de nem ugy mint magacska en alig-alig olvasgatom a szennyirodalmat, amit magacska Szentirasnak vesz. Tehat ha velemenyt akar tolem a „cukros bacsirol” akkor mondja el nekem ki is volt ez a gonosz zsido cukros bacsi, es mit csinalt allitolag?

    Magacska arra var, hogy az idegenbe szakadt magyarok majd visszternek Magyarorszagra, hogy folytassak a harcot. Latja, magacska mar megint harcol a szelmalom ellen. Csereljen nevet, az a Javorszky amugy sem hangzik osmagyarnak, a Don Quijote sokkal erdekesebbnek tunik. Meg abbol az idobol szarmazik, amikor Spanyolorszag is resze volt Nagy Magyarorszagnak.

    Az igaz, hogy Perez elvtars mondott egy nagy marhasagot egyszer, amikor azt mondta, hogy Izrael fel fogja vasarolni Magyarorszagot es Lengyelorszagot. Errol nem tehetek, a zsidok kozott is vannak begetek. Ez utobbi meg is latszik, mert amennyire en tudom eleg sok idiota zsido akad manapsag, aki van annyira hulye hogy Magyarorszagon tenyleg invesztaljon is. Errol mar irtam regebben.

    Tovabba megint aggodik amiatt, hogy en nem ertem a hazaszeretet fogalmat. Magacska persze nem veszi ezt eszre, de magacska tul sokat aggodik a semmiert.
    Azt irja, hogy szerintem a hazaszeretet felettebb veszelyes. Nem tudom mit es hol olvasott tolem, de en ilyet soha nem irtam. Annyit jegyeztem meg szerenyen, hogy amikor valaki mindenki ellen harcolni akar, tobbek kozott a szelmalommal is, akkor azt mar gyogyszerezni kell.

    Szeretnem megkerdezni, hogy megertette-e a vervaddal kapcsolatos kis ismertetomet, avagy meg mindig meg van gyozodve arrol, hogy nekunk muszaj kereszteny szuzleany veret ennunk?
    Nem indultam fel a tema kapcsan, csak segiteni szerettem volna magacskanak es a tobbi tudatlan es beteg embernek, akik veszik a faradtsagot es elolvassak amit irok.

    Ami az agymosast illeti… haaaaaat… en inkabb arra tippelnek, hogy magacskara nagy hatassal van, csak fektelen irigysegeben, gyuloleteben es duheben mar keptelen racionalis gondolatra.
    Hadd mondjak el errol egy erdekes kis tortenetet: Evekkel ezelott osszefutottam egy kanadai szuletesu ferfival es jo baratok lettunk. O sajat magat „nagy keresztenynek” tartotta, es mindenaron be akart engem terittetni a keresztenyseg altala kedvelt valtozataba. Igy aztan eleg sok vallasi vitank volt. Nehany het eltelte utan, amire visszavertem minden lehetseges ervet es bebizonyitottam neki, hogy a Kereszteny Bibliaban van legalabb annyi hiba es ellentmondas, mint a Zsido Bibliaban, akkor folenyes mosollyal egy nap azt kozolte velem, hogy: „Tudod, amiota vitatkozunk egyre inkabb megno a hitem Jezusban.”
    En jot mosolyogtam rajta; ez azt jelentette az o nyelven, hogy en nyertem meg a vitat. O kifutott az ervekbol. Most magacska ugyanezzel akar operalni. Nem tud meghatni vele. Szerintem inkabb szanalmas ahogy igy kalimpal a tudtalansag tengereben.

    No es megint elkoveti a mar elozoleg kielemezett hibat, miszerint magacska ugy veli, nekem nincs jogom a velemenyformalashoz. Mindezt arra alapozza, hogy magacska szerint en nem ertem mi az a hazaszeretet, es nem ertem meg a magacska hitet es meggyozodeset. Tehat elindit egy hamis elotetelt es ebbol von le vegso konzekvenciat. Na jo, en sem vagyok filozofus, de azert annyi logika ragadt ram, hogy komplett ostobasagokat nem allitok… foleg, hogy magacska meg mindig nem reszletezte magacska miben is hisz es mi a meggyozodese.

    Hogy tetezze a tudatlansagat, irigyseget, gyuloletet es rosszindulatat „idez” engem ekeppen:
    …”miért fáj magácskának a Trianon,ha nem azért,mert szeretné vissza mindazokat a területeket amik egykor Magyarországhoz tartoztak még ha csak néhány évtizedig is?”
    Ez klasszikus peldaja a szovegkornyezetbol valo kiemelesnek, hogy valakit masnak mutassunk be, amint ami. Az egesz idezet igy szol:
    ” Szoval, kiknek nem fajt a foga sohasem mas nemzetek foldjere?
    No es ha esetleg azzal akarna ervelni, hogy a fent leirtakat nem az egesz magyar nemzet akarta, hanem csak a vezeto politikusaik, akkor magacska miert izgul meg ma is be, amikor “Nagy Magyarorszagrol” van szo, miert faj magacskanak a Trianon, ha nem azert, mert szeretne vissza mindazokat a teruleteket, amik egykor Magyarorszaghoz tartoztak megha csak nehany evtizedig is? ”
    Miert nem a kerdesre valaszolt, ha mar valaszolni akart?

    No es ezzel fejezi be a „kritikajat”:
    ” Ez nagyon szórakoztatóan hangzott,jót nevettem! Nem szükséges folyton bizonyítaniuk,hogy csakis anyagiakban képesek gondolkozni. ”
    Mibol gondolta magacska, hogy a fenti kijelentesem azt jelenti, hogy en (es az osszes tobbi zsido) csak es csakis anyagias tud lenni? Nem latom a logikai osszefuggest. Magacska latja?

    Nemregiben valahol azt irtam ebben a temaban, hogy ha minden nacio minden nagy hazaffyjat ki akarnank elegiteni, akkor eloszor meg kene talalni a Foldunk koldoket es felfujni 2-3-szor nagyobb atmerojure. Ebben az esetben minden hazaffy boldogan alhatna, mert lenne boven terulet, hogy jobban erezze magat minden beteg.
    Mellesleg, Izrael is sokkal nagyobb volt David es Salamon kiraly koraban, mint amekkora most. Tartott is vagy kemeny 70-80 evig. Akkor most Izraelnek is joga van terjeszkedni es a kinnrekedt zsidosagnak hazat adni, avagy a magacska-fele logika csak Magyarorszagra ervenyes?

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Ille Istvan!

    Meg ha jelentkezne is szegeny aldozati baranynak, akkor sem aldozhatnank fel. Bezarnank egy gumiszobaba, hogy ne tudjon magaban sem kart tenni.

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva! Meguntam a maga csöbörből – vödörbe öntözgetéseit,látom maga nagyon élvezi,de számomra ez túlságosan komolytalan,untat. Olyan húzd meg-ereszd meg játék.
    Amit Illének ír a gumiszobával kapcsolatban-lehet akár páncél vagy beton-nem akadály.Találja ki,hogy miért.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    „Az a lenyeg, hogy ragadjon a belyeg.” – mondogatta egy sarospataki baratom, aki ma mar vancouver-i.

    En bizom is abban, hogy magacskara ragadt is valami mindabbol a felvilagosito munkabol, amit magacskara pazaroltam. (A pszihiaterenek okvetlenul emlitse meg ezt a „pancel vagy beton” dolgot, hogy vilagosabban lasson a doki!)

    Szebb intelligenciat!

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva ! De most már tényleg elmehet alijázni melegebb éghajlatra!
    Agyontöri magát,hogy plusz pontokat szerezzen öncélú törekvései érdekében.
    A hátramaradt idejében szálljon magába,találja meg Istent-az egyetlen igazságot lelkében,csak azután lesz képes igazat szólni elhagyva a hamisságot,hazugságot… bukott angyaluknak sugallata szerint.
    Ajánlom az amerikai újságíró Luis Kilzer- Hitlers Stratior c.könyvét-hogyan árulták el Hitlert és húzták csőbe és kik,stb.

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Menni eppen mennek, meghozza melegebb eghajlatra, mert itt rohadt hideg van. De hianyzik hozza meg nehany millio dollar. Nincs kedve kisegiteni, hiszen maga nem anyagias, nem zsugori, nem ugy, mint egy budos zsido! 🙂

    Istent mar megtalaltam, O az Istene Avraham, Jicchak es Jaakov oseimnek.
    Embergyartott igazsag viszont nincs. Az egyetlen Igazsag maga az Isten.
    A tobbi, foleg a magacska altal elkepzelt igazsagokat nyugodtan kiverheti a sajat fejebol, hogy epuljek szellemileg.

    Baromsagokat pedig olvastam mar csostul. Most mit tegyek en is ajanljak magacskanak konyveket olvasni? Ezzel nem foglalkozom.
    Amit magacska ajanl, abban az van megirva hogyan vertek at Hitlert az ellensegei, akik egy idoben meg baratkent is mutatkoztak nala. Hat Istenkem… amikor egy tizedesbol lesz politikus es nemzetvezeto es o adja az ukaszokat a tabornokoknak, akkor ott sejtheto a vegeredmeny.
    Persze megertem en, hogy magacskanak a Hitler a szivugye, mert magacska ugyanugy gyuloli a zsidokat, ahogy Hitler gyulolte, de ettol en meg nem fogok berosalni.

    Mellesleg… ugy eszembe jutott ma a Szegedi Csanad esete reven ez a dolog … Ugye Csanad testver nem maradhatott tagja a Jobbik nevu naci partnak, mert o zsido szarmazasu. Magacska, a Vona es a tobbi szlav nevu ember viszont lehetnek tagok, mert ok (maguk) ugye „elmagyarosodtak”. Mas szavakkal szolva, ezen a vilagon mindenki elmagyarosodhat, csak a zsido nem. Vajon mitol lehet ez melyen tisztelt Nemzettestvernom?

    Mi lenne, ha ugyanilyen aljas modon en arrol kezdenem tanitani a kedves kanadai hallgatoimat, hogy a „magyar keptelen beilleszkedni, neki Magyarorszag fontosabb, Kanadat csak a celjai elerese szempontjabol hasznalja …. stb… el kell hat oket mind uzni Kanadabol, vagy kiirtani oket, ha mas nem megy”?
    Magacskanak, mint tortenesznek es filozofusnak hogyan tetszene ez?

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 április 21
    9:05 du.
    ez az ostoba ukrajnai nőnemű hazaffy még isten nevét is a szájára meri venni! ami a páncélt, meg a betont illeti, úgy gondolja a nemzettestvérnő, hogy bárhova bújnék, ők megtalálnak, és minden féle fal mögül előcibálnak, és majd megmutatják, hol lakik az általuk emlegetett magyarok istene!
    teljesen el van szállva a szerencsétlen, persze, az olyan szellemi táplálékon, ami neki jut, nem is lehet csodálkozni mentális gondjain!
    egy valami azért vigasztaló: tehetetlenül dühöng, amitől előbb-utóbb megüti a guta 🙂
    tényleg mókás, ahogy egy tudatlan munkácsi lengeti a zászlót 😀

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akia 2013 április 21.9:05 du.

    Keves Moshe Akiva!
    Leszögezném,hogy kifejezetten utálom a jelzőket bármilyen etnikumra vonatkozólag.
    De fura mód,hogy minél többet sérteget és vádol én annál nagyobb nyugalmat és türelmet érzek. Mert „Az egyetlen igazság maga az Isten.” Ennek tudata az ami nyugalmat,lelki békét ad.És ki mit mond-lényegtelen.
    …”Hitler a szívügye”…Nem ő,hanem az igazság a szívügyem,kimondani az igazságot ferdítések nélkül,mellőzve minden politikai, vallási… nézetett.Mert ugye az egyetlen igazság maga az Isten! Mert amikor hazudik bárki is legyen, az éppen hogy Istent árulja el és tagadja meg. A hazugságok gyűlöletet, majd háborúkat szítanak. Van aki nem szereti az igazságot,ők azok akik ateizmusukkal dicsekednek,s ezért, Isten – mint egyetlen igazság ellen emelik szavukat.
    Szegedi Csanád históriájával kapcsolatosan tudatosan ferdít,de a Jobbik párttal kapcsolatban is,mivel azt náci pártnak nevezi. Kedves Moshe,most nézzen önmagába,ki is az aki nem mond igazat,világosan fogalmazva – hazudik?- ezzel elárulva Istent önmagában!
    Továbbá,miért is kéne elmagyarosodnia bármely etnikumnak?
    Ezt senki sem várhatja el a másiktól,nem szükséges. De ellenben az igen,ha egy ország befogad más etnikumokat -bármely országról is legyen szó-akkor azoknak kötelességük elfogadniuk az őket befogadó országnak törvényeit,mivel azok mindenkire egyformán vonatkoznak-mint ahogyan azt a magyarok teszik világszerte és bizonyítottan egyik országban sincs,de soha nem is volt probléma velük, mert ők megadják a tiszteletet az őket befogadó ország nemzetének és írott,de íratlan törvényeinek is.De ha egy bizonyos etnikum sehogyan sem fér a bőrébe és a saját szájíze szerint kíván törvényeket előírni idegen nemzeteknek földjein,s ez által nemzeteket erőszakosan az önmaguk által és ellen kreált rasszizmussal megvádolva, uralkodni, alárendelni törekszik, az ilyen fajta etnikumok sehol sem kívánatosak.
    Szebb jövőt!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 22
    3:07 de.
    „De fura mód,hogy minél többet sérteget és vádol én annál nagyobb nyugalmat és türelmet érzek.”
    ideje volt. már aggódtak a kórházban, hogy egyeske megnyugszik-e? 😛

  • Kedves Ille Istvan!

    Azt irtad:

    ” … ami a páncélt, meg a betont illeti, úgy gondolja a nemzettestvérnő, hogy bárhova bújnék, ők megtalálnak, és minden féle fal mögül előcibálnak, és majd megmutatják, hol lakik az általuk emlegetett magyarok istene! ”

    En maskepp ertelmeztem Javorszky Nemzettestverno azon szavait. Szerintem o nem fel a gumiszobatol, oly annyira nem, hogy ot becsukhatjak meg pancel es betonfalu szobacskaba is, o onnan is ki fog torni, mert o az utolso lehelleteig pancelokollel harczol az „ugyert”.

    Hihetetlen, hogy mennyi hasonlosag van a nacik es a komcsik kozott. Meg sem birjak egymast elviselni. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Azt irja:

    ” De fura mód,hogy minél többet sérteget és vádol én annál nagyobb nyugalmat és türelmet érzek. ”

    Tudom, hogy ezt magacsakanak nehez elhinni, mert magacska nem latja sajat magat kivulrol, de elhiheti nekem, mint profetanak, hogy magacska sajat magat sertegeti es vadolja.

    Folytatja:

    ” …”Hitler a szívügye”…Nem ő,hanem az igazság a szívügyem,kimondani az igazságot …”

    Latom jol megertette azt amit mondtam az „Igazsagrol”. Magacska kivalaszt 50-60 olyan konyvet, ami a magacska szajize szerint szidja a zsidokat, ciganyokat, es barki mast, aki magacskanak nem tetszik.
    De… es most nagy titkot arulok el… van nehany millio egeszen mas stilusban megirt konyv, egeszen mas „Igazsagokkal”. Nemtom erti-e mire gondolok?

    Tovabba:

    ” … Szegedi Csanád históriájával kapcsolatosan tudatosan ferdít,de a Jobbik párttal kapcsolatban is,mivel azt náci pártnak nevezi. ”

    A Szegedi Csanad tortenetet Magyarorszagon elo zsidok tollabol ismerem. Nem tudom, hogy en hol ferditettem es mit. Legkozelebb ne csak ures kijelentesekkel meltoztassek elrukkolni, hanem magyarazza is meg, legyenszives!
    A Jobbik lehet, hogy nem naci part, lehet, hogy „csak” nyilas, de ez a lenyegen nem sokat valtoztat. Van errefele egy mondas, hogy „ha ugy nez ki mint egy kacsa, ha ugy megy, mint egy kacsa, ha ugy hapog, mint egy kacsa, akkor az kacsa”.
    Megmagyarazom: Most tessek a kacsa szot behelyettesiteni a naci, vagy nyilas szoval, es mindjart megerti mire gondoltam.

    Tovabba:
    ” Kedves Moshe,most nézzen önmagába,ki is az aki nem mond igazat,világosan fogalmazva – hazudik?- ezzel elárulva Istent önmagában!”

    Nagyon melyenszanto gondolat. Viszont nem minden „hazugsag” igazan hazugsag. Pl. magacska sem hazudik, magacska csak azt a naci-jellegu szoveget idezgeti, amit abbol a fenn emlitett 50-60, felhulye, vagy eppen hazug ember altal irt konyvbol szedett ki.

    Es ekkor irja:

    ” Továbbá,miért is kéne elmagyarosodnia bármely etnikumnak? ”

    Hat ezt tessek megkerdezni a Vona elvtarsatol, es sajat magatol is. Nemregiben, mikor kerdeztem magacskat, hogy mikent tud ilyen nagyon melymagyar lenni a lengyel neve dacara is, magacska azt irta, hogy magacska mar kozben elmagyarosodott. Vona ugyanezt mondja sajat magarol.

    Tovabba:

    ” De ellenben az igen,ha egy ország befogad más etnikumokat -bármely országról is legyen szó-akkor azoknak kötelességük elfogadniuk az őket befogadó országnak törvényeit,mivel azok mindenkire egyformán vonatkoznak-mint ahogyan azt a magyarok teszik világszerte és bizonyítottan egyik országban sincs,de soha nem is volt probléma velük, mert ők megadják a tiszteletet az őket befogadó ország nemzetének és írott,de íratlan törvényeinek is. ”

    Megint az a baj, hogy magacska meg nem olvasott olyan konyvet, amiben az all, hogy a nemzetkozi magyarsag osszefogott a tobbi gyonyoru nep ellen, es semmibe veve a befogado orszagok torvenyeit, a sajat torvenyeik szerint elnek, sot eloskodnek az amerikai, kanadai, ausztral, nemet, angol … stb … nepek nyakan.
    Tegye be a google keresojebe ezt: ” A Szent Gellert Hegy Bolcseinek Jegyzokonyve”, es meglatja mennyi talalat lesz! (Itt adok is magacskanak egy talalatot, igaz angolul van, de remelem erti: ” A Szent Gellert Hegy Bolcseinek Jegyzokonyve For Sale?
    pow.com/A+Szent+Gellert+Hegy+Bolcseinek+Jegyzokonyve
    Pow! Can Help You Save Big on A Szent Gellert Hegy Bolcseinek Jegyzokonyve For Sale Today! ” )

    Tehat ne akarja itt a magyarsagot bemutatni nekem, en magam is tagja voltam a magyar konspiracios bizottsaganak regebben! (Nu, ez hogy tetszik magacskanak, mint Igazsag?)

    No es aztan:

    ” De ha egy bizonyos etnikum sehogyan sem fér a bőrébe és a saját szájíze szerint kíván törvényeket előírni idegen nemzeteknek földjein,s ez által nemzeteket erőszakosan az önmaguk által és ellen kreált rasszizmussal megvádolva, uralkodni, alárendelni törekszik, az ilyen fajta etnikumok sehol sem kívánatosak. ”

    Ebben vegre egyetertunk. Nem is tudtam, hogy ilyen szeles latokore van magacskanak a nemzetkozi politikai eletben.
    Igen, a muzulman orszagokbol erkezo bevandorlok bizonyos tagjai, vagy azok tul „frumma” valo utodjai azon hozongenek egesz nap, hogy Nyugat Europanak es Eszak-Amerikanak muzulmannak kell lennie, es be akarjak vezetni az ugynevezett Saria torvenyeket a Nyugaton, amik ugye a muzulman vallasi torvenyek, szokasok.
    Ennek a folyamatnak en sem orulok nagyon, de soha nem hittem volna, hogy Magyarorszagon is akad mar olyan, aki gyanus szemmel szemleli a Nagyvilagban meno tortenteket. Ugyanis Magyarorszagon egyelore elenyeszo a muzulman bevandorlok szama az osszlakossaghoz kepest.

    Remelem, hogy magacska az utolso kijelenteset nem a zsidokra ertette, hanem a muzulmanokra. Mert annyit azert meg magacskanak is illene tudnia, hogy a zsidok sehol a vilagon nem akarjak a Halachat (zsido vallasos torvenyek) bevezetni, meg Izraelben sem.
    Ugye magacska nem annyira tudatlan, hogy a zsidokra gondolt volna?

    Szebb tudast!

    Udv;
    Moshe

  • Jávorszky Mária

    Moshe Akiva 213.április 23.12:20.de.
    Az …” 50-60 könyv”…”van néhány millió egészen más stílusban megírt könyv,egészen más „igazságokkal”
    Az igazságot már a vak is látja,nem kel már ahhoz könyveket olvasni,csak nyitott szemekkel kell járni és -„akinek van füle az hallja”.
    …”csak azt a náci-jellegű szöveget idézgeti amit abból a fent említett 50-60 félhülye,vagy éppen hazug ember által írt könyvből szedett ki.”
    Szóval,én idézgetek,maga terelget,én hülye könyveket olvasok,maga okosakat,de mindegy,a lényegen nem változtat.
    Hadd ajánljak én is egy olvasmányt,szintén bölcsek írták,nem hülyék – Cion bölcseinek jegyzőkönyveit.
    Szebb jövőt!

  • Kedves Javorszky Nemzettestverno!

    Vajon miert nem csodalkozom, hogy magacska mar olvasta a Cion Bolcseinek Jegyzokonyvet?

    Udv;
    Moshe

  • A parittyás hangja

    Kedves Moshe!
    Há vaze, nem semmi mit össze tudtál levelezni Marcsával!
    Na valld be, hogy élvezted! 🙂
    Marcsával dumálni mindig is olyan volt mintha egy idegen életformával kommunikálnál. És valljuk be humora az volt.
    Én komolyan sajnálom, hogy egyszer csak eltűnt. Bírtam nagyon bármily meglepő! Imádom a csillagközi stopposokat! 🙂

  • Kedves Parittyas!

    Mitagadas, elegge nevetsegesen tudatlan a Javorszky Nemzettestver Elvtarsno, sajnos azonban elegge szeleskoru drukkolo tabora van.
    Tanitani sem lehet oket, mert oket tenyek nem erdeklik, csak fujjak a maguk kis bugyuta elmeleteit.

    Udv;
    Moshe