Magyarország jobban teljesít!

2013 május 24 1:28 du.82 hozzászólás

Bár ez a történet ugyan csak részben igaz, abban sincs köszönet, mégis jó lenne hinni benne…

Jó lenne hinni, hogy a Gyurcsány-Bajnai-féle kormányzással összehasonlítva és az európai uniós tagállamok eredményeit nézve a Fidesz-kormány immár sokkal jobban teljesít, mint azt eddig a rendszerváltás óta bárkinek is sikerült elérnie. Hogy jó úton haladunk, s hogy végre sínen vagyunk. Hogy a rezsicsökkentésnek is megvan az alapja, tehát ne féljünk, mert már csak pár évet kell várni, és ha Orbán urunkkal az élen ismét a Fidesz-kormány marad hatalmon és nem szavazunk bizalmat egy Mesterházy-féle újfent „népnyüvő” koalíciónak, úgy jön a magyar, tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Az Orbán rendzer Barackfa című, elképesztően giccses propagandá száma: "Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek. Szemünkben a boldogság fénye ég..."

Az Orbán rendzer Barackfa című, elképesztően giccses propagandá száma: „Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek. Szemünkben a boldogság fénye ég…”

Mert Magyarország jobban teljesít. Ez a kormányunk legújabb pozitív üzenetet célzó kommunikációs szlogenje, amelynek keretében a Fidesz aktivistái országos kampánykörútra indulnak, hogy a jövőnket illetően minden kétségünk ellenére minket hittel és reménységgel töltsenek el. Gondolom, addig járják majd az országot, – amely jobban teljesít – amíg nekik azt mindenki el nem hiszi. Kell nekünk a remény, mint vaknak a látás, vagy éhezőnek a falat kenyér, elvégre ne feledjük a bölcs mondást, hogy a remény hal meg utoljára: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ugyan kit érdekel a keserű magyar valóság, ha az emberekkel a rosszat is pozitívumként lehet elhitetni és eladni? A valóság, amelynek a három éve tartó kínos hozadékát sajnos egyre többen a bőrünkön érezzük, s annak kárvallottait még felsorolni is nehéz lenne, lásd, példának okáért a legújabb agyrémüket, a szegényeket méltóságukban megalázó szociális temetés törvényüket, amely bizonyíték arra, hogy a kormányunk egyáltalán nem teljesít jobban, hanem éppen ellenkezőleg: igenis a rossz teljesítménye miatt kényszerül ilyen gyalázatos lépésre Magyarországon, magyar emberekkel szemben megtenni.

A kérdés ezek után csak az, lehet-e hinni egy olyan vezető magyar politikusnak, aki 2006.-ban az őszödi beszéd kiszivárogtatása után a CNN-ben azt híresztelte magáról, hogy ő életében soha nem hazudott, közben mégis nyíltan vallja, főleg ha bajban van és elszámoltatják, hogy híve a másokat megtévesztő kettős beszédnek? Egy 2008. áprilisi diplomáciai távirat szerint, amely April H. Foley volt amerikai nagykövet aláírásával jelent meg, és amit a WikiLeaks szivárogtatott ki, erre ugyanis világosan fény derül.

„Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”…

Mert Orbán Viktor, Magyarország immár jobban teljesítő miniszterelnöke egy ilyen ember. Sikerének titka az, hogy mást mond, és mást cselekszik. Tegyük hozzá, hogy erre büszke is. Hatalomra kerülése óta harcban áll a hazai ellenzékkel, Amerikával, de a Nyugattal, és hazánk legfőbb szövetségesével, az Európai Unióval is. Más utat, és új, kockázatosabb kimenetelű szövetségeseket keres, mint a már jól kitaposott és egykoron hőn áhított ösvény nyújthatna, jóllehet 2007. szeptember 30.-án a Lakiteleki Találkozó 20. évfordulóján például még ezt nyilatkozta, idézem:

„A maffiapolitika korában él ma Magyarország. Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket. Mi nem a nyugatiak, hanem magunk miatt akarunk a Nyugathoz tartozni, mert függetlenek, és erősek akarunk lenni. Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság”…

2010.ben pedig, miután hatalomra került, már ekként nyilatkozott:

„Magyarországnak is tudnia kell, hogy bár európai uniós tagországként nyugati zászló alatt hajózik, a világgazdaságban ma keleti szél fúj”…

Csoda, ha a széllel szemben hajózva bármibe fog a kormányunk, rendre kudarcot vall, és már nemcsak Brüsszelben, de Ócsán is megbukott?

Ám Orbán Viktor úgy tűnik, mintha egy időre feladta volna a szabadságharcot. A magyar médiában ugyan még el-elhangzik az a fizetett reklám, amely arról szól, hogy a legtöbb pénzt az EU.-tól eddig nekik sikerült lehívniuk, ám arról kínosan hallgatnak, hogy a felfüggesztett uniós milliárdokért cserébe már alkut is kínálnak Brüsszelnek. Alkut, mert ráeszméltek arra, hogy a tét nem kicsi, és amit eddig műveltek, az bizony nem helyes, sőt egy nagyon is kockázatos cselekedet, amelybe akár könnyen bele is bukhatnak.

Hogy miben sikeres a magyar kormány? A köpönyegforgatás és a néphülyítés az, amit nagyon jól csinálnak. Az árkok ásásában, a mutyizásban, az ellenségeskedéskeltésekben, a hamis propagandaterjesztésekben, és még hadd ne soroljam azt a temérdek sok rosszat, amiben valóban jeleskednek, de hogy gazdaságilag az ország nekik köszönhetően jobban teljesítene, abban semmiképp.

Magyarország jobban teljesít! Hazugság ez a javából, de az emberek zöme, akár Rozika, az Echo-tv új sztárja, sajnos teljesen el van varázsolva tőlük. Íme, Rozika, a Rákosi-éra személyi kultuszát is megszégyenítő műdal-költeménye:

„A pénztárcám, a pénztárcám,

a pénztárcámba’ de nincsen pénzem, csuhajja!

Ha nincs benne, majd lesz benne,

a miniszter majd tesz bele, de csuhajja!

Ha nincs benne, majd lesz benne,

az Orbán Viktor majd tesz bele, de csuhajja”!

Drága Rozika! Sajnos ki kell, hogy ábrándítsam Önt! Orbán Viktor szeretett miniszterelnökünk nemrég azt nyilatkozta, hogy túl sok a szociális juttatás, az a miniszter pedig, akitől Ön szintén pénzt remél, éppen most készül a kormány asztalára letenni egy új, sokunknak fájó gazdasági megszorító intézkedést előirányzó csomagot. Gondolja, hogy éppen az Ön pénztárcájába fognak pénz tenni? Miből?

Drága Rozika! Ne feledje: a hamisgyöngy időnként jobban csillog, mint az igazi…

Bogdán Géza

82 hozzászólás

  • Puchert János

    Nem tudom eldönteni Rozika buggyant meg jobban vagy a műsorvezető, hát erre a silányságra vevő az Echó tv lelkük rajta

  • Dudás Ferenc

    Akkor is Gyurcsány hazudik,ők nem is tudják hogyan kell hazudni.

  • Vajda B. Attila

    Géza barátom,
    nyilván ismersz más költeményt is, talán még be is tudod fejezni. Nagyon örülnék !
    „Gelem, gelem, lungone dromenca
    Maladilem baxtale Romenca
    Ah, Romale, kathar tume aven,
    le caxrenca, baxtale dromenca ?

    Aj, Romale, aj. Chavale ! ”
    Piramno, VBA

  • Avi ben Giora

    Nem tudom ki ez a riporternek kikiáltott pacák de Mefisztó hozzá képes egy kezdő szemfényvesztő. Rozikáról meg eszembe jut az álltalános iskolám. Az igazgató nőt akit kitudja mi alapján nevezte ki Rozikának hívták. A lelkem gyöngye nem tudott még rendesen magyarul mert kolhozparaszt volt valahol Ukrajnában és minden törtélem óráján(mert mi mást taníthatott volna, na meg persze orosz nyelvet) hogy ő volt a téesz vagy kolhoz kanásza. Tehát nincs mit csodálkozni. Szeretett miniszterelnökünk csupán csak a régmult alapján renoválja ujá a magyar társadalmat. De tény és való a multhoz képest Magyarország jobban teljesít. Ezt még Kádár is megdicsérte volna mert ő ennyire jól nem tudta teljesíteni a Nagy testvér igényeit.

  • „Véleménye neki is van.”

    De még mennyire hogy van, és milyen remekül megírja mindig!

    Mint most is, drága Géza Barátom.

    Minden szavad fájdalmasan igaz. Igen, most újabb megszorításokat terveznek – nem ám, hogy a felesleges, majd évtizedekig üresen tátongó stadionjaikról lemondjanak, nem: a tranzakciós adót emelik újra – először ugye 0,1% volt (mi az, kérdezte a féleszű Kusza Szem, észre se lehet venni), aztán már lett 0,2% . az is semmiség – de a költségvetésnek majd lészen 320 milliárdja belőle…

    Ráfaragtak, a fele se lesz, mert a népek kihúztak külföldi bankokhoz – most az adó lesz 0,3-0,4%, vagy több.

    „Kilátásba helyeztük, hogy ha ez nem elegendő, akkor az egyszeri beruházásokat nem a költségvetési források terhére, hanem az állami vagyon terhére fogjuk megvalósítani, tehát az egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekkel fogjuk megoldani. A harmadik lépés, ha ez sem elegendő, akkor pedig hajlandóak vagyunk bizonyos fajta adókat megemelni” – mondta a miniszterelnök.”

    Bárki biztos lehet, hogy lesz a fidesz által bevezetett 28 adó mellé még egy pár, mi az nekik…

    A török tisztességesebb volt.

    És még ezzel együtt is pang az ipar, már „csak” 0,9%-os recesszióban vagyunk, már a végletekig lecsökkent a fogyasztás, már csak 2-3 újabb sarc kell, hogy jobban éljünk, mint valaha, és „Magyarország jobban teljesítsen”…

  • Gézám, én úgy röhögtem ezen az izén, a nemzeti összefogás dalán, hogy alig bírtam abbahagyni. A szövege nemcsak bárgyú és ostoba, de annyira értelmetlen, hogy nem hiszem, hogy lehetne überelni. Most még plágiumper is kilátásba jöhet, mert az ötlet, meg a dallam el lett lopva, csak marakodjanak de ideírom a giccsparádé teljes szövegét.

    Hegyek között völgyek között zakatol a barackfa… ja nem keverem, itt jön:

    „Álmodtam egy barackfáról
    Ami alatt mindenki táncol
    Veled álltam egy hatalmas körben
    A puha fűben egy harmatos réten

    Kezeink összeérnek
    Talpaink egymásra lépnek
    Szemünkben a boldogság fénye ég

    Álmodtam egy barackfáról…

    Állj be te is a körbe,
    Táncolj, ahogy hajt a véred
    Érezd, ahogy a Föld szíve dobban veled
    Mert mind egyek vagyunk

    Érik már a barack
    Áldott föld gyümölcse

    A kezeink összeérnek…

    Álmodtam egy barackfáról…

    Állj be te is a körbe…

    Egyek vagyunk!”

    Jaj. Barackos és selymes rét – a szőke (mert egy nő írta, egy fideszes politikusfeleség), azt se tudja, hogy a rét az nem gyümölcsös…-) na de a „talpaink egymásra lépnek” mekkora baromság – ahhoz le kell feküdni egymással szemközt, kinyújtott lábbal – szóval hülyébb mint a legtöbb giccs, mert a legtöbb giccs szöveg azért értelmes, ha nyálas is.

    Ez totál baromság, milliókat kaptak a szerzők, az előadók, és arra hivatott lenne ez a bárgyúság, hogy mindenki ezt énekelje, mert:

    „Bársony Bálint kiállt a színpadon és elmondta, hogy van egy hatalmas, grandiózus terve: szeretné az egész országot megénekeltetni egy közös dallal, hogy az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösség építés sok szenvedést látott kis hazánkban. Azt is elmondta, hogy szeretné bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtt éneklésbe.”

    Persze ebből még lehetett is volna valami, ha nem fideszfeleségek eszkábálják össze a leghülyébb szöveget.

    http://www.nyest.hu/hirek/a-nemzeti-osszetartozas-br-es-a-barackfa

  • 2013.05.25. 10:22
    Koporsóval várták a Fideszt Nyíregyházán
    A magyar vidéket gyászoló, fekete ravatalra tett hófehér koporsó várta a résztvevőket a Fidesz „Magyarország jobban teljesít” című rendezvénysorozatának első állomásán, Nyíregyházán. … Magát a kormánypárti eseményt a „Családbarát intézkedések” címmel tartották. ”

    2013.05.25. 10:22
    Koporsóval várták a Fideszt Nyíregyházán
    A magyar vidéket gyászoló, fekete ravatalra tett hófehér koporsó várta a résztvevőket a Fidesz „Magyarország jobban teljesít” című rendezvénysorozatának első állomásán, Nyíregyházán. A koporsó magában árválkodott az épület előtt, így egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy kik azok, akik így kívánták elmondani véleményüket a kormányzópárt ténykedéséről. Magát a kormánypárti eseményt a „Családbarát intézkedések” címmel tartották.”

    „Magyar vidék élt 1100 évet. Gyilkosa a 2012. évi közigazgatási reform” – állt annak a hófehér koporsónak az oldalán, mely mellett a Fidesz rendezvénysorozatának első állomására érkeztek a program részt vevői. Bent az épületben egyetlen szó sem esett a koporsóról.”

    Ma:

    „Tüntetők fogadták Orbán Viktort ma délelőtt a debreceni főtéren. A résztvevők táblákat tartottak a magasba, amelyeken többek között ez volt olvasható: „Loptok, csaltok, hazudtok”, „Orbán, a diktátor”, „Fidesz Mutyi Párt”.

    Még nem mennek ki milliók, százezrek, ezrek, de szinte minden településen forr a harag.Túl sok a mutyi, a maffiamódszer, a kisemmizett, a kétségbeesett ember. Akik meg nem mennek ki táblákkal, majd a fülkékben mondják el, mi fájt nekik.
    Na ott már a milliók.

  • Vajda B. Attila
    2013 május 25
    4:16 de.

    Géza barátom,
    nyilván ismersz más költeményt is, talán még be is tudod fejezni. Nagyon örülnék !
    “Gelem, gelem, lungone dromenca
    Maladilem baxtale Romenca
    Ah, Romale, kathar tume aven,
    le caxrenca, baxtale dromenca ?

    Aj, Romale, aj. Chavale ! ”
    Piramno, VBA”

    Te, ha ez pimaszkodás akart lenni Gézával… na remélem nem…
    Biztosan ismeri (Gézánk) ezt a gyönyörű cigány népdalt, amit himnuszuknak is neveznek a romák, de már van másik is, egy búsabb, szomorúbb.

    Tessék:

    http://www.youtube.com/watch?v=SRrCeTlEf-8

    Itt a másik:

  • Osszian
    2013 május 25
    8:41 de.
    Szia drága Osszián Barátom!
    Osztom a véleményed. A napnál is világosabb, hogy lesznek újabb fájó megszorítások, amelyeknek persze immár semmi köze nem lesz a hazánk elleni Eu.-s túlzottdeficit-eljárásnak. Az EU. ugyanis állítólag megkegyelmez hazánknak, így az Orbán-kormánynak az újabb megszorítások kimagyarázására, amely persze a rossz gazdaságpolitikájuk és a közpénzek felelőtlen elszórása miatt válik szükségessé, más, hihető alibit kell kitalálnia. Készüljünk hát fel drága Osszián Barátom, mert félő, nem csupán újabb megszorítások, de újabb hazugságok is lesznek.
    http://www.stop.hu/gazdasag/orban-csapata-a-pezsgot-huti-megfojtottak-egy-orszagot-ne-unnepeljek/1149883/

  • Osszián Barátom, ami pedig a kormányunk „barackos” nemzeti összetartozás dalát illeti, nos, az szerintem szintén jól tükrözi az ő mentalitásukat.
    1.) Gagyi, akár csak ők.
    2.) Úgy jutottak hozzá, hogy mástól nyúlták le.
    Íme a döbbenetes leleplező bizonyíték, a dal szerzőjének, Bolyki Gyurinak az írása. No comment!
    http://muvesz-ember.blog.hu/2013/05/23/a_nemzet_dala

  • Vajda B. Attila
    2013 május 25
    4:16 de.
    hát, kétségtelen, hogy a görények hozzád járnak receptért, és biztosan sírva könyörögnek érte.
    kár, hogy messze nincs olyan intelligenciád, mint gézának.
    az pedig, hogy barátodnak nevezed, remélem, belátod, nem lesz kölcsönös.
    nem vagy azon a szinten.

  • Avi ben Giora
    2013 május 25
    5:32 de.
    Kedves Avi ben Giora!
    Melyik múltunkra gondoltál? A húszas-harmincas évek magyar dzsentrivilágára? Mert akkor abban egyetértek. Ahhoz a múlthoz képest Magyarország szerintem is jobban teljesít, de tegyük hozzá, hogy hála az Eu. pénzbőségének…

  • Puchert János
    2013 május 25
    12:49 de.
    Kedves Puchert János!
    Bevallom őszintén, hogy azt ugyan én sem tudtam eldönteni, de Rozika védelmében azért engedd meg, hogy szólhassak pár szót.
    Rozika, ha minden igaz, akkor jövőre szavazni fog. A dalszövegéből ítélve pedig az ugyebár már egyáltalán nem kérdés, hogy kire. Rozika és a Fidesz, egymáshoz tartoznak. Egy a zászló, egy a tábor, egy a barackfa.

  • Osszian
    2013 május 25
    9:35 de.
    Persze, hogy ismerem drága Osszián Barátom, hiszen cigány vagyok, cigány az anyanyelvem, és nagyon szégyellném magam, ha a kultúránk alapját képező cigány himnuszt és annak történetét nem ismerném…
    http://www.ceferino.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=54:zoeld-az-erd&catid=37:irodalom&Itemid=52

  • Hát nem tudom,hogy Géza milyen szinten van (Ille szerint
    magasabban mint az itt esetleg más véleményen lévők….)
    Nem akarom sértegetni annak ellenére,hogy egy egyszerű roma közmunkás, aki másokkal együtt írogat ennek a lapnak,de nem hinném,hogy olyan „magas” szinten lenne,hogy mindenki főlé
    helyezhető,még akkor is ha értelmesen próbál írni…!
    Aztán:tényleg sajnos nincs itt a Kánaán ….de:
    A számok tükrében az államháztartási hiány valóban nálunk
    a legalacsonyabb,meg az infláció is (több környező nálunk sokkal gazdagabb országnál!)az adósságot fizetjük(amit nem most csináltak!!),úgy hogy nincs ingatlanadó,nyugdíjadó,nyugdíjcsökkentés ….de van rezsicsökkentés (bár lehetne több is)!!!
    Aztán a túlzott deficit eljárás 2004-óta van,pedig akkor és utána jelentős kölcsönöket vett fel az előző kormány!
    Ezt most a számok tükrében az EU kénytelen lesz megszüntetni!
    Élhetnénk jobban is,de ebben a világ gazdasági helyzetben
    és az örökség….után sajnos nem lehet csodát várni!
    A szociális temetés egyes részletei valóban kissé meredekek…,sőt egyes elemei a rászorultaknak valóban traumát jelentenek,a megoldás a temetkezés költségeinek
    szabályozása lesz,ami üdvözölendő!

  • Judit Noszticzius

    Orbán Viktor 1989 óta mindig hazudik! Gyurcsány valóban ártatlan és nem szokott hazudni.

  • Avi ben Giora

    Mariska! Szép kis tündi bündi. Mond már el itt a nagyérdeműnek hogy te mikor tudtál vagy mikor irtál ilyeneket mint a Géza? Mert bánatos virágszál azon kivül, hogy ócsárolsz itten minket a nyolc rekerátipari főiskoláddal, másfajta irásos megnyilvánulást nem igen olvashattunk eddig tőled. Te lehet, hogy lenézed a Gézát mert cigány de EMBER. Sőt klasszisokkal magasabban áll mint te. Végezzél már el valami agyfejlesztő gyorstalpalót Viktor kegyelméből mert ilyen szinttel egy mutyiba kapott trafikot sem leszel képes elvezetgetni.

  • Avi ben Giora

    Kedves Géza!
    Igen azokra az időkre gondolok. Akkor abban az „ánti világban” a cigányprimásnak akkora becsülete volt, hogy gyakran az uraság kiérte a véleményit és sokszor olyant talált neki mondani, ami megmentette a teljes csődtől. Ma nem akad egy ilyen uraság sem sőt ha akad egy olyan kettőnél többet tudó roma ember az mindjárt összeütközésbe kerül a környezetével mert nincsenek sokan hozzászokva, hogy az alapműveltséget sőt többet annál azt meglejhet szerezni nem csak az oskolába járással(ma még azt sem mert a mai oktatás az olyan mint a Rozi néni gagyi nótája)Megismertem itt Bécsben a Járóka egyik rokonát. Amig volt a hires Kartner strassén Mátyáspince addig ő ott dolgozott mint főpincér. Egészen véletlen kerültünk kapcsolatba. Én használt autót kerestem neki meg éppen akkor volt egy eladója. Olyan becsületes autóeladót még nem láttam. Ő mondta akkor nekem mi a különbbség a zsidó, a cigány, és a magyar ember közt. A zsidó lealkudja az árat és megveszi. A cigány az megszerzi valahogy. A magyar meg agyonveri a régi tulajt és ufy veszi el. Sajna van bene valami. Sokáig tartottam vele a kapcsolatot amig vissza nem ment, mert itt megszünt a Mátyás pince. Tatabányán nyitott valami kis éttermet. A másik rokona a Járóka akárki meg valami parlamenti képviselő lett. Nem is beszélnek azóta sürün egymással mert ahogy mondta nincsenek egyforma véleményen mert az a kurva politika közéjük állt. Ebből is kitünik még családon belül is rossz vért szülhet a politikai beállítottság. Van aki képes eladni a saját nemzetségit egy tállencséért és van aki nem. Ezt bárhol meglehet találni akár a bantu négereknél is.

  • Ne nagyon legyél olyan lekezelő, marcsi. Olvasd csak el Géza írásait: a pontos fogalmazást, a téma kiváló meglátását, a tökéletes helyesírást. Amúgy meg érettségije van, ami neked nincs, úgyhogy ne hencegj: ha nyugdíjasként egy kis mellékesre vágynál, alighanem takarítási munkát tudnál vállalni…na és egyszerűbb nálad már csak a faék lehet.

    Na de.

    Egyszer mát tőletek is megkérdezem: elég-e a 10 millió magyar állampolgárnak annyi, hogy:

    „Aztán:tényleg sajnos nincs itt a Kánaán ….de:”

    Az egy dolog, hogy nincs itt a Kánaán. Nem is lesz. A nálunk sokkal gazdagabb nyugati országokban sem állítják, hogy ott van a Kánaán.
    Köztudott, hogy a vezetőnk sajnos pszichopata elmebeteg. Ezzel együtt imádják – na nem annyira sokan – mondjuk fél millióan. És van kb. 1 millió ember, aki valamilyen formában nyert ennek a maffiának az uralma révén.
    A többi vesztett, és látja, hogy süllyed Mo egyre jobban a gödörbe.
    A kormány nem csak maffiamódon működik: maga a maffia. Nem is nagyon csinálnak ebből titkot.

    Mutyiország lettünk, amit ma már a legtöbb fideszes ki is mond, azzal, hogy kétharmadunk van, azt csinálunk, amit akarunk.
    Földmutyi, trafikmutyi, közgép mutyi, sógor, koma, jóbarát összefonódás, miközben az ország semmit nem moccan előre: ha már 0,9%-os a gazdasági visszaesés, akkor óriási sikerpropaganda folyik, az elmebetegünk aratásról beszél – miközben beteg, nyughatatlan természete miatt összerúgta már a port mindenkivel az EU-ban, ahol bohócnak tekintik, kabarétréfák célpontja: egy röhejes figura.
    Azt mond meg nekünk marcsi, hogy egy tekintély nélküli, röhejes figurát, aki beteg, aki folyton kekeckedik a világgal (kekec volt a beceneve a gimiben), aki tönkretette a másik félnótással a kancsallal az országot, ami sokkal rosszabb állapotban van, mint amikor átvették, aki úgy viselkedik, mint egy maffiavezér és úgy oszt kegyeket – a nemzeti vagyonból – aki magánstadiont építtet a saját telkén az ország, az adófizetők pénzén, aki mutyikat vezényel le – nos azt magyarázd el: miért válasszuk meg újra ezt az alcsúti Al Caponét?

    Mert erre a kérdésemre soha, egyetlen fórumon se tudott válaszolni egy fideszes hívő sem.

  • Puchert János

    Na persze ha a Kerényi az ország kultúrfelelőse akkor nem kell csodálkoznunk Rozikán Ő valószínűleg annak az idős hölgynek az édes testvére aki annak idején kezet csókolt Orbán Viktornak, érdeklődéssel várjuk mikor teszik kötelezővé a barackfa nóta éneklését

  • A kormànyunk jobban teljesit!
    Az örökölt -és még meglévö- problémàk-megoldàsa elkezdödött/szemben
    az elözö kormànyokkal,amelyek a szerencsétlenkedésük miatt felvett
    vészsegély 20 Milliàrd EU-jàbol sem költöttek a megoldàsukra,de a vissza fizetést az Orbàn kormànyra irattàk/.
    Kinek köszönhetjük a”Tuldeficit eljàràst”? Egyetlen évben sem tudtàk
    -egyedül Magyarorszàg, belépésünk ota-az EU kritériumàt betartani.
    Kinek kellett 20 Milliàrd EU vészsegélyt-rosszabb kondicioval,mint a romànok -felvenni?
    Hogyan „sikerült” Bajnainak 2009-ben az IMF segitségével,pénzével
    és legjobb szakértöi utasitàsaival minusz 6,8 %-kal rontani a gazdasàgi teljesitményünket-amivel még a konkurensek sajnàlkozàsàt is kiérdemelte-?

  • Boda Marcsi
    2013 május 25
    4:38 du.
    Tudod, én, az egyszerű cigány közmunkás, szintén nem akarlak téged megsérteni kedves Boda Marcsi. Csupán a reakciódat olvasva azon tűnődöm, hogy te, ekkora intelligenciával, amellyel rendelkezel, vajon miért itt kommentelgetsz a KMH-n, amikor Rozikához hasonlóan akár még az Echo-tv sztárja is lehetnél?

  • Dénes Erős

    Méltóztatol elfelejteni, hogy világválság volt, a német cégek kivonultak, mert leállt a kereslet. A válság minden országot érintett, Mo-t elég erősen, mert az egyik legkitettebb gazdaságú ország, a GDP-je elsősorban az exportból tevődik ki. Ha most lenne egy hasonló válság, ugyanúgy járnánk, azzal a különbséggel, hogy most válság nélkül is recesszió van.
    Ugyan tedd már fel a kérdést, hogy miért van recesszióban az ország, amikor nincs világválság?

    Mert nincs működő tőke. Nem jönnek beruházók, sőt mennek. Miért? Mert nincs jogrend Mo-on.Megszűnt a jogállamiság.

    Bajnai elindította azt a folyamatot, hogy a válság enyhülése után már megindult a növekedés, nagyon jelentős német beruházók jöttek: ma a gazdaság reménységei. (Mercedes. Audi).

    Ez a trend, ha folytatódik, nem kell 30 féle új adó: a gazdaság szépen kilábal, marad a kétkulcsos adó, mint minden normális országban, kijutunk a gazdasági visszaesés időszakából.

    Ezt a lehetőséget tette tönkre a maffiakormány, népnyúzássál, a fél ország tönkretételével: de a recesszió sem vette el a kedvüket az ország kirablásától.

  • Bogdán Géza
    2013 május 26
    4:48 de.
    én nem várnék tőle túl sokat.
    feladtam neki egy egyszerű aránypárt már elég régen, de a mai napig nem boldogult a megoldással.
    van ilyen. azért azt se hidd el nagyon, hogy vajda b. valójában barátjának tekint, lenézése a – cigány himnusz ellenére – nem kisebb, mint bodáé.

  • Még a katsztrofális gazdasági helyzetnél is ijesztőbb, hogy az ország csúszik a fasizálódás felé.

    A jogfosztások, az alkotmány kiüresítése, az egypártrendszer kiépítése, a korporációs törekvések, a totalitás – nagyon hasonlítanak Mussolini 20-as évekbeli Itáliájára.

    „Mussolini már miniszterelnöksége első évében létrehozta a Fasiszta Nagytanácsot, amelynek tagjai a fasiszta miniszterek és pártvezetők lettek. Ezzel lerakta a pártállam alapjait. 1923-ban ügyes manőverezéssel új választójogi törvényt fogadtatott el, ami a legtöbb szavazatot elnyerő párt számára a parlamenti helyek abszolút többségét (2/3-át) biztosította. Az 1924-es választásokon rendkívül erőszakosan, példátlan csalásokkal kiharcolták a Fasiszta Párt győzelmét, noha a látszat kedvéért koalíciós kormányt alakítottak.”

    Nos egy valamiben nem hasonlít Orbán rezsimje: Mussolini épített is, nem is keveset – ezek a mi ducéink csak rombolnak.

    Mussoliniék 1924-ben csalták el az itáliai választásokat: a fidesz feltett célja, hogy ők a jövő évi választásokat csalják el különböző, az ellenzéki pártokat új és újabb l ellehetetlenítő törvényekkel.
    Végül elérik, hogy csak egy párt maradjon, majd kiderül, mint az olasz fasizmus idején, hogy parlamentre sincs semmi szükség – mellesleg már most is gombnyomogatók társulata.
    H valamikor, akkor most akkora a veszély, hogy valóban mindn demokratikus gondolkozású embernek össze kell fogni, mert Európa közepén egy fasiszta totális diktatúra csak elpusztulhat – de vele az ország is.

  • Az irással egyetértek.Kedves Boda Marcsi!Az biztos hogy az ön szintjétől magasabban van Géza.

  • A Rozika már menthetetlen!Orvosi eset!

  • Ille István
    2013 május 26
    10:09 de.
    Kedves István Barátom!
    Senkitől sem várok túl sokat, csak annyit, hogy annyi tiszteletet adjon, amennyit én adok neki. Aki pedig csak azért néz le engem, mert cigány vagyok, az magát minősíti, nem engem.

  • Osszian
    2013 május 26
    10:41 de.
    Minden szavaddal egyetértek. Rombolnak bizony drága Osszián Barátom, és fasizálódnak is. Sajnos. Magyarország jobban teljesít! Ha ez valójában igaz lenne, úgy Nyíregyházán a program első állomásán a Fideszes országimázsukat népszerűsítő urakat nem várták volna tüntetők fehér koporsóval a főtéren.
    A nol.hu.-n mellesleg találtam egy videót, amelyben Ángyán József volt földművelésügyi államtitkár elmondja, hogy 2011-ben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztésre mindösszesen csupán 1 milliárd forintot költöttek az agrárkaszából, ugyanakkor 6 tőkeérdekeltség összesen 14 milliárd forinton osztozott. Ángyán József név szerint említi Csányi Sándor OTP-elnököt, aki állítása szerint közel 4 milliárd forintot, Nyerges Zsolt 3,7 milliárdot, Leisztinger Tamás pedig 2,7 milliárd forintot vett ki a közös kasszából. Íme, itt a tanulságos videó, amely bizonyíték a Fidesz-kormány maffiapolitikájára.
    http://www.noltv.hu/video/4972.html

  • Boda Marcsi
    2013 május 25
    4:38 du.
    A kormány a számok tükrében valóban extra módon teljesít!
    Mondok önnek néhány példát:
    Kenyér: 2009-110Ft 2013-240Ft
    Liszt: 2009-65Ft 2013-180FT
    Cukor : 2009-160Ft 2013-300FT
    Étolaj: 2009-250Ft 2013-500Ft
    Margarin 2009-320Ft 2013-480Ft
    Benzin: 2009-300Ft 2013-430Ft

    Van olyan gyógyszer, ami 300Ft-ról 46 000Ft-ra emelkedett!
    Igaz, egykulcsos lett az adó, de cserébe megszüntette az adó jóváírást, így a munkavállalók 85% esetében, mintegy 15 000Ft bércsökkenést eredményezett!
    Telefonadó, tranzakciós adó, és még ahiteltörlesztést is megadóztatta!
    Ez mind, mind plusz százalék! Mármint amit elvett az emberektől! És csak belekaptam a témába, a teljesség igénye nélkül. Ha a számokról tetszik beszélni, nagyon rossz taktikát választott a kormány védelmében. Szerintem maradjon általános ideológiai szinten, azt nehezebb visszalőni, mint a tényeket.

  • Bogdán Géza

    Kedves Geza!

    Kerlek ne engedd magad belevezetni ebbe a zsakutcaba! Nincs neked szukseged „tamogatokra” es „sorstarsakara” hidd el! Minden embert a maga ertekeben biral el minden valamire valo ember! A tobbi meg ki a sz@rt erdekel? Elvezettel olvastam irasodat s bar en azzal nem ertek egyet, tetszett. Ciganyemberkent legyel buszke arra, hogy eloszor mint ember vagy ertekes, mert az a legfontossabb. Mondhatnank ugy is, hogy aki embernek silany, az magyarnak is, ciganynak is vagy barki fia-borja is, az.
    En csak orulnek annak, ha az olyan ciganyemberek mint te, nagyobb, illetve hathatosabb befolyassal lenne a ciganykozossegre, mely -igaz nem eloszor – a magyar -cigany egyutteles tortenetenek legtragikusabb idoszakat eli at.
    Hat en csak ennyit akartam mondani neked kedves Geza!

  • Kedves Boda Marcsi Úrhölgy! Magyar vagyok, tehát cigány, zsidó,sváb, tót, román, szerb, közmunkás, munkanélküli, még egyelőre munkával rendelkező, liberálkomcsi nyugger, stb.,stb., stb. vagyok. Ezen túl meg csak ember vagyok, és nem náci!

  • Osszian
    Miért irattàk Orbànékra a 20 Milliàrd EU visszafizetését?
    Miért nem tudtàk kitolni a visszafizetés kezdetét késöbbre,mint a romànok?-pedig egynyelven is értekezhettek Straus-Kànnal-.
    Ha nam kellene évi kb.5 Milliàrd EU-t kamatra és törlesztésre költeni,volna pénz beruhàzàsokra és kisebb lehetne az adoteher.
    Kinek köszönhetjük, hogy 2009-ben vészsegélyt kellett felvenni, a vészkölcsön terheit?
    Miért nem került az akut problémàkra a 20 Milliàrd EU-bol,miért maradtak azok Orbànékra?
    Ilyen nehéz örökséggel sem lett minusz 6,8 %,a 20 Milliàrd EU-val
    és megszoritàsokkal Bajnai a problémàkat örökbe hagyta.

  • Vajda B. Attila

    Bogdán Géza
    Kedves Géza !
    Közel 60 éve Magyarországon szociális munkásként dolgoztam érettségi után. Mert X-es voltam. Utólag áldom a sorsomat emiatt. Rengeteg elesett emberrel volt dolgom. Most a távoli Hamiltonban élek, de ha valami Alapítvány révén segithetek, megteszem.
    Az embernek elmegy a kedve az élettől meg a comment-ektől, amikor minduntalan alpári stilusú ille-tlenekbe botlik, akik ahol tudnak ott vernek éket. Persze majd ők is megöregszenek egyszer…
    Remélem, hogy az alábbi világslágert hibátlanul betűzöm le:

  • Vajda B. Attila
    2013 május 25
    4:16 de.
    Kedves Attila, Hamiltonból…
    Legyen neked százszobás házad, és fekügyél mindegyikben egy hétig tifusszal.

  • Vajda B. Attila
    2013 május 28
    3:27 du.
    egyem az érzékeny lelkedet!
    persze, lenézően – ráadásul burkoltan – cigányozni, az olyan vagány dolog, mi?

    60 évvel ezelőtt szociális munkás voltál?
    hát, öreg, ez valahogy nem jön be. 1953-ban ugyanis még rendesen államszocializmus volt, amiben is a szociális munka szükségtelenné vált, mivel „a népi demokrácia minden tette szociálpolitika”, így a szociális munkás, mint olyan, nem létezett.
    csak 1960-ban jött létre a nevelési tanácsadó, ami talán már valami szociális munka csírájának tekinthető.
    1972-ben a vezették be ismételten – családgondozó munkakörként – a szociális munkát.
    szóval, hogy’ is volt ez?

  • Vajda B. Attila
    2013 május 28
    3:27 du.
    Szerintem sem Géza Barátunk, sem a romák nem alamizsnára várnak, hanem olyan munkára, amelyből tisztességesen meg lehet élni!
    Mi és Géza Barátunk itt él, de még nem hallottam tőle, h támogatásért esedezett volna!
    Ha olyan önzetlenül szeretnél segíteni, – azt anonim módon is megteheted! Felesleges (meg)játszani a Csekonics bárót!
    (Bocsi Gézám, h beleszóltam!)

  • Gere Gábor

    A ciganyok nem alamizsnara varnak…. te melyik bolygon elsz? Nezd meg a magyar, a szlovak, a roman, a francia, az olasz, a nemet statisztikakat. Attol, hogy valaki deszperadon politiailag korrekt akar lenni, meg nem fontos tok hulyenek latszania! Igaz, a kulonbseg nagyon marginalis!

  • Gabec
    2013 május 31
    8:31 de.

    Te írtad:
    2Attol, hogy valaki deszperadon politiailag korrekt akar lenni, ”
    Ez formállogikai lehetetlenség..
    A desperado ellenfelet keres, erőszakos, veszekedős, tojik a következményekre.
    A PC- huszár, meg csűr-csavar, és kerüli ezeket..
    Má’ bocs..

  • Vajda B. Attila

    Attól tartok, hogy Bodán Géza „egyszerű cigány közmunkás” , (aki Zalában árkot ás és nagykorú gyermekeit eltartja…). – egyszerűen NINCS ! Csupán kellett kreálni egy fiktiv személyt, hogy lehessen időnként anti-cigányoztatni is. A „vita” egész menete és stilusa ezt sugallja… Sőt azon se lepődnék meg, ha „Bogdán Géza” valahol az Óhazában bizonyos Ivó u.1.sz. alatt ásná az árkot…

    8

  • falusi

    Aranyteso! A desperado, szereny nyelvismereteim alapjan egy olyan szemely, aki valaminek a hianyaban szenved.

  • Vajda B. Attila
    2013 május 31
    10:38 de.
    még sajnálatra méltó se vagy…
    remélem, nem várod el, hogy géza anyakönyvi kivonatot mellékeljen a meggyőzésedre?
    amúgy nem zalai, hanem somogyi. de ezzel az aprósággal ne is törődj.

  • Gabec
    2013 május 31
    11:26 de.
    valóban szerény a nyelvismerete – ahogy egyéb ismerete is, az agytevékenységét beleértve.
    a desperadó ugyanis kétségbe esett, elkeseredett, mindenre elszánt, de, ha nagyon akarja, akkor bandita, mélymagyaroknak pedig betyár.

  • falusi

    desperado
    Share on twitter Share on facebook Share on more
    120 up, 49 down
    outlaw. Current literature indicates that desperado is derived from the spanish term desesperado which means a person with no hope. The term comes from esperanza which means hope. Adding “des” to the front makes it an antonym. Changing the ending “anza” to “ado” makes it an adjective and DESPERADO MEANS A PERSON WITH NO HOPE!!!!!!!!. While this may be logical, it intuitively does not seem to fit well. I sounds like an Ivy league researcher explanation. I spoke with Native American oral historian and their oral history says that the term evolved in this fashion:

    Spain created the Camino Real from Mexico to Santa Fe, New Mexico, in 1598. Camino Real literally means “Royal Road”. As such the road is protected by garrisons at intervals along the road. Spanish law levied a toll to travelers on the Camino Real in order to pay for these soldiers. The soldiers would stop the travelers and demand the toll be paid for them to continue on. In spanish “to stop” is “parar”. And as above “desparado” is a person that was not stopped. According to their oral history, the term desparado, described travelers that did not want to pay a toll and circled, off the road, around the military posts. The term became associated with “scofflaws”, people that openly disrespect the law. When the Americans immigrated into the area they modified the language of the region to suite. Words like “la reata” in Spanish became “lariat” and desparado became desperado. To me this explanation makes a bette…

  • Gabec
    2013 május 31
    11:26 de.
    Jótezsvér..
    Eléggé jól ismerem a spanyol nyelvet…
    A desperado magyarul- egészen pontosan- elvetemültet jelent.
    Az észak-amerikai angolban meg outlaw-t.
    Kisdobos becs’szóra !!
    🙂

  • Vajda B. Attila
    2013 május 31
    10:38 de.
    Kedves Attila Hamiltonból..
    Nem létezik, hogy te tényleg ekkora barom vagy..
    Hihetetlen..

  • falusi
    2013 május 31
    12:10 du.
    de, létezik. hozzá teszem, hogy egy tetű rasszista alak is.
    bocsánatot kérek a tetvektől.

  • Falusi

    Teso! Tom hogy jol beszelsz spanyolul es eppen ezert ugrottam ra a gugszira azonnal. En is gagyeraszok valamennyit persze. A fenti sorok azt hiszem szepen bizonyitjak, hogy jol hasznaltam. En meg Texasban szedtem fel a latinoktol kik az altalam is hasznalt kontextusban hasznaltak.

  • Gabec
    2013 május 31
    3:25 du.

    Apróság, meg jelentősége alig.
    Ps. Megvan még a spanyol barátosnéd, vagy már lecserélted valami lóarcú angolra? 🙂
    (Rossz szokásom, hogy ha magyarul írok, akkor minden általam ismert nyelv magyar megfelelőjét használom. Itt is,- ahogy rengeteg egyéb kifejezésnél is- az a gond, hogy pl az angol sokkal egyszerűbb nyelv, mint a miénk. Azért is írtam oda az angol, ill. az észak-amerikai értelmezését is. Csak egy példa, Colombiában, Nicaraguaban és El Salvadorban, de Argentína és Bolívia egyes területein is, a desperado alatt bérgyilkost értenek.
    Hogy Glatcz urat is idekeverjem: ahány sumér ház, annyi finnugor szokás..
    🙂

  • Ódor György

    isten éltesse

    mondd hát, ki vagy te, istenke
    másik isten teremtette
    én vagyok csak egy kis gyurka
    a hozzád képest picurka
    ha szétnézel, meglátsz hamar
    ma az egész világ magyar
    magyar jézus lóg az ágon
    kullog utánunk szamáron
    egy igazság, egy a jelszó
    nekünk már mindenki megvolt
    és ha te nem leszel magyar
    magyar isten majd betakar
    aki épp ma ötven éves
    imát mormol érte népe
    néked már nem jut irgalom
    hiába is tiltakozol
    mert nem vagyunk már mi kvittek
    hiszen néked is beintek

  • Ille István
    „2013 május 31
    11:49 de.Gabec
    2013 május 31
    11:26 de.
    valóban szerény a nyelvismerete – ahogy egyéb ismerete is, az agytevékenységét beleértve.
    a desperadó ugyanis kétségbe esett, elkeseredett, mindenre elszánt, de, ha nagyon akarja, akkor bandita, mélymagyaroknak pedig betyár.”

    Pistikam! Halasan koszonom konstruktiv hozzaszolasodat. Te vagy az egyetlen koponya, aki kepes megnezni egy szotarat… melyek neha tevednek, legalabb is „out of date” .

  • Gabec
    2013 május 31
    8:31 de.
    Figyu „tököm bőre”!
    Hogyan került ide a desperado?
    Terelsz pubi, vagy a romákat nevezed elvetemülteknek, – azon belül Géza barátunkat?
    Bazmeg, te még a nevedet sem vállalod, a képedet + pláne!
    Hogyan jössz te ahhoz, h másra / másokra rásüsd ezt a bélyeget?
    Ki vagy te ostoba rasszista állat?

  • Gabec
    2013 május 31
    3:25 du.
    Ja, még!
    Mehetsz és kézen foghatod eszme és fajtársadat Bayerzsocát!
    Váljatok eggyé, csak döntsétek el, melyikőtök legyen hátul! 🙂

  • Vajda B. Attila
    2013 május 31
    10:38 de.
    Az előzőek rád is vonatkoznak!
    Nem kicsit, nagyon! 🙂

  • Gere Gábor

    Olvass vissza te eszleny! Mellesleg a tokod bore az, aki befuzte a kiscipodet te analfabeta!

  • falusi

    Hali Teso! Persze gazad van… egyszer Barcelonaban osszejott egy tarssag, Argentin, Spanyol, Katalan, mexikoi es harom perui. Halalra rohogtuk magunkat!
    Vagy erdemes a tapasztalat kedveert portugalok es brazilok koze keveredni! 🙂

    I say tomato, you say tometo… 🙂

  • falusi
    Ja, kimaradt: dehogy, az mar okori tortenelem. Boldogan elek eletem parjaval!

  • Kedves Géza!
    Én nem nézek le senkit,magát sem és a cigányokat sem,csupán
    reagáltam” egyesek” eleve sértő és nevetséges kijelentésére
    hogy a más véleményen lévőknél „magasabb” szinten van.Na így kezdődött….!Azt is írtam,hogy értelmesen ír,de ez nem azt
    jelenti,hogy mindenkinek egyet kell érteni vele!!!
    Egyébként főiskolai végzettségem(bizonyítványom is!!!!) van és több mint 20 év
    vezetői beosztás után mentem nyugdíjba,a beosztottjaimmal
    jó,családias légkörben dolgoztunk,kölcsönösen tisztelve egymást,többekkel most is tartjuk a kapcsolatot!!!!!
    Ha nem értették volna az a gond,hogy több diplomás értelmes hozzászólót degradáltak le(na először nem maga,hanem egy szuper-értelmiségi….!)
    Aztán az iskolai végzettséggel intelligenciát nem adnak!!!

  • Gabec
    2013 június 1
    8:03 de.
    Kevés vagy picinyem, mint árvaházban a szülői értekezlet!
    Rasszista bunkó!
    Szakadtál volna anyádba!

  • Nocsak Kovács Éva is előkerült hosszú idő után……(biztos gyakorolta a helyesírást,meg képezte magát….?)ő,meg Ille már csak tudja mi az igazi szint…(mármint szerintük…!)
    Egyre többen tudják milyen „színvonalat” és „valóságot”képviselnek az itteni szerzők és egyes hozzászólok(pár kívételtől eltekintve),aminek hangot is adnak persze ez nem tetszik,
    ezért ismét sértegetéssel próbálkoznak a balliberálisok,hol
    alpári módon,újabban kicsit kulturáltabban „magas szellemi
    fölényüket” hangoztatva…….Nevetséges!
    Előfordul,hogy hosszabb ideig nem vagyok gép közelben –
    a jövő héttől sem egy darabig- de ki fogom bírni és mások
    ugyanúgy fognak reagálni a cikkekre,meg a provokációkra.

  • Na Geréből is kitört a „magas kultúra”…….Ha-ha!
    Vajon hol tanult és miből jutott el a „tudományos fokozatig”
    csak nem bunkóságból???

  • Ille Pille!

    Olvassa el kollégája Bogdán Géza rövid bemutatását,ugyanis
    tök égő,hogy azt állítja somogyi,közben zalai és középfokú
    (nem doktori!) végzettségű özvegyember,amitől még persze
    írhat érdekeset és az sem baj,hogy roma a baj csak a tévedésével és a hőzöngésével van,mármint a magáéval”picinyem”…..
    Tévedni emberi dolog,van aki belátja (az értelmesebb ….)
    van aki nem ……
    Na pá!

  • Boda Marcsi
    2013 június 1
    4:26 du.
    Hidd el mucika, h ez a szint még nem a tiéd!
    Odáig nem szeretnék lemenni! Eléggé restellem, de nem! 🙂

  • Gere Gábor

    Mi van Gere egyedul hagytak az apolok? Mllesleg ha a te fajtad egy rassz, tenyleg az vagyok, illetve lettem. Az olyan sotet taho bugrisok miatt mint te. Visszaolvastal mar te idiota? Most mar ne is tedd, mert meg a vegen magad elott is kiderul, hogy mekkora taho vagy! Nem hiszem, hogy labilis egyeneiseged elbirna!

  • Az igazságot csak az igazságra fogékonyak számára találták ki, és azok számára akik nem megvehetők!

    „(„Békesi László: a magyar társadalom fillérekért megvehető
    A hiányt leszorító erőszakos intézkedésekkel az Orbán-kormány föláldozta a magyar gazdaság növekedési képességét – magyarázza Békesi László, hogy milyen árat fizetünk azért, hogy az ország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Az egykori pénzügyminiszter szerint most ugyan dübörög a kormányzati sikerpropaganda, de a növekvő terheket a jövőben meg kell fizetni, vagyis elmaradnak beruházások, nem fog nőni a kapacitás és a foglalkoztatottság, rosszabbodni fog a szolgáltatások színvonala.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=649984
    ———–

    Számomra egy ripacs!
    „Lehengerlő vitapartner és nagy látnok, de egy pillanat alatt be tud keményedni, és már nehezére esik olyanokkal együttműködni, akik nem száz százalékban lojálisak hozzá. Nem ismeri azt a szót, hogy nem tudom, de néha szorult helyzetbe kerül vizionárius alkata miatt. Már nem próbál meg mindent azonnal megoldani, de a sérelmeit továbbra sem felejti, a bosszút pedig állítólag újabban hidegen szereti. Ma ötvenéves Orbán Viktor.”
    http://www.origo.hu/itthon/20130530-hogy-latjak-az-50-eves-orban-viktort-a-fideszben.html

    ————
    A tények azt mutatják, hogy a három éve kétharmaddal kormányzó Fidesz egyetlen fontos, az embereket érdeklő és érintő választási ígéretét sem tartotta be – írja közleményében az MSZP.
    úhttp://www.168ora.hu/itthon/fidesz-hazudik-es-ezert-felelni-fog-113024.html

    Mire fog emlékezni a nép? Az Isten adta nép arra fog emlékezni 2 év múlva, hogy Orbán megvédte hazánkat a német tankoktól!
    http://www.origo.hu/index.html

    „Nagy interjút közölt a Népszava Békesi László közgazdásszal. Az egykori pénzügyminiszter szerint a hiányt leszorító erőszakos intézkedésekkel az Orbán-kormány föláldozta a magyar gazdaság növekedési képességét. Most ugyan dübörög a kormányzati sikerpropaganda, de a növekvő terheket a jövőben meg kell fizetni.

    Az Orbán-kormánynak a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével megnövekvő mozgásterével kapcsolatban ezt mondta:

    („Borzasztó állítás, de sajnos igaz, hogy a magyar társadalom fillérekért megvehető: egyetlen hónap alatt 500 ezer ember ment vissza a Fideszhez a rezsicsökkentés hatására. Könnyen el tudom képzelni, hogy ha nagy baj van, béremelésekkel vagy a 13. havi nyugdíj visszaállításával újabb másfél millió szavazót szerezhetnek. Ez spekuláció, a lényeg, hogy Orbánék számára megvan a nagyobb mozgásszabadság egy lazább költségvetési politikára. A harmadik megfontolás már az orbáni politika lényege: a tömegek félrevezetését szolgáló ideológiai háttér megerősítése. Íme szuverének maradtunk, legyőztük az EU-t, és még előnyünk is származott belőle. Az is nyilvánvaló, hogy rövidtávon, amíg a hazai monetáris vagy a költségvetési politikában nagyobb változás nem történik, illetve a nagy jegybankok nem kezdik kiszivattyúzni a mai többletlikviditást a világgazdaságból, ez kedvezően fog hatni az árfolyamra, a felárakra…” ) ”
    http://www.pecsistop.hu/gazdasag/bekesi-a-rezsicsokkentest-nincs-mese-vissza-kell-csinalni/1151857/?&utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=2013-06-02

  • Összefoglalás 1990-2010 köztes évek saját ismerteim szerint!

    Minden nép vezér vagy népvezető előbb vagy utóbb pártformátummá alakítja szervezetét, ha kormányozni szeretne! Ha nem lennének pártok, akkor az istenadta nép, soha sem tudna megegyezni egy szakértői kormányban. Tehát pártok nélkül nem megy. Most már csak annyit kell elismerned, hogy ahány ember vagy párt, annyi vélemény és annál is több a szakértő, akik egy tál lencséért eladnák magukat az ördögnek is! Tehát ami az (egyik pártnak) vagy (egyik embernek) szakértő, az másoknak kontár, bolsevik, neoliberális,konzervatív és haladásellenes. Az egyik a fogyasztásra, a másik a megszorításra hivatkozik. A nép meg csak hüledezik. Most mondok neked valamit! Az MSZP kipróbált már mindent és nevezhetjük kormányzását bárminek is, de az biztos, hogy eddig még csak ők csináltak valamit ebben az országban. Antallék után rendbe tették a költségvetést és az államadósságot is jelentősen lefaragták. A Bokros csomag következményeként teli bukszát adtak át Orbánnak 1998-ban. Ország abból élt 2002-ig.

    Orbánnak a Bokros által megkezdett reformokat kellett volna folytatni és ehelyett a gazdagokat támogató szociális lakásépítkezési programot indított be.Ennek az árát már Medgyessy kormány fizette meg. Mi volt ennek a programnak a lényege? Az, hogy 80 milliós villákra is adtak szociális támogatást.Ezt állította le a Medgyessy kormány, de utólagos hatásait már nem volt képes kivédeni. Az MSZP-SZDSZ kormány úgy gondolta, hogy a fogyasztásélénkítéssel nem a gazdagokat kell támogatni, hanem a kis embereket. Ezért a lakásépítési programjuk szociális támogatása 7 milliónál nem lehetett drágább, de kiterjesztették a sokgyermekes családokra. Négy gyermek után már több mint négymillió forint szociális segély járt lakásépítésre. Aztán a dupla családi pótlék és a közalkalmazottak 50%-os béremelése, a minimálbér adójának az eltörlése.Továbbá a 13 havi nyugdíjat is ők adták. A 600 km autópálya megépítésén is vitatkozhatunk, hogy drágán vagy olcsón sikerült megépíteni, de megépült. Ez sok beruházást hozott, és hozhatna hazánknak a gazdagok fogyasztását támogató egykulcsos adó eltörlése után!!!

    Gyurcsánynál hagytam abba valójában, aki a választási kampányában túlígérte magát. Igaz, a Fidesz még egyszer annyit ígért 2006-ban, a Jobbikkal együtt már háromszor annyit, mint Gyurcsány vezette MSZP. Sajnos a fogyasztás növelésére építkező gazdaságpolitika kudarcot szenvedett. Ennek voltak külső okai is. A német gazdasági konjunktúra elégtelen volta, mert nem húzta eléggé az ország termelékenységét és exportját magával, és így a fogyasztásra szánt pénzeket nem termelte ki az ország.Volt egy MNB vezetőnk Járai, aki a túlzott költségvetési, népjóléti politikára hivatkozva folyamatosan emelte a Forint kamatokat, amely növelte az ország eladósodását, és az infláció féken tartására hivatkozott. A Fidesz eközben további osztogatást követelt a kormánytól és megvédte Járait is, aki a túlköltekezésre hivatkozott a kamatemeléseknél. Ezt nevezem én országromboló ellenzéki politikának is. Ugye jól emlékszünk a Fidesz 14 havi nyugdíj ígéretére, és a 100 ezer forintos minimálbér ígéretére is? Ma kétszer annyi adáságunk lenne, amennyiben Orbán politikája valósul meg, mint a Görögöknek. Gyurcsány Balatonöszödi beszéde után megkezdte a költségvetés rendbetétételét. Orbán minden megszorítást keményen bírált. Még arra is képes volt, hogy feljelentette Gyurcsány-kormányt Brüsszelben, mert Gyurcsányék az autópálya építési pénzeket nem számolták bele a költségvetés hiányába, és így az újraszámolás után az államháztartási hiányunk felugrott 11%-ra. Ezt nyögvenyelősen és kibírható megszorításokkal, kisebb reformokkal 2008 végére Gyurcsány-kormány levitte 4%-ra. A 2009-es évet már kisebb fogyasztás élénkítéssel is lehetett volna kezdeni, amennyiben 2008 októbere után nem gyűrűzik be a világgazdasági válság, amit Orbánéknak sikerült az MSZP és Gyurcsány nyakába varrni. Gyurcsány hitelét vesztve lemond. Bajnai és Oszkó Orbánék teljes pergőtüzében rendbe teszik az országot. Ezt elismerik az akkori hazai és külföldi szakemberek is. Az ország gazdasága szépen kilábal a világgazdasági recesszióból és a nép, az istenadta népnek ez nem tetszik! Kit választ meg? Aki jól tudott hazudni! Akkor mit akartok a szakértői kormánytól és a nép által választott pártoktól független szakértőktől? Milyen szakértői kormányra van szüksége a népnek? Aki jól tud hazudni!!!!! Ezt akartad mondani nekem bárki is légy?

    Ma a Jobbik tör fel és félő, hogy a Fidesszel közösen 2014-ben kormányt alakíthat! Aki a baloldali demokratikus pártokat gyalázza, vagy egyenlőségi jelet tesz a pártok közé, az akarva vagy akaratlanul is a Fidesz és a Jobbik 2014-es győzelmét segíti elő! A népet félrelehet vezetni a szakértőkkel is! A szakértőknek csak azt kell mondani, amit a nép hallani akar! Ezért marad és nincs jobb, mint a mai pártokra építkező parkementális demokrácia, a fékek és ellensúlyok rendszerével, a függetlenen hatalmi ágak berendezések fenntartásával. Ez van, jobb híján. Aki mást mond az álmodozik és a Fidesz, Jobbik jövőbeli diktatúráját segíti elő akarva vagy akaratlanul is! Pedig a Fidesz autokrata rendszeréből is elegünk volt már. Pártok és különböző szakértők rendszeres média vitái viszont nagyon hiányzóznak a Fidesz vitaképtelensége, vitáktól való elzárkózása miatt! Miért zárkózik el a vitáktól a 2006-os választások óta a Fidesz? Mert kiderült volna vitákból,a vitákban, hogy meztelen a király. Hogy Fidesz politikája egy nagy blöff. Mert így volt könnyű félrevezetni a tömegeket. Vagy tévednék?

  • Egy órát vett igénybe számomra az előzőek elkészítése délelőtt, mely írásokat, linkeket csak kölcsönvettem másoktól és magamtól is, előtte az angolt tanultam, mert angol, amerikai fórumokon is leírom az igazságot amíg élek, és lehetőségeim adottak! 🙂

  • Vajda B. Attila

    Odi profanum vulgus (triumvirátus: Ivó u,. Gere, Falusi).
    Et ARCEO… !

  • Komlói Török Gábor

    Kedves Gabor! Az eletemet teszem ra, hogy el is olvassak. 🙂

  • Vajda B. Attila
    2013 június 2
    7:14 de.

    Quidquid Latine dictum sit altum videtur?
    🙂

  • falusi

    Teso!

    Tona ludatus visaus megatus.

  • Vajda B. Attila

    falusi
    Intelligenciáddal messze kiemelkedsz a triumvirek közül ! Kár, hogy….
    Friendly, VBA

  • Boda Marcsi
    2013 június 1
    4:43 du.
    kivételesen ezt benéztem.
    na, mit szól hozzá? képes vagyok elismerni.
    amúgy hogy áll az aránypárral? sikerült már megoldani?

  • Vajda B. Attila
    2013 június 2
    7:14 de.
    ivó u? az személy lenne, vagy mifene?
    amúgy argumentum ad hominem.
    na, küzdjön még.

  • Vajda B. Attila

    Ille
    Megküzdöttem…
    Nem „mifene”, hanem személy. Human being. Egy kukukkhegyi személy.
    VBA

  • Gabec
    2013 június 2
    1:04 du.
    Jótezsvérem, a lepkepukit is lehet mennydörgésnek érzékelni, ha megfelelő az akusztika…
    🙂

  • Vajda B. Attila
    2013 június 3
    9:06 de.
    és? mivel van baja? az utcanévvel? esetleg a földrajzi környezettel?
    táviratot akar feladni és nem tudja a házszámot?
    ne izguljon, az is elég, ha ráírja címzésnek: ille istván, mogyoród. ide fogja hozni a postás 🙂
    human being? nem is tudtam, hogy antropológiából ennyire képzett.
    de azért köszönöm szépen igazolja az új emberfajról írt cikkemben foglaltakat.
    kíváncsi leszek, ki a következő.
    a lista szépen szaporodik: dakota, burkus, jimbo, gabec, most maga. akad még errefelé fajtársa, majd’ csak bejelentkeznek 😀

  • Boda Marcsi!Nem az iskola teszi az embert emberré!Sajnos önről megvan a véleményem!Nem azt kell nézni hogy milyen helyesen ir,hanem a szándékot.Igyekezzem gyakorolni,de ilyen korban az ember nem nagyon tud változni.Éppen ugy mint ön aki szélsősséges az az is marad,aki nem látja meg hogy körülötte az emberek nélkülöznek,éheznek,vegetálnak,addig a felső tízezer éli a gazdagok életét az már nem változik.Én nem kérkedek az iskoláimmal,volt beosztásaimmal,elég nekem ha megismernek,felkeresnek s ha beteg vagyok aggódnak értem.Ez az igazi érték,hogy minden körülmények között embert tudtam maradni.Ami önről a hozzászólasai alapján nem mondható el.Elnézést kérek ha kimondtam a véleményemet önről.

  • Vajda B. Attila

    Komlói Török Gábor
    Kedves KTG !
    Őszintén bámulom, hogy nem hivatásos gazdasági elemző létére összefoglalja a rendszerváltás utáni éveket,- és tisztelem, hogy (az otthoni állapotok megjavítása érdekében) ennek publikálására nemzetközi fórumokat keres. Sőt ehhez angolul is tanul. Hadd javasoljam azonban, hogy irásait előzetesen lektoráltassa tartalmi és (majd angol)nyelvi szempontból profi baloldali ismerőseivel (o,gy. képviselőkkel …), mert igy ahogy van sok minden meglehetősen „pontatlan”. Nyilván Ön még fiatal, s igy talán nem tapasztalta, hogy a 13. havi nyugdij csak ötlet szintjén vetődött fel (miként a 14. havi is a kampánykor…), továbbá a Bajnai-kormány több-tizmilliárd eurós hitelfelvétele (s mostani törlesztése) is erősen árnyalja a helyzetet.
    Köszöntöm, VBA

  • falusi

    Aranteso! Vagyis nem dolgoztad ki mit jelent az idezet? 🙂 Na olvasd el megeccer! De ne keresd a latint….

  • Gabec
    2013 június 4
    1:51 du.
    Aszmás!!
    🙂